Raadsbijlage Voorstel tot het vaststellen van een nieuwe subsidiegrondslag voor het Regionaal Indicatie-Orgaan Eindhoven (RIO)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Raadsbijlage Voorstel tot het vaststellen van een nieuwe subsidiegrondslag voor het Regionaal Indicatie-Orgaan Eindhoven (RIO)"

Transcriptie

1 gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontsrikkeling Raadsbijlage nummer 81 Inboeknummer 01U Beslisdatum B8cw 8 mei 2001 Dossiernummer Raadsbijlage Voorstel tot het vaststellen van een nieuwe subsidiegrondslag voor het Regionaal Indicatie-Orgaan Eindhoven (RIO) 1 Inleiding Het bestuur van het RIO Eindhoven heeft in zijn vergadering van 20 december 2000 de conceptbegroting 2001 vastgesteld. Aangezien het budget van f 2,5 miljoen dat in de gemeentebegroting als raming is opgenomen niet toereikend is, gelet op de toename van het aantal aanvragen, zullen aanvullende extra financiele middelen noodzakelijk zijn om de komende jaren aan de wettelijke taak te kunnen voldoen. Het RIO kan geen vraagsturing hanteren zoals in de zorg gebruikelijk is, gegeven haar wettelijke taak om binnen zes weken een indicatie af te geven. 2 Probleemstelling Over het begrotingsjaar 1999 bedroeg het begrotingstekort van het RIO f ,ÃćâĆňâĂİ ( ,89), terwijl in december 1998 door de raad is bepaald dat het budget maximaal f 2,4 miljoen ( ,52) zou bedragen. Voor het jaar 2000 bedraagt het tekort - op basis van de voorlopige rekening gegevenss - f ,ÃćâĆňâĂİ (C ,55). Als belangrijkste oorzaken voor de overschrijdingen van de afgelopen twee jaren worden de grote toename van het aantal vragen om indicatie genoemd en het feit dat in de huidige vorm van budgettering de instelling geen ruimte heeft om extra personeel aan te trekken om de wettelijke taak (het afgeven van indicaties binnen zes weken) uit te voeren. Er is een andere subsidiegrondslag nodig waarbij de begroting gebaseerd wordt op het aantal te verwachten indicatieaanvragen en een daaraan gekoppeld formatiebeleid dat gebaseerd wordt op objectieve normen. De situatie die nu is ontstaan, waarbij noodgedwongen wachtlijsten gevormd worden, dient vermeden te worden. 3 Maatschappelijke effecten en het meetpunt voor succes Er heeft een adviestraject van ons college gelopen waarbij aan professor R. Huijsman is gevraagd een analyse te maken over de toekomstige ontwikkelingen van de indicatiestelling.

2 +4+ Raadsbijlage nummer 81 Zijn aanbevelingen zijn op 9 januari 2001 toegelicht in de commissie voor maatschappelijke ontwikkeling en in februari van een positief advies voorzien en inmiddels door ons overgenomen. In dit voorstel wordt niet verder inhoudelijk hierop ingegaan en volstaan met een verwijzing naar het inlig gende rapport en het desbetreffende dossier. In ieder geval bevat het advies van prof. Huijsman een aantal voorstellen die gericht zijn op een verbetering van de kwaliteit van het werk en de positie van het RIO in de toekomst. Bij overname van de adviezen zal dit overigens op termijn - drie tot vijf jaar - consequenties hebben voor functie en taak van het RIO in zijn huidige vorm. Des te belangrijker wordt het om nu het RIO zo spoedig mogelijk adequaat en volgens wettelijke richtlijnen te laten functioneren om in de toekomst het gedachtegoed van prof. Huijsman waar te kunnen maken. Een doelmatige subsidiegrondslag en daarop gebaseerde begroting is daarvoor noodzakelijk. Het maatschappelijk effect van de besluitvorming zal in ieder geval zijn dat het RIO toegerust wordt om de taakstelling aan te kunnen. Voorts zorgt de gemeente ervoor dat zij haar wettelijke taak en verantwoordelijkheid in de zorgketen goed invult, hetgeen van belang is voor de uitvoering van een andere taak die zij heeft namelijk de regietaak. 4 Wijze van aanpak/oplossingsrichting Analyse. Het RIO is met zijn huidige formatieomvang niet in staat om bij alle aanvragen zijn wettelijke taak uit te voeren. De opdracht om binnen zes weken op een vraag een indicatie af te geven wordt niet in alle gevallen gehaald en er is zelfs een wachtlijst ontstaan. Ongeveer 9%e wordt niet binnen de wettelijke termijn uitgevoerd. Het taakstellende budget van f 2,5 miljoen waarvan f 1,8 miljoen is aan te merken als arbeidskosten en f 0,7 miljoen als overige kosten, blijkt onvoldoende. De diverse rapportages van het bestuur van het RIO hebben dit gedurende de afgelopen twee jaren voldoende aangetoond. Uit de jaarrekeningen van 1999 en 2000 blijkt een grote toename van het aantal aanvragen en blijkt tevens dat er sprake is van structurele budgetoverschrijdingen. De te analyseren vraag is dan ook hoe in de afgelopen jaren deze tekorten zo hoog hebben kunnen oplopen. Toename aantal indicatieaanvragen. Het niveau van het aantal aanvragen lag in 1997 en 1998 op ongeveer indicaties. De cijfers van 1999 laten zien dat er in dat jaar - afgerond indicaties zijn afgegeven. Voor 2000 is het RIO uitgegaan van aanvragen terwijl er gerealiseerdd zijn.

3 f ,ÃćâĆňâĂİ ,ÃćâĆňâĂİ f ,ÃćâĆňâĂİ ,ÃćâĆňâĂİ f ,ÃćâĆňâĂİ ,ÃćâĆňâĂİ ,ÃćâĆňâĂİ ÃćâĆňâĂİ f ,ÃćâĆňâĂİ ,ÃćâĆňâĂİ ,ÃćâĆňâĂİ ,ÃćâĆňâĂİ +4+ Raadsbij lage nummer 81 Bij een dergelijke grote groei is het van groot belang om hiervoor een verklaring te vinden om voor de toekomst meer inzicht te krijgen in de ontwikkeling van de aantallen. inmiddels is er een onderzoek gedaan door prof. Schrijvers onder alle RIO s in Nederland waarvan een tussenrapportage is uitgebracht (bijlage ligt voor u ter inzage). Het rapport van prof. Schrijvers geeft aan dat voor Eindhoven ongeveer 7,600 indicatieaanvragen verwacht mochten worden over Het RIO verklaart het grote aantal extra aanvragen in Eindhoven als een gevolg van het grote stedeneffect mogelijk gecombineerd met de Brabantse dubbele vergrijzing waarbij met het grote stedeneffect bedoeld wordt dat in de grote steden meer en eerder dan op het platteland een beroep wordt gedaan op professionele zorg. Naast deze demografische oorzaken is er ook sprake van een latente zorgvraag die met een grotere bekendheid van het RIO manifest wordt. Met andere woorden, het RlO is inmiddels een bekend instituut geworden en trekt daarmee ook hulpvragers aan die nu weten waar ze terecht moeten en dat vroeger niet wisten. Een dergelijk proces heeft zich ook voorgedaan in de thuiszorg en geleid tot een toename van het aantal aanvragen en tot het ontstaan van wachtlijsten. Exploitatie 1999 en Werkelijk 1999 Werkelijk 2000 Begroot 2001 Personeelskosten Huisvestingskosten Afschrijvingen Organisatiekosten Totaal f ,ÃćâĆňâĂİ f ,ÃćâĆňâĂİ f ,ÃćâĆňâĂİ Exploitatietekort ,ÃćâĆňâĂİ 5 f ,ÃćâĆňâĂİ" f ,ÃćâĆňâĂİ" Extra dekking gemeente f ,ÃćâĆňâĂİ " " reeds in voorzien Resteert 4.885,ÃćâĆňâĂİ f 679,149,ÃćâĆňâĂİ 4 f ,ÃćâĆňâĂİ " Aantal aanvragen 7.500" Aantal afgegeven indicaties ""

4 Raadsbij lage nummer 81 Aantal formatieplaatsen 22,87 waarvan indicatiestellers 14,53 24,17 14,67 27,20 (raming) 17,65 de jaarrekening 1999 gaat uit van aangevraagde producten en komt uit op aangevraagde producten. "+ met het aantal van wordt aangegeven dat hiermee de ontstane wachtlijst wordt weggewerkt door de inzet van de eenmalige extra middelen van het Rijk ad f ,ÃćâĆňâĂİ ( ,02) voor het wegwerken van de wachtlijst. ln de raadsvergadering van 8 maart 1999 is het budget 1999 van het RIO vastgesteld op f ,ÃćâĆňâĂİ ( ,56) opgebouwd uit f ,ÃćâĆňâĂİ ( ,27) personeelskosten en f ,ÃćâĆňâĂİ ( ,29) overige kosten. De dekking voor deze kosten werd als volgt gevonden: 1 de structureel beschikbare middelen voor de indicatiecommissie op de begroting van de dienst Maatschappelijke Ontwikkeling voor een bedrag van f ,ÃćâĆňâĂİ ( ,26) ; 2 de structureel als stelpost beschikbare rijksmiddelen indicatiecommissie op de begroting 1999 van de dienst Maatschappelijke Ontwikkeling voor een bedrag van f ,ÃćâĆňâĂİ ( ,19) ; 3 het restantbedrag ad f ,ÃćâĆňâĂİ ( ,11) voor het jaar 1999 ten laste van de saldireserve te brengen. In het raadsbesluit van 8 maart 1999 is tevens besloten om de begroting van het RIO als taakstellend uitgangspunt te benoemen voor de samenstelling van de begroting 2000 en volgende jaren. Door de samenvoeging van de gemeentelijke indicatiecommissie en die van de Stichting Thuiszorg zijn in eerste instantie slechts de salariskosten en een deel van de apparaatskosten van het zittende personeel meegenomen. Dit verklaart de bedragen van respectievelijk f ,ÃćâĆňâĂİ ( ,26) en f ,ÃćâĆňâĂİ ( ,19). Daarboven op kwamen de kosten van zelfstandige huisvesting ca. f ,ÃćâĆňâĂİ het aanstellen van een parttime directeur f ,ÃćâĆňâĂİ ( ,52) en een coordinatorl officemanager f ,ÃćâĆňâĂİ ( ,02) en de gemeenschappelijke aanschaf van nieuwe hard- en software ten behoeve van een clientvolgsysteem f ,ÃćâĆňâĂİ ( ,53). Deze kosten verklaren de daarboven benodigde f ,ÃćâĆňâĂİ (6 226,890,11) voor de primaire begroting De werkelijke cijfers over 1999 laten een tekort zien van f ,ÃćâĆňâĂİ ( ,36). De belangrijkste verschillen tussen de exploitatiecijfers 1999 en de begroting 1999 zijn als volgt: 1 overschrijding personeelskosten f ,ÃćâĆňâĂİ ( ,13) ; 2 overschrijding afschrijvingskosten f ,ÃćâĆňâĂİ ( ,40); 3 overschrijding organisatiekosten f ,ÃćâĆňâĂİ ( ,41).

5 r p Raadsbijlage nummer 81 Oorzaak van deze verschillen is het niet of het te laag ramen van de diverse kostenposten eventueel in combinatie met nagekomen lasten uit het verleden. De belangrijkste verschillen in de personeelskosten worden veroorzaakt door het meer formatieplaatsen in dienst hebben dan geraamd, hogere loonkosten dan geraamd, meer inhuurkosten als gevolg van vervanging bij ziekte dan begroot en met name meer opleidingskosten dan begroot (f ,ÃćâĆňâĂİ ( ,45) ten opzichte van f ,ÃćâĆňâĂİ ( ,45). We hebben de conclusie getrokken dat de salariskosten in de oorspronkelijke begroting structureel te laag zijn geraamd, gegeven de reeds gemaakte loonafspraken met de overgenomen medewerkers van de gemeente en de Stichting Thuiszorg. Voorts is er geen ruimte in de begroting opgenomen voor vervanging bij ziekte hetgeen gezien de hoge leeftijdsopbouw van het personeelsbestand zijn uitwerking in de exploitatie heeft gehad. Verder zijn er nog enkele incidentele oorzaken van overschrijdingen geweest die rechtstreeks te maken hebben met het zijn van een kleine instelling die onvoldoende financiele ruimte heeft om tegenvallers binnen het budget op te vangen terwijl toch de toename van het aantal verzoeken om indicatiestelling moest worden opgevangen. Het tekort f ,ÃćâĆňâĂİ ( ,36) over 1999 was tijdig voorzien en kon worden afgedekt bij de behandeling van de incidentele knelpunten in de gemeentebegroting. Deze overschrijding was tijdig voorzien omdat de toename van het aantal indicaties inmiddels bekend was en deze toename zodanig van omvang was dat deze niet binnen het budget kon worden opgevangen. Er bestond echter nog onvoldoende inzicht in de begroting en realisatie van het RIO om gefundeerd met een aanpassingsvoorstel naar de raad te gaan. Daarom is besloten om over het jaar 1999 incidenteel dit tekort op te vangen binnen de begroting van de gemeente Eindhoven. De exploitatie van 2000 laat een nog groter tekort zien. Bij de analyse van het verschil tussen de begrote bedragen en de gerealiseerde bedragen over 1999 en 2000 blijkt dat de tekorten niet alleen veroorzaakt worden door een toename van het aantal vragen om indicering waardoor extra personeel moest worden ingehuurd, maar ook doordat de aannames in de begrotingen te laag zijn geweest. Salariskosten en afschrijvingskosten zijn structureel te laag geraamd en voor incidentele noodzakelijke uitgaven die niet waren te voorzien, was nauwelijks of geen ruimte. Ten opzichte van 1999 is het tekort in toegenomen met f ,ÃćâĆňâĂİ ( ,59). Met de kennis van nu zouden de totale personeelskosten door het RIO niet op f 2,1 miljoen moeten zijn geraamd maar op ongeveer f 2,4 miljoen ( ,52).

6 r p Raadsbijlage nummer 81 De conclusie moet dan ook luiden dat de realisaties van 1999 en 2000 een realistischer uitgangspunt voor de begroting 2001 vormen dan de begrotingen van de afgelopen twee jaren. Begroting De begroting 2001 van het RIO is gebaseerd op de werkelijke personeelskosten en op een realistisch aantal indicatieaanvragen voor Hierbij worden de geregistreerde aantallen aanvragen over het afgelopen jaar 2000 (9.250) als basis genomen voor de formatieberekening. Dit houdt in dat de realisatie van het lopende jaar tevens de prognose is voor het komende begrotingsjaar. Hiermee wordt in ieder geval bereikt dat er een concreet meetbare afspraak gemaakt kan worden over het formatiebeleid waarbij niet overvraagd wordt aangezien de behoefte aan indicatie zal toenemen en aan de andere kant bij de organisatie de prikkel wordt gelegd om efficient te werken. Voorts is er nog geen rekening gehouden met de te verwachten extra inkomsten van het Rijk ten behoeve van de RIO s. Het Rijk gaat structureel via het Gemeentefonds f 20 miljoen beschikbaar stellen en circa f 40 miljoen ten behoeve van de zogenaamde robuuste RIO s om tot en verbetering van het functioneren van de RIO s te komen. Voor Eindhoven betekent dit naar verwachting f ,ÃćâĆňâĂİ ( ,05) structureel per jaar. Voor Eindhoven gaat dit laatste betekenen dat er f ,ÃćâĆňâĂİ ( ,92) geclaimde kan worden voor het robuuster maken van haar RIO (bijlage 4 ligt voor u ter inzage). Dit bedrag zal in een keer worden uitgekeerd door het Rijk, maar door de gemeente over drie jaren worden uitgegeven in overeenstemming met het Rijk en RIO. Het RIO wil deze middelen inzetten om een kwaliteitstraject op te starten dat moet leiden tot certificering, een eis die het Rijk aan de RIO s gaat stellen. Op deze wijze kan er financiele dekking gecreeerd worden voor een formatieplaats indicatiestelling/verpleegkundige, gedurende drie jaar. Na afloop van het certificeringstraject kan betrokkene in de reguliere formatie worden opgenomen na het vertrek van een oudere medewerker. Tenslotte is in de begroting geen rekening gehouden met extra inkomsten buiten de gemeentelijke en rijksbijdragen, maar wel zo substantieel zijn dat ze als dekkingsmiddel in de begroting opgenomen dienen te worden. De gemeentebegroting 2001 kan derhalve aan de inkomstenkant als volgt worden bijgesteld: inkomsten rijksbijdrage f ,ÃćâĆňâĂİ ( ,05)(structureel via de algemene uitkering) inkomsten robuuste middelen ( gedurende drie jaren) Totale inkomsten gemeente f ,ÃćâĆňâĂİ ( ,08) Daarnaast creeert RIO zelf extra inkomsten ad f ,ÃćâĆňâĂİ ( ,01) voor verzekeringsindicaties. Dit bedrag kan in mindering gebracht worden op de benodigde subsidie.

7 r p Raadsbij lage nummer 81 Efficientie en meerjarenperspectief. We onderkennen dat de ophoging van het subsidiebudget alleen al nodig is op basis van de toename van het aantal aanvragen, maar toch dient de instelling zelf ook maatregelen te treffen om de bedrijfsvoering te verbeteren. Het RIO heeft bij de start nogal wat aanloopproblemen gekend. Het meest belangrijke aanloopprobleem was de integratie van de diverse groepen personeel geweest die kwamen uit de overheid en de thuiszorg. Hierdoor is de productiviteit in het begin wellicht lager geweest dan bij een ingewerkte organisatie en zijn de salariskosten uitgestegen boven het gemiddelde. Voorts is een belangrijk aandachtspunt nog steeds de status van het gemeentepersoneel. We moeten constateren dat de organisatie nog niet in "control" is, omdat het RIO niet in staat is het aantal aanvragen te beinvloeden en de groei ervan slechts bij benadering aan kan geven. Omdat het RIO nog zo kort bestaat ontbreken nog de nodige ervaringsgegevens om reele aantallen te leveren en loopt de gemeente als financier achter de feiten aan. Er is inmiddels een meerjarenperspectief gemaakt waarin wordt aangegeven wat de groei van het aantal te verwachten indicatieaanvragen zal zijn en op basis daarvan een formatieplan vastgesteld. Dit plan is op 11 april 2001 door het bestuur vastgesteld en in dit dossier als bijlage opgenomen (ligt voor u ter inzage). Opgave RIO maximaal aanvragen maximaal aanvragen maximaal aanvragen maximaal aanvragen. Het bestuur van het RIO gaat ervan uit dat met de voorgestelde formatie van 17,65 indicatiestellers de komende jaren - periode 2001 tot uiteindelijk een productiviteitsgroei te realiseren is van Dit houdt in dat het hierboven genoemde aantal aanvragen binnen de huidige formatie afgewikkeld kunnen worden. Bij dit meerjarenperspectief is overigens geen rekening gehouden met de verbreding van de indicatiestelling richting WVG en gehandicaptenzorg. Aan de hand van dit meerjarenperspectief zal een monitor worden opgezet waarbij per kwartaal gegevens over de productie worden aangeleverd, zodat tijdig inzicht wordt gegeven in de ontwikkeling van de aantallen. De nieuwe directeur heeft onder meer tot opdracht om na afloop van het interimmanagement aan het bestuur voorstellen te doen met betrekking tot de toekomstige organisatie van het RIO; zelfstandig verder gaan met uitbreiding van taken, samen-

8 r p Raadsbij lage nummer 81 gaan met de drie RIO s in de regio dan wel onderbrengen bij een gemeentelijk organisatieonderdeel. Subsidiegrondslag. Er is een groot landelijk onderzoek gedaan onder vrijwel alle RIO s in Nederland. Hieruit is gebleken dat bij een stad met de omvang van Eindhoven er ongeveer aanvragen te verwachten zijn. Gelet op bovengenoemde aantallen over 1999 en 2000 blijkt dat er hier ongeveer een kwart meer aanvragen zijn binnengekomen dan op basis van landelijke cijfers verwacht mocht worden. Het bestuur van het RIO verklaart dit door het zogenaamde "grote stedeneffect" en de extra vergrijzing die zich in Brabant voordoet. In dit perspectief is de begrotingsprognose 2001 alleszins reeel en acceptabel. De hieruit voortvloeiende formatieberekening waarbij uitgegaan wordt van een caseload per indicatiesteller van 524,2 bij een aantal van aanvragen komt neer op een minimale formatie van 17,65 indicatiestellers. Dat is een uitbreiding van ongeveer drie formatieplaatsen indicatiesteller ten opzichte van de bestaande goedgekeurde formatie. De norm van 524,2 is voortgekomen uit het landelijke benchmarkonderzoek. De Eindhovense gerealiseerde praktijk is ongeveer 555. Deze 555 geven een vertekend beeld, omdat als gevolg van de werkdruk er in 2000 geen bijscholing heeft plaatsgevonden en minder verlof is opgenomen dan redelijkerwijs verwacht mocht worden, Met inachtneming van dit gegeven is de norm van het landelijk onderzoek acceptabel. 5 Financiele gevolgen en risico s Zoals in de vorige paragraaf is uitgewerkt dienen we voor 1999 uit te gaan van een exploitatietekort van f ,ÃćâĆňâĂİ ( ,17) en voor 2000 (op basis van de voorlopige jaarrekening 2000) van f ,ÃćâĆňâĂİ ( ,55). De begroting 2001 die door het bestuur van het RIO is vastgesteld op 20 december 2000 is als bijlage voor u ter inzage gelegd. De begroting 2001 sluit met een tekort, op basis van de huidige subsidie, van f ,ÃćâĆňâĂİ ( ,04). Hierbij is nog geen rekening gehouden met extra inkomsten van het RIO van f ,ÃćâĆňâĂİ ( ,01) als gevolg van verzekeringsindicaties. Daarnaast ontvangt de gemeente Eindhoven extra rijksmiddelen van in het totaalf ,ÃćâĆňâĂİ ( ,08) (f ,ÃćâĆňâĂİ ( ,05) en f ,ÃćâĆňâĂİ ( ,02). Het per saldo resterende (structurele) tekort (vanaf 2001) bedraagt derhalve van f 525,725,00 ( ,60). Het tekort 1999 kan worden gedekt uit de reeds, via honorering van incidentele knelpunten in 2000, beschikbaar gestelde middelen ad f ,ÃćâĆňâĂİ ( ,08). Om het tekort van 2000 aan te vullen en het subsidie voor 2001 te verhogen naar het noodzakelijk niveau zijn additionele middelen nodig. Het benodigde bedrag voor 2000 van f 680,000,ÃćâĆňâĂİ (C ,55) kan ten laste gebracht worden van de daartoe in de Jaarrekening 2000 opgenomen voorziening. Voor 2001 zullen wij de benodigde

9 Raadsbij lage nummer 81 dekking ad f ,ÃćâĆňâĂİ ( ,39) nader bezien bij de definitieve vaststelling van het rekeningresultaat De structureel benodigde middelen vanaf 2002 van f ,ÃćâĆňâĂİ ( ,60) kunnen worden gedekt uit de in de Voorjaarsnota structureel beschikbaar gestelde middelen aan de dienst Maatschappelijke Ontwikkeling ad f ,ÃćâĆňâĂİ ( ,32). 6 Overige gevolgen van de aanpak Niet alleen de RIO Eindhoven heeft te kampen met aanloopproblemen. Alle RIO s hebben moeten opboksen tegen een veld dat niet om een dergelijke voorziening zat te springen. Als onderdeel van de zorgketen worden ze onderdeel van de wachtlijstproblematiek en tenslotte hebben ze alle moeten werken met een krapte-budget waarin onvoldoende ruimte geschapen is voor ontwikkeling of het actief inspelen op de ontwikkelingen in de zorg. Voorts heeft RIO Eindhoven ook nog te maken gehad met een intern integratieproces. In het eerdergenoemde rapport RIO,het jongste kind wordt dan ook gezegd dat ze een moeilijke toekomst tegemoet gaan als de huidige situatie in de zorg en gemeenten niet gewijzigd wordt. Een financieel en organisatorisch gezonde basis zal een belangrijke stap vormen in de ontwikkeling van de RIO Eindhoven met name met betrekking tot de verbreding van de indicatiestelling voor de WVG en de sociaal-medische advisering. 7 Resultaten van overleg I inspraak Het RIO is het eens met dit voorstel. 8 Communicatie Zoals eerder is vermeld, loopt er binnen de gemeente nog een ander traject met betrekking tot de toekomst van de indicatiestelling in de toekomst die moet leiden tot de gewenste kwaliteitsverbetering en de verbreding van het indicatiewerk. De besluitvorming over beide trajecten - de financiele basis en de visie op de toekomst - vormen een goede aanleiding voor het overleg met de partners in de zorgketen in Eindhoven. Dat overleg zullen wij dan ook gaan entameren.

10 Raadsbijlage nummer 81 9 Advisering raadscommissie(s) De commissie voor maatschappelijke ontwikkeling hebben wij over dit voorstel gehoord. Haar positief advies ligt voor u ter inzage. Een ontwerpbesluit bieden wij u hierbij ter vaststelling aan. Burgemeester en wethouders van Eindhoven, H. Scherf, loco-burgemeester. S. Broersma, loco-secretaris.

11 Raadabijlage nummer Sx Besluit De raad van de gemeente Eindhoven; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 8 mei 2001, nr. 81; gelet op het advies van de commissie voor maatschappelijke ontwikkeling; besluit: 1 kennis te nemen van de ontwikkeling van het aantal indicaties af te wikkelen door het RIO; 2 in te stemmen met de gekenschetste ontwikkeling van indicaties vanaf 2001 en deze als subsidiegrondslag voor het RIO aan te merken; 3 op basis daarvan het subsidie voor het RIO: a voor 1999 vast te stellen op f ,ÃćâĆňâĂİ ( ,74); b voor 2000 voorlopig vast te stellen op f ,ÃćâĆňâĂİ ( ,11); c vanaf 2001 structureel vast te stellen op f ,ÃćâĆňâĂİ ( ,01); 4 de additioneel benodigde middelen: a voor 1999 ad f ,ÃćâĆňâĂİ ( ,17) te dekken uit de reeds beschikbaar gestelde middelen via de honorering van de incidentele knelpunten 2000; b voor 2000 de additioneel daartoe benodigde middelen ad f ,ÃćâĆňâĂİ ( ,55) ten laste te brengen van de daartoe in de Jaarrekening 2000 opgenomen voorziening; c het college van burgemeester en wethouders op te dragen de benodigde dekking voor de additioneel benodigde middelen voor 2001 ad f ,ÃćâĆňâĂİ ( ,39), onder de voorwaarde dat de aanvullende rijksmiddelen worden toegekend, nader te bezien bij de definitieve vaststelling van het rekeningresultaat 2000; d de additioneel structureel benodigde middelen vanaf 2002 te dekken binnen de voor de dienst Maatschappelijke Ontwikkeling middels de Voorjaarsnota additioneel beschikbaar gestelde middelen; 5 het college van burgemeester en wethouders de opdracht te geven om middels kwartaalsgewijze rapportages de ontwikkelingen binnen het RIO nauwgezet te volgen en daarover tijdig te rapporteren; 6 de begroting dienovereenkomstig te wijzigen. Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van 21 mei R. Welschen, voorzitter. G. Kok, loco-secretaris. wa

Raadsbijlage Voorstel inzake de sanering Stichting Peuterspeelzalen Eindhoven naar aanleiding van de Rapportage Ernst 5

Raadsbijlage Voorstel inzake de sanering Stichting Peuterspeelzalen Eindhoven naar aanleiding van de Rapportage Ernst 5 gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsbijlage nummer 145 Inboeknummer OOU001696 Beslisdatum BRW 9 juni 2000 Dossiernummer 024.202 Raadsbijlage Voorstel inzake de sanering Stichting

Nadere informatie

RaadsbijlageVoorstel inzake de analyse en Plan van Aanpak van de

RaadsbijlageVoorstel inzake de analyse en Plan van Aanpak van de gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsbijlage nummer 191 lnboeknummer OOU002531 Beslisdatum 26 september 2000 Dossiernummer 039.202 RaadsbijlageVoorstel inzake de analyse en Plan

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Vanaf 1996 hebben gemeenten gewerkt aan het tot stand brengen van onafhankelijke,

gemeente Eindhoven Vanaf 1996 hebben gemeenten gewerkt aan het tot stand brengen van onafhankelijke, r p gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsbij lage nummer xs Inboeknummer oxuooaao6 Beslisdatum B8cW 22 januari 2002 Dossiernummer 204.2xs Raadsbijlage Voorstel inzake robuuste indicatiestelling

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel tot tijdelijke uitbreiding van middelen ten behoeve van de integrale schuldhulpverlening in Eindhoven

Raadsbijlage Voorstel tot tijdelijke uitbreiding van middelen ten behoeve van de integrale schuldhulpverlening in Eindhoven gemeente Eindhoven Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Raadsbijlage nummer 247 Inboeknummer 99U003249 Beslisdatum BSW 2 november 1999 Dossiernummer 944.505 Raadsbijlage Voorstel tot tijdelijke uitbreiding

Nadere informatie

RaadsbijlageVoorstel met betrekking tot de financiele gevolgen van: invoering van het Collectief Vraagafhankelijk Vervoersysteem

RaadsbijlageVoorstel met betrekking tot de financiele gevolgen van: invoering van het Collectief Vraagafhankelijk Vervoersysteem gemeente Eindhoven Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Raadsbijlage nummer 73 Inboeknummer OOU000440 Beslisdatum B8cW 4 april 2000 Dossiernummer 014.505 RaadsbijlageVoorstel met betrekking tot de financiele

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel inzake de financiele verwerking van de Wet maatschappelijke ondersteuning

OplegvelRaadsvoorstel inzake de financiele verwerking van de Wet maatschappelijke ondersteuning gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Onnvikkeling Raadsnummer 07. R205$. OOI Inboeknummer opbstoosbb Beslisdatum BSP B april 2007 Dossiernummer yrq.qs6 OplegvelRaadsvoorstel inzake de financiele

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel tot het aanpassen van de bekabeling voor data en spraak in het gebouw Don Boscostraat y

Raadsbijlage Voorstel tot het aanpassen van de bekabeling voor data en spraak in het gebouw Don Boscostraat y gemeente Eindhoven Bouwtoezirht, Beheer en Vergunningen Raadsbijlage nummer t&9 Inboetnummer 9&joe& Sog Beshsdatum B%W s& Junx 1998 Dossxernummer &a6 4t4 Raadsbijlage Voorstel tot het aanpassen van de

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake de Jaarrekening Ergonbedrijven aooo

Raadsbijlage Voorstel inzake de Jaarrekening Ergonbedrijven aooo gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsbij lage nummer xsa lnboeknummer oxuooxsg6 Beslisdatum BgxW xs juni soox Dossiernummer xss.6ox Raadsbijlage Voorstel inzake de Jaarrekening Ergonbedrijven aooo 1 Inleiding

Nadere informatie

Raadsbij lage Voorstel inzake het afsluiten van de reorganisatie Buurtwerk

Raadsbij lage Voorstel inzake het afsluiten van de reorganisatie Buurtwerk gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsbijlage nummer 36 Inboeknummer OOU002454 Beslisdatum B&W 28 februari 2001 Dossiernummer 109.204 Raadsbij lage Voorstel inzake het afsluiten

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot de uitwerking van het gezondheidsbeleid

Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot de uitwerking van het gezondheidsbeleid gemeente Eindhoven Gemeentelijke Gezondheidsdienst Raadsbij lage nummer 218 Inboeknummer 99U002762 Beslisdatum B%W 18 september 1999 Dossiernummer 938.201 Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot de uitwerking

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel over de besteding van de opbrengst van de verkoop aandelen Bouwfonds

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel over de besteding van de opbrengst van de verkoop aandelen Bouwfonds r p gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsbijlage nummer 135 Inboeknummer OOQ001816 Beslisdatum BBrW 30 mei 2000 Dossiernummer 022.305 Raadsbijlage Voorstel over de besteding van de opbrengst van de verkoop

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake garantiestelling Buurtwerk Eindhoven en

Raadsbijlage Voorstel inzake garantiestelling Buurtwerk Eindhoven en gemeente Eindhoven Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsbijlage nummer 4a Inboeknummer oa Toooogo Beslisdatum BikW rg februari 2002 Dossiernummer ao8.6os Raadsbijlage Voorstel inzake garantiestelling Buurtwerk

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake de Agenda voor de toekomst

Raadsbijlage Voorstel inzake de Agenda voor de toekomst gemeente Eindhoven Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsbijlage nummer 4r Inboeknummer oa Tooooga Beslisdatum BikW ss februari 2002 Dossiernummer sog.6o4 Raadsbijlage Voorstel inzake de Agenda voor de toekomst

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake hei beschikbaar stellen van een aanvullend

Raadsbijlage Voorstel inzake hei beschikbaar stellen van een aanvullend gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekszaken Raadsbijlage nummer 54 lnboeknummer 01J002111 Beslisdatum BTW 9 maart 2001 Dossiernummer 111.407 Raadsbijlage Voorstel inzake hei beschikbaar stellen

Nadere informatie

koepelorganisatie voor vrouwenhulpverlening en

koepelorganisatie voor vrouwenhulpverlening en gemeente Eindhoven Gemeentelijke Gezondheidsdienst Raadsbijlage nummer 265 Inboeknummer OOU002750 Beslisdatum B&W 5 december 2000 Dossiernummer 049.212 Raadsbijlage Voorstel tot het vaststellen van het

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake financiering Sociaal Raadslieden Werk

Raadsbijlage Voorstel inzake financiering Sociaal Raadslieden Werk gemeente Eindhoven Dienst Maatsehappelij ke en Culturele Zaken Raadsbij lage nummer 82 Inboeknummer OOU000666 Beslisdatum BaW4 april 2000 Dossiernummer 014.201 Raadsbijlage Voorstel inzake financiering

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake enkele aanvragen met een spoedeisend karakter voor

Raadsvoorstel inzake enkele aanvragen met een spoedeisend karakter voor gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer o4.rxog.oog Inboeknummer oevooaagr Beslisdatum B8cw xg april 2004 Dossiernummer er6.sgs Raadsvoorstel inzake enkele aanvragen met een

Nadere informatie

gemeente Eindhoven betreffende de positie en taakuitvoering van de Gemeentelijke Gezondheidsdienst.

gemeente Eindhoven betreffende de positie en taakuitvoering van de Gemeentelijke Gezondheidsdienst. gemeente Eindhoven Gemeentelijke Gezondheidsdienst Raadsbijlage nummer r3o Inboeknummer 99N000332 Beslisdatum Bg W y juni r 999 Dossiernummer 923 2or Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot de uitwerking

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel tot het inrichten van een lespunt VSO-ZMOK per I QUgUstUs I999

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel tot het inrichten van een lespunt VSO-ZMOK per I QUgUstUs I999 gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke en Culturele Zaken Raadsbijlage nummer to6 Inboeknummer 99VOO I 25 I Beslisdatum B8cW q mei 1 999 Dossiernummer 9r S.aoa Raadsbijlage Voorstel tot het inrichten

Nadere informatie

en invoering van die mogelijkheid in het Diaconessenhuis

en invoering van die mogelijkheid in het Diaconessenhuis gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekszaken Raadsbijlage nummer S lnboeknummer oxkoo436y Beslisdatum BTW ss januari zooz Dossiernummer 204.3o3 Raadsbijlage Voorstel tot het uitbreiden van de formatie

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake het omzetten van de vigerende Bestuursovereenkomst in een Bestuursovereenkomst voor onbepaalde tijd

Raadsbijlage Voorstel inzake het omzetten van de vigerende Bestuursovereenkomst in een Bestuursovereenkomst voor onbepaalde tijd gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsbijlage nummer 218 Inboeknummer OOU002717 Beslisdatum B&W 24 oktober 2000 Dossiernummer.043.205 Raadsbijlage Voorstel inzake het omzetten van

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbij lage Voorstel terzake subsidiering van de Sociaal-Pedagogische Dienst voor het Gespecialiseerde Jeugd- en Volwassenen

gemeente Eindhoven Raadsbij lage Voorstel terzake subsidiering van de Sociaal-Pedagogische Dienst voor het Gespecialiseerde Jeugd- en Volwassenen & ++ gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsbijlage nummer 190 Inboeknummer OOU002358 Beslisdatum B%W 19 september 2000 Dossiernummer 038.205 Raadsbij lage Voorstel terzake subsidiering

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake duurzame ontwikkeling in Eindhoven

Raadsbijlage Voorstel inzake duurzame ontwikkeling in Eindhoven Milieudienst Regio Eindhoven Milieudienst Regio Eindhoven Raadsbijlage nummer 60 Inboeknummer 01X007818 Beslisdatum BTW 3 april 2001 Dossiernummer 114.308 Raadsbijlage Voorstel inzake duurzame ontwikkeling

Nadere informatie

raads- en commissieleden.

raads- en commissieleden. gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsbijlage nummer xs Inboeknummer oxkooxsbb Beslisdatum B&W 22 januari soos Dossiernummer 204.xoz Raadsbijlage Voorstel tot het wijzigen van

Nadere informatie

Aan de gemeenten in de GR Breed Griffier ter attentie van gemeenteraad. Datum: 31 maart 2014 Onderwerp: gewijzigde begroting 2015

Aan de gemeenten in de GR Breed Griffier ter attentie van gemeenteraad. Datum: 31 maart 2014 Onderwerp: gewijzigde begroting 2015 Aan de gemeenten in de GR Breed Griffier ter attentie van gemeenteraad Datum: 31 maart 2014 Onderwerp: gewijzigde begroting 2015 Geachte gemeenteraadsleden, In december 2014 hebben wij u geïnformeerd over

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot de huidige en de toekomstige uitvoering van de Wet Voorzieningen Gehandicapten

Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot de huidige en de toekomstige uitvoering van de Wet Voorzieningen Gehandicapten gemeente Eindhoven Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Raadsbijlage nummer r Sr Inboeknummer gguoor SZg Beslisdatum BikW 9 juni 1999 Dossiernummer 923.503 Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot de

Nadere informatie

Bijlagen 1 Voorjaarsnota

Bijlagen 1 Voorjaarsnota Raadsvoorstel Agendapunt: Onderwerp Voorjaarsnota 2012 Datum voorstel 10 april 2012 Datum raadsvergadering 15 mei 2012 Bijlagen 1 Voorjaarsnota Ter inzage Aan de gemeenteraad, 0. Samenvatting De voorjaarsnota

Nadere informatie

Onderwerp : Zienswijzemogelijkheid programmabegroting 2018 en jaarverantwoording met resultaatbestemming 2016 Veiligheidsregio Brabant-Noord.

Onderwerp : Zienswijzemogelijkheid programmabegroting 2018 en jaarverantwoording met resultaatbestemming 2016 Veiligheidsregio Brabant-Noord. GEMEENTE BOEKEL VOORSTEL AAN DE RAAD Datum : 6 juni 2017 Voorstel van : college van burgemeester en wethouders Onderwerp : Zienswijzemogelijkheid programmabegroting 2018 en jaarverantwoording met resultaatbestemming

Nadere informatie

Zienswijze ontwerp begroting 2018 Veiligheidsregio Brabant Zuidoost.

Zienswijze ontwerp begroting 2018 Veiligheidsregio Brabant Zuidoost. gemeente Eindhoven 17R7206 Raadsnummer Inboeknummer 17bst00423 B&W beslisdatum 04 april 2017 Dossiernummer 17.14.151 Raadsvoorstel Zienswijze ontwerp begroting 2018 Veiligheidsregio Brabant Zuidoost. Inleiding

Nadere informatie

Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein. Onderwerp Eindrapportage risicovoller ramen ('Keuzes maken')

Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein. Onderwerp Eindrapportage risicovoller ramen ('Keuzes maken') Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer : 2012/14240 Datum : 29 mei 2012 Programma : Diverse programma s Blad : 1 van 5 Cluster : Bestuur Portefeuillehouder: dhr.

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel tot het vaststellen van de formatie van het

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel tot het vaststellen van de formatie van het i. j+)j " gemeente Eindhoven Dienst Openbare Werken Raadsbijlage nummer 215 Inboeknummer 99J014343 Beslisdatum Baw Dossiernummer Raadsbijlage Voorstel tot het vaststellen van de formatie van het parkeerbedrijf

Nadere informatie

INFORMATIENOTITIE. College van Burgemeester en Wethouders. Informatienotitie ontwikkelingen Wmo-Jeugd budget

INFORMATIENOTITIE. College van Burgemeester en Wethouders. Informatienotitie ontwikkelingen Wmo-Jeugd budget INFORMATIENOTITIE AAN VAN ONDERWERP De leden van de Gemeenteraad College van Burgemeester en Wethouders Informatienotitie ontwikkelingen Wmo-Jeugd budget DATUM 7 maart 2019 BIJLAGE - REGISTRATIENUMMER

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 489473 Datum : 10 oktober 2017 Programma : Alle Blad : 1 van 6 Commissie : Bestuur Portefeuillehouder: mr. P.J.M. van Domburg

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel tot het vaststellen van een contract voor de jaren

Raadsbijlage Voorstel tot het vaststellen van een contract voor de jaren gemeente Eindhoven Dienst Maatsthappelijke en Culturele Zaken Raadsbij lage nummer 90 Inboelrnummer 98uoooozz Beslisdatum Bhw s6 mei r 998 Dossiemummer Sas.aog Raadsbijlage Voorstel tot het vaststellen

Nadere informatie

Vormgeversoverleg Eindhoven

Vormgeversoverleg Eindhoven gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Aaad sbijl eg e nummer rap inboeknummer oruoosz97 aeslisdatum 88 W n september soor Dossiernummer rsz.sop Raadsbij lage Voorstel inzake de ondersteuning

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot bekostiging voorzieningen onderwijshuisvesting op basis van aanvragen met spoedeisend karakter

Raadsvoorstel tot bekostiging voorzieningen onderwijshuisvesting op basis van aanvragen met spoedeisend karakter gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer 04..RIO/.OI2 Inboeknummer o4voobssq Beslisdatum BTW So november 2004 Dossiernummer 44g.25I Raadsvoorstel tot bekostiging voorzieningen

Nadere informatie

Raadsvoorstel Zaak :

Raadsvoorstel Zaak : Zaak : 00509545 Onderwerp Portefeuillehouder Mevrouw drs. M. Mulder Datum raadsvergadering 27 juni 2017 Samenvatting Het Dagelijks Bestuur (DB) van Baanbrekers heeft de geactualiseerde begroting 2017,

Nadere informatie

Begroting 2017 en het Jaarverslag 2015 Regionale Ambulance Voorziening (RAV)

Begroting 2017 en het Jaarverslag 2015 Regionale Ambulance Voorziening (RAV) Datum: Onderwerp Begroting 2017 en het Jaarverslag 2015 Regionale Ambulance Voorziening (RAV) Status Besluitvormend Voorstel Akkoord te gaan: 1. met het concept resultaatverdeling 2015 waarbij het verlies

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W>nr. 07.0446 d.d. 24-04-2007 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Reacties Stichting Pieterskerk en NRF op raadsbesluit garantstelling Pieterskerk BESLUITEN Behoudens advies van de commissie OWZ 1. Kennis

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.18.0627 B.18.0627 Landgraaf, 10 april 2018 ONDERWERP: Zienswijze begroting 2019 Veiligheidsregio Zuid-Limburg Raadsvoorstelnummer:

Nadere informatie

schuldhulpverlening in Eindhoven

schuldhulpverlening in Eindhoven rm gemeente Eindhoven Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsbijlage nummer 261 Inboeknummer OOU003263 Beslisdatum B&W 12 december 2000 D oss iernumm er 05 0. 5 02 Raadsbij lage Voorstel tot het vaststellen

Nadere informatie

Raadsvoorstel ISE - Intentieovereenkomst

Raadsvoorstel ISE - Intentieovereenkomst gemeente Eindhoven 16R6733 Raadsnummer Inboeknummer 16bst00378 Beslisdatum B&W 22 maart 2016 Dossiernummer 16.12.252 Raadsvoorstel ISE - Intentieovereenkomst Inleiding In 2005 heeft uw gemeenteraad ingestemd

Nadere informatie

Informatienota KENNISNEMEN VAN: Neerijnen

Informatienota KENNISNEMEN VAN: Neerijnen Datum : 16 december 2013 Van : College Bijlagen : Onderwerp : Financiën Kulturhus Haaften Zaak- / Docnummer : 06/09892 KENNISNEMEN VAN: Financiële tussenstand Kulturhus Haaften Inleiding Op 11 februari

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzajte overgang van Octobanjt DOS-versie naar

Raadsbijlage Voorstel inzajte overgang van Octobanjt DOS-versie naar gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekssaken Raadsbijlage nummer tss inboeknummer otlooln66 Beslisdatum Bskw tr juli soos Dossiernummer ts9.305 Raadsbijlage Voorstel inzajte overgang van Octobanjt

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Commissie Welzijn, Onderwijs en Cultuur. Nummer 53 Dienst Welzijn, Onderwijs en Cultuur Welzijn, Onderwijs en Cultuur.

Raadsvoorstel. Commissie Welzijn, Onderwijs en Cultuur. Nummer 53 Dienst Welzijn, Onderwijs en Cultuur Welzijn, Onderwijs en Cultuur. Raadsvoorstel Nummer 53 Dienst Welzijn, Onderwijs en Cultuur Welzijn, Onderwijs en Cultuur Datum 19 februari 2002 Betreft Subsidie Regionaal Indicatieorgaan Amstelland en de Meerlanden 2002 div. in raadsportefeuille

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel tot het afstoten van de afdelingen Verhuur en Evenementen van de Stichting Dienstverlening Welzij nswerk

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel tot het afstoten van de afdelingen Verhuur en Evenementen van de Stichting Dienstverlening Welzij nswerk 4cfi gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsbijlage nummer 35 Inboeknummer OOU003721 Beslisdatum BBrW 28 februari 2001 Dossiernummer 109.205 Raadsbijlage Voorstel tot het afstoten

Nadere informatie

Centrum Indicatiestelling Zorg BEGROTING

Centrum Indicatiestelling Zorg BEGROTING Centrum Indicatiestelling Zorg BEGROTING 2005 A. Algemeen 1. Introductie Per 1 januari 2005 continueert het CIZ de situatie van de RIO s per 31 december 2004. De cliënt mag van de transitie naar het CIZ

Nadere informatie

GEMEENTE ONDERBANKEN

GEMEENTE ONDERBANKEN RAADSVOORSTEL GEMEENTE ONDERBANKEN Onderwerp: BMV Merkelbeek Gemeentebladnummer : 2014/45 Behandelend ambtenaar : Tim Senden Agendapunt : Portefeuille : Samenleving en Leefbaarheid Registratienummer :

Nadere informatie

Jan Kappers / oktober 2016

Jan Kappers / oktober 2016 Agendapunt commissie: 4.1 steller telefoonnummer email Jan Kappers 0653989323 Jan.Kappers@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 46193/51806 20 oktober 2016 portefeuillehouder Bax onderwerp

Nadere informatie

Raads inforrnatiebrief

Raads inforrnatiebrief gemeente Eindhoven Raadsnummer 07. R22 6 I. OOI Inboeknummer o7bstor88s Dossiernummer 737.404 n septembe> zoo7 Raads inforrnatiebrief Betreft inzicht in wachtlijstproblematiek sw-plaatsingen. 1 Inleiding

Nadere informatie

Portefeuillehouder : W.C. Luijendijk Datum collegebesluit : 28 mei 2013 Corr. nr.:

Portefeuillehouder : W.C. Luijendijk Datum collegebesluit : 28 mei 2013 Corr. nr.: Preadvies Portefeuillehouder : W.C. Luijendijk Datum collegebesluit : 28 mei 2013 Corr. nr.: 2013.08474 Onderwerp : Voorstel inzake jaarstukken 2012 en begroting 2014 Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel inzake vennootschapsbelasting N.V. Gasbedrijf Regio Eindhoven/N.V. Nutsbedrijf Regio Eindhoven

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel inzake vennootschapsbelasting N.V. Gasbedrijf Regio Eindhoven/N.V. Nutsbedrijf Regio Eindhoven %gr gemeente Eindhoven Dienst Bestuursondersteuning Raadsbijlage nummer S inboeknummer 9y TooSo9t Beslisdatum B&W so januari r 998 Dossiernummer Sop.s t 8 Raadsbijlage Voorstel inzake vennootschapsbelasting

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer : 2013/11979 Datum : 3 juni 2013 Programma : Economie, Werk en Inkomen Blad : 1 van 6 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel tot invoering van de Nieuwe Generatie Reisdocumenten

Raadsbijlage Voorstel tot invoering van de Nieuwe Generatie Reisdocumenten gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekszaken Inboeknummer oxmoo3z3z Beslisdatum Bikw zz november zoor Dossiernummer r48.307 Raadsbijlage Voorstel tot invoering van de Nieuwe Generatie Reisdocumenten

Nadere informatie

en Tramstraat en verstrekken van een aanvullend krediet voor de herinrichting van de Tramstraat

en Tramstraat en verstrekken van een aanvullend krediet voor de herinrichting van de Tramstraat gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsbijlage nummer 32 Inboeknummer ospoooso4 Beslisdatum BikW xg februari 2002 Dossiernummer 208.404 Raadsbijlage Voorstel tot het verstrekken

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake het huisvestin9splan Peuterspeelzalen Eindhoven

Raadsbijlage Voorstel inzake het huisvestin9splan Peuterspeelzalen Eindhoven v 9emeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke en Culturele Zaken Raadsbijlage nummer t4 Inboeknummer gyuooggg4 Beslisdatum B8rw ao januari tggb Dossiernummer So4.6ot Raadsbijlage Voorstel inzake het huisvestin9splan

Nadere informatie

IJsselstein. Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein. Datum: 1 mei 2018 Blad : 1 van 5

IJsselstein. Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein. Datum: 1 mei 2018 Blad : 1 van 5 Raadsvoorstel Gemeente IJsselstein agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 549215 Programma : Wonen & Ruimte Commissie : Ruimte Portefeuillehouder: Wethouder mr. N.P.L.M. Doesburg

Nadere informatie

Raadsvoorstel Instemmen met Wens IHP Lorentz Casimir Lyceum

Raadsvoorstel Instemmen met Wens IHP Lorentz Casimir Lyceum gemeente Eindhoven Inboeknummer 17bst01045 / 2421553 B&W beslisdatum 15 augustus 2017 Dossiernummer 17.33.451 Raadsvoorstel Instemmen met Wens IHP Lorentz Casimir Lyceum Inleiding In de overeenkomst Voortgezet

Nadere informatie

De raden van alle gemeenten in de provincie Limburg

De raden van alle gemeenten in de provincie Limburg De raden van alle gemeenten in de provincie Limburg Cluster FIN Behandeld J.G.G.M. Janssen Ons kenmerk Telefoon +31 43 389 72 38 Uw kenmerk Maastricht 20 maart 2018 Bijlage(n) Verzonden Onderwerp Aandachtspunten

Nadere informatie

Onderwerp Extra uitgaven Hulp bij het huishouden op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning 2009 tot 1 april 2011.

Onderwerp Extra uitgaven Hulp bij het huishouden op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning 2009 tot 1 april 2011. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 10 september 2008 / 164/2008 Fatale termijn: besluitvorming vóór: 10 september 2008 Onderwerp Extra uitgaven Hulp bij het huishouden op grond van de Wet maatschappelijke

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel tot verlening van bijzondere bijstand aan zelfstandig wonende alleenstaande moeders jonger dan 21

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel tot verlening van bijzondere bijstand aan zelfstandig wonende alleenstaande moeders jonger dan 21 ufo gemeente Eindhoven Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenbeid Raadsbijlage nummer 213 Inboeknummer 99U003489 Beslisdatum B8cW 7 december 1999 Dossiernummer 949.501 Raadsbijlage Voorstel tot verlening

Nadere informatie

Nr.: 06-50a Diemen, 15 september 2006 Onderwerp: Voorjaarsnota 2006 (aanvullend voorstel) Op 11 september behandeld geweest in de auditcommissie

Nr.: 06-50a Diemen, 15 september 2006 Onderwerp: Voorjaarsnota 2006 (aanvullend voorstel) Op 11 september behandeld geweest in de auditcommissie Nr.: 06-50a Diemen, 15 september 2006 Onderwerp: Voorjaarsnota 2006 (aanvullend voorstel) Op 11 september behandeld geweest in de auditcommissie Aan de raad. Inleiding Op 5 juli heeft een eerste bespreking

Nadere informatie

Raadsbij lage Voorstel om in te stemmen met het continueren van het Founding Member Lidmaatschap van het Wor1d Trade Center Eindhoven

Raadsbij lage Voorstel om in te stemmen met het continueren van het Founding Member Lidmaatschap van het Wor1d Trade Center Eindhoven gemeente Eindhoven Dienst Stadsontwikkeling Raadsbijlage nummer 79 Inboeknummer OOT000369 Beslisdatum Bhw 4 april 2000 Dossiernummer 014.502 Raadsbij lage Voorstel om in te stemmen met het continueren

Nadere informatie

RaadsbijlageVoorstel tot hei vaststellen van het basispakket Dynamo

RaadsbijlageVoorstel tot hei vaststellen van het basispakket Dynamo gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsbijlage nummer 253 Inboeknummer 00U002453 Beslisdatum B!kw 5 december 2000 Dossiernummer 049.211 RaadsbijlageVoorstel tot hei vaststellen van

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel tot het verlenen van een voorbereidingskrediet Smalle Haven

Raadsbijlage Voorstel tot het verlenen van een voorbereidingskrediet Smalle Haven gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsbijlage nummer 107 lnboeknummer OOP001872 Beslisdatum BTW 16 mei 2000 Dossiernummer 020.405 Raadsbijlage Voorstel tot het verlenen van een

Nadere informatie

Raadsbij lage Voorstel tot het aanwijzen van Villapark Den Elzent tot beschermd stadsgezicht

Raadsbij lage Voorstel tot het aanwijzen van Villapark Den Elzent tot beschermd stadsgezicht gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsbij lage nummer 205 lnboeknummer orvoo48ox Beslisdatum B&W a3 oktober soox Dossiernummer t43.404 Raadsbij lage Voorstel tot het aanwijzen

Nadere informatie

3. het basissubsidiebedrag voor 2018 eenmalig te verhogen met C ,--, zodat het

3. het basissubsidiebedrag voor 2018 eenmalig te verhogen met C ,--, zodat het RAADSVOORSTEL Aan de gemeenteraad. Agendapunt: Datum: 7 19 december 2017 Onderwerp Financiële stukken stichting zwembad "Den Inkel" en subsidieovereenkomst 2018 case: 17001805 programma/paragraaf: sport,

Nadere informatie

Gemeente Breda ~Q~ ~,,~ Registratienr: [ 40523] Raadsvoorstel

Gemeente Breda ~Q~ ~,,~ Registratienr: [ 40523] Raadsvoorstel ~,,~ Raadsvoorstel Agendapuntnummer: Registratienr: [ 40523] Onderwerp Instemmen met het doonoeren van een stelselwijziging voor de verantwoording- en dekkingswijze van investeringen met maatschappelijk

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot de begroting van het Regionaal Indicatie Orgaan Eindhoven

Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot de begroting van het Regionaal Indicatie Orgaan Eindhoven gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke en Culturele Zaken Raadsbijlage nummer SS Inboeknummer Rguoo4354 Beslisdatum B5W a3 februari typen Dossiernummer Bo8.au t Raadsbijlage Voorstel met betrekking

Nadere informatie

Overdracht groot onderhoud en vervanging voetbalvelden RSC Rossum

Overdracht groot onderhoud en vervanging voetbalvelden RSC Rossum Raadsvoorstel Datum vergadering: 27 juni 2017 Datum voorstel: 16 mei 2017 Nummer: 12 A Onderwerp: Overdracht groot onderhoud en vervanging voetbalvelden RSC Rossum Voorgesteld raadsbesluit: Wij stellen

Nadere informatie

Aan de Raad. Made, 20 mei 2008. Ontwerp begroting GROGZ 2009

Aan de Raad. Made, 20 mei 2008. Ontwerp begroting GROGZ 2009 Aan de Raad Made, 20 mei 2008 Raadsvergadering: 26 juni 2008 Nummer raadsnota: 19 Onderwerp: Ontwerp begroting GROGZ 2009 Portefeuillehouder: Bijlagen: Ter inzage: Drs. J. Krook Ambtelijke coördinatie:

Nadere informatie

8 februari Begrotingswijziging

8 februari Begrotingswijziging Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: 8 februari 2018 Onderwerp: Begrotingswijziging Gevraagde Beslissing: Te besluiten om: 1. De wijzigingen van de budgetten te autoriseren. Aan de gemeenteraad

Nadere informatie

Raadsbij lage Voorstel inzake het vaststellen van deel A van het Mobiliteitsplan

Raadsbij lage Voorstel inzake het vaststellen van deel A van het Mobiliteitsplan gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsbijlage nummer 243 Inboeknummer OOSOOS782 Beslisdatum B&W 5 december 2000 Dossiernummer 049.602 Raadsbij lage Voorstel inzake het vaststellen

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp Decemberrapportage 2018 Nummer 2018/ Portefeuillehouder Snoek, M. Programma/beleidsveld 7.2 Algemene dekkingsmiddelen

Raadsstuk. Onderwerp Decemberrapportage 2018 Nummer 2018/ Portefeuillehouder Snoek, M. Programma/beleidsveld 7.2 Algemene dekkingsmiddelen Raadsstuk Onderwerp Decemberrapportage 2018 Nummer 2018/802709 Portefeuillehouder Snoek, M. Programma/beleidsveld 7.2 Algemene dekkingsmiddelen Afdeling Concerncontrol Auteur Geffen, M. van Telefoonnummer

Nadere informatie

Raadsvoorstel met betrekking tot een Digitaal Informatie Systeem dienst. Werk, Zorg en Inkomen

Raadsvoorstel met betrekking tot een Digitaal Informatie Systeem dienst. Werk, Zorg en Inkomen gemeente Eindhoven Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsnummer ox.xax.oox Inboeknummer oajoxabrz Beslisdatum B&W az augustus 2002 Dossiernummer 235.352 Raadsvoorstel met betrekking tot een Digitaal Informatie

Nadere informatie

Voorstel aan het algemeen bestuur

Voorstel aan het algemeen bestuur Voorstel aan het algemeen bestuur Pagina 1/5 steller Leiden E. van Lent 23 april 2012 onderwerp jaarstukken 2011 1. Voorstel 1. de jaarstukken met betrekking tot 2011 vast te stellen, waarbij: a. de resultaten

Nadere informatie

Bestuursdienst / advies aan Burgemeester en Wethouders

Bestuursdienst / advies aan Burgemeester en Wethouders Bestuursdienst / advies aan Burgemeester en Wethouders Reg.nr: BW17-0200 Casenr.:CBB170194 Sector/afd.:Regie & Ontwikkeling / Regie & Ontwikkeling 1 Steller/tel/e-mail: I. Harmsen / 5271 / i.harmsen@heerhugowaard.nl

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake continuering en uitbreiding Jeugd Preventie

Raadsbijlage Voorstel inzake continuering en uitbreiding Jeugd Preventie gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke en Culturele zaken Raadsbijlage nummer a46 lnboeknummer 98uoo988 t Beslisdatum Bikw 8 december t 998 Dossiernummer Sso.som Raadsbijlage Voorstel inzake continuering

Nadere informatie

Raadsvergadering : 29 oktober 2012 Agendanr. 14. : jaarverslag en jaarrekening 2011 Scholengroep OPRON

Raadsvergadering : 29 oktober 2012 Agendanr. 14. : jaarverslag en jaarrekening 2011 Scholengroep OPRON Raadsvergadering : 29 oktober 2012 Agendanr. 14 Voorstelnr. : R 6912 Onderwerp : jaarverslag en jaarrekening 2011 Scholengroep OPRON Stadskanaal, 12 oktober 2012 Beslispunten 1. Kennisnemen van het jaarverslag

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het vaststellen van de besteding reserve Wet maatschappelijkee. (raadsmotie oprichting Wmo-huis; februari oo8)

Raadsvoorstel tot het vaststellen van de besteding reserve Wet maatschappelijkee. (raadsmotie oprichting Wmo-huis; februari oo8) gemeente Eindhoven Raadsnummer O8. RZ 8 Zg. OOZ Inboeknummer o8bstoaob6 Beslisdatum B&W 4 november 2008 Dossiernummer 84S.4Sa Raadsvoorstel tot het vaststellen van de besteding reserve Wet maatschappelijkee

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot de veiligheid van speeltoesteilen

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot de veiligheid van speeltoesteilen gemeente Eindhoven Dienst Openbare Werken Raadsbijlage nummer r95 Inboeknummer 98Voos4os Beslisdatum BBA a9 september 1998 Dossiernummer 84o.4x o Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot de veiligheid

Nadere informatie

Onderwerp Zienswijze ontwerpbegroting 2018 en voorlopige jaarrekening 2016 PAUW Bedrijven

Onderwerp Zienswijze ontwerpbegroting 2018 en voorlopige jaarrekening 2016 PAUW Bedrijven Raadsvoorstel Gemeente IJsselstein agendapunt 15 Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 447274 Datum: Programma : Wmo, Jeugd, W&l Blad : Commissie : Samenleving Portefeuillehouder: mw. M.J.T.G.

Nadere informatie

gemeente Eindhoven 1 Inleiding In Eindhoven is de vrouwenhulpverlening in het begin van de jaren tachtig van de

gemeente Eindhoven 1 Inleiding In Eindhoven is de vrouwenhulpverlening in het begin van de jaren tachtig van de gemeente Eindhoven Gemeentelijke Gezondheidsdienst Raadsbij lage nummer 263 Inboeknummer 99U002757 Beslisdatum Bikw 2 november 1999 Dossiernummer 944.206 Raadsbijlage Voorstel tot herorientatie van de

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel tot het verstrekken van een investeringssubsidie

Raadsbijlage Voorstel tot het verstrekken van een investeringssubsidie gemeente Eindhoven Dienst Stadsontwikkeling Raadsbijlage nummer r73 Inboeknummer 99Toox y4a Beslisdatum B&w 3r augustus r999 Dossiernummer 99Too r Z4a Raadsbijlage Voorstel tot het verstrekken van een

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorste1 tot het aangaan van een Samenwerkingsovereenkomst Medische Opvang Asielzoekers

Raadsbijlage Voorste1 tot het aangaan van een Samenwerkingsovereenkomst Medische Opvang Asielzoekers gemeente Eindhoven Gemeentelijke Gezondheidsdienst Raadsbijlage nummer r32 Inboeknumrner gguoor Sy6 Beslisdatum B&W t juni tggg Dossiernummer gzz.zor Raadsbijlage Voorste1 tot het aangaan van een Samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake Raam- en Samenwerkingsovereenkomst

Raadsbijlage Voorstel inzake Raam- en Samenwerkingsovereenkomst gemeente Eindhoven Dienst Stadsontwutkeling Raadsbijlage nummer tso lnboeitnummer 88loo88y x Beslisdatum Bhw aa juni r888 Dossiernummer 8s6.4oa Raadsbijlage Voorstel inzake Raam- en Samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

2. Financieel kader gemeenschappelijke regelingen in de regio van Hollands-Midden

2. Financieel kader gemeenschappelijke regelingen in de regio van Hollands-Midden 1. Inleiding Ten tijde van het schrijven van de kadernota 2016 wordt nog volop gewerkt aan de uitwerking van het proces Kracht#15. Voor het besluitvormingsproces dient de Kadernota 2016 in januari 2015

Nadere informatie

a b Voorstel: Type voorstel: Zijn in het voorstel één of meer van de volgende aspecten van toepassing? Vaststellen jaarrekening 2004

a b Voorstel: Type voorstel: Zijn in het voorstel één of meer van de volgende aspecten van toepassing? Vaststellen jaarrekening 2004 RAADSVERGADERING Gemeente eente ^ ij n Bergen op Zoom Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Programmanaam en nummer Vaststellen jaarrekening 2004 SM/05/07 Sector 27 juni 2005 Afdeling Middelen Middelen

Nadere informatie

gemeente Eindhoven RaadsvoorstelDekking bijdrage in kosten sluizen Zuid-Willemsvaart.

gemeente Eindhoven RaadsvoorstelDekking bijdrage in kosten sluizen Zuid-Willemsvaart. gemeente Eindhoven Raadsnummer 11R4481 Inboeknummer 11bst01486 Beslisdatum B&W 30 augustus 2011 Dossiernummer 11.35.753 RaadsvoorstelDekking bijdrage in kosten sluizen Zuid-Willemsvaart. Inleiding Om Zuidoost-Brabant

Nadere informatie

gemeente Eindhouen OplegvelRaadsuoorstel tot het toepassen uan het Formatiemodel 2007 bij de dienst Werk, Zorg en inkomen

gemeente Eindhouen OplegvelRaadsuoorstel tot het toepassen uan het Formatiemodel 2007 bij de dienst Werk, Zorg en inkomen gemeente Eindhouen Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsnummer o6.rz8q8.ooz Inboeknummer o6bstoargo Beslisdatum B&W aq oktober 2006 Dossiernummer 6qB ysq OplegvelRaadsuoorstel tot het toepassen uan het Formatiemodel

Nadere informatie

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de Raad

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de Raad Gemeente Langedijk Raadsvergadering van : 31 mei 2016 Agendanummer : 14 Portefeuillehouder Afdeling Opsteller : J. (Jasper) Nieuwenhuizen : Bestuurs- en managementondersteuning : M. (Mark) Prijs Voorstel

Nadere informatie

: Aanvullend voorstel voor voorjaarsnota 2006 en kadernota 2007

: Aanvullend voorstel voor voorjaarsnota 2006 en kadernota 2007 Nummer Onderwerp : B-2.14.2006 : Aanvullend voorstel voor voorjaarsnota 2006 en kadernota 2007 Korte inhoud : Voor de voorjaarsnota moet de begrote algemene uitkering worden verhoogd met 144.637 en de

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel tot het terugnemen van de zorgplicht voor de huisvesting van de leerlingen van het lespunt van De

OplegvelRaadsvoorstel tot het terugnemen van de zorgplicht voor de huisvesting van de leerlingen van het lespunt van De gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Onnvikkeling Raadsnummer O6.RZ665.OOI Inboeknummer o6bstooroa Beslisdatum B&w ta juni 2006 Dossiernummer 6aq.aSa OplegvelRaadsvoorstel tot het terugnemen van

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel tot het aangaan van een gelimiteerde achteruangovereenkomst

gemeente Eindhoven Raadsbijlage Voorstel tot het aangaan van een gelimiteerde achteruangovereenkomst gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsbijlage nummer 39 Inboeknummer 00+004048 Beslisdatum B&W 28 februari 2001 Dossiernummer 109.303 Raadsbijlage Voorstel tot het aangaan van een gelimiteerde achteruangovereenkomst

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsbij lage Voorstel tot het verhogen van de bijzondere bijstand voor zelfstandig wonende alleenstaande moeders in de leeftijd

gemeente Eindhoven Raadsbij lage Voorstel tot het verhogen van de bijzondere bijstand voor zelfstandig wonende alleenstaande moeders in de leeftijd gemeente Eindhoven Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid Raadsbijlage nummer 72 lnboeknummer OOU000499 Beslisdatum B8cw 4 april 2000 Dossiernummer 014.504 Raadsbij lage Voorstel tot het verhogen van

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel tot het instellen van een indicatiecommissie sociale werkv oorzi eni ng

Raadsbijlage Voorstel tot het instellen van een indicatiecommissie sociale werkv oorzi eni ng gemeente Eindhoven Ergonbedrijven Raadsbij lage nummer I 33 Inboeknummer SguooxS86 Beslisdatum BTW a3 juni r S@8 Dossiernummer B a 6. So4 Raadsbijlage Voorstel tot het instellen van een indicatiecommissie

Nadere informatie

Raadsnota Raadsvergadering d.d. 19 december 2016 Agenda nr. Onderwerp: Tweede algehele bijstelling begroting 2016

Raadsnota Raadsvergadering d.d. 19 december 2016 Agenda nr. Onderwerp: Tweede algehele bijstelling begroting 2016 Raadsnota Raadsvergadering d.d. 19 december 2016 Agenda nr. Onderwerp: Tweede algehele bijstelling begroting 2016 Aan de gemeenteraad, 1. Doel, Samenvatting en Advies van het raadsvoorstel Conform het

Nadere informatie

Ontwerp- 5 e begrotingswijziging 2013

Ontwerp- 5 e begrotingswijziging 2013 Ontwerp- 5 e begrotingswijziging 2013 Inleiding Medio 2013 heeft u de 3 e begrotingswijziging 2013, met als bijlage de herziene begroting 2013, van de Veiligheidsregio Zeeland vastgesteld. Deze begroting

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel tot het verkopen van landbouwgrond gelegen aan

Raadsbijlage Voorstel tot het verkopen van landbouwgrond gelegen aan gemeente Eindhoven Dienst Stadsontwikkeling Raadsbijlage nummer x 68 Inboeknummer g Slo x s 6gg Beslisdatum BSxW x x augustus xgg8 Dossiernummer S33.406 Raadsbijlage Voorstel tot het verkopen van landbouwgrond

Nadere informatie

Reg.nr: FLO/2012/13137 Pagina 1 van 5. Begrotingswijziging WOZL 2012 i.v.m. uitstel van betaling Licom NV

Reg.nr: FLO/2012/13137 Pagina 1 van 5. Begrotingswijziging WOZL 2012 i.v.m. uitstel van betaling Licom NV Reg.nr: FLO/2012/13137 Pagina 1 van 5 GEMEENTE NUTH Raad: 2 oktober 2012 Agendapunt: RTG: nvt AAN DE RAAD Onderwerp: Begrotingswijziging WOZL 2012 i.v.m. uitstel van betaling Licom NV 1. Samenvatting Nu

Nadere informatie