Activiteitenplan Stichting Peuterspeelzalen Oisterwijk 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Activiteitenplan Stichting Peuterspeelzalen Oisterwijk 2014"

Transcriptie

1 Activiteitenplan Stichting Peuterspeelzalen Oisterwijk 2014 Activiteiten, doelstelling en doelgroep Hoofdactiviteit van de Stichting Peuterspeelzalen Oisterwijk (hierna: SPO) bestaat uit het exploiteren van 5 peuterspeelzalen in de gemeente Oisterwijk. De exploitatie kan als volgt worden gespecificeerd: Peuterspeelzaal De Coppele 3 groepen Peuterspeelzaal Dribbel 4 groepen Peuterspeelzaal Janneke 4 groepen Peuterspeelzaal Schelleboom 3 groepen Peuterspeelzaal Trepke 2 groepen In totaal: 16 groepen Gestreefd wordt naar een continue bezetting van in totaal ongeveer 238 peuters of meer, die allen 2 dagdelen per week de peuterspeelzaal bezoeken. Omdat peuters kunnen worden aangemeld tussen de 18 e en 24 e maand kan hier geen exacte bezetting voor 2014 worden gegeven. Dit is mede afhankelijk van individuele keuzes van ouders gedurende het jaar. De exploitatie wordt mede mogelijk gemaakt door de navolgende personele bezetting: 3 kernleidsters: combinatie De Coppele / Dribbel combinatie Janneke / Schelleboom Trepke 12 pedagogisch medewerkers 1 manager algemene en beleidszaken 2 oproepkrachten 2 interieurverzorgsters gedetacheerd vanuit DSW Uitgangspunt bij de personele bezetting is dat op iedere groep twee professionele leidsters werkzaam zijn (een en ander conform visiedocument Werken aan peuterspeelzaalwerk ) en dat de kernleidsters, buiten de leidinggevende, administratieve en organisatorische taken, ook als leidster op de groep werkzaam zijn. De activiteiten van SPO zullen hierna aan de hand van de in de beleidsregel Basissubsidie Peuterspeelzaalwerk genoemde doelstellingen en criteria nader worden uitgewerkt.

2 De activiteiten van SPO dragen bij aan de doelstelling die genoemd staat in de beleidsregel Basissubsidie Peuterspeelzaalwerk: Exploitatie van vijf peuterspeelzalen ter stimulering van ontwikkelingskansen bij peuters. Alle peuters van de hiervoor genoemde vijf peuterspeelzalen bezoeken twee dagdelen per week de peuterspeelzaal. Peuters vanaf 3 jaar wordt de mogelijkheid geboden gebruik te maken van een 3 e dagdeel in het kader van voorbereiding op de basisschool. Tijdens deze dagdelen wordt aan kinderen van 2 tot 4 jaar de mogelijkheid geboden om in zijn/haar eigen tempo zijn/haar eigen unieke kwaliteiten te ontwikkelen door middel van: - de opzet van de dagdelen, - het aanbod van de activiteiten, - het aanbod van het VVE-programma, - de keuze van het (speel)materiaal, - de inrichting van de peuterspeelzalen, - de manier van werken, - de houding en de inzet van deskundige leidsters. Kinderen worden gestimuleerd deel te nemen aan de verschillende activiteiten, doch dit is niet verplicht. Door gerichte observatie door de leidsters kunnen achterstand of problemen op het gebied van motorische-, sociaal-emotionele ontwikkeling of taalontwikkeling tijdig worden onderkend en kan hieraan in overleg met ouders extra aandacht worden gegeven, waar nodig met behulp van externe hulpverleners. Doordat in een vroeg stadium deskundige aandacht kan worden gegeven aan mogelijke problemen in de ontwikkeling van de peuter kan aan de doorgaande lijn van consultatiebureau naar peuterspeelzaal en vervolgens naar basisonderwijs vorm worden gegeven, hetgeen de ontwikkelingskansen van de peuter verhoogt. Doelgroep voor de activiteiten van SPO zijn alle kinderen van 2 tot 4 jaar in de gemeente Oisterwijk. Prestatieniveau van de activiteiten 1. Bereik en bezetting Een minimaal bereik van 60% van alle 2 tot 4 jarigen met een bezetting van minimaal 85%, waarbij een groep bestaat uit minimaal 13 en maximaal 15 peuters. Voor 2014 wordt een continue bezetting verwacht en nagestreefd van in totaal 238 kinderen. Verdeeld over 16 groepen betekent dit een gemiddelde bezetting van 14,8 kinderen per groep. Dit betekent een bezettingsgraad van 92% Zoals hiervoor al is aangegeven kunnen geen exacte cijfers worden gegeven, omdat op het moment van indiening van deze subsidieaanvraag nog niet alle peuters voor 2014 kunnen zijn/worden opgegeven.

3 2. Harmonisering in het kader van de Wet OKE (OntwikkelingsKansen door Educatie) In het voorjaar van 2010 zijn er vanuit de overheid modellen voor samenwerkingsovereenkomsten beschikbaar gekomen voor harmonisatie voorschoolse voorzieningen peuterspeelzaalwerk en kinderopvang. De exploitatie van de activiteiten van Stichting Peuterspeelzalen Oisterwijk is per 1 oktober in opdracht gegeven aan Stichting Kindcentrum Oisterwijk. Het arbeidscontract van de leidsters en ook de manager gaat over naar Kindcentrum Oisterwijk. Binnen deze constructie ontstaat in ieder geval voor twee peuterspeelzalen, Dribbel en De Coppele, de mogelijkheid om gebruik te maken van de wet kinderopvang. Dit sluit aan bij de landelijke beweging om alle kind-regelingen onder één noemer te brengen en geeft ruimte om continuïteit te bieden onder afnemende gemeentelijke subsidies. Aan de dienstverlening van SPO verandert hierdoor niets. Dit betekent ook dat er op de groepen niks verandert. Voor de kinderen blijft alles bij het vertrouwde. Onder Kindcentrum Oisterwijk wordt het mogelijk gebruik te maken van de toeslag voor de opvang onder de wet kinderopvang. Dit geldt voor ouders waarvan het kind peuterspeelzaal De Coppele, peuterspeelzaal Dribbel of peuterspeelzaal Trepke bezoekt. Vanwege een gemeentelijke exclusiviteitsovereenkomst met Humanitas kunnen de ouders met hun kinderen op peuterspeelzaal Schelleboom en peuterspeelzaal Janneke geen gebruik maken van de wet kinderopvang! In de toekomst is het misschien mogelijk om een inhoudelijke kwalitatieve en praktische opvang te creëren waarbij de ouders en de peuters een waarborg krijgen voor: een goede begeleiding bij de ontwikkeling van de peuter, onder andere ter voorbereiding op de basisschoolperiode, een veilige en praktische opvang die de ouders meer ruimte geeft bij invulling van hun dagelijkse (werk)activiteiten, een aanbod van VVE-activiteiten voor peuters van de peuterspeelzaal en kinderopvang die dat nodig hebben (Wet OKE). 3. Inspanningen en resultaten met betrekking tot de meetbare doelstelling a. T.o.v procentuele toename van risicokinderen op de peuterspeelzaal. In 2013 is door GGD JGZ in samenspraak met SPO een actief doorverwijsbeleid gevoerd. Ouders van risicokinderen worden gestimuleerd de peuterspeelzaal te bezoeken. SPO heeft een flyer ontwikkeld, waarin doelstelling en speerpunten van het peuterspeelzaalwerk worden genoemd. Deze flyer wordt door GGD consultatiebureau uitgereikt aan alle ouders en zal ouders uitnodigen hun kinderen aan te melden bij één van de peuterspeelzalen. Bovendien wordt deze flyer door de gemeente Oisterwijk gevoegd bij de brief die gezonden wordt aan ouders van 2-jarigen.

4 b. Resultaten behaald zoals genoemd in OAB-plan Eind 2010 heeft de stuurgroep goedkeuring verleend voor het nieuwe OAB-plan In 2013 werden de activiteiten in het kader van het nieuwe OAB-plan verder voortgezet. SPO verwijst hiervoor naar de rapportage/monitoring. In het najaar 2011 en het voorjaar 2012 werd bij Fontys Fydes door alle leidsters het gecertificeerde VVE-programma Puk en Ko gevolgd. Alle leidsters behaalden in 2012 deze certificering. Eind 2012 is er een onderzoek gedaan door de Onderwijsinspectie naar de kwaliteit van de voor- en vroegschoolse educatie. De resultaten waren zeer lovend en iets om samen trots op te zijn. De aandachtspunten zijn meteen opgepakt en zijn gedurende het schooljaar 2013 verder uitgewerkt. In 2013 zijn twee oproepkrachten gestart met de cursus Puk en Ko. Medio mei 2014 wordt certificering van deze leidsters verwacht. In 2013 werd bij K2 door alle leidsters de training Vroegsignalering gevolgd. Alle leidsters behaalden het certificaat. c. Uitvoeren plan m.b.t. signalering en verwijzing Thebe/Helpdesk. In 2013 werd het protocol verwijzing Thebe/Helpdesk voortgezet. SPO verwijst hiervoor naar de rapportage/monitoring OAB van de 1 e helft van De gevolgde werkwijze zal ook in 2014 worden voortgezet. d. Signaleren via verwijsindex Zorg voor Jeugd. Ook in 2013 zijn er meldingen gedaan in het signaleringssysteem Zorg voor jeugd. Met betrokken partners wordt tussentijds geëvalueerd. e. Actief bijdragen aan ontwikkelen en implementeren Centrum voor Jeugd en Gezin. Er zal door de manager algemene en beleidszaken ook in 2014 overleg worden gevoerd met de verantwoordelijk ambtenaar van de gemeente Oisterwijk en alle overige betrokken uitvoerende partijen van het Centrum voor Jeugd en Gezin. f. Deelnemen aan wijknetwerken Brede School. Aan de in 2009 gestarte overleg-/projectgroepen zal ook in 2014 op verschillende niveaus worden deelgenomen. Eén bestuurslid neemt deel aan de Stuurgroep Brede Scholen, bij alle afzonderlijke wijk gebonden project- en werkgroepen zijn zowel bestuursleden, als manager, alsook kernleidsters betrokken. Aan de kernleidsters worden hiervoor extra uren beschikbaar gesteld. g. Actief mee vormgeven en participeren aan harmonisatie voorschoolse voorzieningen en VVE. Door de overheid zijn modellen voor samenwerkingsovereenkomsten beschikbaar gekomen en werd het hiervoor al genoemde wetsvoorstel OKE nader uitgewerkt. SPO heeft in nauw overleg met gemeente en kinderopvangorganisaties in juni 2011 een convenant getekend

5 om uitvoering te geven aan het door de overheid vastgestelde VVE beleid. SPO zet zich actief in op de regeling Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE). SPO is binnen de gemeente Oisterwijk aangewezen als expertisecentrum op het gebied van VVE en vervult in de gemeente de VVE rol voor alle kinderopvangorganisaties. Op alle vijf peuterspeelzalen binnen de gemeente Oisterwijk wordt VVE aangeboden. h. Positieve beoordeling van de GGD met betrekking tot kwaliteit(sontwikkelingen). De peuterspeelzalen worden volgens eisen en normen van de GGD geëxploiteerd. De positieve beoordeling van de GGD heeft er toe geleid dat SPO is geregistreerd in het LRKP. Verwacht wordt dat in 2014 opnieuw een controle plaats vindt door de GGD. i. In 2013 is de betalingsachterstand van de ouderbijdragen teruggebracht tot minder dan 1% van de bruto-opbrengsten aan ouderbijdrage. Het debiteurenbeheer en de inning van de ouderbijdrage hebben hoge prioriteit en aandacht. Geplande activiteiten met betrekking tot overige subsidiecriteria: Aan alle in de beleidsregel Basissubsidie Peuterspeelzaalwerk gestelde overige subsidiecriteria wordt reeds voldaan. Onder verwijzing naar verslagen en rapportages hieromtrent van voorafgaande jaren volstaat SPO hier met de opmerking dat in 2014 de exploitatie op dezelfde wijze zal worden voortgezet, zij het dat deze feitelijk in opdracht is gegeven aan KCO. Ten aanzien van punt 9 (inspanningsverplichting om een maatschappelijke stageplaats beschikbaar te stellen voor leerlingen in het voortgezet onderwijs, ter grootte van minimaal 20 uur per jaar) wordt uitdrukkelijk gesteld, dat SPO reeds een aantal jaren stageplaatsen ter beschikking stelt aan leerlingen van 2 College Durendael te Oisterwijk en Scholengemeenschap Kempenhorst te Oirschot. Het minimum van 20 uur per jaar wordt daarbij ruimschoots gehaald. Ook in 2014 zullen stageplaatsen voor leerlingen van genoemde scholen beschikbaar worden gesteld. Alle personeelsleden zijn vanaf eind 2013 in dienst van KCO en zijn in het bezit van een verklaring omtrent het gedrag.

Jaarverslag 2014. Stichting Peuterspeelzalen Oisterwijk

Jaarverslag 2014. Stichting Peuterspeelzalen Oisterwijk Jaarverslag 2014 Stichting Peuterspeelzalen Oisterwijk SPO Jaarverslag 2014 2 1. Voorwoord Voor u ligt het inhoudelijk jaarverslag van de Stichting Peuterspeelzalen Oisterwijk. Dit verslag geeft met name

Nadere informatie

Regeling subsidie onderwijsstimulering gemeente Oisterwijk 2015

Regeling subsidie onderwijsstimulering gemeente Oisterwijk 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Oisterwijk. Nr. 86 0 oktober 0 Regeling subsidie onderwijsstimulering gemeente Oisterwijk 0 WAT WILLEN WE BEREIKEN? Wij willen dat kinderen hun talenten optimaal

Nadere informatie

Voorschoolse voorzieningen Ommen

Voorschoolse voorzieningen Ommen Voorschoolse voorzieningen Ommen Ommen, juni 2012 Wat is Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) Voor- en Vroegschoolse Educatie is bedoeld voor kinderen vanaf ongeveer 2½ jaar. Sommige kinderen in die leeftijd

Nadere informatie

Visie Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) gemeente Goirle 2011-2014

Visie Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) gemeente Goirle 2011-2014 Visie Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) gemeente Goirle 2011-2014 1. Inleiding Kinderen ontplooien zich later beter in onderwijs en maatschappij als hun start goed is. Als een kind in de voor- of vroegschoolse

Nadere informatie

Voorschoolse voorzieningen Ommen

Voorschoolse voorzieningen Ommen Voorschoolse voorzieningen Ommen Ommen, november 2012 Voorschoolse voorzieningen Ommen Peuterontwikkeling in Ommen; in het belang van peuters Uw kind gaat naar een peuterspeelzaal of kinderdagverblijf

Nadere informatie

Prestatie-overeenkomst subsidie peuterspeelzaal Lennisheuvel en WE- doelgroepkinderen in 2016: H. SchujjŗmşíP-^''^

Prestatie-overeenkomst subsidie peuterspeelzaal Lennisheuvel en WE- doelgroepkinderen in 2016: H. SchujjŗmşíP-^''^ Prestatie-overeenkomst subsidie peuterspeelzaal Lennisheuvel en WE- doelgroepkinderen in 2016: Activiteit; Stellers: Conny van Aarle Akkoord: Gemeente Boxtel, afd. Maatschappelijke Ontwikkeling H. Schuurman;

Nadere informatie

1. Kinderopvang: opvang vanuit een landelijk geregistreerd Kinderdagverblijf in de zin van de Wet kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen.

1. Kinderopvang: opvang vanuit een landelijk geregistreerd Kinderdagverblijf in de zin van de Wet kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen. Deelverordening Peuteropvang en voorschoolse educatie, gemeente Achtkarspelen 2014. Hoofdstuk 1 Inleidende bepalingen Artikel 1. Begripsbepalingen In deze verordening wordt verstaan onder: 1. Kinderopvang:

Nadere informatie

Beleidskader Voor- en Vroegschoolse Educatie gemeente Deurne

Beleidskader Voor- en Vroegschoolse Educatie gemeente Deurne Beleidskader Voor- en Vroegschoolse Educatie gemeente Deurne 2012-2014 1 Vastgesteld door de gemeenteraad van Deurne op 2 1.Inleiding Wet Ontwikkelingskansen door kwaliteit en educatie De Wet OKE (Ontwikkelingskansen

Nadere informatie

VVE-beleidsplan Montessori-peutergroep De Peutertuin. locatie Noord Enkhuizen

VVE-beleidsplan Montessori-peutergroep De Peutertuin. locatie Noord Enkhuizen VVE-beleidsplan Montessori-peutergroep De Peutertuin locatie Noord Enkhuizen voorwoord Voor u ligt het VVE-beleidsplan van de Stichting Montesssori-peutergroep Enkhuizen. Deze stichting, die peuterspeelzaalwerk

Nadere informatie

voor- en vroegschoolse educatie Convenant uitvoering Boxtels model

voor- en vroegschoolse educatie Convenant uitvoering Boxtels model Convenant uitvoering Boxtels model Impuls kwaliteit VVE beleid Boxtel 6 juli 2011 Aanleiding en doelstelling bestuurlijk convenant Met ingang van de Wet Ontwikkelingskansen door Kwaliteit en Educatie krijgt

Nadere informatie

PRAAT MET DE RAAD kort verslag

PRAAT MET DE RAAD kort verslag PRAAT MET DE RAAD kort verslag Datum: 19 mei 2015 Spreker: Corine Laurant, namens Stichting Kinderen en Ouders Onderwerp: Stichting Kinderen en Ouders als gesubsidieerde instelling voor peuterspeelzalen

Nadere informatie

VVE beleidsplan. (versie 1.2 /februari 2015)

VVE beleidsplan. (versie 1.2 /februari 2015) VVE beleidsplan (versie 1.2 /februari 2015) Voorwoord Voor u ligt het eerste VVE beleidsplan van Peuterspeelzaal Kip Kakel. Hierin staat beschreven op welke wijze wij uitvoering willen geven aan de voor

Nadere informatie

1. Kinderopvang: opvang vanuit een landelijk geregistreerd Kinderdagverblijf in de zin van de Wet kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen.

1. Kinderopvang: opvang vanuit een landelijk geregistreerd Kinderdagverblijf in de zin van de Wet kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen. Deelverordening Peuteropvang en voorschoolse educatie, gemeente Achtkarspelen 2014. Hoofdstuk 1 Inleidende bepalingen Artikel 1. Begripsbepalingen In deze verordening wordt verstaan onder: 1. Kinderopvang:

Nadere informatie

Evaluatie pilot VVE Nieuwleusen

Evaluatie pilot VVE Nieuwleusen Evaluatie VVE Pilot Nieuwleusen Een samenwerking tussen: Doomijn peuterspeelzaal Kon. Julianalaan Landstede Kinderdagverblijf t Hummelhof Carinova consultatiebureau Nieuwleusen Gemeente Dalfsen Maart,

Nadere informatie

Prestatieafspraken VVE in de gemeente Wijdemeren

Prestatieafspraken VVE in de gemeente Wijdemeren Prestatieafspraken VVE in de gemeente Wijdemeren Aanleiding Op basis van de Wet Primair Onderwijsartikel 167 en artikel 167b lid 1 sub b (WPO) en in samenhang met de Wet Ontwikkelingskansen door Kwaliteit

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Ede (Gelderland)

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Ede (Gelderland) SUBSIDIEREGEL PEUTEROPVANG EN VOOR- EN VROEGSCHOOLSE EDUCATIE Het college van burgemeester en wethouders van Ede; gelet op de artikelen 3, 7, vierde lid, en 10 van de Algemene subsidieverordening Ede 2015

Nadere informatie

Alleen activiteiten die vrij en openbaar toegankelijk zijn komen voor subsidie in aanmerking

Alleen activiteiten die vrij en openbaar toegankelijk zijn komen voor subsidie in aanmerking ALGEMEEN DEEL SUBSIDIEBELEID De aanvraag moet voldoen aan de bepalingen van de Algemene subsidieverordening In de subsidieverordening is de procedure beschreven om in aanmerking te komen voor subsidie

Nadere informatie

Beleidsregels peuteropvang en voorschoolse educatie, gemeente Tytsjerksteradiel

Beleidsregels peuteropvang en voorschoolse educatie, gemeente Tytsjerksteradiel Beleidsregels peuteropvang en voorschoolse educatie, gemeente Tytsjerksteradiel Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Tytsjerksteradiel overwegende, dat de raad op 25 juni 2015 heeft

Nadere informatie

Gemeente Baarn - subsidieregeling Peuteropvang en Voorschoolse educatie gemeente Baarn (gewijzigd)

Gemeente Baarn - subsidieregeling Peuteropvang en Voorschoolse educatie gemeente Baarn (gewijzigd) GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Baarn Nr. 54737 15 maart 2018 Gemeente Baarn - subsidieregeling Peuteropvang en Voorschoolse educatie gemeente Baarn (gewijzigd) Collegebesluit Zaaknummer

Nadere informatie

Bijlage - Toelichting subsidieregeling voorschoolse voorzieningen gemeente Oirschot

Bijlage - Toelichting subsidieregeling voorschoolse voorzieningen gemeente Oirschot Bijlage - Toelichting subsidieregeling voorschoolse voorzieningen gemeente Oirschot Aanleiding In november 2017 is naast de Wet harmonisatie kinderopvang en peuterspeelzaalwerk ook de Wet innovatie en

Nadere informatie

SUBSIDIEOVEREENKOMST 2013 PEUTERSPEELZAALWERK, inclusief voor- en vroegschoolse educatie

SUBSIDIEOVEREENKOMST 2013 PEUTERSPEELZAALWERK, inclusief voor- en vroegschoolse educatie SUBSIDIEOVEREENKOMST 2013 PEUTERSPEELZAALWERK, inclusief voor- en vroegschoolse educatie Gemeente Krimpen aan den IJssel & Stichting Christelijke Peuterspeelzaal De Madelief In deze overeenkomst worden

Nadere informatie

VVE Beleid De Wereldkinderen

VVE Beleid De Wereldkinderen VVE Beleid De Wereldkinderen Versie 2.0 Juni 2019 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 Voorwoord...3 1. Algemene informatie...3 2. Voor en vroegschoolse educatie (VVE)...4 Wettelijk kader... 4

Nadere informatie

Voorschoolse voorzieningen in Purmerend 2011

Voorschoolse voorzieningen in Purmerend 2011 Voorschoolse voorzieningen in Purmerend 2011 Gemeente Purmerend Afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling Juli 2011 INHOUDSOPGAVE Samenvatting.....2 1 Inleiding. 2 2. Begrippenkader...2 3. Aanleiding........3

Nadere informatie

Convenant uitvoering Boxtels model. Kwaliteit VVE beleid Boxtel Maart 2017

Convenant uitvoering Boxtels model. Kwaliteit VVE beleid Boxtel Maart 2017 Convenant uitvoering Boxtels model Kwaliteit VVE beleid Boxtel Maart 2017 Inleiding De Voor- en Vroegschoolse Educatie en de daarmee te behalen opbrengsten in de ontwikkeling van kinderen staan landelijk

Nadere informatie

Memo Aan: College Cc: Van: Wethouder Van de Wardt Datum: 10 maart 2015 Kenmerk: 15ini00570 Onderwerp: Harmonisatie Peuterspeelzalen

Memo Aan: College Cc: Van: Wethouder Van de Wardt Datum: 10 maart 2015 Kenmerk: 15ini00570 Onderwerp: Harmonisatie Peuterspeelzalen Memo Aan: College Cc: Van: Wethouder Van de Wardt Datum: 10 maart 2015 Kenmerk: 15ini00570 Onderwerp: Harmonisatie Peuterspeelzalen Harmonisatie peuterspeelzaalwerk naar peuteropvang Vooraf De gemeente

Nadere informatie

Voorschoolse voorzieningen in Gouda. visie, doelstellingen & plan van aanpak

Voorschoolse voorzieningen in Gouda. visie, doelstellingen & plan van aanpak Voorschoolse voorzieningen in Gouda visie, doelstellingen & plan van aanpak 2012-2015 afdeling Maatschappelijk beleid Gouda, april 2012 Inhoudsopgave Samenvatting 3 1. Inleiding 4 2. Terugblik Nota Beleid

Nadere informatie

Samen staan we sterker

Samen staan we sterker Samen staan we sterker Notitie voor Gemeente Berkelland over de harmonisatie en integratie van peuterspeelzaalwerk en kinderopvang in Eibergen-Rekken-Beltrum 4 september 2008 SKER-DHG 1 Inleiding Medio

Nadere informatie

Gemeente Rhenen - Subsidieregelingen 2017: Reguliere peuteropvang en voor- en vroegschoolse educatie

Gemeente Rhenen - Subsidieregelingen 2017: Reguliere peuteropvang en voor- en vroegschoolse educatie GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Rhenen. Nr. 1350 3 oktober 016 Gemeente Rhenen - Subsidieregelingen 017: Reguliere peuteropvang en voor- en vroegschoolse educatie Het college van Burgemeester

Nadere informatie

M O N T F O O R T g e m e e n t e

M O N T F O O R T g e m e e n t e g e m e e n t e Beleidsnotitie Wet Ontwikkelingskansen door Kwaliteit en Educatie Wettelijk kader Op 1 augustus 2010 is de Wet OKE (Wet Ontwikkelingskansen door Kwaliteit en Educatie) in werking getreden.

Nadere informatie

Subsidieregeling Voorschools aanbod gemeente Arnhem

Subsidieregeling Voorschools aanbod gemeente Arnhem GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Arnhem. Nr. 32815 24 maart 2016 Subsidieregeling Voorschools aanbod gemeente Arnhem Op 8 december 2015 heeft het college van burgemeester en wethouders de 'Subsidieregeling

Nadere informatie

Subsidieregeling geharmoniseerde voorschoolse voorzieningen Zaanstad 2015-2018

Subsidieregeling geharmoniseerde voorschoolse voorzieningen Zaanstad 2015-2018 Subsidieregeling geharmoniseerde voorschoolse voorzieningen Zaanstad 2015-2018 Vastgesteld door de gemeenteraad van de gemeente Zaanstad. Datum: 2 juli 2015 Ingangsdatum: 1 augustus 2015 Wettelijke grondslagen

Nadere informatie

Resultaatafspraken voor VVE in gemeente Westvoorne

Resultaatafspraken voor VVE in gemeente Westvoorne Resultaatafspraken voor VVE in gemeente Westvoorne Partijen Schoolbesturen VCO De Kring (CNS De Nieuwe Weg, Baron de Vos van Steenwijkschool) Onderwijsgroep PRIMOvpr (De Driehoek, Obs Mildenburg, Obs Het

Nadere informatie

Informatiebrochure Hoera Maasbree. Locatie de Violier, peuters

Informatiebrochure Hoera Maasbree. Locatie de Violier, peuters Informatiebrochure Hoera Maasbree Locatie de Violier, peuters Inhoudsopgave 1. Hoera Maasbree... 3 2. Mogelijkheden bij Hoera Maasbree, locatie Violier... 3 2.1. Dagopvang... 3 2.1.a Reguliere dagopvang...

Nadere informatie

Voorschoolse voorzieningen 2011-2013

Voorschoolse voorzieningen 2011-2013 Voorschoolse voorzieningen 2011-2013 Reusel-De Mierden Presentatie aan ouders en belangstellenden Datum, titel presentatie, auteur 13 januari 2011 Programma 1. Welkomstwoord door wethouder Wouters 2. Presentatie

Nadere informatie

Beleidsplan Voor- en vroegschoolse Educatie 2011-2014. en nu is het OKE

Beleidsplan Voor- en vroegschoolse Educatie 2011-2014. en nu is het OKE Beleidsplan Voor- en vroegschoolse Educatie 2011-2014 en nu is het OKE Inhoudsopgave: I Inleiding 2 Ontwikkelingen VVE-beleid 2.1 Landelijk beleid 4 2.2 Wat betekent dit voor gemeenten 4 3 Lokaal VVE-beleid

Nadere informatie

Uitvoeringsnotitie VVE gemeente Dalfsen Uitwerking VVE-beleid en toelichting op de beleidsregels VVE

Uitvoeringsnotitie VVE gemeente Dalfsen Uitwerking VVE-beleid en toelichting op de beleidsregels VVE Uitvoeringsnotitie VVE gemeente Dalfsen Uitwerking VVE-beleid en toelichting op de beleidsregels VVE Dalfsen, augustus 2012 1 Inleiding Dit document is een uitwerking van de Notitie Beleid en uitvoering

Nadere informatie

Toekomstvisie Peuterspeelzaal Houten

Toekomstvisie Peuterspeelzaal Houten Toekomstvisie Peuterspeelzaal Houten Naar een integraal onderdeel van een samenhangend aanbod voor opvang & ontwikkeling van het Houtense jonge kind. Het bestuur en directie van de Peuterspeelzaal Houten

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK IN HET KADER VAN VOOR- EN VROEGSCHOOLSE EDUCATIE. Yes! Kinderopvang Grevelingenhof

RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK IN HET KADER VAN VOOR- EN VROEGSCHOOLSE EDUCATIE. Yes! Kinderopvang Grevelingenhof RAPPORT VAN BEVINDINGEN ONDERZOEK IN HET KADER VAN VOOR- EN VROEGSCHOOLSE EDUCATIE Yes! Kinderopvang Grevelingenhof Plaats : Ridderkerk LRKP nummer : 520546684 Onderzoeksnummer : 292730 Datum onderzoek

Nadere informatie

ALGEMEEN We beginnen met enkele vragen over VVE in uw gemeente.

ALGEMEEN We beginnen met enkele vragen over VVE in uw gemeente. ALGEMEEN We beginnen met enkele vragen over VVE in uw gemeente. 1. Subsidieert uw gemeente de uitvoering van VVE programma's in PEUTERSPEELZALEN? Ja Nee 2. Subsidieert uw gemeente de uitvoering van VVE

Nadere informatie

Beleidsnotitie Voorschoolse Educatie 2013 Gemeente Veendam

Beleidsnotitie Voorschoolse Educatie 2013 Gemeente Veendam Beleidsnotitie Voorschoolse Educatie 2013 Gemeente Veendam Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Huidige situatie en ontwikkelingen. 3. Harmonisatie; het waarborgen van voorschoolse educatie 4. Doelgroepen 5.

Nadere informatie

Culemborgs VVE beleid 2011-2014

Culemborgs VVE beleid 2011-2014 Culemborgs VVE beleid 2011-2014 Wat is VVE? VVE staat voor voor- en vroegschoolse educatie. VVE is een programmatisch aanbod dat er op gericht is om taal- en ontwikkelingsachterstanden bij kinderen te

Nadere informatie

VVE EN DE WET OKE IN HOOGEVEEN Toe naar professionele voorschoolse voorzieningen met een goed aanbod voor elk kind

VVE EN DE WET OKE IN HOOGEVEEN Toe naar professionele voorschoolse voorzieningen met een goed aanbod voor elk kind VVE EN DE WET OKE IN HOOGEVEEN 2011 Toe naar professionele voorschoolse voorzieningen met een goed aanbod voor elk kind 1 Inleiding Een van de speerpunten van de gemeente Hoogeveen is Talentontwikkeling:

Nadere informatie

Voorschoolse voorzieningen in Gouda. visie, doelstellingen & plan van aanpak 2012-2015

Voorschoolse voorzieningen in Gouda. visie, doelstellingen & plan van aanpak 2012-2015 Voorschoolse voorzieningen in Gouda visie, doelstellingen & plan van aanpak 2012-2015 afdeling Maatschappelijk beleid Gouda, februari 2012 Inhoudsopgave Samenvatting 3 1. Inleiding 4 2. Terugblik Nota

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van Vlaardingen,

Het college van burgemeester en wethouders van Vlaardingen, GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Vlaardingen Nr. 51207 30 maart 2017 Het college van burgemeester en wethouders van Vlaardingen, Overwegende dat het wenselijk is om op grond van artikel 4

Nadere informatie

Inzicht in voorzieningen in Nederland

Inzicht in voorzieningen in Nederland Inzicht in voorzieningen in Nederland Hulst 27 februari 2014 Algemene leeftijdslijn en te duiden onderdelen a. 171 203 213 207 249 238 242 275 260 314 307 291 307 volledige naam van de voorziening voor

Nadere informatie

UITVOERINGSPROGRAMMA 2013

UITVOERINGSPROGRAMMA 2013 UITVOERINGSPROGRAMMA 2013 VVE IN HAARLEMEMRLIEDE CA. Y.Mahrach dec 2013 Inleiding Per 1 augustus 2010 is de wetgeving voor onderwijsachterstanden en voor- en vroegschoolse educatie gewijzigd. De gemeente

Nadere informatie

In deze notitie wordt bovengenoemde concrete actie nader uitgewerkt.

In deze notitie wordt bovengenoemde concrete actie nader uitgewerkt. Notititie Interne Zorgstructuur Voorschool d.d. 2 mei 2006 Vastgesteld Adviesgroep GOA 0-6 d.d. 6 juni 2006 1. Inleiding In oktober 2005 heeft de gemeenteraad de nota Haagse Klasse, Beleidskader voor het

Nadere informatie

Subsidieregeling geharmoniseerde voorschoolse voorzieningen Zaanstad

Subsidieregeling geharmoniseerde voorschoolse voorzieningen Zaanstad GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Zaanstad. Nr. 71000 3 augustus 2015 Subsidieregeling geharmoniseerde voorschoolse voorzieningen Zaanstad 2015-2018 Vastgesteld door de gemeenteraad van de gemeente

Nadere informatie

info over de voorschool Voor- en Vroegschoolse educatie

info over de voorschool Voor- en Vroegschoolse educatie info over de voorschool Voor- en Vroegschoolse educatie Voorwoord Partou Kinderopvang Beste ouders/verzorgers, U heeft uw kind aangemeld voor een voorschool. In dit boekje vindt u alle informatie over

Nadere informatie

Inspectierapport Kinderdagverblijf De Pepermolen Peperstraat 57 1794 AJ OOSTEREND NH Registratienummer 106786970

Inspectierapport Kinderdagverblijf De Pepermolen Peperstraat 57 1794 AJ OOSTEREND NH Registratienummer 106786970 Inspectierapport Kinderdagverblijf De Pepermolen Peperstraat 57 1794 AJ OOSTEREND NH Registratienummer 106786970 Toezichthouder: GGD Hollands Noorden In opdracht van gemeente: Texel Datum inspectie: 18

Nadere informatie

4. Protocollen en reglementen Zorgstructuur Datum 9 januari 2014 Versie 2 Blad 1 van 5 ZORGSTRUCTUUR

4. Protocollen en reglementen Zorgstructuur Datum 9 januari 2014 Versie 2 Blad 1 van 5 ZORGSTRUCTUUR 4. Protocollen en reglementen 4.1.10 Zorgstructuur Blad 1 van 5 ZORGSTRUCTUUR Vastgesteld 9 januari 2014 Blad 2 van 5 Algemeen De peuterspeelzalen krijgen steeds meer te maken met peuters en ouders met

Nadere informatie

Implementatie wet OKE gemeente Valkenswaard beleidsdocument. juni 2010

Implementatie wet OKE gemeente Valkenswaard beleidsdocument. juni 2010 Implementatie wet OKE gemeente Valkenswaard beleidsdocument juni 2010 1. Aanleiding De Wet Ontwikkelingskansen door Kwaliteit en Educatie (OKE) vraagt van gemeente en educatieve partners om Voor- en Vroegschoolse

Nadere informatie

A. Pietersen Vergunningen, Voorzieningen en Handhaving / Renske van der Peet

A. Pietersen Vergunningen, Voorzieningen en Handhaving / Renske van der Peet Gemeente Nieuwkoop College van Burgemeester en Wethouders raadsvoorstel portefeuillehouder opgesteld door Registratienummer A. Pietersen Vergunningen, Voorzieningen en Handhaving / Renske van der Peet

Nadere informatie

niet-geharmoniseerde kinderdagverblijven

niet-geharmoniseerde kinderdagverblijven Hulpdocument aanvraag en verantwoording van resultaten en activiteiten Pagina 1-12 Inleiding De directie Jeugd en Onderwijs en een vertegenwoordiging van de kinderopvangorganisaties die voorschoolse educatie

Nadere informatie

Regeling Peuteropvang en Voorschoolse Educatie gemeente Waalwijk 2019

Regeling Peuteropvang en Voorschoolse Educatie gemeente Waalwijk 2019 Regeling Peuteropvang en Voorschoolse Educatie gemeente Waalwijk 2019 Het college van de gemeente Waalwijk; gelet op de Wet kinderopvang, de Wet harmonisatie kinderopvang en peuterspeelzaalwerk en de Algemene

Nadere informatie

Beleidsregel subsidie Peuteropvang en Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE)

Beleidsregel subsidie Peuteropvang en Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) CVDR Officiële uitgave van Bronckhorst. Nr. CVDR467596_1 1 mei 2018 Beleidsregel Subsidie Peuteropvang en Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) Het College van burgemeester en wethouders van de gemeente

Nadere informatie

Harmonisatie kinderopvang en peuterspeelzaalwerk in de gemeente West Maas en Waal per

Harmonisatie kinderopvang en peuterspeelzaalwerk in de gemeente West Maas en Waal per Beleidskader + financiële uitwerking Harmonisatie kinderopvang en peuterspeelzaalwerk in de gemeente West Maas en Waal per 01-01-2018 Vastgesteld door de gemeenteraad van West Maas en Waal op 21 september

Nadere informatie

Voor een sterke basis. Wet- en regelgeving voor positieve ontwikkeling in opvang en onderwijs

Voor een sterke basis. Wet- en regelgeving voor positieve ontwikkeling in opvang en onderwijs Voor een sterke basis Wet- en regelgeving voor positieve ontwikkeling in opvang en onderwijs Overzicht wettelijke verplichtingen in jeugd, onderwijs en opvang Gemeenten zijn uitvoerders van overheidsbeleid;

Nadere informatie

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEIT VAN VOOR- EN VROEGSCHOOLSE EDUCATIE GEMEENTE. Westland

RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEIT VAN VOOR- EN VROEGSCHOOLSE EDUCATIE GEMEENTE. Westland RAPPORT VAN BEVINDINGEN KWALITEIT VAN VOOR- EN VROEGSCHOOLSE EDUCATIE GEMEENTE Westland Plaats : Naaldwijk Gemeentenummer : 1783 Onderzoeksnummer : 293977 Datum onderzoek : 17 oktober 2017 Datum vaststelling

Nadere informatie

Beleidsregel Peuteropvang Koggenland 2017.

Beleidsregel Peuteropvang Koggenland 2017. Beleidsregel Peuteropvang Koggenland 2017. Inleiding Algemeen Deze beleidsregel is een uitwerking van de Algemene Subsidieverordening Koggenland (ASV). Zij wordt (ingevolge artikel 2 lid 4 ASV) vastgesteld

Nadere informatie

De beste start voor uw kind. Peuteropvang en Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE)

De beste start voor uw kind. Peuteropvang en Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) De beste start voor uw kind Peuteropvang en Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) Wat is peuteropvang De peuteropvang is een veilige omgeving waar kinderen tussen de twee en vier jaar de ruimte hebben

Nadere informatie

UITVOERINGSREGELING VOORSCHOOLSE EDUCATIE IN DE PEUTEROPVANG Burgemeester en Wethouders van de gemeente Boxtel:

UITVOERINGSREGELING VOORSCHOOLSE EDUCATIE IN DE PEUTEROPVANG Burgemeester en Wethouders van de gemeente Boxtel: UITVOERINGSREGELING VOORSCHOOLSE EDUCATIE IN DE PEUTEROPVANG Burgemeester en Wethouders van de gemeente Boxtel: overwegende dat: - het gewenst is activiteiten te stimuleren die bijdragen aan het gemeentelijke

Nadere informatie

gelet op artikel 4 lid 2 en artikel 6 lid 2 van de Algemene subsidieverordening (ASV) Boxtel 2010 besluiten

gelet op artikel 4 lid 2 en artikel 6 lid 2 van de Algemene subsidieverordening (ASV) Boxtel 2010 besluiten Burgemeester en Wethouders van de gemeente Boxtel: overwegende dat: - het gewenst is activiteiten te stimuleren die bijdragen aan het gemeentelijke beleid op het terrein van peuterspeelzaalwerk en voorschoolse

Nadere informatie

Ontwikkelingen in het peuterspeelzaalwerk. Spelen in het belang van talentontwikkeling!

Ontwikkelingen in het peuterspeelzaalwerk. Spelen in het belang van talentontwikkeling! Ontwikkelingen in het peuterspeelzaalwerk Spelen in het belang van talentontwikkeling! Peuterspeelzalen en gemeente Sinds zestiger jaren vorige eeuw Vrijwilligersinitiatief soms met gemeentelijke stimuleringsubsidie,

Nadere informatie

Informatiebrochure Hoera Nederweert Locatie Budschop

Informatiebrochure Hoera Nederweert Locatie Budschop Informatiebrochure Hoera Nederweert Locatie Budschop Inhoudsopgave 1. Hoera Nederweert... 3 2. Mogelijkheden bij Hoera Nederweert, locatie Budschop... 3 2.1. Peuterprogramma... 3 2.1.1 Peuterprogramma

Nadere informatie

Voor- en Vroegschoolse Educatie Gemeente Bloemendaal

Voor- en Vroegschoolse Educatie Gemeente Bloemendaal Voor- en Vroegschoolse Educatie Gemeente Bloemendaal November 2013 Corsa nummer: 2013040608 Inleiding Per 1 augustus 2010 is de Wet Ontwikkelingskansen door kwaliteit en Educatie (OKE) in werking getreden.

Nadere informatie

VVE Beleid De Wereldkinderen

VVE Beleid De Wereldkinderen VVE Beleid De Wereldkinderen Versie 2.0 Juni 2019 Bijlage Pedagogisch beleid De Wereldkinderen. Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3 1. Algemene informatie... 3 2. Voor en vroegschoolse

Nadere informatie

Peuterspeelgroep voor een goede start op de basisschool

Peuterspeelgroep voor een goede start op de basisschool Peuterspeelgroep voor een goede start op de basisschool natuurlijk samen! Peuterspeelgroep voor een goede start op de basisschool De Gemeente Noordenveld wil graag dat alle peuters in de gemeente Noordenveld

Nadere informatie

VVE op het platteland biedt kansen!?

VVE op het platteland biedt kansen!? VVE op het platteland biedt kansen!? Marga Salakory m.salakory@giralisgroep.nl Anne Marie Klomp a.klomp@giralisgroep.nl Inhoud deelsessie Landelijke en regionale ontwikkelingen in VVE, onderwijs en opvang

Nadere informatie

Voorbeeldconvenant Vooren Vroegschoolse Educatie

Voorbeeldconvenant Vooren Vroegschoolse Educatie Voorbeeldconvenant Vooren Vroegschoolse Educatie Partijen: Schoolbestu(u)r(en) basisonderwijs :... Bestu(u)r(en) kinderopvang :... Bestu(u)r(en) peuterspeelzaalwerk :... Gemeente :... < Overige partijen

Nadere informatie

Peuteropvang. voor de ontwikkeling van uw kind

Peuteropvang. voor de ontwikkeling van uw kind Peuteropvang voor de ontwikkeling van uw kind 1 Trouwgids 2010 Per 1 augustus 2015 kunnen de jongste inwoners van de gemeente Oude IJsselstreek gebruikmaken van peuteropvang. Peuteropvang komt in plaats

Nadere informatie

Inspectierapport Dolfijntje (PSZ) Triasplein 7 3845 GC HARDERWIJK

Inspectierapport Dolfijntje (PSZ) Triasplein 7 3845 GC HARDERWIJK Inspectierapport Dolfijntje (PSZ) Triasplein 7 3845 GC HARDERWIJK Toezichthouder: GGD Noord en Oost Gelderland In opdracht van gemeente: HARDERWIJK Datum inspectie: 16-10-2014 Type onderzoek : Regulier

Nadere informatie

onderwerp Subsidieverlening peuterwerk en voor- en vroegschoolse educatie 2013

onderwerp Subsidieverlening peuterwerk en voor- en vroegschoolse educatie 2013 gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W onderwerp Subsidieverlening peuterwerk en voor- en vroegschoolse educatie 2013 Portefeuillehouder J.C.W. Nederstigt, J.J. Nobel Collegevergadering 18 december 2012

Nadere informatie

Inspectierapport De Zandloper (PSZ) Zandbos DD HOOFDDORP

Inspectierapport De Zandloper (PSZ) Zandbos DD HOOFDDORP Inspectierapport De Zandloper (PSZ) Zandbos 161 2134DD HOOFDDORP Toezichthouder: GGD Kennemerland In opdracht van gemeente: Haarlemmermeer Datum inspectie: 11-07-2016 Type onderzoek : Jaarlijks onderzoek

Nadere informatie

Subsidieregeling peuteropvanggroepen met voorschoolse educatie gemeente Schiedam. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Schiedam;

Subsidieregeling peuteropvanggroepen met voorschoolse educatie gemeente Schiedam. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Schiedam; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Schiedam. Nr. 186191 28 december 2016 Subsidieregeling peuteropvanggroepen met voorschoolse educatie gemeente Schiedam Het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

3. Verantwoordelijkheden De verantwoordelijkheden zijn beschreven in de werkwijze hieronder.

3. Verantwoordelijkheden De verantwoordelijkheden zijn beschreven in de werkwijze hieronder. 1.1. Plaatsingen Inhoud 1. Inleiding 2. Definities 3. Verantwoordelijkheden 4. Werkwijze 5. Planning 6. Bijbehorende documenten, formulieren en procedures 1. Inleiding Met de procedure plaatsingen geven

Nadere informatie

Prestatie- overeenkomst subsidie Voorschoolse Educatie in de peuteropvang 2018:

Prestatie- overeenkomst subsidie Voorschoolse Educatie in de peuteropvang 2018: Prestatie- overeenkomst subsidie Voorschoolse Educatie in de peuteropvang 2018: VVE= Voor- en Vroegschoolse Educatie Activiteit: Stellers: Conny van Aarle Akkoord: Gemeente Boxtel, afd. Maatschappelijke

Nadere informatie

Onderwerp: Vaststellen subsidieregeling peuteropvang en voorschoolse educatie Ommen

Onderwerp: Vaststellen subsidieregeling peuteropvang en voorschoolse educatie Ommen GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Ommen. Nr. 131339 26 september 2016 Onderwerp: Vaststellen subsidieregeling peuteropvang en voorschoolse educatie Ommen Burgemeester en wethouders van de gemeente

Nadere informatie

Concept-Convenant Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) Someren

Concept-Convenant Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) Someren Concept-Convenant Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) Someren De ondergetekenden: 1. Gemeente Someren, voor deze overeenkomst vertegenwoordigd door dhr. T. Maas, 2. Stichting PlatOO, voor deze overeenkomst

Nadere informatie

Stichting Kinderopvang Alkmaar. Pedagogisch Beleid. Peuterspeelzalen

Stichting Kinderopvang Alkmaar. Pedagogisch Beleid. Peuterspeelzalen Stichting Kinderopvang Alkmaar Pedagogisch Beleid Peuterspeelzalen Inhoudsopgave 1. INLEIDING...3 2. DOEL VAN HET BELEID...3 2.1 ALGEMEEN...3 2.2 BIJDRAGE AAN ORGANISATIEDOELEN...3 2.3 ROLLEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN...4

Nadere informatie

Convenant en Protocol

Convenant en Protocol Convenant en Protocol Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE-beleid) Gemeente Woudrichem 2015-2018 december 2015 Artikel 1 Doelstellingen convenant Het convenant dient om de samenwerking te formaliseren

Nadere informatie

Beleidskader Peuteropvang Ede 2016

Beleidskader Peuteropvang Ede 2016 Beleidskader Peuteropvang Ede 2016 Inleiding Vanaf 2018 gelden landelijk voor peuterspeelzalen, voorscholen en kinderopvang dezelfde kwaliteitseisen en worden ze op dezelfde wijze gefinancierd. De regels

Nadere informatie

VVE wijkanalyses. Evaluatieverslag VVE wijkanalyses

VVE wijkanalyses. Evaluatieverslag VVE wijkanalyses VVE wijkanalyses Evaluatieverslag VVE wijkanalyses VVE wijkanalyses Evaluatieverslag VVE wijkanalyses Annelies Kassenberg, Senior onderzoeker Matti Blok, Onderzoeker Dorien Petri, projectondersteuner

Nadere informatie

Verordening tegemoetkoming kosten peuteropvang in Midden-Delfland

Verordening tegemoetkoming kosten peuteropvang in Midden-Delfland Verordening tegemoetkoming kosten peuteropvang in Midden-Delfland De raad van de gemeente Midden-Delfland: gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 29 januari 2015; gelet op artikel 147,

Nadere informatie

Inspectierapport Pinokkio (PSZ) Mathilde Wibautstraat 20 2135MC HOOFDDORP

Inspectierapport Pinokkio (PSZ) Mathilde Wibautstraat 20 2135MC HOOFDDORP Inspectierapport Pinokkio (PSZ) Mathilde Wibautstraat 20 2135MC HOOFDDORP Toezichthouder: GGD Kennemerland In opdracht van gemeente: Haarlemmermeer Datum inspectie: 20-05-2015 Type onderzoek : Jaarlijks

Nadere informatie

Subsidieregeling peuterspeelzaalwerk en voorschoolse voorzieningen op peuterspeelzalen Edam-Volendam

Subsidieregeling peuterspeelzaalwerk en voorschoolse voorzieningen op peuterspeelzalen Edam-Volendam Subsidieregeling peuterspeelzaalwerk en voorschoolse voorzieningen op peuterspeelzalen Edam-Volendam Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Edam-Volendam, gelet op artikel 3, eerste

Nadere informatie

Inspectierapport MKC Mozaïek (KDV) Nassauweg 94 3314JR DORDRECHT Registratienummer 210173701

Inspectierapport MKC Mozaïek (KDV) Nassauweg 94 3314JR DORDRECHT Registratienummer 210173701 Inspectierapport MKC Mozaïek (KDV) Nassauweg 94 3314JR DORDRECHT Registratienummer 210173701 Toezichthouder: Dienst Gezondheid en Jeugd In opdracht van gemeente: Dordrecht Datum inspectie: 14-04-2015 Type

Nadere informatie

De Tijdelijke subsidieverordening Peuteropvang en VVE gemeente Zaanstad 2019

De Tijdelijke subsidieverordening Peuteropvang en VVE gemeente Zaanstad 2019 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Zaanstad Nr. 232894 1 november 2018 Tijdelijke subsidieverordening peuteropvang en VVE gemeente Zaanstad 2019 De raad van de gemeente Zaanstad, Gelet op de

Nadere informatie

Inspectierapport o.b.s. De Piramide - psz Mini Piramide (PSZ) Duitslandlaan BC Haarlem

Inspectierapport o.b.s. De Piramide - psz Mini Piramide (PSZ) Duitslandlaan BC Haarlem Inspectierapport o.b.s. De Piramide - psz Mini Piramide (PSZ) Duitslandlaan 9 2034BC Haarlem Toezichthouder: GGD Kennemerland In opdracht van gemeente: Haarlem Datum inspectie: 20-09-2017 Type onderzoek:

Nadere informatie

VROEGSIGNALERING EN TOELEIDING VVE ARNHEM

VROEGSIGNALERING EN TOELEIDING VVE ARNHEM VROEGSIGNALERING EN TOELEIDING VVE ARNHEM Verwijsprocedure doelgroepkinderen Consultatiebureau en voorschoolse voorzieningen Inleiding Peuterspeelzalen en kinderdagverblijven bieden jonge kinderen een

Nadere informatie

Beleidsnota Implementatie Wet OKE 2010-2012. mei 2010

Beleidsnota Implementatie Wet OKE 2010-2012. mei 2010 Beleidsnota Implementatie Wet OKE 2010-2012 mei 2010 In werking getreden op 01-08-2010 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE 2 INLEIDING 4 1. WET OKE 5 2. DEKKEND AANBOD VVE 5 2.1. Landelijk beleid 5 2.2 Lokale

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zutphen,

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zutphen, GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Zutphen Nr. 223687 21 december 2017 Regeling van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zutphen houdende bepalingen over het subsidiëren

Nadere informatie

Voor- en vroegschoolse educatie

Voor- en vroegschoolse educatie Plan voor Peuterspeelzaalwerk en Voor- en vroegschoolse educatie Seizoen 2013-2014 29 mei 2013 Cluster Welzijn Gemeente Groesbeek Peuterspeelzaalwerk en VVE in Groesbeek in 2013-2014 1.Visie Alle kinderen

Nadere informatie

Met dit beleidskader wordt beleidsmatig aan de wettelijke eisen, die gesteld worden aan de verschillende regelingen, voldaan.

Met dit beleidskader wordt beleidsmatig aan de wettelijke eisen, die gesteld worden aan de verschillende regelingen, voldaan. RAADSVOORSTEL ter besluitvorming in de raad Datum Forum vergadering : 20 februari 2018 Zaaknummer : 507339 Datum Raadsvergadering : 5 maart 2018 Portefeuillehouder Verantwoordelijk MT-lid Evaluatiedatum:

Nadere informatie

Inspectierapport De Broekjes (PSZ) Krabbescheerstraat XG LISSERBROEK

Inspectierapport De Broekjes (PSZ) Krabbescheerstraat XG LISSERBROEK Inspectierapport De Broekjes (PSZ) Krabbescheerstraat 1 2165XG LISSERBROEK Toezichthouder: GGD Kennemerland In opdracht van gemeente: Haarlemmermeer Datum inspectie: 02-02-2016 Type onderzoek : Jaarlijks

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 21 mei 2013 (nummer BV13000339);

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 21 mei 2013 (nummer BV13000339); De raad van de gemeente Enschede; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 21 mei 2013 (nummer BV13000339); gelet op artikel 149 van de Gemeentewet, titel 4.2 van de Algemene

Nadere informatie

Subsidieregeling individuele voorschoolplaatsen kindercentra 2014-2015 Vastgesteld op 6 mei 2014

Subsidieregeling individuele voorschoolplaatsen kindercentra 2014-2015 Vastgesteld op 6 mei 2014 Subsidieregeling individuele voorschoolplaatsen kindercentra 2014-2015 Vastgesteld op 6 mei 2014 Burgemeester en wethouders van de gemeente Amsterdam; gelet op de Wet kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen

Nadere informatie

JAARVERSLAG Peuteradministratie

JAARVERSLAG Peuteradministratie JAARVERSLAG 2018 Peuteradministratie Zuidkade 62/1 9203 CN Drachten 0512-52 55 83 www.oink.nl typisch Oink! Peuterspelen JAARVERSLAG 2018 Dit is het eerste jaarverslag van Oink! als zelfstandige Stichting.

Nadere informatie

Inspectierapport 't Roefje (PSZ) Schouwstraat KL RIJSENHOUT

Inspectierapport 't Roefje (PSZ) Schouwstraat KL RIJSENHOUT Inspectierapport 't Roefje (PSZ) Schouwstraat 17 1435KL RIJSENHOUT Toezichthouder: GGD Kennemerland In opdracht van gemeente: Haarlemmermeer Datum inspectie: 19-05-2016 Type onderzoek : Jaarlijks onderzoek

Nadere informatie

Inspectierapport Peuterspeelzaal 't Flinterke (PSZ) Zetveld LM DRACHTEN

Inspectierapport Peuterspeelzaal 't Flinterke (PSZ) Zetveld LM DRACHTEN Inspectierapport Peuterspeelzaal 't Flinterke (PSZ) Zetveld 38 9202 LM DRACHTEN Toezichthouder: GGD Fryslân In opdracht van gemeente: Smallingerland Datum inspectie: 04-03-2015 Type onderzoek : Jaarlijks

Nadere informatie