Notulen Ouderraadvergadering dinsdag

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Notulen Ouderraadvergadering dinsdag"

Transcriptie

1 Notulen Ouderraadvergadering dinsdag ) Opening Regina opent de vergadering. Aanwezig zijn: Regina Groenendaal(voorzitter), Nadine Weeda(secretaris), Saskia de Ridder (penningmeester), Connie Janson, Florance de Bruin, Gerda Vijfhuizen, Barbara Snoek, Sandra Pieters, Karin Brouwer(notulist) Voor school is aanwezig: Marco Stoppelenburg Afwezig is: Remi Ramlakhan. 2) Mededelingen: Regina deelt mee waarom Debbie niet bij de vergadering aanwezig is, er waren vragen gekomen nadat zij uit de groepsapp. was vertrokken. Aangezien Debbie slechts 1 vergadering heeft bijgewoond en het einde van het schooljaar bijna is bereikt, is er een naar haar gestuurd, met daarin de toezegging dat wanneer er nieuwe kandidaten gezocht gaan worden, wij haar zullen informeren, voorlopig zijn er genoeg leden binnen de ouderraad. Helaas heeft zij geen reactie gegeven op het bericht. Mededelingen door Marco Stoppelenburg vanuit school: Mevrouw Yvette van Dijk is nu interim Rector, na het vertrek van Mevrouw Jorriena de Jongh. Er hebben zich deze week 3 a 4 sollicitanten gemeld. Medio mei kan er wellicht een nieuwe Rector benoemd worden, waarna een Conrector benoemt kan worden. Binnen het bestuur van het Helinium (Galilei) wordt er gezocht naar een geschikte kandidaat, wanneer deze niet wordt gevonden wordt er extern gezocht. Er wordt gezocht naar iemand die ervaring heeft met veranderingen binnen school. Het organogram van het Helinium gaat veranderen. Er wordt gekozen voor een Rector met daarnaast een Conrector beheer en organisatie, deze persoon moet ook op financieel gebied ervaren zijn, omdat de financiën beheren een taak is die bij deze functie past. Onder de Rector en Conrector komen er 5 Kernteamleiders te staan. Min of meer econoom(conrector beheer en organisatie), financiën e.d. beheren, daaronder 5 kernteamleiders, t.w. de heer G. de Haan (kernteamleider techniek), de heer M. Kuipers (kernteamleider lwoo,vmbo,bk,zw), de heer M. Stoppelenburg (kernteamleider mavo), de heer E. Dröge (kernteamleider havo), en de heer G. Lankhorst (kernteamleider VWO). Voor wat betreft de heren R. Grooten en F. Boesenach die voorheen bij de vergaderingen van de ouderraad aanwezig waren, geldt dat de heer Grooten nu vooral actief is als roostermaker en als leraar wiskunde. De heer Boesenach zou over 1,5 jaar met pensioen kunnen gaan en wellicht vertrekt hij nu eerder. Vooralsnog zijn er 324 nieuwe inschrijvingen binnen voor het nieuwe schooljaar Dat betekent 14 brugklassen, waarvan 6 brugklassen voor de vakcolleges en 8 brugklassen mavo/havo/vwo. Dat levert geen problemen op met de hoeveelheid leerkrachten. Voor het vak Wiskunde en Duits zijn er vaak onvoldoende leerkrachten te vinden, maar op het Helinium zijn er vooralsnog voldoende leerkrachten voor het nieuwe schooljaar. Nadine deelt mee dat in het jaarboek voor alle examenkandidaten een tekst van de ouderraad komt te staan, zoals ook in de voorgaande jaren, zoals hieronder afgebeeld.

2 Volgens Marco is het jaarboek een kostbaar boekje, waar de ouderraad voor 1.000,= per jaar aan bijdraagt, wellicht moet er in de toekomst naar een goedkoper alternatief worden gezocht.

3 Saskia deelt mee dat ze op verzoek van mevrouw Doorduin een leerling heeft geholpen met het voorlezen van het schoolexamen Engels. Ze heeft zelfs 2x geholpen. Dat vonden zowel Saskia als de leerling heel prettig en als bedankje heeft ze een doos Merci gekregen, die ze helaas niet heeft meegenomen naar de vergadering. 3) Notulen vorige vergadering. Met betrekking tot het beleid, voor het organiseren van disco s zoals gesteld in de in rondvraag, deelt Marco mee dat wellicht ook de disco s voortaan door RI-JO verzorgd gaan worden. Het beleid daarvoor moet in het nieuwe team worden besproken. Tevens wordt er nagedacht over de huisvesting van de school. Er zijn nu 3 gebouwen in gebruik, 2 gebouwen zou v.w.b. vloeroppervlak voldoende zijn. Het hoofdgebouw is het oudst en kent wat achterstallig onderhoud. Het TPH heeft zware machines, waarvoor speciale vloeren nodig zijn. Het middengedeelte is het nieuwst. Er moet bekeken worden hoe de school er in de toekomst uit komt te zien, zeker gelet op de kosten. 4) Financiën Banksaldo ,25 In Kas: 7,55 Voor deelname aan Mission Olympic, zijn de inschrijfkosten van 100,= betaald. Voor de ploeg van de tennis teams, zijn er 2 teams van 2 dubbels geplaatst! Ook een softbalbal team en een voetbalteam is geplaatst! De finale is in Amsterdam, de opening in het Olympisch Stadion is op vrijdag 10 juni a.s. en er mogen leden van de ouderraad mee, als ze zin hebben. A.s. donderdag is er een veldloop om kandidaten te selecteren. Havo 5 heeft het examen uitje gebruikt voor een etentje bij Yoe Yie (ouders van een leerling uit Havo 5). Er is 310,= voor rekening van school aan uitgegeven. 5) Adressenlijst. De adressenlijst wordt nu vanavond voor een deel gecontroleerd en wordt daarna rondgestuurd. Voor wat betreft de taken; Gerda wil het maken van de notulen overnemen van Karin. Geen van de leden wil stoppen, alleen Karin stopt aangezien zij volgend jaar geen kind meer op het Helinium heeft zitten. 6) Diploma-uitreiking: Er zijn op 1 juli 7 leden beschikbaar. De tijden zijn nog niet bekend. Havo 5 is s middags, de rest allemaal s avonds. In het hoofdgebouw hoeft de ouderraad alleen square caps uitdelen. In het TPH heeft de ouderraad vorig schooljaar ook cocktails staan maken. Dat is de taak van de Facilitaire dienst. Vorig jaar liep dat niet zo vlot, er werden al cocktails neergezet, terwijl er eerst koffie en thee werd geschonken. Belangrijk is dus de voorbereiding en voor eventuele hulp moeten ze de ouderraad daarvoor op tijd benaderen.

4 Er zijn 3 sessies in het hoofdgebouw, mavo, havo en vwo en 2 sessies in het TPH. Saskia kan de hele dag. Gerda kan s avonds, evt. s middags. Barbara kan ook s avonds, evt. s middags Sandra het liefst s avonds Connie kan hele dag Florance het liefst s avonds. Van Remi is niet bekend wanneer hij kan of wil meehelpen. Er zijn 319 Square Caps besteld, zijn per stuk verpakt en op het bedrukte deel zit een stikker, dus is het handig om dat van tevoren te verwijderen. De dozen kunnen bij Marco in zijn kantoor worden geplaatst. In eerste instantie komen de dozen bij Connie te staan. 7) Aanvragen/verzoeken van personeel. Mw. Doorduin heeft via Marco een aanvraag ingediend, om in juni op stap te gaan met de leerlingen van 3 mavo. Ze willen naar soldaat van Oranje de musical. Het betreft 91 leerlingen en het gaat om een educatie voorstellingen in de middag. Tevens is het een ¼ van wat nodig is voor hun CKV dossier, dat bestaat uit een aantal onderdelen, waaronder bijvoorbeeld een film, een kunstobject, een theater voorstelling. De Ouderraad besluit de kosten van de bus te betalen t.w. 1080,=. Zoals eerder genoemd kost het Fotojaarboek veel geld: 20,= is bijvoorbeeld de kostprijs. Vanuit school wordt dit begeleidt door mevrouw Groen, in samenwerking met een aantal leerlingen. Zij wil het wel overdragen. Blijven we dit doen? Zijn er verder nog zaken die we voor school kunnen aanschaffen, misschien een Smartboard??? Is ook iets om verder over na te denken, te overleggen. 8) Lief en Leed. De heer Roostee ( economieleraar Bovenbouw) heeft afgelopen weekend een hersenbloeding gehad. Motorisch gaat het goed, het spreken gaat slecht. Vanuit de ouderraad een kaartje sturen! De heer Van der Vooren heeft hartklachten, in het verleden heeft hij ook al eens een hartaanval gehad. Hij zit nu thuis in de ziektewet. De heer Postma, heeft achillespees problemen. Mevrouw van der Wolff, is per morgen met zwangerschapsverlof. 9) Rondvraag/ Alles wat verder ter tafel komt. Nadine: Namenlijst op de site is aangepast. Jeanine Lucas voert dit uit. Regina wil graag een stick met foto s van de ouderraad, zodat er een poster gemaakt kan worden door Quinty of door Jesse, de zoon van Nadine. Overleggen ze samen. Deze poster wordt dan gebruikt bij activiteiten binnen school, waarbij de ouderraad zich presenteert.

5 Connie heeft een opmerking over het vak wiskunde van de heer Bovée. Hij blijkt toetsen te maken, waarbij 80% van leerlingen toets niet afkrijgt. Op deze manier kun je heel moeilijk een hoog cijfer halen. Marco wil hier verder niet op ingegaan en verwijst Connie naar de heer Lankhorst, om dit met hem te bespreken. Marco deelt wel mee dat op 4 mei vanwege de dodenherdenking het Helinium en OBS Het Palet samen hier aandacht aan besteden in Nieuwenhoorn, in het kerkje aan het Dorpsplein, 2 leerlingen dragen gedichten voor. Hij vraagt of dit misschien ook iets is voor de ouderraad, door bijvoorbeeld de bloemen te betalen, of zelf mee te lopen in de stoet en bij het gedenkteken neer te leggen? Is ook iets om over na te denken, voor volgend jaar. Nieuwe leerkrachten die vanaf 1 mei een aanstelling krijgen worden ook door de leerlingen beoordeeld aan de hand van een vragenlijst die de leerlingen moeten invullen. Bobje Goudsmit komt op 1 juni op school, ouders van de ouderraad zijn van harte welkom, aanmelden bij Nadine. Voor het etentje gaan we met Marco en de leden van der ouderraad op 14 juni a.s. naar Zoet of Zout, dus niet naar Perry s in Scharrendijke. Als iedereen kan, zijn we met 10 leden en Marco, dus totaal 11 personen. Dat is dan onze laatste, informele vergadering dit schooljaar. Karin neemt dan ook afscheid. Om uur spreken we af bij Zoet of Zout Contactgegevens o Zoet of Zout o Haringvlietplein 3 o 3251 LD Stellendam Nagekomen berichten via de app/mail. Aanvraag vernieuwing Kippenhok door Marcel Venis (biologie) 700,=. Is door het merendeel van de leden goedgekeurd. Aanvragen graag in de vergadering bespreken, of via de mail het verzoek indienen en met penningmeester overleggen wat er mogelijk is. Indeling diploma-uitreiking: (tijden volgen nog). Saskia en Connie s middags (hoofdgebouw) Connie, Gerda en Sandra s avonds (hoofdgebouw) Saskia, Florance en Barbara s avonds (tph)

6 Geplande vergaderingen schooljaar Eerste vergadering in het nieuwe schooljaar! Ouderraad ledenoverzicht Regina Groenendaal Geep 3 in dienst februari XD Hellevoetsluis / Nadine Weeda nadineweeda@upcmail.nl Beukelaar 6 in dienst oktober BP Melissant / Karin Brouwer k.brouwerblom@gmail.com Archeologenweide 16 in dienst sinds juni NN Hellevoetsluis / Saskia de Ridder Kasteelpad 5 sassefras353@gmail.com in dienst sinds febr GT Hellevoetsluis /

7 Connie Janson Schenkeldijk 2 in dienst sinds maart LG Hellevoetsluis / Florance de Bruin florance31@hotmail.com Beeloostraat 6 in dienst sinds maart BC Hellevoetsluis Gerda Vijfhuizen gvijfhuizen@hotmail.nl Lijsterbeslaan 12 in dienst sinds april CJ Oostvoorne Sandra Pieters s.pieters@primovpr.nl Sonatestraat 6 in dienst sinds april PG Hellevoetsluis Barbara Snoek blsnoekheuts@gmail.com Singravenstraat 9 in dienst sinds april VH Hellevoetsluis Remi Ramlakhan remi.ramlakhan@gmail.com Wezel 15 in dienst sinds april RE Hellevoetsluis

Aanwezig: Sandra, Barbara, Remi, Regina, Ruud, Nadine Saskia, Conny, Florance. Afwezig: Gerda

Aanwezig: Sandra, Barbara, Remi, Regina, Ruud, Nadine Saskia, Conny, Florance. Afwezig: Gerda Notulen OR-vergadering 8-11-2016 Aanwezig: Sandra, Barbara, Remi, Regina, Ruud, Nadine Saskia, Conny, Florance. Afwezig: Gerda 1.Opening Regina opent de vergadering om 19.50 uur en heet iedereen welkom.

Nadere informatie

Ouderbrief April 2017

Ouderbrief April 2017 Ouderbrief April 2017 Geachte ouders/verzorgers, Het derde rapport ontvangt u uiterlijk a.s. vrijdag en via Magister kunt u inschrijven voor de tafeltjesavond. Het zijn drukke tijden, zeker voor de examenkandidaten.

Nadere informatie

Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 25 oktober 2016 Aanwezig : Joyce van Dijk Mark Mees (rector)

Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 25 oktober 2016 Aanwezig : Joyce van Dijk Mark Mees (rector) Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 25 oktober 2016 Aanwezig : Joyce van Dijk Mark Mees (rector) Arenda Doets Hans Nijhuis (voorzitter) Daphny Figge-Paap Mascha van Trier Seb Goezinnen Velthuis

Nadere informatie

Voorlopige jaarplanning 2014-2015

Voorlopige jaarplanning 2014-2015 Pagina 1 Voorlopige jaarplanning 2014-2015 Maand september 2014 ma 1 sep 13.00-16.00 Introductieprogramma Brugklas ma 1 sep 14.00-16.00 Introductieprogramma tweede leerjaar ma 1 sep 14.00-16.00 Introductieprogramma

Nadere informatie

Ouderraad. Monique, Miranda, Mariëlle, Angelique, Bianca, Sandra, Aline, Cindy, Dieke, Juf Hennie

Ouderraad. Monique, Miranda, Mariëlle, Angelique, Bianca, Sandra, Aline, Cindy, Dieke, Juf Hennie Notulen OR vergadering 22 juni 2015 Aanwezig: Afwezig: Monique, Miranda, Mariëlle, Angelique, Bianca, Sandra, Aline, Cindy, Dieke, Juf Hennie niemand 01. Opening Monique opent de vergadering om 20:40.

Nadere informatie

Agenda MR vergadering 11 april 2019 Aanvang uur zonder schoolleiding uur met schoolleiding

Agenda MR vergadering 11 april 2019 Aanvang uur zonder schoolleiding uur met schoolleiding Agenda MR vergadering 11 april 2019 Aanvang 17.30 uur zonder schoolleiding 18.00 uur met schoolleiding Mondelinge informatie en updates over Goedkeuren notulen 24 januari Financiën afronding 2018 Taakbeleid/Ontwikkelgroep

Nadere informatie

woensdag 7 oktober 2015 O&O: excusrie Leeuwarden Wereld Water College met havo 4 en vwo 4 en 5

woensdag 7 oktober 2015 O&O: excusrie Leeuwarden Wereld Water College met havo 4 en vwo 4 en 5 dag en datum tijdstip omschrijving Oktober 2015 vrijdag 2 oktober 2015 dinsdag 6 oktober 2015 19.30 uur audities musical (zang en dans) woensdag 7 oktober 2015 O&O: excusrie Leeuwarden Wereld Water College

Nadere informatie

OOMC = Overkoepelende Oudervereniging Markland College PIA = profielinformatieavond MDR = meerdaagse reizen MaS = maatschappelijke stage

OOMC = Overkoepelende Oudervereniging Markland College PIA = profielinformatieavond MDR = meerdaagse reizen MaS = maatschappelijke stage Gebruikte afkortingen V = vwo H = havo VH = vwo/havo OGA = Oudenbosch gymnasium atheneum OH = Oudenbosch havo OM = Oudenbosch mavo BGL = beroepsgerichte leerwegen BB = basis beroepsgerichte leerweg KB

Nadere informatie

Hans opent de vergadering. Vandaag zal Joyce notuleren.

Hans opent de vergadering. Vandaag zal Joyce notuleren. Verslag : Vergadering ouderraad KSH Datum : 25 november 2014 Aanwezig : Hans Nijhuis (voorzitter) Wim Velthuis (penningmeester) Joyce van Dijk (notulist) Esther van der Linden Arenda Doets Petra Bouterse

Nadere informatie

Draaiboek Activiteiten Ouderraad Schoonhovens College

Draaiboek Activiteiten Ouderraad Schoonhovens College Algemeen De ouderraad bestaat uit minimaal 7 en maximaal 13 ouders. Daarnaast zijn een directielid, een afgevaardigde van de leerkrachten van VW en een afgevaardigde van de leerkrachten van AP aanwezig

Nadere informatie

Centraal Examen 2016, eerste tijdvak Het vakkenrooster is in bijlage 1 toegevoegd. In april 2016 wordt het lokalenrooster gepubliceerd.

Centraal Examen 2016, eerste tijdvak Het vakkenrooster is in bijlage 1 toegevoegd. In april 2016 wordt het lokalenrooster gepubliceerd. De ouders/verzorgers en de leerlingen van 5 havo en 6 vwo Hoorn, 11 december 2015 Betreft: informatie rondom examens en einde schooljaar Geachte ouders/verzorgers, beste leerlingen, Nu het examenjaar al

Nadere informatie

OPENING: Peter opent de vergadering en heet iedereen welkom. NOTULEN: De notulen van de vergadering van 7 juni 2016 worden goedgekeurd.

OPENING: Peter opent de vergadering en heet iedereen welkom. NOTULEN: De notulen van de vergadering van 7 juni 2016 worden goedgekeurd. NOTULEN VERGADERING 6 SEPTEMBER 2016 MEDENZEGGENSCHAPSRAAD OBS DE BASCULE AANWEZIG: Chantal Wilting, Lucinda Klasen, Joko Potze, Henri Hooge, Karin Sobel (PG) Peter Koops, Bart Pronker, Michiel Smit, Jerney

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 februari 2017

Nieuwsbrief 3 februari 2017 Nieuwsbrief 3 februari 2017 Schoolnieuws Beste ouders / verzorgers, Hierbij ontvangt u de tiende nieuwsbrief van het schooljaar 2016-2017. Vervoer Een groot aantal leerlingen van onze school gaat op de

Nadere informatie

ALGEMEEN DEEL VAN HET PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING. HAVO 4 en 5 Atheneum 4, 5 en 6 cursus

ALGEMEEN DEEL VAN HET PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING. HAVO 4 en 5 Atheneum 4, 5 en 6 cursus ALGEMEEN DEEL VAN HET PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING HAVO 4 en 5 Atheneum 4, 5 en 6 cursus 2017-2018 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord p. 3 2. Overzicht indeling studie- en toetsweken p. 3 3. Begrippenlijst

Nadere informatie

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 7 DEC.

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 7 DEC. NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 7 DEC. 2017 Aanwezig: Afwezig: Igor Martin (voorzitter), Ester den Otter, Hans Nuhn, Martin Romeijn, Hannie Roosen, Judith Aust, Jeroen Verhoeven, Sander Pustjens, Marie-

Nadere informatie

Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 19 juni 2018 Aanwezig : Joyce van Dijk Daphny Paap. Monique Hallegraeff (namens het team) Jolanda Verbeek

Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 19 juni 2018 Aanwezig : Joyce van Dijk Daphny Paap. Monique Hallegraeff (namens het team) Jolanda Verbeek Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 19 juni 2018 Aanwezig : Joyce van Dijk Daphny Paap Seb Goezinnen (penningmeester) Mascha van Trier (vz) Monique Hallegraeff (namens het team) Jolanda Verbeek

Nadere informatie

Informatiebulletin Uitgave van: C.B.S. De Noordster, t Kort Morn AK Nij Altoenae Tel:

Informatiebulletin Uitgave van: C.B.S. De Noordster, t Kort Morn AK Nij Altoenae Tel: Informatiebulletin Uitgave van: C.B.S. De Noordster, t Kort Morn 2 9072 AK Nij Altoenae Tel: 0518 402494 Jaargang 22 nummer 10: 2 juni 2017 Praktisch verkeersexamen Afgelopen april hebben de leerlingen

Nadere informatie

Notulen vergadering Ouderraad TVWO/Atheneum/HAVO 12 december 2018

Notulen vergadering Ouderraad TVWO/Atheneum/HAVO 12 december 2018 = Notulen vergadering Ouderraad TVWO/Atheneum/HAVO 12 december 2018 Aanwezig: Aanwezig aspirant-lid: Afwezig met kennisgeving: Gast verdiepingsonderwerp: Ronald Brouwer, Gabriela Ferrari, Henk Heerdink,

Nadere informatie

Toetsing en examinering in de bovenbouw. Praktische handleiding bij de toetsweken en het centraal examen

Toetsing en examinering in de bovenbouw. Praktische handleiding bij de toetsweken en het centraal examen Toetsing en examinering in de bovenbouw Praktische handleiding bij de toetsweken en het centraal examen Gerrit van der Veen College 2018-2019 1 Inhoud Inleiding... 3 Overzicht toetsen 2018-2019... 4 Toetsroosters

Nadere informatie

maandag 29 februari dinsdag 1 maart Versieren voor Kunstproject Papier hier! woensdag 2 maart Opening Papier hier!

maandag 29 februari dinsdag 1 maart Versieren voor Kunstproject Papier hier! woensdag 2 maart Opening Papier hier! MUZEJOURNAAL WEEK 9 en 10; VRIJDAG 26 februari 2016 AGENDA maandag 29 februari dinsdag 1 maart Versieren voor Kunstproject Papier hier! woensdag 2 maart Opening Papier hier! donderdag 3 maart vrijdag 4

Nadere informatie

Toetsing en examinering in de bovenbouw. Praktische handleiding bij de toetsweken en het centraal examen

Toetsing en examinering in de bovenbouw. Praktische handleiding bij de toetsweken en het centraal examen Toetsing en examinering in de bovenbouw Praktische handleiding bij de toetsweken en het centraal examen Gerrit van der Veen College 2017-2018 1 Inhoud Inleiding... 3 Overzicht toetsen 2017-2018... 4 Toetsroosters

Nadere informatie

Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 20 juni 2017 Aanwezig : Joyce van Dijk Mark Mees (rector)

Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 20 juni 2017 Aanwezig : Joyce van Dijk Mark Mees (rector) Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 20 juni 2017 Aanwezig : Joyce van Dijk Mark Mees (rector) Doets Hans Nijhuis (voorzitter) Daphny Paap Mascha van Trier Seb Goezinnen Wim Velthuis (penningm.)

Nadere informatie

HAVO 4 en 5 Atheneum 4, 5 en 6 cursus

HAVO 4 en 5 Atheneum 4, 5 en 6 cursus ALGEMEEN DEEL VAN HET PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING HAVO 4 en 5 Atheneum 4, 5 en 6 cursus 2019-2020 D. Schregardus (examensecretaris) 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord p. 3 2. Overzicht indeling studie-

Nadere informatie

Ruimte voor evt. individueel gesprek

Ruimte voor evt. individueel gesprek 20.00 21.15 uur Plenair gedeelte SE s, PTA en examenreglement Website en informatievoorziening Kennismaking met mentor Vervolg uitleg Tweede Fase en 5 e leerjaar Ruimte voor evt. individueel gesprek Onderwijsprogramma

Nadere informatie

Verslag: Vergadering Ouderraad KSH Datum: 8 januari 2019 Aanwezig: Mascha van Trier (voorzittter) Mark Mees (rector)

Verslag: Vergadering Ouderraad KSH Datum: 8 januari 2019 Aanwezig: Mascha van Trier (voorzittter) Mark Mees (rector) Verslag: Vergadering Ouderraad KSH Datum: 8 januari 2019 Aanwezig: Mascha van Trier (voorzittter) Mees (rector) Daphny Paap Eveline Gerrits Seb Goezinnen (penningmeester / notulist) Michael Smit Julie

Nadere informatie

Info-avond zomerschool 16 t/m 27 juli Welkom

Info-avond zomerschool 16 t/m 27 juli Welkom Info-avond zomerschool 16 t/m 27 juli 2018 Welkom Info-avond zomerschool 16 t/m 27 juli 2018 mevr. De Bruin (1-hv) mevr. Willemsen (1-, 2- en 3-vwo) dhr. Geluk (1-th & 2-vmbo-t) dhr. De Bie (2- en 3- havo)

Nadere informatie

Hartelijk welkom. Informatieavond leerjaar 4 MAVO G/T. Donderdag 6 september 2018

Hartelijk welkom. Informatieavond leerjaar 4 MAVO G/T. Donderdag 6 september 2018 Hartelijk welkom Informatieavond leerjaar 4 MAVO G/T Donderdag 6 september 2018 Programma Welkom Het examen Na Marianum Met de mentor mee.. Informatieavond VMBO Lichtenvoorde Gemengde en Theoretische leerweg

Nadere informatie

HAVO 4 en 5 Atheneum 4, 5 en 6 cursus

HAVO 4 en 5 Atheneum 4, 5 en 6 cursus ALGEMEEN DEEL VAN HET PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING HAVO 4 en 5 Atheneum 4, 5 en 6 cursus 2018-2019 D. Schregardus (examensecretaris) Versie 180920.1 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord p. 3 2. Overzicht

Nadere informatie

Organisatie Centraal Schriftelijk Eindexamen 2018

Organisatie Centraal Schriftelijk Eindexamen 2018 Organisatie Centraal Schriftelijk Eindexamen 2018 vmbo theoretische leerweg Reuver ORGANISATIE CENTRAAL SCHRIFTELIJK EINDEXAMEN 2018 VMBO Beste examenkandidaat, In dit boekje is de organisatie van het

Nadere informatie

Examendraaiboek voor leerlingen EINDEXAMEN 2019

Examendraaiboek voor leerlingen EINDEXAMEN 2019 dinsdag 16 april Jullie krijgen je cijferlijst. Je moet deze lijst goed controleren. Als alle cijfers en de andere gegevens in orde zijn en zet je je handtekening eronder en levert de cijferlijst in bij

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Geachte ouders, verzorgers. In deze uitgave

NIEUWSBRIEF. Geachte ouders, verzorgers. In deze uitgave NIEUWSBRIEF juli 2013 Nieuwsbrief voor ouders en verzorgers Geachte ouders, verzorgers In de laatste periode van het schooljaar vinden altijd veel activiteiten plaats: de start van de centrale examens,

Nadere informatie

De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje

De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje vrijdag 27 november 2015 jaargang 13 nr. 8 agenda: 2 december Roofvogelles kinderboerderij groep 7/8 4 december Sinterklaasfeest

Nadere informatie

Organisatie centraal eindexamen 2016

Organisatie centraal eindexamen 2016 Organisatie centraal eindexamen 2016 vmbo Reuver ORGANISATIE CENTRAAL EINDEXAMEN 2016 VMBO Beste examenkandidaat, In dit boekje is de organisatie van de centrale examens beschreven. Ook zijn er belangrijke

Nadere informatie

I. Examencommissie pag. 2. II. Reglement : Begrippen pag Algemene bepalingen pag Overige bepalingen pag. 6

I. Examencommissie pag. 2. II. Reglement : Begrippen pag Algemene bepalingen pag Overige bepalingen pag. 6 INHOUDSOPGAVE I. Examencommissie pag. 2 II. Reglement 2014-2015: Begrippen pag. 3 1. Algemene bepalingen pag. 3 2. Overige bepalingen pag. 6 III. Examenoverzicht pag. 7 I. DE EXAMENCOMMISSIE -.. 2014-2015

Nadere informatie

Afwezig: Marjo Aanwezig: Sandra, Simone, Lieke, Sophie, Claudia, Nicole, Linda, Chantal, Will, Suzanne, Evelyne

Afwezig: Marjo Aanwezig: Sandra, Simone, Lieke, Sophie, Claudia, Nicole, Linda, Chantal, Will, Suzanne, Evelyne Notulen OR vergadering 19 september 2017 Afwezig: Marjo Aanwezig: Sandra, Simone, Lieke, Sophie, Claudia, Nicole, Linda, Chantal, Will, Suzanne, 1. opening Sophie opent de vergadering en neemt waar voor

Nadere informatie

Aanwezig: Corlinda, Debbie, Karin, Joost, Lana, Melanie, Yoica, Yvette

Aanwezig: Corlinda, Debbie, Karin, Joost, Lana, Melanie, Yoica, Yvette Notulen vergadering Ouderraad/Oudervereniging Het Palet Maandag 14 maart 2019 Aanvang 19.00 uur Aanwezig: Corlinda, Debbie, Karin, Joost, Lana, Melanie, Yoica, Yvette Aanwezig vanuit team: Annelies Afwezig:

Nadere informatie

1. Wisseling voorzitterschap Nicolette neemt het voorzitterschap over van Jessica. Notulist blijft rouleren.

1. Wisseling voorzitterschap Nicolette neemt het voorzitterschap over van Jessica. Notulist blijft rouleren. Notulen OC de Tweeling Datum: 23 januari 2017 Aanwezig: Nicolette (voorzitter), Renée, Anniek, Wouter, Gerwin, Laura, Anne, Erna (notulist) Afwezig: Jessica Bijlagen: actielijst + jaarplanning 1. Wisseling

Nadere informatie

Ouderinformatie avond 4 MAVO

Ouderinformatie avond 4 MAVO Ouderinformatie avond 4 MAVO Maandag 14 september 2015 Tijd: 20.00 uur Mentor Eerste aanspreekpunt voor leerlingen Op de hoogte van resultaten & cijfers Eerste aanspreekpunt voor ouders (ziekte, cijfers

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Overblijven op OBS Molenakker... 4. De school... 4. De overblijfkrachten... 4. De gang van zaken rond het overblijven...

Inhoudsopgave. Overblijven op OBS Molenakker... 4. De school... 4. De overblijfkrachten... 4. De gang van zaken rond het overblijven... Inhoudsopgave Overblijven op OBS Molenakker... 4 De school.... 4 De overblijfkrachten.... 4 De gang van zaken rond het overblijven.... 5 Het aanmelden.... 5 Wijziging gegevens.... 5 Het afmelden.... 5

Nadere informatie

Informatieavond 5 havo

Informatieavond 5 havo Informatieavond 5 havo dinsdag 8 september 2015 Van harte welkom Programma 20.15 20.25 20.35 20.45 Algemene Informatie Informatie over LOB (Ellen Nieuwelink) Pauze met koffie / thee Kennismaking met de

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine Notulen MR vergadering 29 maart 2016 Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine 1. Opening. Bart opent de vergadering. De notulen van 4

Nadere informatie

Info-avond zomerschool 7 t/m 21 juli Welkom

Info-avond zomerschool 7 t/m 21 juli Welkom Info-avond zomerschool 7 t/m 21 juli 2017 Welkom Info-avond zomerschool 7 t/m 21 juli 2017 mevr. Willemsen (1-, 2- en 3-vwo) dhr. Geluk (2-vmbo-t) dhr. de Bie (2- en 3- havo) dhr. de Jong (4-, 5- en 6-vwo)

Nadere informatie

OPEN AVOND DONDERDAG 12 JANUARI 2017 START OLYMPIAKLAS

OPEN AVOND DONDERDAG 12 JANUARI 2017 START OLYMPIAKLAS EDITIE 2 23 DECEMBER 2016 OPEN AVOND DONDERDAG 12 JANUARI 2017 Op donderdag 12 januari 2017 vindt de Open Avond van de Walewyc plaats. Van 18.00 21.00 uur ontvangen wij de leerlingen van groep 7 en 8 en

Nadere informatie

Informatieavond 5 havo. dinsdag 6 september 2016

Informatieavond 5 havo. dinsdag 6 september 2016 Informatieavond 5 havo dinsdag september 201 Van harte welkom Programma 20.15 20.25 20.35 20.45 Algemene Informatie Informatie over LOB (Ellen Nieuwelink) Pauze met koffie / thee Kennismaking met de mentor

Nadere informatie

Kennismakingsavond 4 havo

Kennismakingsavond 4 havo Kennismakingsavond 4 havo Mentoren: Judith Scheepers Margriet van Zwam Christina Sanchez Lizzy Bos E-mail: j.scheepers@lyceumelst.nl m.vanzwam@lyceumelst.nl c.sanchez@lyceumelst.nl l.bos@lyceumelst.nl

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Einde schooljaar

NIEUWSBRIEF Einde schooljaar NIEUWSBRIEF Einde schooljaar Beste ouder(s), Met deze nieuwsbrief informeren wij u over het schooljaar 2017-2018. U zult begrijpen dat een nieuw schooljaar veel voorbereiding vraagt en dat we soms pas

Nadere informatie

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 13vwo6

Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl. Studiewijzer. 13vwo6 Vrijeschool voor voortgezet onderwijs vwo, havo, vmbo-tl Studiewijzer 13vwo6 2013/2014 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor klas 12vwo6. Lees de studiewijzer goed door en stel je op

Nadere informatie

Welkom. LOB-informatieavond Klas 2 MAVO. Dinsdag 17 november 2015

Welkom. LOB-informatieavond Klas 2 MAVO. Dinsdag 17 november 2015 Welkom LOB-informatieavond Klas 2 MAVO Dinsdag 17 november 2015 Deze avond Opening Kiezen Wat doen wij eraan? De bovenbouw MAVO De sectoren Mogelijkheden na de MAVO Sluiting Kiezen is een proces We onderscheiden

Nadere informatie

Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad Stichting Openbaar Primair Onderwijs Goeree- Overflakkee

Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad Stichting Openbaar Primair Onderwijs Goeree- Overflakkee Notulen van de GMR- vergadering op 4 oktober 2017 welke werd gehouden op het kantoor van SOPOGO te Oude- Tonge. Aanwezig: Klazina Nipius (voorzitter), Pieter Verbrugh (directeur- bestuurder), zie verder

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2011/2012

Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2011/2012 Jaarverslag Medezeggenschapsraad Mariaschool Schooljaar 2011/2012 Algemeen De Medezeggenschapsraad (hierna: MR) is een in de Wet Medezeggenschap (hierna: WMS) op scholen voorgeschreven orgaan, welke uit

Nadere informatie

DIVERSE REGELINGEN MAVO

DIVERSE REGELINGEN MAVO DIVERSE REGELINGEN MAVO 1 TOETSING In mavo-3 krijgen de leerlingen te maken met voortgangstoetsen en schoolexamentoetsen. Voortgangstoetsen zijn toetsen (repetities, luistertoetsen, teksten e.d.) die gedurende

Nadere informatie

Aanwezig: Corine, Lars, Natasja, Yvonne, Karin, Petra en. Ook heet zij Petra Oppenhuis van harte welkom als nieuw

Aanwezig: Corine, Lars, Natasja, Yvonne, Karin, Petra en. Ook heet zij Petra Oppenhuis van harte welkom als nieuw De Dijk SG Klein, veilig en eigentijds OR vergadering 25 november 2015 Aanwezig: Corine, Lars, Natasja, Yvonne, Karin, Petra en Sandra. Afwezig: Jan Simon en Pieter. 1* Corine opent de 2 e vergadering

Nadere informatie

Organisatie centraal eindexamen 2017

Organisatie centraal eindexamen 2017 Organisatie centraal eindexamen 2017 vmbo Reuver ORGANISATIE CENTRAAL EINDEXAMEN 2017 VMBO Beste examenkandidaat, In dit boekje is de organisatie van de centrale examens beschreven. Ook zijn er belangrijke

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen

Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen Datum: 26 oktober 2011 Tijd: 20:30 22:45 uur Locatie: docentenkamer Aanwezig: Directie: Marije Wildschut Teamgeleding: Hans van Heusden, Evelien Jongeling,

Nadere informatie

Programma van toetsing en afsluiting R VMBO-T 4. O.S.G. Willem Blaeu

Programma van toetsing en afsluiting R VMBO-T 4. O.S.G. Willem Blaeu Programma van toetsing en afsluiting 2017-2018 R VMBO-T 4 O.S.G. Willem Blaeu Cohort 2017-2019 In de bovenbouw mavo, havo en vwo komt het cijfer van het schoolexamen geleidelijk tot stand. In het PTA wordt

Nadere informatie

NOTULEN STG. OUDERRAAD (S.O.R.)

NOTULEN STG. OUDERRAAD (S.O.R.) NOTULEN STG. OUDERRAAD (S.O.R.) sor.vlasgaard@gmail.com Datum: 19 december 2016 Aanwezig: Afwezig: Anke Suijs (voorzitter) Willemien Manders (leerkracht) Pierrette Cober (penningmeester) Monique van Griensven

Nadere informatie

Diverse regelingen Mavo

Diverse regelingen Mavo Diverse regelingen Mavo 2019-2020 TOETSING In mavo-3 krijgen de leerlingen te maken met voortgangstoetsen en schoolexamentoetsen. Voortgangstoetsen zijn toetsen (repetities, luistertoetsen, teksten e.d.)

Nadere informatie

DIVERSE REGELINGEN MAVO

DIVERSE REGELINGEN MAVO DIVERSE REGELINGEN MAVO 1 TOETSING In mavo-3 krijgen de leerlingen te maken met voortgangstoetsen en schoolexamentoetsen. Voortgangstoetsen zijn toetsen (repetities, luistertoetsen, teksten e.d.) die gedurende

Nadere informatie

Februari /3 9/10 16/17 23/24. maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag weekend. Krantencontainer. Zwemmen 7A, 7B, 7C

Februari /3 9/10 16/17 23/24. maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag weekend. Krantencontainer. Zwemmen 7A, 7B, 7C Februari 2019 maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag weekend 1 2/3 4 5 6 7 8 9/10 Deze week: adviesgesprekken groep 8 Zwemmen 7A, 7B, 7C Krantencontainer 11 Deze week: adviesgesprekken groep 8 12 13

Nadere informatie

Ouderraad van de openbare basisschool Het Startblok nr. 10/ Goedkeuring van de notulen van de laatst gehouden vergadering d.d.

Ouderraad van de openbare basisschool Het Startblok nr. 10/ Goedkeuring van de notulen van de laatst gehouden vergadering d.d. Titel Datum Lokatie Notulen Ouderraadvergadering Donderdag 11 november, na de jaarvergadering Het Startblok Aanwezig Dorina van Putten Voorzitter Henk van Noord Penningmeester Janine de Keijzer Bianca

Nadere informatie

Huygens College - Tweede Fase havo/vwo. Ouderavond

Huygens College - Tweede Fase havo/vwo. Ouderavond Huygens College - Tweede Fase havo/vwo Ouderavond 20-09-2016 Programma van de avond Opening en korte voorstelronde Tweede Fase havo/vwo Profielen en vakkenpakket Studiehuis Indeling schooljaar 2016-2017

Nadere informatie

-uitdelen definitieve cijferlijsten 5 havo en 6 vwo -excursie Brussel klas 2E en 3D. deze week Lyceo examentraining en start Lenteschool

-uitdelen definitieve cijferlijsten 5 havo en 6 vwo -excursie Brussel klas 2E en 3D. deze week Lyceo examentraining en start Lenteschool personeelsbulletin Pius X College, locatie Aalderinkshoek, schooljaar 2016-2017 nummer 29, donderdag 13 april 2017 1 wk. 30 17-apr 18-apr di 19-apr wo 20-apr do 21-apr vr Tweede Paasdag -citovolgtoetsen

Nadere informatie

Notulen MR De Caegh 9 april 2018

Notulen MR De Caegh 9 april 2018 Notulen MR De Caegh 9 april 2018 punt Aanwezig: Cees, Ilse, Jeroen, Marisca, Jolanda, Paul en Sylvia Afwezig: Richarda, Rina 1 Opening en vaststelling van de agenda Cees heet eenieder welkom. 2 Mededelingen

Nadere informatie

OUDERAVOND KLAS 5 2015-2016

OUDERAVOND KLAS 5 2015-2016 OUDERAVOND KLAS 5 2015-2016 Donderdag 17 september 2015 19:00-21:30 Gymnasium Bernrode heet u van harte welkom! Inspireren Talenten aanspreken Grenzen verleggen Programma Algemeen door Mw. Van de Pas (jaarlaagcoördinator)

Nadere informatie

Toetsrooster toetsweken Schooljaar 2018/2019

Toetsrooster toetsweken Schooljaar 2018/2019 Toetsrooster toetsweken Schooljaar 2018/2019 Beste bovenbouw-leerlingen, Hieronder vindt je het toetsrooster van de afdelingen VMBO-TL, HAVO en VWO voor alle toetsweken van dit schooljaar. Met behulp hiervan

Nadere informatie

Notulen vergadering Ouderraad Varendonck College

Notulen vergadering Ouderraad Varendonck College Notulen vergadering Ouderraad Varendonck College Datum 27 november 2017 Locatie Varendonck College te ASTEN Aanwezig Franci van der Mijden, Franca Thijssen, Marjan Groeneveld, Joost Römelingh, Judith Sonnemans,

Nadere informatie

Nederlands (2 e graad); 12 lesuren

Nederlands (2 e graad); 12 lesuren Wij zoeken wegens zwangerschapsvervanging voor de periode na de meivakantie tot de zomervakantie een kandidaat met onderwijservaring voor het vak: Nederlands (2 e graad); 12 lesuren Voor deze functie ligt

Nadere informatie

Genodigden : Maaike Nagtegaal, Barbara Kok, Ria Hoogerwerf,

Genodigden : Maaike Nagtegaal, Barbara Kok, Ria Hoogerwerf, Notulen : Vergadering Medezeggenschapsraad Datum : donderdag 19 februari 2015 Aanvang : 19.30 uur Einde : 22:30 uur Locatie : VSO Pythagorasweg 80, te Rotterdam Genodigden : Maaike Nagtegaal, Barbara Kok,

Nadere informatie

DIVERSE REGELINGEN MAVO

DIVERSE REGELINGEN MAVO DIVERSE REGELINGEN MAVO 1 TOETSING In mavo-3 krijgen de leerlingen te maken met voortgangstoetsen en schoolexamentoetsen. Voortgangstoetsen zijn toetsen (repetities, luistertoetsen, teksten e.d.) die gedurende

Nadere informatie

Overgangsnormen per 1 oktober 2014

Overgangsnormen per 1 oktober 2014 Overgangsnormen per 1 oktober 2014 Uitgangspunten Bij de rapportage wordt voor alle vakken een voortschrijdend gemiddelde gegeven. Deze cijfers worden afgerond op gehele getallen. In de loop van het schooljaar

Nadere informatie

Ouderraad. Verslag van de vergadering van de Ouderraad, gehouden op donderdag 20 april 2017

Ouderraad. Verslag van de vergadering van de Ouderraad, gehouden op donderdag 20 april 2017 Bladzijde 1 Ouderraad Verslag van de vergadering van de Ouderraad, gehouden op donderdag Aanwezig : dhr. H. Vrooland, mw. I. Baks-Vrieswijk, mw. G. Huizing-Bult, mw. E. Boesenkool-Assen, mw. T. Redder-Hof,

Nadere informatie

NOTULEN WBT SOEST-ZUID

NOTULEN WBT SOEST-ZUID Naam: Functie Aan- Af- Wezig/reden 1. Bert Paalman (BP) Voorzitter X 2. Jeroen Verhoof (JV) Penningm. X 3. Ilse Uyland (IU) Alg.lid X 4. Vacature Alg.lid 5. Roel van Dooremaal (RvD) Lid/Notulist X 6. Niels

Nadere informatie

Ouderraad De Trampoline

Ouderraad De Trampoline Ouderraad De Trampoline Interconfessionele basisschool De Haar 200 2261 ZB Leidschendam 070 3201234 Valkhof 67 2261 HS Leidschendam 070-3275962 Voorzitter: René van Blaricum Penningmeester: Patrick van

Nadere informatie

1. Opening 2. Verslag vorige vergadering 16 juni 2015

1. Opening 2. Verslag vorige vergadering 16 juni 2015 Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 8 september 2015 Aanwezig : Joyce van Dijk Arenda Doets Monique Hallegraeff (teamleider) Angelique Hogeveen Esther van der Linden Hans Nijhuis (voorzitter) Wim

Nadere informatie

newman college agenda juni juli Nieuwsbrief bestemd voor ouders/verzorgers en leerlingen Nummer juni 2017

newman college agenda juni juli Nieuwsbrief bestemd voor ouders/verzorgers en leerlingen Nummer juni 2017 newman college Nieuwsbrief bestemd voor ouders/verzorgers en leerlingen Nummer 10 29 juni 2017 agenda juni 29 oudernieuwsbrief 10 30 uitslag examen tweede tijdvak 30 20.00 23.00: slotfeest juli 3 leerlingbesprekingen,

Nadere informatie

Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 17 oktober 2017 Aanwezig : Joyce van Dijk Sandra Maerten

Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 17 oktober 2017 Aanwezig : Joyce van Dijk Sandra Maerten Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 17 oktober 2017 Aanwezig : Joyce van Dijk Sandra Maerten Seb Goezinnen Hans Nijhuis (voorzitter) Hallegraeff (namens het team) Mascha van Trier Angelique Hogeveen

Nadere informatie

Organisatie centraal eindexamen 2017

Organisatie centraal eindexamen 2017 Organisatie centraal eindexamen 2017 vmbo BBL, KBL & GT Swalmen ORGANISATIE CENTRAAL EINDEXAMEN 2017 VMBO Beste examenkandidaat, In dit boekje is de organisatie van de centrale examens beschreven. Ook

Nadere informatie

DIVERSE REGELINGEN MAVO

DIVERSE REGELINGEN MAVO DIVERSE REGELINGEN MAVO 1 TOETSING In mavo-3 krijgen de leerlingen te maken met voortgangstoetsen en schoolexamentoetsen. Voortgangstoetsen zijn toetsen (repetities, luistertoetsen, teksten e.d.) die gedurende

Nadere informatie

Informatieavond 4 havo. dinsdag 6 september 2016

Informatieavond 4 havo. dinsdag 6 september 2016 Informatieavond 4 havo dinsdag 6 september 2016 Van Harte Welkom Programma 19.00 19.10 19.20 19.35 19.45 Algemene Informatie English+ Informatie over LOB (Ellen Nieuwelink) Pauze met koffie / thee Kennismaking

Nadere informatie

Bestuursvergadering OV - OBS De Vogels

Bestuursvergadering OV - OBS De Vogels Bestuursvergadering OV - OBS De Vogels Datum: maandag 9 september 2013 Locatie: in het schoolgebouw van De Vogels Aanwezig: Kim Ancion(voorzitter), Jeroen van der Meulen(penningmeester/secretaris), Naomi

Nadere informatie

Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4. Purmerend, 23 maart Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling,

Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4. Purmerend, 23 maart Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling, Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4 Purmerend, 23 maart 2018 Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling, Binnenkort gaan de leerlingen beginnen aan het Centraal Examen.

Nadere informatie

JAARROOSTER 2014-2015 week 36 2-9 t/m 5-9 startweek: introductie BC verjaardag 1-9-2014 organisatiedag, leerlingen lesvrij Boeken ophalen klas 3 en

JAARROOSTER 2014-2015 week 36 2-9 t/m 5-9 startweek: introductie BC verjaardag 1-9-2014 organisatiedag, leerlingen lesvrij Boeken ophalen klas 3 en JAARROOSTER 2014-2015 week 36 2-9 t/m 5-9 startweek: introductie BC verjaardag 1-9-2014 organisatiedag, leerlingen lesvrij Boeken ophalen klas 3 en hoger 2-9-2014 introductiedag alle leerjaren, schoolfotograaf

Nadere informatie

De Dijk SG. Klein, veilig en eigentijds. Notulen van de OR vergadering d.d. 12 februari 2014

De Dijk SG. Klein, veilig en eigentijds. Notulen van de OR vergadering d.d. 12 februari 2014 De Dijk SG Klein, veilig en eigentijds Notulen van de OR vergadering d.d. 12 februari 2014 Aanwezig: Aline Brienne, Ferry Meijlink, Yvonne Ros, Miranda Paarlberg, Angelique de Pie, Jan Simon Mulder, Natasja

Nadere informatie

Extra lokaal( meest rechtse lokaal als je voor de units staat op de speelplaats) Wordt lokaal voor extra begeleiding/bso ruimte

Extra lokaal( meest rechtse lokaal als je voor de units staat op de speelplaats) Wordt lokaal voor extra begeleiding/bso ruimte Lokalenverdeling 2018-2019 Al een aantal jaren zitten dezelfde groepen in de units. Ook een aantal leerkrachten zijn al langer werkzaam in de units. Op de organisatie dag hebben we besloten om komend schooljaar

Nadere informatie

Verslag Algemene leden vergadering 13 maart 2018

Verslag Algemene leden vergadering 13 maart 2018 Verslag Algemene leden vergadering 13 maart 2018 De Reumapatiëntenvereniging Spijkenisse e.o. wordt ondersteund door het Reumafonds en de gemeente Nissewaard en is lid van Ieder(in) (landelijk netwerk

Nadere informatie

BEVORDERINGSNORMEN

BEVORDERINGSNORMEN BEVORDERINGSNORMEN 2015 2016 1 Bevorderingsnormen 2015-2016 Inleiding Dit boekje is bedoeld voor ouders, verzorgers en leerlingen van het Einstein Lyceum. Het beschrijft de gang van zaken rond de bevordering.

Nadere informatie

Reglement voor de oudervereniging van o.b.s. De Meander

Reglement voor de oudervereniging van o.b.s. De Meander Reglement voor de oudervereniging van o.b.s. De Meander Versie september 2015 - JvD 1 Voorwoord Voor u ligt het reglement van de Oudervereniging van o.b.s. de Meander voor het schooljaar 2015-2016. Dit

Nadere informatie

Kalender voor praktische opdrachten, toetsen en andere belangrijke onderdelen van het examendossier. Cohort 2012-2015 5 VWO Cursus: 2013-2014

Kalender voor praktische opdrachten, toetsen en andere belangrijke onderdelen van het examendossier. Cohort 2012-2015 5 VWO Cursus: 2013-2014 Bijlage 1 Kalender voor praktische opdrachten, toetsen en andere belangrijke onderdelen van het examendossier Cohort 2012-2015 5 VWO Cursus: 2013-2014 NB 1: Volgens afspraak Praktische opdracht Natuurkunde

Nadere informatie

info Bent u ontevreden? Vertel het ons! Bent u tevreden? Vertel het een ander! Kalender: Woordje vooraf Juni 2017

info Bent u ontevreden? Vertel het ons! Bent u tevreden? Vertel het een ander! Kalender: Woordje vooraf Juni 2017 Schoolkrant OBS De Springplank Jaargang 3 Editie 6 Juni 2017 info Kalender: Maandag 3 juli Nieuwe kinderen uit groep 1 komen kennismaken. Dinsdag 4 juli 15.30 uur In het lokaal van groep 5-6 kunnen ouders

Nadere informatie

Informatieboekje Overstap havo 5 naar atheneum 5. Voor leerlingen die maar niet genoeg van het VLC kunnen krijgen :-)

Informatieboekje Overstap havo 5 naar atheneum 5. Voor leerlingen die maar niet genoeg van het VLC kunnen krijgen :-) Informatieboekje 2017-2018 Overstap havo 5 naar atheneum 5 Voor leerlingen die maar niet genoeg van het VLC kunnen krijgen :-) 1 Inhoudsopgave Uitstroom havo... 2 Doorstroomschema havo > hbo> universiteit...

Nadere informatie

Wilt u uw kind morgen een tasje voorzien van naam meegeven naar school? Dan kunnen we alle Sinterklaaswerkjes meegeven.

Wilt u uw kind morgen een tasje voorzien van naam meegeven naar school? Dan kunnen we alle Sinterklaaswerkjes meegeven. O.B.S. De Vuurtoren Locatie: Heerenduinweg 45, 1971 JA IJmuiden Telefoon: 0255-514452 E-mail: directie@obs-devuurtoren.nl Website: www.obs-devuurtoren.nl Sinterklaasfeest morgenochtend! Eindelijk is het

Nadere informatie

ALGEMEEN DEEL VAN HET PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING. MAVO 3 en 4 cursus

ALGEMEEN DEEL VAN HET PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING. MAVO 3 en 4 cursus ALGEMEEN DEEL VAN HET PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING MAVO 3 en 4 cursus 2017-2018 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord p. 3 2. Overzicht indeling studie- en toetsweken p. 3 3. Begrippenlijst p. 4-5 4. Overgang

Nadere informatie

Reguliere vergadering. Notulen OV-vergadering woensdag 04 oktober 2017

Reguliere vergadering. Notulen OV-vergadering woensdag 04 oktober 2017 Notulen OV-vergadering woensdag 04 oktober 017 Aanwezig: Afwezig : Voorzitter : Notulist : (vz),,,, Marloes, Daniëlle Kramer, Daniëlle Paez Porraz, (scr), Rosaima, Anna, Cindy, Anka, Nilda, Linette, Carla,

Nadere informatie

OR Verslag Datum 22-09-2011

OR Verslag Datum 22-09-2011 OR Verslag Datum 22-09-2011 Notulen Ouderraadsvergadering donderdag 22 september 2011 Aanwezig: Anita Thomassen Barbara Wolff Francien Mels Hans Velvis Ingrid Mali Jolanda Elbers Laura Hermens Miriam Oosterhout

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen

Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen Notulen MR-vergadering OBS De Regenboog Breukelen Datum: 16 november 2011 Tijd: 20:00 22:00 uur Locatie: docentenkamer Aanwezig: Directie: Teamgeleding: Marije Wildschut Hans van Heusden, Evelien Jongeling,

Nadere informatie

Studiewijzer. 11havo-4

Studiewijzer. 11havo-4 Studiewijzer 11havo-4 2018/2019 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor klas 11 havo4. Lees de studiewijzer goed door en stel je op de hoogte van belangrijke data. De mentor neemt de studiewijzer

Nadere informatie

Studiewijzer. Klas10h4

Studiewijzer. Klas10h4 Studiewijzer Klas10h4 2018/2019 Beste leerling, Hierbij ontvang je de Studiewijzer voor klas 10 havo 4. Lees de studiewijzer goed door en stel je op de hoogte van belangrijke data. De mentor neemt de studiewijzer

Nadere informatie

Jaargang 29, nummer 10 *

Jaargang 29, nummer 10 * Jaargang 29, nummer 10 * Inhoud Boogletter: * Belangrijke data * Mededelingen directie * Naschoolse workshops * Evaluatie inloop * Voorleeswedstrijd * Peuterwerk * Nieuws BSO de Frodo s Nieuwe leerlingen

Nadere informatie

Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017

Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017 Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017 Aanwezig : Anne, Mirjana, Florinda, Paul, Ilse, Selma (directie), Natasja (notulen) Afwezig met bericht : Irene -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Ouderraad van de openbare basisschool Het Startblok nr. 11/12-1. 2. Goedkeuring van de notulen van de laatst gehouden vergadering d.d.

Ouderraad van de openbare basisschool Het Startblok nr. 11/12-1. 2. Goedkeuring van de notulen van de laatst gehouden vergadering d.d. Titel Datum Lokatie Notulen ouderraad vergadering Maandag 5 september, 19.45 uur Het Startblok Aanwezig Dorina van Putten Voorzitter Henk van Noord Janine de Keijzer Bianca Hameete Corrie v/d Winden Mirelle

Nadere informatie