Stichting Pelgrimswegen naar St. Jacob

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Stichting Pelgrimswegen naar St. Jacob"

Transcriptie

1 Stichting Pelgrimswegen naar St. Jacob Oude Maar 27, 6467 GE Kerkrade Telefoon: +31(0) Actualisatie Jacobspad Limburg maart 2016 In 2012 heeft het bestuur van de "Stichting Pelgrimswegen naar St. Jacob" het initiatief genomen om de beschrijving van het Jacobspad Limburg te actualiseren. Gezien de infrastructurele werken die sinds het verschijnen van het boekje in de provincie hebben plaatsgevonden, zoals de aanleg van de A73, zijn er diverse wijzigingen opgetreden in de route. In Maastricht, Venlo, Roermond, Sittard alsmede rondom de Geleenbeek zijn tijdelijke routeaanpassingen geweest in verband met infrastructurele werken. Inmiddels is de oorspronkelijke route weer in gebruik. Afgesproken is om de bewegwijzering van het Jacobspad te blijven controleren en waar nodig aan te passen. Belangrijk in dit proces zijn de routebeheerders, die elk een deel van de route voor hun rekening nemen en deze regelmatig controleren De routeaanpassingen zijn inmiddels verzameld en verwerkt en samengebracht in dit document. Voor opmerkingen en vragen kunt u contact opnemen met het secretariaat van de stichting: info@stjacobspad.nl In het Nederlandse deel van de route wordt de route aangeduid met stickers en bordjes met de afbeelding van een pelgrim en de sterren van de vlag van Europa. In het midden staat de tekst Pelgrimsweg naar Santiago. De staf van de pelgrim geeft op kruisingen en splitsingen van wegen aan in welke richting men moet lopen. (zie afbeeldingen) Het kan ook voorkomen dat slechts een deel van de afbeelding is geplaatst(vlag en tekst). In dat geval geeft het aan dat u zich nog steeds op de juiste route bevindt. Naast de voorgaande stickers wordt ook de gestileerde Jakobsschelp gebruikt om de route aan te duiden. De punt waarin de stralen samenkomen duidt dan de richting aan die men moet gaan. De bewegwijzering in Duitsland vindt plaats d.m.v. blauwe stickers met een gele gestileerde Jacobsschelp. Boven de afbeelding staat Pilgerweg en onder de sticker wordt met een gele pijl aangegeven in welke richting men moet lopen. (zie afbeelding) Betekenissen: RD= rechtdoor LA= linksaf RA= rechtsaf SR= schuin rechts SL= schuin links OS= oversteken KP = kruispunt Tspl = T splitsing

2 Etappe 1 Millingen aan de Rijn Kranenburg (D) (p30, krt 31,36,38) Voor deze etappe zijn de volgende aanwijzingen voor u van belang: In Zyfflich kruisen twee Jacobus routes: Het Jacobspad van Millingen aan de Rijn naar Eijsden en de route van Nijmegen via Xanten naar Keulen. Als u in Zyfflich de weg rechtdoor (Häfnerdeich) richting Wyler volgt, blijft u op de juiste route. De route voert vanaf Zyfflich tot in Kranenburg over het wandelpad X7. Het is soms verwarrend omdat op diverse plaatsen zowel een sticker als de aanduiding voor het wandelpad(witte geverfde X7) staan vermeld en op andere plaatsen alleen één van beide is aangebracht. Etappe 2 Kranenburg (D) Gogh (D) (p46, krt 47,48,54,58) In Kranenburg splitsen twee routes : Het Jacobspad van Millingen aan de Rijn naar Eijsden en de route van Nijmegen via Xanten naar Keulen. Het eerste deel van de etappe van het Jacobspad Limburg gaat over het wandelpad X7. Het is soms verwarrend omdat op diverse plaatsen zowel een sticker als de aanduiding van dit wandelpad(wit geverfde X7) staan vermeld en dat op andere plaatsen alleen één van beide is aangebracht. Tot de Britste militaire begraafplaats volgen wandelpad X7 en het Jacobspad dezelfde route. Daarna splitsen beide routes zich. Onderstaande beschrijving is voor het eerste deel van de etappe: Bladzijde 46 Start bij de kerk van Kranenburg; Staande met de rugzijde naar het kerkportaal: LA Kirchplatz RD Kranengasse(volgens Google Maps is dit ook Kirchplatz) RA Müllerstrasse RD bij molen kruising RD Bahnhoffstrasse LA Alten Bahnhoff RD voetpad rood/witte paal met richtingaanwijzer: Grenzland/draizere RA spoorlijn oversteken LA Drullerweg (einde voetpad) RA 1e weg In den Pferdeweiden Ga verder op blz 46 4 e regel. LET OP na de Brits militaire begraafplaats verlaat u de X7 Etappe 3 Gogh (D) Weeze (D) - Kevelaer (D) (p65, krt 68,70) Het eerste deel van deze etappe voert u naar de Alter Markt van Weeze. (routebeschrijving blz 65) Wanneer u besluit om Weeze niet te bezoeken, kunt u in de Roggenstrasse in plaats van rechtsaf, linksaf slaan. U kunt dan verdergaan met de routebeschrijving op bladzijde 73. Etappe 4 Kevelaer (D) Walbeck - Straelen(D) (p82, krt 78,83,86) Vanaf de Kapellenplatz wordt voornamelijk wandelpad X13(wit geverfde x13) gevolgd. Na het centrum van Kevelaer gaat de route eerst langs de tuin van een klooster en vervolgens door een nieuwe woonwijk. Dit deel van de route is gestickerd, maar toch blijft het goed uitkijken geblazen. Bij Haus Steprath wandelpad X 1 volgen via Schloss Walbeck naar St. Nikolaus kerk in Walbeck Vanaf de kerk in Walbeck wordt weer wandelpad X13 gevolgd richting Straelen. (routebeschrijving blz. 90)

3 Etappe 5 Straelen Venlo - Steyl (p98, krt 91,99,104) Wijzigingen kaart bldzijde 104 Aan het einde van de Van der Grintenstraat even links en daarna meteen rechts. Langs restaurant Genuujerie Linksaf bij kapel van Genooy (5). 25 meter na de kapel rechts af (zand-wandelpad) (fietsers kunnen hier ook rechtdoor en voorbij retaurant Valuas rechtsaf de St. Urbanusweg volgen.) Pad volgen linksaf langs de Maas. Bij Wilhelminapark de St. Urbanusweg oversteken. Verder langs het Park. Rechts de Parkstraat in. Mgr Nolensplein oversteken. Fietsers gaan linksaf op de Rotonde voor het Mgr Nolensplein ( 3 e afslag) Daarna 1 e weg rechts St. Martinusstraat. Situatie Venlo Centrum: Aanvulling routebeschrijving blz. 108 Wandelaars Volg de voetgangerspromenade via de Lomstraat, Markt, Vleesstraat tot aan de Hoogstraat. RA Hoogstraat Via Kwartelenmarkt, Wijngaardstraat naar Bastion Rechtdoor Bastion, trappen omlaag, naar Werf, links aanhouden. Trappen omhoog, oversteken en langs de Maas verder stroomopwaarts. Fietsers linksaf op de Rotonde voor het Mgr Nolensplein ( 3e afslag) Daarna 1e weg rechts St. Martinusstraat. Rd Grote Kerstraat Rd Begijnegang Rd Nieuwstraat. RA Koninginnesingel Op Rotonde 2e straat rechts fietspad volgen Fietspad volgen langs de Maas Wandelaars en fietsers Maas verder stroomopwaarts volgen onder 3 verkeersbruggen weg vervolgen over fietspad op de dijk tot in kloosterdorp Steyl(Missiehuis).

4 Etappe 6 Steyl Roermond Aanvulling op routebeschrijving op blz. 114 (p114, krt 111,116,118,121,122) In derde regel: Na rotonde 'Aalsbeek', op N271-Rijksweg Noord richting Belfeld, 1e weg LA Geloërkapelweg naar Mariakapel. Na de kapel voetpad onder spoor door. Over viaduct naar Kapelweg, RA, helemaal doorlopen tot rotonde 'Geloërveld' De rotonde oversteken, fietspad links van de Boxhoverweg omhoog volgen over autoweg A 73 heen. De weg wordt Poldersweg. Na 700 m. 1e weg LA de Molenbeekweg Op T-splitsing RA De Maalbekerweg oversteken, dit wordt de Bosheideweg. Net voor boerderij 'Winkendries' LA Bovenste Schorfweg, hoofdweg aanhouden RA, daarna RD tot bij 3 zitbanken links. Hier LA de Duitse grens oversteken (Pieterpad) en direct RA over Duits gebied. Weer RA terug naar Nederlands gebied 'Witte Stein' Reuver (horeca) Vervolg op blz 114 8e regel: De rood-witte markering.. Aanvulling op routebeschrijving op blz 114(vervolg) Blz 114 Na de zin Tussen kerkje en het museum de weg via Broekhin nemen (Dit is de Pastoor Pinckersstraat en na de spoorwegovergang Schinheuvel.) RA Broekhin Noord RA Loijweg LA Loijveldweg LA Spoorstraat SR Brandeweijer LA Parallelweg RA Venloseweg Wihelminasingel oversteken RD Venlosepoort RA Steegstraat LA Swalmerstraat Markt Roermond (St. Christoffelkathedraal RA)

5 Etappe 7 Roermond Maaseik (B) (p129, krt 131,132,134,138) Aanpassing routebeschrijving blz. 129: Na regel 3 Hoofdroute: Na de Rode Brug RD Hertenerweg RA Hondsbergje (voor Jacobskapelletje) RD Rosslag LA Kerkpad (loopt omhoog) RD lang kerk Julianaplein oversteken LA Merumerkerkweg volgen tot over de Rotonde RD Vestesingel en Bergstraat RA Oude Borgstraat RD Merumerbroekweg Wandelaars: Ra Merumerbroekstraat volgen tot hek na hek Pad links volgen langs de Maas Fietsers: LA en na 25m RA Schepersweg volgen RA op rotonde Maastrichterweg Rd 2 e rotonde RA Pad met dwarsbalk. Langs de Maas komt u weer op de gezamenlijke route Vervolg Aanpassing hoofdroutebeschrijving blz. 129: Regel 7: Spoorrails zijn verwijderd. U loopt achter de loodsen van Hansen Drankenhandel. Langs het appartementencomplex. Wandelaars: RA Oggstraat. RA Pagestraat. Volg het voetpad. LA Kloosterstraat. RD Grotestraat. RA Maasstraat. Vervolg regel 9: LA Oeveren. Fietsers: RD Eikenstraat, RA Groenstraat, RD Maasstraat (Vervolg regel 9: LA Oeveren.) Blz 129: Alternatieve route. Informeer eerst bij de VVV op de Markt naar de vaartijden van de veerpont bij Ool!!! Startpunt bij hoge waterstand van de Maas: de Sint Christoffelkathedraal van Roermond. Informeer bij de VVV op de Markt of u veilig de hoofdroute door de uiterwaarden en over de stuw in Linne kunt volgen. Is dit niet het geval, dan dient u deze route te volgen. Neem waarschuwingen voor hoog water altijd serieus. Houd er rekening mee dat de Maas in korte tijd snel kan stijgen.

6 Voetgangers: Ga langs de kathedraal de Grote Kerkstraat in. Neem de roltrap naar beneden richting het Designer Outlet Center. Ga LA voor het monument en de toegangspoort van het DOC. LA Looskade. Neem achter het tankstation het fietspad omhoog over de Maasbrug langs de N280 richting Horn. Na het Lateraal Kanaal buigt de parallelweg in een ruime bocht rechts naar beneden. RA Rijksweg. RA Kanaalweg-West / Kanaalweg. Voorbij de sluizen met de weg mee RA Osen. Hier sluit deze route weer aan op de beschrijving van de de hoofdroute op blz. 129 regel 10 e regel Fietsers: Startpunt Markt Roermond. RA Swalmerstraat LA Sint Jansstraat La Fietspad volgen Door fietstunnel onder de Wilhelminasingel LA Looskade ( daarna zie boven bij wandelaars) Situatie vanaf de grensmaas naar Maaseik (kaart blz 138 en blz 143) De route vanaf buurtschap de Leeuwerik is in verband met infrastructurele werkzaamheden in Maaseik aangepast: U blijft de Leeuwerikstraat volgen. LA Javanastraat RA Javanastraat vervolgen Ra Hamontweg Ra fiets / voetpad langs Koningin Fabiolalaan LA voetgangers / fietstunnel RA naar boven LA Venlosesteenweg RD EikenStraat (deze leidt naar de Markt) Alternatieve route (oranje lijn op de kaart) Voor zowel fietsers als wandelaars: LA Herenlaakweg RA Broekstraat (gaat over in Leugenbrugweg) RA leugenbrugweg LA Hamontweg (direct na de kerk van Aldeneik) RA Aldeneikweg LA Bleumenpoort (einde Aldeneikweg richting Maas) Ra omhoog voor de brug RD Verkeersplein oversteken SL Bleumerstraat (de leidt naar de Markt)

7 Etappe 8 Routebeschrijving blz. 142 Maaseik (B) Sittard (p142, krt 143,146,152) Voor Fietsers is natuurgebied De Rug moeilijk begaanbaar. De omleiding langs de N296 komt in de Kempstraat weer op de oorspronkelijke route. Na het St. AntoniusKapelletje in Roosteren RA Burgemeester Schoolmeesterstraat N296 oversteken en LA fietspad langs deze weg volgen. Na Julianakanaal route uit het boekje volgen.

8 Situatie tussen Susteren en Nieuwstadt Op de Amalbergaweg in het bos na Susteren gaat de route rechtdoor bij de schuilhut halverwege het bos. LA op de T splitsing Weg vervolgen tot aan de spoorwegovergang LA spoorwegovergang oversteken RA 1 e weg rechts Eisenewal Hier de route uit het boekje weer volgen. Vanwege lopende en toekomstige bouwprojecten(project Ligne) zal de route in het centrum van Sittard vanaf de Odasingel aan wijzigingen onderhevig zijn. Via de Deken Tijssenstraat en de Oude markt. Bereikt u de markt van Sittard. Hier eindigt deze etappe.

9 Etappe 9 Sittard Meerssen Maastricht (p156,157, krt 158,162,165) Wijziging Sittard: blz 156 Startpunt Markt Sittard SR Gruizenstraat (achter Hema) Door stadpoort De Tempel SR Tempelplein schuin oversteken Pad langs de Molenbeek RA Kastanjelaan LA Agricolastraat RA langs tenniscomplex Molenbeek volgen. RD over sluis en bruggetje LA richting Molenweg Fietsers gaan na Stadspoort De Tempel op het Tempelplein links af. RA Rosmolenstraat Engelenkampweg oversteken RA Kastanjelaan. Situatie Sittard Zuid Wandelaars Het pad langs de Geleenbeek volgen tot de eerste brug. Brug oversteken en rechtdoor lopen. RA Leeuwerik. Door de voetgangers en fietserstunnel. Direct daarna RA voetpad volgen tot aan de beek. LA verder langs de Geleenbeek. route uit het boekje verder volgen einde regel 6: RA Sittarderweg Fietsers LA Molenweg. RA Broekstraat RA Leeuwerik Door de voetgangers en fietserstunnel. Fietsers RA Sittarderweg RA Houbeneindstraat RA Peterstraat LA Geleenstraat 2e straat RA Over brug bij Pater Karel Links af. Route uit het boekje verder volgen einde regel 8:

10 Wandelaars volgen de route uit het boekje Oliemolenderweg komt uit op de Heisterweg Deze weg volgen tot de spoorlijn. Fietsers: Pater Karelweg volgen tot deze langs de spoorlijn loopt. LA Sint Jorisstraat(met de bocht mee) LA Beekstraat(voorrangsweg) RA Danikken LA Duistergatsken RA Duistergatsken volgen Gaat over in Kerkstraat Bij Kerk in Sweikhuizen LA Bergstraat Na bebouwde kom Sweikhuizen RA Stammen RA Weg langs Stammen RA Heisterbrug (komt na Oliemolenderweg) Bij Caminobord vervolg route uit het routeboekje. Routebeschrijving blz. 157 In Schimmert regel 15: Op rotonde LA Klein Haasdalerweg. Deze weg vervolgen tot einde bebouwde kom. Bij Mariakapelletje kan voor 2 opties gekozen worden: De hoofdroute gaat verder naar Houthem Sint Gerlach De route naar Meerssen staat beschreven in het boekje op blz 157 vanaf naar Klein Haasdal (7).

11 Hoofdroute naar Houthem Sint Gerlach Bij einde bebouwde kom bij kapel LA Holswiejeweg Voorrangsweg RD oversteken Blokweg Op 5 sprong pad RD vervolgen (Blokweg). Pad stijgend volgen tot een bosje met kruisbeeld en twee zitbanken aan de rechterhand. Hier pad LA naar beneden volgen. Op T Spl. LAH en na ca 250 meter RA tunnel onder de autosnelweg door. RD Vauwerstraat en daarna onder kleine spoorweg tunnel door. Bij voorrangsweg RA (Sint Gerlach) LA Joseph Comeli Allee volgen tot paadje langs de parkeerplaats. Hier RA tussen kasteel en parkje lopen tot aan de Kerk en Refugio van Houthem-St. Gerlach. Wandelaars Route naar Meerssen (kaart ) Onderste straat in LA bij het kapelletje Holle Eik RA Tegenover de ingang van Adelante De verharde weg wordt na ca. 100 m een onverhard voetpad, pad blijven volgen tot de Putweg. Hier even LAH, meteen daarna weer naar rechts, langs kapelletje het (verharde) voetpad volgen. Op de y-splitsing naar rechts (bauw en rode paaltje). Verharde weg oversteken, het voetpad volgen over privé-terrein en bij de y-splitsing de rode en blauwe paaltjes blijven volgen (rechts van ons is de A 79). De route komt uit bij de Geul, RA onder viaduct door en het voetpad blijven volgen tot aan de Rijksweg. Bij Rijksweg LA, het spoor oversteken en het voetpad volgen dat evenwijdig aan de spoorlijn loopt. Recht voor ons de basiliek van Meerssen. Aan het eind van het voetpad de trapjes omhoog, de weg oversteken, de trapjes omlaag en verder via de Gansbaan richting basiliek.

12 Fietsers naar Meerssen Onderste straat in LA bij het kapelletje Holle Eik RA Geulhemmerweg RD Pasweg RD Gemeentebroek RA Gemeentebroek (op splitsing met De Dellenweg) Meerssen Maastricht Blz 167 RD Veeweg RA Herkenberg LA Herkenberg RA gansbaan LA Markt Fietsers volgen de route uit het boekje. Wandelaars: Markt Meerssen Rechts langs Basiliek na 100 meter schuin links pad door het parkje volgen. Einde van het pad komt uit op asfaltweg. RD Gansbaan, RD Hoekweg. RA Herkenberg (spoorweg oversteken) LA Veeweg Na brug over de Geul (bij bankje) RA Geulvoetpad volgen Bij einde pad (sluisje) LA Kampweg. Einde Kampweg RA LA Geuldalweg LA fietspad De Dellenweg Na 100 meter schuin RA steil omhoog ruiterpad volgen. Einde ruiterpad RA en direct LA Bosweg (onverhard). RD bij kruispunt. RA Bodemsweg bij T-splitsing (asfaltweg) LA Molenweg (einde Bodemsweg) Bij kruising met N590 Bergerweg (kapel links) RD oversteken (opletten!) en Molenweg vervolgen. Fietsers en wandelaars: Molenweg vervolgen. Bij T splitsing met Doornlaan RD RA Bemelerweg volgen. (6,5 km) RD Wethouder van Caldenborglaan LA Scharnerweg. Op Koningsplein RD Scharnerweg volgen. Wandelaars voetgangerstunnel onder spoor door. RD Akerstraat RD Hoogbrugplein RD Hoogbrugstraat LA Waterpoort RA Stenenwal naar Sint Servaasbrug Fietsers vanaf Koningsplein: RD Scharnerweg volgen Niet door Fietstunnel LA Heerderweg RA spoorlijn over RA Duitse Poort LA Akerstraat RD Hoogbrugplein RD Hoogbrugstraat LA Waterpoort RA Stenenwal naar Sint Servaasbrug

13 Etappe 10 Routebeschrijving blz. 177 Maastricht Eijsden (p 177, krt 180,182) na 5 e regel Wandelaars Maaspuntweg gaat over in Gouvernementpad en vervolgens in Lage Weerd (voetpad) Voetpad komt uit op fietspad Hoge Weerd. RA fietspad op. Bij ingang van Kasteel Hooghe Weerd RA en meteen LA wandelpad volgen. Dit wandelpad loopt evenwijdig met sloot en fietspad. Indien het wandelpad te nat is, kan het fietspad gevolgd worden. Einde voetpad (onduidelijk) RA fietspad nemen. Fietsers: RD Maaspuntweg Na achterzijde Bonnefantenmuseum (Vlak voor kennedybrug) LA Serpentilunet RA Avenue Ceramique RD Limburglaan Wandelaars en fietsers RD Hoge Weerd gaat over in Oosterweg Situatie Oost Maarland Ter hoogte van de camping De Oosterdriessen SR het fietspad op. Wandelaars Bij Buitengoed de Moosjtum RA pad in (Kasteelparkpad) Pad volgen (links aanhouden) RA Kasteellaan RD natuurgebied Eijsder Beemden RD door hek tot aan de Maas Er gaan 2 paden LA door het natuurgebied, waarvan 1 vlak langs de Maas. Fietsers Bij KP RA Kasteellaan Eijsden LA Trichterweg RD Vogelzang RD Spauwenstraat

14 Eijsden Laag Caestert Wandelaars Einde van natuurgebied (na veer) pad schuin LA omhoog volgen LA Bats RD Diepstraat Fietsers RD Vogelzang RD Spauwenstraat LA Diepstraat Wandelaars en fietsers RA Graaf de Geloeslaan RD De La Margellelaan RD Schansweg Belgische grens einde Jacobspad Limburg Etappe 11 Aken (D) Gulpen Routebeschrijving bladzijde e en 4 e regel: Bij plantsoen RA trappen omhoog naar Hexenberg Na wegkruis (zie foto) Op 4 sprong LA de Melatener Strasse volgen KP met Halifaxstrasse RD Melatener Strasse volgen KP met Pariser Ring oversteken en RD Melatener Strasse. Die gaat over in de smalle Worringerweg. Deze weg als maar vervolgen. Op KP met Schneebergweg RA. De Schneebergweg volgen tot aan de grensovergang bij Lemiers. (Bij brugje) Verder na 5 e regel Vijlen - Partij (p 192, krt 193,202,204,206) Voetgangers volgen de route uit het boekje In Vijlen: Fietsers LA Mamelisserweg RA Hillishagerweg RA Pastoor Ruttenstraat RD Partijerweg Hierna route volgens boekje naar Wittem en Gulpen

15 Etappe 12 Gulpen Maastricht Routebeschrijving blz. 211 Wandelaars lopen van Gulpen tot Sibbe de route uit het boekje. (p 211, krt 212,214,215) Fietsers: RD Dorpsstraat LA groeneweg LA Knibusweg RA Heeselsweg LA Beverbergweg RA beverbergweg RD Scheulderlandstraat LA Wijnweg RA Lemmensstraat SL Scheulderdorpsstraat Hier de route van het boekje volgen tot in Sibbe Route naar refugio Houthem Sint Gerlach In Sibbe volgen wandelaars en fietsers beiden de route van het boekje tot in Vilt (de Lus voor fietsers via Valkenburg kont te vervallen) Routevariant Sibbe Maastricht Vilt Houthem Sint Gerlach Wandelaars volgen de route uit het boekje. In Houthem bij café De Brakke Berg kan men kiezen voor het pad door het weiland naar het chateau of doorlopen en via de Onderstestraat naar de refugio lopen Fietsers LA Rijksweg RA Meesweg RD Langen Akker RA Vogelzangweg LA Wolfsdriesweg RA Onderstedtraat RA Onderstestraat bij kapelletje Holle Eik Refugio is bij de kerk In Sibbe: RD Sibberkerkstraat RD Maastrichterweg RD Achteromsweg

16 Wandelaars RA Kromstraat LA op Y splitsing bij Bos en bankje Pad volgen LA aan einde pad Doorlopen tot bord bij de mergelgroeven Wandelpad langs de groeven volgen. Steeds rechtdoor Rutgersweg oversteken LA Schaandertweg RA bemelerweg Fietsers RD Achteromsweg LA Gasthuis RD Oude Akerstraat RD Bemelerweg Bemelen Maastricht Fietsers en wandelaars: RA Bemelerweg volgen. (6,5 km) RD Wethouder van Caldenborglaan LA Scharnerweg. Op Koningsplein RD Scharnerweg volgen. Wandelaars voetgangerstunnel onder spoor door. RD Akerstraat RD Hoogbrugplein RD Hoogbrugstraat LA Waterpoort RA Stenenwal naar Sint Servaasbrug Fietsers vanaf Koningsplein: RD Scharnerweg volgen Niet door Fietstunnel LA Heerderweg RA spoorlijn over RA Duitse Poort LA Akerstraat RD Hoogbrugplein RD Hoogbrugstraat LA Waterpoort RA Stenenwal naar Sint Servaasbrug

Etappe 9 Sittard Meerssen Maastricht

Etappe 9 Sittard Meerssen Maastricht Etappe 9 Sittard Meerssen Maastricht Betekenissen: RD= rechtdoor LA= linksaf RA= rechtsaf SR= schuin rechts SL= schuin links OS= oversteken (p156,157, krt 158,162,165) KP = kruispunt Tspl = T splitsing

Nadere informatie

Stichting Pelgrimswegen naar St. Jacob

Stichting Pelgrimswegen naar St. Jacob Stichting Pelgrimswegen naar St. Jacob Oude Maar 27, 6467 GE Kerkrade Telefoon: +31(0)45-5411464 E-mail: info@stjacobspad.nl Actualisatie Jacobspad Limburg januari 2015 In 2012 heeft het bestuur van de

Nadere informatie

Stichting Pelgrimswegen naar St. Jacob

Stichting Pelgrimswegen naar St. Jacob Stichting Pelgrimswegen naar St. Jacob Oude Maar 27, 6467 GE Kerkrade Telefoon: +31(0)45-5411464 E-mail: info@stjacobspad.nl Actualisatie Jacobspad Limburg september 2018 In 2012 heeft het bestuur van

Nadere informatie

Door landgoed Nieuw Rande naar Diepenveen

Door landgoed Nieuw Rande naar Diepenveen Alternatieve NS-wandelroute dag 2 Er zijn twee redenen om een alternatief te bieden voor deze bekende NS-wandeling. De eerste is dat op dit moment in de uiterwaarden langs de IJssel gewerkt wordt aan het

Nadere informatie

** De Vilterhof is een monumentale karakteristieke carré boerderij

** De Vilterhof is een monumentale karakteristieke carré boerderij WANDELRONDJE - KASTEELDOMEIN Afstand 8,8 km (ca 2 uur) Deze wandeling vereist stevige wandelschoenen en gaat deels over onverharde paden. 1 Tijdens deze wandeling is er geen horeca langs de wandelroute.

Nadere informatie

Routebeschrijving Tweedaagse wandeling van Maastricht naar Luik (43km)

Routebeschrijving Tweedaagse wandeling van Maastricht naar Luik (43km) Copyright: Hans Farjon & Bert Stok, 2011 Graag terugmelding bij onvolkomenheden in beschrijving: hans.farjon@planet.nl Routebeschrijving Tweedaagse wandeling van Maastricht naar Luik (43km) Start: Maastricht

Nadere informatie

Etappenummer 0 ENCI Groeve Sint Pietersberg

Etappenummer 0 ENCI Groeve Sint Pietersberg Etappenummer 0 ENCI Groeve Sint Pietersberg Loopgroep Allen Afstand 0,9 km Startpunt etappe Lage Kanaaldijk 115 (Bistro Hoffmanni) Eindpunt etappe ENCI Uitkijkpunt (officiële start/eindpunt Pieterpadroute)

Nadere informatie

1. Start route Wijlre:

1. Start route Wijlre: Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt Bijzonderheden : 12 KM : Limburg : Wijlre-Gulpen : Wijlre of Gulpen : Wijlre P Marchierstraat : Gulpen P Zwembad : Heuvels met enkele klimmetjes, en mooi vergezichten

Nadere informatie

ETAPPE 1 ASSEN - GASTEREN

ETAPPE 1 ASSEN - GASTEREN ROUTEWIJZIGINGEN LOOP LANGS DE HUNEBEDDEN (181203, blad 1) In maart 2017 verscheen de tweede editie van De Loop van de Hunebedden waarin we de wijzigingen die op dat moment bekend waren, uiteraard meegenomen

Nadere informatie

1. Start: P naast kasteel Wijlre

1. Start: P naast kasteel Wijlre Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 16 KM : Limburg : Wijlre-Valkenburg : Wijlre : P aan de Beertsenhoven : Naast Kasteel Wijlre RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD = Rechtdoor ri. = Richting Bijzonderheden

Nadere informatie

: Diever, Drents Friese Wold. : bij informatiecentrum : Bosweg 2a : 9781 LE Diever

: Diever, Drents Friese Wold. : bij informatiecentrum : Bosweg 2a : 9781 LE Diever Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 18 KM : Drenthe : Diever, Drents Friese Wold : P Diever : bij informatiecentrum : Bosweg 2a : 9781 LE Diever RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD = Rechtdoor ri. = Richting

Nadere informatie

paadjes langs de gasopslag bij Langelo, via Westervelde terug naar Norg.

paadjes langs de gasopslag bij Langelo, via Westervelde terug naar Norg. Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 20 KM : Drenthe : Norg : P op de Brink voor de kerk : Norg Bijzonderheden : Bos, heide en essen : 80% onverhard : versie Augustus 2017 RA = Rechtsaf LA = Linksaf

Nadere informatie

Gedichten langs de Geul- route GULPEN-WITTEM

Gedichten langs de Geul- route GULPEN-WITTEM Gedichten langs de Geul- route GULPEN-WITTEM STROOMAFWAARTS De afstand van zuil 1 (Cottessen) tot zuil 14 (Stokhem) is circa 14 km. De gedichtenroute in de Gemeente Gulpen-Wittem begint bij de Heimansgroeve:

Nadere informatie

Maastricht-Geuldalroute

Maastricht-Geuldalroute Maastricht-Geuldalroute Van Maastricht naar Plaat Auteur: Henk Swart De wandeling is beschreven met als startpunt NS-station Maastricht (hoofdingang) en loopt via Gronsveld, St. Geertruid, Mheer, Noorbeek,

Nadere informatie

STRUINBULLETIN. Juni 2010 KORTE STRUIN 7. Door het Nederrijk naar het Duitse Wyler. Door het Nederrijk naar het Duitse Wyler

STRUINBULLETIN. Juni 2010 KORTE STRUIN 7. Door het Nederrijk naar het Duitse Wyler. Door het Nederrijk naar het Duitse Wyler STRUINBULLETIN Juni 2010 KORTE STRUIN 7 Door het Nederrijk naar het Duitse Wyler Canadese Erebegraafplaats Groesbeek Door het Nederrijk naar het Duitse Wyler Door Frans Sijben, Nijmegen Hoe bereikt u het

Nadere informatie

Route A Punt 1-62 - 80-79 - 75-65 - 66-76 - 44-39 - 38-77 - 78-60 - 61 - punt 39 + 40

Route A Punt 1-62 - 80-79 - 75-65 - 66-76 - 44-39 - 38-77 - 78-60 - 61 - punt 39 + 40 Fietsroute Ede P=paddenstoel / Y=wegwi jzer / ri =richting / 62/80/79=knooppunt / LA=linksaf / RA=rechtsaf / RD=rechtdoor Route A Punt 1-62 - 80-79 - 75-65 - 66-76 - 44-39 - 38-77 - 78-60 - 61 - punt 39

Nadere informatie

Auto- en motorroute. Gemeente Roermond. Midden-Limburg. Overzichtskaart. Route informatie. Lengte: 39 km

Auto- en motorroute. Gemeente Roermond. Midden-Limburg. Overzichtskaart. Route informatie. Lengte: 39 km Gemeente Roermond Overzichtskaart Route informatie Lengte: 39 km Deze route brengt je door de gemeente Roermond en alle kerkdorpen van de gemeente Roermond. Je ontdekt tijdens de route waarom Roermond

Nadere informatie

: Rondom Bakkeveen. : Bakkeveenseweg 15 : 9343 YB Een West. : 80% onverhard

: Rondom Bakkeveen. : Bakkeveenseweg 15 : 9343 YB Een West. : 80% onverhard Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 17.5 KM : Friesland : Rondom Bakkeveen : De Drie Provinciën : Bakkeveenseweg 15 : 9343 YB Een West Bijzonderheden : Hei, bos mooie vennen : 80% onverhard RA = Rechtsaf

Nadere informatie

De ommetjes van Gemeente Boxmeer. .nl

De ommetjes van Gemeente Boxmeer. .nl De ommetjes van Gemeente Boxmeer De ommetjes van Gemeente Boxmeer Gekoppeld aan het wandelroutenetwerk zijn verspreid over de gemeente Boxmeer korte wandelroutes uitgezet. Tijdens de wandeltochten kunt

Nadere informatie

STRUINBULLETIN 22. September Jeneveren in de Boshuijzer Bergen Begeijsteren op het Landgoed

STRUINBULLETIN 22. September Jeneveren in de Boshuijzer Bergen Begeijsteren op het Landgoed STRUINBULLETIN 22 September 2012 Jeneveren in de Boshuijzer Bergen Begeijsteren op het Landgoed Jeneveren in de Boshuijzer Bergen Begeijsteren op het Landgoed Door: Frans Sijben - Nijmegen 22 : Landgoed

Nadere informatie

18e preuvenetour 3 september 2015

18e preuvenetour 3 september 2015 18e preuvenetour 3 september 2015 OMSCHRIJVING PLAATS + TIJD TOTAAL bij 22 km p/u AFSTAND in km. Hotel van der Valk Heerlen Einde parkeerplaats van der Valk RECHTS af Terworm Heerlen 10:00 uur START Kasteel

Nadere informatie

9-4-2013 Wandelroute Zuid Limburg - Vijlen. www.wandelwiki.be

9-4-2013 Wandelroute Zuid Limburg - Vijlen. www.wandelwiki.be 9-4-2013 Wandelroute Zuid Limburg - Vijlen Geuldal en Vijlenerbos. We maken een wandeling in het Zuid-Limburgse heuvellandschap, dus dat wordt klimmen en dalen. Vanuit Vijlen lopen we over veldwegen naar

Nadere informatie

U start bij het beeld van Albert Mol en loopt de Dorpsstraat in richting de kerk.

U start bij het beeld van Albert Mol en loopt de Dorpsstraat in richting de kerk. Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 20 KM : Gelderland - Achterhoek : Laren : Plein bij (div horeca) : Deventerweg 1 : 7245 AW Laren RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD = Rechtdoor ri. = Richting Bijzonderheden

Nadere informatie

--Deze route is afwisselend heide, bos en het Drentsche Aa landschap met het Anloërdiepje en mooie vergezichten --

--Deze route is afwisselend heide, bos en het Drentsche Aa landschap met het Anloërdiepje en mooie vergezichten -- Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 17 km : Drenthe : Gasteren : P Staatsbosbeheer : Oude Molenseweg Bijzonderheden : 90% onverhard : Heide, bos, Drentsche AA : versie Maart 2018 RA = Rechtsaf LA =

Nadere informatie

1. Vijlen Holset. : Vijlen. : diverse klimmetjes : horeca bij start en onderweg

1. Vijlen Holset. : Vijlen. : diverse klimmetjes : horeca bij start en onderweg Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 13 KM : Zuid Limburg : Vijlen : P Pastorijweg : Vijlen RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD = Rechtdoor ri. = Richting Bijzonderheden : bos en landelijk : diverse klimmetjes

Nadere informatie

27-12-2013 Wandelroute Twente Hezingen. www.wandelwiki.be

27-12-2013 Wandelroute Twente Hezingen. www.wandelwiki.be 27-12-2013 Wandelroute Twente Hezingen Galgenberg en Paardenslenkte. We maken een prachtige wandeling in het buitengewoon stille en glooiende grensgebied van Nederland en Duitsland ten noorden van Ootmarsum.

Nadere informatie

STRUIN BULLETIN. April Korte Struin 9. Bos en water rondom Plasmolen

STRUIN BULLETIN. April Korte Struin 9. Bos en water rondom Plasmolen STRUIN BULLETIN April 2015 Korte Struin 9 Bos en water rondom Plasmolen Bos en Water rondom Plasmolen Door: Frans Sijben - Nijmegen In het Achterbroek Korte Struin 9 Bos en water rondom Plasmolen 1 Hoe

Nadere informatie

Wie van de richting Gulpen kwam, loopt de straat verder naar beneden en houdt daarna rechts aan een voetpad langs de Mechelsebeek.

Wie van de richting Gulpen kwam, loopt de straat verder naar beneden en houdt daarna rechts aan een voetpad langs de Mechelsebeek. Oostmaasroute Auteur: Henk Swart Door het oude stroomgebied van de Maas Deze wandeling is het best te lopen bij helder weer omdat gedurende de gehele wandeling de vergezichten en panorama's centraal staan.

Nadere informatie

: Zuidwolderweg 38 : 7932 PR Echten. Bijzonderheden : onverhard 80% : heide, bos en ven : Versie februari Restaurant Boszicht

: Zuidwolderweg 38 : 7932 PR Echten. Bijzonderheden : onverhard 80% : heide, bos en ven : Versie februari Restaurant Boszicht Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 17 KM : Drenthe : Echten : P van Restaurant Boszicht : Zuidwolderweg 38 : 7932 PR Echten RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD = Rechtdoor ri. = Richting Bijzonderheden :

Nadere informatie

Toeristische route VAN STATION VENLO via GRUBBENVORST VELDEN VENLO

Toeristische route VAN STATION VENLO via GRUBBENVORST VELDEN VENLO Toeristische route VAN STATION VENLO via GRUBBENVORST VELDEN VENLO Scootmobielroute : Vanaf station Venlo - Grubbenvorst - Velden - Venlo. Voor rolstoelers, scootmobielen, fietsers en wandelaars. 1. We

Nadere informatie

STRUIN BULLETIN Ommetje B

STRUIN BULLETIN Ommetje B STRUIN BULLETIN Ommetje B Versie: maart 2018 Gofferts Groen Door Frans Sijben Nijmegen Dit struinommetje brengt u in een dik uur naar een van de vele parken in Nijmegen. Temidden van straten en woningen

Nadere informatie

: De Koog-Texel. : De Koog : : heide en uitkijktoren

: De Koog-Texel. : De Koog : : heide en uitkijktoren Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt Bijzonderheden : 16 KM : Noord Holland : De Koog-Texel : P Badweg : De Koog : : strand, duinen, bos : heide en uitkijktoren : versie februari 2018 RA = Rechtsaf LA

Nadere informatie

Vanaf de Tippe als je er met de rug naar toestaat. RA. Van Royenlaan. Daarna tweede RA fietspad ri. Vledderveen.

Vanaf de Tippe als je er met de rug naar toestaat. RA. Van Royenlaan. Daarna tweede RA fietspad ri. Vledderveen. Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 17 Km : Drenthe : Vledder : Restaurant de Tippe : Lesturgeonplein 5 : 8381 EX Vledder Bijzonderheden : bos, heide en vennen : 90% onverhard RA = Rechtsaf LA = Linksaf

Nadere informatie

Wandelroute Rondom de Soester Duinen

Wandelroute Rondom de Soester Duinen Wandelroute Rondom de Soester Duinen Deze route wordt aangeboden door de toeristisch georiënteerde bedrijven rondom de Soester Duinen Start- en eindpunt: De route heeft 8 mogelijke startpunten Afstand:

Nadere informatie

Traject Assen - Anderen 11,5 km

Traject Assen - Anderen 11,5 km 1 Hondsrugpad Assen - Drouwen Traject Assen - Anderen 11,5 km Deze Assen variant is een afsplitsing van het Hondsrugpad tussen Emmen en Groningen. Het begint bij het station van Assen en gaat in zuidoostelijke

Nadere informatie

Running on Sunshine. Uitleg Fietsroutes

Running on Sunshine. Uitleg Fietsroutes Uitleg Fietsroutes De routes voor auto- en fietsteams zijn verschillend, maar de routebeschrijvingen zijn gelijk van opzet. Autoploegen Bij autoploegen is het gebruikelijk dat er met twee auto s of busjes

Nadere informatie

Etappenummer 37 Kranenburg Millingen aan de Rijn Loopgroep 2

Etappenummer 37 Kranenburg Millingen aan de Rijn Loopgroep 2 Etappenummer 37 Kranenburg Millingen aan de Rijn Loopgroep 2 7,2 km Startpunt etappe Kirchstrasse 7 te Kranenburg (tegenover Gaststätte Polm) Eindpunt etappe Molenstraat 4 te Millingen aan de Rijn (Zeelandsche

Nadere informatie

14 km, 70% kleine asfaltweggetjes, 30% graspad. Met 2 uitbreidingen ongeveer 17 km.

14 km, 70% kleine asfaltweggetjes, 30% graspad. Met 2 uitbreidingen ongeveer 17 km. Rondje Loppersum Routebeschrijving vanaf spoorwegstation Loppersum, oktober 2016 14 km, 70% kleine asfaltweggetjes, 30% graspad. Met 2 uitbreidingen ongeveer 17 km. Horeca Je zou het niet verwachten op

Nadere informatie

: Zuiderhoofdstraat 1 : 7875 BW Exloo Of: : Hotel Eeserhof : Dorpsstraat 2 : 9536 PD Ees. : 70% onverhard

: Zuiderhoofdstraat 1 : 7875 BW Exloo Of: : Hotel Eeserhof : Dorpsstraat 2 : 9536 PD Ees. : 70% onverhard Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 18 KM : Drenthe : Exloo - Ees : Bussemaker Diner Cafe : Zuiderhoofdstraat 1 : 7875 BW Exloo Of: : Hotel Eeserhof : Dorpsstraat 2 : 9536 PD Ees RA = Rechtsaf LA =

Nadere informatie

Wandeling 1 Afstand : 15 km Percentage verhard-onverhard 15% - 85%

Wandeling 1 Afstand : 15 km Percentage verhard-onverhard 15% - 85% Trage Tocht Voorstonden Wandeling 1 Afstand : 15 km Percentage verhard-onverhard 15% - 85% Duur : 4 uur Toegankelijkheid : Graspad langs de Oekense beek kan op sommige stukken begroeidzijn of flink nat

Nadere informatie

KORTE STRUIN 17. Maart Vanuit Hatert door Elshof en ander Heumens groen

KORTE STRUIN 17. Maart Vanuit Hatert door Elshof en ander Heumens groen KORTE STRUIN 17 Maart 2018 Vanuit Hatert door Elshof en ander Heumens groen Door Frans Sijben Nijmegen Deze korte Struin vertrekt vanuit Hatert. U loopt een tijd langs de rand van de wijk. Maar al gauw

Nadere informatie

: Dorpsstraat 47 : 7863 PB Gees. : 70% onverhard

: Dorpsstraat 47 : 7863 PB Gees. : 70% onverhard Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 21 km : Drenthe : Gees : Tourist Info Gees : Dorpsstraat 47 : 7863 PB Gees Bijzonderheden : bos, heide, mooie ven : 70% onverhard RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD =

Nadere informatie

2 0,2 0,2 verkeerslicht rechtsaf andere richtingen. 3 0,3 0,1 verkeerslicht linksaf Geleen. 4 1,2 0,9 rechtsaf Geleen

2 0,2 0,2 verkeerslicht rechtsaf andere richtingen. 3 0,3 0,1 verkeerslicht linksaf Geleen. 4 1,2 0,9 rechtsaf Geleen A B Wat is het webadres van ons forum? Hoeveel is de Winst- en Verliesrekening 2009? Begin: Eind: Dealer Maaspoort, Bergerweg 69, 6135 KD Sittard Hotel restaurant Vue Des Montagnes, Wolfdriesweg 7, 6325

Nadere informatie

: De Schaapskooi : bij de Renderklippen : Elburgerweg 31 : 8181 EM Heerde

: De Schaapskooi : bij de Renderklippen : Elburgerweg 31 : 8181 EM Heerde Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 16 KM : Gelderland : Heerde : Uitspanning : De Schaapskooi : bij de Renderklippen : Elburgerweg 31 : 8181 EM Heerde RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD = Rechtdoor ri.

Nadere informatie

: Bieskemaar 1 : 9735 AE Groningen. : 70% verhard. -- Een verrassende route, vertrekt vanaf het recreatiepark

: Bieskemaar 1 : 9735 AE Groningen. : 70% verhard. -- Een verrassende route, vertrekt vanaf het recreatiepark Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 15 KM : Groningen : Groningen : P Kardinge bij : Bieskemaar 1 : 9735 AE Groningen Bijzonderheden : Park, bos, hoge land : 70% verhard RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD

Nadere informatie

LUZENKAMPROUTE. Beschrijving van deze wandeling.

LUZENKAMPROUTE. Beschrijving van deze wandeling. LUZENKAMPROUTE Deze route voert door het Bremmersbos, de Luzenkamp en een gedeelte van de Melickerheide. Houdt u bij het volgen van de route ook het bijgevoegde kaartje bij de hand. Beschrijving van deze

Nadere informatie

NEDERLANDSE WANDELSPORT BOND Pieterskerkhof 22, 3512 JS Utrecht - Tel.: 030 2 31 95 58 - e-mail: info@nwb-wandelen.nl

NEDERLANDSE WANDELSPORT BOND Pieterskerkhof 22, 3512 JS Utrecht - Tel.: 030 2 31 95 58 - e-mail: info@nwb-wandelen.nl Routewijzigingen Duinweg. Aanvullingen en correcties op de Duinweg De genummerde PWN-wandelroutes, waarnaar in de routebeschrijving van de Duinweg wordt verwezen, zijn vervangen door wandelroutes met een

Nadere informatie

: Beetsterzwaag. : Hoofdstraat 34 : 9244 CN Beetsterzwaag. : Bos, weiland, heide, meer

: Beetsterzwaag. : Hoofdstraat 34 : 9244 CN Beetsterzwaag. : Bos, weiland, heide, meer Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 13 KM : Friesland : Beetsterzwaag : Bakkerij Verloop : Hoofdstraat 34 : 9244 CN Beetsterzwaag Bijzonderheden : 90% onverhard : Bos, weiland, heide, meer RA = Rechtsaf

Nadere informatie

ROUTE VOORBESPREKING GROEN 32 KM

ROUTE VOORBESPREKING GROEN 32 KM ROUTE VOORBESPREKING GROEN 32 KM Algemeen: Limburg en zeker Zuid-Limburg is erg toeristisch. Je bent dus zelden of nooit alleen op een pad en de wegen en paden worden ook door wandelaars en mountainbikers

Nadere informatie

: Gelderland-Achterhoek : Lichtenvoorde. : Boschlaan 26 : 7131 RC Lichtenvoorde. : 60 % onverhard

: Gelderland-Achterhoek : Lichtenvoorde. : Boschlaan 26 : 7131 RC Lichtenvoorde. : 60 % onverhard Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt Bijzonderheden : 18 KM : Gelderland-Achterhoek : Lichtenvoorde : Restaurant Skik & Zo : Boschlaan 26 : 7131 RC Lichtenvoorde : Landelijk : 60 % onverhard : versie november

Nadere informatie

www.wandelwiki.be Landgoederen Klarenbeek en De Haere. 27-11-2012 Wandelroute Veluwe - Doornspijk

www.wandelwiki.be Landgoederen Klarenbeek en De Haere. 27-11-2012 Wandelroute Veluwe - Doornspijk 27-11-2012 Wandelroute Veluwe - Doornspijk Landgoederen Klarenbeek en De Haere. We wandelen met Lupus in het overgangsgebied tussen de voormalige Zuiderzee en de Veluwe. Doornspijk is een overwegend agrarische

Nadere informatie

KORTE STRUIN 16 Maart 2018

KORTE STRUIN 16 Maart 2018 KORTE STRUIN 16 Maart 2018 Langs Groene Woonwijken van Nijmegen Zuid Door Frans Sijben Nijmegen Deze Korte Struin vertrekt vanuit Neerbosch. Van daaruit gaat het langs woonwijken van Nijmegen Zuid: niet

Nadere informatie

STRUIN BULLETIN KORTE STRUIN 4. Rondje Mook Anders. Aangepaste Versie Maart 2011. Een wandeling langs de Limburgs Gelderse Grens

STRUIN BULLETIN KORTE STRUIN 4. Rondje Mook Anders. Aangepaste Versie Maart 2011. Een wandeling langs de Limburgs Gelderse Grens STRUIN BULLETIN KORTE STRUIN 4 Rondje Mook Anders Aangepaste Versie Maart 2011 Zicht op de Mookerheide Een wandeling langs de Limburgs Gelderse Grens Door: Frans Sijben - Nijmegen Korte Struin 4: Rondje

Nadere informatie

Vertrekpunt. Vertrekpunt

Vertrekpunt. Vertrekpunt RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD = Rechtdoor ri. = Richting Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt Eelde Vertrekpunt Haren Bijzonderheden : 16 KM : Drenthe : Eelde en Haren : P Museum de Buitenplaats : Hoofdweg

Nadere informatie

KORTE STRUIN 14 Mei Op de But: groen avontuur in het Nederrijkbos

KORTE STRUIN 14 Mei Op de But: groen avontuur in het Nederrijkbos KORTE STRUIN 14 Mei 2017 Op de But: groen avontuur in het Nederrijkbos Door: Frans Sijben - Nijmegen De But is een oud gebied bij Groesbeek. Het valt onder de boswachterij Groesbeek. De But is een onderdeel

Nadere informatie

Route boek Toertocht GSXF Club 24 Juni 2001

Route boek Toertocht GSXF Club 24 Juni 2001 Route boek Toertocht GSXF Club 24 Juni 2001 Korte verklaring van symbolen en gebruikte aanduidingen Linksaf slaan Rechtsaf slaan Richting volgen Staat er niets dan gewoon de weg volgen (er staan aan de

Nadere informatie

1 32 Maatveld wandelroute Oost ongeveer 20 km

1 32 Maatveld wandelroute Oost ongeveer 20 km 1 32 Maatveld wandelroute Oost ongeveer 20 km Start en finish bij Restaurant Maatveld Tusveld (Almelo) Deze lange wandelroute langs en rond de Doorbraak gaat van de Loolee tot het Twentekanaal, waar bij

Nadere informatie

HERINNERINGS-FIETSROUTE Tweede Wereldoorlog Steenwijk en omgeving, lengte 30 km

HERINNERINGS-FIETSROUTE Tweede Wereldoorlog Steenwijk en omgeving, lengte 30 km HERINNERINGS-FIETSROUTE Tweede Wereldoorlog Steenwijk en omgeving, lengte 30 km 001 Start fietstocht op de Johan van den Kornputkazerne bij het Kelderbarretje met wandschilderingen Duitse Kriegsmarine

Nadere informatie

Etappenummer 0 ENCI Groeve Sint Pietersberg

Etappenummer 0 ENCI Groeve Sint Pietersberg Etappenummer 0 ENCI Groeve Sint Pietersberg 0,9 km Startpunt etappe Luikerweg 71 (Parkeerplaats) Eindpunt etappe ENCI Uitkijkpunt (officiële start/eindpunt Pieterpadroute) Tijdstip (bij benadering) 11:30

Nadere informatie

115 Twee beekjes over en door beeldentuin, landgoed Quadenoord.

115 Twee beekjes over en door beeldentuin, landgoed Quadenoord. 115 Twee beekjes over en door beeldentuin, landgoed Quadenoord. Op kruising met betonfietspad rechtsaf. Waar fietspad afsplitst, pad rechts Pad boven langs beek volgen, verderop onder langs beek. Door

Nadere informatie

Historische autotocht: "In het spoor van Willem van Oranje, een veldtocht langs de Grensmaas en op zoek naar haar invloed op het protestantisme".

Historische autotocht: In het spoor van Willem van Oranje, een veldtocht langs de Grensmaas en op zoek naar haar invloed op het protestantisme. Historische autotocht: "In het spoor van Willem van Oranje, een veldtocht langs de Grensmaas en op zoek naar haar invloed op het protestantisme". Met de bijbehorende bundel in de hand kan "in het spoor

Nadere informatie

Plattegrond. Veel wandel- en kijkplezier in het oudste landschap van Nederland.

Plattegrond. Veel wandel- en kijkplezier in het oudste landschap van Nederland. Verspreid over de gemeente zijn korte wandelroutes uitgezet. Tijdens de wandeltochten kunt u op informatieborden lezen over bijzonderheden die u tegenkomt in het landschap. Voor een langere wandeltocht

Nadere informatie

Tour de Vézelay - OOST ( Morvan ) - 72 km

Tour de Vézelay - OOST ( Morvan ) - 72 km Tour de Vézelay - OOST ( Morvan ) - 72 km Dit deel wordt beschreven vanuit het gehucht Le Chemin (gemeente Anthien) en gaat naar de camping van Saint-Père. Vanaf Le Chemin kun je de heuvels van de Morvan

Nadere informatie

: Hotel Restaurant Eeserhof : Dorpsstraat 2 : 9536 PD Ees. : 80% onverhard. Route samengesteld door Wandelvanuit.nl.

: Hotel Restaurant Eeserhof : Dorpsstraat 2 : 9536 PD Ees. : 80% onverhard. Route samengesteld door Wandelvanuit.nl. Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 12 KM : Drenthe : Ees : Hotel Restaurant Eeserhof : Dorpsstraat 2 : 9536 PD Ees Bijzonderheden : Bos, heide, stormbos : 80% onverhard RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD

Nadere informatie

KORTE STRUIN 13. Mei 2017

KORTE STRUIN 13. Mei 2017 Door het Nederrijkswald Door: Frans Sijben - Nijmegen KORTE STRUIN 13 Mei 2017 Kent u het Duitse Reichswald? Het grote bos tussen Gennep, Groesbeek, Kranenburg en Kleef? Het is een overblijfsel van een

Nadere informatie

: Assen-Rolde vv : Achterkant Station Assen : Bij de looptunnel naast de P : Oosterparallelweg : Assen. : Horeca in Rolde

: Assen-Rolde vv : Achterkant Station Assen : Bij de looptunnel naast de P : Oosterparallelweg : Assen. : Horeca in Rolde Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 21 KM : Drenthe : Assen-Rolde vv : Achterkant Station Assen : Bij de looptunnel naast de P : Oosterparallelweg : Assen Bijzonderheden : 70% onverhard hei, weiland

Nadere informatie

Trajectwijziging GR 565 / Tekstaanpassing Streek GR Kempen/ Hoge Mouw - bijkomende referentiepunt 34A

Trajectwijziging GR 565 / Tekstaanpassing Streek GR Kempen/ Hoge Mouw - bijkomende referentiepunt 34A GR 565 SNIEDERSPAD Trajectwijziging GR 565 / Tekstaanpassing Streek GR Kempen/ Hoge Mouw - bijkomende referentiepunt 34A Pad: GR 565 Topogids: GR 565 Sniederspad Streek-GR KEMPEN Pagina tekst: p.63 en

Nadere informatie

reg Ri Preuvenetour 2013 Km Afsalg mtr

reg Ri Preuvenetour 2013 Km Afsalg mtr reg Ri Preuvenetour 2013 Km Afsalg mtr Van der Valk Maastricht Start KM 10:00:00 1 LA Rotonde 2de 0 0 2 Sibemaweg 3 RD Demertstraat 0,4 0,4 4 RD Kruisstraat 5 2e RD Rotonde Rijksweg N592 1,1 0,7 6 Gronsveld

Nadere informatie

Wandelroute café du Midi (9,5 km)

Wandelroute café du Midi (9,5 km) Wandelroute café du Midi (9,5 km) 7 Wandelroute Café du Midi (9,5 km) Stempelplaats Café du Midi, Noordeindseweg 70, Delfgauw. wwwdumididelfgauw.nl Openingstijden: maandag t/m vrijdag vanaf 10.00 uur zaterdag

Nadere informatie

STRUIN BULLETIN. Korte Struin 2. Uitgave: december De grens over: Een boswandeling tussen Eperheide en Teuven

STRUIN BULLETIN. Korte Struin 2. Uitgave: december De grens over: Een boswandeling tussen Eperheide en Teuven STRUIN BULLETIN Korte Struin 2 Uitgave: december 2009 De grens over: Een boswandeling tussen Eperheide en Teuven De grens over: Een boswandeling tussen Eperheide en Teuven Door: Frans Sijben - Nijmegen

Nadere informatie

Auto- en motorroute. Gemeente Maasgouw. Midden-Limburg. Overzichtskaart. Route informatie. Lengte: 66 km

Auto- en motorroute. Gemeente Maasgouw. Midden-Limburg. Overzichtskaart. Route informatie. Lengte: 66 km Gemeente Maasgouw Overzichtskaart Route informatie Lengte: 66 km De gemeente Maasgouw omringt de Maasplassen, het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland. Deze route kenmerkt zich dan ook

Nadere informatie

Amsterdam. Amsterdams Rondje Hondje Diemen /

Amsterdam. Amsterdams Rondje Hondje Diemen / 2 GROOTTE TERREIN NVT SOORT TERREIN (JONG) BOS MET WATER TOEGANKELIJKHEID GEHELE JAAR LENGTE 5, 5 EN 15 KM BEWEGWIJZERING NEE HORECA NEE Amsterdams Rondje Hondje Diemen / Amsterdam Amsterdam, het drukste

Nadere informatie

ROUTEBESCHRIJVING 1e DAG 5 Km

ROUTEBESCHRIJVING 1e DAG 5 Km ROUTEBESCHRIJVING 1e DAG 5 Km 1. Start bij MFC t Dorpshuis, rechterzijde 2. Direct r.a. Keysers Plaet, onder rechterpoort door 3. Voet/fietspad volgen, 2x oversteken (Breewijd+Vogelzand 20) r.d 4. Na basketballveld

Nadere informatie

Mokerheide en Mokerplas

Mokerheide en Mokerplas Korte Struin 10 Januari 2018 Mokerheide en Mokerplas Frans Sijben Nijmegen Zicht op de Mokerplas Startpunt N271 Plasmolen bij bushalte Rijksweg / Witteweg Plasmolen. Openbaar vervoer: Trein Nijmegen Centraal

Nadere informatie

Het eerste stuk gaat door het centrum van Putten en aan het einde komt u weer door het centrum

Het eerste stuk gaat door het centrum van Putten en aan het einde komt u weer door het centrum Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt Bijzonderheden : 17 KM : Gelderland : Putten : P Gemeentehuis : Brinkstraat : Putten : Bos en heide : Horeca op 2 derde : 80 % onverhard RA = Rechtsaf LA = Linksaf

Nadere informatie

STRUINBULLETIN. Nummer 25 Juli 2014. Rondom Afferden Door de Maasduinen. Rondom Afferden door de Maasduinen

STRUINBULLETIN. Nummer 25 Juli 2014. Rondom Afferden Door de Maasduinen. Rondom Afferden door de Maasduinen STRUINBULLETIN Nummer 25 Juli 2014 Rondom Afferden Door de Maasduinen Rondom Afferden door de Maasduinen Door: Frans Sijben - Nijmegen Hoe bereikt u het startpunt? U begint deze wandeling in Afferden bij

Nadere informatie

Tour de Vézelay - OOST ( Morvan ) - 72 km

Tour de Vézelay - OOST ( Morvan ) - 72 km Tour de Vézelay - OOST ( Morvan ) - 72 km Dit deel wordt beschreven vanuit het gehucht Le Chemin (gemeente Anthien) en gaat naar de camping van Saint-Père. Vanaf Le Chemin kun je de heuvels van de Morvan

Nadere informatie

Start en finish in café Het wapen van Liempde, Raadhuisplein 4 in Liempde. (Voor treinreizigers via station Boxtel, zie route vanaf Raaphof blz.

Start en finish in café Het wapen van Liempde, Raadhuisplein 4 in Liempde. (Voor treinreizigers via station Boxtel, zie route vanaf Raaphof blz. Dommelroute Mooie wandeling, veel langs en over de rivier den Dommel. Van Liempde richting Gemonde, st. Michielsgestel en via Boxtel weer terug naar Liempde. Start en finish in café Het wapen van Liempde,

Nadere informatie

Mokerheide en Mokerplas

Mokerheide en Mokerplas Korte Struin 10 September 2017 Struinbulletin Mokerheide en Mokerplas Zicht op de Mokerplas Startpunt N271 Plasmolen bij bushalte Rijksweg / Witteweg Plasmolen. Openbaar vervoer: Trein Nijmegen Centraal

Nadere informatie

Bewonersplatform Kerkrade-Oost- Wandelen in Kerkrade

Bewonersplatform Kerkrade-Oost- Wandelen in Kerkrade Bewonersplatform Kerkrade-Oost- Wandelen in Kerkrade WETENSWAARDIGHEDEN Startpunt: Museumplein. Hier kunt u uw auto parkeren. Duur: 45 tot 70 minuten. Heuvelachtig Niet geschikt voor mensen die moeilijk

Nadere informatie

Net over de grens 37 km

Net over de grens 37 km STARTPUNT: Postelhoek Laagsestraat 56, 7637 PC Oud Ootmarsum Overijssel Net over de grens 37 km De fietsroute Net over de grens brengt u vanaf eetcafé Postelhoek in Oud-Ootmarsum al snel in Duitsland.

Nadere informatie

Gasthof Euverem- Valkenburgroute

Gasthof Euverem- Valkenburgroute pagina 1 van 7 Gasthof Euverem- Valkenburgroute Nederland Limburg Gulpen 35,90 (ongeveer 2:06 u) 64 61 59 60 68 58 69 85 86 87 Leaflet (http://leafletjs.com) 2015 Falkplan BV, OpenStreetMap contributors

Nadere informatie

Tour de Vézelay - Noord ( Cure ) - 21 km

Tour de Vézelay - Noord ( Cure ) - 21 km Tour de Vézelay - Noord ( Cure ) - 21 km Dit deel wordt beschreven vanaf de camping van Saint-Père en gaat naar Vézelay (Porte du Barle). Tussendoor worden twee alternatieven beschreven om de wandeling

Nadere informatie

De Tsaren en Keizersroute (46,1 km)

De Tsaren en Keizersroute (46,1 km) De Tsaren en Keizersroute (46,1 km) Incl. GPS - versie Introductie: Op het einde van de 19 e eeuw runde de particuliere NBDS, de Noord Brabantsch Duitsche Spoorwegmaatschappij, de spoorlijn van Boxtel

Nadere informatie

Route samengesteld door Wandelvanuit.nl. Wandelvanuit.nl

Route samengesteld door Wandelvanuit.nl. Wandelvanuit.nl Afstand : 17 km Provincie : Drenthe Plaats : Anloo Kenmerk : verhard en onverhard, bos, heide Start : P Staatsbosbeheer Lunsenhof, Anloo Update : 09-05-2016 RA = Rechstaf LA = Linksaf Ri = Richting --

Nadere informatie

LIEMERS-KNOOPPAD. H = Horeca (koffiehuis/café/restaurant) Beschrijving route 3. (Zevenaar, Groessen, Pannerden, Ooij, Zevenaar) Legenda

LIEMERS-KNOOPPAD. H = Horeca (koffiehuis/café/restaurant) Beschrijving route 3. (Zevenaar, Groessen, Pannerden, Ooij, Zevenaar) Legenda LIEMERS-KNOOPPAD Beschrijving route 3 (Zevenaar, Groessen, Pannerden, Ooij, Zevenaar) Legenda = Markering = Markering: looprichting = Markering: hier niet ingaan H = Horeca (koffiehuis/café/restaurant)

Nadere informatie

: Beetsterzwaag. : Hoofdstraat 34 : 9244 CN Beetsterzwaag. : Bos, weiland, heide, meer

: Beetsterzwaag. : Hoofdstraat 34 : 9244 CN Beetsterzwaag. : Bos, weiland, heide, meer Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 10,5 KM : Friesland : Beetsterzwaag : Bakkerij Verloop : Hoofdstraat 34 : 9244 CN Beetsterzwaag Bijzonderheden : 90% onverhard : Bos, weiland, heide, meer RA = Rechtsaf

Nadere informatie

Routebeschrijving. Mountain bike. Hives

Routebeschrijving. Mountain bike. Hives Routebeschrijving Mountain bike Hives Route 01-10 km Route 01-10 km GRAVIER - CROIX DE CIELLE BOIS DE LA ROCHE - over de brug «pont du Gravier» gaan. - neem rechts «rue de la Gare». - je rijdt over een

Nadere informatie