天天建筑. by Maurer United.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "天天建筑. by Maurer United."

Transcriptie

1 天天建筑 by Maurer United.

2 Indemann, Inden, Germany

3 随着全球网络的出现, 个体的世界在扩大, 大到需要借助某种工具来重新定位 设计就是属于这样一个能帮助人们重新定位的工具 依此,Maurer United 公司将建筑设计战略分为两类 : 雕刻建筑被看作一个城市的组织和品牌的基准点 社会建筑能促使使用者参与社会互动 对自然资源和有限空间承担责任的必要性使得规划者和开发商不得不放开思路 依此,Maurer United 公司将建筑设计战略分为两类 : 翻修建筑是对现存建筑进行重新定位 ; 临时建筑是追求建筑的灵活性和可移动性 每个战略将反映到多重意义的建设项目中 每个项目通过协同效应要满足功能性要求外, 还要满足 Maurer United 公司对自身的要求 这个自身要求一方面要体现 时代精神, 另一方面要保留 地方特色 由此, 产生了建筑学全面理念 - 空间 光 路径 物化 细节化 体验和内涵的融合

4

5 高层建筑的规模使功能性建筑设计能够达到造型艺术 雕塑艺术效果 建筑的雕塑性在实物 内涵和观赏者三者中扮演一定的角色, 三者间的关系多种多样 ; 观赏者受到挑战, 要从不同的角度来观察, 去思考 ; 每件雕塑品要传递的信息不同, 而每个观赏者对作品的理解又会不同

6 Big O Residential Building, Chicago, USA

7

8

9 Big O Residential Building, Chicago, USA 巨型 O 住宅楼, 美国芝加哥 ( 参加最佳国际奖 ) 在芝加哥海天交界的地平线上我们设想的是一个 O 型的雕塑性建筑, 它与周边一致纵向 成直角的标志性建筑在空中形成鲜明对照 这座坐落在海边的建筑是为芝加哥 富豪名人 设计的豪华住宅楼 它让人联想到如手镯 耳环或戒指一类的时装首饰 这个建筑一旦被架建在城市的高空, 就不可被任意地抹掉, 甚至会像芝加哥 (Chicago) 单词中不可少的末尾字母 O 一样成为该城市不可缺少的一部分 Voor de skyline van Chicago is een sculpturaal gebouw bedacht in de vorm van een O. Deze vorm staat in groot contrast met de andere beeldbepalende gebouwen in de skyline, die allemaal een strikt verticale orthogonale gedaante vertonen. Gelegen aan de kust van Chicago voorziet het gebouw in luxe woningen voor de rich and famous. Het gebouw doet denken aan een modeaccessoire, zoals een armband, een oorbel of ring. Eenmaal geïntroduceerd in de skyline is dit gebouw niet weg te denken voor de stad, zoals de O dat is in het woord Chicago.

10

11 Glitnir Bank Office Building, Reykjavik, Iceland 格里特利尔银行办公建筑, 冰岛雷克雅未克 ( 参赛 ) 冰岛格里特利尔银行主体建筑的设计外形让人联想到盐晶体的形状, 一个盐晶体在自然生长模式中出奇地长成了垂直的长方柱体 银行的建筑以地下车库的车位为模块网格为建设模式 整体建筑体现出执拗性 趣味性和数学精确性 坐落在冰岛海边的这个雕塑性建筑与地球上这块高低起伏 荒野 最年轻 的土地形成鲜明的对比 从设计理念上看, 它是人类智慧与自然生长过程的交叉耦合 Het ontwerp van het hoofdgebouw van de IJslandse Glitnir Bank doet denken aan de vorm van een zoutkristal. Een zoutkristal groeit in hoeken van 90 graden, een uitzondering in natuurlijke groeipatronen. Het bankgebouw is gebaseerd op een modulaire grid van de parkeerplaatsen in de ondergrondse garage. Het gebouw is ontworpen als een eigenzinnige, speelse, wiskundige structuur. Gelegen aan de IJslandse kust vormt het sculpturale gebouw een sterk contrast met het glooiende woeste jongste stuk land op aarde. Conceptueel is de menselijke ratio en het natuurlijk groeiproces verknoopt.

12 Bouvigne Office Building, Eindhoven, Netherlands Bouvigne 办公室建筑, 荷兰埃因霍温 (Eindhoven)( 一等奖 ) 在埃因霍温这个 光城, 我们设计模块网格模式建办公楼 网格参差排列使其边缘形成特定像素排列, 有雕塑感 北外墙由一组水平建筑单元组成, 其中最下面的一个用作展厅 南外墙格外大突檐格外触目, 形成了另一副画面 整个建筑呈现出雕塑性和娱乐性 二楼的入口是一个通过具有诱人的阶梯结构连接的 Voor Eindhoven, de City of Light, is een kantoorgebouw bedacht dat is gebaseerd op een modulaire grid. Variërend binnen de marges van deze grid ontstaat een aan pixels refererende sculptuur, deels voorzien van mediafaçades. De noordgevel is opgebouwd uit een aantal horizontale volumes, waarvan de onderste functioneert als showroom. De zuidgevel vertoont een ander gezicht, hierin zijn de forse uitkragingen beeldbepalend. De uitstraling van het gehele gebouw is sculpturaal en speels. De hoofdingang op de eerste verdieping is toegankelijk via een uitnodigende trapconstructie.

13 St. Joris Complex Residential Building, Eindhoven, Netherlands St. Joris 住宅区, 荷兰埃因霍温 ( Archiprix 奖提名 ) 养老院与幼儿园能完美地结合起来 这个建筑群是垂直结构, 外墙作为建筑的衣装, 采用不同方式装点, 打造出不同的气氛 护士工作室不是依据楼层而是电梯来设置, 每个电梯只能抵达每层楼两个房间 幼儿园一楼有仰对天空的地灯, 仿佛是个游戏迷宫 老年人从凉台能看到孩子们玩耍的空间 Een ouderenzorgcomplex is goed te combineren met een kindercrèche. Het gebouwencomplex is orthogonaal opgezet, de gevelbekleding volgt de gebouwstructuur als een kledingstuk, waarbij verschillende afwerkingen worden ingezet om bepaalde sferen te creëren. De zusterstations zijn niet per verdieping geprogrammeerd, maar per lift. Elke lift biedt slechts toegang tot twee kamers per verdieping. De plattegrond van de kindercrèche is opgebouwd als een speels labyrint met lichthappers richting hemel. Vanaf de balkons kunnen de ouderen de kinderspeelplaats zien.

14 Sphinx Residential Building, Maastricht, Netherlands Sphinx 住宅楼, 荷兰马斯特里赫特市 ( 参赛 ) 马斯特里赫特老陶瓷工厂所在地要重新翻修 公寓楼的设计方案由三个相连的主体部分组成 : 一个须改建的老建筑和两个新住宅楼 整个建筑群分两个建筑部分和三个不同的外墙装饰建筑体组成 选用精致的陶瓷装点外墙是为了纪念这里曾是陶瓷工业 整个建筑包括 46 户住家和一个公共内花园 Het voormalige terrein van de lokale keramiekfabrieken in Maastricht wordt herbestemd. Het voorgestelde gebouw ten behoeve van appartementen bestaat uit een drietal volumes die onderling gekoppeld zijn. Zo is er een bestaande bouw, die herbestemd wordt en twee residentiële nieuwbouwcomplexen. De verfijnde compositie van façades van het materiaal keramiek refereert aan het ambacht van de voormalige industrie op deze locatie. Als totaalsculptuur biedt het woongebouw de bewoners 46 verschillende woningplattegronden en een gezamenlijke binnentuin.

15 Two different bricks were selected for underline the sculptural effect. Dutch Brick Residential Building, Weert, Netherlands 荷兰砖沏住宅楼, 荷兰威尔特 (Weert) 按荷兰传统, 居住性建筑群都是砖沏的 这个建筑群设计包括 19 户住房 一个药店 一个家庭医生诊所和一个生理医师诊所 通过垂直建筑单元有变化地组合和外墙使用不同特色的砖, 使得建筑每一面展示不同的性格 从城建学的角度看, 这个建筑起到连接两层楼连体房和 8 层楼平顶建筑的作用, 填补了缺憾, 给现有的居住区带来了新的面貌 Een sculpturaal gebouwencomplex in de traditie van de Nederlandse woningbouw is ontworpen in baksteen. Het programma voorziet in 19 woningen, een apotheek, een huisartsenpraktijk en een fysiopraktijk. Vanaf elke kant vertoont het complex een andere gedaante, wat mogelijk is door het spel met orthogonale volumes enerzijds en verschillende baksteenverbanden anderzijds. Stedenbouwkundig vormt het gebouw de missende schakel tussen tweelaagse rijtjeshuizen en een acht verdiepingen tellend flatgebouw. Het gebouw geeft een nieuwe impuls aan een bestaande wijk.

16 Thor/Baldin/Odin Residential Houses, Roermond, Netherlands Thor/Baldin/Odin 住宅群, 荷兰鲁尔盟德 (Roermond) 在具有历史意义的 De Veste 城建规划框架下, 已建成 36 幢现代独立住房 两排建筑在住宅区内排列成所谓的 造型长廊 所有住房的一楼要都是灵活便于装修的毛坯式 一楼以上每个楼层的建筑风格各异, 使得整体建筑呈现出雕塑造型 建筑内部的灵活性给建筑带来了可持续性 整个项目的建设即经济又高效, 并保留了每个住房的独特魅力 Binnen het historiserend stedenbouwkundig plan De Veste zijn 36 vrijstaande, moderne woningen gerealiseerd. In twee rijen vormen zij de zogenaamde beeldengalerij binnen de wijk. De woningen vertonen allemaal dezelfde zeer flexibele casco begane grond. De opbouw van de verdiepingen verschilt per woning, waardoor er een reeks van sculpturale gebouwen ontstaat. Door de grote interne flexibiliteit zijn de woningen levensloopbestendig gemaakt. Het gehele ontwerp is vanuit de bouwproductie zeer economisch en efficiënt opgezet, maar slaagt er toch in om een individuele uitstraling te genereren.

17 无论建筑外形如何, 对人们的影响如何, 如今, 重要的是能让人们在现实世界中参与一定形式的社会互动 建筑设计首先要能吸引人们参与, 然后让人们从纯粹的建筑风格中得到享受, 这是建筑学上的一个新领域

18 Indemann, Inden, Germany Indemann 瞭望塔, 德国茵德 (Inden)( Merit Award 奖 ) 瞭望塔外形是个机器人, 按照世界七大奇观之一的罗德岛太阳神銅像的大小建成 从瞭望塔能看到周边由大规模褐煤开采区改造成的德国最大湖之一 整个塔是钢质结构, 让人联想到老煤矿工业曾使用过的大型机械设备 呈透明的条形地板和钢纤维墙让人们能游戏似的四面 上下观看 钢纤维上安装了 4 万只 LED 节能灯, 在晚上能变成一个信息广告牌 De uitkijktoren in de vorm van een gigantische robot heeft de afmeting van de oorspronkelijke Kolossos van Rhodos, een van de zeven klassieke wereldwonderen. Hij biedt uitzicht over het spektakel van grootschalige bruinkoolafgravingen die het landschap rondom de toren transformeren tot een van Duitslands grootste meren. De toren is volledig in staal uitgevoerd en refereert aan het industriële uiterlijk van de enorme machines in de groeve. Transparante roostervloeren en metaalweefsel façades genereren een spel van uitzichten en doorkijken. Het metaalweefsel is voorzien van LED-lampen, waardoor bij nacht een rondom mediafaçade ontstaat.

19 Indemann, Inden, Germany

20 Boerenwereldkeuken, Twelve different locations, Netherlands 农家世界饭亭, 分布在十二个不同的地方, 荷兰 能容纳 100 个客人的移动饭店四个小时内建成 移动饭店内有世界上最大的农家式橡木餐桌 服务员可以在持续四个小时的晚餐时间在一米宽的板凳上行走, 为客人递送用当地产品制成的晚餐 服务员在板凳上行走, 弯腰将餐点递给客人, 让人感觉客人坐在地上 有时服务员也会在餐桌上行走 整个晚餐给人轻松的感觉, 以至到漫长的晚餐结束时, 人们会站在桌上跳舞 这一切让人们获得一次全方位体验 Het mobiele restaurant is in vier uur op te bouwen en biedt plaats aan honderd gasten. Het is voorzien van de grootste boereneiken tafel ter wereld. De banken zijn een meter diep, waardoor verschillende zitwijzen mogelijk zijn gedurende het vier uur durende diner dat is samengesteld uit lokale producten. De bediening loopt over de banken en buigt zich over de gasten als zouden zij op de grond liggen. Ook lopen zij soms over de tafel. Deze zeer informele sfeer zet de gasten ertoe aan om aan het einde van het lange diner uiteindelijk zelf op de tafels te gaan dansen. Alles staat in het teken van een totaalervaring.

21 Genius Non Loci, Heerlen, Netherlands Genius Non Loci 嬉戏场女巫亭, 荷兰海尔伦 (Heerlen) 这个建在儿童游玩场内不同寻常的建筑非常吸引孩子 它结合了传说中的 老巫婆屋 和现代雕塑性建筑造型 一楼由三个功能各异的空间 ( 糖果铺 卫生间和储藏室 ) 组成 一个巨大的房顶创造出特别气氛, 并能避风遮雨 二楼是阳台, 能将嬉戏场尽收眼底 女巫亭的建筑装修手法异常简洁, 支架部分使用钢材, 外墙选用涂成灰色的木板 Het ongewone speeltuingebouw prikkelt kinderen tot verkenning ervan. Het ontwerp combineert verwijzingen naar een oud heksenhuis met sculpturale hedendaagse architectuur. Op de begane grond zijn drie volumes met verschillende functies (snoepverkoop, sanitaire inrichtingen en berging) gerealiseerd. Een enorm afdak geeft sfeer en beschutting. Op de eerste verdieping is een dakterras gerealiseerd met uitzicht over de volledige speeltuin. De detaillering is voor een speeltuingebouw ongewoon strak uitgevoerd. De materialisering bestaat uit een stalen draagconstructie met een grijs gekleurde houten planken bekleding.

22

23 Genius Non Loci, Heerlen, Netherlands

24 Medular Pavilion, Shenzhen, China 树亭, 中国深圳 受香港深圳城市建筑双城双年展的委托, 树亭项目已在深圳市民广场竣工 这个项目意在鼓励人们将这个一直仅用于举行仪式的场所当成公共场所使用 这个亭式建筑设计借助了树林和灯罩外形, 与大型的展销会建筑形成鲜明的对比 巨大的灯罩被安设在模块网格中, 相互交错, 形成的内空间能够在持续的双年中热情地接待大量的游客 Op uitnodiging van de Hong Kong Shenzhen Biënnale voor Architectuur en Stedenbouw is een paviljoen gerealiseerd op het Shenzhen Civic Square. Het was een uitdaging om mensen te verleiden het doorgaans enkel voor ceremoniële doeleinden bestemde plein als een publieke plek te gebruiken. In contrast met het enorme beursgebouw is een opvallend paviljoen ontworpen dat zowel aan een klassieke bomenrij als aan lampenkappen refereert. De enorme kappen zijn in een modulaire grid geplaatst en doorkruisen elkaar. Hierdoor ontstaat een prettige binnenruimte die gedurende de biënnale door een groot aantal bezoekers met plezier werd gebruikt.

25

26 Medular Pavilion, Shenzhen, China

27 Oersprong Twente, Enschede, Netherlands Twente 起源, 荷兰恩斯赫德市 (Enschede)( 研究 ) 在荷兰东部 Twente 地区, 一个建筑项目围绕三方面主体展开 : 风景 历史和技术 为了表达这个主体, 我们选用了五个用先进技术材料和几何图案制作的亭宇, 与其所处风景形成鲜明对比 建筑内部可见支撑部分使用木材, 让人联想到从前这里的手工业和萨克逊农场, 透过空隙射入的光线更加突显了这一点 在球状的亭宇中央参观者能够享受到片刻的静思 Voor de regio Twente in het oosten van Nederland is een profiel vastgelegd op basis van de drie thema s: Landschap, Geschiedenis en Technologie. Om het profiel te communiceren worden vijf paviljoens in het landschap geplaatst, die door hun geometrische en technologisch geavanceerde materialisering in contrast staan met het landschap. De aan de binnenkant in het zicht gehouden houten draagconstructie refereert aan het ambacht en de oude Saksische boerderijen uit deze regio. De lichtinval door spleten onderstreept dit. In het midden van het bolvormige paviljoen beleeft de individuele bezoeker een moment van bezinning.

28 Float Court, Rotterdam, Netherlands 漂浮滑道场, 荷兰鹿特丹 ( 研究 ) 漂浮的滑板滑道项目的设计理论是将人造城市风景和不断变化的水上情景相结合 观众看台设在运动场边和运动场中间, 使得部分场地能发挥不同功能 滑板文化源于加利福尼亚州的冲浪文化 该设计将城区和水域结合起来 漂浮的滑道将吸引来自不同文化的漫游世界的游客 Het theoretische ontwerp van een drijvende skatebaan combineert een artificieel stedelijk landschap met de steeds wisselende context op het water. De publieke tribunes in het ontwerp plooien zich langs de sportvelden en -landschappen, waardoor deze functies deels vermengen. De oorsprong van de skateboardcultuur ligt in de surfcultuur van Californië. Het voorgestelde ontwerp combineert de werelden van het stedelijk oppervlak en het wateroppervlak. Op een reis rond de wereld zou deze drijvende skatebaan mensen van verschillende culturen verleiden om naar de aanlegplek te komen.

29 Skatepark De Griend, Maastricht, Netherlands De Griend 滑板公园, 荷兰马斯特里赫特 该项目设在马斯特里赫特的马斯河沿岸, 在与当地滑板社团的紧密合作下得以实现 马斯特里赫特的街道多是用鹅卵石铺成, 使得许多源于城市公共区标准街道的滑板技巧无法很好地使用 滑板公园用平面水泥铺成, 很多高低大落差和斜坡对滑板者是个挑战 地方的此文化和谐地和市外周边的环境结合在一起 这个项目吸引了很多年轻人光临这个临河的公园 Langs de rivier de Maas in Maastricht is een skatepark gerealiseerd. Het ontwerp is in nauw overleg met de lokale skate community ontwikkeld. Het straatoppervlak In Maastricht bestaat veelal uit kasseien, waardoor skaters de standaard street skate tricks binnen het openbare gebied van de stad niet goed kunnen beoefenen. Het skatepark is in strak beton uitgevoerd. Veel kleine hoogteverschillen en hellingen vormen een uidaging voor de skaters. De uiting van urbane subcultuur wordt harmonisch gecombineerd met een parkachtige omgeving buiten de stad. De voorziening trekt veel jonge bezoekers naar deze plek langs het water.

30

31 Skatepark De Griend, Maastricht, Netherlands

32 天天建筑 by Maurer United.

33 Route Charlemagne, Aachen, Germany

34 随着人口的变化和人们对可持续性的重视, 越来越多的人们选择翻修 改造建筑 这样, 改建后的建筑能策略性地保留老建筑的历史特性 翻修老建筑会较大地影响周边建筑的价值 有时, 通过翻新建筑会给周边待开发的区域补充所需的文化内涵

35 Route Charlemagne Masterplan, Aachen, Germany 查理大帝之路总规划, 德国亚琛 (Aachen)( 一等奖 ) 德比荷三国交界处的亚琛市规划一个蕴涵三主题的市建项目 : 历史 科学和欧洲 在这个总规划中, 市区要通过十五个景点向市民和游客推介这三个主题 这些景点将起到分散博物馆的作用 其中几个景点选设在如今部分被用作公务员办公室的中世纪古老建筑中 这些建筑将改建成公用建筑 这项反映了查理大帝历史的建设规划将在五年时间内逐步完成 Voor de Duitse stad Aken aan de Nederlandse en Belgische grens is een profiel vastgelegd dat gebaseerd is op de drie thema s Geschiedenis, Wetenschap en Europa. Voor de binnenstad is een masterplan gemaakt dat in vijftien stations het gewenste profiel communiceert aan burgers en toeristen. Het plan werkt als een decentraal museum. Een aantal stations zijn gepland in middeleeuwse gebouwen, die nu deels als kantoren voor ambtenaren worden gebruikt. Zij worden herbestemd tot publieke gebouwen. Het plan verwijst naar de aanwezige geschiedenis van Karel de Grote wordt en momenteel gedurende een periode van vijf jaar stap voor stap omgezet.

36 Haus Löwenstein, Aachen, Germany Haus Löwenstein, 德国亚琛 (Aachen) 在总规划中, 被选中的大教堂 科文博物馆将保持不变 其它景点如市政厅 Rathaus 埃利森泉长廊 (Elisenbrunnen) 报纸博物馆 (Zeitungsmuseum) 鲁温斯坦屋 (Haus Löwenstein) 和干草库 (Grashaus) 重新调整用途后需要翻修 查理大帝之路 已经开始启用, 感兴趣的游客可以参观 除了使用现有建筑来体现主题, 项目还融入了 社团形象 和 社团设计 的理念 De stations Dom en Couvenmuseum zijn onveranderd in het masterplan overgenomen. De stations Rathaus, Elisenbrunnen, Zeitungsmuseum, Haus Loewenstein en Grashaus vereisen na herbestemming een renovatie, die voor sommige stations al volledig is afgerond. De Route Charlemagne is al in gebruik en toegankelijk voor geïnteresseerde bezoekers. Naast de inzet van bestaande gebouwen in de binnenstad om een gewenst profiel van de stad uit te dragen is er tevens een corporate identity en corporate design voor het gehele project ontwikkeld.

37 Maastricht University Visitors Centre, Maastricht, Netherlands 马斯特里赫特大学接待中心, 荷兰马斯特里斯特 ( Victor de Stuers 奖提名 ) 马斯特里赫特大学在规划将大学大部分设在市区的建筑突显出来 这个项目提出了多种关于突出联系和大学可识别性的建议 最重要的是这个接待中心要取代市区校园正门 按照计划这个项目通过改建一个老修道院实现 现代的装潢和互动性媒体应用是按照原有的建筑的特点专门设计的 正中间是 梯式观看台, 一个可以作观看台使用的大楼梯 Voor de Maastrichtse Universiteit is een masterplan ontwikkeld om de voor een groot deel in zeer oude binnenstedelijke gebouwen gevestigde faculteiten zichtbaarder te maken. Het plan omvat een uiteenlopende reeks van aanbevelingen, die de samenhang en herkenbaarheid vergroten. Belangrijkste element is de realisatie van een Visitors Centre als plaatsvervangende hoofdentree van de stadscampus. Dit is volgens plan gerealiseerd in een oude Kloosterkerk. Het hedendaagse interieur met interactieve media-applicaties is op maat gemaakt voor het bestaande gebouw. Centraal staat de traptribune, een groot trapmeubel dat ook als tribune kan worden gebruikt.

38 MU Bowl, Eindhoven, Netherlands MU Bowl, 荷兰埃因霍芬 ( 荷兰建筑奖, Public Vote 一等奖 ) 在埃因霍芬的一个老军用飞机库所在地附近建了新居民区 老军用飞机库改成了一个滑板公园 其中一个建筑项目是木制蜿蜒起伏的三维滑板 池, 对滑板爱好者是个挑战 这根滑池设计制作是与当地技术大学共同合作完成的, 是欧洲最大的木制滑板池, 吸引了来自世界各地的滑板爱好者 出于策略原因, 这个滑板池已经搬到埃因霍芬另一个地方 它象吸铁石一样吸引了大批滑板爱好者 Rond een oude, militaire vliegtuighangaar in Eindhoven is een nieuwbouwwijk gerealiseerd. De hangaar is herbestemd tot overdekt skatepark. Een van de skateobjecten is een houten pool, een driedimensionaal gekromd landschap dat uitdaagt om erop te skaten. Deze pool is in samenwerking met de plaatselijke Technische Universiteit ontworpen. Het resultaat is Europa s grootste houten skatepool die skaters uit de hele wereld trekt. Om strategische redenen is het object inmiddels verplaatst naar een grote herbestemmingopgave in Eindhoven en werkt daar wederom als magneet voor skaters.

39 Parkhaus Limburg Residential Building, Heerlen, Netherlands Parkhaus 林堡住宅楼, 荷兰海尔伦 ( 参赛 ) 由于人口的变迁使得海尔伦的几个写字楼搬空了 人们建议要加紧这些建筑的重新利用 这个改建计划建立在可选择的方案上 : 停车场 都市农庄 温室 居住护理院和当地土特产中心 汽车排放出的二氧化碳直接在温室中转化成氧气, 肥料通过封闭的系统排入护理院的地下管道系统 这个建筑同时表达了城市要求的主题 : 有创建性地重新定位 Als gevolg van actuele demografische ontwikkelingen staan verschillende kantoorgebouwen in Heerlen leeg. Een progressieve herontwikkeling van een van de gebouwen wordt voorgesteld. Het plan is gebaseerd op een alternatief programma: parkeergarage, urban farming kassen, zorgwoningen en een outlet van lokale streekproducten. De koolstofuitstoot van de auto s wordt door de gewassen in de kassen direct omgezet in zuurstof, bemesting vindt plaats via een gesloten systeem met de riolering van de zorgwoningen. Het gebouw representeert tegelijkertijd het gewenste profiel van de stad: creatieve herbestemming.

40 Parkhaus Limburg, Heerlen, Netherlands

41 De Kempel University, Helmond, Netherlands De Kempel 大学, 荷兰海尔盟特 (Helmond)( 一等奖 ) 荷兰参与宗教活动基督教信徒越来越少, 使得教堂和修道院建筑的拥有者不得不考虑建筑的未来 海尔盟特市原来的玛利亚王后兄弟会见习生院 (Broedernoviciaat Maria Koningin) 的建筑要重新定位, 改成师资培训中心 翻修后的建筑设有教室 教师办公室 由于改建后结构非常紧凑, 大部分侧翼空间能够用于出租, 出租收入能够补贴部分改建费用 De afnemende aandacht voor de actieve betrokkenheid bij het christelijke geloof in Nederland dwingt de eigenaren van kerken en kloosters tot omdenken. Het voormalig Broedernoviciaat Maria Koningin in Helmond is herbestemd tot lerarenopleiding. Het ontwerp voorziet in verschillende klaslokalen en kantoren voor onderwijspersoneel. De programmering is zo compact omgezet, dat de meest representatieve vleugel van het gebouw kon worden gereserveerd voor verhuur aan derden. Hierdoor kunnen een deel van de renovatiekosten worden terugverdiend.

42 CIAM2000plus Residential Building, The Hague, Netherlands CIAM2000plus 住宅楼, 荷兰海牙 ( 参赛 ) 设在海牙的国际刑警组织搬迁后, 老的国际刑警办公建筑空出来了 根据建筑重新定位和翻修计划, 翻修后建筑包括 46 间给 50 岁以上居民的独立居住空间, 并要带有诸如内花园 运动活动室 大众植物温室公共设施 此外, 建筑的一个侧翼有办公会和议室, 住户和非住户可以通过网络按小时预约租用 这样, 人们退休后还可以为公司以独立职业者身份继续在家工作 Het voormalige Interpolgebouw in Den Haag komt na verhuizing van deze instantie vrij. In een plan voor renovatie en herbestemming wordt een combinatie voorgesteld van 46 individuele woningen voor 50-plussers in combinatie met gezamenlijke voorzieningen, zoals binnentuinen, een sportsociëteit en volkstuinkassen. Daarnaast is een vleugel van het gebouw gereserveerd voor werk- en vergaderplekken die door de bewoners en buitenstaanders op uurbasis via internet kunnen worden geboekt. Zo kunnen de bewoners na hun pensioen bij hun huidige werkgever op professionele wijze als zelfstandige thuiswerken.

43 CIAM2000plus Floor plans

44 暂时性从语义上看是可持续性的反意词 然而有些临时性的建筑从长远看比传统的建筑对环境更有利 使用模块网格建筑模式会使建筑更具备灵活性, 这些网格在送到建筑工地进行最终拼搭前已经在工厂做好 这样的建筑具备可移动性, 减少废品和运输, 同时降低二氧化碳的排放 这个极度可持续性的建筑理念面对的挑战如何将建筑学式和模块式建筑设计有机地结合起来

45 Guesthouse Belvedere Pavilion, Maastricht, Netherlands Belvedere 迎宾亭, 荷兰马斯特里赫特 在原垃圾处理站所在地建起一个瞭望马斯特里赫特的观景园 这份艺术作品通过一个装饰性建筑得以实现, 它最终为人们能从建筑一边瞭望马斯特里赫特, 从另一边观赏比利时风景 仔细斟酌后, 迎宾亭的建筑材料和外墙材料都选用二手脚手架木板 迎宾亭由十个部分拼建而成, 拼接完后看不到接点, 充分发挥了木制材料的优势 选用二手材料与此处曾被用作垃圾处理站有关 亭宇所在处正是考古发现 25 万年前的遗物的地方 Op een voormalige afvalberg is een parklandschap ingericht dat uitzicht biedt over de stad Maastricht. Een kunstopdracht resulteerde in het ontwerp van een folly die in de ene richting de blik naar de stad focust en in de andere richting naar het Belgisch landschap. Het bouwwerk is doordacht gedetailleerd en bestaat in constructie en bekleding uitsluitend uit tweedehands steigerplanken. Het paviljoen wordt in tien delen aangevoerd en na montage zijn er geen verbindingmiddelen meer in het zicht, zodat het materiaal hout ten volste tot zijn recht komt. Het tweedehands materiaal verwijst naar de voormalige stortplaats.

46 Mondriaan Sociale Zorg, Maastricht, Netherlands Mondriaan 海洛因配发及社会护理中心, 荷兰马斯特里赫特 在荷兰向毒瘾者提供海洛因受到政府的严格监督 为满足一个好护理机构的场地需要, 人们选择十年使用期的临时建筑 这个设有护理中心和办公室的建筑用 6x6 米的模块网格建成 这个建筑在极短时间内完工, 外部选用木制材料 这样看不出来这是个模块建筑, 也看不出是临时性建筑 In Nederland wordt door de overheid gecontroleerd heroïne verstrekt aan verslaafden. Ten behoeve van de huisvesting van een dergelijke zorginstelling is gekozen voor een tijdelijk gebouw met een bestemming van tien jaar. Het programma van zorgverstrekking en bijbehorende kantoren is vertaald naar een modulaire grid van 6x3 meter. Het gebouw is in korte tijd geplaatst en vervolgens aan de buitenkant bekleed met een houten afwerking. Hierdoor is de modulaire productie niet afleesbaar en krijgt het gebouw een niet-tijdelijke uitstraling.

47 RC Infobox, Aachen, Germany RC 信息亭, 德国亚琛 亚琛决定在传统建筑风格剧院对面搭建临时信息亭, 信息亭地板使用水泥, 准备使用一年时间 搭建后信息亭的内外墙用石膏来完成 隐藏在激光镀膜下的窗户能够让充分的阳光从信息亭的上半部分射入 现代的建筑别具魅力, 极协调地与剧院及周边建筑形成对比 De stad Aken koos voor een tijdelijk informatiepaviljoen een locatie tegenover het stedelijk theater, dat in klassieke bouwstijl is uitgevoerd. Het tijdelijke paviljoen voorzien van betonnen vloeren is voor de periode van een jaar geplaatst. Na montage zijn de binnen- en buitenwanden voorzien van stucwerk. Bovendien zijn de ramen verborgen achter een gelaserde polyesterbekleding die een bijzondere lichtinval genereert in de deels twee verdiepingen hoge vides. Het hedendaagse gebouw vertoont een bijzondere uitstraling en staat in harmonisch contrast met het theater en de omliggende gebouwen.

48 Wyldemerk Campus, Nine different locations, Netherlands Wyldemerk 校园, 分布在九个不同地方, 荷兰 ( 研究 ) 荷兰政府计划为教育难的孩子们建九个住读学校, 总共将容纳 96 个学生 学校有寝室楼 公用食堂和教室 这个校舍是有多个建筑个体组成的建筑群, 可以采用模块网格建筑模式 每处的建筑要有城市建筑特点 符合要求并大小适中 校园要能在短时间内按照材料预制加工的原则完成 Bij de Nederlandse overheid is vraag naar negen internaatcampussen voor slecht opvoedbare jongeren. De campussen zijn ingericht voor 96 studenten met bijbehorende slaapvertrekken, gezamenlijke kantine en klaslokalen. Het programma kan naar een modulaire grid worden vertaald, resulterend in een complex van meerdere gebouwen met een architectonische uitstraling. Per locatie kunnen de gebouwen tot een stedenbouwkundig ensemble worden vertaald dat past bij de gegeven situatie en kavelgrootte. De campussen kunnen in een korte tijd volgens het prefabprincipe worden geleverd.

49 Baltan House Residential Pavilion, Eindhoven, Netherlands Baltan House 居住亭, 荷兰埃因霍温 ( 研究 ) 随着社会媒体化的深化, 人们尝试将标准荷兰住房和展亭合二为一, 变成结构紧凑的建筑 可移动展亭即能当展厅使用又能当住房使用, 建筑外墙用作媒体外墙 不同技术的运用大大提高了建筑的可塑性, 使其更具建筑魅力 这个设计理念进一步扩展到五个不同的尺寸 : 超小 小 中 大 加大 In het kader van de toenemende medialisering van de samenleving is in een experimenteel onderzoek getracht het programma van een standaard Nederlands woonhuis met het programma van een gangbaar tentoonstellingspaviljoen te laten versmelten in een enkel compact bouwwerk. Het mobiele paviljoen kan vervolgens als paviljoen of woonhuis functioneren. Aan de buitenzijde is het voorzien van mediafaçades. De opbouw ten behoeve van de toegevoegde techniek genereert een grotere plasticiteit, ten gunste van de architectonische uitstraling. Het concept is verder uitgewerkt in vijf varianten van verschillende grootte: xs, s, m, l en xl.

50 Indemann Restaurant, Inden, Germany Indemann 餐馆, 德国茵德镇 (Inden) ( 研究 ) 借助模块建筑方法能在短时间内在市外搭建餐馆 餐馆周边的地面用木板铺盖形成一圈环墙木板走道, 并用延伸出来的屋檐遮挡 木制材料也用于室内地板和墙顶 环墙走道有屋檐遮挡使整个建筑的墙面可以采用玻璃材料 由于安装了红外线电暖系统, 屋内不需要安装任何取暖气片, 使房间显得开放 这个环境友好型建筑能够比较容易地搬迁 Door middel van een modulaire bouwwijze is het mogelijk om binnen korte tijd een restaurant buiten de stad te laten verrijzen. Dit restaurant is rondom voorzien van een overdekte vlonder in hout. Deze houten bekleding is ook aan de binnenzijde doorgezet in vloer en plafond. De overdekte vlonders maken het mogelijk de gevel van het eigenlijke gebouw geheel in glas uit te voeren. De inzet van een elektrisch, infrarood verwarmingssysteem maakt radiatoren voor de ramen overbodig, waardoor het gebouw naar alle zijden te openen is. Het milieuvriendelijke gebouw kan relatief gemakkelijk worden verplaatst naar een alternatieve locatie.

51 Romaes Students Housing, Maastricht, Netherlands Romaes 学生住房, 荷兰马斯特里赫特 ( 研究 ) 荷兰有不少的模块式学生宿舍 一个学生有一个带洗澡间和厨房的 单元, 多个单元叠放在一起, 通过室外楼梯相连 另外一种可选择的方案是六个学生共用一个卫生间和一个厨房, 这样可以在更少的空间建更多的传统的学生房 这种居住形式有利于社交 即使是模块建筑模式也能散发出更多雕塑 建筑风格的魅力 In Nederland zijn verschillende modulaire systemen voor studentenhuisvesting in gebruik. Deze gaan uit van een eigen unit per student, voorzien van een eigen badkamer en keukeninrichting. De units kunnen tot een flatgebouw worden gestapeld met buitentrappenhuizen ter ontsluiting. In een alternatief plan wordt aangetoond dat er minder bouwvolume nodig is voor meer traditionele studentenhuizen met een gemeenschappelijke keuken en gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen per zes studenten. Deze woonvorm ondersteunt de sociale interactie en heeft ook binnen een modulaire bouwwijze een meer sculpturale, architectonische uitstraling.

52 1998 年 Marc Maurer 和 Nicole Maurer 成立 Maurer United 公司, 参与与城市化 建筑 设计和媒体相关的项目 自成立以来, 二者紧密的合作使得公司不断扩大 如今已有从事制图 工业建筑 建筑学 建筑技术和建筑管理等十个专业人员 着手复杂项目的设计工作时, 这些专业人员与外聘顾问和工程师从一开始就密切合作 从每个项目中获取的新知识将会在下一个项目中得到运用 Maurer United 公司在建筑专业上严肃认真, 其专业水平逐年提高 在过去十年里公司将发展重点从理论和理念转移到专业应用中 公司在德国和中国完成的跨国项目实实在在地实现了横向扩展, 为未来发展确定了方向 最近成立的媒体实验室以及与学术性机构的紧密合作就是一个极好的验证

53 Like children, we play. Not to waste time, but to learn and develop skills until we find a more challenging field to conquer.

54 Urban Tetris Pavilion, Amsterdam, Netherlands 都市俄罗斯方块亭, 荷兰阿姆斯特丹 每个亭宇都试图吸引游客, 但是这个展亭首先自己去寻找游客 展览初始亭宇的 25 个部分分布在阿姆斯特丹市的各个地方 这些高三米的盒形陈列室的形状借鉴了第一代计算机游戏 俄罗斯方块 的形状 每个陈列盒中能看到未来的住房 陈列盒在整个城市 漫游 了四天后最终象积木游戏一样被拼成了临时展亭 Elk paviljoen probeert de aandacht van bezoekers te trekken, maar dit paviljoen zoekt in eerste instantie zelf de bezoekers op. Bij het startschot van de expositie stonden de 25 onderdelen van het paviljoen verspreid over de stad Amsterdam. De vorm van de drie meter hoge kijkdozen refereert aan het eerste generatie van het computerspel Tetris. De kijkdozen, waarin telkens een exposé over wonen in de toekomst was te zien, zijn vier dagen lang door de stad getrokken om uiteindelijk als speelgoed bouwblokken samen een tijdelijk paviljoen te vormen.

55 Skateboard Streetcourt Broekpolder, Beverwijk, Netherlands

56 Skateboard Streetcourt Broekpolder, Beverwijk, Netherlands Broekpolder 街区滑道, 荷兰贝弗维克 (Beverwijk) 在贝弗维克市建起了一个新居住区 施工初期在这里发现了有价值的考古物品, 为此, 该居住区特地留出一方土地供未来的考古挖掘使用, 让这里有价值考古物将留在其所在最安全的地方 : 地下 在这片地上建起了有艺术品和滑板设施的公园 这个完工的滑道看起来象一个迷宫的地基, 这个地基又让人联想到考古挖掘现场 滑道使用的水泥中混入了现代元素以便给未来考古学家们一个惊喜 Bij Beverwijk is een nieuwe woonwijk gerealiseerd. Voor aanvang van de bouw zijn er op locatie waardevolle archeologische voorwerpen gevonden. Om deze reden is besloten één gebied te reserveren voor toekomstige archeologische vondsten. In dit gebied blijven de archeologische schatten waar ze het beste bewaard blijven: onder de grond. Dit gebied is ingericht als park waarin een kunstwerk is opgenomen dat tevens dient als skateboardfaciliteit. Het uiteindelijke object lijkt op een labyrintisch fundament dat verwijst naar de archeologie. In het beton zijn hedendaagse hebbedingen gemengd om de archeologen in de verre toekomst te verbazen.

57 Coolhouse, Heerlen, Netherlands Coolhouse 住宅, 荷兰海尔伦 在海尔伦高速公路上建起了一幢结构紧凑的住房, 满足荷兰在噪音 细微粉尘方面的规定 除客厅 餐厅 厨房和洗漱间外, 还将有四间睡房 平房建筑的房檐从楼层建筑墙面的石膏层穿过, 展现出两个摞在一起的建筑单元 该建筑有极好的隔绝效果 Langs de snelweg in Heerlen is een compact woonhuis gerealiseerd dat voldoet aan de Nederlandse voorschriften op het gebied van geluid en fijnstof. Naast woonkamer, eetkamer, keuken en sanitaire voorzieningen beschikt het huis over vier slaapkamers, een aparte studeerkamer en een grote kelder. De dakrand van het laagbouwgedeelte loopt dwars door het stucwerk van het verdiepingsgedeelte. Hierdoor zijn twee gestapelde volumes eenduidig af te lezen. Het gebouw heeft een zeer hoge isolatiewaarde.

58 Intergalactic Style, Eindhoven/Maastricht, Netherlands 星系际风格, 荷兰埃因霍温 / 马斯特里赫特 Maurer United 公司更注重项目内涵, 而不是外表 为此, 公司设计制作了简易 能满足功能性需求的实用玩具式家具 这个多功能家具能够组合成多种形式 它能搭建成人物造型 柜子或设备造型 这个玩具家具为此能有另外用途 它不再仅仅是个家具, 同时也是个玩具 In het werk van Maurer United gaat het meer om de betekenis dan de uiteindelijke vorm van een ontwerp. Zo werd een laagdrempelig speelmeubel gerealiseerd als een praktische beantwoording aan de functionele eisen. Het meubel is echter zodanig gedimensioneerd, dat het in alle mogelijke configuraties kan worden opgesteld. Spelenderwijs kan men op deze wijze figuren, kasten en installaties samenstellen. De betekenis van het speelmeubel krijgt hierdoor een andere dimensie. Het is meer dan een opbergmeubel, want het maakt tegelijkertijd deel uit van het speelgoed zelf.

59 Inconstruct Projects, Amsterdam/Eindhoven/Rotterdam, Netherlands Inconstruct 项目, 荷兰阿姆斯特丹 / 埃因霍温 / 鹿特丹 与涂鸦艺术家 Delta (Boris Tellegen) 和 Zedz 的合作使我们完成了一些跨建筑学项目 这一系列项目得到来自多方的关注, 对涂鸦文化影响较大, 并在不同国家展出 为了能够表现出尚未实现的 涂鸦建筑 的建筑学感受, 还专门制作了复杂的建筑模型和三维计算机游戏 In samenwerking met graffitikunstenaars Delta (Boris Tellegen) en Zedz zijn cross-over architectuurontwerpen gemaakt. De ontwerpen hebben veel aandacht gekregen en een grote invloed uitgeoefend op de graffiticultuur. De projecten zijn in verschillende landen tentoongesteld. Om een architectonische beleving van de niet gerealiseerde graffiti related architecture projecten over te brengen zijn complexe maquettes en 3D-computergames ontwikkeld.

60 Fashion & Architecture, Amsterdam, Netherlands 时装与建筑, 荷兰阿姆斯特丹 Maurer United 公司乐于与其它专业的设计者合作, 以便获得新的感知 为满足建筑时装跨职业发展, 公司与 Farida Sedoc(Hosselaer) 建立合作关系, 共同制作了五个立体 T 恤雕塑, 用于缝制 T 恤的模型 制成的 T 恤借鉴了德国包豪斯建筑风格 (Bauhaus) 和荷兰 Stijlgroep 颜色组合 模特们在拍摄时穿上这些服装 Maurer United werkt graag samen met ontwerpers van andere disciplines om gezamenlijk tot nieuwe inzichten te komen. Met Farida Sedoc [Hosselaer] is een samenwerkingsverband aangegaan ten behoeve van een cross-over tussen de disciplines architectuur en mode. Samen maakten zij een vijftal ontwerpen van ruimtelijke T-shirt sculpturen die vervolgens als naaipatroon werden uitgewerkt. De geproduceerde prototypes verwijzen naar de architectuurstijl van het Duitse Bauhaus en de kleuren van de Nederlandse Stijlgroep. Zij zijn door modellen gedragen tijdens een fotoshoot.

61 BALTAN Laboratories, Eindhoven, Netherlands BALTAN Laboratories, 荷兰埃因霍温 2008 年 Maurer United 公司与 Telcosytems 公司和媒体艺术家 Geert Mul 共同成立了 Baltan Laboratories 媒体实验室 这是个艺术技术实验室, 研究建筑和媒体的关系 在此研究课框架下将雕塑 社会网络 翻新和迁移性等主题看作一个全新完整的一体 这个共同研究项目的命题为 数字之诗, 受 1958 年布鲁塞尔世博会上菲利普展亭启发而得 In 2008 richtte Maurer United met Telcosytems en mediakunstenaar Geert Mul het medialab Baltan Laboratories op. In dit lab voor kunst en technologie wordt de relatie architectuur en media onderzocht. De thema s sculptuur, social networking, revitalisering en mobiliteit worden op deze wijze in een geheel nieuwe context geplaatst. De titel van het gezamenlijke onderzoek Poeme Numerique refereert aan het Philips paviljoen op de wereldtentoonstelling in Brussel Het getoonde media project draagt de titel Cuypers_Digital.

62 Genius Non Loci, Heerlen, The Netherlands

63 天天建筑 Daily Daily Architecture Met het ontstaan van een globaal netwerk is de wereld van het individu zo groot geworden dat middelen ter heroriëntatie nodig zijn. Architectuur is een van de middelen die een dergelijke heroriëntatie kunnen ondersteunen. Maurer United onderscheidt twee strategieën op dit gebied: sculpturale architectuur, die ingezet wordt als referentiepunt in de organisatie en branding van de stad, en sociale architectuur, die gebruikers uitdaagt tot sociale interactie. De noodzaak om op verantwoorde wijze om te gaan met natuurlijke bronnen en beschikbare ruimte dwingt planners en ontwikkelaars om flexibel te denken. In deze context onderscheidt Maurer United wederom twee strategieën: revitaliserende architectuur, waarbij zij zoeken naar een herbestemming voor bestaande gebouwen, en tijdelijke architectuur, waarbij zij zich richten op het aanreiken van flexibele en mobiele oplossingen. Elke strategie resulteert in een gelaagd ontwerp, dat de functionele eisen op synergetische wijze verbindt met de door Maurer United zelf geformuleerde eisen. Deze zelf opgelegde eisen hebben betrekking op de Zeitgeist enerzijds en de Genius loci anderzijds. Hieruit ontstaat een architectonisch totaalontwerp - een samenspel van ruimte, licht, route, materialisering, detaillering, belevenis en betekenis. [Sculptural]: De schaal van hoogbouw maakt het mogelijk om functionele architectuur te ontwikkelen als een beeldend kunstwerk, als een sculptuur. Bij een sculpturaal werk is er sprake van een rollenspel met drie personages: het object, de context en de kijker. Op deze wijze zijn er talloze situaties te ensceneren, waarbij de kijker wordt uitgedaagd om anders te kijken en om te denken. De boodschap verschilt per sculptuur en de interpretatie ervan zal per individu wederom verschillen. [Social]: Los van de sculpturale gedaante van een architectonische interventie is het in de huidige tijd van belang dat men de mensen programmatisch uitdaagt om in de fysieke wereld deel te nemen aan een vorm van sociale interactie. De verschijningsvorm van het programma speelt in deze ambitie een essentiële rol. Dit is een nieuw terrein voor de architect, die er in eerste instantie in moet slagen om de mensen te verleiden tot deelname en ze vervolgens te belonen met een zuiver architectonische beleving. [Revitalizing]: Demografische veranderingen en de aandacht voor duurzaamheid leiden tot een toenemende keuze voor renovatie en herbestemming van bestaande panden. Hierdoor krijgt men de kans om de al aanwezige geschiedenis en identiteit van het gebouw strategisch in te zetten ten behoeve van een nieuw programma. De revitalisering van bestaande gebouwen heeft een grote invloed op de waarde van de omliggende gebouwen. In enkele gevallen kan men door middel van een gerevitaliseerd gebouw een nieuw te ontwikkelen buurt of wijk de nodige culturele lading geven. [Temporary]: Tijdelijkheid is in woordelijke zin het tegenovergestelde van duurzaamheid. Toch kunnen juist tijdelijke bouwwerken op termijn veel milieuvriendelijker zijn dan traditioneel gebouwde projecten. Door toepassing van een modulaire grid kan men zeer flexibele ontwerpen maken, die geheel worden geprefabriceerd in een fabriek voordat zij voor de definitieve montage naar de bouwplaats worden gebracht. Deze werkwijze resulteert in herplaatsbare gebouwen, een reductie van afval en transport en dus een lagere uitstoot van koolstof. De uitdaging in dit concept van radicale duurzaamheid ligt in de ontwikkeling van een synthese tussen architectuur en modulaire bouwwijzen. Marc Maurer & Nicole Maurer Maurer United, 2010.

64 De in 1998 door Marc Maurer en Nicole Maurer opgerichte vennootschap Maurer United richt zich op projecten op het gebied van urbanisme, architectuur, design en media. De intense samenwerking is in de loop der jaren uitgegroeid tot een bureau met tien medewerkers, gespecialiseerd in grafisch ontwerp, industrieel ontwerp, architectonisch ontwerp, bouwtechnologie en bouwmanagement. Tijdens het ontwerpproces van complexe projecten wordt al in een vroeg stadium nauw samengewerkt met externe adviseurs en ingenieurs. De kennis die tijdens elk project wordt opgedaan, vindt zijn neerslag in het volgende project. Het architectuurvak wordt door Maurer United bedreven als een serieus spel, waarbij het niveau van de spelers met de jaren groeit. In het afgelopen decennium is de leerfocus van het bureau verschoven van theorie en concept naar vakkundige realisatie. Het werken over de grens in bijvoorbeeld Duitsland en China heeft letterlijk geresulteerd in een verbreding van de horizon, met als gevolg een duidelijker beeld over de te volgen koers. Dit wordt bevestigd door de recente oprichting van een medialab en de nauwe samenwerking met academische instituten. Deze publicatie is gemaakt in het kader van de Guangzhou Design Week 2010, China, en is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Fonds BKVB, Amsterdam, Nederland.

Cookieverklaring Deliver Dutch 请向下滚动到第 4 页查看中文翻译

Cookieverklaring Deliver Dutch 请向下滚动到第 4 页查看中文翻译 Cookieverklaring Deliver Dutch 请向下滚动到第 4 页查看中文翻译 Cookie verklaring Met uw akkoord geeft u toestemming voor alle diensten die gebonden zijn aan het merk Deliver Dutch. Cookieoverzicht Deliver Dutch Hieronder

Nadere informatie

Moet ik de kopieën of de originele documenten zelf indienen? Vragen of u originele documenten of kopieën moet voorzien 我需要提供材料原件还是复印件? Wat zijn de toe

Moet ik de kopieën of de originele documenten zelf indienen? Vragen of u originele documenten of kopieën moet voorzien 我需要提供材料原件还是复印件? Wat zijn de toe - Universiteit Ik zou mij graag inschrijven in een universiteit. Aangeven dat u zich wilt inschrijven 我想要进入大学学习 Ik zou mij graag inschrijven voor. 我想要申请 课程 Verklaren dat u graag wilt inschrijven voor een

Nadere informatie

Wij schrijven u naar aanleiding van... Formeel, inleiding namens het gehele bedrijf Wij schrijven u in verband met... Formeel, inleiding namens het ge

Wij schrijven u naar aanleiding van... Formeel, inleiding namens het gehele bedrijf Wij schrijven u in verband met... Formeel, inleiding namens het ge - Aanhef Nederlands Chinees Geachte heer President 尊敬的主席先生, Zeer formeel, geadresseerde heeft een speciale titel die in plaats van de naam wordt gebruikt Geachte heer 尊敬的先生, Formeel, mannelijke geadresseerde,

Nadere informatie

Privacyverklaring Deliver Dutch 请向下滚动到第 6 页查看中文翻译

Privacyverklaring Deliver Dutch 请向下滚动到第 6 页查看中文翻译 Privacyverklaring Deliver Dutch 请向下滚动到第 6 页查看中文翻译 Via de dienst www.deliverdutch.nl worden persoonsgegevens verwerkt. Deliver Dutch gaat hier als verantwoordelijke zorgvuldig mee om en houdt zich aan toepasselijke

Nadere informatie

Immigratie Documenten. Chinees

Immigratie Documenten. Chinees - Algemeen 我可以在哪里找到 的表格? Vragen waar men een formulier kan vinden 您的 文件 是什么时候签发的? Vragen wanneer een document is afgegeven 请问您的 文件 是在哪里签发的? Vragen waar een document is afgegeven 请问您的身份证件何时过期? Vragen wanneer

Nadere informatie

Regionale Themabijeenkomst 中饮公会地区专题讲座

Regionale Themabijeenkomst 中饮公会地区专题讲座 Regionale Themabijeenkomst Vereniging Chinese Horeca Ondernemers 中饮公会地区专题讲座 10 & 11 oktober 2016 2016 年 10 月 10 & 11 日 Dagprogramma 11.00-11.30 uur Ontvangst met koffie en thee Plenaire presentaties: 11.30-11.40

Nadere informatie

... heeft mij om een referentie... heeft gevraagd mij om een voor refer zijn sollicitatie voor sollicitatie.... Ik verheug voor mij... zeer,. Ik hierb

... heeft mij om een referentie... heeft gevraagd mij om een voor refer zijn sollicitatie voor sollicitatie.... Ik verheug voor mij... zeer,. Ik hierb 推荐信 - 开篇语 Geachte heer 正式, 男性收信者, 姓名不详 Geachte mevrouw 正式, 女性收信者, 姓名不详 Geachte heer, mevrouw 正式, 收信人姓名性别不详 Geachte heer Geachte mevrouw Geachte heer, mevrouw Geachte dames en heren Geachte dames en heren

Nadere informatie

Naar aanleiding van uw vacature in... van... 我看到您于... 在... 上登的招聘信息 Standaardzin om uit te leggen waar de vacature gevonden is Met grote interesse heb

Naar aanleiding van uw vacature in... van... 我看到您于... 在... 上登的招聘信息 Standaardzin om uit te leggen waar de vacature gevonden is Met grote interesse heb - Aanhef Geachte heer 尊敬的先生, Formeel, mannelijke geadresseerde, naam onbekend Geachte mevrouw 尊敬的女士, Formeel, vrouwelijke geadresseerde, naam onbekend Geachte heer, mevrouw 尊敬的先生 / 女士, Formeel, naam en

Nadere informatie

Website beoordeling skycare.cn

Website beoordeling skycare.cn Website beoordeling skycare.cn Gegenereerd op Juli 22 2016 05:25 AM De score is 39/100 SEO Content Title 谷笑爷 GOOSSO 品牌官网 尚康园电子商务有限公司 - 引领健康饮食 Lengte : 34 Perfect, uw title tag bevat tussen de 10 en 70

Nadere informatie

Woordenlijst / 词汇表 TaalCompleet KNS 100 vragen

Woordenlijst / 词汇表 TaalCompleet KNS 100 vragen Woordenlijst / 词汇表 TaalCompleet KNS 100 vragen Nederlands Chinees 中华的 Vraag 1. het deel 部分 Europa 欧洲 Zuid-Amerika 南美洲 Vraag 2. Marokko 摩洛哥 Vraag 3 Turkije 土耳其 Vraag 4. Vraag 5. de hodstad 首都 Vraag 6. Vraag

Nadere informatie

Manual Deezmaker. Deezmaker 用户指南. 型号 : Duo 8 Green 8 Green Mini. Kysan Electronics. Page 1

Manual Deezmaker. Deezmaker 用户指南. 型号 : Duo 8 Green 8 Green Mini. Kysan Electronics.   Page 1 Deezmaker 用户指南 型号 : Duo 8 Green 8 Green Mini Page 1 目录 第一章 : 欢迎使用 概述 技术支持 第二章 : 软件安装 第三章 : 打印机连接 第四章 : 软件配置 配置 Reptier 打印机设置 连接 打印机 打印机形状 设置 Slic3r 层和周边 :Layers and perimeters 填充 :Infill 边缘设置 :Skirt and

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN SUNWAY LANGUAGE

ALGEMENE VOORWAARDEN SUNWAY LANGUAGE ALGEMENE VOORWAARDEN SUNWAY LANGUAGE Dit zijn de algemene voorwaarden van de vennootschap onder firma SUNWAY LANGUAGE, kantoorhoudende te (2516 EH) s-gravenhage, aan de Rijswijkseweg 60, ingeschreven in

Nadere informatie

Van der Meer & Zonen, Hans van der Meer, N. Summerbee 先生 Stationslaan 87, 1011 Amsterdam 曼哈顿轮胎公司 Main 大街 335 号纽约 Standaard adressering in Nederl

Van der Meer & Zonen, Hans van der Meer, N. Summerbee 先生 Stationslaan 87, 1011 Amsterdam 曼哈顿轮胎公司 Main 大街 335 号纽约 Standaard adressering in Nederl - Adressering Mr. J. Rhodes, Rhodes & Rhodes Corp., 212 J.Rhodes 先生 Silverback Drive, California Springs CA 92926 Rhodes & Rhodes 公司 Silverback 街 212 号斯普林斯, 加利福尼亚,92926 Amerikaanse adressering: naam geadresseerde,

Nadere informatie

nummer/postbus, plaatsnaam + postcode N. Summerbee 先生曼哈顿轮胎公司 Main 大街 335 号纽约 Van der Meer & Zonen, Hans van der Meer, Stationslaan 87, 1011 Amst

nummer/postbus, plaatsnaam + postcode N. Summerbee 先生曼哈顿轮胎公司 Main 大街 335 号纽约 Van der Meer & Zonen, Hans van der Meer, Stationslaan 87, 1011 Amst - Adressering J.Rhodes 先生 Rhodes & Rhodes 公司 Silverback 街 212 号斯普林斯, 加利福尼亚,92926 Mr. J. Rhodes, Rhodes & Rhodes Corp., 212 Silverback Drive, California Springs CA 92926 Amerikaanse adressering: naam geadresseerde,

Nadere informatie

Auteur boek: Vera Lukassen Vertaling: Xiaoli Li Titel boek: Nederlands voor Chinezen Niveau A0 A2 本书作者

Auteur boek: Vera Lukassen Vertaling: Xiaoli Li Titel boek: Nederlands voor Chinezen Niveau A0 A2 本书作者 Auteur boek: Vera Lukassen Vertaling: Xiaoli Li Titel boek: Nederlands voor Chinezen Niveau A0 A2 本书作者 书 兰 级别 A0-A2 2011, Serasta Uitgegeven in eigen beheer info@serasta.nl Tweede druk: augustus 2016 ISBN:

Nadere informatie

Informeel, standaardaanhef voor een vriend Beste mama / papa 亲爱的妈妈 / 爸爸, Informeel, standaardaanhef voor je ouders Beste oom Jeroen 亲爱的 Jerome 叔叔, Inf

Informeel, standaardaanhef voor een vriend Beste mama / papa 亲爱的妈妈 / 爸爸, Informeel, standaardaanhef voor je ouders Beste oom Jeroen 亲爱的 Jerome 叔叔, Inf - Adressering Hans van der Meer, Stationslaan 87, 1011 N. Summerbee 先生 Amsterdam Main 大街 335 号纽约, 纽约,92926 Standaard adressering in Nederland: naam geadresseerde, straatnaam + huisnummer, postcode + plaatsnaam

Nadere informatie

Ga onderaan op de volgende pagina akkoord met de voorwaarden door op Agree te klikken.

Ga onderaan op de volgende pagina akkoord met de voorwaarden door op Agree te klikken. Start hier: https://bio.visaforchina.org/#/nav/quickselection?visacentercode=hag2&request_locale=en_us&site_alias=hag2_ EN Klik op New Application form: Ga onderaan op de volgende pagina akkoord met de

Nadere informatie

... heeft mij om een referentie gevraagd voor zijn sollicitatie voor.... Ik verheug mij zeer, dat hierbij te kunnen doen.... 托我为他申请... 写一封推荐信, 为此我很乐意

... heeft mij om een referentie gevraagd voor zijn sollicitatie voor.... Ik verheug mij zeer, dat hierbij te kunnen doen.... 托我为他申请... 写一封推荐信, 为此我很乐意 - Introducere Geachte heer 尊敬的先生, Formal, destinatar de sex masculin cu nume necunoscut Geachte mevrouw 尊敬的女士, Formal, destinatar de sex feminin cu nume necunoscut Geachte heer, mevrouw 尊敬的先生 / 女士, Formal,

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Deliver Dutch 2018 请向下滚动到第 16 页查看中文翻译

Algemene Voorwaarden Deliver Dutch 2018 请向下滚动到第 16 页查看中文翻译 Algemene Voorwaarden Deliver Dutch 2018 请向下滚动到第 16 页查看中文翻译 1. Definities 2. Toepasselijkheid Algemene Voorwaarden en toepasselijke regelgeving 3. Tegenstrijdige bepalingen 4. Overeenkomst en looptijd 5.

Nadere informatie

Begeleidingsformulier Legalisatie aanvraag Ambassade van China

Begeleidingsformulier Legalisatie aanvraag Ambassade van China FACTUURADRES: Bedrijf* Contactpersoon Straat & huisnr. Postcode Woonplaats Telefoonnummer Email Referentie* (* Indien van toepassing) LAND VAN LEGALISATIE: Postadres: Postbus 51 2670 AB Naaldwijk Bezoekadres:

Nadere informatie

Persoonlijke correspondentie Brief. Engels

Persoonlijke correspondentie Brief. Engels - Adressering Mr. N. Summerbee N. Summerbee 先生 335 Main Street Main 大街 335 号 New York NY 92926 纽约, 纽约,92926 Standaard adressering in Nederland: naam geadresseerde, straatnaam + huisnummer, postcode + plaatsnaam

Nadere informatie

Van harte gefeliciteerd met jullie verloving. Hebben jullie al een datum voor de trouwdag geprikt? 恭喜你们订婚, 大喜之日确定了吗? voor een fris verloofd paar dat m

Van harte gefeliciteerd met jullie verloving. Hebben jullie al een datum voor de trouwdag geprikt? 恭喜你们订婚, 大喜之日确定了吗? voor een fris verloofd paar dat m - Huwelijk Van harte gefeliciteerd. Wij wensen jullie alle geluk in de wereld. aan een vers getrouwd paar 祝贺, 愿你们幸福快乐 Gefeliciteerd en de beste wensen voor jullie huwelijk. voor een vers getrouwd paar

Nadere informatie

- Verjaardagen en Jubilea 生日问候! Van harte gefeliciteerd met je verjaardag! 生日快乐! Gefeliciteerd met je verjaardag! 笑口常开! Nog vele jaren! 祝你在这特别的日子里快乐幸福

- Verjaardagen en Jubilea 生日问候! Van harte gefeliciteerd met je verjaardag! 生日快乐! Gefeliciteerd met je verjaardag! 笑口常开! Nog vele jaren! 祝你在这特别的日子里快乐幸福 - Huwelijk 祝贺, 愿你们幸福快乐 aan een vers getrouwd paar 致以我对你们婚姻最真诚的祝福 voor een vers getrouwd paar Van harte gefeliciteerd. Wij wensen jullie alle geluk in de wereld. Gefeliciteerd en de beste wensen voor jullie

Nadere informatie

- Verjaardagen en Jubilea 生日问候! Van harte gefeliciteerd met je verjaardag! 生日快乐! Gefeliciteerd met je verjaardag! 笑口常开! Nog vele jaren! 祝你在这特别的日子里快乐幸福

- Verjaardagen en Jubilea 生日问候! Van harte gefeliciteerd met je verjaardag! 生日快乐! Gefeliciteerd met je verjaardag! 笑口常开! Nog vele jaren! 祝你在这特别的日子里快乐幸福 - Huwelijk 祝贺, 愿你们幸福快乐 aan een vers getrouwd paar 致以我对你们婚姻最真诚的祝福 voor een vers getrouwd paar Van harte gefeliciteerd. Wij wensen jullie alle geluk in de wereld. Gefeliciteerd en de beste wensen voor jullie

Nadere informatie

bab.la Uitdrukkingen: Persoonlijke correspondentie Gelukwensen Chinees-Nederlands

bab.la Uitdrukkingen: Persoonlijke correspondentie Gelukwensen Chinees-Nederlands Gelukwensen : Huwelijk 祝贺, 愿你们幸福快乐 Van harte gefeliciteerd. Wij wensen jullie alle geluk in de wereld. Gelukwensen aan een vers 致以我对你们婚姻最真诚的祝福 Gefeliciteerd en de beste wensen voor jullie huwelijk. vers

Nadere informatie

Beste klant, Met vriendelijke groeten, Het traveldocs visumteam.

Beste klant, Met vriendelijke groeten, Het traveldocs visumteam. Beste klant, Allereerst hartelijk dank om uw visumaanvraag te laten behandelen door de firma traveldocs. Wij zullen alles in het werk stellen om uw visumaanvraag zo vlot mogelijk te laten verlopen. Naar

Nadere informatie

Informatie invullen visumaanvraag China

Informatie invullen visumaanvraag China Informatie invullen visumaanvraag China Reiscommissie 2008: China 21 januari 2008 Samenvatting Dit document bevat een korte instructie om problemen bij het invullen en aanvragen van een groepsvisum voor

Nadere informatie

RapidMiner Radoop 安装手册

RapidMiner Radoop 安装手册 RapidMiner Radoop 安装手册 本文档介绍了安装 RapidMiner Studio 的系统要求, 配置和安装步骤 如果您 有任何有关操作系统兼容性的问题, 请通过以下方式联系我们 访问 http://www.rapidminerchina.cn/page/contactus 填写联系我们表格, 说明您的问题 下面我们正式开始安装说明 @2017 版权归 RapidMiner China

Nadere informatie

China, gehydroliseerde varkenseiwitten (DPDL-193) 30 mei 2017 Versie: 1.0.0

China, gehydroliseerde varkenseiwitten (DPDL-193) 30 mei 2017 Versie: 1.0.0 1 DOEL EN TOEPASSINGSGEBIED Deze instructie geldt voor het exporteren van gehydroliseerde varkenseiwitten, afkomstig van varkensdarmslijmvlies (mucosa) naar China en beschrijft de voorwaarden die worden

Nadere informatie

bab.la Uitdrukkingen: Persoonlijke correspondentie Gelukwensen Nederlands-Chinees

bab.la Uitdrukkingen: Persoonlijke correspondentie Gelukwensen Nederlands-Chinees Gelukwensen : Huwelijk Van harte gefeliciteerd. Wij wensen jullie alle geluk in de wereld. 祝 贺, 愿 你 们 幸 福 快 乐 Gelukwensen aan een vers Gefeliciteerd en de beste wensen voor jullie huwelijk. 致 以 我 对 你 们

Nadere informatie

China, vis en visproducten (VL-16) 13 november 2017 Versie: 1.2.6

China, vis en visproducten (VL-16) 13 november 2017 Versie: 1.2.6 Versie 1.2.6 1 DOEL EN TOEPASSINGSGEBIED Deze instructie geldt voor het exporteren van vis en visserijproducten naar China en beschrijft de voorwaarden die worden gesteld aan de invoer in China, de controles

Nadere informatie

Vervangt NEN-EN 14604:2003 Ontw. Nederlandse norm. NEN-EN (en) Rookmelders 烟雾警报系统 ICS ; 年 8 月

Vervangt NEN-EN 14604:2003 Ontw. Nederlandse norm. NEN-EN (en) Rookmelders 烟雾警报系统 ICS ; 年 8 月 Vervangt NEN-EN 14604:2003 Ontw. Nederlandse norm NEN-EN 14604 (en) Rookmelders 烟雾警报系统 ICS 13.220.20; 13.320 2005 年 8 月 NEN-EN 14604 Als Nederlandse norm is aanvaard: - EN 14604:2005,IDT Normcommissie

Nadere informatie

Beste klant, Met vriendelijke groeten, Het traveldocs visumteam.

Beste klant, Met vriendelijke groeten, Het traveldocs visumteam. Beste klant, Allereerst hartelijk dank om uw visumaanvraag te laten behandelen door de firma traveldocs. Wij zullen alles in het werk stellen om uw visumaanvraag zo vlot mogelijk te laten verlopen. Naar

Nadere informatie

Immigratie Studeren. Duits

Immigratie Studeren. Duits - Universiteit Ich möchte mich an der Universität einschreiben. Aangeven dat u zich wilt inschrijven 我想要进入大学学习 Ich möchte mich für den anmelden. Verklaren dat u graag wilt inschrijven voor een cursus 我想要申请

Nadere informatie

Beste klant, Met vriendelijke groeten, Het traveldocs visumteam.

Beste klant, Met vriendelijke groeten, Het traveldocs visumteam. Beste klant, Allereerst hartelijk dank om uw visumaanvraag te laten behandelen door de firma traveldocs. Wij zullen alles in het werk stellen om uw visumaanvraag zo vlot mogelijk te laten verlopen. Naar

Nadere informatie

Beste klant, Met vriendelijke groeten, Het Traveldocs team. Nuttige informatie. Inentingen

Beste klant, Met vriendelijke groeten, Het Traveldocs team. Nuttige informatie. Inentingen Beste klant, Allereerst willen wij u hartelijk danken dat uw visumaanvraag aan Traveldocs toevertrouwt. Wij zullen alles in het werk stellen om de aanvraag zo snel en soepel mogelijk te laten verlopen.

Nadere informatie

Ga onderaan op de volgende pagina akkoord met de voorwaarden door op Agree te klikken.

Ga onderaan op de volgende pagina akkoord met de voorwaarden door op Agree te klikken. Start hier: https://bio.visaforchina.org/#/nav/quickselection?visacentercode=hag2&request_locale=en_us&site_alias=hag2_ EN Klik op New Application form: Ga onderaan op de volgende pagina akkoord met de

Nadere informatie

Beste klant, Met vriendelijke groeten, Het Traveldocs team. Nuttige informatie. Inentingen

Beste klant, Met vriendelijke groeten, Het Traveldocs team. Nuttige informatie. Inentingen Beste klant, Allereerst willen wij u hartelijk danken dat uw visumaanvraag aan Traveldocs toevertrouwt. Wij zullen alles in het werk stellen om de aanvraag zo snel en soepel mogelijk te laten verlopen.

Nadere informatie

Handleiding. Samen schroeven Bolt together Zusammen schrauben Visser à deux 一起拧螺丝. Instructions. Anleitung.

Handleiding. Samen schroeven Bolt together Zusammen schrauben Visser à deux 一起拧螺丝. Instructions. Anleitung. 5.45 Handleiding Instructions Anleitung Mode d emploi 说明书 Samen schroeven Bolt together Zusammen schrauben Visser à deux 一起拧螺丝 Leerlijn Taal - Spreken en luisteren - Communicatie Doel Leer door goede communicatie

Nadere informatie

Geen kwaliteit bij het uitbesteden zonder technische kennis. Geert Willems IMEC & Sirris Electronic Design & Manufacturing Programma

Geen kwaliteit bij het uitbesteden zonder technische kennis. Geert Willems IMEC & Sirris Electronic Design & Manufacturing Programma Geen kwaliteit bij het uitbesteden zonder technische kennis Geert Willems IMEC & Sirris Electronic Design & Manufacturing Programma Inhoud 1. PBA: enkele basisbegrippen 2. Schets van de PBA realisatieketen

Nadere informatie

南荷华雨 STICHTING CAI HONG. Lentefeest/Nieuwjaar. (Regenboog stichting) Stichting Cai Hong. is een vrijwilligersorganisatie

南荷华雨 STICHTING CAI HONG. Lentefeest/Nieuwjaar. (Regenboog stichting) Stichting Cai Hong. is een vrijwilligersorganisatie 南荷华雨 STICHTING CAI HONG Regenboog Stichting Stichting Cai Hong (Regenboog stichting) is een vrijwilligersorganisatie met als doel het bevorderen van multiculturele contacten binnen de Chinese gemeenschap

Nadere informatie

Handleiding. Resulta. Instructions. Anleitung. Mode d emploi. Chinese vertaling

Handleiding. Resulta. Instructions. Anleitung. Mode d emploi. Chinese vertaling 5.48 Handleiding Instructions Anleitung Resulta Mode d emploi Chinese vertaling Leerlijn Rekenen Getalbegrip Meten Meetkunde Getalbegrip en tellen Bewerkingen Lengte, oppervlakte en omtrek Inhoud Wegen

Nadere informatie

Summary Chapter 2, Chapter 3 Chapter 4 Chapter 5

Summary Chapter 2, Chapter 3 Chapter 4 Chapter 5 Appendices Summary Macrophage stimulating protein (MSP) is a blood plasma protein which is secreted mainly by the liver and exerts its effects by binding to the receptor tyrosine kinase Recepteur d Origine

Nadere informatie

Beste klant, Met vriendelijke groeten, Het Traveldocs team

Beste klant, Met vriendelijke groeten, Het Traveldocs team Beste klant, Allereerst willen wij u hartelijk danken dat uw visumaanvraag aan Traveldocs toevertrouwt. Wij zullen alles in het werk stellen om de aanvraag zo snel en soepel mogelijk te laten verlopen.

Nadere informatie

traveldocs Beste klant,

traveldocs Beste klant, traveldocs Beste klant, Allereerst hartelijk dank om uw visumaanvraag te laten behandelen door de firma traveldocs. Sneller, goedkoper en flexibeler zijn onze sleutelwaarden en wij zullen dan ook alles

Nadere informatie

DSA. >>E1 Plus Allen-Bradley >>825-P

DSA. >>E1 Plus Allen-Bradley >>825-P Allen-Bradley Allen-Bradley Allen- Bradley Allen- Bradley Allen-Bradley >>DSA DeviceNet DeviceNet DeviceLogix DSA >>E1 Plus Allen-Bradley >> E3 E3 Plus DeviceNet >>825-P 2 E1 Plus 5:1 EE EE E3 E3 Plus

Nadere informatie

Beste klant, Met vriendelijke groeten, Het Traveldocs team

Beste klant, Met vriendelijke groeten, Het Traveldocs team Beste klant, Allereerst willen wij u hartelijk danken dat uw visumaanvraag aan Traveldocs toevertrouwt. Wij zullen alles in het werk stellen om de aanvraag zo snel en soepel mogelijk te laten verlopen.

Nadere informatie

第一章 我叫纪国庆 二十六岁 我不喜欢我的名字, 它是上个世纪最俗气的名字之一, 叫这个名字的人都是十月一号国庆节出生, 我也不例外 何况我姓纪, 纪念国庆,

第一章 我叫纪国庆 二十六岁 我不喜欢我的名字, 它是上个世纪最俗气的名字之一, 叫这个名字的人都是十月一号国庆节出生, 我也不例外 何况我姓纪, 纪念国庆, 第一章 我叫纪国庆 二十六岁 我不喜欢我的名字, 它是上个世纪最俗气的名字之一, 叫这个名字的人都是十月一号国庆节出生, 我也不例外 何况我姓纪, 纪念国庆, 你说俗不俗吧 我为自己和一大堆的国强, 国栋, 建国一起长大感到悲哀 我不喜欢这名字还有个原因, 这和我的身份很不相符 我自小就是个混混 我从初中开始就喜欢看香港的警匪片 我经常幻想这样的场景, 我露出粗壮的胳膊, 上面纹了一条蛇, 小弟们看到我走过来一起喊我,

Nadere informatie

南荷华雨 STICHTING CAI HONG. China Reis Tai Chi Jing Lian School Stichting Cai Hong Noord Brabant N.O. uit Nederland. (Regenboog stichting) 难忘得中国之行

南荷华雨 STICHTING CAI HONG. China Reis Tai Chi Jing Lian School Stichting Cai Hong Noord Brabant N.O. uit Nederland. (Regenboog stichting) 难忘得中国之行 南荷华雨 STICHTING CAI HONG Regenboog Stichting Stichting Cai Hong (Regenboog stichting) is een vrijwilligersorganisatie met als doel het bevorderen van multiculturele contacten binnen de Chinese gemeenschap

Nadere informatie

Reizen Algemeen. Nederlands

Reizen Algemeen. Nederlands - Belangrijkste benodigdheden Kunt u me alstublieft helpen? Om hulp vragen 您能帮助我吗?(nín néng bāngzhù w Spreekt u Engels? Vragen of iemand Engels spreekt 您讲英语吗?(nín jiǎng yīngyǔ ma Spreekt u _[taal]_? Vragen

Nadere informatie

Op briefpapier (logo) Presentation letter. To whom it may concern

Op briefpapier (logo) Presentation letter. To whom it may concern Op briefpapier (lg) Presentatin letter T whm it may cncern This letter is t intrduce XXX, XXX functie at ur cmpany name, wh is planning a trip t XXX city, China n the XXX fr XXX days and wuld like t request

Nadere informatie

Universiteit Gent

Universiteit Gent Universiteit Gent 2006-2007 DE CHINESE WETGEVING OVER HONDEN Prof. Dr. B. Dessein Verhandeling voorgelegd aan de Faculteit der Letteren en Wijsbegeerte, groep Oostere Talen en Culturen, voor het verkrijgen

Nadere informatie

Therapeutic effects of the traditional medicinal plant Ipomoea stolonifera for the treatment of liver diseases Bai, Xueting

Therapeutic effects of the traditional medicinal plant Ipomoea stolonifera for the treatment of liver diseases Bai, Xueting Therapeutic effects of the traditional medicinal plant Ipomoea stolonifera for the treatment of liver diseases Bai, Xueting IMPORTANT NOTE: You are advised to consult the publisher's version (publisher's

Nadere informatie

Reizen Algemeen. Chinees

Reizen Algemeen. Chinees - Belangrijkste benodigdheden 您能帮助我吗?(nín néng bāngzhù Kunt u wǒ me alstublieft ma?) helpen? Om hulp vragen 您讲英语吗?(nín jiǎng yīngyǔ Spreekt ma?) u Engels? Vragen of iemand Engels spreekt 您会讲 吗?(nín huì

Nadere informatie

Beste klant, Met vriendelijke groeten, Het traveldocs visumteam.

Beste klant, Met vriendelijke groeten, Het traveldocs visumteam. Beste klant, Allereerst hartelijk dank m uw visumaanvraag te laten behandelen dr de firma traveldcs. Wij zullen alles in het werk stellen m uw visumaanvraag z vlt mgelijk te laten verlpen. Naar aanleiding

Nadere informatie

Beste klant, Met vriendelijke groeten, Het traveldocs visumteam.

Beste klant, Met vriendelijke groeten, Het traveldocs visumteam. Beste klant, Allereerst hartelijk dank m uw visumaanvraag te laten behandelen dr de firma traveldcs. Wij zullen alles in het werk stellen m uw visumaanvraag z vlt mgelijk te laten verlpen. Naar aanleiding

Nadere informatie

NAAR NEDERLAND HANDLEIDING

NAAR NEDERLAND HANDLEIDING NAAR NEDERLAND HANDLEIDING Nederlands - 中文 www.naarnederland.nl De examenonderdelen Kennis van de Nederlandse Samenleving Spreekvaardigheid en Leesvaardigheid zijn in opdracht van het Ministerie van Sociale

Nadere informatie

Beste klant, Nuttige informatie

Beste klant, Nuttige informatie Beste klant, Allereerst hartelijk dank m uw visumaanvraag te laten behandelen dr de firma traveldcs. Wij zullen alles in het werk stellen m uw visumaanvraag z vlt mgelijk te laten verlpen. Naar aanleiding

Nadere informatie

Handleiding. Samen rijgen Lace together Zusammen schnüren Enfiler à deux 一起系带子. Instructions. Anleitung.

Handleiding. Samen rijgen Lace together Zusammen schnüren Enfiler à deux 一起系带子. Instructions. Anleitung. 5.6 Handleiding Instructions Anleitung Mode d emploi 说明书 Samen rijgen Lace together Zusammen schnüren Enfiler à deux 一起系带子 Leerlijn Taal - Spreken en luisteren - Communicatie Doel Leer door goede communicatie

Nadere informatie

Nederlands voor buitenlanders. Woordenlijst Chinees

Nederlands voor buitenlanders. Woordenlijst Chinees Nederlands voor buitenlanders Woordenlijst Chinees Les 1 Hoe heet je? 1 1 les (de) 课 1 2 hoe 怎么 1 3 heet (heten) 称呼 1 4 je 你 1 5 hallo 哈喽 1 6 ik 我 1 7 ben 是 1 8 mijn 我的 1 9 naam (de) 名字 1 10 is 是 1 11

Nadere informatie

Beste klant, Met vriendelijke groeten, Het Traveldocs team. Nuttige informatie. Inentingen

Beste klant, Met vriendelijke groeten, Het Traveldocs team. Nuttige informatie. Inentingen Beste klant, Allereerst willen wij u hartelijk danken dat uw visumaanvraag aan Traveldcs tevertruwt. Wij zullen alles in het werk stellen m de aanvraag z snel en sepel mgelijk te laten verlpen. Onderstaand

Nadere informatie

E Handleiding. Samen rijgen Lace together Zusammen schnüren Enfiler à deux 一起系带子. Instructions. Anleitung.

E Handleiding. Samen rijgen Lace together Zusammen schnüren Enfiler à deux 一起系带子. Instructions. Anleitung. E56 Handleiding Instructions Anleitung Mode d emploi 说明书 Samen rijgen Lace together Zusammen schnüren Enfiler à deux 一起系带子 Leerlijn Taal - Spreken en luisteren - Communicatie Doel Leer door goede communicatie

Nadere informatie

Oriental Swan: De weg naar de smaak 天鹅酒店 : 味之道 Biologisch is niet altijd duurzaam. 并非所有的生态产品都是可持续的 Sake is een ontdekkingsreis 探索清酒之旅

Oriental Swan: De weg naar de smaak 天鹅酒店 : 味之道 Biologisch is niet altijd duurzaam. 并非所有的生态产品都是可持续的 Sake is een ontdekkingsreis 探索清酒之旅 Jaargang 4 - Nummer 10 - augustus 2013 2013 年八月创刊第四年第十期 Het blad voor de aziatische horecaondernemer 专为亚洲餐饮业者而办的杂志 Oriental Swan: De weg naar de smaak 天鹅酒店 : 味之道 Biologisch is niet altijd duurzaam. 并非所有的生态产品都是可持续的

Nadere informatie

China, fokvarkens (VRKUV-12) 21 februari 2019 Versie: 1.0.6

China, fokvarkens (VRKUV-12) 21 februari 2019 Versie: 1.0.6 1 DOEL EN TOEPASSINGSGEBIED Deze instructie geldt voor het exporteren van fokvarkens naar China. De instructie beschrijft de voorwaarden die worden gesteld aan de invoer in China, de controles die de NVWA

Nadere informatie

Beste klant, Met vriendelijke groeten, Het traveldocs visumteam.

Beste klant, Met vriendelijke groeten, Het traveldocs visumteam. Beste klant, Allereerst hartelijk dank m uw visumaanvraag te laten behandelen dr de firma traveldcs. Wij zullen alles in het werk stellen m uw visumaanvraag z vlt mgelijk te laten verlpen. Naar aanleiding

Nadere informatie

STICHTING CAI HONG. (Regenboog stichting)

STICHTING CAI HONG. (Regenboog stichting) 南荷华雨 STICHTING CAI HONG Regenboog Stichting Stichting Cai Hong (Regenboog stichting) is een vrijwilligersorganisatie met als doel het bevorderen van multiculturele contacten binnen de Chinese gemeenschap

Nadere informatie

Beste klant, Met vriendelijke groeten, Het traveldocs visumteam.

Beste klant, Met vriendelijke groeten, Het traveldocs visumteam. Beste klant, Allereerst hartelijk dank m uw visumaanvraag te laten behandelen dr de firma traveldcs. Wij zullen alles in het werk stellen m uw visumaanvraag z vlt mgelijk te laten verlpen. Naar aanleiding

Nadere informatie

Sushi 3.0 van Eveline Wu Eveline Wu 的寿司 3.0 版

Sushi 3.0 van Eveline Wu Eveline Wu 的寿司 3.0 版 Het blad voor de aziatische horecaondernemer 专为亚洲餐饮业者而办的杂志 Jaargang 5 - Nummer 12 - Augustus 2014 2014 年八月 创刊第五年 -- 第 12 期 HorecaSite.nl het grootste aanbod horecabedrijven in Horecasite.nl 13259: Restaurant

Nadere informatie

Spinsorteerpuzzel - Vormen Spider sorting game - Shapes Spinnen Sortierspiel - Formen Tri des araignées - Formes Telaraña de clasificación de formas

Spinsorteerpuzzel - Vormen Spider sorting game - Shapes Spinnen Sortierspiel - Formen Tri des araignées - Formes Telaraña de clasificación de formas E567 Handleiding Instructions Anleitung Mode d emploi Instrucciones 说明书 Spinsorteerpuzzel - Vormen Spider sorting game - Shapes Spinnen Sortierspiel - Formen Tri des araignées - Formes Telaraña de clasificación

Nadere informatie

Handleiding. Dresscode Dresscode Dresscode Code vestimentaire Vestirse 穿衣游戏. Instructions. Anleitung. Mode d emploi.

Handleiding. Dresscode Dresscode Dresscode Code vestimentaire Vestirse 穿衣游戏. Instructions. Anleitung. Mode d emploi. 0000 Handleiding Instructions Anleitung Mode d emploi Instrucciones 说明书 Dresscode Dresscode Dresscode Code vestimentaire Vestirse 穿衣游戏 Leerinhoud - Uitleg - Tips Leerlijn Rekenen meetkunde sorteren en

Nadere informatie

China, rundersperma (RNDSU-22) 7 mei 2018 Versie: 1.1.0

China, rundersperma (RNDSU-22) 7 mei 2018 Versie: 1.1.0 1 DOEL EN TOEPASSINGSGEBIED Deze instructie geldt voor het exporteren van rundersperma naar China en beschrijft de voorwaarden die worden gesteld aan de invoer in China, de controles die de NVWA hiervoor

Nadere informatie

Samen bouwen Build together Zusammen bauen Construire à deux Construir juntos 一起搭建吧 E Handleiding. Instructions. Anleitung.

Samen bouwen Build together Zusammen bauen Construire à deux Construir juntos 一起搭建吧 E Handleiding. Instructions. Anleitung. E59 Handleiding Instructions Anleitung Mode d emploi Instrucciones 说明书 Samen bouwen Build together Zusammen bauen Construire à deux Construir juntos 一起搭建吧 Leerinhoud - Uitleg - Tips Leerlijn Taal - Spreken

Nadere informatie

STICHTING CAI HONG Regenboog Stichting

STICHTING CAI HONG Regenboog Stichting 南荷华 雨 STICHTING CAI HONG Regenboog Stichting Stichting Cai Hong (Regenboog stichting) is een vrijwilligersorganisatie met als doel het bevorderen van multiculturele contacten binnen de Chinese gemeenschap

Nadere informatie

Colofon. Verschijningsdatum nummer 16 Week 50. Uitgever Wim Wamelink E-mail: ww@uitgeverijvizier.nl. Bladmanagement. Marc Mentink

Colofon. Verschijningsdatum nummer 16 Week 50. Uitgever Wim Wamelink E-mail: ww@uitgeverijvizier.nl. Bladmanagement. Marc Mentink Het blad voor de Aziatische horecaondernemer 专 为 亚 洲 餐 饮 业 者 而 办 的 杂 志 Horecasite.nl 15723: Café Schatjes! super leuk (feest-) café centrum van Lochem met ruim terras op de gracht. Mogel ijkheid om te

Nadere informatie

China, paarden (PRDUV-10) 5 oktober 2017 Versie: 1.1.9

China, paarden (PRDUV-10) 5 oktober 2017 Versie: 1.1.9 1 DOEL EN TOEPASSINGSGEBIED Deze instructie geldt voor het exporteren van paarden naar China en beschrijft de voorwaarden die worden gesteld aan de invoer in China, de controles die hiervoor moeten worden

Nadere informatie

China, paarden (PRDUV-10) 9 augustus 2016 Versie: 1.1.5

China, paarden (PRDUV-10) 9 augustus 2016 Versie: 1.1.5 1 DOEL EN TOEPASSINGSGEBIED Deze instructie geldt voor het certificeren van paarden ten behoeve van de export naar China en beschrijft de voorwaarden die worden gesteld aan de invoer in China, de controles

Nadere informatie

China, rendieren (OVEUV-01) 7 mei 2018 Versie: 1.0.5

China, rendieren (OVEUV-01) 7 mei 2018 Versie: 1.0.5 1 DOEL EN TOEPASSINGSGEBIED Deze instructie geldt voor het exporteren van rendieren naar China en beschrijft de voorwaarden die worden gesteld aan de invoer in China, de controles die hiervoor moeten worden

Nadere informatie

Leerstrategieën van Chinese karakters

Leerstrategieën van Chinese karakters Leerstrategieën van Chinese karakters 1 Is Chinees moeilijk? 2 Is Chinees moeilijk? 3 Is Chinees moeilijk? Why Chinese Is So Damn Hard? David Moser,1991 4 Is Chinees moeilijk? Why Chinese Is So Damn Hard?

Nadere informatie

Beste klant, Met vriendelijke groeten, Het traveldocs visumteam.

Beste klant, Met vriendelijke groeten, Het traveldocs visumteam. Beste klant, Allereerst hartelijk dank m uw visumaanvraag te laten behandelen dr de firma traveldcs. Wij zullen alles in het werk stellen m uw visumaanvraag z vlt mgelijk te laten verlpen. Naar aanleiding

Nadere informatie

2011 Chinees Leercentrum, Maarssen

2011 Chinees Leercentrum, Maarssen 2011 Chinees Leercentrum, Maarssen 第五课 dì wǔ kè 你的电话是几号? Nǐ de diàn huà shì jǐ hào? Conversatie A : 嗨! 你好吗? hāi! nǐ hǎo ma? B : 很好 你的电话是几号? hěn hǎo. nǐ de diàn huà shì jǐ hào? A : 我的手机号码是 0 六一四九八 wǒ de

Nadere informatie

RESIDENTIEEL Limburg. Жилой Лимбург

RESIDENTIEEL Limburg. Жилой Лимбург NL FR DE EN ES RU ZH Neerharen in Lanaken staat bekend om zijn prestigieuze villawijken die veelal bevolkt worden door rijke Nederlanders. Vandaar de toepasselijke bijnaam Goudkust. Neerharen à Lanaken

Nadere informatie

E TELSTRAATJE COUNTING STREET ZÄHLSTRASSE RUE DU COMPTE 计算街道

E TELSTRAATJE COUNTING STREET ZÄHLSTRASSE RUE DU COMPTE 计算街道 E522882 TELSTRAATJE COUNTING STREET ZÄHLSTRASSE RUE DU COMPTE 计算街道 Content 2x 16x 2x 100x Leerlijn en doel Rekenen Leerinhoud Getalbegrip Meten Meetkunde Getalbegrip en tellen Bewerkingen Lengte, oppervlakte

Nadere informatie

China, paarden (PRDUV-10) 13 september 2018 Versie: 1.2.5

China, paarden (PRDUV-10) 13 september 2018 Versie: 1.2.5 1 DOEL EN TOEPASSINGSGEBIED Deze instructie geldt voor het exporteren van paarden naar China en beschrijft de voorwaarden die worden gesteld aan de invoer in China, de controles die de NVWA hiervoor moeten

Nadere informatie

A Key to Chinese Speech and Writing

A Key to Chinese Speech and Writing A Key to Chinese Speech and Writing Les 7-12 Les 7 Pagina 98 报 bào krant 报名 bàomíng inschrijven 不识字 bù shízì analfabeet 不久 bùjiǔ binnenkort 到 dào arriveren; tot 得到 dédào verkrijgen 多 duō veel 多久 duō jiǔ

Nadere informatie

WOORDENLIJST / 词汇表 TAALCOMPLEET

WOORDENLIJST / 词汇表 TAALCOMPLEET WOORDENLIJST / 词汇表 TAALCOMPLEET Nederlands Chinees 中华的 1.1 Woorden de baby, de baby s hij ik ja jij jullie het kind, de kinderen de naam, de namen nee wij zij (één) zij (meer) 婴儿他我是你你们大家孩子名字没有我们她他们 1.2

Nadere informatie

Woordenlijst / 词汇表 TaalCompleet A2

Woordenlijst / 词汇表 TaalCompleet A2 Woordenlijst / 词汇表 TaalCompleet A2 Nederlands Chinees 中华的 1.1 Koffie? alsjeblieft bedankt bevallen, beviel(en), zijn bevallen gelukkig(e) hoeven, hoefde(n), hebben gehoeven het kantoor, de kantoren de

Nadere informatie

STICHTING CAI HONG. (Regenboog stichting) Chinese Cultuur & Activiteit

STICHTING CAI HONG. (Regenboog stichting) Chinese Cultuur & Activiteit 南荷华雨 STICHTING CAI HONG Regenboog Stichting Stichting Cai Hong (Regenboog stichting) is een vrijwilligersorganisatie met als doel het bevorderen van multiculturele contacten binnen de Chinese gemeenschap

Nadere informatie

Woordenlijst / 词汇表 TaalCompleet A1

Woordenlijst / 词汇表 TaalCompleet A1 Woordenlijst / 词汇表 TaalCompleet A1 Nederlands Chinees 中华的 1.1 Woorden de baby, de baby s hij ik ja jij jullie het kind, de kinderen de naam, de namen nee wij zij (één) zij (meer) 婴儿他我是你你们大家孩子名字没有我们她他们

Nadere informatie

Zeedieren rijgen Lacing sea animals Meerestiere auffädeln Laçage d animaux marins Ensartar animales marinos E Handleiding.

Zeedieren rijgen Lacing sea animals Meerestiere auffädeln Laçage d animaux marins Ensartar animales marinos E Handleiding. E587 Handleiding Instructions Anleitung Mode d emploi Instrucciones 说明书 Zeedieren rijgen Lacing sea animals Meerestiere auffädeln Laçage d animaux marins Ensartar animales marinos Leerinhoud - Uitleg -

Nadere informatie

Watermaatjes Water buddies Wasserfreunde Copains aquatiques Amigos de agua E Handleiding. Instructions. Anleitung. Mode d emploi.

Watermaatjes Water buddies Wasserfreunde Copains aquatiques Amigos de agua E Handleiding. Instructions. Anleitung. Mode d emploi. E58 Handleiding Instructions Anleitung Mode d emploi Instrucciones 说明书 Watermaatjes Water buddies Wasserfreunde Copains aquatiques Amigos de agua Leerinhoud - Uitleg - Tips Leerlijn Rekenen Meten Lengte,

Nadere informatie

各簽證種類所需繳納的管理費金額以及不需繳納此費用的例外情況請見附表

各簽證種類所需繳納的管理費金額以及不需繳納此費用的例外情況請見附表 比利時長期簽證管理費 從 2015 年 3 月 2 日起, 在遞交簽證申請之前, 將對比利時長期簽證收取簽證管理費 繳納此管理費用之前, 建議來電詢問確認相對應之法條與金額 此費用需要申請人在台繳納或第三方 ( 家屬 雇主 出資人 擔保人 ) 在比利時繳納 繳費憑證需在申請簽證時一同提交 部分申請人不需要繳納該費用 ( 詳情見下表 ) 此管理費需在申請簽證之前繳納, 此費用與簽證費無關, 簽證費仍需在申請簽證時繳納

Nadere informatie

STICHTING CAI HONG. (Regenboog stichting) 15 jarig Jubileum Cai Hong en Nieuwjaar. Jaar van het (metaal) Konijn

STICHTING CAI HONG. (Regenboog stichting) 15 jarig Jubileum Cai Hong en Nieuwjaar. Jaar van het (metaal) Konijn 南荷华雨 STICHTING CAI HONG Regenboog Stichting Stichting Cai Hong (Regenboog stichting) is een vrijwilligersorganisatie met als doel het bevorderen van multiculturele contacten binnen de Chinese gemeenschap

Nadere informatie

MULTIMORBIDITEIT, (I)ADL KWETSBAARHEID EN BEPERKINGEN IN. 14 november Robbert Gobbens. Hogeschool Inholland; Zonnehuisgroep Amstelland

MULTIMORBIDITEIT, (I)ADL KWETSBAARHEID EN BEPERKINGEN IN. 14 november Robbert Gobbens. Hogeschool Inholland; Zonnehuisgroep Amstelland MULTIMORBIDITEIT, KWETSBAARHEID EN BEPERKINGEN IN (I)ADL 14 november 2016 Robbert Gobbens Hogeschool Inholland; Zonnehuisgroep Amstelland KWETSBAARHEID, COMORBIDITEIT, ADL BEPERKINGEN (FRIED ET AL., 2004)

Nadere informatie

Restaurant Taiwan doorbreekt oubollig imago van de Chinees. 阿姆斯特丹 Mo-Jo 日式餐厅

Restaurant Taiwan doorbreekt oubollig imago van de Chinees. 阿姆斯特丹 Mo-Jo 日式餐厅 Het blad voor de Aziatische horecaondernemer 专为亚洲餐饮业者而办的杂志 Jaargang 7 - Nummer 17 - April 2016 2016 年 4 月 创刊第七年 第 17 期 HorecaSite.nl het grootste aanbod horecabedrijven in Horecasite.nl Restaurant Taiwan

Nadere informatie

Woordenlijst Nederlands Chinees

Woordenlijst Nederlands Chinees Woordenlijst Nederlands Chinees behorende bij Tweede ronde, editie 2016 2016, Boom uitgevers Amsterdam 1 Les 1 geachte 尊敬的 cursist (de) 学员, 学生 geslaagd 通过了 eindtoets (de) 期末考 zelfstudie (de) 自学, 自修 geleerd

Nadere informatie

Instrucţiuni de instalare Danfoss MH foil RO

Instrucţiuni de instalare Danfoss MH foil RO Installation Instructions Danfoss MH Foil GB Installationsinstruktion Danfoss MH Foil DE Installatiehandleiding Danfoss MH Foil NL 丹佛斯镜面除雾薄膜安装说明 CN Instrucţiuni de instalare Danfoss MH foil RO GB Danfoss

Nadere informatie

Informatie over voorschriften, veiligheid en milieu GEBRUIKERSHANDLEIDING

Informatie over voorschriften, veiligheid en milieu GEBRUIKERSHANDLEIDING Informatie over voorschriften, veiligheid en milieu GEBRUIKERSHANDLEIDING Over deze handleiding Deze gids bevat informatie over voorschriften, veiligheid en milieu die voldoen aan de Amerikaanse, Canadese

Nadere informatie