Opbrengsten bewonersavond 17 mei 2016 en initiatieventafel.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Opbrengsten bewonersavond 17 mei 2016 en initiatieventafel."

Transcriptie

1 Sijtwende Opbrengsten bewonersavond 17 mei 2016 en initiatieventafel. Dit zijn de reacties van gebruikers van het park, zowel omwonenden als bijv. mensen die ergens anders wonen maar een wandeling (met hond) komen maken. De reacties zijn opgehaald tijdens de drie initiatieventafels voorafgaand aan de bijeenkomst en de bijeenkomst zelf op 17 mei. Alle suggesties en opmerkingen zijn individueel en sluiten niet per se op elkaar aan. Een aantal meningen spreekt elkaar ook direct tegen (deze zijn voor het gemak zo veel mogelijk bij elkaar geplaatst). Sommige punten zijn meer dan eens genoemd maar dat is hier niet aangegeven omdat het ging om een kwalitatief onderzoek naar meningen. Uit dit overzicht blijkt dus wat er is gezegd, niet wat de meerderheid vindt. Hangjongeren Soort overlast - Er liggen veel glasscherven in het park, gevaarlijk voor honden en kinderen - kapotte flessen (glasscherven) bij de speeltuin - BPT vindt glas en meldt dit ook - signalen van drinken en dealen Meldingen - Lijst van meldingen bij het Buurtpreventieteam bij gemeente opvragen. - De bewoners moeten de overlast meer melden aan de politie - Buurtpreventie constateert regelmatig overlast (meldingen van bewoners). - aantal meldingen en registraties is klein (onderzoek politie). Jongerenwerk - Oorzaak aanpakken. - Jongeren moeten een alternatief krijgen. Werk samen met Jongerenwerkers etc. - S&W wil graag helpen bij aanpak jongerenoverlast - Meneer Turk (adres bekend)wil ook helpen (is werkzaam bij een jeugdgevangenis en gespecialiseerd in veiligheid). Wil bijv. BPT helpen met aanspreken van de jongeren. Wil er ook een keer een lezing over geven. - Camera s en licht - Camera s ophangen in het park, eventueel nep camera s voor schrik effect. Of tijdelijk veel licht op de plekken waar ze zitten (bijv. een bouwlamp). - Verlichting in het park plaatsen zodat jongeren niet meer hangen, was er, maar is gesloopt. Liefst lage verlichting i.v.m. overlast van licht voor omwonenden Handhaving en regels - Bewoners informeren (bv door wijkagent) wat overlast precies is, zoals bv geluid(overlast) na uur (zie APV). - Duidelijke bordjes plaatsen dat het park na uur gesloten is en verboden te betreden is. - Bord met spelregels van de buurt. - Bord nodig voor handhaving? Bijvoorbeeld verwijzend naar artikel 4.61?

2 - Bij overlast na uur = wegwezen. - Handhaving moet meer aanwezig zijn. Aanspreken op gedrag - bord helpt ook bewoners/gebruikers met elkaar aanspreken. - Burgerinitiatief levert meer op: bewoners spreken elkaar aan. - Burgers kunnen ook jongeren aanspreken. Bewoners informeren hoe je jongeren kan aanspreken. - Alleen aanspreken als het veilig voelt. - Jongeren op hun gedrag in het park aanspreken (blijkt te werken). - Blijven investeren in elkaar en het gezamenlijk gebruik van het park: blijven aanspreken en praten. - Gesprek gaan met jongeren, maak ze bewust van de overlast die ze evt veroorzaken. - Gezag nodig om te kunnen aanspreken. - Weten wie het gesprek met jongeren wel wil/kan aangaan. - Contact leggen met jongeren. Na contact makkelijker om aan te spreken. BPT - Buurtpreventieteam langs laten lopen voor het oprapen van glas op de grond. - BPT functie uitbreiden met specifieke participanten. Diversen - Veel hangjongeren hangen bij het oorlogsmonument, door hoge heg beschut, en gebruiken drank en drugs. Oplossing: Heg bij monument verlagen. - Geen muziekapparaten in het park toelaten. - Kosten van herstel voor vernieling in kaart brengen en deze afwegen tegen de kosten voor de sluiting van het park. - Alternatieve hangplek voor jongeren buiten het park creëren. - Overlast ook aanpakken, niet alleen het park afsluiten. - Prullenbakken plaatsen op de heuvel in de speelweide, waar de hangjongeren zitten i.v.m. glasscherven. - Maak een plek voor jongeren, bijv. een fitrust plek (naar analogie van Arnhem). - Inschatting omwonenden: er is ongeveer drie keer per week overlast. Overwegingen - Bij het afsluiten van het Sijtwendepark verplaatst overlast (hangjongeren) zich naar speeltuin Dr. Beguinlaan/Haasburgstraat. Bord plaatsen bij speeltuin Dr. Beguinlaan/Haasburgstraat: Na uur geen gebruik maken van de speeltuin. - Toen het hek in het verleden ook dicht ging, klommen jongeren over de hekken heen. - Huidige mate van overlast is geen reden tot afsluiten. - In het verleden was er meer overlast (toen het nog voetbalvelden waren). - Overlast wellicht meer aan de zijde van de Rodelaan, verzamelplek glijbaan. - Ik zie 's nachts nooit iemand. - Ook ruimte voor jongeren nodig, binnen grenzen. - Het gaat niet alleen om jongeren maar ook om (jong)volwassenen. - Pak juist de excessen aan, i.p.v. een algemene maatregel als afsluiten: wees er snel bij als de overlast te erg wordt.

3 - Het park heeft een publieke functie, daar hoort geluid bij. - Overdag is er geen overlast (behalve van fietsers/scooters). Niet-gecategoriseerde opmerkingen Fietsers en scooters Honden - Meerdere groepen: een rustige, aanspreekbare groep uit de buurt en ook groepen van elders die vaker betrokken zijn bij de ervaren overlast. - Bewoners hebben een brief ontvangen waarin staat dat er drugs in het park wordt gedeald en dat er veel overlast is van jongeren. - Soort overlast - Fietsers fietsen door het park, bij aanspreken hiervan krijgt men grote mond terug. - Scooters lijken voornamelijk te verzamelen bij het monument) - Scooters rijden door het park - Paden aanpassen, zodat fietsers en scooters er niet meer op kunnen rijden. - Draaihekken of paaltjes bij de ingangen plaatsen, waardoor er geen scooters en fietsers meer het park in kunnen. Wel 1 ingang toegankelijk houden voor mindervaliden Soort overlast - Honden lopen ook op de heuvel, waar geen honden mogen komen, hier hebben bezoekers last van. - Hondenoverlast van poep die niet wordt opgeruimd en waar kinderen in spelen. - Honden doen hun behoefte in zandbakken. - Overlast van honden-uitlaatservice. - Honden los is gevaarlijk voor kinderen en dieren. 2 ganzen zijn al afgelopen week doodgebeten Uitlaatservice hebben teveel honden bij zich. - Honden zijn steeds vaker aanwezig. - Honden rennen kinderen en ouderen omver, springen tegen mensen op. Ook gezien dat een hond kind in kinderwagen begon te likken, zelfs nadat de wagen was weggedraaid. - Blaffende honden geven geluidsoverlast. - Zijn de hondenpoepzakjes wel milieuvriendelijk? Is er een alternatief? Honden-uitlaatservice - Geen grote groepen honden. - Nieuwe regel: per persoon max twee honden toegestaan. - Stel een vergunningsregeling op voor bedrijfjes met een honden-uitlaatservice (bijv. op basis van groenbehoud/natuur/veiligheid). - Alleen toestaan tussen bijv Preventie - Hek plaatsen op de brug naar de speelplaats. Het plaatsen van wildroosters in het park, zodat de honden niet overal kunnen komen. - Wildrooster houdt honden tegen maar ook kinderen: die komen met hun kleine voeten tussen de spijlen. - Klaphekjes op de bruggen naar speeleiland waardoor honden er niet langs kunnen. - Hondentoilet maken (als dat tenminste werkt).

4 - Hekjes om het bordes zodat honden de planten niet vernielen. Los of aangelijnd - Pas het hondenbeleid gemeente-breed aan om te voorkomen dat mensen van buiten de wijk naar dit park moeten komen om met de hond los te kunnen lopen. Het los mogen lopen heeft een aanzuigende werking op hondenbezitters van buiten de wijk. - Honden aanlijnen, ter bescherming en rust van de watervogels. - honden aanlijnen verplichten - Honden aangelijnd tijdens broedseizoen - Honden aangelijnd in de zomer Open/gesloten park Hondenterrein - Duidelijk aangeven waar honden wel en niet mogen lopen. - In het park een apart gedeelte (met hek er omheen) voor honden maken. - Honden kennen t verschil tussen losloopgebied en speeltuin niet. - Spelregels ook voor losloopgebied opstellen. - spelregels wel in combinatie met Handhaving. - Fijn dat er twee aparte gebieden zijn (twee eilanden). - Losloopgebied verplaatsen naar terrein naast de molen (dat is open en ook begrenst). Hondenvreugde - Het is een fantastische plek voor honden. - Hondenbezitters ontmoeten elkaar; goed voor sociale cohesie in en om de wijk. - Beplanting is nu fijn: je kunt de hond goed in de gaten houden. - Hondenpoep wordt over t algemeen goed opgeruimd. Fijn ook dat er zakjes beschikbaar zijn. Hondenbezitters spreken elkaar aan op het opruimen van hondenpoep. Argumenten vóór sluiting - De inrichting van het park is erop ingesteld om afgesloten te worden. - Afsluiten evt alleen in het weekend (is ook beter te organiseren als bewoners die taak op zich nemen). - Ingang aan Peilnagel en Oosteinde sluiten. Bruggen verwijderen. Daardoor: minder hinder voor omwonenden, watermobiliteit,, minder onderhoud nodig, besparing brugonderhoud. - Er wordt geblowd en gedeald in alle parken. Handhaven helpt niet, dan gaan ze ergens anders naartoe. Argumenten tegen sluiting - Alléén afsluiten is niet de oplossing; jongeren klimmen gemakkelijk over het hek. - Houd het park open, overzicht op de kinderen. - Afsluiten is weggegooid geld; besteed dat liever aan verlichting. Methode - Tijdklok op hekken - Elektronisch hek op afstand die sluit van uur - Artikel 461 WvStr.; tussen en uur. Hoeft hek niet dicht - Hekken zo maken dat fietsen en scooters er niet meer in kunnen, maar wel rolstoelen. - Vrijwilligers inzetten om te openen en te sluiten. - Na zonsondergang.

5 Overwegingen Parkeerplaats Flora en fauna - Als bewoners het park mogen afsluiten, dan wil iemand aan de Dr. Beguinlaan ook graag een sleutel van het speeltuintje aldaar. De jongeren komen bij afsluiting van Sijtwende namelijk daar rondhangen. - Bij sluiting van het park ook de parkeerplaats afsluiten, zodat niet bezoekers er niet meer kunnen parkeren. - Niet sluiten mits er s avonds gepatrouilleerd wordt. Soort overlast - Parkeerplaats park wordt ook gebruikt door niet bezoekers van het park, zoals reizigers van het station. - Veel hondenbezoekers van buiten de wijk veroorzaken parkeerdrukte op parkeerplaats. - Veel overlast op parkeerplaats van verzamelen van sportverenigingen, zoals bv Cartoucheleden - Meer parkeerplekken buiten het park creëren. - Blauwe zone op parkeerplaats invoeren. Suggesties en verbeteringen - Meer exotische fruitbomen. - In de hoek van Rodelaan en Veursestraat is een mooie plek voor een Mispelboom - Park om in te kunnen verstoppen (kinderen). - Meer wilde planten; biodiversiteit (bijen). - Heg verlagen. - Meer loof/bladbomen: dempt verkeerslawaai. - Meer bomen, minder struiken. - Meer hoge bomen; vangen veel wind en geluid. - Openheid van het park is mooi, door weinig bomen is er goed zicht op spelende kinderen. - Zet extra palen voor nesten van ooievaars bij molen De Vlieger. - Zorg voor minder dode vissen en planten in het water zodat je kunt zwemmen. - Organiseer activiteiten in het park, bijvoorbeeld vissen. Overlast - Veel ganzenpoep op speeleiland. - Honden jagen ganzen op (er zijn er ook al twee doodgebeten). - De begroeiing van de oevers dijt uit, zodanig dat eilandjes schiereilandjes worden. - De gracht is, vooral in de hoeken, vreselijk vuil en aangekoekt. Dit geeft ratten! - - Oplossing tegen ratten: vaker schoonmaken. - Voorkomen dat het groen + gras kapot gaat. - Het opvullen van de gaten die door honden worden gemaakt, kost ook geld. Laten we dus niet alleen praten over budget voor evt. sluiting maar over alle kosten. - Er is geen faunabeleid, er zijn nl veel te veel ganzen. Ze broeden bij mensen in de tuin. Het aantal moet dus worden gereguleerd.

6 - Nijlganzen eruit. - Plaats pompen in het water voor betere stroming. Voorzieningen Suggesties en verbeteringen Diversen - Grotere prullenbakken plaatsen in het park. - Toilet. - Tapwaterpunt. - Oplaadpunt elektrische auto s. - (Honden)strandje maken zoals bij Leidschenhage. - EHBO doos in het park. Parkeren - Aanduiden parkeerplaats - Geen parkeerplaats bieden want met parkeerplaatsen nodig je mensen van buiten de wijk uit. Afdakje/schuilplaats - Iets plaatsen om te kunnen schuilen voor de regen. - Zo min mogelijk schuilopties (ook niet door groen), schuiloptie nodigt nl. hangjongeren uit. Verlichting - Hufterproof lampen plaatsen (hoog want lage zijn kapot gemaakt). - Lage lampen plaatsen ipv hoge want anders kan ik niet naar de sterren kijken. - Verlichting op zonne-energie. Bankjes - Hogere bankjes plaatsen (als ouderen zitten kunnen ze niet meer opstaan). - Bankjes met rugleuning plaatsen - Bankjes zonder rugleuning; anders gaat de jeugd op de rugleuning zitten en maken ze het zitvlak vies. - Bankjes voor het park weghalen, daar 2 invalideplaatsen van maken en een paal bij de ingang van het park plaatsen - Zet meer banken met rugleuning in Leidschenhage. Eten in het park - Overdekte BBQ (op gas) evt. tegen betaling/reservering. - Australisch model BBQ in het park toestaan. - Picknicktafels. - IJsjes op zonnige dagen. - Watertappunt voor mens en dier. Sport en bewegen - Fitnessapparaten. - Bootcamp in de openlucht mogelijk maken (gebruik makend van banken, bomen etc). - IJsbaan; opspuitgebied. - Recreatievoorzieningen voornamelijk situeren op het eiland. - Plaats schommels. - Panna-veld naast het voetbalveld.

7 Diversen en Nieuwe ideeën - Meer schaduw bij voetbalveld. - De grote glijbaan dienst af te lopen. Nu loopt hij vol zand en modder. Oplossing: aflopend in het zand. - Er ligt veel zand onderaan de glijbaan. Mogelijke oplossing: een klimroute terug omhoog, i.p.v. tegen de helling op te lopen waardoor erosie. Betrekken van bewoners - Alle gebruiker hebben iets te vinden van het park maar het zijn alleen de omwonenden die overlast ondervinden. Zaken die alleen omwonenden aangaan en waar zij dus meer invloed op zouden moten hebben: veiligheid, inbraak, verduistering (bijv. uit de tuin), overlast van honden. - Ik vind dat er teveel bewoners iets van mogen vinden (breder dan alleen omwonenden). - Het moet blijven zoals het is en niet wat een handjevol mensen willen; dan hadden zij die huizen niet moeten kopen. Vroeger was er een voetbalgroep (leuk), daarna zouden er kantoren komen. Daarna appartementen en nu een park, voor iedereen. Laat iedereen genieten en elkaar vrijlaten en hou op met het gemiep, want dat is het. Het park is voor iedereen. - Betrek de direct aanwonenden bij de uitwerking van ideeën, zodat zij kans hebben om deel te nemen. - De inhoud van het artikel in Het Krantje herken ik niet. Het is stemmingmakerij. - Onderscheid maken tussen overlast ervaren door bezoekers en overlast ervaren door omwonenden. Budget en begroting - Apart budget voor veiligheid en apart budget voor groen opnemen. - Bewoners willen goed inzicht in begroting om mee te kunnen praten. - Laten we dus niet alleen praten over budget voor evt. sluiting maar over alle kosten. - Budget liever besteden aan meer bomen dan aan afsluiting van het park, liever verlichting dan sluiting, etc. Dus: verschillende kosten en prio s afwegen. - Gebruik hondenbelasting voor het herstellen van het gras/planten. Sociaal - Het park is een goede ontmoetingsplek. - Veel mensen kennen elkaar in het park. We kletsen met elkaar en houden een oogje in het zeil; vooral voor de ouderen belangrijk. - Prioriteiten stellen (leuk die nieuwe ideeën, maar het park moet dicht). - Maak van een probleem een kans. - Het is een heerlijk park, er is voor elk wat wils, graag zo houden. - Voetbalveld bij Rodelaan: linker doel is (?), andere niet want dat doel staat te dicht op de vijver. Zet het 15m meer naar links (vanaf d flat gezien). Algemeen - Het park wordt door alle gebruikers harmonieus gedeeld. Jammer dat door de lobby en het geklaag van 1 persoon. Personen en honden gekort worde inde vrijheid van gebruik van het park. - Tijdens bewonersavond gesproken over een 'parkvereniging' waarbij mensen een deel van het park kopen via een vereniging en zodoende gezamenlijk

8 eigenaar worden. Daarna doorgepraat over iets minder rigoureuze opties: meer zeggenschap. - Onderhoud, sluiting en evt. andere bijdragen door bewoners is prima, maar dan moet de situatie eerst terug naar af (avondsluiting en honden aangelijnd) en het park goed onderhouden zijn. Bewoners willen geen achterstallig of ongewenste zaken oplossen voordat ze zelf met hun ideeën aan de slag gaan. - Organiseer een paar evenementen in het park. - Organiseer activiteiten, zoals vissen en yoga (yoga is verdwenen vanwege de honden). - Maak de heuvel vlak. - Beter gras planten/onderhoud. - Na regen blijft er water staan op de paden, vooral bij opgang naar speelveld. - Over de bewonersavond: wat een goed initiatief om ook meteen buren te ontmoeten. Dank! Vaker doen / zoeken naar gezamenlijk belang.

Bewonersavond Koggepark

Bewonersavond Koggepark Bewonersavond Koggepark Woensdag 22 April Aanwezig: 17 bewoners, directeur Digitalis, De Stek, Mooizogoedzo, De Schoor Historie Koggepark Monique van Zandwijk, directeur basisschool de Digitalis startte

Nadere informatie

1. Status van het park in het kort

1. Status van het park in het kort ONDERWERP Participatie invulling Park DATUM 27-9-207 VAN Anne Marie Schrijver. Status van het park in het kort Het Park bevindt zich in het Zuidelijke Stempel West. Dit is een deelgebied van de herstructurering

Nadere informatie

Avondwandeling Weizigtpark. Algemeen 2 Overlastgevers 2 Verloedering, afval en zwerfvuil 3 Aanpassingen in de openbare ruimte 3 Groen 4 Verkeer 4

Avondwandeling Weizigtpark. Algemeen 2 Overlastgevers 2 Verloedering, afval en zwerfvuil 3 Aanpassingen in de openbare ruimte 3 Groen 4 Verkeer 4 Avondwandeling Weizigtpark Inhoud Algemeen 2 Overlastgevers 2 Verloedering, afval en zwerfvuil 3 Aanpassingen in de openbare ruimte 3 Groen 4 Verkeer 4 De stadsboerderij is een leuke aanvulling op het

Nadere informatie

Gemeente Uden - Bijeenkomst bewoners Moleneind - Datum Locatie

Gemeente Uden - Bijeenkomst bewoners Moleneind - Datum Locatie Gemeente Uden - Bijeenkomst bewoners Moleneind - Datum Locatie 27 juni 2016 St. Jozefschool, Uden 1 Behouden en veranderen Herinrichting park Moleneind 1 Behouden en veranderen 1.1 Stap 1: behouden en

Nadere informatie

Kwaliteitsimpuls openbare ruimte

Kwaliteitsimpuls openbare ruimte Kwaliteitsimpuls openbare ruimte PARK DWINGELAND Ruimte voor initiatieven Workshop 27 november 2017 Houten duurzame speeltoestellen Toegankelijk voor ouderen Woningen integreren in groen Verbinden met

Nadere informatie

Onderzoek Inwonerspanel: Hondenbeleid

Onderzoek Inwonerspanel: Hondenbeleid 1 (18) Onderzoek Inwonerspanel: Auteur Tineke Brouwers Respons onderzoek Op 26 september kregen de panelleden van 18 jaar en ouder (1.433 personen) een e-mail met de vraag of zij digitaal een vragenlijst

Nadere informatie

LEEF. Pilot Hondenbeleid Purmer-Zuid

LEEF. Pilot Hondenbeleid Purmer-Zuid LEEF Pilot Hondenbeleid Purmer-Zuid 1 2 Pilot Hondenbeleid Hondenbeleid > 10 jaar Vastgelegd in APV Evaluatie in afgelopen 3 jaar Projectgroep van Wijkkerngroep In kaart brengen Klachten (mail; Social

Nadere informatie

Uitvoeringsplan honden

Uitvoeringsplan honden Uitvoeringsplan honden Gemeente Alkmaar, juli 2013 Inhoudsopgave pagina Inleiding 2 Alkmaar: een hondvriendelijke stad 2 Voorzieningen voor honden 5 Bestrijden van overlast 6 De hondenpenning 8 Financieel

Nadere informatie

Gemeente Loon op Zand. Vastgesteld februari 2016. Hondenbeleid Loon op Zand Pagina 1

Gemeente Loon op Zand. Vastgesteld februari 2016. Hondenbeleid Loon op Zand Pagina 1 Hondenbeleid Loon op Zand Gemeente Loon op Zand Vastgesteld februari 2016 Hondenbeleid Loon op Zand Pagina 1 Inhoud Hondenbeleid Loon op Zand... 1 Gemeente Loon op Zand... 1 september 2015... 1 Inleiding...

Nadere informatie

Tweede Klankbordgroep Wagenaarkade, Utrecht 13 oktober 2016

Tweede Klankbordgroep Wagenaarkade, Utrecht 13 oktober 2016 Tweede Klankbordgroep Wagenaarkade, Utrecht 13 oktober 2016 1e Werkgroep: Terugblik en vervolg 2e Werkgroep: Thema s 1. Spelen en sport 2. Verkeer en parkeren 3. Groen 4. Verblijf 5. Honden 6. Bruggetje

Nadere informatie

Buurtschouw Herdersveld, 22 mei 2015

Buurtschouw Herdersveld, 22 mei 2015 Buurtschouw Herdersveld, 22 mei 2015 Inleiding Op 22 mei 2015 is de derde buurtschouw uitgevoerd. De twee eerdere zijn gehouden in januari 2014 en april 2013. In november 2014 is een enquête gehouden over

Nadere informatie

Concept ontwerp voor Cremerstraat en parkstrook. Bewonersavond 2 juli 2014

Concept ontwerp voor Cremerstraat en parkstrook. Bewonersavond 2 juli 2014 Concept ontwerp voor Cremerstraat en parkstrook Bewonersavond 2 juli 2014 Programma 19.30 Opening en doel van de avond 19.35 Resultaten internetpeiling 19.50 Toelichting op het ontwerp op hoofdlijnen

Nadere informatie

Dorpsraad komt naar je toe.. Bezoek Centrum-Noord

Dorpsraad komt naar je toe.. Bezoek Centrum-Noord Dorpsraad komt naar je toe.. Bezoek Centrum-Noord Zaterdag 6 mei 2017 1 Algemeen Op zaterdag 6 mei heeft de Dorpsraad een bezoek gebracht aan het centrumnoord, het gebied is begrensd door de Hoofdweg,

Nadere informatie

Enquête Leusden. Op 2 mei is de enquête, bestaande uit 10 vragen verstuurd aan 36 adressen (49 personen) Aantal reacties: 27 43% Verstuurd Reacties

Enquête Leusden. Op 2 mei is de enquête, bestaande uit 10 vragen verstuurd aan 36 adressen (49 personen) Aantal reacties: 27 43% Verstuurd Reacties Programma 23 mei 1. Opening 2. Voorstellen 3. Status project 4. Resultaten enquête 5. Pauze/koffie 6. Presentatie vlekkenplan 7. Vervolg project 8. Vragen 9. Afsluiting Op 2 mei is de enquête, bestaande

Nadere informatie

NATUURBEHEER EN RECREATIE: HOE GAAT DAT SAMEN?

NATUURBEHEER EN RECREATIE: HOE GAAT DAT SAMEN? NATUURBEHEER EN RECREATIE: HOE GAAT DAT SAMEN? Resultaten van studiedag 30 oktober 2015 Provinciehuis Utrecht Aanleiding De aanleiding voor deze studiemiddag vormde de toenemende druk die de Stichting

Nadere informatie

Verslaglegging De Rietvink Bewonersavonden ronde maart

Verslaglegging De Rietvink Bewonersavonden ronde maart Verslaglegging De Rietvink Bewonersavonden ronde maart Woensdag 25 maart sessie 1 Lichtrood De Blauwe Tram, 11 bewoners Opmerkingen Verkeer en parkeren De parkeerdruk is hoog. Bewoners hebben vaak zelf

Nadere informatie

Uitslag van de enquête

Uitslag van de enquête Uitslag van de enquête Persoonlijke informatie Leeftijd : Van 18 jaar tot 30 jaar hebben er 9 mensen meegedaan. Van 30 jaar tot 50 jaar hebben er 11 mensen meegedaan. Van 50 jaar tot 70 jaar hebben er

Nadere informatie

Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni

Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni 29-06-2018 Vragenlijsten Veiligheid - voetganger pag. 6 - fietser - automobilist Parkeren pag. 12 Groen pag. 16 Routes en Toegankelijkheid pag.

Nadere informatie

BUURTPREVENTIE FILMWIJK. Highlights APV Almere 2013

BUURTPREVENTIE FILMWIJK. Highlights APV Almere 2013 BUURTPREVENTIE FILMWIJK Highlights APV Almere 2013 Inhoud Inleiding...3 Highlights APV Almere 2013...4 1. Niet toegestaan dan wel hinderlijk gedragingen in de openbare ruimte...4 2. Woningen, gebouwen,

Nadere informatie

Gemeente Gouda Postbus 1086 2800 BB Gouda. Gouda, 23 oktober 2013

Gemeente Gouda Postbus 1086 2800 BB Gouda. Gouda, 23 oktober 2013 Stichting Wijkteam Plaswijck p/a De Buurtstee, Gildenburg 1, 2804 VJ Gouda info@wijkteamplaswijck.nl www.wijkteamplaswijck.nl Telefoon 06-239.56.999 Twitter: @wtplaswijck Facebook: wijkteamplaswijckgouda

Nadere informatie

SPORT & ONTMOETING DE BUNDERS. jong & oud samen sportief

SPORT & ONTMOETING DE BUNDERS. jong & oud samen sportief SPORT & ONTMOETING DE BUNDERS jong & oud samen sportief Inhoud Inhoud 2 wie is de jeugd? 4 wat wenst de jeugd? 4 wat wil de wijk? 4 veiligheid 5 planning 5 financiering 5 netwerk formeel 5 weergave skateplein

Nadere informatie

Hondenbeleid in de Gemeente Soest

Hondenbeleid in de Gemeente Soest Hondenbeleid in de Gemeente Soest ONDERZOEK INWONERPANEL SOEST GFK, MEI 2016 1 Inhoudsopgave 1 Samenvatting 2 Onderzoeksresultaten Hondenbeleid 3 Onderzoeksverantwoording 4 5 Steekproefspecificatie Contact

Nadere informatie

In gesprek met jongeren

In gesprek met jongeren In gesprek met jongeren Hier komt tekst Verslaglegging Raad in de Wijken Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern Hier komt ook tekst 27 september 2017 Aanleiding Op woensdag 27 september 2017, van 18.00 tot

Nadere informatie

3 Wij willen beachvolleybalvelden, een voetbalveldje en verlichting.

3 Wij willen beachvolleybalvelden, een voetbalveldje en verlichting. Reactie Bewonersavond ontmoetingsplaats Prinses Irenestraat/ Prinses Marijkeweg 16/3 reactie nr Reactie Voorkeur 1 2x Beachvolleybal veld en meer verlichting 2 Beachvolleybalvelden: we willen meedenken

Nadere informatie

RESULTATEN ENQUETE NIEUW WALDECK DUITS / OOSTENRIJKSE BUURT

RESULTATEN ENQUETE NIEUW WALDECK DUITS / OOSTENRIJKSE BUURT RESULTATEN ENQUETE NIEUW WALDECK DUITS / OOSTENRIJKSE BUURT Doel van het onderzoek was een peiling hoe de buurt door de bewoners wordt beleefd, welke contacten men heeft, en wat men graag verbeterd wil

Nadere informatie

1 Ervaar je wel eens overlast door huisdieren?

1 Ervaar je wel eens overlast door huisdieren? Huisdieren 6 5 1 Ervaar je wel eens overlast door huisdieren? 56% 4 44% 3 2 Ja Nee Toelichting 1: Eigenlijk eerder overlast door de hondenbezitters 1: Er worden veel honden in het buiten gebied uitgelaten,

Nadere informatie

Stichting Wijkplatform Elst-Zuid. Resultaten. enquête. park De Wuurde. Elst (Gld) Elst, juni 2014

Stichting Wijkplatform Elst-Zuid. Resultaten. enquête. park De Wuurde. Elst (Gld) Elst, juni 2014 Stichting Wijkplatform Elst-Zuid Resultaten enquête park De Wuurde Elst (Gld) Elst, juni 2014 INHOUDSOPGAVE Pagina 3 Vooraf Enquête Pagina 4 Rapportage n.a.v. ontvangen enquêteformulieren Wat vindt u van

Nadere informatie

Voorkeur variant* Reactie / opmerking van bewoner / belanghebbende Reactie van gemeente

Voorkeur variant* Reactie / opmerking van bewoner / belanghebbende Reactie van gemeente Voorkeur variant* Reactie / opmerking van bewoner / belanghebbende Reactie van gemeente 1 2 Heeft het geheel niet te maken met het weren van parkeerders die er niet horen ipv het toestaan van de parkeerders

Nadere informatie

Evaluatie Kindermiddag Pilotproject Tarthorst,

Evaluatie Kindermiddag Pilotproject Tarthorst, Evaluatie Kindermiddag Pilotproject Tarthorst, 05-04-2017 Het doel van de kindermiddag betrof: Het ophalen van de voorkeur van de kinderen, wat betreft spelen in het groen, op inrichtingselement niveau.

Nadere informatie

Fictieve case uitkomsten Bergeendstraat, Petten

Fictieve case uitkomsten Bergeendstraat, Petten Fictieve case uitkomsten Bergeendstraat, Petten 1. Opening 2. Voorstellen 3. Status project 4. Resultaten enquête 5. Pauze/koffie 6. Presentatie vlekkenplan 7. Vervolg project 8. Vragen 9. Afsluiting Programma

Nadere informatie

RESULTATEN ENQUETE NIEUW WALDECK. Italiaanse buurt

RESULTATEN ENQUETE NIEUW WALDECK. Italiaanse buurt RESULTATEN ENQUETE NIEUW WALDECK Italiaanse buurt Doel van het onderzoek was een peiling hoe de buurt door de bewoners wordt beleefd, welke contacten men heeft, en wat men graag verbeterd wil zien. In

Nadere informatie

Nicole Kinsbergen over

Nicole Kinsbergen over Nicole Kinsbergen over DoggyDating app Even voorstellen: Nicole Kinsbergen, de bedenker, directeur en een gebruiker van DoggyDating. Wat is DoggyDating? Het betreft een app voor hondeneigenaren waarmee

Nadere informatie

RESULTATEN ENQUETE NIEUW WALDECK. Franse buurt

RESULTATEN ENQUETE NIEUW WALDECK. Franse buurt RESULTATEN ENQUETE NIEUW WALDECK Franse buurt Doel van het onderzoek was een peiling hoe de buurt door de bewoners wordt beleefd, welke contacten men heeft, en wat men graag verbeterd wil zien. In totaal

Nadere informatie

Verslag presentatie contourenschets Fongersplaats 25 juni 2013

Verslag presentatie contourenschets Fongersplaats 25 juni 2013 Postbus 458, 9700 AL, Groningen Verslag presentatie contourenschets Fongersplaats 25 juni 2013 Presentatie Mathijs Dijkstra van MD Landschapsarchitecten ligt met behulp van een presentatie de contourenschets

Nadere informatie

Toelichting schetsontwerp Molenpark

Toelichting schetsontwerp Molenpark Toelichting schetsontwerp Molenpark 1. Schetsontwerp Molenpark VO1 Het college heeft op 10 juni 2014 ingestemd met Schetsontwerp Molenpark VO1, onder voorbehoud dat de raad toestemming geeft om voor de

Nadere informatie

Totaal overzicht plus- en minpunten Omegawoningen en De Meerpaal

Totaal overzicht plus- en minpunten Omegawoningen en De Meerpaal Totaal overzicht plus- en minpunten Omegawoningen en De Meerpaal Resultaten van de Omegawoningen De Woning Stank uit putje (riolering) 2 Sanitair is oud Afvoer is slecht Tocht en vocht; condens Enkel glas

Nadere informatie

Bosjes van Pex: veiliger, groener en nog leuker Voorstellen vanuit bewoners, verenigingen en ondernemers

Bosjes van Pex: veiliger, groener en nog leuker Voorstellen vanuit bewoners, verenigingen en ondernemers Bosjes van Pex: veiliger, groener en nog leuker Voorstellen vanuit bewoners, verenigingen en ondernemers INLEIDING De Bosjes van Pex is een stukje Den Haag waar veel bewoners graag komen. Het bevindt zich

Nadere informatie

HONDENBELEID BRIELLE

HONDENBELEID BRIELLE HONDENBELEID BRIELLE April 2005 Inhoudsopgave Inleiding Doelstelling Wettelijke instrumentarium Mogelijkheden Kosten, baten, dekking Overwegingen Voorstel Tijdsplanning 2 Inleiding De overlast van honden,

Nadere informatie

1) Verkeersborden plaatsen (Woonwijk, 30 Km, Pas op spelende kinderen!, fietspad)

1) Verkeersborden plaatsen (Woonwijk, 30 Km, Pas op spelende kinderen!, fietspad) Besprekingsverslag van de bespreking met Klaassen Vastgoedontwikkeling / Site Woondiensten en de gemeente Doetinchem naar aanleiding van onze brief van 14 december 2009 inzake de huidige status van het

Nadere informatie

De basisregels van Zwijndrecht

De basisregels van Zwijndrecht Deze folder vertelt u alles wat u moet weten over het hondenbeleid van Zwijndrecht. Want hondenpoep op straat; daar trappen wij liever niet in, u ook niet en zelfs uw hond niet. Daarom wordt Zwijndrecht

Nadere informatie

19 december alles gerepareerd

19 december alles gerepareerd Vanaf 1 Januari 2012 tot heden: alle meldingen die wij doorgegeven aan de gemeente voor vervanging of reparatie. Helaas wordt er nog steeds veel vernield hier in de wijk. Alles wat wij doorgeven wordt

Nadere informatie

Buurtonderzoek in Hellevoetsluis, Sportbuurt van 26 tot 31 januari 2015

Buurtonderzoek in Hellevoetsluis, Sportbuurt van 26 tot 31 januari 2015 BUURTONDERZOEK Sportbuurt Buurtonderzoek in Hellevoetsluis, Sportbuurt van 26 tot 31 januari 2015 Hierbij gaven 68 bewoners hun mening over hun buurt en over de voorgenomen bouw van een scholencluster

Nadere informatie

Voor jezelf, voor elkaar, voor Gorcum. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal

Voor jezelf, voor elkaar, voor Gorcum. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Voor jezelf, voor elkaar, voor Gorcum. Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal 2018-2022 De SP bestuurde voor het eerst in Gorinchem mee. De SP heeft met onze wethouder veel dingen bereikt. We vertellen

Nadere informatie

Wij hebben een aantal argumenten voor het volgen van het huidige hondenbeleid en behoud van een omheining.

Wij hebben een aantal argumenten voor het volgen van het huidige hondenbeleid en behoud van een omheining. 1 Geachte leden van de gemeenteraad, Zojuist hebben wij gesproken met Wethouder de Weger omtrent het Hondenuitrenveld in de Boekentuin. Wij hebben begrepen dat hij aanstaande vrijdag de hekken laat weghalen

Nadere informatie

AANWIJZING HONDENUITLAATPLAATS MAARTEN VAN LEEUWENSTRAAT NOTA BEANTWOORDING ZIENSWIJZEN

AANWIJZING HONDENUITLAATPLAATS MAARTEN VAN LEEUWENSTRAAT NOTA BEANTWOORDING ZIENSWIJZEN AANWIJZING HONDENUITLAATPLAATS MAARTEN VAN LEEUWENSTRAAT NOTA BEANTWOORDING ZIENSWIJZEN Vastgesteld in de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Loon op Zand van 21

Nadere informatie

Enquête hondenbeleid gemeente Heusden

Enquête hondenbeleid gemeente Heusden Enquête hondenbeleid gemeente Heusden Algemeen 1 In welke kern woont u? Doeveren Drunen Elshout Giersbergen Haarsteeg Hedikhuizen Heesbeen Herpt Heusden Nieuwkuijk Oudheusden Vlijmen Buitengebied 2 Heeft

Nadere informatie

INTEGRALE AANPAK HONDENPOEPPROBLEMATIEK

INTEGRALE AANPAK HONDENPOEPPROBLEMATIEK INTEGRALE AANPAK HONDENPOEPPROBLEMATIEK Vastgesteld door burgemeester en wethouders van de gemeente Marum op 12 september 2017 1 Achtergelaten hondenpoep houdt de gemoederen, zowel landelijk als lokaal,

Nadere informatie

meeste mensen in de omgeving ruimen wel op Ja Ja Ja Weet niet soms ergens anders

meeste mensen in de omgeving ruimen wel op Ja Ja Ja Weet niet soms ergens anders NALEEF AANLIJN OPMERKING1 OPRUIM NALEEFOPR OPMERKING2 UITRENVELD UITREN VOLDOET OPMERKING3 CONTAINER KERN HOND AANLIJN OPMERKING4 WAAR POEP Haarsteeg veel mensen houden zich er wel Vlijmen nee aan Beetje

Nadere informatie

Bewonersbijeenkomst Hollandsche IJssel 25 september 2016

Bewonersbijeenkomst Hollandsche IJssel 25 september 2016 Bewonersbijeenkomst Hollandsche IJssel 25 september 2016 1 Inleiding Onno de Vries, communicatieadviseur bij de gemeente Capelle aan den IJssel, heet iedereen van harte welkom. Hij vertelt dat de bijeenkomst

Nadere informatie

12 VEILIGHEID IN HAARLEM EN BUURTBELEVING

12 VEILIGHEID IN HAARLEM EN BUURTBELEVING VEILIGHEID IN HAARLEM EN BUURTBELEVING Graag zouden we nog een aantal aanvullende vragen willen stellen over hoe u de veiligheid in Haarlem ervaart. In hoeverre vindt u Haarlem een veilige stad? In hoeverre

Nadere informatie

NIEUW NATUURGEBIED DE KEUZEMEERSEN

NIEUW NATUURGEBIED DE KEUZEMEERSEN NIEUW NATUURGEBIED DE KEUZEMEERSEN De Keuzemeersen is een klein natuurgebied naast de Leie. Een natuurgebied is leuk voor de mensen die in de stad wonen. Niet iedereen heeft een tuin. Of sommigen willen

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 296299 Datum : 27 juni 2016 Programma : Wonen en Ruimte Blad : 1 van 7 Cluster : Ruimte Portefeuillehouder: dhr. V.G.M. van

Nadere informatie

Evaluatie hondenbeleid Zwijndrecht

Evaluatie hondenbeleid Zwijndrecht Evaluatie hondenbeleid Zwijndrecht Inhoud 1. Conclusies en verbetersuggesties 2. Schoonhouden 3. Veiligheid en handhaving 4. Communicatie 5. Tevredenheid honden uitlaatvoorzieningen 6. Develpark en Noordpark

Nadere informatie

honden uitlaten in gemeente boxtel

honden uitlaten in gemeente boxtel honden uitlaten in gemeente boxtel Honden-uitlaatbeleid In veel huishoudens nemen honden een belangrijke plaats in. Maar het plezier dat een hondenbezitter heeft van zijn of haar hond(en) mag niet zorgen

Nadere informatie

lim Gemeente Delft Geachte leden van de raad,

lim Gemeente Delft Geachte leden van de raad, Samenleving lim Gemeente Delft Wijken en voorzieningen De Torenhove Martinus Nijhofflaan 2 2624 ES Delft Bankrekening BNG 28.50.01.787 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Wijken en voorzieningen, Postbus

Nadere informatie

1 e Werkatelier Dwars door de buurt 13 juli jl.

1 e Werkatelier Dwars door de buurt 13 juli jl. 1 e Werkatelier Dwars door de buurt 13 juli jl. Op 13 juli jl. kwamen er zo n 80 bewoners en andere geïnteresseerden naar De Bonte Kraai om hun wensen en ideeën te delen. Veel mensen, veel ideeën, veel

Nadere informatie

Project: Aanpak openbare ruimte Taagdreef en omgeving. Hier komt tekst. Utrecht.nl

Project: Aanpak openbare ruimte Taagdreef en omgeving. Hier komt tekst. Utrecht.nl Project: Aanpak openbare ruimte Taagdreef en omgeving Hier komt tekst Hier 29 oktober komt ook 2018 tekst Programma avond Korte inleiding Terugblik Resultaten van de enquête Uit elkaar in groepen - Hildebranddreef

Nadere informatie

BEWONERSBIJEENKOMST HONDENBELEID GEMEENTE GENNEP

BEWONERSBIJEENKOMST HONDENBELEID GEMEENTE GENNEP NOTULEN BEWONERSBIJEENKOMST HONDENBELEID GEMEENTE GENNEP Donderdag 30 oktober 2014 Aanwezig 19 bewoners 3 raadsleden 1 wethouder 6 medewerkers gemeente Gennep 1 medewerker odbn (openbare dienst brabant

Nadere informatie

Voor vooruitgang in Uitgeest

Voor vooruitgang in Uitgeest Verkiezingsprogramma 2018 Dit is het verkiezingsprogramma van D66 Uitgeest in gewone taal. Voor het volledige programma kun je kijken op onze website: uitgeest.d66.nl Voor vooruitgang in Uitgeest 1 Voorwoord

Nadere informatie

Wijkschouw Helmerhoek-Noord

Wijkschouw Helmerhoek-Noord Wijkschouw Helmerhoek-Noord Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten in Enschede

Nadere informatie

Gemeente Schagen Gemeentelijke regels voor hondenbezitters

Gemeente Schagen Gemeentelijke regels voor hondenbezitters Gemeente Schagen Gemeentelijke regels voor hondenbezitters In dit document staat informatie over de plaatsen waar honden moeten zijn aangelijnd of helemaal niet mogen komen. Ook is informatie opgenomen

Nadere informatie

Resultaten bewonerscampagne LaatjeHoorn In Hoorn-Noord en Venenlaankwartier 2016

Resultaten bewonerscampagne LaatjeHoorn In Hoorn-Noord en Venenlaankwartier 2016 Resultaten bewonerscampagne LaatjeHoorn In Hoorn-Noord en Venenlaankwartier 2016 Koepoortsweg Deen Mariaschool Terugkoppeling Venenlaankwartier 4 en 11 oktober 2016 Programma 19.15 19.25 uur Toelichting

Nadere informatie

Enquête hondenbeleid Gemeente Lingewaard

Enquête hondenbeleid Gemeente Lingewaard Gemeente Lingewaard Doss.no. : 18CC131 Tilburg, 21 februari 2019 De AfvalSpiegel Kraaivenstraat 21-15 Postbus 10311 5000 JH Tilburg Tel: 085 773 19 95 E-mail: info@deafvalspiegel.nl Inhoudsopgave 1. Conclusies

Nadere informatie

4. Daarnaast is er een themabijeenkomst Met de inbreker geweest. Daarover meer onder het kopje Themabijeenkomst Inbraakpreventie.

4. Daarnaast is er een themabijeenkomst Met de inbreker geweest. Daarover meer onder het kopje Themabijeenkomst Inbraakpreventie. Beste bewoner, Zoals u van ons gewend bent, houden we u regelmatig op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in uw buurt. Ook in deze nieuwsbrief leest u alles over het laatste nieuws. Verbeteringen in

Nadere informatie

KVO Schouw 5-11-2013 + Acties

KVO Schouw 5-11-2013 + Acties KVO Schouw 5-11-2013 + s Hegstraat Afvalbak is smerig (commentaar overbodig, is al jaren) Geen verlaging van stoep, dus onbegaanbaar voor rolstoelers, rollator, scootmobiel. Overige opmerkingen (zonder

Nadere informatie

Over honden, voor baasjes Hondenbezit in gemeente Overbetuwe

Over honden, voor baasjes Hondenbezit in gemeente Overbetuwe Over honden, voor baasjes Hondenbezit in gemeente Overbetuwe Samen prettig buiten. U woont met uw hond(en) in gemeente Overbetuwe. Wij vinden het belangrijk dat u de ruimte krijgt om samen te genieten

Nadere informatie

Tweede bijeenkomst verbinding met de Hollandsche IJssel 31 oktober 2016

Tweede bijeenkomst verbinding met de Hollandsche IJssel 31 oktober 2016 Tweede bijeenkomst verbinding met de Hollandsche IJssel 31 oktober 2016 Focus voor 2016 VAN CAPELLENHUIS, CAPELLE AAN DEN IJSSEL GRE 1 Inleiding Yucel Ozmen, projectleider van de werkzaamheden aan de centrumring,

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 Afdeling Toezicht en Handhaving Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA s) Ridderkerk

Jaarverslag 2015 Afdeling Toezicht en Handhaving Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA s) Ridderkerk Jaarverslag 2015 Afdeling Toezicht en Handhaving Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA s) Ridderkerk 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Taken... 3 2.1 Meldingen door burgers en ondernemers... 3 2.2 Hondenbeleid...

Nadere informatie

UITSLAG ENQUETE DE MEENTHOF (Bewoners) MAART 2013

UITSLAG ENQUETE DE MEENTHOF (Bewoners) MAART 2013 UITSLAG ENQUETE DE MEENTHOF (Bewoners) MAART 2013 Van de 107 formulieren zijn er 87 terugontvangen A. WOONOMGEVING 1. Heeft u zicht op het winkelcentrum? 2. Woont u boven het winkelcentrum? 3. Wat is uw

Nadere informatie

Schouw Dorpsraad Dirksland eind september 2015

Schouw Dorpsraad Dirksland eind september 2015 Schouw Dorpsraad Dirksland eind september 2015 In de Secretarieweg de groenstrook verplaatsen naar de weg dus met de bomen geïntegreerd en het voetpad verplaatsen naar de ruimte tussen de groenstrook en

Nadere informatie

UITVOERINGSPLAN HONDENBELEID

UITVOERINGSPLAN HONDENBELEID UITVOERINGSPLAN HONDENBELEID Blankenborch Inhoud 1. Doel 2. Huidige voorzieningen 3. Voorzieningen/maatregelen volgens nota hondenbeleid. 4. Algemene afwegingen en keuzes in de wijk Blankenborch 5. Voorstel

Nadere informatie

Evaluatie hondenbeleid Zwijndrecht 2017

Evaluatie hondenbeleid Zwijndrecht 2017 Evaluatie hondenbeleid Zwijndrecht 2017 Inhoud 1. Conclusies en verbetersuggesties 2. Schoonhouden 3. Veiligheid en handhaving 4. Communicatie 5. Tevredenheid honden uitlaatvoorzieningen 6. Voorlichtingscampagne

Nadere informatie

Resultaten atelier 2 oktober 2009. IS Maatwerk

Resultaten atelier 2 oktober 2009. IS Maatwerk Resultaten atelier 2 oktober 2009 A1-1 Bouwen aan het Robert Scottplein, maar niet te hoog (maximaal 3 lagen). Bouwen aan de Jan van Galenstraat maximaal 5 lagen met parkeren. Let op rust in de buurt.

Nadere informatie

HEIDENATUURPARK RAPPORTAGE ACHTERBANRAADPLEGING. RMI fullservice marktonderzoek Heerlen/Maastricht, oktober 2015

HEIDENATUURPARK RAPPORTAGE ACHTERBANRAADPLEGING. RMI fullservice marktonderzoek Heerlen/Maastricht, oktober 2015 RAPPORTAGE ACHTERBANRAADPLEGING HEIDENATUURPARK RMI fullservice marktonderzoek Heerlen/Maastricht, oktober 2015 2015 RMI. Alle rechten voorbehouden. Aan de informatie in deze rapportage kunnen geen rechten

Nadere informatie

Hondenpoep verplicht opruimen

Hondenpoep verplicht opruimen Hondenpoep verplicht opruimen In de gemeente Terneuzen hebben zo'n 4000 huishoudens een hond. Wat is er fijner dan lekker een ommetje te maken met de hond! Tijdens dat ommetje kan de hond dan meteen zijn

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma. Kies voor de ander. Gewoon oog voor elkaar

Verkiezingsprogramma. Kies voor de ander. Gewoon oog voor elkaar Verkiezingsprogramma Kies voor de ander Gewoon oog voor elkaar VERKIEZINGSPROGRAMMA IN GEWONE TAAL 2018 2022 Gewoon oog voor elkaar VOORWOORD In november 2018 gaan we stemmen. We kiezen een nieuwe gemeenteraad.

Nadere informatie

Enquête leefbaarheid in uw buurt. Persoonlijke situatie. Jaar. Leefbaarheidsonderzoek Vlissingen 1

Enquête leefbaarheid in uw buurt. Persoonlijke situatie. Jaar. Leefbaarheidsonderzoek Vlissingen 1 Enquête leefbaarheid in uw buurt Met deze vragenlijst stellen wij u een aantal vragen over de leefbaarheid in uw buurt. U kunt steeds een rapportcijfer geven tussen 1 en 10, waarbij een hoog cijfer betekent

Nadere informatie

HONDENKAART. schone stad iedereen uitgelaten!

HONDENKAART. schone stad iedereen uitgelaten! HONDENKAART Uitgave 2009 schone stad iedereen uitgelaten! Honden horen erbij in Den Haag! Opruimmiddelen voor hondenpoep Honden spelen al eeuwen een belangrijke rol in onze samenleving. Vooral als gezelschapsdier,

Nadere informatie

Vragenlijst tieners. Algemene vragen. Waar woon jij?

Vragenlijst tieners. Algemene vragen. Waar woon jij? Vragenlijst tieners Algemene vragen Waar woon jij? Eerst willen we graag weten waar je woont. Sommige kinderen wonen in 2 huizen, bij mama en papa. Als dat zo is, dan mag je één huis kiezen. Woon jij in..?

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma in gewone taal. Middelburg

Verkiezingsprogramma in gewone taal. Middelburg Verkiezingsprogramma 2018 in gewone taal Middelburg Gemeenteraadsverkiezingen 2018 Op 21 maart 2018 zijn er in bijna heel Nederland verkiezingen. Deze verkiezingen gaan over het bestuur van de gemeenten.

Nadere informatie

Enquête Buurtpreventie en buurtafspraken Welgelegen & Indische Buurt te Leeuwarden Mei 2012

Enquête Buurtpreventie en buurtafspraken Welgelegen & Indische Buurt te Leeuwarden Mei 2012 Enquête Buurtpreventie en buurtafspraken Welgelegen & Indische Buurt te Leeuwarden Mei 2012 Ontwikkeld door Welzijn Centraal en vrijwilligers. Mede mogelijk gemaakt door Gemeente Leeuwarden, Woon Friesland

Nadere informatie

WELKOM! Tweede bewonersbijeenkomst Ons Oostende over de uitgangspunten plan. 12 juli 2017

WELKOM! Tweede bewonersbijeenkomst Ons Oostende over de uitgangspunten plan. 12 juli 2017 WELKOM! Tweede bewonersbijeenkomst Ons Oostende over de uitgangspunten plan 12 juli 2017 Programma 19.00 uur Ontvangst 19.15 uur Inleiding door dagvoorzitter Stefan Herwig 19.30 uur Verschillende korte

Nadere informatie

Uitkomsten bewonersavond Beusichem, 23 september 2009

Uitkomsten bewonersavond Beusichem, 23 september 2009 Uitkomsten bewonersavond Beusichem, 3 september 009 Jong in Beusichem (0 punten) Onderwerpen Speelplekken/activiteiten Speel- en spelmogelijkheden voor jeugd tussen 0-8 Speeltuin? Sportfaciliteiten jongeren

Nadere informatie

adres Geachte heer/mevrouw,

adres Geachte heer/mevrouw, Ruimtelijke Ordening en Economische Zaken Afdeling Stedelijk Beheer Bezoekadres Wijkpost Noordwest adres Postadres Postbus 7081 9701 JB Groningen Datum 16 december 2010 Bijlage(n) 1 Kenmerk RO10.2467700

Nadere informatie

Vragen gesteld tijdens de informatieavond over het ontwerp op 4 december Antwoord

Vragen gesteld tijdens de informatieavond over het ontwerp op 4 december Antwoord Vragen gesteld tijdens de informatieavond over het ontwerp op 4 december 2017. Reacties en vragen van bewoners Voetpad voor Karel V: - Zorg bestaat dat het door fietsers gebruikt gaat worden, dat het een

Nadere informatie

Wijkschouw: Sportcomplexen Datum: 23 juni 2015

Wijkschouw: Sportcomplexen Datum: 23 juni 2015 Wijkschouw Sportcomplexen Op 23 juni 2015 werd een wijkschouw gehouden in het gebied Sportcomplexen (gebied 13). Start- en eindpunt van de wandeling was VV Zuid Eschmarke. Naast een aantal bewoners waren

Nadere informatie

SPEERPUNTEN 2017 WIJKVERENIGING BERG EN BOS Uitkomsten enquête onder alle bewoners

SPEERPUNTEN 2017 WIJKVERENIGING BERG EN BOS Uitkomsten enquête onder alle bewoners SPEERPUNTEN 2017 WIJKVERENIGING BERG EN BOS Uitkomsten enquête onder alle bewoners Rapportage 22-3-2017 INHOUD 0. Over de enquête Inleiding Deelname Vraagstelling Wijze van rapporteren 1. Pluspunten van

Nadere informatie

3 hectare groot veenweide gebied, Amsterdam Westerpark st. Hart voor de Natuur

3 hectare groot veenweide gebied, Amsterdam Westerpark st. Hart voor de Natuur 3 hectare groot veenweide gebied, Amsterdam Westerpark st. Hart voor de Natuur Activiteiten en bereik 2011: Vrije bezoekers: 23.119 NME activiteiten: 1046 Avonturenclubs: 1474 Speciale doelgroepen 20 Openbare

Nadere informatie

Sprong over het IJ. Inpassing zijde Buiksloterweg. Stand van zaken brug Noordhollandsch Kanaal. Snel, gemakkelijk en veilig naar de overkant

Sprong over het IJ. Inpassing zijde Buiksloterweg. Stand van zaken brug Noordhollandsch Kanaal. Snel, gemakkelijk en veilig naar de overkant Sprong over het IJ Snel, gemakkelijk en veilig naar de overkant Stand van zaken brug Noordhollandsch Kanaal Inpassing zijde Buiksloterweg Bewonersbijeenkomst 28 juni 2018 Noord: 100.000 inwoners + 80.000

Nadere informatie

Reactieformulieren vervanging riolering Vijverstraat-Lage Zwaluwe

Reactieformulieren vervanging riolering Vijverstraat-Lage Zwaluwe Reactieformulieren vervanging riolering Vijverstraat-Lage Zwaluwe GROEN Bomen behouden. Bomen aan Groningenlaan (rechts van oprit naar Vijverstraat) zijn deels dood. Heb ik op 16 augustus jl. melding van

Nadere informatie

Aangenaam wonen. Tips: wat te doen bij overlast

Aangenaam wonen. Tips: wat te doen bij overlast Aangenaam wonen Tips: wat te doen bij overlast Aangenaam wonen Overlast van buren kan ergernis veroorzaken en op den duur uw woongenot verstoren. Om er voor te zorgen dat het met elkaar prettig wonen is,

Nadere informatie

Samen zorgen voor een schone woon- en leefomgeving. Hondenbeleid

Samen zorgen voor een schone woon- en leefomgeving. Hondenbeleid Samen zorgen voor een schone woon- en leefomgeving Hondenbeleid Inhoud Nieuw hondenbeleid Regels Wijkkaarten Besoyen Baardwijk - De Hoef Bloemenoord Capelle Centrum - Laageinde Landgoed Driessen Meerdijk

Nadere informatie

Wij samen. méér dan gewoon! Kleuterschool

Wij samen. méér dan gewoon! Kleuterschool Wij samen méér dan gewoon! Kleuterschool In dit boekje staan enkele afspraken zodat Wij samen méér dan gewoon zijn! Als we in een groep prettig willen samenleven, is het nodig dat we enkele Ze staan in

Nadere informatie

Een geslaagde middag over speelnatuur in Utrecht.

Een geslaagde middag over speelnatuur in Utrecht. Een geslaagde middag over speelnatuur in Utrecht. Verslag van de bijeenkomst op 26 mei van Netwerk Speelnatuur Utrecht over veiligheid en participatie. Op avontuur Wat een geluk, deze heerlijke zonnige

Nadere informatie

Verslag inloopavond herinrichting openbaar gebied rond Park Bolnes

Verslag inloopavond herinrichting openbaar gebied rond Park Bolnes Verslag inloopavond herinrichting openbaar gebied rond Park Bolnes Op woensdag 23 september 2015 heeft de gemeente een inloopavond georganiseerd over de herinrichting van het openbaar gebied van de Van

Nadere informatie

VRAAG EN ANTWOORD: Eikenprocessierups 2018

VRAAG EN ANTWOORD: Eikenprocessierups 2018 VRAAG EN ANTWOORD: Eikenprocessierups 2018 Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen en antwoorden rond de eikenprocessierups in Enschede. Zie voor alle informatie: www.enschede.nl/eikenprocessierups

Nadere informatie

onderwerp Uitrol gemeentelijk hondenbeleid in Rijsenhout, Burgerveen, Lisserbroek, Weteringbrug en Zwaanshoek

onderwerp Uitrol gemeentelijk hondenbeleid in Rijsenhout, Burgerveen, Lisserbroek, Weteringbrug en Zwaanshoek gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W onderwerp Uitrol gemeentelijk hondenbeleid in Rijsenhout, Burgerveen, Lisserbroek, Weteringbrug en Zwaanshoek Portefeuillehouder Collegevergadering Inlichtingen S.

Nadere informatie

copijn Tuin- en Landschapsarchitecten Park Toorenvliedt Middelburg 2 e klankbordgroep 6 december 2011

copijn Tuin- en Landschapsarchitecten Park Toorenvliedt Middelburg 2 e klankbordgroep 6 december 2011 copijn Tuin- en Landschapsarchitecten Park Toorenvliedt Middelburg 2 e klankbordgroep 6 december 2011 programma 1 welkom 19.00 uur 2 Uitgangspunten klankbordgroep 1 3 Historisch onderzoek 4 Inventarisatie

Nadere informatie

Uit met de hond. in 2016 Gaat u de hond uitlaten? 2 Overal hondenpoep opruimen.

Uit met de hond. in 2016 Gaat u de hond uitlaten? 2 Overal hondenpoep opruimen. Uit met de hond in 2016 Gaat u de hond uitlaten? Op de plattegrond aan de binnenzijde vindt u alle plekken en paden waar honden mogen loslopen. Ook waar honden niet mogen komen. In deze folder staat ook

Nadere informatie

1) U hebt ooit gekozen om in De Steeg te gaan wonen. Wat waardeert u zo aan De Steeg?

1) U hebt ooit gekozen om in De Steeg te gaan wonen. Wat waardeert u zo aan De Steeg? De enquête 1) U hebt ooit gekozen om in De Steeg te gaan wonen. Wat waardeert u zo aan De Steeg? 4% 4% 3% 22% Natuur (bos en rivier) dicht bij huis Rust/ rustig dorp Prachtige ligging 8% 11% 22% Groene

Nadere informatie