Leefgroep A. 1. Een opname in het revalidatiecentrum. Wat heeft mijn kind nodig tijdens zijn verblijf?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Leefgroep A. 1. Een opname in het revalidatiecentrum. Wat heeft mijn kind nodig tijdens zijn verblijf?"

Transcriptie

1 Leefgroep A Leefgroep A biedt plaats aan een achttal kinderen en jongeren die een intensieve revalidatie krijgen na een spasticiteitbehandeling. Zij kunnen rekenen op een totaal zorgprogramma dat wordt aangeboden door een interdisciplinair team onder leiding van revalidatiearts dr. Katrin Van Herpe en dr. An Verhaegen. Ons team heet u van harte welkom. 1. Een opname in het revalidatiecentrum Wat heeft mijn kind nodig tijdens zijn verblijf? Onderstaande lijst geeft een idee van wat u kunt meebrengen bij opname. Het is enkel een leidraad die kan aangepast worden volgens de behoefte van uw kind en de seizoenen: - 5 badhanddoeken, 5 gewone handdoeken en 5 washandjes - Zakdoeken - 10 slipjes en onderhemdjes - 6 truien - 6 hemden of T-shirts - 6 broeken of rokken of kleedjes (liefst gemakkelijk zittende sportieve broeken met brede pijpen of shorten) - 6 pyjama s (liefst broeken met brede pijpen of shorten) - Kamerjas - 1 paar schoenen - Sokken - Seizoensaangepaste jas. Eventueel muts, wanten. - Knuffeldier - Toiletgerei : tandpasta, tandenborstel en beker, zeep en shampoo, kam. Gelieve dit regelmatig aan te vullen. - Indien u het wenst kan er eigen beddengoed gebruikt worden (dons, overtrek en hoeslaken) - Eventueel eigen speelgoed: gelieve hierop de naam van uw kind te vermelden! - Indien de was thuis wordt gewassen : een linnenmand - Schoolgerei: boekentas, eventueel boeken en schriften - Favoriet speelgoed, eventueel laptop (er is WIFI aansluiting aanwezig), eigen muziek,. - Hulpmiddelen die u thuis reeds gebruikt. Ouders en jongeren zijn zelf verantwoordelijk voor het veilig en goed opbergen van hun waardevolle voorwerpen. Bij verlies is het revalidatiecentrum hier niet voor verantwoordelijk.!!! Best alle materialen tekenen met de naam van uw kind (PSP, Nintendo, gsm, laptop, opladers van multimedia materiaal, shampoo, douchegel, )

2 Huishoudelijke afspraken - U kan de leefgroep bereiken op het rechtstreekse telefoonnummer: 03/ Als de leefgroep niet opneemt, gelieve dan op een later tijdstip op ditzelfde nummer even opnieuw te proberen. Indien u toch een dringende boodschap hebt, kunt u uitzonderlijk gebruik maken van het centrale nummer, waar uw boodschap 24/24u aangenomen wordt. - Gelieve bij telefonische contacten met uw kind steeds rekening te houden met de eetmomenten, therapiesessies en de schooluren, ook indien uw kind een GSM ter beschikking heeft. GSM mag gebruikt worden s ochtends voor half 9 en s avonds tot 21 uur (omwille van de nachtrust). - Leeftijdsgeschikt speelgoed en aangepaste activiteiten zijn in de leefgroep aanwezig. Mogen wij u daarom vragen om slechts in beperkte mate speelgoed mee te brengen. Markeer persoonlijke spullen ook steeds met de naam van uw zoon/dochter. - Kinderen slapen alleen, per twee of met drie op een kamer. Deze kamerindeling wordt bekeken in functie van de behandeling en de behoeften van de kinderen in de groep. Het is mogelijk dat uw kind van kamer verandert gedurende het verblijf. De kamers mogen wel naar hartenlust zelf worden ingericht. - De medicatie die uw kind thuis nodig heeft, krijgt u van het centrum mee. Enkel in een aantal specifieke gevallen zal u gevraagd worden om zelf te zorgen voor medicatie. Dit zal tijdens het opnamegesprek of op een later tijdstip met u besproken worden. - Vergeet niet om de sociale dienst te contacteren zodra uw persoonlijke gegevens (adres, werk, ) veranderen en om hen in dit geval nieuwe kleefstrookjes van uw mutualiteit te bezorgen. Was Ons centrum beschikt over een wasserij. U kunt hiervan gratis gebruik maken voor de kleding en het linnengoed van uw kind. Let wel op!! Al het wasgoed wordt machinaal gewassen en gedroogd. Bij voorkeur laat u het wasgoed labelen in Pulderbos. Alle kledingstukken kunnen gelabeld worden met uitzondering van zaken die niet in de droogautomaat gedroogd kunnen worden. Verwittig de leefgroep wanneer u een ongetekend kledingstuk meebrengt na de dag van opname. Indien u ervoor kiest om de was zelf te doen, vragen we u toch om de kledij en het linnengoed te labelen met de naam van uw kind. U kunt deze labels zelf innaaien ofwel mag u hiervoor een beroep doen op onze diensten van de wasserij.

3 Weekendregeling en vervoer De kinderen en jongeren worden maandagochtend vóór 9.00u verwacht in het centrum. Op vrijdagavond worden zij terug opgehaald tussen 17.00u en 20.00u. Indien het kind nog liggend vervoer nodig heeft, kunt u best contact opnemen met uw ziekenfonds om te informeren naar de voordeligste manier om dit te doen. Bezoekregeling Er is dagelijks mogelijkheid om op bezoek te komen tussen 17.00u en 20.00u. Woensdagnamiddag is er bezoek mogelijk van 13.00u tot 20.00u. De eerste twee weken van het verblijf is het mogelijk dat één van de ouders ook overdag bij het kind blijft (gewenningsperiode). Om de therapieën zo vlot mogelijk te laten verlopen, vragen we om op die momenten niet bij uw kind te zijn. Dit geldt ook voor de lesmomenten of de momenten dat uw kind in de leefgroep is. U kan wel via de sociale dienst een afspraak maken met een therapeut die u wenst te spreken. Er wordt dan tijd gemaakt voor u op een moment dat uw kind normalerwijze therapie zou krijgen. Vanaf de derde week van het verblijf vormt de leefgroep tussen 9.00u en 17.00u de uitvalsbasis voor het volgen van therapieën en lessen. We vragen de ouders op deze momenten het therapieproces optimale kansen te bieden en de bezoekuren te respecteren. Rooming in Tijdens de revalidatieperiode verblijven de kinderen in een leefgroepsysteem. We vinden het immers belangrijk dat de revalidatie gebeurt in een prettige leefomgeving. Er wordt samen opgestaan, gegeten en er zijn mogelijkheden om te ontspannen, aangepast aan de leeftijd van het kind of de jongere. De ervaring leert dat dit een goede revalidatieformule is. Als vader of moeder kunt u in bepaalde gevallen bij uw zoon/dochter blijven overnachten. Enkele kamers zijn voorzien van een uitklapbed. U staat dan in voor de ochtend- en avondverzorging. Tevens vragen we graag wat medewerking bij het in orde brengen van de kamer zoals zelf uw bed opmaken en opbergen, kamer netjes houden Deze formule wordt "rooming-in" genoemd. We voorzien deze mogelijkheid voor één van de ouders van de patiënt. De beslissing of u al dan niet bij uw kind blijft, is uiteraard geheel vrijblijvend en afhankelijk van de praktische mogelijkheden op de leefgroep. In ieder geval zal uw kind met alle zorg worden omringd. Blijft u s avonds of s nachts niet, dan kunt u uiteraard de leefgroep contacteren om te weten hoe het gaat.

4 Kosten verbonden aan rooming-in bedragen 16 (overnachting, ontbijt, gebruik fasciliteiten, ) Maaltijden Voor de kinderen en jongeren die het revalidatieprogramma volgen is er een maaltijd in de leefgroep voorzien. s Morgens en s avonds kan er door de ouders samen met het kind in de cafetaria gegeten worden. Indien dit voor het kind nog niet kan, mag het ook op de kamer. Er wordt dan wel gevraagd om na de maaltijd de plateau naar de cafetaria te brengen. s Middags eet uw kind mee in de leefgroep. Het bezoek dat een maaltijd wenst te gebruiken, kan hiervoor maaltijdbonnen kopen op het secretariaat/boekhouding tussen 9.00u en 18.00u. Voor een warm middagmaal betaalt u 8 euro voor volwassenen en 4 euro voor kinderen -12 jaar. De warme maaltijden zijn te verkrijgen in de cafetaria van u tot 13.00u. Het menu hangt er uit voor de komende twee weken. Voor een broodmaaltijd betaalt u 4 euro voor volwassenen en 2 euro voor kinderen -12 jaar. De broodmaaltijden kunnen met een maaltijdbon afgehaald worden in de keuken tussen 7.30u en 9.00u en tussen 17.30u en 18.30u (op voorhand te bestellen) s Middags tussen 11.30u en 13.00u kunt u ook een broodmaaltijd verkrijgen in de cafetaria. U kunt donderdag en vrijdag tussen 11.30u en 13.00u een broodje met koude schotel krijgen in de cafetaria voor 6 euro. Natuurlijk mag u ook een eigen maaltijd meebrengen in de cafetaria. 2. Revalidatie Behandeling De kinderen krijgen een individueel therapieprogramma afhankelijk van de behoeftes en restricties op elk moment van het verblijf. Dit programma wordt wekelijks aangepast en verwerkt in een weekschema dat telkens aan het begin van de week beschikbaar is. Er is voor, tijdens en na het verblijf in Pulderbos een nauwe samenwerking met de dienst kinderorthopedie van UZ Pellenberg. Er is een wekelijks uitwisseling van artsen tussen UZ Pellenberg en Pulderbos. Voor kinderen met een ingreep ter hoogte van de beenderen zullen aan het begin van de opname röntgenopnames gemaakt worden ter beoordeling van de botheling. Elke dinsdagochtend wordt het gips-, orthese- en wondbeleid bekeken door Dr Verhaegen en onze wondverpleegkundige. Elke dinsdagnamiddag vindt

5 een observatie en bespreking (RBB*) plaats waarbij een team van artsen, kinesitherapeuten en orthopedisch verstrekker de revalidatiebehandeling van de kinderen evalueert en bijstelt. Nadien, tussen en is er de mogelijkheid om Dr. Van Herpe en/of Dr. Verhaegen op de leefgroep te spreken over de evolutie van de revalidatiebehandeling van uw kind. Op woensdagochtend vindt er in Pulderbos een interdisciplinair overleg plaats waar de adviezen en observaties van de verschillende disciplines verwerkt worden tot doelstellingen en concrete afspraken voor de volgende week/weken. Hoewel de nadruk tijdens de opname ligt op technische en verzorgingsgerichte aspecten van de revalidatie met veel kinesitherapie, wisselhoudingen en optimaliseren van voorzieningen, staat een volwaardig team met artsen, kinesitherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, psycholoog, leefgroeppersoneel, leerkracht en maatschappelijk werker klaar om uw kind een intensief revalidatieprogramma te geven in een warme, kindvriendelijke en pedagogische omgeving. De kinderen verblijven in het revalidatiecentrum van maandagochtend tot vrijdagavond waarbij het revalidatieprogramma s nachts doorloopt met aandacht voor de nachtapparatuur. *RBB = Ronde van Berg en Bos Eerste obstakel in de ronde (=operatie in Pellenberg) is al overwonnen. Eens in Pulderbos kan men sparen voor bomen. Elke week is er een boom te verdienen in de Ronde van Berg en Bos. Na een volledige revalidatieperiode heb je een hele rij bomen met als Resultaat Beter Buiten(gaan) Gebruik toestellen Voor het gebruik van bepaalde toestellen, b.v. aspiratietoestel, voedingspomp, kinetec rekenen we bij opname een waarborg van 100 euro aan. Dit bedrag wordt bij ontslag teruggestort tenzij er aan de toestellen schade werd vastgesteld. Tijdens het weekend kunt u de hulpmiddelen en toestellen die nodig zijn voor de verzorging of behandeling van uw kind mee naar huis nemen. Wanneer uw kind medicatie neemt, zal u bij het intakegesprek gevraagd worden een medibox aan te schaffen. Vragen Indien u nog vragen heeft kan u steeds terecht bij: Ann Van Deun (hoofdverpleegkundige) Ann Geerts (maatschappelijk werkster) de mensen in de leefgroep. Wij helpen u graag!

Onthaalbrochure leefgroep A

Onthaalbrochure leefgroep A Onthaalbrochure leefgroep A Welkom Via deze onthaalbrochure willen we je graag informeren over een aantal aspecten van onze werking. Tijdens het verblijf leef je in een groep kinderen en jongeren, daarom

Nadere informatie

Onthaalbrochure leefgroep A

Onthaalbrochure leefgroep A Onthaalbrochure leefgroep A Welkom Via deze onthaalbrochure willen we je graag informeren over een aantal aspecten van onze werking. Tijdens het verblijf leef je in een groep kinderen en jongeren, daarom

Nadere informatie

Revalidatieafdeling. informatiebrochure

Revalidatieafdeling. informatiebrochure Revalidatieafdeling informatiebrochure 1 Inhoudstafel 1. Inleiding en verwelkoming 4 2. Voorstelling afdeling 4 3. Dagindeling en bezoekuren 5 4. Verpleegkundige verzorging 6 5. Meebrengen 8 6. Patiëntenvoorzieningen

Nadere informatie

Onthaalbrochure leefgroep H

Onthaalbrochure leefgroep H Onthaalbrochure leefgroep H Welkom Via deze onthaalbrochure willen we je graag informeren over een aantal aspecten van onze werking. Tijdens het verblijf leef je in een groep kinderen en jongeren, daarom

Nadere informatie

Noord-Limburgs. Revalidatiecentrum. ziekenhuis maas en kempen

Noord-Limburgs. Revalidatiecentrum. ziekenhuis maas en kempen Noord-Limburgs Revalidatiecentrum ziekenhuis maas en kempen Welkom Wij heten u van harte welkom in ons Noord-Limburgs Revalidatiecentrum. Dit centrum, opgestart in 2002, maakt deel uit van het Ziekenhuis

Nadere informatie

Verpleegafdeling geriatrie Torhout

Verpleegafdeling geriatrie Torhout Verpleegafdeling geriatrie Torhout Beste patiënt Wij heten u welkom op onze verpleegafdeling. Op de dienst geriatrie kunnen ouder wordende patiënten met een complexe problematiek terecht. Een multidisciplinair

Nadere informatie

Welkom ONTHAALBOEKJE KIDS

Welkom ONTHAALBOEKJE KIDS ONTHAALBOEKJE KIDS Hallo, Binnen een paar weken verwachten we jou op onze leefeenheid. We willen je in dit boekje vertellen hoe het er bij ons aan toegaat en wie er bij ons werkt. Zo kan je ons al een

Nadere informatie

1 ste leerjaar 01/02/ 12-03/02/ 12

1 ste leerjaar 01/02/ 12-03/02/ 12 Bonte Beestenboel Wortel 1 ste leerjaar 01/02/ 12-03/02/ 12 Woord vooraf Beste ouders, Beste eersteklassers, 1 februari vertrekken we op boerderijklas. Wij zijn blij dat u uw kind deze kans geeft! Om alles

Nadere informatie

Onthaalbrochure leefgroep D

Onthaalbrochure leefgroep D Onthaalbrochure leefgroep D Welkom Via deze onthaalbrochure willen we je graag informeren over een aantal aspecten van onze werking. Tijdens het verblijf leef je in een groep kinderen en jongeren, daarom

Nadere informatie

Welkom op SP Locomotorisch. Informatiebrochure

Welkom op SP Locomotorisch. Informatiebrochure Welkom op SP Locomotorisch Informatiebrochure Inhoudstafel INHOUDSTAFEL... 3 1 INLEIDING... 4 2 AANVRAAG... 4 3 KAMERKEUZE... 4 4 UW VERBLIJF OP ONZE ZORGEENHEID... 5 5 INFORMATIE BIJ DE REVALIDATIE...

Nadere informatie

Opname in de kliniek Revalidatiecentrum Breda

Opname in de kliniek Revalidatiecentrum Breda 1. Opname in de kliniek Revalidatiecentrum Breda De doelgroep Als u binnenkort wordt u opgenomen op de klinische afdeling van Revant Revalidatiecentrum Breda dan is deze folder voor u en uw familieleden

Nadere informatie

Verpleegafdeling revalidatie Torhout

Verpleegafdeling revalidatie Torhout Verpleegafdeling revalidatie Torhout Beste patiënt Wij heten u van harte welkom op onze afdeling revalidatie. Met deze brochure willen wij u graag informeren over de dagelijkse werking van onze afdeling.

Nadere informatie

Geriatrie. Campus Henri Serruys

Geriatrie. Campus Henri Serruys Definitie Op de geriatrische afdeling verblijven mensen van oudere leeftijd met een fysische, psychische en/of sociale problematiek. Vaak zijn er meerdere problemen tegelijkertijd aanwezig.samen met de

Nadere informatie

Onthaalbrochure leefgroep E

Onthaalbrochure leefgroep E Onthaalbrochure leefgroep E Welkom Via deze onthaalbrochure willen we je graag informeren over een aantal aspecten van onze werking. Tijdens het verblijf leven de kindjes in een groep kinderen, daarom

Nadere informatie

Onthaalbrochure SP-Locomotorische zorgafdeling

Onthaalbrochure SP-Locomotorische zorgafdeling Onthaalbrochure SP-Locomotorische zorgafdeling Inhoudsopgave 1. Wat is een Sp-Locomotorische zorgafdeling? (4) 2. Opnameregeling (4) 3. De zorgafdeling (5) 4. Voorstelling revalidatie team (6) 5. Praktische

Nadere informatie

Onthaalbrochure leefgroep D

Onthaalbrochure leefgroep D Onthaalbrochure leefgroep D Welkom Via deze onthaalbrochure willen we je graag informeren over een aantal aspecten van onze werking. Tijdens het verblijf leef je in een groep kinderen en jongeren, daarom

Nadere informatie

Onthaalbrochure leefgroep D

Onthaalbrochure leefgroep D Onthaalbrochure leefgroep D Welkom Via deze onthaalbrochure willen we je graag informeren over een aantal aspecten van onze werking. Tijdens het verblijf leef je in een groep kinderen en jongeren, daarom

Nadere informatie

Woord vooraf. Beste ouders, Beste tweedeklassers,

Woord vooraf. Beste ouders, Beste tweedeklassers, Woord vooraf Beste ouders, Beste tweedeklassers, In juni vertrekken we op zeeklas. Wij zijn blij dat u uw kind deze kans geeft. De positieve reacties van de vorige jaren, stimuleren ons alvast om er, ook

Nadere informatie

Onthaalbrochure leefgroep G

Onthaalbrochure leefgroep G Onthaalbrochure leefgroep G Welkom Via deze onthaalbrochure willen we je graag informeren over een aantal aspecten van onze werking. Tijdens het verblijf leef je in een groep kinderen en jongeren, daarom

Nadere informatie

ONTHAALBOEKJE TIENERS

ONTHAALBOEKJE TIENERS ONTHAALBOEKJE TIENERS Hallo, Binnen een paar weken verwachten we jou op onze leefeenheid. We willen je met dit boekje onze leefeenheid voorstellen. Zo kan je ons al een beetje leren kennen. We kunnen ons

Nadere informatie

DRBR1426. Afdelingsbrochure GJ20

DRBR1426. Afdelingsbrochure GJ20 DRBR1426 Afdelingsbrochure GJ20 2 Inhoud Inleiding... 4 1. Rooming-in... 5 2. Verzorging van uw kind... 6 3. Onderzoeken en/of operatie... 6 4. Bezoekuren... 7 5. Afspraken... 7 6. Veiligheid... 9 Persoonlijke

Nadere informatie

Woord vooraf. Beste ouders, Beste tweedeklassers,

Woord vooraf. Beste ouders, Beste tweedeklassers, Woord vooraf Beste ouders, Beste tweedeklassers, In juni vertrekken we op zeeklas. Wij zijn blij dat u uw kind deze kans geeft. De positieve reacties van de vorige jaren, stimuleren ons alvast om er, ook

Nadere informatie

Onthaalbrochure leefgroep F

Onthaalbrochure leefgroep F Onthaalbrochure leefgroep F Welkom Via deze onthaalbrochure willen we je graag informeren over een aantal aspecten van onze werking. Tijdens het verblijf leef je in een groep kinderen en jongeren, daarom

Nadere informatie

Onthaalbrochure leefgroep 4

Onthaalbrochure leefgroep 4 Onthaalbrochure leefgroep 4 Welkom Via deze onthaalbrochure willen we je graag informeren over een aantal aspecten van onze werking. Tijdens het verblijf leef je in een groep kinderen en jongeren, daarom

Nadere informatie

Onthaalbrochure Dienst 8 Neurologie - Stroke Unit

Onthaalbrochure Dienst 8 Neurologie - Stroke Unit Onthaalbrochure Dienst 8 Neurologie - Stroke Unit Tel. nr. afdeling : 014/57 74 99 Kamer: / Tel. kamer: 014/57 74.. 1 Visie van de afdeling: Kwaliteitszorg aanbieden op een respectvolle en vriendelijke

Nadere informatie

Het multidisciplinaire team

Het multidisciplinaire team Beste patiënt Wij heten u van harte welkom op onze afdeling revalidatie. Met deze brochure willen wij u graag informeren over de dagelijkse werking van de afdeling revalidatie. We raden aan om deze brochure

Nadere informatie

Verpleegeenheid A4. Neurologie, neurochirurgie en fysische geneeskunde. Informatiebrochure patiënten

Verpleegeenheid A4. Neurologie, neurochirurgie en fysische geneeskunde. Informatiebrochure patiënten Verpleegeenheid A4 Neurologie, neurochirurgie en fysische geneeskunde Informatiebrochure patiënten 2 Verpleegeenheid A4 3 1. Welkom op A4... 4 Beste patiënt, 2. 2.1 2.2 2.3 2.4 2.5 Het team... 4 Verpleegkundigen...

Nadere informatie

Uw verblijf op eenheid 443 gastro-enterologie

Uw verblijf op eenheid 443 gastro-enterologie Uw verblijf op eenheid 443 gastro-enterologie Informatie voor patiënten 2 Wij heten u van harte welkom op onze afdeling. Om uw verblijf zo vlot en aangenaam mogelijk te laten verlopen, geven wij u graag

Nadere informatie

Onthaalbrochure leefgroep C

Onthaalbrochure leefgroep C Onthaalbrochure leefgroep C Welkom Via deze onthaalbrochure willen we je graag informeren over een aantal aspecten van onze werking. Tijdens het verblijf leef je in een groep kinderen en jongeren, daarom

Nadere informatie

Informatiebrochure. Hier komt titel van persbericht. Kinderafdeling Aalst. Pagina 1

Informatiebrochure. Hier komt titel van persbericht. Kinderafdeling Aalst. Pagina 1 Informatiebrochure Kinderafdeling Aalst Pagina 1 Hier komt titel van persbericht Inhoud Welkom op de kinderafdeling...3 Wat brengt u mee van thuis...4 Verzorging van de kinderen...4 Veiligheid...5 Doktersronde...5

Nadere informatie

AFDELING NEUROLOGIE, NEUROCHIRURGIE EN INTERNE GENEESKUNDE

AFDELING NEUROLOGIE, NEUROCHIRURGIE EN INTERNE GENEESKUNDE AFDELING NEUROLOGIE, NEUROCHIRURGIE EN INTERNE GENEESKUNDE 246 Inleiding Voor de meeste mensen is een opname in een ziekenhuis een vervelende ervaring. U bent ziek en daardoor weg uit uw vertrouwde omgeving.

Nadere informatie

afdelingsbrochure Inwendige afdeling 1 (D1) ziekenhuis maas en kempen

afdelingsbrochure Inwendige afdeling 1 (D1) ziekenhuis maas en kempen afdelingsbrochure Inwendige afdeling 1 (D1) ziekenhuis maas en kempen Welkom op de afdeling Inwendige Geneeskunde (D1) Wij heten u en uw familie van harte welkom op onze afdeling. Om uw verblijf zo vlot

Nadere informatie

Onthaalbrochure leefgroep 2

Onthaalbrochure leefgroep 2 Onthaalbrochure leefgroep 2 Welkom Via deze onthaalbrochure willen we je graag informeren over een aantal aspecten van onze werking. Tijdens het verblijf leef je in een groep kinderen en jongeren, daarom

Nadere informatie

hoofd, hals en zenuwstelsel info voor patiënten Hospitalisatieafdeling Neurochirurgie

hoofd, hals en zenuwstelsel info voor patiënten Hospitalisatieafdeling Neurochirurgie hoofd, hals en zenuwstelsel info voor patiënten Hospitalisatieafdeling Neurochirurgie Inhoud 01 Welkom... 04 02 Voorstelling hospitalisatieafdeling... 05 03 Wat brengt u mee?... 06 04 Voorzieningen op

Nadere informatie

AFDELING NEUROLOGIE, NEUROCHIRURGIE EN INTERNE GENEESKUNDE

AFDELING NEUROLOGIE, NEUROCHIRURGIE EN INTERNE GENEESKUNDE AFDELING NEUROLOGIE, NEUROCHIRURGIE EN INTERNE GENEESKUNDE FRANCISCUS GASTHUIS Inleiding Voor de meeste mensen is een opname in een ziekenhuis een vervelende ervaring. U bent ziek en daardoor weg uit uw

Nadere informatie

Afdeling 8. MCH Westeinde

Afdeling 8. MCH Westeinde Afdeling 8. MCH Westeinde Neurologie en Strokecare-unit Informatie voor patiënten F1116-3111 december 2014 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan 1 Postbus

Nadere informatie

Onthaalbrochure leefgroep G

Onthaalbrochure leefgroep G Onthaalbrochure leefgroep G Welkom Via deze onthaalbrochure willen we je graag informeren over een aantal aspecten van onze werking. Tijdens het verblijf leef je in een groep kinderen en jongeren, daarom

Nadere informatie

Informatiebrochure Opname Pediatrie ziekenhuis maas en kempen Dienst Pediatrie

Informatiebrochure Opname Pediatrie ziekenhuis maas en kempen Dienst Pediatrie Informatiebrochure Opname Pediatrie ziekenhuis maas en kempen Dienst Pediatrie Welkom op pediatrie Het is voor jullie als ouder en voor het gezin niet leuk om te horen dat jullie kind in het ziekenhuis

Nadere informatie

P.A.A.Z Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis. Handwijzer voor patiënten

P.A.A.Z Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis. Handwijzer voor patiënten P.A.A.Z Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis Handwijzer voor patiënten Welkom op de PAAZ U bent te gast bij de PAAZ (Psychiatrische Afdeling Algemene Ziekenhuis) van het St. Anna Ziekenhuis te Geldrop.

Nadere informatie

Onthaalbrochure leefgroep 3

Onthaalbrochure leefgroep 3 Onthaalbrochure leefgroep 3 Welkom Via deze onthaalbrochure willen we je graag informeren over een aantal aspecten van onze werking. Tijdens het verblijf leef je in een groep kinderen en jongeren, daarom

Nadere informatie

Verpleegeenheid C3. Orthopedie. Informatiebrochure patiënten

Verpleegeenheid C3. Orthopedie. Informatiebrochure patiënten Verpleegeenheid C3 Orthopedie Informatiebrochure patiënten 3 1. Welkom op C3...4 2. Het team...4 2.1 Verpleegkundigen...4 2.2 Artsen...6 2.3 Paramedici...6 2.4 Secretaresse...7 2.5 Anderen...7 3. Bezoekregeling...7

Nadere informatie

Algemeen Inwendige Ziekten. informatiebrochure

Algemeen Inwendige Ziekten. informatiebrochure Algemeen Inwendige Ziekten informatiebrochure 1 Inhoudstafel 1. Inleiding en verwelkoming 2. Voorstelling afdeling 3. Dagindeling en bezoekuren 4. Verpleegkundige verzorging 5. Medische opvolging 6. Meebrengen

Nadere informatie

Onthaalbrochure leefgroep C

Onthaalbrochure leefgroep C Onthaalbrochure leefgroep C Welkom Via deze onthaalbrochure willen we je graag informeren over een aantal aspecten van onze werking. Tijdens het verblijf leef je in een groep kinderen en jongeren, daarom

Nadere informatie

Boerderijklassen. We maken er een BONTE BEESTENBOEL van!

Boerderijklassen. We maken er een BONTE BEESTENBOEL van! Boerderijklassen We maken er een BONTE BEESTENBOEL van! Data Tweede leerjaar: maandag 21 t.e.m. woensdag 23 januari 2019 Eerste leerjaar: woensdag 23 t.e.m. vrijdag 25 januari 2019 Vertrek Vertrekplaats:

Nadere informatie

Onthaalbrochure leefgroep 2

Onthaalbrochure leefgroep 2 Onthaalbrochure leefgroep 2 Welkom Via deze onthaalbrochure willen we je graag informeren over een aantal aspecten van onze werking. Tijdens het verblijf leef je in een groep kinderen en jongeren, daarom

Nadere informatie

Opname op de gesloten afdeling

Opname op de gesloten afdeling Onthaalbrochure PAAZ Opname op de gesloten afdeling Verpleegkundig diensthoofd: Kim Winters Medisch diensthoofd: dr. Bart Roussard Tel.: 011 826 232 mensen zorgen voor mensen Het Psychiatrische Aanbod

Nadere informatie

UW OPNAME IN HET ZIEKENHUIS

UW OPNAME IN HET ZIEKENHUIS UW OPNAME IN HET ZIEKENHUIS WAT U MOET WETEN Wanneer? Datum: Uur: Waar meldt u zich aan? De kassa van kliniekgebouw K1 - K2 De kassa van kliniekgebouw K12 U wordt opgenomen op de dienst:.. Oncologie/0153

Nadere informatie

Afdelingsbrochure. Pediatrie. T +32(0) F +32(0) Campus Sint-Jan Schiepse bos 6. B 3600 Genk

Afdelingsbrochure. Pediatrie. T +32(0) F +32(0) Campus Sint-Jan Schiepse bos 6. B 3600 Genk Afdelingsbrochure Pediatrie T +32(0)89 32 50 50 F +32(0)89 32 79 00 info@zol.be Campus Sint-Jan Schiepse bos 6 B 3600 Genk Campus Sint-Barbara Bessemerstraat 478 B 3620 Lanaken Medisch Centrum André Dumont

Nadere informatie

Opname. Wat meebrengen? Voor uw verblijf. Voor de administratie. Medische gegevens. (bijvoorbeeld elektrocardiogram)

Opname. Wat meebrengen? Voor uw verblijf. Voor de administratie. Medische gegevens. (bijvoorbeeld elektrocardiogram) 8 Opname Bij opname begeeft u zich op het afgesproken uur naar de centrale inkomhal, waar u een volgnummer kunt nemen voor de dienst inschrijvingen. Na inschrijving begeeft u zich naar de afdeling waar

Nadere informatie

Opname oogkliniek achtersegment

Opname oogkliniek achtersegment 1273/947/9 - SA - april 2012 Opname oogkliniek achtersegment Oogkliniek (achtersegment) 03 443 31 72 campus Sint-Augustinus Oosterveldlaan 24 2610 Wilrijk tel. 03 443 30 11 fax 03 440 43 74 www.st-augustinus.be

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Welkom op de afdeling pneumologie

Patiënteninformatie. Welkom op de afdeling pneumologie Patiënteninformatie Welkom op de afdeling pneumologie 2 Inhoud Inhoud... 3 Welkom op onze dienst... 5 Wie zijn we en wat doen we... 5 Voorstelling van het multidisciplinair team... 5 Medisch team... 5

Nadere informatie

Verpleegeenheid A4. Neurologie, neurochirurgie en fysische geneeskunde. Informatiebrochure patiënten

Verpleegeenheid A4. Neurologie, neurochirurgie en fysische geneeskunde. Informatiebrochure patiënten Verpleegeenheid A4 Neurologie, neurochirurgie en fysische geneeskunde Informatiebrochure patiënten 2 Verpleegeenheid A4 3 1. Welkom op A4...4 2. Het team...4 2.1 Verpleegkundigen...4 2.2 Artsen...5 2.3

Nadere informatie

Onthaalbrochure leefgroep 1

Onthaalbrochure leefgroep 1 Onthaalbrochure leefgroep 1 Welkom Via deze onthaalbrochure willen we jullie graag informeren over een aantal aspecten van onze werking. Op onze leefgroep verblijven baby s/peuters met respiratoire en/of

Nadere informatie

Welkom op materniteit. Infobrochure SAP 4276

Welkom op materniteit. Infobrochure SAP 4276 Welkom op materniteit Infobrochure SAP 4276 2 Geachte Binnenkort verblijft u op de dienst materniteit in het Az Damiaan Oostende. Dit is voor u een belangrijke gebeurtenis. De materniteit bevindt zich

Nadere informatie

Boerderijklassen Derde kleuterklas & het eerste en tweede leerjaar DE BONTE BEESTENBOEL

Boerderijklassen Derde kleuterklas & het eerste en tweede leerjaar DE BONTE BEESTENBOEL Boerderijklassen 2015 Derde kleuterklas & het eerste en tweede leerjaar DE BONTE BEESTENBOEL Kennismaking Wie gaat er mee? Juf Maria (3KB) Juf Kim (3KA) Juf Kelly (1A) Juf Cindy (1B) Juf Petra (2A) Juf

Nadere informatie

P.A.A.Z Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis. Handwijzer voor patiënten

P.A.A.Z Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis. Handwijzer voor patiënten P.A.A.Z Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis Handwijzer voor patiënten Welkom op de PAAZ U bent te gast bij de PAAZ (Psychiatrische Afdeling Algemene Ziekenhuis) van het St. Anna Ziekenhuis te Geldrop.

Nadere informatie

Welkom in leefgroep 1

Welkom in leefgroep 1 Welkom in leefgroep 1 Psychiatrisch Centrum Caritas Caritasstraat 76 9090 Melle tel. 09 252 16 45 www.pccaritas.be Hallo, Wellicht kom je binnenkort in onze leefgroep. In dit boekje wordt uitleg gegeven

Nadere informatie

Onthaal - en opnamebrochure

Onthaal - en opnamebrochure Onthaal - en opnamebrochure Campus Wervik Jan Yperman Ziekenhuis Steenakker 30 8940 Wervik T: 057 35 62 40 F: 057 35 62 49 info@yperman.net www.yperman.net Beste patiënt, We heten je welkom in campus Wervik

Nadere informatie

BOSKLAS BSGO De EIK Woensdag 27 mei, donderdag 28 mei en vrijdag 29 mei 2015

BOSKLAS BSGO De EIK Woensdag 27 mei, donderdag 28 mei en vrijdag 29 mei 2015 BOSKLAS BSGO De EIK Woensdag 27 mei, donderdag 28 mei en vrijdag 29 mei 2015 1 VERBLIJFPLAATS Dennenheuvel Mont de Pins 100 6941 Durbuy (Bomal-sur-Ourthe) Tel: 086212136 E-mail: colin.lagasse@unmn.be www.montdespins.be

Nadere informatie

E 452 Neurochirurgie Tel

E 452 Neurochirurgie Tel E 452 Neurochirurgie Tel. 016 34 45 20 informatie voor patiënten Medische staf Prof. dr. Johan Van Loon, diensthoofd Prof. dr. Jan Goffin Prof. dr. Bart Depreitere Prof. dr. Steven De Vleeschouwer Dr.

Nadere informatie

Kinderen. Afdelingsbrochure. T +32(0) F +32(0) Campus Sint-Jan Schiepse bos 6. B 3600 Genk

Kinderen. Afdelingsbrochure. T +32(0) F +32(0) Campus Sint-Jan Schiepse bos 6. B 3600 Genk Kinderen Afdelingsbrochure T +32(0)89 32 50 50 F +32(0)89 32 79 00 info@zol.be Campus Sint-Jan Schiepse bos 6 B 3600 Genk Campus Sint-Barbara Bessemerstraat 478 B 3620 Lanaken Medisch Centrum André Dumont

Nadere informatie

Algemeen Inwendige Ziekten. informatiebrochure

Algemeen Inwendige Ziekten. informatiebrochure Algemeen Inwendige Ziekten informatiebrochure 1 Inhoudstafel 1. Inleiding en verwelkoming 2. Voorstelling afdeling 3. Dagindeling en bezoekuren 4. Verpleegkundige verzorging 5. Medische opvolging 6. Meebrengen

Nadere informatie

verpleegeenheid geriatrie

verpleegeenheid geriatrie verpleegeenheid geriatrie Hartelijk welkom in de verpleegeenheid geriatrie Met deze brochure willen wij u kennis laten maken met de verpleegeenheid, het team en allerlei zaken die tijdens uw verblijf van

Nadere informatie

Rondom uw opname. 1 Voorbereiding op uw opname. 2 Wat neemt u mee? 3 Dag van de opname

Rondom uw opname. 1 Voorbereiding op uw opname. 2 Wat neemt u mee? 3 Dag van de opname 15/08/2019 Rondom uw opname 1 Voorbereiding op uw opname Bent u opgenomen in een ander ziekenhuis, dan meldt een collega-revalidatiearts vanuit dat ziekenhuis u allereerst aan voor onze afdeling. Het kan

Nadere informatie

Hospitalisatieafdeling Neurochirurgie

Hospitalisatieafdeling Neurochirurgie hoofd, hals en zenuwstelsel info voor de patiënt Hospitalisatieafdeling Neurochirurgie UZ Gent, Dienst Neurochirurgie Hospitalisatieafdeling Neurochirurgie Voorstelling hospitalisatieafdeling In overleg

Nadere informatie

Verpleegafdeling interne geneeskunde

Verpleegafdeling interne geneeskunde Verpleegafdeling interne geneeskunde Beste patiënt Wij heten u welkom op onze verpleegafdeling voor interne geneeskunde. Een multidisciplinair team van artsen, hoofdverpleegkundige, verpleegkundigen, kinesisten,

Nadere informatie

SP NEURO. campus Volkskliniek

SP NEURO. campus Volkskliniek SP NEURO campus Volkskliniek SP NEURO campus Volkskliniek Welkom op de dienst SP neuro U bent opgenomen op de dienst SP neuro (speciale pathologie neurologie). Deze dienst heeft in het totaal 40 bedden

Nadere informatie

Infobrochure Bosklassen 2016

Infobrochure Bosklassen 2016 Infobrochure Bosklassen 2016 Gîte d'etape des Hautes Fagnes 23-27 mei 2016 Ovifat Naam: Beste bosklasser, Het moment waar je samen met je klasgenoten sinds een hele tijd naar uitkijkt, komt steeds dichterbij.

Nadere informatie

Observatiecentrum. Een diagnose om verder te kunnen

Observatiecentrum. Een diagnose om verder te kunnen Observatiecentrum Een diagnose om verder te kunnen Nog geen duidelijke diagnose? Een tijdelijk verblijf kan uitkomst bieden Heeft u te maken met geheugen- of psychiatrische klachten in combinatie met een

Nadere informatie

Klinische revalidatie. Jeugdteam 1 en 2

Klinische revalidatie. Jeugdteam 1 en 2 Klinische revalidatie Jeugdteam 1 en 2 0 Gegevens Revalidatiearts:. Mentor:. Belangrijke telefoonnummers Verpleging 030 256 1447 Huiskamer 030 256 1558 Medisch secretariaat 030 256 1460 Planning 030 256

Nadere informatie

Onthaalbrochure leefgroep 3

Onthaalbrochure leefgroep 3 Onthaalbrochure leefgroep 3 Welkom Via deze onthaalbrochure willen we je graag informeren over een aantal aspecten van onze werking. Tijdens het verblijf leef je in een groep kinderen en jongeren, daarom

Nadere informatie

Welkom in leefgroep 1

Welkom in leefgroep 1 Welkom in leefgroep 1 KARUS Caritasstraat 76 9090 Melle tel. 09 210 69 69 www.karus.be Hallo, Wellicht kom je binnenkort in onze leefgroep. In dit boekje wordt uitleg gegeven over hoe we werken. Je kan

Nadere informatie

Infobrochure Kinderen 1 Informatie voor ouders en kind

Infobrochure Kinderen 1 Informatie voor ouders en kind Infobrochure Kinderen 1 Informatie voor ouders en kind 2 Infobrochure Kinderen 1 Welkom! Wij zijn leefgroep Kinderen 1 van de dienst Kinder- en Jeugdpsychiatrie van ZNA UKJA (Universitaire Kinder- en Jeugdpsychiatrie

Nadere informatie

Geriatrie. informatiebrochure

Geriatrie. informatiebrochure Geriatrie informatiebrochure 1 Inhoudstafel 1. Inleiding en verwelkoming 2. Voorstelling afdeling 3. Dagindeling en bezoekuren 4. Meebrengen 5. Bijkomende richtlijnen 6. Ontslag 7. Contact 8. Persoonlijke

Nadere informatie

Verpleegafdeling traumatologie, neurochirurgie en plastische chirurgie

Verpleegafdeling traumatologie, neurochirurgie en plastische chirurgie Verpleegafdeling traumatologie, neurochirurgie en plastische chirurgie Verpleegafdeling traumatologie, neurochirurgie en plastische chirurgie Beste patiënt Wij heten u welkom op onze verpleegafdeling voor

Nadere informatie

Pediatrie. Rooming-in

Pediatrie. Rooming-in Rooming-in Rooming-in Tijdens het verblijf van uw kind in het ziekenhuis, kunt u als vader of moeder bij uw kind in de kamer verblijven en er overnachten. Deze formule noemt men rooming-in. Hoe kan u mee

Nadere informatie

Wij heten u en uw kind van harte welkom op verpleegeenheid D2.

Wij heten u en uw kind van harte welkom op verpleegeenheid D2. Welkom Beste ouders Wij heten u en uw kind van harte welkom op verpleegeenheid D2. Om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken, geven wij u hierbij graag wat meer informatie over de dagelijkse gang van

Nadere informatie

ROOMING-IN FRANCISCUS VLIETLAND

ROOMING-IN FRANCISCUS VLIETLAND ROOMING-IN FRANCISCUS VLIETLAND Ziek zijn en ook nog weg van huis is voor de meeste kinderen een vervelende ervaring. Daarom willen wij op de afdeling Kindergeneeskunde het gewone leven tijdens de opname

Nadere informatie

Pediatrie. Algemene informatie

Pediatrie. Algemene informatie Algemene informatie Welkom Beste ouder Wij wensen u en uw kind van harte welkom op de kinderafdeling van het AZ Sint-Jan Brugge Oostende AV Campus Henri Serruys. U kunt rekenen op ons paramedisch team

Nadere informatie

Veiligheid. Beste ouders

Veiligheid. Beste ouders Beste ouders Een ziekenhuisopname is voor een kind en het gezin steeds een ingrijpende gebeurtenis. Toch doen wij ons best om het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Onze artsen, verpleegkundigen,

Nadere informatie

Onthaalbrochure Dienst 8 Neurologie - Stroke Unit

Onthaalbrochure Dienst 8 Neurologie - Stroke Unit Onthaalbrochure Dienst 8 Neurologie - Stroke Unit Tel. nr. afdeling : 014/57 74 99 Kamer: / Tel. kamer: 014/57 74.. 1 Visie van de afdeling: Kwaliteitszorg aanbieden op een respectvolle en vriendelijke

Nadere informatie

Poliklinische revalidatie. Locatie Heerlen

Poliklinische revalidatie. Locatie Heerlen Poliklinische revalidatie Locatie Heerlen Inleiding U bent aangemeld voor een poliklinische revalidatie-behandeling in Zuyderland Medisch Centrum, locatie Heerlen. Wij willen u met deze brochure informeren

Nadere informatie

AFDELING SHORT STAY FRANCISCUS VLIETLAND

AFDELING SHORT STAY FRANCISCUS VLIETLAND AFDELING SHORT STAY FRANCISCUS VLIETLAND Inleiding U wordt opgenomen op de afdeling Short Stay. Een ziekenhuisopname is over het algemeen een ingrijpende gebeurtenis, waar in korte tijd veel op u afkomt.

Nadere informatie

Opname op de open afdeling

Opname op de open afdeling Onthaalbrochure PAAZ Opname op de open afdeling Verpleegkundig diensthoofd: Kim Winters Medisch diensthoofd: dr. Bart Roussard Tel.: 011 826 232 mensen zorgen voor mensen Het Psychiatrische Aanbod van

Nadere informatie

Verpleegafdeling revalidatie SPchronisch

Verpleegafdeling revalidatie SPchronisch Verpleegafdeling revalidatie SPchronisch Beste patiënt Wij heten u van harte welkom op onze afdeling revalidatie. Met deze brochure willen wij u graag informeren over de dagelijkse werking op onze afdeling.

Nadere informatie

Info bij opname anesthesie

Info bij opname anesthesie Info bij opname anesthesie Beste patiënt Binnenkort wordt u opgenomen in AZ Delta om een ingreep of onderzoek onder narcose te ondergaan. Om alles vlot te laten verlopen, is het van belang dat u deze brochure

Nadere informatie

Libra R&A locatie Leijpark. Klinische opname. Volwassenen

Libra R&A locatie Leijpark. Klinische opname. Volwassenen Libra R&A locatie Leijpark Klinische opname Volwassenen Als u gaat revalideren in de kliniek van Libra Revalidatie & Audiologie locatie Leijpark is het prettig om te weten waar u aan toe bent. In deze

Nadere informatie

Acute geriatrie Verpleegeenheid 215

Acute geriatrie Verpleegeenheid 215 Acute geriatrie Verpleegeenheid 215 - Campus Sint-Jan - Route 195 Informatiebrochure Eerste verdiep Ingang 1 inhoud 1. Voorstelling 215 2. Een multidisciplinair team a. Het medisch team b. De hoofdverpleegkundige

Nadere informatie

KINDERAFDELING. Onthaalbrochure

KINDERAFDELING. Onthaalbrochure A Z S t. R e m b e r t S i n t - R e m b e r t l a a n 2 1 8 8 2 0 T O R H O U T T e l : 0 5 0 / 2 3. 2 1. 1 1 i n f o @ a z s t r e m b e r t. b e KINDERAFDELING Onthaalbrochure Indien u vragen hebt over

Nadere informatie

verpleegeenheid psychiatrie

verpleegeenheid psychiatrie verpleegeenheid psychiatrie Hartelijk welkom in de verpleegeenheid psychiatrie Met deze brochure willen wij u kennis laten maken met de verpleegeenheid, het team en allerlei zaken die tijdens uw verblijf

Nadere informatie

Verpleegafdeling oncologie

Verpleegafdeling oncologie Verpleegafdeling oncologie Beste patiënt Wij heten u welkom op onze verpleegafdeling oncologie. Een multidisciplinair team van artsen, hoofdverpleegkundige, verpleegkundigen staan ter beschikking voor

Nadere informatie

Welkom in leefgroep 1

Welkom in leefgroep 1 Welkom in leefgroep 1 Psychiatrisch Centrum Caritas Caritasstraat 76 9090 Melle tel. 09 252 16 45 www.pccaritas.be Hallo, Wellicht kom je binnenkort in onze leefgroep. In dit boekje wordt uitleg gegeven

Nadere informatie