We willen jullie langs deze weg meer informeren over de praktijk en onze manier van werken.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "We willen jullie langs deze weg meer informeren over de praktijk en onze manier van werken."

Transcriptie

1 We willen jullie langs deze weg meer informeren over de praktijk en onze manier van werken. We willen streven naar een optimale organisatie van de praktijk zodat we ons ten volle kunnen concentreren op uw gezondheid! Daarom werken we vanaf 1 september 2011 ook met drie artsen. We zetten deze stap om onze kwaliteit van zorg te kunnen blijven garanderen. Veel leesplezier! Birgit, Koen en Stephanie

2 NIEUWS AN haar opleiding was gedaan op 31 augustus. Vanaf 1 september 2012 is Stephanie Johanns ons komen vervoegen in de praktijk. Ze is ook HAIO (Huisarts In Opleiding). Ze werkt als zelfstandig huisarts en doet raadplegingen en huisbezoeken. Ze draait ook mee in de wachtdienst van de regio. Ze kan ons steeds bereiken bij moeilijke problemen en we overleggen ook dagelijks.

3 ONZE BESTE WENSEN VOOR 2013!!! Laten we er samen een gezond en vreugdevol jaar van maken!

4 ++++ Vanaf nu kan U voor resultaten van onderzoeken (zoals bloed, urine, stoelgang, ) en verslagen van specialisten ENKEL NOG BELLEN TUSSEN 17u. en 18u.!!! Wij voorzien dan meer tijd voor telefoons. Op deze manier worden de raadplegingen de rest van de dag minder gestoord.

5 U kan een nieuw kaartje vinden in het kabinet!

6 VANAF VANDAAG KAN U MET BANKCONTACT BETALEN!!!

7 We werken enkel op afspraak. Dit maakt het ook voor u aangenamer omdat u dan minder lang moet wachten in deze wachtzaal. Uiteraard kunnen er altijd onvoorziene omstandigheden zijn in ons beroep en dan kan het zijn dat u wat moet wachten. We zouden willen vragen om steeds goed op tijd te komen want anders schuiven al de volgende afspraken ook op.

8 Via INTERNET: Dit is de beste manier voor u én voor ons!!! U kan zien wanneer er nog afspraken vrij zijn en een uur kiezen dat voor u het best past. Wij krijgen dan minder telefoons en de raadplegingen worden minder gestoord.

9 Via telefoon: 016/ We zouden willen vragen om het aantal telefoons nog meer te beperken. Hou het gesprek zo kort mogelijk. Wij kunnen geen diagnose stellen langs de telefoon. Gelieve dit te respecteren! Eventuele huisbezoeken kan u niet via internet aanvragen. Gelieve ons indien mogelijk te bellen voor 10u.

10 We leggen geen voorschriften meer klaar. Indien U op raadpleging komt zal U voldoende voorschriften meekrijgen tot de volgende controle. Wettelijk gezien mogen voorschriften enkel op de raadpleging gemaakt worden. De voorschriften die U op het tafeltje ziet liggen zijn vergeten voorschriften.

11 Bloedafname ECG (film van uw hart) Spirometrie (longfunctieonderzoek) Baby s en zieke kinderen Pilcontrole en uitstrijkjes Onderzoeken vóór een operatie Hechting van wonden Behandeling van kleine ongelukken Bevriezen van wratten (dit kan elke dag) Vaccinaties (kind en volwassene) Kleine heelkunde Begeleiding van psychische problemen Begeleiding van sporters en sportletsels Zo nodig verwijzen we u door naar de juiste specialist...

12 NIEUW!!! Voor mensen tussen 45 en 75 jaar. Indien U behoort tot deze leeftijdscategorie dan kan U ons aanspreken om een preventieplan op te stellen. Wij overlopen hierbij verschillende factoren die belangrijk zijn om ziekten te voorkomen en om vroegtijdig een ziekte op te sporen.

13 NIEUW!!! Voor mensen tussen 45 en 75 jaar. Hiervoor krijgt U van ons een vragenlijst die dan tijdens een aparte raadpleging kan besproken worden.

14 Het belang van een volledige rookstop kan niet voldoende benadrukt worden! De overheid ziet dit ook in en geeft ons de kans om samen met jou op zoek te gaan naar de beste rookstopmethode voor jou. Dit gebeurt a.h.v. een speciale langere raadpleging. Hier wordt een plan opgesteld en een vervolgafspraak gemaakt.

15 070/ Op dit nummer kan u terecht vanuit Herent, Haacht, Wespelaar, Tildonk, Werchter, Boortmeerbeek, Als wij niet bereikbaar zijn dan vindt u dit nummer ook op ons antwoordapparaat.

16 U zal merken dat er regelmatig een stagiair aanwezig zal zijn in de praktijk. We proberen op deze manier om ook ons steentje bij te dragen in de opleiding van nieuwe artsen.

17 .

18 Reisvaccinatie - Reisadvies Hebt u het geluk om binnenkort op vakantie te gaan? Denk er dan aan dat u voor heel wat landen en gebieden best in orde bent met een aantal vaccins. Deze vaccins worden best op tijd geplaatst zodat u zonder zorgen op reis kan vertrekken!

19 U kan dit in deze praktijk laten afsluiten. Wij houden uw dossier goed bij en zorgen dat de resultaten van onderzoeken in onze computer gebundeld worden. U krijgt per raadpleging en huisbezoek meer geld terug van de mutualiteit. Dit is praktijkgebonden en niet artsgebonden. Het maakt dus niet uit bij wie van ons U dit in orde maakt.

20 Gelieve steeds een vignet van de mutualiteit mee te brengen op raadpleging! We hebben dit nodig als we bloed nemen, een uitstrijkje nemen, urine/stoelgang laten onderzoeken,

21 Dit zijn de risicopatiënten die zich best laten vaccineren (Ze krijgen ook terugbetaling): Alle personen boven de 50 jaar en zeker boven de 65 jaar. Alle personen met een chronische ziekte (Hart, nieren, lever, longen, immuniteit, ). Alle personen die in een instelling opgenomen zijn. Alle gezondheidsmedewerkers. Zwangere vrouwen die in het tweede of derde trimester zijn. Behoort u tot één van hen? Spreek er ons dan over aan!

22 Bent u bijna 25 jaar? Dan is het tijd om uw vaccin voor Tetanus te herhalen. Zo bent u weer beschermd voor 10 jaar. Voor iedereen: Bent u nog in orde? DUS: Om de 10 JAAR moet er een herhalingsspuit voor TETANUS gezet worden! Hebt U zwangerschapsplannen? Dan kan U beter een vaccin laten zetten waarbij U ook beschermd bent tegen kinkhoest!

23 Bij risicopatiënten voor een longontsteking. Is het tijd voor uw griepvaccin? Denk dan ook eens aan dit vaccin!

24 U kan hier uw uitstrijkje laten nemen. Met dit onderzoek worden er abnormale cellen opgespoord t.h.v. de baarmoederhals. Het wordt aangeraden bij iedere vrouw vanaf 25 jaar. Dit wordt om de twee jaar terugbetaald door het ziekenfonds.

De Gemiva-SVG Groep investeert in een gezond werkklimaat.

De Gemiva-SVG Groep investeert in een gezond werkklimaat. BELEID BIJ VERZUIM EN RE-INTEGRATIE Werken naar vermogen 2 Veel mensen hebben gezondheidsklachten. Sommigen permanent, anderen slechts af en toe. Dat geldt ook voor medewerkers van de Gemiva-SVG Groep.

Nadere informatie

Eikenhorst (kliniek) Informatie voor patiënten. Eikenhorst

Eikenhorst (kliniek) Informatie voor patiënten. Eikenhorst Eikenhorst (kliniek) Informatie voor patiënten Eikenhorst Je komt mogelijk binnenkort op Eikenhorst. Daar is alles anders en nieuw vergeleken met waar je nu woont. Om je te laten wennen aan al dat nieuwe,

Nadere informatie

BureauJeugdzorgDrenthe. februari 2005 / 05 004

BureauJeugdzorgDrenthe. februari 2005 / 05 004 BureauJeugdzorgDrenthe februari 2005 / 05 004 Bureau Jeugdzorg Drenthe Jeugdreclassering Heel wat jongeren tussen 12 en 18 komen in aanraking met jeugdreclassering. Justitie of de Raad voor de Kinder bescherming

Nadere informatie

De Werkwijze. van de William Schrikker. Jeugdbescherming. bij een Voogdijmaatregel

De Werkwijze. van de William Schrikker. Jeugdbescherming. bij een Voogdijmaatregel De Werkwijze Illustrations Dick Bruna Copyright Mercis bv. 1990 van de William Schrikker Jeugdbescherming bij een Voogdijmaatregel 0208 WSS voogdijmaatregel binn:01/05 WSS-broch. voogd. binn 28-02-2008

Nadere informatie

Ik ben ziek. Wat nu? uwv.nl werk.nl. Wilt u meer weten? Heeft u een werkgever? Vraag dan bij hem of uw bedrijfsarts om meer informatie.

Ik ben ziek. Wat nu? uwv.nl werk.nl. Wilt u meer weten? Heeft u een werkgever? Vraag dan bij hem of uw bedrijfsarts om meer informatie. uwv.nl werk.nl Ik ben ziek. Wat nu? Wilt u meer weten? Vraag dan bij hem of uw bedrijfsarts om meer informatie. Kijk dan voor meer informatie op uwv.nl. Wilt u daarna nog meer weten over uw uitkering?

Nadere informatie

Dit is het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie. Dit vindt de ChristenUnie belangrijk voor Nederland. Lees maar!

Dit is het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie. Dit vindt de ChristenUnie belangrijk voor Nederland. Lees maar! Over een paar weken kiest Nederland een nieuwe regering. Op 12 september Jij kunt ook kiezen. Stemmen noemen we dat. Als je stemt, kies je voor de politieke partij die jij het beste vindt. Jij kunt straks

Nadere informatie

Hoge bloeddruk is een stille doder. Wat is er van aan? En wat kunnen we zelf doen om de bloeddruk onder controle te houden?

Hoge bloeddruk is een stille doder. Wat is er van aan? En wat kunnen we zelf doen om de bloeddruk onder controle te houden? Elk jaar in maart wordt het eerste krantje van het jaar naar alle patiënten van het buurtgezondheidscentrum gestuurd. We zetten de gemaakte afspraken voor een goede werking nog eens op een rijtje, zodat

Nadere informatie

B e h a n d e l - c e n t r u m S G LV G

B e h a n d e l - c e n t r u m S G LV G B e h a n d e l - c e n t r u m S G LV G Kliniek voor mensen met een licht verstandelijke beperking, ernstige gedragsstoornissen en/of psychiatrische aandoeningen S G LV G - K l i n i e k De SGLVG-Kliniek

Nadere informatie

MIJN KIND HEEFT EEN HANDICAP. Wat betekent Passend Onderwijs voor ons?

MIJN KIND HEEFT EEN HANDICAP. Wat betekent Passend Onderwijs voor ons? MIJN KIND HEEFT EEN HANDICAP Wat betekent Passend Onderwijs voor ons? Wat is er aan de hand? Elk kind in Nederland heeft recht op goed onderwijs. Voor kinderen met een lichamelijke of meervoudige handicap

Nadere informatie

Deelname aan wetenschappelijk onderzoek

Deelname aan wetenschappelijk onderzoek Sophia Kinderziekenhuis Erasmus MC -Sophia Kinderziekenhuis is een universitair medisch centrum. Dit betekent dat er niet alleen kinderen worden behandeld en verpleegd, maar dat er ook medisch wetenschappelijk

Nadere informatie

Anders plassen: zelf katheteriseren

Anders plassen: zelf katheteriseren Anders plassen: zelf katheteriseren Wat staat er in deze folder Inleiding voor ouders 2 Informatie voor jongeren vanaf 12 jaar 4 Anders plassen: zelf katheteriseren 6 Tips 16 Wil je meer weten? 18 Voor

Nadere informatie

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze diensten. Deze Pensioen aanvraag In dit document staat wat wij voor u kunnen doen. En hoeveel dat kost. Andere financiële dienstverleners hebben ook zo n document. Zo kunt u ons vergelijken met anderen. En kunt u ook

Nadere informatie

Achmea Personenschade: aangenaam!

Achmea Personenschade: aangenaam! Achmea Personenschade: aangenaam! INHOUD Achmea Personenschade: aangenaam! 3 Wat doen wij voor u? 4 Hoe doen wij dat? 5 Met wie krijgt u te maken? 7 Wat doet u? 9 Wat betalen wij? 10 Zoekt u extra hulp?

Nadere informatie

Hoe zit dat met de WAZ? Informatie over de Wet arbeidsgeschiktheidsverzekering

Hoe zit dat met de WAZ? Informatie over de Wet arbeidsgeschiktheidsverzekering Hoe zit dat met de WAZ? Informatie over de Wet arbeidsgeschiktheidsverzekering zelfstandigen Werken aan perspectief Werken is belangrijk, voor uzelf en voor de maatschappij. UWV helpt u om werk te vinden

Nadere informatie

lenen Extra geld als u het nodig heeft

lenen Extra geld als u het nodig heeft lenen Extra geld als u het nodig heeft extra geld als u het nodig heeft De juiste lening kiezen Een verstandige lening past bij het doel en bij uw persoonlijke situatie. 04 Meer ruimte op of naast uw betaalrekening

Nadere informatie

Wat is OTS? (Onder ToezichtStelling)

Wat is OTS? (Onder ToezichtStelling) Wat is OTS? (Onder ToezichtStelling) Deze folder is voor ouders van cliënten van de Welkom 2 OnderToezichtStelling Graag stellen wij ons voor. Wij zijn de William Schrikker Jeugdbescherming. Wij geven

Nadere informatie

Ziektewetplan. Een zorg uit handen genomen

Ziektewetplan. Een zorg uit handen genomen Ziektewetplan Een zorg uit handen genomen 18 3 Ziekteverzuim is een financieel risico Voor u als werkgever is het van groot belang uw onderneming en uw medewerkers gezond te houden. Dit doet u onder andere

Nadere informatie

Hoe vraag ik een WIA-uitkering aan?

Hoe vraag ik een WIA-uitkering aan? uwv.nl werk.nl Hoe vraag ik een WIA-uitkering aan? Wat u moet weten als u al enige tijd ziek bent Wilt u meer informatie? Meer informatie vindt u op uwv.nl. Wilt u daarna nog meer weten over uw uitkering?

Nadere informatie

Elk kind heeft het recht om...

Elk kind heeft het recht om... Elk kind heeft het recht om... Rechten is hetgeen je mag doen en mag hebben. Je hoeft er niet eerst iets anders voor te doen. Rechten heb je gewoon. Ook jij hebt rechten. Iedereen heeft ze. Kinderrechten

Nadere informatie

Detacheren: werken bij een andere werkgever

Detacheren: werken bij een andere werkgever Detacheren: werken bij een andere werkgever Een oplossing voor de re-integratie van uw zieke werknemer Ik wil meer informatie Meer informatie vindt u op uwv.nl. U kunt ook contact opnemen met UWV Telefoon

Nadere informatie

CZ Zorgverzekeringen 2012

CZ Zorgverzekeringen 2012 CZ Zorgverzekeringen 2012 1 Alles voor betere zorg Als u een behandeling nodig hebt, dan wilt u natuurlijk de best mogelijke zorg. Maar het is niet altijd vanzelfsprekend dat u ook de beste zorg krijgt.

Nadere informatie

Volkskredietbank Noord-Oost Groningen. Financiële hulp op maat

Volkskredietbank Noord-Oost Groningen. Financiële hulp op maat Volkskredietbank Noord-Oost Groningen Financiële hulp op maat Vindt u het moeilijk maandelijks rond te komen? Heeft u problemen om uw schulden af te lossen? Wilt u uw geldzaken (weer) op orde krijgen,

Nadere informatie

U voelt zich altijd beter bij Trias

U voelt zich altijd beter bij Trias U voelt zich altijd beter bij Verzekeren bij : kies het pakket dat bij u past In drie stappen optimaal verzekerd Vanaf 1 januari 2006 is er één nieuwe zorgverzekering voor iedereen. Het onderscheid tussen

Nadere informatie

U bent aan zet! Zorg, welzijn en wonen zoals u dat wilt. het gevoel van samen

U bent aan zet! Zorg, welzijn en wonen zoals u dat wilt. het gevoel van samen U bent aan zet! Zorg, welzijn en wonen zoals u dat wilt het gevoel van samen Zorg, welzijn en wonen zoals u dat wilt U bent aan zet! Als cliënt van Archipel kunt u zelf aangeven op welke punten u ondersteuning

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR JONGEREN 1 ONDER TOEZICHT GESTELD WAT BETEKENT DAT?

INFORMATIE VOOR JONGEREN 1 ONDER TOEZICHT GESTELD WAT BETEKENT DAT? ONDER TOEZICHT GESTELD WAT BETEKENT DAT? INFORMATIE VOOR JONGEREN 1 ONDER TOEZICHT GESTELD WAT BETEKENT DAT? Als je nog geen 18 jaar bent is volgens de wet een volwassene voor jou verantwoordelijk. Meestal

Nadere informatie

Een WW-uitkering, en nu?

Een WW-uitkering, en nu? uwv.nl werk.nl Een WW-uitkering, en nu? Wat u moet weten als u een WW-uitkering krijgt Meer informatie? Deze brochure geeft algemene informatie. Heeft u na het lezen nog vragen? Kijk dan op uwv.nl/werkloos.

Nadere informatie

Medischwetenschappelijk onderzoek. Algemene informatie voor de proefpersoon

Medischwetenschappelijk onderzoek. Algemene informatie voor de proefpersoon Medischwetenschappelijk onderzoek Algemene informatie voor de proefpersoon Inhoud Inleiding 3 Medisch-wetenschappelijk onderzoek 4 Wat is medisch-wetenschappelijk onderzoek? Wat zijn proefpersonen? Hoe

Nadere informatie

CZ Zorgverzekeringen. Via uw tussenpersoon

CZ Zorgverzekeringen. Via uw tussenpersoon CZ Zorgverzekeringen Via uw tussenpersoon 2012 1 Alles voor betere zorg Als u een behandeling nodig hebt, dan wilt u natuurlijk de best mogelijke zorg. Maar het is niet altijd vanzelfsprekend dat u ook

Nadere informatie

U heeft een. klacht over de zorg. Wat nu? S E R I E P A T I Ë N T E N R E C H T

U heeft een. klacht over de zorg. Wat nu? S E R I E P A T I Ë N T E N R E C H T U heeft een klacht over de zorg. Wat nu? 8 S E R I E P A T I Ë N T E N R E C H T INHOUDSOPGAVE pagina 1 Inleiding 2 U heeft een klacht over de zorg. Wat nu? 5 In gesprek met de hulpverlener 7 Liever naar

Nadere informatie