Dat zuster N. gelukkig mag zijn nu zij onze Schepper en Vader ontmoet van aangezicht tot aangezicht. Laten wij bidden.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Dat zuster N. gelukkig mag zijn nu zij onze Schepper en Vader ontmoet van aangezicht tot aangezicht. Laten wij bidden."

Transcriptie

1 Beste familieleden. Jullie kunnen de onderstaande teksten gebruiken om een eigen inbreng in de uitvaart te doen. Bespreek steeds vooraf met de voorganger (v/m) welke teksten jullie hebben gekozen of aangepast a.u.b. 1. Zuster (1) Laten wij bidden voor zuster N. die zich aan haar roeping als religieuze heeft gewijd met al haar kracht, al haar liefde, heel haar hart. Dat zuster N. gelukkig mag zijn nu zij onze Schepper en Vader ontmoet van aangezicht tot aangezicht. Voor de medezusters van zuster N.: dat zij haar vriendschap en liefde dankbaar gedenken en dat hun onderlinge verbondenheid teken van Gods liefde mag zijn. Voor de familieleden van zuster N.: dat zij in haar religieuze bewogenheid een uitnodiging zien om zelf als gelovige christenen te leven.

2 2. Zuster (2) Laten wij bidden voor zuster N. die jarenlang haar roeping als religieuze heeft beleefd vanuit haar gebed en bezinning en verbonden met haar medezusters. Dat zuster N. vrede mag vinden nu zij tenvolle deelt in het rijk Gods. Voor de medezusters van zuster N.: dat zij haar vriendschap en liefde dankbaar gedenken en dat hun onderlinge verbondenheid teken van Gods liefde mag zijn. Voor de familieleden van zuster N.: dat zij in de goede herinneringen aan deze religieuze vrouw een uitnodiging zien om zelf diepgang in hun leven te bewaren.

3 3. Laten wij bidden dat N. na dit leven op aarde vrij van zorgen mag wonen in de vrede van de Heer. Dat zijn/haar wensen en verlangens vervuld mogen worden in God, die de Liefde zelf is. Voor de familieleden van N. dat zij de goede herinneringen aan hem/haar bewaren en dat zij met elkaar verbonden leven. Dat het leven en de dood van deze mens voor velen een aansporing mag zijn om gericht te blijven op het Woord van onze Heer.

4 4. Laten wij bidden voor N. van wie wij vandaag afscheid nemen: dat zij/hij gelukkig mag zijn en vrede mag vinden. Voor alle mensen die verbonden zijn met N.: dat zij het vele goede dat door deze mens tot stand kwam blijven gedenken en er kracht uit putten voor hun eigen leven. Voor ons: dat deze samenkomst vrucht mag dragen voor onze gemeenschap, dat wij meer ten dienste staan van elkaar. Dat wij dankbaar zijn en blijven voor de liefde en de vriendschap die wij van deze mens mochten ontvangen.

5 5. VADER Wij bidden voor deze man, die vader was, geheel en al, in wat hij deed en zei, in wat hij voorleefde - dat hij met zijn vaderlijke zorg met ons verbonden blijft. MOEDER Wij bidden voor deze vrouw, die moeder was, geheel en al, in wat zij deed en zei, in wat zij voorleefde - dat zij met haar moederlijke zorg met ons verbonden blijft. Voor alle mensen die door het overlijden van deze mens worden geraakt - dat zij er hoop en kracht kunnen uit putten om als gelovige mensen te leven. Voor de mensen die eenzaam en verlaten moeten sterven, zonder de liefde en genegenheid van kinderen (en kleinkinderen) of vrienden. Voor onze gemeenschap - dat deze bijeenkomst een echt getuigenis mag zijn van ons oprecht geloof in de verrijzenis van Jezus Christus.

6 6. Laten wij bidden voor deze vrouw/man: dat het leven het haalt op de dood, dat God haar/hem bij zich opneemt. Voor alle mensen die deze mens hebben gekend - familieleden, buren, vrienden - dat zij de goede herinneringen aan deze mens dankbaar bewaren en er kracht uit putten om goed te zijn voor elkaar en voor anderen. Voor de mensen die geen genegenheid krijgen ook niet in uren van ziekte en sterven - dat zij Gods barmhartigheid en liefde vinden. Voor onze gemeenschap - dat ons geloof in de verrijzenis wordt versterkt door deze bijeenkomst van hoop en vertrouwen.

7 7. Voor N. van wie wij afscheid nemen: dat het goede dat zij/hij heeft gedaan door de Heer van het Leven wordt aanvaard; dat haar/zijn leven wordt voltooid. Voor de familieleden van N. / deze overledene en voor allen die haar/hem zullen missen - dat zij de herinnering bewaren aan een vrouw/man die ons voorgaat in geloof, hoop en liefde. Voor ons allen in gebed verenigd - dat wij Gods Geest in ons laten neerdalen om ons deel van de verantwoordelijkheid aan te kunnen in de verkondiging van het rijk Gods. Voor alle mensen die nu sterven - dat zij getroost mogen worden door de nabijheid van lieve mensen die een teken van Gods barmhartigheid zijn.

8 8. Laten wij bidden voor N. die stilletjes is overleden: dat de Heer van het Leven barmhartig mag zijn en tenvolle waardeert wat deze man/vrouw heeft opgebouwd. Voor de familieleden en vrienden van N.: dat zij nooit het goede vergeten dat zij van deze mens hebben ontvangen en op hun beurt goedheid uitstralen. Voor de mensen die nu, in dit uur sterven: als gevolg van een ziekte, in het verkeer, of door geweld en oorlog. Voor onze gemeenschap: dat wij ons geloof in de verrijzenis en het eeuwig leven uitstralen en doorgeven als een teken van hoop.

9 9. Laten wij bidden voor N. / deze overledene dat zij/hij vrede mag vinden na haar/zijn dienstbare leven; dat zij/hij de vreugde mag smaken om hén gelukkig te zien met wie zij/hij zo nauw verbonden en begaan was. Voor de familieleden van deze overledene dat zij allen in de goede herinneringen aan deze vrouw/man Gods hand en aanwezigheid herkennen en er kracht uit putten om samen te leven. Laten wij bidden voor onze parochie; voor de mensen die deze mens hebben gekend dat haar/zijn leven een aansporing mag zijn om als zusters en broeders met elkaar verbonden te leven. Voor alle mensen die in eenzaamheid sterven; voor mensen die kapot zijn van verdriet en wanhoop - dat Gods vrede over hen mag komen.

10 10. Bidden wij voor N. die uit ons midden is weggegaan. Dat zijn/haar leven, lijden en sterven mogen zijn als een zaadje dat kiemt in de grond en groeikracht heeft tot over de grenzen van de dood heen. Voor de mensen die met N. verbonden waren, allen voor wie zij/hij haar/zijn leven brak, in de eerste plaats haar/zijn vrouw en kinderen. Dat zij zich elkaar aantrekken en verbonden leven. Voor onze gemeenschap, bijeen rond N. Dat wij in alle vriendschap en vrede die van haar/hem uitgingen Gods belofte van trouw tot in de dood, herkennen.

11 11. Laten wij bidden voor N.' vrouw en kinderen: dat zij vriendschap ontvangen van elkaar en van anderen; dat zij elkaar niet uit het oog verliezen; dat zij verbonden blijven met hun moeder/vader. Voor N. zelf bidden wij: dat hij/zij Gods Woord van leven duidelijk hoort; dat hij/zij vrede en geluk vindt; dat hij/zij mag blijven zorgen voor zijn/haar gezin en vrienden. Voor de vrienden van N. willen wij bidden: dat zij zijn/haar idealisme niet vergeten; dat zij zijn/haar werk voortzetten in vriendschap en verbondenheid. Voor ons allen: dat wij ons geloof in de God van het Leven voortdurend verdiepen en zuiveren.

12 12. Laten wij bidden voor N. Hij/zij hield van de mensen en de gewone dingen van het leven. Dat hij/zij nu overvloedig leven mag ontvangen. Voor de mensen die met deze man/vrouw verbonden zijn. Dat hun vriendschap voor elkaar nooit verloren gaat. Voor alle mensen die op dit uur sterven - sommigen door iedereen verlaten -. Dat zij de stem van Jezus Christus, de levende Heer, horen en begrijpen. Voor ons, als biddende gemeenschap verenigd. Dat ons geloof in de verrijzenis ons blijft aansporen elkaar leven te geven.

13 13. Laten wij nu bidden voor deze vrouw/man die, gezegend met een mooie leeftijd, een rijke oogst kan aanbieden aan de Heer: dat Hij haar/hem met open armen ontvangt in zijn huis, waar plaats is voor velen. Voor de familieleden, vrienden en alle mensen die met N verbonden zijn: dat hun vriendschap standhoudt en dat zij elkaar dragen en steunen. Voor alle overledenen van onze parochie: dat zij rust en vrede vinden bij de Heer van alle leven. Voor de mensen die nu sterven: dat zij niet angstig zijn maar vertrouwen op de liefde Gods.

14 14. Laten wij nu bidden voor N. - dat God mag doen waar mensen tekort schieten: leven schenken dat reikt over de dood. Laten wij dankbaar bidden voor al wat wij van N. hebben mogen ontvangen; voor al wat wij zelf, voor hem/haar mochten betekenen. Voor de familieleden van N : voor de vrienden, de buren, de collega s: dat zij de onderlinge verbondenheid blijven waarderen en waarmaken. Voor alle mensen die sterven zonder dat iemand om hen geeft; voor alle mensen die gestorven zijn en van wie niemand nog de naam kent.

15 15. Laten wij bidden voor N.: dat God nu doet wat wij niet kunnen en deze man/vrouw laat verder leven ook al is hij/zij gestorven; dat niets verloren gaat van wat deze mens goed heeft gedaan, hier bij ons, gezien en vaak ongezien. Voor de familieleden van N;: dat zij veel steun vinden bij elkaar; dat zij vriendschap krijgen van anderen; dat zij God ontmoeten in woorden en gebaren. Voor alle mensen die leven met verdriet omdat iemand die hen lief is, is gestorven; voor hen die ongeneeslijk ziek zijn en angst hebben voor de dood; voor degenen die kunnen troosten door hun gebed en door hun goede woorden. Voor ons allemaal, zusters en broeders: dat wij ons geloof delen zodat de verbondenheid groeit.

16 16. Laten wij bidden voor N.: die een lieve man/vrouw is, die voor iedereen in de weer is. Voor de familie van N.: dat zij elkaar steunen en helpen. Voor alle mensen die ziek zijn en voor al wie nu sterft: dat er mensen zijn die hen graag zien. Voor ons allemaal: dat wij blijven geloven dat God van ons houdt.

17 17. Laten wij bidden dat het leven van deze man/vrouw voor ons allen een bron van hoop mag zijn een uitnodiging tot geloof, een oproep tot liefde. Dat wij nooit het vele goede vergeten dat N. heeft gedaan en dat wij voortbouwen op het fundament van haar/zijn inzet. Dat wij veel aandacht en liefde hebben voor de mensen die oud worden, alleen komen te staan en hun krachten stilaan voelen afnemen. Dat de mensen die vandaag sterven, in dit uur, gesteund mogen worden door mensen die echt om hen geven.

18 18. Laten wij bidden voor N.: dat zij/hij tot rust mag komen na een mooi leven van geven en ontvangen in vriendschap en vreugde. Voor de familieleden en vrienden van N.: dat zij de kracht vinden om elkaar te helpen geloven en hopen en in liefde met elkaar verbonden leven. Voor de mensen die eenzaam sterven, nu, in dit uur: dat zij niet ten prooi zijn aan wanhoop maar hoopvol uitkijken naar het licht van Jezus de Christus. Voor ons, als geloofsgemeenschap hier bijeen: dat wij ons geloof in de verrijzenis zuiveren en als zusters en broeders elkaar dragen.

19 19. Laten wij bidden voor N. die zo jong niet echt heeft geleefd; dat zij nooit uit ons hart verdwijnt; dat God, de lieve Vader, haar bij zich opneemt. Voor de mama en papa van N., voor haar zussen en broers, en voor alle mensen die van haar/hem houden; dat zij elkaar dragen en helpen leven. Voor alle kindjes die te jong sterven, omdat ze ziek zijn, omdat hun ouders te arm zijn, in het geweld van een oorlog, bij een natuurramp, in het verkeer of hoe dan ook.

20 20. Laten wij bidden voor N. die zo goed hij kon zijn/haar leven gedeeld heeft met de mensen die hem/haar waren toevertrouwd: dat deze verbondenheid niet verloren gaat maar een grote rol blijft spelen. Voor alle mensen die N. kennen: dat zij al wat goed is aan deze mens dankbaar bewaren in hun hart; dat zij mild en vergevingsgezind zijn over wat minder fraai is geweest. Voor ons allemaal: dat ons geloof in de eeuwige God mag groeien om de dood van N. en onze eigen dood te beleven als de overgang naar nieuw leven.

21 21. Laten wij bidden voor N.: dat hij/zij bevrijd mag zijn van pijn en lijden; dat hij/zij mag leven met vriendschap en liefde om zich heen; dat hij/zij nog veel plezier mag hebben aan onze vriendschap voor hem/haar. Voor de vrienden van N.: dat wij zijn/haar gedachtenis in ere houden; dat wij de waarden waar hij/zij voor stond hoog in ons streven plaatsen en er alles aan doen om zo te leven. Voor alle mensen die ziek zijn: dat zij goed omgeven worden door familie en vrienden; dat zij geloven in Gods nabijheid.

22 22. Laten wij bidden voor N. van wie wij afscheid nemen: dat hij/zij mag thuiskomen en vrede mag vinden; dat nieuwe harmonie en geborgenheid hem/haar omgeven. Voor de familieleden van N. die nu moeten wennen aan een andere manier van leven: dat zij kracht en hoop vinden bij elkaar en in de goede herinneringen aan N.; dat God hen mag zegenen. Voor onze gemeenschap nu wij verenigd zijn rond N.: dat wij ons geloof in de verrijzenis blijven verdiepen. Voor alle mensen die vandaag sterven: dat zij niet hopeloos zijn maar zich toevertrouwen aan Gods liefde.

23 23. Laten wij bidden voor N. die zich heeft ingezet in onze gemeenschap; die vriendschap deelde met wie haar/zijn weg kruiste: dat zij/hij nu mag opgenomen worden in de grote groep rond de verrezen Heer. Voor N. die toch vooral moeder/vader is en dat blijft; die het beste van zichzelf deelde met de mensen dicht bij haar/hem: dat zij/hij nooit door hen wordt vergeten. Voor de familie en de vrienden van N.: dat zij de goede herinneringen bewaren en dat zij samen de gedachtenis aan haar/hem eren. Voor de mensen die nu sterven: dat zij goed omgeven zijn en niet bang zijn van de dood; dat de Heer hen met zijn liefde tegemoet gaat.

24 24. Laten wij bidden voor N die gelovig zijn/haar leven opbouwde en liefde deelde met de mensen naast hem/haar. Dat N nu gelukkig en vredig mag zijn bij onze God, die een God van levenden is. Voor de familieleden van N: dat zij de goede herinneringen aan hem/haar met elkaar delen als een bron van troost en dankbaarheid. Voor alle mensen die nu sterven: dat zij niet alleen zijn en dat zij zich aan de Heer kunnen toevertrouwen.

25 25. Laten wij bidden voor N. die zich met hart en ziel aan zijn/haar gezin gegeven heeft en zoveel van hen heeft teruggekregen: dat de onderlinge verbondenheid een bron van geluk en liefde blijft. Voor N. die zoveel goede krachten heeft gegeven aan de gemeenschap, de parochie, de verenigingen: dat wij allen dankbaar zijn voor het vele goede dat van hem/haar is uitgegaan. Voor alle mensen die tegenslag kennen, ziek zijn of voelen dat ze gaan sterven: dat zij niet alleen zijn maar de liefde van nabije mensen voelen. Voor ons allen: dat ons geloof in de verrijzenis ons aanspoort tot inzet voor elkaar.

26 26. Laten wij bidden voor N. die haar/zijn leven heeft gegeven aan haar/zijn gezin en het beste van zichzelf met hen deelde. Voor allen die met N. leven deelden en haar/hem nabij waren toen het leven moeilijk werd en stilaan begon weg te vloeien. Voor ons allen hier verenigd rond N. dat het geloof in de nabije God dat wij nu uitdrukken ons mag leiden in ons leven. Voor de mensen die in dit uur sterven; dat zij niet verlaten en eenzaam zijn maar troost en steun vinden bij mensen die hen liefdevol omgeven en dragen.

27 27. Laten wij bidden voor N. die haar/zijn lange ziekte moedig heeft gedragen en tegelijk van betekenis bleef voor de mensen om zich heen. Voor de het gezin en de familieleden van N. en voor allen die haar/hem nabij waren, vooral op de moeilijke momenten. Dat hun vriendschap alleen verdiept en verwarmt. Voor alle mensen met wie N. leven deelde, die haar/hem op hun levensweg ontmoetten. Dat zij de goede herinneringen dankbaar bewaren. Voor ons allen. Dat wij blijven groeien in ons geloof en van de Heer onze toekomst verwachten.

28 28. Laten wij bidden om Gods zegen voor N., die het onbekende ging verkennen, nieuwe wegen zocht. Dat Hij haar/hem nu op in zijn geborgenheid, als een blad dat valt in de palm van zijn hand, en dat bepareld ligt met de dauw van een nieuwe dageraad. Om Gods zegen voor de ouders van N., broer(s), zus(sen), familie en vrienden. Dat zij elkaar helpen opstaan uit hun verdriet; dat zij de mooie momenten blijven koesteren en de diepe en innige band met N., zouden bewaren Om Gods zegen voor alle mensen die de weg kwijtraken; die ontworteld en ontheemd op zoek zijn naar de zin van hun leven; die bang en bezorgd zijn om de toekomst. Dat zij mensen ontmoeten die oog en oor hebben voor wat er in hen omgaat.

29 29. Laten wij bidden tot God die eeuwig leven heeft leven beloofd aan allen die hem liefhebben. Dat Hij N. laat binnengaan in de hemelse vreugde. Voor troost aan allen die bedroefd zijn; geloof aan mensen zonder houvast; hoop aan hen die twijfelen. Voor warme nabijheid voor mensen die moeizaam en teleurgesteld door het leven gaan. Voor licht en uitzicht aan hen die alleen duisternis kennen. Voor hen die vandaag sterven en voor alle medemensen die ontslapen zijn in de hoop der verrijzenis. Dat zij delen in Gods eeuwige vreugde.

30 30. Voor N., die gestorven is: dat zij/hij na een leven vol toewijding de verkwikkende rust mag vinden in de vrede en de vreugde van Gods huis. Voor de familieleden en vrienden, voor allen die haar/hem dierbaar zijn: dat zij het goede van N. navolgen in hun leven. Voor allen die eenzame dagen doormaken: dat zij steun vinden in het geloof dat God altijd bij hen is. Voor allen die door de dood worden verrast; voor de mensen die vandaag sterven; voor hen die omkomen langs de weg; voor de zovele mensen die wachten op hun levenseinde.

31 31. Voor N. van wie wij afscheid nemen: dat God haar/hem bij de hand neemt en leidt naar het land van belofte. Voor mensen die ons nabij zijn, in dit grote verlies en die ons laten voelen hoezeer zij ons ter harte gaan. Laten wij bidden Voor hartelijke zorg als wij moeilijke dagen doormaken, en om liefde en steun als onze levensweg droef en eenzaam is. Om vertrouwen, nu wij vertwijfeld zijn: dat wij ondanks uitzichtloosheid de hoop levend houden.

32 32. Voor N., die gestorven is: dat God die iedere mens ten leven roept, haar/hem mag laten wonen in zijn licht en haar/hem de volheid van het leven geeft. Voor de familieleden van N. die afscheid moeten nemen; voor alle mensen die door de dood van een geliefde onverwacht alleen komen te staan. Voor hen die ernstig ziek zijn en van wie het leven zo plotseling een andere wending heeft gekregen; voor hen die hopen op beterschap en vechten voor hun leven. Voor ons allen hier bijeen: dat wij, geraakt door de kwetsbaarheid van het leven, teder met elkaar omgaan en God een ruime plaats gunnen in ons hart.

33 33. Voor N. die ons zo nabij was en ons leven heeft verblijd: dat God haar/hem bij de hand neemt en binnenvoert in zijn rijk van vrede. Voor familie en vrienden die door dit sterven pijnlijk zijn getroffen: dat zij sterkte vinden in het geloof en troost bij minzame mensen. Om aandacht en bezorgdheid voor de gekwetste mens, om kracht en volharding; voor allen die de lange weg moeten gaan van rouw en gemis Voor onszelf : dat wij zacht met elkaar omgaan, want het leven is zo kort en ons hart is zo vaak gewond.

34 34. Voor N. die met haar/zijn handen zoveel goeds heeft gedaan: dat God hem/haar nu op handen mag dragen en zijn/haar vreugde wil voltooien. Om tedere nabijheid voor deze familie in rouw; om steun en aanmoediging, nu zij harde tijden doorstaan. Voor hen die hun lot alleen moeten dragen, die niemand hebben om hen te troosten en in stilte veel lijden. Voor ieder van ons, die weet heeft van dood en duisternis: dat wij licht brengen in de duisternis en leven in plaats van dood.

35 35. Voor N. die gestorven is : dat wij haar/hem niet neerleggen in het graf van de dood, maar in het graf van de verrijzenis. Om troost voor familie en vrienden bij deze harde slag, nu zij hun geliefde uit handen geven: dat zorgende liefde hen opbeurt en hun hart verkwikt. Voor angstige mensen op zoek naar rust en vrede; voor eenzamen op zoek naar vriendschap en voor allen die twijfelen aan de zin van het leven. Voor onszelf : dat wij wegen trekken naar elkaar, duisternis verdrijven en een huis van liefde bouwen voor velen.

36 36. Voor N., die een gezegende leeftijd heeft bereikt en zacht van ons is heengegaan : dat God haar/hem mag binnenleiden in het licht van de heerlijkheid. Voor familie, vrienden en bekenden met wie N. innig heeft geleefd: dat God hen sterk maakt in de liefde, zodat zij troost vinden bij elkaar. Voor alle mensen die hun levenskracht voelen afnemen; voor hen die weten dat de avond van hun leven is aangebroken. Voor hen die tijd maken om te luisteren naar oude mensen; voor allen die door attenties en liefde het leven van bejaarden verblijden en hun geluk vergroten.

37 37. Laten wij bidden voor N. die zoveel vrije tijd en energie maar ook zoveel geloof en liefde aan onze gemeenschap heeft gegeven. Dat de Vader haar/hem leven geeft, in overvloed. Voor de mensen die door N. op één of andere wijze werden geraakt en gelukkiger geworden zijn. Dat zij haar/hem gedenken door zelf naar andere mensen te gaan. Voor het gezin van N. die haar/hem met vele anderen hebben gedeeld. Dat zij troost mogen vinden in de onderlinge liefde en in de vriendschap van familie en vrienden. Voor onze gemeenschap en voor de hele Kerk in deze wereld. Dat ons verrijzenisgeloof mensen op weg naar de Heer brengt.

38 38. Laten wij bidden voor N. die haar/zijn leeftijd tijd van leven heeft gegeven aan het geluk van andere mensen. Voor het gezin van N. dat zij de tijd krijgen en nemen om samen tot afscheid te komen en de vele goede herinneringen te delen. Voor onze samenleving en onze gemeenschap: dat wij de snelle tijd niet willen inhalen maar af en tijd stil worden om onze diepe wortels te voelen en te voeden. Voor alle mensen van vandaag: dat wij niet opgaan in onze tijd maar leven met zicht op de eeuwigheid.

39 39. Laten wij bidden dat N. de vredegroet van de Verrezene mag horen: Vrede zij u. Voor de familieleden en vrienden van N.: dat zij geholpen worden om de zware steen van de dood van hun hart weg te rollen. Voor onze gemeenschap en voor de Kerk: dat wij vanuit onze schamelheid komen tot oprecht delen zodat de Heer overvloed van leven kan geven. Voor alle mensen die zich hoopvol tot de Heer wenden: dat zij gesterkt worden in hun geloof, hoop en liefde.

40 40. Laten wij bidden nu wij door de dood geraakt worden. Voor N. die een grote leegte achterlaat: dat zij/hij opnieuw mag thuiskomen en vrede vindt. Voor het gezin en de familieleden van N.: dat zij de ruimte en de tijd krijgen om N. te beminnen en zelf ook te leven. Voor alle mensen die sterven: voor hen die goed omgeven zijn; voor hen om wie niemand treurt. Voor onze zieke mensen: dat zij de beste zorgen krijgen; dat zij liefdevol gedragen worden.

Uitvaart voorbede Voorbeeld 1.

Uitvaart voorbede Voorbeeld 1. Uitvaart voorbede Voorganger: Genadige en barmhartige God. U ziet ons hier bijeen in ons verdriet rond het sterven van N. Hij / zij was één van ons, wij zullen hem / haar missen. Geef ons de kracht samen

Nadere informatie

1. Heer, leven volgens uw wil is een moeilijke opdracht. Heer, ontferm U over ons.

1. Heer, leven volgens uw wil is een moeilijke opdracht. Heer, ontferm U over ons. Beste familieleden. Jullie kunnen de onderstaande teksten gebruiken om een eigen inbreng in de uitvaart te doen. Bespreek steeds vooraf met de voorganger (v/m) welke teksten jullie hebben gekozen of aangepast

Nadere informatie

1. Priester: Licht en leven vinden we bij God, want Hij wil niet dat de mens

1. Priester: Licht en leven vinden we bij God, want Hij wil niet dat de mens Voorbede Na de homilie van de diaken of de priester volgt de Voorbede. In de Voorbede bidden we als geloofsgemeenschap voor de intenties die in ons hart zijn. Uiteraard gaan de beden in het geval van een

Nadere informatie

Aanhefteksten. voor rouwbrieven

Aanhefteksten. voor rouwbrieven Aanhefteksten voor rouwbrieven Aanhefteksten- Algemeen alg1 alg2 alg3 alg4 alg5 alg6 alg7 alg8 alg9 Heden overleed zacht en kalm Heden is van ons Tot ons aller droefheid is van ons Wij geven u kennis dat

Nadere informatie

Rond het sterven MOMENT VAN OVERLIJDEN

Rond het sterven MOMENT VAN OVERLIJDEN Rond het sterven MOMENT VAN OVERLIJDEN 28. Onthoud uw eeuwig licht niet, God, aan deze mens. Hier is ons het lichaam nog gelaten, van haar/hem die wij hebben liefgehad, van wie wij de kracht hebben gekend,

Nadere informatie

Uitvaart. Orde II Schrift en Gebed. Allen staan terwijl de gestorvene wordt binnengedragen Kaarsen kunnen worden aangestoken

Uitvaart. Orde II Schrift en Gebed. Allen staan terwijl de gestorvene wordt binnengedragen Kaarsen kunnen worden aangestoken Uitvaart Orde II Schrift en Gebed In de kerk intrede Allen staan terwijl de gestorvene wordt binnengedragen Kaarsen kunnen worden aangestoken groet en inleidend woord Genade zij u en vrede van God, onze

Nadere informatie

Orde II Schrift, zegen en gebed

Orde II Schrift, zegen en gebed Orde II Schrift, zegen en gebed begroeting Vrede voor jou N en vrede voor jou N. Alles wat goed is en gelukkig maakt, het kome over jullie beiden. Vrede voor u allen, zoals wij hier bij elkaar gekomen

Nadere informatie

Stramien voor een nooddoop

Stramien voor een nooddoop Stramien voor een nooddoop Beste ouder(s), Jullie hebben gevraagd om jullie kindje nu te dopen. Het wordt een nooddoop jullie kindje is in nood. Haar/zijn leventje is bedreigd, de toekomst is onzeker.

Nadere informatie

Na ziekte ALIE DE VRIES-DE JONG JAN DE VRIES RICK DE VRIES ALIE DE VRIES-DE JONG JAN DE VRIES ALIE DE VRIES-DE JONG

Na ziekte ALIE DE VRIES-DE JONG JAN DE VRIES RICK DE VRIES ALIE DE VRIES-DE JONG JAN DE VRIES ALIE DE VRIES-DE JONG Na ziekte De HEER is mijn herder, het ontbreekt mij aan niets. Ps. 23 Na een moedig en geduldig gedragen lijden is van ons heengegaan onze broer en zwager Je liefde, kracht, warmte en lach... We zullen

Nadere informatie

Orde I Schrift, zegen en gebed

Orde I Schrift, zegen en gebed Orde I Schrift, zegen en gebed groet en inleidend woord Vrede voor jou N en vrede voor jou N. Alles wat goed is en gelukkig maakt, het kome over jullie beiden. Vrede voor u allen, zoals wij hier bij elkaar

Nadere informatie

Gebedsviering van 3 februari 2013 Opdracht van de Heer (O.-L.-Vrouw Lichtmis)

Gebedsviering van 3 februari 2013 Opdracht van de Heer (O.-L.-Vrouw Lichtmis) Gebedsviering van 3 februari 2013 Opdracht van de Heer (O.-L.-Vrouw Lichtmis) Intredelied: nr. 530: Zo vriendelijk en veilig als het licht, strofen 1, 2 en 3. Begroeting en openingswoord P. Broeders en

Nadere informatie

Voorbeden bij een uitvaart

Voorbeden bij een uitvaart Voorbeden bij een uitvaart Voorbeden bij een uitvaart R.K. Parochie Paus Johannes XXIII Loerikseweg 12 3991 AD Houten R.K. Parochie Heilige Suitbertus Ridderstraat 198 4101 BK Culemborg Geachte lezer,

Nadere informatie

Onze Vader. Amen. www.bisdomdenbosch.nl

Onze Vader. Amen. www.bisdomdenbosch.nl Onze Vader Onze Vader Onze Vader, die in de hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde zoals in de hemel, Geef ons heden ons dagelijks brood, en vergeef ons onze schuld,

Nadere informatie

Orde II Schrift, zegen en gebed

Orde II Schrift, zegen en gebed Orde II Schrift, zegen en gebed begroeting Vrede voor jou N en vrede voor jou N. Alles wat goed is en gelukkig maakt, het kome over jullie beiden. Vrede voor u allen, zoals wij hier bij elkaar gekomen

Nadere informatie

4. Tot onze grote ontsteltenis en droefheid is, voor ons veel te vroeg, geheel onverwacht overleden...

4. Tot onze grote ontsteltenis en droefheid is, voor ons veel te vroeg, geheel onverwacht overleden... Wim Hilhorst 1. Tot ons groot verdriet is plotseling van ons heengegaan... 2. Intens bedroefd geven wij kennis van het overlijden van... 3. Tot onze diepe droefheid is, geheel onverwacht... 4. Tot onze

Nadere informatie

Veel mooie herinneringen verzachten onze smart. Voorgoed uit ons midden, voor altijd in ons hart. Iedere moeder is uniek: Zij was dat heel speciaal

Veel mooie herinneringen verzachten onze smart. Voorgoed uit ons midden, voor altijd in ons hart. Iedere moeder is uniek: Zij was dat heel speciaal Veel mooie herinneringen verzachten onze smart. Voorgoed uit ons midden, voor altijd in ons hart. Iedere moeder is uniek: Zij was dat heel speciaal De mensen van voorbij Zij worden niet vergeten De mensen

Nadere informatie

Laten wij even in stilte onze pijn, onze moeite en ons zoeken verwoorden.

Laten wij even in stilte onze pijn, onze moeite en ons zoeken verwoorden. Bij Maria met verdriet terecht kunnen. We kunnen met onze pijn, met ons verdriet bij Maria terecht. We kunnen in gebed verwoorden wat het ons moeilijk maakt. We staan er op die manier niet meer alleen

Nadere informatie

Uitvaart. Orde I Gebedsdienst. Allen staan terwijl de gestorvene wordt binnengedragen Kaarsen kunnen worden aangestoken

Uitvaart. Orde I Gebedsdienst. Allen staan terwijl de gestorvene wordt binnengedragen Kaarsen kunnen worden aangestoken In kerk aula Uitvaart Orde I Gebedsdienst Allen staan terwijl de gestorvene wordt binnengedragen Kaarsen kunnen worden aangestoken bemoediging Onze hulp is in de naam van de Heer, die hemel en aarde gemaakt

Nadere informatie

Orde I Schrift, zegen en gebed

Orde I Schrift, zegen en gebed Orde I Schrift, zegen en gebed begroeting Vrede voor jou N en vrede voor jou N. Alles wat goed is en gelukkig maakt, het kome over jullie beiden. Vrede voor u allen, zoals wij hier bij elkaar gekomen zijn,

Nadere informatie

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt.

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt. Huwelijk Eucharistische gebeden 2. Eucharistisch Gebed XII-b Jezus, onze Weg. Brengen wij dank aan de Heer, onze God. Heilige Vader, machtige eeuwige God, om recht te doen aan uw heerlijkheid, om heil

Nadere informatie

Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming

Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming Openingslied: ZJ 501: Magnificat, strofen 1 en 2. Begroeting en inleiding P. Op het feest van de ten hemelopneming van Maria, Jezus moeder,

Nadere informatie

Eucharistieviering van 11 augustus 2013 Negentiende zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 11 augustus 2013 Negentiende zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 11 augustus 2013 Negentiende zondag door het jaar (C) Openingslied: ZJ 585: Dankt, dankt nu allen God. Begroeting en kruisteken P. Vakantietijd, een stille tijd, een tijd om op bezoek

Nadere informatie

OPENING VAN DE VIERING

OPENING VAN DE VIERING OPENING VAN DE VIERING KRUISTEKEN EN BEGROETING INLEIDING GEBED Pastor: Laat ons samen bidden tot God, in wiens Naam wij hier samengekomen zijn, en in wiens Naam deze kinderen zullen worden gedoopt. Heer

Nadere informatie

(Naam kind) (datum) +

(Naam kind) (datum) + (Naam kind) (datum) + Jouw naam, met liefde gekozen, zullen we blijven noemen. Je telt nog altijd mee als we vertellen Je bent wel uit ons zicht nooit uit ons hart Je bent niet meer weg te denken op onze

Nadere informatie

BEGROETING. En daarom DANKEN we allereerst samen :

BEGROETING. En daarom DANKEN we allereerst samen : BEGROETING Beste ouders, grootouders, familie en vrienden, ons leven verliest 'n moment zijn gewone gang, nu wij even stilstaan bij het wonder van dit nieuwe leven. Ouders voelen meestal het beste aan

Nadere informatie

Eucharistieviering van 7 september ste zondag door het jaar (A)

Eucharistieviering van 7 september ste zondag door het jaar (A) Eucharistieviering van 7 september 2014 23ste zondag door het jaar (A) Openingslied: ZJ 527: Bekleedt u met de nieuwe mens. Begroeting en inleiding P. De genade van God, de liefde van zijn Zoon, Jezus

Nadere informatie

Doopsel in een zondagse eucharistieviering

Doopsel in een zondagse eucharistieviering Doopsel in een zondagse eucharistieviering 1. OPENING VAN DE DIENST Intredeprocessie en intredelied Openingswoord met een bijzondere begroeting van de dopeling en zijn / haar familie. Ook de naamgeving

Nadere informatie

tussen haakjes voor bezinning en gebed Allerheiligen/Allerzielen 2010

tussen haakjes voor bezinning en gebed Allerheiligen/Allerzielen 2010 tussen haakjes voor bezinning en gebed Allerheiligen/Allerzielen 2010 Welkom en inleiding 1 Goede mensen, van harte welkom in deze gebedsviering naar aanleiding van het feest van Allerheiligen en Allerzielen.

Nadere informatie

Doopviering voor het doopsel van meerdere kinderen

Doopviering voor het doopsel van meerdere kinderen Doopviering voor het doopsel van meerdere kinderen Alle ouders, dopelingen, peters en meters nemen vooraan plaats in de kerk. 1. OPENING VAN DE DIENST Welkom Het leven verliest hier even zijn gewone gang.

Nadere informatie

Liturgie voor Witte donderdag 2 april 2015

Liturgie voor Witte donderdag 2 april 2015 Liturgie voor Witte donderdag 2 april 2015 Voorbereiding Orgelspel Stilte Orgelspel Welkom en Drempelgebed Zingen: Lied 67, 1 en 3 3 De aarde heeft de vrucht gegeven, die door de hemel werd verwekt, en

Nadere informatie

Dankbetuiging. Voorbeeldteksten. (naam)

Dankbetuiging. Voorbeeldteksten. (naam) Voorbeeldteksten 1. Jammer genoeg is het onmogelijk iedereen persoonlijk te bedanken voor het warme medeleven dat wij hebben ondervonden na het overlijden van onze lieve man en vader Daarom willen wij

Nadere informatie

Inleiding rouwbrief. 1 Mochten we nog iets tegen jou kunnen zeggen, zou het zeker «dank je» zijn.

Inleiding rouwbrief. 1 Mochten we nog iets tegen jou kunnen zeggen, zou het zeker «dank je» zijn. Inleiding rouwbrief Nummer Omschrijving 1 Mochten we nog iets tegen jou kunnen zeggen, zou het zeker «dank je» zijn. 2 Zwevend over het strand één zijn met het zand één zijn met de zee weer één met z n

Nadere informatie

BELOFTE-FORMULES DOOPLITURGIE. voor het doopsel van meerdere kinderen

BELOFTE-FORMULES DOOPLITURGIE. voor het doopsel van meerdere kinderen BELOFTE-FORMULES DOOPLITURGIE voor het doopsel van meerdere kinderen In dit boekje vind je een 15-tal voorbeelden van belofte-formules die je als ouders kan uitspreken tijdens de doopviering van je kind.

Nadere informatie

San Damiano, weg naar het heiligdom

San Damiano, weg naar het heiligdom God, onze Leidsman, de eeuwen spreken van Uw stem, die gehoord werd door mensen die vanuit de diepte van hun hart uitzagen naar Uw licht. Uw roepstem hebben wij verstaan en onbevreesd zijn wij op weg gegeaan.

Nadere informatie

Jaar B - Bouwen aan Zijn Rijk

Jaar B - Bouwen aan Zijn Rijk B I J L A G E B I J J A A R B Gebeden en liederen GEBEDEN GEKEND IN HEEL DE WERELD Onze Vader Onze Vader, die in de Hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde zoals in

Nadere informatie

Welkom Openingsgebed

Welkom Openingsgebed Viering Theresia geloofsgemeenschap zondag 1 juni 2014 Welkom Openingsgebed God van leven, wij bidden U: open onze oren om Uw stem te verstaan. Dat wij ons geroepen weten tot dienstbaarheid niet omwille

Nadere informatie

DRAAIBOEK HERDENKINGSVIERING OVERLEDENEN

DRAAIBOEK HERDENKINGSVIERING OVERLEDENEN DRAAIBOEK HERDENKINGSVIERING OVERLEDENEN ALS HET IN JE HART KOUD EN DONKER IS OMWILLE VAN AFSCHEID EN GEMIS, WEES DAN LICHT EN WARMTE VOOR ELKAAR! Decor: podium met opstapje Daarop, in het midden: doek

Nadere informatie

Gemeenschappelijke ziekenzalving. Ik zal er zijn voor u!

Gemeenschappelijke ziekenzalving. Ik zal er zijn voor u! Gemeenschappelijke ziekenzalving Ik zal er zijn voor u! Priester: De Heer zegene en Hij behoede ons. De Heer doe Zijn aangezicht over ons lichten en zij ons genadig altijd. De Heer verheffe Zijn aangezicht

Nadere informatie

Het sacrament van de ziekenzalving.

Het sacrament van de ziekenzalving. Het sacrament van de ziekenzalving. Vooraf rustige muziek. 1. Kruisteken en vredeswens door pater Gerard. In de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Amen Vrede zij u allen en allen die u lief

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Afscheid nemen betekent loslaten. We hebben in het afgelopen jaar afscheid moeten nemen van een aantal mensen. We zullen straks hun namen noemen, één

Nadere informatie

Hieronder volgt een serie openingsgebeden die door de voorganger worden gebeden. Zoek gerust een passend gebed uit.

Hieronder volgt een serie openingsgebeden die door de voorganger worden gebeden. Zoek gerust een passend gebed uit. Uitvaart Openingsgebed Hieronder volgt een serie openingsgebeden die door de voorganger worden gebeden. Zoek gerust een passend gebed uit. Algemeen 1. God, verslagen en vol van verdriet richten wij ons

Nadere informatie

Hand in hand door het leven gaan.

Hand in hand door het leven gaan. Ziekenzalving Hand in hand door het leven gaan. PZ Sancta Maria de pastorale dienst 1 KRUISTEKEN OPENING L: Hartelijk welkom iedereen en dank je wel voor jullie aanwezigheid bij dit sacrament van nabijheid

Nadere informatie

Naam Namen. Naam Namen

Naam Namen. Naam Namen Wij hebben mogen ervaren dat velen met ons meeleefden na het overlijden van De vele schriftelijke en persoonlijke reacties waren voor ons een grote steun en troost, onze hartelijke dank hiervoor. Uw medeleven

Nadere informatie

Gedichten en korte spreuken voor rouwbrieven en dankkaartjes.

Gedichten en korte spreuken voor rouwbrieven en dankkaartjes. Gedichten en korte spreuken voor rouwbrieven en dankkaartjes. Rust nu maar uit, je hebt je strijd gestreden. Je hebt het als een moedig man gedaan. Wie kan begrijpen hoe je hebt geleden en wie kan voelen,

Nadere informatie

Meditatieviering zondag 21 mei Theresiagemeenschap Borne

Meditatieviering zondag 21 mei Theresiagemeenschap Borne Meditatieviering zondag 21 mei 2017 Theresiagemeenschap Borne Els van der Lugt Voelen we ons verbonden? Opening/welkom Zang: Licht dat ons aanstoot GvL 489 blz.530 Openingsgebed God, wij kunnen en mogen

Nadere informatie

ZEGENING VAN... Zorg dragen voor elkaar behoort tot het meest menselijke van ons bestaan.

ZEGENING VAN... Zorg dragen voor elkaar behoort tot het meest menselijke van ons bestaan. ZEGENING VAN... Zorg dragen voor elkaar behoort tot het meest menselijke van ons bestaan. Zorg dragen voor elkaar behoort tot het wezen van ons christen-zijn. Stille overweging dagelijks worden we geconfronteerd

Nadere informatie

Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag

Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag Intredelied: ZJ 585: Dankt, dankt nu allen God. Begroeting P. In de naam van de Vader, de Zoon en de

Nadere informatie

STEEHOUWER U I T V A A R T Z O R G

STEEHOUWER U I T V A A R T Z O R G Tekstregels Dankbetuiging VOORBEELD -1- Voor uw belangstelling en deelneming ons betoond na het overlijden van betuigen wij u onze hartelijke dank. VOORBEELD -2- Wij danken u hartelijk voor uw medeleven

Nadere informatie

versie 1 versie 2 GELOOFSBELIJDENIS

versie 1 versie 2 GELOOFSBELIJDENIS GELOOFSBELIJDENIS In vele vieringen worden allerlei teksten en gebeden gebruikt als geloofsbelijdenis. Een geloofsbelijdenis kan echter niet zomaar een mooie tekst zijn waarin we zeggen te geloven in de

Nadere informatie

Onze gestorven dierbare met name genoemd.

Onze gestorven dierbare met name genoemd. Allerheiligen, Allerzielen 2018 Verlangend naar licht, troost en bemoediging komen wij hier bijeen, in de naam van de Vader, Zoon en heilige Geest. Welkom U allen op deze zondag morgen. Komende donderdag

Nadere informatie

2. Onze lieve zoon, broer, zwager, oom en vriend is niet meer bij ons

2. Onze lieve zoon, broer, zwager, oom en vriend is niet meer bij ons 1. Verdrietig, maar vol dankbaarheid voor alle goede zorgen en liefde die wij van hem mochten ontvangen, geven wij kennis van het overlijden van mijn maatje en onze lieve vader.. 2. Onze lieve zoon, broer,

Nadere informatie

Ieder van ons leeft toch wel met verwachtingen, met hoop, maar er kunnen dagen zijn, dat die hoop het zwaar te verduren krijgt.

Ieder van ons leeft toch wel met verwachtingen, met hoop, maar er kunnen dagen zijn, dat die hoop het zwaar te verduren krijgt. Gebedsdienst dinsdag 13 oktober 1987 Thema: Maria, moeder van hoop Openingslied 201 Wees gegroet, o sterre Woord ter inleiding Als de golven hoger stijgen. Ja, dat kan gebeuren in ons leven. Dat er tegenvallers

Nadere informatie

Ik heb het niet zo op mist. Het maakt ons wereldje klein. Het is gevaarlijk omdat je geen zicht hebt, niet verder dan wat voor ogen is..

Ik heb het niet zo op mist. Het maakt ons wereldje klein. Het is gevaarlijk omdat je geen zicht hebt, niet verder dan wat voor ogen is.. Themadienst: Waar zijn onze doden? Laatste zondag kerkelijk jaar 27 november 2011 Schriftlezing: 1 Korintiërs 15: 12-19 Zingen: gezang 300: 1,2 Schriftlezing: 1 Korintiërs 15: 20-28 Zingen: gezang 300:

Nadere informatie

Toen ik op pelgrimstocht ging en in mijn reisgenoten de Ander ontmoette.

Toen ik op pelgrimstocht ging en in mijn reisgenoten de Ander ontmoette. Welkom Lieve vrienden, bekenden, nieuwe gezichten, Welkom in deze Zwanenhofviering. In onze Tijd van leven heeft ieder van u ervoor gekozen op deze zondagmorgen hier te komen. Met alles wat ons leven ons

Nadere informatie

- Gemeenschappelijke -

- Gemeenschappelijke - - Gemeenschappelijke - - Ziekenzalving - Welkom Beste mensen, wij zijn hier bij elkaar gekomen om de Ziekenzalving te ontvangen. Wij zullen nu samen bidden en daarna zal de priester U de handen opleggen

Nadere informatie

Orde van dienst voor Witte Donderdag

Orde van dienst voor Witte Donderdag Orde van dienst voor Witte Donderdag Vredevorstkerk, 24 maart 2016 Aanvang: 14.30 uur Voorganger: drs. Greet Bijl Organist: Aad Zandbergen Ouderling: Dieke Fekkes Sikma Diaken: Mariëtte Lubbers Geluid:

Nadere informatie

Liturgie kinderdienst 18 februari 2018 Thema: Ik zorg voor jou Muziek: Young Company en Henk Kremer (orgel) Voorganger: Heidi Ebbers

Liturgie kinderdienst 18 februari 2018 Thema: Ik zorg voor jou Muziek: Young Company en Henk Kremer (orgel) Voorganger: Heidi Ebbers Liturgie kinderdienst 18 februari 2018 Thema: Ik zorg voor jou Muziek: Young Company en Henk Kremer (orgel) Voorganger: Heidi Ebbers We zingen: (met Young Company) Met open armen Kom, als je honger hebt

Nadere informatie

Noveengebed op voorspraak van de Zalige Paus Johannes Paulus II. Parochietour 2013

Noveengebed op voorspraak van de Zalige Paus Johannes Paulus II. Parochietour 2013 Noveengebed op voorspraak van de Zalige Paus Johannes Parochietour 2013 NOVEENGEBED PAROCHIETOUR 2013 Beste meebidder! Het gebed is van onschatbare waarde. Waarom bidden we dan zo weinig? Dat is een vraag

Nadere informatie

Ziekenzalving: Ik zal u rust en verlichting schenken.

Ziekenzalving: Ik zal u rust en verlichting schenken. Ziekenzalving: Ik zal u rust en verlichting schenken. Intredelied: Gedenken wij dankbaar de daden des Heren Strofe 1 en 2 Begroeting: In de naam van de Vader de Zoon en de Heilige Geest. Van harte welkom

Nadere informatie

Voorbeelden. van teksten voor een DANKBETUIGING

Voorbeelden. van teksten voor een DANKBETUIGING Voorbeelden van teksten voor een DANKBETUIGING LBV UITVAARTGROEP Geachte Familie, Meestal worden er tussen 4 en 6 weken na het overlijden dankbetuigingskaartjes verstuurd. We hebben een aantal teksten

Nadere informatie

Van Hove begrafenissen. Briefhoofding

Van Hove begrafenissen. Briefhoofding Briefhoofding briefhoofding - verzen Ik ben moe na de lange reis. Al wat ik vraag, is een rustige slaap en dromen over hen die ik liefhad. - 1 - Wij willen u rust geven al is vol droefheid ons hart je

Nadere informatie

Wees barmhartig, zoals uw Vader.

Wees barmhartig, zoals uw Vader. PAROCHIE IN HERZELE-HOUTEM 23-24 februari 2019 7 de zondag door het jaar C Wees barmhartig, zoals uw Vader. Intredelied: Wie naar het altaar gaat (ZJ 534) Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en

Nadere informatie

1 Korintiёrs 1:9. Marcus 10:45. Handelingen 4:12. Johannes 17:3. 1 Korintiёrs 3:16. Johannes 15:9,10. Psalm 32:8

1 Korintiёrs 1:9. Marcus 10:45. Handelingen 4:12. Johannes 17:3. 1 Korintiёrs 3:16. Johannes 15:9,10. Psalm 32:8 [1] [2] [3] Johannes 3:16 1 Korintiёrs 1:9 Johannes 3:19 God wil met ons omgaan God wil met ons omgaan Zonde brengt scheiding [4] [5] [6] Romeinen 3:23 Marcus 10:45 Romeinen 5:8 Zonde brengt scheiding

Nadere informatie

Kruisteken en begroeting (naar Carlos Desoete)

Kruisteken en begroeting (naar Carlos Desoete) Kruisteken en begroeting (naar Carlos Desoete) Aan allen van harte welkom op deze gemeenschappelijke ziekenzalving Op moeilijke momenten als deze willen wij niet alleen zijn. In deze viering willen we

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Nunspeet (Driestwegkerk) 18 april uur

Protestantse Gemeente Nunspeet (Driestwegkerk) 18 april uur Protestantse Gemeente Nunspeet (Driestwegkerk) 18 april 2019 19.30 uur Witte Donderdag 2019 1 Welkom we gaan staan Stil gebed Openingslied: Psalm 118 vers 1 Bemoediging en Groet Gebed om ontferming Samenzang:

Nadere informatie

Het sacrament van de ziekenzalving.

Het sacrament van de ziekenzalving. Het sacrament van de ziekenzalving. 1. Kruisteken en vredeswens door pater Gerard. In de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Amen Vrede zij u allen en allen die u lief zijn. 2. Welkomswoord.

Nadere informatie

VOORBEELD-GEBEDEN. Veel succes ermee. Inhoudsopgave

VOORBEELD-GEBEDEN. Veel succes ermee. Inhoudsopgave VOORBEELD-GEBEDEN In deze bundel kan je enkele gebeden vinden die je kan gebruiken tijdens eucharistievieringen. Of als je creatief bent en wat tijd hebt, kan je je door deze gebeden laten inspireren en

Nadere informatie

Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 30 juni 2013 Dertiende zondag door het jaar (C) Openingslied: koor. Begroeting Pr.: Welkom broeders en zusters, die de stap hebt gezet naar deze wekelijkse eucharistieviering, een

Nadere informatie

Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag

Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag Openingslied: ZJ 713: God is de Herder. Begroeting P. Wij mogen ons gedragen weten door God, behoeder van alle leven,

Nadere informatie

AMEN OM MET KRACHT TE BEVESTIGEN

AMEN OM MET KRACHT TE BEVESTIGEN Gebedsviering juni 2017 AMEN OM MET KRACHT TE BEVESTIGEN LIED: LICHT DAT ONS AANSTOOT IN DE MORGEN ZJ 825 In ons midden kunnen we verschillende kaarsjes plaatsen, in de vorm van een kruis. Bij het zingen

Nadere informatie

Plaats een lamp niet onder de korenmaat

Plaats een lamp niet onder de korenmaat PAROCHIE HERZELE HOUTEM Vijfde zondag door het jaar A 4 en 5 februari 2017 Plaats een lamp niet onder de korenmaat Keer u niet af van uw medemens. Dan zal uw licht stralen als de dageraad [Matteüs] Intredelied:

Nadere informatie

Gods licht verbindt ons

Gods licht verbindt ons PAROCHIE HERZELE HOUTEM Derde zondag door het jaar A 21 en 22 januari 2017 Gods licht verbindt ons Intredelied: Jezus die langs het water liep (ZJ 562, 1-2) Jezus die langs het water liep en Simon en Andreas

Nadere informatie

* * * * * Bij Matteüs 5,1-12, het evangelie van Allerheiligen

* * * * * Bij Matteüs 5,1-12, het evangelie van Allerheiligen is veel meer dan een kerkhofdag. Geen dag alleen van treuren om het verlies en het gemis van je geliefden, maar een dag van verder kijken, verder dan het verdriet en verder dan de lege plek in huis, om

Nadere informatie

Protestantse gemeente Haaksbergen-Buurse. 6 augustus Dienst van Schrift en Tafel.

Protestantse gemeente Haaksbergen-Buurse. 6 augustus Dienst van Schrift en Tafel. Protestantse gemeente Haaksbergen-Buurse 7 e zondag van de zomer 6 augustus 2017 'U gaf hen brood uit de hemel' Dienst van Schrift en Tafel. voorganger: ds. N.J. Pronk organiste: Līga Vilmane Fioreze ontmoeting

Nadere informatie

Voorhof, 25 augustus Avondmaalsviering *** Stilte tot inkeer. Orgelspel. Welkom en drempelgebed

Voorhof, 25 augustus Avondmaalsviering *** Stilte tot inkeer. Orgelspel. Welkom en drempelgebed Voorhof, 25 augustus 2013 - Avondmaalsviering *** Stilte tot inkeer Orgelspel Welkom en drempelgebed Intochtslied (staande) Tussentijds 3 : 1, 2, 4 en 6 Hier vraagt Hij ons Hem toegewijd te wezen, het

Nadere informatie

Doopviering. Ik doop u in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Kerk patroonheilige - plaats Dag maand 2016

Doopviering. Ik doop u in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Kerk patroonheilige - plaats Dag maand 2016 Ik doop u in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest Doopviering Iesous CHristos THeou Uios Soter. Jezus Christus God Zoon Verlosser Kerk patroonheilige - plaats Dag maand 2016 Zegening van

Nadere informatie

Keuzeteksten. Voor de maaltijd zie Dienstboek een proeve, deel I blz. 1136v.

Keuzeteksten. Voor de maaltijd zie Dienstboek een proeve, deel I blz. 1136v. Keuzeteksten Voor de maaltijd zie Dienstboek een proeve, deel I blz. 1136v. opening 1. Allen zien ernaar uit dat u brood geeft, op de juiste tijd. Geeft u het, dan doen zij zich te goed, opent zich uw

Nadere informatie

Ziekenzalving in een gemeenschappelijke viering Een parel in Gods hand

Ziekenzalving in een gemeenschappelijke viering Een parel in Gods hand Ziekenzalving in een gemeenschappelijke viering Een parel in Gods hand Woensdag 20 september 2017 om 14u in kapel Sint Vincentius Maandag 25 september 2017 om 14u in kapel Sint Eloisabeth Kruisteken (Mr.

Nadere informatie

Jaar A - Jezus! Samen op weg

Jaar A - Jezus! Samen op weg B I J L A G E B I J J A A R A Gebeden en liederen GEBEDEN GEKEND IN HEEL DE WERELD INHOUDSTAFEL Onze Vader Onze Vader, die in de Hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde

Nadere informatie

De Kracht van het gebed

De Kracht van het gebed PAROCHIE HERZELE HOUTEM 29 e zondag door het jaar C 15-16 oktober 2016 De Kracht van het gebed Intredelied: Heer, laat mij voor uw altaar komen (ZJ522, 1-2) Heer, laat mij voor Uw altaar komen. Gij die

Nadere informatie

Zondag 28 september 2014 gaan we in ballingschap wel of niet aan het werk in de wijngaard

Zondag 28 september 2014 gaan we in ballingschap wel of niet aan het werk in de wijngaard Zondag 28 september 2014 gaan we in ballingschap wel of niet aan het werk in de wijngaard De Heilige Teresia van Lisieux, wier feest gevierd wordt op 1 oktober, zei eens: "Al had ik alle mogelijke zonden

Nadere informatie

Doopviering. Ik doop je in de naam van de vader en de zoon en de heilige geest

Doopviering. Ik doop je in de naam van de vader en de zoon en de heilige geest Doopviering Ik doop je in de naam van de vader en de zoon en de heilige geest Welkom Beste, Wij zijn hier samengekomen om de geboorte te vieren van dit nieuwe leven. Dagelijks worden er kinderen geboren,

Nadere informatie

Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal

Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal Na Lied of Klein Gloria verloopt de dienst als volgt: Apostolische geloofsbelijdenis (gezongen, of gelezen en beantwoord met een lied) Nodiging De Heer

Nadere informatie

Doop Zoé Een nieuw leven, een klein wonder. Het klinkt zo gewoon, maar het is voor ons zo heel bijzonder...

Doop Zoé Een nieuw leven, een klein wonder. Het klinkt zo gewoon, maar het is voor ons zo heel bijzonder... Doop Zoé 21-06 06-2008 Een nieuw leven, een klein wonder. Het klinkt zo gewoon, maar het is voor ons zo heel bijzonder... Begroeting God, U hebt ons samengeroepen rond dit kind dat staat aan het begin

Nadere informatie

Het sacrament van. De ziekenzalving. Sacramenten

Het sacrament van. De ziekenzalving. Sacramenten Het sacrament van De ziekenzalving Sacramenten Sacramenten In de Bijbel Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap

Nadere informatie

GEBEDSWAKE VOOR DE OVERLEDENEN KOSTBAAR ZIJT GIJ IN MIJN OGEN

GEBEDSWAKE VOOR DE OVERLEDENEN KOSTBAAR ZIJT GIJ IN MIJN OGEN GEBEDSWAKE VOOR DE OVERLEDENEN KOSTBAAR ZIJT GIJ IN MIJN OGEN Deze gebedsviering is bedoeld voor de gedachtenis van de overledenen, in de namiddag of avond van 1 november, of op een ander tijdstip. Aankleding:

Nadere informatie

Het sacrament van. De ziekenzalving. Sacramenten

Het sacrament van. De ziekenzalving. Sacramenten Het sacrament van De ziekenzalving Sacramenten Sacramenten Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap van de

Nadere informatie

Gemeenschappelijke Ziekenzalving

Gemeenschappelijke Ziekenzalving Gemeenschappelijke Ziekenzalving h.-hartziekenhuis Lier Welkom Pr.: Lieve mensen, van harte welkom in naam van onze hele ploeg! Ik wil ze graag aan u voorstellen In ons leven hebben wij dikwijls ervaren

Nadere informatie

Pastoor Reneerkens. De volgende mensen zijn er ook bij:

Pastoor Reneerkens. De volgende mensen zijn er ook bij: 2 Papa Mama Peter Meter.... Pastoor Reneerkens De volgende mensen zijn er ook bij: 3 BEGROETING EN WELKOMSTWOORD Alles went, zeggen we wel eens, zelfs het wonder wat altijd weer opnieuw gebeurt, wordt

Nadere informatie

Welkom op onze doopviering.

Welkom op onze doopviering. Welkom op onze doopviering. Sint-Lambertusparochie, Beerse P: priester/voorganger C: catechist P of/en M: papa en mama PE en/of ME: peter en meter Begroeting door de catechist Welkom door de ouders P/M

Nadere informatie

Orde V Schrift, zegen en Maaltijd van de Heer

Orde V Schrift, zegen en Maaltijd van de Heer [intredelied] begroeting Orde V Schrift, zegen en Maaltijd van de Heer Intrede A Vrede voor jou N en vrede voor jou N. Alles wat goed is en gelukkig maakt, het kome over jullie beiden. Vrede voor u allen,

Nadere informatie

Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en kwaad. Het één staat hem te wachten, het ander laat hij achter.

Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en kwaad. Het één staat hem te wachten, het ander laat hij achter. PAROCHIE HERZELE HOUTEM Zesentwintigste zondag door het jaar C 24-25 september 2016 Intredelied: Wie naar het altaar gaat (ZJ 534, 1-2-3) Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en kwaad. Het één staat

Nadere informatie

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse Dienst van Schrift en Tafel

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse Dienst van Schrift en Tafel Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse Dienst van Schrift en Tafel Zondag van de Drie-Eenheid 31 mei 2015 voorganger: ds. H.J.Elzenga ouderling: J.J. de Greef organist : L. Vilmane-Fioreze koster: M.Slomp

Nadere informatie

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: 1 Johannes 4, 12 en zondag 21b Ochtenddienst H. Avondmaal. Broeders en zusters,

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: 1 Johannes 4, 12 en zondag 21b Ochtenddienst H. Avondmaal. Broeders en zusters, Ds. Arjan van Groos (1962-2014) Tekst: 1 Johannes 4, 12 en zondag 21b Ochtenddienst H. Avondmaal Broeders en zusters, 1. Votum 2. Zegengroet 3. Zingen: Gezang 131 : 1, 2 en 4 4. Lezing van de wet 5. Zingen:

Nadere informatie

Gesprek met de kinderen

Gesprek met de kinderen Dienst op 25 november 2018 Welkom en stilte Lied 33: 1, 2 en 8. Bemoediging en groet Klein Gloria Uitleg symbolisch bloemschikken Drempelgebed Menslievende God, U zaait uw liefde in ons leven, U strooit

Nadere informatie

Want Hij had oog voor mij

Want Hij had oog voor mij Roepingenzondag 2016 Want Hij had oog voor mij 12 Gebeden om roepingen 2016-2017 Ten geleide Het gebed voor nieuwe roepingen is het gebed voor alle tijden dat Jezus ons heeft opgedragen. Te bidden voor

Nadere informatie

Innerlijke genezing. Door medelijden bewogen stak Hij de hand uit, raakte hem aan en sprak tot hem: Ik wil, word rein.

Innerlijke genezing. Door medelijden bewogen stak Hij de hand uit, raakte hem aan en sprak tot hem: Ik wil, word rein. PAROCHIE HERZELE HOUTEM Zesde Zondag door het jaar (B) 10 en 11 februari 2018 Innerlijke genezing Door medelijden bewogen stak Hij de hand uit, raakte hem aan en sprak tot hem: Ik wil, word rein. [Marcus

Nadere informatie

Voorbeeldviering Een eenzame uitvaart?

Voorbeeldviering Een eenzame uitvaart? Voorbeeldviering Een eenzame uitvaart? Processie met kist of urne Begroeting en welkom Welkom aan iedereen die hier samen is om afscheid te nemen van N.N.. Het doet ons plezier, dat jullie allemaal naar

Nadere informatie

3 maart uur PR Barkema orgel/piano: Jannes Munneke schriftlezing: Jaap Wolters

3 maart uur PR Barkema orgel/piano: Jannes Munneke schriftlezing: Jaap Wolters 3 maart 2019 10.00 uur PR Barkema orgel/piano: Jannes Munneke schriftlezing: Jaap Wolters toewijden aan God gezongen votum en vredegroet Met open armen (Schrijvers voor Gerechtigheid) luisteren naar God

Nadere informatie

Kruiswegoefening voor roepingen tot het priesterschap

Kruiswegoefening voor roepingen tot het priesterschap Kruiswegoefening voor roepingen tot het priesterschap 1. Jezus wordt ter dood veroordeeld. U werd veroordeeld, terwijl Pontius Pilatus wist dat er in U geen schuld was. Uw boodschap werd niet aanvaard,

Nadere informatie