Algemeen werkplaatsreglement opleiding GROOTKEUKENMEDEWERKER

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Algemeen werkplaatsreglement opleiding GROOTKEUKENMEDEWERKER"

Transcriptie

1 Algemeen werkplaatsreglement opleiding GROOTKEUKENMEDEWERKER Inleiding VTS 3 wil kwaliteitsvol en vooral veilig onderwijs bieden. Daarom is het nodig dat elke leerling een goede werkhouding ontwikkelt. Eerlijkheid, beleefdheid, stiptheid, inzet en respect voor medeleerlingen, leerkrachten en schoolmateriaal zijn zeer belangrijk. Leerlingen moeten daarom de veiligheidsregels en gezondheidsvoorschriften correct naleven. Alle leerkrachten zullen er op toezien dat alles ordelijk en veilig verloopt. Zij zullen indien nodig uw gedrag verbeteren. Het werkplaatsreglement is een aanvulling bij het schoolreglement. Alle leerlingen van de opleiding GROOTKEUKENMEDEWERKER ontvangen een specifiek algemeen werkplaatsreglement. 1. Verloop van de praktijklessen 1.1. Begin van de lessen a) Doe zo snel mogelijk de vereiste werkkledij aan in de toegewezen kleedruimte. b) Hang je gewone kledij weg in je persoonlijke kast. c) In het restaurantgedeelte wordt de taakverdeling meegedeeld Tijdens de lessen a) Bij aanvang van het keukenwerk worden de handen gewassen volgens de normen van HACCP. b) Start zo snel mogelijk met je werkopdracht. c) Maak geen nodeloos lawaai en stoor je klasgenoten niet. d) Verlaat de keuken nooit zonder (schriftelijke) toelating van de leerkracht. e) Walkmans, MP-3 spelers, GSM s zijn verboden op de arbeidsplaats. f) Industriële onderhoudstaken behoren tot de opleiding Einde van de lessen a) Alleen de leerkracht bepaalt wanneer het opruimen begint. b) Na werken in de keuken kan je gecontroleerd worden op diefstal. c) Diefstal van goederen wordt bestraft met uitsluiting. d) Het terug omkleden gebeurt in de kleedruimte nadat je hiervoor de toelating hebt gekregen van je leerkracht. e) Wacht samen met je klasgenoten op de afgesproken plaats op het belteken. f) De leerlingen gaan s middags NIET naar huis wanneer zij praktijklessen hebben Praktijk op verplaatsing (POV) Je komt zelfstandig tegen 8u15 naar de POV-plaats (A.P.Ziekenhuis) en wacht op de afgesproken plaats op je leerkracht. De kortste weg van huis naar school wordt hiervoor genomen (verzekering). Onder begeleiding van je leerkracht ga je naar het lokaal om jullie gepaste werkkledij aan te trekken. Het dragen van juwelen is ten strengste verboden tijdens de POV. Het dragen van kunst en of gelnagels, nagellak en maquillage zijn niet toegelaten tijdens de POV. De school is niet verantwoordelijk voor het verlies, diefstal of schade van persoonlijk materiaal. Daarom is het aangewezen geen kostbare voorwerpen mee te brengen naar school/pov-plaats Werken buiten de gewone lestijden -De leerlingen van de opleiding grootkeukenmedewerker kunnen in de loop van het jaar een paar keer extra opgeroepen worden om bepaalde taken uit te voeren, bijvoorbeeld tijdens het mosselfeest, tijdens de opendeurdagen, Dit hoort bij hun gewone lespakket.

2 - Per uitzondering worden de leerlingen om 8u00 verwacht in de lessen Praktijk Op Verplaatsing. Dit zal steeds vooraf aangeduid staan in de klasagenda van de leerling. 2. Veiligheidsregels 2.1. Algemene regels zijn: a) Neem nooit risico s. b) Denk aan je eigen veiligheid en deze van je klasgenoten. c) Wees altijd zorgzaam met keukenmaterieel en machines. d) Draag tijdens de praktijklessen geen ringen, oorringen, kettingen of andere sieraden. e) Piercings worden niet toegelaten, deze worden tijdens de les verwijderd. e) Wie onder invloed is van alcohol of andere verboden producten, wordt niet toegelaten tot de keuken. f) Aanstekers en alle soorten messen worden niet meegebracht in de werkplaats 2.2. Bij het werken met machines gelden de volgende afspraken: a) Werk altijd ernstig en met aandacht. b) Gebruik een machine na toelating van je leerkracht. c) Gebruik ALTIJD de beschikbare beveiligingen. d) Volg stipt de richtlijnen op de instructiekaart. e) Bij slechte werking van de machine of bij ongewone geluiden, schakel je de machine onmiddellijk uit. f) Defecten meld je onmiddellijk aan de leerkracht. g) Werk alleen met materieel en machines die je werden toegewezen: machines Klas Mixer 411/431/441/461 Vleessnijmachine 441/461 Robot-coupe 441/461 Friteuse 441/461 Sauteuse 441/461 Combi-steamer 441/ Persoonlijke kast Iedere leerling binnen de opleiding kan gedurende het schooljaar beschikken over een persoonlijk kastje. Dit kastje wordt uitsluitend gebruikt voor het opbergen van werkpak, persoonlijke beschermingsmiddelen en werkstukken. Alle andere zaken horen niet thuis in deze kast. Het persoonlijk kastje wordt op regelmatige basis opgeruimd. De kast is voorzien van een slot. Dit slot is en blijft steeds eigendom van de school en mag dus niet voor andere doeleinden worden gebruikt. Via de schoolrekening betaal je een waarborg van 20 voor de kast en 5 voor de sleutel. Als de sleutel einde schooljaar terug bezorgd wordt en er geen schade aangericht is, wordt dit bedrag in mindering gebracht van de schoolrekening van juni. Schade toegebracht aan de kast bedraagt 20. De sleutel van het slot wordt gedurende het gehele schooljaar in bruikleen gegeven aan de leerling, die hiervoor de volledige verantwoordelijkheid draagt. De leerling heeft de sleutel op dagen van praktijklessen altijd bij zich. Wanneer een leerling zijn persoonlijke sleutel vergeten heeft kan hij of zij in het magazijn een reservesleutel vragen om de kast te openen. Deze sleutel wordt op het einde van de praktijklessen terug afgegeven.

3 Enkele afspraken omtrent misbruik of verlies: Sleutel vergeten ( huur reserve sleutel ) 0,2 Sleutel verloren ( sleutel bijmaken) 5 Slot verloren ( aankoop nieuw slot) 20 Opmerking: Wanneer sleutel en reservesleutel worden verloren zal er automatisch een nieuw slot worden aangerekend. 4. Grondstoffen en producten: a) Wees ZUINIG en VOORZICHTIG met grondstoffen en producten. b) Elke vrijwillige beschadiging moet vergoed worden. 5. Veilig en milieuvriendelijk werken 5.1 Collectieve beschermingsmiddelen a) Maak altijd gebruik van de beschikbare collectieve beschermingsmiddelen. 5.2 Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) a) Draag ALTIJD de gevraagde beschermingsmiddelen. b) Lang haar wordt steeds samengebonden of gebruik een haarlint. 5.3 Werkkledij a) De werkkledij bestaat voor de praktijklessen uit een charlotte, witte koksvest met groene bies, witte voorbindschort, koksbroek (blauw geruit), wit hemd (bediening) en witte veiligheidsschoenen met stalen tip. De koksbroek ( 22,20), koksvest ( 21,20), wit hemd ( 21.80) en de veiligheidsschoenen ( 30,70) worden aangekocht via de school. De Technisch adviseur bezorgt de gevraagde kledij zo snel mogelijk. Opleidingsfase: De koksbroek én veiligheidsschoenen dienen aangekocht te worden, De koksbroek dient zelf onderhouden te worden. Er wordt gevraagd om deze 14-daags te wassen en te strijken. De koksvest wordt gehuurd via de school. Voor de huur, was en strijk betaal je 27/schooljaar Kwalificatiefase en ABO: Veiligheidsschoenen, koksbroek, koksvest én hemd voor bediening dient de leerling zelf aan te kopen. Er wordt zelf voor het onderhoud gezorgd. Beschermkledij wordt gehuurd twv 10/jaar. b) Tijdens de bediening dragen de leerlingen een grijze voorbindschort van de school, koksbroek en veiligheidsschoenen. c) De charlotte wordt steeds gedragen, ook tijdens de lessen onderhoud d) Er mag GEEN kledij zichtbaar zijn vanonder de werkkledij. e) Tijdens de speeltijden of om naar de composthoop te gaan, worden de veiligheidsschoenen verwisseld voor de eigen schoenen. f) Tijdens de middagpauze wordt de volledige werkkledij verwisseld voor de eigen kledij, m.a.w. geen werkkledij tijdens de middagpauze. g) NIET in orde met de werkkledij: 1 e keer: verwittiging 2 de keer: niet mee koken Opmerking : Om veiligheidsreden is het verplicht om werkkledij + werkschoenen te dragen in de werkplaatsen. Wie deze niet bij heeft, dient via de school een werkpak te ontlenen twv 1 voor de huur en waskosten. Voor werkschoenen wordt 0,5 gevraagd. 5.4 Hygiëne a) Was je handen na het werk en vooraleer je gaat eten.

4 5.5 Hygiëne in de keuken en bij werken met voedingswaren a) Na toiletgebruik, snuiten of hoesten, moet je altijd de handen wassen. b) Wonden moeten steeds afgeschermd worden met blauwe pleisters. c) Bij verwondingen aan de handen is het verplicht om latex werkhandschoenen te dragen. d) Ziektesymptomen moet je onmiddellijk melden aan de verantwoordelijke leerkracht. e) Bij de aanvang van het keukenwerk worden de handen gewassen volgens de normen van HACCP. a) Onderarmen, handen en nagels moeten altijd schoon zijn. f) Nagellak en gel-of kunstnagels zijn verboden; steeds kortgeknipte nagels! g) Elk leerling moet medisch geschikt zijn bevonden en een geschiktheidsverklaring van een arts kunnen voorleggen, zoniet wordt hem de toegang tot de keuken ontzegd. 5.6 Werkhouding a) Verzorg je werkhouding. b) Gebruik de juiste hef- en tiltechnieken om je rug te sparen. c) Maak zoveel mogelijk gebruik van de gepaste hulpmiddelen. 5.7 Gevaarlijke stoffen a) Gevaarlijke producten worden alleen gebruikt onder toezicht van de leerkracht. b) RESPECTEER bij het gebruik van gevaarlijke producten zorgvuldig alle VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN c) De bergruimte voor gevaarlijke producten is niet toegankelijk voor leerlingen die hiervoor geen instructies gekregen hebben. Ook verboden toegang voor zwangere leerlingen. d) Verwittig de directie onmiddellijk bij vermoeden van zwangerschap. e) Elke leerling dient een antistoffen-controle in de bloedwaarden te kunnen voorleggen om na te gaan of de leerling voldoende beschermd is tegen hepatitis-infecties die zij mogelijks kunnen oplopen in de zorginstellingen waar de praktijk-op-verplaatsing én de stage kan georganiseerd worden 5.8 Afvalverwerking a) Werk altijd zuinig. Hoe minder afval er is, hoe beter! b) Afvalbakken worden dagelijks leeggemaakt en gedesinfecteerd. c) SORTEER afval op de juiste wijze: * blauwe BIFFA-container droog papier en vlak karton * grijze BIFFA-container niet recycleerbaar restafval * containerpark de rest van het afval * composthoop GFT- afval 5.9 Evacuatie a) Meld rook of vuur onmiddellijk aan de leerkracht of op het secretariaat. b) Schakel machines uit en volg zeer stipt de regels van het evacuatieplan. c) Alle uitgangen, nooduitgangen en doorgangen moeten steeds vrijgehouden worden. 6. Magazijnregeling Het magazijn is gedurende de schooltijd open. Soms kan het gebeuren dat er gesloten wordt om lesgeven mogelijk te maken. Respecteer dit en wacht tot max. een half uur tot het terug geopend wordt. Gelezen en goedgekeurd door de leerling datum: handtekening: Gelezen en goedgekeurd door de ouders of begeleider datum: handtekening:

5

VTS 3 BuSO Breedstraat Sint-Niklaas

VTS 3 BuSO Breedstraat Sint-Niklaas Algemeen werkplaatsreglement opleiding GROOTKEUKENMEDEWERKER 2016-2017 Inleiding VTS 3 wil kwaliteitsvol en vooral veilig onderwijs bieden. Daarom is het nodig dat elke leerling een goede werkhouding ontwikkelt.

Nadere informatie

VTS 3 BuSO Breedstraat Sint-Niklaas

VTS 3 BuSO Breedstraat Sint-Niklaas Algemeen werkplaatsreglement opleiding MAGAZIJNMEDEWERKER 2015-2016 Inleiding - VTS 3 wil kwaliteitsvol en vooral veilig onderwijs bieden. Daarom is het nodig dat elke leerling een goede werkhouding ontwikkelt.

Nadere informatie

Werkplaatsreglement Grootkeukenmedewerker

Werkplaatsreglement Grootkeukenmedewerker Algemeen werkplaatsreglement opleiding GROOTKEUKENMEDEWERKER 2018-2019 Inleiding VTS 3 wil kwaliteitsvol en vooral veilig onderwijs bieden. Daarom is het nodig dat elke leerling een goede werkhouding ontwikkelt.

Nadere informatie

VTS 3 BuSO Breedstraat Sint-Niklaas

VTS 3 BuSO Breedstraat Sint-Niklaas Algemeen werkplaatsreglement opleiding MAGAZIJNMEDEWERKER 2016-2017 Inleiding - VTS 3 wil kwaliteitsvol en vooral veilig onderwijs bieden. Daarom is het nodig dat elke leerling een goede werkhouding ontwikkelt.

Nadere informatie

VTS 3 BuSO Breedstraat Sint-Niklaas

VTS 3 BuSO Breedstraat Sint-Niklaas Algemeen werkplaatsreglement opleiding MAGAZIJNMEDEWERKER 2018-2019 Inleiding - VTS 3 wil kwaliteitsvol en vooral veilig onderwijs bieden. Daarom is het nodig dat elke leerling een goede werkhouding ontwikkelt.

Nadere informatie

VTS 3 BuSO Breedstraat Sint-Niklaas

VTS 3 BuSO Breedstraat Sint-Niklaas VTS 3 BuSO Breedstraat 104 Algemeen werkplaatsreglement opleiding AUTO-HULPMECHANICIEN 2015-2016 Inleiding VTS 3 wil kwaliteitsvol en veilig onderwijs bieden. Daarom is het nodig dat elke leerling een

Nadere informatie

1 4 2 5 Werkplaatsreglement Werkplaatsschrijnwerker 2014-2015. Algemeen werkplaatsreglement opleiding WERKPLAATSSCHRIJNWERKER 2014-2015

1 4 2 5 Werkplaatsreglement Werkplaatsschrijnwerker 2014-2015. Algemeen werkplaatsreglement opleiding WERKPLAATSSCHRIJNWERKER 2014-2015 Algemeen werkplaatsreglement opleiding WERKPLAATSSCHRIJNWERKER 2014-2015 Inleiding VTS-3 wil kwaliteitsvol en vooral veilig onderwijs bieden. Daarom is het nodig dat elke leerling een goede werkhouding

Nadere informatie

VTS 3 BuSO Breedstraat Sint-Niklaas

VTS 3 BuSO Breedstraat Sint-Niklaas VTS 3 BuSO Breedstraat 104 Algemeen werkplaatsreglement opleiding AUTO-HULPMECANICIEN 2017-2018 Inleiding VTS 3 wil kwaliteitsvol en veilig onderwijs bieden. Daarom is het nodig dat elke leerling een goede

Nadere informatie

Algemeen werkplaatsreglement opleiding HOEKLASSER

Algemeen werkplaatsreglement opleiding HOEKLASSER VTS 3 BuSO Breedstraat 104 9100 Sint-Niklaas Algemeen werkplaatsreglement opleiding HOEKLASSER 2015-2016 Inleiding VTS 3 wil kwaliteitsvol en vooral veilig onderwijs bieden. Daarom is het nodig dat elke

Nadere informatie

VTS 3 BuSO Breedstraat Sint-Niklaas

VTS 3 BuSO Breedstraat Sint-Niklaas VTS 3 BuSO Breedstraat 104 9100 Sint-Niklaas Algemeen werkplaatsreglement opleiding METSELAAR 2017-2018 Inleiding VTS 3 wil kwaliteitsvol en vooral veilig onderwijs bieden. Daarom is het nodig dat elke

Nadere informatie

VTS 3 BuSO Breedstraat 104 9100 Sint-Niklaas

VTS 3 BuSO Breedstraat 104 9100 Sint-Niklaas VTS 3 BuSO Breedstraat 104 Algemeen werkplaatsreglement opleiding TUINBOUWARBEIDER 2015-2016 Inleiding VTS 3 wil kwaliteitsvol en vooral veilig onderwijs bieden. Daarom is het nodig dat elke leerling een

Nadere informatie

Algemeen werkplaatsreglement opleiding HOEKLASSER

Algemeen werkplaatsreglement opleiding HOEKLASSER VTS 3 BuSO Breedstraat 104 Algemeen werkplaatsreglement opleiding HOEKLASSER 2016-2017 Inleiding VTS 3 wil kwaliteitsvol en vooral veilig onderwijs bieden. Daarom is het nodig dat elke leerling een goede

Nadere informatie

Algemeen werkplaatsreglement ELEKTRICITEIT-METAAL

Algemeen werkplaatsreglement ELEKTRICITEIT-METAAL VTS 3 BuSO Breedstraat 104 9100 Sint-Niklaas Algemeen werkplaatsreglement ELEKTRICITEIT-METAAL 2016-2017 Inleiding VTS 3 wil kwaliteitsvol en vooral veilig onderwijs bieden. Daarom is het nodig dat elke

Nadere informatie

VTS 3 BuSO Breedstraat Sint-Niklaas

VTS 3 BuSO Breedstraat Sint-Niklaas VTS 3 BuSO Breedstraat 104 Algemeen werkplaatsreglement opleiding TUINBOUWARBEIDER 2016-2017 Inleiding VTS 3 wil kwaliteitsvol en vooral veilig onderwijs bieden. Daarom is het nodig dat elke leerling een

Nadere informatie

VTS 3 BuSO Breedstraat Sint-Niklaas

VTS 3 BuSO Breedstraat Sint-Niklaas VTS 3 BuSO Breedstraat 104 Algemeen werkplaatsreglement opleiding TUINBOUWARBEIDER 2018-2019 Inleiding VTS 3 wil kwaliteitsvol en vooral veilig onderwijs bieden. Daarom is het nodig dat elke leerling een

Nadere informatie

VTS 3 BuSO Breedstraat Sint-Niklaas

VTS 3 BuSO Breedstraat Sint-Niklaas VTS 3 BuSO Breedstraat 104 Algemeen werkplaatsreglement studiegebied Land en Tuinbouw 2018-2019 Inleiding VTS 3 wil kwaliteitsvol en vooral veilig onderwijs bieden. Daarom is het nodig dat elke leerling

Nadere informatie

WERKPLAATSREGLEMENT ELEKTRICITEIT ELEKTRONICA 501, 138,139

WERKPLAATSREGLEMENT ELEKTRICITEIT ELEKTRONICA 501, 138,139 WERKPLAATSREGLEMENT ELEKTRICITEIT ELEKTRONICA 501, 138,139 Dit is het werkplaatsreglement dat door elke leerling moet gekend zijn en gerespecteerd worden. Het is dus wenselijk om dit document in het begin

Nadere informatie

WERKPLAATSREGLEMENT MECHANICA VTI 1

WERKPLAATSREGLEMENT MECHANICA VTI 1 WERKPLAATSREGLEMENT MECHANICA VTI 1 Dit is het nieuwe werkplaatsreglement dat door elke leerling moet gekend zijn en gerespecteerd worden. Het is dus wenselijk om dit document in het begin van het nieuwe

Nadere informatie

WERKPLAATSREGLEMENT HOUT VTI 2

WERKPLAATSREGLEMENT HOUT VTI 2 WERKPLAATSREGLEMENT HOUT VTI 2 Dit is het nieuwe werkplaatsreglement dat door elke leerling moet gekend zijn en gerespecteerd worden. Het is dus wenselijk om dit document in het begin van het nieuwe schooljaar

Nadere informatie

VTS 3 BuSO Breedstraat Sint-Niklaas

VTS 3 BuSO Breedstraat Sint-Niklaas Algemeen werkplaatsreglement 2016-2017 opleiding BOUW-HOUT Inleiding VTS-3 wil kwaliteitsvol en vooral veilig onderwijs bieden. Daarom is het nodig dat elke leerling een goede werkhouding ontwikkelt. Eerlijkheid,

Nadere informatie

WERKPLAATSREGLEMENT HOUT VTI 1

WERKPLAATSREGLEMENT HOUT VTI 1 WERKPLAATSREGLEMENT HOUT VTI 1 Dit is het nieuwe werkplaatsreglement dat door elke leerling moet gekend zijn en gerespecteerd worden. Het is dus wenselijk om dit document in het begin van het nieuwe schooljaar

Nadere informatie

Keukenreglement. 1. Persoonlijke gezondheid. 2. Persoonlijke hygiëne

Keukenreglement. 1. Persoonlijke gezondheid. 2. Persoonlijke hygiëne Keukenreglement 1. Persoonlijke gezondheid Medisch attest Lichamelijke geschiktheidsverklaring omgang met voedingswaren. Nieuwe leerlingen dienen dit attest aan te vragen bij de huisarts en dient uiterlijk

Nadere informatie

Keukenreglement. 1. Persoonlijke gezondheid. 2. Persoonlijke hygiëne

Keukenreglement. 1. Persoonlijke gezondheid. 2. Persoonlijke hygiëne Keukenreglement 1. Persoonlijke gezondheid Medisch attest Lichamelijke geschiktheidsverklaring omgang met voedingswaren. Nieuwe leerlingen dienen dit attest aan te vragen bij de huisarts en dient uiterlijk

Nadere informatie

Werkplaatsreglement Eerste graad

Werkplaatsreglement Eerste graad Werkplaatsreglement Eerste graad 1ste graad: 1ste leerjaar A en B Industriële wetenschappen Mechanica - Elektriciteit Bouw- en Houttechnieken Nijverheid Art G.0 Belangrijke aandachtspunten Om het gsm-misbruik

Nadere informatie

Afsprakenboekje Instituut Mevrouw Govaerts BUSO t Paviljoen OV2. Mechelsesteenweg 76B 2220 Heist-op-den-Berg

Afsprakenboekje Instituut Mevrouw Govaerts BUSO t Paviljoen OV2. Mechelsesteenweg 76B 2220 Heist-op-den-Berg Afsprakenboekje 2017-2018 Instituut Mevrouw Govaerts BUSO t Paviljoen OV2 Mechelsesteenweg 76B 2220 Heist-op-den-Berg Tel. 015/63 94 64 img.ov2@img-heist.be Aanwezig zijn op school en op tijd komen Ik

Nadere informatie

T.I. SPARRENDAL Bessemerstraat 443 3620 Lanaken. WERKPLAATSREGLEMENT schooljaar 2016-2017

T.I. SPARRENDAL Bessemerstraat 443 3620 Lanaken. WERKPLAATSREGLEMENT schooljaar 2016-2017 T.I. SPARRENDAL Bessemerstraat 443 3620 Lanaken WERKPLAATSREGLEMENT schooljaar 2016-2017 1. Houding in de gang en wasplaats Iedereen wacht op de speelplaats, op de aangeduide plaats, op de leraar. Per

Nadere informatie

Bijlage schoolreglement

Bijlage schoolreglement schooljaar 2019-2020 Bijlage schoolreglement PRAKTIJKREGLEMENT LESSEN VOEDING - LEEF-EN WOONSITUATIE aanvaarden probleemoplossend denken zorgen delen 1 PRAKTIJKLESSEN VOEDING PRAKTIJKLESSEN LEEF-EN WOONSITUATIE

Nadere informatie

Werkplaatsreglement Atelier hout

Werkplaatsreglement Atelier hout Werkplaatsreglement Atelier hout 3de graad Houtbewerking Houttechnieken Industriële houtbewerking Art H.0 Belangrijke aandachtspunten Art H.0.1 Om het gsm-misbruik tegen te gaan worden gsm s, smartphones

Nadere informatie

VEILIGHEIDSTIPS VOOR JOBSTUDENTEN

VEILIGHEIDSTIPS VOOR JOBSTUDENTEN Bijlage Safety Flash - 2017 / 03 VEILIGHEIDSTIPS VOOR JOBSTUDENTEN Ik zorg ervoor dat mijn werkpost proper en ordelijk is. Ik zet alles na gebruik terug op zijn plaats. Ik hou alle doorgangen vrij en ik

Nadere informatie

Werkplaatsreglement Atelier hout

Werkplaatsreglement Atelier hout Werkplaatsreglement Atelier hout 2de graad: Hout Houttechnieken B101-B102 Art H.0 Belangrijke aandachtspunten Art H.0.1 Om het gsm-misbruik tegen te gaan worden gsm s, smartphones e.d. bij het begin van

Nadere informatie

Onze. schoolafspraken

Onze. schoolafspraken Onze schoolafspraken Schooljaar 2018-2019 1. Aankomen, aanwezigheid en verlaten van de school Ik kom naar school ten laatste 5 min voor aanvang van de lessen. De lessen starten om 8u30. Ik wacht nooit

Nadere informatie

AFSPRAKENBOEKJE. Het is geen saaie opsomming van wat verboden is, maar een reeks aandachtspunten.

AFSPRAKENBOEKJE. Het is geen saaie opsomming van wat verboden is, maar een reeks aandachtspunten. Afdeling KERKHOVE AFSPRAKENBOEKJE Op school zijn er afspraken nodig om ervoor te zorgen dat iedereen zich goed kan voelen en dat alles vlot verloopt. Daarom maken we elk jaar een lijstje met afspraken.

Nadere informatie

Leefregels. Vrije Basisschool De Wegwijzer Poststraat 10a 9860 Balegem

Leefregels. Vrije Basisschool De Wegwijzer Poststraat 10a 9860 Balegem Vrije Basisschool De Wegwijzer Poststraat 10a 9860 Balegem Tel./fax : 09/362.68.17 e-mail : contact@vbbdewegwijzer.be www.vrijebasisschooldewegwijzer.be Leefregels september 2014 Dag lieve kapoen, Samen

Nadere informatie

Paritair leercomité 330 OPLEIDINGSPROGRAMMA GROOTKEUKENMEDEWERKER 12 maanden

Paritair leercomité 330 OPLEIDINGSPROGRAMMA GROOTKEUKENMEDEWERKER 12 maanden Paritair leercomité 330 OPLEIDINGSPROGRAMMA GROOTKEUKENMEDEWERKER 12 maanden Toelichting: Op dit formulier worden de competenties hernomen die binnen de opleiding tot grootkeukenmedewerker worden. Bij

Nadere informatie

ALGEMENE REGELS HUISVESTING

ALGEMENE REGELS HUISVESTING ALGEMENE REGELS HUISVESTING Huisregels opgesteld en aangeboden door Het Kantoor Archief. (01-01-2013) Algemeen Openingstijden verhuurbeheer : maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.30 uur Openingstijden

Nadere informatie

WERKPLAATSREGLEMENT WERKHUIS AFDELING ELEKTRICITEIT. 3 de graad

WERKPLAATSREGLEMENT WERKHUIS AFDELING ELEKTRICITEIT. 3 de graad School voor Wetenschap en Technologie Sint-Jan Berchmansinstituut Campus Schuttershof Schuttershofstraat 17 2870 PUURS : 03 897 95 80 : 03 897 95 82 Mail: sjabi.schuttershof@sjabi.be url: www.sjabi.be

Nadere informatie

Intern reglement leerlingen (Lager Onderwijs) De Bron

Intern reglement leerlingen (Lager Onderwijs) De Bron In de klas Intern reglement leerlingen (Lager Onderwijs) De Bron Ik en de school (-taken) - Ik praat in het schoolgebouw enkel Nederlands - Wanneer ik op school aankom, voor 08u30, ga ik onmiddellijk naar

Nadere informatie

Leefregels Angelus LEEFREGELS VAN HET ANGELUSINSTITUUT

Leefregels Angelus LEEFREGELS VAN HET ANGELUSINSTITUUT GVBS Angelusinstituut Roodebeeksesteenweg 586 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe Tel.: 02/770 28 40 Fax: 02/771 38 50 www.angelusinstituut.be directie@angelusinstituut.be secretariaat@angelusinstituut.be Leefregels

Nadere informatie

Ik kom naar de voorschoolse opvang : ik ga rechtstreeks naar het juiste lokaal (Rode refter). Ik kom niet naar de voorschoolse opvang : ik kom

Ik kom naar de voorschoolse opvang : ik ga rechtstreeks naar het juiste lokaal (Rode refter). Ik kom niet naar de voorschoolse opvang : ik kom Leefregels voor de kinderen 01 Stiptheid Ik kom naar de voorschoolse opvang : ik ga rechtstreeks naar het juiste lokaal (Rode refter). Ik kom niet naar de voorschoolse opvang : ik kom 12 steeds op tijd,

Nadere informatie

Werkhuisreglement : Werkplaats Mechanica / Lassen

Werkhuisreglement : Werkplaats Mechanica / Lassen Werkhuisreglement : Werkplaats Mechanica / Lassen Doel van het reglement : - Het opmaken van een reglementering specifiek voor de afdeling als aanvulling op het bestaande schoolreglement. - Bekomen van

Nadere informatie

Veiligheid. Dragen we dramaschoenen. Werken we tijdens Rots en Water op blote voeten

Veiligheid. Dragen we dramaschoenen. Werken we tijdens Rots en Water op blote voeten In het dramalokaal In het dramalokaal In het dramalokaal. Dragen we dramaschoenen Werken we tijdens Rots en Water op blote voeten Bevinden we ons alleen daar waar de docent zegt dat we mogen zijn Gaan

Nadere informatie

Werken met derden. - Werknemers van derden mogen geen informatie over de installaties en (product-)processen aan derden meedelen.

Werken met derden. - Werknemers van derden mogen geen informatie over de installaties en (product-)processen aan derden meedelen. Werken met derden 1 Veiligheidsafspraken 1.1 Verplichtingen van de werknemers van de derde Werknemers van de derde die werkzaamheden komen uitvoeren in AIM Recycling NV dienen steeds te zorgen voor hun

Nadere informatie

HYGIËNEREGELS VOOR DE KEUKEN

HYGIËNEREGELS VOOR DE KEUKEN HYGIËNEREGELS VOOR DE KEUKEN Richtlijnen voor: Economen Koks Hulppersoneel keuken Hulppersoneel onderhoud door Luk Wullaert Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) - voor Roeland

Nadere informatie

Paritair leercomité 330 OPLEIDINGSPROGRAMMA EN EINDEVALUATIEFORMULIER GROOTKEUKENMEDEWERKER 24 maanden OF 12 maanden na Keukenmedewerker

Paritair leercomité 330 OPLEIDINGSPROGRAMMA EN EINDEVALUATIEFORMULIER GROOTKEUKENMEDEWERKER 24 maanden OF 12 maanden na Keukenmedewerker Toelichting: Op dit formulier worden de competenties hernomen die binnen de opleiding tot grootkeukenmedewerker worden. Bij de start van de opleiding duiden het centrum voor deeltijds onderwijs en de werkgever

Nadere informatie

Introductie uitzendkrachten

Introductie uitzendkrachten Blz.: 1/7 I. Veiligheidsregels- en voorschriften Voor de specifieke veiligheids- en gezondheidsregels, alsook de vereiste PBM, wordt steeds verwezen naar de werkpostfiche, de introductiebrochure van de

Nadere informatie

Opleiding: KEUKENMEDEWERKER

Opleiding: KEUKENMEDEWERKER Opleiding: KEUKENMEDEWERKER Deze opleiding is bedoeld om te kunnen meewerken in de keuken van een restaurant. Je zorgt voor de mise-en-place : dit is het voorbereidend werk voor de kok. Als je werkt in

Nadere informatie

SCHOOLREGLEMENT VOOR ONZE KINDEREN SCHOOLJAAR 2014 2015. Met de medewerking van Kids Choice

SCHOOLREGLEMENT VOOR ONZE KINDEREN SCHOOLJAAR 2014 2015. Met de medewerking van Kids Choice SCHOOLREGLEMENT VOOR ONZE KINDEREN SCHOOLJAAR 2014 2015 Met de medewerking van Kids Choice Ons schoolreglement versie 2014-2015 In onze school zijn we samen met veel mensen. Om ervoor te zorgen dat alles

Nadere informatie

KEUKENREGELS VAKSCHOOL WAGENINGEN

KEUKENREGELS VAKSCHOOL WAGENINGEN KEUKENREGELS VAKSCHOOL WAGENINGEN 2016-2017 Kledingvoorschriften en uiterlijke verzorging leerlingen/ docenten afdeling horeca tijdens de praktijk Keukenuitrusting ( volgens voorschriften van Vakschool

Nadere informatie

ONS SCHOOLREGLEMENT VOOR DE LEERLINGEN

ONS SCHOOLREGLEMENT VOOR DE LEERLINGEN ONS SCHOOLREGLEMENT VOOR DE LEERLINGEN NAAM :.. 1. Algemeen Ik: - heb respect en begrip voor anderen; - heb eerbied voor de natuur; - durf mijn eigen mening te uiten; - heb orde en ben steeds beleefd;

Nadere informatie

LEZEN Toetstaak schoolreglement (Richtgraad 2.1)

LEZEN Toetstaak schoolreglement (Richtgraad 2.1) LEZEN Toetstaak schoolreglement (Richtgraad 2.1) Verspreid over de duur van de lessen Nederlands laat de taallesgever de cursisten een aantal keer deze toetstaak uitvoeren. Hij/zij kan een eventuele vooruitgang

Nadere informatie

AFSPRAKENBOEKJE afdeling KERKHOVE

AFSPRAKENBOEKJE afdeling KERKHOVE AFSPRAKENBOEKJE afdeling KERKHOVE 2016-2017 AFSPRAKEN 2016-2017 Op school zijn er afspraken nodig om ervoor te zorgen dat iedereen zich goed kan voelen en dat alles vlot verloopt. Daarom maken we elk jaar

Nadere informatie

Veiligheidsbrochure. EOC Belgium Latex Division II. Gelieve badge en nekkoord steeds zichtbaar te dragen. Alarmnummer EOC

Veiligheidsbrochure. EOC Belgium Latex Division II. Gelieve badge en nekkoord steeds zichtbaar te dragen. Alarmnummer EOC NOODSITUATIE Alarmnummer EOC 055 337 600 Duidelijk vermelden: > Wie u bent > Wat er aan de hand is > Waar het incident zich voordoet EVACUATIEPLAN EOC BELGIUM LATEX DIVISION II EOC Belgium Latex Division

Nadere informatie

Leefregels. We hopen dat ook de ouders deze leefregels kunnen respecteren en willen meewerken aan de realisatie ervan.

Leefregels. We hopen dat ook de ouders deze leefregels kunnen respecteren en willen meewerken aan de realisatie ervan. Leefregels Samen leven, samen leren moet geleerd worden aan kinderen. Aansluitend bij ons pedagogsich project hebben we daarom met heel het team, schooleigen leefregels samengesteld. Als uitgangspunt nemen

Nadere informatie

Schoolinterne afspraken kleuterafdeling

Schoolinterne afspraken kleuterafdeling G E M E E N T E S C H O O L S I N T D E N I J S Dalestraat 40-8554 Zwevegem Sint-Denijs T 056 45 57 72 F 056 45 57 72 E < stdenijs@scarlet.be> Schoolinterne afspraken kleuterafdeling Samen leven, samen

Nadere informatie

TRAVANT CAW Antwerpen. Onthaalbrochure. Poets

TRAVANT CAW Antwerpen. Onthaalbrochure. Poets TRAVANT CAW Antwerpen Onthaalbrochure Poets TRAVANT CAW Antwerpen Poets Blindestraat 6 8 2000 Antwerpen (telefoonnummer) (e-mailadres) 1 Welkom! Je bent gestart bij Travant Poets. Heb je vragen over je

Nadere informatie

Samen levings contract

Samen levings contract Het samenlevingscontract voor de kinderen van VLS Paal De Buiteling-onderbouw Samen levings contract Wat een moeilijk woord! En toch is het niet zo moeilijk. In een samen levings contract staan de afspraken

Nadere informatie

Schoolinterne afspraken eerste leerjaar

Schoolinterne afspraken eerste leerjaar G E M E E N T E S C H O O L S I N T D E N I J S Dalestraat 40-8554 Zwevegem Sint-Denijs T 056 45 57 72 F 056 45 57 72 E < stdenijs@scarlet.be Schoolinterne afspraken eerste leerjaar Samen leven, samen

Nadere informatie

Schoolreglement specifiek gedeelte. Campus Wemmel Middenschool. www.campuswemmel.be. Frank.willems@ringscholen.be

Schoolreglement specifiek gedeelte. Campus Wemmel Middenschool. www.campuswemmel.be. Frank.willems@ringscholen.be Schoolreglement specifiek gedeelte Campus Wemmel Middenschool www.campuswemmel.be Zijp 14-16 Tel: 02/456 01 01 1780 Wemmel Frank.willems@ringscholen.be schooljaar 2015-2016 1 Principe: Schoolreglement

Nadere informatie

Deze checklist helpt je om te controleren of al je documenten in orde zijn. Ingevuld formuliertje gegevens deelnemer reis Kent

Deze checklist helpt je om te controleren of al je documenten in orde zijn. Ingevuld formuliertje gegevens deelnemer reis Kent NAAM: KLAS: Om de administratie in orde te brengen voor de studiereis naar Kent (22-25 mei 2012), geef je dit mapje met dit blad en alle nodige documenten af aan de balie voor woensdag 2 mei 2012. Deze

Nadere informatie

Overdracht sleutels (datum, plaats, uur, verantw.):...

Overdracht sleutels (datum, plaats, uur, verantw.):... VZW Sint Aloysius Aalst OVEREENKOMST VERHUUR Eigenaar (verhuurder) Scouts en Gidsen Vlaanderen Sint-Aloyius Aalst Schendelbeekhofstraat 36 9300 Aalst Contactpersoon verhuur Naam + Voornaam Bursens Simon

Nadere informatie

Ben je ingeschreven in de kleuterklas, dan kom je in een boeiende wereld terecht.

Ben je ingeschreven in de kleuterklas, dan kom je in een boeiende wereld terecht. Welkom in De Luchtballon! Ben je ingeschreven in de kleuterklas, dan kom je in een boeiende wereld terecht. Kom je naar het eerste leerjaar, dan gaat een nieuwe wereld voor je open. Als je nieuw bent in

Nadere informatie

Deel 8: Leefregels voor het schoolkind

Deel 8: Leefregels voor het schoolkind Deel 8: Leefregels voor het schoolkind ( exemplaar ouders en kind) Inhoud 1. Taal 2. Te laat komen 3. Schoolpoort 4. Goeiedag 5. De speelplaats 6. Schoolgerei 7. Agenda 8. Kledij 9. Geld 10. Speelgoed

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement voor het gebruik van de polyvalente ruimtes van het Gouden Leerhuys van de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk vzw.

Huishoudelijk reglement voor het gebruik van de polyvalente ruimtes van het Gouden Leerhuys van de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk vzw. Huishoudelijk reglement voor het gebruik van de polyvalente ruimtes van het Gouden Leerhuys van de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk vzw. Van toepassing vanaf 01/08/2019 Artikel 1 Toepassingsveld 1. Het huishoudelijk

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Lokaal Opvanginitiatief

Huishoudelijk reglement Lokaal Opvanginitiatief Huishoudelijk reglement Lokaal Opvanginitiatief Welkom in het Lokaal Opvanginitiatief (LOI) van het OCMW LIEDEKERKE gelegen te 1770 LIEDEKERKE, Bakkerijstraat 1. U werd aan ons OCMW toegewezen en kan hier

Nadere informatie

I N T E R N S C H O O L R E G L E M E N T - OV3 SWP / A.4.5

I N T E R N S C H O O L R E G L E M E N T - OV3 SWP / A.4.5 I N T E R N S C H O O L R E G L E M E N T - OV3 SWP / A.4.5 Beste ouders, leerling, Wij willen van onze school een fijne omgeving maken om te leren en te leven. Dit kan enkel met jullie medewerking. Daarom

Nadere informatie

Welkom op de C-lounge

Welkom op de C-lounge Welkom op de C-lounge 057 35 63 25 C-lounge@yperman.net www.yperman.net/afdelingen 2e verdieping Y Route 54 1 HOE VERLOOPT EEN OPNAME? Binnenkort word je in ons ziekenhuis opgenomen via het traject van

Nadere informatie

Overeenkomst realisaties haarzorg/haarstilist

Overeenkomst realisaties haarzorg/haarstilist Overeenkomst realisaties haarzorg/haarstilist Deze overeenkomst wordt afgesloten door twee partijen, namelijk enerzijds de vakleerkrachten en de leerling van 2/3/4/5/6/7 HZ. Het niet naleven van deze overeenkomst

Nadere informatie

Gemeentebestuur Wortegem-Petegem

Gemeentebestuur Wortegem-Petegem Reglement op het gebruik van: de polyvalente zaal met kitchenette en aanpalend terras in de gemeentelijke sporthal Beschrijving van de infrastructuur Art.1. Dit reglement is van toepassing op het gebruik

Nadere informatie

Campus Zeebrugge. Light versie van het schoolreglement

Campus Zeebrugge. Light versie van het schoolreglement Light versie van het schoolreglement In deze paar bladzijden geven we een vereenvoudigde versie met de belangrijkste afspraken uit het schoolreglement. Dit zal zonder twijfel bijdragen tot een aangenaam

Nadere informatie

Infobrochure. Onze-Lieve-Vrouwecollege Aartshertoginnestraat 38 8400 Oostende 059 / 70 55 62 olaoos@skynet.be Www.tkleincollege.be

Infobrochure. Onze-Lieve-Vrouwecollege Aartshertoginnestraat 38 8400 Oostende 059 / 70 55 62 olaoos@skynet.be Www.tkleincollege.be Infobrochure Onze-Lieve-Vrouwecollege Aartshertoginnestraat 38 8400 Oostende 059 / 70 55 62 olaoos@skynet.be Www.tkleincollege.be Hartelijk welkom! 8. Afspraken i.v.m. zwemmen K3: watergewenning start

Nadere informatie

HUUROVEREENKOMST. Tussen

HUUROVEREENKOMST. Tussen HUUROVEREENKOMST Tussen Linda Dillen Koel Rent Steenovenstraat 56 2040 Antwerpen Berendrecht BTW: BE015.980.306 GSM: 0468 288 296 Email: info@koelrent.be Hierna de verhuurder genoemd, En Naam: Adres: Gemeente:

Nadere informatie

TRAVANT CAW Antwerpen. Onthaalbrochure. Volkscantina

TRAVANT CAW Antwerpen. Onthaalbrochure. Volkscantina TRAVANT CAW Antwerpen Onthaalbrochure Volkscantina TRAVANT CAW Antwerpen Volkscantina Blindestraat 6 8 2000 Antwerpen (e-mailadres) 1 Welkom! Je bent gestart bij Travant Volkscantina. Heb je vragen over

Nadere informatie

Specifieke afspraken Studiegebied Personenzorg

Specifieke afspraken Studiegebied Personenzorg www.solv.be Speciefieke afspraken studiegebied personenzorg 2011-2012 1 Campus Tuinbouw Diestersteenweg 146 3800 Sint-Truiden tel 011 68 23 39 fax 011 69 11 40 e-mail tuinbouwschool@solv.be Specifieke

Nadere informatie

Paritair leercomité 330 OPLEIDINGSPROGRAMMA KEUKENMEDEWERKER 12 maanden

Paritair leercomité 330 OPLEIDINGSPROGRAMMA KEUKENMEDEWERKER 12 maanden Paritair leercomité 330 OPLEIDINGSPROGRAMMA KEUKENMEDEWERKER 12 maanden Toelichting: Op dit formulier worden de competenties hernomen die binnen de opleiding tot keukenmedewerker worden. Bij de start van

Nadere informatie

Papebrugstraat 8A, 8820 TORHOUT TEL. 050 23 15 15 FAX 050 23 15 25

Papebrugstraat 8A, 8820 TORHOUT TEL. 050 23 15 15 FAX 050 23 15 25 Papebrugstraat 8A, 8820 TORHOUT TEL. 050 23 15 15 FAX 050 23 15 25 vti@sint-rembert.be www.sint-rembert.be/vti/ Addendum bij het algemeen schoolreglement van de Scholengroep Sint-Rembert 1 september 2015

Nadere informatie

Lokaal Dienstencentrum Oud St. Jozef gebruikersreglement

Lokaal Dienstencentrum Oud St. Jozef gebruikersreglement VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-26-08-2014 05-09-2014 1 Afstemmen op gebruik gemeentelijke zalen 23-05-2017 Artikel 1 Toepassingsgebied Dit is vanaf de datum van bekendmaking van toepassing

Nadere informatie

HUISREGLEMENT. Verzekering

HUISREGLEMENT. Verzekering Verzekering HUISREGLEMENT Bleau bvba heeft een verzekering BA uitbating. Iedereen kan bij Bleau Climbing Team onder de Klim- en Bergsportfederatie een uitgebreide bergsportverzekering aangaan of kan kiezen

Nadere informatie

Welkom bij. Restaurant De Gulden Klok

Welkom bij. Restaurant De Gulden Klok Welkom bij Restaurant De Gulden Klok ZAAKVOERDER : Piet De KOK Fijnproeversstraat 12 1560 Smullegem Tel : 055/55.55.55 of 0475/55.55.55 We zijn blij dat je komt meehelpen in onze zaak! Onthaalbrochure

Nadere informatie

HUISREGLEMENT. Verzekering

HUISREGLEMENT. Verzekering Verzekering HUISREGLEMENT Bleau bvba heeft een verzekering BA uitbating. Iedereen kan bij Bleau Climbing Team onder de Klim- en Bergsportfederatie een uitgebreide bergsportverzekering aangaan of kan kiezen

Nadere informatie

Opleiding: BESTUURDER REACHTRUCK

Opleiding: BESTUURDER REACHTRUCK Opleiding: BESTUURDER REACHTRUCK De bestuurder reachtruck verplaatst en stapelt goederen over korte afstanden, vooral in smalle gangpaden van een magazijn. Hij gebruikt de reachtruck om goederen te stapelen

Nadere informatie

Schoolreglement Academie Hamme

Schoolreglement Academie Hamme Schoolreglement Academie Hamme Inschrijving Een inschrijving is pas definitief na ondertekening voor akkoord van het schoolreglement, het artistiek pedagogisch project en na betaling van het wettelijke

Nadere informatie

PARITAIR LEERCOMITE VOOR

PARITAIR LEERCOMITE VOOR Opleidingsprogramma ILW Keukenmedewerker De keukenmedewerker helpt de chef en het ander keukenpersoneel zowel voor, tijdens, als na de dienst. Hij bereidt de ingrediënten voor door ze schoon te maken en

Nadere informatie

Ben je ingeschreven in de kleuterklas, dan kom je in een boeiende wereld terecht.

Ben je ingeschreven in de kleuterklas, dan kom je in een boeiende wereld terecht. Welkom in De Luchtballon! Ben je ingeschreven in de kleuterklas, dan kom je in een boeiende wereld terecht. Kom je naar het eerste leerjaar, dan gaat een nieuwe wereld voor je open. Als je nieuw bent in

Nadere informatie

- De klassen beginnen stipt om 8u.45 en 13u.15. Telaatkomers storen de beginactiviteit. WEES DUS TIJDIG AANWEZIG OP SCHOOL AUB.

- De klassen beginnen stipt om 8u.45 en 13u.15. Telaatkomers storen de beginactiviteit. WEES DUS TIJDIG AANWEZIG OP SCHOOL AUB. - De klassen beginnen stipt om 8u.45 en 13u.15. Telaatkomers storen de beginactiviteit. WEES DUS TIJDIG AANWEZIG OP SCHOOL AUB. - De lln mogen pas om 8u15 de speelplaats betreden. Indien de lln vroeger

Nadere informatie

Schoolreglement. Marktplein Hamme tel fax

Schoolreglement. Marktplein Hamme tel fax Marktplein20 21 9220Hamme tel.052478384 fax052484226 academie@hamme.be www.academiehamme.be Inschrijving Een inschrijving is pas definitief na ondertekening voor akkoord van het schoolreglement, het artistiek

Nadere informatie

Kom verder. Huisregels & veiligheidsvoorschriften. Practicumruimten Industrieel Product Ontwerpen. Kom verder. Saxion

Kom verder. Huisregels & veiligheidsvoorschriften. Practicumruimten Industrieel Product Ontwerpen. Kom verder. Saxion Kom verder Huisregels & veiligheidsvoorschriften Practicumruimten Industrieel Product Ontwerpen Kom verder. Saxion. - 1 - Inhoud Voorwoord 3 1. Voordat je aan de slag gaat 4 2. Veiligheid 4 3. Aan de slag

Nadere informatie

Lokaal Dienstencentrum Oud St. Jozef gebruikersreglement

Lokaal Dienstencentrum Oud St. Jozef gebruikersreglement VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-26-08-2014 Artikel 1 Toepassingsgebied Dit is van toepassing op volgende lokalen: - algemene cafetaria met bar en terras - gelijkvloers - polyvalente zaal

Nadere informatie

Instituut Mevrouw Govaerts schoolkosten

Instituut Mevrouw Govaerts schoolkosten Instituut Mevrouw Govaerts School voor buitengewoon secundair onderwijs OV3 Kastanjedreef 12 2220 Heist-op-den-Berg tel: 015 24 42 85 email: secretariaat.buso@img-heist.be www.img-heist.be schoolkosten

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT jeugdverblijfplaats VZW Den Chiro Bijef te Klein-Vorst Adres van het LOKAAL: Jeugdverblijfplaats Chiro Klein-Vorst Lindestraat 15A 2430 LAAKDAL Voor vragen, informatie, toegang

Nadere informatie

Opleiding: HULPKELNER

Opleiding: HULPKELNER Opleiding: HULPKELNER Deze opleiding is bedoeld om te kunnen werken in een restaurant. Je zorgt voor het opdekken en afdekken van de tafels. Je zorgt voor een vlotte bediening en bent klantvriendelijk.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Het Vaartpunt vzw KLJ-lokalen Schiplaken Jeugdlokaal en ontmoetingsplaats Vaartdijk 1A 3191 Schiplaken verhuur@hetvaartpunt.be www.hetvaartpunt.be Huishoudelijk reglement Naam Adres Verantwoordelijke Vzw

Nadere informatie

G.V.L.S. Regina Pacis Mortselsesteenweg Hove LEEFREGELS. Naam:

G.V.L.S. Regina Pacis Mortselsesteenweg Hove   LEEFREGELS. Naam: G.V.L.S. Regina Pacis Mortselsesteenweg 70 2540 Hove www.regpacho.be LEEFREGELS Naam: Beste meisjes en jongens, Samen leren, samen spelen kan pas fijn worden wanneer iedereen de leef- en speelregels kent

Nadere informatie

Aanvraag zaalverhuur Gravenhof

Aanvraag zaalverhuur Gravenhof Aanvraag zaalverhuur Gegevens aanvrager Naam vereniging:... Adres zetel vereniging:... Naam voorzitter:... BTW nummer:... IBAN-rekeningnummer:... Gegevens verantwoordelijke (deze is steeds aanwezig van

Nadere informatie

L E E F R E G E L S 2015-2016 VTI KORTRIJK-HARELBEKE-GULLEGEM

L E E F R E G E L S 2015-2016 VTI KORTRIJK-HARELBEKE-GULLEGEM 2015-2016 L E E F R E G E L S VTI KORTRIJK-HARELBEKE-GULLEGEM Inleiding Waar mensen samenkomen en willen samenleven, moeten er afspraken gemaakt worden. Hoe groter de groep, hoe duidelijker de afspraken

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN HET ICT-LOKAAL VAN DE STEDELIJKE BASISSCHOOL STAAKTE

REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN HET ICT-LOKAAL VAN DE STEDELIJKE BASISSCHOOL STAAKTE REGLEMENT VOOR HET GEBRUIK VAN HET ICT-LOKAAL VAN DE STEDELIJKE BASISSCHOOL STAAKTE Artikel 1 Op de Stedelijke Basisschool Staakte, Hoogstraat 192 9160 Lokeren, wordt volgende ruimte ter beschikking gesteld

Nadere informatie

HUUROVEREENKOMST VERENIGINGEN ZILVERBERG

HUUROVEREENKOMST VERENIGINGEN ZILVERBERG HUUROVEREENKOMST VERENIGINGEN ZILVERBERG TUSSEN ONDERGETEKENDEN: 1. VZW De Zilverlink met zetel te ZILVERMOLENSTRAAT 14, 8800 ROESELARE hierna vernoemd de VERHUURDER En 2. hierna vernoemd de HUURDER IS

Nadere informatie

Aanvraag zaalverhuur cultuurcentra 252cc / kasteel Hof De Bist

Aanvraag zaalverhuur cultuurcentra 252cc / kasteel Hof De Bist Gegevens aanvrager Naam huurder:... Aanvraag zaalverhuur cultuurcentra 252cc / kasteel Hof De Bist Handel je namens een vereniging? ja neen Indien ja: Gegevens verantwoordelijke Facturatiegegevens Gegevens

Nadere informatie

ONTWERP Huishoudelijk reglement Jeugdcentrum Prosperpolder

ONTWERP Huishoudelijk reglement Jeugdcentrum Prosperpolder ONTWERP Huishoudelijk reglement Jeugdcentrum Prosperpolder I. Algemeen Indien er inbreuken worden vastgesteld door de verantwoordelijke beheerder op het huurreglement of huishoudelijk reglement kan de

Nadere informatie

KFC AARSELE HUISHOUDELIJK REGLEMENT. SEIZOEN U7 t/m U17

KFC AARSELE HUISHOUDELIJK REGLEMENT. SEIZOEN U7 t/m U17 KFC AARSELE HUISHOUDELIJK REGLEMENT SEIZOEN 2016-2017 U7 t/m U17 1. Waarom een huishoudelijk reglement? 1.1. De laatste jaren is de jeugdwerking van KFC Aarsele gegroeid. Meer ploegen betekent ook meer

Nadere informatie