SPECIALE EDITIE. Toorop Schoolmagazine

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SPECIALE EDITIE. Toorop Schoolmagazine"

Transcriptie

1 Markthal Centraal Station Kika Berlijn Toorop Schoolmagazine Deze editie is te danken aan de leerlingen van de derde klas die tijdens de Berlijnreis actief zijn geweest in Rotterdam. Zij hebben culturele bezienswaardigheden bezocht in Rotterdam en hebben daar studieopdrachten bij gemaakt. Dit heeft ook geresulteerd in verschillende digitale publicaties met natuurlijk eigen foto s. In deze schoolkrant treft u een doorkijkje van hun werk aan. Verder wordt er in deze schoolkrant aandacht besteed aan de opbrengst van Social X-mas. Alle leerlingen hebben zich namelijk vlak voor Kerst ingezet voor de stichting KiKa. Op 3 februari werd de netto opbrengst van de alle activiteiten bekend gemaakt. Op de laatste pagina van deze editie vindt u een korte film van deze bekendmaking. Veel plezier en tot de volgende keer. SPECIALE EDITIE

2 Bezienswaardigheden. Geschreven door: Romy Tombroek. Vormgeving door: Kimberley de Bruijn. In Rotterdam zijn best wel veel bezienswaardigheden, bijvoorbeeld : De Euromast, Erasmusbrug, Kunsthal Rotterdam, Kubuswoningen, Wereldmuseum Rotterdam, De Doelen, hotel New York, De Kuip. Dat waren een paar voorbeelden van bezienswaardigheden van Rotterdam. DE EUROMAST : DE KUIP : Stadion Feyenoord, ook wel bekend als De Kuip, De Kuip is een voetbalstadion in Rotterdam-Zuid. Het is een stadion met voetbalhistorie waar de betaald voetbalorganisatie Feyenoord haar thuiswedstrijden speelt. De Euromast is gebouwd in 1960, In de jaren zestig was de Euromast 101 meter hoog. Daardoor was hij hoger dan de skyline van de Maasstad. Nu is de toren alweer 185 meter hoog. ERASMUSBRUG : De Erasmusbrug is gemaakt door Ben van Berkel, en gebouwd in De brug is 802 meter lang. En is 139 meter hoog, de brug heeft ook een bijnaam namelijk : De Zwaan. KUNSTHAL ROTTERDAM : De Kunsthal in Rotterdam is geopend in 1992, Het is de eerste Kunsthal van heel Nederland. De Kunsthal in Rotterdam organiseert best vaak leuke tentoonstellingen die geschikt zijn voor kinderen. Ook de normale tentoonstellingen, die ook vaak erg leuk zijn voor kinderen, heeft de Kunsthal elk jaar tenminste één speciale familietentoonstelling. KUBUSWONINGEN : Een kubuswoning is een woning in de vorm van een kubus op een paal, er zijn ook bijnamen voor deze woningen zoals : paalwoning of boomwoning. In de jaren zeventig zijn er kubuswoningen gebouwd door Piet Blom in Helmond en Rotterdam. WERELDMUSEUM ROTTERDAM : Het Wereldmuseum in Rotterdam is een museum over culturen, Het museum heeft een vaste opstelling met topstukken uit de hele wereld. DE DOELEN : De Doelen in Rotterdam is een concertgebouw. Alleen als het nodig is word het gebruikt als congresgebouw. De Doelen heeft vier zalen met aparte ingangen. HOTEL NEW YORK : Het hotel werd geopend in Het hotel heeft 72 kamers, en twee kamers in de torentjes. Er zijn conferentiezalen, en een restaurant met 400 plaatsen.

3 Activiteiten in Rotterdam Geschreven door: Lisa Driesse Vormgeving door: Cheyenne Blok & Simone Hulst Activiteiten in Rotterdam. In Rotterdam heb je heel veel verschillende leuke activiteiten. Zo heb je bijvoorbeeld de Euromast. Vanuit de Euromast kan je genieten van een waanzinnig uitzicht over Rotterdam ook, kan je er overnachten en dineren. Naast de Euromast heb je natuurlijk nog meer activiteiten. Zo is de Diergaarde Blijdorp en er ook één. In de afgelopen jaren is er in de diergaarde een hoop veranderd. Maar ondanks die verandering kan je nog steeds onderanderen het Oceanium bezichtigen en van de dieren genieten. Verdere activiteiten in Rotterdam zijn de museums en de theaters. Zo kan je naar de museums als het Boijmans van Beuningen museum, het Havenmuseum etc. verder zou je ook nog naar de Kunsthal kunnen gaan. In Rotterdam heb je nog de mogelijkheid om te shoppen in de Koopgoot en op de lijnbaan midden in het centrum van de stad. Voor de voetbal liefhebbers is er de kuip waar je rondleidingen kan krijgen en naar wedstrijden of trainingen kan kijken. In de Kuip worden naast Ahoy ook concerten gegeven. Waar Rotterdam natuurlijk om bekend staat is de haven, kan je grote schepen bekijken en een rondvaart door Rotterdam doen. Na lang wachten kan je nu ook eindelijk naar de pas geopende Markthal. Het gebouw is al heel erg mooi om te zien, daarnaast is er nog van alles te doen in de Markthal. Op loop afstand van de Markthal kan je zo naar de Kubuswoningen waar je ook een kijkje kan nemen. Als afsluiting is het ook zeker waard om een kijkje te nemen bij het centraal station van Rotterdam.

4 Erasmusbrug Geschreven door: Renee Kolpa Vormgeving door: Renee Kolpa De Erasmusbrug, iedereen kent die brug wel. Het is in mijn geval de brug dat Rotterdam, Rotterdam maakt. De brug is ontworpen in 1996 door Ben Berkel. De Erasmusbrug, ook wel De Zwaan genoemd is 802 meter lang. De brug verbindt de oude binnenstad van Rotterdam met het nieuwe kop van zuid. De Erasmusbrug is het beeldkenmerk voor Rotterdam geworden. Een logo. De brug heeft de skylinee van rotterdam levendiger gemaakt. Ik, als echte Rotterdamer ben er echt trots op, ik jog er regelmatig in de avond overheen en dat is het zo mooi met dat licht! Ik krijg er ook veel inspiratie van om er mooie foto s of video s te schieten. Ook als ik terug kom van vakantie van het buitenland en je komt binnen via de brienenoord brug, in de avond, en je ziet dan de stad dan voel ik me weer trots over mijn stad Rotterdam! De Erasmusbrug wordt niet allegeen gebruikt of zuid en noord Rotterdam met elkaar te koppelen, het wordt ook gebruikt voor evenemten. Bijvoorbeeld de wereldhavendagen, redbull air race Rotterdam en bij oud en nieuw. Bij oud en nieuw staat Rotterdam echt op zijn kop want dan is het echt verbijsterend. Er komen ook veel mensen kijken, het is dan ook echt heel druk.

5 Interview Geschreven door: Juliette van Ijperen Vormgeving door: Britney van der Steen 1: Waar in Rotterdam heeft u gewoond? In de Crooswijk, dat is een wijk in Rotterdam vlakbij het centrum. Ik woonde boven een kippen- boer en werd elke morgen wakker met gebraden kip die buiten in de gril werd gezet. Het was een oud en tochtig huis maar toch heb ik er met plezier gewoond. Ik liep elke zaterdag zo de grote markt op om boodschappen te doen. Het was altijd heel gezellig en gemoedelijk. 2. Hoe was het leven vroeger in Rotterdam? Vergeleken met het dorp waar ik vandaan kwam was het heel druk,en er was veel lawaai. Ik woonde tegenover een brandweerkazerne dus ik hoorde dagelijks sirenes. Maar toch ook wel fijn om in Rotterdam te wonen. Ik woonde vijf minuten van mijn school vandaan. Alle winkels waren lekker dichtbij te hebben. Alles was op loopafstand of met de tram te doen. Je had geen last van parkeerproblemen of files omdat je toch alles lopend, op de fiets of met de tram deed. 3. Voelde u zich veilig in Rotterdam? Ja ik was niet zo bang op straat, ik kon ze altijd met 1 blik wegjagen haha. Ik wist sowieso hoe ik me moest beschermen. Ik merkte ook dat er in die tijd ook veel controle was onderling. Zo hield de overbuurman altijd een oogje in het zeil omdat ik alleen woonde. 4. Wat vind u het leuke aan Rotterdam? Zoals ik al zei, alles was lekker dicht bij. Het uitgaan was veel gemakkelijker. Alle cafeetjes in Rotterdam zaten op loopafstand of was goed te doen met de tram. Omdat veel vrienden ook in Rotterdam woonden spraken we altijd op één punt af waar we verzamelden en van daaruit verder gingen als we tenminste geen discussie kregen over welk cafe of disco we die avonden zouden gaan bezoeken. 5. Wat is er verandert in Rotterdam? De mentaliteit is harder geworden, mensen zijn een stuk agressiever geworden. Mensen lijken weinig meer te kunnen hebben, zijn snel geïrriteerd. Sta je even te stuntelen met je auto, wordt er direct naar je geschreeuwd of getoeterd. Eén verkeerde beweging en je kan al een mes tussen je ribben hebben. Toen ik zwanger raakte ben ik verhuisd naar Bleiswijk, daar konden mijn kin- deren een stuk rustiger opgroeien. 6. Als u zou mogen kiezen wat zou u dan aan Rotterdam veranderen? Ik zou denk ik meer parken laten maken. Dat maakt het allemaal niet zo onnatuurlijk. Zodat zelfs kinderen die daar wonen kunnen opgroeien met een park waar ze in kunnen rennen en spelen, zonder dat de ouders bang hoeven te zijn dat kun kinderen bijvoorbeeld worden aan- gereden. En dan niet van die kleine groene strookjes maar echt grote parken waar je een flinke wandeling in kunt maken. Ik denk dat dat de agressiviteit misschien wel wat weghaalt bij de mensen.

6 Westersingel Geschreven door: Geena Loenders Vormgeving door:geena Loenders De Westersingel is een bekende singel in Rotterdam op de grens van het stadscentrum en de wijken Oude Westen en Dijkzigt. De Westersingel loopt van het Kruisplein tot de Westzeedijk. Bij de Westersingel staat een belangrijk beeld genaamt ongebroken verzet, dit beeld is opgericht ter nagedachtenis aan alle rotterdamse verzetsmensen die tijdens de tweede wereldoorlog in de strijd tegen de bezetter om het leven zijn gekomen,(onthuld op 4 mei 1965). De westersingel scheidt het gebombardeerde gedeelte dat weer nieuw is opgebouwd en het oude gedeelte met nog de oude gebouwen. (zie de fotos). Als je de twee kanten vergelijkt zie je een groot verschil van moderniteit.

7 Kubuswoningen Rotterdam Geschreven en vormgeving door: Demi Bode & Nadia Claus Een kubuswoning is een woning in de vorm van een gekantelde kubus. De kubus staat op een paal en wordt daarom ook wel paalwoning of boomwoning genoemd. Onder de kusbuswoningen is een soort plein. waar kleine winkeltjes zich bevinden zoals een nagelstudio tje. De kubuswoningen zijn gemaakt door Piet Blom. In de kubuswoningen zitten 3 woonlagen; onderin het zogenaamde blokhuis met een keuken en een woonkamer, tussenin een laag met een badkamer, slaapkamer en een studeer kamer, in de derde laag bevindt zich de zolder. Vanaf de zolder heb je een goed uizicht op de andere woningen. Uitzicht vanaf het plein van de kubuswoningen Er zijn 38 kubuswoningen op het plein. De 38 kubuswoningen boven Blaak en vlakbij de Oude Haven (die je kan zien als je op het plein van de woningen staat) zijn gebouwd tussen 1982 en Het ontwerp van de woningen is gevarieert op de kubuswoningenin Helmond. Rotterdam Binnenkant kubuswoningen Dit waren de eerste kubuswoningen. Die werden gebouwd in 1974 en 1975 in Hemond. Helmond Helmond

8 Rotterdam centraal Geschreven door: Anouk Voncken en Manon van Leeuwen Vormgeving door: Anouk Voncken en Manon van Leeuwen Voor de tweede wereldoorlog had Rotterdam geen centraal station, maar 4 stations rond en in het centrum. Het station werd in mei 1940 gebombardeerd. In 1953 waren niet alle spoorlijnen direct aangesloten op het centraal station. In het 1954 kwam de Nederlandse spoorwegen met plannen om een neiuw station te bouwen. Op 21 mei 1957 werd het nieuwe station officieel geopend. Op 9 februari 1968 opende prinses Beatrix de eerste metrolijn op Rotterdam CS. Op 28 september 2009 is er een nieuw, ruimer en opgezet ondergronds metrostation geopend, naast het oude metrostation dat direct werd gesloopt nadat het nieuwe gebouw werd geopend. Het treinstation telt tegenwoordig 7 perrons met 13 perronsporen en 3 doorgaande sporen zonder perron. Het centraal station verwerkt gemiddeld reizigers per dag. Het huidige stationsgebouw, gelegen aan het stationplein, werd op 13 maart 2014 officieel geopend. Op het centraal station komen treien, trams, metro s en bussen.

9 Titel Rotterdam top 10 architectuur 1. De van Nelle fabriek is gebouwd tussen 1925 en 1931, na de bouw zijn ze begonnen met tabak, koffie en thee. In 1944 wordt de fabriek gesloten wegen gebrek aan grondstoffen. In 1947 starten ze weer langzaam op. In 1950 komt de kauwgom productie erbij. In 1985 wordt het gebouw tot rijksmonument genoemd. In 1987 wordt van Nelle overgenomen door Douwe Egberts ( de aartsrivaal ) juni wordt de van Nelle fabriek officieel benoemd tot de UNESCO werelderfgoedlijst. 2. Het stadhuis werd eerst gebruikt als simpel gastverblijf. Later werd het ingenomen door de gemeente als raadhuis. Aan het einde van de 19e eeuw vond de gemeente het te klein en werd de wijk coolvest gesloopt en daar kwam een groter stadhuis met postkantoor. De bouw van dit allemaal kostte in totaal gulden. Het gebouw is sinds 1997 een rijksmonument. Het stadhuis heeft een grondoppervlakte van 86 bij 106 meter. De toren is 71 meter hoog gelegen boven de centrale hal. 3. De Markthal is ontworpen door architectenbureau MVRDV. Bij de bouw hebben ze om de werkplaats heel veel zeecontainers gezet voor de geluidsoverlast. In de markthal zelf zit een garage van vier lagen, er zit een appartementen complex in, een horeca, een groot aantal winkels en om niet te vergeten een markthal. 4. De kuip is geopend op 27 maart Waar de mooiste club van Nederland speelt Feyenoord. De gemeente wou de kuip 3 keer slopen: in de oorlog de Duitsers wouden het staal en beton van de kuip maar ging niet door; voor de olympische spelen ging ook niet door; en omdat er verrotting en erosie werd geconstateerd maar toen hebben ze gekozen voor een renovatie. Nu wordt de kuip opnieuw gerenoveerd er komen zitplaatsen er wordt 5. De opening van de trein was in 1957 en voor de metro in In 2004 begonnen ze met de verbouwen van een gloed nieuw station. Ze hadden dan ook lang een tijdelijk station. Op 13 maart 2014 was de officiële opening van het nieuwe Rotterdam centraal station. Nu komen er gemiddeld per dag zo n mensen in het CS Rotterdam, de gemeente denkt dat er in 2025 zo n mensen komen. In RCS zelf zijn ook nog winkels te bevinden. 6. De meesten mensen denken aan de kuip als het maasgebouw valt maar andere ook aan feestjes. Ook zaken mannen\vrouwen kom daar wat drinken, Zij ontmoeten elkaar voor en na de wedstrijd of tijdens een evenement in Het Maasgebouw of in de Business Units van het Stadion of gewoon voor zaken. De zalen zijn uitstekend geschikt als ambiance voor een bedrijfsfeest, personeelsfeest, congres, seminar of receptie. 7. De Erasmus Universiteit Rotterdam is begonnen in 1973 en is een universiteit in Rotterdam. De universiteit is vernoemd naar de Rotterdamse humanist Desiderius Erasmus. De campussen zijn gelegen op twee locaties Hoboken en Woudestein. De universiteit telde in studenten. 8. Een kubuswoning is een woning in de vorm van een gekantelde kubus op een paal, ook wel paalwoning of boomwoning genoemd. In de jaren zeventig zijn er kubuswoningen gebouwd. Het zijn 38 woningen. Er zijn 1 of meerdere kubus(sen) te zien en soms staat er een te koop. 9. De Erasmusbrug is naast de Willemsbrug de tweede brug over de Nieuwe Maas in het centrum van Rotterdam in de Haven van Rotterdam en is vernoemd naar de Nederlandse priester en humanist Erasmus. De brug verbindt de wijk Kop van Zuid met het centrum aan de noordzijde van de rivier. Na dat er auto s en fietsers en wandelaars over de brug gaan, zijn er ook nog evenementen zoals RED BULL Geschreven door: Michiel Brouwer Vormgeving door: Allard Koster 10. De Rotterdam is het grootste gebouw van Nederland en is geopend op 15 november De Rotterdam is een gebouw van 3 torens, het gebouw heeft ruimte voor een hotel, appartementen, kantoren, winkels, cafés, restaurants en sportclubs. 3 torens van 150 meter hoog. De Rotterdam is een ontwerp van Rem Koolhaas en het wordt ook wel genoemd als DE NIEUWE MANHATTAN VAN ROT- TERDAM.

10 De markthal Geschreven en vormgeving door: Georgina Klaas De markthal is een plek die net geopend is. Het is een markt waar boodschappen doen een belevenis is en waar je lekker kunt neerstrijken voor een drankje of een hapje. Er zijn 100 versunits, 15 food shops en 8 restaurants, 228 appartementen, 1200 parkeerplaatsen in 1 Markthal. Op de 1e verdieping food shops en horecazaken en zelfs een kookschool. Boven de vloer 10 verdiepingen met ruim 200 appartementen; onder de vloer een supermarkt, een afgesloten logistiek hart voor ondernemers en daaronder ruim 1200 parkeerplaatsen. Een unieke plek om te winkelen, werken, uit te gaan en te wonen. Van 9.00 s ochtends tot s avonds, zeven dagen in de week. Food, food en nog eens food onder een spectaculaire hoefijzervormige boog.

11 De Berlijnreis Tooropmavo Geschreven door: Joelle Gobardhan Vormgeving door: Joelle Gobardhan Bijna iedereen die de hoofdstad Berlijn bezoekt, brengt ook een bezoek aan de Berlijnse muur. Toen ik in Berlijn was met mijn ouders en met school heb ik ook de Berlijnse muur bezocht. De muur is in de periode voor het grootste deel gesloopt, maar als je goed kijkt kun je nog een paar delen zien van de Belijnse muur. Op sommige plekken zoals de Mühlenstrasse in Friedrichshain en de Niederkirchnestrasse in Berlin-Mitte, vind je nog redelijk grote delen van de muur. In kleine toeristenwinkels kun je ook nog stukje van de muur zien. In deze winkels kun je voor hele hoge bedragen brokstukjes van de muur kopen. De muur was ongeveer 45,3 kilometer en heeft er voor gezorgt dat de inwoners van West en Oost-Berlijn niet bij elkaar konden komen. De muur was vooral bedoelt voor de mensen in Oost-Duitsland die naar het Westen wilden vluchten, omdat het westen een wat moderne kant was en er wat minder armoede was. De muur voorkwam ook dat West-Berlijners goedkoop inkopen kwamen doen in Oost-Berlijn en deze producten naar West-Berlijn smokkelde. In Berlijn zag ik dat er nog heel veel zichtbaar is van de kunst en cultuur. Zelf vond ik de dom in Berlijn met zijn koepelvormige vormgeving heel mooi. Ik vond dat zo een mooie kerk, je komt binnen en je bent gelijk stil omdat het zo mooi is en je er een apart gevoel krijgt. Ik ben met een vriendin de kerk naar boven gelopen. Als je eenmaal boven bent weetje niet wat je ziet, je kijkt uit over Berlijn. Het is zo prachtig! De dom is gebouwd van In de kerk zijn een paar mooie bezienswaardigheden. Wat is het bijzondere aan die kerk vond was dat er allemaal lijken van mensen die vroeger heel belangrijk waren liggen. Toen ik in die kamer kwam werd ik er gewoon stil van, je ziet hoe jong sommige mensen maar vooral kinderen waren toen ze stierven, maar vind het wel bijzonder! Van de Berlijnse muur zijn ook nog delen overgebleven die ze niet hebben weggehaald en wat nu een populaire attractie voor toeristen is. De Rijksdag is ook een hele belangrijke cultureel gebouw van Berlijn. Het is een heel mooi gebouw waarin ik zelf ook ben geweest. Wat ik vooral mooi vind aan het gebouw is de koepel. In de avond ziet de Rijksdag er nog mooier uit het gebouw is dan heel mooi verlicht, vooral de koepel. Vanuit de koepel kun je de stad Berlijn veel beter zien en in de avond ziet Berlijn er ook veel mooier uit alles is mooi verlicht. Maar dat is in elke stad wel. In 1933 onstond er een brand, dat heeft er voor gezorgd dat het gebouw zwaar beschadigd werd. Ze noemen het ook wel de Reichstagbrand. De brand is zeker opzettelijk aangestoken, maar wie het heeft gedaan is tot de dag van vandaag nog steeds niet bekend. Het Feit is wel dat Hitler de aanzet is voor de brand.

12

elke dag anders. LLOYD Luxe appartementen & Penthouses WONEN IN HET BAKEN VAN ROTTERDAM

elke dag anders. LLOYD Luxe appartementen & Penthouses WONEN IN HET BAKEN VAN ROTTERDAM LLOYD WONEN IN HET BAKEN VAN ROTTERDAM Luxe appartementen & Penthouses elke dag anders. 7303 TYPE B1 1405 3038 930 9303 Lloyd Spectaculaire woonsensatie Ziet u zichzelf al staan? Voor het raam, kop koffie

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

INHOUD. 4. Alles van waarde is weerloos. 6. Op en top Rotterdams. 8. Eyecatcher van de Blaak. 10. Plattegrond. 18. Inspirerende en dynamische Maasstad

INHOUD. 4. Alles van waarde is weerloos. 6. Op en top Rotterdams. 8. Eyecatcher van de Blaak. 10. Plattegrond. 18. Inspirerende en dynamische Maasstad PAGINA 2 Inhoud PAGINA 3 INHOUD 4. Alles van waarde is weerloos 6. Op en top Rotterdams 8. Eyecatcher van de Blaak 10. Plattegrond 18. Inspirerende en dynamische Maasstad 20. Faciliteiten om de hoek 22.

Nadere informatie

NL

NL www.boompjes258.nl NL Welkom in Boompjes 258 Boompjes 258 is de nieuwe naam van het indrukwekkende multi-tenant kantoor pal naast het inmiddels volledig getransformeerde voormalige bankgebouw van De Nederlandsche

Nadere informatie

135 appartementen te huur aangeboden. Rotterdam Katendrecht. 34 vrije sector & 101 sociaal beschikbaar

135 appartementen te huur aangeboden. Rotterdam Katendrecht. 34 vrije sector & 101 sociaal beschikbaar 135 appartementen te huur aangeboden Rotterdam Katendrecht 34 vrije sector & 101 sociaal beschikbaar HURE OP KATEDRECHT MET UITZICHT Waar vroeger de schepen binnenvoeren, de kranen draaiden en de arbeiders

Nadere informatie

Huizen. Vrij parkeren. Betaalbaar wonen. Park. Centrale ligging. Winkelvoorzieningen. Azielaan 598, 3526 ST Utrecht H61

Huizen. Vrij parkeren. Betaalbaar wonen. Park. Centrale ligging. Winkelvoorzieningen. Azielaan 598, 3526 ST Utrecht H61 Huizen vanhendriks Azielaan 598, 3526 ST Utrecht Betaalbaar wonen Centrale ligging Park Vrij parkeren Winkelvoorzieningen H61 Kenmerken Soort Kamers Woonoppervlakte Inhoud Bouwjaar Tuin Garage Verwarming

Nadere informatie

Naam: Waar woon jij? Vraag 1b. Waarom wonen veel mensen in Kenia in een hut? Vraag 1a. In wat voor soort huis woon jij?

Naam: Waar woon jij? Vraag 1b. Waarom wonen veel mensen in Kenia in een hut? Vraag 1a. In wat voor soort huis woon jij? Naam: Waar woon jij? Wonen over de hele wereld Heb jij wel eens in een tent gewoond? Waarschijnlijk niet. In de vakantie is het leuk. Maar voor altijd? Toch zijn er mensen op de wereld die altijd in een

Nadere informatie

Onderzoek Metropoolregio

Onderzoek Metropoolregio Onderzoek Metropoolregio April 2012 Gemeente Schiedam Onderzoek & Statistiek O n d e r z o e k M e t r o p o o l r e g i o P a g i n a 1 Inleiding Belangrijke items in de samenwerking binnen de metropoolregio

Nadere informatie

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek 1. Algemene informatie Eliza was here - Mr Dim - /turkije/_zuid-egeische_kust/gocek_/mr_dim.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Mr Dim - (Turkije Zuid-Egeïsche

Nadere informatie

Huizen. Luxe keuken. Vrij uitzicht. Twee goede slaapkamers. Moderne bouw. Eigen parkeerplaats. Ringweg-Kruiskamp 71 H, 3814 TE Amersfoort H47 H47

Huizen. Luxe keuken. Vrij uitzicht. Twee goede slaapkamers. Moderne bouw. Eigen parkeerplaats. Ringweg-Kruiskamp 71 H, 3814 TE Amersfoort H47 H47 Huizen vanhendriks Ringweg-Kruiskamp 71 H, 3814 TE Amersfoort Vrij uitzicht Moderne bouw Twee goede slaapkamers Luxe keuken Eigen parkeerplaats H47 H47 Kenmerken Soort Kamers Woonoppervlakte Inhoud Bouwjaar

Nadere informatie

Strategieles Verbanden (Relaties en verwijswoorden) niveau A

Strategieles Verbanden (Relaties en verwijswoorden) niveau A Strategieles Verbanden (Relaties en verwijswoorden) niveau A Wat doe je in deze les? Bij Nieuwsbegrip lees je altijd een tekst met het stappenplan. Je gaat vaak op zoek naar verbanden in een tekst. Wat

Nadere informatie

2 kamers. Gemeubileerd

2 kamers. Gemeubileerd Wijnbrugstraat Beschikbaar vanaf 02-01-2017 Prijs Oppervlakte 2.950,00 per maand 104 m 2 Huistype Stad Borg Rotterdam 0 Buitenruimte Parkeren Ja Omschrijving Slaapkamers 2 kamers Interieur Gemeubileerd

Nadere informatie

Jeco Rental Services

Jeco Rental Services Wijnbrugstraat Rotterdam Huurprijs 2.500,00 (excl.) Te huur: Wonen in The Red Apple? U krijgt nu de unieke kans om te kunnen wonen op een toplocatie in één van de meest gewilde en aantrekkelijkste wijken

Nadere informatie

September 2008 Door: Charlotte Storm van s Gravesande. Bijbehorende foto's: zie onderaan de tekst. Hallo mede dierenvrienden,

September 2008 Door: Charlotte Storm van s Gravesande. Bijbehorende foto's: zie onderaan de tekst. Hallo mede dierenvrienden, September 2008 Door: Charlotte Storm van s Gravesande Bijbehorende foto's: zie onderaan de tekst Hallo mede dierenvrienden, Na mijn indrukwekkende reis naar India, is mij gevraagd om een kort verhaaltje

Nadere informatie

Interview met de Spaanse arts Betty Cerda de Palou, 63 jaar oud en sinds 32 jaar in Maastricht

Interview met de Spaanse arts Betty Cerda de Palou, 63 jaar oud en sinds 32 jaar in Maastricht 1 Interview met de Spaanse arts Betty Cerda de Palou, 63 jaar oud en sinds 32 jaar in Maastricht Betty: Ik ben Betty Cerda de Palou. Ik woon in Maastricht al 32 jaar. Ik ben 63 jaar. Ik ben arts, maar

Nadere informatie

Reisverslag Boedapest 2015 Deel 2 [1]

Reisverslag Boedapest 2015 Deel 2 [1] Gepubliceerd op Willem-Jan van der Zanden (http://www.wjvanderzanden.nl) Home > Reisverslag Boedapest 2015 Deel 2 Reisverslag Boedapest 2015 Deel 2 [1] Door wjvanderzanden[2]op vr, 07/24/2015-13:29 Tags:reizen

Nadere informatie

Opdrachten bij Architectuurroute Uden

Opdrachten bij Architectuurroute Uden Op de vouwfolder staat de route aangegeven. Je loopt route A, die begint bij het Museum voor Religieuze Kunst. Bij enkele gebouwen op de route worden vragen gesteld. Deze vragen maak je in klad in dit

Nadere informatie

34 vrije sector & 101 sociaal beschikbaar. 135 appartementen. Rotterdam. te huur aangeboden. Katendrecht

34 vrije sector & 101 sociaal beschikbaar. 135 appartementen. Rotterdam. te huur aangeboden. Katendrecht 135 appartementen Rotterdam te huur aangeboden Katendrecht 34 vrije sector & 101 sociaal beschikbaar HUREN OP KATENDRECHT MET UITZICHT Waar vroeger de schepen binnenvoeren, de kranen draaiden en de arbeiders

Nadere informatie

Uitstekend onderhouden Instapklaar

Uitstekend onderhouden Instapklaar Huizen vanhendriks de Koppele 147, 5632 LH Eindhoven Uitstekend onderhouden Royaal 3-kamer appartement Royaal balkon op het westen Instapklaar Fraai uitzicht H51 H51 Kenmerken Soort Kamers Woonoppervlakte

Nadere informatie

Door Magryt Alberts & Veerle Beeuwsaert Y3TK

Door Magryt Alberts & Veerle Beeuwsaert Y3TK Door Magryt Alberts & Veerle Beeuwsaert Y3TK 1. Hoofdstuk 1 tour operator & reisbureau 2. Hoofdstuk 2 citytrip Groningen 3. Doelgroep 4. Omschrijving stad 5. Bezienswaardigheden 6. Bed & Breakfast 7. Programma

Nadere informatie

Verslag Otje. Welke personage vond je het leukst om te doen?

Verslag Otje. Welke personage vond je het leukst om te doen? Verslag Otje Op zaterdag 6 november was in theater de Voorveghter een musical van Otje aan de gang. Misschien kennen jullie Otje wel uit jullie voorleesboek of zo. De musical begon ermee dat Otje een dode

Nadere informatie

2-kamerappartement nabij stadscentrum Nette keuken en moderne badkamer

2-kamerappartement nabij stadscentrum Nette keuken en moderne badkamer Huizen vanhendriks Willem Hubertstraat 28, 5213 SV s-hertogenbosch 2-kamerappartement nabij stadscentrum Vloerverwarming in elke ruimte Heerlijk lichte woonkamer Nette keuken en moderne badkamer Gratis

Nadere informatie

Objectinformatie. Plattegrond. Buurt

Objectinformatie. Plattegrond. Buurt Objectinformatie Plattegrond Buurt 3-5 6 7 Plaats: Amsterdam Stadsdeel: Centrum Buurt: Centrum Oost Adres: Nieuwmarkt 23 Postcode: 1011 JS Bruto Prijs: 1.267,12 Netto Prijs: 1.250,- Servicekosten: 17,12

Nadere informatie

Te Koop WE HEBBEN ER WEER EEN! DE MEEST UNIEKE WONING VAN ROTTERDAM, DE FANTASTISCHE KUBUSWONING!

Te Koop WE HEBBEN ER WEER EEN! DE MEEST UNIEKE WONING VAN ROTTERDAM, DE FANTASTISCHE KUBUSWONING! Te Koop KUBUSWONING Overblaak 90 Rotterdam Stadsdriehoek Vraagprijs 245.000,= k.k. WE HEBBEN ER WEER EEN! DE MEEST UNIEKE WONING VAN ROTTERDAM, DE FANTASTISCHE KUBUSWONING! Het Blaakse Bos; oftewel de

Nadere informatie

Wonen in Steenwijkerland als u ouder wordt

Wonen in Steenwijkerland als u ouder wordt Wonen in Steenwijkerland als u ouder wordt Woningcorporatie Woonconcept verhuurt en beheert ongeveer 12.500 woningen in de gemeenten Assen, Hoogeveen, Meppel en Steenwijkerland. Wij hebben een gevarieerd

Nadere informatie

Gebiedsbranding om de binnenstedelijke gebieden aan weerszijde van de Westzeedijk in Rotterdam niet alleen fysiek maar vooral ook als groen, cultureel en wetenschappelijk gebieden met elkaar te verbinden.

Nadere informatie

Arras. De Champs-Élysées

Arras. De Champs-Élysées Utrecht, de Domstad Neeltje Jans Arras Kasseien in Noord-Frankrijk De Champs-Élysées Alpe d Huez Gâteau à la broche Utrecht, de Domstad De Tour de France start in 2015 in Utrecht. Utrecht wordt ook wel

Nadere informatie

Wonen boven de kronen van Het Park

Wonen boven de kronen van Het Park rotterdam Wonen boven de kronen van Het Park Wonen boven de kronen van Het Park De Westerlaantoren is een nieuw fenomeen. Rotterdams wonen op z n mooist. Prachtige royale en moderne appartementen in een

Nadere informatie

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin.

REGELS. Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 61 61 REGELS 1 Onderstreep de pluralisvorm in de zin. 1 Ik woon met mijn gezin in een rijtjeshuis met vier slaapkamers. 2 De vijf appartementen in deze flat zijn heel klein. 3 Hij heeft een groot huis

Nadere informatie

Prins Hendrikkade 135 a KM Rotterdam. TE KOOP p.m.

Prins Hendrikkade 135 a KM Rotterdam. TE KOOP p.m. Prins Hendrikkade 135 a 3071 KM Rotterdam TE KOOP 1.550 p.m. Kenmerken Soort Type Kamers Woonoppervlakte Perceeloppervlakte Inhoud bovenwoning appartement 3 97 m² 0 m² 291 m³ Bouwjaar Tuin Garage Verwarming

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne>

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne> Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 Inleiding Timo is een ander mens geworden door zijn grote vriend Tommy. Toch was het niet altijd zo geweest, Timo had Tommy gekregen voor

Nadere informatie

Stayokay. Stayokay Rotterdam

Stayokay. Stayokay Rotterdam Stayokay Hostels op unieke plekken Stayokay is een keten van hostels op de mooiste plekjes in Nederland. De hostels zijn gevestigd in bijzondere gebouwen en de meeste hebben een eigen bar, terras en restaurant,

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

info@pietnowee.nl Pagina 1

info@pietnowee.nl Pagina 1 "Thuis heb ik nog een ansichtkaart" Ik heb er zelfs meer dan één van het dorp waar ik geboren ben. Mijn voorouders waren tuinders en woonden voornamelijk in Den Hoorn en omgeving. Veel is er veranderd

Nadere informatie

BERLIJN. Vlak daarbij is er het Europa-Center waarvan de bouw in 1963 begon en veel winkels en restaurants bevat.

BERLIJN. Vlak daarbij is er het Europa-Center waarvan de bouw in 1963 begon en veel winkels en restaurants bevat. BERLIJN Toen ik student was ben ik in 1963 voor het eerst in Berlijn geweest. Er was nog geen muur maar om naar Oost-Berlijn te gaan moest je langs de Vopo s die het geweer op de mensen hielden. Geen prettig

Nadere informatie

Een land waar. mensen goed geïnformeerd zijn over handicaps

Een land waar. mensen goed geïnformeerd zijn over handicaps Een land waar mensen goed geïnformeerd zijn over handicaps Lilian (48) vraagt haar zoontje om even een handje te komen geven. Dat doet hij en dan gaat hij weer lekker verder spelen. Wij nemen plaats aan

Nadere informatie

Maaskade 154D ROTTERDAM

Maaskade 154D ROTTERDAM Maaskade 154D ROTTERDAM Vraagprijs: 275.000 k.k. MAARTENMakelaardij E maarten@maartenmakelaardij.nl Vestigingsadres Bezoekadres (op afspraak) T 010 818 14 87 Burgemeester Hoffmanplein 51 Weena 290 M 06

Nadere informatie

Antwoorden Thema 5 woonomgeving. Oefening 3. 1. mag 2. moest 3. Mag 4. moeten 5. Mag 6. moeten 7. moet 8. mogen 9. mocht 10.

Antwoorden Thema 5 woonomgeving. Oefening 3. 1. mag 2. moest 3. Mag 4. moeten 5. Mag 6. moeten 7. moet 8. mogen 9. mocht 10. Antwoorden Thema 5 woonomgeving Oefening 3 A 1. mag 2. moest 3. Mag 4. moeten 5. Mag 6. moeten 7. moet 8. mogen 9. mocht 10. moesten B 1. Kon 2. Willen 3. Kan 4. kunnen 5. mocht 6. Kan - kan 7. wilde 8.

Nadere informatie

SPEURTOCHT ARCHITECTUUR & DESIGN

SPEURTOCHT ARCHITECTUUR & DESIGN SPEURTOCHT ARCHITECTUUR & DESIGN Deze speurtocht is geschikt voor kinderen van 8 t/m 11 jaar. Dit jaar is door het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen uitgeroepen tot het jaar van Architectuur

Nadere informatie

Admiraal De Ruijterweg 397-I te AMSTERDAM

Admiraal De Ruijterweg 397-I te AMSTERDAM Admiraal De Ruijterweg 397-I te AMSTERDAM Omschrijving: PRACHTIG DRIEKAMER APPARTEMENT VAN 75M2 OP EIGEN GROND MET EEN BALKON OVER DE GEHELE BREEDTE OP HET ZUIDWESTEN IN AMSTERDAM WEST! Vlakbij het Westerpark

Nadere informatie

Woonoppervlakte 56 m 2 TE HUUR. Maaskade 97 CII Rotterdam

Woonoppervlakte 56 m 2 TE HUUR. Maaskade 97 CII Rotterdam Woonoppervlakte 56 m 2 TE HUUR Maaskade 97 CII Rotterdam OMSCHRIJVING UNIEK! Direct aan de Maas gelegen bevindt zich dit sfeervolle en totaal nieuw gemeubileerde appartement met fantastisch uitzicht over

Nadere informatie

JE CULTURELE ZELFPORTRET

JE CULTURELE ZELFPORTRET JE CULTURELE ZELFPORTRET Dit is het culturele zelfportret van Vul alles in hele antwoordzinnen in. Gebruik een ander lettertype of een andere kleur voor de antwoorden. Plak hier je pasfoto Film/tv 1 Ga

Nadere informatie

Boezemkade BB Rotterdam. Ruim, licht en centraal gelegen in Rotterdam!

Boezemkade BB Rotterdam. Ruim, licht en centraal gelegen in Rotterdam! Boezemkade 297 3031 BB Rotterdam Ruim, licht en centraal gelegen in Rotterdam! 'De Stadssingel' Modern, ruim opgezet, aan het water! Centraal gelegen Op de grens van de bruisende binnenstad van Rotterdam

Nadere informatie

Zes moderne appartementen

Zes moderne appartementen Zes moderne appartementen in het mooie Deventer Deventer is een van de oudste steden in Neder- Ook tevreden in Deventer wonen? Waar u in elk geval over beschikt: Beleef Deventer! land. Bezienswaardig,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2015

NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2015 Terugblik: Stadswandeling door Haastrecht Terugblik Exposi e Die schöne Müllerin Architectuurroute Workshop Column schrijven Agenda 2015/2016 Samen met de Historische Vereniging Haastrecht organiseerde

Nadere informatie

uw persoonlijke keuze laurens De Tuinen

uw persoonlijke keuze laurens De Tuinen De Tuinen, uw persoonlijke keuze laurens De Tuinen De Tuinen Laurens De Tuinen is een modern woonzorgcentrum voor ouderen in Bleiswijk. De locatie kenmerkt zich door de gemoedelijke en open sfeer. Door

Nadere informatie

Jufferstraat 246, Rotterdam

Jufferstraat 246, Rotterdam Jufferstraat 246, Rotterdam Kenmerken Overdracht Vraagprijs 268.000 k.k. Aangeboden sinds 26-08-2016 Conditie Kosten koper Waarborgsom nee Bankgarantie ja Ontbindende voorwaarden financiering 0 Indeling

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14, september 2010

Nieuwsbrief 14, september 2010 Stichting WoonMere Nieuwsbrief 14, september 2010 Redactie: Mariska Elfrink Hallo allemaal, Eindelijk is het dan gebeurt: we zijn verhuist naar ons eigen appartement! Inmiddels wonen we hier alweer een

Nadere informatie

Prinses Beatrixlaan 23 Lochem. www.verkoopdesk.nl. Vraagprijs 189.000,- Vrij Op Naam. Nieuwstad 29, 7241 DM Lochem, 0573-255 401 info@verkoopdesk.

Prinses Beatrixlaan 23 Lochem. www.verkoopdesk.nl. Vraagprijs 189.000,- Vrij Op Naam. Nieuwstad 29, 7241 DM Lochem, 0573-255 401 info@verkoopdesk. Prinses Beatrixlaan 23 Lochem Vraagprijs 189.000,- Vrij Op Naam www.verkoopdesk.nl Nieuwstad 29, 7241 DM Lochem, 0573-255 401 info@verkoopdesk.nl . Prinses Beatrixlaan 23 te Lochem Uitstekend onderhouden

Nadere informatie

TE KOOP K.K. Wijnbrugstraat XW Rotterdam. Rotterdam Estate B.V. Oudedijk 241 A 3061 AH Rotterdam

TE KOOP K.K. Wijnbrugstraat XW Rotterdam. Rotterdam Estate B.V. Oudedijk 241 A 3061 AH Rotterdam TE KOOP Wijnbrugstraat 188 3011 XW Rotterdam Rotterdam Estate B.V. Oudedijk 241 A 3061 AH Rotterdam 010-4122221 sales@rotterdamestate.nl rotterdamestate.nl 310.000 K.K. Dit schitterende, net afgewerkte

Nadere informatie

Van de redactie. Namens de redactie Jacqueline van der Maten

Van de redactie. Namens de redactie Jacqueline van der Maten Van de redactie Wat wonen we toch in een prachtige wijk! Ja, zult u zeggen, dat weten we wel. Maar je kijkt toch anders naar je wijk wanneer een buitenstaander, die hier nooit eerder geweest is, dat zegt.

Nadere informatie

DINEREN IN DE HOFTRAMMM

DINEREN IN DE HOFTRAMMM DINEREN IN DE HOFTRAMMM De bijzondere creatie van Bobby van Galen en Pierre Wind Foto s en tekst: Martien Versteegh Eigenaar en gastheer Bobby van Galen heet u van harte welkom Het begon met een droom

Nadere informatie

Tevredenheid bij bezoekers van infokantoren

Tevredenheid bij bezoekers van infokantoren Tevredenheid bij bezoekers van infokantoren Regionale infokantoren algemene resultaten Onderzoek uitgevoerd door Guidea in samenwerking met Toerisme Vlaanderen 1 Doelstellingen en Methodologie 3 1 Achtergrond

Nadere informatie

Te huur HOOFDSTUK 4 WOORDEN. Kies het goede woord. 1 Ik woon in een flat op de vierde... a verdieping b appartement

Te huur HOOFDSTUK 4 WOORDEN. Kies het goede woord. 1 Ik woon in een flat op de vierde... a verdieping b appartement 51 51 HOOFDSTUK 4 Te huur WOORDEN 1 1 Ik woon in een flat op de vierde.... a verdieping b appartement 2 Het is een rijtjeshuis met een grote woonkamer en drie.... a tuinen b slaapkamers 3 Mijn woonkamer

Nadere informatie

Een retour Rotterdam

Een retour Rotterdam 71 71 HOOFDSTUK 5 Een retour Rotterdam WOORDEN 1 Wat hoort bij elkaar? 1 zebrapad a pinnen 2 auto b binnengaan 3 automaat c oversteken 4 ingang d parkeren 2 Kies uit: tram vertraging door de week strippenkaart

Nadere informatie

We hielpen hem zelfs een keer mee door een verkeerd bezorgde brief op het juiste adres te bezorgen!

We hielpen hem zelfs een keer mee door een verkeerd bezorgde brief op het juiste adres te bezorgen! We hebben in groep 1/2 C de afgelopen weken over het thema Post gewerkt. We hebben geleerd wat er gebeurt met de post wanneer je bijvoorbeeld een brief door de brievenbus doet. We hebben kaarten gemaakt,

Nadere informatie

leeruitstap Kwadrant donderdag 17 mei 2001 hoofdstad van België hart van Europa

leeruitstap Kwadrant donderdag 17 mei 2001 hoofdstad van België hart van Europa leeruitstap Kwadrant donderdag 17 mei 2001 hoofdstad van België hart van Europa 1. Brussel hoofdstad van ons land en Europa Brussel is de hoofdstad van ons land. De koning woont in Brussel en de regering

Nadere informatie

Een rondje Oude Dorp Nieuwerkerk aan den IJssel

Een rondje Oude Dorp Nieuwerkerk aan den IJssel Een rondje Oude Dorp Nieuwerkerk aan den IJssel Inleiding We beginnen in de Zuidplaspolder op de kruising van de Ringvaartlaan en het fietspad dat omhooggaat naar de Gele Brug en het Oude Dorp. Bij het

Nadere informatie

5x Kidsproof restaurant tips in Maastricht

5x Kidsproof restaurant tips in Maastricht 5x Kidsproof restaurant tips in Maastricht Vorige week ging ik samen met Eric en Florian twee daagjes naar Maastricht. Heerlijk, echt één van mijn favoriete steden in Nederland, om de één of andere reden

Nadere informatie

Muiderpoortgebied, wat kan beter? Vertel!

Muiderpoortgebied, wat kan beter? Vertel! Muiderpoortgebied, wat kan beter? Vertel! Bewoners zijn de dragers van de lokale identiteit en moeten daarom op effectieve wijze worden betrokken bij de planontwikkeling. (uit: Startdocument Gebiedsontwikkeling

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

werkt voor en met bewoners in wijken en buurten

werkt voor en met bewoners in wijken en buurten werkt voor en met bewoners in wijken en buurten Oma Geertje vertelt. 2 Welbions: we werken er allemaal. Wij zijn dé woningcorporatie van Hengelo en verhuren meer dan 13.000 woningen aan in totaal 25.000

Nadere informatie

3 Bijna ruzie. Maar die Marokkanen en Turken horen hier niet. Ze moeten het land uit, vindt Jacco.

3 Bijna ruzie. Maar die Marokkanen en Turken horen hier niet. Ze moeten het land uit, vindt Jacco. 1 Het portiek Jacco ruikt het al. Zonder dat hij de voordeur opendoet, ruikt hij al dat er tegen de deur is gepist. Dat gebeurt nou altijd. Zijn buurjongen Junior staat elke avond in het portiek te plassen.

Nadere informatie

Stil blijft Lisa bij de deur staan. Ook de man staat stil. Ze kijken elkaar aan.

Stil blijft Lisa bij de deur staan. Ook de man staat stil. Ze kijken elkaar aan. Wild Op het laatste moment ziet Lisa de man pas. Ze hangt de was op in de tuin. En ineens komt hij achter de lakens vandaan. Lisa laat het mandje met was in het gras vallen. Ze gilt. De man ziet er slecht

Nadere informatie

Verteld door Schulp en Tuffer

Verteld door Schulp en Tuffer Verteld door Schulp en Tuffer Het allereerste kerstfeest Het allereerste kerstfeest Verteld door Schulp en Tuffer Vertaald en bewerkt door Maria en Koos Stenger Getekend door Etienne Morel en Doug Calder

Nadere informatie

Objectinformatie. Plattegrond. Buurt

Objectinformatie. Plattegrond. Buurt Objectinformatie Plattegrond Buurt 3-5 6 7 Plaats: Amsterdam Stadsdeel: Centrum Buurt: Centrum Oost Adres: Pentagon 5 Postcode: 1011 WC Bruto Prijs: 1.410,41 Netto Prijs: 1.395,- Servicekosten: 15,41 Status:

Nadere informatie

Hoekstra & van Eck. Huizen van. Kant en Klaar. Bovenste etage. Nieuwe luxe inbouwkeuken. Kleinschalig. Balkon Zuidoost

Hoekstra & van Eck. Huizen van. Kant en Klaar. Bovenste etage. Nieuwe luxe inbouwkeuken. Kleinschalig. Balkon Zuidoost Huizen van Hoekstra & van Eck Albrecht Durerweg 76, 1328 TJ Almere Bovenste etage Nieuwe luxe inbouwkeuken Kleinschalig Kant en Klaar Balkon Zuidoost H19 Kenmerken Soort Kamers Woonoppervlakte Inhoud Bouwjaar

Nadere informatie

Huizen. Nette keuken en ruime badkamer. 3-kamerappartement nabij stadscentrum. Heerlijke lichte woonkamer. Vloerverwarming in elke ruimte

Huizen. Nette keuken en ruime badkamer. 3-kamerappartement nabij stadscentrum. Heerlijke lichte woonkamer. Vloerverwarming in elke ruimte Huizen vanhendriks Willem Hubertstraat 68, 5213 SV s-hertogenbosch 3-kamerappartement nabij stadscentrum Vloerverwarming in elke ruimte Heerlijke lichte woonkamer Nette keuken en ruime badkamer Gratis

Nadere informatie

KBO november Hervormde kerk Achterweg. Huizen Achterweg.

KBO november Hervormde kerk Achterweg. Huizen Achterweg. KBO november 2018 We hadden afgesproken bij metrostation Hoogvliet. Dan via de Boomgaardhoekseweg, de Dorpsstraat en de Achterweg de tunnel onder de Groene Kruisweg door. We kwamen leuke begin 20 e eeuwse

Nadere informatie

BOSTON & SEATTLE. Montevideo World Port Center New Orleans. Boston & Seattle

BOSTON & SEATTLE. Montevideo World Port Center New Orleans. Boston & Seattle COMMERCIËLE RUIMTEN BOSTON & SEATTLE 02 Montevideo World Port Center New Orleans Boston & Seattle De Rotterdam Toren op Zuid Nieuwe Luxor BOSTON & SEATTLE 04 ONDERNEMEN OP DE LEVENDIGE WILHELMINAPIER Van

Nadere informatie

Huizen. Twee slaapkamers. Instapklaar. Gelegen in rustige omgeving. Ruime woonkamer. Moderne keuken. Onze Lieve Vrouweplein 19, 6043 BL Roermond

Huizen. Twee slaapkamers. Instapklaar. Gelegen in rustige omgeving. Ruime woonkamer. Moderne keuken. Onze Lieve Vrouweplein 19, 6043 BL Roermond Huizen vanhendriks Onze Lieve Vrouweplein 19, 6043 BL Roermond Gelegen in rustige omgeving Instapklaar Ruime woonkamer Twee slaapkamers Moderne keuken H54 H54 Kenmerken Soort Kamers Woonoppervlakte Inhoud

Nadere informatie

Lesbrief Voorleestekst: Over dertien hectare Vragen: Voorleestekst: Over het thema van de tentoonstelling

Lesbrief Voorleestekst: Over dertien hectare Vragen: Voorleestekst: Over het thema van de tentoonstelling Lesbrief Over dertien hectare dertien hectare organiseert elke twee jaar een tentoonstelling in Heeswijk-Dinther. De eerste was in 2003. De tentoonstelling van de kunstwerken was altijd buiten op een grasveld

Nadere informatie

5 Verzorgd Wonen-appartementen te huur aan de Graslaan. Ik ga graag mijn eigen gang, maar een steuntje in de rug is welkom!

5 Verzorgd Wonen-appartementen te huur aan de Graslaan. Ik ga graag mijn eigen gang, maar een steuntje in de rug is welkom! 5 Verzorgd Wonen-appartementen te huur aan de Graslaan Ik ga graag mijn eigen gang, maar een steuntje in de rug is welkom! 5 Verzorgd Wonen-appartementen aan de Graslaan Ruim wonen in een rustige wijk,

Nadere informatie

Wijnbrugstraat 367, 3011 XW Rotterdam

Wijnbrugstraat 367, 3011 XW Rotterdam Wijnbrugstraat 367, 3011 XW Rotterdam Vraagprijs 1.195.000,- k.k. Omschrijving Looking for a million dollar view? Dit penthouse van 190 m2 op de 36e etage van de Waterstadtoren is gelegen midden op het

Nadere informatie

Willem Schürmannstraat 27-a, Rotterdam

Willem Schürmannstraat 27-a, Rotterdam Willem Schürmannstraat 27-a, Rotterdam Kenmerken Overdracht Vraagprijs 279.000 k.k. Aangeboden sinds 01-10-2018 Conditie Kosten koper Waarborgsom nee Bankgarantie ja Ontbindende voorwaarden financiering

Nadere informatie

Het onstaan van de Regina Automobiel Club.

Het onstaan van de Regina Automobiel Club. Het onstaan van de Regina Automobiel Club. Kees...Kees, Ja Ron, wat is er. Kees, zou jij voor het jubileumboek een verhaaltje willen schrijven over het ontstaan van de R.A.C.? Je zit nu toch al bijna 4

Nadere informatie

Nieuwsbrief 12. Een spannend weekend met de toekomstige WoonMeerders bij het korps Commando s in Waspik

Nieuwsbrief 12. Een spannend weekend met de toekomstige WoonMeerders bij het korps Commando s in Waspik Stichting WoonMere Nieuwsbrief 12 Het weekendje met de Korps Commando s Wat ik in de vorige nieuwsbrief al vertelde, zijn alle toekomstige bewoners van WoonMere in het weekend van 15, 16 en 17 mei met

Nadere informatie

ditie E Sprengenhof www.atlant.nl

ditie E Sprengenhof www.atlant.nl Wonen in Sprengenhof Sprengenhof ligt op een prachtige locatie Aan de rand van het dorp Ugchelen vindt u in een kleinschalige woonwijk woonzorgcentrum Sprengenhof. Ugchelen heeft een dorps karakter. Dit

Nadere informatie

London. klas 2B kompas. Dagboek: Gemaakt door Stacey Wilbrink

London. klas 2B kompas. Dagboek: Gemaakt door Stacey Wilbrink London klas 2B kompas Dagboek: Gemaakt door Stacey Wilbrink Dag 1 Klas 2b van het kompas moesten allemaal verzamelen op het station Breda. Daar werden de kinderen uitgezwaaid door hun ouders. De kinderen

Nadere informatie

Take a look at my life 12

Take a look at my life 12 Take a look at my life 12 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Stefan Slot Vriezenveen

Stefan Slot Vriezenveen Beste sponsoren, Zoals jullie waarschijnlijk wel mee hebben gekregen is vorige week de marathon van New York afgelast. De reden waarom deze afgelast is lijkt mij volkomen terecht! Maar het moment en de

Nadere informatie

Les 2: Voorspellen Tekst: Veilig in het verkeer. Introductiefase: 2. Vraag: "Kan iemand zich nog herinneren wat de bedoeling was bij het voorspellen?

Les 2: Voorspellen Tekst: Veilig in het verkeer. Introductiefase: 2. Vraag: Kan iemand zich nog herinneren wat de bedoeling was bij het voorspellen? Les 2: Voorspellen Tekst: Veilig in het verkeer "Welkom:... " Introductiefase: 1. "Vorige week zijn we begonnen met voorspellen." 2. Vraag: "Kan iemand zich nog herinneren wat de bedoeling was bij het

Nadere informatie

Sleephellingstraat 41 ROTTERDAM

Sleephellingstraat 41 ROTTERDAM Sleephellingstraat 41 ROTTERDAM Vraagprijs: 195.000 k.k. MAARTENMakelaardij E maarten@maartenmakelaardij.nl Vestigingsadres Bezoekadres (op afspraak) T 010 818 14 87 Burgemeester Hoffmanplein 51 Weena

Nadere informatie

Verhuurbrochure 10 nieuwe stadsappartementen te SNEEK. Sophiastraat 1-a t/m 1-d Willemstraat 10-a t/m 10-f

Verhuurbrochure 10 nieuwe stadsappartementen te SNEEK. Sophiastraat 1-a t/m 1-d Willemstraat 10-a t/m 10-f Verhuurbrochure 10 nieuwe stadsappartementen te SNEEK Sophiastraat 1-a t/m 1-d Willemstraat 10-a t/m 10-f Inhoud - Algemene / technische omschrijving appartementen 2, 3 - Plattegrond appartementen 4, 5,

Nadere informatie

Lezing door Doofblinde Tineke Bakker tijdens de workshop.

Lezing door Doofblinde Tineke Bakker tijdens de workshop. Lezing door Doofblinde Tineke Bakker tijdens de workshop. Bij start voor de reis door Cyprus begint het eerste bezoek aan de havenplaats Larnaca met overnachting. In de buurt van Larnaca is het zoutmeer

Nadere informatie

ENIGE ECHTE THUISHAVEN TEKST: MARIE MASUREEL - FOTOGRAFIE: HENNY VAN BELKOM TIJDLOOS 21

ENIGE ECHTE THUISHAVEN TEKST: MARIE MASUREEL - FOTOGRAFIE: HENNY VAN BELKOM TIJDLOOS 21 ENIGE ECHTE THUISHAVEN TEKST: MARIE MASUREEL - FOTOGRAFIE: HENNY VAN BELKOM TIJDLOOS 21 De laatste jaren pendelt Helen gewoon op en neer tussen haar woning in Monnickendam en haar interieurzaak in Edam,

Nadere informatie

WAAR GAAN WE NAARTOE?

WAAR GAAN WE NAARTOE? WAAR GAAN WE NAARTOE? De familie Janssens wil op uitstap. Maar vader, moeder en de kinderen hebben hun eigen wensen! Kan je de familie helpen? Bekijk de brochures. Welke uitstap is goed voor iedereen?

Nadere informatie

ROUTE BPC. Maak kennis met onze locaties.!

ROUTE BPC. Maak kennis met onze locaties.! ROUTE BPC Maak kennis met onze locaties.! WE STELLEN ONS GRAAG EVEN VOOR. Volg me.. BUITENPOORT CATERING Al bijna 35 jaar vormen we met ons team een hechte familie en zijn we volledig op elkaar ingespeeld.

Nadere informatie

Wat een vreemde bromfiets!

Wat een vreemde bromfiets! Wat een vreemde bromfiets! Waarom rijden er nu geen paarden meer met karren? Reed er vroeger een tram in ons dorp?! Met die bus zou ik ook wel eens willen rijden! 1. Voetgangers baas! Opdracht Lees het

Nadere informatie

Von Kleistlaan Utrecht

Von Kleistlaan Utrecht Von Kleistlaan Utrecht Huurprijs 950,- per maand Meer informatie op www.ehr.nl Wonen in Utrecht Utrecht is het bruisende en kloppende hart van Nederland. De stad is gebouwd rondom de Dom Toren, die u geen

Nadere informatie

Juli - augustus 2011 - nr 335

Juli - augustus 2011 - nr 335 Juli - augustus 2011 - nr 335 Kijker nr 335 : zomer 2011 Voor sommigen zit het er misschien al bijna op. Voor anderen is het nog maar pas begonnen en voor nog anderen duurt het nog enkele weken. Eén ding

Nadere informatie

November 2010. Nieuwsbrief 1

November 2010. Nieuwsbrief 1 Nieuwsbrief 1 Finse, Noorwegen Hallo! Welkom bij mijn eerste echte nieuwsbrief. Mijn intentie is om ongeveer elke 2 a 3 maanden een nieuwsbrief te maken met mijn belevenissen. Ik kreeg dit idee van mijn

Nadere informatie

VRIJBLIJVENDE PROJECTINFORMATIE TE HUUR. "Kantoor De Maastoren" Wilhelminakade 1-101 te Rotterdam

VRIJBLIJVENDE PROJECTINFORMATIE TE HUUR. Kantoor De Maastoren Wilhelminakade 1-101 te Rotterdam VRIJBLIJVENDE PROJECTINFORMATIE TE HUUR "Kantoor De Maastoren" Wilhelminakade 1-101 te Rotterdam Object De Maastoren -opgeleverd in november 2009- is gebouwd direct aan de rivier Maas met een fantastisch

Nadere informatie

Zuidwillemsvaart. Paul van Donk en Teun Geenen

Zuidwillemsvaart. Paul van Donk en Teun Geenen Zuidwillemsvaart S ochtends moesten wij om 8 uur op school zijn om in de bus te stappen richting Den Bosch. Toen wij daar aankwamen kregen wij een lekker bakske koffie, en mochten wij het museum van het

Nadere informatie

Ontwerp je eigen prefabhuis

Ontwerp je eigen prefabhuis Ontwerp je eigen prefabhuis Copyright Stichting Vakcollege Groep 2015. Alle rechten voorbehouden. Inleiding Wist jij dat er in Nederland iets meer dan 7 miljoen huizen staan? Tegenwoordig worden de meeste

Nadere informatie

Lesbrief bij de voorstelling Mijn vriend en ik van Soulshine Connection

Lesbrief bij de voorstelling Mijn vriend en ik van Soulshine Connection Lesbrief bij de voorstelling Mijn vriend en ik van Soulshine Connection 1 Beste docent, Binnenkort gaat u samen met uw klas naar de voorstelling Mijn vriend en ik van Soulshine Connection. Deze lesbrief

Nadere informatie

Er was eens een heel groot bos. Met bomen en bloemen. En heel veel verschillende dieren. Aan de rand van dat bos woonde, in een grot, een draakje. Dat draakje had de mooiste grot van iedereen. Lekker vochtig

Nadere informatie

0-3 maanden zwanger. Zwanger. Deel 1

0-3 maanden zwanger. Zwanger. Deel 1 Zwanger Ik was voor het eerst zwanger. Ik voelde het meteen. Het kon gewoon niet anders. Het waren nog maar een paar cellen in mijn buik. Toch voelde ik het. Deel 1 0-3 maanden zwanger Veel te vroeg kocht

Nadere informatie