ONDER DRUK PRESTEREN EN SUCCESVOL ZIJN Gazing Performance Systems

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ONDER DRUK PRESTEREN EN SUCCESVOL ZIJN Gazing Performance Systems"

Transcriptie

1 ONDER DRUK PRESTEREN EN SUCCESVOL ZIJN Gazing Performance Systems Hoe doe je dat? En hoe blijf je het met gemak voldouden?

2 OM GRENZEN TE KUNNEN VERLEGGEN, MOET JE ZE EERST BEREIKEN Organiseer onvermijdelijkheid. Elke organisatie kent ze, de programma s om de resultaten op te schroeven. Met een piekprestatie wordt het target gehaald om daarna weer in het gebruikelijke patroon terug te vallen. Is er echter geen weg terug, dan zijn topprestaties onvermijdelijk. Ervaring en routine kunnen ons een heel eind brengen. Maar ons tegelijkertijd ook beperken. Want als de omstandigheden sterk veranderen of de verwachtingen worden opgeschroefd, brengt de automatische piloot ons niet ver genoeg. Dan moeten we uit de comfort zone en nieuw gedrag aanleren, nieuwe systemen ontwikkelen om met die extra druk om te gaan. Dat is het werkterrein van Gazing Performance Systems. We ontwikkelen inzichten die processen verklaren en systemen om mensen gestructureerd te trainen. En de methoden om een nieuwe manier van werken en handelen duurzaam te verankeren. Dat doen we al vijftien jaar en in meer dan zestig landen. Bij de meest uiteenlopende organisaties, van groot naar klein, van non- profit instellingen tot multinationals. Gewoon je werk blijven doen, daar red je het niet mee zodra de lat hoger wordt gelegd. We zien in deze situaties dat mensen terugvallen op hun intuïtie en op vertrouwde zekerheden. Terwijl er juist iets extra s wordt gevraagd! Wie zijn automatismen herkent, kan ze veranderen en vervangen door nieuw houvast. We reiken een vertrouwde aanpak en mindset aan om op terug te vallen zodra de druk voelbaar wordt. Zo zorgen we ervoor dat mensen niet bezwijken als extra inspanningen worden verlangd. En juist beter gaan presteren en successen behalen.

3 DRUK KOMT IN DRIEËEN In de bovenste regionen van de topsport beheerst iedereen de techniek en is iedereen even fit. En dus komt het op iets anders aan: mentale kracht. De vaardigheid om te focussen. De winnaar is dan ook degene die het beste met de druk kan omgaan. Druk is een vreemd fenomeen. Het zorgt ervoor dat een topgolfer een korte put mist. En dat de beste voetballer een penalty hoog overschiet. Druk kan de hersenen danig in de war brengen. En dat is nu net iets wat je wilt voorkomen op de momenten die er echt toe doen. Als onderhandelingen over een grote opdracht de beslissende fase ingaan. Als je een groep moet overtuigen tijdens een belangrijke presentatie. Of als het moment is aangebroken om leiderschap te tonen. We kunnen duizenden voorbeelden aandragen, waarbij druk telkens in dezelfde drie gedaanten opduikt: - de druk van Verwachting - de druk van Beoordeling - de druk van Consequenties Zodra druk zich aandient en voelbaar wordt, komt onmiddellijk een reactie los. De een zal de druk onmiddellijk willen bevechten. De ander zal deze juist willen ontvluchten. En een derde raakt verlamd in zijn of haar reactie. Hoe blijf je deze druk de baas? Hoe maak je de vertaalslag van negatieve associaties naar het denken in mogelijkheden waarmee je je voordeel kunt doen? Dat bepaalt of er resultaten worden behaald. En daarom is dit de kern van onze belofte. Gazing Performance reikt methoden aan om onder druk helder te blijven denken. Consequent de juiste beslissingen te nemen. En een sterke focus te houden op het gewenste resultaat.

4 ABSTRACT DENKEN PRAKTIJKGERICHT WERKEN Veel van de inzichten waarop onze aanpak is gestoeld, berusten op een wetenschappelijk fundament. Eén van de oprichters van Gazing is dan ook een wereldvermaard gedragswetenschapper. Toch heeft al deze kennis weinig waarde als deze niet naar de dagelijkse praktijk wordt door vertaald van de algemeen directeur tot de inpakster. Beter presteren vraagt om consistent gedrag. Daarom ontwikkelden we een aanpak die op drie pijlers is gestoeld: - Richting - Inzicht - Systemen Dat doen we dan ook. In onze aanpak ziet iedereen onmiddellijk veel van zichzelf terug. Daarbij zijn onze systemen uitermate toegankelijk en concreet. Daar waar je je aandacht legt, komt het resultaat. Zoveel opties, zoveel alternatieven. Daarom is presteren vooral een kwestie van focus en structuur. Doe de juiste dingen. Doe ze goed. En doe ze op een vastomlijnde manier.

5 RESULTAAT IS EEN PROCES VAN HET VOORAFGAANDE In de praktijk blijkt, dat trainingen als op Inzicht: Hoe komen we er? zich staande evenementen zelden tot de Door helder te blijven denken en blijvende, gewenste verandering en consequent te handelen krijgt druk minder beweging leiden. Een topconditie wordt nu vat op een mens. Dat klinkt logisch, maar eenmaal niet verkregen door één keer naar toch moet je er flink wat voor in huis de sportschool te gaan. Prestatieniveaus hebben: gaan omhoog door een geïntegreerde en - Skillset de vaardigheden waarmee je je systematische aanpak. De aanpak van prestaties op een hoger plan kunt brengen. Gazing is erop gericht het dagelijks - Mindset de mentale instelling om aan de functioneren blijvend te veranderen. doelen te kunnen en willen bijdragen. Richting: Waar geen we heen? We schetsen het grote beeld: de nieuwe - Structuur - de processen en automatismen waarop je onder druk kunt terugvallen. werkelijkheid met nieuwe uitdagingen. Met Systemen : Hoe blijven we er? heldere doelstellingen, die niemand uit het De skillset, mindset en structuur moeten ook kan verliezen, hoe groot de druk ook inslijten. Dat gaat natuurlijk niet vanzelf, wordt. Op een positieve manier zodat dat vraagt om discipline. Vandaar dat we iedereen doordrongen raakt van de ook op dit punt denken in systemen. Zodat noodzaak om aan te haken. En we er zekerheid is dat de prestatieverhoging stroomlijnen we alle energie. een blijvend karakter heeft. Copyright 2012 van Gazing Performance Nederland B.V., alle rechten voorbehouden.

6 AAN DE SLAG MET GAZING PERFORMANCE Een innovatieve manier van leren overbrugt tijd en plaats We ontwikkelen instrumenten om de gewenste veranderingen niet alleen in gang te zetten. Maar vooral te laten voortduren. En de nieuwe, meer effectieve manier van werken daadwerkelijk te verankeren. Te laten inslijten op het moment dat dit het meest gewenst is: tijdens de dagelijkse praktijk. We werken middels blended learning. Hierdoor is er een unieke combinatie van verschillende werkvormen mogelijk: online asessment, online leren, training, coaching, games en social media. We werken met virtuele werkvormen die aanspreken door hun toegankelijkheid en praktische invulling. Aan de ene kant brengen de online leerprogramma s al het geleerde voortdurend in herinnering, aan de andere kant vormen ze een aanloop tot de volgende fysieke bijeenkomst. Deze kunnen daardoor extra dynamisch en confronterend zijn. Deze hybride manier van werken en leren blijkt bijzonder efficiënt en effectief. Zeker, omdat ze uw mensen houvast geven om beter te presteren. Niet op een drammerige, maar juist op een onderhoudende manier die zo nu en dan goed is voor een glimlach. Want leren is toch ook leuk? Het belangrijkst bij een verbetertraject is het creëren van beweging. Beweging in de richting van een gemeenschappelijk overeengekomen doel. Al onze werkvormen zijn erop gericht deze beweging te starten en gaande te houden. De juiste middenweg tussen te weinig en teveel Om beter te kunnen presteren moet je veel doen en vooral: veel laten. Om uw mensen daarbij te helpen, bieden we ze concreet houvast. Hoe? Door middel van de routekaart. Dat brengt de richting en juiste structuur van hun handelen telkens weer in herinnering. De GPS van een verhelderend proces dat resultaten genereert.

7 ONZE EIGEN PRESTATIE: EFFECTIEF IN ZESTIG LANDEN Gazing Performance is een internationale organisatie met een vernieuwende kijk op leren. Van oorsprong opgericht in het Verenigd Koninkrijk en razendsnel gegroeid. Aan de ene kant omdat grote opdrachtgevers de aanpak van Gazing Performance ook in hun internationale vestigingen wilden implementeren. Aan de andere kant omdat de wereld steeds competitiever wordt en de druk almaar toeneemt. Wat beter je best doen en een tandje erbij blijkt dan geen garantie voor succes; een programma om te komen tot structurele prestatieverbetering wel. Van oorsprong richtte Gazing zich op topsporters en hun organisaties. Vervolgens is de scope verbreed. De principes van Gazing blijken uitstekend toepasbaar op het verhogen van de effectiviteit van organisaties, teams en individuen. Van zowel leiders als mensen op de werkvloer. Betrokken partners Het Gazing netwerk telt twaalf lokale vestigingen over de hele wereld die de ontwikkelde performance systems in de praktijk kunnen brengen en alle faciliteiten hebben om de programma s te ondersteunen. Onderling wisselen de vestigingen voortdurend ervaringen uit om hun prestaties zelf ook continu naar een hoger plan te blijven brengen. Duurzaam succes Nog steeds werkt Gazing voor de grote opdrachtgevers van het eerste uur. Wij zijn een partner in business die u kan helpen het arbeidspotentieel ten volle te benutten. Door systemen te introduceren en te onderhouden die de prestaties niet alleen op een hoger niveau brengen. Maar ze daar ook houden. Het is niet de sterkste die overleeft. Niet de slimste. Maar degene die zich het beste weet aan te passen. Charles Darwin

8 WAT MAAKT GAZING PERFORMANCE ZO ANDERS? U ontvangt een methode om optimaal te presteren onder druk. Vraagt u meer van uw mensen, dan ontstaat er druk. De manier waarop daarmee wordt omgegaan bepaalt het succes. Dat is onze focus. U krijgt meer dan een training. We implementeren een systematiek. U heeft een duurzaam resultaat. Juist omdat veranderingen niet van buitenaf worden opgelegd, maar van binnenuit ontstaan. U hanteert de meest vernieuwende aanpak om mensen effectief te bereiken, te laten participeren en te motiveren. U ervaart een omgeving waarin optimaal succes / performance ontstaat, groeit en stand houdt. Eén oog op de details, Het andere op het grote geheel. In Japan wordt dat Gazing genoemd en het kwam van pas in zwaardgevechten van de Samurai. Het inzoomen op de tegenstander, maar ook afstand nemen voor een strategische blik. Dat principe blijkt nog elke dag van waarde. Daarom ziet u het terug in onze aanpak en zelfs in onze naam. Hageveld LN Heemstede T

Bondgenoten in de decentralisaties

Bondgenoten in de decentralisaties Januari 2013 Bondgenoten in de decentralisaties Invulling geven aan het transformatieproces en de coalitieaanpak TransitieBureau Begeleiding in de Wmo Januari 2013 Bondgenoten in de decentralisaties TransitieBureau

Nadere informatie

Omgaan met verschillen in de klas

Omgaan met verschillen in de klas Omgaan met verschillen in de klas Inhoud o.a. Team teaching Samenwerkend leren Systematische aanpak van gedragsproblemen Heterogeen groeperen Effectief in de praktijk Basisonderwijs in ontwikkeling Weer

Nadere informatie

Situationeel Leidinggeven

Situationeel Leidinggeven Hand out behorende bij de training Situationeel Leidinggeven Itasc Nederland B.V. Itasc Nederland B.V. St. Gerardusplein 26 33 WTC Amsterdam 5644 NG EINDHOVEN Toren C, level 14 040 2115020 1077 NX AMSTERDAM

Nadere informatie

Lean Management: minder doen met meer resultaat De tijd is rijp voor Lean

Lean Management: minder doen met meer resultaat De tijd is rijp voor Lean 26 Lean Management: minder doen met meer resultaat De tijd is rijp voor Lean Drs. C. Huesmann is Master Black Belt en verantwoordelijk voor Lean Six Sigma-advies binnen KPMG. Vanuit zijn praktische ervaring

Nadere informatie

Niemand kan het. alleen!

Niemand kan het. alleen! Niemand kan het alleen! 1 Niemand kan het alleen! 2 1 Voorwoord In Nederland werken we met veel partijen hard aan de toekomst van de jeugd. We bouwen aan goed onderwijs, toegankelijke jeugdzorg, jeugdbeleid

Nadere informatie

Veranderen is moeilijk

Veranderen is moeilijk Waarom veranderen? Verandering is een onvermijdelijk element in ons leven. En in organisaties is het een onmisbaar element, schreef de Amerikaanse managementdenker Warren Bennis. Verandering hoort bij

Nadere informatie

Waarom zijn we ermee opgehouden?

Waarom zijn we ermee opgehouden? Duurzame inzetbaarheid: Waarom zijn we ermee opgehouden? eenvoud werkt. Talenten versterken en ondersteunen bij uitdagingen. We doen het al! Leerkrachten hebben het beste met de leerlingen voor: we willen

Nadere informatie

Sturen op cultuur en gedrag

Sturen op cultuur en gedrag www.pwc.nl/corporategovernance Sturen op cultuur en gedrag Praktijkervaringen, dilemma s en best practices van toezichthouders in de publieke sector Corporate Governance Bij PwC in Nederland werken ruim

Nadere informatie

Het gebruik van bewustzijn-zelf om beter te presteren Excelleren kun je leren

Het gebruik van bewustzijn-zelf om beter te presteren Excelleren kun je leren Het gebruik van bewustzijn-zelf om beter te presteren Excelleren kun je leren Kun je leren om excellent te zijn? Gedreven door deze vraag ben ik in gesprek gegaan met Jaco Friedrich en Gert-Jan van Schaik,

Nadere informatie

Handleiding voor managers, projectleiders en bestuurders Praktische aanpak & tips Praktijkvoorbeelden van In voor zorg-deelnemers

Handleiding voor managers, projectleiders en bestuurders Praktische aanpak & tips Praktijkvoorbeelden van In voor zorg-deelnemers ZELFSTURENDE TEAMS IN DE THUISZORG Handleiding voor managers, projectleiders en bestuurders Praktische aanpak & tips Praktijkvoorbeelden van In voor zorg-deelnemers Inhoudsopgave Voorwoord 2 Inleiding

Nadere informatie

Zelfredzaamheid: Hoe pakt u het aan?

Zelfredzaamheid: Hoe pakt u het aan? Zelfredzaamheid: Hoe pakt u het aan? elfredzaameid: Hoe akt u het an? Zelfredzaamheid: Hoe pakt u het aan? Inspirerende voorbeelden van acht zorgorganisaties Voorwoord Het versterken van zelfredzaamheid

Nadere informatie

Op weg naar verder. Toekomstvisie van de gemeentelijke organisatie van Zeist. vertrouwen nabijheid kracht GPS

Op weg naar verder. Toekomstvisie van de gemeentelijke organisatie van Zeist. vertrouwen nabijheid kracht GPS Op weg naar verder vertrouwen nabijheid kracht Toekomstvisie van de gemeentelijke organisatie van Zeist GPS Vertrouwen, Nabijheid en Kracht Dit document beschrijft de visie op de gemeentelijke organisatie

Nadere informatie

Veerkracht in je werk. Werkboek voor zelfonderzoek en actie

Veerkracht in je werk. Werkboek voor zelfonderzoek en actie Veerkracht in je werk Werkboek voor zelfonderzoek en actie Welkom Veerkracht in je werk Werkboek voor zelfonderzoek en actie Leren heeft een persoonlijk karakter. Wij vinden dat daar een persoonlijke aanspreekvorm

Nadere informatie

Een doorbraak op zich

Een doorbraak op zich Een doorbraak op zich Een doorbraak op zich 130.000 KM AUTOWEG 6.500 KM SPOOR 22.000 KM FIETSPAD 7.000 KM WATERWEG 2 LEF future center Rijkswaterstaat; een doorbraak op zich LEF future center Rijkswaterstaat;

Nadere informatie

1 e HULP BIJ ONGEWENSTE RESULTATEN

1 e HULP BIJ ONGEWENSTE RESULTATEN Trefwoorden Gedragsverandering Verandermanagement Communicatie PIM BOUWMAN EN LOES WOUTERSON 1 e HULP BIJ ONGEWENSTE RESULTATEN Effectiever leidinggeven door reflecteren op eigen handelen Pim Bouwman richtte

Nadere informatie

Ambitieus zijn de ander laten groeien

Ambitieus zijn de ander laten groeien LEIDERSCHAP EN PERSOONLIJKE ONTWIKKELING Ambitieus zijn de ander laten groeien 01 ONS VERHAAL Werken leven Van Harte & Lingsma helpt mensen en organisaties bij hun ontwikkeling. Wij laten zien dat mensen

Nadere informatie

De 10 tips voor. Succesvol Communiceren

De 10 tips voor. Succesvol Communiceren De 10 tips voor Succesvol Communiceren Wat je geeft, ontvang je terug ICM Uitgave De 10 tips voor Succesvol Communiceren Extra tip: Print dit 10 tips e-book voor optimaal resultaat 1 De 10 tips voor Succesvol

Nadere informatie

Met elkaar werken aan een oplossing

Met elkaar werken aan een oplossing jaargang 1 nr 1 2009 Special Visieontwikkeling Veiligheidshuis IJsselland Voor u ligt de eerste special over het thema Visieontwikkeling Veiligheidshuis IJsselland. In de afgelopen tijd is de visie op

Nadere informatie

WERKBOEK DROMEN DURVEN DOEN. Het managen van de lastigste persoon op aarde: jezelf

WERKBOEK DROMEN DURVEN DOEN. Het managen van de lastigste persoon op aarde: jezelf WERKBOEK bij de nieuwe editie van DROMEN DURVEN DOEN Het managen van de lastigste persoon op aarde: jezelf dr. Ben Tiggelaar DROMEN DURVEN DOEN WERKBOEK BEN TIGGELAAR 1 OVER GEDRAG EN VERANDERING HOOFDSTUK

Nadere informatie

Goed in verschillen. Van Oog voor Verschil naar Verschil in de Vingers

Goed in verschillen. Van Oog voor Verschil naar Verschil in de Vingers Goed in verschillen Van Oog voor Verschil naar Verschil in de Vingers leesvoer, verbeterbeelden, kijkwijzers, injezelfkijkspiegels en andere hulpstukken 1 Inhoud Beste collega, 3 Is er leren na de visie?

Nadere informatie

Tussen In. Een stem geven aan Marokkaanse gezinnen. Methodiek van Al Amal, Yvonne van Heerwaarden. www.utrecht.nl

Tussen In. Een stem geven aan Marokkaanse gezinnen. Methodiek van Al Amal, Yvonne van Heerwaarden. www.utrecht.nl Een stem geven aan Marokkaanse gezinnen www.utrecht.nl Methodiek van Al Amal, Yvonne van Heerwaarden Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Colofon Utrecht, februari 2009 Van Heerwaarden Onderzoek en Advies

Nadere informatie

Wie ben ik om iets te vinden van collega s?

Wie ben ik om iets te vinden van collega s? Normatieve professionalisering (4): werkveld onderwijs Wie ben ik om iets te vinden van collega s? Hoe kan in arbeidsorganisaties bezinning op professionele waarden worden vormgegeven in de hectische praktijk

Nadere informatie

De HRM er komt zo bij u. onderzoek naar de mensen achter het mensenwerk

De HRM er komt zo bij u. onderzoek naar de mensen achter het mensenwerk De HRM er komt zo bij u onderzoek naar de mensen achter het mensenwerk De HRM er komt zo bij u onderzoek naar de mensen achter het mensenwerk De HRM er komt zo bij u is een uitgave van Driessen HRM_Payroll.

Nadere informatie

Samenvatting boek: Dromen, Durven, Doen - Ben Tiggelaar Gemaakt door: Nelleke Griffioen, depassiepraktijk.nl

Samenvatting boek: Dromen, Durven, Doen - Ben Tiggelaar Gemaakt door: Nelleke Griffioen, depassiepraktijk.nl Samenvatting boek: Dromen, Durven, Doen - Ben Tiggelaar Gemaakt door: Nelleke Griffioen, depassiepraktijk.nl 1. Bewust en onbewust gedrag De meeste mensen houden hun voornemens niet vol, en zeker niet

Nadere informatie

Ten geleide ANDERS LEREN. Deze uitgave over Anders leren bij Daelzicht kwam tot stand met steun

Ten geleide ANDERS LEREN. Deze uitgave over Anders leren bij Daelzicht kwam tot stand met steun HOE LEREN WE IN DE 21STE EEUW? Hoe leiden we mensen op die functioneren in een wereld die voortdurend in beweging is en waarin kennis sneller veroudert én overvloediger dan ooit beschikbaar is? En hoe

Nadere informatie

Hoofdstuk 3 Theorie van een lerende organisatie

Hoofdstuk 3 Theorie van een lerende organisatie Hoofdstuk 3 Theorie van een lerende organisatie 3.1 Inleiding De gedachte bij een lerende organisatie is, dat mensen werkelijk veranderen als mensen leren, als zij nieuwe vaardigheden leren en leren deze

Nadere informatie

Lessen uit de praktijk

Lessen uit de praktijk Lessen uit de praktijk 10 Succesvol verbeteren in het voortgezet onderwijs Leren verbeteren Project voor risicoscholen en (zeer) zwakke afdelingen Een project van de VO-raad en AOC Raad Eerder verschenen

Nadere informatie

Lekker in je vel. Lekker in je loopbaan Loopbaancoaching. Lekker in de markt Inzetbaar zijn en blijven

Lekker in je vel. Lekker in je loopbaan Loopbaancoaching. Lekker in de markt Inzetbaar zijn en blijven Gratis E-book Fluitend je loopbaan door Binnenzaken Coaching & Training Lekker in je vel Persoonlijke coaching Lekker in je loopbaan Loopbaancoaching Lekker in de markt Inzetbaar zijn en blijven Leer hoe

Nadere informatie

Overzichtsstudie van wetenschappelijk onderzoek naar duurzaam vernieuwen in het voortgezet onderwijs

Overzichtsstudie van wetenschappelijk onderzoek naar duurzaam vernieuwen in het voortgezet onderwijs Leren over innoveren Overzichtsstudie van wetenschappelijk onderzoek naar duurzaam vernieuwen in het voortgezet onderwijs Expeditie durven, delen, doen durven delen doen Sietske Waslander Colofon Leren

Nadere informatie

VOORSTEL VAN STRATEGIE VOOR DE VERSTERKING VAN DE VIA-TRANSITIES

VOORSTEL VAN STRATEGIE VOOR DE VERSTERKING VAN DE VIA-TRANSITIES VOORSTEL VAN STRATEGIE VOOR DE VERSTERKING VAN DE VIA-TRANSITIES De Raad van Wijzen 27 maart 2014 Inhoud Managementsamenvatting... 6 Inleiding... 6 Transversaliteit in bestuur, organisatie, processen

Nadere informatie