Modern Timemanagement Effectief Werken 100% overzicht. De juiste focus. In control. Heerlijk productief.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Modern Timemanagement Effectief Werken 100% overzicht. De juiste focus. In control. Heerlijk productief."

Transcriptie

1 Brochure Workshops Modern Timemanagement Effectief Werken 100% overzicht. De juiste focus. In control. Heerlijk productief.

2 Workshops 100% overzicht. De juiste focus. In control. Heerlijk productief. Wat mag je verwachten? Krachtig. Energiek. En heel actief. Concrete oplossingen en praktische tips! Inclusief een follow-up die zorgt voor toepassing in de praktijk en blijvend effect. Dat is wat je krijgt bij ons! Vertel ons wat je wilt? Wil je 40 minuten, 1,5 uur of een halve dag? Voor 10, 25, 100 of 1200 deelnemers? Meerdere groepen tegelijkertijd? We helpen je graag verder! Op de volgende pagina s lees je meer over het volgende: 1. Effectief werken en dat wat we zien in de praktijk 2. Hoe wij kijken naar het verbeteren van effectiviteit 3. Varianten Workshops Modern Timemanagement a. Alleen resultaten tellen! b. Effectief Werken Timemanagement Plus c. Outlook als effectiviteitsversneller d. Onderbrekingen en interrupties de baas 4. Organisatorische gegevens

3 1. Effectief werken en dat wat we zien in de praktijk Effectiviteit gaat over het halen van doelen en het bereiken resultaten. En dat op een manier die plezierig is en voldoening geeft. Vandaar onze ambitie om oplossingen te bieden die meer plezier en meer effect in je werk opleveren. Wat we zien? Iedere medewerker heeft zijn eigen werkgewoonten aangeleerd. Dat zijn werkgewoonten die deels effectief zijn en deels ook niet. En per individu heel verschillend zijn. Best logisch ook.. want de meeste mensen hebben nooit geleerd hoe ze het makkelijkste kunnen omgaan met alle binnenkomende mail, post, belletjes en al die collega s die op een dag aan je bureau staan Eigenlijk met al die dingen die je afleiden van je doel of van dat wat je jezelf hebt voorgenomen. Wat we zien is dat een toenemend aantal medewerkers het lastig vindt om gefocust bezig te zijn met dat wat er écht toe doet in hun werk. Meer concreet uit zich dit als volgt in de praktijk: Veel afleiding en onderbrekingen - moeilijk om te focussen De waan van de dag regeert Ongewenst hoog stressniveau Overvolle inboxen Heel hard werken, maar niet af krijgen wat eigenlijk was voorgenomen Werk teveel mee naar huis - letterlijk, maar ook vooral in het hoofd Rommelige bureaus vol stapels papieren Afspraken worden vergeten Keihard werken vlak voor een deadline Het gevoel het werk nooit af te hebben Een onvoldaan gevoel aan het einde van de dag of de week Verlaagd plezier in het werk Onvoldoende overzicht en daardoor een gevoel van stress Voor deze knelpunten in effectiviteit bieden wij diverse workshops vanuit verschillende invalshoeken. Welke spreekt jullie het meeste aan voor jullie organisatie?

4 2. Hoe wij kijken naar het verbeteren van effectiviteit Willen jullie medewerkers meer rust en overzicht in hun werk en in hun hoofd? Beter leren hoe zij alle taken, informatieprikkels op een effectieve manier kunnen verwerken en uitvoeren? Gemakkelijker keuzes maken en prioriteiten stellen? Meer invloed hebben op alle dagelijkse onderbrekingen? Slimmer gebruik maken van het -pakket en hun inbox beheersen? Dat kan! Een volledige training Modern Timemanagement Effectiever in je Werk bestaat uit 4 invalshoeken. In een workshop stellen we één van de invalshoeken centraal. Lees mee en kies wat het beste bij jullie past! Invalshoek 1 - De juiste dingen doen! Vanuit (functie)doelen de juiste activiteiten kiezen voor meer resultaat Meer focus door het kunnen stellen van de juiste prioriteiten >> Workshop Omdat alleen resultaten tellen! Invalshoek 2 - Een bewezen denk-, beslis- en werkmethodiek aanleren Voor 100% overzicht over echt alles in het werk in control Meer gedaan krijgen in de beschikbare tijd >> Workshop - Effectief Werken / Timemanagement Plus Invalshoek 3 - Handig gebruik maken van hulpmiddelen Zodat het blijvend werkt, op ieders werkplek (of werkplekken) Toegepast in het mail-pakket/organisatiesysteem waar men nu al mee werkt >> Workshop - Outlook als effectiviteitsversneller Invalshoek 4 - Bewust en slim communiceren Alles in 1x goed! Heldere communicatie om tijd te besparen Voorkomen van tijdsrovers, ook op kritieke momenten als verstoringen, onderbrekingen, taak-aanname en taakoverdracht >> Workshop - Onderbrekingen en interrupties de baas

5 3. Varianten Workshops Modern Timemanagement a. Alleen resultaten tellen!. doelfocus en doelrealisatie - sneller bewegen naar je doel. kiezen, doen en laten waarmaken! b. Effectief Werken - Timemanagement Plus. voor meer controle, 100% overzicht en aantoonbaar tijdwinst. een bewezen denk-, beslis- en werkmethodiek c. Outlook als effectiviteitsversneller. slimme tips voor het beheersen van je en aantoonbaar tijdwinst. een concrete aanpak inclusief instellingen iedere dag je mailbox leeg d. Onderbrekingen en interrupties de baas. terugdringen van onderbrekingen en verstoringen. controle over de belangrijkste effectiviteitstelers Lees op de volgende pagina s hoe de workshops er concreet uit zien.

6 a. Workshop Omdat alleen resultaten tellen! Een prikkelende workshop die je positief kritisch laat kijken naar je eigen doelfocus en doelrealisatie! Je leert hoe je door anders te kiezen, te doen, te laten en te initiëren (nog) sneller kunt bewegen naar je doel. Voor iedereen die nog betere resultaten wil boeken. Dit is wat je krijgt! Vooraf Een wervende uitnodigingsmail voor iedere deelnemer Een paar vragen die mensen al aan het denken zetten Een voorbereidend artikel over doelfocus! De workshop zelf: Prikkelend Spiegelend Concrete tips Wat is effectiviteit? - over doelen en resultaten Hoe doelen jou kunnen helpen in je werk? 3 soorten activiteiten waar jij je dag mee vult 1. Dagelijkse prikkels 2. Vaste elementen 3. Jouw initiatieven Doel-activiteiten en effectiviteit-stelers in jouw praktijk Van reageren op naar initiëren van Het belangrijke ook echt gedaan krijgen Tips voor meer resultaatgericht kiezen en DOEN! Follow-up - voor blijvend effect! Deelnemers ontvangen een schematisch beeld van de doel-systematiek aangevuld met een 6-tal s met concrete tips. Het effect hiervan is groot!

7 b. Workshop - Effectief Werken / Timemanagement Plus Een energieke workshop voor als jij meer controle wilt hebben over echt alle informatie en prikkels in je werk. Tijdens de workshop ga je actief aan de slag met een bewezen werkmethodiek die maakt dat je controle krijgt over je werk en je werkdag. Wat het je brengt is meer controle, 100% overzicht en aantoonbaar tijdwinst met als effect dat je meer gedaan krijgt op een werkdag. Dit is wat je krijgt! Vooraf Een wervende uitnodigingsmail voor iedere deelnemer Een paar korte vragen die mensen al aan het denken zetten Een leuk artikel over de basisvoorwaarden voor Effectief Werken De workshop zelf: Energie DOEN! Concrete tips Deelnemers gaan actief aan de slag met de bewezen methodiek. Wat is effectief werken? Het Werken van nu! Een bewezen beslis- en werkmethodiek - Getting Things Done hoe je meer rust in je hoofd krijgt meer controle in je werk - 100% overzicht echt meer gedaan krijgen - tijdwinst Getting Things Done toegepast in je mail Outlook-tips voor 100% overzicht, meer focus, concrete tijdwinst Focus en concentratie behouden bij interrupties en onderbrekingen Follow-up - voor blijvend effect! Om deelnemers te stimuleren om na de workshop ook echt aan de slag te gaan met de aangeleerde technieken en tips ontvangen zij de 3 weken na de training een 6-tal s met concrete tips en handvatten. Het effect hiervan is groot!

8 c. Workshop - Outlook als effectiviteitsversneller Nooit geweten dat dit allemaal kan met Outlook dat horen we vaak na afloop van deze workshop. In een paar uurtjes leren deelnemers hoe zij hun volledige werkstroom en effectief kunnen organiseren. Je oefent met een bewezen methodiek die maakt dat je mailbox iedere dag leeg is, je 100% overzicht hebt over al je taken en over alle deadlines die je moet bewaken. Een aantal handige trucs maken dat je aantoonbaar tijdwinst boekt. Een aanrader dus! Dit is wat je krijgt! Vooraf Een wervende uitnodigingsmail voor iedere deelnemer Een paar korte vragen die mensen al aan het denken zetten De workshop zelf: Een systematiek die werkt Concrete tips We bieden geen demonstratie van mogelijkheden, maar een aanpak die echt werkt. Je hebt glashelder hoe je per morgen nog meer profiteert van de mogelijkheden van Outlook. Wat is effectief werken? De basisgedachte achter Outlook als organisatie-systeem Beslissen over al je mails - ieder dag je inbox leeg 100% overzicht creëren over al je taken, beloften en deadlines Auto-controle over alles wat je vraagt aan anderen Handige trucs voor tijdwinst en meer controle over je taken en agenda-items Beheren en organiseren van deadlines Archiveren en terugzoeken in recordtijd Regels instellen voor een betere organisatie Extra tips voor tijdwinst Follow-up - voor blijvend effect! Om te kunnen garanderen dat deelnemers na de workshop de aangeleerde zaken ook echt in kunnen stellen in hun eigen Outlook-versie ontvangen zij een handleiding. En de 3 weken na de training een 6-tal s met concrete tips voor nog meer tijdwinst. Het effect hiervan is groot!

9 d. Workshop - Onderbrekingen en interrupties de baas Onderbrekingen en interrupties zijn aan de orde van de dag. Telefoon, , sms, chat, social media, een collega aan je bureau, je leidinggevende met een spoedje Best lastig dus om gefocust te blijven op de taken die je jezelf voor vandaag had genomen. En precies daar gaat deze workshop over! Je leert hoe je het onderbrekingen, interrupties en afleidingen in je werk terugdringt en zo organiseert dat je meer gefocust bent op de taken die je jezelf hebt voorgenomen. Dit is wat je krijgt! Vooraf Een wervende uitnodigingsmail voor iedere deelnemer Een paar korte vragen die mensen al aan het denken zetten Inventarisatie van de mest voorkomende interrupties en afleidingen De workshop zelf: Praktisch Fun! Concrete tips Een nieuwe kijk op onderbreking, interrupties en afleidingen. FOCUS! en hoe je deze vasthoudt Hoe ons brein werkt en reageert? De allergrootste afleider ben jij - Hoe zit dat dan? Het terugdringen van allerlei prikkels die vanzelf op je afkomen Het organiseren en verwerken van andere onderbrekingen Invloed uitoefenen op je collega s - Je eigen rol Focus behouden terwijl je voortdurend wordt onderbroken Concentratie in een omgeving boordevol afleidingen Follow-up - voor blijvend effect! Deelnemers ontvangen de 3 weken na de workshop een 6-tal s met concreter tips. Het effect hiervan is groot!

10 4. Organisatorische gegevens Aantal deelnemers Groepen van 5 tot 5000 medewerkers. Planning Doen we graag met jullie in overleg! Investering workshops Voorbereidingsuren van de trainer Voorbereidend gesprek Voorbereidend artikel - opdracht voor iedere deelnemer Workshop Afhankelijk van de duur en de groepsgrootte. Materialen tijdens de workshop E-follow-up inclusief inclusief inclusief Vraag offerte aan! inclusief inclusief All-in investering voor onze workshops zijn excl. BTW en reiskm. Prijs op aanvraag Locatie De training vindt plaats bij jullie op kantoor. Reiskilometers Reiskilometers voor de trainer a 0,55 per kilometer. Nieuwsgiering? Interesse? Wilt u een persoonlijke toelichting? Dat kan! Bel of mail ons. Wij helpen u graag verder. Contactgegevens T M E. I.

Brochure. Groepstraining - maatwerk. Modern Timemanagement Effectief Werken. 100% overzicht. De juiste focus. In control. Heerlijk productief.

Brochure. Groepstraining - maatwerk. Modern Timemanagement Effectief Werken. 100% overzicht. De juiste focus. In control. Heerlijk productief. Brochure Groepstraining - maatwerk Modern Timemanagement Effectief Werken 100% overzicht. De juiste focus. In control. Heerlijk productief. Modern Timemanagement 100% overzicht. De juiste focus. In control.

Nadere informatie

Open Training. Modern Timemanagement. 100% overzicht. De juiste focus. In control. Heerlijk productief.

Open Training. Modern Timemanagement. 100% overzicht. De juiste focus. In control. Heerlijk productief. Open Training Modern Timemanagement 100% overzicht. De juiste focus. In control. Heerlijk productief. Modern Timemanagement 100% overzicht. De juiste focus. In control. Heerlijk productief. Wil jij meer

Nadere informatie

1 daagse training time-management

1 daagse training time-management Open oor Inschrijving een groep 1 daagse training time-management Slim Werken + Creatief Werken edere dag een SlimWerken.COM Julianapark 48-5 5046 GB Tilburg T 013-5770495 M 06-27326562 E contact@slimwerken.com

Nadere informatie

Meer plezier door slimmer werken

Meer plezier door slimmer werken Tijd voor... inspiratie Meer plezier door slimmer werken Heleen Hoogendam Bertine Zoon Meer inspiratie? Bertine Zoon Zoo n Training www.zoontraining.nl @ZoonTraining Heleen Hoogendam Hoogendam Coaching

Nadere informatie

ASSERTIVITEIT. beter communiceren vanuit jezelf

ASSERTIVITEIT. beter communiceren vanuit jezelf ASSERTIVITEIT beter communiceren vanuit jezelf Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij mensen. Zij

Nadere informatie

Samenvatting boek: Dromen, Durven, Doen - Ben Tiggelaar Gemaakt door: Nelleke Griffioen, depassiepraktijk.nl

Samenvatting boek: Dromen, Durven, Doen - Ben Tiggelaar Gemaakt door: Nelleke Griffioen, depassiepraktijk.nl Samenvatting boek: Dromen, Durven, Doen - Ben Tiggelaar Gemaakt door: Nelleke Griffioen, depassiepraktijk.nl 1. Bewust en onbewust gedrag De meeste mensen houden hun voornemens niet vol, en zeker niet

Nadere informatie

Beginnen met leidinggeven en. Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven.

Beginnen met leidinggeven en. Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven. Beginnen met leidinggeven en dan Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven. S o n j a v a n B e v e r e n, M e l k w e g 2 3, K l i j n d i j k R e g i e & R e s u l t a a t r e g i e @ s o n

Nadere informatie

Nooit meer nablijven timemanagementtips voor docenten. Marleen Holtkamp

Nooit meer nablijven timemanagementtips voor docenten. Marleen Holtkamp Nooit meer nablijven timemanagementtips voor docenten Marleen Holtkamp Colofon Auteur: Bureauredactie: Vormgeving: Illustraties: Drukwerk: Marleen Holtkamp Bazalt Franssen en Van Iersel, s-hertogenbosch

Nadere informatie

COMMUNICATIE training. effectief communiceren met iedereen

COMMUNICATIE training. effectief communiceren met iedereen COMMUNICATIE training effectief communiceren met iedereen Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij

Nadere informatie

Slimmer met Outlook 1 uur tijdwinst per dag!

Slimmer met Outlook 1 uur tijdwinst per dag! Slimmer met Outlook 1 uur tijdwinst per dag! Auteur: Hugo Bakker Dit e-book is geschreven door Hugo Bakker en beschrijft hoe jij FOCUS kunt creëren en MS Outlook gebruiken om je daarbij te ondersteunen

Nadere informatie

Workshops met resultaat

Workshops met resultaat Workshops met resultaat Workshops met coaching op je werkplek om je productiviteit te verhogen, stress te verminderen en ontspannen te kunnen werken. Waarom wij anders zijn Onze unieke praktische aanpak...

Nadere informatie

De Extreem Productieve Ondernemer/Manager

De Extreem Productieve Ondernemer/Manager De Extreem Productieve Ondernemer/Manager Jaarprogramma 2012-2013 Overwin dit jaar hardnekkige blokkades en ga veel effectiever werken Speciaal voor ondernemers en managers die onder tijdsdruk staan Transformeer

Nadere informatie

Maartje Voorbeeld 10.03.2014

Maartje Voorbeeld 10.03.2014 Maartje Voorbeeld 10.03.2014 Maartje Voorbeeld / 10.03.2014 / Inzetbaarheidsscan 2 Ben jij duurzaam inzetbaar? Blijf van waarde in de wereld van werk Iedereen wil graag gezond, productief en met plezier

Nadere informatie

Efficient werken in teams. Peter Knol & Denise Hulst

Efficient werken in teams. Peter Knol & Denise Hulst Efficient werken in teams Peter Knol & Denise Hulst 2014 Inhoudsopgave pagina 2 Inleiding en aanleiding pagina 3 Introductie Het Betere Werken pagina 4 Schematische overzicht offerte pagina 6 Omschrijving

Nadere informatie

Duurzame trainingen in dienstverlening

Duurzame trainingen in dienstverlening Duurzame trainingen in dienstverlening Wat lees je in dit boek? Waarvoor kun je terecht bij PubliContact? 4 Wat gebeurt er allemaal in dienstverlening? 5 Waarom zou je kiezen voor PubliContact? 6 Hoe werkt

Nadere informatie

OPLEIDING LEIDINGGEVEN IN DE KINDEROPVANG. Een opleiding om hoger op te komen

OPLEIDING LEIDINGGEVEN IN DE KINDEROPVANG. Een opleiding om hoger op te komen OPLEIDING LEIDINGGEVEN IN DE KINDEROPVANG 2012 Een opleiding om hoger op te komen 1 OPLEIDING 2012 Ervaring: De training heeft me sterker gemaakt in mijn rol als leidinggevende. Ik heb mijn beleid en doelen

Nadere informatie

Duurzame trainingen in dienstverlening

Duurzame trainingen in dienstverlening Duurzame trainingen in dienstverlening Inhoudsopgave Waarvoor kun je terecht bij PubliContact? 4 Hoe werkt ontwikkelen in dienstverlening? 7 Duurzaam ontwikkelmodel dienstverlening 9 De medewerker dienstverlening

Nadere informatie

Logboek Instituut voor brein leiderschap

Logboek Instituut voor brein leiderschap Logboek Instituut voor brein leiderschap logboek instituut voor breinleiderschap Beste deelnemer, Je hebt je ingeschreven voor de Basistraining Breinleiderschap. Het is onze goede gewoonte om deelnemers

Nadere informatie

Workshopdagen 2014. www.managementsupport.nl/workshops. meer collega s = korting. Kies uit 38 verschillende workshops. 22, 23 en 24 april 2014

Workshopdagen 2014. www.managementsupport.nl/workshops. meer collega s = korting. Kies uit 38 verschillende workshops. 22, 23 en 24 april 2014 Workshopdagen 2014 22, 23 en 24 april 2014 Kies uit 38 verschillende workshops 14 nieuwe onderwerpen meer collega s = korting www.managementsupport.nl/workshops Jouw vak verandert, verander jij mee? Ze

Nadere informatie

De Meest Effectieve & Persoonlijke Consulting Skills Training voor Professionals!

De Meest Effectieve & Persoonlijke Consulting Skills Training voor Professionals! - Consulting Skills Training Pagina 1 van 6 De Meest Effectieve & Persoonlijke Consulting Skills Training voor Professionals! Los van de inhoud van je advies is het belangrijk om je advies zo goed mogelijk

Nadere informatie

Coachend Leidinggeven Waaier met informatie en tips voor gezond en efficiënt werken

Coachend Leidinggeven Waaier met informatie en tips voor gezond en efficiënt werken Coachend Leidinggeven Waaier met informatie en tips voor gezond en efficiënt werken Relatie Coachen Communicatie Aan de slag Aandacht geven Aandacht aan iemand geven betekent jezelf open stellen voor wat

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Geeft je inzicht in jouw persoonlijke

Nadere informatie

Groei in Leiderschap & Management - Jaaropleiding

Groei in Leiderschap & Management - Jaaropleiding Groei in Leiderschap & Management - Jaaropleiding Zakenwijzer Het is tijd voor nieuw en ander leiderschap en management We kunnen ons niet meer verloven te blijven doen wat we deden. Als alles verandert,

Nadere informatie

Productenwijzer Meer perspectief voor jouw carrière Durf jij het aan?

Productenwijzer Meer perspectief voor jouw carrière Durf jij het aan? werken in NOORDOOST BRABANT.NL Productenwijzer Meer perspectief voor jouw carrière Durf jij het aan? Inleiding Voor je ligt de productenwijzer van Werken in Noordoost Brabant, de gezamenlijke site voor

Nadere informatie

OPLEIDINGEN DIE BLIJVEN HANGEN ZIJN EEN GEVOLG VAN INTENSIEVE SAMENWERKING TUSSEN DE DEELNEMER, DIENS CONTEXT EN DE AANBIEDER VAN LEERERVARINGEN.

OPLEIDINGEN DIE BLIJVEN HANGEN ZIJN EEN GEVOLG VAN INTENSIEVE SAMENWERKING TUSSEN DE DEELNEMER, DIENS CONTEXT EN DE AANBIEDER VAN LEERERVARINGEN. OPLEIDINGEN DIE BLIJVEN HANGEN ZIJN EEN GEVOLG VAN INTENSIEVE SAMENWERKING TUSSEN, DIENS CONTEXT EN DE AANBIEDER VAN LEERERVARINGEN. Ondanks de aantrekkingskracht van termen als verbeterde persoonlijke

Nadere informatie

CNV Cursusprogramma. > Leren werkt!

CNV Cursusprogramma. > Leren werkt! CNV Cursusprogramma > Leren werkt! 2012 1 Workshops Leren werkt! Feedback geven en ontvangen Timemanagement Loopbaancheck Flow in je werk Profileren kun je leren Netwerken Cursussen Emotionele intelligentie

Nadere informatie

InCompany workshops 2014

InCompany workshops 2014 InCompany workshops 2014-2 - INHOUDSOPGAVE WORKSHOPS Schot in de roos! Ik ben het visitekaartje Zij krijgt alles gedaan Laat je uitstraling voor je werken Hoe hecht is ons team? Uit je comfortzone De weg

Nadere informatie

Time-management Help! Ik houd tijd over

Time-management Help! Ik houd tijd over Time-management Help! Ik houd tijd over Heb jij ook te maken met tijdgebrek? Wil jij overzicht in je werk? Wil jij meer structuur? Wil je meer rust en een meer voldaan gevoel over je werkdag? Leer hoe

Nadere informatie

WELKOM BIJ PLEZIER IN UITVOERING!

WELKOM BIJ PLEZIER IN UITVOERING! WELKOM BIJ PLEZIER IN UITVOERING! Welke functie je ook hebt, hoe lang of veel of vaak je ook werkt Het is goed om na te gaan hoe het zit met jouw werkplezier en werkdruk. Geef en krijg je genoeg energie?

Nadere informatie