Na de tweede wereldoorlog volgen nog hernummeringen en daardoor weten we dus niet exact waar het geboortehuis zich bevond.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Na de tweede wereldoorlog volgen nog hernummeringen en daardoor weten we dus niet exact waar het geboortehuis zich bevond."

Transcriptie

1 Het geboortehuis van Albert Barentsen (26 januari 1915) De Kruishofstraat is een oude landweg die van het Leikwartier in Antwerpen langsheen het Kruishof naar Wilrijk loopt. Rond 1860 verdwijnt het noordelijke deel in de nieuwe Brialmontvestingen. Rond 1925 snijdt de nieuwe verbindingsweg naar het Olympisch Stadion, de Jan Van Rijswijcklaan, de overblijvende Kruishofstraat in twee en bij de aanleg van de Wereldtentoonstelling verdwijnt ook het middendeel. Alleen het zuidelijke deel van de straat, grenzend aan het Wilrijkse Plein blijft dan nog over op grondgebied Antwerpen. Het verlengde van de straat, aan de andere kant van de Bevrijdingstunnels heet ook nog Kruishofstraat maar dan op grondgebied Wilrijk. Van september 1914 tot april 1917 wonen Leunis en Florentine in het nummer 160 van de Kruishofstraat. Dat weten we uit het bevolkingsregister in het Felixarchief. Albert wordt daar op 26 januari 1915 geboren. In 1927 wordt het resterende deel van de straat hernummerd en krijgt het huis het nummer 60. Na de tweede wereldoorlog volgen nog hernummeringen en daardoor weten we dus niet exact waar het geboortehuis zich bevond. We beschikken over een paar gegevens die Leunis in zijn boek vermeldt : - Als dan ons nieuw verblijf is ingericht gaan we er wonen : Kruishofstraat tegenover het plein en de Aerostatique Militaire. ; - We woonden aan het Wilrijks Plein en de verloskundige, madame Wauters, woonde in de Abdijstraat. Het was winter en donker. Bij het naderen van de viaduct ; - onze huisbaas Jan Gervais die caféhouder was in het huis naast ons. Het geboortehuis stond dus in de Kruishofstraat 160, tegenover het Wilrijkse Plein en de Aerostatique Militaire, dicht bij de weg met viaduct naar de Abdijstraat, naast het café van Jan Gervais.

2 Hier dus ergens De Kruishofstraat is 100 jaar geleden nog een landelijke, onverharde weg, waarlangs zich verspreid een aantal boerderijen en een paar lage arbeiderswoningen bevinden. De Kruisstraat verbindt de Kruishofstraat met het Kiel via een viaduct over de spoorlijn van Antwerpen-Zuid naar Mechelen.

3 Foto s Kruishofstraat uit het Felixarchief Foto s Kruisstraat en Kruisstraat met spoorwegbrug uit het Felixarchief Vanaf 1909 wordt het Wilrijkse Oefenplein ook als vliegplein gebruikt waar Jan Olieslagers en collega s regelmatig vliegdemonstraties geven. Er worden een paar kleine loodsen en een grote hangar gebouwd om een militaire Zeppelin te stallen. De Aerostatique Militaire noemt Leunis die luchthavengebouwen.

4 Op de website thefirstairraces.net vinden we een merkwaardig plaatje over de vliegweek van 1909 op het Wilrijkse Plein. Het plaatje is een getekend overzicht over het vliegplein met de verschillende ingangen voor de toeschouwers die het evenement willen bijwonen (verschillende ingangen = verschillende prijzen!) en ook de tribunes en staanplaatsen : Bovenaan is de vierkante vorm van het oude Kruishof te herkennen met daarin de grote hangar. Rechts zien we de Brialmontvesten met zowaar (schuin onder de zeppelin) Fortje 6! Kruishof Bovenaan het plaatje loopt de Kruishofstraat. Huizen staan er daar in 1909 blijkbaar nog niet!

5 Een tweede interessant plaatje is een luchtfoto van het vliegplein van iets latere datum. We herkennen weer het oude Kruishof de grote zeppelin-hangar en bovenaan de Kruishofstraat : En hier zien we wél duidelijk een aantal huizen langs de Kruishofstraat staan, tegenover het plein en de Aerostatique, zoals Leunis het beschreef! Eén van die huizen moet dus het geboortehuis van Albert zijn! Als we de bevolkingsregisters in het Felixarchief er op napluizen, vinden we in de Kruishofstraat voor 1910 geen bewoonde huizen ter hoogte van het Wilrijkse Plein. Op de nummers 126, 151 en 153 staat een bewoond huis (boerderij of werkmanswoning?), op 188 een onbewoond gebouw. Tussenin niets. Maar in de registers van de periode vinden we wel een rij bewoonde huizen van nummer 160 t/m 170 (even nummers). Als we die nummers in detail bekijken, zien we dat de eerste bewoners er zijn ingeschreven in 1911 of Het geboortehuis van Albert (nr 160), samen met nog 5 andere huizen is dus gebouwd rond Toch merkwaardig: een handvol stedelijke rijhuizen in een uitgestrekt, bijna onbebouwd landschap Een visionair idee van iemand die de stad snel tot daar zag uitbreiden?

6 Feit is dat we in de Inventaris Onroerend Erfgoed ( inventaris.onroerenderfgoed.be ) de volgende informatie vinden: Volgens het Urbanisatieplan van de nieuwe zuidelijke stadswijk buiten de vesten uit 1912 van stadsingenieur Lemeunier, wordt vanaf 1925 de verlenging van de Jan Van Rijswijcklaan buiten de Brialmontvesten aangelegd en worden de straten ten westen van het Wilrijkse Plein verkaveld. Eerst worden de percelen langs de Van Rijswijcklaan bebouwd: vooraan twee aan twee gekoppelde stadsvilla s, achteraan appartementsgebouwen in gesloten rijbebouwing. Aan het noordelijke deel van de Kruishofstraat, grenzend aan de Van Rijswijcklaan, verschijnen in de periode een aantal burgershuizen en meergezinswoningen. De huizen Kruishofstraat 160 tot 170 zijn dus voorlopers van dit Urbanisatieplan. De ideeën daarover zullen al een paar jaar voor 1912 in de lucht hebben gehangen Van de huizen die in aan het noordelijke deel (lage nummers) van de Kruishofstraat zijn gebouwd, bestaat er een foto uit 1931 in het Antwerpse stadsarchief : Bemerk de Art Deco woningen op de hoek. En kijk ook achteraan naar de rij huizen in het tweede deel van de straat, verborgen achter de overgebleven bomen van het in 1925 gesloopte Kruishof. Dat zijn de nummers , daar staat het geboortehuis van Albert! Verder graven in de fotobank van het Felixarchief levert een foto op met als beschrijving Een rij huizen aan de Kruishofstraat. Dat zijn ze! De nummers 160 to 170 :

7 Hoek van waaruit de foto genomen werd. Het meest rechtse huis moet nummer 160 zijn, het geboortehuis van Albert! De foto moet van na 1912 dateren. En dan is er ook nog dat gegeven in het boek van Leunis :... onze huisbaas Jan Gervais die caféhouder was in het huis naast ons. Jan was een groote kerel die erg bang was van zijn klein vrouwtje. Zij was over ons niet tevreden omdat wij niet in haar café kwamen als haar andere drie huurders. In de Lijst van Exploitanten Herbergen ( ) te Antwerpen in het Felixarchief vinden we hem inderdaad terug : Jan Baptist Gervais ( Mol 1863), gehuwd met Anna Thijs ( Schoten 1872), herbergier van café Belle Vue, Kruishofstraat 162 nu 62. ( nu = na 1925) De naam klinkt niet onlogisch, gezien het wijdse uitzicht over het Wilrijkse Plein. Nummer 162 ligt inderdaad naast 160 waar de Barentsens woonden.

8 Volgens het bevolkingsregister wonen in de periode in het nummer 162 inderdaad Jan Gervais met vrouw Anna Thijs en hun 2 kinderen. Jan is plafonneerdersbaas & herbergier, Anna is herbergierster. Het café werd dus uitgebaat door Jan in bijberoep. Een café op die geïsoleerde locatie zal wellicht niet voldoende hebben opgebracht om met de familie van te leven. Alleen op zondag, als de mensen op het Wilrijkse Plein gingen wandelen, of tijdens vlieg- en andere evenementen zal het café goed gedraaid hebben? In de periode dat Leunis en Florentine in het huis Kruishofstraat 160 wonen ( ), woont er volgens het bevolkingsregister ook een andere familie (De Glas - Mechant) op hetzelfde adres ( ). Volgens de foto van de gevel zal het huis waarschijnlijk zo ingedeeld zijn: een appartement met 1 slaapkamer op het gelijkvoers, een appartement met 1 slaapkamer op de eerste verdieping en op de tweede verdieping nog 1 of 2 slaapkamers voor elk appartement. Waar Leunis en Flore woonden, valt niet op te maken uit het bevolkingsregister De in gebouwde huizen aan het eerste deel van de Kruishofstraat staan er anno 2014 nog steeds (ook de Art Deco woningen links) : De huizen in het tweede deel van de straat niet meer. Rond 1930 is door de crisis en daarna de tweede wereldoorlog de huizenbouw stilgevallen. In de 50-er jaren herneemt de bouwactiviteit. We weten uit de databank van Onroerend Erfgoed Vlaanderen dat er rond 1960 in de Kruishofstraat tussen Jasmijnstraat en Sparrenstraat conventionele bel-etage en meergezinswoningen worden gebouwd. Daarvoor is dus het geboortehuis van Albert samen met de 5 buurhuizen afgebroken

9 We kunnen dus nu alleen nog maar de plaats aanduiden waar het geboortehuis ongeveer stond :

10 Waar zich nu huisnummer bevindt

11 voormalige Kruisstraat nu Jasmijnstraat en Pestalozzistraat Kruishofstraat 2014 (rechts het Wilrijkse Plein) Zicht over het Wilrijkse Plein in 2014 vanuit het geboortehuis in 1915

12 Leunis begon in september 1909 te werken bij Minerva en kwam daarom op het Kiel wonen. Voor hij trouwde, liep hij vijf jaar lang elke dag langs de Kruisstraat en verder over het Wilrijkse Plein heen en weer naar de Minervafabriek. Hij heeft het vliegplein zien ontstaan en groeien. Hij heeft de huizen nummers 160 tot 170 aan de Kruishofstraat zien bouwen. Florentine heeft heel haar jeugd aan het Wilrijkse Plein doorgebracht. Vijf jaar studeerde ze in Brugge en in Luik. Van september 1912 tot december 1913 liep ook zij elke dag heen en weer van Fortje 6 naar het Kiel langs het plein en de verlaten Kruisstraat en zag ze de nieuwe huizen aan de Kruishofstraat. Ze huwden en gingen in nummer 160 wonen. Albert werd daar in januari 1915 geboren. Frank Barentsen - januari 2014

13 Augustus 2014: in de digitale fotobank van het Felixarchief zijn bijkomende foto s verschenen van de huizenrij aan het Wilrijkse Plein, Kruishofstraat nummers 160 tot 170. Beelden die ergens tussen 1910 en 1930 gedateerd kunnen worden. Belangrijke vaststelling: de foto die we hiervoor al gebruikten, is gespiegeld! Bij de opname werd de glazen plaat omgedraaid, links-rechts verwisseld dus. Het meeste rechtse huis is dus niet nummer 160 maar wel nummer 170. Het echte huis met nummer 160, het geboortehuis van Albert, bevindt zich uiterst links, onzichtbaar achter de bomen. Zo had de afdruk er moeten uitzien: Merk op dat nu de originele nummering van de foto (onderaan rechts) correct wordt weergegeven. Links nummer 170 dus, rechts achter de bomen het geboortehuis nummer 160. Dit is een nieuw-opgedoken foto van de huizenrij in de Kruishofstraat: Het meest rechtse huis is dus het geboortehuis van Albert. Florentine en Leunis woonden er op de 1 ste of 2 de verdieping. Op de hoek van hun huis een straatlantaarn. Op het tweede huis, nummer 162, ontcijfer je met enige moeite het opschrift Bellevue. Daar bevindt zich inderdaad het café van huiseigenaar Jan Gervais en zijn vrouw.

14 Op een foto van de achterkant van deze huizenrij, genomen vanuit de Kruisstraat kan je zien dat huis nr 162, café Bellevue dus, ver naar achter is uitgebouwd. Het café had blijkbaar een grote oppervlakte. Misschien was er achteraan een afzonderlijke feestzaal? De achterkant van nr 160 komt erg ingewikkeld en verwarrend over. Behoorlijk onmogelijk om een beeld te krijgen van de interne indeling en trapzaal Nog een paar plaatjes die in het fotoarchief opgedoken zijn: De 6 huizen, gezien van op de rand van het Wilrijkse Plein. Het laatste huis is nummer 160.

15 Foto van de Kruishofstraat langs de huizen genomen van zuid naar noord, richting Antwerpen dus. Vooraan links de poort van nr 166. Het laatste huis (met de lantaarn) is nr 160. Rechts tussen de bomen staat het Kruishof met daarvoor de nu nog herkenbare bocht in de weg. En dit is een zicht van noord naar zuid langs de Kruishofstraat. In de verte de huizenrij met daarvoor naar rechts het begin van de Kruisstraat. Links de bomen van het Kruishof. Hier kijken we vanuit het zuiden over de Kruishofstraat naar de huizenrij in de verte. We zien recht op de zijgevel van nr 170. Net als op de vorige foto s, is goed te zien hoe eenzaam die rij van 6 huizen daar in de landelijke vlakte staat

Waar woonden onze voorouders in Antwerpen? 1. tak Barentsen - Alexandre

Waar woonden onze voorouders in Antwerpen? 1. tak Barentsen - Alexandre Waar woonden onze voorouders in Antwerpen? 1. tak Barentsen - Alexandre Albert Alexandre & Melanie Paulis wonen vanaf 1892 in Fortje 6 aan de Kielse Vest. Melanie overlijdt in 1893. Albert blijft er wonen

Nadere informatie

1915-2015. 100 jaar geleden werd Albert Barentsen geboren als zoon van een Zeeuwse migrant en een Waalse migrantendochter.

1915-2015. 100 jaar geleden werd Albert Barentsen geboren als zoon van een Zeeuwse migrant en een Waalse migrantendochter. 1915-2015 100 jaar geleden werd Albert Barentsen geboren als zoon van een Zeeuwse migrant en een Waalse migrantendochter. Tekst bij de genealogische wandeling op het Kiel 1 Florentine woont in fortje 6

Nadere informatie

Architectenwoning. te Borgerhout. Cruyslei 1b (hoek Joos Robijnslei) Architect : Albert Barentsen (1915 1985)

Architectenwoning. te Borgerhout. Cruyslei 1b (hoek Joos Robijnslei) Architect : Albert Barentsen (1915 1985) Architectenwoning te Borgerhout Cruyslei 1b (hoek Joos Robijnslei) Ontworpen in het expo-jaar 1958 Gebouwd in 1959 Architect : Albert Barentsen (1915 1985) Huis Cruyslei 1b - Architect Albert Barentsen

Nadere informatie

INDIVIDUELE TAAK ARCHITECTUURTYPOLOGIE

INDIVIDUELE TAAK ARCHITECTUURTYPOLOGIE INDIVIDUELE TAAK ARCHITECTUURTYPOLOGIE Mathijs Roelens MAK/1B2 mathijs.roelens.w0030@student.hogent.be 1 VOORSTELLING PAND 1.1 Gebouw Het is niet eenvoudig om een pand te vinden met een specifieke bouwstijl.

Nadere informatie

Het geboortehuis van Leunis Barentsen is één van de opeenvolgende woonplaatsen van Joost Barentsen & Suzanna Barentsen in Middelburg

Het geboortehuis van Leunis Barentsen is één van de opeenvolgende woonplaatsen van Joost Barentsen & Suzanna Barentsen in Middelburg Het geboortehuis van Leunis Barentsen is één van de opeenvolgende woonplaatsen van Joost Barentsen & Suzanna Barentsen in Middelburg Suzanna Barentsen & Joost Barentsen Ritthem 1879 7 november huwelijk

Nadere informatie

De kerktoren was voor een aantal fotografen meermaals de interessantste plek om het dorp

De kerktoren was voor een aantal fotografen meermaals de interessantste plek om het dorp Lenzen door de luiken De kerktoren was voor een aantal fotografen meermaals de interessantste plek om het dorp vanuit de dichtste hemel te bekijken. Door de hoge luiken fotografeerden ze in de vier windrichtingen.

Nadere informatie

BOERDERIJ MOERBEEK 48 LUTJEWINKEL juni 2012. 2012-1 boerderij Moerbeek 48. Inleiding. eerste steen. Luchtfoto vanuit het noorden.

BOERDERIJ MOERBEEK 48 LUTJEWINKEL juni 2012. 2012-1 boerderij Moerbeek 48. Inleiding. eerste steen. Luchtfoto vanuit het noorden. BOERDERIJ MOERBEEK 48 LUTJEWINKEL juni 2012 1 Inleiding Bewoning en veranderingen De boerderij is vrij zeker gebouwd begin 1800. In 1872 heeft er een grondige verbouwing plaats gevonden met o.a. een nieuwe

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement betreffende de modaliteiten voor het toekennen van nummers aan huizen en gebouwen in Gent

Huishoudelijk reglement betreffende de modaliteiten voor het toekennen van nummers aan huizen en gebouwen in Gent Huishoudelijk reglement betreffende de modaliteiten voor het toekennen van nummers aan huizen en gebouwen in Gent Goedgekeurd in de gemeenteraad van 25 november 2002 Bekendgemaakt op 28 november 2002 Artikel

Nadere informatie

B6 Bisschop. Trieslaan Rozemarijnstr Raas van. Gaverestr. Coupure zal er 70 jaar later komen

B6 Bisschop. Trieslaan Rozemarijnstr Raas van. Gaverestr. Coupure zal er 70 jaar later komen B6 Bisschop Trieslaan Rozemarijnstr Raas van 1678? Coupure zal er 70 jaar later komen?? Gaverestr?? Lieve vleeshuis Kaart uit 1755 van Malfeson omgeving Ekkergem en Brugse Poort De Rozemarijnstraat met

Nadere informatie

Walcherse herkomst. Deel 1. Ritthem en De Schoone Waardin

Walcherse herkomst. Deel 1. Ritthem en De Schoone Waardin Walcherse herkomst Deel 1 Ritthem en De Schoone Waardin De informatie in deze tekst halen we voor het grootste deel uit: Het Boek van Suze, de kroniek door onze tante Suze rond 1955 in Logne geschreven.

Nadere informatie

Het geboortehuis van Leunis Barentsen is één van de opeenvolgende woonplaatsen van Joost Barentsen & Suzanna Barentsen in Middelburg

Het geboortehuis van Leunis Barentsen is één van de opeenvolgende woonplaatsen van Joost Barentsen & Suzanna Barentsen in Middelburg Het geboortehuis van Leunis Barentsen is één van de opeenvolgende woonplaatsen van Joost Barentsen & Suzanna Barentsen in Middelburg Suzanna Barentsen & Joost Barentsen Ritthem 1879 7 november huwelijk

Nadere informatie

Toekomststraat, Hasselt

Toekomststraat, Hasselt Toekomststraat, Hasselt Programma van Maatregelen Auteur: T. Van Mierlo (veldwerkleider) Autorisatie: J.A.G. van Rooij (OE/ERK/Archeoloog/2017/00169) Toekosmtstraat, Hasselt, Een programma van Maatregelen

Nadere informatie

Archeologische werfbegeleiding Antwerpen Italiëlei 76-90

Archeologische werfbegeleiding Antwerpen Italiëlei 76-90 Archeologische werfbegeleiding Antwerpen Italiëlei 76-90 1. Inleiding Het terrein is gelegen in Antwerpen in de Italiëlei 76-90 (kadaster afdeling 2, sectie B percelen 1377 H2, 1377 L2 en 1366). In het

Nadere informatie

Foto 2: Postkaart Parklaan (tussen 1901 en 1904).

Foto 2: Postkaart Parklaan (tussen 1901 en 1904). 5.3. KAARTEN EN FIGUREN Foto 1: Postkaart van de kazerne in het Citadelpark. Bron: DE GRAEVE s.d.: Gand. Forts de la Citadel (Archief Universiteit Gent, BIB.PKT.000318). Foto 2: Postkaart Parklaan (tussen

Nadere informatie

D5 Het begijnhof tot het eind van de Lange Violettestraat en en het Oud Scheldeken

D5 Het begijnhof tot het eind van de Lange Violettestraat en en het Oud Scheldeken D5 Het begijnhof tot het eind van de Lange Violettestraat en en het Oud Scheldeken Klein Begijnhof st Pietersabdijkerk de verdwenen OLVkerk St Baafs Belfort st Niklaaskerk St Salvatorkerk In het Begijnhof

Nadere informatie

Burgstraat, Prinsenhof. Gent 8

Burgstraat, Prinsenhof. Gent 8 Burgstraat, Prinsenhof. Gent 8 Leie stadsvesten Brugse Poort Brugsepoortstr Begijnhof(laan) Begijnengracht Prinsenhof Rabot De Lieve Burgstraat Kaart van 1780? De coupure zou aangelegd worden tussen 1750

Nadere informatie

EEN HUIS DAT ADEMT IK GELOOF ER HEILIG IN DAT EEN HARMONIEUS BOUWPROCES DE KWALITEIT EN IDENTITEIT VAN EEN HUIS MEE BEPAALT

EEN HUIS DAT ADEMT IK GELOOF ER HEILIG IN DAT EEN HARMONIEUS BOUWPROCES DE KWALITEIT EN IDENTITEIT VAN EEN HUIS MEE BEPAALT [ ENZO ARCHITECTUUR & INTERIEUR ] EEN HUIS DAT ADEMT Nog nooit heb ik me in een huis zo prettig gevoeld als hier. Na veertig jaar vanuit Genève de wereld overgevlogen te hebben, heeft de bewoner een nieuw

Nadere informatie

VERLOST UIT HET DONKER

VERLOST UIT HET DONKER Anders in de rij Veldstraat 59 VERLOST UIT HET DONKER Het huis in de Veldstraat is dit jaar precies 100 jaar oud. In de stadsarchieven staat het ingeschreven als een realisatie van ene A. Vandenberghe.

Nadere informatie

VOORSTELLING WERKEN OMGEVING SCHIJNPOORT

VOORSTELLING WERKEN OMGEVING SCHIJNPOORT VOORSTELLING WERKEN OMGEVING SCHIJNPOORT In het najaar van 2015 staan er werken gepland in de omgeving van Schijnpoort, de parking Ten Eekhove en de Noordersingel. Deze werken bereiden de omgeving voor

Nadere informatie

Residentie Hof Van Opwic Beschrijving v16

Residentie Hof Van Opwic Beschrijving v16 1 Algemeen Vooreerst : de prijzen bevinden zich achteraan dit document. Vlakbij het centrum van Opwijk, in één van de meest recenste verkavelingen, worden 6 klassevolle appartementen gebouwd met zeer hoge

Nadere informatie

B19. is vervolg van b18. Rasphuisstr, Akkerstr Marialand

B19. is vervolg van b18. Rasphuisstr, Akkerstr Marialand B19 is vervolg van b18 Rasphuisstr, Akkerstr Marialand 1720 Op de vlgd dia zie je ook deze 2 citetjes van dichtbij. Op de kaart van 1880 staat de voorgeschoven citéje ook op de kaart Akkerstraat? Foto

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BETREFFENDE DE MODALITEITEN VOOR HET TOEKENNEN VAN NUMMERS AAN HUIZEN EN GEBOUWEN.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BETREFFENDE DE MODALITEITEN VOOR HET TOEKENNEN VAN NUMMERS AAN HUIZEN EN GEBOUWEN. STAD MECHELEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT BETREFFENDE DE MODALITEITEN VOOR HET TOEKENNEN VAN NUMMERS AAN HUIZEN EN GEBOUWEN. Artikel 1 Bevoegdheid Het College van Burgemeester en Schepenen is bevoegd voor

Nadere informatie

Inkijkje in de van der Mastenstraat in 1928

Inkijkje in de van der Mastenstraat in 1928 Inkijkje in de van der Mastenstraat in 1928 In 1928 werd voor de viering van het 16 de lustrum van het Delftsch Studenten Corps het openluchtspel D.16.M.M. (Mensch en Machine) opgevoerd, waaraan vooruitstrevende

Nadere informatie

RUIMTELIJK ONDERZOEK

RUIMTELIJK ONDERZOEK RUIMTELIJK ONDERZOEK de vallei van het Klein Schijn de vallei van de Zwanebeek de vallei van het Groot Schijn Luchtfoto op grote schaal met aanduiding van de landschappelijke beekvalleien en de heuvelruggen

Nadere informatie

Rob Essers. Waar ligt de Waalbandijk?

Rob Essers. Waar ligt de Waalbandijk? Rob Essers Niek Engelschmanlaan 129 6532 CR Nijmegen (024) 355 81 71 rob@gaypnt.demon.nl Waar ligt de Waalbandijk? De naam De Waal-Bandyk stond in 1822 al vermeld op plans van de kadastrale gemeente Neerbosch

Nadere informatie

D27. Vlaanderen straat, en plein lippensplein Fr.Orbanln Fr.Rooseveltln St lievensdoorgang. De stadsvesten van de Keizerspoort tot aan Terplaten

D27. Vlaanderen straat, en plein lippensplein Fr.Orbanln Fr.Rooseveltln St lievensdoorgang. De stadsvesten van de Keizerspoort tot aan Terplaten De stadsvesten van de Keizerspoort tot aan Terplaten St Lievenspoort D27 De Brusselsepoort of de Keizerspoort Vlaanderen straat, en plein lippensplein Fr.Orbanln Fr.Rooseveltln St lievensdoorgang De Muinkbrug

Nadere informatie

BEDRIJFSGEBOUW GELEGEN TE SCHELLE BOOMSESTEENWEG 10

BEDRIJFSGEBOUW GELEGEN TE SCHELLE BOOMSESTEENWEG 10 BEDRIJFSGEBOUW GELEGEN TE SCHELLE BOOMSESTEENWEG 10 LIGGING : Gelegen ten zuiden van Antwerpen langsheen de A12 (Antwerpen Boom- Brussel) op de grens met de gemeente Aartselaar. Deze centrale ligging biedt

Nadere informatie

t 't Hoekske Omdat geluk in t Hoekske zit... 9 starterswoningen

t 't Hoekske Omdat geluk in t Hoekske zit... 9 starterswoningen t 't Hoekske Omdat geluk in t Hoekske zit... 9 starterswoningen 't Hoekske Omgeving 't Hoekske Aan de rand van het hart van Heusden, daar waar de straat t Hoekske en de lange Antoniusstraat samenkomen,

Nadere informatie

D27. Vlaanderen straat, en plein lippensplein Fr.Orbanln St lievensdoorgang. De stadsvesten van de Keizerspoort tot aan Terplaten.

D27. Vlaanderen straat, en plein lippensplein Fr.Orbanln St lievensdoorgang. De stadsvesten van de Keizerspoort tot aan Terplaten. De stadsvesten van de Keizerspoort tot aan Terplaten St Lievenspoort D27 Vlaanderen straat, en plein lippensplein Fr.Orbanln St lievensdoorgang De Brusselsepoort of de Keizerspoort De Muinkbrug De afbraak

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Het nieuwe Koningin Wilhelmina

NIEUWSBRIEF Het nieuwe Koningin Wilhelmina NIEUWSBRIEF Het nieuwe Koningin Wilhelmina 1 In dit nummer 2. De gemeente laat weten 2. Veilig en weer goed zicht 3. Pendelbus is succes 3. Interne verhuizing loopt goed 4. Mevr. Reijneke over haar interne

Nadere informatie

Omschrijving: Ensemble van de Sint-Veerlekerk, de pastorie en de gedenkkapel, en het Sint-Veerleplein, Sint-Veerleplein/Oostkerkestraat

Omschrijving: Ensemble van de Sint-Veerlekerk, de pastorie en de gedenkkapel, en het Sint-Veerleplein, Sint-Veerleplein/Oostkerkestraat Bijlage 2. Fotoregistratie van de fysieke toestand bij het ministerieel besluit tot definitieve bescherming als monument van het ensemble van de Sint-Veerlekerk, de pastorie en de gedenkkapel, en als dorpsgezicht

Nadere informatie

Het Snijdersplein. Voorwoord

Het Snijdersplein. Voorwoord Het Snijdersplein Voorwoord Ruim 4 jaar ben ik nu bezig om alle gegevens van de kadastrale percelen van de vestingstad s-hertogenbosch, in 1832 aangeduid als de secties G en H, vanaf het begin van het

Nadere informatie

Kaart van 1755 van de Keizersen. Lievenspoort. St lievenspoort. Brusselsepoort. Oud Scheldeken. Heuvelpoort. St Pietersdorp.

Kaart van 1755 van de Keizersen. Lievenspoort. St lievenspoort. Brusselsepoort. Oud Scheldeken. Heuvelpoort. St Pietersdorp. Brusselsepoortstraat johan@sint-pietersdorp.be D7 Brusselsepoort St lievenspoort Kaart van 1755 van de Keizersen Sint- Lievenspoort Oud Scheldeken Heuvelpoort St Pietersdorp Spaans kasteel Kaart van 1799

Nadere informatie

Vogelmarkt. A21 Koestraat Korte Dagsteeg, St Jans-vest, Kleine Vleeshuisstraat

Vogelmarkt. A21 Koestraat Korte Dagsteeg, St Jans-vest, Kleine Vleeshuisstraat Vogelmarkt A21 Koestraat Korte Dagsteeg, St Jans-vest, Kleine Vleeshuisstraat Vogelmarkt aan de Kouter in 1956 Eind de jaren 50,begin 60 had je nog de oude bebouwing aan beide zijden van de straat. Daarna

Nadere informatie

poort 58 hasselt luxeappartementen

poort 58 hasselt luxeappartementen poort 58 hasselt luxeappartementen een solide bouwpartner Met Kolmont Woonprojecten kiest u voor een sterke partner waarmee u in alle vertrouwen kunt werken. Dit familiebedrijf ontwikkelt al tientallen

Nadere informatie

Clémentinalaan Oostendestr Parkln Oude Fortlaan Burggravenlaan Astridlaan

Clémentinalaan Oostendestr Parkln Oude Fortlaan Burggravenlaan Astridlaan Clémentinalaan Oostendestr Parkln Oude Fortlaan Burggravenlaan Astridlaan C8 1620 1720 De jaren vijftig In deze zaal die uitgebaat was door Jos Vervest stonden een groot aantal driebanden, deze kregen

Nadere informatie

OmschriJVIng: V1lla Coppm, VIlvoordelaan 2

OmschriJVIng: V1lla Coppm, VIlvoordelaan 2 Bijlage 2. Fotoregistratie van de fysieke toestand bij het ministerieel besluit tot definitieve bescherming als monument van Villa Coppin in Zaventem Provme~e: Vlaams-Brabant Gemeente: Zaventem, 1ste afdelmg,

Nadere informatie

Typologieën binnen het plangebied Nieuw Poelenburg

Typologieën binnen het plangebied Nieuw Poelenburg Typologieën binnen het plangebied Nieuw Poelenburg In het plangebied zijn diverse typologieën te onderscheiden. In hoofdstuk 2 zijn de volgende typologieën benoemd: Individueel en geschakelde woningen

Nadere informatie

districtscollege Antwerpen Zitting van 26 november 2018

districtscollege Antwerpen Zitting van 26 november 2018 beraadslaging/proces verbaal Kopie districtscollege Antwerpen Zitting van 26 november 2018 Besluit B-punt GOEDGEKEURD District Antwerpen Samenstelling de heer Paul Cordy, voorzitter districtscollege; mevrouw

Nadere informatie

Portfolio. Architectenmarkt Capelle aan den IJssel

Portfolio. Architectenmarkt Capelle aan den IJssel Portfolio Architectenmarkt Capelle aan den IJssel Kavelwoning.nl de website met moderne zelfbouw woningen voor particulieren Kavelwoning.nl is opgezet door met als doel om het woningaanbod voor particulieren

Nadere informatie

Jacob van Ruisdael: Landschap met korenveld (1660-1665)

Jacob van Ruisdael: Landschap met korenveld (1660-1665) Jacob van Ruisdael: Landschap met korenveld (1660-1665) Een klassiek landschap Dit is wat we ons voorstellen bij het woord landschapsschilderkunst. We hebben alle elementen van een landschap: een blikvanger

Nadere informatie

Brochure. Oude Arnhemse Bovenweg 16 - Doorn. Vraagprijs 535.000,-- k.k.

Brochure. Oude Arnhemse Bovenweg 16 - Doorn. Vraagprijs 535.000,-- k.k. Brochure Oude Arnhemse Bovenweg 16 - Doorn Vraagprijs 535.000,-- k.k. Omschrijving Oude Arnhemse Bovenweg 16 - Doorn Aan de rand van het Doorn op loopafstand van de uitgestrekte bossen van de Utrechtse

Nadere informatie

AVELGEM NEERSTRAAT. koopwoning

AVELGEM NEERSTRAAT. koopwoning AVELGEM NEERSTRAAT koopwoning *Alle afbeeldingen in deze brochure zijn ter illustratie en dus niet bindend. GENIET VAN JE EIGEN THUIS Maak je droom werkelijkheid. Dit plannenboek vertelt je in detail hoe

Nadere informatie

OBJECT ADRES ANDERS. Vrijstaande woning met tuin en garage perceel 200 m 2 eigen grond. Akkerput 5 4505 PT Zuidzande VASTGOED VASTGOED

OBJECT ADRES ANDERS. Vrijstaande woning met tuin en garage perceel 200 m 2 eigen grond. Akkerput 5 4505 PT Zuidzande VASTGOED VASTGOED ANDERS VASTGOED OBJECT Vrijstaande woning met tuin en garage perceel 200 m 2 eigen grond ADRES Akkerput 5 4505 PT Zuidzande Zuidzandsestraat 8 4501 AP Oostburg Tel. 00 31(0)117 450001 Gsm 00 31(0)6 29040241

Nadere informatie

maart 1913 Albert Alexandre Melanie Florentine Joost Barentsen Suzanna Leunis

maart 1913 Albert Alexandre Melanie Florentine Joost Barentsen Suzanna Leunis 1 2 1 2 3 4 3 4 maart 1913 Albert Alexandre ligt in bed in een grote slaapzaal van het Militair Hospitaal in Beverlo. Hij is al een tijdje ziek, het ging van kwaad naar erger. Hij hield het niet meer vol

Nadere informatie

D23 K Karelstr Abeelstr Lange Boomgaardstr. Begradostr. Pelicanstr. St Kristoffelstraat

D23 K Karelstr Abeelstr Lange Boomgaardstr. Begradostr. Pelicanstr. St Kristoffelstraat In de Keizer Karelstraat 7 was er een fabrikant van stoffen D23 K Karelstr Abeelstr Lange Boomgaardstr. Begradostr. Pelicanstr. St Kristoffelstraat Ook in de 4 de en de 7 de wijk waren er nog vele citeetjes

Nadere informatie

Fotozoektocht dorp. Jeugdkampen * Groepsverblijven * Sportkampen * Bezinningsdagen * Bos-, plattelands-,sport- en natuurklassen

Fotozoektocht dorp. Jeugdkampen * Groepsverblijven * Sportkampen * Bezinningsdagen * Bos-, plattelands-,sport- en natuurklassen Fotozoektocht dorp Jeugdkampen * Groepsverblijven * Sportkampen * Bezinningsdagen * Bos-, plattelands-,sport- en natuurklassen dit alles kan in zelfkook tot volpension De Bosgeus vzw Dranouterstraat 24

Nadere informatie

Achter de kastanjebomen.

Achter de kastanjebomen. Achter de kastanjebomen. www.sibomat.be Je merkt het als je het huis nadert: hier gaan smaak en sfeer samen. Carine B. en Jean Paul D., beiden met pensioen, bouwden een huis om samen van het leven te genieten.

Nadere informatie

en nog andere straten moest nog worden aangelegd.

en nog andere straten moest nog worden aangelegd. In de Belle Epoque had de Brabantstraat en de Brabantdam. De Brabantstraat liep van de Vogelmarkt tot aan het François Laurentplein. Deze straat is een van de oudste van Gent want werd reeds vermeld in

Nadere informatie

Gent 25c. Goudstr Beersteeg Oudevest, Katelijnenstr Minnemeers Kongobrug Reke Blekersdijk Nieuwland Godshuishammeken Huidevetterken Ham

Gent 25c. Goudstr Beersteeg Oudevest, Katelijnenstr Minnemeers Kongobrug Reke Blekersdijk Nieuwland Godshuishammeken Huidevetterken Ham Goudstr Beersteeg Oudevest, Katelijnenstr Minnemeers Kongobrug Reke Blekersdijk Nieuwland Godshuishammeken Huidevetterken Ham Gent 25c De Minnemeersbrug lag in het verlengde van de Goudstraat Goudstr /Beersteeg

Nadere informatie

Afbeelding 2: Luchtfoto van de Villa Coppin in zijn ruime context.

Afbeelding 2: Luchtfoto van de Villa Coppin in zijn ruime context. 5.3. KAARTE E FIGURE Afbeelding 1: Situeringsplan van de Villa Coppin in zijn ruime context, met aanduiding van het historische perceel (geel), de villa (nr. 2), de voormalige portierswoning (nr. 3) en

Nadere informatie

Informatieavond Wonen in Elspeet Noordwest 17 maart 2015

Informatieavond Wonen in Elspeet Noordwest 17 maart 2015 Informatieavond Wonen in Elspeet Noordwest 7 maart 205 Op 7 maart 205 organiseerden de gemeente Nunspeet, Omnia Wonen en Van Wijnen een informatiebijeenkomst voor de plannen voor nieuwe woningen in Elspeet

Nadere informatie

1-kamerappartement op de tweede verdieping. Netto huurprijs 875 Per maand. Dichtbij het vondelpark en museumplein

1-kamerappartement op de tweede verdieping. Netto huurprijs 875 Per maand. Dichtbij het vondelpark en museumplein 1-kamerappartement op de tweede verdieping Netto huurprijs 875 Per maand Dichtbij het vondelpark en museumplein Objectinformatie Plattegrond Buurt 3-5 6 7 Plaats: Amsterdam Stadsdeel: Zuid Buurt: Willemspark/Museumkwartier

Nadere informatie

Kaart Malfeson van E5. S. Salvatorstr H.Kerstkerk Sleepstraat Sluizeken Oudburg Zuivelbrug Vrijdagmarkt Kraanlei

Kaart Malfeson van E5. S. Salvatorstr H.Kerstkerk Sleepstraat Sluizeken Oudburg Zuivelbrug Vrijdagmarkt Kraanlei Vervolg Kaart Malfeson 1755 van E5 S. Salvatorstr H.Kerstkerk Sleepstraat Sluizeken Oudburg Zuivelbrug Vrijdagmarkt Kraanlei Heden staat er daar nieuwbouw. De nieuwbouw is lang tegen gehouden geweest om

Nadere informatie

BRAAMSTRAAT 159 SCHOTEN

BRAAMSTRAAT 159 SCHOTEN BRAAMSTRAAT 159 SCHOTEN Informatiebrochure Verhuur Dit project werd ontwikkeld door Elnimmo bvba met een grote aandacht voor duurzaam bouwen. Het project omvat een mengeling van kleine en middelgrote eenheden

Nadere informatie

Verkeersafwikkeling. Luchtfoto van het gebied met fases A, B, C

Verkeersafwikkeling. Luchtfoto van het gebied met fases A, B, C A B C Luchtfoto van het gebied met fases A, B, C Verkeersafwikkeling Ook de impact op mobiliteit voor dit project is onderzocht. Er wordt voldoende ondergrondse parking voorzien op niveaus -1 en -2 voor

Nadere informatie

NUMMEREN VAN HUIZEN EN APPARTEMENTEN

NUMMEREN VAN HUIZEN EN APPARTEMENTEN HOOFDSTUK 2 NUMMEREN VAN HUIZEN EN APPARTEMENTEN Gelet op artikel 42 van het gemeentedecreet; Gelet op artikel 135 2, 1 van de Nieuwe Gemeentewet; Gelet op de wet betreffende de bevolkingsregisters, de

Nadere informatie

Taak Architectuurtypologie

Taak Architectuurtypologie Hogeschool Gent Voskenslaan 38 9000 Gent Taak Architectuurtypologie Bjärne Collyns 2015-2016 1LAMA 30/11/2015 1. Het gebouw Locatie: Gent Graaf van Vlaanderenplein 30 Bouwjaar: 1852 Type: herenhuis Perceelgrote:

Nadere informatie

LANDELIJK WONEN IN VEGHEL LANDELIJK WONEN. ECHT VRIJ WONEN. ROYALE KAVELS OP DE SCHEIFELAAR LANDELIJK WONEN 1

LANDELIJK WONEN IN VEGHEL LANDELIJK WONEN. ECHT VRIJ WONEN. ROYALE KAVELS OP DE SCHEIFELAAR LANDELIJK WONEN 1 LANDELIJK WONEN IN VEGHEL LANDELIJK WONEN. ECHT VRIJ WONEN. ROYALE KAVELS OP DE SCHEIFELAAR LANDELIJK WONEN 1 Vrijheid. Alle ruimte hebben. Een mooi en ver uitzicht. Met alle tinten groen. Je heerlijk

Nadere informatie

2 slaapkamers waarvan 1 met vaste kast, beide zijn bereikbaar vanuit de woonkamer;

2 slaapkamers waarvan 1 met vaste kast, beide zijn bereikbaar vanuit de woonkamer; Bergweg 9 Neede Zo kom je ze nog maar zelden tegen: een karakteristieke boerderij in authentieke staat op een statig erf met een geweldige ligging op de flank van de Needse Berg. Dichtbij de natuur, prachtige

Nadere informatie

Omschrijving: Ensemble van de Sint-Veerlekerk, de pastorie en de gedenkkapel, en het Sint-Veerleplein, Sint.-Ve"erleplein/Oostkerkestraat

Omschrijving: Ensemble van de Sint-Veerlekerk, de pastorie en de gedenkkapel, en het Sint-Veerleplein, Sint.-Veerleplein/Oostkerkestraat Bijlage 2. Fotoregistratie van de fysieke toestand bij het ministerieel besluit tot voorlopige bescherming als monument van het ensemble van de Sint-Veerlekerk, de pastorie en de gedenkkapel, en als dorpsgezicht

Nadere informatie

Koornlei 1 ste deel B14

Koornlei 1 ste deel B14 Koornlei 1 ste deel B14 Plan Geerard van 1855 rond de St MIchielskerk Al deze huizen werden onteigend om de sint Michielsparking aan te leggen De bepleisterde lijstgevel werd terug een trapgevel. De pastorij

Nadere informatie

ROOD VOOR ROOD GROENRIJK / LANDSCHAPSPLAN EN INRICHTINGSVOORSTEL

ROOD VOOR ROOD GROENRIJK / LANDSCHAPSPLAN EN INRICHTINGSVOORSTEL ROOD VOOR ROOD GROENRIJK / LANDSCHAPSPLAN EN INRICHTINGSVOORSTEL De ontwikkeling van het landschap Het perceel ligt ten oosten van Enschede aan de voet van de stuwwal waarop de stad is gevestigd. De voet

Nadere informatie

Gent 6a. Groene Vallei Nieuwe wandeling Leiearm Overzet Malem Krijgsgasthuisstr Wintertuinstr brouwerij Aigle- Belgica.

Gent 6a. Groene Vallei Nieuwe wandeling Leiearm Overzet Malem Krijgsgasthuisstr Wintertuinstr brouwerij Aigle- Belgica. De stadsvesten van Einde were tot de Brugsepoort Gent 6a Groene Vallei Nieuwe wandeling Leiearm Overzet Malem Krijgsgasthuisstr Wintertuinstr brouwerij Aigle- Belgica. De Overzet was van de Einde Were

Nadere informatie

Geniet,Woon &Leef in Dorst. Semi-bungalow op prachtige locatie. Grote kelder onder het gehele pand. Ruime woonkamer met veel lichtinval

Geniet,Woon &Leef in Dorst. Semi-bungalow op prachtige locatie. Grote kelder onder het gehele pand. Ruime woonkamer met veel lichtinval Geniet,Woon &Leef in Dorst Semi-bungalow op prachtige locatie Grote kelder onder het gehele pand Ruime woonkamer met veel lichtinval Goed onderhouden tuin rondom woning Heerlijk Wonen Vijftig Bunderweg

Nadere informatie

Enkele opmerkingen naar aanleiding van een bijschrift over kasteel Crayenstein.

Enkele opmerkingen naar aanleiding van een bijschrift over kasteel Crayenstein. Enkele opmerkingen naar aanleiding van een bijschrift over kasteel Crayenstein. Uit: C. Baardman, Leo J. Leeuwis, M.A. Timmermans, Langs Merwede en Giessen (Den Haag 1961) Op de zuidelijke oever van de

Nadere informatie

A11, Graslei. Grasbrug zit bij Koornlei b15

A11, Graslei. Grasbrug zit bij Koornlei b15 A11, Graslei Grasbrug zit bij Koornlei b15 Voor de expo van 13 heeft men dan vele gevels terug aangepast hoe ze vroeger zouden hebben uitgezien. Nog iets, het metsers huis van deze gilde stond in de

Nadere informatie

Vragenboekje bij een architectuurwandeling rond het HLZ

Vragenboekje bij een architectuurwandeling rond het HLZ Vragenboekje bij een architectuurwandeling rond het HLZ Wandeling&Vrag_BerlAdamS&HLZ; versie 1: 0904; v2: 1004; v3: 0407; v4: 1008 naam... klas... tijd ca. 40 50 minuten 1 dit boekje is samengesteld door

Nadere informatie

MAASAPPARTEMENT A1, A7 & A13

MAASAPPARTEMENT A1, A7 & A13 A1, A7 & A13 COMPLEX A VOLG DE ZON Dit appartement biedt veel ruimte en een praktische indeling. In de lichte woonkamer heeft u door de grote raampartijen optimaal contact met het ruime balkon en het water.

Nadere informatie

Een (al dan niet virtuele) genealogische wandeling. op het Kiel en het Wilrijkse Plein

Een (al dan niet virtuele) genealogische wandeling. op het Kiel en het Wilrijkse Plein Een (al dan niet virtuele) genealogische wandeling op het Kiel en het Wilrijkse Plein 1 Vertrek aan de Dikke Mee 2 Fortje 6 & Minerva 3 Kruishofstraat - OS 1920 & WT 1930 4 Sint Bernardse Steenweg met

Nadere informatie

Huurlasten berekeningswijze

Huurlasten berekeningswijze Huurlasten berekeningswijze 1. Inleiding Elk jaar krijgen onze huurders een afrekening huurlasten en/of centrale verwarming. Sommige huurders willen graag in detail weten hoe alles berekend wordt. Daarom

Nadere informatie

Project Prima Atrium. 5 woonhuizen te Elverdinge. Boezingestraat 153

Project Prima Atrium. 5 woonhuizen te Elverdinge. Boezingestraat 153 Project Prima Atrium 5 woonhuizen te Elverdinge Boezingestraat 153 Project Prima Atrium Project Prima Atrium, een nieuwbouwproject te Elverdinge waarbij 5 moderne woonhuizen gecreëerd worden. De huidige

Nadere informatie

Historische wandeling Ommoordseweg

Historische wandeling Ommoordseweg Historische wandeling Ommoordseweg In ons boekje Ommoordseweg van begin tot eind hebben wij geprobeerd de verdwenen weg en de verleden tijd voor u te laten herleven. Met die in gedachten is het verkennen

Nadere informatie

Afbeelding 1: Situeringsplan van de Woning De Keukelaere-Brico in zijn ruime context.

Afbeelding 1: Situeringsplan van de Woning De Keukelaere-Brico in zijn ruime context. 5.3. KAARTEN EN FIGUREN Citadelpark Afbeelding 1: Situeringsplan van de Woning De Keukelaere-Brico in zijn ruime context. Bron: Geoportaal Onroerend Erfgoed, GRB, Krijgslaan 4, Gent [online], https://geo.onroerenderfgoed.be

Nadere informatie

Tetta/Tetje Bakker ( geboren in 1917) is de tweede van links van de eerste rij zittende meisjes.

Tetta/Tetje Bakker ( geboren in 1917) is de tweede van links van de eerste rij zittende meisjes. In de bomenbuurt in Duivendrecht woont mevrouw Hogen-Bakker, in de Berkenstraat 16. Zij wordt 11september 2011 94 jaar. Deze geboren en getogen Duivendrechtse is de oudste leerling van de Sint Joannesschool,

Nadere informatie

Te huur 86 appartementen in woonpark Zonnetij te Aarle-Rixtel

Te huur 86 appartementen in woonpark Zonnetij te Aarle-Rixtel Te huur 86 appartementen in woonpark Zonnetij te Aarle-Rixtel Inhoudsopgave Zonnetij 3 Waar gelegen in Aarle-Rixtel? 4 De appartementen 5 Kwaliteit en voorzieningenniveau 6 Situatietekening 7 Blok A Overzichtsplattegrond

Nadere informatie

Foto 2. Aanduiding van de "Milane Cap(elle)" op de kaart van Fricx (1712)

Foto 2. Aanduiding van de Milane Cap(elle) op de kaart van Fricx (1712) 5.2. Documentatie bij inhoudelijk dossier Historische kaarten Foto 1. Oudst bekende afbeelding van de Milanne Cap(el)le op de kaart van Beaurain (1691) Foto 2. Aanduiding van de "Milane Cap(elle)" op de

Nadere informatie

Het Plaatje Sliedrecht

Het Plaatje Sliedrecht Het Plaatje Sliedrecht Quickscan Kwaliteitsverbetering annex Beeldkwaliteitsplan Plaatje 09 08 2010 rboi adviseurs ruimtelijke ordening 1 2 Het Plaatje Sliedrecht Quickscan Kwaliteitsverbetering annex

Nadere informatie

Residentie Hof Van Opwic Beschrijving v20

Residentie Hof Van Opwic Beschrijving v20 1 Algemeen Vooreerst : de prijzen bevinden zich achteraan dit document. Vlakbij het centrum van Opwijk, in één van de meest recenste verkavelingen, worden 6 klassevolle appartementen gebouwd met zeer hoge

Nadere informatie

Zijlweg 128 rood - Haarlem

Zijlweg 128 rood - Haarlem Zijlweg 128 rood - Haarlem Huurprijs 1.795,-- p.m. Compleet gerenoveerde en op top locatie gelegen bovenwoning met fantastische tuin en heerlijk zonnig dakterras op het zuiden. Kom kijken en laat je verrassen

Nadere informatie

Aan de Wijmeneir te Impe, deelgemeente van het Oost-Vlaamse Lede.

Aan de Wijmeneir te Impe, deelgemeente van het Oost-Vlaamse Lede. Vanuit de Wijmenier kan je tal van prachtige wandelingen maken. Eén ervan beschrijven we in onderstaande tekst Wandelpad : Beschermde landschappen langs de Molenbeken Praktische gegevens LENGTE: 15 km

Nadere informatie

Vogelmarkt Koepoort Korte Dagsteeg, St Jansvest, Kleine Vleeshuisstraat Gent 20c www.sint-pietersdorp.be

Vogelmarkt Koepoort Korte Dagsteeg, St Jansvest, Kleine Vleeshuisstraat Gent 20c www.sint-pietersdorp.be Vogelmarkt Koepoort Korte Dagsteeg, St Jansvest, Kleine Vleeshuisstraat Gent 20c Je kan alles thuis bekijken op het internet. www.sint-pietersdorp.be Vogelmarkt richting Kouter 1 huis is nog blijven staan

Nadere informatie

Ingelandgat, Watergraafstr, Wilderoosstr, Mattestr Zwarte Zusterstr, Hoogstraat, peperstr, B 17

Ingelandgat, Watergraafstr, Wilderoosstr, Mattestr Zwarte Zusterstr, Hoogstraat, peperstr, B 17 Ingelandgat, Watergraafstr, Wilderoosstr, jv Mattestr Zwarte Zusterstr, Hoogstraat, peperstr, B 17 Ingelandgat nr 4 in 1919. heden een zeer bekende verkoopszaal Ingelandgat 2 in 1956 Hoek St Michielsplein-

Nadere informatie

PRESENTATIE VERKOOP HORECAZAAK MET HANDELSPAND EN WONING TE ZELE

PRESENTATIE VERKOOP HORECAZAAK MET HANDELSPAND EN WONING TE ZELE PRESENTATIE VERKOOP HORECAZAAK MET HANDELSPAND EN WONING TE ZELE ALGEMENE BESCHRIJVING Dit handelspand is momenteel ingericht als een café-brasserie met privé-woning. De brasserie is bekend onder de naam

Nadere informatie

IMMOPROMO NV Adres GSM FAX email BTW : Bankrelaties Hof Van Elewijt

IMMOPROMO NV Adres GSM FAX email BTW : Bankrelaties Hof Van Elewijt Hof Van Elewijt 1 Algemeen Vlakbij het centrum van Elewijt, worden 8 klassevolle appartementen gebouwd met zeer hoge afwerkingsgraad, gaande van 4 gelijkvloers appartementen met tuin, tot 4 duplexen met

Nadere informatie

Deel 4 D1 Brabantdam

Deel 4 D1 Brabantdam Deel 4 D1 Brabantdam Tot aan het St Annaplein In de Belle Epoque had je de Brabantstraat en de Brabantdam. De Brabantstr liep van de Vogelmarkt tot aan het François Laurentplein. Deze straat is een van

Nadere informatie

Verslag 1 e bewonersavond inrichting openbare ruimte middengebied Don Bosco

Verslag 1 e bewonersavond inrichting openbare ruimte middengebied Don Bosco Verslag 1 e bewonersavond inrichting openbare ruimte middengebied Don Bosco 29 juni 2016 Stadsdeelkantoor Oranje-Vrijstaatplein 2 Amsterdam, stadsdeel Oost 1 Verslag bewonersavond plannen openbare ruimte

Nadere informatie

SCHATTINGSVERSLAG. Te schatten onroerend goed : Beschrijving :

SCHATTINGSVERSLAG. Te schatten onroerend goed : Beschrijving : departement Logistiek dienst Patrimonium SCHATTINGSVERSLAG Te schatten onroerend goed : kenmerk L01/2011-0870/a11hvd0088/hvd betreft: Uitleendienst Gent : aankoop woning kapiteinstraat 53 Woonhuis met

Nadere informatie

Verkoopbrochure. Markeloseweg 14 Laren (Gld)

Verkoopbrochure. Markeloseweg 14 Laren (Gld) Verkoopbrochure Markeloseweg 14 Laren (Gld) Dubbel woonhuis met bedrijfsruimte Laren (Gld) - Markeloseweg 14 Op rustige locatie gelegen tot dubbel woonhuis verbouwde boerderij met vrijstaande bedrijfsruimte

Nadere informatie

Brochure. De Kikvors 1 - Leersum. Vraagprijs ,-- k.k. Dorpsstraat 41, 3941 JK Doorn, Telefoon (0343) ,

Brochure. De Kikvors 1 - Leersum. Vraagprijs ,-- k.k. Dorpsstraat 41, 3941 JK Doorn, Telefoon (0343) , Brochure De Kikvors 1 - Leersum Vraagprijs 850.000,-- k.k. Omschrijving De Kikvors 1 - Leersum VRIJSTAANDE WOONBOERDERIJ AAN DE RAND VAN LEERSUM Verscholen in een bosrijke omgeving met uitzicht over de

Nadere informatie

Foto-expositie: Lievelingsplekken in een wijk die geen probleemwijk is

Foto-expositie: Lievelingsplekken in een wijk die geen probleemwijk is Foto-expositie: Lievelingsplekken in een wijk die geen probleemwijk is Kaalslag en de boomhut Deze foto laat veel zien. Ten eerste de wil van bewoners om met elk stukje materiaal dat ze kunnen vinden een

Nadere informatie

gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Historisch gegroeid bedrijf t Kriekske te Halle Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften

gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Historisch gegroeid bedrijf t Kriekske te Halle Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Historisch gegroeid bedrijf t Kriekske te Halle Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Historisch gegroeid bedrijf t

Nadere informatie

Koningin Wilhelminaweg 371, 3737 BC Groenekan

Koningin Wilhelminaweg 371, 3737 BC Groenekan Koningin Wilhelminaweg 371, 3737 BC Groenekan Vraagprijs 550.000,- k.k. Omschrijving Op een idyllische plek in Groenekan met uitzicht over de landerijen en in de verte de oude Domstad, ligt deze karakteristieke

Nadere informatie

Hoge Morsweg 12 Leiden

Hoge Morsweg 12 Leiden Hoge Morsweg 12 Leiden Wonen In rustige, kindvriendelijke straat gelegen, in de wijk De Hoge Mors, royale jaren 30 hoekwoning met voortuin en een achtertuin met berging en achterom. De zonnige achtertuin

Nadere informatie

PRESENTATIE VERKOOP RESTAURANT + HANDELSPAND MET WONING TE LOKEREN-EKSAARDE

PRESENTATIE VERKOOP RESTAURANT + HANDELSPAND MET WONING TE LOKEREN-EKSAARDE ALGEMENE BESCHRIJVING PRESENTATIE VERKOOP RESTAURANT + HANDELSPAND MET WONING TE LOKEREN-EKSAARDE Dit handelspand is momenteel ingericht als een restaurant met privé-woning, en is gelegen te Lokeren-Eksaarde,

Nadere informatie

De vorm en samenstelling van het monument. De omgeving van het monument. 1) Hoe heet het plein waar het monument zich bevindt? één personage.

De vorm en samenstelling van het monument. De omgeving van het monument. 1) Hoe heet het plein waar het monument zich bevindt? één personage. De vorm en samenstelling van het monument 1) Uit welke verschillende delen bestaat het monument? Kruis aan.. De omgeving van het monument 1) Hoe heet het plein waar het monument zich bevindt?... obelisk

Nadere informatie

Molenweg 50, 7971 BJ Havelte Vraagprijs: 179.000,- kosten koper

Molenweg 50, 7971 BJ Havelte Vraagprijs: 179.000,- kosten koper Molenweg 50, 7971 BJ Havelte Vraagprijs: 179.000,- kosten koper Nova Vesta Makelaars o.z. en vastgoeddeskundigen Egginklaan 2-4 7971 CA, HAVELTE Tel: 0521340043 E-mail: havelte@nova-vesta.nl Kenmerken

Nadere informatie

D10 De omgeving Vlaamse kaai Keizersvest, poort

D10 De omgeving Vlaamse kaai Keizersvest, poort D10 De omgeving Vlaamse kaai Keizersvest, poort Stadsvesten van aan het Spaans kasteel tot de Schelde aan de Keizerspoort Opgelet de kaart is van 1880. De foto s 1930? Stond de fotograaf hier op de brug?

Nadere informatie

Aan de zuidzijde van het landgoed heeft Staatsbosbeheer in de Veenzijdse polder voor de liefhebbers een kort laarzenpad uitgezet.

Aan de zuidzijde van het landgoed heeft Staatsbosbeheer in de Veenzijdse polder voor de liefhebbers een kort laarzenpad uitgezet. Op Landgoed De Horsten is een vijftal wandelingen uitgezet, die met gekleurde paaltjes zijn aangegeven. Twee ervan bestrijken het noordelijke gedeelte en starten vanuit de ingang aan de Papeweg in Wassenaar.

Nadere informatie

Te koop Kasteel in departement Hérault omgeving Montpellier ,-

Te koop Kasteel in departement Hérault omgeving Montpellier ,- Te koop Kasteel in departement Hérault omgeving Montpellier 4.700.000,- Referentienummer ERB F34561927 Prijs 4.700.000,- Gebouwd in XII Algemene staat Goed Perceel van 680000m² Woonoppervlak 1700m² Ligging

Nadere informatie