Informatiebulletin. Informatiebulletin

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatiebulletin. Informatiebulletin"

Transcriptie

1 Deze informatie is gericht op het leerjaar waar uw kind nu zit. Zoals u weet kunt u alle algemene informatie terug vinden op de website, in de schoolgids en/of in de jaarbijlage van onze school. Op de website staan veel documenten, zoals het huishoudelijk reglement van de school. Op de groepspagina van elke klas is daarnaast specifieke informatie over de klas te vinden. Algemeen: - s Morgens mag u met uw kind de klas in, s middags willen we dat niet. Wij willen uw medewerking vragen om op tijd te zijn, zodat er ook op tijd met de lesactiviteiten gestart kan worden. - Als uw kind ziek is, wilt u dit s morgens tussen 8.00u u. melden? Als uw kind er niet is en er is geen melding geweest, dan wordt er rond 8.45u. contact met u opgenomen. - Wilt u ons iets melden, dan kan dit natuurlijk altijd. We staan altijd open voor een gesprek, maar vragen u daarvoor even een afspraak te maken. We hebben daar tijdens de inloop geen tijd voor en het is lastig om dan met goede aandacht naar u te kunnen luisteren. Start van de dag voor de kinderen: - Bij binnenkomst hangen de kinderen hun jas aan de kapstok bij hun eigen nummer/naam. De bekers/bakjes (graag voorzien van naam) kunnen in de daarvoor bestemde bakken. - Wanneer uw kind overblijft, kan het de spullen die daarvoor bestemd zijn, gewoon in de tas laten zitten. - De leerkracht staat elke ochtend bij de deur om uw kind een hand te geven om op deze manier hem/haar persoonlijk te kunnen begroeten. - Inloop: op het bord staat elke morgen wat de inloopactiviteit is. Hier kan uw kind mee starten voor schooltijd. Soms stopt deze activiteit om 8.30 u. en start het reguliere lesprogramma, maar het kan ook zijn dat de activiteit een start is van een les die dan om 8.30 uur een vervolg heeft. Afspraken: Omgangsregels: In iedere groep wordt er aan het begin van het jaar aandacht besteed aan de afspraken die bij de Kanjertraining horen. Deze regels worden opgehangen in de klas en ieder kind ondertekent deze afspraken. Zo wordt in de groep ook op diverse momenten teruggekomen op deze afspraken. Er wordt ook aandacht besteed aan de schoolregels die we met elkaar hebben afgesproken.

2 1. We respecteren elkaar en geven elkaar aandacht. 2. We zorgen ervoor dat iedereen zijn werk goed kan doen. 3. We zorgen samen voor een rustige en veilige school. 4. We gaan zorgvuldig om met materialen en eigendommen van iedereen. 5. We zorgen voor een schone en opgeruimde schoolomgeving. Je bent een geweldig kind als je zelf de oplossing vindt. Werkverzorging: In iedere groep hangt een blad met de afspraken rondom werkverzorging, deze afspraken worden regelmatig besproken met de kinderen. We vinden het belangrijk dat we de kinderen verzorgd laten werken en schrijven. Stippen bij zelfstandig werken: Na de instructie van de leerkracht maken de kinderen zelfstandig de verwerking van de les. De leerkracht maakt duidelijk aan de kinderen welke stip er opgehangen wordt. We gebruiken vier kleuren. (Blauw: je mag alleen overleggen met je groepje. Groen: je mag overleggen met je groepje of vragen stellen aan de leerkracht. Oranje: je mag alleen vragen stellen aan de leerkracht en werkt dus stil. Rood: je werkt stil en alleen.) De kinderen leren op deze manier dat er momenten zijn waarop ze de leerkracht niet mogen storen. De leerkracht geeft dan bijvoorbeeld een groepje leerlingen extra ondersteuning. In groep 3 wordt het zelfstandig werken m.b.v. de stippen rustig opgebouwd en ingevoerd. Zodra de kinderen goed bekend zijn met de wijze van werken tijdens de verschillende lessen, gaan we over op het bevorderen van het zelfstandig werken. Inloop: Als s ochtends de school opengaat, kunnen de kinderen in iedere groep zien wat de startactiviteit van de dag is. Bij de kleutergroepen kiezen de kinderen een activiteit die voor hen klaar ligt. In de andere groepen zien ze op het bord wat de inloop activiteit is. Zo hoeven de kinderen niet te wachten tot de hele groep aanwezig is en kunnen ze alvast op een rustige manier opstarten. Catechese: Dagelijks wordt er na de inloop aandacht besteed aan catechese. We werken met de methode Trefwoord. De methode werkt drie weken lang aan een thema, bijvoorbeeld: geluk. Aan de hand van een kalenderplaat is er elke dag een activiteit, zoals: een kringgesprek, een gedicht, een verhaal. Dit zijn zowel bijbelverhalen als spiegelverhalen, waarin verschillende normen en waarden aan bod komen. Ook besteedt de methode aandacht aan bijzondere dagen die passen bij onze maatschappij, zoals Prinsjesdag. Aan de christelijke feesten als Kerst, Pasen, Hemelvaart, Pinksteren, etc. wordt ook aandacht besteed vanuit deze methode. Tevens wordt er stilgestaan bij de gebruiken van andere geloven.

3 Sociaal-emotionele ontwikkeling: Om de sociaal-emotionele ontwikkeling van ieder kind te bevorderen maken wij op school gebruik van de Kanjertraining. De Kanjertraining heeft als doel dat een kind positief over zichzelf en anderen leert denken. Er zijn 5 belangrijke afspraken bij de Kanjertraining: 1. We vertrouwen elkaar 2. We helpen elkaar 3. Niemand speelt de baas 4. Je bent niet zielig 5. We lachen elkaar niet uit Het doel van de Kanjertraining is kinderen meer zelfvertrouwen te geven. Daardoor gaan ze respectvoller met zichzelf en hun omgeving om. De kinderen gaan zich veiliger voelen en voelen zich meer betrokken. Ook leren ze hun gevoelens onder woorden brengen. Bij de Kanjertraining wordt gesproken over 4 typetjes die door middel van petjes zichtbaar worden. Bij elk typetje hoort bepaald gedrag. Hierdoor krijgen de kinderen snel inzicht in hun eigen gedrag en het gedrag van anderen. Dit zijn de 4 typetjes: In elke klas hangt een poster die past bij de leeftijd van de kinderen. Meer informatie vindt u op De vakken: Rekenen: methode Alles telt. Leerstof in groep 4: In groep 4 leren de kinderen optellen en aftrekken t/m 100. De getallenrij wordt

4 uitgebreid t/m 200. Na de kerstvakantie wordt gestart met het automatiseren en het toetsen van de tafels 1 t/m 10. De kinderen leren klokkijken met hele uren, halve uren, kwartieren en minuten. Er worden rechte lijnstukken gemeten met behulp van een liniaal in cm nauwkeurig. Verder leren de kinderen alle euromunten te gebruiken. Evenals eurobiljetten van 5 t/m 100. De kinderen leren het verband tussen inhoud en gewicht. Ze oriënteren zich op een plattegrond. Vormen leren ze te herkennen en toe te passen. Taal: methode Staal. Opgebouwd uit: woordenschat, taal verkennen, spreken/luisteren, schrijven, expressie. Leerstof in groep 4 : Dit jaar werken we aan de volgende doelen: Woordenschat De kinderen leren nieuwe woorden en woordgroepen, waardoor hun woordkennis wordt verbreed en verdiept. De kinderen leren strategieën om zelf de betekenis van een onbekend woord in een tekst te achterhalen. De kinderen leren om de aangeleerde woorden te gebruiken bij taken voor spreken/luisteren en schrijven. Taal verkennen De kinderen leren over passend taalgebruik, thuis en op school, bij vrienden en beleefdheidsvormen. Ze leren figuurlijke taal te gebruiken en ze leren over de herkomst van woorden. Ze leren dat er variatie in taal is (zoals: streektalen, dialecten, straattaal, synoniemen). Ze leren te spelen met taal (woordspelingen, anagrammen, rebussen, stijl, taalgrappen, overdrijen, vergelijkingen). Ze maken kennis met spreekwoorden en gezegden en leren non-verbale communicatie te gebruiken (zoals: pictogrammen, lichaamstaal, mimiek, gebarentaal). Spreken/luisteren De kinderen leren verschillende spreek- en luistertaken uit te voeren, die allemaal hun eigen kenmerken hebben. Ze leren om aan de hand van vooraf geformuleerde criteria een spreektaak voor te bereiden en ze leren om te reflecteren op een zelf uitgevoerde spreek- of luistertaak of een spreek- of luistertaak van een klasgenoot. Schrijven De kinderen leren om verschillende genres en tekstsoorten te schrijven, ze leren om kritisch te kijken naar hun eigen teksten en ze leren te reflecteren op het eigen schrijfwerk en het schrijfwerk van anderen. Spelling: methode Staal. Leerstof in groep 4: In groep 4 komen komen de volgende spellingsmoeilijkheden aan bod: Ordening van letters (medeklinkers, korte klanken, lange klanken, tweetekenklanken) Hakwoorden (eenlettergrepige woorden die klankzuiver zijn). Ik schrijf het woord zoals ik het hoor. Zingwoorden (woorden met ng). Net als bij ding-dong.

5 Luchtwoorden (cht): korte klank + cht met de ch van lucht. Behalve bij: hij ligt, hij legt, hij zegt. Plankwoorden (woorden met nk): Daar mag geen g tussen. Aai-ooi-oei-woorden: Ik hoor de j, maar ik schrijf de i. Eeuw-ieuw-woorden: Ik denk aan de u. Langermaakwoorden: Ik hoor een t aan het eind, dus langer maken. Ik hoor of ik d of t moet schrijven. Voorvoegsel (be-, ge-, ver-): Ik hoor de u, maar ik schrijf de e. Klankgroepenwoord: verdelen in klankgroepen, bepalen van de laatste klank, bepalen van de groep, bepalen wat je moet doen, verkorting. Verkleinwoorden: het grondwoord met -pje/-je/-tje erachter. Achtervoegsel: -ig (ik hoor ug, maar schrijf ig), -lijk (ik hoor luk, maar schrijf lijk). Technisch lezen: methode Estafette. De methode werkt met drie verschillende aanpakken, aanpak 1, 2 en 3. Kinderen in aanpak 3 werken op hun eigen niveau nagenoeg zelfstandig. Zij krijgen heel diverse opdrachten waar ze allerlei soorten leesmaterialen gebruiken (boeken, strips, naslagwerken, enz.). Kinderen die in aanpak 2 werken krijgen instructie en in-oefening en gaan daarna zelfstandig aan het werk. De kinderen van aanpak 1 werken aan dezelfde les als aanpak 2, maar dan onder begeleiding van de leerkracht. Naast de reguliere lessen zijn er toepassingslessen, dan werkt de leerkracht met de aanpak 3 kinderen. In de toepassingsweken staat er een thema centraal waar aan gewerkt wordt. Begrijpend lezen: methode Tekstverwerken. Leerstof in groep 4 : In groep 4 worden 7 leesstategieën aangeleerd, te weten: Inhoud voorspellen Voorkennis activeren Doel, structuur en vorm van de tekst herkennen Tekst interpreteren Samenvatten Tekst beoordelen Reflectie leesgedrag Engels: methode Take It Easy In groep 4 wordt er geoefend met het spreken en luisteren. Dit wordt gedaan aan de hand van de thema s: - Me and Autumn - Me and my family - Me and imagination - Me and spring - Me and my home De methode wordt ondersteund door het gebruik van het digibord.

6 Schrijven: methode Pennenstreken Leerstof in groep 4: De kinderen krijgen alle hoofdletters aangeboden. Hier oefenen we mee in het schrijfschrift. Alleen in het schrijfschrift schrijven de kinderen met pen. Zaakvakken: - Verkeer: methode: Wijzer door het verkeer. onderwerpen in groep 4 : De leerstof van groep 4 staat in het teken van veilig oversteken, spelen, fietsen en meerijden. Expressie vakken: - Bewegingsonderwijs: Iedere leerling krijgt 2x per week een gymles aangeboden. 1x een toestelles en 1x een sport/spelles. We verzoeken u, uw kind goede, stevige gymschoenen mee te geven, dit is belangrijk voor de veiligheid. Als uw kind geen gymspullen meeheeft of niet kan meegymmen vanwege een blessure, dan blijft uw kind op school en gaat in een andere groep aan het werk. -Drama: Jezelf kunnen uiten, vinden we erg belangrijk op onze school. Daarom wordt er elke week aandacht besteed aan dramatische vorming. Het gaat hier niet alleen om dat een kind een toneelstukje speelt, maar dit kan heel divers zijn. Denk aan het voeren van een interview, het uitspelen van een taalopdracht, een Energize oefening of een oefening vanuit de Kanjertraining. -Creatieve werkvormen: Wekelijks wordt er aandacht besteed aan creatieve werkvormen. Hier valt het vak tekenen ook onder. Er wordt aandacht besteed aan het werken met verschillende materialen en technieken. CITO LOVS: Op onze school werken we met het CITO leerlingvolgsysteem-primair onderwijs. Zo kunnen we de vorderingen van uw kind, los van de methodes volgen. De afnamemomenten van deze toetsen zullen plaats vinden midden groep 4 (M4) en/of eind groep 4 (E4). U kunt hier meer over lezen in de schoolgids. In leerjaar 4 worden de volgende toetsen afgenomen: -rekenen - leestechniek -spelling - DMT ( technisch lezen) -begrijpend lezen - woordenschat Zijn er nog vragen, stel ze gerust! Met vriendelijke groet, Leerkracht van groep 4

7

Informatiebulletin. Algemeen:

Informatiebulletin. Algemeen: Informatiebulletin Deze informatie is gericht op het leerjaar waar uw kind nu zit. Zoals u weet kunt u alle algemene informatie terug vinden op de website, in de schoolgids en/of in de jaarbijlage van

Nadere informatie

Werkverzorging: In iedere groep hangt een blad met de afspraken rondom werkverzorging, deze afspraken worden regelmatig besproken met de kinderen.

Werkverzorging: In iedere groep hangt een blad met de afspraken rondom werkverzorging, deze afspraken worden regelmatig besproken met de kinderen. Deze informatie is gericht op het leerjaar waar uw kind nu zit. Zoals u weet kunt u alle algemene informatie terug vinden op de website,in de schoolgids en/of in de jaarbijlage van onze school. Op de website

Nadere informatie

Informatiebulletin. Informatiebulletin

Informatiebulletin. Informatiebulletin Deze informatie is gericht op het leerjaar waar uw kind nu zit. Zoals u weet kunt u alle algemene informatie terug vinden op de website, in de schoolgids en/of in de jaarbijlage van onze school. Op de

Nadere informatie

Informatiebulletin. Informatiebulletin

Informatiebulletin. Informatiebulletin Deze informatie is gericht op het leerjaar waar uw kind nu zit. Zoals u weet kunt u alle algemene informatie terug vinden op de website, in de schoolgids en/of in de jaarbijlage van onze school. Op de

Nadere informatie

Informatiebulletin. Algemeen:

Informatiebulletin. Algemeen: Informatiebulletin Deze informatie is gericht op het leerjaar waar uw kind nu zit. Zoals u weet kunt u alle algemene informatie terug vinden op de website, in de schoolgids en/of in de jaarbijlage van

Nadere informatie

Informatiebulletin. Algemeen:

Informatiebulletin. Algemeen: Deze informatie is gericht op het leerjaar waarin uw kind nu zit. Zoals u weet kunt u alle algemene informatie terug vinden op de website, in de schoolgids en/of in de jaarbijlage van onze school. Op de

Nadere informatie

Informatiebulletin. Algemeen:

Informatiebulletin. Algemeen: Deze informatie is gericht op het leerjaar waar uw kind nu zit. Zoals u weet kunt u alle algemene informatie terug vinden op de website, in de schoolgids en/of in de jaarbijlage van onze school. Op de

Nadere informatie

Informatiebulletin. Algemeen:

Informatiebulletin. Algemeen: Informatiebulletin Deze informatie is gericht op het leerjaar waar uw kind nu zit. Zoals u weet kunt u alle algemene informatie terug vinden op de website, in de schoolgids en/of in de jaarbijlage van

Nadere informatie

Informatiebulletin. Informatiebulletin

Informatiebulletin. Informatiebulletin Deze informatie is gericht op het leerjaar waar uw kind nu in zit. U kunt alle algemene informatie terug vinden op de website, in de schoolgids en/of in de jaarbijlage van onze school. Op de website staan

Nadere informatie

Informatiebulletin. Afspraken:

Informatiebulletin. Afspraken: Afspraken: Omgangsregels: In iedere groep wordt er aan het begin van het jaar aandacht besteed aan de afspraken die bij de Kanjertraining horen. Deze regels worden opgehangen in de klas en ieder kind ondertekent

Nadere informatie

Informatiebulletin. Informatiebulletin

Informatiebulletin. Informatiebulletin Deze informatie is gericht op het leerjaar waar uw kind nu zit. Zoals u weet kunt u alle algemene informatie terug vinden op de website, in de schoolgids en/of in de jaarbijlage van onze school. Op de

Nadere informatie

Informatiebulletin. Schoolregels: 1. We respecteren elkaar en geven elkaar aandacht. 2. We zorgen ervoor dat iedereen zijn werk goed kan doen.

Informatiebulletin. Schoolregels: 1. We respecteren elkaar en geven elkaar aandacht. 2. We zorgen ervoor dat iedereen zijn werk goed kan doen. Deze informatie is gericht op het leerjaar waar uw kind nu zit. Zoals u weet kunt u alle algemene informatie terug vinden op de website, in de schoolgids en/of in de jaarbijlage van onze school. Op de

Nadere informatie

Informatiebulletin. Algemeen:

Informatiebulletin. Algemeen: Deze informatie is gericht op het leerjaar waar uw kind nu in zit. Zoals u weet kunt u alle algemene informatie terug vinden op de website, in de schoolgids en/of in de jaarbijlage van onze school. Op

Nadere informatie

Leerstofaanbod groep 4

Leerstofaanbod groep 4 Leerstofaanbod groep 4 Rekenen Rekenen Methode: RekenZeker De lessen zijn onderverdeeld in een aantal domeinen: getallen, bewerkingen (optellen, aftrekken en tafels en meten van tijd en geld. Optellen

Nadere informatie

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen.

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Rekenen Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Niet alle kinderen rekenen even makkelijk en vlot. Onze methode houdt daar

Nadere informatie

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen.

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Rekenen Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Niet alle kinderen rekenen even makkelijk en vlot. Onze methode houdt daar

Nadere informatie

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen.

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Rekenen Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Niet alle kinderen rekenen even makkelijk en vlot. Onze methode houdt daar

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool Informatieboekje Groep 4 Juliana van Stolbergschool Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 4. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt in dit boekje

Nadere informatie

INLEIDING. Beste ouder(s),

INLEIDING. Beste ouder(s), Groep 4-1 - INLEIDING Beste ouder(s), Hierbij treft u een informatiebrochure aan met de gegevens over de leer- en oefenstof en de manier van werken in groep 4 op de Haafakkers. Naast de ouderavonden, de

Nadere informatie

Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016

Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016 Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016 Leerkrachten: 4/5 Anja Smits en Jennie van Laarhoven 5A Marloes Bongers ALGEMEEN GEDEELTE Zelfstandig werken In de groepen 5 werken de leerlingen

Nadere informatie

Blok Klankgrgoepenwoord Deze categorie komt in veel woorden voor en is een heel lastige categorie.

Blok Klankgrgoepenwoord Deze categorie komt in veel woorden voor en is een heel lastige categorie. Blok 4 10 Klankgrgoepenwoord Deze categorie komt in veel woorden voor en is een heel lastige categorie. stap 3 stap 4 stap 1 stap 2 Stap 1 Verdelen in klankgroepen Klankgroepen zijn auditieve lettergrepen.

Nadere informatie

Rekenen Methode: Wereld in Getallen. Taal Methode: Taal actief. Spelling

Rekenen Methode: Wereld in Getallen. Taal Methode: Taal actief. Spelling Welkom! Van harte welkom in groep 4. Door middel van deze brochure informeren we u aan het begin van het schooljaar graag over belangrijke zaken in deze groep. Neemt u ook regelmatig een kijkje op onze

Nadere informatie

Groepsinfo-folder BS Theresia 1. Informatie folder groep 4. Welkom in groep 4.

Groepsinfo-folder BS Theresia 1. Informatie folder groep 4. Welkom in groep 4. Informatie folder groep 4 Postbus 16 5170AA Kaatsheuvel Tel: 0416-540 939 Email: directie@theresia-kaatsheuvel.nl Welkom in groep 4. Leuk dat uw kind in groep 4 zit. We zijn al enkele weken bezig en zoals

Nadere informatie

Lesbrief groep 5/6. Beste ouders,

Lesbrief groep 5/6. Beste ouders, Lesbrief groep 5/6 Beste ouders, Het is al weer een tijdje geleden dat we een lesbrief aan jullie hebben gestuurd. Maar met de start op onze prachtige nieuwe school, ook gelijk maar een doorstart met de

Nadere informatie

Tijdens de ochtenden geven we de volgende vakken, bij elk vak is opgeschreven wat de kinderen dit jaar gaan leren:

Tijdens de ochtenden geven we de volgende vakken, bij elk vak is opgeschreven wat de kinderen dit jaar gaan leren: Welkom in groep 4! In deze informatiebrief staat belangrijke informatie voor deze groep en kunt u vinden wat er dit jaar allemaal aan bod komt met de verschillende vakken. Tijdens de ochtenden geven we

Nadere informatie

Wat vinden wij belangrijk? Goede sfeer Betrokkenheid leerlingen Samenwerken Afspraken/regels

Wat vinden wij belangrijk? Goede sfeer Betrokkenheid leerlingen Samenwerken Afspraken/regels Welkom in groep 5 Wat vinden wij belangrijk? Goede sfeer Betrokkenheid leerlingen Samenwerken Afspraken/regels Nieuw in groep 5 De vakken aardrijkskunde, natuur, geschiedenis en studievaardigheden. Huiswerk

Nadere informatie

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen.

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Rekenen Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Niet alle kinderen rekenen even makkelijk en vlot. Onze methode houdt daar

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolbergschool Informatieboekje Groep 4 Juliana van Stolbergschool Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 4. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt in dit boekje

Nadere informatie

JAARPROGRAMMA GROEP 4

JAARPROGRAMMA GROEP 4 JAARPROGRAMMA GROEP 4 1. Maandopening Elke eerste maandag van de maand om 8.35 uur verzamelen alle kinderen zich in de grote hal. Eén van de groepen heeft de maandopening voorbereid. Uit onze catechesemethode

Nadere informatie

Informatieboekje groep 5

Informatieboekje groep 5 Informatieboekje groep 5 Informatie groep 5 1 Dit is het informatieboekje van groep 5. Hierin kunt u informatie vinden over de methodes, de regels en andere specifieke zaken die bij groep 5 horen. Het

Nadere informatie

Informatie groep 4 Taal Spelling Begrijpend lezen Rekenen Thuis oefenen is daarbij heel belangrijk!

Informatie groep 4 Taal Spelling Begrijpend lezen Rekenen Thuis oefenen is daarbij heel belangrijk! Taal Onze taalmethode heet Taalactief. Deze methode werkt met verschillende thema s, bijvoorbeeld vriendschap. De eerste 3 weken van een thema krijgen alle kinderen basisinstructie. Daarbij moeten ze een

Nadere informatie

JAARPROGRAMMA GROEP 4

JAARPROGRAMMA GROEP 4 JAARPROGRAMMA GROEP 4 1. Maandsluiting Elke laatste vrijdagmiddag van de maand verzamelen alle kinderen van de school zich in de grote hal voor de maandsluiting. Alle groepen geven dan een presentatie

Nadere informatie

Informatie middenbouw Donderdag 29 september 2016: uur uur

Informatie middenbouw Donderdag 29 september 2016: uur uur Informatie middenbouw 2016 2017 Donderdag 29 september 2016: 14.30 uur 16.00 uur CBS De Lichtbron Johan Frisostraat 2 9285 TS Buitenpost 0511 542 385 Welkom in onze groep, Vanmiddag krijgt u een rondleiding

Nadere informatie

Informatieavond Groep 4/5 13 september Bron:

Informatieavond Groep 4/5 13 september Bron: Informatieavond Groep 4/5 13 september 2016 Bron: www.siris.nl Opzet van vanavond Algemene gang van zaken Inhoud van de vakken Overige zaken De start Elke dag inloop: 8.20 uur Groepsvorming: kennismaken

Nadere informatie

Definitie OGW onderwijsinspectie

Definitie OGW onderwijsinspectie Welkom in groep 4 Bespreekpunten Focus Weekrooster Manier van werken Methodes Rekenen: wereld in getallen Sociaal-emotionele ontwikkeling Zorgleerlingen Toetsen Thuis oefenen Wat hebben de kinderen nodig

Nadere informatie

Bij rekenen werken we met de met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster.

Bij rekenen werken we met de met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. Rekenen Bij rekenen werken we met de met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. Niet alle kinderen rekenen even makkelijk en vlot. Onze

Nadere informatie

Technisch lezen Methode: Lijn 3 - Alle letters kennen. - Van deze letters woorden kunnen maken. - Correct en vlot kunnen lezen van. woorden.

Technisch lezen Methode: Lijn 3 - Alle letters kennen. - Van deze letters woorden kunnen maken. - Correct en vlot kunnen lezen van. woorden. Welkom! Van harte welkom in groep 3. Door middel van deze brochure informeren we u aan het begin van het schooljaar graag over belangrijke zaken in deze groep. Neemt u ook regelmatig een kijkje op onze

Nadere informatie

INFORMATIE OVER GROEP 4/5.

INFORMATIE OVER GROEP 4/5. INFORMATIE OVER GROEP 4/5. Dagindeling: Het rooster van de dag staat op het bord. Zo kunnen de kinderen zien wat er op een dag gedaan wordt. Rekenen: Methode: De wereld in getallen. Er zijn blauwe taken.

Nadere informatie

Wat maakt mijn kind allemaal mee op De Fontein. in groep 3?

Wat maakt mijn kind allemaal mee op De Fontein. in groep 3? Wat maakt mijn kind allemaal mee op De Fontein in groep 3? Informatieavond 1 september 2016 1 1 september 2016 Beste ouders / verzorgers van de kinderen uit groep 3 Voor u ligt het informatieboekje van

Nadere informatie

INFORMATIE OVER GROEP 4. Dagindeling: Het rooster van de dag staat op het bord. Zo kunnen de kinderen zien wat er op een dag gedaan wordt.

INFORMATIE OVER GROEP 4. Dagindeling: Het rooster van de dag staat op het bord. Zo kunnen de kinderen zien wat er op een dag gedaan wordt. INFORMATIE OVER GROEP 4 Dagindeling: Het rooster van de dag staat op het bord. Zo kunnen de kinderen zien wat er op een dag gedaan wordt. Rekenen: Methode: De wereld in getallen. Er zijn blauwe taken.

Nadere informatie

Welkom op de informatieavond van groep 6!

Welkom op de informatieavond van groep 6! Welkom op de informatieavond van groep 6! Wilt u zo vriendelijk zijn de lijst met noodnummers te controleren? Graag een vinkje als het oké is. De lijst ligt op de instructietafel. Juf Corine Verschoor

Nadere informatie

Informatie boekje groep 4

Informatie boekje groep 4 Informatie boekje groep 4 Groepsinformatie groep 4 1 Voorwoord Dit informatieboekje is bestemd voor de ouders van leerlingen in groep 4 In dit boekje willen we u een indruk geven van de leerstof en van

Nadere informatie

Informatie avond groep 5 2011-2012

Informatie avond groep 5 2011-2012 Informatie avond groep 5 2011-2012 Even voorstellen Martin Geldermans Leerkracht groep 5, Theo Raateland Leekracht groep 5, Werff Thomas Gymleerkracht. Waar gaan we het over hebben? Het digibord, De vakken,

Nadere informatie

Hierbij treft u een informatiebrochure aan met de gegevens over de leer- en oefenstof en de manier van werken in groep 6 op de Haafakkers.

Hierbij treft u een informatiebrochure aan met de gegevens over de leer- en oefenstof en de manier van werken in groep 6 op de Haafakkers. Groep 6-1 - INLEIDING Beste ouder(s), Hierbij treft u een informatiebrochure aan met de gegevens over de leer- en oefenstof en de manier van werken in groep 6 op de Haafakkers. Naast de ouderavonden, de

Nadere informatie

Openbare basisschool De Drentse Hoek

Openbare basisschool De Drentse Hoek Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van groep 5 Den Haag, 8 september 2014 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hartelijk welkom in groep 5! In deze brief wil ik u graag iets meer vertellen over de

Nadere informatie

Basisschool "De Regenboog"

Basisschool De Regenboog Basisschool "De Regenboog" Informatieboekje groep 3 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hierbij ontvangt u het informatieboekje van de groep, waarin uw zoon of dochter dit schooljaar zit. Voor elke groep in

Nadere informatie

Informatie boekje groep 6

Informatie boekje groep 6 Informatie boekje groep 6 Groepsinformatie groep 6 1 Voorwoord Dit informatieboekje is bestemd voor de ouders van leerlingen in groep 6 In dit boekje willen we u een indruk geven van de leerstof en van

Nadere informatie

Informatiebulletin groep

Informatiebulletin groep Informatiebulletin groep 5 2016-2017 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hieronder de informatie over groep 5. Uiteraard wordt u ook dit schooljaar middels de nieuwsbrief geinformeerd. Mocht u nog vragen hebben

Nadere informatie

Informatie boekje groep 8

Informatie boekje groep 8 Informatie boekje groep 8 Groepsinformatie groep 8 1 Voorwoord Dit informatieboekje is bestemd voor de ouders van leerlingen in groep 8 In dit boekje willen we u een indruk geven van de leerstof en van

Nadere informatie

Wat vinden wij belangrijk? Goede sfeer Betrokkenheid leerlingen Samenwerken Afspraken/regels

Wat vinden wij belangrijk? Goede sfeer Betrokkenheid leerlingen Samenwerken Afspraken/regels Welkom in groep 5 Wat vinden wij belangrijk? Goede sfeer Betrokkenheid leerlingen Samenwerken Afspraken/regels Nieuw in groep 5 De vakken aardrijkskunde, natuur, geschiedenis en studievaardigheden. Huiswerk

Nadere informatie

Informatiefolder groep 7

Informatiefolder groep 7 Informatiefolder groep 7 Schooljaar 2014-2015 Welkom Beste ouders, In deze folder vindt u de basis-informatie die van belang is voor uw kind in groep 7. Aanvullende informatie zult u steeds terug kunnen

Nadere informatie

We zullen door middel van deze korte samenvatting laten zien wat wij doen bij de verschillende vakken die we hebben.

We zullen door middel van deze korte samenvatting laten zien wat wij doen bij de verschillende vakken die we hebben. Informatie groep 4 Welkom op de site van groep 4 van CBS De Bargeweide. Er zitten 27 kinderen in groep 4. We hebben twee juffen, juf Annet Semmekrot en juf Wietske Scholts. Juf Wietske wordt op dit moment

Nadere informatie

Informatiefolder groep 5

Informatiefolder groep 5 Informatiefolder groep 5 Schooljaar 2014-2015 foto van de nieuwe groep! Beste ouders, In deze folder vindt u de basis- informatie die van belang is voor uw kind in groep 5. Aanvullende informatie zult

Nadere informatie

Welkom. Wat leren we in groep 5? Psalm

Welkom. Wat leren we in groep 5? Psalm Welkom De eerste schoolweken liggen alweer achter ons. In uw handen heeft u nu de infobrief van groep 5. Hier kunt u belangrijke informatie vinden over groep 5, voor uw kind. Wanneer u vragen / opmerkingen

Nadere informatie

Informatieavond. Groep 7a

Informatieavond. Groep 7a Informatieavond Groep 7a Opbouw van de avond Vakinhoudelijke informatie Bijzonderheden groep 7: 2015-2016 Rekenen Nieuwe methode Wereld in Getallen 4 Hoofdrekenen Cijferen Breuken Meten, tijd en geld Opbouw

Nadere informatie

Informatiebulletin groep 5 2015-2016

Informatiebulletin groep 5 2015-2016 Informatiebulletin groep 5 2015-2016 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hieronder de informatie over groep 5. Uiteraard wordt u ook dit schooljaar middels de nieuwsbrief geinformeerd. Mocht u nog vragen hebben

Nadere informatie

2015-2016. [INFORMATIE VOOR OUDERS] Dit document bevat informatie voor groep 3C.

2015-2016. [INFORMATIE VOOR OUDERS] Dit document bevat informatie voor groep 3C. 2015-2016 [INFORMATIE VOOR OUDERS] Dit document bevat informatie voor groep 3C. Informatieblad groep 3C Algemeen: - We beginnen s ochtends om half negen. Tot de herfstvakantie mogen de kinderen na de eerste

Nadere informatie

Openbare basisschool De Drentse Hoek

Openbare basisschool De Drentse Hoek Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van groep 3a. Den Haag, 8 september 2014 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hartelijk welkom in groep 3! In deze brief wil ik u graag iets meer vertellen over de

Nadere informatie

Sterk in Taal en Spelling

Sterk in Taal en Spelling Sterk in Taal en Spelling Staal Spelling methodiek José Schraven: voordoen, verwoorden, begeleid inoefenen, gerichte feedback 3 onderdelen: 1. spelling (onveranderlijke woorden): 34 categorieën verdeeld

Nadere informatie

Jaarprogramma. Algemeen

Jaarprogramma. Algemeen 1 Jaarprogramma Algemeen Binnen komen De kinderen van groep 4 tot en met 8 komen binnen nadat de schoolbel is gegaan. De inloop is vanaf groep 4 voorbij; het is ook niet meer de bedoeling dat ouders mee

Nadere informatie

Welkom in groep 4. Hieronder volgt een toelichting bij enkele vakgebieden:

Welkom in groep 4. Hieronder volgt een toelichting bij enkele vakgebieden: Gasthuisstraat 9 5171GC Kaatsheuvel Tel: 0416-540 939 Email: directie@theresia-kaatsheuvel.nl Welkom in groep 4 Leuk dat uw kind in groep 4 zit. We zijn al enkele weken bezig en zoals u gemerkt heeft,

Nadere informatie

Vakgebieden Methoden Omschrijving Taal Groep 1-2. Schatkist

Vakgebieden Methoden Omschrijving Taal Groep 1-2. Schatkist Nederlandse taal Kinderen ontwikkelen mondelinge en schriftelijke vaardigheden waarmee ze de Nederlandse taal leren gebruiken in situaties die zich in het dagelijkse leven voordoen. Tevens verwerven ze

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Informatieboekje Groep 4 Juliana van Voorwoord Hierbij het informatieboekje van groep 4. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt in dit boekje meer informatie over

Nadere informatie

[INFORMATIE VOOR OUDERS] Dit document bevat informatie voor de groepen 3.

[INFORMATIE VOOR OUDERS] Dit document bevat informatie voor de groepen 3. 2016-2017 [INFORMATIE VOOR OUDERS] Dit document bevat informatie voor de groepen 3. Informatieblad groep 3 Gang van zaken We beginnen s ochtends om half negen. Tot de herfstvakantie mogen de kinderen na

Nadere informatie

INLEIDING. Beste ouder(s),

INLEIDING. Beste ouder(s), - 1 - INLEIDING Beste ouder(s), Hierbij treft u een informatiebrochure aan met de gegevens over de leer- en oefenstof en de manier van werken in groep 7 op de Haafakkers. Naast de ouderavonden, de ouderbezoeken,

Nadere informatie

Sabine Sommer is Interne begeleider van de bovenbouw.. Zij gaat vooral over de zorg van de kinderen.

Sabine Sommer is Interne begeleider van de bovenbouw.. Zij gaat vooral over de zorg van de kinderen. Informatie over de gang van zaken in leerjaar 5 Sabine Sommer is Interne begeleider van de bovenbouw.. Zij gaat vooral over de zorg van de kinderen. ALGEMEEN Het allerbelangrijkste vinden wij dat de kinderen

Nadere informatie

informatie groep 4 Beste ouders, 18 september 2017

informatie groep 4 Beste ouders, 18 september 2017 informatie groep 4 Kbs De Werft Raaimoeren 21 4824 KA Breda 076-5410515 www.dewerft.nl kbsdewerft_info@inos.nl Beste ouders, 18 september 2017 Uw kind zit ondertussen alweer enkele jaren op de basisschool.

Nadere informatie

INLEIDING. Beste ouder(s),

INLEIDING. Beste ouder(s), Groep 5-1 - INLEIDING Beste ouder(s), Hierbij treft u een informatiebrochure aan met de gegevens over de leer- en oefenstof en de manier van werken in groep 5 op de Haafakkers. Naast de ouderavonden, de

Nadere informatie

Informatie boekje groep 3

Informatie boekje groep 3 Informatie boekje groep 3 Groepsinformatie groep 3 1 Voorwoord Dit informatieboekje is bestemd voor de ouders van leerlingen in groep 3 In dit boekje willen we u een indruk geven van de leerstof en van

Nadere informatie

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep.

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. INFORMATIE OVER GROEP 3 Uw kind zit in groep 3, maar wat doet het toch de hele dag? Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. VEILIG LEREN LEZEN Dit is de methode die we in

Nadere informatie

Groepsinfo-folder BS Theresia 1

Groepsinfo-folder BS Theresia 1 Informatie folder groep 5 Postbus 16 5170AA Kaatsheuvel Tel: 0416-540 939 Email: directie@theresia-kaatsheuvel.nl Welkom in groep 5! Dit schooljaar zal uw kind les krijgen van: Juffrouw Astrid: maandag

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 5

Informatieboekje Groep 5 Informatieboekje Groep 5 Schooljaar 2016-2017 Markelo, september 2016 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 5 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

INFORMATIE SPECIFIEK VOOR GROEP 4. Inhoudsopgave

INFORMATIE SPECIFIEK VOOR GROEP 4. Inhoudsopgave INFORMATIE SPECIFIEK VOOR GROEP 4 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Algemeen... 2 Inloop... 2 Lezen... 2 Schrijven... 2 Spelling... 3 Werkwoordspelling... 4 Grammatica ( woordsoorten, zinsdelen en leestekens

Nadere informatie

Algemene informatie De leerkrachten: Groep 3a: Jolene Kerklaan Groep 3b: Saskia van der Elst (ma, di) en Erna Feijge (wo, do en vrij)

Algemene informatie De leerkrachten: Groep 3a: Jolene Kerklaan Groep 3b: Saskia van der Elst (ma, di) en Erna Feijge (wo, do en vrij) Algemene informatie De leerkrachten: Groep 3a: Jolene Kerklaan Groep 3b: Saskia van der Elst (ma, di) en Erna Feijge (wo, do en vrij) In de klas gelden verschillende afspraken - De kinderen zitten in teams,

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 4. Wat gaan we leren? September Beste ouders,

Nieuwsbrief groep 4. Wat gaan we leren? September Beste ouders, Nieuwsbrief groep 4 Beste ouders, September 2017 Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van groep 4 voor de komende periode. Vanaf dit schooljaar zullen de leerkrachten van elke groep u als ouder op de hoogte

Nadere informatie

-INFO groep 6- Wat doen we zoal in groep 6?

-INFO groep 6- Wat doen we zoal in groep 6? Welkom Wij zijn een groep van 19 kinderen met twee juffen. Op maandag en dinsdag is juf Veldhuis er en op de andere dagen staat juf Ten Hove voor de groep. We hebben samen met de kinderen een fijne start

Nadere informatie

Informatieavond groep 1/2b

Informatieavond groep 1/2b Informatieavond groep 1/2b Informatie-avond groep 3/4 Welkom allemaal! Programma van de avond: Programma van de avond Voorstelrondje Hoe werken we in groep 3/4? De vakken Zorg Registraties Toetsing Zorg

Nadere informatie

Het Voortgezet Onderwijs De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar.

Het Voortgezet Onderwijs De overgang naar een vorm van voortgezet onderwijs is onze grootste taak dit schooljaar. Informatie groep 8 Beste ouders/verzorgers, Groep 8 is een bijzonder jaar. We hebben een aantal belangrijke zaken op een rijtje gezet. Het Voortgezet Onderwijs De overgang naar een vorm van voortgezet

Nadere informatie

Welkom op de informatieavond van groep 3-4

Welkom op de informatieavond van groep 3-4 Welkom op de informatieavond van groep 3-4 Donderdag 15 september 2016 Inhoud Even voorstellen Algemene doelen voor de groep Rekenen Spelling Technisch lezen Werken met thema s en circuits Een blik in

Nadere informatie

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolberg

Informatieboekje. Groep 4. Juliana van Stolberg Informatieboekje Groep 4 Juliana van Stolberg Voorwoord Hierbij ontvangt u het informatieboekje van groep 4. In dit boekje staat informatie over het reilen en zeilen in de groep. U vindt in dit boekje

Nadere informatie

INFORMATIE SPECIFIEK VOOR GROEP 5. Inhoudsopgave

INFORMATIE SPECIFIEK VOOR GROEP 5. Inhoudsopgave INFORMATIE SPECIFIEK VOOR GROEP 5 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Algemeen... 2 Spelling... 2 Taal... 4 Engels... 4 Meervoudige intelligentie... 4 Lezen... 5 Rekenen/wiskunde... 5 Schrijven... 5 Wereldoriëntatie...

Nadere informatie

Huiswerk op de Sint Josephschool.

Huiswerk op de Sint Josephschool. Huiswerk op de Sint Josephschool. Informatiebrochure voor ouders / verzorgers. Deze brochure is opgezet om u als ouders/verzorgers te informeren over de rol van huiswerk op de Sint Josephschool. We hopen

Nadere informatie

Kindcentrum Cornelius

Kindcentrum Cornelius Kindcentrum Cornelius Groep 6 St. Jozefplein 7, 5428 GL Venhorst. 0492 35 90 36 e-mail: info@cornven.nl website : www.cornven.nl Snappet Ook dit jaar werken wij in groep 5 t/m 8 weer met Snappet. Groep

Nadere informatie

Informatie bovenbouw Donderdag 29 september: uur

Informatie bovenbouw Donderdag 29 september: uur Informatie bovenbouw 2016 2017 Donderdag 29 september: 14.30 16.00 uur CBS De Lichtbron Johan Frisostraat 2 9285 TS Buitenpost 0511 542 385 Welkom in onze groep, Vanmiddag krijgt u een rondleiding van

Nadere informatie

Algemene informatie De leerkrachten: Groep 3a: Jolene Kerklaan Groep 3b: Saskia van der Elst (ma, di) en Erna Feijge (wo, do en vrij)

Algemene informatie De leerkrachten: Groep 3a: Jolene Kerklaan Groep 3b: Saskia van der Elst (ma, di) en Erna Feijge (wo, do en vrij) Algemene informatie De leerkrachten: Groep 3a: Jolene Kerklaan Groep 3b: Saskia van der Elst (ma, di) en Erna Feijge (wo, do en vrij) Groep 3, 2017-2018 In de klas gelden verschillende afspraken - De kinderen

Nadere informatie

1. poes Luisterweg Ik luister goed naar het woord, Dan schrijf ik het zoals het hoort.

1. poes Luisterweg Ik luister goed naar het woord, Dan schrijf ik het zoals het hoort. 1. poes 2. draak 3. muts 4. wolk Duo betekent twee De /u/ doet dus niet mee 5. krant 6. schaap Hoor je na een s een /g/? Dan schrijf je ch en nooit een g! 7. feest / vier Ik verdeel het woord in klankgroepen.

Nadere informatie

Informatie groep 4. 1.De verschillende vakken en methodes. Technisch lezen: Estafette en vrij lezen

Informatie groep 4. 1.De verschillende vakken en methodes. Technisch lezen: Estafette en vrij lezen 1.De verschillende vakken en methodes Technisch lezen: Estafette en vrij lezen Informatie groep 4 Het lezen wordt twee maal per jaar op tempo getoetst door een CITO toets (DMT), waarbij de leerling in

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 3/

Informatieboekje Groep 3/ Informatieboekje Groep 3/4 2016-2017 Lezen-Taal Groep 3 In groep 3 besteden we veel tijd aan het leren lezen. Wij gebruiken hiervoor de methode Veilig Leren Lezen. Deze methode is opgebouwd uit 12 kernen

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep 5 Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep 5 Schooljaar Daar leer je! Informatie groep 5 Schooljaar 2018-2019 Even voorstellen Hallo, ik ben juf Jonneke en ik werk op maandag en dinsdag in groep 5. Ik woon samen met mijn man Joan en onze twee zonen, Jurre en

Nadere informatie

Infobrief voor de ouders van groep 6/7, schooljaar

Infobrief voor de ouders van groep 6/7, schooljaar Infobrief voor de ouders van groep 6/7, schooljaar 2018-2019 Uw kind zit dit jaar in de combinatiegroep 6/7 en krijgt op maandag t/m donderdag van juf Diana Burgerhout les, op vrijdag van juf Jessica Liefhebber.

Nadere informatie

informatieavond groep 3a

informatieavond groep 3a informatieavond groep 3a even voorstellen Ester Annieke dinsdag woensdag donderdag Nienke maandag vrijdag Luuk stagiair maandag Algemene informatie School start om 8:30 uur. Er gaat een bel om 8:25 uur.

Nadere informatie

Informatie. groep 5/6

Informatie. groep 5/6 Informatie groep 5/6 2017-2018 Informatie groep 7/8. Als aanvulling op de schoolgids, hebben we puntsgewijs zaken op papier gezet, die voor komend schooljaar van belang zijn. Als u er vragen over heeft,

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 5

Informatieboekje Groep 5 Informatieboekje Groep 5 Schooljaar 2015-2016 Markelo, augustus 2015 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 5 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Basisschool "De Regenboog"

Basisschool De Regenboog Basisschool "De Regenboog" Informatieboekje groep 3 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hierbij ontvangt u het informatieboekje van de groep, waarin uw zoon of dochter dit schooljaar zit. Voor elke groep in

Nadere informatie

Informatieboekje. groep 4

Informatieboekje. groep 4 Informatieboekje groep 4 2016-2017 Doel van dit boekje: Een overzicht geven van de leerstof die in deze groep aan de orde komt. Rekenen Methode: Pluspunt Wij hebben een eigen planning gemaakt bij de methode

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 4 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Leerstofaanbod 6. LVS 7. Overige informatie

Nadere informatie

Basisschool "De Regenboog"

Basisschool De Regenboog Basisschool "De Regenboog" Informatieboekje groep 3 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hierbij ontvangt u het informatieboekje van de groep, waarin uw zoon of dochter dit schooljaar zit. Voor elke groep in

Nadere informatie

Welkom in groep 4! schooljaar 2015 2016

Welkom in groep 4! schooljaar 2015 2016 Welkom in groep 4! schooljaar 2015 2016 De volgende juffen werken in de groepen 4: Groep 4a: juf Annemarie (ma di) en juf Esther (wo do vrij). Groep 4b: juf Linda (ma di wo) en juf Sandra (do vrij). Zwemtijden:

Nadere informatie

HUISWERKBELEID Waarom geven wij op school huiswerk? Hoe kunnen wij er samen voor zorgen dat uw kind optimaal leert?

HUISWERKBELEID Waarom geven wij op school huiswerk? Hoe kunnen wij er samen voor zorgen dat uw kind optimaal leert? HUISWERKBELEID Op de Hobbitstee wordt in diverse groepen huiswerk gegeven. Onder huiswerk verstaan we werk dat vanuit de school meegegeven wordt en waarvan verwacht wordt dat het door uw kind thuis gemaakt

Nadere informatie

De Zonnewijzer. Groepen 1 en 2

De Zonnewijzer. Groepen 1 en 2 De Zonnewijzer Groepen 1 en 2 Werkdagen en lestijden Met deze powerpoint willen wij u informeren over de gang van zaken in onze kleutergroepen 1 en 2. Heeft u nog vragen of tips na het lezen van deze powerpoint,

Nadere informatie