BELANGRIJKE VOORKEURSSTEMMING

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BELANGRIJKE VOORKEURSSTEMMING"

Transcriptie

1 BELANGRIJKE VOORKEURSSTEMMING Beste leden van TV Riel Proces naar keuze baansoort Op 20 maart is een informatie avond gehouden. Op deze druk bezochte avond is een presentatie gegeven over de verschillende baansoorten en de speleigenschappen van die banen. Verder werd de aanleiding van de renovatie van de banen toegelicht. Iedere keuze voor een baansoort heeft verstrekkende gevolgen. Zo is bijvoorbeeld ook belangrijk om te weten wat de gemeente Goirle bij zal dragen. Als rekengroep banen hebben wij met het bestuur afgesproken dat we een samenvatting maken van hetgeen gepresenteerd is op de informatie avond. Deze samenvatting geeft u als lid voldoende informatie om een voorkeursstem door te geven. Op basis van de voorkeursstemmen, financiële consequenties, risico s en andere zaken zal het bestuur samen met de rekencommissie een voorstel voor een baansoort uitwerken voor de aanstaande Algemene Ledenvergadering. In die vergadering zal een stemming plaats vinden op welke baansoort we de komende jaar gaan tennissen. Laat dus uw stem horen! Wanneer u nog inhoudelijke vragen heeft kunt u deze mailen naar Bijdrage gemeente Om te beginnen met de gemeente Goirle: zij vergoeden de ombouw van gravel naar gravel. Deze vergoeding kan ook gebruikt worden voor de ombouw naar een andere baansoort echter eventuele meerkosten zullen voor rekening van de vereniging zijn. In onze berekeningen hebben we dan ook rekening gehouden met deze bijdrage. Uitgangspunten berekening Als rekencommissie hebben wij een 4-tal banen onderzocht, te weten gravel, gravel onder afschot, kunstgras rood (ook wel bekend als Smashcourt) en kunstgras. In de berekeningen is rekening gehouden met de vergoeding van de gemeente, de aanschafkosten van de banen en de jaarlijkse onderhoudskosten. We hebben om alles vergelijkbaar te houden alle baansoorten op een levensduur van 15 jaar gezet. In de praktijk klopt dit in ieder geval voor kunstgras zand en rood, Gravel zou met de nieuwe onderhoudstechniek langer mee kunnen gaan. De kosten van de aanschaf van kunstgras rood en kunstgras zijn hoger dan die van gravel. De kosten van het onderhoud zijn echter stukken lager waardoor de kosten van aanschaf vrij snel worden terug verdiend. De kosten van het lenen van gelden bij Sportfonds onder gunstige voorwaarden zijn bij de beide kunstgrasvarianten meegenomen in de kosten. Gravel onder afschot is uiteraard duurder dan traditionele gravel omdat daar ook drainage onder komt. Voor het onderhoud van de huidige banen is een contract afgesloten met de Diamant groep. Zij leveren een groundsman waarvan de huidige tijdsbesteding bestaat voor 45% aan baanonderhoud, de rest van de tijd wordt besteed aan groenonderhoud, kantinewerkzaamheden en algemene reparatieklussen. In onze berekeningen is dus 45% van de kosten die we aan de Diamant groep betalen meegenomen.

2 Aandachtspunt onderhoud Gezien de huidige politieke ontwikkelingen, waarbij de subsidie aan de Diamant groep kan komen te vervallen (a.g.v. invoering participatiewet per ), hebben wij ook een scenario uitgewerkt waarbij rekening gehouden is met meer commerciële tarieven voor onderhoud. We zijn daarbij uitgegaan van de gulden middenweg. Het huidige uurtarief van Diamant is ongeveer 10,-. Het huidig externe commercieel tarief 35,-. Wij zijn in onze berekeningen uitgegaan van 20,- per uur. Door het bestuur is contact opgenomen met Diamant over dit huidige uurtarief vs commercieel tarief en ze geven aan dat ze verwachten dat er niet meer zal wijzigen dan een inflatiecorrectie op het huidige tarief per jaar. Ze geven echter geen schriftelijke garanties hierover. Het contract met Diamant is onderdeel van en dus onlosmakelijk verbonden met de erfpachtovereenkomst. De kosten van onderhoud en aanschaf leest u verder in de presentatie, eerst wat achtergrondinformatie: Belangrijke feiten per baansoort op een rij Gravel * Kunstgras rood (smashcourt) Kunstgras zand Renovatie volledig vergoed door Gemeente Goirle Geld lenen (+/ euro) tegen gunstige Geld lenen (+/ eruo) tegen gunstige Onderhoud voor rekening condities bij Sportfonds condities bij Sportfonds van TV Riel Onderhoud voor rekening van TV Riel Onderhoud voor rekening van TV Riel Onderhoud niet mogelijk in eigen beheer vanwege de specifieke kennis. Deze wordt nu contractueel ingekocht bij Diamant groep Onderhoud in eigen beheer mogelijk (vegen van banen) Onderhoud in eigen beheer mogelijk (vegen van banen) Gemiddeld 9 maanden per jaar bespeelbaar Na een regenbui blijven plassen op de baan staan Na langdurige regen is de baan langdurig niet bespeelbaar 12 maanden bespeelbaar mits er geen sneeuw ligt of gedurende dooi na periode van vorst Na een regenbui is de baan meteen bespeelbaar Na langdurige regen is de baan na een 15 tot 25 minuten weer bespeelbaar. 12 maanden bespeelbaar mits er geen sneeuw ligt of gedurende dooi na periode van vorst Na een regenbui is de baan meteen bespeelbaar Na langdurige regen is de baan na 15 tot 25 minuten weer bespeelbaar Levensduur toplaag ca. 20 jaar Levensduur toplaag ca. 15 jaar Levensduur toplaag ca. 15 jaar Risicofactor groot: Huidig tarief voor onderhoud kan commercieel tarief worden in nabije toekomst Onderhoud kan niet in eigen beheer verzorgd worden Beschikbaarheid van een goede groundsman Risicofactor klein: Onderhoud is niet specialistisch en kan eventueel in eigen beheer verzorgd worden Risicofactor klein: Onderhoud is niet specialistisch en kan eventueel in eigen beheer verzorgd worden *De kosten van drainage en afschot bij gravel worden niet door de gemeente vergoed. Bij gravel onder afschot zal de baan zeker eerder bespeelbaar zijn door de drainage en het afschot (de baan loop wat af waardoor water naar de goot stroomt).

3 Speeleigenschappen van de banen GRAVEL en GRAVEL onder afschot 1. De baan biedt goed spelcomfort, harde ondergrond, doch met enige demping 2. Stabiliteit is minder te noemen, bij gravel ontstaan oneffenheden als kuiltjes en hoopjes gravel tijdens het spel. 3. Glijden is zeer goed mogelijk 4. Balstuit is hoog 5. Bal gedrag is onvoorspelbaar (wegstuiten op lijn, kuiltjes en hoopjes) 6. Er blijft balafdruk achter 7. Balsnelheid laag 8. Er kan veel effect aan de bal gegeven worden 9. Nodig een schoeisel met grof profiel 10. Voetenwerk: goede afzet, let op uitglijden op lijnen 11. Banen zijn na stevige regenbui een aantal uren niet bespeelbaar, bij gravel onder afschot eerder door de drainage KUNSTGRAS ROOD 1. De baan biedt goed spelcomfort en voelt zacht aan 2. Stabiliteit is goed te noemen, minder oneffenheden dan bij gravel 3. Glijden is goed mogelijk 4. Balstuit is hoog 5. Bal gedrag lijkt het meest op dat van gravel 6. Er blijft balafdruk achter 7. Balsnelheid laag 8. Er kan veel effect aan de bal gegeven worden 9. Benodigd: schoeisel met een profiel met draaicirkel 10. Voetenwerk: kleine pasjes voor behoud van controle 11. Banen zijn na stevige regenbui vrijwel direct bespeelbaar KUNSTGRAS ZAND 1. De baan biedt goed spelcomfort en voelt zacht aan 2. Stabiliteit en schokabsorberend vermogen zijn goed 3. Glijden is mogelijk, met goed schoeisel 4. Balstuit is laag 5. Bal gedrag is goed (veld en lijnen zijn van zelfde materiaal) 6. Er blijft geen balafdruk achter 7. Balsnelheid middel 8. Er kan veel effect aan de bal gegeven worden 9. Nodig een schoeisel met een grof profiel 10. Voetenwerk: kleine pasjes voor behoud van controle 11. Banen zijn na stevige regenbui vrijwel direct bespeelbaar

4 Blessureonderzoek TNO TNO heeft een onderzoek gedaan naar het aantal blessures per baansoort. Hieruit blijkt dat kunstgras minder blessure gevoelig dan gravel en andere banen. Ombouw scenario met huidig tarief Diamant groep Kosten per baansoort In onderstaande diagram is het verschil in kosten tussen kunstgras rood en kunstgras zand berekend ten opzicht van gravel en gravel onder afschot bij huidig tarief Diamant (zonder indexatie). De rentekosten zijn opgenomen onder kopje Renovatie/ombouw kosten.

5 Ombouw scenario met mogelijk commercieel tarief Diamant groep In onderstaande diagram is het verschil in kosten tussen kunstgras rood en kunstgras zand berekend ten opzicht van gravel en gravel onder afschot bij commercieel tarief Diamant van 20,- / uur (zonder indexatie). De rentekosten zijn opgenomen onder het kopje renovatie/ombouwkosten. Gevolgen contributie In de onderstaande grafiek zijn de mogelijke gevolgen voor de contributie per baansoort weergegeven. De verticale rode lijn reflecteert het huidige contributiebedrag van senior leden. In de berekening van de contributie is alleen rekening gehouden met de kosten per baansoort ten op zichten van het huidige contributiebedrag van senior leden. Let wel, deze gevolgen van de contributie zijn alleen gebaseerd op de wijziging van baansoort. Wanneer het besluit wordt genomen om over te stappen op all weather, kunnen andere kosten toenemen (denk bijvoorbeeld aan de kosten van verlichting en stookkosten van het clubhuis wanneer deze open zou zijn) Uiteraard wordt de contributie aangepast op deze toename van kosten. De meerkosten van gravel onder afschot hebben we niet mee genomen in de indicatie contributie, deze zijn gelijk aan gravel. De meerkosten aanleg zijn in dit geval ook geleend. De rentekosten daarvan zijn opgenomen in de bovenstaande tabel. Ook hier hebben we grafisch weergegeven wat de verschillen zijn:

6 Wat nu? Zoals gezegd mag ieder senior lid 1 voorkeursstem uitbrengen op zijn of haar favoriete baansoort. Wanneer u nog vragen heeft, kunt u mailen naar Op basis van de voorkeursstemmen zal het bestuur een voorstel voor de ALV van 16 april uitwerken.

Notulen Bijzondere Ledenvergadering

Notulen Bijzondere Ledenvergadering Notulen Bijzondere Ledenvergadering LTVB: Gereed voor de toekomst Vernieuwde inrichting tennispark LTVB Dinsdag 5 april 2016 Versie 0.2 van 14 april 2016 Bladzijde 1 van 6 Algemeen Aanwezig: Afwezig met

Nadere informatie

Vervanging 5 gravelbanen

Vervanging 5 gravelbanen Vervanging 5 gravelbanen TV ALKEMADE 27 oktober 2014 Onderbouwing Bestuur Waarom vervanging 5 gravelbanen De huidige gravelbanen voldoen, qua speeleigenschappen nog steeds en kunnen nog zeker 5 jaar mee,

Nadere informatie

Vervanging banen 1, 2, 3 en 4

Vervanging banen 1, 2, 3 en 4 Vervanging banen 1, 2, 3 en 4 mei 2017 Beste Starkenborghers, Op ons tennispark beschikken we over; 4 Canada Tenn (natuursteen) banen, eigendom van de club 1 minibaan (kunststof) SmashCourt, eigendom van

Nadere informatie

OLTC Banenwerkgroep. Max Timmer Kees Huijsman Arnoud van Sterkenburg. ALV 2 mei 2013

OLTC Banenwerkgroep. Max Timmer Kees Huijsman Arnoud van Sterkenburg. ALV 2 mei 2013 OLTC Banenwerkgroep Max Timmer Kees Huijsman Arnoud van Sterkenburg ALV 2 mei 2013 Opdrachtomschrijving I Opdracht formulering Het bestuur geeft de werkgroep opdracht om -op zijn minst- drie significant

Nadere informatie

Van: Naar: Parkaanpassing IJTC Groenvliet. Frank Gijsberts, versie 1 oktober 2012. IJTC Groenvliet, oktober 2012 0

Van: Naar: Parkaanpassing IJTC Groenvliet. Frank Gijsberts, versie 1 oktober 2012. IJTC Groenvliet, oktober 2012 0 Van: Naar: Parkaanpassing IJTC Groenvliet Frank Gijsberts, versie 1 oktober 2012 IJTC Groenvliet IJTC Groenvliet, oktober 2012 0 0 Agenda - Opening - Aanleiding - Diverse baansoorten (Martin) - Inrichting

Nadere informatie

Werkgroep All weather banen

Werkgroep All weather banen Werkgroep All weather banen Doel van de Werkgroep: Werkgroep All-weather banen Inventarisatie van de mogelijkheden m.b.t. de continuïteit van spelen gedurende een volledig kalenderjaar Verschillende baansoorten

Nadere informatie

OPDRACHT. DOEL van de projectgroep: EEN GEGARANDEERD GOED VELD op veld 1

OPDRACHT. DOEL van de projectgroep: EEN GEGARANDEERD GOED VELD op veld 1 OPDRACHT De kunstgras-cie heeft de opdracht gekregen de voor- en nadelen te inventariseren van verschillende soorten kunstgras ten behoeve van veld één. De commissie zal dit vraagstuk vanuit verschillende

Nadere informatie

14.1 Sportfunctionaliteit 11. 14.2 Bespeelbaarheid 11. 14.3 Onderhoud 13. 14.4 Financiën 14

14.1 Sportfunctionaliteit 11. 14.2 Bespeelbaarheid 11. 14.3 Onderhoud 13. 14.4 Financiën 14 ADVIES NIEUWE BANEN Augustus 2014 1 Inhoud Pagina 1 Inleiding 3 2 Samenstelling Commissie 3 3 Opdracht 3 4 Werkwijze van de commissie 4 5 Onderzoek en informatiebronnen 4 6 Afspraken met de gemeente m.b.t.

Nadere informatie

Inleiding. Aanleiding

Inleiding. Aanleiding ADVIES SELECTIE BAANSOORT 12 november 2010 Inleiding In deze notitie staat het advies voor de selectie van een nieuwe baansoort. Het advies is geformuleerd door een commissie uit de leden, die het bestuur

Nadere informatie

Sponsorboek. T.V. De Spatter Spatterstraat AD Wormer

Sponsorboek. T.V. De Spatter Spatterstraat AD Wormer Sponsorboek T.V. De Spatter Spatterstraat 19 1531 AD Wormer Inleiding Om te beginnen willen wij u bedanken dat u overweegt onze tennisvereniging te sponsoren. Om een en ander te verduidelijken presenteren

Nadere informatie

BAANREGLEMENT. De bespeelbaarheid van de banen wordt bepaald door de Groundsman.

BAANREGLEMENT. De bespeelbaarheid van de banen wordt bepaald door de Groundsman. BAANREGLEMENT OPENSTELLING GRAVEL en KUNSTGRASBANEN Van 1 april t/m 30 november : Alle banen. Van 1 januari t/m 31 december : Kunstgras banen 7 t/m 9. Van 1 december t/m 30 maart (winterperiode): baan

Nadere informatie

LTC de Munnik. Presentatie Gemeenteraad 11 mei. Martijn Lemmens

LTC de Munnik. Presentatie Gemeenteraad 11 mei. Martijn Lemmens LTC de Munnik Presentatie Gemeenteraad 11 mei Martijn Lemmens Agenda 1. De vereniging Historie Huidige ledenbestand Activiteiten 2. Renovatieplannen Eind jaren negentig tot 13 juli 2009 Sinds 13 juli 2009

Nadere informatie

Tennisclub Rhenen Meerjaren begroting

Tennisclub Rhenen Meerjaren begroting Tennisclub Rhenen Meerjaren begroting De komende 10 jaar zal de Tennisclub Rhenen, naast regulier / klein onderhoud, rekening moeten houden om het tennispark in goede conditie te houden zoals: Kleedkamer

Nadere informatie

TOEKOMST BANEN. 11/01/2017 Voorinfo HERCULES ALV TOEKOMST BANEN 1

TOEKOMST BANEN. 11/01/2017 Voorinfo HERCULES ALV TOEKOMST BANEN 1 TOEKOMST BANEN INFORMATIE STAND VAN ZAKEN ERFPACHT DISCUSSIE VARIANTEN - KEUZES FINANCIERING - FINANCIËLE CONSEQUENTIES PLANNING 11/01/2017 Voorinfo HERCULES ALV TOEKOMST BANEN

Nadere informatie

: 29 september : renovatie tennisbanen sportpark Meilust

: 29 september : renovatie tennisbanen sportpark Meilust Gemeente ê Eergen op Zoom RAADSVERGADERING cf.d. roboq. Oltf Datum raadsvergadering Nummer Onderwerp : 29 september 24 : SMD/44 : renovatie tennisbanen sportpark Meilust Aan de gemeenteraad, Voorstel 1.

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2015 en Begroting Tennisclub Ootmarsum

Financieel Jaarverslag 2015 en Begroting Tennisclub Ootmarsum Financieel Jaarverslag 2015 en Begroting 2016 Tennisclub Ootmarsum Inhoud 1. Overzicht Resultatenrekening en begroting 2. Overzicht Balans 3. Overzicht ledenaantal 4. Toelichting Resultatenrekening 2015

Nadere informatie

Baansoort keuze. Deel 2

Baansoort keuze. Deel 2 Baansoort keuze Toelichting Dit deel van de brochure geeft een beschrijving van alle erkende en gecertificeerde baansoorten in Nederland. Een actueel overzicht van alle erkende en gecertificeerde baansoorten

Nadere informatie

TENNISBANEN SPECIAL. "Onderhoud, bespeelbaarheid, levensduur en kosten"

TENNISBANEN SPECIAL. Onderhoud, bespeelbaarheid, levensduur en kosten FM S P O R T FA C I L I T I E S M A G A Z I N E READER C37 September 2009 TENNISBANEN SPECIAL "Onderhoud, bespeelbaarheid, levensduur en kosten" Speleigenschappen tennisbanen Onderhoud, bespeelbaarheid,

Nadere informatie

3.1 Concrete voorstellen van ProCensus

3.1 Concrete voorstellen van ProCensus Raadsvoorstel Onderwerp: Kunstgras R.K.V.V. Zwaluw V.F.C. Afdeling: Samenlevingszaken Datum behandeling in B&W: 2 juni 2009 Datum raadsvergadering: 9 juli 2009 Nummer: 2009-48 1. Inleiding Op 21 april

Nadere informatie

BESTUURS KEUZE: BEPERKING TOT 2 VARIANTEN

BESTUURS KEUZE: BEPERKING TOT 2 VARIANTEN BESTUURS KEUZE: BEPERKING TOT 2 VARIANTEN INFORMATIE STAND VAN ZAKEN DISCUSSIE VARIANTEN - KEUZES FINANCIERING - FINANCIËLE CONSEQUENTIES PLANNING ARGUMENTEN VOOR VERVANGING / RENOVATIE

Nadere informatie

Aanpassing sportpark De Grift

Aanpassing sportpark De Grift Aanpassing sportpark De Grift NOTITIE advies aanpassing sportpark STICHTING BEHEER SPORTPARK DE GRIFT April 4, 2017 Opgesteld door het stichtingsbestuur: H.J. Zandbergen, H. Vermeulen, W.G. Vermeulen,

Nadere informatie

Bijlage overwegingen kunstgras

Bijlage overwegingen kunstgras Bijlage overwegingen kunstgras Algemeen In het algemeen heeft de sport in Nederland de afgelopen jaren een positieve ontwikkeling doorgemaakt. Meer mensen sporten en leggen steeds meer verband tussen sport

Nadere informatie

Leading in Artificial Grass Systems

Leading in Artificial Grass Systems Leading in Artificial Grass Systems Zandgevuld systeem 1 Kunstgras (24 mm) Infill (zand 22 mm) 2 Lava / rubber (6 cm) 3 Stabilisatiezand (42 cm) 4 Drainagelaag / natuurlijke ondergrond Edel Elite LSR:

Nadere informatie

Onderwerp: Subsidieaanvraag Stichting Exploitatie Sportpark Overbos - Besluitvormend

Onderwerp: Subsidieaanvraag Stichting Exploitatie Sportpark Overbos - Besluitvormend VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 14 april 2015 Besluit nummer: 2015_BW_00288 Onderwerp: Subsidieaanvraag Stichting Exploitatie Sportpark Overbos - Besluitvormend Beknopte samenvatting: Stichting Exploitatie

Nadere informatie

Rapportage & advies Werkgroep banen. Januari 2016

Rapportage & advies Werkgroep banen. Januari 2016 Rapportage & advies Werkgroep banen Januari 2016 Inhoud Even voorstellen Opdracht Aanpak & resultaten werkgroep banen Bepalen aanpak Keuring KIWA ISA Sport Enquête Aanvraag offertes en selectie leveranciers

Nadere informatie

Presentatie Luchthal ALTV

Presentatie Luchthal ALTV Presentatie Luchthal ALTV 1 Inhoud presentatie 1. Historie 4-baans luchthal 2. Analyse halbezetting seizoenen 2006-2015 3. Installatie luchthalcommissie 4. Nieuw beleid luchthal 5. Halbezetting luchthal

Nadere informatie

Onderhoudsinstructie Zandkunstgrasbanen. Juli 2015

Onderhoudsinstructie Zandkunstgrasbanen. Juli 2015 Onderhoudsinstructie Zandkunstgrasbanen Juli 2015 Inhoudsopgave 1. Inleiding. 3 2. Uitgangssituatie... 4 3. Dagelijks en/of wekelijk onderhoud.. 4 3.1 Theoretische achtergrond.. 4 3.1.1 Vervuiling.. 4

Nadere informatie

Quick scan Drie voetbalverenigingen Gemeente Steenbergen

Quick scan Drie voetbalverenigingen Gemeente Steenbergen Quick scan Drie voetbalverenigingen Gemeente Steenbergen Naam presentator: Ralph Sloos Kiwa ISA Sport Datum 21 mei 2013 www.isa-sport.com Missie Kiwa ISA Sport beschouwt het als haar taak om te helpen

Nadere informatie

*16.0004079* Onderwerp Rapport kunstgrasvelden VV Woudrichem en VV Sparta '30. Welzijn, Onderwijs, Cultuur. Datum voorstel 17 mei 2016

*16.0004079* Onderwerp Rapport kunstgrasvelden VV Woudrichem en VV Sparta '30. Welzijn, Onderwijs, Cultuur. Datum voorstel 17 mei 2016 Onderwerp Rapport kunstgrasvelden VV Woudrichem en VV Sparta '30 Corsa kenmerk Portefeuillehouder Ambtenaar Afdeling 16.0004079 / 2015Z00147 *16.0004079* wethouder R. Bergsma de raad G. Vonk Datum voorstel

Nadere informatie

Hoofdstuk 6 Financiering kunstgrasvelden

Hoofdstuk 6 Financiering kunstgrasvelden Hoofdstuk 6 Financiering kunstgrasvelden De kosten voor een kunstgrasveld verschillen natuurlijk per veld. Zoals in hoofdstuk 2 is te lezen, is de prijs sterk afhankelijk van het gekozen soort veld. Ook

Nadere informatie

Toelichting op Besluit individuele voorzieningen maatschappelijke ondersteuning gemeente Slochteren.

Toelichting op Besluit individuele voorzieningen maatschappelijke ondersteuning gemeente Slochteren. CONCEPT CONCEPT CONCEPT Toelichting op Besluit individuele voorzieningen maatschappelijke ondersteuning gemeente. Inleiding Naast een Verordening individuele voorzieningen maatschappelijke ondersteuning

Nadere informatie

Aanwezig namens het bestuur: Gilles Breur, John Mijnders, Alex Groenendijk, Jan van Nimwegen, Nelly van den Doel en Mark van der Weijden.

Aanwezig namens het bestuur: Gilles Breur, John Mijnders, Alex Groenendijk, Jan van Nimwegen, Nelly van den Doel en Mark van der Weijden. NOTULEN VERSLAG VAN DE BIJZONDERE ALGEMENE LEDENVERGADERING gehouden op dinsdag 30 september 2014 om 20.00 uur in het clubgebouw van tennisvereniging Menheerse. Aanwezig namens het bestuur: Gilles Breur,

Nadere informatie

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering Datum : maandag 12 oktober 2015 Tijd : 20:00u - 22:00u Aanwezig : geschat aantal aanwezige leden 50, waarvan 24 ingetekend; 7 bestuursleden 1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet alle aanwezigen

Nadere informatie

1982 eerste zandingestrooid KG veld bij MHC Zoetermeer. Nu slechts bij opstart nieuwe verenigingen gras

1982 eerste zandingestrooid KG veld bij MHC Zoetermeer. Nu slechts bij opstart nieuwe verenigingen gras Kunstgrasvelden Geschiedenis Start in 1976: Olympische Spelen Montreal 1e twee velden bij Kampong en Rotterdam Waterkunstgrasvelden 1982 eerste zandingestrooid KG veld bij MHC Zoetermeer Stormachtige groei

Nadere informatie

Raadsvoorstel Zaak :

Raadsvoorstel Zaak : Zaak : 00514404 Onderwerp Portefeuillehouder Aanvullend krediet renovatie kunstgrasvelden RKDVC en VV Haarsteeg Mevrouw J. van Aart Datum raadsvergadering 11 juli 2017 Samenvatting Op 14 februari 2017

Nadere informatie

Hierbij bieden wij u het raadsvoorstel Renovatie speelveld annex trainingsveld aan. Wij stellen u voor:

Hierbij bieden wij u het raadsvoorstel Renovatie speelveld annex trainingsveld aan. Wij stellen u voor: Aan de gemeenteraad Portefeuillehouder Cluster Nummer Datum Onderwerp Nico Oud beheer en onderhoud 6 30 mei 2016 Renovatie speelveld annex trainingsveld Geachte leden van de raad, Hierbij bieden wij u

Nadere informatie

Geachte heer Luijendijk,

Geachte heer Luijendijk, Fractie Stem van Krimpen Zwanenkade 32 2925 AR KRIMPEN AAN DEN IJSSEL Datum: 02/11/2012 Zaaknummer: ZK12004633 Afdeling: Afdeling Samenleving Contactpersoon: R. Knoop Uw brief van: 16-10-2012 Onderwerp:

Nadere informatie

Forumdiscussie: allweatherbanen zijn oké

Forumdiscussie: allweatherbanen zijn oké : allweatherbanen zijn oké Keuzes maken is geen zwart-witkwestie Het zal de lezer van dit vakblad bekend zijn dat de KNLTB de promotie van de aanleg van nieuwe gravelbanen hoog in het vaandel heeft staan.

Nadere informatie

Bijzondere Algemene Ledenvergadering

Bijzondere Algemene Ledenvergadering Bijzondere Algemene Ledenvergadering Datum: 10 juni 2013 Tijd: 20.00 uur Loactie: Paviljoen TCT 1 Opening, vaststelling agenda, mededelingen van het bestuur Om 20.15 uur opent Jan de vergadering. Iets

Nadere informatie

Raadsvoorstel Versie 2.

Raadsvoorstel Versie 2. Raadsvoorstel Versie 2. Collegeverg, d.d. 03-11-2009 Gemeenteblad 2009 nr. 5 Dienst/Afdeling Nr. Leefomgeving/Voorzieningen 2009/664 Portefeuillehouder R. de Boer Onderwerp Accommodatie LTCB Raadsverg

Nadere informatie

Verslag van de buitengewone Ledenvergadering (concept) Vrijdag 2 november 2012

Verslag van de buitengewone Ledenvergadering (concept) Vrijdag 2 november 2012 Verslag van de buitengewone Ledenvergadering (concept) Vrijdag 2 november 2012 Pagina 1 van 6 AGENDA 1. Opening en vaststelling agenda 2. Privatisering sportvelden gemeente Grootegast 3. Aanleg kunstgrasveld

Nadere informatie

KWALITEITSBEOORDELING Kunstgras voetbalveld. Veld 2 VV RSC Rossum Sportpark Het Maalland te Rossum. augustus 2016

KWALITEITSBEOORDELING Kunstgras voetbalveld. Veld 2 VV RSC Rossum Sportpark Het Maalland te Rossum. augustus 2016 Adviesbureau voor Sport en Cultuurtechniek Laarstraat 5 6999 DM Hummelo T 06 43550580 info@ascschuurman.nl www.ascschuurman.nl KWALITEITSBEOORDELING Kunstgras voetbalveld Veld 2 VV RSC Rossum Sportpark

Nadere informatie

Kunstgras is meer dan de som der delen! Ir. René Koerhuis

Kunstgras is meer dan de som der delen! Ir. René Koerhuis Kunstgras is meer dan de som der delen! Ir. René Koerhuis Product Manager TenCate Thiolon Zwolle, 15 november 2007 Onderwerpen presentatie Wat is een kunstgrassysteem? 40 jaar kunstgrasontwikkeling Volgende

Nadere informatie

Richtlijnen voor Gebruik

Richtlijnen voor Gebruik Richtlijnen voor Gebruik Kunstgrasvoetbalveld zand/rubber infill RKZVC te Zieuwent Dit document heeft het document Richtlijnen voor Gebruik en Onderhoud Kunstgrasvoetbalvelden zand/rubber infill revisie

Nadere informatie

Rapportage Werkgroep banen. Mei 2011

Rapportage Werkgroep banen. Mei 2011 Rapportage Werkgroep banen. Mei 2011 Inhoud Opdracht Aanpak werkgroep banen Voorlopige resultaten Keuringsrapport KNLTB Uitkomst enquête Advies werkgroep banen Opdracht & Uitgangspunten Opdracht: Onderzoek,

Nadere informatie

Verslag VV Scherpenzeel Gebruikersvergoeding / MOP 1. Welkom en doel van de avond 2. Punten vanuit de vereniging ter bespreking?

Verslag VV Scherpenzeel Gebruikersvergoeding / MOP 1. Welkom en doel van de avond 2. Punten vanuit de vereniging ter bespreking? Verslag VV Scherpenzeel Gebruikersvergoeding / MOP Aanwezig VV Scherpenzeel: Ewout Berkhof en Gerben Remmerde Aanwezig van de gemeente: Tonnis van Dijk en Yvonne Troost (not.) Datum: 23 juni 2015, Scherpenzeel

Nadere informatie

Baan- & Parkreglement

Baan- & Parkreglement Baan- & Parkreglement 2016 (Hiermee komen voorgaande reglementen te vervallen) Apeldoorn, September 2016. Inhoudsopgave A. Algemene bepalingen... 3 B. Reserveren van banen... 4 C. Gebruik verlichte (buiten)banen...

Nadere informatie

Hierbij bieden wij u het raadsvoorstel Renovatie speelveld annex trainingsveld aan. Wij stellen u voor:

Hierbij bieden wij u het raadsvoorstel Renovatie speelveld annex trainingsveld aan. Wij stellen u voor: Aan de gemeenteraad Portefeuillehouder Cluster Nummer Datum Onderwerp Nico Oud beheer en onderhoud 7 9 mei 2016 Renovatie speelveld annex trainingsveld Geachte leden van de raad, Hierbij bieden wij u het

Nadere informatie

TOELICHTING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2010 EN BEGROTING 2011

TOELICHTING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2010 EN BEGROTING 2011 TOELICHTING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2010 EN BEGROTING 2011 RESULTAAT 2010 Het boekjaar van LT Kockengen loopt van 1 november tot en met 31 oktober van elk kalenderjaar. Op 6 januari 2010 heeft de algemene

Nadere informatie

Kunstgras natuurlijk?

Kunstgras natuurlijk? Kunstgras natuurlijk? Notitie Kunstgras natuurlijk 9 mei 2009 Inleiding De gemeenteraad heeft geïnformeerd naar de toepasbaarheid/bruikbaarheid van kunstgras voor de voetbalsportaccommodaties in de gemeente

Nadere informatie

Overdracht groot onderhoud en vervanging voetbalvelden RSC Rossum

Overdracht groot onderhoud en vervanging voetbalvelden RSC Rossum Raadsvoorstel Datum vergadering: 27 juni 2017 Datum voorstel: 16 mei 2017 Nummer: 12 A Onderwerp: Overdracht groot onderhoud en vervanging voetbalvelden RSC Rossum Voorgesteld raadsbesluit: Wij stellen

Nadere informatie

GJ/C10748/2014/0147. Dit onderzoek is uitgevoerd in opdracht van Sociaal Fonds Taxi. Zoetermeer, november 2014

GJ/C10748/2014/0147. Dit onderzoek is uitgevoerd in opdracht van Sociaal Fonds Taxi. Zoetermeer, november 2014 Overzicht kostenontwikkelingen taxi vervoer 2015 GJ//2014/0147 Dit onderzoek is uitgevoerd in opdracht van Sociaal Fonds Taxi Zoetermeer, november 2014 De verantwoordelijkheid voor de inhoud berust bij

Nadere informatie

Betreft: aanvullende uitleg bezwaren voorgenomen bezuiniging

Betreft: aanvullende uitleg bezwaren voorgenomen bezuiniging Secretariaat Judith Krajenbrink Hiddinkdijk 19 7055AS Heelweg (06) 10 49 19 93 info@jubalvarsseveld.nl Bankrekening NL70RABO0364812788 KvK-nummer 40120604 Gemeente Oude IJsselstreek t.a.v. de gemeenteraad

Nadere informatie

Notulen Buitengewone Algemene Ledenvergadering d.d. 12 april 2017

Notulen Buitengewone Algemene Ledenvergadering d.d. 12 april 2017 Agenda + notulen Buitengewone Algemene Ledenvergadering EHV Aan: Leden en ouders van jeugdleden van EHV Datum: woensdag 12 april 20167 Tijd: 20.00 uur Plaats: EHV, Clubhuis Geessinkweg 148 Enschede Agenda

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering Bowlingvereniging Wijndaelerduin Gehouden op woensdag 27 mei 2015 te Den Haag.? stemgerechtigde leden

Verslag Algemene Ledenvergadering Bowlingvereniging Wijndaelerduin Gehouden op woensdag 27 mei 2015 te Den Haag.? stemgerechtigde leden Verslag Algemene Ledenvergadering Bowlingvereniging Wijndaelerduin Gehouden op woensdag 27 mei 2015 te Den Haag Aanwezig: Afwezig met kennisgeving: Afwezig bestuur: Notulen opgemaakt door: 50 stemgerechtigde

Nadere informatie

GRAVEL KLIK VOOR DE INHOUD >>

GRAVEL KLIK VOOR DE INHOUD >> GRAVEL magazine KLIK VOOR DE INHOUD >> INHOUD voorwoord 3 Gravel, een bewuste keuze 4 baanverwarming 7 Investering en levensduur van gravelbanen 9 KNLTB-cursus baanonderhoud gravelbanen 11 werken als groundsman

Nadere informatie

Bijlage 1 van de nadere regels maatschappelijke ondersteuning. Uitleg eigen bijdrage systematiek

Bijlage 1 van de nadere regels maatschappelijke ondersteuning. Uitleg eigen bijdrage systematiek Bijlage 1 van de nadere regels maatschappelijke ondersteuning. Uitleg eigen bijdrage systematiek In deze bijlage wordt uitgelegd hoe de (maximale) eigen bijdrage per voorziening wordt vastgesteld. Deze

Nadere informatie

Te stellen eisen over de eigen inbreng van de verenigingen in de vorm van huur, financiële bijdrage in de investering, zelfwerkzaamheid etc.

Te stellen eisen over de eigen inbreng van de verenigingen in de vorm van huur, financiële bijdrage in de investering, zelfwerkzaamheid etc. *BM1302201* BM1302201 Raadsmededeling RAADSMEDEDELING Onderwerp Dossier kunstgrasvoetbalvelden Steenbergen; 10 september 2013 Aan de Raad, 1. leiding Uit de verslaglegging van het besloten overleg van

Nadere informatie

Besluit college van Burgemeester en Wethouders

Besluit college van Burgemeester en Wethouders Registratienr: 181726 Afdeling: Leefomgeving Registratiedatum: Agendapunt: 29-03-00 Openbaar: Ja X Nee Reden niet openbaar: Onderwerp: Garantstelling Tennisvereniging Gennep Het college besluit: 1. Een

Nadere informatie

5 0017/14 15 mei 2014 Commissie IS SL David Moolenburgh Bert de Jong 55 15 40

5 0017/14 15 mei 2014 Commissie IS SL David Moolenburgh Bert de Jong 55 15 40 de gemeenteraad 5 0017/14 15 mei 2014 Commissie IS SL David Moolenburgh Bert de Jong 55 15 40 14G0000032 Onderwerp Vervanging kunstgrasveld Hockeyvereniging Mijdrecht Voorstel 1. In te stemmen met de vervanging

Nadere informatie

1 Inleiding en projectinformatie

1 Inleiding en projectinformatie Project: Groenhorst College te Velp Onderwerp: hemelwater infiltratieonderzoek Datum: 9 november 2011 Referentie: 25.515/61341/LH 1 Inleiding en projectinformatie Het Groenhorst College, gelegen aan de

Nadere informatie

De normale afzet van Verhoeven, uitgedrukt in ton/km per jaar, is als volgt verdeeld:

De normale afzet van Verhoeven, uitgedrukt in ton/km per jaar, is als volgt verdeeld: MA1 Oefententamen 3 Opgave 1 Verhoeven bv is een middelgrote transportonderneming die vrachten vervoert binnen Nederland voor diverse klanten. De onderneming heeft plannen om haar vrachtwagens te vervangen

Nadere informatie

Kunstgras: een zegen of doodsteek?

Kunstgras: een zegen of doodsteek? Kunstgras: een zegen of doodsteek? B E N D E M M E R ( G E M E E N T E B O R N E ) & J A N W I L L E M B O O N ( G R A S A D V I E S ) N A T I O N A A L S P O R T V E L D E N C O N G R E S Z E I S T -

Nadere informatie

: mevr. F. Langerak-Oostrom

: mevr. F. Langerak-Oostrom RAADSVOORSTEL ter besluitvorming in de raad Datum Forum vergadering : 11 september 2017 Zaaknummer : 468896 Datum Raadsvergadering : 25 september 2017 Portefeuillehouder Verantwoordelijk MT-lid Evaluatiedatum:

Nadere informatie

BELEIDSREGEL CA-BR Indexatie Wlz. Bijlage 8 bij circulaire Care/AWBZ/14/04c

BELEIDSREGEL CA-BR Indexatie Wlz. Bijlage 8 bij circulaire Care/AWBZ/14/04c Bijlage 8 bij circulaire Care/AWBZ/14/04c BELEIDSREGEL Indexatie Wlz Ingevolge artikel 57, eerste lid, onderdeel b en c, van de Wet marktordening gezondheidszorg (Wmg), stelt de Nederlandse Zorgautoriteit

Nadere informatie

Tennisvereniging PAF. Extra algemene ledenvergadering 4 juli 2014

Tennisvereniging PAF. Extra algemene ledenvergadering 4 juli 2014 Tennisvereniging PAF Extra algemene ledenvergadering 4 juli 2014 Agenda 1. Opening 2. Mededelingen, ingezonden stukken, vragen 3. Benoeming bestuursleden 4. Benoeming voorzieer 5. Advies werkgroep clubhuis

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering 30 november 2012

Notulen Algemene Ledenvergadering 30 november 2012 Notulen Algemene Ledenvergadering 30 november 2012 AANWEZIG BESTUUR Voorzitter Secretaris Penningmeester Bestuursleden W.P. van Rijn P.M. Alblas R. Imthorn H. Janssen, J. Pijnacker, J. van der Nagel, J.P.

Nadere informatie

LAWN TENNIS CLUB LISSE REKENING BEGROTING

LAWN TENNIS CLUB LISSE REKENING BEGROTING LAWN TENNIS CLUB LISSE REKENING 2016 BEGROTING 2017 INHOUDSOPGAVE Pagina Inleiding Algemene toelichting 3 Begroting 2017 5 Contributies 2017 6 Exploitatierekening Exploitatierekening 1 Toelichting exploitatierekening

Nadere informatie

Belangrijke vaststellingen

Belangrijke vaststellingen Visie Philten 2020 Belangrijke vaststellingen Teruglopend ledental Verdwijnen financiele steun Teruglopende inzet door leden Negatieve exploitatie Leidt tot de noodzaak om ons over de toekomst te bezinnen

Nadere informatie

Tisanos, het kunstgras valondergrondsysteem voor duurzame veiligheid op speelplaatsen en sportvelden.

Tisanos, het kunstgras valondergrondsysteem voor duurzame veiligheid op speelplaatsen en sportvelden. Tisanos, het kunstgras valondergrondsysteem voor duurzame veiligheid op speelplaatsen en sportvelden. DE IDEALE OPLOSSING VOOR EEN VEILIGE SPEEL- EN VALONDERGROND. Het Tisanos systeem staat voor een technologische

Nadere informatie

Artikel D1 Uitvoering van de overeenkomst

Artikel D1 Uitvoering van de overeenkomst BIJZONDERE BEPALINGEN TERZAKE OPLEIDINGEN Artikel D1 Uitvoering van de overeenkomst D1.1 Gebruiker zal de overeenkomst naar beste inzicht en vermogen en overeenkomstig de eisen van goed vakmanschap uitvoeren.

Nadere informatie

PARTICIPATIEWET & DETACHEREN 8 DECEMBER 2016

PARTICIPATIEWET & DETACHEREN 8 DECEMBER 2016 PARTICIPATIEWET & DETACHEREN 8 DECEMBER 2016 Inhoud Ontstaan P-detachering Doel & profilering De betrokken partijen Tariefstelling & voorbeeldberekening FAQ Kandidaat presentatie Talent uit Werkhart FLEXIBELE

Nadere informatie

De koopkrachtontwikkeling van de Thales gepensioneerden.

De koopkrachtontwikkeling van de Thales gepensioneerden. De koopkrachtontwikkeling van de Thales gepensioneerden. Algemeen. Het bruto inkomen, het besteedbaar inkomen en de koopkracht van het inkomen zijn verschillende dingen. Het besteedbaar inkomen is wat

Nadere informatie

BIJLAGE: Kostenopzet ten behoeve van discussienota afvalsysteem nieuwe milieustraat

BIJLAGE: Kostenopzet ten behoeve van discussienota afvalsysteem nieuwe milieustraat BIJLAGE: Kostenopzet ten behoeve van discussienota afvalsysteem nieuwe milieustraat De hoeveelheid ingezameld afval op de milieustraat over 2003 in tonnages 10.055 gratis en niet-gratis fracties De hoeveelheid

Nadere informatie

Gebruikershandleiding digitaal afhangen

Gebruikershandleiding digitaal afhangen Gebruikershandleiding digitaal afhangen Onderstaand wordt zo beknopt en bondig mogelijk uitgelegd hoe je af kunt hangen op het Digitale Afhangbord van de KNLTB. Inhoud 1. Afhangen met behulp van touchscreen

Nadere informatie

Onderwerp : Beschikbaar stellen krediet voor realisatie kunstgrasveld sportcomplex De Holten te Marum

Onderwerp : Beschikbaar stellen krediet voor realisatie kunstgrasveld sportcomplex De Holten te Marum AAN: GEMEENTERAAD. Raadsvergadering : 20 april 2016 Agendapunt : 13 Voorstelnummer : 16.04.13. Onderwerp : Beschikbaar stellen krediet voor realisatie kunstgrasveld sportcomplex De Holten te Marum Marum

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr. 28 1 januari 2013

NIEUWSBRIEF nr. 28 1 januari 2013 NIEUWSBRIEF nr. 28 1 januari 2013 Bestuurlijke zaken Van de voorzitter. Bijgaand de eerste nieuwsbrief van het jaar 2013. Ik wil dan ook beginnen om alle leden van de tennisvereniging een voorspoedig,

Nadere informatie

Tennisbanen in Nederland Sven Bakker Hugo van der Poel

Tennisbanen in Nederland Sven Bakker Hugo van der Poel Tennisbanen in Nederland Sven Bakker Hugo van der Poel mulier instituut - sociaal-wetenschappelijk sportonderzoek Een onderzoek naar de voorkeuren van de KNLTB-leden voor de verschillende tennisbanen in

Nadere informatie

Concept raadsbesluit

Concept raadsbesluit Voorstel aan : Gemeenteraad van 24 juni 2013 Door tussenkomst van : Raadscommissie van 11 juni 2013 Nummer : Onderwerp : Vaststelling basistarieven Huishoudelijke hulp/wmo Bijlage(n) : Onderzoek basistarieven

Nadere informatie

Rm mziz/wlimburg. Begrotingswijziging Programmabegroting RUD Zuid-Limburg. Meerjarenraming

Rm mziz/wlimburg. Begrotingswijziging Programmabegroting RUD Zuid-Limburg. Meerjarenraming Rm mziz/wlimburg -o Begrotingswijziging Programmabegroting 2017 Meerjarenraming 2018-2021 RUD Zuid-Limburg R < mzh/v/limburg Inhoud A. inleiding 3 B. Beheer van de RUD Zuid-Limburg 3 C. Financieel 3 C.1

Nadere informatie

Richting de winter en in de winter worden veel vragen gesteld over het gebruik van kunstgrasvelden onder winterse omstandigheden.

Richting de winter en in de winter worden veel vragen gesteld over het gebruik van kunstgrasvelden onder winterse omstandigheden. Kunstgrasvelden in de winter Richting de winter en in de winter worden veel vragen gesteld over het gebruik van kunstgrasvelden onder winterse omstandigheden. Kunstgras en vorst Het bespelen van (semi)-zandkunstgrasvelden

Nadere informatie

Voorstel. Bijgaand vindt u het contributievoorstel 2017.

Voorstel. Bijgaand vindt u het contributievoorstel 2017. Voorstel Datum : 13 oktober 2016 Onderwerp : Vaststelling contributievoorstel 2017 Bijgaand vindt u het contributievoorstel 2017. In lijn met de koers zoals vastgelegd in het Plan van aanpak LVLB worden

Nadere informatie

Onderhoud van kunstgrasvelden

Onderhoud van kunstgrasvelden Onderhoud van kunstgrasvelden Arnhem, oktober 2006 Inhoud Inleiding 5 1 Waarom kunstgras? 7 2 Kunstgrasvelden 11 2.1 Wat is kunstgras? 11 2.1.1 Zand-ingestrooide velden 11 2.1.2 Semi-zand-ingestrooide

Nadere informatie

Ie - boekje Introduct

Ie - boekje Introduct Introductie - boekje Wat is TV Metgensbleek TV Metgensbleek is een bij de KNLTB aangesloten tennisvereniging, die recreatief tennis hoog in het vaandel heeft staan, maar waar ook ruimte is voor competitiespelen.

Nadere informatie

De heer F van der Lee Lindestraat 53 5151AM DRUNEN. Beste meneer Van der Lee,

De heer F van der Lee Lindestraat 53 5151AM DRUNEN. Beste meneer Van der Lee, De heer F van der Lee Lindestraat 53 5151AM DRUNEN ONS KENMERK: 00364078 UW KENMERK: HT 2013047 UW BRIEF VAN: 11 oktober 2013 BEHANDELD DOOR: Frank Verbaan ONDERWERP: AANTAL BIJLAGEN: 1 DATUM: 24 oktober

Nadere informatie

Beste Leden van ZZ & PC De IJsselmeeuwen,

Beste Leden van ZZ & PC De IJsselmeeuwen, Beste Leden van ZZ & PC De IJsselmeeuwen, Woensdag 12 februari houden wij de informatiebijeenkomst in het kader van de aan De IJsselmeeuwen opgelegde huurverhoging voor het Graaf Ottobad. Om ieder van

Nadere informatie

Bijlage 4. Toelichting op de financiële paragraaf

Bijlage 4. Toelichting op de financiële paragraaf Bijlage 4 Toelichting op de financiële paragraaf Toelichting op de financiële paragraaf De twee mogelijke scenario s zijn financieel doorgerekend. Dit wil zeggen dat op basis van kengetallen een berekening

Nadere informatie

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT

DIENSTVERLENINGSDOCUMENT DIENSTVERLENINGSDOCUMENT U overweegt om gebruik te gaan maken van de kennis en dienstverlening van ons kantoor. Aangezien wij een duurzame vertrouwensrelatie met onze cliënten belangrijk vinden, informeren

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Nieuw tarieven- en subsidiestelsel sport. Aan de raad, Onderwerp Nieuw tarieven- en subsidiestelsel sport

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Nieuw tarieven- en subsidiestelsel sport. Aan de raad, Onderwerp Nieuw tarieven- en subsidiestelsel sport RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 23-06-2011 11-063 Onderwerp Nieuw tarieven- en subsidiestelsel sport Aan de raad, Onderwerp Nieuw tarieven- en subsidiestelsel sport Gevraagde beslissing 1. Instemmen

Nadere informatie

PROTOCOL Kunstgras Voetbalvereniging Loenermark Lonapark 5 7371 EH Loenen Gld Tel.: 055-5051656 Versie: 4 november 2015 Print datum: 17-11-2015 1 / 6

PROTOCOL Kunstgras Voetbalvereniging Loenermark Lonapark 5 7371 EH Loenen Gld Tel.: 055-5051656 Versie: 4 november 2015 Print datum: 17-11-2015 1 / 6 PROTOCOL Kunstgras Voetbalvereniging Loenermark Lonapark 5 7371 EH Loenen Gld Tel.: 055-5051656 Versie: 4 november 2015 Print datum: 17-11-2015 1 / 6 1. Inleiding Sinds september 2014 beschikt vv Loenermark

Nadere informatie

: Nieuw belastingstelsel

: Nieuw belastingstelsel A L G E M E E N B E S T U U R Vergadering d.d. : 7 september 2011 Agendapunt: 7 Onderwerp : Nieuw belastingstelsel KORTE SAMENVATTING: In het Bestuursakkoord Water is overeengekomen dat de waterschappen

Nadere informatie

Notitie alternatieven herstructurering en privatisering Sportparken gemeente Wormerland

Notitie alternatieven herstructurering en privatisering Sportparken gemeente Wormerland Notitie alternatieven herstructurering en privatisering Sportparken gemeente Wormerland Notitie Alternatieven herstructurering en privatisering Sportparken gemeente Wormerland Onderzoek naar varianten

Nadere informatie

Financieel Hieronder vindt u een (financiële) uitwerking van de investering en exploitatiekosten die samenhangen met de drie besproken opties.

Financieel Hieronder vindt u een (financiële) uitwerking van de investering en exploitatiekosten die samenhangen met de drie besproken opties. Bijlage 1: Vergelijking drie opties verbetering sportcomplex Ellecom Financieel Hieronder vindt u een (financiële) uitwerking van de investering en exploitatiekosten die samenhangen met de drie besproken

Nadere informatie

Beheercontract voor klompenpaden in de gemeente...

Beheercontract voor klompenpaden in de gemeente... Beheercontract voor klompenpaden in de gemeente... Hierbij verklaren de volgende partijen: De gemeente..., hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door (functie), de heer/mevrouw, hierna te noemen gemeente...

Nadere informatie

Groen Dak Advies. Familie Benjamins De Fruithof 9 Drachten 10 mei 2012. Buro Elodea info@elodea.org 0512 843843

Groen Dak Advies. Familie Benjamins De Fruithof 9 Drachten 10 mei 2012. Buro Elodea info@elodea.org 0512 843843 Groen Dak Advies Familie Benjamins De Fruithof 9 Drachten 10 mei 2012 Buro Elodea info@elodea.org 0512 843843 Inleiding Na een bezoek aan de Drachtster Energiemarkt waar Buro Elodea aanwezig was met een

Nadere informatie

DGA VERMOGEN OPBOUW. november 2013 Zeeland West-Brabant Zuid-Holland

DGA VERMOGEN OPBOUW. november 2013 Zeeland West-Brabant Zuid-Holland DGA VERMOGEN OPBOUW november 2013 Zeeland West-Brabant Zuid-Holland In dit document staat wat wij voor u kunnen doen. En hoeveel dat kost. Andere financiële dienstverleners hebben ook zo n document. Zo

Nadere informatie

The best of two worlds in one

The best of two worlds in one Triple-T System Semi-water The best of two worlds in one + voorspelbare balrol + hoge balsnelheid + lage wrijvingscoëfficiënt Edel Hockey Triple-T System semi-water The best of two worlds in one Het Triple-T

Nadere informatie

Aanvraag huishoudelijke hulp toelage (HHT) regio Fryslân een bijdrage aan het langer behouden van volwaardige werkgelegenheid in de thuiszorg

Aanvraag huishoudelijke hulp toelage (HHT) regio Fryslân een bijdrage aan het langer behouden van volwaardige werkgelegenheid in de thuiszorg 1 Raad 18 december 2014, punt 20 C7 Aanvraag huishoudelijke hulp toelage (HHT) regio Fryslân een bijdrage aan het langer behouden van volwaardige werkgelegenheid in de thuiszorg De Himmelsjek Inleiding

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief. Onderwerp Verbouw en renovatie Sportcentrum De Kemmer

Raadsinformatiebrief. Onderwerp Verbouw en renovatie Sportcentrum De Kemmer Raadsinformatiebrief Onderwerp Verbouw en renovatie Sportcentrum De Kemmer Stand van zaken Sportcentrum De Kemmer In oktober 2007 heeft u ingestemd met de uitgangspunten voor de verbouw en renovatie van

Nadere informatie

Memo tarieven inkoop 2018

Memo tarieven inkoop 2018 Memo tarieven inkoop 2018 Door Werkgroep Contractering Datum 17 juli 2017 Versie 1 Aanleiding Het voorstel is om de implementatie van het bekostigen via het nieuwe inkoopmodel v.w.b. topsegment een jaar

Nadere informatie