Voorstel In te stemmen met de prioritering voor de fietspaden volgens de aangeven volgorde.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voorstel In te stemmen met de prioritering voor de fietspaden volgens de aangeven volgorde."

Transcriptie

1 Raadsvergadering: 29 juni 2010 Agendapunt: 17 Kenmerk: Datum voorstel: 19 januari 2010 Portefeuillehouder: Wethouder K. Brand Informant: De heer J. Speulman Onderwerp: Prioritering fietspaden Voorstel In te stemmen met de prioritering voor de fietspaden volgens de aangeven volgorde. Inleiding In de commissie Grondgebied 14 oktober 2009 is de notitie fietspaden gemeente Staphorst behandeld. De commissie heeft ingestemd met de notitie, maar er heeft geen besluitvorming plaatsgevonden over de prioritering. Aangezien er met de aanleg fietspaden hoge investeringen zijn gemoeid zou aan de nieuwe gemeenteraad worden voorgelegd of / en voor welke fietspad(en) bedragen moeten worden opgenomen op de investeringslijst. Argumenten 1.1. Voor de uitwerking de notitie fietspaden is het wenselijk dat er een prioritering wordt aangegeven. Met inachtneming de opmerkingen die zijn gemaakt tijdens de behandeling de notitie fietspaden in de Commissie Grondgebied d.d wordt de volgende prioritering voorgesteld: 1. Mr.J.B. Kanlaan / Evenboersweg De aanleg een vrijliggend fietspad langs de Mr.J.B. Kanlaan / Evenboersweg is vaak genoemd tijdens behandeling de notitie fietspaden. De aanleg een vrijliggend fietspad is wenselijk voor de fietsers. Zowel de aanwonenden, schoolkinderen en recreatieve fietsers hebben baat bij de aanleg een vrijliggend fietspad. De kanttekening die hierbij moet worden gemaakt is het gegeven dat de gemeente de Mr.J.B.Kanlaan / Evenboersweg wil ontmoedigen als route voor (vracht)verkeer tussen Nieuwleusen en Staphorst. Hiertoe zijn vorig jaar verkeersmaatregelen aangebracht. De aanleg een vrijliggend fietspad betekent voor het gemotoriseerde verkeer dat zij geen hinder meer ondervinden fietsers. De route wordt voor hen dan aantrekkelijker om (weer) te gebruiken en verwacht mag worden dat de snelheid zal toenemen. De aanleg een éénzijdig in twee richtingen te berijden fietspad betekent ook dat fietsers op bepaalde locaties de weg moeten oversteken. 4,0 kilometer wordt geraamd op ,-.

2 2. Heerenweg (ged. komgrens IJhorst - gemeentegrens) Voor de Heerenweg geldt dat tussen Halfweg en IJhorst er een vrijliggend mengfietspad ligt. In het centrum IJhorst zijn suggestiestroken in rood asfalt aangelegd. Na de kom tot aan de gemeentegrens moeten fietsers gebruik maken de bestaande weg. De Heerenweg heet na de gemeentegrens Groot Oever (gemeente Hardenberg). Het weggedeelte Groot Oever (gem. Hardenberg) is niet voorzien een fietspad. Vanaf de Bloemberg liggen er wel vrijliggende fietspaden langs de weg. De aanleg een vrijliggend fietspad heeft vooral zin indien ook de gemeente Hardenberg langs Groot Oever een vrijliggend fietspad aanlegt. 2,1 kilometer wordt geraamd op ,-. 3. Vaartweg (Fietspad langs de noordoever de Hoogeveense Vaart tussen de Noordweg en de Vaartweg) Het gaat hierbij om een ontbrekende schakel uit projectplan Stadsrandzone Meppel/Reestdal. Het aan te leggen fietspad heeft een lengte ca. 600 m. en loopt langs de noordoever de Hoogeveense vaart. Kostenindicatie: De aanleg een vrijliggend recreatief fietspad met een lengte 0,6 kilometer wordt geraamd op ,-. 4. Hasselterweg Fietspad langs de Hasselterweg (N377) tussen de Matenweg en de Rechterensweg. De provincie Overijssel heeft in 2008 een fietspad aangelegd langs de Hasselterweg (N377) tussen de Klaas Kloosterweg West en de Matenweg. Dit pad is aangelegd om de bewoners op de hoek Matenweg / N377 de mogelijkheid te geven met de (brom)fiets en naar huis te kunnen gaan. De gemeente heeft de provincie verzocht het fietspad door te trekken tot aan de Holtrustweg. Mogelijk alternatief is dat de gemeente een fietspad aanlegt tussen de N377 en het fietspad tussen de Rechterensweg en Holtrustweg (lengte ca. 530 meter) en de provincie het fietspad doortrekt de Matenweg tot aan de Rechterensweg Tot op heden staat de provincie afwijzend tegenover beide voorstellen. Kostenindicatie: De aanleg een vrijliggend recreatief fietspad met een lengte 0,53 kilometer wordt geraamd op ,-. 5. Lankhorsterweg (ged. Reestweg - Gemeenteweg) De Lankhorsterweg is een aantrekkelijke fietsroute. De weg is gelegen naast het Reestdal en vormt een verbinding tussen IJhorst en Meppel. De weg kent vooral op het gedeelte tussen Meppel en de Schapenstreek vele bochten. Langs de Lankhorsterweg staan verschillende woningen en boerderijen. Vanuit IJhorst is er een fietsverbinding met Meppel waarbij gebruik kan worden gemaakt al aanwezige vrijliggende fietspaden. Deze route loopt via de Heerenweg - Poortsteeg - IJhorster Kerkweg - De Wijk - Rogat naar Meppel. 3,4 kilometer wordt geraamd op ,-.

3 Vooralsnog is geen prioriteit toegekend aan de onderstaande fietspaden. Gemeenteweg (ged. komgrens - Halfweg) Fietspad naar de Veldschuur Reeststouwe t Endewegje Fietspad langs de Achthoevenweg tussen de Hoogeweg en Waanders In de college vergadering 1 september 2009 is aan deze fietsverbinding een hoge prioriteit toegekend. In Com. Grondgebied is over dit fietspad geen standpunt ingenomen. Het weggedeelte tussen de stovonde en de Hoogeweg is voorzien suggestiestroken. Geregeld krijgt de gemeente zowel vrachtwagenchauffeurs als fietsers opmerkingen over dit weggedeelte. Genoemd worden dan de krappe ruimte ter hoogte Waanders en de hoge snelheid waarmee het gemotoriseerde verkeer langs fietsers rijdt. Het realiseren een wegverbreding bij Waanders lijkt nagenoeg niet mogelijk. Aan de westzijde grenst Rijkswaterstaat aan onze weg. Gezien de geringe breedte de strook Rijkswaterstaat zal Rijkswaterstaat geen grond kunnen afstaan. Aan de oostzijde grenst de weg aan het perceel Waanders. Gezien de besprekingen eerder met Waanders ten tijde de aanleg de stovonde is de verwachting dat Waanders geen grond zal willen afstaan, omdat dit consequenties heeft voor de parkeerplaatsen voor Waanders. De woningen die staan tussen de stovonde en de Hoogeweg zijn voor het fietsverkeer ook bereikbaar zonder dat gebruik hoeft te worden gemaakt dit gedeelte de Achthoevenweg. Aangezien verder geen bebouwing staat tussen de stovonde en de Hoogeweg is een mogelijkheid om dit weggedeelte te verbieden voor het langzame verkeer. Dit verkeer moet dan gebruik maken de Muldersweg. Indien gekozen wordt voor deze oplossing kan de krappe bocht (stovonde - Achthoevenweg) worden verbreed ten behoeve het vrachtverkeer. Kanttekeningen 1. De provincie werkt aan een nieuwe fietspadencategorisering. Momenteel onderzoekt de provincie de mogelijkheden om te komen tot een gewijzigde fietspadencategorisering. In het huidige provinciale raamplan fietspaden wordt onderscheid gemaakt in: Verkeerspaden, Mengpaden en Recreatieve paden. De subsidiering de verkeerspaden en recreatieve paden is duidelijk echter de subsidiering de mengpaden is vaak lastig. Het voornemen de provincie is te kiezen voor Verkeerspaden of Recreatieve paden. De categorie Mengpaden komt dan te vervallen. Aangezien de nieuwe fietspadencategorisering nog niet is vastgesteld is voor de aanleg vrijliggende fietspaden langs de Mr.J.B. Kanlaan/Evenboersweg, Heerenweg en Lankhorsterweg nog uitgegaan de aanleg mengpaden. Mocht de provincie besluiten tot opheffing de categorie mengpaden dan zal aan de genoemde wegen de functie recreatief fietspad worden toegekend. Recreatieve fietspaden zijn minder breed waardoor de aanlegkosten minder hoog zijn. Recreatieve fietspaden kunnen in breedte verschillen. De breedte is mede afhankelijk het aantal fietsers dat het fietspad gebruikt maakt. Indien gekozen wordt voor een breder fietspad zullen ook de aanlegkosten hoger zijn.

4 Risico s Het realiseren vrijliggende fietspaden vraagt veel tijd. Overeenstemming zal moeten worden bereikt met de verschillende grondeigenaren. Financiën In het provinciale Raamplan Fietspaden 2008 zijn de volgende richtprijzen afgegeven voor de aanleg fietspaden. Deze prijzen zijn incl. voorbereiding, grondverwerving, BTW en geïndexeerd naar 2010 als volgt. - Mengpaden - ca ,-- per kilometer fietspad - Recreatieve paden - ca ,-- per kilometer fietspad De aanlegkosten de verschillende soorten fietspaden lopen sterk uiteen. In het raamplan fietspaden worden hiervoor als oorzaken aangegeven: verschillen in uitvoeringsvorm (breedte) en de consequenties daar voor de grondverwerving en voorbereidingskosten. Bij de geraamde aanlegkosten is geen rekening gehouden met: - het eventueel verleggen nutsvoorzieningen - het aanbrengen openbare verlichting - extra verkeersmaatregelen - externe voorbereiding Voor het realiseren fietsverbindingen is het nodig dat op de investeringlijst gelden worden gereserveerd. Dekking Op de lijst (niet uitstelbaar) investeringen voor de jaren 2012, 2014 en 2016 is een bedrag ,- opgenomen. Subsidiemogelijkheden Voor de aanleg recreatieve fietspaden kan mogelijk gebruik worden gemaakt subsidiemogelijkheden uit het provinciaal MeerJarenProgramma (pmjp). Voor de aanleg verkeerspaden kan beroep worden gedaan op de Brede Doeluitkering verkeer en vervoer (BDU). Commissie Dit voorstel is besproken in de raadscommissievergadering 15 juni Burgemeester en wethouders Staphorst, J.D. Alssema, burgemeester. Mr. J. Smit, secretaris.

5 De raad de gemeente Staphorst; Nr. 6c - 17 gelezen het voorstel burgemeester en wethouders d.d. 19 januari 2010; B E S L U I T: 1. in te stemmen met de prioritering voor de aanleg fietspaden; 2. op basis de uitkomsten de kadernota kernen t.z.t. een besluit te nemen over het fietsverkeer op de Achthoevenweg (gedeelte stovonde Hoogeweg). Aldus besloten in de openbare vergadering de raad der gemeente Staphorst 29 juni 2010, voorzitter, griffier

Regionaal voorbeeldgebied Duurzaam Veilig KOVO "KOV7"

Regionaal voorbeeldgebied Duurzaam Veilig KOVO KOV7 Raadsvergadering: 5 juli 2005 Agendapunt: 12 Kenmerk: R-050429-JSP-1429 Datum voorstel: 22 juni 2005 Wethouder Ws. Bron Informant: De heer J.N. Speulman Portefeuillehouder: Onderwerp: Regionaal voorbeeldgebied

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer : 2013/14830 Datum : 3 september 2013 Programma : Mobiliteit Blad : 1 van 5 Cluster : Ruimte Portefeuillehouder : dhr. T.

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 19 februari 2008 Nummer voorstel: 2008/28

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 19 februari 2008 Nummer voorstel: 2008/28 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 19 februari 2008 Nummer voorstel: 2008/28 Voor raadsvergadering d.d.: 4-3-2008 Agendapunt: Onderwerp:

Nadere informatie

Ontwerpbesluit pag. 4. Toelichting pag. 5

Ontwerpbesluit pag. 4. Toelichting pag. 5 College van Gedeputeerde Staten Statenvoorstel DATUM 19-12-2017 NUMMER PS PS2018MME07 AFDELING Mobiliteit COMMISSIE MME STELLER A.M. van 't Zand DOORKIESNUMMER 3346 DOCUMENTUMNUMMER 81C4B60E PORTEFEUILLEHOUDER

Nadere informatie

*ZE9BF363ADB* Raadsvergadering d.d. 30 juni 2015

*ZE9BF363ADB* Raadsvergadering d.d. 30 juni 2015 *ZE9BF363ADB* Raadsvergadering d.d. 30 juni 2015 Agendanr. 12. Aan de Raad No.ZA.12-20073/DV.14-2582, afdeling Ruimte. Sellingen, 18 juni 2015 Onderwerp: Voet-/fietspad Parc Emslandermeer van/naar het

Nadere informatie

Gemeente Den Haag DSO/ RIS VASTSTELLEN RECHTTREKKEN FIETSPAD IJSCLUBPAD HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS,

Gemeente Den Haag DSO/ RIS VASTSTELLEN RECHTTREKKEN FIETSPAD IJSCLUBPAD HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Gemeente Den Haag DSO/2015.959 RIS 287217 VASTSTELLEN RECHTTREKKEN FIETSPAD IJSCLUBPAD HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, overwegende dat: - de gemeente de groei van het autoverkeer wil beperken

Nadere informatie

Kinderboerderij Staphorst

Kinderboerderij Staphorst Raadsvergadering: 4 juli 2006 Agendapunt: 8 Kenmerk: R-050208-MMA-1103 Datum voorstel: 21 juni 2006 Wethouder K. Brand Informant: De heer. A.J. Stolmeijer Portefeuillehouder: Onderwerp: Kinderboerderij

Nadere informatie

Verkeersplan gemeente Staphorst Uitvoeringsplan Rouveen. Verkeersplan gemeente Staphorst. Uitvoeringsplan IJhorst, Punthorst e.o. Datum vaststelling

Verkeersplan gemeente Staphorst Uitvoeringsplan Rouveen. Verkeersplan gemeente Staphorst. Uitvoeringsplan IJhorst, Punthorst e.o. Datum vaststelling Verkeersplan gemeente Staphorst Uitvoeringsplan IJhorst, Punthorst e.o. Datum vaststelling Verkeersplan gemeente Staphorst Uitvoeringsplan Staphorst Verkeersplan gemeente Staphorst Uitvoeringsplan Staphorst

Nadere informatie

Onderwerp Beschikbaar stellen van een krediet t.b.v. reconstructie kom Buurmalsen en vrijliggende fietspaden

Onderwerp Beschikbaar stellen van een krediet t.b.v. reconstructie kom Buurmalsen en vrijliggende fietspaden Raadsvoorstel Vergadering : 26 februari 2013 Voorstelnummer : 02.07 Registratienummer : 13.000419 Portefeuillehouder : R.S. van Meygaarden Afdeling : Ruimtelijk Beheer, Beleid Bijlage(n) : 2 B&W-datum/nummer

Nadere informatie

Raadsvergadering. 17 mei

Raadsvergadering. 17 mei RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 17 mei 2018 18-037 Onderwerp Beschikbaar stellen krediet van 583.200,- voor het duurzaam veilig verbreden van de Parallelweg langs de A12. Aan de raad, Onderwerp Beschikbaar

Nadere informatie

14 Stiens, 30 mei 2017

14 Stiens, 30 mei 2017 14 Stiens, 30 mei 2017 Raadsvergadering: 7 september 2017 Voorstelnummer: 2017/22 Portefeuillehouder: G. Visser Behandelend ambtenaar: W. van der Meer E-mail: w.vandermeer@leeuwarderadeel.nl Telefoonnr.

Nadere informatie

*ZE9F6A93BD7* Raadsvergadering d.d. 26 mei 2015

*ZE9F6A93BD7* Raadsvergadering d.d. 26 mei 2015 *ZE9F6A93BD7* Raadsvergadering d.d. 26 mei 2015 Agendanr.. Aan de Raad No.ZA.15-32500/DV.15-471, afdeling Ruimte. Sellingen, 18 mei 2015 Onderwerp: Uitwerking bezuinigingsdoelstellingen Openbare Verlichting

Nadere informatie

Verkeer en Openbare Ruimte Wat omvatte het programma?

Verkeer en Openbare Ruimte Wat omvatte het programma? Wat omvatte het programma? Het programma Verkeer en Openbare Ruimte omvatte de beleidsonderdelen: Wegen Verkeer Openbaar vervoer Waterbeheersing Openbaar groen Natuur en landschap Wat wilden we bereiken?

Nadere informatie

*ZE9D31A5A7D* Raadsvergadering d.d. 27 januari 2015

*ZE9D31A5A7D* Raadsvergadering d.d. 27 januari 2015 *ZE9D31A5A7D* Raadsvergadering d.d. 27 januari 2015 Agendanr. 9. Aan de Raad No.ZA.13-25984/DV.14-417, afdeling Ruimte. Sellingen, 15 januari 2015 Onderwerp: Herinrichting schoolomgeving OBS De Plaggenborg

Nadere informatie

24 september n.v.t.

24 september n.v.t. Aan de raad van de gemeente Olst-Wijhe. Raadsvergadering d.d. Agendapunt Opiniërend besproken d.d. Portefeuillehouder 24 september 2018 11 n.v.t. wethouder M. Blind Zaaknummer 7994-2018 Datum B&W-besluit

Nadere informatie

Vragen en antwoorden aanleg Fietspad Houten-Culemborg Datum : 5 december 2018 Status : definitief Opstellers : Greetje Santing / Edwin Boonstoppel

Vragen en antwoorden aanleg Fietspad Houten-Culemborg Datum : 5 december 2018 Status : definitief Opstellers : Greetje Santing / Edwin Boonstoppel Vragen en antwoorden aanleg Fietspad Houten-Culemborg Datum : 5 december 2018 Status : definitief Opstellers : Greetje Santing / Edwin Boonstoppel Vraag Gebruik Voor wie is het toekomstige fietspad bedoeld?

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Project Herinrichting Herenweg, Oranje Nassaulaan Warmond. besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen

Raadsvoorstel. Project Herinrichting Herenweg, Oranje Nassaulaan Warmond. besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen Raadsvoorstel Project Herinrichting Herenweg, Oranje Nassaulaan Warmond doel: aan: besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen zaaknummer: 168639 datum voorstel: 7 september 2016 datum collegevergadering:

Nadere informatie

HERINRICHTING N259 STEENBERGEN VARIANTEN EN VOORKEURSVARIANT HERINRICHTING N259

HERINRICHTING N259 STEENBERGEN VARIANTEN EN VOORKEURSVARIANT HERINRICHTING N259 STEENBERGEN EN VOORKEURSVARIANT 1 AGENDA 2 Opening wethouder Zijlmans De opgave Functie en gebruik van de N259 Resultaten haalsessie Varianten herinrichting N259 Voorkeursvariant PAUZE / VRAGEN Vervolg

Nadere informatie

Onderwerp Notitie Uitwerking twee projecten uit de nota Ontbrekende fietspadschakels en wandelpaden

Onderwerp Notitie Uitwerking twee projecten uit de nota Ontbrekende fietspadschakels en wandelpaden OPENBAAR Adviseur: E.F. Vergunst (GGZ/VROM), tel. 854 Portefeuillehouder: E. Mackay 08.04936 1 ADVIESNOTA POLITIEKE RONDE d.d. 3 juli 2008 Raadsvergadering d.d. 17 juli 2008 Voorstel nr. 51/08 Programma

Nadere informatie

Onderwerp: Beschikbaar stellen gereserveerde middelen aanpassing rijksweg N34

Onderwerp: Beschikbaar stellen gereserveerde middelen aanpassing rijksweg N34 *18.01953* VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Behandelend ambtenaar: J. Ymker Afdeling/cluster: / Telefoonnr.: Portefeuillehouder: T. Houwing Registratienummer: 18.01953 Onderwerp: Beschikbaar stellen gereserveerde

Nadere informatie

Advies voor burgemeester en wethouders. Tel.: 0522-46 75 11

Advies voor burgemeester en wethouders. Tel.: 0522-46 75 11 Advies voor burgemeester en wethouders Afdeling: Bouwen en Milieu Afdeling: Behandelend ambtenaar: Leon Teeuw Behandelend ambtenaar: Tel.: 0522-46 75 11 Tel.: Par. sectordir: Par. afd.hoofd: Par. sectordir:

Nadere informatie

Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum Verkeerskundige analyse Torenlaan

Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum Verkeerskundige analyse Torenlaan *1024661* Gemeenteraad Gemeente Hengelo Postbus 18 7550 AA Hengelo Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum Verkeerskundige analyse Torenlaan 1010707 Geachte gemeenteraad, In de commissie Fysiek zijn vragen

Nadere informatie

RAADSVERGADERING d.d. 1 februari 2018

RAADSVERGADERING d.d. 1 februari 2018 RAADSVERGADERING d.d. 1 februari 2018 Zaaknummer Voorstelnummer Onderwerp Agendapunt Portefeuillehouder(s) Afdelingshoofd(en) Z-17-011455 DOC-17-038849 Verzoek onttrekken aan de openbaarheid van een parkeerplaats,

Nadere informatie

Raadsvergadering. Onderwerp Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst Werk en Inkomen (GR RDWI)

Raadsvergadering. Onderwerp Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst Werk en Inkomen (GR RDWI) RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 17-12-2015 15-097 Onderwerp Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst Werk en Inkomen (GR RDWI) Aan de raad, Onderwerp Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst

Nadere informatie

1. Aanleiding NOTITIE VARIANTEN FIETSPAD BERKELSEDIJKJE

1. Aanleiding NOTITIE VARIANTEN FIETSPAD BERKELSEDIJKJE NOTITIE VARIANTEN FIETSPAD BERKELSEDIJKJE 1. Aanleiding Op 31 maart 2016 heeft de gemeenteraad op basis van de herziening van het Mobiliteitsplan besloten om een nadere studie te doen naar de positie van

Nadere informatie

VRIJGAVE INSPRAAK FIETSVERBINDING KRUISPUNT WALDORPSTRAAT-VIADUCTWEG (ONDERDEEL STERFIETSROUTE RIJSWIJK/DELFT)

VRIJGAVE INSPRAAK FIETSVERBINDING KRUISPUNT WALDORPSTRAAT-VIADUCTWEG (ONDERDEEL STERFIETSROUTE RIJSWIJK/DELFT) RIS297062 VRIJGAVE INSPRAAK FIETSVERBINDING KRUISPUNT WALDORPSTRAAT-VIADUCTWEG (ONDERDEEL STERFIETSROUTE RIJSWIJK/DELFT) Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag, overwegende dat: - het

Nadere informatie

agendapunt 14 portefeuillehouder M. Bosman bijlagen 4

agendapunt 14 portefeuillehouder M. Bosman bijlagen 4 Raadsvoorstel ** onderwerp raadsvergadering 27september 2011 datum 10/06/2011 agendapunt 14 portefeuillehouder M. Bosman behandelend ambtenaar R. Simons bijlagen 4 openbaar geheim Aan de raad van de gemeente

Nadere informatie

Voorstel voor de Raad

Voorstel voor de Raad Voorstel voor de Raad Datum raadsvergadering : 26 mei 2016 Agendapuntnummer : VI, punt 10 Besluitnummer : 2022 Portefeuillehouder : Wethouder Jan ten Kate Aan de gemeenteraad Onderwerp: Fietspad Linderweg.

Nadere informatie

Doorkiesnummer : (0495) Agendapunt: - ONDERWERP

Doorkiesnummer : (0495) Agendapunt: - ONDERWERP Ekeren, Rob van RB S1 RAD: RAD140709 woensdag 9 juli 2014 BW: BW140603 voorstel gemeenteraad Vergadering van de gemeenteraad van 9 juli 2014 Portefeuillehouder : H.A. Litjens Behandelend ambtenaar : Rob

Nadere informatie

Referentienummer Datum Kenmerk ehv.500.N01 14 november 2011 FV/HdM

Referentienummer Datum Kenmerk ehv.500.N01 14 november 2011 FV/HdM Notitie Referentienummer Datum Kenmerk 295747.ehv.500.N01 14 november 2011 FV/HdM Betreft Variantenstudie Beerseweg Inleiding De gemeente Oirschot heeft aan Grontmij gevraagd om een studie uit te voeren

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 18 augustus 2009 Nummer voorstel: 2009/92

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 18 augustus 2009 Nummer voorstel: 2009/92 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 18 augustus 2009 Nummer voorstel: 2009/92 Voor raadsvergadering d.d.: 01-09-2009 Agendapunt: 8

Nadere informatie

Aanpassing grenzen bebouwde kom Nijmegen-NoordProgramma / Programmanummer Mobiliteit / 1072

Aanpassing grenzen bebouwde kom Nijmegen-NoordProgramma / Programmanummer Mobiliteit / 1072 Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 25 mei 2011 / 117/2010 Fatale termijn: besluitvorming vóór: N.v.t. Onderwerp Aanpassing grenzen bebouwde kom Nijmegen-Noord Aanpassing grenzen bebouwde kom

Nadere informatie

Notitie Fietsvoorzieningen langs de d Oultremontweg / Tuinbouwweg.

Notitie Fietsvoorzieningen langs de d Oultremontweg / Tuinbouwweg. Notitie Fietsvoorzieningen langs de d Oultremontweg / Tuinbouwweg. Inleiding Tijdens de behandeling van de voorjaarsnota in de raad van 25 juni 2013 heeft het college toegezegd 75.000,00 beschikbaar te

Nadere informatie

Raadsvergadering. Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan partiële herziening Dorp Odijk 2012, snippergroen

Raadsvergadering. Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan partiële herziening Dorp Odijk 2012, snippergroen RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 23 juni 2016 16-042 Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan partiële snippergroen Aan de raad, Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan partiële snippergroen Gevraagde

Nadere informatie

Argumenten 1.1 Binnen de randvoorwaarde van soberheid en doelmatigheid is de voorgestelde variant (3B) de best haalbare.

Argumenten 1.1 Binnen de randvoorwaarde van soberheid en doelmatigheid is de voorgestelde variant (3B) de best haalbare. Portefeuillehouder Datum raadsvergadering drs A.J. Ditewig 26 januari 2012 Datum voorstel 23 december 2011 Agendapunt Onderwerp Spoorwegovergang in Leijenseweg te Bilthoven De raad wordt voorgesteld te

Nadere informatie

Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt :

Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : Aan de Raad Made, 2 februari 2010 Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : Raadsvergadering: 25 februari 2010 Nummer raadsnota: 10 Onderwerp: Ontsluiting Thijsseweg Portefeuillehouder: Bijlagen:

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2016/3

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2016/3 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 15-12-2015 Nummer voorstel: 2016/3 Voor raadsvergadering d.d.: 12-01-2016 Agendapunt: 4 Onderwerp:

Nadere informatie

FAQ Fietspad Helmond-Eindhoven: Nr. Categorie Vraag Antwoord

FAQ Fietspad Helmond-Eindhoven: Nr. Categorie Vraag Antwoord FAQ Fietspad Helmond-Eindhoven: Nr. Categorie Vraag Antwoord De fiets is voor velen het ideale vervoermiddel op kortere afstanden. Op dit moment is er geen directe, snelle en kwalitatief hoogwaardige fietsverbinding

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 19 mei 2009 Nummer voorstel: 2009/61

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 19 mei 2009 Nummer voorstel: 2009/61 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 19 mei 2009 Nummer voorstel: 2009/61 Voor raadsvergadering d.d.: 02-06-2009 Agendapunt: 8 Onderwerp:

Nadere informatie

Onderwerp Aanleg drainage in Prinsessenwijk en Oranjepark en niet overgaan tot stimuleringskader aanleg drainage

Onderwerp Aanleg drainage in Prinsessenwijk en Oranjepark en niet overgaan tot stimuleringskader aanleg drainage OPENBAAR Adviseur: C.A. Brunt (VROM, tst. 813) Portefeuillehouder: E. Mackay 11.01305 1 ADVIESNOTA Politieke Ronde d.d. 17 maart 2011 Raadsvergadering d.d. 31 maart 2011 Voorstel nr. Programma en product

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Agendapunt: 12 december Behandeld door: E. Koedam. Onderwerp: Verbeteren fietspad Barneveldsestraat.

Raadsvoorstel. Agendapunt: 12 december Behandeld door: E. Koedam. Onderwerp: Verbeteren fietspad Barneveldsestraat. Raadsvoorstel Nummer: 169755 Behandeld door: E. Koedam Agendapunt: 12 december 2017 Onderwerp: Verbeteren fietspad Barneveldsestraat Geachte raad, Samenvatting: In opdracht van de gemeenteraad is er bij

Nadere informatie

Onderwerp: Voortgang grondaankoop voor project fietspad 't Woud - Alkmaar

Onderwerp: Voortgang grondaankoop voor project fietspad 't Woud - Alkmaar Agendapunt : 11. Voorstelnummer : 09-051. Raadsvergadering : 25 september 2014 Naam opsteller : Rienk van der Meer Informatie op te vragen bij : Rienk van der Meer Portefeuillehouder(s) : Peter van Huissteden

Nadere informatie

Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt :

Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : Aan de Raad Made, 23 december 2008 Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : Raadsvergadering: 29 januari 2009 Nummer raadsnota: 8 Onderwerp: Beheer natte ecologische verbindingszones / Uitvoeringsproject

Nadere informatie

*Z0964F6CA3D* Gemeenteraad van Goeree-Overflakkee Postbus AA MIDDELHARNIS. Geachte raad,

*Z0964F6CA3D* Gemeenteraad van Goeree-Overflakkee Postbus AA MIDDELHARNIS. Geachte raad, Gemeenteraad van Goeree-Overflakkee Postbus 1 3240 AA MIDDELHARNIS *Z0964F6CA3D* Geachte raad, Registratienummer : Z -16-72253 / 10789 Agendanummer : 14 Portefeuillehouder : Wethouder Markwat Raadsvergadering

Nadere informatie

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1 Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april 2018 p 1 Tijdens participatiebijeenkomsten is een aantal keren aangegeven dat niet alleen gekeken

Nadere informatie

Lokale omroep verzoek standpunt gemeenteraad. Voorstel

Lokale omroep verzoek standpunt gemeenteraad. Voorstel Raadsvergadering: 11 januari 2011 Agendapunt: 14 Kenmerk: Datum voorstel: 14 december 2010 Portefeuillehouder: Burgemeester J.D. Alssema Informant: Mevrouw B. Hoogeveen Bastiaans Onderwerp: Lokale omroep

Nadere informatie

+ZI IJsselstein. Raadsvoorstel. agendapunt. 2012/00443 Mobiliteit Ruimte dhr. T. de Jong A. van Koolwijk

+ZI IJsselstein. Raadsvoorstel. agendapunt. 2012/00443 Mobiliteit Ruimte dhr. T. de Jong A. van Koolwijk Raadsvoorstel ^ \J Gemeente K lit C C II L C +ZI IJsselstein Aan de raad van de gemeente IJsselstein agendapunt 3 Raadsstuknummer Programma Cluster Portefeuillehouder: Informatie bij E-mail/tel. nr. 2012/00443

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Datum vergadering: 30 mei 2017 Datum voorstel: 4 april 2017 Nummer: A Onderwerp:

Raadsvoorstel. Datum vergadering: 30 mei 2017 Datum voorstel: 4 april 2017 Nummer: A Onderwerp: Raadsvoorstel Datum vergadering: 30 mei 2017 Datum voorstel: 4 april 2017 Nummer: A Onderwerp: Het wijzigen van de voorrangsregeling op rotondes binnen de bebouwde kom van Denekamp Voorgesteld raadsbesluit:

Nadere informatie

Raadscommissievoorstel

Raadscommissievoorstel Raadscommissievoorstel Status: Voorbereidend besluitvormend Agendapunt: 7 Onderwerp: Meerjarenprogramma Duurzaamheid 2014-2015 Datum: 12 november 2013 Portefeuillehouder: dhr. N.L. Agricola Decosnummer:

Nadere informatie

POLITIEKE MARKT COEVORDEN

POLITIEKE MARKT COEVORDEN POLITIEKE MARKT COEVORDEN behandeling in PMC d.d. 21 oktober 2010 Onderwerp Aanleg Toegangspoort De Pampert Kamer 1 Agendanr. 6 Soort behandeling doel behandeling inspreekmogelijkheid openbaar/besloten

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Realisatie carpool- en P&R terrein station Bunnik. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Realisatie carpool- en P&R terrein station Bunnik. Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 15 februari 2018 18-003 Onderwerp Realisatie carpool- en P&R terrein station Bunnik Aan de raad, Onderwerp Realisatie carpool- en P&R terrein station Bunnik Gevraagde

Nadere informatie

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo Vergadering d.d. Agendapunt: 27 november 2018 Zaaknummer: 498212 Portefeuillehouder : J.H. Lammers Openbaar Besloten Team : Team Gemeentewerken

Nadere informatie

Raadsvoorstel 25 juni 2015 AB15.00400 RV2015-046

Raadsvoorstel 25 juni 2015 AB15.00400 RV2015-046 Raadsvergadering d.d. Casenummer Raadsvoorstelnummer Raadsvoorstel 25 juni 2015 AB15.00400 RV2015-046 Gemeente Bussum Ter beschikking stellen krediet en budget t.b.v. transformatie Grondwal De Nieuwe Vaart

Nadere informatie

Snelfietsroute Nijmegen-Mook-Cuijk

Snelfietsroute Nijmegen-Mook-Cuijk Openbaar Onderwerp Snelfietsroute Nijmegen-Mook-Cuijk Programma Mobiliteit Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting Vanuit de voormalige stadsregio Arnhem-Nijmegen, nu provincie Gelderland, is het initiatief

Nadere informatie

Doetinchem, 31 mei 2017

Doetinchem, 31 mei 2017 Aan de raad AGENDAPUNT NR. 10.9 ALDUS VASTGESTELD 8 JUNI 2017 Verdubbeling Europaweg Te besluiten om: 1. Voor de doorstroming van de Europaweg het maatregelpakket onder 2 t/m 7 als belangrijkste opgaven

Nadere informatie

Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan Noordweg

Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan Noordweg raadsvoorstel agendapunt volgnummer onderwerp 6 11-20 Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan Noordweg behandelen in raadscommissie Ruimte portefeuillehouder programma behandeld door e-mail Wethouder Aalberts

Nadere informatie

Zevenhovenseweg. Gemeente Nieuwkoop

Zevenhovenseweg. Gemeente Nieuwkoop Zevenhovenseweg Gemeente Nieuwkoop Aanleiding project fietspad F314 Provincie Zuid-Holland heeft in de periode 2008-2012 het verbeteren van fietsroutes tot prioriteit gemaakt. Fietspad Zevenhovenseweg

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp: Entree Oost/Vijverpark - Verleggen grens bebouwde kom Schipholweg BBV nr: 2016/567431

Raadsstuk. Onderwerp: Entree Oost/Vijverpark - Verleggen grens bebouwde kom Schipholweg BBV nr: 2016/567431 Raadsstuk Onderwerp: Entree Oost/Vijverpark - Verleggen grens bebouwde kom Schipholweg BBV nr: 2016/567431 1. Inleiding De Entree Oost in Haarlem wordt een mooie nieuwe woonwijk met ongeveer 400 woningen.

Nadere informatie

Raadscommissievoorstel

Raadscommissievoorstel Raadscommissievoorstel Status: Voorbereidend besluitvormend Agendapunt: 6 Onderwerp: Beschikbaar stellen krediet aankoop gronden en maken bestemmingsplan (Oudleusen). Datum: Portefeuillehouder: dhr. E.

Nadere informatie

Oplegger voor het raadsdebat

Oplegger voor het raadsdebat Oplegger voor het raadsdebat Datum raadsdebat : 18 oktober 2018 Agendapuntnummer : XI, D1 Portefeuillehouder : Wethouder Mirjam Pauwels Onderwerp : Verkeerssituatie kruising Hoofdstraat- Steenbergerweg

Nadere informatie

Agendapunt: Meppel, Onderwerp: Bestuursrapportage 2010

Agendapunt: Meppel, Onderwerp: Bestuursrapportage 2010 Agendapunt: Meppel, Aan de Gemeenteraad. Raadsvoorstel nr. Onderwerp: Bestuursrapportage 2010 Voorgesteld besluit 1. In te stemmen met de Bestuursrapportage 2010; 2. De voorgestelde mutaties van de programmabegroting

Nadere informatie

Argumenten 1.1 Publiek-publieke samenwerking biedt het sterkste regie-instrumentarium voor de gemeente.

Argumenten 1.1 Publiek-publieke samenwerking biedt het sterkste regie-instrumentarium voor de gemeente. Portefeuillehouder Datum raadsvergadering mr. M.C.T. Bakker-Smit 18 oktober 2018 Datum voorstel 18 september 2018 Agendapunt Onderwerp Beheer en exploitatie sportaccommodaties De raad wordt voorgesteld

Nadere informatie

M. van Baaren, S. van der Lee. Advies: In te stemmen met beantwoording in bijgaande Raadsinformatiebrief en deze naar de raad te sturen

M. van Baaren, S. van der Lee. Advies: In te stemmen met beantwoording in bijgaande Raadsinformatiebrief en deze naar de raad te sturen VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & BEANTWOORDING ARTIKEL 40 VRAGEN Van: B. van Hell Tel nr: 8914 Nummer: 17A.01246 Datum: 13 november 2017 Team: CZ Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift aan: M.

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp Vaststellen vervolgtraject project herinrichting Loswal fase 1

Raadsvoorstel. Onderwerp Vaststellen vervolgtraject project herinrichting Loswal fase 1 Raadsvoorstel Onderwerp Vaststellen vervolgtraject project herinrichting Loswal fase 1 Raadsvergadering 17 december 2009 Agendapunt Portefeuillehouder G.J. Bos Afdeling Ambtenaar Ruimte en Wonen C. Rijnen

Nadere informatie

Algemene Beschouwingen

Algemene Beschouwingen Algemene Beschouwingen 2012 2015 ChristenUnie Inleiding Het jaar 2011 is voor de helft reeds gepasseerd en veel zaken zijn voorbijgekomen tijdens de behandelingen in onze raadsvergaderingen. Hierbij hebben

Nadere informatie

Voorstel voor de Raad

Voorstel voor de Raad Voorstel voor de Raad Datum raadsvergadering : 26 mei 2016 Agendapuntnummer : VI, punt 8 Besluitnummer : 1969 Portefeuillehouder : Wethouder Jan ten Kate Aan de gemeenteraad Onderwerp: Fietspad Meppelerweg.

Nadere informatie

In de afgelopen periode heeft initiatiefnemer de plannen nader onderbouwd en een omgevingsvergunning met ruimtelijke onderbouwing ingediend.

In de afgelopen periode heeft initiatiefnemer de plannen nader onderbouwd en een omgevingsvergunning met ruimtelijke onderbouwing ingediend. Raadsvergadering: 8 september 2015 Agendapunt: 9 Kenmerk: ADV 15/10205 Datum voorstel: 11-8-2015 Portefeulllehoudert Wethouder B. Jaspers Faijer Informant: de heer R. van der Spek Onderwerp: Appartementencomplex

Nadere informatie

PROCEDUREBLAD BEHANDELING RAADSVOORSTEL

PROCEDUREBLAD BEHANDELING RAADSVOORSTEL PROCEDUREBLAD BEHANDELING RAADSVOORSTEL HET COLLEGE VERZOEKT U DIT RAADSVOORSTEL TE BEHANDELEN ONDERWERP : De Raad op Pad in Broekland ZAAKNUMMER : 3398-2016 B&W VERGADERING : 17 mei 2016 AGENDACOMMISSIE

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Status: Besluitvormend. Agendapunt: 9. Extra windturbines in gemeente Dalfsen. Datum: 25 maart Decosnummer: 7

Raadsvoorstel. Status: Besluitvormend. Agendapunt: 9. Extra windturbines in gemeente Dalfsen. Datum: 25 maart Decosnummer: 7 Raadsvoorstel Status: Besluitvormend Agendapunt: 9 Onderwerp: Extra windturbines in gemeente Dalfsen Datum: 25 maart 2013 Portefeuillehouder: dhr. N.L. Agricola Decosnummer: 7 Informant: Leonie van Dam

Nadere informatie

Opiniërende nota voor de raad

Opiniërende nota voor de raad Opiniërende nota voor de raad Onderwerp : Fietsvoorzieningen Molenkampsweg Datum collegebesluit : Datum raadsvergadering : 2 juli 2009 Agendapunt : 9. Portefeuillehouder : Wethouder Krähe Nummer postregistratie

Nadere informatie

Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 31 mei 2006 / 99/2006. Onderwerp Herinrichting Sportpark Schoonhorst

Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 31 mei 2006 / 99/2006. Onderwerp Herinrichting Sportpark Schoonhorst Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 31 mei 2006 / 99/2006 Onderwerp Herinrichting Sportpark Schoonhorst Programma / Programmanummer Sport / 4410 Portefeuillehouder P. Depla Voorstel van het College

Nadere informatie

J.H.M. Oostelbos raad00142

J.H.M. Oostelbos raad00142 Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email J.H.M. Oostelbos 040-2083439 Hans.oostelbos@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering onderwerp 13raad00142 Advies tot realisatie van

Nadere informatie

gemeente BrjnSSIPITI

gemeente BrjnSSIPITI gemeente BrjnSSIPITI Oplegnotitie Voornemen van de Provincie tot vaststelling van een provinciaal inpassingsplan Buitenring "Optimalisatie Kranenpool Brunssum". Registratiekenmerk 589496 Gemeenteblad nr.

Nadere informatie

Notitie Aanvullende uitwerking varianten

Notitie Aanvullende uitwerking varianten Aanleiding Bij de tussentijdse evaluatie van het GVVP heeft u op 12 september 2013 besloten (agendapunt 17 en amendement 2013A30) de Angsterweg in Vlodrop, Stationsweg en Waarderweg in Montfort separaat

Nadere informatie

UITWERKING EVALUATIE VERKEER OP DIJKWEGEN. Aanbevelingen voor verkeersveilige dijkwegen in Lingewaard

UITWERKING EVALUATIE VERKEER OP DIJKWEGEN. Aanbevelingen voor verkeersveilige dijkwegen in Lingewaard UITWERKING EVALUATIE VERKEER OP DIJKWEGEN Aanbevelingen voor verkeersveilige dijkwegen in Lingewaard mei 2015 0 0.Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Aanbevelingen 3. Planning en kostenoverzicht 1 1. Inleiding

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp gewijzigd vaststellen ontwerpbestemmingsplan Vinkenburg. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp gewijzigd vaststellen ontwerpbestemmingsplan Vinkenburg. Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 12-09-2013 13-065 Onderwerp gewijzigd vaststellen ontwerpbestemmingsplan Vinkenburg Aan de raad, Onderwerp Gewijzigd vaststellen ontwerpbestemmingsplan Vinkenburg.

Nadere informatie

Raadsvergadering. 11 juni Onderwerp Vaststelling huisvestingsverordening regio Utrecht 2015, gemeente Bunnik

Raadsvergadering. 11 juni Onderwerp Vaststelling huisvestingsverordening regio Utrecht 2015, gemeente Bunnik RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 11 juni 2015 15-032 Onderwerp Vaststelling huisvestingsverordening regio Utrecht 2015, gemeente Bunnik Aan de raad, Onderwerp Vaststelling huisvestingsverordening

Nadere informatie

ADVIES. 9 februari december 2016, 20 december Onderwerp Regionale samenwerking De Kop Werkt!

ADVIES. 9 februari december 2016, 20 december Onderwerp Regionale samenwerking De Kop Werkt! ADVIES Nummer Portefeuillehouder(s): Leden Stuurgroep De Kop Werkt! Den Helder: wethouders E. Krijns en B. Haitsma Hollands Kroon: wethouders Th. Meskers en Th. Groot Schagen: wethouder J. Beemsterboer

Nadere informatie

4f 0431/13 TER INZAGE BIJLAGE(N) 19 december 2013 Commissie RZ OZ David Moolenburgh N.N.C. Plug 0297-29 18 31

4f 0431/13 TER INZAGE BIJLAGE(N) 19 december 2013 Commissie RZ OZ David Moolenburgh N.N.C. Plug 0297-29 18 31 Raadsvoorstel [ bijlage] AAN AGENDAPUNT NUMMER RAADSVERGADERING COMMISSIE ORGANISATIEONDERDEEL PORTEFEUILLEHOUDER BEHANDELEND AMBTENAAR TOESTELNUMMER de gemeenteraad 4f 0431/13 TER INZAGE BIJLAGE(N) ja

Nadere informatie

Raadsvergadering, 27 oktober 2009. Voorstel aan de Raad. Onderwerp: Reconstructie Brug Singel.

Raadsvergadering, 27 oktober 2009. Voorstel aan de Raad. Onderwerp: Reconstructie Brug Singel. Raadsvergadering, 27 oktober 2009 Voorstel aan de Raad Onderwerp: Reconstructie Brug Singel. Onderdeel raadsprogramma: 2. Werken en Mobiliteit Portefeuillehouder: Henk Muis Voorgesteld besluit Nr: 332

Nadere informatie

Onderwerp. Wegwerken achterstallig onderhoud oever Stroom Esch vijver door aanpassen oever en directe omgeving.

Onderwerp. Wegwerken achterstallig onderhoud oever Stroom Esch vijver door aanpassen oever en directe omgeving. B en W voorstel Onderwerp 14INT03338 Wegwerken achterstallig onderhoud oever Stroom Esch vijver door aanpassen oever en directe omgeving. Samenvatting voorstel In het aan uw college voorgestelde Plan van

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Bevoegdheid Raad. Vergaderdatum: 28 mei 2013 Registratienummer: 2013/29 Agendapunt nummer: 9

Raadsvoorstel. Bevoegdheid Raad. Vergaderdatum: 28 mei 2013 Registratienummer: 2013/29 Agendapunt nummer: 9 Raadsvoorstel Bevoegdheid Raad Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 28 mei 2013 Registratienummer: 2013/29 Agendapunt nummer: 9 Onderwerp Kredietvoorstel fietspad Beerseweg Inleiding/aanleiding

Nadere informatie

Zaaknummer GEWIJZIGD VOORSTEL

Zaaknummer GEWIJZIGD VOORSTEL 53 gemeente putten Raadsvergadering 6juN2017 Agendapunt 17 Datum 27 juni 2017 Het voorstel wordt unaniem aanvaard. Zaaknummer Documentnummer 603079 *603084* Onderwerp; GEWIJZIGD VOORSTEL Verkeer en vervoer

Nadere informatie

WIJKRAAD EENEIND Secretariaat: Dilis Ariens Camp 26, 5674 VH Nuenen Telefoon:

WIJKRAAD EENEIND Secretariaat: Dilis Ariens Camp 26, 5674 VH Nuenen Telefoon: WIJKRAAD EENEIND Secretariaat: Dilis Ariens Camp 26, 5674 VH Nuenen Telefoon: 06 24658368 www.eeneind.nl email: petrovandenbos@gmail.com College van Burgemeester en Wethouders Jan van Schijnveltlaan 2

Nadere informatie

Van: L. Lindeman Tel nr: 8642 Nummer: 17A.00981

Van: L. Lindeman Tel nr: 8642 Nummer: 17A.00981 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD EN RAADSINFORMATIEBRIEF Van: L. Lindeman Tel nr: 8642 Nummer: 17A.00981 Datum: 11 september 2017 Team: Ruimtelijke plannen Tekenstukken: Ja

Nadere informatie

12 Stiens, 22 december 2015

12 Stiens, 22 december 2015 12 Stiens, 22 december 2015 Raadsvergadering: 11 februari 2016 Voorstelnummer: 2016/3 Portefeuillehouder: G. Visser Behandelend ambtenaar: Anne den Herder E-mail: a.denherder@leeuwarderadeel.nl Telefoonnr.

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel:

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 1 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: Voor raadsvergadering d.d.: 13-12-2016 Agendapunt: Onderwerp: Vaststelling

Nadere informatie

Agendapunt: Meppel, Onderwerp: Vaststellen Grondexploitatie Winkelcentrum Oosterboer

Agendapunt: Meppel, Onderwerp: Vaststellen Grondexploitatie Winkelcentrum Oosterboer Agendapunt: Meppel, Aan de Gemeenteraad. Raadsvoorstel nr. Onderwerp: Vaststellen Grondexploitatie Winkelcentrum Oosterboer Voorgesteld besluit 1.) De grondexploitatie Winkelcentrum Oosterboer (conform

Nadere informatie

AMBTELIJK VERKEERSKUNDIG ADVIES LOOP- EN FIETSROUTE AZC

AMBTELIJK VERKEERSKUNDIG ADVIES LOOP- EN FIETSROUTE AZC AMBTELIJK VERKEERSKUNDIG ADVIES LOOP- EN FIETSROUTE AZC Datum : 18 maart 2016 Aan : Projectteam AZC Kopie aan : Van : Matthijs Koops Onderwerp : AZC, verkeerskundig advies loop- en fietsroute Op verzoek

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2017/5

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2017/5 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 20-12-2016 Nummer voorstel: 2017/5 Voor raadsvergadering d.d.: 31-01-2017 Agendapunt: 10 Onderwerp:

Nadere informatie

agendapunt portefeuillehouder M. Bosman bijlagen 8

agendapunt portefeuillehouder M. Bosman bijlagen 8 Raadsvoorstel onderwerp ** raadsvergadering 29/03/2011 agendapunt datum 04/02/2011 portefeuillehouder M. Bosman behandelend ambtenaar R. Simons bijlagen 8 openbaar besloten geheim Aan de raad van de gemeente

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad.

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. Raadsvoorstel raadsvergadering 10-12-2013 agendapunt nummer 13INT02344 onderwerp Ontwikkelagenda Netwerkstad Twente, deel 2; Werkprogramma 2014-2018 Aan de gemeenteraad. Samenvatting voorstel Door de raden

Nadere informatie

Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan "Heerde-Dorp, 5 e herziening (Haneweg 4 te Heerde)".

Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Heerde-Dorp, 5 e herziening (Haneweg 4 te Heerde). Gemeente Heerde Raadsvergadering 3 1 JAN 2011 Conform voorstel Raadsvoorstel Raadsvergadering 31 januari 2011 Commissie Ruimte 10 januari 2011 Agendapunt 7 Afdeling en opsteller Ruimte/Lisette Sipman (0578

Nadere informatie

Beslispunten In te stemmen met het revitaliseringsplan bedrijventerrein West-Betuwe in Geldermalsen

Beslispunten In te stemmen met het revitaliseringsplan bedrijventerrein West-Betuwe in Geldermalsen Raadsvoorstel Vergadering : 25 oktober 2011 Voorstelnummer : 10.11 Registratienummer : 11.018346 Portefeuillehouder : C.H.W. Buurman Afdeling : Ruimtelijke Ordening Bijlage(n) : 2 B&W-datum/nummer : 13

Nadere informatie

Raadsvergadering. Onderwerp Wijziging Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst Werk en Inkomen Kromme Rijn Heuvelrug (GR RDWI)

Raadsvergadering. Onderwerp Wijziging Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst Werk en Inkomen Kromme Rijn Heuvelrug (GR RDWI) RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 15 februari 2018 18-007 Onderwerp Wijziging Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst Werk en Inkomen Kromme Rijn Heuvelrug (GR Aan de raad, Onderwerp Wijziging

Nadere informatie

Bijlagen: Ondertekende brief met verzoek om bijdrage uit het Provinciaal Herstructurerings Programma. Brief Gedeputeerde Staten van 21 maart 2012

Bijlagen: Ondertekende brief met verzoek om bijdrage uit het Provinciaal Herstructurerings Programma. Brief Gedeputeerde Staten van 21 maart 2012 svoorstel jaar stuknr. Onderwerp: Herstructurering bedrijventerrein De Tweeling Portefeuillehouder: B.R. Arends Beleid en Regie D. van Heteren, telefoon ((0591)68 93 13) Team Ruimtelijk Beleid Aan de gemeenteraad

Nadere informatie

Statenvoorstel. Snelfietsroute Leiden-Katwijk

Statenvoorstel. Snelfietsroute Leiden-Katwijk Statenvoorstel Vergadering Januari 2018 Nummer 7066 Onderwerp Snelfietsroute Leiden-Katwijk Vergaderdatum GS: 19 december 2017 Portefeuillehouder: Vermeulen, F Uiterlijke beslistermijn: 31 januari 2018

Nadere informatie

Aan de commissie Grondgebiedzaken

Aan de commissie Grondgebiedzaken Made, 24 september 2002 Commissievergadering d.d. 22 oktober 2002 Aan de commissie Grondgebiedzaken Agendapunt: Onderwerp: Ontwikkeling project voormalige gemeentewerf Lage Zwaluwe. Toelichting: Advies

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL NR april Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL NR april Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik. Aan de raad, RAADSVOORSTEL NR. 19-45 Raadsvergadering Zaaknummer 18 april 2019 653643 Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik Aan de raad, Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3, Bunnik.

Nadere informatie

Behandeld door: Jorg Meijerink. Onderwerp: Parkeervisie binnenstad Purmerend (versie na behandeling in commissie SOB)

Behandeld door: Jorg Meijerink. Onderwerp: Parkeervisie binnenstad Purmerend (versie na behandeling in commissie SOB) RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1037384 Datum: 15 juni 2012 Behandeld door: Jorg Meijerink Afdeling/Team: Ruimtelijke Ontwikkeling / Beleid Onderwerp: Parkeervisie binnenstad Purmerend

Nadere informatie