Opleidingen Zeevaart. Goed voorbereid op zee

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Opleidingen Zeevaart. Goed voorbereid op zee"

Transcriptie

1 Opleidingen Zeevaart Goed voorbereid op zee Als grootste nautische opleider van Nederland heeft STC B.V. alle benodigde kennis en expertise voor zeevarenden in huis. In weinig andere sectoren is de noodzaak voor gedegen kennis en opleiding zo hoog. Dat vertaalt zich ook in het aantal verplichte certificaten en de regelmatig wijzigende regelgeving. Ons aanbod bestaat uit verplichte trainingen, zoals STCW-cursussen, en een ruim aanbod aan cursussen en opleidingen waarmee u of uw personeel zich verder kan ontwikkelen en professionaliseren. Daarmee bieden we één loket voor standaardtrainingen, maatwerk en uitgebreide leertrajecten. Erkende trainingen door docenten met ervaring op zee, zorgen ervoor dat zeevarenden goed voorbereid en volledig gecertificeerd aan de slag gaan. De docenten van STC B.V. kennen de praktijk en hebben ieder hun eigen specialisme. Naast standaard verplichte trainingen, zoals STCW-veiligheidstrainingen, geven zij cursussen voor specialisaties in bijvoorbeeld navigatie, communicatie of techniek. Voor sectoren met bijzondere eigenschappen zoals de baggerindustrie, passagiersvaart en visserij, biedt STC B.V. speciaal ontwikkelde, vakgerichte trainingen en cursussen. Voor tankercursussen is STC B.V. de enige door ILT erkende opleider in Nederland. STC B.V. is onderdeel van de STC-Group en verzorgt cursussen, trainingen en opleidingen voor de gehele logistieke keten, offshore, scheepvaart en de maintenance- en procesindustrie. Daarmee draagt STC B.V. bij aan het optimaliseren van het human capital en het vergroten van de betrouwbaarheid, efficiency, veiligheid en winstgevendheid van bovenstaande sectoren. Daarnaast verzorgt STC B.V. wereldwijd consultancytrajecten.

2 Doorgroeien vaarbevoegdheid Deze one-stop-shop voor alle zeevaartopleidingen maakt doorgroeien makkelijk. Een voorbeeld hiervan is het Wet Educatie Beroepsonderwijs (WEB)-traject. De cursist kan daarmee meerdere opleidingen stapelen. Bijvoorbeeld: Schipper Machinist Beperkt Werkgebied (SMBW) voor schepen tot 500 GT en 3000 kw Koopvaardij Officier Kleine Schepen (KOKS) voor schepen tot 3000 GT en 3000 kw Koopvaardij Officier Alle Schepen (KOAS) voor schepen met onbeperkte grootte en onbeperkt voortstuwingsvermogen Voor ervaren zeevarenden die een hogere vaarbevoegdheid willen behalen biedt STC B.V. verkorte trajecten aan. Grootste simulatorenpark Naast gedegen theoretische kennis, speelt realistische praktijkervaring een grote rol tijdens opleidingen. Door in een veilige omgeving risicovolle situaties te trainen, bereiden cursisten zich optimaal voor op de dagelijkse praktijk en op calamiteiten. Als onderdeel van de STC-Group, beschikt STC B.V. over een groot en zeer compleet simulatorenpark: brugsimulatoren (onder andere een 360 full mission brugsimulator); radarsimulatoren; machinekamersimulatoren; marcompracticum en GMDSS simulator voor zendapparatuur; kraansimulatoren; simulatoren voor ladingbehandeling van gas- en olietankers; LNG tanker- en terminalsimulator; Hoogspanningspracticum. Het Fire & Safety Training Centre beschikt over diverse trainingsobjecten, waaronder een segment van een schip voor brandblustrainingen aan boord, een woonaccommodatie en een 20ft tankcontainer. Verder bevindt zich op dit terrein een accommodatiemodule met kombuis, messroom en machinekamer, een ademluchtcontainer met kooienbaan en diverse brandhaarden waarmee cursisten verschillende scenario s trainen. Dit complex voldoet aan alle veiligheidsen STCW-eisen. Ook staat het STC-KNRM trainingsbad met golfmachine, nachtsimulatie en helikoptercabine, tot onze beschikking. Erkende kwaliteitscursussen STC B.V. biedt u de zekerheid van kwalitatief hoogwaardige trainingen en cursussen, die erkend zijn door autoriteiten en brancheorganisaties. Bij succesvolle afronding van opleidingen en cursussen ontvangt de cursist een erkend certificaat. Zo zijn de verplichte STCW-cursussen (IMO) bijvoorbeeld erkend door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Met deze certificaten kunnen zeevarenden het verplichte vaarbevoegdheidsbewijs aanvragen. De cursussen Bridge Resource Management (BRM) en Engineroom Resource Management (ERM) zijn geaccrediteerd door DNV GL. ERKENNING, CERTIFICERING, REGELGEVING DNV GL ILT Agentschap Telecom International Jack-Up Barge Operators Association (IJUBOA) Nautical Institute (NI) STCW (IMO) ISPS code SOLAS XI-2 National Occupational Standards (NOS)

3 Een greep uit het cursusaanbod Kijk voor een compleet overzicht van alle cursussen op U vindt daar onder andere informatie over de offshore safety cursussen. Een greep uit het aanbod: ALGEMEEN Stuurman/Werktuigkundige Alle Schepen of Kleine schepen Diverse stuurman- en werktuigkundige-opleidingen voor alle schepen (MBO 4) of voor kleine schepen (MBO 3). Scheepswerktuigkundige alle Schepen BOL MBO niveau 4 opleiding voor KOKS-houders die bevoegdheid scheepswerktuigkundige alle schepen willen verkrijgen, om zowel shortsea als worldwide te kunnen varen. Bridge Resource Management Bridge Team Management Beide opleidingen zijn ontwikkeld zijn ontwikkeld voor bijscholing van dekofficieren op het gebied van teamwork en werkzaamheden op de brug. Het bijbehorende BRM- of BTM-certificaat voldoet aan de STCW-eisen. Scheepsmanagement Met deze tweeweekse opleiding behaalt de cursist aanvullende vaarbevoegdheid als stuurman, werktuigkundige of maritiem officier. Deze cursus is nodig voor de hoogste rangen aan boord. Officieel STCW-certificaat. SMBW Aanvulling Nautisch Driedaagse cursus voor vaarbevoegdheid in het gebied nabij de internationale kust. Officieel ILT goedgekeurd certificaat. Examentraining en/of toets Wetgeving en Openbaar Gezag voor buitenlandse officieren (STCW) Training voor Engels sprekende stuurlieden die Nederlandse vaarbevoegdheid als kapitein willen aanvragen. Voor de officiële toets Wetgeving en Openbaar Gezag. Maritiem Officier Alle Schepen Met deze Marof BOL-opleiding behalen KOKS-houders het MBO 4 diploma Koopvaardij Officier Alle Schepen. MACHINEKAMER EN WERKTUIGKUNDE Engine Room Resource Management Deze vierdaagse cursus leert technisch officieren over het machinekamerteam. Conform de bepaling uit Deel A-III/1 en A-III/2 van het geldende Internationaal Verdrag. Bij succesvolle afronding ontvangt de cursist het officiële ERM-certificaat. Schipper Machinist Beperkt Werkgebied (SMBW) Na het volgen van deze MBO niveau 2 opleiding kan de cursist vaarbevoegdheid aanvragen voor het vaargebied nabij de Nederlandse kust. Hoogspanning voor de scheepvaart (STCW) Verplichte High Voltage-cursus voor houders van het vaarbevoegdheidsbewijs. Het officiële STCW-certificaat, is in Nederland erkend door ILT en in België door de overheid.

4 COMMUNICATIE & NAVIGATIE Marcom-A Basiscertificaat marifonie en Marcom-B certificaat GMDSS-update Diverse marifonie- en zendapparatuurcursussen voor officiële certificaten van het Agentschap Telecom. Radarnavigator management level (STCW) Radarnavigator operational level (STCW) Cursussen voor het behalen van erkende STCW/ILT radarnavigator-certificaten. Operationeel gebruik ECDIS ECDIS Type Specific Deze cursussen zijn ontwikkeld voor dekofficieren, die willen bijscholen over het navigeren met ECDIS en elektronische kaarten. Conform IMO modelcursus 1.27 en STCW. Ship Handling Deze cursus leert ervaren navigatieofficieren nog beter manoeuvreren. Onder toezicht van de ILT, in overeenstemming met de relevante tabellen van STCW 95. Dynamic positioning Op het gebied van dynamic positioning zijn er diverse basiscursussen en cursussen voor gevorderde navigatieofficieren mogelijk. Daarbij zijn ook geaccrediteerde cursussen uit het DP-programma van het Nautical Institute (NI) beschikbaar. VEILIGHEID (ISPS, STCW) Basic Safety Training Advanced Firefighting Prof. In Survival Craft refresher (STCW) Diverse verplichte, STCW-veiligheidstrainingen waarbij ook combinaties (combi-cursussen) mogelijk zijn. Company Security Officer Ship Security Officer (STCW) Cursussen over de beveiligingsorganisatie van zeeschepen. Conform de ISPS-code en SOLAS XI-2. Designated Security Duties (STCW) Security awareness training for all seafarers (STCW) Voor zeevarenden die geen security officer zijn maar wel belast zijn met beveiligingstaken volgens het scheepsbeveiligingsplan. Proficiency in Survival Craft and Rescue Boats, other than fast Rescue Boats (STCW) Training voor het bedienen en te water laten van reddingssloep, reddingsvlot en reddingsboot. Crisis Management and Human Behaviour (STCW) Voor het managen van crisissituaties op passagiersschepen, door officieren en overige bemanning. Conform STCW sectie A-V/2 pa.3.

5 INSPECTIE Draft Survey Voor inspecteurs, adviseurs en overige belangstellenden in het werkveld van draft survey, deplacement en diepgang. VISSERIJ Basic Training Fishing Vessels Veiligheidstraining voor vissers, conform het in Nederland vereiste certificaat Basis Veiligheid Vissersvaartuigen. MEDISCHE TRAININGEN Medical Care (STCW) Medical First Aid (STCW) Medische hulp en zorg aan boord voor nautische officieren. Stuurman Scheepswerktuigkundige Vissersschepen (sw6) Stuurman Werktuigkundige Zeevisvaart (sw5) Deze MBO niveau 2 opleidingen zijn ontwikkeld voor vissers op vissersschepen tot 45 meter (sw6) en 60 meter (sw5). TANKERCURSUSSEN Trainingen Ladingbehandeling voor gastankschepen, olie- en chemicaliëntankers (basic of voor gevorderden) Veiligheidstrainingen voor de verplichte bekwaamheidsbewijzen voor officieren en andere bemanningsleden op tankschepen. OFFSHORE Marine Operations Jack-up Barges Vijfdaagse cursus over de fundamentele principes rondom de bouw van jack-up barges, voor zeevarenden die jacking engineer of barging master willen worden. Conform de National Occupational Standards (NOS) van de International Jack-Up Barge Operators Association (IJUBOA). ROV-bestuurder/technicus graad II Cursus voor nieuwe ROV-bestuurders en technici die een landelijk erkend vakdiploma willen halen, met een focus op elektrotechniek, elektronica, hydraulica of mechanica.

6 Maatwerk Voor specifieke procedures en situaties ontwikkelt STC B.V. cursusprogramma s en oefenscenario s op maat. Simulatoren en docenten zijn flexibel beschikbaar, op tijden die passen bij het werkschema van cursisten. Maatwerkcursussen kunnen ook op locatie plaatsvinden, zoals aan boord van het eigen schip. Praktische informatie Op vindt u een overzicht van geplande data. Voor een aantal verplichte certificaten is herhaling na enkele jaren noodzakelijk. STC B.V. biedt hiervoor erkende herhalingscursussen. Voor vragen over zeevaartcursussen kunt u telefonisch contact opnemen met de cursusadministratie: Waalhaven Z.z HH Rotterdam T Lloydstraat EA Rotterdam De locaties van STC B.V. in Rotterdam liggen dicht bij de haven en de stad. Ze zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer en vanaf Rotterdam The Hague Airport. Ook de locatie in Amsterdam is centraal gelegen en goed bereikbaar. Desgewenst verzorgt STC B.V. accommodatie voor overnachtingen vlakbij de cursuslocatie. Door het frequente aanbod van de verplichte zeevaartcursussen zoals STCWtrainingen, zijn deze goed te combineren met een flexibel vaarschema. Wilhelminakade AP Rotterdam Quarantaineweg KP Rotterdam-Heijplaat Zekeringstraat BT Amsterdam 2016ZV1 INFO@ STC-BV.NL

Beoordelingsmatrix wet zeevarenden

Beoordelingsmatrix wet zeevarenden Beoordelingsmatrix wet zeevarenden Postbus 4, 2280 AA Rijswijk Telefoon 088-998 48 88 Telefax 088-998 48 89 E-mail vergunningen@kiwa.nl Schipper machinist beperkt werkgebied (SMBW) bevoegdheden (art. 18,

Nadere informatie

Bemanningswetgeving en Vaarbevoegdheden

Bemanningswetgeving en Vaarbevoegdheden Bemanningswetgeving en Vaarbevoegdheden ROOD BOVEN GROEN Waarom nieuwe bemanningswetgeving: Invoering STCW 2010 incl. Manila amendments Implementatie van MLC-2006 Wegwerken van onvolkomenheden Februari

Nadere informatie

VAARBEVOEGDHEDEN KOOPVAARDIJ versie 02-09- 2015

VAARBEVOEGDHEDEN KOOPVAARDIJ versie 02-09- 2015 Monsterboekje Medische Keuring Aankomend gezel VAARBEVOEGDHEDEN KOOPVAARDIJ versie 02-09- 2015 LVA: lijst van afkortingen ETO: Electrotechnisch Officier GT: Gross Tonnage H: Hoofdwerktuigkundige KW: Kilo

Nadere informatie

VAARBEVOEGDHEDEN KOOPVAARDIJ versie

VAARBEVOEGDHEDEN KOOPVAARDIJ versie Monsterboekje Medische Keuring Aankomend gezel VAARBEVOEGDHEDEN KOOPVAARDIJ versie 05-12-2016 LVA: lijst van afkortingen ETO: Electrotechnisch Officier GT: Gross Tonnage H: Hoofdwerktuigkundige KW: Kilo

Nadere informatie

Informatiebulletin STCW Manila-wijzigingen

Informatiebulletin STCW Manila-wijzigingen Informatiebulletin STCW Manila-wijzigingen Convention on Standards of Training, Certification and Watchkeeping for Seafarers (STCW) Manila Amendments Inleiding STCW Manila-wijzigingen De Manila-wijzigingen

Nadere informatie

Trainingen Veiligheid Veilig werken en omgaan met noodsituaties

Trainingen Veiligheid Veilig werken en omgaan met noodsituaties Trainingen Veiligheid Veilig werken en omgaan met noodsituaties In de logistieke, maritieme en industriële sectoren hebben fouten gemaakt tijdens een noodsituatie grote gevolgen. Veiligheidstrainingen

Nadere informatie

ZV1a slb-er: Jan Jaap Das ZV1b slb-er: Tjeerd Braaksma

ZV1a slb-er: Jan Jaap Das ZV1b slb-er: Tjeerd Braaksma Algemene ouderavond 1 e klas Zeevaart studenten Dinsdag 15 november 2016 ZV1a slb-er: Jan Jaap Das jj.das@noorderpoort.nl ZV1b slb-er: Tjeerd Braaksma trt.braaksma@noorderpoort.nl 1 Algemene ouderavond

Nadere informatie

STAATSCOURANT. Nr. 11484

STAATSCOURANT. Nr. 11484 STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 11484 2 mei 2014 Regeling van de Minister van Infrastructuur en Milieu, van 22 april 2014, nr. IENM/BSK-2014/91236, tot

Nadere informatie

Servicedocument Examenplan

Servicedocument Examenplan Servicedocument Eamenplan Koopvaardij NAAM STUDENT : DATUM EXAMEN : DOSSIER : Koopvaardij DOSSIERCREBO : 23202 KWALIFICATIE : KWALIFICATIECREBO : 25516 NIVEAU : 4 COHORT : vanaf 2016 KERNTAAK : Alle VERSIE

Nadere informatie

Simulatie Training en Educatie Consultancy en Research

Simulatie Training en Educatie Consultancy en Research Simulatie Training en Educatie Consultancy en Research www.stc-bv.nl Simulatie STC B.V. is een onderdeel van de STC-Group en voorziet in STC B.V. beschikt over een uniek opleidingscentrum met gespecialiseerde

Nadere informatie

Combitraining herhaling Basic Safety Training, Brandbestrijding gevorderden, Redden & Overleven

Combitraining herhaling Basic Safety Training, Brandbestrijding gevorderden, Redden & Overleven G4S TRAINING & SAFETY Combitraining herhaling Basic Safety Training, Brandbestrijding gevorderden, Redden & Overleven Voor wie is deze training geschikt? Gezagvoerders, eerste stuurlieden, hoofdwerktuigkundigen

Nadere informatie

Handreiking wettelijke beroepsvereisten

Handreiking wettelijke beroepsvereisten Handreiking wettelijke beroepsvereisten Van: Publicatie van het Kennispunt Onderwijs & Examinering gevalideerd door het ministerie van OCW. Datum: November 2017, versie 1.5. Contact: www.examineringenonderwijs.nl

Nadere informatie

Convention on Standards of Training, Certification and Watchkeeping for Seafarers (STCW) Manila Amendments. Questions & Answers (Q&A s)

Convention on Standards of Training, Certification and Watchkeeping for Seafarers (STCW) Manila Amendments. Questions & Answers (Q&A s) Convention on Standards of Training, Certification and Watchkeeping for Seafarers (STCW) Manila Amendments Questions & Answers (Q&A s) Inleiding STCW Man//la - wijzigingen : Vijftien jaar na de laatste

Nadere informatie

Toelichting bij aanvraag erkenningscertificaat

Toelichting bij aanvraag erkenningscertificaat Toelichting bij aanvraag erkenningscertificaat Inleiding Voor alle trainingen, bestaande en nieuwe trainingen, geldt dat er een aanvraag ingediend moet worden. Voor sommige trainingen kan volstaan worden

Nadere informatie

Kraan- en Straddle carrier simulator trainingen

Kraan- en Straddle carrier simulator trainingen Kraan- en Straddle carrier simulator trainingen WWW.STC-BV.NL STC B.V. is een onderdeel van de STC-Group en voorziet in trainingen en opleidingen voor alle transportmodaliteiten en haven gerelateerde werkgebieden,

Nadere informatie

Servicedocument Examenplan

Servicedocument Examenplan Servicedocument Examenplan Koopvaardij DOSSIER : Koopvaardij DOSSIERCREBO : 23202 KWALIFICATIE : KWALIFICATIECREBO : 25518 NIVEAU : 4 COHORT : vanaf 2016 KERNTAAK : Alle VERSIE : 1v2 juni 2018 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Uitvoering Wet zeevarenden

Uitvoering Wet zeevarenden Uitvoering Wet zeevarenden Een gids bij de herziene bemanningswetgeving Versie 2 Datum 30-06-2014 Status Document in ontwikkeling Colofon ILT-Scheepvaart Postbus 16191 2500 BD Den Haag Meld- en Informatiecentrum

Nadere informatie

Servicedocument Examenplan

Servicedocument Examenplan Servicedocument Examenplan Koopvaardij DOSSIER : Koopvaardij DOSSIERCREBO : 23202 KWALIFICATIE : KWALIFICATIECREBO : 25516 NIVEAU : 4 COHORT : vanaf 2016 KERNTAAK : Alle VERSIE : 1v2 juni 2018 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Uitvoering Wet zeevarenden

Uitvoering Wet zeevarenden Uitvoering Wet zeevarenden Een gids bij de herziene bemanningswetgeving Versie 3.2 Datum Juli 2015 Status Document in ontwikkeling Colofon ILT-Scheepvaart Postbus 16191 2500 BD Den Haag Meld- en Informatiecentrum

Nadere informatie

STAATSCOURANT. Nr

STAATSCOURANT. Nr STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 10610 11 april 2014 Advies Raad van State betreffende besluit van... houdende wijziging van algemene maatregelen van bestuur

Nadere informatie

05EA STC. MBO Factsheet. Convenantjaar Nieuwe voortijdige schoolverlaters Definitieve cijfers - versie 1 Uitgave: oktober 2016

05EA STC. MBO Factsheet. Convenantjaar Nieuwe voortijdige schoolverlaters Definitieve cijfers - versie 1 Uitgave: oktober 2016 EA STC MBO Factsheet Convenantjaar Nieuwe voortijdige schoolverlaters Definitieve cijfers versie Uitgave: oktober EA STC Dit document bevat gedetailleerde cijferinformatie over STC. De tabellen zijn gebaseerd

Nadere informatie

novacollege.nl/maritiem Binnenvaart Zeevaart MARITIEM 2020/2021

novacollege.nl/maritiem Binnenvaart Zeevaart MARITIEM 2020/2021 novacollege.nl/maritiem Binnenvaart Zeevaart MARITIEM 2020/2021 Het leuke aan varen? Je moet samen met de bemanning een schip van A naar B krijgen. Het gaat om teamwork. Aan boord werken mensen uit verschillende

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2002 25 Besluit van 23 augustus 2001, houdende bepalingen omtrent de bemanning van zeeschepen in de handelsvaart en de zeilvaart (Besluit zeevaartbemanning

Nadere informatie

05EA STC. MBO Factsheet Convenantjaar Nieuwe voortijdige schoolverlaters Definitieve cijfers - versie 1 Uitgave: oktober 2018

05EA STC. MBO Factsheet Convenantjaar Nieuwe voortijdige schoolverlaters Definitieve cijfers - versie 1 Uitgave: oktober 2018 EA STC MBO Factsheet Convenantjaar 6 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Definitieve cijfers versie Uitgave: oktober 8 EA STC Dit document bevat gedetailleerde cijferinformatie over STC. De tabellen zijn

Nadere informatie

Informatie aan Trainingsinstituten (IaT nr.1)

Informatie aan Trainingsinstituten (IaT nr.1) Informatie aan Trainingsinstituten (IaT nr.1) Uitvoering, praktijk en procedures voor trainingsinstituten Pagina 1 van 23 Doel Deze instructie biedt begeleiding en, waar nodig, instructies in het proces

Nadere informatie

05EA STC. MBO Factsheet. Convenantjaar 2013-2014 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Voorlopige cijfers Uitgave: maart 2015

05EA STC. MBO Factsheet. Convenantjaar 2013-2014 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Voorlopige cijfers Uitgave: maart 2015 05EA STC MBO Factsheet Convenantjaar 2013-2014 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Voorlopige cijfers Uitgave: maart 2015 Dit document bevat gedetailleerde cijferinformatie over STC. De tabellen zijn gebaseerd

Nadere informatie

Concept Bemanningsplanformulier voor de zeilende passagiersvaart (Non-SOLAS)

Concept Bemanningsplanformulier voor de zeilende passagiersvaart (Non-SOLAS) Concept Bemanningsplanformulier voor de zeilende passagiersvaart (Non-SOLAS) REDERIJGEGEVENS: 1. Naam van de scheepsbeheerder (verantwoordelijk voor het bemanningsplan). 2. a. Handelsnaam scheepsbeheerder

Nadere informatie

05EA STC. MBO Factsheet. Convenantjaar Nieuwe voortijdige schoolverlaters Voorlopige cijfers - versie 1 Uitgave: maart 2016

05EA STC. MBO Factsheet. Convenantjaar Nieuwe voortijdige schoolverlaters Voorlopige cijfers - versie 1 Uitgave: maart 2016 05EA STC MBO Factsheet Convenantjaar 2014-2015 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Voorlopige cijfers - versie 1 Uitgave: maart 2016 Dit document bevat gedetailleerde cijferinformatie over STC. De tabellen

Nadere informatie

novacollege.nl/maritiem Binnenvaart Zeevaart MARITIEM 2018/2019

novacollege.nl/maritiem Binnenvaart Zeevaart MARITIEM 2018/2019 novacollege.nl/maritiem Binnenvaart Zeevaart MARITIEM 2018/2019 We maken op school veel sommen. Daarnaast doe je veel met je handen. Je leert een compressor uit elkaar halen en hoe een grote motor werkt.

Nadere informatie

stc mbo college mbo-opleidingen VOOR maritiem & techniek ZEEVAART - RIJN- & BINNENVAART - ZEEVISVAART - WATERBOUW - MARITIEME TECHNIEK (SCHEEPSBOUW)

stc mbo college mbo-opleidingen VOOR maritiem & techniek ZEEVAART - RIJN- & BINNENVAART - ZEEVISVAART - WATERBOUW - MARITIEME TECHNIEK (SCHEEPSBOUW) stc mbo college mbo-opleidingen VOOR maritiem & techniek ZEEVAART - RIJN- & BINNENVAART - ZEEVISVAART - WATERBOUW - MARITIEME TECHNIEK (SCHEEPSBOUW) welkom! Leven en werken op het water; voor sommigen

Nadere informatie

Uitvoering Wet zeevarenden

Uitvoering Wet zeevarenden Uitvoering Wet zeevarenden Een gids bij de herziene bemanningswetgeving Versie 3.5 Datum Mei 2017 Status Document in ontwikkeling Colofon ILT/Scheepvaart Postbus 16191 2500 BD Den Haag Meld- en Informatiecentrum

Nadere informatie

05EA STC. MBO Factsheet. Convenantjaar 2012-2013 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Definitieve cijfers Uitgave: oktober 2014

05EA STC. MBO Factsheet. Convenantjaar 2012-2013 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Definitieve cijfers Uitgave: oktober 2014 05EA STC MBO Factsheet Convenantjaar 2012-2013 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Definitieve cijfers Uitgave: oktober 2014 Dit document bevat gedetailleerde cijferinformatie over STC. De tabellen zijn

Nadere informatie

Ministerie van Infrastructuur en Milieu

Ministerie van Infrastructuur en Milieu Ministerie van Infrastructuur en Milieu > Retouradres Postbus 16191 2500 BD Den Haag Aan alle reders van zeegaande zelicharterschepen en andere belanghebbenden (per email, lijst beschikbaar bij ILT) Weena

Nadere informatie

Algemeen. U vindt bij DRTC de 'Experts in training...' Training Center NL. Oosterhavenweg 22-24. 4282 NL Vlissingen T: +31(0)118463382

Algemeen. U vindt bij DRTC de 'Experts in training...' Training Center NL. Oosterhavenweg 22-24. 4282 NL Vlissingen T: +31(0)118463382 Algemeen De Ruyter Training & Consultancy (DRTC) verzorgt voor zowel de maritieme sector als het bedrijfsleven cursussen. De cursussen worden verzorgd in samenwerking met o.a. de Stadsgewestelijke Brandweer,

Nadere informatie

Rotterdam 25 november 2011 TKN, aanpassing aan de toekomst

Rotterdam 25 november 2011 TKN, aanpassing aan de toekomst Rotterdam 25 november 2011 TKN, aanpassing aan de toekomst Herijking TKN exameneisen en -opzet Aanleiding. Geleidelijke afname aantal examenkandidaten Aanpassing aan de tijd nodig Verzoeken uit het veld

Nadere informatie

Ministerie van Infrastructuur en Milieu

Ministerie van Infrastructuur en Milieu Ministerie van Infrastructuur en Milieu > Retouradres Postbus 16191 2500 BD Den Haag Weena 723 Rotterdam Postbus 16191 2500 BD Den Haag www.ilent.nl Contactpersoon John Dofferhoif Senior inspecteur T 088

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2014 150 Besluit van 31 maart 2014, houdende wijziging van algemene maatregelen van bestuur op het terrein van de scheepvaart in verband met de implementatie

Nadere informatie

BEROEPSCOMPETENTIEPROFIEL. Maritiem Officier. nieuwe stijl SECTOR: ZEESCHEEPVAART SUBSECTOR: SUBSECTOR: SUBSECTOR: KOOPVAARDIJ ZEEVISSERIJ WATERBOUW

BEROEPSCOMPETENTIEPROFIEL. Maritiem Officier. nieuwe stijl SECTOR: ZEESCHEEPVAART SUBSECTOR: SUBSECTOR: SUBSECTOR: KOOPVAARDIJ ZEEVISSERIJ WATERBOUW BEROEPSCOMPETENTIEPROFIEL Maritiem Officier nieuwe stijl SECTOR: ZEESCHEEPVAART SUBSECTOR: SUBSECTOR: SUBSECTOR: KOOPVAARDIJ ZEEVISSERIJ WATERBOUW Inhoud Leeswijzer bij het beroepscompetentieprofiel maritiem

Nadere informatie

16 mei 2013. Netwerkbijeenkomst MCN. Wessel Schinkel

16 mei 2013. Netwerkbijeenkomst MCN. Wessel Schinkel 16 mei 2013 Netwerkbijeenkomst MCN Wessel Schinkel Veiligheidstrainingen in Den Helder DHTC en de ontwikkeling van veiligheidstrainingen in Den Helder. Noodzaak offshore / Maritieme veiligheids trainingen

Nadere informatie

novacollege.nl/maritiem Binnenvaart Zeevaart MARITIEM 2019/2020

novacollege.nl/maritiem Binnenvaart Zeevaart MARITIEM 2019/2020 novacollege.nl/maritiem Binnenvaart Zeevaart MARITIEM 2019/2020 Tijdens mijn opleiding liep ik stage op een sleepboot die kraanschepen naar boorplatforms sleept. Daar wil ik later mee verder. Een sleepboot

Nadere informatie

MBO HBO. Maritieme techniek. Deeltijdopleidingen voor professionals WWW.STC-GROUP.NL

MBO HBO. Maritieme techniek. Deeltijdopleidingen voor professionals WWW.STC-GROUP.NL MBO HBO Maritieme techniek Deeltijdopleidingen voor professionals WWW.STC-GROUP.NL DEELTIJD MBO- EN HBO-OPLEIDINGEN Nederlandse scheeps- en jachtwerven horen tot de absolute wereldtop. De voorsprong op

Nadere informatie

novacollege.nl/maritiem Binnenvaart Zeevaart MARITIEM 2017/2018

novacollege.nl/maritiem Binnenvaart Zeevaart MARITIEM 2017/2018 novacollege.nl/maritiem Binnenvaart Zeevaart MARITIEM 2017/2018 Mijn droom is als kapitein op een baggerschip te varen. Ik houd van het water. Ook de afwisseling lijkt me leuk: twee maanden lang onderweg

Nadere informatie

KO N I N K L I J K E V E R E N I G I N G VA N N E D E R L A N D S E R E D E R S

KO N I N K L I J K E V E R E N I G I N G VA N N E D E R L A N D S E R E D E R S KO N I N K L I J K E V E R E N I G I N G VA N N E D E R L A N D S E R E D E R S Werken op zee betekent: - De hele wereld zien. - Na de zeevaartschool ben je zeker van een baan. - Een hoog salaris. - Snel

Nadere informatie

Servicedocument Examenplan

Servicedocument Examenplan Servicedocument Examenplan Koopvaardij SMBW Schipper-machinist beperkt vaargebied NAAM KANDIDAAT : DATUM EXAMEN : DOSSIER : Koopvaardij SMBW DOSSIERCREBO : 23203 KWALIFICATIE : KWALIFICATIECREBO : 25519

Nadere informatie

VEILIGHEIDSCURSUSSEN ROTTERDAM AMSTERDAM Adembeschermende middelen basis VBAM 325,-- op aanvraag op aanvraag Adembeschermende middelen basis HERHALING

VEILIGHEIDSCURSUSSEN ROTTERDAM AMSTERDAM Adembeschermende middelen basis VBAM 325,-- op aanvraag op aanvraag Adembeschermende middelen basis HERHALING versie 003.2015 publicatiedatum 1 februari 2015 VEILIGHEIDSCURSUSSEN ROTTERDAM AMSTERDAM Adembeschermende middelen basis VBAM 325,-- Adembeschermende middelen basis HERHALING VBAMH 205,-- Ademluchtmaskerdrager

Nadere informatie

Kerntaak 3: OL technisch A-III/1 (voert de technische taken uit op operationeel niveau A-III/1 op kleine schepen)

Kerntaak 3: OL technisch A-III/1 (voert de technische taken uit op operationeel niveau A-III/1 op kleine schepen) Kerntaak 3: OL technisch A-III/1 (voert de technische taken uit op operationeel niveau A-III/1 op kleine schepen) Werkproces 3.1: Marine engineering at the operational level De scheepswerktuigkundige kleine

Nadere informatie

18XX Berechja College. MBO Factsheet. Convenantjaar Nieuwe voortijdige schoolverlaters voorlopige cijfers

18XX Berechja College. MBO Factsheet. Convenantjaar Nieuwe voortijdige schoolverlaters voorlopige cijfers 18XX Berechja College MBO Factsheet Convenantjaar 2012-2013 Nieuwe voortijdige schoolverlaters voorlopige cijfers Dit document bevat gedetailleerde cijferinformatie over Berechja College. De tabellen zijn

Nadere informatie

Curriculum Vitae Ronald Keijzer, Rontex Engineer

Curriculum Vitae Ronald Keijzer, Rontex Engineer Curriculum Vitae Ronald Keijzer, Rontex Engineer Personalia Voornaam: Achternaam: Ronald Keijzer Adres: Commandeurssingel 16 Postcode: Woonplaats: 1792AT Oudeschild Texel Telefoon: 0222314723 Mobiel: 0653524470

Nadere informatie

o p l e i d i n g e n i m a r i t i e m e a c a d e m i e Opleidingspartners: Design: OPZET, Santpoort-Zuid www.maritieme-academie.

o p l e i d i n g e n i m a r i t i e m e a c a d e m i e Opleidingspartners: Design: OPZET, Santpoort-Zuid www.maritieme-academie. Opleidingspartners: www.maritieme-academie.nl Design: OPZET, Santpoort-Zuid Maritieme Academie Wat heb jij met water? Inhoud 0. Inleiding Maritieme kracht van de Academie 0. Vmbo Duik in een spetterende

Nadere informatie

VEILIGHEIDSCURSUSSEN ROTTERDAM AMSTERDAM Adembeschermende middelen basis VBAM 315,-- op aanvraag op aanvraag. VBAMH 200,-- op aanvraag op aanvraag

VEILIGHEIDSCURSUSSEN ROTTERDAM AMSTERDAM Adembeschermende middelen basis VBAM 315,-- op aanvraag op aanvraag. VBAMH 200,-- op aanvraag op aanvraag versie 0022.2014 publicatiedatum 1 oktober 2014 VEILIGHEIDSCURSUSSEN ROTTERDAM AMSTERDAM Adembeschermende middelen basis VBAM 315,-- Adembeschermende middelen basis HERHALING VBAMH 200,-- Ademluchtmaskerdrager

Nadere informatie

MARITIEME TECHNIEK LEADING IN LEARNING. Deeltijd hbo-opleiding voor professionals KIJK OP STC-GROUP.NL VOOR MEER INFORMATIE

MARITIEME TECHNIEK LEADING IN LEARNING. Deeltijd hbo-opleiding voor professionals KIJK OP STC-GROUP.NL VOOR MEER INFORMATIE MARITIEME TECHNIEK Deeltijd hbo-opleiding voor professionals KIJK OP STC-GROUP.NL VOOR MEER INFORMATIE LEADING IN LEARNING MARITIEME TECHNIEK DEELTIJDOPLEIDING VOOR PROFESSIONALS Nederlandse scheeps-

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2019 44 Besluit van 31 januari 2019 tot wijziging van het Besluit zeevarenden handelsvaart en zeilvaart in verband met een modernisering van de bemanningsvoorschriften

Nadere informatie

EUROPESE UNIE HET EUROPEES PARLEMENT PE-CONS 3668/1/03 REV 1 MAR 117 SOC 348 CODEC 1193 OC 575

EUROPESE UNIE HET EUROPEES PARLEMENT PE-CONS 3668/1/03 REV 1 MAR 117 SOC 348 CODEC 1193 OC 575 EUROPESE UNIE HET EUROPEES PARLEMENT DE RAAD Brussel, 17 november 2003 (OR. en) 2003/0001 (COD) LEX 478 PE-CONS 3668/1/03 REV 1 MAR 117 SOC 348 CODEC 1193 OC 575 RICHTLIJN 2003/103/EG VAN HET EUROPEES

Nadere informatie

Securityrapportage zeevaart 2010

Securityrapportage zeevaart 2010 Securityrapportage zeevaart 2010 2 Securityrapportage zeevaart 2010 Datum 18 april 2011 Status Definitief Securityrapportage zeevaart 2010 Datum 18 april 2011 Status Definitief Colofon Uitgegeven door

Nadere informatie

Kenniskring Staand Want www.kenniskringvisserij.nl

Kenniskring Staand Want www.kenniskringvisserij.nl Kenniskring Staand Want www.kenniskringvisserij.nl Kennisdocument Veiligheid en vaarbevoegdheidseisen t.b.v. de kleinschalige Nederlandse staand want vloot Door: Arjan Korving en Rems Cramer Datum: 15

Nadere informatie

novacollege.nl/maritiem Binnenvaart Zeevaart Maritiem 2016/2017

novacollege.nl/maritiem Binnenvaart Zeevaart Maritiem 2016/2017 novacollege.nl/maritiem Binnenvaart Zeevaart Maritiem 2016/2017 Later hoop ik een heel goede kapitein te worden. In die functie run ik zelfstandig een heel bedrijf, in de vorm van een schip. Dat houdt

Nadere informatie

ANNEX BIJLAGE. bij het voorstel voor een RICHTLIJN VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD

ANNEX BIJLAGE. bij het voorstel voor een RICHTLIJN VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD EUROPESE COMMISSIE Brussel, 24.5.2018 COM(2018) 315 final ANNEX BIJLAGE bij het voorstel voor een RICHTLIJN VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD tot wijziging van Richtlijn 2008/106/EG inzake het minimum

Nadere informatie

Zeerecht GZV (1) Even voorstellen 2/13/2015 GVZ-1 1. Fokko Snoek. fsnoek@xs4all.nl. Eigenaar zeilklipper Skylge Adviseur traditionele scheepvaart

Zeerecht GZV (1) Even voorstellen 2/13/2015 GVZ-1 1. Fokko Snoek. fsnoek@xs4all.nl. Eigenaar zeilklipper Skylge Adviseur traditionele scheepvaart Zeerecht GZV (1) Even voorstellen Fokko Snoek Eigenaar zeilklipper Skylge Adviseur traditionele scheepvaart fsnoek@xs4all.nl Wetboek van Koophandel - Artikel 367: De kapitein, vernemende dat de vlag, waaronder

Nadere informatie

Kerntaak 3: OL technisch A-III/1 (voert de technische taken uit op operationeel niveau A-III/1 op baggerwerktuigen/schepen)

Kerntaak 3: OL technisch A-III/1 (voert de technische taken uit op operationeel niveau A-III/1 op baggerwerktuigen/schepen) Kerntaak 3: OL technisch A-III/1 (voert de technische taken uit op operationeel niveau A-III/1 op baggerwerktuigen/schepen) Werkproces 3.1: Marine engineering at the operational level A-III/1 De scheepswerktuigkundige

Nadere informatie

Informatie aan Trainingsinstituten (IaT nr.2) Uitvoering, praktijk en procedures voor trainingsinstituten

Informatie aan Trainingsinstituten (IaT nr.2) Uitvoering, praktijk en procedures voor trainingsinstituten Uitvoering, praktijk en procedures voor trainingsinstituten Versie 1.3 Datum 1 december 2014 Status Definitief Colofon ILT Scheepvaart Weena 723 Rotterdam Pagina 2 van 15 Colofon 2 Inleiding 4 1 Aanvullingen

Nadere informatie

Dictaat Zeerecht - Aanvulling 1. Waar komen al die regels vandaan?

Dictaat Zeerecht - Aanvulling 1. Waar komen al die regels vandaan? Dictaat Zeerecht - Aanvulling 1 Waar komen al die regels vandaan? De belangrijkste organisaties die zich bezig houden met maritieme regelgeving zijn: IMO (International Maritime Organization) - Veiligheid

Nadere informatie

CTRB met erkende vaartijd volgens STCW 95 STCW2010

CTRB met erkende vaartijd volgens STCW 95 STCW2010 CTRB met erkende vaartijd volgens STCW 95 STCW2010 1. Dek STCW 95: Opleidingen begonnen vóór 1/7/2013, en relevante vaartijd (CTRB) gestart vóór 1/1/2017 II/1 (officer in charge of a navigational watch)

Nadere informatie

CREATIng TOMORROw. HOgERE zeevaartschool AMsTERdAM. OplEIdIng MARITIEM OFFICIER. HvA TECHnIEK

CREATIng TOMORROw. HOgERE zeevaartschool AMsTERdAM. OplEIdIng MARITIEM OFFICIER. HvA TECHnIEK CREATIng TOMORROw 2013 2014 HOgERE zeevaartschool AMsTERdAM OplEIdIng MARITIEM OFFICIER HvA TECHnIEK HVA TECHNIEK MARITIEM OFFICIER 2013-2014 Maritiem Officier: de wereld ligt aan je voeten Dagelijks worden

Nadere informatie

stc mbo college mbo-opleidingen VOOR Procestechniek & maintenance OPERATIONELE EN ONDERHOUDSTECHNIEK

stc mbo college mbo-opleidingen VOOR Procestechniek & maintenance OPERATIONELE EN ONDERHOUDSTECHNIEK stc mbo college mbo-opleidingen VOOR Procestechniek & maintenance OPERATIONELE EN ONDERHOUDSTECHNIEK welkom! Veel van wat je eet, draagt en gebruikt is gemaakt in de procesindustrie. Denk aan de benzine

Nadere informatie

JE NADERT EEN VAN DE ALLERMOOISTE BEROEPEN: LOODS.

JE NADERT EEN VAN DE ALLERMOOISTE BEROEPEN: LOODS. JE NADERT EEN VAN DE ALLERMOOISTE BEROEPEN: LOODS. WAT DENKT EEN LOODS IN DE BOCHT NAAR DE HAVEN? Een verraderlijke stroming vanuit het zuiden, sterke westenwind, een kwets bare jachthaven in het oosten,

Nadere informatie

Security Rapportage 2008

Security Rapportage 2008 Security age 2008 Security inspecties aan boord van Nederlandse schepen in 2008 1 van 14 Datum Security age 2008 Security inspecties aan boord van Nederlandse schepen in 2008 Inspectie Verkeer en Waterstaat

Nadere informatie

Functieclassificatie 1

Functieclassificatie 1 3160000 Paritair Comité voor de koopvaardij A. Kapiteins en officieren, tewerkgesteld door een Belgische maatschappij... 2 B. Stafofficieren en scheepsgezellen tewerkgesteld door een Belgische maatschappij

Nadere informatie

MBO Factsheet. 04EU ROC Kop v Noord-Holland

MBO Factsheet. 04EU ROC Kop v Noord-Holland 04EU ROC Kop v Noord-Holland MBO Factsheet Convenantjaar 2013-2014 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Definitieve cijfers - versie 1 Uitgave: november 2015 Dit document bevat gedetailleerde cijferinformatie

Nadere informatie

Kerntaak 1: OL nautisch A-II/1 (voert de nautische taken uit op operationeel niveau A-II/1 op baggerwerktuigen/schepen)

Kerntaak 1: OL nautisch A-II/1 (voert de nautische taken uit op operationeel niveau A-II/1 op baggerwerktuigen/schepen) Kerntaak 1: OL nautisch A-II/1 (voert de nautische taken uit op operationeel niveau A-II/1 op baggerwerktuigen/schepen) Werkproces 1.1: Navigation at the operational level A-II/1 De stuurman waterbouw

Nadere informatie

MBO WERELDOPLEIDINGEN

MBO WERELDOPLEIDINGEN MBO WERELDOPLEIDINGEN havens luchtvaart wegtransport RAIL logistiek waterbouw/baggerbedrijf zeevaart zeevisvaart scheeps- en jachtbouw Rijn- en binnenvaart procesindustrie Een wereldkeuze! Droom jij van

Nadere informatie

Doe jij een MBO-, HBO- of WO-studie en wil je na afloop bij Defensie aan de slag? Dan hebben wij een geweldige deal voor je: straks een mooie

Doe jij een MBO-, HBO- of WO-studie en wil je na afloop bij Defensie aan de slag? Dan hebben wij een geweldige deal voor je: straks een mooie Doe jij een MBO-, - of -studie en wil je na afloop bij Defensie aan de slag? Dan hebben wij een geweldige deal voor je: straks een mooie startfunctie bij de Defensie én nu je volledige opleiding betaald.

Nadere informatie

Werkproces 1.1: Navigation. Werkproces 1.2: Cargo handling and stowage. Omschrijving

Werkproces 1.1: Navigation. Werkproces 1.2: Cargo handling and stowage. Omschrijving Kerntaak 1: OL nautisch A-II/3 (voert de nautische taken uit op operationeel niveau A-II/3 op schepen tot 500 GT en minder dan 3000kW in een beperkt werkgebied) Werkproces 1.1: Navigation zet een navigatieroute

Nadere informatie

Kerntaak 1: OL nautisch A-II/1 (voert de nautische taken uit op operationeel niveau A-II/1 op alle schepen)

Kerntaak 1: OL nautisch A-II/1 (voert de nautische taken uit op operationeel niveau A-II/1 op alle schepen) Kerntaak 1: OL nautisch A-II/1 (voert de nautische taken uit op operationeel niveau A-II/1 op alle schepen) Werkproces 1.1: Navigation at the operational level De stuurman alle schepen zet een navigatieroute

Nadere informatie

Beroepsprofiel Maritiem Officier (Bachelor of Maritime Operations)

Beroepsprofiel Maritiem Officier (Bachelor of Maritime Operations) Beroepsprofiel Maritiem Officier (Bachelor of Maritime Operations) Vastgesteld op 01 april 2009 door: - Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders - Nautilus International - Vereniging van waterbouwers

Nadere informatie

Doe jij een MBO-, HBO- of WO-studie en wil je na afloop bij Defensie aan de slag? Dan hebben wij een geweldige deal voor je: straks een mooie

Doe jij een MBO-, HBO- of WO-studie en wil je na afloop bij Defensie aan de slag? Dan hebben wij een geweldige deal voor je: straks een mooie Doe jij een MBO-, - of -studie en wil je na afloop bij Defensie aan de slag? Dan hebben wij een geweldige deal voor je: straks een mooie startfunctie bij de Defensie én nu je volledige opleiding betaald.

Nadere informatie

Ruime ervaring, maar nog geen erkend MBO Diploma?

Ruime ervaring, maar nog geen erkend MBO Diploma? Ruime ervaring, maar nog geen erkend MBO Diploma? 1 STC B.V. en QRM BV STC B.V. en QRM BV realiseren gezamenlijk EVC trajecten in 3 maanden! 2 EVC Trajecten 2013 STC B.V. en QRM BV realiseren gezamenlijk

Nadere informatie

Leidraad maritieme simulator. Datum Januari 2014 Status Versie: 3

Leidraad maritieme simulator. Datum Januari 2014 Status Versie: 3 maritieme simulator Datum Januari 2014 Status Versie: 3 maritieme simulator, januari 2014 Pagina 2 van 19 Inhoud 1 Inleiding 4 1.1 Aanleiding 4 1.2 Doel van deze leidraad 4 1.3 Gevolgde werkwijze 4 2 Definities

Nadere informatie

Doe jij een MBO-, HBO- of WO-studie en wil je na afloop bij Defensie aan de slag? Dan hebben wij een geweldige deal voor je: straks een mooie

Doe jij een MBO-, HBO- of WO-studie en wil je na afloop bij Defensie aan de slag? Dan hebben wij een geweldige deal voor je: straks een mooie Doe jij een MBO-, - of -studie en wil je na afloop bij Defensie aan de slag? Dan hebben wij een geweldige deal voor je: straks een mooie startfunctie bij de Defensie én nu je volledige opleiding betaald.

Nadere informatie

Regulier onderwijs Locatie(s) Richting(en) HAVO/VWO Technasium Lindenborg Leek, Groningen HAVO/VWO met technische afdeling (technasium)

Regulier onderwijs Locatie(s) Richting(en) HAVO/VWO Technasium Lindenborg Leek, Groningen HAVO/VWO met technische afdeling (technasium) Overzicht maritieme opleidingen in Nederland Regulier onderwijs Locatie(s) Richting(en) HAVO/VWO Technasium Lindenborg Leek, Groningen HAVO/VWO met technische afdeling (technasium) VMBO 12 VMBO scholen

Nadere informatie

Aanvraag Beoordeling bemanningsplan zeeschip

Aanvraag Beoordeling bemanningsplan zeeschip Met dit formulier laat u uw bemanningsplan keuren. Onvolledig of onjuist ingevulde formulieren (inclusief het niet meesturen van de gevraagde bijlagen) worden niet in behandeling genomen. Stuur het formulier

Nadere informatie

Programma Opleidingen en Cursussen 2009-2010

Programma Opleidingen en Cursussen 2009-2010 Programma Opleidingen en Cursussen 2009-2010 Opleiding/Cursus Aantal dagen Kosten Klein vaarbewijs 1 (Start 09-02-10) 8 90 euro * Klein vaarbewijs 2 (Start 11-03-10) 8 90 euro * Marifoon Basis ** 4 50

Nadere informatie

Functieclassificatie 1

Functieclassificatie 1 3160000 Paritair Comité voor de koopvaardij A. Kapiteins en officieren, tewerkgesteld door een Belgische maatschappij... 2 Collectieve arbeidsovereenkomst van 22 oktober 2015 (130.307)... 2 Loon- en arbeidsvoorwaarden

Nadere informatie

De onderwijsen examenregeling. Opleiding: Stuurman Werktuigkundige Kleine Schepen Crebonummer: Cohort:

De onderwijsen examenregeling. Opleiding: Stuurman Werktuigkundige Kleine Schepen Crebonummer: Cohort: De onderwijsen examenregeling Opleiding: Stuurman Werktuigkundige Kleine Schepen Crebonummer: 25513 Cohort: 2017-2018 1. Inleiding Voor je ligt de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van de opleiding Stuurman

Nadere informatie

18XX Berechja College. MBO Factsheet. Convenantjaar 2013-2014 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Voorlopige cijfers Uitgave: maart 2015

18XX Berechja College. MBO Factsheet. Convenantjaar 2013-2014 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Voorlopige cijfers Uitgave: maart 2015 18XX Berechja College MBO Factsheet Convenantjaar 2013-2014 Nieuwe voortijdige schoolverlaters Voorlopige cijfers Uitgave: maart 2015 Dit document bevat gedetailleerde cijferinformatie over Berechja College.

Nadere informatie

CTRB met erkende vaartijd volgens STCW 95 STCW2010

CTRB met erkende vaartijd volgens STCW 95 STCW2010 1. Dek CTRB met erkende vaartijd volgens STCW 95 STCW2010 STCW 95: Opleidingen begonnen vóór 1/7/2013 STCW 2010: Opleidingen begonnen na 1/7/2013 II/1 (officer in charge of a navigational watch) II/1 (officer

Nadere informatie

Curriculum Vitae Ronald Keijzer, Rontex Engineer

Curriculum Vitae Ronald Keijzer, Rontex Engineer Curriculum Vitae Ronald Keijzer, Rontex Engineer Personalia Voornaam: Achternaam: Ronald Keijzer Adres: Commandeurssingel 16 Postcode: Woonplaats: 1792AT Oudeschild Texel Telefoon: 0222314723 Mobiel: 0653524470

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 1995 176 Besluit van 16 maart 1995, houdende wijziging van het Besluit zeevaartdiploma s en van het Bemanningseisenbesluit Wij Beatrix, bij de gratie

Nadere informatie

GREEN AWARD FOUNDATION

GREEN AWARD FOUNDATION Bijeenkomst milieu-indices voor zeeschepen Rotterdam, 16 september 2010 Karin Struijk, Deputy Managing Director A simple, recognised tool to address air quality issues in ports The link between environment

Nadere informatie

MBO Factsheet. 04EU ROC Kop v Noord-Holland

MBO Factsheet. 04EU ROC Kop v Noord-Holland EU ROC Kop v Noord-Holland MBO Factsheet Convenantjaar - Nieuwe voortijdige schoolverlaters Definitieve cijfers - versie Uitgave: oktober 6 EU - ROC Kop v Noord-Holland Dit document bevat gedetailleerde

Nadere informatie

NAUTICAL TECHNICAL TRAINING ACADEMY

NAUTICAL TECHNICAL TRAINING ACADEMY NAUTICAL TECHNICAL TRAINING ACADEMY STRATEGISCH BELEIDSPLAN 2012-2015 1 Inhoudsopgave: Blz. 1. Algemeen 3 2. Looptijd en evaluatie 3 3. Motto 3 4. Visie 3 5. Missie 3 6. Doelstellingen 4 6.1 strategie

Nadere informatie

Rapportage Security inspecties aan boord van Nederlandse schepen

Rapportage Security inspecties aan boord van Nederlandse schepen Rapportage Datum 28 september 2007 Rapportage Security inspecties aan boord van Nederlandse schepen Inspectie Verkeer en Waterstaat Toezichteenheid Zeevaart Unit Inspectie Vlaggenstaat INHOUD: 1 SAMENVATTING

Nadere informatie

De onderwijsen examenregeling. Opleiding: Maritiem Officier Alle Schepen Crebonummer: Cohort:

De onderwijsen examenregeling. Opleiding: Maritiem Officier Alle Schepen Crebonummer: Cohort: De onderwijsen examenregeling Opleiding: Maritiem Officier Alle Schepen Crebonummer: 25516 Cohort: 2017-2018 1. Inleiding Voor je ligt de Onderwijs- en Examenregeling (OER) van de opleiding Maritiem Officier

Nadere informatie

STC MBO COLLEGE OPEN DAGEN VOOR DE WERELD VAN MORGEN HAVENS LOGISTIEK & VERVOER MARITIEM & TECHNIEK PROCESTECHNIEK & MAINTENANCE KOM NAAR DE

STC MBO COLLEGE OPEN DAGEN VOOR DE WERELD VAN MORGEN HAVENS LOGISTIEK & VERVOER MARITIEM & TECHNIEK PROCESTECHNIEK & MAINTENANCE KOM NAAR DE STC MBO COLLEGE HAVENS LOGISTIEK & VERVOER MARITIEM & TECHNIEK PROCESTECHNIEK & MAINTENANCE KOM NAAR DE OPEN DAGEN KIJK OP WWW.MBO-STC.NL VOOR DE WERELD VAN MORGEN Inhoud Mbo-opleidingen voor de wereld

Nadere informatie

MBO Factsheet Convenantjaar Nieuwe voortijdige schoolverlaters Definitieve cijfers - versie 1 Uitgave: februari 2018

MBO Factsheet Convenantjaar Nieuwe voortijdige schoolverlaters Definitieve cijfers - versie 1 Uitgave: februari 2018 EU ROC Kop v NoordHolland MBO Factsheet Convenantjaar Nieuwe voortijdige schoolverlaters Definitieve cijfers versie Uitgave: februari EU ROC Kop v NoordHolland Dit document bevat gedetailleerde cijferinformatie

Nadere informatie

Regeling bemanning zeegaande zeilschepen

Regeling bemanning zeegaande zeilschepen VW Regeling bemanning zeegaande zeilschepen Regeling, houdende bepalingen omtrent de bemanning van zeegaande zeilschepen in de commerciële vaart met een lengte van minder dan 40 meter (Regeling bemanning

Nadere informatie

1 STUURMAN VAN DE LOODSBOOT (M/V) OFFICIER A/B VAN DE WANDELAAR OOSTENDE

1 STUURMAN VAN DE LOODSBOOT (M/V) OFFICIER A/B VAN DE WANDELAAR OOSTENDE VLOOT werft aan in contractueel dienstverband (contract van onbepaalde duur) : 1 STUURMAN VAN DE LOODSBOOT (M/V) OFFICIER A/B VAN DE WANDELAAR OOSTENDE Afdeling: Beleidsdomein: Niveau: Graad: Functie :

Nadere informatie

No.: BRIEF VAN DE MINISTER VAN BUITENLANDSE ZAKEN. Aan de Voorzitters van de Eerste en van de Tweede Kamer der Staten-Generaa I

No.: BRIEF VAN DE MINISTER VAN BUITENLANDSE ZAKEN. Aan de Voorzitters van de Eerste en van de Tweede Kamer der Staten-Generaa I Staten-Generaal STATEN VAN CURA{:AO Ontv.:NOV 3 No.: /2 Vergaderjaar 2018-2019 35 085 (R2113) lnternationaal Verdrag betreffende de normen inzake opleiding, diplomering en wachtdienst van personeel van

Nadere informatie

Maritieme opleidingen aan de Hogere Zeevaartschool. PASPOORT voor een BOEIENDE CARRIERE

Maritieme opleidingen aan de Hogere Zeevaartschool. PASPOORT voor een BOEIENDE CARRIERE Maritieme opleidingen aan de Hogere Zeevaartschool PASPOORT voor een BOEIENDE CARRIERE Hogere Zeevaartschool ANTWERPEN Maritieme opleidingen aan de Hogere Zeevaartschool PASPOORT voor een BOEIENDE CARRIERE

Nadere informatie

CTRB met erkende vaartijd volgens STCW 95 STCW2010

CTRB met erkende vaartijd volgens STCW 95 STCW2010 1. DEK CTRB met erkende vaartijd volgens STCW 95 STCW2010 STCW 95: Opleiding begonnen vóór 1/7/2013 STCW 2010: Opleiding begonnen na 1/7/2013 II/1 OCNW II/1 OCNW HZS: II/1 Bachelor (Master) opl. + 12mnd

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ SCHEEPVAART EN TRANSPORTCOLLEGE. Opleiding Maritiem waterbouwer

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ SCHEEPVAART EN TRANSPORTCOLLEGE. Opleiding Maritiem waterbouwer RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK BIJ SCHEEPVAART EN TRANSPORTCOLLEGE Opleiding Maritiem waterbouwer Plaats: BRIN: Onderzoeksnummer: Onderzoek uitgevoerd op: Conceptrapport verzonden op: Rapport vastgesteld

Nadere informatie