Nieuwe penningmeesters (gedeelde functie): Lieve Everaerts + Vital Soors

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwe penningmeesters (gedeelde functie): Lieve Everaerts + Vital Soors"

Transcriptie

1 Verslag algemene vergadering ouderraad 8/9/2010 Aanwezig: Norman Raymaekers, Tanja Appeltants, Vital Soors, Mireille Mouchart, Jenny Luwel, Hilde Vandevoort, Raymond Zwerts, Martine Maertens, Inge Berden, Jacques Baras, Annick Degros, Sabine Vanrijkel, Lieve Everaerts, Els Henderix, Kathleen Lammens, Inge Schoufs, Gerry Debecker, Ine Dehoperé, Lizzy Janssens, Bert Lemoine, Petra Withofs. Verontschuldigd: Mira Vanrijkel, Céline Sterken De ouderraad We verwelkomen talrijke nieuwe ouders die de vergadering bijwonen en eens komen luisteren wat er reilt en zeilt in de ouderraad. We hopen dat zij zo talrijk aanwezig zullen blijven. Nieuwe penningmeesters (gedeelde functie): Lieve Everaerts + Vital Soors Nieuwe voorzitter: Norman Rayemaekers Secretaris blijft Tanja Appeltants Kastoestand Lopende rekening: 5.162,51 euro Spaarrekening: 4.083,66 euro Nieuwe rekening De oude rekening bij Fortis Bank moet worden afgesloten. Moeten tekenen: Inge, Norman, Francis Boonen en Flor van Rooy. Inge haalt het nodige formulier bij Fortis. Raymond vraagt Francis Boonen om een nieuwe rekening te openen bij KBC. Er wordt een nieuwe rekening geopend bij KBC. Alle scholen onder de vzw zijn bij KBC aangesloten. KBC maakt een bankbrief voor de boekhouding van de vzw. Bij Fortis moesten we jaarlijks 121 euro betalen voor dergelijke bankbrief. Het schoolbestuur heeft toegezegd om 121 euro terug te storten op de rekening van de ouderraad. VCOV

2 We zijn opnieuw lid van het VCOV (Vlaamse Confederatie van Ouders en Ouderverenigingen) voor het komende schooljaar (kost 90 ). Lieve en Inge zijn naar de presentatie-avond geweest van de nieuwe VCOV website. Op deze site vinden we veel concrete tips o.a. draaiboeken voor activiteiten, info-avonden, onthaal nieuwe ouders, suggesties voor sprekers Met ons log-in en password krijgen we nog meer tips. Afgesproken dat Tanja de VCOV site in de gaten houdt en interessante tips en nieuwtjes signaleert. Tutti Frutti: fruit op school We stappen in in het Tutti frutti project: wekelijks wordt er fruit aangeboden aan de kinderen op de fruitdag woensdag. Hiervoor werken we samen met lokale fruitwinkel aan de Houtmarkt. Die levert elke week ander fruit, 1 soort per keer voor de hele school. Dit kost 7 euro per kind per jaar. 4 euro wordt betaald door de Europese gemeenschap. 3 euro zal onze ouderraad sponsoren. De aanvraag om in te stappen in dit project is nog niet ingediend. To do Martine en Raymond. Ontbijthappening Zondag 3 oktober. Datum is inmiddels bevestigd, zaal is vrij voor ons dan. Kathleen vraagt aan Luc Pirard : de zaal, de kok, benodigdheden (hiervoor stuurt norman een mail naar kathleen met alles op een rijtje), ook of de zaal vrij is voor kaas en wijnavond 27/11 Norman ontwerpt de uitnodiging. Men moet zich inschrijven voor 27/9 We behouden de prijzen van vorig jaar: 3, 6, 9 euro (2009: 1000 euro winst) We willen vermijden dat mensen heel laat komen ontbijten: 8u, 9u, 10u. Het buffet is geopend van 8 tot 11 uur. Voor de laatste shift houden we afbakbare broodjes achter de hand (aan de kok vragen). Er zijn helpende handen nodig voor de boodschappen, klaarzetten van de zaal daags voordien en hulp in de afwaskeuken, in de zaal en aan het buffet de dag zelf. Werkvergadering: 28/9 om 20u bij Norman thuis ivm verdeling en to do s boodschappen (Sabine, Annick, Mireille, Inge, Jacques, Norman)

3 Willen helpen klaarzetten van de zaal (2/10 om 14u): Els, Annick en Patrick, Jacques, Hilde, Inge, Gerry, Inge Schoufs, Norman Raymond en meester Erik zorgen voor de geluidsinstallatie. Willen helpen de dag zelf: Tanja, Els, Gerry, Jaques, Mireille, Patrick, Lieve, Lizzy, Inge B, Norman. Ook leerkrachten willen helpen (werklijst maken) Mireille haalt de dag van het ontbijt 3/10 om 7 u s ochtends de koffiekoeken en charcuterie op. We hebben 30 flessen CAVA nodig voor het ontbijt maar ook voor de kaas en wijnavond. Martine vraagt prijsofferte bij Monard in Zonhoven. Kelderresten: er ligt nog wijn in onze kelder. Idee: kelderresten verkopen op de kaas en wijnavond (aparte tafel maken) Doelstellingen van de ouderraad Verkeersveiligheid De situatie op Stenaertberg blijft onveilig. Ouders creëren zelf dit probleem door voor de poort stil te staan of te parkeren. We moeten meer reclame maken voor de nieuwe ingang onderaan Stenaertberg. De leerkrachten zullen ouders hiertoe aanporren op de info-avond. Het item verkeersveiligheid kan aan bod komen in de enquete die we willen houden. Dit geeft ons ook iets in handen om opnieuw naar het stadsbestuur/politie/verkeerscommissie te stappen (brief richten aan het schepencollege om het probleem te schetsen.) Meer groen op school Achter de kleuterspeelplaats is een stuk groen dat nu ecologisch beheerd wordt via de koning boudewijnstichting. Kunnen onze kleuters daar gebruik van maken, mits het gras gekortwiekt wordt? Kathleen vraagt aan Luc Pirard hoe lang het contract met de Kon. Boudewijnstichting nog loopt. Bevraging aan de ouders Enquete Norman heeft twee voorbeeldenquetes van de VCOV website gehaald en al wat aangepast naar onze school. We kiezen voor de enquete van 1 pagina omdat dit laagdrempeliger is om in te vullen dan een bundel meerdere papieren. Ook een blanco strook voorzien waarop men suggesties kan noteren. Kathleen en Els denken na over concrete vragen in onze enquete, er moet zeker iets in over verkeerssituatie aan school (afhalen van je kind, parkeren). Norman zal de enquete layouten in excell. Lieve wil helpen om de gegevens te verwerken.

4 De enquete wordt vanuit de ouderraad meegegeven naar de ouders samen met een begeleidende brief met uitleg. Uit deze enquete kunnen we concrete werkpunten en to do s halen. Recyclage is een rage We willen opnieuw meedoen aan deze actie en mensen vragen om hun lege batterijen en inkttoners in te leveren in onze school. Hiermee kan onze school punten sparen om vb. printers of ander materiaal aan te kopen. To do: opnieuw brief hierover meegeven aan de ouders. Aankleding overdekte kleuterspeelplaats To do s: Er moet geverfd worden (aankleding muren) Er moet een schans gemaakt worden op het trapje zodat de kleuters met hun fietsje binnen en buiten kunnen. Gerry zal dit bekijken. Verder worden ook voorzien en zijn al betaald: krijtbord, houten huisje en houten boom, houten poort (op de buitenspeelplaats van de kleuters) Laptops voor derde graad Juffrouw Hilde zou graag werken met Monkeytales voor 5 de en 6 de leerjaar: vorm van gedifferentieerd leren wiskunde (kinderen krijgen oefeningen op maat van hun kunnen). Dit voor het hoekenwerk. Daartoe zouden er een 4-tal laptops nodig zijn. Kost circa 500 euro per laptop. Deze laptops kunnen ook ingezet worden in andere klassen. Vraag van juf Hilde: Kan/wil de ouderraad dit betalen? Nieuwe leesmethode eerste leerjaar? Vele scholen werken met de moderne leesmethode van uitgeverij Zwijssen maan roos vis. Onze school werkt met de methode Taalsignaal van uitgeverij Plantijn. Wij hebben continuïeit van eerste tot zesde leerjaar met Taalsignaal. Dat kan Zwijssen met zijn methode niet bieden. Onze directie wil continuïteit behouden alsook eenzelfde methode in alle vestigingen van onze school. Directie beslist geen nieuwe leesmethode voor de nabije toekomst.

5 Website van onze school Raymond vraagt de ICT coördinator om een werkgroepje op te richten voor briefing en uitleg hoe wij zelf nieuws en foto s online kunnen zetten (vb. onze verslagen van vergaderingen, uitnodigingen van activiteiten ) Inge en Norman zijn kandidaat voor dit werkgroepje. Spelenkoffer lagere school Zorgjuf Kathleen is bezig met aanschaf nieuwe materialen voor de spelenkoffer: springtouwen, elastieken, ballen. Idee om ook speelgoed te ontlenen in de spelotheek om uit te testen of kinderen dit of dat leuk vinden waarna bij positieve evalutie dergelijk speelgoed kan worden aangekocht. Activiteiten - data 3 oktober: ontbijthappening 6 oktober: infoavond voor ouders over huiswerkbegeleiding. Om 19U30 in Bevingen. De spreker wordt betaald door de stad Sint-Truiden. To do: carpooling inleggen voor ouders die niet in Bevingen geraken. 27 november: kaas en wijn avond (Kathleen vraagt de heilige man voor deze avond) 3 december: Sinterklaas op school (Els vraagt nonke Jean) 22 mei: schoolfeest (Lieve noteert al dat ze 6maanden vooraf tafels en stoelen vraagt aan de jeugddienst) Noot: Ons nieuwe lid Gerry is DJ en biedt deze dienst aan aan de ouderraad, wat handig van pas komt als we willen gaan fuiven met de ouderraad. Gerry is eveneens zeer handig. Hij kan jetons maken met het logo van onze school, in drie verschillende kleuren. Deze kunnen we gebruiken op activiteiten ipv gedrukte bonnetjes. Einde verslag. Gemaakt 14/9/2010 door Tanja Appeltants, secretaris

1 dag muziek spelen: Gerry vraagt na of dit kan met auteursrechten in gedachten. Voorstel : donderdag

1 dag muziek spelen: Gerry vraagt na of dit kan met auteursrechten in gedachten. Voorstel : donderdag Verslag algemene vergadering 17/02 Aanwezig: Directie: Martine, Raymond Leerkrachten: Jenny & Hilde Schoolbestuur: Flor Ouderraad: De meisjes: Annick, Lieve, Kathleen, Inge, Petra, Els, Ine, Lizzy De jongens:

Nadere informatie

Het schooljaar is weer al een tijdje bezig. Voor de nieuwe leerlingen een hele stap en voor de anderen een blij weerzien met vrienden en de school.

Het schooljaar is weer al een tijdje bezig. Voor de nieuwe leerlingen een hele stap en voor de anderen een blij weerzien met vrienden en de school. Geachte ouders, Het schooljaar is weer al een tijdje bezig. Voor de nieuwe leerlingen een hele stap en voor de anderen een blij weerzien met vrienden en de school. Zoals vorige jaren heeft het team dit

Nadere informatie

Verslag vergadering

Verslag vergadering Verslag vergadering 04-09-2018 Aanwezig: Philippe, Penny, Glenn, Pieter, Jan, Ilse, Jolanta, Viki, Annick, Cyndi, Marie-Anne, Sofie, Christel, juf Vicky, juf Katrien Verslaggever: Sofie Welkom We verwelkomen

Nadere informatie

Inhoud. Verslag schoolraad 10/05/2011. Verslag vorige vergadering. Inschrijvingen / LTP (Les Tijden Pakket)

Inhoud. Verslag schoolraad 10/05/2011. Verslag vorige vergadering. Inschrijvingen / LTP (Les Tijden Pakket) Inhoud Verslag schoolraad 10/05/2011... 1 Verslag vorige vergadering... 1 Inschrijvingen / LTP (Les Tijden Pakket)... 1 Enquête... 2 Leerlingenraad (Llnraard)... 2 Doorlichting... 3 Scholengemeenschap

Nadere informatie

Verslag vergadering OR 8 december 2016

Verslag vergadering OR 8 december 2016 Aanwezig : Hanneke DC, Hannelore S, Marjan C, Saar M, Eva VE, Bram S, Irmine V, Annelies K, Tine B, Kristoff M, Wim R, Nicky DW, Ann P, Ann C, Geert D, Tim G Leerkrachten : Jolien Directie : Didier Verontschuldigd:

Nadere informatie

Verslag Vergadering Ouderraad 9 november 2015

Verslag Vergadering Ouderraad 9 november 2015 Verslag Vergadering Ouderraad 9 november 2015 Aanwezig: Ouderraad: Ilse Van Rompaey, Veerle Vandensteen (verslag), Mark Vanhamme, Kim Daniëls, Kurt Demets, Veerle Audenaert, Jan Haegemans School: Mevrouw

Nadere informatie

Verslag ouderraad met team van 2 juni 2014. De directie opent de vergadering en heet alle aanwezigen welkom. Het verloop van de avond wordt geschetst.

Verslag ouderraad met team van 2 juni 2014. De directie opent de vergadering en heet alle aanwezigen welkom. Het verloop van de avond wordt geschetst. Vrije Basisschool Hunnegem Verslag ouderraad met team van 2 juni 2014 De directie opent de vergadering en heet alle aanwezigen welkom. Het verloop van de avond wordt geschetst. 1. Hoe is de werking van

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Beste ouders, We vliegen er weer in! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar voor. Na heel wat voorbereidingen nemen wij met z

Nadere informatie

Juf Geert peuters Juf Rebecca K1R Juf Daphne K1D Juf Jacqueline K2J Juf Marijke K2M Juf Carine K3C Juf Belinda K3B Juf Femke Zorgcoördinator Juf

Juf Geert peuters Juf Rebecca K1R Juf Daphne K1D Juf Jacqueline K2J Juf Marijke K2M Juf Carine K3C Juf Belinda K3B Juf Femke Zorgcoördinator Juf Juf Geert peuters Juf Rebecca K1R Juf Daphne K1D Juf Jacqueline K2J Juf Marijke K2M Juf Carine K3C Juf Belinda K3B Juf Femke Zorgcoördinator Juf Micha Zorgcoördinator Meester Patrick L.O. leerkracht Juf

Nadere informatie

VERSLAG LAATSTE VERGADERING OUDERCOMITÉ SCHOOLJAAR

VERSLAG LAATSTE VERGADERING OUDERCOMITÉ SCHOOLJAAR VERSLAG LAATSTE VERGADERING OUDERCOMITÉ SCHOOLJAAR 2010-2011 OUDERCOMITÉ Met een voor uw kind 1. Aanwezigen Dominique RYNGAERT, Hilde BEERNAERT, Johan LOGGHE, Joris ROOSE, Daisy HUBRECHTS, Mieke DEROUS,

Nadere informatie

AANWEZIGHEID DIRECTIE EN SECRETARIAAT Myriam Aanwezig op maandag en vrijdag (hele dag) Afwezig op: 24/11 (vm), 25/11 (vm), 5/12 (vm), 6/12 (nm)

AANWEZIGHEID DIRECTIE EN SECRETARIAAT Myriam Aanwezig op maandag en vrijdag (hele dag) Afwezig op: 24/11 (vm), 25/11 (vm), 5/12 (vm), 6/12 (nm) NI E U W S B R I E F Een dankwoordje voor het grootoudersfeest! Een grote dankjewel aan iedereen die deze voormiddag mee helpen organiseren heeft. Het was een echt geslaagd grootoudersfeest, waar groot

Nadere informatie

Sint-Lievenscollege vzw schoolraad basisonderwijs

Sint-Lievenscollege vzw schoolraad basisonderwijs datum: 23 februari 2010 Sint-Lievenscollege vzw schoolraad basisonderwijs Verslag ouderbevraging Sint-Lievenscollege 1. Huiswerkbeleid in de lagere school (evolutie sinds vorige bevraging) / veiligheid

Nadere informatie

Verslag OR 12/09/2016

Verslag OR 12/09/2016 Verslag OR 12/09/2016 Aanwezig: Els U Meester Pascal Els VL Els M Elke Jurgen - Ellen Kim Sylvia - Robin - Meester Bart - Juf Lara Verontschuldigd: Igor Verslag: Elke Agendapunten: 1) Goedkeuring vorig

Nadere informatie

school: Luc Hamels (Directeur) Daan (verantwoordelijke voor-en naschoolse opvang Parkschool en SKLO)

school: Luc Hamels (Directeur) Daan (verantwoordelijke voor-en naschoolse opvang Parkschool en SKLO) VERSLAG OUDERCOMITÉ 03/03/2015 Aanwezig: ouders: Catherine Cols (D-Anja) Hilde Libbrecht (V-Elke) Jan De Rijck (I-Katleen) Klara Gijsbers (I-Katleen) Leen Eelen (I-Noella) Peggy Janssens (I-Erica) (verslag)

Nadere informatie

Vergadering van oudervereniging Begijnendijk

Vergadering van oudervereniging Begijnendijk Vergadering van oudervereniging Begijnendijk Zijn aanwezig OVB: Karen, Sofie, Rosita, Danny, Dorien en Sandra Zijn aanwezig school: Kathleen 1. Kalender De kalenders (+/- 250) zijn besteld en zullen volgende

Nadere informatie

Verslag ouderraadvergadering donderdag 8 mei

Verslag ouderraadvergadering donderdag 8 mei Verslag ouderraadvergadering donderdag 8 mei Aanwezig/ juf Leen, Peter, Debbie, Linda, Leentje, Kathleen,Kristien, Veerle, Dirk, Patrick meester Maarten, Kristel Afwezig en verontschuldigt/ Lode, Els,

Nadere informatie

verslag vergadering 28 maart 2012

verslag vergadering 28 maart 2012 verslag vergadering 28 maart 2012 Vergaderzaal parochiaal centrum aanwezig : Stef Van Ighem, Inge Hermans, Kristel Thiron, Tiny Tollenaere, Griet Cornelis (leden ouderraad) Bea Van Britsom, Nadine Amelinckx,

Nadere informatie

Verslag ouderraad 28 januari 2016

Verslag ouderraad 28 januari 2016 Verslag ouderraad 28 januari 2016 Aanwezig: Kurt, Johan, Laila, Fahaima, Mario, Karen, Klaas, Ellen, Marie, Veerle, Joris, juf Hilde, juf Stephanie, juf Marijke, juf Karin D 1. Verwelkoming nieuwe leden

Nadere informatie

Ouderraad Spanjeschool

Ouderraad Spanjeschool Ouderraad Spanjeschool Voorzitter : Leen Lannoy Penningmeester : Sévrine Adams Ondervoorzitter : Dirk Leenknecht Schoolraad : Sévrine Adams, Dirk Leenknecht, Wim Vandeverre Secretaris : Tom Bruneel Directie

Nadere informatie

VERSLAG. Verslag 3 e Vergadering Ouderraad Dinsdag 7 november :00 22:30 uur Vergadering belegd door bestuur ouderraad

VERSLAG. Verslag 3 e Vergadering Ouderraad Dinsdag 7 november :00 22:30 uur Vergadering belegd door bestuur ouderraad VERSLAG Verslag 3 e Vergadering Ouderraad Dinsdag 7 november 2017 20:00 22:30 uur Vergadering belegd door bestuur ouderraad 20.00 20.10 u : Verwelkoming. Aanwezigheden: 1A An Chrisall 1B Nathalie 2A, 6B

Nadere informatie

Samen over de drempel. Wisten jullie dat. Beste ouder,

Samen over de drempel. Wisten jullie dat. Beste ouder, Samen over de drempel Beste ouder, Vorige schooljaar lieten we jullie, ouders van de de kleuterklas en ste leerjaar, een vragenlijst invullen over verwachtingen, opvattingen en ervaringen over de overgang

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Nieuwsbrief 1 - September: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, Klaar voor een nieuwe start! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar

Nadere informatie

Pieter Heymans Hans Coessens. Wim Van Olmen Sarah Polfliet (verslag)

Pieter Heymans Hans Coessens. Wim Van Olmen Sarah Polfliet (verslag) Verslag vergadering schoolraad van 31 mei 2018 Aanwezigen: Pedagogische raad Ouderraad Lokale gemeenschap Juf Lut Juf Nicole Heidi Lenaerts Pieter Heymans Hans Coessens Hilde Van Wichelen (voorzitter)

Nadere informatie

basisschool Maria Boodschap

basisschool Maria Boodschap ENGAGEMENTSVERKLARING basisschool Maria Boodschap Basisschool Maria Boodschap Perustraat 4 2030 Antwerpen-Luchtbal Tel.: 03/541.06.13 Fax.: 03/542.60.76 E-mail: maria.boodschap@cksa.be Website: www.mariaboodschap.be

Nadere informatie

Verslag ouderraad van 19 april 2012 :

Verslag ouderraad van 19 april 2012 : Verslag ouderraad van 19 april 2012 : Aanwezig : Ilona, Lien, Vicky, Isabelle, Nele, Kristof, Nele, Greet, Joke, Wendy, Evy, Karen, Marian, Sonja, directeur Jan en juf An Verontschuldigd: Tom, Peter, Bas,

Nadere informatie

Verslag ouderraad Sportschool maandag 29 augustus 2011

Verslag ouderraad Sportschool maandag 29 augustus 2011 Verslag ouderraad Sportschool maandag 29 augustus 2011 Aanwezig Sacha Diaine Wim Goedertier Bruno Goetmaeckere Peter Hulpiau Inge Van Severen Ann Bogaert Ruud Buyl Tina Segers Jutta Rogge Cathy Roelandts

Nadere informatie

OUDERRAAD MOOI BOS VERSLAG VERGADERING

OUDERRAAD MOOI BOS VERSLAG VERGADERING OUDERRAAD MOOI BOS VERSLAG VERGADERING 09-06-2015 Aanwezig : Suzanne Offner, Els Tieberghien, Henk Visser, Charles Vandezande, Jean-François Distave, Isabelle Vermote, Linda De Bruyn, Peter Spruyt, Kathleen,

Nadere informatie

Verslag vergadering Ouderraad Krinkelrups: 09/10/2012 om 20u

Verslag vergadering Ouderraad Krinkelrups: 09/10/2012 om 20u Verslag vergadering Ouderraad Krinkelrups: 09/10/2012 om 20u DE OUDERRAAD VAN DE Aanwezig: Kristin Van Molle, Anne Van Nieuwenhoven, Claudia Van Der Linden, Peter Severins, Jenifer Aerts, Jessica Iyase,

Nadere informatie

Meester Patrick L.O. leerkracht

Meester Patrick L.O. leerkracht Wijkschool: Juf Geert peuters Juf Rebecca / Patricia K1R Juf Daphne K1D Juf Christel Kinderverzorgster Juf Femke Zorgcoördinator L.O. leerkracht Hoofdgebouw: Juf Jacqueline K2J Juf Marijke K2M Juf Carine

Nadere informatie

Mei 2014 NIEUWSBRIEF

Mei 2014 NIEUWSBRIEF Mei 2014 NIEUWSBRIEF Engels in groep 1/2 a Ik (Jolanda) heb als module voor de Taalcursus die we volgen Engels op de basisschool gekozen. Het is erg leuk om met de kleuters Engelse lessen te doen. Ze vinden

Nadere informatie

Verslag vergadering 23/10/2014

Verslag vergadering 23/10/2014 Verslag vergadering 23/10/2014 Aanwezig: Kurt De Ronghé, Kristin Meersschaert, Els Struyvelt, Christine Drumont, Leen Brône, Elke Lauwers, Joris Maene, Marjolein Magnus Juf Hilde, juf Chris, juf Karin

Nadere informatie

HET EEKHOORNTJE Mater Dei Kleuterschool KERSTEDITIE

HET EEKHOORNTJE Mater Dei Kleuterschool KERSTEDITIE HET EEKHOORNTJE Mater Dei Kleuterschool Schooljaar 2018-2019, 2019, n 51 KERSTEDITIE Beste ouders, Het eerste trimester zit er bijna op en de Kerstvakantie staat voor de deur. Hoog tijd dus voor de eerste

Nadere informatie

Vanaf 1 april 2005 moet elke school beschikken over een schoolraad.

Vanaf 1 april 2005 moet elke school beschikken over een schoolraad. 1. Schoolraad: Vanaf 1 april 2005 moet elke school beschikken over een schoolraad. Wat is de schoolraad? De schoolraad heeft als doel leerkrachten, ouders en lokale gemeenschap inspraak te geven bij het

Nadere informatie

Beste ouders en kinderen,

Beste ouders en kinderen, Beste ouders en kinderen, Het nieuwe schooljaar staat voor de deur. Wij heten alle kinderen en ouders van harte welkom. Wij zijn blij dat u voor VBS St-Lambertus Nossegem hebt gekozen. Ook dit schooljaar

Nadere informatie

Vergadering 1 Ouderraad 04/10/2017

Vergadering 1 Ouderraad 04/10/2017 Vergadering 1 Ouderraad 04/10/2017 1 Aanwezigheden/verontschuldigden optekenen Aanwezig: Anneleen W, Deborah, Véronique (directie),greet, Dominique,Annelies, Nele P, Sofie, Angie, Els, Fleur, Kathleen,

Nadere informatie

Communicatie van en naar ouders

Communicatie van en naar ouders Communicatie van en naar ouders Schooljaar 2017-2019 De communicatie van en naar ouders Hieronder beschrijven we de mogelijke momenten en vormen van communicatie tussen ouders enerzijds en de school en

Nadere informatie

Bijlagen bij de schoolbrochure 2015-2016 kleuterschool

Bijlagen bij de schoolbrochure 2015-2016 kleuterschool Bijlagen bij de schoolbrochure 2015-2016 kleuterschool De schoolbrochure vindt u terug op onze website www.basisschoolopoeteren.be Gelieve het document op pagina 2 ondertekend terug te bezorgen aan de

Nadere informatie

Pieter Heymans Hans Coessens. Wim Van Olmen Sarah Polfliet (verslag)

Pieter Heymans Hans Coessens. Wim Van Olmen Sarah Polfliet (verslag) Verslag vergadering schoolraad van 5 oktober 2017 Aanwezigen: Pedagogische raad Ouderraad Lokale gemeenschap Directie Juf Lut Juf Nan Juf Nicole Heidi Lenaerts Pieter Heymans Hans Coessens Hilde Van Wichelen

Nadere informatie

*Dag van de leerkracht: Er is reeds een mailtje gestuurd. Er worden ouders gezocht om toezicht te doen op de speelplaats s ochtends.

*Dag van de leerkracht: Er is reeds een mailtje gestuurd. Er worden ouders gezocht om toezicht te doen op de speelplaats s ochtends. 15/09/2016 1. Aanwezigheden: Sofie, Angie,Lieve, Kris, Melissa, Nele, Els, Fleur, Kathleen, Anneleen, Kristof (directie), Véronique (directie), juf Ilse, juf Charlotte, Griet, Tine, Dominique, Nathalie,

Nadere informatie

Verslag vergadering Ouderraad Krinkelrups: 20/11/2012 om 20u

Verslag vergadering Ouderraad Krinkelrups: 20/11/2012 om 20u Verslag vergadering Ouderraad Krinkelrups: 20/11/2012 om 20u DE OUDERRAAD VAN DE Aanwezig: Kristin Van Molle, Anne Van Nieuwenhoven, Claudia Van Der Linden, Peter Severins, Ann Van Campfort, Griet Defloor,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 28 september 2017

Nieuwsbrief 28 september 2017 Geen school Nieuwsbrief 28 september 2017 Vrijdag 29 september is er géén school wegens facultatieve verlofdag. Woensdag 11 oktober is er géén school wegens pedagogische studiedag voor de leerkrachten.

Nadere informatie

Verslag vergadering 16-09-2010

Verslag vergadering 16-09-2010 Verslag vergadering 16-09-2010 LOCATIE: refter 't Haegje TIJDSTIP: 20h30 AANWEZIGEN: Sven De Mey (voorzitter; SDM), Ellen Camerlinck (penningmeester; EC), Peter De Cat (secretaris; PDC), Daniël De Jaeger

Nadere informatie

Verslag ouderraad dinsdag 15 september 2015

Verslag ouderraad dinsdag 15 september 2015 Ouderraad Basiisschooll Siintt-Lamberttus Verslag ouderraad dinsdag 15 september 2015 Voorgezeten door: Kristin Verslag: Petra 1. Verwelkoming van de nieuwe leden en voorstelling aanwezigen Aanw.: SCHOOL:

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JULI 2018

NIEUWSBRIEF JULI 2018 Basisschool Heilige Familie Driesstraat 1 8700 Tielt 051 40 47 50 Heilige-familie@kbo-tielt.be NIEUWSBRIEF JULI 2018 Belangrijke data volgend schooljaar Facultatieve vrije dagen Maandag 1 oktober 2018

Nadere informatie

Verslag oudercomité 28 mei 2015

Verslag oudercomité 28 mei 2015 Verslag oudercomité 28 mei 2015 Aanwezig: Verontschuldigd: Els, Lieve, Wim, Joke, Miranda, Inge, Elise, Steffie, Melaney (juf), Hilde (juf), Valerie (juf), Shari (juf), Björn (directeur), Tine en Marian

Nadere informatie

NIEUWS VAN DE OUDERRAAD Januari 2015

NIEUWS VAN DE OUDERRAAD Januari 2015 NIEUWS VAN DE OUDERRAAD Januari 2015 http://godsheide.kt-scholengroep.be BESTE WENSEN Tot eind januari mag je blijkbaar nog Gelukkig Nieuwjaar wensen. Dat willen wij, de ouderraad, via deze weg ook dit

Nadere informatie

OUDERRAAD 29/08/2013. Mededelingen School Guido licht een aantal nieuwe of gewijzigde zaken toe mbt het nieuwe schooljaar

OUDERRAAD 29/08/2013. Mededelingen School Guido licht een aantal nieuwe of gewijzigde zaken toe mbt het nieuwe schooljaar OUDERRAAD 29/08/2013 Voorzitter: Ann Verslaggever:Wim Aanwezig: Leerkracht: Guido en Leen Ann Van Trappen Wim Reynaert Veerle Vanden Eynde Hendrik Perreman Chris Dumont Sofie Titeca Start:20:00 Einde:21:30

Nadere informatie

Ouderraad Sint-Gerolfschool

Ouderraad Sint-Gerolfschool Ouderraad Sint-Gerolfschool Datum 21 september 2015 om 20u (tot 22u) Locatie: Aanwezigen: Eetzaal Sint-Gerolf school Fran (voorzitter), Jan, Daniella, Kelly, Tine, Dominique, Marieke, Liesbet, Els W, Els

Nadere informatie

PASTORALE WERKING WELKOM

PASTORALE WERKING WELKOM NIEUWSBRIEF 1 september oktober 2016 vzw K.O.D.B. Beverst Vrije Basisschool Talentenhuis Zonhoevestraat 4 3740 BEVERST www.talentenhuis.be PASTORALE WERKING Talent God van ons allemaal, in onze klas kan

Nadere informatie

Ouderraad De Zeppelin

Ouderraad De Zeppelin VZW KB EN BLOH DIESTSESTEENWEG 11, 3540 HERK-DE-STAD Ouderraad De Zeppelin Verslag van de vergadering van 8-09-2011 Aanwezig: Jerome, Bart, Geert, Ingrid, Wendy, Anneleen, Yves, Dirk, Han, Joris, Petra

Nadere informatie

Draaiboek vorming oudercontact

Draaiboek vorming oudercontact Draaiboek vorming oudercontact Doel van de avond: - De juiste informatie over uw kind uit het oudercontact kunnen halen en zelf de juiste informatie aan de leerkracht tijdens het oudercontact kunnen geven

Nadere informatie

Verslag vergadering

Verslag vergadering Verslag vergadering 13-09-2011 LOCATIE: refter 't Haegje TIJDSTIP: 20h15 AANWEZIGEN: Sven De Mey (voorzitter; SDM), Peter De Cat (secretaris; PDC), Ellen Camerlinck (penningmeester; EC), Daniël De Jaeger

Nadere informatie

Verslag vergadering 22/09/2014

Verslag vergadering 22/09/2014 Verslag vergadering 22/09/2014 Aanwezig: Johan Kestens, Kurt De Ronghé, Veerle Poppe, Elke De Backer, Kristien Meersschaert, Kris Croonenberghs, Alexandra Menten, Bart Janssen, Juf Hilde, Juf Chris, Juf

Nadere informatie

1. Opmaak briefjes inschrijvingen en situering Wim 29/9 2. Inschrijvingen opnemen en doorgeven aan VCOV

1. Opmaak briefjes inschrijvingen en situering Wim 29/9 2. Inschrijvingen opnemen en doorgeven aan VCOV OUDERRAAD 28/09/2015 Voorzitter: Ann Verslaggever:Wim Aanwezig: Leerkracht: Isabel en Anneleen Ann Van Trappen Wim Reynaert Chris Dumont Kris Vanden Eynde Bernadette Wambacq An Tavernier Jelle Vanhoorebeeck

Nadere informatie

September: schooljaar

September: schooljaar Beste ouders, September: schooljaar 2015-2016 Klaar voor een nieuwe start? Wij zijn er in ieder geval klaar voor. Na heel wat voorbereidingen nemen wij met z n allen de draad weer op. Een lekje verf hier

Nadere informatie

Verslag vergadering 18-11-2010

Verslag vergadering 18-11-2010 Verslag vergadering 18-11-2010 LOCATIE: refter 't Haegje TIJDSTIP: 20h30 AANWEZIGEN: Ellen Camerlinck (penningmeester; EC), An Sevenants (AS), Daniël De Jaeger (directeur; DDJ), Annie Van Avondt (juf.

Nadere informatie

VERSLAG: ALGEMENE VERGADERING van de Oudervereniging GIBO Mariaburg, gehouden te Brasschaat op 21 september 2015

VERSLAG: ALGEMENE VERGADERING van de Oudervereniging GIBO Mariaburg, gehouden te Brasschaat op 21 september 2015 VERSLAG: ALGEMENE VERGADERING van de Oudervereniging GIBO Mariaburg, gehouden te Brasschaat op 21 september 2015 Aanwezig: Thomas D'Espallier (voorzitter), An Van Aken (penningmeester), Veerle Maertens,

Nadere informatie

Beste ouders, De paasvakantie staat voor de deur! Hier volgen onze afspraken en mededelingen voor de maand april. ONZE AGENDA :

Beste ouders, De paasvakantie staat voor de deur! Hier volgen onze afspraken en mededelingen voor de maand april. ONZE AGENDA : Beste ouders, De paasvakantie staat voor de deur! Hier volgen onze afspraken en mededelingen voor de maand april. ONZE AGENDA : 1 april fruitdag (school zorgt zelf voor fruit!) kangoeroeklas met juf Elke

Nadere informatie

Wij samen. méér dan gewoon! Kleuterschool

Wij samen. méér dan gewoon! Kleuterschool Wij samen méér dan gewoon! Kleuterschool In dit boekje staan enkele afspraken zodat Wij samen méér dan gewoon zijn! Als we in een groep prettig willen samenleven, is het nodig dat we enkele Ze staan in

Nadere informatie

Verslag vergadering

Verslag vergadering Verslag vergadering 06-05-2010 LOCATIE: refter 't Haegje TIJDSTIP: 20h30 AANWEZIGEN: Sven De Mey (voorzitter; SDM), Ellen Camerlinck (penningmeester; EC), Peter De Cat (secretaris; PDC), An Sevenants (AS),

Nadere informatie

Draaiboek voor het uitwerken van activiteiten 1

Draaiboek voor het uitwerken van activiteiten 1 Draaiboek voor het uitwerken van activiteiten 1 Je hebt als groep ouders een idee van wat je rond cultuur, ouderbetrokkenheid en taalstimulering zou willen doen op de school van je kind(eren)? Dit doe

Nadere informatie

RESULTATEN TEVREDENHEIDSONDERZOEK OUDERS JUNI 2017

RESULTATEN TEVREDENHEIDSONDERZOEK OUDERS JUNI 2017 VBS Klim-Op Kerkkouterstraat 58 9520 Bavegem Tel * Fax 09 362 98 03 directie.bavegem@vbhoutembavegem.be RESULTATEN TEVREDENHEIDSONDERZOEK OUDERS JUNI 2017 Samen met onze maandelijkse nieuwsbrief WegWijs

Nadere informatie

We overlopen nog even wat er voor volgend schooljaar geprogrammeerd staat:

We overlopen nog even wat er voor volgend schooljaar geprogrammeerd staat: De Haan, maandag 20 september 2010 VZW OUDERVERENIGING VRIJE BASISSCHOOL DE HAAN www.ouderverenigingvbsdehaan.be Betreft: Voorbereiding vergadering 13 september 2010 Aanwezig: Werner Snauwaert, Rita Pockelé,

Nadere informatie

Verslag vergadering 26/09/2016

Verslag vergadering 26/09/2016 Verslag vergadering 26/09/2016 Aanwezig: Elga, Marleen, Sandra, Leen V.T., Cathérine, Patrick, Heidi, Jessica, Juf Katia, Juf Heidi, Annelies, Koen Verontschuldigd: Wendy, Leen V.d.L., Greet, Annelise,

Nadere informatie

1. Welkom en opening Het informatieblad MR krijgen Anneke en Suzan nog te lezen. Staan interessante artikelen in.

1. Welkom en opening Het informatieblad MR krijgen Anneke en Suzan nog te lezen. Staan interessante artikelen in. Medezeggenschapsraad Anneke Mevius, personeelslid Suzan van Rens, personeelslid Overleg Medezeggenschapsraad Titus Brandsma Datum en tijd Donderdag 31 oktober 2013 Plaats Basisschool Titus Brandsma Deelnemers

Nadere informatie

Huistaken in Vrije Basisschool DE KIEVIT Een zorg van de school, de ouders en de kinderen Versie 04.02.2012

Huistaken in Vrije Basisschool DE KIEVIT Een zorg van de school, de ouders en de kinderen Versie 04.02.2012 Huistaken in Vrije Basisschool DE KIEVIT Een zorg van de school, de ouders en de kinderen Versie 04.02.2012 Waarom vinden wij huistaken zinvol? Wanneer krijgen ouders toelichting bij het huistaakbeleid?

Nadere informatie

KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018.

KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018. KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018. wo3 Pedagogische studiedag voor de leerkrachten : GEEN SCHOOL! do 4 vr 5 ma 8 di 9 wo 10 do 11 vr 12 ma 15 di 16 Vm. : Bewegingslandschap Kronkeldiedoe voor de kinderen van

Nadere informatie

ONTBIJT OP SCHOOL. Voorbereiding van het ontbijt. Inhoud. Doelgroep. Vakgebied. Materialen. Doelen STERKE SCHAKELS

ONTBIJT OP SCHOOL. Voorbereiding van het ontbijt. Inhoud. Doelgroep. Vakgebied. Materialen. Doelen STERKE SCHAKELS ONTBIJT OP SCHOOL De jongeren organiseren zelf een ontbijt op school. Ze bepalen hoe het ontbijt er zal uitzien en staan ook in voor de praktische organisatie. Hiervoor moeten ze een heel aantal zaken

Nadere informatie

Verslag ouderraad woensdag 10 september 2014.

Verslag ouderraad woensdag 10 september 2014. Verslag ouderraad woensdag 10 september 2014. Aanwezig: Kurt Houwenhuyse, Ann Van Hecke, Annick Blomme, Kristof Lamote, Veerle De Maesschalk, Eveline Remorie, Evelyn Gyssels, Edward Vandedrinck, juf Margot,

Nadere informatie

1. Welkom en overlopen agenda Natasja heet de leden welkom en de agenda wordt vastgesteld

1. Welkom en overlopen agenda Natasja heet de leden welkom en de agenda wordt vastgesteld Verslag 3 e vergadering Ouderraad schooljaar 2013-2014 30 januari 2014, 20.00 uur Lagere school Schriek De volgende punten werden besproken: 1. Welkom en overlopen agenda Natasja heet de leden welkom en

Nadere informatie

Werkpunten: taakverdeling schoolteam. Verdeling aan de kraampjes kan beter (bij de ballen bijvoorbeeld moet je met meerdere mensen zijn).

Werkpunten: taakverdeling schoolteam. Verdeling aan de kraampjes kan beter (bij de ballen bijvoorbeeld moet je met meerdere mensen zijn). Oudergroep Kleine Muze Sarah (mama Olivia), Sofie (mama Simon), Juf Lonne, Juf Nathalie,directeur Magda, Karen (mama Astrid),Tinne (mama Simon), Inge (mama Robbe), Sylke(mama Selma en Jeanne), Inge (mama

Nadere informatie

Mei - juni Inhoud. Schoolfeest 13 mei 2017

Mei - juni Inhoud. Schoolfeest 13 mei 2017 P a g i n a 1 Mei - juni 2017 N i e u w s b r i e f 4 Eindredactie: Carolien Janssens Inhoud Schoolfeest 13 mei 2017 1 Ode aan de leesmoeders 2 Belangrijke data De nieuwe 3 vrijwilligersruimte Verloren

Nadere informatie

SAMEN STAAN WE STERK & MAKEN WE VEEL PLEZIER

SAMEN STAAN WE STERK & MAKEN WE VEEL PLEZIER Ouderraad Mater Dei Bethanie SAMEN STAAN WE STERK & MAKEN WE VEEL PLEZIER Schooljaar 2017-2018 Ouderraad Mater Dei Bethanie Beste ouders & grootouders, Als ouderraad organiseren wij, samen met de school,

Nadere informatie

Infopunt 07 4 december 2013

Infopunt 07 4 december 2013 Infopunt 07 4 december 2013 Vol verwachting klopt ons hart! De school ziet er feestelijk uit met alle Sinterklaas versieringen en natuurlijk, onze grootste blikvanger, die prachtige boot. Bij en in de

Nadere informatie

Allerlei Hierbij geven we graag klare afspraken en regels geldig voor het ganse schooljaar.

Allerlei Hierbij geven we graag klare afspraken en regels geldig voor het ganse schooljaar. Allerlei 2012-2013 Hierbij geven we graag klare afspraken en regels geldig voor het ganse schooljaar. De klas begint s morgens om 8u35 en eindigt om 11u30 ; in de namiddag is er les vanaf 12u50 tot 15u30.

Nadere informatie

Verslag oudercomité 1-24/09/14

Verslag oudercomité 1-24/09/14 Verslag oudercomité 1-24/09/14 Agenda 1. Voorstelling bestuursploeg & ouders 2. Activiteiten schooljaar 2014/2015 3. Financiën 4. Klasouders 5. Naschoolse opvang 6. Varia 1.welkom - e-mailadressen worden

Nadere informatie

COMMISSIE ZORGVULDIG BESTUUR. BETREFT: Basisonderwijs: indirecte kosten voor sneeuwklassen

COMMISSIE ZORGVULDIG BESTUUR. BETREFT: Basisonderwijs: indirecte kosten voor sneeuwklassen COMMISSIE ZORGVULDIG BESTUUR CZB/V/KBO/2004/58 BETREFT: Basisonderwijs: indirecte kosten voor sneeuwklassen 1. PROCEDURE 1.1 Ontvangstdatum: 8 april 2004 1.2 Vragende partij voorzitter oudercomité vrije

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Nieuwsbrief 1 Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Peuterklas : juf. Katrien H. K1 : juf. Annick K2 : juf. Mieke en meester Toby K3 : juf. Lydia Kinderverzorgster

Nadere informatie

1. Welkom en vaststellen agenda Natasja heet de enkele aanwezigen welkom en overloopt de agenda. Er zijn geen aanvullingen.

1. Welkom en vaststellen agenda Natasja heet de enkele aanwezigen welkom en overloopt de agenda. Er zijn geen aanvullingen. Agenda 4 e vergadering Ouderraad schooljaar 2013-2014 24 april 2014, 20.00 uur Lagere school Schriek De volgende punten zullen besproken worden: 1. Welkom en vaststellen agenda Natasja heet de enkele aanwezigen

Nadere informatie

reglement Leerlingenraad Daltonschool De Dorendal

reglement Leerlingenraad Daltonschool De Dorendal reglement Leerlingenraad Daltonschool De Dorendal Dit is een eerste opzet van het reglement van de Dorendal. Op 7 februari 2013 zal de leerlingenraad voor het eerst bij elkaar komen en dit reglement bespreken.

Nadere informatie

Beste ouders Beste kinderen

Beste ouders Beste kinderen December 2015 Beste ouders Beste kinderen De aanslagen in Parijs met daaruit voortvloeiend de verhoging van veiligheidsmaatregelen in Brussel en heel Vlaanderen, hebben ongetwijfeld ieders leven op de

Nadere informatie

Nieuwsbrief 15 januari 2015

Nieuwsbrief 15 januari 2015 Belangrijke data: 19 januari: Vergadering oudervereniging. 26 januari: 10-minutengesprekken groep 1 en 2 11 februari: Voorleeswedstrijd in de Stenge te Heinkenszand 16 februari t/m 20 februari: voorjaarsvakantie

Nadere informatie

EEN SCHOOLEIGEN HUISWERKBELEID

EEN SCHOOLEIGEN HUISWERKBELEID Stationstraat 22, 8700 Tielt 051/406263 051/409943 hetspoor@kbo-tielt.be www.kbo-tielt.be/hetspoor EEN SCHOOLEIGEN HUISWERKBELEID (geïnspireerd op Huiswerk in de basisschool, van Ameye en Vanspauwen) Vooraf

Nadere informatie

Verontschuldigd : San Simons, Sofie Lombaert, Mira Theunissen, Sana a Al-Far, Sigrid Festjens, Thiery Versauw, Riene Bruffaerts

Verontschuldigd : San Simons, Sofie Lombaert, Mira Theunissen, Sana a Al-Far, Sigrid Festjens, Thiery Versauw, Riene Bruffaerts Verslag vergadering ouderraad van 11 oktober 2011 Aanwezig : Nathalie Vanhaesendonck, Goedele Swillens, Myriam Verschoren, Patricia Van den Borre, Geert Wynants, Christine Tinlot, Céline Muller, Jeannette

Nadere informatie

WELKOM op onze school.

WELKOM op onze school. 16 de jaargang nr. 1 maandag, 5 september 2016 Groot worden verstandig(er) worden kennis opdoen ervaring verwerven dit alles gaat niet vanzelf. daarom WELKOM op onze school. We gaan er samen tegenaan!

Nadere informatie

WERKGROEP KLEUTERSCHOOL

WERKGROEP KLEUTERSCHOOL WERKGROEP KLEUTERSCHOOL Informatie brochure... werkgroepen en helpende handen op de school FAMILIA kleuterschool Pieter Van Maldereplein 8 2650 EDEGEM www.familiaks.be WERKGROEP KLEUTERSCHOOL Beste ouders

Nadere informatie

De Ouderraad 18 september 2018

De Ouderraad 18 september 2018 De Ouderraad 18 september 2018 Agenda WASDA? WIESDA? PRAKTISCH Wasda? AOR Alle ouders (democratisch) Samenwerking met de school Doel: Ouders informeren Ouders vertegenwoordigen Financiële hulp Adviseren

Nadere informatie

OUDERS, GRAAG GEZIEN OP SCHOOL! HOE EN WAAROM?

OUDERS, GRAAG GEZIEN OP SCHOOL! HOE EN WAAROM? OUDERS, GRAAG GEZIEN OP SCHOOL! HOE EN WAAROM? VLAAMSE CONFEDERATIE VAN OUDERS EN OUDERVERENIGINGEN, 2006 GEBASEERD OP DE BROCHURE VAN SCHOOLOPBOUWWERK BRUSSEL WAT IS EEN OUDERRAAD? Een ouderraad is een

Nadere informatie

Beleidsplan Leerlingenraad o.b.s. de Schuthoek 2012-2013

Beleidsplan Leerlingenraad o.b.s. de Schuthoek 2012-2013 Document leerlingenraad Beleidsplan Leerlingenraad o.b.s. de Schuthoek 2012-2013 Inhoud: 1. wat verstaan we onder een leerlingenraad? 2. opzet en organisatie van een leerlingenraad a. samenstelling van

Nadere informatie

Verslag vergadering 12 januari 2010

Verslag vergadering 12 januari 2010 Verslag vergadering 12 januari 2010 LOCATIE: Café "De Fotograaf" TIJDSTIP: dinsdag 12/01/2010 om 20h30 AANWEZIGEN: Sven De Mey (voorzitter), Ellen Camerlinck (penningmeester), Peter De Cat (secretaris),

Nadere informatie

Vergadering Oudercomité Vrije Basisschool Schriek-Grootlo

Vergadering Oudercomité Vrije Basisschool Schriek-Grootlo Vergadering Oudercomité Vrije Basisschool Schriek-Grootlo Datum: 15 september 2011 Aanwezigen: zie presentielijst Freek heet de vele aanwezigen welkom op de startvergadering schooljaar 2011-2012 van het

Nadere informatie

3. Pedagogisch beleid.1.2b Draaiboek jaarfeest BSO 1 van 5

3. Pedagogisch beleid.1.2b Draaiboek jaarfeest BSO 1 van 5 3. Pedagogisch beleid.1.2b Draaiboek jaarfeest BSO 1 van 5 Het BSO- feest is ieder jaar anders. De ene keer is het een playbackshow, een talentenjacht en weer een andere keer een optreden. Afgelopen jaren

Nadere informatie

Onze slogan voor dit schooljaar:

Onze slogan voor dit schooljaar: Onze slogan voor dit schooljaar: Agenda 01.05.2017: Feest van de Arbeid = geen school! 07.05.2017: Eerste Communie in de kapel te Varenwinkel om 9 uur Iedereen van harte welkom! 08.05.2017: Project dode

Nadere informatie

Verslag werkvergadering

Verslag werkvergadering Verslag werkvergadering 02-07-2012 LOCATIE (TIJDSTIP): ten huize Van Puymbrouck-Schouteden (20u00) AANWEZIGEN: Ellen Camerlinck (penningmeester; EC), Peter De Cat (secretaris; PDC), Karen Schouteden (KS),

Nadere informatie

MAANDINFORMATIE DECEMBER 2012

MAANDINFORMATIE DECEMBER 2012 MAANDINFORMATIE DECEMBER 2012 OBS Het Startblok Burgemeester van Haarenlaan 871 Telefoon: 010-4737889 www.hetstartblok.net Ma 03 Di 04 Wo 05 Week 49 Sinterklaasfeest! 08.20 uur ontvangst Sint en Pieten

Nadere informatie

Ouders De Twijg vzw. De koptelefoons zijn intussen aangekocht voor een budget van 240 euro en worden reeds actief gebruikt.

Ouders De Twijg vzw. De koptelefoons zijn intussen aangekocht voor een budget van 240 euro en worden reeds actief gebruikt. Verslag vergadering 21/11/2017 Aanwezig: Hans Coessens Pieter Heymans Johan Ottenburgh Liesbeth Pauwels Marjan Plasschaert Nathalie Franchoo Hannelore Maddens Pieter Jan Van Steen Michael Wyffels Kirsten

Nadere informatie

Afspraken voor de kinderen in Van Bladelstraat 28 lager onderwijs

Afspraken voor de kinderen in Van Bladelstraat 28 lager onderwijs Afspraken voor de kinderen in Van Bladelstraat 28 lager onderwijs 2013-2014 ONTHAAL Voor kinderen die naar school gaan in SG De Kraal in de Van Bladelstraat 28 en 29, is er een korte opvang in de school

Nadere informatie

VERSLAG. Vergadering van het oudercomité op 18-September 2014 om 20u

VERSLAG. Vergadering van het oudercomité op 18-September 2014 om 20u VERSLAG Vergadering van het oudercomité op 18-September 2014 om 20u Laatste verslag 1. brandpreventie : eerste brandoefening dit schooljaar al achter de rug, verliep vlot en binnen de tijd. Volgende brandoefening

Nadere informatie

Afwezig: Tanja Jaspers, Henrick Verver, Marie-Annick Götze, Leen Swinnen, Valerie Dufraing

Afwezig: Tanja Jaspers, Henrick Verver, Marie-Annick Götze, Leen Swinnen, Valerie Dufraing Vergadering ouderraad 15-05-2012 Aanwezig: Myriam van Hees, Jan Mees, Corina de Groot, Samantha Uytdehaag, Juf Riet, Juf Lieve, Juf Griet, Anke Lambrechts, Cindy Andries, Wendy van Loenhout, juf Ellen,

Nadere informatie

Explorers. Begeleiding. Explorerraad

Explorers. Begeleiding. Explorerraad Explorers De oudste leden van de Graaf Ottogroep zijn lid van het speltak Explorers. Explorers zijn zelfstandige, creatieve, gezellige en nieuwsgierige jongeren die niet bang zijn iets vreemds uit te proberen.

Nadere informatie