Training: Leidinggeven voor uitvoerders en beginnend sitemanagers/projectleiders in de industriële dienstverlening VOMI MIM II

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Training: Leidinggeven voor uitvoerders en beginnend sitemanagers/projectleiders in de industriële dienstverlening VOMI MIM II"

Transcriptie

1

2 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van de eigenaar worden overgenomen, vermenigvuldigd, gekopieerd, opgeslagen of openbaar gemaakt worden. VOMI Academie, 2016

3 Training: Leidinggeven voor uitvoerders en beginnend sitemanagers/projectleiders in de industriële dienstverlening VOMI MIM II (leidinggeven aan teams) Inleiding Regelmatig worden medewerkers die vanuit technische vak volwassenheid boven het maaiveld uitsteken gepromoveerd naar een leidinggevende functie. Zij worden geacht net zo vakbekwaam op te treden als in hun eerdere functies. Sommigen slagen hier als vanzelf in. Maar een flink aantal loopt tegen problemen aan die ze eerder niet op hun pad hebben getroffen. Er wordt immers een sterke wissel getrokken op vaardigheden die niet als vanzelfsprekend zijn ontwikkeld zoals: leidinggeven, plannen en organiseren, commercial awareness en het sturen van bedrijfsprocessen. Om (toekomstige) leidinggevenden te ondersteunen in hun competentieontwikkeling biedt VOMI Academie een gevarieerd leertraject aan. In de training leidinggeven aan teams in de industriële dienstverlening (MIM II) staat het leidinggeven aan teams centraal. De thema s eigenaarschap en vakmanschap op alle niveaus en commercial awareness zijn hierin leidend. De deelnemer verwerft inzichten en vaardigheden voor het aansturen van een team met aandacht voor individuele en groepscompetenties. Daarnaast wordt aandacht gegeven aan ontwikkelingsgericht leidinggeven, communicatiestijlen en -technieken, leerstijlen en het beïnvloeden van ontwikkeling/verandering. Resultaat Na afloop van de training: Kun je ontwikkelingsgericht leidinggeven aan een individu of team. Kun je omgaan met veranderingen en weerstanden in je team Kun je ervoor zorgen dat medewerkers zich eigenaar voelen van teamdoelen Kun je effectief omgaan met belemmeringen en weerstanden Voor wie De training is bedoeld voor uitvoerders en beginnend sitemanagers/projectleiders, engineers en werkvoorbereiders. Werkwijze Tijdens deze 4-daagse training wisselen theorie en praktijk elkaar af. Vooral door te doen, te oefenen en ervaringen uit de eigen praktijk uit te wisselen word je je meer bewust van je eigen rol, het gedrag en je eigen stijl, waardoor je je volop kunt oriënteren op je eigen rol als leidinggevende. Aantal deelnemers Vanuit didactische overweging is deze training gericht op minimaal 8 en maximaal 12 deelnemers. Het programma 1 Optimale communicatie (dag 1) a. Communicatiestijlen Weten hoe je zelf overkomt op je omgeving is belangrijk. Weten hoe je aansluit op de behoefte van je omgeving is de sleutel voor optimale beïnvloeding en samenwerking.

4 b. Vergaderen/werkoverleg/toolbox Voor veel medewerkers lastige situaties die we liever vermijden. Een aantal handvaten, tips en vaardigheden. c. Communiceren met de klant (commercial awareness) d. Begrijpen en begrepen worden Beïnvloeden van medewerkers en derden door een aantal persoonlijke vaardigheden in te zetten. Eerst begrijpen, dan begrepen worden als spelregel voor succes (Steven Covey) e. Omgaan met weerstand/conflicten Het beter herkennen van weerstand en conflicten, de functie ervan en de ontwikkeling en inzet van empathie f. Feedback Hoe vertel je dat het goed gaat en wat er beter kan in het team? Een van de (in praktijk) meest lastige vaardigheden praktisch en hanteerbaar gemaakt. 2 Werken met teams (dag 2) a. Organisatie van het team en doelen stellen Wat is een organisatie? Waarom werken we samen? Wat is onze rol als team daarin? Wat wordt er van ons gevraagd? b. Selectie, introductie en inwerken in teams Op basis van welke kennis en vaardigheden worden medewerkers gevraagd om een bijdrage te leveren? Waar zijn ze goed in? Welke taken zullen ze als vanzelf doen en welke zullen lastiger zijn? c. Soorten teams, teamrollen en teamontwikkeling Samen tot resultaten komen! Er zijn veel verschillende manieren. Wat is effectief in welke situatie? Wat kan ik van de individuele teamleden verwachten? Hoe kunnen we de ontwikkeling van medewerkers inzetten voor het team? d. Kennisoverdracht Samen werken en samen leren. Beschikken we over de kennis en vaardigheden die we nodig hebben? En morgen? e. Leiding geven aan PDCA cyclus Continu verbeteren van de prestaties van een groep door de plan-do-check-act cyclus. Wat is het en hoe geef je daar leiding aan? f. Culturen en subculturen 3 Ontwikkelingsgericht leidinggeven (dag 3 & 4) a. Fasen in ontwikkeling Herken in welke fase een individu of een team zich bevindt, zodat je daarop kunt aansluiten. Het vergroten van je eigen effectiviteit in ontwikkelingsgericht leiding geven. b. (Kern)competenties Herken je eigen kwaliteiten en die van anderen. Ook door negatief gedrag juist te lezen en interpreteren. c. Ambitie, passie en talentontwikkeling Wanneer en hoe kom je zelf in dat gevoel dat alles als vanzelf gaat (flow) en hoe kan je anderen daarmee helpen? d. POP, functioneringsgesprekken en beoordelen Medewerkers zijn zelf verantwoordelijk voor hun eigen ontwikkeling. Hoe kan je daarbij helpen als leidinggevende? Waar let je op? Welke afspraken maak je? Hoe bepaal je of iemand beter kan of niet (zijn best doet?). Afspraken maken, begeleiden en beoordelen. e. Inspireren/coachen/corrigeren/stimuleren Welke rol kies je als leidinggevende in welke situatie? Wat betekent dat voor het eigen gedrag en dat van de medewerker? Wie is waarvoor verantwoordelijk? f. Plannen en planmatig werken. De dag wordt afgesloten met een praktijkcase.

5 Data Voor actuele trainingsdata verwijzen we naar onze site: Locatie De training wordt gehouden in de omgeving van Dordrecht/ Rotterdam Aanmelding en Intake Direct na aanmelding ontvang je een voorlopige bevestiging en een intakeformulier. Dit formulier bevat vragen rondom je functie, werkervaring en verwachtingen ten aanzien van deze training. Op die manier proberen we de samenstelling van de groep zo optimaal mogelijk te laten zijn. Certificering/opleverdocument Na afronding van de training MIM I ontvang je een certificaat en een opleverdocument. Bij een succesvolle afronding van het totale leertraject: MIM I, MIM II en MIM III ontvang je het certificaat manager in de industriële dienstverlening. Groepsgrootte De aard en de werkwijze van de training maken het noodzakelijk de groepsgrootte te stellen op minimaal 8 en maximaal 12 deelnemers. Prijs Aan deelname aan de training Leidinggeven aan teams in de industriële dienstverlening is een bedrag verbonden van: Leden: 1.950,00 Niet leden: 2.340,00 Hierbij is alles inbegrepen, d.w.z.: het studiemateriaal, de maaltijden en consumpties tijdens de training. Eventueel persoonlijke uitgaven (drankjes aan de bar) komen voor eigen rekening. Er kan alleen worden ingeschreven voor het gehele traject, niet voor afzonderlijke sessies of dagen. Je ontvangt een factuur die in één keer voldaan dient te worden binnen 14 dagen na factuurdatum. Annulering dient schriftelijk te geschieden. Vóór aanvang van de training is restitutie slechts mogelijk als voor de opengevallen plaats alsnog een vervangende deelnemer kan worden ingeschreven. Bij tussentijdse beëindiging wordt geen restitutie verleend. Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW.

6 De trainers Aan dit traject zijn twee trainers verbonden. Hans Bosman is interim HR manager, organisatie adviseur, trainer en coach met een ruime ervaring in organisatievorming, organisatiecultuur, personeelsbeleid, organisatieontwikkeling, leiderschapsontwikkeling en Management Development. Met een passie voor organisaties en mensen levert hij, zowel in zijn advieswerk als in zijn trainingen een bijdrage aan het goed functioneren van teams, managers en medewerkers. Daarbij houdt hij zowel rekening met de behoeftes en de ontwikkelingen binnen de organisatie van de opdrachtgever, als met de mogelijkheden van de betrokkenen. Door zijn uitgebreide (management- en trainings)ervaring, strategisch inzicht, analytische instelling en luistervaardigheid, is hij in staat snel tot de kern van de problematiek door te dringen en creatieve oplossingen en interventies met visie aan te dragen. Gebruikmakend van een gezonde dosis humor weet hij snel te binden en overtuigen. Hans heeft ruim 25 jaar P&O (management) ervaring in de industriële, technische en dienstverlenende organisaties, zowel in de business to business als in consumer-business. René Alders heeft sinds de midden jaren 90 gewerkt als HRM manager, zowel beleidsmatig als operationeel. Door de jaren heen heeft hij enorm veel deskundigheid opgebouwd op het gebied van veranderingsprocessen bij technisch- en productie-georiënteerde bedrijven, veelal binnen de procesindustrie. Sinds 2003 heeft zich toegelegd op training en coaching en sindsdien combineert hij dit met zijn HR werkzaamheden. De afgelopen jaren heeft hij heel veel (lijn)managers gecoacht ter verbetering van hun (HRM) vaardigheden, maar ook op het gebied van zelfontwikkeling. René is grondlegger van het OPE-model en het HSM (Het Samenwerkingsmodel) en tevens één van de ontwikkelaars van FUWACO. Zijn trainingsaanpak kenmerkt zich door een nuchtere, Rotterdamse, benadering. Hij confronteert zijn deelnemers graag op een directe, maar altijd respectvolle manier. René is erg gedreven om het beste uit zijn deelnemers te halen. VOMI behoudt het recht om wijzigingen in dit programma aan te brengen en/of onderwerpen in een andere volgorde te behandelen. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van de eigenaar worden overgenomen, vermenigvuldigd, gekopieerd, opgeslagen of openbaar gemaakt worden.

7 VOMI Academie De procesindustrie stelt hoge eisen aan de professionaliteit van de mensen die hierin werkzaam zijn. Goede scholing is derhalve van groot belang. VOMI ontwikkelt en verzorgt trainingen die nauw aansluiten bij de specifieke behoefte van de procesindustrie. Het belang van VOMI is versterking van de kennis en kunde binnen de procesindustrie. VOMI streeft hierbij geen winstoogmerk na. De door VOMI geboden trainingen worden tegen kostprijs aangeboden. De waardering van onze deelnemers is de beste referentie. Wat is de VOMI Academie? De VOMI Academie is de organisatie waarmee VOMI haar leden wil ondersteunen op het gebied van trainingen en opleidingen. Dit betreft niet alleen het organiseren van trainingen en opleidingen zoals deze plaatsvinden bij de reeds bestaande trainingen 'sitemanagement' en 'leidinggeven voor voorlieden'. Maar juist ook het ontwikkelen van nieuwe trainingen en opleidingen die gericht zijn op de specifieke behoefte in de procesindustrie. Hoe is de VOMI Academie georganiseerd? VOMI heeft met Van Sadelhoff Learning Services (VS) een samenwerkingsovereenkomst gesloten. VS is een organisatie die bedrijven en brancheorganisaties ondersteunt op het gebied van trainingen en opleidingen. Zij verzorgen backoffice services, ontwikkelen trainingen, workshops, etc. Daarnaast beschikken zij over een breed netwerk aan ervaren trainers. VS heeft samen met VOMI reeds de succesvolle training sitemanagement ontwikkeld. Eric van Sadelhoff is de drijvende kracht achter VS. De communicatie rond trainingen vindt plaats vanuit de VOMI Academie. De facturatie van trainingen zal gedaan worden door VOMI. Waarom de VOMI Academie? De arbeidsmarkt problematiek is voor een arbeidsintensieve bedrijfstak de komende jaren een enorme uitdaging. Thema's als duurzame inzetbaarheid en permanente educatie spelen een belangrijke rol. We merken dat deze thema's ook bij veel VOMI leden actueel zijn. Tevens stellen de opdrachtgevers steeds hogere eisen aan het opleiding van de medewerkers. Vanuit de VOMI willen we leden op dit vlak ondersteuning bieden, en indien gewenst, adviseren. Tijdens algemene ledenvergaderingen en onderzoek onder individuele leden is gebleken dat er behoefte is aan trainingen die aansluiten bij de specifieke wensen in de procesindustrie. Aanbod VOMI Academie De VOMI Academie is actief met het ontwikkelen van (nieuwe) trainingen, opleidingen en workshops, gebaseerd op de input van de VOMI lid bedrijven. Het huidige aanbod bestaat uit: Training Sitemanagement Training Leidinggeven voor voormannen en beginnend uitvoerders in de industriële dienstverlening - MIM I Training Leidinggeven voor uitvoerders en beginnend sitemanagers/projectleiders in de industriële dienstverlening- MIM II Training Bedrijfseconomische aspecten van leidinggeven in de industriële dienstverlening voor uitvoerders, sitemanagers/projectleiders - VOMI MIM III Training Effectieve Projectbeheersing Workshop De operationeel medewerker als Ambassadeur Workshop De operationeel medewerker als Begeleider Contactgegevens Indien je vragen heb, neemt dan gerust contact met ons op. VOMI Academie Bella Vista HC Arnhem Tel: Fax: academie@vomi.nl

8 Aanmeldingsformulier Ondergetekende, Achternaam: Man Vrouw Voorletters: Roepnaam: Geboortedatum: meldt zich aan voor de training Leidinggeven voor uitvoerders en beginnend sitemanagers/projectleiders in de industriële dienstverlening (VOMI MIM II) met als startdatum: Het adres waarop je correspondentie wilt ontvangen: Postadres: Privé Zakelijk Postcode en plaats: Naam organisatie: Telefoon zakelijk: Telefoon privé: Mobiel: adres: Deelname voor rekening van: Deelnemer Werkgever Indien voor rekening werkgever, factuur zenden aan: Naam organisatie: T.a.v.: Man Vrouw Adres: Postcode en Plaats: PO nummer (indien van toepassing): Plaats en datum: Handtekening: Dit formulier kan worden verzonden naar: VOMI Academie t.a.v. Elsbeth Verveld Bella Vista HC Arnhem elsbeth.verveld@vomi.nl Indien je nog vragen hebt kun je ons bereiken op het telefoonnummer:

Training: Leidinggeven voor uitvoerders en beginnend sitemanagers/projectleiders in de industriële dienstverlening VOMI MIM II

Training: Leidinggeven voor uitvoerders en beginnend sitemanagers/projectleiders in de industriële dienstverlening VOMI MIM II Training: Leidinggeven voor uitvoerders en beginnend sitemanagers/projectleiders in de industriële dienstverlening VOMI MIM II Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke

Nadere informatie

Workshop: De (operationeel) medewerker als begeleider

Workshop: De (operationeel) medewerker als begeleider Workshop: De (operationeel) medewerker als begeleider Workshop De (operationeel) medewerker als begeleider Resultaat Na afloop van de workshop: Ben je in staat om efficiënt en effectief kennis en vaardigheden

Nadere informatie

Training: Leidinggeven voor voormannen en beginnend uitvoerders in de industriële dienstverlening VOMI MIM I

Training: Leidinggeven voor voormannen en beginnend uitvoerders in de industriële dienstverlening VOMI MIM I Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van de eigenaar worden overgenomen, vermenigvuldigd, gekopieerd, opgeslagen of openbaar gemaakt worden. VOMI Academie,

Nadere informatie

Training: Leidinggeven voor voormannen en beginnend uitvoerders in de industriële dienstverlening VOMI MIM I

Training: Leidinggeven voor voormannen en beginnend uitvoerders in de industriële dienstverlening VOMI MIM I Training: Leidinggeven voor voormannen en beginnend uitvoerders in de industriële dienstverlening VOMI MIM I Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van de

Nadere informatie

Workshop. De Vakman als Praktijkcoach

Workshop. De Vakman als Praktijkcoach Workshop De Vakman als Praktijkcoach Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van de eigenaar worden overgenomen, vermenigvuldigd, gekopieerd, opgeslagen of

Nadere informatie

Workshop: De (operationeel) medewerker als Ambassadeur - Werken voor en bij je klant -

Workshop: De (operationeel) medewerker als Ambassadeur - Werken voor en bij je klant - Workshop: De (operationeel) medewerker als Ambassadeur - Werken voor en bij je klant - Workshop De (operationeel) medewerker als Ambassadeur Werken voor en bij je klant Inleiding Als uitvoerend technicus

Nadere informatie

Workshop. Complexe Onderhandelingen

Workshop. Complexe Onderhandelingen Workshop Complexe Onderhandelingen Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van de eigenaar worden overgenomen, vermenigvuldigd, gekopieerd, opgeslagen of

Nadere informatie

Contract Awareness voor staf- en bureaumedewerkers

Contract Awareness voor staf- en bureaumedewerkers Workshop Contract Awareness voor staf- en bureaumedewerkers Succesvol voorbereiden, opstellen en bewaken van contractuele afspraken. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke

Nadere informatie

Workshop. Risicomanagement in de procesindustrie

Workshop. Risicomanagement in de procesindustrie Workshop Risicomanagement in de procesindustrie Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van de eigenaar worden overgenomen, vermenigvuldigd, gekopieerd, opgeslagen

Nadere informatie

Training: Effectieve Projectbeheersing. Praktische inzichten en toepasbare methodieken binnen de procesindustrie

Training: Effectieve Projectbeheersing. Praktische inzichten en toepasbare methodieken binnen de procesindustrie Training: Effectieve Projectbeheersing Praktische inzichten en toepasbare methodieken binnen de procesindustrie Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van

Nadere informatie

Workshop: De Klantgerichte Monteur. Klantbewust denken en doen voor technici in de procesindustrie. 1- daagse workshop

Workshop: De Klantgerichte Monteur. Klantbewust denken en doen voor technici in de procesindustrie. 1- daagse workshop Workshop: De Klantgerichte Monteur Klantbewust denken en doen voor technici in de procesindustrie. 1- daagse workshop Workshop De Klantgerichte Monteur Klantbewust denken en doen voor technici in de procesindustrie.

Nadere informatie

Training: Leidinggeven voor voorlieden en beginnend uitvoerders

Training: Leidinggeven voor voorlieden en beginnend uitvoerders Training: Leidinggeven voor voorlieden en beginnend uitvoerders Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van de eigenaar worden overgenomen, vermenigvuldigd,

Nadere informatie

Training. Bedrijfseconomische aspecten van leidinggeven in de industriële dienstverlening VOMI MIM III

Training. Bedrijfseconomische aspecten van leidinggeven in de industriële dienstverlening VOMI MIM III Training Bedrijfseconomische aspecten van leidinggeven in de industriële dienstverlening VOMI MIM III Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van de eigenaar

Nadere informatie

Training: Effectieve Projectbeheersing. Praktische inzichten en toepasbare methodieken binnen de procesindustrie.

Training: Effectieve Projectbeheersing. Praktische inzichten en toepasbare methodieken binnen de procesindustrie. Training: Effectieve Projectbeheersing Praktische inzichten en toepasbare methodieken binnen de procesindustrie. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van

Nadere informatie

Portfolio- en Programma Management

Portfolio- en Programma Management Masterclass Portfolio- en Programma Management 4-daags programma Kopenhagen Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van de eigenaar worden overgenomen, vermenigvuldigd,

Nadere informatie

Training: Sitemanagement

Training: Sitemanagement Training: Sitemanagement Persoonlijke Performance in Managementvaardigheden voor sitemanagers in de procesindustrie Training: Sitemanagement Persoonlijke Performance in Managementvaardigheden voor sitemanagers

Nadere informatie

Training: Effectieve Projectbeheersing

Training: Effectieve Projectbeheersing Training: Effectieve Projectbeheersing Praktische inzichten en toepasbare methodieken binnen de procesindustrie. Start: 26 februari 2014 Training: Effectieve Projectbeheersing Praktische inzichten en toepasbare

Nadere informatie

Training: Sitemanagement

Training: Sitemanagement Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van de eigenaar worden overgenomen, vermenigvuldigd, gekopieerd, opgeslagen of openbaar gemaakt worden. VOMI Academie,

Nadere informatie

Training: Sitemanagement

Training: Sitemanagement Training: Sitemanagement Persoonlijke Performance in Managementvaardigheden voor sitemanagers in de procesindustrie Training: Sitemanagement Persoonlijke Performance in Managementvaardigheden voor sitemanagers

Nadere informatie

Cursus. Werkvoorbereiding in de industriële dienstverlening. WeVo

Cursus. Werkvoorbereiding in de industriële dienstverlening. WeVo Cursus Werkvoorbereiding in de industriële dienstverlening WeVo Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van de eigenaar worden overgenomen, vermenigvuldigd,

Nadere informatie

Cursus. Werkvoorbereiding in de industriële dienstverlening. WeVo

Cursus. Werkvoorbereiding in de industriële dienstverlening. WeVo Cursus Werkvoorbereiding in de industriële dienstverlening WeVo Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van de eigenaar worden overgenomen, vermenigvuldigd,

Nadere informatie

LEIDERS VAN MORGEN MD NETWERK VOOR HR EN MD PROFESSIONALS

LEIDERS VAN MORGEN MD NETWERK VOOR HR EN MD PROFESSIONALS LEIDERS VAN MORGEN MD NETWERK VOOR HR EN MD PROFESSIONALS Graag vertel ik u in deze brochure over Leiders van Morgen, een Management Development (MD) netwerk dat october 2010 van start gaat. Voor meer

Nadere informatie

Training: Sitemanagement. Persoonlijke Performance in Managementvaardigheden voor sitemanagers in de procesindustrie

Training: Sitemanagement. Persoonlijke Performance in Managementvaardigheden voor sitemanagers in de procesindustrie Training: Sitemanagement Persoonlijke Performance in Managementvaardigheden voor sitemanagers in de procesindustrie Training: Sitemanagement Persoonlijke Performance in Managementvaardigheden voor sitemanagers

Nadere informatie

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT Voor wie? Deze leergang is ontwikkeld voor middle managers in een productieomgeving, die de operatie via bijvoorbeeld lijnmanagers aansturen, motiveren en stimuleren. Wat levert

Nadere informatie

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT Voor wie? Deze leergang is ontwikkeld voor middle managers in een productieomgeving, die de operatie via bijvoorbeeld lijnmanagers aansturen, motiveren en stimuleren. Wat levert

Nadere informatie

Training Teamleiderschap

Training Teamleiderschap Training Teamleiderschap Versterk uw rol als boegbeeld van uw team In vier dagen een effectief Teamleider Training Teamleiderschap U bent als teamleider het boegbeeld van uw team. Uw teamleden verwachten

Nadere informatie

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT

LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT LEERGANG MIDDLE MANAGEMENT Voor wie? Deze leergang is ontwikkeld voor middle managers in een productieomgeving, die de operatie via bijvoorbeeld lijnmanagers aansturen, motiveren en stimuleren. Quiris

Nadere informatie

Succesvol Conflicten Oplossen

Succesvol Conflicten Oplossen Eendaagse Workshop Succesvol Conflicten Oplossen Vergroot uw effectiviteit in het hanteren van conflicten Workshop Succesvol Conflicten Oplossen Conflicten op de werkvloer zijn lastig maar ze horen erbij.

Nadere informatie

Succesvol Veranderingen Realiseren

Succesvol Veranderingen Realiseren Training Succesvol Veranderingen Realiseren Effectief resultaten boeken door de kern aan te pakken. Training Succesvol veranderingen realiseren ph advies Organisaties kunnen niet bloeien zonder verandering,

Nadere informatie

Cursus PDL Coach. Cursus PDL coach: 11 mei Verdiepingscursus voor PDLcoaches: 22 juni Voor wie is de cursus PDL coach?

Cursus PDL Coach. Cursus PDL coach: 11 mei Verdiepingscursus voor PDLcoaches: 22 juni Voor wie is de cursus PDL coach? Cursus PDL Coach Cursus PDL coach: 11 mei 2018 Verdiepingscursus voor PDLcoaches: 22 juni 2018 Voor wie is de cursus PDL coach? Heb je de PDL-training gevolgd en heb je ook altijd al het enthousiasme voor

Nadere informatie

TRAINING. Verkoop Expert. www.inputsupport.nl. Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management

TRAINING. Verkoop Expert. www.inputsupport.nl. Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING Verkoop Expert www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING VERKOOP EXPERT Leerdoel De training verkoop expert is een intensieve training en geeft

Nadere informatie

Liever Slank - Individueel Voor als je een nieuwe relatie met eten wilt ontwikkelen

Liever Slank - Individueel Voor als je een nieuwe relatie met eten wilt ontwikkelen Liever Slank - Individueel Voor als je een nieuwe relatie met eten wilt ontwikkelen Wil jij liever slank zijn, zonder daarvoor dingen te moeten laten? Dat kan! Een dieet onderdrukt je natuurlijke verlangens.

Nadere informatie

Training. Jobcoach in bedrijf. Economische waarde door menselijke waarde

Training. Jobcoach in bedrijf. Economische waarde door menselijke waarde Training Jobcoach in bedrijf Economische waarde door menselijke waarde Opzet van de training Inleiding Steeds meer bedrijven bieden in hun organisatie kansen voor mensen met een arbeidshandicap of met

Nadere informatie

TRAINING Professioneel adviseren voor interne adviseurs Adviseren als tweede beroep - open inschrijving -

TRAINING Professioneel adviseren voor interne adviseurs Adviseren als tweede beroep - open inschrijving - TRAINING Professioneel adviseren voor interne adviseurs Adviseren als tweede beroep - open inschrijving - Het vak van intern adviseur De meeste interne adviseurs hebben vaak twee beroepen: naast het vak

Nadere informatie

Of Ben je een beetje aan het indutten Draai je teveel op routine Wil je jezelf weer uitdagen

Of Ben je een beetje aan het indutten Draai je teveel op routine Wil je jezelf weer uitdagen Personal Branding Plus Programma 2011 voor zelfstandig ondernemers in de zakelijke dienstverlening Een stevige impuls voor inspiratie, ideeën en realisatie. Voor wie: Voor alleen werkende of in - klein

Nadere informatie

Opleiding Interne Coach/Trainer IVB. De motor in een lerende organisatie

Opleiding Interne Coach/Trainer IVB. De motor in een lerende organisatie Opleiding Interne Coach/Trainer IVB De motor in een lerende organisatie Opzet van de opleiding Werken vanuit een individuele vraaggerichte benadering De Individuele Vraaggerichte Benadering (IVB) is een

Nadere informatie

TRAINING Time Management

TRAINING Time Management TRAINING Time Management www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING TIME MANAGEMENT Deze ééndaagse training time management is uitermate geschikt voor

Nadere informatie

TRAINING. Verkoop Expert. Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management

TRAINING. Verkoop Expert.  Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING Verkoop Expert www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING VERKOOP EXPERT Leerdoel De training verkoop expert is een intensieve training en geeft

Nadere informatie

Professionele Communicatie

Professionele Communicatie Professionele Communicatie In deze opleiding ontwikkelt u uw professionele communicatie. Dit praktijkgerichte programma is dan ook specifiek afgestemd op uw functie als bewindvoerder. U werkt tijdens de

Nadere informatie

Het TETA Seminar. Changing perspective. Changing perspectives

Het TETA Seminar. Changing perspective. Changing perspectives Het TETA Seminar Changing perspective Changing perspectives Het TETA Seminar Ervaar je passie voor verandering en leiderschap Bewustwording is de basis voor succesvol veranderen. Verandering begint bij

Nadere informatie

Ontwikkeling. Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling

Ontwikkeling. Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Ontwikkeling Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Waarom? Ik heb het idee dat ik wel eens tekortschiet als het erom gaat anderen duidelijk te maken wat ik bedoel. Ik

Nadere informatie

TRAINING Time Management

TRAINING Time Management TRAINING Time Management www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING TIME MANAGEMENT Deze ééndaagse training time management is uitermate geschikt voor

Nadere informatie

TRAINING Telefonisch verkopen

TRAINING Telefonisch verkopen TRAINING Telefonisch verkopen www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING TELEFONISCH VERKOPEN Doordat de concurrentie toeneemt en je klant dus meer keuze

Nadere informatie

LEERGANG CLINICAL LEADERSHIP

LEERGANG CLINICAL LEADERSHIP INSCHRIJFFORMULIER LEERGANG CLINICAL LEADERSHIP NYENRODE. A REWARD FOR LIFE PROGRAMMADATA 2018-2019 Ik schrijf me in voor het volgende programma: Startworkshop 13 & 14 november 2018 Conferentie 1 13 december

Nadere informatie

TRAINING Het verkopen van de prijs

TRAINING Het verkopen van de prijs TRAINING Het verkopen van de prijs www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management De prijs is vaak een moeilijk onderwerp. Het zorgt voor veel discussies en veel

Nadere informatie

Behoeftegericht verkopen

Behoeftegericht verkopen TRAINING Behoeftegericht verkopen www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING BEHOEFTEGERICHT VERKOPEN Klanten kopen geen producten. Ze kopen wat die

Nadere informatie

TRAINING Account Management

TRAINING Account Management TRAINING Account Management www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING ACCOUNT MANAGEMENT Steeds vaker blijkt dat ondernemingen het aantal toeleveranciers

Nadere informatie

Post HBO opleiding Jobcoach/Trajectbegeleider

Post HBO opleiding Jobcoach/Trajectbegeleider Post HBO opleiding Jobcoach/Trajectbegeleider Combo Emonomy Combo Emonomy heeft een lange historie en traditie in methodiekontwikkeling, onderzoek, opleiding, coaching en advies op het gebied van arbeidsontwikkeling,

Nadere informatie

Coachvaardigheden, onderzoeken, adviseren en verkopen

Coachvaardigheden, onderzoeken, adviseren en verkopen Training Coachvaardigheden Coachvaardigheden, onderzoeken, adviseren en verkopen Veel professionals doen tijdens hun carrière een beroep op een coach. Soms omdat ze vastgelopen zijn en niet weten welke

Nadere informatie

Prospecteren met succes

Prospecteren met succes TRAINING Prospecteren met succes www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING PROSPECTEREN MET SUCCES De meeste verkopers hebben er een hekel aan en veel

Nadere informatie

Leiderschapsprogramma Jong Management

Leiderschapsprogramma Jong Management Leiderschapsprogramma Jong Management Geef jij leiding aan een team? Loop je regelmatig tegen dezelfde issues aan, maar weet je niet hoe je die ten positieve moet keren? Wil je de regie weer in eigen handen

Nadere informatie

TRAINING Balanslezen. Activa Passiva Liquiditeit Solvabiliteit Rentabiliteit. www.inputsupport.nl

TRAINING Balanslezen. Activa Passiva Liquiditeit Solvabiliteit Rentabiliteit. www.inputsupport.nl TRAINING Balanslezen Activa Passiva Liquiditeit Solvabiliteit Rentabiliteit www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING BALANSLEZEN Een ééndaagse training

Nadere informatie

Toelatingseis: Deelnemers moeten over een Insights Discovery Profiel beschikken 2.

Toelatingseis: Deelnemers moeten over een Insights Discovery Profiel beschikken 2. Datum juli 2017 Betreft scholing Oriëntatie Op Teamleider OOT voor OMO-professionals In deze brief vindt u informatie met betrekking tot de opzet en inschrijving van een scholing voor OMO-professionals

Nadere informatie

TRAINING Beursdeelname

TRAINING Beursdeelname TRAINING Beursdeelname www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING BEURSDEELNAME Deelname aan een beurs is voor een bedrijf een uitgelezen moment om zich

Nadere informatie

Talent Ontwikkel Programma. Prikkelend ontwikkelingstraject voor jonge talenten die vooruit willen.

Talent Ontwikkel Programma. Prikkelend ontwikkelingstraject voor jonge talenten die vooruit willen. Talent Ontwikkel Programma. Prikkelend ontwikkelingstraject voor jonge talenten die vooruit willen. Een intensief trainingsprogramma vol interessante onderwerpen en handvatten om zelf mee aan de slag te

Nadere informatie

(0 reviews) JE BENT ADVISEUR ADVIESVAARDIGHEDEN VOOR YOUNG PROFESSIONALS

(0 reviews) JE BENT ADVISEUR ADVIESVAARDIGHEDEN VOOR YOUNG PROFESSIONALS (0 reviews) JE BENT ADVISEUR ADVIESVAARDIGHEDEN VOOR YOUNG PROFESSIONALS Meer invloed krijgen? Het kan. Je bent al even aan het werk en je wilt groeien in je rol als adviseur. In deze training oefen je

Nadere informatie

Opleidingstraject: Didactisch Coachen voor ervaren Beeldcoaches 2014-2015

Opleidingstraject: Didactisch Coachen voor ervaren Beeldcoaches 2014-2015 Opleidingstraject: Didactisch Coachen voor ervaren Beeldcoaches 2014-2015 Inleiding Een beeldcoach filmt een aantal docenten op een leerplein. Toevallig komen twee docenten tijdens dat filmen opeenvolgend

Nadere informatie

Administratief Procesrecht

Administratief Procesrecht Administratief Procesrecht In deze opleiding ontwikkelt u algemene kennis van administratief procesrecht. Dit praktijkgerichte programma is dan ook specifiek afgestemd op uw functie als bewindvoerder.

Nadere informatie

TRAINING. Showroomverkoop. Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management

TRAINING. Showroomverkoop.  Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING Showroomverkoop www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING SHOWROOMVERKOOP Het is eigenlijk een felicitatie waard, want het verkooptraject is

Nadere informatie

Constructief beïnvloeden

Constructief beïnvloeden Deze vier-daagse training biedt u de kans uw persoonlijke effectiviteit in allerlei beïnvloedingssituaties te verhogen: leiding geven, adviseren, stuurgroepen, projectgroepen, klachten behandelen,vergaderen,

Nadere informatie

Prospecteren met succes

Prospecteren met succes TRAINING Prospecteren met succes www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING PROSPECTEREN MET SUCCES De meeste verkopers hebben er een hekel aan en veel

Nadere informatie

TRAINING Grote orders binnenhalen

TRAINING Grote orders binnenhalen TRAINING Grote orders binnenhalen www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING GROTE ORDERS BINNENHALEN Een kleine order is vaak in één verkoopgesprek

Nadere informatie

Wil je beter begrijpen hoe jouw optreden bij anderen overkomt?

Wil je beter begrijpen hoe jouw optreden bij anderen overkomt? Ervaar je wel weerstand in groepen? Wil je beter begrijpen hoe jouw optreden bij anderen overkomt? Voel je dat je je mogelijkheden en talenten in de samenwerking nog beter in kunt zetten? Wil je effectiever

Nadere informatie

TRAINING Presenteren. www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management

TRAINING Presenteren. www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING Presenteren www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING PRESENTEREN Iedere verkoper wil zijn gehoor boeien, meeslepen zelfs, zodat zijn klanten

Nadere informatie

OPLEIDING Credit Collector

OPLEIDING Credit Collector OPLEIDING Credit Collector www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management OPLEIDING CREDIT COLLECTOR Een opleiding van in totaal 4 dagen, met name bestemd voor medewerkers

Nadere informatie

Netwerken voor de Pensioenadviseur

Netwerken voor de Pensioenadviseur Training Netwerken voor de Pensioenadviseur Waar vindt de pensioenadviseur de toegang tot nieuwe pensioenrelaties? Een vaardigheid training. - Hoe kom ik met accountants in gesprek voor samenwerking? -

Nadere informatie

TRAINING Beïnvloeden kan je leren Voor verkopers

TRAINING Beïnvloeden kan je leren Voor verkopers TRAINING Beïnvloeden kan je leren Voor verkopers www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING BEÏNVLOEDEN KAN JE LEREN VOOR VERKOPERS Beïnvloeden of manipulatie

Nadere informatie

TRAINING Omgaan met klachten

TRAINING Omgaan met klachten TRAINING Omgaan met klachten www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING OMGAAN MET KLACHTEN Kennis en inzicht zijn essentieel om klachten goed en professioneel

Nadere informatie

Open training Constructief Beïnvloeden

Open training Constructief Beïnvloeden Open training Constructief Beïnvloeden 2 Deze vierdaagse training biedt u de kans uw persoonlijke effectiviteit in allerlei beïnvloedings-situaties te verhogen: leiding geven, adviseren, stuurgroepen,

Nadere informatie

TRAINING Onderhandelen

TRAINING Onderhandelen TRAINING Onderhandelen www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING ONDERHANDELEN Iedereen in krijgt vroeg of laat te maken met onderhandelingsmethodes.

Nadere informatie

Nieuws voor overheidsmedewerkers

Nieuws voor overheidsmedewerkers Van Oort & Ros Partners bij Ontwikkeling Kerkedijk 11, 1862 BD Bergen www.vanoort-ros.nl 072-5814749 Nieuws voor overheidsmedewerkers Jaartraject Verbindend werken en eigen invloed versterken 2 Kennismaking

Nadere informatie

TRAINING Incasso Noord & Zuid Amerika

TRAINING Incasso Noord & Zuid Amerika TRAINING Incasso Noord & Zuid Amerika www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING INCASSO NOORD & ZUID AMERIKA De training Incasso Noord & Zuid Amerikais

Nadere informatie

TRAINING KREDIETACCEPTATIE Vaststellen / monitoren kredietlimieten

TRAINING KREDIETACCEPTATIE Vaststellen / monitoren kredietlimieten TRAINING KREDIETACCEPTATIE Vaststellen / monitoren kredietlimieten www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management Deze ééndaagse training is gericht op het vaststellen

Nadere informatie

TRAINING Presenteren. Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management

TRAINING Presenteren.  Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING Presenteren www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING PRESENTEREN Iedere verkoper wil zijn gehoor boeien, meeslepen zelfs, zodat zijn klanten

Nadere informatie

TRAINING Beursdeelname

TRAINING Beursdeelname TRAINING Beursdeelname www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING BEURSDEELNAME Deelname aan een beurs is voor een bedrijf een uitgelezen moment om zich

Nadere informatie

TRAINING Account Management

TRAINING Account Management TRAINING Account Management www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING ACCOUNT MANAGEMENT Steeds vaker blijkt dat ondernemingen het aantal toeleveranciers

Nadere informatie

Een Stap voorwaarts in Leiderschap.

Een Stap voorwaarts in Leiderschap. 5 daagse training in voorjaar van 2010 Een Stap voorwaarts in Leiderschap. Doelgroep : DA Filiaal leidsters en aankomende filiaalleidsters Lokatie : Leusden DA hoofdkantoor Dag : Maandag van 9.30u 17.00u

Nadere informatie

Workshop Communicatievaardigheden

Workshop Communicatievaardigheden Workshop Communicatievaardigheden Workshop Communicatievaardigheden, een belangrijk middel om je doel te bereiken Effectief communiceren kun je leren. Gelukkig maar, alle relaties staan of vallen met goede

Nadere informatie

Toelatingseis: Deelnemers moeten over een Insights Discovery Profiel beschikken 2.

Toelatingseis: Deelnemers moeten over een Insights Discovery Profiel beschikken 2. Datum maart 2019 Betreft scholing Oriëntatie Op Teamleider OOT voor OMO-professionals In deze brief vindt u informatie met betrekking tot de opzet en inschrijving van een scholing voor OMO-professionals

Nadere informatie

TRAINING Grote orders binnenhalen

TRAINING Grote orders binnenhalen TRAINING Grote orders binnenhalen www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING GROTE ORDERS BINNENHALEN Een kleine order is vaak in één verkoopgesprek

Nadere informatie

Leiderschap bij C1000

Leiderschap bij C1000 Leiderschap bij C1000 Leiderschap bij C1000 in beeld Module 1: Persoonlijk leiderschap Module 2: Leidinggeven Ander (1op1) Module 3: Leidinggeven Team Module 4: Leiderschap verandering Module 1: Persoonlijk

Nadere informatie

TRAINING Het verkopen van de prijs

TRAINING Het verkopen van de prijs TRAINING Het verkopen van de prijs www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING HET VERKOPEN VAN DE PRIJS De prijs is vaak een moeilijk onderwerp. Het

Nadere informatie

Type cursus Datum Groep Aanvang. 2015 Vrijdag 20 februari 2015 t/m 27 maart 2015

Type cursus Datum Groep Aanvang. 2015 Vrijdag 20 februari 2015 t/m 27 maart 2015 Persoonlijke informatie deelnemer Volledige naam Roepnaam Huisadres Telefoon thuis Mobiele telefoon Fax thuis E-mailadres thuis Geboortedatum (DD/MM/JJJJ) Zakelijke informatie (indien van toepassing) Bedrijf

Nadere informatie

TRAINING Risk Management

TRAINING Risk Management TRAINING Risk Management www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING RISK MANAGEMENT In deze ééndaagse groepstraining Risk Management of Risico- management

Nadere informatie

Training & Ontwikkeling

Training & Ontwikkeling Inleiding FOCUS Leren & Ontwikkelen uit Wormerveer is een sterk groeiende Human Resources Development dienstverlener met een duidelijke focus op resultaatgerichtheid en professionalisering. Wij onderscheiden

Nadere informatie

Training. Witteveen 2015. Behandeling van alle arbeidsrechtelijke aspecten en verzekeringstechnische mogelijkheden voor de pensioenadviseur

Training. Witteveen 2015. Behandeling van alle arbeidsrechtelijke aspecten en verzekeringstechnische mogelijkheden voor de pensioenadviseur Training Witteveen 2015 Behandeling van alle arbeidsrechtelijke aspecten en verzekeringstechnische mogelijkheden voor de pensioenadviseur - Toelichting uitstelmogelijkheid voor compensatieadvies - Alle

Nadere informatie

TRAINING Risk Management

TRAINING Risk Management TRAINING Risk Management www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING RISK MANAGEMENT In deze ééndaagse groepstraining Risk Management of Risico- management

Nadere informatie

TRAINING Servicetechnicus Als Ambassadeur

TRAINING Servicetechnicus Als Ambassadeur TRAINING Servicetechnicus Als Ambassadeur www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING SERVICETECHNICUS ALS AMBASSADEUR Servicetechnici vormen het gezicht

Nadere informatie

Brochure. Training functionerings- en beoordelingsgesprekken voeren. Meer resultaat uit de gesprekken met uw medewerkers

Brochure. Training functionerings- en beoordelingsgesprekken voeren. Meer resultaat uit de gesprekken met uw medewerkers Brochure Training functionerings- en beoordelingsgesprekken voeren Meer resultaat uit de gesprekken met uw medewerkers Inhoudsopgave Over HRM Academy 3 Training functionerings- en beoordelingsgesprekken

Nadere informatie

NYENRODE COMMISSARISSEN CYCLUS 45

NYENRODE COMMISSARISSEN CYCLUS 45 INSCHRIJFFORMULIER NYENRODE COMMISSARISSEN CYCLUS 45 NYENRODE. A REWARD FOR LIFE PROGRAMMADATA 2019-2020 Module 1 & 2 24 & 25 september 2019 Module 3 & 4 12 & 13 november 2019 Module 5 & 6 14 & 15 januari

Nadere informatie

People s Business Jobmarketing Training voor Professionals

People s Business Jobmarketing Training voor Professionals Jobmarketing, je weet wat je wilt en dan?! In uw werk op het gebied van loopbaan- en reïntegratiebegeleiding staat u samen met uw cliënt dieper stil bij wat hij of zij kan en wil in het werk en bij de

Nadere informatie

TRAINING Assertiviteit

TRAINING Assertiviteit TRAINING Assertiviteit www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING ASSERTIVITEIT Er zijn nogal wat mensen die niet voor zich zelf opkomen, zich onzeker

Nadere informatie

TRAINING Internationaal Debiteurenbeheer

TRAINING Internationaal Debiteurenbeheer TRAINING Internationaal Debiteurenbeheer www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING INTERNATIONAAL DEBITEURENBEHEER De training Internationaal Debiteurenbeheer

Nadere informatie

TRAINING KREDIETACCEPTATIE Vaststellen / monitoren kredietlimieten

TRAINING KREDIETACCEPTATIE Vaststellen / monitoren kredietlimieten TRAINING KREDIETACCEPTATIE Vaststellen / monitoren kredietlimieten www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING KREDIETACCEPTATIE Vaststellen / monitoren

Nadere informatie

TRAINING Doelgericht communiceren

TRAINING Doelgericht communiceren TRAINING Doelgericht communiceren www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING DOELGERICHT COMMUNICEREN In de organisatie nemen de medewerkers van de binnendienst

Nadere informatie

TRAINING Balanslezen. Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management

TRAINING Balanslezen.  Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING Balanslezen www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING BALANSLEZEN Een ééndaagse training die bestemd is voor bijna iedere medewerker binnen

Nadere informatie

W1 Workshop "Lopen op eieren", leiding geven en aanspreken

W1 Workshop Lopen op eieren, leiding geven en aanspreken W1 Workshop "Lopen op eieren", leiding geven en aanspreken Deze workshop wordt door 98% van de deelnemers beoordeeld met een 9,1 gemiddeld Inleiding 2 daagse workshop Veel (meewerkend) leidinggevenden

Nadere informatie

Brochure. Training beleidsplan, beleidsnotitie en een rapport schrijven in 1 dag

Brochure. Training beleidsplan, beleidsnotitie en een rapport schrijven in 1 dag Brochure Training beleidsplan, beleidsnotitie en een rapport schrijven in 1 dag Met meer zelfvertrouwen rapporteren HRM Academy Inhoudsopgave Over HRM Academy 3 Training beleidsplan, beleidsnotitie en

Nadere informatie

Wft-Examentrainingsdagen. Examentrainingsdagen

Wft-Examentrainingsdagen. Examentrainingsdagen Wft-Examentrainingsdagen Examentrainingsdagen als voorbereiding op het examen Wft-pensioenvergunning Wft pensioenvergunning Goed voorbereid uw examen in! Training door do ervaren pensioenconsultants Examenoefenvragen

Nadere informatie

TRAINING Assertiviteit

TRAINING Assertiviteit TRAINING Assertiviteit www.inputsupport.nl Training & Opleiding, Consultancy, Coaching en Interim Management TRAINING ASSERTIVITEIT Er zijn nogal wat mensen die niet voor zich zelf opkomen, zich onzeker

Nadere informatie