Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. P.L. Vermeulen (SP) (d.d. 23 februari 2015) Nummer 3016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. P.L. Vermeulen (SP) (d.d. 23 februari 2015) Nummer 3016"

Transcriptie

1 van Gedeputeerde Staten op vragen van P.L. Vermeulen (SP) (d.d. 23 februari 2015) Nummer 3016 Onderwerp Beëindigen samenwerking vrijwilligers bij Fort aan den Hoek van Holland Aan de leden van Provinciale Staten Toelichting vragensteller In oktober 2014 stelde ondergetekende u vragen aangaande de sluiting van het museum Fort aan den Hoek van Holland. Aanleiding was een conflict tussen de vrijwilligers van de Stichting Fort aan den Hoek van Holland en de commerciële exploitant van het fort; Beumer Bedrijfsdiensten B.V. en de door hem opgerichte Stichting Fort aan zee. Na een juridische procedure is aan de betrokkenheid van de vrijwilligersstichting bij het fort helaas een einde gekomen. De Provincie heeft enkele subsidies aan de Stichting Fort aan zee toegekend, te weten ,- voor de restauratie en verbeteringen aan het fort en ,- voor de ontwikkeling van een plan voor het bezoekerscentrum en drie tentoonstellingen. Bij de verstrekking van de subsidie was een belangrijke rol weggelegd voor de objecten en deskundigheid van de vrijwilligers van de Stichting Fort aan den Hoek van Holland. 1. In antwoord op vragen van de SP-fractie (2971) gaf u aan een bemiddelingspoging te steunen. Ook de gemeenteraad van Rotterdam sprak de wens tot bemiddeling en mediation uit in een op 18 december aangenomen motie. Welke concrete stappen zijn door de Provincie ondernomen om samen met de gemeente Rotterdam tot een succesvolle bemiddeling te komen en wat waren daar de resultaten van? Naast de al eerder gemelde geinitieerde informatieronde heeft de provincie geinventariseerd of er een adviseur beschikbaar was om de provincie in dit traject te ondersteunen. Hoewel deze is gevonden, heeft de provincie uiteindelijk geen gebruik gemaakt van zijn diensten. De provincie heeft eerst de lopende juridische procedure afgewacht. Gezien de uitkomst bleef er voor de provincie onvoldoende grond en draagvlak bij partijen over om hem in te schakelen. Een officieel verzoek vanuit Rotterdam om een bemiddelende rol te spelen, heeft GS nooit bereikt en heeft dus ook niet tot een heroverweging van dit standpunt geleid. FZ/GS/Alg

2 Pagina 2/6 2. In de toelichting bij de verlening van de projectsubsidie aan de Stichting Fort aan zee van 28 juli 2014 staan onder andere de volgende doelstellingen: - Met minimale inbreng van publieke middelen een duurzame exploitatie te garanderen. - De Stichting Fort aan den Hoek van Holland versterken met een commerciële dragende schil teneinde een dragende exploitatie te realiseren. Welke gevolgen heeft het beëindigen van de samenwerking tussen beide stichtingen voor het behalen van de afzonderlijke doelstellingen ten aanzien van een duurzame exploitatie en welke gevolgen heeft dit voor de toegekende subsidie? De eerste doelstelling staat nog steeds overeind. De Stichting Fort aan Zee, aan wie de subsidies zijn verleend, werkt verder aan een duurzame exploitatie. De tweede doelstelling zal niet worden behaald. Gezien de door de Stichting Fort aan den Hoek van Holland afgegeven persverklaring, waarin zij aangeven op zoek te zijn naar een niet zakelijke samenwerkingspartner en dat deze samenwerking ook geen zakelijke winst hoeft op te leveren, wordt dit door hen niet betreurd. Het wijzigen van de doelstellingen van het project zal aan de provincie moeten worden gemeld. De provincie bekijkt vervolgens of en zo ja welke gevolgen dit zal hebben voor de verleende subsidie. 3. In de toelichting bij de verlening van de projectsubsidie aan de Stichting Fort aan zee van 28 juli 2014 staat onder andere de volgende doelstelling: - Inrichting museum in gezamenlijke exploitatie met Stichting Fort aan den Hoek van Holland. Welke gevolgen heeft het beëindigen van de samenwerking tussen beide stichtingen voor het behalen van deze doelstelling ten aanzien van de inrichting van het museum en welke gevolgen heeft dit voor de toegekende subsidie? Het beëindigen van de samenwerking en de gevolgen voor de betrokkenheid van vrijwilligers zal, als gezegd, aan de provincie moeten worden gemeld. De provincie bekijkt vervolgens of en zo ja welke gevolgen dit zal hebben voor de verleende subsidie.

3 Pagina 3/6 4. In de toelichting bij de verlening van de projectsubsidie aan de Stichting Fort aan zee van 28 juli 2014 staat onder andere de volgende doelstelling: - Inzet van vrijwilligers en bieden van informatie door de Stichting Fort aan den Hoek van Holland. Op dit moment is geen van de (ruim 70) vrijwilligers meer betrokken bij het fort. Welke gevolgen heeft het beëindigen van de samenwerking tussen beide stichtingen voor het behalen van deze doelstelling ten aanzien van de inzet van vrijwilligers en de bij hen aanwezige kennis en welke gevolgen heeft dit voor de toegekende subsidie? Het beëindigen van de samenwerking en de gevolgen voor de betrokkenheid van vrijwilligers zal, als gezegd, aan de provincie moeten worden gemeld. De provincie bekijkt vervolgens of en zo ja welke gevolgen dit zal hebben voor de verleende subsidie. De Stichting Fort aan zee werkt op dit moment op een andere manier dan via contacten met de Stichting Fort aan den Hoek van Holland aan betrokkenheid van vrijwilligers. Overigens is de bij de vrijwilligers van de Stichting Fort aan den Hoek van Holland aanwezige kennis, niet exclusief. Er zijn nu 5 historici actief met het doen van onderzoek naar de geschiedenis van het fort en de gebeurtenissen die daar hebben plaatsgevonden. Daarnaast is actuele en volledige documentatie beschikbaar over het gebouw zelf. 5. Heeft de Stichting Fort aan zee al (enkele van) de conform de subsidievoorwaarden afgesproken prestaties gehaald? Indien ja, welke? Indien nee, is daar melding van gemaakt conform artikel 18, lid 2 van de Asv.? En welke gevolgen heeft dat? Het ontwikkelplan voor een bezoekerscentrum Fort Hoek van Holland ( ,00 - maatregelenpakket 2013) is gereed; Onderzoek voor de thematentoonstellingen ( ,00 - maatregelenpakket 2014) is nagenoeg afgerond. Er wordt nu gewerkt aan het visualiseren van de verhaallijnen. Hierna worden collectie-items aangezocht die dit versterken. Dit heeft vertraging opgelopen door de beëindiging van de samenwerking. Dit is gemeld bij de provincie en er is looptijdverlenging aangevraagd; Aanvang werkzaamheden renovatie ( ,00 - maatregelenpakket 2013 en deels restauratiemiddelen). o Deze zijn tijdelijk stilgelegd vanwege het leegruimen van het fort, en inmiddels weer gestart; o Voor wat betreft de overkapping van de gracht: De ontwerpfase en het offertetraject zijn afgerond. De noodzakelijke vergunningen zijn in behandeling bij de gemeente Rotterdam. Deze wordt conform te afgegeven beschikking geplaatst; o Ook bij dit onderdeel is vertraging opgetreden. Dit is gemeld en looptijdverlenging is aangevraagd.

4 Pagina 4/6 Kortom men werkt aan de realisatie van de verleende projecten en meldt wanneer er vertraging wordt opgelopen. Op dit moment wordt het meldingsformulier waarin de vertraging is gemeld door de provincie beoordeeld. 6. Bij de subsidieaanvraag voor de restauratie, onder het kopje Staatsteun, wordt ook gesteld dat de verstrekte subsidie mbt de restauratie van de koepels vermeldt moet worden bij de aanvraag van nieuwe subsidies bij een overheidsinstantie. Heeft de stichting Fort aan zee dit gedaan bij de aanvraag van de EFROsubsidie? De Stichting Fort aan zee heeft laten weten dat de EFRO-aanvraag de inrichting van het museum betreft. Bij deze aanvraag is door Lysias consulting group een staatssteunanalyse uitgevoerd, waaruit blijkt dat er geen sprake is van staatssteun. 7. Voor welke concrete verbetering(en) is de restauratiesubsidie verstrekt en wie is toezichthouder op een correcte uitvoering van de restauratie van het fort? De verbeteringen waaraan middels de restauratiesubsidie een bijdrage wordt geleverd, betreffen: - Bouwplaatsvoorzieningen; - Stut- en sloopwerk; - Metselwerk; - Ruwbouwtimmerwerk; - Metaalconstructiewerk; - Bouwkundige kanaalelementen; - Kozijnen, ramen en deuren; - Stukadoorwerk; - Tegelwerk; - Dekvloeren en vloersystemen; - Schilderwerk en - Diversen. Dit alles voor een totaalbedrag van ,00. De consulent monumenten van de provincie ziet, samen met de afdeling subsidies, toe op een correcte uitvoering van de restauratie. 8. Bezit het museum Fort 1881 de status van geregistreerd museum? Indien nee, welk gevolg heeft dit voor het aantrekken van museale objecten om de diverse tentoonstellingen te kunnen opzetten? Op dit moment bezit het Fort 1881 niet de status van geregistreerd museum. De aanvraag kan ingediend worden op het moment dat er sprake is van een museum. Op dit moment bevindt het Fort 1881 zich in de voorbereidende fase. Belangrijke voorwaarden zijn onder andere het op orde brengen van het klimaat. Over de aanvraagprocedure vindt overleg plaats met het Erfgoedhuis Zuid Holland. Ook zonder museumregistratie is het echter goed mogelijk collectie aan te trekken.

5 Pagina 5/6 9. Is het correct dat het Nationaal Militair Museum geen objecten uit wil lenen aan Fort 1881/Stichting Fort aan zee? (Zie onderstaande link) Indien ja, welk gevolg heeft dit voor de museale functie en daarmee voor de toegekende subsidie? Nee. Het uitlenen van objecten door het NMM is aan voorwaarden gebonden. Indien Fort 1881 hieraan voldoet, wordt een aanvraag met een positieve houding in behandeling genomen. Zo is de Stichting Fort aan zee en de provincie door het hoofd collectiebeheer verteld. De NMM voelt niet de behoefte positie te kiezen. 10. Is de Provincie Zuid-Holland (of een door de Provincie betrokken partij) op dit moment actief bij het aantrekken van museale objecten voor het Fort 1881 of bij het ondersteunen van de Stichting Fort aan zee om museale objecten te verkrijgen? Indien ja, op basis waarvan onderneemt u deze activiteit? Indien ja, hoe verhoudt zich dat tot de subsidievoorwaarden? De provincie is hier niet actief bij betrokken. 11. Is de stichting Fort aan zee inmiddels deelnemer aan de erfgoedtafel? Indien nee, waarom niet? De stichting Fort aan zee is in de personen van Jurgen Beumer en Marcel Daniels een actieve deelnemer aan de erfgoedtafel. 12. Welke rol ziet u voor de Provincie als het gaat om hulp aan de Stichting Fort aan den Hoek van Holland bij het vinden van een ruimte om hun bijzondere objecten tentoon te stellen? Desnoods in een andere bunker van de Atlantik Wall? In een toegestuurde persverklaring heeft de Stichting Fort aan de Hoek van Holland gemeld dat zij in samenwerking met diverse niet zakelijke organisaties druk bezig is om zo snel mogelijk hun objecten weer voor het publiek toegankelijk te maken. Er wordt daarbij gewerkt aan tijdelijke en permanente exposities. Onlangs is door de provinciale projectleider Atlantikwall en de woordvoerder van de Stichting afgesproken binnenkort een gesprek te hebben, over (hernieuwde) deelname aan de erfgoedtafel.

6 Pagina 6/6 Eventuele initiatieven van de Stichting kunnen aldaar besproken worden. Mocht de provincie in haar rol van oliemannetje ook iets kunnen betekenen, zal zij dit nadrukkelijk overwegen. Den Haag, 17 maart 2015 Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, plv. secretaris, voorzitter, R. van der Helm drs. J. Smit

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. P.L. Vermeulen (SP) (d.d. 6 juni 2018) Nummer 3400

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. P.L. Vermeulen (SP) (d.d. 6 juni 2018) Nummer 3400 van Gedeputeerde Staten op vragen van P.L. Vermeulen (SP) (d.d. 6 juni 2018) Nummer 3400 Onderwerp Besteding subsidie Stichting Fort aan Zee en staat van het Fort aan den Hoek van Holland Aan de leden

Nadere informatie

Ondergetekende stelt aan het college van Gedeputeerde Staten de volgende vragen:

Ondergetekende stelt aan het college van Gedeputeerde Staten de volgende vragen: SCHRIFTELIJKE VRAGEN Aan : de voorzitter van Provinciale Staten Datum : 05-06-2018 Onderwerp : Besteding subsidie Stichting Fort aan Zee en staat van het Fort aan den Hoek van Holland. Toelichting In de

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten. Stichting Werelderfgoed Kinderdijk t.a.v. het bestuur Overwaard AT KINDERDIJK

Gedeputeerde Staten. Stichting Werelderfgoed Kinderdijk t.a.v. het bestuur Overwaard AT KINDERDIJK Gedeputeerde Staten Bureau Subsidies mw. J.M. Soels T 070-441 70 98 jm.soels@pzh.nl Bureau Bureau Cultuur en vrijetijd mw. K.T. Wassink T 070-441 75 62 kt.wassink@pzh.nl Stichting Werelderfgoed Kinderdijk

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2006/57

PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2006/57 PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2006/57 Gedeputeerde Staten van Limburg SUBSIDIES BEVORDERING PARTICULIER NATUURBEHEER VIA INTERMEDIAIREN 2006 BESLUIT van Gedeputeerde Staten d.d. 15 augustus 2006, Nadere

Nadere informatie

INGEKOMEN 0 8 DEC Verzenddatum - 8 DEC Paraaf Provinciesecretaris

INGEKOMEN 0 8 DEC Verzenddatum - 8 DEC Paraaf Provinciesecretaris 5 -minuten versie voor Provinciale Staten p ZUID HOLLAND INGEKOMEN 0 8 DEC. 2009 Directie DRM Afdeling Verkeer en Vervoer Registratienummer PZH-2009-144285304 (DOS-2007-0021019) Datum vergadering Gedeputeerde

Nadere informatie

Subsidieregeling professionalisering Drentse musea 2006-2008

Subsidieregeling professionalisering Drentse musea 2006-2008 Subsidieregeling professionalisering Drentse musea 2006-2008 (geconsolideerde versie, geldend vanaf 19-7-2006 tot 1-1-2009) Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie provincie Drenthe Officiële naam

Nadere informatie

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van J.W.A. Struijlaard (50PLUS) en J.J. Rijken ( PVV) (d.d. 17 mei 2017) Nummer 3299

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van J.W.A. Struijlaard (50PLUS) en J.J. Rijken ( PVV) (d.d. 17 mei 2017) Nummer 3299 van Gedeputeerde Staten op vragen van J.W.A. Struijlaard (50PLUS) en J.J. Rijken ( PVV) (d.d. 17 mei 2017) Nummer 3299 Onderwerp Strandhuisjes Leef met de Zee Kijkduin Aan de leden van Provinciale Staten

Nadere informatie

Statenvoorstel. Wijziging incidentele subsidie Gemeente Gorinchem - Reizigerstunnel Gorinchem

Statenvoorstel. Wijziging incidentele subsidie Gemeente Gorinchem - Reizigerstunnel Gorinchem Statenvoorstel Vergaderdatum GS: 31 oktober 2017 Portefeuillehouder: Vermeulen, F Uiterlijke beslistermijn: 20 december 2017 Behandeld ambtenaar: dhr. H. Aydin E-mailadres: h.aydin@pzh.nl Telefoonnummer:

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten. Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland T.a.v. het bestuur Bezuidenhoutseweg AW DEN HAAG

Gedeputeerde Staten. Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland T.a.v. het bestuur Bezuidenhoutseweg AW DEN HAAG Gedeputeerde Staten Bureau Subsidies Contact Mw. L.M. van Os T 070-441 68 25 lm.van.os@pzh.nl Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl Natuur en Milieufederatie

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2012/1

PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2012/1 PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2012/1 Officiële naam regeling: Nadere subsidieregels MONULISA 2012 Citeertitel: Nadere subsidieregels MONULISA 2012 Naam ingetrokken regeling: Nadere subsidieregels MONULISA

Nadere informatie

Statenvoorstel. Verhoging subsidieplafond en wijziging van de Subsidieregeling groen 2016, paragrafen 2.4 en 2.10

Statenvoorstel. Verhoging subsidieplafond en wijziging van de Subsidieregeling groen 2016, paragrafen 2.4 en 2.10 Statenvoorstel Vergaderdatum GS: 21 november 2017 Portefeuillehouder: Weber, JF Uiterlijke beslistermijn: 31 december 2017 Behandeld ambtenaar : A.P.J. van der Sluis E-mailadres: apj.vander.sluis@pzh.nl

Nadere informatie

Overwegende dat het wenselijk is dat kinderen en jongeren tot en met 18 jaar gestimuleerd worden voor gezond en duurzaam eten te kiezen;

Overwegende dat het wenselijk is dat kinderen en jongeren tot en met 18 jaar gestimuleerd worden voor gezond en duurzaam eten te kiezen; Besluit van gedeputeerde staten van Zuid-Holland van 21 november 2017, PZH-2017-615323894, DOS- 2016-0005086, tot wijziging van de Subsidieregeling groen Zuid-Holland 2016 Gedeputeerde staten van Zuid-Holland;

Nadere informatie

Vraag. aan Gedeputeerde Staten. Nummer Onderwerp Geluid- en zichtwerende voorzieningen Vlietland

Vraag. aan Gedeputeerde Staten. Nummer Onderwerp Geluid- en zichtwerende voorzieningen Vlietland Vraag aan Gedeputeerde Staten Nummer 3011 Onderwerp Geluid- en zichtwerende voorzieningen Vlietland Ter voldoening aan artikel 49 van het Reglement van Orde voor de vergaderingen van Provinciale Staten,

Nadere informatie

Statenvoorstel. Openstellingsbesluit SNL, onderdeel agrarisch natuurbeheer 2018

Statenvoorstel. Openstellingsbesluit SNL, onderdeel agrarisch natuurbeheer 2018 Statenvoorstel Vergaderdatum GS: 23 mei 207 Portefeuillehouder: Weber, JF Uiterlijke beslistermijn: 3 september 207 Behandeld ambtenaar : dhr. E. Buijserd E-mailadres: e.buijserd@pzh.nl Telefoonnummer:

Nadere informatie

a. Europeeslnationaallprovinciaal wettelijk en beleidskader

a. Europeeslnationaallprovinciaal wettelijk en beleidskader 5 -minuten versie voor Provinciale Staten provincie ZUID HOLLAND Directie DCZ Afdeling Financiële en Juridische Zaken Registratienummer PZH-2013- Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum Geheim

Nadere informatie

Verzenddatum L1 3 FEB Paraaf Provin. etaris

Verzenddatum L1 3 FEB Paraaf Provin. etaris 5 -minuten versie voor Provinciale Staten Directie DLB Afdeling Samenleving en Economie Registratienummer PZH-2013-441389539 (DOS-2011-0013731) Datum vergadering Gedeputeerde Staten 11 februari 2013 Verzenddatum

Nadere informatie

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. R. van Aelst (SP) (d.d. 14 oktober 2015) Nummer 3091

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. R. van Aelst (SP) (d.d. 14 oktober 2015) Nummer 3091 van Gedeputeerde Staten op vragen van R. van Aelst (SP) (d.d. 14 oktober 2015) Nummer 3091 Onderwerp Bereikbaarheid Gorinchemse Lingewijk per OV Aan de leden van Provinciale Staten Toelichting vragensteller

Nadere informatie

Vragen van de heer J.H. Leever (Ouderen partij NH/VSP) over Eerste begrotingswijziging 2017: subsidies buiten uitvoeringsregeling

Vragen van de heer J.H. Leever (Ouderen partij NH/VSP) over Eerste begrotingswijziging 2017: subsidies buiten uitvoeringsregeling Aan de leden van Provinciale Staten van Noord-Holland Datum ingekomen vragen : 5 april 2017 Datum GS-besluit: : 2 mei 2017 Vragen nr. 32-2017 Vragen van de heer J.H. Leever (Ouderen partij NH/VSP) over

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD JAARGANG: 2014

PROVINCIAAL BLAD JAARGANG: 2014 PROVINCIAAL BLAD JAARGANG: 2014 NR: 073 Officiële naam regeling: Wijzigingsbesluit Nadere subsidieregels Cultuur 2014-2016 Citeertitel: Wijzigingsbesluit Nadere subsidieregels Cultuur 2014-2016 Naam ingetrokken

Nadere informatie

SUBSIDIEREGELING BEVORDEREN INTERGEMEENTELIJKE SAMENWERKING ZUID-HOLLAND 2017

SUBSIDIEREGELING BEVORDEREN INTERGEMEENTELIJKE SAMENWERKING ZUID-HOLLAND 2017 Provinciaal Blad van Zuid-Holland SUBSIDIEREGELING BEVORDEREN INTERGEMEENTELIJKE SAMENWERKING ZUID-HOLLAND 2017 Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, Gelet op artikel 3 van de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

Structurele activiteitensubsidie

Structurele activiteitensubsidie Structurele activiteitensubsidie Om voor het jaar 2017 in aanmerking te komen voor een structurele activiteitensubsidie van de gemeente Vlissingen moet aan een aantal formele voorwaarden worden voldaan.

Nadere informatie

Statenvoorstel. Vaststelling subsidieplafond erfgoedlijnen 2017 en besluit vrijval middelen restauratie fase 2 Fort Wierickerschans

Statenvoorstel. Vaststelling subsidieplafond erfgoedlijnen 2017 en besluit vrijval middelen restauratie fase 2 Fort Wierickerschans Statenvoorstel Onderwerp Vaststelling subsidieplafond erfgoedlijnen 2017 en besluit vrijval middelen restauratie fase 2 Fort Wierickerschans Vergaderdatum GS: 25 oktober 2016 Geheim: Nee Portefeuillehouder:

Nadere informatie

B.. Budget restauratie rijksmonumenten provincie Groningen 2013-2016

B.. Budget restauratie rijksmonumenten provincie Groningen 2013-2016 B.. Budget restauratie rijksmonumenten provincie Groningen 2013-2016 2016 Artikel 1 Algemeen De provincie Groningen heeft een budget beschikbaar voor restauratie en herbestemming van rijksmonumenten in

Nadere informatie

Aanvraagformulier. t.a.v. afdeling Subsidiezaken Postbus 20120 8900 HM LEEUWARDEN. Tweebaksmarkt 52 8911 KZ LEEUWARDEN

Aanvraagformulier. t.a.v. afdeling Subsidiezaken Postbus 20120 8900 HM LEEUWARDEN. Tweebaksmarkt 52 8911 KZ LEEUWARDEN Subsidieregeling Wurkje foar Fryslân Paragraaf 6.3 Renovatiesubsidie Aanvraagformulier Formulier retour sturen naar: Bezoekadres: Contactpersoon: Gedeputeerde Staten van de Provincie Fryslân t.a.v. afdeling

Nadere informatie

Subsidieregeling gemeentelijke monumenten

Subsidieregeling gemeentelijke monumenten Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Organisatie Leiderdorp Organisatietype Gemeente Officiële naam regeling Citeertitel Subsidieregeling gemeentelijke monumenten Vastgesteld door college

Nadere informatie

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. A.H.K. van Viegen (PvdD) (d.d. 16 juni 2016) Nummer Onderwerp Roeken

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. A.H.K. van Viegen (PvdD) (d.d. 16 juni 2016) Nummer Onderwerp Roeken van Gedeputeerde Staten op vragen van A.H.K. van Viegen (PvdD) (d.d. 16 juni 2016) Nummer 3197 Onderwerp Roeken Aan de leden van Provinciale Staten Toelichting vragensteller De provincie heeft een ontheffing

Nadere informatie

Subsidieverordening Monumenten gemeente Wijk bij Duurstede 2010

Subsidieverordening Monumenten gemeente Wijk bij Duurstede 2010 Subsidieverordening Monumenten gemeente Wijk bij Duurstede 2010 Artikel 1: Begripsbepalingen In deze verordening wordt verstaan onder: 1. eigenaar: de natuurlijke of rechtspersoon die het recht heeft van

Nadere informatie

Status Datum vergadering Gedeputeerde Staten Eindtermijn A-Openbaar 28 maart maart 2017

Status Datum vergadering Gedeputeerde Staten Eindtermijn A-Openbaar 28 maart maart 2017 GS-Voorstel Besluitnummer PZH-2017-582295779 (DOS-2016-0010922) Contact Behandeld ambtenaar : R. Bennink E-mailadres: r.bennink@pzh.nl Telefoonnummer: 070-4417047 Behandelend ambtenaar: R. Bennink Akkoord

Nadere informatie

Stichting Behoud Houtmanpad e.o. KvK p/a Merkmanstraat 23, 2013 EA Haarlem Triodos Bank:

Stichting Behoud Houtmanpad e.o. KvK p/a Merkmanstraat 23, 2013 EA Haarlem Triodos Bank: Provincie Noord-Holland T.a.v. Mw. ir. E.A.H. ten Hag en college van Gedeputeerde Staten Dreef 3, Haarlem Postbus 123 2000 MD Haarlem Haarlem, 18 januari 2013 Betreft: Verstreken termijn - ILG subsidie

Nadere informatie

Datum: Adviserend

Datum: Adviserend 15 PHO voorstel verlenging Regiotaxi Oplegvel 1. Onderwerp Verlenging Regiotaxi Holland Rijnland 2. Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang Basistaak Efficiencytaak Platformtaak

Nadere informatie

Gewijzigd Statenvoorstel

Gewijzigd Statenvoorstel Gewijzigd Statenvoorstel vergadering December 2016 nummer 6969 Onderwerp Vaststelling subsidieplafond erfgoedlijnen 2017 en besluit vrijval middelen restauratie fase 2 Fort Wierickerschans Vergaderdatum

Nadere informatie

vast te stellen de Subsidieregeling stimulering projecten sociale huur Fryslân:

vast te stellen de Subsidieregeling stimulering projecten sociale huur Fryslân: Subsidieregeling van 13 december 2016, nr. 1372808, betreffende de subsidiëring van projecten inzake de realisatie van sociale huurwoningen in de provincie Fryslân Gedeputeerde Staten van Fryslân, gelet

Nadere informatie

Statenfractie. Hierna volgen vragen conform Art. 44 van het Reglement van Orde inzake project Waterdunen.

Statenfractie. Hierna volgen vragen conform Art. 44 van het Reglement van Orde inzake project Waterdunen. Statenfractie Aan : het College van Gedeputeerde Staten. Onderwerp: schriftelijke vragen conform Art. 44 van het Reglement van Orde van het Statenlid François Babijn, Partij voor Zeeland (PvZ), m.b.t.

Nadere informatie

Bijlage 05 Stad en Regio Sleutelprojecten

Bijlage 05 Stad en Regio Sleutelprojecten Bijlage 05 Stad en Regio Sleutelprojecten Toelichting sleutelprojecten programma Stad en Regio 2012-2015/17 1 1 Inlichtingen bij dhr. A.J.H.P. Elferink, (026) 3599756, e-mailadres a.elferink@gelderland.nl

Nadere informatie

Subsidieregeling bevorderen intergemeentelijke samenwerking Zuid-Holland 2015

Subsidieregeling bevorderen intergemeentelijke samenwerking Zuid-Holland 2015 Subsidieregeling bevorderen intergemeentelijke samenwerking Zuid-Holland 2015 Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, Gelet op artikel 3 van de Algemene subsidieverordening Zuid-Holland 2013; Overwegende

Nadere informatie

nummer 23 van 2005 Vaststelling Beleidsregels bij het Kader voor projectontwikkeling kijk

nummer 23 van 2005 Vaststelling Beleidsregels bij het Kader voor projectontwikkeling kijk nummer 23 van 2005 Vaststelling Beleidsregels bij het Kader voor projectontwikkeling ICT in Drenthe: een economische kijk Besluit van gedeputeerde staten van Drenthe van 22 februari 2005, kenmerk 5.3/2005001126,

Nadere informatie

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. A.H.K. van Viegen (PvdD), A. van Hunnik (GL) en H. van Dieren (SGP/CU) (d.d. 4 mei 2017) Nummer 3292

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. A.H.K. van Viegen (PvdD), A. van Hunnik (GL) en H. van Dieren (SGP/CU) (d.d. 4 mei 2017) Nummer 3292 van Gedeputeerde Staten op vragen van A.H.K. van Viegen (PvdD), A. van Hunnik (GL) en H. van Dieren (SGP/CU) (d.d. 4 mei 2017) Nummer 3292 Onderwerp Schriftelijke vervolgvragen bebouwing strand Hoek van

Nadere informatie

Statenvoorstel. Warmtebedrijf Holding B.V. - Verlenging looptijd twee incidentele subsidies (in de vorm van een lening)

Statenvoorstel. Warmtebedrijf Holding B.V. - Verlenging looptijd twee incidentele subsidies (in de vorm van een lening) Statenvoorstel Vergadering Juli 2019 Nummer 7196 Onderwerp Warmtebedrijf Holding B.V. - Verlenging looptijd twee incidentele subsidies (in de vorm van een lening) Vergaderdatum GS: 6 juni 2019 Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Subsidieregels Cultuurfonds

Subsidieregels Cultuurfonds Subsidieregels Cultuurfonds Op deze subsidieregels is de algemene subsidieverordening Borger-Odoorn van toepassing. Deze subsidieregels horen als bijlage bij de Beleidsregels Cultuur en Welzijn 2004-2008

Nadere informatie

Provincie Noord-Holland

Provincie Noord-Holland Provincie POSTBUS 3007 2001 DA HAARLEM AEB Exploitatie B.V. De heer B. Berkhout Postbus 58292 1 040 HG Amsterdam Gedeputeerde Staten Uw contactpersoon dhr EJ. Bos CZ/SI/SU Telefoonnummer +31235144678 bose@noord-holland.nl

Nadere informatie

UITVOERINGSBESLUIT FINANCIERING INSTANDHOUDING PROVINCIALE MONUMENTEN IN DRENTHE

UITVOERINGSBESLUIT FINANCIERING INSTANDHOUDING PROVINCIALE MONUMENTEN IN DRENTHE UITVOERINGSBESLUIT FINANCIERING INSTANDHOUDING PROVINCIALE MONUMENTEN IN DRENTHE HOOFDSTUK 1, ALGEMEEN Artikel 1, Begripsomschrijvingen In deze beleidsregel wordt verstaan onder: a. provinciaal monument:

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Subsidieplafond 2016 behorend bij Subsidieregeling MKB innovatiestimulering topsectoren Zuid- Holland

PROVINCIAAL BLAD. Subsidieplafond 2016 behorend bij Subsidieregeling MKB innovatiestimulering topsectoren Zuid- Holland PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Zuid-Holland. Nr. 1944 4 april 2016 Publicatie wijzigingsbesluit Subsidieregeling MKB innovatiestimulering topsectoren Zuid-Holland, subsidieplafond 2016,

Nadere informatie

Telefoonnummer Monumentenstichting voor gemeentelijke monumentale eigendommen

Telefoonnummer Monumentenstichting voor gemeentelijke monumentale eigendommen Voorstel aan de gemeenteraad van Harlingen *GR15.00047* GR15.00047 Behandeld in Gezamenlijke commissie Mens & Bestuur en Omgeving Datum Commissie 27 mei 2015 Agendanummer 12 Datum Raad 10 juni 2015 Agendanummer

Nadere informatie

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. A.B. Blokhuizen (GroenLinks) (d.d. 30 januari 2015 ) Nummer 3001

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. A.B. Blokhuizen (GroenLinks) (d.d. 30 januari 2015 ) Nummer 3001 van Gedeputeerde Staten op vragen van A.B. Blokhuizen (GroenLinks) (d.d. 30 januari 2015 ) Nummer 3001 Onderwerp Belevingsonderzoek en economisch belang Rotterdam The Hague Airport Aan de leden van Provinciale

Nadere informatie

Aanvraagformulier. t.a.v. afdeling Subsidiezaken Postbus 20120 8900 HM LEEUWARDEN. Tweebaksmarkt 52 8911 KZ LEEUWARDEN

Aanvraagformulier. t.a.v. afdeling Subsidiezaken Postbus 20120 8900 HM LEEUWARDEN. Tweebaksmarkt 52 8911 KZ LEEUWARDEN Subsidieregeling Wurkje foar Fryslân Paragraaf 6.5 Renovatiesubsidie 3 e Tranche Aanvraagformulier Formulier retour sturen naar: Bezoekadres: Contactpersoon: Gedeputeerde Staten van de Provincie Fryslân

Nadere informatie

CONCEPT Bestuursovereenkomst inzet DAW provincie Groningen en waterschappen Hunze en Aa s en Noorderzijlvest

CONCEPT Bestuursovereenkomst inzet DAW provincie Groningen en waterschappen Hunze en Aa s en Noorderzijlvest CONCEPT Bestuursovereenkomst inzet DAW provincie Groningen en waterschappen Hunze en Aa s en Noorderzijlvest Versie 30 mei 2017 Partijen, Provincie Groningen bij deze vertegenwoordigd door gedeputeerde

Nadere informatie

GEMEENTE OLDEBROEK. Samenvatting

GEMEENTE OLDEBROEK. Samenvatting GEMEENTE OLDEBROEK Voorstel van het college aan de raad Raadsvergadering d.d. 12 november 2015 Agendapunt 06 Onderwerp: Subsidie Boerderijmuseum 'De Bovenstreek'. Portefeuillehouder: E.G. Vos-van de Weg

Nadere informatie

Subsidieverordening waardevolle panden gemeente Veere 2017

Subsidieverordening waardevolle panden gemeente Veere 2017 CVDR Officiële uitgave van Veere. Nr. CVDR608084_1 21 februari 2018 Subsidieverordening waardevolle panden gemeente Veere 2017 De raad van de gemeente Veere; Gelet op artikel 149 van de Gemeentewet Gelet

Nadere informatie

nummer 6 van 2010 Vaststelling gewijzigde Beleidsregel subsidieverlening Culturele en Museale Agenda 2009-2012

nummer 6 van 2010 Vaststelling gewijzigde Beleidsregel subsidieverlening Culturele en Museale Agenda 2009-2012 nummer 6 van 2010 Vaststelling gewijzigde Beleidsregel subsidieverlening Culturele en Museale Agenda 2009-2012 Besluit van gedeputeerde staten van Drenthe van 2 februari 2010, kenmerk 2.1/2010001668, afdeling

Nadere informatie

Voordracht aan Provinciale Staten. van Gedeputeerde Staten

Voordracht aan Provinciale Staten. van Gedeputeerde Staten Voordracht aan Provinciale Staten van Gedeputeerde Staten Onderwerp 2 e wijziging bijstelling begrotingssubsidies en subsidieplafonds 2e aanvraagperiode boekjaar- en projectsubsidies 2017 1 Ontwerpbesluit

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Vijfde wijzigingsregeling Subsidieregeling cultureel erfgoed Noord-Brabant

PROVINCIAAL BLAD. Vijfde wijzigingsregeling Subsidieregeling cultureel erfgoed Noord-Brabant PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van de provincie Noord-Brabant Nr. 1385 26 februari 2019 Vijfde wijzigingsregeling Subsidieregeling cultureel erfgoed Noord-Brabant Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant,

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland; Gelet op artikel 3 van de Algemene subsidieverordening Zuid-Holland 2013;

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland; Gelet op artikel 3 van de Algemene subsidieverordening Zuid-Holland 2013; Besluit van Gedeputeerde Staten van 11 oktober 2016, pzh-2016-565675226 (DOS 2016-0005091) tot vaststelling van de Subsidieregeling gebiedsprogramma s groen Zuid-Holland 2016 (Subsidieregeling gebiedsprogramma

Nadere informatie

overwegende dat het gewenst is activiteiten te stimuleren die bijdragen aan behoud en herstel van gemeentelijke monumentale objecten,

overwegende dat het gewenst is activiteiten te stimuleren die bijdragen aan behoud en herstel van gemeentelijke monumentale objecten, Het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Uden; overwegende dat het gewenst is activiteiten te stimuleren die bijdragen aan behoud en herstel van gemeentelijke monumentale objecten, gelet

Nadere informatie

2 Welke reden ligt er ten grondslag aan de verlening van deze subsidie?

2 Welke reden ligt er ten grondslag aan de verlening van deze subsidie? Statenfractie Partij voor de Vrijheid Noord-Brabant De heer H.F. van den Berg Postbus 90151 5200 MC s-hertogenbosch Brabantlaan 1 Postbus 90151 5200 MC s-hertogenbosch Telefoon (073) 681 28 12 Fax (073)

Nadere informatie

Gelet op: Artikel 105, 143 en 196 van de Provinciewet en artikel 6 van de Financiële verordening; lid van de Provinciewet;

Gelet op: Artikel 105, 143 en 196 van de Provinciewet en artikel 6 van de Financiële verordening; lid van de Provinciewet; Voordracht aan Provinciale Staten van Gedeputeerde Staten Onderwerp Voorjaarsnota 2015 en bijstelling subsidieplafonds 2015 1 Ontwerpbesluit Provinciale Staten van Zuid-Holland, Gelet op: Artikel 105,

Nadere informatie

Subsidieverordening isolatiemaatregelen woningen gemeente Harderwijk

Subsidieverordening isolatiemaatregelen woningen gemeente Harderwijk GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Harderwijk. Nr. 95276 14 juli 2016 Subsidieverordening isolatiemaatregelen woningen 2016-2017 gemeente Harderwijk De raad van de gemeente Harderwijk; Gelet op

Nadere informatie

College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel

College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel PS2008WMC16-1 - College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel Datum : 15 april 2008 Nummer PS : PS2008WMC16 Afdeling : MOW Commissie : WMC Registratienummer : 2008INT216622 Portefeuillehouder : De Wilde

Nadere informatie

AAN BURGEMEESTER & WETHOUDERS. Onderwerp: Principeverzoek Windgatseweg 1a Rockanje

AAN BURGEMEESTER & WETHOUDERS. Onderwerp: Principeverzoek Windgatseweg 1a Rockanje AAN BURGEMEESTER & WETHOUDERS Kenmerk: 111524 Sector: Grondgebied Team : Gebiedsontwikkeling Onderwerp: Principeverzoek Windgatseweg 1a Rockanje Besluit: 1. Onder voorwaarden in te stemmen met het principeverzoek;

Nadere informatie

Nadere regels Fonds Leefbaarheid Landelijk Gebied Flevoland

Nadere regels Fonds Leefbaarheid Landelijk Gebied Flevoland Gedeputeerde Staten van Flevoland, overwegende dat: Provinciale Staten op de begroting onder vermelding van Fonds Leefbaarheid Landelijk Gebied 2017-2019 financiële middelen beschikbaar hebben gesteld

Nadere informatie

Subsidieverordening voor onderhoud en restauratie van monumenten

Subsidieverordening voor onderhoud en restauratie van monumenten Subsidieverordening voor onderhoud en restauratie van monumenten Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie is

Nadere informatie

Nadere regels stimulering energiebesparende maatregelen huiseigenaren

Nadere regels stimulering energiebesparende maatregelen huiseigenaren Nadere regels stimulering energiebesparende maatregelen huiseigenaren 2010-2013 Nadere regels stimulering energiebesparende maatregelen huiseigenaren 2010-2013 Versie : september 2010 Kenmerk : BR10.0011/MB

Nadere informatie

geen bij het project duurzame renovatie stadhuis Woerden. Advies: Akkoord te gaan met 17R Besluit : Akkoord Nee

geen bij het project duurzame renovatie stadhuis Woerden. Advies: Akkoord te gaan met 17R Besluit : Akkoord Nee VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD Van: B. Atema Tel nr: 8480 Nummer: 17A.01159 Datum: 26 oktober 2017 Team: Vastgoed Tekenstukken: Ja Bijlagen: Geen Afschrift aan: geen N.a.v.

Nadere informatie

PS2010BEM13-1 - Datum : 13 september 2010 Nummer PS : PS2010BEM13 Afdeling : PMF Commissie : BEM

PS2010BEM13-1 - Datum : 13 september 2010 Nummer PS : PS2010BEM13 Afdeling : PMF Commissie : BEM PS2010BEM13-1 - College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel Datum : 13 september 2010 Nummer PS : PS2010BEM13 Afdeling : PMF Commissie : BEM Registratienummer : 2010int263533 Portefeuillehouder : Haak-

Nadere informatie

ZUID HOLLAND. provincie. Voordracht aan Provinciale Staten. van Gedeputeerde Staten. Provinciale Staten van Zuid-Holland,

ZUID HOLLAND. provincie. Voordracht aan Provinciale Staten. van Gedeputeerde Staten. Provinciale Staten van Zuid-Holland, I provincie ZUID HOLLAND Voordracht aan Provinciale Staten van Gedeputeerde Staten Vergadering Februari 201 1 - - 1 Nummer 6324 onderwerp Herontwikkeling Fort Wierickeischans: meerjarige subsidieverlening

Nadere informatie

Openbaar. Subsidieverlening aan Stichting De Bastei t.b.v. NME taken. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad

Openbaar. Subsidieverlening aan Stichting De Bastei t.b.v. NME taken. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad Openbaar Onderwerp Subsidieverlening aan Stichting De Bastei t.b.v. NME taken Programma / Programmanummer Klimaat & Energie / 1022 BW-nummer Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting Het Milieu Educatie

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Hoofdstuk 2 Natuur- en landschapsbeheer binnen een natuurterrein

PROVINCIAAL BLAD. Hoofdstuk 2 Natuur- en landschapsbeheer binnen een natuurterrein PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Zuid-Holland. Nr. 5765 25 oktober 2016 Besluit van Gedeputeerde Staten van 11 oktober 2016, PZH-2016-566437829, tot vaststelling van het openstellingsbesluit

Nadere informatie

Tenders Flexibele subsidies 2015: Nieuwe Vrijwilligersorganisaties

Tenders Flexibele subsidies 2015: Nieuwe Vrijwilligersorganisaties Tenders Flexibele subsidies 2015: Tender 4 Flexibele subsidies 2015 - Tender 4 U bent een nieuwe stichting of vereniging die (nog) geen beroep gedaan heeft op, of nog niet in aanmerking kan komen voor,

Nadere informatie

Stichting Shakespearetheater Diever het bestuur Hezenes DIEVER Geacht bestuur 15 april 2016 UBR (incl. Verplichting) 15 april 2016 V

Stichting Shakespearetheater Diever het bestuur Hezenes DIEVER Geacht bestuur 15 april 2016 UBR (incl. Verplichting) 15 april 2016 V Aan: Stichting Shakespearetheater Diever t.a.v. het bestuur Hezenes 3 7981 LD DIEVER 7981 LD3 project bouwen van Globe Theater 15 april 2016 15 april 2016 15 april 2016 Hezenes 3 7981 LD 201600291-00630628

Nadere informatie

Subsidieverordening Bedrijventerrein Oosterweilanden gemeente Twenterand 2017

Subsidieverordening Bedrijventerrein Oosterweilanden gemeente Twenterand 2017 Subsidieverordening Bedrijventerrein Oosterweilanden gemeente Twenterand 2017 Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsbepalingen In het bij of krachtens deze verordening bepaalde, wordt verstaan

Nadere informatie

SML10-26 NGEKOMEN 1 6 «2010. Bijlagen Voordracht verzamelbesluit Incidentele subsidie e lijnsondersteuningsinstellingen

SML10-26 NGEKOMEN 1 6 «2010. Bijlagen Voordracht verzamelbesluit Incidentele subsidie e lijnsondersteuningsinstellingen provincie R o L L A N D ZUID SML10-26 NGEKOMEN 1 6 «2010 5 -minuten versie voor Provinciale Staten Directie DLB Afdeling Samenleving en Economie Registratienummer PZH-2010-158483708 (DOS-2010-0003748)

Nadere informatie

Statenvoorstel. Voortgang toekomstdiscussies binnen de (natuur- en) recreatieschappen, heroverweging zestal uittredingsbesluiten.

Statenvoorstel. Voortgang toekomstdiscussies binnen de (natuur- en) recreatieschappen, heroverweging zestal uittredingsbesluiten. Statenvoorstel Onderwerp Voortgang toekomstdiscussies binnen de (natuur- en) recreatieschappen, heroverweging zestal uittredingsbesluiten. Vergaderdatum GS: 4 oktober 2016 Geheim: Nee Portefuillehouder:

Nadere informatie

Aanvraagformulier t.b.v. subsidieverlening o.b.v. de Subsidieregeling mobiliteitsbevordering thuiszorgsector 2009/2010

Aanvraagformulier t.b.v. subsidieverlening o.b.v. de Subsidieregeling mobiliteitsbevordering thuiszorgsector 2009/2010 Bijlage 1 Aanvraagformulier t.b.v. subsidieverlening o.b.v. de Subsidieregeling mobiliteitsbevordering thuiszorgsector 2009/2010 1. Gegevens aanvrager Naam instelling Postadres Postcode Plaats Objectnummer

Nadere informatie

Gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening Noord-Holland 2011;

Gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening Noord-Holland 2011; Bijlage: geconsolideerde tekst van Uitvoeringsregeling subsidie Herstructurering en intelligent ruimtegebruik bedrijventerreinen Noord-Holland 2017 na wijziging. Gedeputeerde Staten van Noord-Holland;

Nadere informatie

Aanvraagformulier t.b.v. subsidieverlening o.b.v. de Subsidieregeling mobiliteitsbevordering thuiszorgsector 2008

Aanvraagformulier t.b.v. subsidieverlening o.b.v. de Subsidieregeling mobiliteitsbevordering thuiszorgsector 2008 Bijlage 1 Aanvraagformulier t.b.v. subsidieverlening o.b.v. de Subsidieregeling mobiliteitsbevordering thuiszorgsector 2008 1. Gegevens aanvrager Naam instelling Postadres Postcode Plaats Objectnummer

Nadere informatie

OPENBAAR documentnummer Zaaknummer verwijsnummer

OPENBAAR documentnummer Zaaknummer verwijsnummer Beslisnota GS CRMo0002348 OPENBAAR documentnummer Zaaknummer verwijsnummer 18932633 *18932633* onderwerp Subsidie opruimen drugsafvaldumpingen Waterschap Scheldestromen (project Bronbestrijding Zeeland

Nadere informatie

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. R. Klumpes (GroenLinks) (d.d. 29 februari 2016) Nummer Onderwerp Warmterotonde Zuid-Holland

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. R. Klumpes (GroenLinks) (d.d. 29 februari 2016) Nummer Onderwerp Warmterotonde Zuid-Holland van Gedeputeerde Staten op vragen van R. Klumpes (GroenLinks) (d.d. 29 februari 2016) Nummer 3148 Onderwerp Warmterotonde Zuid-Holland Aan de leden van Provinciale Staten Toelichting vragensteller 25 November

Nadere informatie

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van A.H.K. van Viegen (PVDD) (d.d. 19 juni 2013) Nummer Onderwerp Publicatie van besluiten

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van A.H.K. van Viegen (PVDD) (d.d. 19 juni 2013) Nummer Onderwerp Publicatie van besluiten van Gedeputeerde Staten op vragen van A.H.K. van Viegen (PVDD) (d.d. 19 juni 2013) Nummer 2831 Onderwerp Publicatie van besluiten Aan de leden van Provinciale Staten Toelichting vragensteller Vanaf 2014

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Gelet op de artikelen 4, 6 en 32 van de Algemene subsidieverordening provincie Utrecht;

PROVINCIAAL BLAD. Gelet op de artikelen 4, 6 en 32 van de Algemene subsidieverordening provincie Utrecht; PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Utrecht. Nr. 935 3 maart 2017 Besluit van gedeputeerde staten van Utrecht van 21 februari 2017, nr. 81A700C3, tot wijziging van de Uitvoeringsverordening

Nadere informatie

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. A.H.K. van Viegen (Partij voor de Dieren) (d.d. 25 september 2011) Nummer 2551

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. A.H.K. van Viegen (Partij voor de Dieren) (d.d. 25 september 2011) Nummer 2551 van Gedeputeerde Staten op vragen van A.H.K. van Viegen (Partij voor de Dieren) (d.d. 25 september 2011) Nummer 2551 Onderwerp Verleende vergunning Natuurbeschermingswet voor gebruik glyfosaat Aan de leden

Nadere informatie

Aan: REM GmbH t.a.v. de heer K. Rülander Schlüterstrasse MÜNSTER DUITSLAND MÜNSTER28

Aan: REM GmbH t.a.v. de heer K. Rülander Schlüterstrasse MÜNSTER DUITSLAND MÜNSTER28 Aan: REM GmbH t.a.v. de heer K. Rülander Schlüterstrasse 28 48149 48149 MÜNSTER DUITSLAND 4814948149MÜNSTER28 Project Green Deal Opvang en Benutting CO2 uit biogas 14 oktober 2016 14 oktober 2016 14 oktober

Nadere informatie

http://deorkaan.nl/hoe-e-21-miljoen-subsidie-verdampte-bij-house-of-food

http://deorkaan.nl/hoe-e-21-miljoen-subsidie-verdampte-bij-house-of-food Aan de leden van Provinciale Staten van Noord-Holland Haarlem, 9 juni 2015 Vragen nr. 30 Vragen van mevrouw J.M.E. de Groot (SP) over House of Food De voorzitter van Provinciale Staten van Noord-Holland

Nadere informatie

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. J. Slooter (SP) (d.d. 24 november 2017) Nummer 3348

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. J. Slooter (SP) (d.d. 24 november 2017) Nummer 3348 van Gedeputeerde Staten op vragen van J. Slooter (SP) (d.d. 24 november 2017) Nummer 3348 Onderwerp Maximumsnelheid en verkeersveiligheid N228 Gouda-Oudewater Aan de leden van Provinciale Staten Toelichting

Nadere informatie

gelet op artikel 3 van de Algemene subsidieverordening Zuid-Holland 2013;

gelet op artikel 3 van de Algemene subsidieverordening Zuid-Holland 2013; Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland, gelet op artikel 3 van de Algemene subsidieverordening Zuid-Holland 2013; overwegende dat het wenselijk is een bijdrage te leveren aan een slagvaardig

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Uitvoeringsregeling subsidie restauratie rijksmonumenten Noord-Holland

PROVINCIAAL BLAD. Uitvoeringsregeling subsidie restauratie rijksmonumenten Noord-Holland PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Noord-Holland. Nr. 1227 8 juli 2014 Uitvoeringsregeling subsidie restauratie rijksmonumenten Noord-Holland 2014. Besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland

Nadere informatie

%rw Noord-Holland. eeeee. Provincie 2 MEI2016. het project Poldermuseum als recreatieve schaket. De kosten van de

%rw Noord-Holland. eeeee. Provincie 2 MEI2016. het project Poldermuseum als recreatieve schaket. De kosten van de L Provincie %rw Noord-Holland POSTBUS 3007 20O DA HAARLEM Burgemeester en Wethouders van de gemeente Heerhugowaard t a.v. de heet Postbus 390 1 700 AJ HEERHUGOWAARD Gedeputeerde Staten Uw contactpersoon

Nadere informatie

1 7 SEP, 2009 GWM Paraaf Provinciesecretaris 17 augustus 2009

1 7 SEP, 2009 GWM Paraaf Provinciesecretaris 17 augustus 2009 1 7 SEP, 2009 GWM2009-217 5 -minuten versie voor Provinciale Staten Directie DO Afdeling Milieu Registratienummer PZH-2009-425256 (DOS-2009-0007800) Datum vergadering Gedeputeerde Staten Geptember 2009

Nadere informatie

NMV Museumcongres 2011 Musea en onderzoek

NMV Museumcongres 2011 Musea en onderzoek NMV Museumcongres 2011 Musea en onderzoek 1. In welk museum werkt u? 61 2. Type museum? Kunst 36,1% 22 Cultuurhistorisch 47,5% 29 Natuurhistorisch 3,3% 2 Bedrijf en techniek 6,6% 4 Wetenschap 3,3% 2 Volkenkundig

Nadere informatie

Mededeling. MF Ramaker. Onderwerp Invulling prestatie-indicatoren cultuur voor het jaar Registratienummer Datum 9 april 2013 Auteur

Mededeling. MF Ramaker. Onderwerp Invulling prestatie-indicatoren cultuur voor het jaar Registratienummer Datum 9 april 2013 Auteur PROVINCIE FLEVOLAND Mededeling Onderwerp Invulling prestatie-indicatoren cultuur voor het jaar 2013 Doel van deze mededeling: Terugkoppeling op amendement waarin het college van Gedeputeerde Staten opgedragen

Nadere informatie

OPENBAAR documentnummer Zaaknummer verwijsnummer

OPENBAAR documentnummer Zaaknummer verwijsnummer Beslisnota GS CRMo0002348 OPENBAAR documentnummer Zaaknummer verwijsnummer 19427138 *19427138* onderwerp Subsidie voor Reizen op Reistegoed voorgesteld besluit - Subsidie (arrangement 2) van maximaal 35.000

Nadere informatie

Interestsubsidieregeling energiebesparing bestaande bouw particulieren Drenthe 2013-2015

Interestsubsidieregeling energiebesparing bestaande bouw particulieren Drenthe 2013-2015 Interestsubsidieregeling energiebesparing bestaande bouw particulieren Drenthe 2013-2015 (geconsolideerde versie, geldend vanaf 31-5-2013) Gegevens van de regeling Overheidsorganisati e Officiële naam

Nadere informatie

Controleprotocol gemeente Roosendaal voor de verantwoording en de controle van subsidies

Controleprotocol gemeente Roosendaal voor de verantwoording en de controle van subsidies Controleprotocol gemeente Roosendaal voor de verantwoording en de controle van subsidies Burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal; gelet op de Algemene wet bestuursrecht (Awb) titel 4.2 en

Nadere informatie

Subsidieregeling Nieuwe Culturele Initiatieven. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den Ussel;

Subsidieregeling Nieuwe Culturele Initiatieven. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den Ussel; gemeente Capelle aan den Ijssel Subsidieregeling Nieuwe Culturele Initiatieven Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den Ussel; gelet op de Algemene subsidieverordening

Nadere informatie

Gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening Noord-Holland 2011; 2. In het derde lid wordt vierde vervangen door: derde.

Gelet op artikel 2 van de Algemene subsidieverordening Noord-Holland 2011; 2. In het derde lid wordt vierde vervangen door: derde. Besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland van 27 maart 2018, nr. 954884/1058001, tot wijziging van de Uitvoeringsregeling subsidie herstructurering en intelligent ruimtegebruik bedrijventerreinen

Nadere informatie

Activiteitenbudget Cultuur Vragen? Invulinstructie

Activiteitenbudget Cultuur Vragen? Invulinstructie Activiteitenbudget Cultuur 2013-2016 Met het Activiteitenbudget Cultuur geven wij uitvoering aan de Cultuurnota Het Verhaal van Groningen 2013 2016. Met dit budget wil de Provincie Groningen de volgende

Nadere informatie

Wij hebben uw verzoek beoordeeld en besloten de gevraagde ontheffing te verlenen. Bijgaand treft u een afschrift aan van ons besluit.

Wij hebben uw verzoek beoordeeld en besloten de gevraagde ontheffing te verlenen. Bijgaand treft u een afschrift aan van ons besluit. Gedeputeerde Staten Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl Burgemeester en Wethouders van gemeente Zuidplas Postbus 100 2910 AC Nieuwerkerk a/d IJssel

Nadere informatie

OPENBAAR documentnummer Zaaknummer Verwijsnummer

OPENBAAR documentnummer Zaaknummer Verwijsnummer 901 Beslisnota GS CRMo0002348 OPENBAAR documentnummer Zaaknummer Verwijsnummer 19017523 19017462 19017523 Onderwerp Subsidie gemeente Veere ten behoeve van de verbetering van de toegankelijkheid van bestaande

Nadere informatie