Natuurlijk vinden wij overzicht over onze financiën belangrijk. Maar andere zaken lijken altijd nog veel belangrijker. Bovendien vinden wij het

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Natuurlijk vinden wij overzicht over onze financiën belangrijk. Maar andere zaken lijken altijd nog veel belangrijker. Bovendien vinden wij het"

Transcriptie

1 Grip op later

2 2 Natuurlijk vinden wij overzicht over onze financiën belangrijk. Maar andere zaken lijken altijd nog veel belangrijker. Bovendien vinden wij het moeilijk. Hoe krijg je overzicht? En áls je overzicht hebt, wat moet je dan doen?

3 3 Inhoudsopgave Grip op later Grip op later begint nu 4 Hoe nu verder? 13 Uw verhaal als uitgangspunt 6 Informatie en advies 14

4 4 Op basis van een goed persoonlijk gesprek brengen we uw financiële situatie in kaart. Grip op later begint nu Iedereen denkt wel eens na over later. En dan bedoelen we niet alleen het moment waarop u met pensioen gaat, maar ook uw situatie op de kortere termijn. Wat zou u graag willen? Waarover maakt u zich misschien zorgen? En vooral, welke rol kan geld daarbij spelen? Elke dag vertellen klanten ons hun verhaal en praten we over de rol die financiën daarbij spelen. Dat gesprek is ons uitgangspunt. Vervolgens kunnen we de financiële situatie in kaart brengen. Sommige klanten zien daar tegenop, want het kost tijd en geld. Onze klanten stellen achteraf vast dat zij nu echt grip op later hebben en dat het de investering meer dan waard was. In deze brochure leest u welke adviezen wij u kunnen bieden. 7 redenen waarom u advies zou willen Om overzicht te krijgen over uw financiën Om uw financiële doelen vast te stellen Om te kijken of uw doelen haalbaar zijn Om te kijken of en hoe u meer uit uw geld kunt halen Om risico s te herkennen en eventueel maatregelen te treffen Om u te helpen de juiste financiële beslissingen te nemen Omdat een financieel plan u een gerust gevoel geeft!

5 5 Wat ik het moeilijkste vind, is bepalen hoeveel ik nou later nodig heb. Blijf ik ongeveer hetzelfde uitgeven, of minder omdat ik minder nodig heb? Of juist meer, omdat ik meer tijd heb om dingen te doen?

6 6 Een financieel totaaloverzicht geeft veel rust voor de toekomst. Uw verhaal als uitgangspunt We beginnen met een goed gesprek over u. Over wie u bent, wat u bezig houdt en wat uw wensen zijn. En over de rol die geld daarbij speelt. Wij vertellen u welke vormen van advies wij u kunnen bieden en welke voor u het meest geschikt is. Vervolgens stellen wij samen vast of u onze hulp nodig heeft. Als u een advies wilt, brengen wij samen met u uw inkomens- en vermogenspositie in kaart. Het gaat daarbij om uw huidig en toekomstig inkomen. En natuurlijk bezittingen en schulden, zoals een huis en hypotheek. Vervolgens kijken we vooruit. Hoe ontwikkelen uw bezittingen en schulden zich? Welke doelen heeft u en hoeveel geld heeft u daarvoor nodig? Of moet u misschien extra maatregelen treffen? Tip Met de ABN AMRO Pensioencheck ontdekt u via abnamro.nl/pensioencheck hoe u er straks ongeveer voor staat.

7 7 Ik heb sinds drie jaar mijn eigen eetcafé. Dat loopt lekker. Als ondernemer moet je alles zelf regelen, je hebt geen vangnet meer. Hiervoor werkte ik voor een baas met een uitgeklede CAO. Maar het pensioen was wel geregeld. Nu de zaak lekker draait, wil ik ook zorgen voor later. Heel lang lijkt pensioen ver weg. Maar op een dag houdt u waarschijnlijk toch echt op met werken. Weet u waar u dan aan toe bent? Bouwt u voldoende pensioen op? Weet u wat de gevolgen zijn van het wisselen van baan? Of van een pensioenfonds dat minder uitkeert? We beginnen met de inventarisatie van uw inkomen, de pensioenopbouw bij uw eerdere werkgever(s) en de producten die u zelf eventueel voor later heeft afgesloten. We stellen vast hoeveel geld u na pensionering nodig heeft om comfortabel te leven. En we berekenen of u daarvoor wel genoeg opbouwt.

8 8 Mijn scheiding zette mijn wereld op zijn kop. Ik had gewoon geen overzicht meer, ook niet financieel. Hoe ging ik de studie van mijn dochter betalen? En wat moet ik doen als mijn alimentatie is gestopt? Veel mensen zetten geld opzij voor iets anders dan hun pensioen. Zij willen een bedrag beschikbaar hebben om een wens of doel te realiseren. Dat kan de studie van de kinderen zijn. Maar het kan ook om een grote aankoop gaan of een bedrag dat u in de toekomst wilt schenken. Hoe gaat u uw doelen bereiken? We berekenen hoe snel u in staat bent uw doel te realiseren. Daarbij laten we u ook zien wat het betekent voor uw besteedbaar inkomen vóór en na pensionering als u geld apart zet voor een ander doel.

9 9 Zo werkt ons advies voor u Natuurlijk is ons advies altijd maatwerk. Want uw situatie is nooit gelijk aan de situatie van anderen. Wij zorgen dat ons advies precies aansluit bij wat u nodig heeft. De einduitkomst is altijd een overzichtelijk rapport met daarin alle zaken op een rij. Daarmee heeft u een helder financieel plan in handen. Wat u vervolgens doet, kunt u zelf beslissen. U kunt ervoor kiezen het plan (nog) niet uit te voeren. Als u het plan wel wilt uitvoeren, kunt u zelf de financiële producten afsluiten. Uiteraard willen wij u hierbij ook graag helpen.

10 10 Ik ben mantelzorger van mijn moeder. Dat doe ik met liefde, maar het is best lastig te combineren met mijn baan. Wat als het écht te veel wordt? Kan ik misschien minder gaan werken? Maar stel dat mijn man dan ziek wordt... Zolang u werkt, is uw inkomen helaas niet 100% zeker. U kunt uw baan verliezen of arbeidsongeschikt raken. Het kan zelfs zo zijn dat u of uw partner overlijdt. Ingrijpende gebeurtenissen die uw inkomen raken, of dat van uw nabestaanden. Op het moment zelf, maar vaak ook nog lang daarna. Wij zetten uw inkomsten en lasten op een rij en werken een aantal scenario s uit, zoals werkloosheid of arbeidsongeschiktheid. U ziet dan wat de gevolgen zijn voor uw financiële toekomst. U bespreekt met onze adviseur of u maatregelen wilt nemen waardoor deze risico s weinig of geen invloed hebben op uw inkomen. En zo ja, welke. Ook brengen we in kaart met hoeveel minder u rond kunt komen. Kortom: een nuttig gesprek over financiële producten die een terugval in inkomen opvangen. En een rustig gevoel, doordat u overzicht heeft.

11 11 Wat kost een advies bij ABN AMRO? Overzicht adviesmogelijkheden Financiële wensen Financiële wensen Financiële risico s Financiële risico s 200 Pensioenadvies Pensioenadvies Pensioenadvies Pensioenadvies Oriëntatiegesprek Overzicht advieskosten Oriëntatiegesprek Particulier 0,- Ondernemer 0,- Pensioenadvies 400,- 950,- Meerprijs voor advies over de financiële risico s van: vroegtijdig overlijden en/of arbeidsongeschiktheid en/of werkloosheid 300,- 550,- Meerprijs voor advies over het realiseren van andere financiële wensen (bijv. financieren van sabbatical, tweede huis, studie kinderen) 150,- 150,- Heeft u het afgelopen jaar een hypotheekadvies van ons gehad, dan krijgt u 20% korting op bovenstaande tarieven. Bovenstaande kosten gelden vanaf 1 januari Prijswijzigingen voorbehouden.

12 12 Ik vind mijn werk als leraar nog steeds heel erg leuk. Maar er is meer in het leven. Zo ben ik betrokken bij het opzetten van een school in Bangladesh. Ik zou best eerder willen stoppen met werken, zodat ik daar meer tijd aan kan besteden. Hoe? Geen idee. Ik heb een nieuwe relatie, en ik wil niet dat zij er financieel op achteruitgaat. Een financieel totaaloverzicht is prettig. Soms is het zelfs nodig. Zeker als u een droom heeft waarbij het risico bestaat dat uw inkomen daalt. We maken graag een uitgebreid rapport voor u. Hierin zetten we alles voor u op een rij. Bijvoorbeeld uw besteedbaar inkomen op het moment dat u eerder stopt met werken én na uw pensionering. En hoe u deze periode het beste overbrugt. Ook ziet u wat er gebeurt als u ondertussen werkloos of ziek wordt, en hoe u dat opvangt. Na een goed gesprek heeft u alle informatie om uw financiële wens te realiseren, met een duidelijk plan erbij.

13 13 Het oriëntatiegesprek kan bij ons op kantoor, maar ook via de telefoon of webcam. Hoe nu verder? De eerste stap is een afspraak voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek met één van onze gespecialiseerde adviseurs. In dit gesprek geven we u een globale indruk van onze dienstverlening en de kosten daarvan. In deze fase kunt u samen met onze adviseur vaststellen of wij een oplossing kunnen bieden voor uw adviesbehoefte. Dat gesprek kan plaatsvinden bij ons op kantoor, maar u kunt ook gewoon thuisblijven en het gesprek voeren via de telefoon of webcam. Ook s avonds en in het weekend. In het gesprek stellen we vast wat uw vragen en wensen zijn. U vertelt uw verhaal en samen bepalen we of en hoe we verder gaan. Als u kiest voor advies, zorgen we dat het precies is wat u nodig heeft. Nooit te veel, maar ook nooit te weinig. Belt u * voor een afspraak. Wij zijn 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar. Onze mensen zijn benieuwd naar uw verhaal. * Voor dit gesprek betaalt u uw gebruikelijke belkosten. Uw telefoonaanbieder bepaalt deze kosten. Waarom betaalt u voor advies? Financiële adviezen kosten geld. Voorheen zaten deze kosten in de prijs van het product dat u afsloot. Daardoor was het vaak niet duidelijk wat u nu precies betaalde voor het advies. Daarom moeten banken en verzekeringsmaatschappijen sinds 2013 de advieskosten apart berekenen. Dat maakt de kosten volledig transparant.

14 14 ABN AMRO is op verschillende manieren bereikbaar, 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Informatie en advies Altijd telefonisch bereikbaar Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar op *. Kantoren Voor vragen over onze producten en diensten kunt u terecht bij onze kantoren. Brochures Onze brochures liggen klaar op onze kantoren of zijn telefonisch aan te vragen via *. * Voor dit gesprek betaalt u uw gebruikelijke belkosten. Uw telefoonaanbieder bepaalt deze kosten. Internet Kijk op abnamro.nl voor uitgebreide informatie over onze producten en diensten. U vindt ons ook op Twitter, Facebook en LinkedIn. Volg ons en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en handige tips. Daarnaast kunt u terecht bij ons met suggesties en vragen. In de meeste gevallen lossen we problemen direct voor u op.

15 15 Over ABN AMRO ABN AMRO Bank N.V. ( ABN AMRO ) is gevestigd aan de Gustav Mahlerlaan 10 (1082 PP) te Amsterdam (Nederland). Het telefoonnummer is *. Het internetadres van ABN AMRO is abnamro.nl ABN AMRO staat onder toezicht van De Nederlandsche Bank N.V., de Autoriteit Financiële Markten en de Europese Centrale Bank. ABN AMRO kan optreden als: aanbieder van betaal-, spaar- en kredietproducten; bemiddelaar en adviseur van betaal-, spaar-, krediet- en verzekeringsproducten; beleggingsonderneming voor alle beleggingsdiensten, beleggingsactiviteiten en nevendiensten. Informatie over de klachtenregeling van ABN AMRO en de geschilleninstantie waarbij ABN AMRO is aangesloten kunt u vinden op abnamro.nl/klachtenregeling of opvragen via telefoonnummer *. Op ABN AMRO zijn het beleggerscompensatiestelsel en het depositogarantiestelsel van toepassing. Meer informatie daarover kunt u vinden op: abnamro.nl/garantieregeling of opvragen via telefoonnummer *. ABN AMRO is ingeschreven in het Handelsregister K.v.K. Amsterdam onder nummer Het btw-identificatienummer van ABN AMRO is NL B01. Over deze brochure In deze brochure staat alleen algemene informatie. Dat betekent dat deze informatie niet voor uw persoonlijke situatie is geschreven. We geven u in de brochure daarom geen persoonlijk advies om iets wel of niet te doen. Het is uw eigen verantwoordelijkheid als u alleen op basis van de informatie in de brochure een beslissing neemt. ABN AMRO besteedt grote zorg bij het opstellen van de brochure. Gewijzigde wet- en regelgeving kunnen echter maken dat informatie in deze brochure niet meer juist is. ABN AMRO heeft de auteursrechten. Deze brochure is bedoeld voor onze klanten in Nederland. We kunnen er niet voor instaan dat de informatie in de brochure ook bruikbaar is in andere landen. * Voor dit gesprek betaalt u uw gebruikelijke belkosten. Uw telefoonaanbieder bepaalt deze kosten.

16 abnamro.nl/grip

Grip op later. Uw financiële toekomst in beeld

Grip op later. Uw financiële toekomst in beeld Grip op later Uw financiële toekomst in beeld 2 Natuurlijk vinden wij overzicht over onze financiën belangrijk. Maar andere zaken lijken altijd nog veel belangrijker. Bovendien vinden wij het moeilijk.

Nadere informatie

Overwaarde Hypotheek

Overwaarde Hypotheek Overwaarde Hypotheek 2 Benut nu uw overwaarde zonder uw huis te hoeven verkopen Een eigen huis is een belangrijk bezit. Het geld zit weliswaar vast in de stenen, maar het geeft een goed en veilig gevoel

Nadere informatie

Overwaarde Hypotheek

Overwaarde Hypotheek Overwaarde Hypotheek 2 3 Benut nu uw overwaarde zonder uw huis te hoeven verkopen Een eigen huis is een belangrijk bezit. Het geld zit weliswaar vast in de stenen, maar het geeft een goed en veilig gevoel

Nadere informatie

Alles naar wens. Vraag of klacht? Laat het ons weten

Alles naar wens. Vraag of klacht? Laat het ons weten Alles naar wens Vraag of klacht? Laat het ons weten 2 Normaal besteed ik niet zo veel aandacht aan mijn bankzaken. Ik heb er weinig omkijken naar, alles gaat eigenlijk naar wens. Maar laatst zag ik iets

Nadere informatie

handleiding lenen Verstandig omgaan met uw lening

handleiding lenen Verstandig omgaan met uw lening handleiding lenen Verstandig omgaan met uw lening verstandig omgaan met uw lening Uw lening in het kort Hoe houdt u controle over uw lening? Gebruikmaken van uw lening Opnemen, betalen, overboeken. Uw

Nadere informatie

Alles naar wens. Vraag of klacht? Laat het ons weten

Alles naar wens. Vraag of klacht? Laat het ons weten Alles naar wens Vraag of klacht? Laat het ons weten 2 Normaal besteed ik niet zo veel aandacht aan mijn bankzaken. Ik heb er weinig omkijken naar, alles gaat eigenlijk naar wens. Maar laatst zag ik iets

Nadere informatie

uw hypotheek in 6 stappen

uw hypotheek in 6 stappen uw hypotheek in 6 stappen Van offerte tot aankoop van uw woning 2 3 Na het adviesgesprek besluit u om een offerte aan te vragen. Wat zijn de volgende stappen? uw hypotheek in 6 stappen Stap 1: offerte

Nadere informatie

lenen Extra geld als u het nodig heeft

lenen Extra geld als u het nodig heeft lenen Extra geld als u het nodig heeft extra geld als u het nodig heeft De juiste lening kiezen Een verstandige lening past bij het doel en bij uw persoonlijke situatie. 04 Meer ruimte op of naast uw betaalrekening

Nadere informatie

wat doet u met uw ontslagvergoeding

wat doet u met uw ontslagvergoeding wat doet u met uw ontslagvergoeding ABN AMRO kan u helpen met uw keuze, afgestemd op uw situatie en wensen. 2 Bedrijven moeten in economisch moeilijke tijden soms kostenbesparende maatregelen nemen. Daarbij

Nadere informatie

Preferred Banking. lease voor. Snel en gemakkelijk bedrijfsmiddelen financieren. medici

Preferred Banking. lease voor. Snel en gemakkelijk bedrijfsmiddelen financieren. medici lease voor medici Preferred Banking Snel en gemakkelijk bedrijfsmiddelen financieren 3 Lease voor medici Bij de start van uw praktijk heeft u flinke financiële ruimte nodig voor bijvoorbeeld een praktijkpand,

Nadere informatie

wat doet u met uw ontslagvergoeding

wat doet u met uw ontslagvergoeding wat doet u met uw ontslagvergoeding ABN AMRO kan u helpen met uw keuze, afgestemd op uw situatie en wensen. 2 Bedrijven moeten in economisch moeilijke tijden soms kostenbesparende maatregelen nemen. Daarbij

Nadere informatie

Handleiding Notarissen bij de Nabestaandendesk

Handleiding Notarissen bij de Nabestaandendesk Handleiding Notarissen bij de Nabestaandendesk Informatie over het afwikkelen van nalatenschappen September 2019 2 Inhoudsopgave Notarissen bij de Nabestaandendesk Hoe ziet het proces eruit? 3 Hoe vindt

Nadere informatie

uw agrarisch bedrijf beëindigen of overdragen

uw agrarisch bedrijf beëindigen of overdragen uw agrarisch bedrijf beëindigen of overdragen Nu goed voorbereiden, straks financiële rust 3 Straks overdragen of verkopen? Een goede voorbereiding geeft rust en zekerheid. u wilt stoppen. wat komt er

Nadere informatie

hypotheken Kies de beste lening voor uw woning

hypotheken Kies de beste lening voor uw woning hypotheken Kies de beste lening voor uw woning kies de beste lening voor uw woning Een hypotheek is een lening voor uw woning Over geld lenen en terugbetalen. 04 Uw woning en de belasting Welke belastingvoordelen

Nadere informatie

alles naar wens Vraag of klacht? Laat het ons weten

alles naar wens Vraag of klacht? Laat het ons weten alles naar wens Vraag of klacht? Laat het ons weten laat het ons weten Niet tevreden? Vier manieren om uw vraag of klacht door te geven. 04 In beroep gaan U bent het niet eens met het antwoord? 06 Normaal

Nadere informatie

Informatieblad aanvulling op uw inkomen

Informatieblad aanvulling op uw inkomen Informatieblad aanvulling op uw inkomen Waarom ontvangt u dit informatieblad? Wij vinden het belangrijk om u informatie te geven over onze dienstverlening. In dit informatieblad leggen wij uit wat u van

Nadere informatie

De fiscaal vriendelijke en flexibele uitkering voor nu en later Eén van de drie Fiscale Vermogens Oplossingen van ABN AMRO

De fiscaal vriendelijke en flexibele uitkering voor nu en later Eén van de drie Fiscale Vermogens Oplossingen van ABN AMRO ABN AMRO Leefrente De fiscaal vriendelijke en flexibele uitkering voor nu en later Eén van de drie Fiscale Vermogens Oplossingen van ABN AMRO ABN AMRO Leefrente De fiscaal vriendelijke en flexibele uitkering

Nadere informatie

na het overlijden Praktische hulp en informatie voor nabestaanden

na het overlijden Praktische hulp en informatie voor nabestaanden na het overlijden Praktische hulp en informatie voor nabestaanden 2 3 Ook nú zijn we er voor u Het verlies van een dierbare is een aangrijpende gebeurtenis. Als nabestaande moet u veel regelen. Wij helpen

Nadere informatie

De voordelige en flexibele uitkering voor later Eén van de drie Fiscale Vermogens Oplossingen van ABN AMRO

De voordelige en flexibele uitkering voor later Eén van de drie Fiscale Vermogens Oplossingen van ABN AMRO ABN AMRO Uitgestelde Hypotheek Aflossing De voordelige en flexibele uitkering voor later Eén van de drie Fiscale Vermogens Oplossingen van ABN AMRO ABN AMRO Uitgestelde Hypotheek Aflossing Lage kosten,

Nadere informatie

in 3 stappen meer inzicht in uw pensioen

in 3 stappen meer inzicht in uw pensioen in 3 stappen meer inzicht in uw pensioen In 3 stappen meer inzicht en controle over uw pensioen krijgen Voor wie is deze brochure? Deze brochure is interessant als u: Werknemer of zelfstandig ondernemer

Nadere informatie

Ontslagvergoeding? Ontdek uw mogelijkheden. Contant uitbetalen Verzekeren Banksparen Stamrecht BV

Ontslagvergoeding? Ontdek uw mogelijkheden. Contant uitbetalen Verzekeren Banksparen Stamrecht BV Ontslagvergoeding? Ontdek uw mogelijkheden Contant uitbetalen Verzekeren Banksparen Stamrecht BV Ontslagvergoeding? Ontdek uw mogelijkheden Bedrijven moeten in economisch moeilijke tijden soms kostenbesparende

Nadere informatie

12 TIPS VOOR UW INKOMSTENBELASTING 2012

12 TIPS VOOR UW INKOMSTENBELASTING 2012 12 TIPS VOOR UW INKOMSTENBELASTING 2012 Antwoorden op de vragen van nu. Handig om te weten voor u aangifte doet Wellicht bent u verhuisd, denkt u na over uw erfenis of hebben er ontwikkelingen in de relationele

Nadere informatie

Mijn man en ik hebben een goed leven. We hebben alles wat we wensen. Daarom vinden we het ook zo fijn om de kinderen en kleinkinderen af en toe te

Mijn man en ik hebben een goed leven. We hebben alles wat we wensen. Daarom vinden we het ook zo fijn om de kinderen en kleinkinderen af en toe te Schenken 2 Mijn man en ik hebben een goed leven. We hebben alles wat we wensen. Daarom vinden we het ook zo fijn om de kinderen en kleinkinderen af en toe te verwennen met een extraatje. Als je dan die

Nadere informatie

Onbezorgd wonen. Ook als je onverwacht je baan kwijtraakt.

Onbezorgd wonen. Ook als je onverwacht je baan kwijtraakt. Wat is EHBT? Eerste Hulp Bij Tegenslagen is een verzekering voor grote tegenslagen in het leven. En eigenlijk hoop je er dus nooit gebruik van te hoeven maken. Mocht dat toch wel nodig zijn, dan is Florius

Nadere informatie

5 FINANCIËLE IDEEËN VOOR MEER INVLOED OP UW INKOMEN VOOR LATER

5 FINANCIËLE IDEEËN VOOR MEER INVLOED OP UW INKOMEN VOOR LATER 5 FINANCIËLE IDEEËN VOOR MEER INVLOED OP UW INKOMEN VOOR LATER Dat is Preferred Banking anno nu Het pensioen verandert We leven gemiddeld langer, de rente staat historisch laag, de beleggingen vallen tegen

Nadere informatie

i-markets Zelf handelen op geld- en valutamarkten

i-markets Zelf handelen op geld- en valutamarkten i-markets Zelf handelen op geld- en valutamarkten Juli 2015 De monteurs van ons bedrijf gaan de hele wereld over om de machines van onze klanten te onderhouden. De servicecontracten zijn vaak in vreemde

Nadere informatie

PensioenBeleggen gemakkelijk beleggen voor uw pensioen

PensioenBeleggen gemakkelijk beleggen voor uw pensioen * PensioenBeleggen gemakkelijk beleggen voor uw pensioen Zelfstandig beleggen voor uw pensioen Passend bij de door u gewenste pensioendatum Aan het begin hoog risico met kans op aantrekkelijk rendement

Nadere informatie

De Florius Overlijdensrisicoverzekering Zekerheid voor de nabestaanden

De Florius Overlijdensrisicoverzekering Zekerheid voor de nabestaanden De Florius Overlijdensrisicoverzekering Zekerheid voor de nabestaanden Het is net zo normaal als bijzonder: een huis waarin u thuis bent. En waar uw directe omgeving zich thuisvoelt. Zo n plaats is de

Nadere informatie

U gaat uit dienst. Wat betekent dit voor uw pensioen, partnerpensioen en arbeidsongeschiktheidsverzekering?

U gaat uit dienst. Wat betekent dit voor uw pensioen, partnerpensioen en arbeidsongeschiktheidsverzekering? U gaat uit dienst. Wat betekent dit voor uw pensioen, partnerpensioen en arbeidsongeschiktheidsverzekering? Inhoud U gaat uit dienst. 3 Situatie 1: U heeft een nieuwe werkgever. 4 Situatie 2: U start uw

Nadere informatie

Wat ik mijn kleinzoon probeer te leren? Hou van jezelf, dan kunnen andere mensen ook van jou houden. Dat is belangrijk. Kinderen die ongelukkig zijn,

Wat ik mijn kleinzoon probeer te leren? Hou van jezelf, dan kunnen andere mensen ook van jou houden. Dat is belangrijk. Kinderen die ongelukkig zijn, Kinderen 2 Wat ik mijn kleinzoon probeer te leren? Hou van jezelf, dan kunnen andere mensen ook van jou houden. Dat is belangrijk. Kinderen die ongelukkig zijn, die niet lekker in hun vel zitten, dat vind

Nadere informatie

de Renminbi rekening

de Renminbi rekening de Renminbi rekening Kansrijk inspelen op de internationalisering van de Chinese Renminbi Doet u zaken in of met China? ABN AMRO biedt u nu de mogelijkheid om een Renminbi rekening in Hongkong te openen;

Nadere informatie

De Florius Overlijdensrisicoverzekering Zekerheid voor de nabestaanden

De Florius Overlijdensrisicoverzekering Zekerheid voor de nabestaanden De Florius Overlijdensrisicoverzekering Zekerheid voor de nabestaanden Het is net zo normaal als bijzonder: een huis waarin u thuis bent. En waar uw directe omgeving zich thuisvoelt. Zo n plaats is de

Nadere informatie

schenken Informatie, tips en adviezen Oktober 2014

schenken Informatie, tips en adviezen Oktober 2014 schenken Informatie, tips en adviezen Oktober 2014 Mijn man en ik hebben een goed leven. We hebben alles wat we wensen. Daarom vinden we het ook zo fijn om de kinderen en kleinkinderen af en toe te verwennen

Nadere informatie

Zorg voor uw nabestaanden. AEGON OverlijdensRisicoverzekering

Zorg voor uw nabestaanden. AEGON OverlijdensRisicoverzekering Zorg voor uw nabestaanden AEGON OverlijdensRisicoverzekering Als u overlijdt, heeft u dan alles goed geregeld voor uw nabestaanden? Uw partner en kinderen kunnen anders voor onverwachte uitgaven komen

Nadere informatie

Voorwaarden Pensioenaanvulling met vaste rente 2008-2013

Voorwaarden Pensioenaanvulling met vaste rente 2008-2013 Voorwaarden Pensioenaanvulling met vaste rente 2008-2013 Inhoudsopgave Begrippenlijst Algemene informatie 1. Wat is de Pensioenaanvulling met vaste rente 2008-2013 (in het kort)? 2. Voor wie is de Pensioenaanvulling

Nadere informatie

schenken Informatie, tips en adviezen

schenken Informatie, tips en adviezen schenken Informatie, tips en adviezen Mijn man en ik hebben een goed leven. We hebben alles wat we wensen. Daarom vinden we het ook zo fijn om de kinderen en kleinkinderen af en toe te verwennen met een

Nadere informatie

Voorwaarden Pensioenaanvulling met variabele rente 2008-2013

Voorwaarden Pensioenaanvulling met variabele rente 2008-2013 Voorwaarden Pensioenaanvulling met variabele rente 2008-2013 Inhoudsopgave Begrippenlijst Algemene informatie 1. Wat is de Pensioenaanvulling met variabele rente 2008-2013 (in het kort)? 2. Voor wie is

Nadere informatie

Het liefste doe ik alles online, dus ook mijn bankzaken. Zelfs het regelen van mijn hypotheek. Ik kon gewoon met de adviseur praten via mijn laptop.

Het liefste doe ik alles online, dus ook mijn bankzaken. Zelfs het regelen van mijn hypotheek. Ik kon gewoon met de adviseur praten via mijn laptop. Klant worden 2 Het liefste doe ik alles online, dus ook mijn bankzaken. Zelfs het regelen van mijn hypotheek. Ik kon gewoon met de adviseur praten via mijn laptop. Gemak dient de mens, nietwaar? 3 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Zakelijk beleggen. Uitgebreide beleggingsmogelijkheden voor ondernemers

Zakelijk beleggen. Uitgebreide beleggingsmogelijkheden voor ondernemers Informatie ABN AMRO 0900-00 24 (lokaal tarief) Zakelijk beleggen www.abnamro.nl Uitgebreide beleggingsmogelijkheden voor ondernemers Volledig zelf beleggen Beleggen met advies van ABN AMRO Uw vermogen

Nadere informatie

Doelgericht en fiscaal vriendelijk Eén van de drie Fiscale Vermogens Oplossingen van ABN AMRO

Doelgericht en fiscaal vriendelijk Eén van de drie Fiscale Vermogens Oplossingen van ABN AMRO Doelgericht en fiscaal vriendelijk Eén van de drie Fiscale Vermogens Oplossingen van ABN AMRO Doelgericht en fiscaal vriendelijk vermogen opbouwen voor later Banksparen: het is nieuw, aantrekkelijk en

Nadere informatie

schenken Informatie, tips en adviezen

schenken Informatie, tips en adviezen schenken Informatie, tips en adviezen Mijn man en ik hebben een goed leven. We hebben alles wat we wensen. Daarom vinden we het ook zo fijn om de kinderen en kleinkinderen af en toe te verwennen met een

Nadere informatie

i-markets Zelf handelen op geld- en valutamarkten

i-markets Zelf handelen op geld- en valutamarkten i-markets Zelf handelen op geld- en valutamarkten De monteurs van ons bedrijf gaan de hele wereld over om de machines van onze klanten te onderhouden. De servicecontracten zijn vaak in vreemde valuta opgesteld.

Nadere informatie

Pension Lifecycle Funds

Pension Lifecycle Funds * ABN AMRO Pension Lifecycle Funds Het gemak van lifecycle beleggen bij ABN AMRO Bank * Meer informatie over deze indicator en hoe deze wordt bepaald kunt u vinden op: afm.nl November 2015 ABN AMRO Pension

Nadere informatie

In deze wijzer maken we je wegwijs bij R e g e l i n g F D. Je vindt hier informatie over R e g e l i n g F D en hoe je ons kunt bereiken.

In deze wijzer maken we je wegwijs bij R e g e l i n g F D. Je vindt hier informatie over R e g e l i n g F D en hoe je ons kunt bereiken. Dienstenwijzer Wegwijs bij RegelingFD In deze wijzer maken we je wegwijs bij R e g e l i n g F D. Je vindt hier informatie over R e g e l i n g F D en hoe je ons kunt bereiken. RegelingFD R e g e l i n

Nadere informatie

Het liefste doe ik alles online, dus ook mijn bankzaken. Zelfs het regelen van mijn hypotheek. Ik kon gewoon met de adviseur praten via mijn laptop.

Het liefste doe ik alles online, dus ook mijn bankzaken. Zelfs het regelen van mijn hypotheek. Ik kon gewoon met de adviseur praten via mijn laptop. Klant worden 2 Het liefste doe ik alles online, dus ook mijn bankzaken. Zelfs het regelen van mijn hypotheek. Ik kon gewoon met de adviseur praten via mijn laptop. Gemak dient de mens, nietwaar? 3 Inhoudsopgave

Nadere informatie

na het overlijden Praktische hulp en informatie voor nabestaanden

na het overlijden Praktische hulp en informatie voor nabestaanden na het overlijden Praktische hulp en informatie voor nabestaanden Juni 2015 Ook nú zijn we er voor u Het verlies van een dierbare is een aangrijpende gebeurtenis. Als nabestaande moet u veel regelen. Wij

Nadere informatie

Persoonlijk Pensioen Plan. Verstandig beleggen voor een goed pensioen

Persoonlijk Pensioen Plan. Verstandig beleggen voor een goed pensioen Persoonlijk Pensioen Plan Verstandig beleggen voor een goed pensioen Persoonlijk Pensioen Plan Verstandig beleggen voor een goed pensioen Natuurlijk denkt u wel eens aan uw financiële situatie na uw pensionering.

Nadere informatie

scheiden Meer dan alleen uw bankzaken van A tot Z geregeld

scheiden Meer dan alleen uw bankzaken van A tot Z geregeld scheiden Meer dan alleen uw bankzaken van A tot Z geregeld April 2015 Eigenlijk ging het al jaren niet meer goed tussen ons. Niet dat er een ander was, maar de liefde was over. Gelukkig waren we het daarover

Nadere informatie

NP Aanvullingsplan. Een financieel veilige toekomst voor uw nabestaanden

NP Aanvullingsplan. Een financieel veilige toekomst voor uw nabestaanden NP Aanvullingsplan Een financieel veilige toekomst voor uw nabestaanden Geen leuke gedachte maar wat gebeurt er als u overlijdt? Hoe ziet de financiële toekomst van uw partner er dan uit? Kunnen uw nabestaanden

Nadere informatie

ZÉKER LEVEN. Wij voelen ons betrokken bij u als klant TIP!

ZÉKER LEVEN. Wij voelen ons betrokken bij u als klant TIP! ZÉKER LEVEN Wij voelen ons betrokken bij u als klant TIP! Wilt u continu voordelig verzekerd zijn van het beste advies, slimme alerts en onze proactieve begeleiding? Informeer dan vrijblijvend naar onze

Nadere informatie

Dienstenwijzer Bedrijf

Dienstenwijzer Bedrijf Dienstenwijzer bedrijf Ons kantoor is gespecialiseerd in financiële diensten. Graag willen wij u laten zien wat onze werkwijze is. In onze werkwijze staat u als klant centraal. In onze werkwijze staat

Nadere informatie

Lees deze brochure zorgvuldig door. Samen sterker

Lees deze brochure zorgvuldig door. Samen sterker Uw hypotheekadvies bij de Rabobank Lees deze brochure zorgvuldig door. Samen sterker Uw hypotheekadvies bij Rabobank U hebt uw droomhuis gevonden, een prachtig idee voor de verbouwing of u vraagt zich

Nadere informatie

Regeling Financiële Dienstverlening Dienstenwijzer & Dienstverleningsdocument

Regeling Financiële Dienstverlening Dienstenwijzer & Dienstverleningsdocument Regeling Financiële Dienstverlening Dienstenwijzer & Dienstverleningsdocument Welkom bij Regeling Financiële Dienstverlening, wij geven u graag deskundig advies. Wij mogen u adviseren over de volgende

Nadere informatie

Vijf veranderingen per 1 januari 2013

Vijf veranderingen per 1 januari 2013 Advies over financiële producten? December 2012 Vijf veranderingen per 1 januari 2013 U overweegt een financieel product aan te schaffen en daarover advies in te winnen? Dan gaan er bij de advisering van

Nadere informatie

Verzekeren Met advies. Goed om te weten

Verzekeren Met advies. Goed om te weten Verzekeren Met advies Goed om te weten Zoekt u de juiste verzekering, voor uzelf, voor uw bedrijf of voor uw personeel? De ING helpt u daar graag bij. In deze Dienstenwijzer Verzekeren leest u wie wij

Nadere informatie

NP Plusplan. Extra inkomen voor uw nabestaanden

NP Plusplan. Extra inkomen voor uw nabestaanden NP Plusplan Extra inkomen voor uw nabestaanden Geen leuke gedachte maar wat gebeurt er als u overlijdt? Hoe ziet de financiële toekomst van uw partner er dan uit? Kunnen uw nabestaanden verder leven op

Nadere informatie

Voorwaarden Pensioenaanvulling met vaste rente

Voorwaarden Pensioenaanvulling met vaste rente Voorwaarden Pensioenaanvulling met vaste rente Inhoudsopgave Begrippenlijst Algemene informatie 1. Wat is de Pensioenaanvulling met vaste rente (in het kort)? 2. Voor wie is de Pensioenaanvulling 3. Welke

Nadere informatie

Past een variabele rente bij u? Wel of niet doen...

Past een variabele rente bij u? Wel of niet doen... Past een variabele rente bij u? Wel of niet doen... 1 Inhoud De juiste keuze maken. 3 Vast en variabel. 4 Goed om even te weten. 6 2 De juiste keuze maken. U betaalt graag de laagste rente voor uw hypotheek.

Nadere informatie

Bewaar deze brief en de bijbehorende brochure zorgvuldig. Pensioen heeft nu misschien niet uw hoogste aandacht, binnenkort kan dat anders zijn.

Bewaar deze brief en de bijbehorende brochure zorgvuldig. Pensioen heeft nu misschien niet uw hoogste aandacht, binnenkort kan dat anders zijn. Model startbrief Naam Adres Postcode Woonplaats Datum Onderwerp Bewaar deze brief en de bijbehorende brochure zorgvuldig. Pensioen heeft nu misschien niet uw hoogste aandacht, binnenkort kan dat anders

Nadere informatie

Ik merk dat de kinderen er moeite mee hebben als ik over de dood praat. Ze wuiven het onderwerp vaak weg. Nu ik er een paar keer over ben begonnen,

Ik merk dat de kinderen er moeite mee hebben als ik over de dood praat. Ze wuiven het onderwerp vaak weg. Nu ik er een paar keer over ben begonnen, Overlijden 2 Ik merk dat de kinderen er moeite mee hebben als ik over de dood praat. Ze wuiven het onderwerp vaak weg. Nu ik er een paar keer over ben begonnen, weten ze dat het voor mij belangrijk is.

Nadere informatie

Lees deze brochure zorgvuldig door. Uw hypotheekadvies bij de Rabobank. Een aandeel in elkaar

Lees deze brochure zorgvuldig door. Uw hypotheekadvies bij de Rabobank. Een aandeel in elkaar Lees deze brochure zorgvuldig door. Uw hypotheekadvies bij de Rabobank Een aandeel in elkaar Uw hypotheekadvies bij Rabobank U hebt uw droomhuis gevonden, een prachtig idee voor de verbouwing of u vraagt

Nadere informatie

Ik merk dat de kinderen er moeite mee hebben als ik over de dood praat. Ze wuiven het onderwerp vaak weg. Nu ik er een paar keer over ben begonnen,

Ik merk dat de kinderen er moeite mee hebben als ik over de dood praat. Ze wuiven het onderwerp vaak weg. Nu ik er een paar keer over ben begonnen, Overlijden 2 Ik merk dat de kinderen er moeite mee hebben als ik over de dood praat. Ze wuiven het onderwerp vaak weg. Nu ik er een paar keer over ben begonnen, weten ze dat het voor mij belangrijk is.

Nadere informatie

Dienstenwijzer Particulier

Dienstenwijzer Particulier Dienstenwijzer particulier Ons kantoor is gespecialiseerd in financiële diensten. Graag willen wij u laten zien wat onze werkwijze is. In onze werkwijze staat u als klant centraal. Uw persoonlijke situatie

Nadere informatie

Lees deze brochure zorgvuldig door. Aandeel in elkaar

Lees deze brochure zorgvuldig door. Aandeel in elkaar Uw hypotheekadvies bij de Rabobank Lees deze brochure zorgvuldig door. Aandeel in elkaar Uw hypotheekadvies bij Rabobank U hebt uw droomhuis gevonden, een prachtig idee voor de verbouwing of u vraagt zich

Nadere informatie

Uit elkaar gaan. Op weg naar een nieuwe financiële start

Uit elkaar gaan. Op weg naar een nieuwe financiële start Uit elkaar gaan Op weg naar een nieuwe financiële start Waar moet u bij de afwikkeling van uw bank- en verzekeringszaken aan denken? Wie kunt u inschakelen en wanneer? Inclusief een handige checklist Uit

Nadere informatie

Verantwoord lenen bij OHRA

Verantwoord lenen bij OHRA OHRA Hypotheken 2 Verantwoord lenen bij OHRA Inhoud 1. Belastingregels 5 2. Wilt u meer zekerheid over het terugbetalen? 7 2.1 Een deel van uw lening eerder terugbetalen 8 2.2 Een andere aflosvorm kiezen

Nadere informatie

De heer W.I.W. Voorbeeld Straat 12 1234 AB WOONPLAATS 1234ab49. Heerlen, September 2014. Geachte heer Voorbeeld,

De heer W.I.W. Voorbeeld Straat 12 1234 AB WOONPLAATS 1234ab49. Heerlen, September 2014. Geachte heer Voorbeeld, De heer W.I.W. Voorbeeld Straat 12 1234 AB WOONPLAATS 1234ab49 Heerlen, September 2014 Geachte heer Voorbeeld, U bouwt pensioen op bij het Pensioenfonds Werk en (re)integratie (PWRI). Gaat u met pensioen?

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dienstverleningsdocument --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Dienstverleningsdocument --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ons kantoor is gespecialiseerd in financiële diensten.

Nadere informatie

Voorwaarden Stand-By Service

Voorwaarden Stand-By Service Voorwaarden Stand-By Service Voorwaarden Stand-By Service Wat is de Stand-By Service? De Stand-By Service is een bankdienst met verschillende services. Zo kunt u bepaalde gegevens registreren. Ook biedt

Nadere informatie

Ons advies. Toelichting op het advies en de vergoedingen

Ons advies. Toelichting op het advies en de vergoedingen Ons advies Toelichting op het advies en de vergoedingen Als u niet bekend bent met het afsluiten van financiële producten of als u een advies wilt dat is afgestemd op de persoonlijke situatie, dan is het

Nadere informatie

Wij zijn gevestigd in Amsterdam aan het Science Park 404, telefoonnummer 0800 666 3993 (kosteloos).

Wij zijn gevestigd in Amsterdam aan het Science Park 404, telefoonnummer 0800 666 3993 (kosteloos). Dienstverleningsdocument MoneYou vindt het belangrijk om goede en duidelijke informatie aan haar klanten te geven. Wij hebben daarom voor jou een dienstverleningsdocument opgesteld. Hierin staat wat je

Nadere informatie

Voorwaarden Pensioenaanvulling met variabele rente

Voorwaarden Pensioenaanvulling met variabele rente Voorwaarden Pensioenaanvulling met variabele rente Inhoudsopgave Begrippenlijst Algemene informatie 1. Wat is de Pensioenaanvulling met variabele rente (in het kort)? 2. Voor wie is de Pensioenaanvulling

Nadere informatie

Profielfonds Beleggen voor wie beleggen eenvoudig wil houden

Profielfonds Beleggen voor wie beleggen eenvoudig wil houden Profielfonds Beleggen voor wie beleggen eenvoudig wil houden Op eenvoudige wijze beleggen Altijd volgens uw risicoprofiel Actief beheer door experts Mei 2015 Ik wil profiteren van de mogelijkheden van

Nadere informatie

ABN AMRO Profielfondsen voor wie beleggen eenvoudig wil houden

ABN AMRO Profielfondsen voor wie beleggen eenvoudig wil houden ABN AMRO Profielfondsen voor wie beleggen eenvoudig wil houden Op eenvoudige wijze beleggen Altijd volgens uw risicoprofiel Actief beheer door experts ABN AMRO Profielfondsen voor wie beleggen eenvoudig

Nadere informatie

Valkman & Berendsen Assurantiën Dienstenwijzer algemeen

Valkman & Berendsen Assurantiën Dienstenwijzer algemeen Valkman & Berendsen Assurantiën Dienstenwijzer algemeen Ons kantoor is gespecialiseerd in financiële diensten. In onze werkwijze staat u als klant centraal. Uw persoonlijke situatie en uw persoonlijke

Nadere informatie

over vermogen, levens- en inkomensverzekeringen Een aandeel in elkaar

over vermogen, levens- en inkomensverzekeringen Een aandeel in elkaar Uw advies bij de Rabobank over vermogen, levens- en inkomensverzekeringen Een aandeel in elkaar Uw advies U wilt een advies van de Rabobank? Bijvoorbeeld over uw inkomen voor later, zorg voor nabestaanden

Nadere informatie

De heer W.I.W. Voorbeeld Straat 12 1234 AB WOONPLAATS 1234ab49. Heerlen, April 2015. Geachte heer Voorbeeld,

De heer W.I.W. Voorbeeld Straat 12 1234 AB WOONPLAATS 1234ab49. Heerlen, April 2015. Geachte heer Voorbeeld, De heer W.I.W. Voorbeeld Straat 12 1234 AB WOONPLAATS 1234ab49 Heerlen, April 2015 Geachte heer Voorbeeld, U bouwt pensioen op bij het Pensioenfonds Werk en (re)integratie (PWRI). Gaat u met pensioen?

Nadere informatie

Voorwaarden Leefrente

Voorwaarden Leefrente Voorwaarden Leefrente 2008-2013 Inhoudsopgave Begrippenlijst Algemene informatie 1. Wat is de Leefrente 2008-2013 (in het kort)? 2. Voor wie is de Leefrente 2008-2013? 3. Wat zijn de kenmerken van de Leefrente

Nadere informatie

Informatie dienstverlening. Uw hypotheek bij Home Financials

Informatie dienstverlening. Uw hypotheek bij Home Financials Informatie dienstverlening Uw hypotheek bij Home Financials Uw hypotheek bij Home Financials U heeft uw droomhuis gevonden, u wilt gaan verbouwen of u vraagt zich af of uw huidige hypotheek nog bij uw

Nadere informatie

Buiten kantoortijden en in geval van nood zijn wij bereikbaar op telefoonnummer

Buiten kantoortijden en in geval van nood zijn wij bereikbaar op telefoonnummer Dienstenwijzer Mijn Financieel Advies Ons kantoor is gespecialiseerd in financiële diensten. Graag laten wij u zien wat onze werkwijze is. In onze werkwijze staat u als klant centraal. Uw persoonlijke

Nadere informatie

internationaal zakendoen

internationaal zakendoen internationaal zakendoen Bankieren zoals u gewend bent, ook in het buitenland bankieren zoals u gewend bent ook in het buitenland Eén vast aanspreekpunt Een vertrouwde Nederlandse partner tijdens elke

Nadere informatie

INFORMATIEFOLDER. Advies op maat. Advies

INFORMATIEFOLDER. Advies op maat. Advies INFORMATIEFOLDER Advies op maat Advies maat p at Adviesbureau Van der Zalm Wij staan graag voor u klaar Financiële producten kunnen een belangrijke rol voor u, uw gezin en uw bedrijf spelen. Ze beschermen

Nadere informatie

Stichting Pensioenfonds voor Personeelsdiensten

Stichting Pensioenfonds voor Personeelsdiensten De heer/mevrouw A. START STRAAT 1234 1234 AA WOONPLAATS behandeld door telefoonnummer ons kenmerk Klant Team StiPP (088) 008 40 60 950. briefcodering burgerservicenummer datum Betreft: Welkomstbericht

Nadere informatie

Uitgebreid en compact advies Een aandeel in elkaar

Uitgebreid en compact advies Een aandeel in elkaar Advies over overlijdensrisico- en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen Uitgebreid en compact advies Een aandeel in elkaar Advies over uw verzekeringen U kunt bij de Rabobank terecht voor advies over: de

Nadere informatie

Lees deze brochure zorgvuldig door. Uw advies bij de Rabobank. Advies over vermogen, levensen inkomensverzekeringen. Een aandeel in elkaar

Lees deze brochure zorgvuldig door. Uw advies bij de Rabobank. Advies over vermogen, levensen inkomensverzekeringen. Een aandeel in elkaar Lees deze brochure zorgvuldig door Uw advies bij de Rabobank Advies over vermogen, levensen inkomensverzekeringen Een aandeel in elkaar Leeswijzer In deze brochure leest u welke vormen van advies de Rabobank

Nadere informatie

Dienstenwijzer Bedrijf

Dienstenwijzer Bedrijf Dienstenwijzer bedrijf Ons kantoor is gespecialiseerd in financiële diensten. Graag willen wij u laten zien wat onze werkwijze is. In onze werkwijze staat u als klant centraal. In onze werkwijze staat

Nadere informatie

scheiden Meer dan alleen uw bankzaken van A tot Z geregeld

scheiden Meer dan alleen uw bankzaken van A tot Z geregeld scheiden Meer dan alleen uw bankzaken van A tot Z geregeld Eigenlijk ging het al jaren niet meer goed tussen ons. Niet dat er een ander was, maar de liefde was over. Gelukkig waren we het daarover eens.

Nadere informatie

Haal het maximale uit uw adviesgesprek Stap voor stap

Haal het maximale uit uw adviesgesprek Stap voor stap Haal het maximale uit uw adviesgesprek Stap voor stap ING Bank N.V. (hierna: ING) is statutair gevestigd aan het Bijlmerplein 888, 1102 MG Amsterdam, handelsregister nr. 33031431 Amsterdam. ING is geregistreerd

Nadere informatie

DUIJFF EN HUNNEMAN / FINPLAN.NL Diensten van ons kantoor. 1

DUIJFF EN HUNNEMAN / FINPLAN.NL Diensten van ons kantoor. 1 DUIJFF EN HUNNEMAN / FINPLAN.NL Diensten van ons kantoor. 1 DUIJFF EN HUNNEMAN / FINPLAN.NL Diensten van ons kantoor. 2 Duijff en Hunneman Financiële Dienstverlening Matsijslaan 27 1701 NK Heerhugowaard

Nadere informatie

INVENTARISATIEFORMULIER HYPOTHEEKADVIES PARTICULIERE RELATIE. Afspraak gemaakt door : Naam relatie : Bestaande relatie Nieuwe relatie

INVENTARISATIEFORMULIER HYPOTHEEKADVIES PARTICULIERE RELATIE. Afspraak gemaakt door : Naam relatie : Bestaande relatie Nieuwe relatie INVENTARISATIEFORMULIER HYPOTHEEKADVIES PARTICULIERE RELATIE Afspraak gemaakt door : Naam relatie : Bestaande relatie Nieuwe relatie Telefoonnummer relatie : Naam adviseur : Tijdstip bezoek : dag om uur

Nadere informatie

Belasting terugkrijgen met het ZZP Pensioen

Belasting terugkrijgen met het ZZP Pensioen Belasting terugkrijgen met het ZZP Pensioen U kunt via de Belastingdienst een groot deel van uw pensioeninleg terugkrijgen. In dit ebook leest u hoe dit werkt en welke voordelen het oplevert. Als zelfstandige

Nadere informatie

Prima Advies. Lidmaatschappen en Registraties Ons kantoor is bij verschillende organisaties geregistreerd:

Prima Advies. Lidmaatschappen en Registraties Ons kantoor is bij verschillende organisaties geregistreerd: DIENSTENWIJZER Prima Advies Ons kantoor is gespecialiseerd in financiële diensten. In onze werkwijze staat u als klant centraal. Graag willen wij u laten zien hoe onze aanpak hierbij is. In deze dienstenwijzer

Nadere informatie

Dienstenwijzer THEO RIETVELD FINANCES vastgoed-verzekeringen-hypothekenpensioenen

Dienstenwijzer THEO RIETVELD FINANCES vastgoed-verzekeringen-hypothekenpensioenen Dienstenwijzer THEO RIETVELD FINANCES vastgoed-verzekeringen-hypothekenpensioenen Ons kantoor is gespecialiseerd in financiële diensten. Graag willen wij u laten zien wat onze werkwijze is. In onze werkwijze

Nadere informatie

Alstublieft! Uw Uniform Pensioenoverzicht (UPO) 2014. Dit is een overzicht van uw pensioen op 31 december 2013.

Alstublieft! Uw Uniform Pensioenoverzicht (UPO) 2014. Dit is een overzicht van uw pensioen op 31 december 2013. Uniform Pensioenoverzicht 2014 Datum: 5 mei 2014 Beste heer Voorbeeld, Alstublieft! Uw Uniform Pensioenoverzicht (UPO) 2014. Dit is een overzicht van uw pensioen op 31 december 2013. Misschien krijgt u

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument ten behoeve van bemiddeling op basis van fee en serviceabonnement

Dienstverleningsdocument ten behoeve van bemiddeling op basis van fee en serviceabonnement Dienstverleningsdocument: Frank Verzekeringen en Hypotheken b.v. Achterweg 42 1822 AM Alkmaar www.fdg-online.nl frank@fdg-online.nl tel. 072-5623209 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

DIENSTENWIJZER ENDASS VERZEKERINGEN

DIENSTENWIJZER ENDASS VERZEKERINGEN DIENSTENWIJZER ENDASS VERZEKERINGEN Introductie U overweegt een beroep te doen op de dienstverlening van ons kantoor. In deze brief leggen wij u graag uit hoe wij werken en hoe wij beloond worden. Gegevens

Nadere informatie

Belangrijke informatie voor uw adviesgesprek

Belangrijke informatie voor uw adviesgesprek Belangrijke informatie voor uw adviesgesprek Waarom is deze brochure voor u belangrijk? U heeft binnenkort een hypotheekadviesgesprek met ons. Hiervoor is al een afspraak gemaakt. Het is belangrijk om

Nadere informatie

Inleiding. WFT Dienstenwijzer. Ons kantoor

Inleiding. WFT Dienstenwijzer. Ons kantoor Dienstenwijzer Inleiding Onze bedrijfstak en de overheid hechten veel waarde aan goede voorlichting over onze dienstverlening, werkwijze en beloning. Op de activiteiten van ons kantoor is de Wet op het

Nadere informatie

Grip op later - Augustus Financieel Inzicht. Nu & in de toekomst. De heer Voorbeeld Mevrouw Voorbeeld-Test

Grip op later - Augustus Financieel Inzicht. Nu & in de toekomst. De heer Voorbeeld Mevrouw Voorbeeld-Test Grip op later - Augustus 2019 Financieel Inzicht Nu & in de toekomst De heer Voorbeeld Mevrouw Voorbeeld-Test 2 Inhoud Conclusie en aandachtspunten Uw financiële situatie nu en in de toekomst Uw financiële

Nadere informatie

Dienstenwijzer Van den Beukel Assurantien B.V.

Dienstenwijzer Van den Beukel Assurantien B.V. Dienstenwijzer Van den Beukel Assurantien B.V. Ons kantoor is gespecialiseerd in financiële diensten. Graag willen wij u laten zien wat onze werkwijze is. In onze werkwijze staat u als klant centraal.

Nadere informatie