Datum: februari 2015 Schooljaar 2014/2015 nr. 4 AGENDA NIEUWS

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Datum: februari 2015 Schooljaar 2014/2015 nr. 4 AGENDA NIEUWS"

Transcriptie

1 Datum: februari 2015 Schooljaar 2014/2015 nr februari Nordwin College brede studiedag 21 februari t/m 1 maart Voorjaarsvakantie 3 maart Oudercontactavond leerjaar 4 5, 12 en 19 maart Technologieproject VMBO groen GL/TL en MBO Life Science 10 maart Informatieavond en presentatie sectorwerkstukken leerjaar 4 13 maart Afname Pisa toets 23 maart en 24 maart Schoolfotograaf VMBO 24 maart Schoolfotograaf MBO 25 maart Informatieavond leerwegen leerjaar 2 30 maart School Advies Raad (3e bijeenkomst) AGENDA Pisa toets 13 maart 2015 Wat is PISA? NIEUWS PISA is een internationaal onderzoek naar wat 15-jarige leerlingen weten en kunnen. PISA staat voor Programme for International Student Assessment. Het onderzoek is in 2000 gestart met als doel onderwijsstelsels over de hele wereld te vergelijken en uiteindelijk te verbeteren. Inmiddels doen ruim 70 landen over de hele wereld mee aan PISA. De resultaten van PISA geven inzicht in de kwaliteit van het onderwijs in die landen. Deelname aan PISA is daarom van groot belang voor Nederland. Wat houdt deelname aan PISA in? In Nederland doen ±200 scholen mee aan PISA. Op deze scholen worden 35 leerlingen geselecteerd om deel te nemen aan de toets. Al deze leerlingen maken op de toetsdag een computertoets en vullen een vragenlijst in. Een klein gedeelte van de leerlingen maakt daarnaast ook een toets Financiële geletterdheid. Na afloop van de PISA-toets ontvangen alle leerlingen een VVV-cadeaubon als dank voor hun deelname. Alle gegevens die verzameld worden, behandelen wij vertrouwelijk. Vanuit de onderzoeks-gegevens kunnen op geen enkele manier individuele personen worden geïdentificeerd. Ook de school van uw zoon of dochter krijgt de resultaten van individuele leerlingen niet te zien. Meer informatie over PISA vindt u op Alle leerlingen van onze school die hiervoor zijn geselecteerd en hun ouder(s)/verzorger(s), ontvangen van ons persoonlijk bericht hierover.

2 Nieuws Onderbouw en Bovenbouw Stagemap Na de voorjaarsvakantie gaan de leerlingen van leerjaar 2 aan de slag met de stagemap. In deze stagemap zitten verschillende opdrachten ter voorbereiding op de stage. Tijdens de coachuren bereiden de leerlingen zich via deze opdrachten voor op de stage in leerjaar 3. Praktische sector oriëntatie Woensdagmiddag 11 maart gaan alle leerlingen van leerjaar 2 naar ROC Friese Poort om kennis te maken met de Mboopleidingen die zij aanbieden. Een week van te voren krijgen de leerlingen een folder en kunnen ze uitzoeken wat er te doen is. Ze doen aan vier activiteiten mee. Het doel hiervan is oriëntatie op toekomstige beroepsmogelijkheden. Nadere informatie volgt. Schoolfotograaf Maandag 23 maart & dinsdag 24 maart is de schoolfotograaf weer in school om actuele foto's te maken van alle leerlingen en ook de groepsfoto's van de examenklassen worden op deze dagen gemaakt. Informatieavond leerwegen leerjaar 2 Woensdag 25 maart 19:30u: informatieavond betreffende de leerwegen in de bovenbouw voor ouder(s)/verzorger(s) en leerlingen van leerjaar 2. De uitnodiging hiervoor volgt in de week na de voorjaarsvakantie. Geen Grap Woensdag 1 april worden de rapporten leerjaar 1 & 2 meegegeven aan de leerlingen en krijgen de leerlingen van leerjaar 2 het leerwegadvies voor leerjaar 3 mee. Doedagen en Open Avond Gezellige sfeer en topdrukte Afgelopen dinsdag en woensdag hebben 430 leerlingen van groep 8 van de basisscholen de doedagen bezocht. Mooi om te zien dat zij voortreffelijk werden rondgeleid door onze eigen Nordwinnaars. Veel van deze basisschoolleerlingen kwamen s avonds met hun ouder(s) terug tijdens de open avond. Dit zorgde voor topdrukte in de school waar een enthousiast team klaar stond om alle vragen te beantwoorden. De positieve geluiden van onze bezoekers geven aan dat onze eigen leerlingen en het team allen ambassadeurs van Nordwin College Sneek zijn. Personeel Mevrouw M. de Jong Mevrouw M. de Jong is op vrijdag 13 februari bevallen van een zoon, Sil. De heer de Boer Op 12 januari is de heer J. de Boer bij Nordwin College gestart als docent Groene Ruimte. Hij werkt een dag bij ons in het VMBO. De rest van de week werkt hij bij het MBO in Leeuwarden. Hiermee is de ontstane vacature weer ingevuld. Griepgolf lijkt op zijn retour In januari hebben we zowel bij het personeel als bij de leerlingen te maken gehad met de griep. Hierdoor zijn er verschillende lessen uitgevallen. Na de voorjaarsvakantie hopen we dat iedereen weer in volle gezondheid inzetbaar is.

3 Roostermaker Nieuw adres Er is nu ook een adres U kunt dit gebruiken voor informatieve vragen over het rooster. Hiernaast kunt u hier ook de aanvragen voor de 10 minuten gesprekken met docenten naar toe mailen. Digitaal onderwijs Quayn Enkele collega s zijn al aan het testen met Quayn (portal voor digitaal toetsen). De al bestaande wintoetsen kunnen hier mee worden afgenomen zowel op de PC s als op de ipad. De eerste ervaringen zijn positief. Zie ook Problemen Wifi Kaatsland opgelost Door het afsluiten van een zakelijke internet verbinding zijn de problemen met de Wifi op het Kaatsland opgelost. Sterker nog op het Kaatsland hebben we nu de snelste verbinding van Nordwin College. Afname prestaties leerjaar 3 via Direct na de voorjaarsvakantie gaan de leerlingen van leerjaar 3 tijdens de praktijkuren met prestaties aan de slag. Via onze Elektronische Leer Omgeving hebben zij zich hiervoor kunnen inschrijven. Zij werken in groepen van 6 leerlingen en werken hierbij samen aan door hen zelf gekozen prestaties. Hieronder enkele de prestaties waaruit de leerlingen kunnen kiezen: Beheersbaar water Catch the Sunlight Een culturele route door Sneek Gezonde voeding en genoeg bewegen Mijn eerste boek Nieuw product voor een nieuwe markt Nieuwe banken in de kantine meer zitplaatsen Vorige week zijn 10 nieuwe eikenhouten banken geplaatst in de kantine. Zoals u hiernaast kunt zien zijn de banken enthousiast in gebruik genomen. De eerste vragen om meer banken zijn al binnen! School Advies Raad (SAR) School Advies Raad Maandag 30 maart is de 3e bijeenkomst van de School Advies Raad (SAR). Aan de orde komen in ieder geval het locatiejaarplan, het leerling statuut en de uitkomst tevredenheidsonderzoeken.

4 Nordwin College gast heer van De Groene Ronde 2015 op 8 en 9 april Het Evenement van het groene onderwijs Dit jaar vieren we het 25-jarig bestaan van AOC s en de AOC Raad en wordt de voorjaarsconferentie van het project Voorop in de Vergroening gehouden, boordevol inhoud en inspiratie. Groen is hotter dan ooit! Het belang van groen wordt steeds zichtbaarder. De Groene Ronde staat in het teken van de nieuwe groene economie & maatschappij en de jongeren die wij hiervoor opleiden. Kom naar Leeuwarden en wordt ondergedompeld in twee dagen innovatief groen onderwijs! 25 JAAR AOC S Remco Claassen Interactief programma in de regio Groene Plaza Marga Hoek Staatssecretaris Sharon Dijksma Collegetour met studenten (v)mbo Battle prijsvraag Voorop in de Vergroening De Groene Ronde is voor alle mensen uit het groene (v)mbo onderwijs: docenten, teamleiders, conciërges, directeuren, jongeren, bestuurders en verder voor iedereen die het groene onderwijs een warm hart toe draagt. Gastheer van de Groene Ronde 2015 is Nordwin College, locatie van het evenement is Agora 1, 8934 CJ Leeuwarden Nordwin Award Gala Donderdag 23 april 2015 Het is inmiddels een bijzondere traditie geworden: het NordWin Award Gala. Ook dit jaar organiseren we het gala, namelijk op donderdag 23 april Leerlingen en studenten kunnen een project aandragen waar ze trots op zijn. Uit alle inzendingen selecteert een jury 9 projecten (3x VMBO-groen, 3x MBO 1&2 en 3x MBO 3&4). Tijdens het NordWin Award Gala op donderdag 23 april kiest de jury de nummers 1, 2 of 3 per categorie. De nummers 1 ontvangen een wisseltrofee en de nummers 2 en 3 krijgen een beker. Ook is er nog een publieksprijs. Deze winnaars krijgen per deelnemer een bioscoopbon. Daarnaast krijgt iedereen een leuk aandenken. Aanmelden via school vóór 27 maart 2015.

5 Kort nieuws MBO Projectweek L&B Van 2 tot en met 6 maart is er voor de MBO leerlingen een projectweek Loopbaan en Burgerschap. Er is dan geen stage voor de 1e jaars en de leerlingen zijn de hele week bezig met onderwerpen als loopbaan, gezondheid, godsdienst, politiek, financiën enz. in de vorm van een gastles, workshop of opdracht. Verschillende personen instanties werken mee. Zoals de Gemeente Súdwest Fryslân, het Trimbosinstituut, ouders, een ex-gedetineerde, politie, vrijwilligers met een verhaal, enz. Op vrijdag 6 maart lopen alle eerstejaars leerlingen een dag mee met het werk van vader, moeder, buurvrouw, oom, tante of een andere bekende. Deze dag is afgeleid van het Canadese: Take our kids to work day. Al meer dan twintig jaar gaan daar elke eerste woensdag in november op bedrijven leerlingen/studenten met hun ouders mee naar het werk. Uit ervaring blijkt dat dit een hele goed aanzet is om het thuis te hebben over werk, opleiding, toekomst en je loopbaan! Project aanleg binnentuin SWV Fultura Hemdijk Leerlingen en studenten Nordwin College Heerenveen en Sneek Het samenwerkingsverband SWV Fultura waar Nordwin College Sneek deel vanuit maakt heeft sinds kort een nieuwe locatie aan de Hemdijk14 in Sneek. De binnentuin was toe aan een make-over. Leerlingen van Nordwin College Heerenveen en Sneek zorgen voor de uitvoering en zijn hiermee inmiddels gestart. De eerste leerervaring hebben ze al te pakken. Bij graaf werkzaamheden bleek dat alle regenwater afvoeren verstopt zijn en zullen moeten worden vervangen. Technologieproject VMBO groen GL/TL en MBO Life Sciences Voor de leerlingen van klas S3.7 en S3.8 De voorbereidingen voor het Technologieproject VMBO groen - MBO Life Sciences zijn in volle gang. Op donderdag 5, 12 en 19 maart bezoeken 62 leerlingen uit de 3e klas van de gemengd-theoretische leerweg van de locaties Sneek en Leeuwarden het MBO Life Sciences. Onder leiding van 40 eerstejaars studenten maken ze kennis met de opleidingen, met de beroepen na een opleiding Life Sciences en met het werken in de laboratoria. Ze krijgen college, gaan op excursie en doen proefjes rond water en voeding. Rode draad tussen de activiteiten is de presentatie waar de groepjes gedurende de drie weken naar toe werken: op de laatste dag is er een markt waarbij ze de opgedane kennis presenteren én laten zien wat ze aan vaardigheid rond het doen van de proeven hebben opgedaan. In de week van 26 maart mogen de beste groepjes hun proefjes op een basisschool uitvoeren. Bovendien winnen ze een mooie prijs. Een van de doelen van dit Technologieproject is een ervaringsgerichte, inhoudelijke kennismaking van de leerlingen van het Nordwin College met studenten en de opleidingen MBO Life Sciences, en met de kansrijke beroepen na deze opleidingen. De eerstejaars studenten MBO Life Sciences werken aan competenties als leiding geven, initiatief tonen en het vergroten van hun probleemoplossend vermogen.

jaargang 12 nr. 2 oktober/november 2012 ouders / verzorgers

jaargang 12 nr. 2 oktober/november 2012 ouders / verzorgers jaargang 12 nr. 2 oktober/november 2012 ouders / verzorgers DE OUDER CENTRAAL! Dagelijks staat uw zoon of dochter centraal binnen ons werk. Wij zetten ons in voor vorming, onderwijs en behandeling om daarmee

Nadere informatie

Nieuwsbrief November 2014

Nieuwsbrief November 2014 Nieuwsbrief November 2014 Beste ouders / verzorgers, In deze nieuwsbrief informeren wij u over de volgende onderwerpen: De lat omhoog bij de vakken rekenen, lezen, begrijpend lezen en spelling. Voor uw

Nadere informatie

PASEN AGENDA. nieuwsbericht voor ouders en leerlingen

PASEN AGENDA. nieuwsbericht voor ouders en leerlingen nieuwsbericht voor ouders en leerlingen Ds. Kuypersstraat 3 3863 CA Nijkerk T 033 245 64 34 F 033 245 20 23 corlaer@corlaercollege.nl www.corlaercollege.nl Jaargang 13 nummer 13 27 maart 2015 PASEN Het

Nadere informatie

Schoolgids 2014-2015. RKBS Op de Berg. Schoolgids school op de Berg 2014 2015 1

Schoolgids 2014-2015. RKBS Op de Berg. Schoolgids school op de Berg 2014 2015 1 Schoolgids 2014-2015 RKBS Op de Berg Schoolgids school op de Berg 2014 2015 1 Inhoud Bladzijde 1. Voorwoord 3 2. School op de Berg 4 3. Organisatie van de school 7 4. Zorgstructuur 12 5. Ouders en de school

Nadere informatie

Lerarenagenda 2013-2020: de leraar maakt het verschil

Lerarenagenda 2013-2020: de leraar maakt het verschil Lerarenagenda 2013-2020: de leraar maakt het verschil Inhoud Wat zijn de uitdagingen voor leraren en lerarenopleidingen tot 2020? 4 De lerarenagenda 6 1. Hogere kennis- en geschiktheidseisen aan aankomende

Nadere informatie

Focus op Onderwijstraject

Focus op Onderwijstraject Focus op Onderwijstraject Een handreiking voor een doorlopend onderwijstraject voor, tijdens en na gesloten verblijf Focus op onderwijstraject 2 Focus op Onderwijstraject Een handreiking voor een doorlopend

Nadere informatie

Westfrankelandsestraat 152 3117 AZ Schiedam 010-4261885

Westfrankelandsestraat 152 3117 AZ Schiedam 010-4261885 Schiedam, 01-06-2015 Aan de ouder(s)/verzorger(s), De maand juni is vandaag begonnen. De laatste volle maand van het schooljaar. Achter de schermen zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor het komende

Nadere informatie

Van vmbo-tl via mbo versneld naar hbo

Van vmbo-tl via mbo versneld naar hbo Van vmbo-tl via mbo versneld naar hbo Een beschrijving van een van de maatwerkroutes van het Kennemer College in Heemskerk SLO nationaal expertisecentrum leerplanontwikkeling Van vmbo-tl via mbo versneld

Nadere informatie

COLOFON. directeur mevr. Yolande Hartkamp telefoon: 06-25333495. intern begeleider mevr. Lotje Saalmink

COLOFON. directeur mevr. Yolande Hartkamp telefoon: 06-25333495. intern begeleider mevr. Lotje Saalmink COLOFON directeur mevr. Yolande Hartkamp telefoon: 06-25333495 intern begeleider mevr. Lotje Saalmink coördinator onderbouw mevr. Willeke van Groningen De schoolgids is goedgekeurd door de Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

KJS- nieuwsbrief 12 Schooljaar 2014-2015 26 maart. 2015 *Volgende nieuwsbrief 16 april 2015

KJS- nieuwsbrief 12 Schooljaar 2014-2015 26 maart. 2015 *Volgende nieuwsbrief 16 april 2015 KJS- nieuwsbrief 12 Schooljaar 2014-2015 26 maart. 2015 *Volgende nieuwsbrief 16 april 2015 Een bewogen week Vorige week was een week met veel afwisseling. Het was de week van het openbaar onderwijs. Deze

Nadere informatie

Schoolgids MAASLANDCOLLEGE

Schoolgids MAASLANDCOLLEGE 14 15 Schoolgids MAASLANDCOLLEGE Omwille van de leesbaarheid is in alle voorkomende gevallen de mannelijke vorm gebruikt. Daar waar docent, leerling staat, kunt u ook docente, leerlinge lezen. Overal waar

Nadere informatie

De staat van het onderwijs

De staat van het onderwijs De staat van het onderwijs Hoofdlijnen uit het Onderwijsverslag 2013/2014 De staat van het onderwijs Hoofdlijnen uit het Onderwijsverslag 2013/2014 inspectie van het onderwijs april 2015 inspectie van

Nadere informatie

Informatiegids van het Baudartius College voor leerlingen van groep 8 en hun ouders. Binnenste Buiten

Informatiegids van het Baudartius College voor leerlingen van groep 8 en hun ouders. Binnenste Buiten Informatiegids van het Baudartius College voor leerlingen van groep 8 en hun ouders 2011 Binnenste Buiten Inhoud Welkom 2 1 Waar staan wij voor? 5 2 Welke lijn kun je kiezen? 6 3 Wat kun je verwachten?

Nadere informatie

Wat heb je nou aan informatie zonder motivatie?

Wat heb je nou aan informatie zonder motivatie? Wat heb je nou aan informatie zonder motivatie? Een onderzoek onder leerlingen over de overgang en aansluiting van het vmbo-tl naar de havo en het mbo en de rol van loopbaanoriëntatiebegeleiding in dit

Nadere informatie

Ik heb mijzelf echt beter leren kennen. Ik weet nu zeker dat ik met jongeren wil werken (teamlid).

Ik heb mijzelf echt beter leren kennen. Ik weet nu zeker dat ik met jongeren wil werken (teamlid). Ik dacht dat ik de enige was, maar dat is niet zo! Als ik mijn droom wil realiseren, dan moet ik dat zelf doen! (leerling). Ik heb mijzelf echt beter leren kennen. Ik weet nu zeker dat ik met jongeren

Nadere informatie

23 maart 2015 schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 14

23 maart 2015 schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 14 Lijster eens Lijsterhof 6, 3772 AA Barneveld www.obs-delijster.nl 23 maart 2015 schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 14 Van de directie Een Lijstereens boordevol nieuws. Verder in deze nieuwsbrief 10 minuten

Nadere informatie

De Wijckwijzer. Deze week was de Avondvierdaagse. Alle kinderen die meededen: gefeliciteerd met deze sportieve prestatie!

De Wijckwijzer. Deze week was de Avondvierdaagse. Alle kinderen die meededen: gefeliciteerd met deze sportieve prestatie! De Wijckwijzer is de nieuwsbrief van onze school en wordt maandelijks per mail verstuurd aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van de van Asch van Wijckschool. Ook is de Wijckwijzer te vinden op het

Nadere informatie

h o e h e t l e r e n in p r a kt ij k sit u at ie s b e t e r k a n Genoeg te beleven, maar nog veel te leren

h o e h e t l e r e n in p r a kt ij k sit u at ie s b e t e r k a n Genoeg te beleven, maar nog veel te leren h o e h e t l e r e n in p r a kt ij k sit u at ie s b e t e r k a n Genoeg te beleven, maar nog veel te leren Colofon Genoeg te beleven, maar nog veel te leren Hoe het leren in praktijksituaties beter

Nadere informatie

Krachtige loopbaangerichte leeromgevingen in het (v)mbo: hoe werkt het?

Krachtige loopbaangerichte leeromgevingen in het (v)mbo: hoe werkt het? Krachtige loopbaangerichte leeromgevingen in het (v)mbo: hoe werkt het? M. Kuijpers, F. Meijers & J. Bakker September 2006 3 Krachtige loopbaangerichte leeromgevingen in het (v)mbo Dit onderzoek wordt

Nadere informatie

Krachtige loopbaangerichte leeromgevingen in het (v)mbo: hoe werkt het?

Krachtige loopbaangerichte leeromgevingen in het (v)mbo: hoe werkt het? Krachtige loopbaangerichte leeromgevingen in het (v)mbo: hoe werkt het? M. Kuijpers, F. Meijers & J. Bakker September 2006 3 Krachtige loopbaangerichte leeromgevingen in het (v)mbo Dit onderzoek wordt

Nadere informatie

Een voorbeeld voor. De betekenis van de Krajicek Scholarship. Jeroen Vermeulen & Paul Verweel

Een voorbeeld voor. De betekenis van de Krajicek Scholarship. Jeroen Vermeulen & Paul Verweel Een voorbeeld voor jongeren in de wijk De betekenis van de Krajicek Scholarship Jeroen Vermeulen & Paul Verweel Een voorbeeld voor jongeren in de wijk De betekenis van de Krajicek Scholarship Jeroen Vermeulen

Nadere informatie

Gebruik mij als kompas, ik ken de richting beter dan je denkt. Over begeleiding van mensen met ASS bij studie- en beroepskeuze

Gebruik mij als kompas, ik ken de richting beter dan je denkt. Over begeleiding van mensen met ASS bij studie- en beroepskeuze Gebruik mij als kompas, ik ken de richting beter dan je denkt Over begeleiding van mensen met ASS bij studie- en beroepskeuze Marijke van Son Studentnummer: 2171084 Juni 2012, Beek en Donk Onderzoeksbegeleider:

Nadere informatie

Berlage of Barlaeus?

Berlage of Barlaeus? Het schoolkeuzeproces door de ogen van Amsterdamse ouders Projectnummer: 11258 In opdracht van: DMO Lotje Cohen MSc drs. Idske de Jong dr. Esther Jakobs drs. Jeroen Slot Oudezijds Voorburgwal 300 Postbus

Nadere informatie

KIEZEN MOET [JE] KUNNEN Z E S PRAKTIJ K V O O R B E E L D E N VA N S T U D I E- EN BEROEPSKEUZEORIËNTAT I E I N H E T V M B O

KIEZEN MOET [JE] KUNNEN Z E S PRAKTIJ K V O O R B E E L D E N VA N S T U D I E- EN BEROEPSKEUZEORIËNTAT I E I N H E T V M B O KIEZEN MOET [JE] KUNNEN Z E S PRAKTIJ K V O O R B E E L D E N VA N S T U D I E- EN BEROEPSKEUZEORIËNTAT I E I N H E T V M B O KIEZEN MOET [JE] KUNNEN 2 Voorwoord Help ze kiezen! Een realistische en doordachte

Nadere informatie

E-Lab: kleine projecten met groot resultaat Nieuwbouw GGzE centrum kinder- en jeugdpsychiatrie PSV: bijzondere samenwerking

E-Lab: kleine projecten met groot resultaat Nieuwbouw GGzE centrum kinder- en jeugdpsychiatrie PSV: bijzondere samenwerking jaargang 8 nummer 2 2013 www.ggze.nl E-Lab: kleine projecten met groot resultaat Nieuwbouw GGzE centrum kinder- en jeugdpsychiatrie PSV: bijzondere samenwerking Colofon Dit magazine verschijnt vier keer

Nadere informatie

Ouderbijdrage: Wat is er mis met levend stratego? Toestroom asielzoekerskinderen: gat in de begroting

Ouderbijdrage: Wat is er mis met levend stratego? Toestroom asielzoekerskinderen: gat in de begroting MAGAZINE VOOR HET OPENBAAR ONDERWIJS Nummer 6, november 2014 Ouderbijdrage: Wat is er mis met levend stratego? Toestroom asielzoekerskinderen: gat in de begroting Passend onderwijs vereist andere manier

Nadere informatie

Van Bijsterveldt wenst deelnemers succes

Van Bijsterveldt wenst deelnemers succes Dit is een uitgave van Eerst de Klas Maart 2010 EERST DE klas Verderop in deze krant: 2 3 De eerste week voor de klas. Maak kennis met de deelnemers! Wat is Eerst de Klas? 6 7 Lerarenopleiding. Leiderschapsprogramma.

Nadere informatie

Studenten over succesfactoren en verbeterpunten in hun rekenonderwijs

Studenten over succesfactoren en verbeterpunten in hun rekenonderwijs Studenten over succesfactoren en verbeterpunten in hun rekenonderwijs Amsterdam, 28 april 2015 Voorwoord Ook wel eens gehad dat je docent een cruciale rekenfout maakte, waardoor de klas dacht dat ze het

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 Nummer 15, 24 april 2015

Schooljaar 2014-2015 Nummer 15, 24 april 2015 Schooljaar 2014-2015 Nummer 15, 24 april 2015 Kalender: 27 apr t/m 8 mei meivakantie 27 april Koningsdag, zie programma in de bijlage 29 april Schoolvoetbaltoernooi 5 mei Bevrijdingsdag, zie programma

Nadere informatie

Talentontwikkeling op de havo

Talentontwikkeling op de havo Talentontwikkeling op de havo Verhalen uit de praktijk regionale talentnetwerken Talentontwikkeling op de havo Verhalen uit de praktijk Talentontwikkeling op de havo Inhoudsopgave 1. Over deze publicatie

Nadere informatie