Sfeer in bewustzijn. is bewust zijn in sfeer

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Sfeer in bewustzijn. is bewust zijn in sfeer"

Transcriptie

1 Sfeer in bewustzijn is bewust zijn in sfeer

2

3 Bewustzijn Sfeer Onderzoek Landschap Sta d Tuin Wie we zijn

4 Wie we zijn

5 Wie we zijn Theo Peter Roersma is van oorsprong stedenbouwkundige. Als stedenbouwkundige heeft hij een brede ervaring: inpassingen in bestaand woongebied, stadsvernieuwing, na-oorlogse tuinsteden, stedelijke locaties als Lloydkwartier. Hij legt de verbinding tussen opdrachtgever, organisatie en gebruiker. Hij geeft processen vorm. Zijn taken omvatten organiseren, coördineren en acquisitie voeren. Angelique Nossent is tuin- en landschapsontwerper en hovenier. Zij maakt inrichtingsplannen op alle denkbare schalen: voor grote projecten zoals Pernisserpark, Waterwegpark en Brainpark Centrum en ontwerpen voor particuliere tuinen. Bovendien heeft zij de afgelopen vijf jaar onderzoek gedaan naar het fenomeen sfeer. Het resultaat van dit onderzoek is samengevat in haar boek Sfeer is bewustzijn is bewust zijn in sfeer. Angelique verzorgt naast het ontwerpwerk ook de ontwikkeling van een ontwerpmethodiek, maakt belevingsconcepten, schrijft artikelen, geeft lezingen en maakt films over sfeer, tijd en bewustzijn. Een belevingsconcept beschrijft voor een in te richten gebied wat toekomstige gebruikers kunnen beleven en ervaren. Aangegeven wordt welke sferen op welke locaties gecreëerd dienen te worden. Missie Met het werk van Begane Grond willen wij een bijdrage leveren aan het verhogen van het collectief bewustzijn. Door het toepassen van onze ontwerpmethodiek creëren we gezonde sferen, waardoor mensen meer rust, vreugde en liefde zullen ervaren. Waar we voor staan Het efficiënt omgaan met de buitenruimte in ons overgeorganiseerde land met de vele claims op elk stuk grond staat bovenaan onze agenda. Vooral de thema s duurzaamheid versus flexibiliteit, gebruik en beheer, veiligheid en ruimte voor groen en natuur hebben onze prioriteit. Wij stellen dat onze interactie met de omgeving en het ervaren van sferen zorgen voor een nieuwe kijk op bewustzijn. We moeten ons afvragen of we trots zijn op de vormgegeven buitenwereld. Het is een afspiegeling van onszelf. Filosofie Onze filosofie is dat communicatie essentieel is en dat wij kunnen leren van de sferen om ons heen. Ontwerpen is een vaardigheid waarbij alle zintuigen en intuïtie een rol spelen, waarbij rekening wordt gehouden met fysieke, mentale, emotionele en spirituele behoeften: een totaliteit aan behoeften in onderlinge samenhang. Behoeften zetten wij om in duurzame waarden zodat we emotionele en mentale velden kunnen loslaten. De stoel is ons bedrijfssymbool. Vanaf een stoel kun je sfeer bekijken, proeven, beleven, zien, horen, ruiken. Van bewust in sfeer naar bewust in zijn op een stoel naar keuze.

6 Stad

7 Stad Ontwerpen is sfeer creëren. Er is altijd ruimte tussen de vraag en het antwoord dat een sfeerontwerp kan bieden. Een sfeerontwerp kent herkenning, afstemming op gevoel, begrip voor je emoties, herinneringen, realisering dromen en grote kansen. Wat veelal mist in onze steden is de mogelijkheid tot verbinden met de plek op emotioneel, mentaal, fysiek en spiritueel niveau. De meeste plannen kennen de uitwerking van het fysieke en het mentale: het functionele aspect. Gevoel, sfeer en zingeving worden vaak vergeten. Een sfeerontwerp waarin talloze factoren van invloed zijn maar in ieder geval voldoening oplevert, het ervaren van je complete behoeften. De kunst van sfeer creëren fascineert ons. Niet als een doel op zich, maar als een manier om vorm te geven aan een vredige wereld die rust en harmonie verdient. Het resultaat is per definitie voorspelbaar; het kan het zicht openen op iets totaal nieuws. Wij maken stedenbouwkundige plannen in zeer uiteenlopende gebieden en op uiteenlopende schaalniveaus. We streven er naar om vraagstukken aan te pakken op een wijze waarbij het creëren van de gewenste sfeer centraal staat, die verbijzondering mogelijk maakt maar tegelijkertijd de lange duur waardeert. We hechten erg aan de combinatie van visionair en conceptueel denken; van eenvoud en omarming; van ruimtelijkheid en voelbaarheid; van essentie tot relativering. Ons specialisme is het ruimtelijk ontwerp. We benaderen dat vanuit een onderzoekende houding, met de uitdrukkelijke wil om sfeer te maken. Vreugde ervaren en delen hoort bij onze samenwerking. Manier van leven Belangrijk in de stad is het thema onthaasten uitwerken, realistisch maken. De hectiek, de snelheid en de manier van leven is chaotisch geworden. Dit levert spanningen, stress en gezondheidsklachten op. In de film Sfeer is gezondheid komen vier deskundige aan het woord die uitleggen wat ontbreekt in het hedendaagse leefmilieu: het elkaar kunnen ontmoeten op straat. Gebruik van de auto lijkt te prevaleren, wat zorgt voor een overvol straatbeeld met geparkeerde auto s. De rust op straat, visueel, auditief, verbaal en non-verbaal ontbreekt. Met als gevolg dat de sfeer niet goed is, verziekt is. Wij geloven dat gewerkt kan worden aan de sferen in de stad. Pas dan creëren we een harmonische, leefbare plek.

8

9

10

11

12

13

14 Landschap

15 Landschap Begane Grond is een bureau voor landschapsontwerp met een opdrachtenpakket waarin sfeer creëren centraal staat. Dit op uiteenlopende schaalniveaus. De mens laat zijn sporen na en ervaart een ruimer bewustzijn wanneer de omgeving bewuster wordt gevormd. Een goede plek (sfeervol en harmonisch) daagt uit, prikkelt je gevoel en veroorzaakt een bewustwording in kijken. Zowel het opstellen van een visie op regionale landschappelijke ontwikkelingen als het in detail ontwerpen van inrichtingsplannen behoort tot ons werk. Het hedendaagse gedrag en gebruik is te herkennen in de verschijningsvorm van het landschap. Die verschijningsvorm en onze overtuigingen zijn verwoord in beelden. We kunnen harmonie ontwerpen en stil staan bij de energie van de plek en de gebruikers. Begane Grond heeft een ontwerpmethodiek voor vormgevers ontwikkeld. Met deze methode kun je in een aantal stappen een harmonieus ontwerp maken voor een straat, plein, park of tuin. Om je deze methode eigen te maken kun je bij Begane Grond een findshop volgen. Een dag waarin jijzelf een opdracht uitvoert met een harmonisch ontwerp als resultaat. Een landschap heeft een eigen identiteit, karakter dus ook een eigen energie. Sferen lopende een dag verschillen, je voelt het verschil tussen de ochtend en de avond. Maar het gevoel op een plek is herkenbaar, vaak gelijk aan het vorige bezoek. De 8 samenstellende elementen van sfeer zorgen hiervoor. De elementen hebben elk hun eigen lading of energie en resoneren wel of niet. Soms is het licht niet harmonieus, soms de vorm. Tijd is een belangrijk begrip in onze planvorming. Tijd creëer je zelf door je denkruimte te vergroten. Vanuit ons huidige bewustzijnniveau ervaren we tijd. Nieuwe tijdslagen die wij als bureau toevoegen krijgen naast de fysieke en mentale laag juist ook de spirituele en emotionele laag. Iedereen kan zien wat er is, maar kennis, ervaring en voelsprieten zijn nodig om het zichtbare te interpreteren en te vertalen naar ons nieuwe bewustzijn.

16 Waterwegpark Hoek van Holland

17 Pernisserpark te Pernis

18

19

20

21

22 Tuin

23 Tuin Het efficiënt omgaan met de buitenruimte in ons land, rekening houdend met de vele claims op elk stuk grond, is ons doel. Vooral de thema s sfeer, bewustzijn en tijd, ruimte voor groen en natuur hebben onze prioriteit. Een belangrijke taak die we ons stellen is de mensen bewust maken van hun omgeving, zodat ze bewuster van zichzelf worden. Onze buitenwereld (je tuin) is je spiegel. Ontmoetingen en gebeurtenissen dwingen je te kijken, luisteren en doen maar ook voelen. Je tuin is een belangrijke plek om tot je zelf te komen. Even helemaal niets moeten en doen en genieten van het groen, het water, het weer. Omdat je tuin energie geeft, je oplaadt, is het van belang de juiste sfeer voor je tuin te kiezen. Dit in samenspel met alle gebruikers. Wij maken sfeerontwerpen die uiterst persoonlijk zijn. Het ontwerpproces is een indringend persoonlijk onderzoek om duidelijk te krijgen welke stijl, vorm, kleur en materialen bij je passen. Het doel is het creëren van een harmonische tuin waarin de klant zijn eigen sfeer kan herkennen en rust kan vinden. Kiezen voor Begane Grond ontwerpers betekent: Ervaring Begane Grond sinds Voor een efficiënte, vakkundige aanpak. Persoonlijk Omdat ieder persoon uniek is en zo benaderd wil worden. Uw wens, gevoel en beleving worden samengevat in een sfeerontwerp-op-maat. Transparant Een overzichtelijke offerte-op-maat. Duidelijkheid over de investering. Zorgvuldig Een vaste contactpersoon, waarmee u een zorgvuldig afgesproken traject doorloopt. Sfeer Ontwerp met gevoel. Sfeer is hoofduitgangspunt. Betrokken De betrokkenheid stopt niet na oplevering. Wij zijn trots op onze klanten en ons product. En onze klanten zien wij graag trots zijn op Begane Grond. Overige activiteiten Kijk ook eens op

24

25

26

27

28 Onderzoek

29 Onderzoek In 2001 startte Angelique haar onderzoek naar sfeer. De resultaten zijn verwoord in het boek Sfeer in bewustzijn is bewust zijn in sfeer (2007). Dit boek is te bestellen via de Op dit moment loopt een recent onderzoek: wat zegt gevoel in kleur. Het onderzoek zal leiden tot meer inzichten over de werking van energetische communicatie. Communicatie wordt teveel gezien als een verbaal gegeven. Mogelijk communiceert alles, aangezien energie overal is en stroomt, waardoor het voelbaar is en te zien is als een taal. Angelique wil deze taal verstaanbaar maken en stelt het zeer op prijs als je aan een enquête over het onderwerp mee doet:. Vraag Ben je ook bezig met sfeer? Dan willen wij graag kennis met je maken en kijken of wij iets voor elkaar kunnen betekenen:

30

31 Perspectief creëert Perceptie

32 Sfeer

33 Sferen zijn overal, wij geven ze vorm. Door aandacht vragen voor het aspect sfeer ontdekten wij dat veel mensen dit heel lastig vinden. Sfeer is niet tastbaar, niet eenduidig te omschrijven en te onderzoeken. Daarnaast gaat het vaak om gevoel en emoties. Wij willen sfeer bespreekbaar maken en vormen omdat het niet alleen gezondheid geeft maar ook vreugde en rust. Wens Wij hopen dat met het lezen je geïnteresseerd raakt in het fenomeen sfeer en onze producten. Wij staan open voor elke dialoog en willen graag participeren in bijeenkomsten, lezingen en workshops om sfeer op de Nederlandse agenda te zetten. Het resultaat dat wij binnen afzienbare termijn willen bereiken is het doen inzien van ontwerpend Nederland van het belang van een sfeerontwerp en belevingsconcept en er mee werkt. Om dit doel te bereiken en de kwaliteit te verhogen doen we continu gerichte studie omdat meer gegevens en kennis nodig is.

34 Bewustzijn

35 Bewustzijn Descartes stelde: het ik van de mens, de onstoffelijke geest, werd losgemaakt van het lichaam, en gezien als iets dat totaal anders is dan het lichaam. De logische consequentie daarvan is: de geest staat met de stof in wisseling, maar blijft voor de mens ten diepste onbekend. Het uiteindelijke gevolg: de mens is vervreemdt van zijn eigen ik. Dit is de reden dat wij onderzoek doen naar sfeer. Het lijntje tussen jou en je bewustzijn wordt herkend door het meemaken van gebeurtenissen, ontmoetingen en ervaringen. Bewustzijn is non-lokaal zegt Pim van Lommel in zijn boek Eindeloos bewustzijn. Als deze stelling juist is, dan communiceert ons bewustzijn met de cellen in het lichaam maar ook met onze omgeving. Sferen, gebeurtenissen en ontmoetingen zijn er naar ons idee altijd op het juiste moment. Ze zijn specifiek voor jou aanwezig om je bewust te maken van je bewustzijnsniveau. Daarom is het zo belangrijk om te letten op sferen, omdat ze een les in zich dragen die belangrijk is voor je bewustzijn. Wat wij willen bereiken met onze werkzaamheden van Begane Grond is jou een kans geven stil te staan bij de stelling: sfeer is bewustzijn. Angelique Nossent en Theo Roersma

36

37 Begane Grond Theo Roersma Angelique Nossent Obalaan BL Oostvoorne T M E info@beganegrond.nl W De afgebeelde projecten zijn gemaakt in opdracht van particulieren en de gemeente Rotterdam.

38 Begane Grond Voor Stad, Landschap en Tuin Begane Grond is een eigentijds ontwerpbureau dat zich richt op vormgeving van Stad, Landschap en Tuin. Een betrouwbare trekker van sfeerprojecten in de Ruimtelijke Ordening. Begane Grond is gespecialiseerd in het organiseren van Project Start Up s en het omzetten hiervan in haalbare harmonische plannen. De buitenwereld spiegelt de binnenwereld. We kunnen alleen waarnemen wat we kunnen bevatten. Wie leert zijn bewustzijn op te rekken kan leren de wereld in een ander perspectief te zien. Overal zijn sferen, wij geven ze vorm.

Angelique Nossent. Curriculum Vitea Landschapsontwerper. Eigenaar Begane Grond

Angelique Nossent. Curriculum Vitea Landschapsontwerper. Eigenaar Begane Grond Angelique Nossent Curriculum Vitea Landschapsontwerper Eigenaar Begane Grond 1. PERSOONLIJKE GEGEVENS Naam : Nossent- Roersma Voornaam : Angélique Geboren : 25 april 1968 te Rotterdam Geslacht : Vrouw

Nadere informatie

Golf van de Rode Maan

Golf van de Rode Maan Golf van de Rode Maan Data waarin de golf van de Rode Maan valt: 11-2 t/m 23-2-2015 *29-10 t/m 10-11-2015 *16-7 t/m 28-7-2016 *2-4 t/m 14-4- 17 18-12 t/m 30-12 -2017 * 4-9- t/m 16-9-2018 * 22-5 t/m 3-6-2019

Nadere informatie

Training Communicatievaardigheden

Training Communicatievaardigheden Training Communicatievaardigheden Communicatie vaardigheden: succesvol en verbindend communiceren Wat zou het fijn zijn als Jan een keer normaal zou communiceren. Mijn leidinggevende communiceert ook nooit

Nadere informatie

R u i m t e l i j k Bewogen

R u i m t e l i j k Bewogen R u i m t e l i j k Bewogen Fascinatie Een ruimte is als een partner die ons uitdaagt tot actie, ons stimuleert tot dromen, ons in- spireert tot gedachten, gevoelens bij ons oproept, herinneringen naar

Nadere informatie

Vraag Antwoord Scores

Vraag Antwoord Scores Opgave 2 Spiritueel scepticisme 6 maximumscore 4 een uitleg dat McKenna in tekst 6 vanuit epistemologisch perspectief over solipsisme spreekt: hij stelt dat de kennisclaim over het bestaan van andere mensen

Nadere informatie

Zou jij niet domweg gelukkig willen zijn?

Zou jij niet domweg gelukkig willen zijn? Zou jij niet domweg gelukkig willen zijn? Ja, natuurlijk, maar hoe doe je dat dan? Domweg gelukkig zijn Ken je dat gevoel? Het gevoel dat je domweg gelukkig wilt zijn? Dat er te veel in je leven is waardoor

Nadere informatie

STEK: EEN MANIER OM SAMEN TE GROEIEN

STEK: EEN MANIER OM SAMEN TE GROEIEN Versie: mei 2016 STEK: EEN MANIER OM SAMEN TE GROEIEN Samen Toekomstgericht vanuit Eigen Kracht SAMEN TOEKOMSTGERICHT VANUIT EIGEN KRACHT! STEK 2-5-2016 2 Inhoudsopgave Tot Slot 22 Inhoud Pagina Inhoudsopgave

Nadere informatie

Over Manifestatie. 'Wensen zijn voorgevoelens van hetgeen je in staat bent daadwerkelijk te realiseren' Goethe

Over Manifestatie. 'Wensen zijn voorgevoelens van hetgeen je in staat bent daadwerkelijk te realiseren' Goethe Over Manifestatie Visies die je voor jezelf hebt, zijn een duidelijke voorbode van wat je voor jezelf kunt creëren. Je mag er van uitgaan dat je precies de juiste talenten in huis hebt en dat je precies

Nadere informatie

identiteitsbewijs identiteitsbewijs onderwijsgroep noord

identiteitsbewijs identiteitsbewijs onderwijsgroep noord 1 identiteitsbewijs identiteitsbewijs onderwijsgroep noord identiteitsbewijs onderwijsgroep noord I Zijn wie je bent. Dat is geluk. I Erasmus 2 Onderwijs draait om mensen Als we met elkaar in het onderwijs

Nadere informatie

Workshop Communicatie vaardigheden

Workshop Communicatie vaardigheden Workshop Communicatie vaardigheden Communicatie vaardigheden, effectief communiceren kun je leren De manier waarop wij met elkaar communiceren is cruciaal voor een goede relatie. Je boodschap kan nog zo

Nadere informatie

Module 4 Volgende sleutel uit deel II van het boek Dit ben je écht! staat hiermee in verbinding: Sleutel 3. Alles is in wezen trilling, ook jij!

Module 4 Volgende sleutel uit deel II van het boek Dit ben je écht! staat hiermee in verbinding: Sleutel 3. Alles is in wezen trilling, ook jij! Module 4 Volgende sleutel uit deel II van het boek Dit ben je écht! staat hiermee in verbinding: Sleutel 3. Alles is in wezen trilling, ook jij! Heb je het hoofdstuk 3 gelezen? Alles is energie, alles

Nadere informatie

VILLA DE WAARD MENSINK IJburg - Amsterdam KENK. architecten

VILLA DE WAARD MENSINK IJburg - Amsterdam KENK. architecten VILLA DE WAARD MENSINK IJburg - Amsterdam KENK architecten KENK Architecten BV Architectuur die zich onderscheidt door een opvallende vanzelfsprekendheid Pim Köther en Ad Koedijk staan aan het roer van

Nadere informatie

Eerste hulp bij overgevoeligheid - Energie in balans

Eerste hulp bij overgevoeligheid - Energie in balans Eerste hulp bij overgevoeligheid - Energie in balans Voor meer rust en vertrouwen bij hooggevoelige mensen Dank je wel voor het downloaden van mijn E-book voor hooggevoelige mensen. Als je eenmaal ontdekt

Nadere informatie

Training Communicatieve vaardigheden

Training Communicatieve vaardigheden Training Communicatieve vaardigheden Training Communicatie vaardigheden, contact maken en verbinden In het dagelijks leven communiceren we best veel. Denk maar eens na, tijdens een vergadering, maar ook

Nadere informatie

STRATEGISCH BELEIDSPLAN

STRATEGISCH BELEIDSPLAN STRATEGISCH BELEIDSPLAN 2016 2020 Strategisch beleidsplan PCO Gelderse Vallei Inleiding Voor u ligt het strategische beleidsplan (SBP) 2016 tot en met 2020. Bij het tot stand komen van dit SBP is als eerste

Nadere informatie

Stap 6: Wat is de kernovertuiging?

Stap 6: Wat is de kernovertuiging? E-Learning: Hoe krijgen ze me zo gek als leidinggevende? Module 7/9 Stap 6: Wat is de kernovertuiging? De relevante vraag is hier: wat is het ergste wat er kan gebeuren als hij zijn controledrang loslaat?

Nadere informatie

L I V E YOUR E S T I N Y IDENTITEITSBEWIJS

L I V E YOUR E S T I N Y IDENTITEITSBEWIJS L I V E YOUR E S T I N Y IDENTITEITSBEWIJS 1. IDEOLOGIE WAARIN GELOVEN WIJ? IDEOLOGIE Waarin geloven wij? WIE BEN IK? Wij geloven dat ieder mens een bestemming heeft. Ieder mens heeft een identiteit. We

Nadere informatie

COMMUNICEREN VANUIT JE KERN

COMMUNICEREN VANUIT JE KERN COMMUNICEREN VANUIT JE KERN Wil je duurzaam doelen bereiken? Zorg dan voor verbonden medewerkers! Afgestemde medewerkers zijn een belangrijke aanjager voor het realiseren van samenwerking en innovatie

Nadere informatie

5 tips om te ontspannen

5 tips om te ontspannen 5 tips om te ontspannen Yin in Yang Sommige foto s zijn gevonden op internet. Meen je rechten te hebben op een daarvan neem dan contact op met Yin in Yang. Het belang van ontspannen Ontspannen is een van

Nadere informatie

' Zijn wie je bent. Dat is geluk.'

' Zijn wie je bent. Dat is geluk.' identiteitsbewijs ' Zijn wie je bent. Dat is geluk.' Erasmus 4 Onderwijs draait om mensen Onderwijs draait om mensen. Als we met elkaar in het onderwijs iets willen bereiken, dan draait alles om passie,

Nadere informatie

Voorbeeld antwoordblad Logische niveaus

Voorbeeld antwoordblad Logische niveaus Voorbeeld antwoordblad Logische niveaus Datum: 10 november 2016 We doorlopen de stappen in twee richtingen. Eerst van buiten naar binnen en daarna omgekeerd, van binnen naar buiten. Gebruik zowel je hoofd

Nadere informatie

WERKBOEK. Hooggevoeligheid & Mindfulness

WERKBOEK. Hooggevoeligheid & Mindfulness WERKBOEK Hooggevoeligheid & Mindfulness Andere boeken van Carolina Bont: Een nieuwe werkelijkheid Hoogsensitiviteit als kracht Versterk je uitstraling Ga voor meer informatie over Carolina Bont en haar

Nadere informatie

Sta zonder twijfels en vragen, vol overtuiging en vreugde, in jouw authentieke kracht! Dit zegt een enthousiast gebruiker van deze planner:

Sta zonder twijfels en vragen, vol overtuiging en vreugde, in jouw authentieke kracht! Dit zegt een enthousiast gebruiker van deze planner: Boetseweg 47 7895 AV Roswinkel telefoon: 0591 785 780 www.jolandalinders.com e-mail: info@jolandalinders.com IBAN: NL32 KNAB 0729 6439 99 BIC: KNABNL2H KvK nummer: 59561742 BTW nummer: NL155366701B02 Alsjeblieft!

Nadere informatie

NIEK ROOZEN bv l a n d s c h a p s a r c h i t e c t e n. De Herinnering

NIEK ROOZEN bv l a n d s c h a p s a r c h i t e c t e n. De Herinnering NIEK ROOZEN bv l a n d s c h a p s a r c h i t e c t e n De Herinnering Als je daar vandaan vertrekt en drie dagen oostwaarts gaat, kom je in Diomira, een stad met zestig zilveren koepels, bronzen beelden

Nadere informatie

' Dit is de tijd die niet verloren gaat: iedre minuut zet zich in toekomst om.' M. Vasalis

' Dit is de tijd die niet verloren gaat: iedre minuut zet zich in toekomst om.' M. Vasalis IDENTITEITS- BEWIJS ' Dit is de tijd die niet verloren gaat: iedre minuut zet zich in toekomst om.' M. Vasalis 2 Onderwijs draait om mensen Als wij in onze onderwijsinstelling iets willen bereiken, dan

Nadere informatie

De Vakman. De leerling hanteert de muzikale parameters en componenten. De leerling leest en schrijft de muziektaal

De Vakman. De leerling hanteert de muzikale parameters en componenten. De leerling leest en schrijft de muziektaal De Vakman De leerling kan gericht luisteren van intuïtief naar bewust waarnemen luisteren naar het eigen musiceren weten wat je hoort zich de muziek inwendig voorstellen de muzikale parameters en componenten

Nadere informatie

ecourse Moeiteloos leren leidinggeven

ecourse Moeiteloos leren leidinggeven ecourse Moeiteloos leren leidinggeven Leer hoe je met minder moeite en tijd uitmuntende prestaties met je team bereikt 2012 Marjan Haselhoff Ik zou het waarderen als je niets van de inhoud overneemt zonder

Nadere informatie

onderwijsgroep noord identiteitsbewijs

onderwijsgroep noord identiteitsbewijs onderwijsgroep noord identiteitsbewijs 'Zijn wie je bent. Dat is geluk.' Erasmus 4 Onderwijs draait om mensen Als we met elkaar in het onderwijs iets willen bereiken, dan draait alles om passie, energie

Nadere informatie

In 3 maanden regie op je leven

In 3 maanden regie op je leven In 3 maanden regie op je leven In 3 maanden regie op je leven? Ons leven verandert voortdurend. Soms door onszelf ingegeven, in andere gevallen door keuzes van anderen of door onvoorziene omstandigheden.

Nadere informatie

Avondcursus kennismaken met NLP

Avondcursus kennismaken met NLP Avondcursus kennismaken met NLP Voor mensen die meer inzicht in zichzelf en anderen willen krijgen en zich verder willen ontwikkelen, is dit een prima inleiding in NLP! Waarnemingsstructuur: zintuiglijke

Nadere informatie

Duurzaamheid. JSA / www.jsa-rotterdam.nl

Duurzaamheid. JSA / www.jsa-rotterdam.nl Introductie JSA mooi gezond bron meerwaarde kloek Het begrip Duurzaamheid gaat in relatie tot architectuur natuurlijk over de energiebalans van het gebouw, of de toepassing van duurzaam geproduceerde materialen.

Nadere informatie

Pedagogisch beleidsplan

Pedagogisch beleidsplan Pedagogisch beleidsplan Pedagogisch beleid van Kappio (locaties Seppelin en Gastouderbureau) Voor u ligt het pedagogisch beleid van Kappio (locaties Seppelin en Gastouderbureau). Hierin wordt beschreven

Nadere informatie

De student kan vanuit een eigen idee en artistieke visie een concept ontwikkelen voor een ontwerp en dat concept tot realisatie brengen.

De student kan vanuit een eigen idee en artistieke visie een concept ontwikkelen voor een ontwerp en dat concept tot realisatie brengen. Competentie 1: Creërend vermogen De student kan vanuit een eigen idee en artistieke visie een concept ontwikkelen voor een ontwerp en dat concept tot realisatie brengen. Concepten voor een ontwerp te ontwikkelen

Nadere informatie

Wie doet wat hij deed, krijgt wat hij kreeg

Wie doet wat hij deed, krijgt wat hij kreeg Wie doet wat hij deed, krijgt wat hij kreeg Voor wie? Waarom? Wat? Hoe? Voor Omdat leiding Ervaringsgerichte Door middel van leidinggevenden, geven, adviseren en coaching en werkvormen waarbij het adviseurs

Nadere informatie

DOCEER EN LEERSTIJLEN 7 NOVEMBER 2015

DOCEER EN LEERSTIJLEN 7 NOVEMBER 2015 DOCEER EN LEERSTIJLEN 7 NOVEMBER 2015 Extraversion wil het liefst leren door te praten en op te gaan in zijn omgeving wil het liefst de aandacht naar de buitenwereld laten vloeien, naar objectieve gebeurtenissen

Nadere informatie

Het beste uit jezelf

Het beste uit jezelf Het beste uit jezelf 2 3 Met elkaar bouwen aan het Huis van Philadelphia Philadelphia wil dat mensen met een beperking gelukkig kunnen zijn en het beste uit zichzelf kunnen halen. Daarom doen we ons werk

Nadere informatie

Het perspectief van een kind of jongere zien. Coaching bij (dreigende) uitval

Het perspectief van een kind of jongere zien. Coaching bij (dreigende) uitval Het perspectief van een kind of jongere zien Coaching bij (dreigende) uitval 12 oktober 2017 T A L E N T Slim Begeleiden Albert Kaput Vastlopen Hoe ervaren jongeren de boodschappen die zij uit hun omgeving

Nadere informatie

Coaching met de Zelfkonfrontatie Methode

Coaching met de Zelfkonfrontatie Methode Coaching met de Zelfkonfrontatie Methode (ZKM) Een wijze van coaching die je helpt te onderzoeken wat je inspireert en wat je belemmert. Het leidt tot een ander perspectief, duurzame keuzes en effectief

Nadere informatie

Training Sales. Sales: onderzoeken, adviseren en verkopen

Training Sales. Sales: onderzoeken, adviseren en verkopen Training Sales Sales: onderzoeken, adviseren en verkopen Verkopen. De één krijgt er een vieze smaak van in zijn mond en de ander staat te trappelen om aan de slag te gaan. Sales is wat jij ervan maakt.

Nadere informatie

Gebiedsontwikkeling. The Missing Link. Een gebied op de kaart zetten met identiteit

Gebiedsontwikkeling. The Missing Link. Een gebied op de kaart zetten met identiteit Gebiedsontwikkeling Een gebied op de kaart zetten met identiteit Overtuigende plannen met het verhaal van de plek Een plek met een herkenbare identiteit draagt bij aan het welzijn van de mensen die er

Nadere informatie

Training Persoonlijke effectiviteit

Training Persoonlijke effectiviteit Training Persoonlijke effectiviteit Training Persoonlijke effectiviteit, niet harder maar slimmer werken Een netwerkbijeenkomst, vergadering, werkgroepjes, leuk en waardevol dat je overal voor wordt gevraagd,

Nadere informatie

De terugkeer naar het ware zelf! Leven en werken vanuit innerlijke kracht en verantwoordelijkheid!

De terugkeer naar het ware zelf! Leven en werken vanuit innerlijke kracht en verantwoordelijkheid! De terugkeer naar het ware zelf! Leven en werken vanuit innerlijke kracht en verantwoordelijkheid! Door: Nathalie van Spall De onzichtbare werkelijkheid wacht om door onze geest binnengelaten te worden.

Nadere informatie

OBSERVATIELIJST van de MUZISCHE ONTWIKKELING Van kleuters IN 5 CATEGORIEËN

OBSERVATIELIJST van de MUZISCHE ONTWIKKELING Van kleuters IN 5 CATEGORIEËN OBSERVATIELIJST van de MUZISCHE ONTWIKKELING Van kleuters IN 5 CATEGORIEËN Mijn muzisch enthousiasme Mijn muzische durf en creativiteit Mijn relatie met en begrip van de kunsttalen Mijn muzische expressie

Nadere informatie

Kies voor geluk. met de 6 geheimen van gelukkige en succesvolle mensen. Raymond Gruijs

Kies voor geluk. met de 6 geheimen van gelukkige en succesvolle mensen. Raymond Gruijs Kies voor geluk met de 6 geheimen van gelukkige en succesvolle mensen Raymond Gruijs Wat is succes & geluk? Geluk is dat wat jou blij maakt. Succes is je doel hebben bereikt. In geld, creativiteit, liefde,

Nadere informatie

compact communicatietraject Speciaal voor startende ondernemers en kleine bedrijven

compact communicatietraject Speciaal voor startende ondernemers en kleine bedrijven Speciaal voor startende ondernemers en kleine bedrijven Wat wil je met je bedrijf bereiken? En hoe helpt communicatie daarbij? Wij hebben speciaal voor startende en kleine bedrijven een communicatie traject:

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek onder bijstandsgerechtigden

Klanttevredenheidsonderzoek onder bijstandsgerechtigden Klanttevredenheidsonderzoek onder bijstandsgerechtigden Eindverslag Maart 2016 Inhoudsopgave Opdrachtgever Slide nr. Henk Teussink 1 Aanleiding onderzoek en werkwijze 3 E: h.teussink@enschede.nl T: 06

Nadere informatie

Missie van de Oosteinder: Het verzorgen van primair onderwijs in Aalsmeer Oost vanuit een integratieve aanpak en katholieke geloofsovertuiging.

Missie van de Oosteinder: Het verzorgen van primair onderwijs in Aalsmeer Oost vanuit een integratieve aanpak en katholieke geloofsovertuiging. Missie van de Oosteinder: Het verzorgen van primair onderwijs in Aalsmeer Oost vanuit een integratieve aanpak en katholieke geloofsovertuiging. Wij zijn een katholieke school en daarom vinden het belangrijk

Nadere informatie

Je vindt geen vrede door de omstandigheden van je leven te veranderen, maar door te beseffen wie je ten diepste bent.

Je vindt geen vrede door de omstandigheden van je leven te veranderen, maar door te beseffen wie je ten diepste bent. Energetische Meditatie Je vindt geen vrede door de omstandigheden van je leven te veranderen, maar door te beseffen wie je ten diepste bent. - Eckhart Tolle - Wat is het? De grondlegger van Energetische

Nadere informatie

9 Communicatie-tools. voor meer liefde, meer verbondenheid, meer intimiteit & betere communicatie

9 Communicatie-tools. voor meer liefde, meer verbondenheid, meer intimiteit & betere communicatie 9 Communicatie-tools voor meer liefde, meer verbondenheid, meer intimiteit & betere communicatie Maar één persoon Je hebt maar een persoon nodig om nieuwe ervaringen te introduceren VOORWOORD Geen enkel

Nadere informatie

Leiderschap is van iedereen

Leiderschap is van iedereen Leiderschap is van iedereen Eddy Karrenbelt Als u het wenkend perspectief leest in het boekje mensenzorg voor de transitie in de Langdurige Zorg. Dan vindt u het streefbeeld gedreven professionals. In

Nadere informatie

Inleiding. OMGANGSKUNDE OEFENINGEN Isa Goossens

Inleiding. OMGANGSKUNDE OEFENINGEN Isa Goossens Inleiding Omgangskunde draait om contact maken. Met deze oefeningen hoop ik dat u echt contact kan maken met leerlingen. We willen allemaal gezien en gehoord worden. We zijn allemaal mensen en iedereen

Nadere informatie

Grip op Ondernemerschap

Grip op Ondernemerschap Grip op Ondernemerschap Workshopreeks over 1. De juiste focus 2. Scherper positioneren 3. Acquireren met resultaat 4. Effectief communiceren 5. Beter Klantbeheer 6. De creatieve organisatie Je kunt de

Nadere informatie

Spiritueel dagboek. Met teksten en inzichten van MORYA zoals opgetekend door Geert Crevits

Spiritueel dagboek. Met teksten en inzichten van MORYA zoals opgetekend door Geert Crevits Spiritueel dagboek Met teksten en inzichten van MORYA zoals opgetekend door Geert Crevits Voorwoord: Een spiritueel dagboek 5 Waarom een spiritueel dagboek? 7 Om bewuster te leven en te handelen Aandachtspunten

Nadere informatie

De workshop Passie en missie wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Passie en missie wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Passie en missie Passie en missie, jouw unieke bijdrage Weet jij wat jouw passie is? Waar jouw hart harder van gaat kloppen? Door de hectiek van de dag vergeet je hierbij stil te staan. Logisch

Nadere informatie

Kleur het palet naar eigen smaak in, met de kleuren die elke vaardigheid. Aandacht besteden aan jezelf. Een leven leiden dat bij je past

Kleur het palet naar eigen smaak in, met de kleuren die elke vaardigheid. Aandacht besteden aan jezelf. Een leven leiden dat bij je past Mag ik aardig zijn voor mezelf? Wat zal er van mij gedacht worden als ik aandacht aan mijzelf besteed? Zal mij dit niet kwalijk worden genomen? Zal ik niet egoïstisch worden? Ben ik aardig genoeg voor

Nadere informatie

klantgerichtheid... ... klanteninzicht... ... groepsdynamica... ... omgaan met diversiteit... ... stemgebruik... ... taalvaardigheid... ...

klantgerichtheid... ... klanteninzicht... ... groepsdynamica... ... omgaan met diversiteit... ... stemgebruik... ... taalvaardigheid... ... P1 VOORBEELD OBSERVATIE-INSTRUMENT GROEP klantgerichtheid klanteninzicht groepsdynamica omgaan met diversiteit PRESENTATIE stemgebruik taalvaardigheid non-verbaal communiceren professionele houding PERSOON

Nadere informatie

Je Missie Cursustraject Kans en Rijkdom Actie ondernemen voor de ideeën die je hebt

Je Missie Cursustraject Kans en Rijkdom Actie ondernemen voor de ideeën die je hebt Academie voor Spiritualiteit Je Missie 2019-2020 Cursustraject Kans en Rijkdom Actie ondernemen voor de ideeën die je hebt 11 september 2019-8 januari 2020 olv. Drs. Loucas van den Berg Van kans naar rijkdom

Nadere informatie

Welke meerwaarde heeft de Bepper3in1 en de Bepper Balance Methode in uw praktijk?

Welke meerwaarde heeft de Bepper3in1 en de Bepper Balance Methode in uw praktijk? Welke meerwaarde heeft de Bepper3in1 en de Bepper Balance Methode in uw praktijk? Werken met de Bepper Balance Methode met behulp van de Bepper3in1 biedt de coach en coachee op effectieve en toegankelijke

Nadere informatie

Manifest onze manier van werken

Manifest onze manier van werken 6-11-2008 12:23 Manifest onze manier van werken De gemeente Lelystad ontwikkelt op dit moment de visie op haar toekomstige manier van werken. Hoe het stadhuis er na de renovatie uit komt te zien en ingedeeld

Nadere informatie

Leren in contact met paarden Communicatie die is gebaseerd op gelijkwaardigheid (Door Ingrid Claassen, juni 2014)

Leren in contact met paarden Communicatie die is gebaseerd op gelijkwaardigheid (Door Ingrid Claassen, juni 2014) Leren in contact met paarden Communicatie die is gebaseerd op gelijkwaardigheid (Door Ingrid Claassen, juni 2014) Inleiding De kern van (autisme)vriendelijke communicatie is echt contact, gebaseerd op

Nadere informatie

Kader voor ontwikkeling - Vaardigheden

Kader voor ontwikkeling - Vaardigheden Kader voor ontwikkeling - Vaardigheden Zelfsturing Zelfsturing - Onderbouw O: Ik begin uit mezelf met mijn werk en houd mijn aandacht erbij -19-0 O: Ik vraag op tijd hulp als ik ergens zelf niet uit kom

Nadere informatie

talentstimuleren.nl CREATIEF DENKEN Ik kom met originele oplossingen en bedenk vernieuwende ideeën

talentstimuleren.nl CREATIEF DENKEN Ik kom met originele oplossingen en bedenk vernieuwende ideeën Ik kom met originele oplossingen en bedenk vernieuwende ideeën Ik let op (onopvallende) details en voeg details toe aan eerdere ideeën Ik zie meerdere denkrichtingen en verander flexibel van denkrichting

Nadere informatie

Sept 2016 STEK. Samen leren kleine stappen maken

Sept 2016 STEK. Samen leren kleine stappen maken Sept 2016 STEK Samen leren kleine stappen maken Inhoud Pagina Waarom STEK? 3 Wat is STEK? 4 Wat ga jij ervaren? 5 Introductie van STEK 2016-2018 6 Wat gaan we doen? 7 Hoe starten? 8 De introductieperiode

Nadere informatie

Caycediaanse Sofrologie Informatieve lezing

Caycediaanse Sofrologie Informatieve lezing Caycediaanse Sofrologie Informatieve lezing Sofrologie, ontstaan in 1960 Dr. Alfonso Caycedo Psychiater, grondlegger van de Sofrologie SOS evenwicht PHREN bewustzijn LOGOS studie Geschiedenis van de Sofrologie

Nadere informatie

Centrum voor Transculturele Psychiatrie Veldzicht

Centrum voor Transculturele Psychiatrie Veldzicht Centrum voor Transculturele Psychiatrie Veldzicht Een blik op onze identiteit en onze toekomst Informatie voor medewerkers 2 Dienst Justitiële Inrichtingen Ministerie van Justitie en Veiligheid Inhoud

Nadere informatie

Het sprekende hart. van. Louise Hay

Het sprekende hart. van. Louise Hay Het sprekende hart van Louise Hay Ik draag dit boek op aan jouw hart. Je hart is jouw machtscentrum. Ik heb geleerd dat creëren makkelijk is als gedachten van liefde recht uit je hart komen. Maak nu aanspraak

Nadere informatie

Duurzaam handelen: meer dan een groen vinkje. Dé inspirator voor duurzaam ondernemen

Duurzaam handelen: meer dan een groen vinkje. Dé inspirator voor duurzaam ondernemen Duurzaam handelen: meer dan een groen vinkje Dé inspirator voor duurzaam ondernemen De Groene Belevenis heeft als doel de natuur te behouden Wie zijn wij? Stichting De Groene Belevenis wil haar passie

Nadere informatie

Sessie 1 19 Introductiebijeenkomst

Sessie 1 19 Introductiebijeenkomst Inhoud I Introductie op het begrip Theory of Mind 7 II Visie op de behandeling van de mens met autisme 9 III Overzicht van de ToM-behandeling 13 IV Programma ToM-behandeling 15 V Gebruik van het werkboek

Nadere informatie

Workshop Lichaamstaal. Lichaamstaal, een krachtig communicatiemiddel

Workshop Lichaamstaal. Lichaamstaal, een krachtig communicatiemiddel Workshop Lichaamstaal Lichaamstaal, een krachtig communicatiemiddel Lichaamstaal is belangrijker dan veel mensen beseffen. Het is een cruciaal onderdeel van onze communicatie. Hoe kom je over op een ander?

Nadere informatie

Waarderen van wat werkt: luisteren naar succesverhalen en creëren van een groepsdroom

Waarderen van wat werkt: luisteren naar succesverhalen en creëren van een groepsdroom Waarderen van wat werkt: luisteren naar succesverhalen en creëren van een groepsdroom Methodiek Omschrijving: In deze workshop staan succesverhalen centraal. We luisteren naar recente succesverhalen uit

Nadere informatie

Welkom in het Horizon College

Welkom in het Horizon College Welkom in het Horizon College Bij het Horizon College maken we onze naam waar: we geven middelbaar beroepsonderwijs dat bij jou past en jouw horizon groter maakt. We leren je niet alleen een vak met toekomst,

Nadere informatie

Huidfonds beleid

Huidfonds beleid Huidfonds beleid 2018-2020 Hou van je huid, zorg voor je huid! Huidfonds Beleid 2018-2020 1 Je huid heeft grote impact op hoe je je voelt en hoe je denkt te worden gezien. Daarom wil het Huidfonds bij

Nadere informatie

Inhoud. coaching. Opleidingen, cursussen, workshops

Inhoud. coaching. Opleidingen, cursussen, workshops Inhoud coaching Opleidingen, cursussen, workshops Inhoud Les 1. Wat is coaching? Coaching: verwezenlijk je dromen en ervaar succes! Stappenplan Het beroep Wat is coaching en wat is het niet? De verschillen

Nadere informatie

Training Omgaan met Agressie en Geweld

Training Omgaan met Agressie en Geweld Training Omgaan met Agressie en Geweld 2011 Inleiding In veel beroepen worden werknemers geconfronteerd met grensoverschrijdend gedrag, waaronder agressie. Agressie wordt door medewerkers over het algemeen

Nadere informatie

Samenwerken aan welzijn

Samenwerken aan welzijn Samenwerken aan welzijn Richting en houvast 17 november 2017 Het organiseren van welzijn Het afgelopen jaar hebben we met veel inwoners en maatschappelijke partners gesproken. Hiermee hebben we informatie

Nadere informatie

Niveaus van persoonlijk functioneren

Niveaus van persoonlijk functioneren Oefening Zo binnen Zo buiten Niveaus van persoonlijk functioneren Situatie Gedrag Vaardigheden Overtuigingen Identiteit Zelf Rollen Waarden Een mens kent verschillende niveaus van functioneren, die nauw

Nadere informatie

Belevingsgericht werken

Belevingsgericht werken Keuzedeel mbo Belevingsgericht werken gekoppeld aan één of meerdere kwalificaties mbo Code K0790 Penvoerder: Sectorkamer zakelijke dienstverlening en veiligheid Gevalideerd door: Sectorkamer zakelijke

Nadere informatie

Stijlvol landelijk wonen, geheel naar uw wens

Stijlvol landelijk wonen, geheel naar uw wens Stijlvol landelijk wonen, geheel naar uw wens Wilgenrijk Echt, ontspannen, Hollands, mooi wonen Ontwerpfilosofie van Wilgenrijk De Maassluise School HOLLANDSE KUST Wilgenrijk is een nieuw stukje Nederland

Nadere informatie

Hieronder volgt een beknopte uitleg van de begrippen die u in het rapport zult tegenkomen.

Hieronder volgt een beknopte uitleg van de begrippen die u in het rapport zult tegenkomen. Onderbouwrapport In het onderbouwrapport waarderen wij alle genoemde aspecten ten opzichte van de leeftijd. Een waardering wordt uitgedrukt in een cijfer. U kunt via de beknopte omschrijvingen in het rapport

Nadere informatie

BEWUSTWORDING - MINDFULNESS -NLP

BEWUSTWORDING - MINDFULNESS -NLP BEWUSTWORDING - MINDFULNESS -NLP Heart Systems Nederland Geen betere plek om te ontsnappen aan alle hectiek dan in het sfeervolle pand van Heart Systems Nederland, gevestigd in een voormalige schuurkerk

Nadere informatie

Organisatiekracht. Mentale veerkracht. Teamkracht. Werkkracht. Menskracht MEER VEERKRACHT, MEER ENERGIE, BETERE PRESTATIES

Organisatiekracht. Mentale veerkracht. Teamkracht. Werkkracht. Menskracht MEER VEERKRACHT, MEER ENERGIE, BETERE PRESTATIES Mentale veerkracht MEER VEERKRACHT, MEER ENERGIE, BETERE PRESTATIES In de (top)sport is het een vast gegeven; wil je succesvol zijn als sporter dan investeer je in techniek en conditie, maar ook in mentale

Nadere informatie

NLP & INKOOP. Dam Inkoopadvies & Training 2018

NLP & INKOOP. Dam Inkoopadvies & Training 2018 NLP & INKOOP Dam Inkoopadvies & Training 2018 Stelling Als iemand anders het kan, kan ik het ook. Gewetensvraag Doe jij wat je zegt EN Zeg jij wat je doet? Jolanda Dam VERTROUWEN OPENHEID ONTWIKKELEN Sinds

Nadere informatie

Integraal coachen. Meedenken en faciliteren bij ambities, dilemma s of problemen op de werkvloer

Integraal coachen. Meedenken en faciliteren bij ambities, dilemma s of problemen op de werkvloer Integraal coachen Meedenken en faciliteren bij ambities, dilemma s of problemen op de werkvloer DATUM 1 maart 2014 CONTACT Steef de Vries MCC M 06 46 05 55 57 www.copertunity.nl info@copertunity.nl 2 1.

Nadere informatie

D E G R A A N S I L O

D E G R A A N S I L O D E G R A A N S I L O t r a n s f o r m a t i e d o o r d i a l o o g Door K.K.J.E. van de Braak Technische Universiteit Eindhoven Faculteit Bouwkunde Bouwtechniek Design and Lifespan s a m e n v a t t

Nadere informatie

Columbustraining. Sprongsgewijze en blijvende verhoging van jouw persoonlijke effectiviteit. duurzaam resultaat wetenschappelijk onderbouwd

Columbustraining. Sprongsgewijze en blijvende verhoging van jouw persoonlijke effectiviteit. duurzaam resultaat wetenschappelijk onderbouwd Columbustraining Sprongsgewijze en blijvende verhoging van jouw persoonlijke effectiviteit duurzaam resultaat wetenschappelijk onderbouwd Een unieke ontdekkingsreis naar jouw potentieel Wil ook jij met

Nadere informatie

Opstart Buurtwerkgroep

Opstart Buurtwerkgroep Opstart Buurtwerkgroep Maandag 28 november 2016 Agenda 1. Inleiding door Rinkkaai NV Ontstaan van het idee voor een buurtplek Uitgangspunten voor de buurtplek Ruimtelijke randvoorwaarden 2. Toelichting

Nadere informatie

Tien succesfactoren voor intergemeentelijke samenwerking

Tien succesfactoren voor intergemeentelijke samenwerking Tien succesfactoren voor intergemeentelijke samenwerking Tien succesfactoren voor intergemeentelijke samenwerking Intergemeentelijke samenwerking is van alle tijden, maar gemeenten lopen de laatste jaren

Nadere informatie

Centrum Bergkristal Studieplan Deelopleiding Holistisch Integratief Coach en/of Counsellor

Centrum Bergkristal Studieplan Deelopleiding Holistisch Integratief Coach en/of Counsellor Centrum Bergkristal Studieplan Deelopleiding Holistisch Integratief Coach en/of Counsellor Modules Holistisch Integratief Coach en/of Counsellor 1. Psychologie en Psychopathologie 2. Sociale psychologie

Nadere informatie

Opleidingen tot Aardeheler Werken aan je innerlijke ontwikkelingswezen en aan de aarde

Opleidingen tot Aardeheler Werken aan je innerlijke ontwikkelingswezen en aan de aarde Opleidingen tot Aardeheler Werken aan je innerlijke ontwikkelingswezen en aan de aarde Voel je de behoefte om mee te helpen aan de transformatie van mensen en de aarde? En daardoor aan de innerlijke groei

Nadere informatie

In de Visie is beschreven waar SGL in de toekomst voor wil staan, rekening houdend met ontwikkelingen die op dit moment aan de orde zijn.

In de Visie is beschreven waar SGL in de toekomst voor wil staan, rekening houdend met ontwikkelingen die op dit moment aan de orde zijn. Bijlage 1 meerjarenbeleidsplan Missie, visie en kernwaarden SGL In dit document vindt u de hernieuwde Missie, Visie en kernwaarden. In de Missie is beschreven wat SGL uit wil dragen naar buiten. Daarbij

Nadere informatie

Wie niet stil kan staan raakt de weg kwijt!

Wie niet stil kan staan raakt de weg kwijt! Wie niet stil kan staan raakt de weg kwijt! Wat is TimeOut? TimeOut is een indringend proces van persoonlijke leiderschapontwikkeling met rust, ruimte en diepgang als basis. TimeOut gaat door waar andere

Nadere informatie

Hoe kunt u passende sturing en ruimte geven aan uw team?

Hoe kunt u passende sturing en ruimte geven aan uw team? Hoe kunt u passende sturing en ruimte geven aan uw team? Leidinggevenden in het mbo hebben tijdens de werkplaats van SOM op 20 september gespard en ervaringen uitgewisseld over dagelijkse dilemma s rondom

Nadere informatie

Coachcenter Competenties

Coachcenter Competenties Coachcenter Competenties Introductie Gedurende de opleiding ontwikkel je een negental competenties welke in combinatie naar onze mening onmisbaar zijn om op professioneel niveau en met impact te kunnen

Nadere informatie

Eric Schneider LEZINGEN TER BEWUSTWORDING. Leven vanuit het hart

Eric Schneider LEZINGEN TER BEWUSTWORDING. Leven vanuit het hart Eric Schneider LEZINGEN TER BEWUSTWORDING Leven vanuit het hart Den Haag, 2015 Leven vanuit het hart 7 Hoe kunnen we leven vanuit het hart? Daarbij is het belangrijk een onderscheid te maken tussen denken

Nadere informatie

Brave decisions. Kiezen vanuit persoonlijke drijfveren: Meer overtuiging. Meer bereik en resultaat. Van stress naar helderheid.

Brave decisions. Kiezen vanuit persoonlijke drijfveren: Meer overtuiging. Meer bereik en resultaat. Van stress naar helderheid. Brave decisions Kiezen vanuit persoonlijke drijfveren: Meer overtuiging. Meer bereik en resultaat. Het FemaleTopTalent programma Brave decisions voor de vrouwelijke professional: met een HBO- of academische

Nadere informatie

WONEN, WERKEN & VOORZIENINGEN

WONEN, WERKEN & VOORZIENINGEN WONEN, WERKEN & VOORZIENINGEN Om een levendig gebied te creëren wordt als programma ingezet op een mix van wonen, werken en voorzieningen. Door deze functies op de begane grond te mengen ontstaat zowel

Nadere informatie

workshop essentie ONT-DEK de PERSOONLIJKE DEUR NAAR JE ESSENTIE

workshop essentie ONT-DEK de PERSOONLIJKE DEUR NAAR JE ESSENTIE workshop essentie ONT-DEK de PERSOONLIJKE DEUR NAAR JE ESSENTIE workshop essentie begeleid door een ervaren vakspecialist Monique Leurink spiritueel astroloog samen met. jou - als mens word je twee keer

Nadere informatie

PROGRAMMA SPIRITUALITEIT EN ZINGEVING VARSSEVELD WERKGROEP BALANS VOOR LEZINGENAANBOD

PROGRAMMA SPIRITUALITEIT EN ZINGEVING VARSSEVELD WERKGROEP BALANS VOOR LEZINGENAANBOD PROGRAMMA WERKGROEP BALANS VOOR SPIRITUALITEIT EN ZINGEVING VARSSEVELD LEZINGENAANBOD Voorjaar 2013 ZONDAG 3 FEBRUARI 2013 om 10:30 Harm Knoop leef je eigen mythe ZONDAG 3 MAART 2013 om 10:30 Walter de

Nadere informatie

Erfgoedonderwijs. 1. Wat is erfgoed? 2. Waarom erfgoedonderwijs? 3. Erfgoedonderwijs en 21e eeuws leren. 4. Erfgoed in de klas voorbeelden

Erfgoedonderwijs. 1. Wat is erfgoed? 2. Waarom erfgoedonderwijs? 3. Erfgoedonderwijs en 21e eeuws leren. 4. Erfgoed in de klas voorbeelden Erfgoedonderwijs 1. Wat is erfgoed? 2. Waarom erfgoedonderwijs? 3. Erfgoedonderwijs en 21e eeuws leren 4. Erfgoed in de klas voorbeelden ERFGOED DOEN! Wat is erfgoed? Wat is erfgoed? Definitie Materiële

Nadere informatie

VITALITEITSTRAININGEN

VITALITEITSTRAININGEN VITALITEITSTRAININGEN DOEL VAN TRAINEN Het doel van de training is het faciliteren van bewustwording, het stimuleren van persoonlijk leiderschap en gedragsverandering. Een training is altijd interactief

Nadere informatie