5 minuten om alles over Vacutex te weten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "5 minuten om alles over Vacutex te weten"

Transcriptie

1 5 minuten om alles over Vacutex te weten 1. De kenmerken van Vacutex: - Zeer snel absorberend verband met zeer sterke capillaire werking - Voor zwaar tot gemiddeld exuderende wonden direct op het wondbed te gebruiken. In geval van gemiddeld tot laag exuderende wonden, die moeilijk helen, best te gebruiken in combinatie met een niet verklevende laag (zoals bvb Mepitel, Adaptic Touch, ). - Vacutex is een symmetrisch verband, er is geen voor- of achterkant aan tot het op het wondbed werd aangebracht. Vanaf dan wordt het een éénrichtingsverband. - Vacutex sluit met bacteriën geïnfecteerd exudaat op in zijn centrale laag. Als het exudaat van bovenaf op het verband zichtbaar wordt, dan dient een tweede laag Vacutex aangebracht te worden, of een eenvoudig absorberend verband, zodat de capillaire werking van het onderste verband behouden wordt. Indien gewenst kan ook na 2 tot 3 dagen de Vacutex in contact met het wondbed vervangen worden. - Vacutex bevat geen anti-microbiële ingrediënten (zoals zilver bvb), maar kan beschouwd worden als een mechanisch anti-microbieel verband, omdat het op duurzame wijze schadelijke substanties zoals chemicaliën, bacteriën en geur (pseudomonas) van het diepere wondbed verwijdert en isoleert in zijn middenlaag. - Vacutex is zeer kostenefficiënt in de behandeling van slecht helende wonden met zwaar en vervuild exudaat, en als een opvolgingstherapie van NPWT in zowel ziekenhuis als mobiele toepassingen. Eens het exudaat onder controle is met Vacutex, kan het aantal verbandwissels beperkt worden, wat zowel leidt tot besparing op verbanden als op verpleegtijd. - Dankzij zijn unieke structuur met 3 lagen, zal Vacutex de wondranden niet macereren. - Vacutex bevordert de migratie van essentiële cellen in het wondbed, door die cellen te verwijderen die een normale wondheling verhinderen. - Vacutex bevordert door zijn capillaire werking een goede bloedtoevoer naar het wondbed, en zal daardoor de granulatie van de wonde versnellen, zelfs bij moeilijk helende wonden als Diabetische Voet wonden, Veneuze Been Ulcera, doorligwonden,. - Vacutex kan op maat van het wondbed gesneden en gestapeld worden waar nodig (voor diepe wonden), zonder verlies aan efficiëntie. Zelfs op moeilijk bereikbare of behandelbare plaatsen. - Vacutex trekt de wonde niet droog, maar laat een minimum aan wondvocht in het wondbed om de verdere granulatie-opbouw te bevorderen. - Vacutex kan gemakkelijk en veilig als wond drainage gebruikt worden. Knip een drain naar maat van de wonde, schuif ze in de wonde en verbindt Vacutex

2 met een absorberende laag (bvb type Zetuvit) of met een ander Vacutex verband. Er komen geen vezels of partikels los van het verband die het wondbed kunnen vervuilen. Vacutex blijft onscheurbaar, zowel droog als nat. - Vacutex zal slechts in heel geringe mate opzwellen bij gebruik, door middel van zijn capillaire werking die een overvloed aan exudaat zal afvoeren naar een secundair verband buiten de compressie. Dat maakt Vacutex buitenmate geschikt voor gebruik onder compressietherapie. Toch worden best volgende richtlijnen gevolgd: o Vacutex neemt tot 30 keer zijn volume in exudaat op, maar zal niet merkbaar zwellen door zijn sterke capillaire werking en afvoer van exudaat. Door een drainage te voorzien met Vacutex vanuit het wondbed naar een absorberend medium naast de kompressiezone, zal het Vacutex verband nagenoeg niet zwellen. o Toch verdient het aanbeveling om Vacutex slechts in één laag onder compressietherapie te gebruiken doordat teveel verbanden boven elkaar ten gevolge van de druk kunnen gaan drukken op en naast het wondbed, wat voor een nieuw wondtrauma kan zorgen. - Vacutex kan gebruikt worden als een caviteitsverband op slecht helende chirurgische wonden. - Vacutex kan gebruikt worden in verschillende lagen boven elkaar of in overlapping met andere Vacutex verbanden voor grotere wondgebieden. Voorwaarde is dat er een overlapping van de verschillende Vacutex verbanden van 2 cm in acht wordt genomen, die de capillaire werking van Vacutex zal waarborgen. - Vacutex is geen zelfklevend verband, en moet daarom gefixeerd worden. 2. Vacutex niet gebruiken bij: - Arteriële bloedingen Tot op vandaag zijn er geen patiënten bekend die een allergische reactie ontwikkeld hebben op Vacutex. 3. Het verschil tussen Vacutex en superabsorberende verbanden (type Suprasorb, Sorbion, Biasorb, Curea, ) - Vacutex absorbeert slechts 30 keer zijn eigen gewicht aan exudaat, waar de meeste superabsorberende verbanden meer dan 100 keer hun volume in gewicht kunnen absorberen. Superabsorberende verbanden slaan echter dit wondvocht op in het verband, waar Vacutex dit isoleert van het wondbed en wegtransporteert van de wond. - Superabsorberend verbanden zullen nooit exudaat weg transporteren van het wondbed.

3 - Als superabsorberende verbanden verzadigd zijn, is er een ernstige kans op terugval van (geïnfecteerd) exudaat in het wondbed. Dit is door de mechanische constructie van Vacutex niet mogelijk. - Vacutex kan op maat gesneden worden van het wondbed zonder zijn eigenschappen te verliezen. Dit is niet mogelijk met superabsorberende verbanden. - De kwaliteit van een superabsorberend verband wordt bepaald door zijn opslagcapaciteit en zijn retentie van vocht. Die van capillaire actieverbanden door de snelheid van absorptie en van het transport van het wondvocht weg van het wondbed. De mechanische constructie van Vacutex verhindert problemen met de retentie van het verband. - Superabsorberende verbanden zullen diepere chemicaliën, bacteriën of vuil in het wondbed niet volledig verwijderen, omwille van hun kortere en minder sterke zuigkracht. - Superabsorberende verbanden zullen, eens ze verzadigd zijn, zorgen voor maceratie van het wondbed. - Doordat superabsorberende verbanden (bvb Biosorb, Mextra, Flexasorb) zwellen, maar het opgeslagen vocht niet kunnen afvoeren, krijg je een nat wondverband bovenop het wondbed te liggen, wat maceratie van de wondomgeving alsook besmetting van het wondbed veroorzaakt. 4. Het verschil tussen Vacutex en hydrofibers (type Aquacel bvb): - Vacutex absorbeert, isoleert en transporteert. - Hydrofibers absorberen vertikaal, maar isoleren of transporteren niet, en halen dik en vaak geïnfecteerd exudaat niet weg van het wondbed. - Maceratie van de wondranden is een regelmatig voorkomend probleem met hydrofibers, maar maceratie is mechanisch onmogelijk met Vacutex - Hydrofibers vallen vaak uit elkaar, eens ze verzadigd zijn met wondexudaat. Dit gebeurt niet met Vacutex. Hydrofibers zijn ook soms moeilijk te verwijderen doordat de buitenkanten droog zijn en de binnenkanten gelvormig zijn. Een verzadigd hydrofiber verband verwijderen van het wondbed leidt ook vaak tot uiteenvallen of scheuren van dit hydrofiber verband, waardoor de reiniging van de wond veel langer duurt en meer werk vraagt met meer pijn voor de patiënt als gevolg. - Hydrofibers die verzadigd zijn, hebben een groter risico op terugval van exudaat in het wondbed. Dit kan niet met Vacutex door zijn unieke 3lagige constructie. - De gelvorming die vaak bij hydrofibers te zien is, voorkomt dat een hydrofiber verband in het wondbed gaat kleven, maar vertraagt tegelijk de wondheling en granulatie in het wondbed in vergelijking met Vacutex.

4 5. Het verschil tussen schuimverbanden en Vacutex - Schuimverbanden hebben meestal geen secundair verband nodig en hebben een bufferende werking door hun dikte en zwelling. - Vacutex heeft nood aan een secundair verband ter fixatie, maar doordat het niet zwelt, zal het minder buffer werking hebben. - Vacutex kan in elk geval op maat worden gesneden, wat alleen kan met niet zelfklevende schuimverbanden. - Bij Vacutex bestaat er geen risico op terugval van exudaat in het wondbed, wat wel een ernstig risico is bij schuimverbanden. - Vaak worden schuimverbanden niet gebruikt voor sterk exuderende wonden, maar worden ze vervangen door de combinatie van een niet verklevend verband en een superabsorberend verband. - Schuimverbanden worden meestal gebruikt op bijna geheelde wonden, of op wonden met een gemiddeld tot laag exudaat met 100% granulatieweefsel, omdat ze ideaal zijn voor volledige wondheling. Vacutex wordt precies ingezet voor wonden die moeilijk granuleren. - Schuimverbanden zwellen onder kompressie, wat niet of veel minder gebeurt bij Vacutex door de capillaire werking van Vacutex. 6. Het verschil tussen Vacutex en andere capillaire actie verbande (bvb Drawtex, Advadraw,..) - Vacutex heeft wetenschappelijk een veel sterkere performantie op vlak van absorptie, drainage en transport dan de andere verbanden op de markt. - Vacutex is ook stugger in gebruik, maar laat zich om flexibeler te worden makkelijke insnijden zodat het verband in zijn geheel beter op het wondbed kan toegesneden worden. - Vacutex heeft een beter management van wondvocht dan de andere capillaire actie verbanden omdat het wondexudaat sneller absorbeert, isoleert en transporteert, zonder het in het verband vast te houden. Daardoor blijft de capillaire werking ook bijzonder lang actief. - Vacutex kan probleemloos gesneden worden op maat van en gestapeld worden in het wondbed, waar dit bij de andere capillaire verband niet of heel veel weiniger het geval is.

5 7. Vacutex en geinfecteerde wonden: - Bij het gebruik van zilververbanden stelt men vaak een stijging van het volume van exudaat vast in geïnfecteerde wonden. Vacutex is voor dit type wonden meer efficiënt in de controle van het volume exudaat, en verwijdert geïnfecteerd exudaat ook op veilige wijze weg van het wondbed door het in zijn centrale laag te isoleren. - Vacutex bevat geen actieve anti-microbiële elementen, in tegenstelling tot zilververbanden of andere anti-infectieverbanden. De anti-microbiële werking van Vacutex is puur mechanisch anti-microbieel, waarbij het verband bacterieel geladen exudaat wegneemt van in het wondbed en daardoor de kans op verdere infecties vermindert. - In het geval van pseudomonas geïnfecteerde wonden werd de laatste jaren vastgesteld dat Vacutex de micro-organismen uit de diepere weefsels wegzuigt om ze naar het wondoppervlak te brengen en te isoleren in de centrale laag van Vacutex. Dit document werd samengesteld op basis van de klinische ervaringen van verschillende landen, waaronder United Kingdom, Duitsland, België, Nieuw Zeeland, Australië. Ze reflecteren dan ook de huidige praktijkervaringen met Vacutex tov andere types van verbanden. Meer wetenschappelijke informatie, artikelen en case studies zijn beschikbaar op de website

Een veelzijdig schuimverband voor betrouwbare absorptie? Cutimed Siltec THERAPIES. HAND IN HAND.

Een veelzijdig schuimverband voor betrouwbare absorptie? Cutimed Siltec THERAPIES. HAND IN HAND. Een veelzijdig schuimverband voor betrouwbare absorptie? Cutimed Siltec THERAPIES. HAND IN HAND. EXSUDAATMANAGEMENT MET SILTEC TECHNOLOGIE BETROUWBARE RESULTATEN IN ALLE OMSTANDIGHEDEN Voor een goede wondgenezing

Nadere informatie

Wondzorgproduct keuze lijst juli 2005

Wondzorgproduct keuze lijst juli 2005 Wondzorgproduct keuze lijst ALGINATEN Alginaten worden gemaakt van bruin zeewier, dat tot vezels en vervolgens tot matjes of (lint) tampons wordt verwerkt. Alginaten bevatten calcium welke aan de wond

Nadere informatie

BIOSORB GELLING FIBRE DRESSING. Belangrijke feiten: In-vitro-bewijs

BIOSORB GELLING FIBRE DRESSING. Belangrijke feiten: In-vitro-bewijs BIOSORB GELLING FIBRE DRESSING Belangrijke feiten: In-vitro-bewijs BIOSORB Gelling Fibre Dressing WAT IS HET? BIOSORB is een zacht, vervormbaar niet-geweven wondverband gemaakt van natriumcarboxymethylcellulose

Nadere informatie

Wondbeoordeling, wondbehandeling en verbandmiddelen. Nel de Ruijter & Kirsten Eeuwijk Wondverpleegkundigen Hagaziekenhuis

Wondbeoordeling, wondbehandeling en verbandmiddelen. Nel de Ruijter & Kirsten Eeuwijk Wondverpleegkundigen Hagaziekenhuis Wondbeoordeling, wondbehandeling en verbandmiddelen Nel de Ruijter & Kirsten Eeuwijk Wondverpleegkundigen Hagaziekenhuis Disclosure belangen spreker (potentiële) belangenverstrengeling Voor bijeenkomst

Nadere informatie

Richtlijn algemene wondverzorging

Richtlijn algemene wondverzorging Richtlijn algemene wondverzorging Inhoud -De Huid -Soorten wonden -WCS -Vochtig wondmilieu -Producten De huid: epidermis, dermis en subcutis Het grootste orgaan van ons lichaam Opbouw: Opperhuid (epidermis)

Nadere informatie

MODERNE WONDZORG TIME ALGORITME IHOR VITENKO

MODERNE WONDZORG TIME ALGORITME IHOR VITENKO MODERNE WONDZORG TIME ALGORITME IHOR VITENKO SYMPOSIUM MODERNE WONDZORG = ALGORITMISCH WONDZORG Patiënt heeft recht op het juiste verband voor de juiste prijs Ihor Vitenko Wondzorgverpleegkundige 08 februari

Nadere informatie

Inspiring Confidence

Inspiring Confidence Wondzorg assortiment Safetac Wondreinigers Conventioneel assortiment Het probleem voor uw patiënt: TRAUMA EN PIJN TM Trauma aan het wondbed Trauma aan de wondomgeving Skin Stripping Pijn Maceratie Pijn

Nadere informatie

HydroTac het hydroactieve wondverband. Houdt droge wonden vochtig en exsuderende wonden voldoende droog.

HydroTac het hydroactieve wondverband. Houdt droge wonden vochtig en exsuderende wonden voldoende droog. NIEUW HydroTac het hydroactieve wondverband. Houdt droge wonden vochtig en exsuderende wonden voldoende droog. Wondbehandeling Houdt exsuderende wonden voldoende droog. HydroTac gemakkelijk, hygiënisch,

Nadere informatie

CUTIMED SILTEC VARIANTEN. Categorie: Schuimverband Leverancier: BSN medical

CUTIMED SILTEC VARIANTEN. Categorie: Schuimverband Leverancier: BSN medical CUTIMED SILTEC Categorie: Schuimverband Samenvatting: Cutimed Siltec is een schuimverband met siliconen wondcontactlaag en superabsorbers. Met Cutimed Siltec kunt u vertrouwen op betrouwbare resultaten

Nadere informatie

Wondbehandelingsproducten

Wondbehandelingsproducten Protocollen Voorbehouden, Risicovolle en Overige handelingen Heelkunde en overige handelingen 97 Wondbehandelingsproducten De behandeling van wonden is gericht op het creëren van een vochtig wondmilieu,

Nadere informatie

Doelstelling. Het op een professionele wijze leren kijken, omschrijven/ rapporteren en registreren van een wond volgens het TIME classificatie model.

Doelstelling. Het op een professionele wijze leren kijken, omschrijven/ rapporteren en registreren van een wond volgens het TIME classificatie model. Tijd voor TIME! Doelstelling Het op een professionele wijze leren kijken, omschrijven/ rapporteren en registreren van een wond volgens het TIME classificatie model. Hoe kan ik mijn zorgen en deskundigheid

Nadere informatie

DECIFERA. De slimste keuze bij complexe wonden

DECIFERA. De slimste keuze bij complexe wonden DECIFERA De slimste keuze bij complexe wonden Wondzorg van Decifera Decifera biedt u een overzichtelijk assortiment aan kwalitatief hoogwaardige wondzorgproducten voor complexe wonden. Een duidelijk assortiment

Nadere informatie

Wondbehandelingsproducten

Wondbehandelingsproducten Protocollen Voorbehouden, Risicovolle en Overige handelingen Heelkunde en overige handelingen 94 Wondbehandelingsproducten De behandeling van wonden is gericht op het creëren van een vochtig wondmilieu,

Nadere informatie

Deze kaart bevat beknopte informatie over de werking en het gebruik van PROMOGRAN*. www.woundmanagement.nl * trademark Systagenix Wound Management

Deze kaart bevat beknopte informatie over de werking en het gebruik van PROMOGRAN*. www.woundmanagement.nl * trademark Systagenix Wound Management Aanbrengen Reinig de wond volgens protocol en verwijder eventueel necrotisch weefsel. PROMOGRAN* bevochtigen/nat maken in de verpakking (met NaCl 0,9%) en vervolgens in de wond draperen OF In de vorm van

Nadere informatie

Cuticell Epigraft OPGELET! SNELLE EPITHELIALISATIE. Huidhersteller aan het werk!

Cuticell Epigraft OPGELET! SNELLE EPITHELIALISATIE. Huidhersteller aan het werk! OPGELET! SNELLE EPITHELIALISATIE Huidhersteller aan het werk! Huidherstellers waar wat in zit Laat u niet misleiden door het weinig spectaculaire uitzicht van. Dit nieuwe epithelialisatieverband geeft

Nadere informatie

Molndal-Verbandtechniek bij totale heup- en knieprothesen

Molndal-Verbandtechniek bij totale heup- en knieprothesen Molndal-Verbandtechniek bij totale heup- en knieprothesen Pedro Braekeveld, RN, MSN Middenkader en diensthoofd chirurgische en medisch-technische diensten Verpleegkundige Ziekenhuishygiënist Inleiding

Nadere informatie

Hoe schoon kan het worden? Reinigen en debridement

Hoe schoon kan het worden? Reinigen en debridement Hoe schoon kan het worden? Reinigen en debridement Barbara den Boogert Wondconsulent Sandy Egbreghts-Uchtmann Wondconsulent/Verpleegkundig specialist i.o. Inhoud Reinigen Debridement Methode van toepassing

Nadere informatie

Basiskennis Wondbedekkers

Basiskennis Wondbedekkers Basiskennis Wondbedekkers Ramona van der Loo-Kolster Decubitus en Wondconsulente Wondsymposium 21 april 2015 Inhoud De ideale wondbedekker Vochtig wondmilieu Observatie en registratie Verschillende soorten

Nadere informatie

Askina Calgitrol Ag. Zilveralginaat wondverband

Askina Calgitrol Ag. Zilveralginaat wondverband Askina Calgitrol Ag Zilveralginaat wondverband Askina Calgitrol Ag wondverband maakt gebruik van de nieuwste technologische ontwikkelingen waarbij de doeltreffendheid van geïoniseerd zilver gecombineerd

Nadere informatie

Ulcus Cruris? Kies Curea

Ulcus Cruris? Kies Curea Ulcus Cruris? Kies Curea Hét absorberend wondverband dat presteert onder druk! Professionele wondbehandeling bij Ulcus Cruris Wist u dat van alle slecht genezende wonden 60% is toe te schrijven aan Ulcus

Nadere informatie

Toepassingen Wonden die geheel of gedeeltelijk zijn bedekt met zwarte droge necrose.

Toepassingen Wonden die geheel of gedeeltelijk zijn bedekt met zwarte droge necrose. Wondreinigers Hypertone hydrogel Isotone hydrogel Wonden die geheel of gedeeltelijk zijn bedekt met zwarte droge necrose. Tubes Z-indexnr. Art.nr. Binnenverp. Transportverp. Tube 5 g 14297744 360500 10

Nadere informatie

Wondzorg doe je samen. Kiezen tussen veilige of effectieve behandeling van infecties? Nooit! THERAPIES. HAND IN HAND.

Wondzorg doe je samen. Kiezen tussen veilige of effectieve behandeling van infecties? Nooit! THERAPIES. HAND IN HAND. Wondzorg doe je samen. Kiezen tussen veilige of effectieve behandeling van infecties? Nooit! THERAPIES. HAND IN HAND. www.bsnmedical.com SAMEN GAAN WE VOOR EEN VEILIGE BEHANDELING VAN WONDINFECTIES Vanaf

Nadere informatie

Online nascholingsinstituut voor de gezondheidszorg

Online nascholingsinstituut voor de gezondheidszorg WONDVERZORGING, HOE DOE JE DAT? Traditionele wondbedekkers Tabel 1 Licht tot matig absorberende verbanden. woven gazen (katoenen gazen of hydrofiel) - laat vocht, lucht en bacteriën door d - kan met wondbed

Nadere informatie

Wondzorg. Wondfysiologie. vochtig of droog? vochtig of droog? Droog (katoen, wol, gaas, )

Wondzorg. Wondfysiologie. vochtig of droog? vochtig of droog? Droog (katoen, wol, gaas, ) Wondzorg 1 2 Wondfysiologie 1 Inflammatie proces vasoconstrictie vasodilatatie + inflammatie 2 Regeneratie proces granulatieweefsel epitheelvorming 3 Remodellering proces contractie littekenvorming 3 4

Nadere informatie

Cerdak bio-keramische. wondverbanden The purification of wound fluid. Principelle wondzorg

Cerdak bio-keramische. wondverbanden The purification of wound fluid. Principelle wondzorg Een innovatie uit Zuid-Afrika Wanneer te gebruiken? Indicaties: Acute wonden: Brandwonden Post operatieve wonden Traumatologische wonden Chronische wonden: Diabetische ulcera Decubitus ulcera Ulcera cruris

Nadere informatie

Wondzorg en Pijn. Balliu Kristof, Wondzorgspecialist Oprichter Wondzorgcentrum

Wondzorg en Pijn. Balliu Kristof, Wondzorgspecialist Oprichter Wondzorgcentrum Wondzorg en Pijn Balliu Kristof, Wondzorgspecialist Oprichter Wondzorgcentrum Wat is wondpijn? Vorm van acute of chronische pijn met een duidelijk aanwijsbare oorzaak. Normaal neemt de intensiteit af

Nadere informatie

- 1 - Decubitusbehandelprotocol

- 1 - Decubitusbehandelprotocol - 1 - Definitie Decubitus is de medische term voor doorliggen, dit betekent weefselversterf, veroorzaakt door de inwerking op het lichaam van druk-, schuif- en wrijfkrachten of een combinatie van deze

Nadere informatie

Eenvoudig te verwijderen

Eenvoudig te verwijderen SILVERCEL NON-ADHERENT HYDRO-ALGINATE ANTIMICROBIAL DRESSING WITH SILVER Eenvoudig te verwijderen SAMPLE NIET VOOR KLINISCH GEBRUIK Meer dan 40% van de patiënten vindt pijn bij de verbandwissel het ergste

Nadere informatie

Uw wonde, onze zorg. Communicatieboekje. Wondzorg

Uw wonde, onze zorg. Communicatieboekje. Wondzorg 1 Uw wonde, onze zorg Communicatieboekje Wondzorg 2 Dit communicatieboekje wondzorg is eigendom van de patiënt. 3 Het is strikt vertrouwelijk en de inhoud is beschermd door het medisch geheim. Inzage mag

Nadere informatie

12. Siliconenverbanden

12. Siliconenverbanden 12. Siliconenverbanden Doel Groep 1: Groep2: a. Schuimverbanden met siliconen b. Transparante wondfolie met siliconen c. Wondcontact materiaal met siliconen d. Fixatiemateriaal met siliconen Littekenverbanden

Nadere informatie

1.1 Exsuderende wonden 3. 1.2 Geïnfecteerde wonden 7. 1.3 Necrotische wonden 10. 1.4 Pijnlijke wonden 11. 1.5 Moeilijke plekken / Diepe wonden 12

1.1 Exsuderende wonden 3. 1.2 Geïnfecteerde wonden 7. 1.3 Necrotische wonden 10. 1.4 Pijnlijke wonden 11. 1.5 Moeilijke plekken / Diepe wonden 12 Wondwijzer Inhoud 1.1 Exsuderende wonden 3 1.2 Geïnfecteerde wonden 7 1.3 Necrotische wonden 10 1.4 Pijnlijke wonden 11 1.5 Moeilijke plekken / Diepe wonden 12 1.6 Knip- en plakinstructies 14 1.7 Behandeloverzicht

Nadere informatie

Verbandmiddelen 17-3-2010. Basisprincipe: vochtige wondgenezing. Siliconen. Wondcontact producten. Zalf / vaseline / paraffine geïmpregneerd gaas

Verbandmiddelen 17-3-2010. Basisprincipe: vochtige wondgenezing. Siliconen. Wondcontact producten. Zalf / vaseline / paraffine geïmpregneerd gaas Basisprincipe: vochtige wondgenezing Verbandmiddelen Winter GD 1962 Wondcontact producten Siliconen Siliconen verbanden Schuimverbanden Zalf / vaseline / paraffine geïmpregneerd gaas Hydro-actieve verbanden

Nadere informatie

De 3M Tegaderm merknaam breidt uit.

De 3M Tegaderm merknaam breidt uit. De 3M Tegaderm merknaam breidt uit. Fixatie en bescherming Wondzorg Chirurgische verbanden 3M Tegaderm Dressings 3Health Care Simple. Dependable. Trusted. De meest vertrouwde naam voor transparante filmverbanden.

Nadere informatie

Ulcus Cruris Therapie aanpak

Ulcus Cruris Therapie aanpak Ulcus Cruris Therapie aanpak Cutimed Geavanceerde wondverzorging Geavanceerde wondverzorging Een handleiding voor de succesvolle Alle wonden zijn verschillend, maar toch hebben ze één ding gemeen: elke

Nadere informatie

Revamil. Producten met honing voor de behandeling en antibacteriële bescherming van acute en complexe (geïnfecteerde) wonden

Revamil. Producten met honing voor de behandeling en antibacteriële bescherming van acute en complexe (geïnfecteerde) wonden Revamil Producten met honing voor de behandeling en antibacteriële bescherming van acute en complexe (geïnfecteerde) wonden Op basis van 100% zuivere honing Revamil Wound Care Wondgel en Wound Dressing

Nadere informatie

De nieuwe PLUS voor kwaliteit: TenderWet plus Het innovatieve kompres van HARTMANN. 3 dagen. Wondbehandeling

De nieuwe PLUS voor kwaliteit: TenderWet plus Het innovatieve kompres van HARTMANN. 3 dagen. Wondbehandeling De nieuwe PLUS voor kwaliteit: TenderWet plus Het innovatieve kompres van HARTMANN. 3 dagen ZONDER WONDVERBANDWISSELING NIEUW! Wondbehandeling De nieuwe PLUS voor kwaliteit. Drie dagen lang geen wondverbandwisseling.

Nadere informatie

Wondzorgkit een optie? Valerie Hanssens Verpleegkundig specialist wondzorg UZ Brussel

Wondzorgkit een optie? Valerie Hanssens Verpleegkundig specialist wondzorg UZ Brussel Wondzorgkit een optie? Valerie Hanssens Verpleegkundig specialist wondzorg UZ Brussel 2 3-2-2016 324 11-7-2014 3-2-2016 Schuimverband Alginaat Hydrocolloïd Hydrogel Zilver verband Hydrofiber Geïmpregneerd

Nadere informatie

Wondbehandelingsproducten

Wondbehandelingsproducten Protocollen Voorbehouden, Risicovolle en Overige handelingen Decubitus 45 Wondbehandelingsproducten De behandeling van wonden is gericht op het creëren van een vochtig wondmilieu, het verwijderen van necrose

Nadere informatie

Wondzorgcentrum. Woundmanagement: Basics and fundamentals

Wondzorgcentrum. Woundmanagement: Basics and fundamentals Wondzorgcentrum Woundmanagement: Basics and fundamentals Activiteiten Opleiding Software Materialen Wondexpertise Proeftuin Innovatieve technieken Huidige situatie België Opleiding Thuisverpleegkundige

Nadere informatie

KALTOSTAT. Voor de behandeling van bloedende wonden. Beschikbaar onder de vorm van wieken en platen, aanpasbaar aan verschillende soorten wonden

KALTOSTAT. Voor de behandeling van bloedende wonden. Beschikbaar onder de vorm van wieken en platen, aanpasbaar aan verschillende soorten wonden KALTOSTAT Voor de behandeling van bloedende wonden Bloedstelpende eigenschappen Kan bloedingen verminderen en het wondexsudaat 1,2 onder contrôle houden Beschikbaar onder de vorm van wieken en platen,

Nadere informatie

Een geurende wond zit niet alleen in de huid, ook in het hoofd.

Een geurende wond zit niet alleen in de huid, ook in het hoofd. Maar bij opa stinkt het zo... Een geurende wond zit niet alleen in de huid, ook in het hoofd. Geur en emotie De zintuigen voor waarnemen van geur zitten dicht bij het gevoelscentrum in de hersenen. Ieder

Nadere informatie

Wondzorg symposium Wat is schoon genoeg?! Sandy Uchtmann Wondconsulent St. Medisch Centrum Haaglanden en Bronovo-Nebo

Wondzorg symposium Wat is schoon genoeg?! Sandy Uchtmann Wondconsulent St. Medisch Centrum Haaglanden en Bronovo-Nebo Wondzorg symposium 2016 Wat is schoon genoeg?! Sandy Uchtmann Wondconsulent St. Medisch Centrum Haaglanden en Bronovo-Nebo (potentiële) belangenverstrengeling Voor bijeenkomst mogelijk relevante relaties

Nadere informatie

Revamil. Producten met honing voor de behandeling en antibacteriële bescherming van acute en complexe (geïnfecteerde) wonden

Revamil. Producten met honing voor de behandeling en antibacteriële bescherming van acute en complexe (geïnfecteerde) wonden Revamil Producten met honing voor de behandeling en antibacteriële bescherming van acute en complexe (geïnfecteerde) wonden Op basis van 100% zuivere honing Revamil Wound Care Antibacteriële Wondgel en

Nadere informatie

In geval van oppervlakkige weinig of niet exsuderende ulcera (ulcus cruris) Voor postoperatieve wonden Als beschermingsverband

In geval van oppervlakkige weinig of niet exsuderende ulcera (ulcus cruris) Voor postoperatieve wonden Als beschermingsverband DuoDERM Extra Dun DuoDERM Extra Dun is een hydrocolloïd verband dat het vochtige wondhelingsmilieu handhaaft. Het kan gebruikt worden op oppervlakkige droge - tot licht exsuderende wonden zonder risico

Nadere informatie

Wondprotocol. Omdat elke wond totale aandacht verdient

Wondprotocol. Omdat elke wond totale aandacht verdient Wondprotocol Omdat elke wond totale aandacht verdient 1 Algemene aandachtspunten bij wondbehandeling: Stem wondbehandeling altijd af in overleg met een behandelend arts! 1. Bepaal de oorzaak van de wond

Nadere informatie

Oedeem en wonden. Oedeem en wond(heling) 2de Tweedaags Vlaams Wondzorg Congres Kortrijk, 17-18/02/2011 M. Flour, UZ Leuven

Oedeem en wonden. Oedeem en wond(heling) 2de Tweedaags Vlaams Wondzorg Congres Kortrijk, 17-18/02/2011 M. Flour, UZ Leuven Oedeem en wond(heling) Krijgen mensen met lymfoedeem sneller wonden? Oedeem en wonden Heeft lymfoedeem een invloed op de wondgenezing? Oedeem en wonden, 2de Tweedaags Vlaams Wondzorg Congres Kortrijk,

Nadere informatie

Inhoud. Wondbehandelingsproducten. Historiek. Historiek 26-5-2011

Inhoud. Wondbehandelingsproducten. Historiek. Historiek 26-5-2011 Wondbehandelingsproducten Janine Huesken Wondverpleegkundige Florence Historiek Historiek 1 ste geschreven documenten 2000 vóór chr. Egyptische cultuur> bewijzen van vergevorderde wondzorg Egyptische cultuur

Nadere informatie

Suprasorb X en Suprasorb X + PHMB

Suprasorb X en Suprasorb X + PHMB Suprasorb X en Suprasorb X + PHMB Aanwijzingen voor gebruik 1. Reinig de wond volgens de gebruikelijke richtlijnen en dep de omringende huid voorzichtig droog met een steriel gaasje. 2. Breng Suprasorb

Nadere informatie

Wondsymposium Mary-Ann el Sharouni AIOS Dermatologie UMCU

Wondsymposium Mary-Ann el Sharouni AIOS Dermatologie UMCU Wondsymposium 31-10-2018 Mary-Ann el Sharouni AIOS Dermatologie UMCU Hoe zou je deze wond beschrijven? Leren kijken Even meekijken Dermatologie = Leren kijken = Actief! Waar gaan we het over hebben? Anatomie

Nadere informatie

De wonde in de Actiebox

De wonde in de Actiebox De wonde in de Actiebox Wondzorg en TIME in een notedop Tiny Coremans Huisartsenconferentie Domus Medica 6 februari 2016 te Antwerpen Verpleegkundig Wondzorgdeskundige, verwonderzorg.be Gespecialiseerd

Nadere informatie

Innovatie voor meer comfort, langere draagtijd en lagere kosten

Innovatie voor meer comfort, langere draagtijd en lagere kosten Innovatie voor meer comfort, langere draagtijd en lagere kosten Dankzij de unieke Flex-technologie Dank aan alle wondverzorgers overal ter wereld. Men gaf aan dat het ideale wondverband: beter blijft zitten;

Nadere informatie

3M Coban 2 Lagen Compressie Systeem Veelgestelde vragen

3M Coban 2 Lagen Compressie Systeem Veelgestelde vragen 3M Coban 2 Lagen Compressie Systeem Veelgestelde vragen Hier vindt u de 25 meest gestelde vragen over Coban 2 Lagen Compressie Systeem. Mocht uw vraag er niet tussen staan, kunt u uw vraag stellen via

Nadere informatie

Cavilon spray/swab/barrierrecreme Laprolan barrière crème Proshield Plus Witte vaseline

Cavilon spray/swab/barrierrecreme Laprolan barrière crème Proshield Plus Witte vaseline Decubitus WONDRANDBESCHERMERS Merknamen Definitie Cavilon spray/swab/barrierrecreme Laprolan barrière crème Proshield Plus Witte vaseline Barrière crèmes en sprays zijn niet prikkelend, zijn geconcentreerd,

Nadere informatie

Innovatie in de wondzorg. Wound management in een nieuw daglicht

Innovatie in de wondzorg. Wound management in een nieuw daglicht NEW Cutimed Innovatie in de wondzorg Wound management in een nieuw daglicht Het nieuwe assortiment voor elke Cutimed, de geavanceerde wondverzorging van BSN medical, in de kijker: Ontdek een vernieuwend,

Nadere informatie

3M Tegaderm wordt de merknaam voor veel meer verbandmiddelen.

3M Tegaderm wordt de merknaam voor veel meer verbandmiddelen. 3M Tegaderm wordt de merknaam voor veel meer verbandmiddelen. Infuusfixatie Specialistische Wondverzorging Chirurgische verbanden 3M Tegaderm Dressings 3 Health Care Huidbescherming. Wondgenezing. De meest

Nadere informatie

Wondzorgverbanden. Welke, wanneer en hoe te gebruiken. Sandra Demuynck Wondzorgverpleegkundige

Wondzorgverbanden. Welke, wanneer en hoe te gebruiken. Sandra Demuynck Wondzorgverpleegkundige Wondzorgverbanden Welke, wanneer en hoe te gebruiken Sandra Demuynck Wondzorgverpleegkundige Acute of chronische wonde Acuut = geneest vlot en zonder probleem Chronisch = een wonde van > 6 weken = terugbetalingsaanvraag

Nadere informatie

SNAP in het kort. Draagbaar, discreet en licht disposable negatieve druk systeem Continue druk van -125mmHg Verbanden

SNAP in het kort. Draagbaar, discreet en licht disposable negatieve druk systeem Continue druk van -125mmHg Verbanden DISPOSABLE NPWT SNAP in het kort Draagbaar, discreet en licht disposable negatieve druk systeem Continue druk van -125mmHg Verbanden Foam (blauw) met open cel structuur Afplakken met gepatenteerde hydrocolloïd

Nadere informatie

TenderWet plus Therapeutische werkzaamheid, compatibiliteit en gebruik in de dagelijkse praktijk van ziekenhuizen en artsenpraktijken

TenderWet plus Therapeutische werkzaamheid, compatibiliteit en gebruik in de dagelijkse praktijk van ziekenhuizen en artsenpraktijken TenderWet plus Therapeutische werkzaamheid, compatibiliteit en gebruik in de dagelijkse praktijk van ziekenhuizen en artsenpraktijken Wondverzorging Samenvatting In een observatieonderzoek bij meerdere

Nadere informatie

Producten BiologiQ Apeldoorn

Producten BiologiQ Apeldoorn MDT/LDT Madentherapie. BiologiQ. Apeldoorn. Categorie: C / D / S MDT/LDT is de biochirurgische behandeling van chronische (geïnfecteerde) wonden, met name als er sprake is van necrose. Speciaal gekweekte,

Nadere informatie

Wondbehandelingsproducten

Wondbehandelingsproducten Protocollen Voorbehouden, Risicovolle en Overige handelingen Heelkunde en overige handelingen 73 Wondbehandelingsproducten De behandeling van wonden is gericht op het creëren van een vochtig wondmilieu,

Nadere informatie

Complexe wondzorg Dr. H. Bontinck - Dr. J. Bontinck. Bijscholingsdagen heelkunde 16/10/2014 en 21/10/2014

Complexe wondzorg Dr. H. Bontinck - Dr. J. Bontinck. Bijscholingsdagen heelkunde 16/10/2014 en 21/10/2014 Complexe wondzorg Dr. H. Bontinck - Dr. J. Bontinck Bijscholingsdagen heelkunde 16/10/2014 en 21/10/2014 Fysiologie van de wondheling Wonde = pathologische toestand waarbij verschillende weefsels van elkaar

Nadere informatie

Alle foams absorberen, alleen KerraFoam sluit het in

Alle foams absorberen, alleen KerraFoam sluit het in Alle foams absorberen, alleen KerraFoam sluit het in FROM THE MAKERS OF K E R R A MA X C A R E HET SUPER SLIMME FOAM VERBAND MET intelligent fluid management Waar traditionele foamverbanden comfort en

Nadere informatie

TIPS & TRICS IN DE NEGATIEVE DRUKTHERAPIE

TIPS & TRICS IN DE NEGATIEVE DRUKTHERAPIE TIPS & TRICS IN DE NEGATIEVE DRUKTHERAPIE KRIS BERNAERTS VERPLEEGKUNDIG SPECIALIST WONDZORG UZ LEUVEN WAT BIJ PROBLEMEN? ZUIGKRACHT BOUWT NIET OP BLOKKADE ALARM BESCHADIGDE HUID PIJN BLOEDING NEGATIEVE

Nadere informatie

Wondbehandeling met negatieve druk

Wondbehandeling met negatieve druk HHZH_INF_134.01(1015) h.-hartziekenhuis vzw Mechelsestraat 24 2500 Lier tel. 03-491 23 45 fax 03-491 23 46 www.hhzhlier.be Patiënteninformatie Wondbehandeling met negatieve druk Voorwoord Samen met uw

Nadere informatie

Voor succesvolle wondgenezing

Voor succesvolle wondgenezing 3M Advanced Wound Care Huidbescherming Wondgenezing NIEUWE MATEN! Mini ovaal & Mini wrap De ster onder de foamverbanden 3M Tegaderm 3M Tegaderm Snelle opname, hoog absorptievermogen Eenvoudige, perfect-fit

Nadere informatie

Complicaties van insteekpunt pinnen bij externe fixatie van fracturen van de distale radius (1999)

Complicaties van insteekpunt pinnen bij externe fixatie van fracturen van de distale radius (1999) Complicaties van insteekpunt pinnen bij externe fixatie van fracturen van de distale radius (1999) 314 patiënten / 27 % complicaties Meest voorkomende complicatie : infectie thv de insteekpunt van de pinnen

Nadere informatie

Wondbehandeling bij een tweedegraads brandwond

Wondbehandeling bij een tweedegraads brandwond Wondbehandeling bij een tweedegraads brandwond Uw behandelend arts heeft een tweedegraads brandwond bij u geconstateerd. In deze folder vindt u informatie over tweedegraads brandwond, wondbehandeling en

Nadere informatie

Observatieonderzoek Ideale wondomgeving tijdens granulatie & epithelisatie dankzij HydroTac

Observatieonderzoek Ideale wondomgeving tijdens granulatie & epithelisatie dankzij HydroTac Observatieonderzoek Ideale wondomgeving tijdens granulatie & epithelisatie dankzij HydroTac Wondverzorging Samenvatting In een observatieonderzoek bij meerdere centra werden de genezingsbevorderende werking,

Nadere informatie

TenderWet plus Therapeutische werkzaamheid, compatibiliteit en gebruik in de dagelijkse praktijk van ziekenhuizen en artsenpraktijken

TenderWet plus Therapeutische werkzaamheid, compatibiliteit en gebruik in de dagelijkse praktijk van ziekenhuizen en artsenpraktijken TenderWet plus Therapeutische werkzaamheid, compatibiliteit en gebruik in de dagelijkse praktijk van ziekenhuizen en artsenpraktijken Wondverzorging Samenvatting In een observatieonderzoek bij meerdere

Nadere informatie

3M Tegaderm. verbanden. chronische wonden. Uw eerste keuze voor bescherming en behandeling van. 3M Health Care

3M Tegaderm. verbanden. chronische wonden. Uw eerste keuze voor bescherming en behandeling van. 3M Health Care 3M Health Care 3M Tegaderm Product Guide 3M Tegaderm verbanden Uw eerste keuze voor bescherming en behandeling van chronische wonden 3M Tegaderm Dressings SIMPLE. DEPENDABLE. TRUSTED. 3M Tegaderm maakt

Nadere informatie

Workshop Oncologisch Ulcus 22 juni 2006

Workshop Oncologisch Ulcus 22 juni 2006 Workshop Oncologisch Ulcus 22 juni 2006 Heleen Lintz-Luidens Verpleegkundig Specialist Radiotherapie Department of Radiation Oncology Radboud University Nijmegen Medical Centre Workshop indeling Kennis

Nadere informatie

Ik voel Nattigheid.. Christine Rogge-Slieker. VS wondzorg en dermatologie bij Allerzorg VS Verpleegkundige Topzorg Noord Nederland

Ik voel Nattigheid.. Christine Rogge-Slieker. VS wondzorg en dermatologie bij Allerzorg VS Verpleegkundige Topzorg Noord Nederland Ik voel Nattigheid.. Christine Rogge-Slieker VS wondzorg en dermatologie bij Allerzorg VS Verpleegkundige Topzorg Noord Nederland Wat gaan we doen? Definitie van Vochtletsel Smetten,Decubitus of IAD? Preventie

Nadere informatie

11. SCHUIMVERBANDEN (Foamverbanden) WCS

11. SCHUIMVERBANDEN (Foamverbanden) WCS Doel 11. SCHUIMVERBANDEN (Foamverbanden) Kenmerken WCS - Absorberen - Goede absorptiecapaciteit - Niet gelvormend - Schuimlaag is doorlaatbaar voor gassen en vocht - Verkleeft niet met de wond - Creëert

Nadere informatie

Praktische richtlijn Oncologische ulcus

Praktische richtlijn Oncologische ulcus Praktische richtlijn Oncologische ulcus In samenwerking met 1. Inleiding Volgens de stichting kankerregister worden 1 man op 3 en 1 vrouw op 4 voor hun 75 jaar met kanker geconfronteerd. De term 'kanker'

Nadere informatie

Oncologische wondzorg: Een specifieke aanpak. Inleiding. Oncologische wonde Oncologisch ulcus. De JaegereLaurence

Oncologische wondzorg: Een specifieke aanpak. Inleiding. Oncologische wonde Oncologisch ulcus. De JaegereLaurence Oncologische wondzorg: Een specifieke aanpak De JaegereLaurence Inleiding 1 man op 3 en 1 vrouw op 4 wordt voor hun 75jaar geconfronteerd met kanker. Kanker : een ongeremde deling van lichaamscellen. Naast

Nadere informatie

Exsudaat wat leert het ons en hoe pakken we het aan?

Exsudaat wat leert het ons en hoe pakken we het aan? Exsudaat wat leert het ons en hoe pakken we het aan? 18/10/2007 Vanwalleghem Geert CNS Wondzorg, decubitus- en valpreventie H.-Hartziekenhuis Roeselare-Menen vzw Wilgenstraat 2 8800 Roeselare tel: 051/233875

Nadere informatie

1-12-2015. Wondbeoordeling. De systematische aanpak van chronische wonden door het gebruik van ITEM

1-12-2015. Wondbeoordeling. De systematische aanpak van chronische wonden door het gebruik van ITEM Steven Smet De systematische aanpak van chronische wonden door het gebruik van ITEM Verpleegkundig-specialist wondzorg / voorzitter decubituscommissie Wondbeoordeling Wondbedpreparatie adhv. TIME In gebruik

Nadere informatie

H.40021.0516. Wondzorgboek

H.40021.0516. Wondzorgboek H.40021.0516 Wondzorgboek Inleiding Voor u ligt het wondzorgboek van de Saxenburgh Groep. Het is een leidraad voor verpleegkundigen, artsen en andere hulpverleners bij de behandeling van uw wond. Met

Nadere informatie

Open been: vocht eruit, wond dicht

Open been: vocht eruit, wond dicht Open been: vocht eruit, wond dicht Vice Versa speciale editie voor doktersassistentes. 22 maart 2016 Stef Menting, Dermatologie, OLVG Oost Programma 17.30-18.30: soorten wonden en behandeling» Stef Menting

Nadere informatie

Mediq Combicare. WCS Congres

Mediq Combicare. WCS Congres WCS Congres Van CombiCare naar Mediq Combicare.CC Casuïstiek Ulcus hiel wondzorgnieuws CombiCare/december 2011 WCS congres 22 en 23 november jl. is het 13e WCS congres gehouden met als thema wontwikkeling.

Nadere informatie

'De investering die rendement oplevert'

'De investering die rendement oplevert' 'De investering die rendement oplevert' Reinigen met microvezels Hoe werken microvezels Wat zijn de voordelen voor - reiniging & hygiëne - efficiency - ergonomie - milieu Assortiment Hoe werken microvezels

Nadere informatie

Behandeling van Veneus Ulcus Cruris

Behandeling van Veneus Ulcus Cruris Behandeling van Veneus Ulcus Cruris Prevalentie van veneus ulcus cruris Ulcus cruris vormt wereldwijd een grote uitdaging. Men onderscheidt twee belangrijke types: namelijk een arterieel en veneus ulcus

Nadere informatie

STIP NIET VAN TOEPASSING. Voor bijeenkomst mogelijk relevante relaties met bedrijven

STIP NIET VAN TOEPASSING. Voor bijeenkomst mogelijk relevante relaties met bedrijven STIP (potentiële) belangenverstrengeling Geen / Zie hieronder Voor bijeenkomst mogelijk relevante relaties met bedrijven Sponsoring of onderzoeksgeld Honorarium of andere (financiële) vergoeding Aandeelhouder

Nadere informatie

De ideale omstandigheden voor wondgenezing? Samenwerking THERAPIES. HAND IN HAND.

De ideale omstandigheden voor wondgenezing? Samenwerking THERAPIES. HAND IN HAND. De ideale omstandigheden voor wondgenezing? Samenwerking UW PATIËNTEN. ONZE PRODUCTEN. WONDZORG DOE JE SAMEN. Om genezing van chronische wonden te ondersteunen is in veel gevallen een complete therapie

Nadere informatie

31/03/2010. Voorarm. Bovenarm. Onderbeen. Andere plaatsen buiten de ledematen

31/03/2010. Voorarm. Bovenarm. Onderbeen. Andere plaatsen buiten de ledematen Skin tears, meer dan een scheurtje Werkgroep acute wondzorg CNC vzw wondzorgvereniging Payne-Martin (1993) Definitie Een scheurwonde is een traumatische wonde die hoofdzakelijk voorkomt op de ledematen

Nadere informatie

Honing. Laatste redmiddel of 1 e keus?

Honing. Laatste redmiddel of 1 e keus? Honing. Laatste redmiddel of 1 e keus? Wat is honing? Wat is honing? Bijenkasten Van nectar tot honing Toevoegen enzymen* door honingbij aan de nectar: Glucoseoxidase* zet glucose om in : gluconzuur->

Nadere informatie

Va c u ü m t h e r a p i e. Informatie voor patiënten

Va c u ü m t h e r a p i e. Informatie voor patiënten Va c u ü m t h e r a p i e Informatie voor patiënten Inh o u d s o p gave Inleiding. 1 Wat is vacuümtherapie. 2 Hoe werkt vacuümtherapie. 3 Wanneer wordt vacuümtherapie toegepast. 3 Voor- en nadelen. 4

Nadere informatie

Snelle genezing in vacuüm verpakking

Snelle genezing in vacuüm verpakking Snelle genezing in vacuüm verpakking Auteur: H. Brull Vertaald/bijgewerkt: Nieuwsbrief: 1999 Pagina: 31-35 Jaargang: 6 Nummer: 4 Toestemming: Illustraties: Bijzonderheden: foliesuctie open buik platzbauch

Nadere informatie

Wondbehandeling met vacuümsysteem

Wondbehandeling met vacuümsysteem WONDZORG Wondbehandeling met vacuümsysteem BEHANDELING Wondbehandeling met vacuümsysteem In deze folder vindt u algemene informatie over de wondbehandeling met een vacuümsysteem. Wij adviseren u de folder

Nadere informatie

Workshop Oncologische ulcera. Beantwoord de vragen zonder met iemand te overleggen

Workshop Oncologische ulcera. Beantwoord de vragen zonder met iemand te overleggen Workshop Oncologische ulcera Beantwoord de vragen zonder met iemand te overleggen Disclosure belangen spreker Wondzorg Symposium 14 oktober 2014 (potentiële) belangenverstrengeling Voor bijeenkomst mogelijk

Nadere informatie

Presentatie VAC Sandra Demuynck

Presentatie VAC Sandra Demuynck Presentatie VAC Sandra Demuynck Programma 1. V.A.C. Units 2. Wat is V.A.C. Therapy? I. SensaTRAC II. V.A.C. Dressings 3. Indicaties/ contra indicaties 4. Casuïstiek 5. Aanbrengen en diverse technieken

Nadere informatie

Astrid Godding Rayon Manager

Astrid Godding Rayon Manager Astrid Godding Rayon Manager Financiële impact vertraagde wondgenezing; In UK jaarlijkse kosten geschat tussen Euro2.3- Euro 3.1 miljard. 1 = 3% van de totale 2005/6 gezondheids uitgaven (Euro 89.4 mld)

Nadere informatie

NIEUW. Postoperatief wondverband met Safetac en Flex Technologie

NIEUW. Postoperatief wondverband met Safetac en Flex Technologie NIEUW Postoperatief wondverband met Safetac en Flex Technologie 1 Beter voorkomen dan genezen Postoperatieve verbanden met een traditionele acrylaat kleeflaag kunnen blaren veroorzaken 1,2 die kunnen leiden

Nadere informatie

4. ANTIBACTERIËLE ZALFGAZEN EN/OF VERBANDEN

4. ANTIBACTERIËLE ZALFGAZEN EN/OF VERBANDEN Doel 4. ANTIBACTERIËLE ZALFGAZEN EN/OF VERBANDEN A. Antibacteriële zalfgazen/verbanden/ gels en vloeistoffen B. Honingverbanden C. Honingzalven D. Zilververbanden - Uitbreiding van de bacteriële kolonisatie

Nadere informatie

Wondzorg. 16 oktober 2013

Wondzorg. 16 oktober 2013 Wondzorg 16 oktober 2013 Wondindeling volgens WCS-classificatie. Oppervlakkig met weinig exsudaat Oppervlakkig met veel exsudaat ROOD Granulatieweefsel beschermen Vetverband max 3d ter plaatse Vb. Jelonet

Nadere informatie

Geniet van de voordelen van het geavanceerd absorptievermogen.

Geniet van de voordelen van het geavanceerd absorptievermogen. Geniet van de voordelen van het geavanceerd absorptievermogen. Geniet van de voordelen van RespoSorb Super Het meest gebruikte super absorberend wondkompres in Europa* * Gegevens op basis van farmaceutische

Nadere informatie