Datum: februari 2015 Schooljaar 2014/2015 nr. 4 AGENDA NIEUWS

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Datum: februari 2015 Schooljaar 2014/2015 nr. 4 AGENDA NIEUWS"

Transcriptie

1 Datum: februari 2015 Schooljaar 2014/2015 nr februari Nordwin College brede studiedag 21 februari t/m 1 maart Voorjaarsvakantie 3 maart Oudercontactavond leerjaar 4 5, 12 en 19 maart Technologieproject VMBO groen GL/TL en MBO Life Science 10 maart Informatieavond en presentatie sectorwerkstukken leerjaar 4 13 maart Afname Pisa toets 23 maart en 24 maart Schoolfotograaf VMBO 24 maart Schoolfotograaf MBO 25 maart Informatieavond leerwegen leerjaar 2 30 maart School Advies Raad (3e bijeenkomst) AGENDA Pisa toets 13 maart 2015 Wat is PISA? NIEUWS PISA is een internationaal onderzoek naar wat 15-jarige leerlingen weten en kunnen. PISA staat voor Programme for International Student Assessment. Het onderzoek is in 2000 gestart met als doel onderwijsstelsels over de hele wereld te vergelijken en uiteindelijk te verbeteren. Inmiddels doen ruim 70 landen over de hele wereld mee aan PISA. De resultaten van PISA geven inzicht in de kwaliteit van het onderwijs in die landen. Deelname aan PISA is daarom van groot belang voor Nederland. Wat houdt deelname aan PISA in? In Nederland doen ±200 scholen mee aan PISA. Op deze scholen worden 35 leerlingen geselecteerd om deel te nemen aan de toets. Al deze leerlingen maken op de toetsdag een computertoets en vullen een vragenlijst in. Een klein gedeelte van de leerlingen maakt daarnaast ook een toets Financiële geletterdheid. Na afloop van de PISA-toets ontvangen alle leerlingen een VVV-cadeaubon als dank voor hun deelname. Alle gegevens die verzameld worden, behandelen wij vertrouwelijk. Vanuit de onderzoeks-gegevens kunnen op geen enkele manier individuele personen worden geïdentificeerd. Ook de school van uw zoon of dochter krijgt de resultaten van individuele leerlingen niet te zien. Meer informatie over PISA vindt u op Alle leerlingen van onze school die hiervoor zijn geselecteerd en hun ouder(s)/verzorger(s), ontvangen van ons persoonlijk bericht hierover.

2 Nieuws Onderbouw en Bovenbouw Stagemap Na de voorjaarsvakantie gaan de leerlingen van leerjaar 2 aan de slag met de stagemap. In deze stagemap zitten verschillende opdrachten ter voorbereiding op de stage. Tijdens de coachuren bereiden de leerlingen zich via deze opdrachten voor op de stage in leerjaar 3. Praktische sector oriëntatie Woensdagmiddag 11 maart gaan alle leerlingen van leerjaar 2 naar ROC Friese Poort om kennis te maken met de Mboopleidingen die zij aanbieden. Een week van te voren krijgen de leerlingen een folder en kunnen ze uitzoeken wat er te doen is. Ze doen aan vier activiteiten mee. Het doel hiervan is oriëntatie op toekomstige beroepsmogelijkheden. Nadere informatie volgt. Schoolfotograaf Maandag 23 maart & dinsdag 24 maart is de schoolfotograaf weer in school om actuele foto's te maken van alle leerlingen en ook de groepsfoto's van de examenklassen worden op deze dagen gemaakt. Informatieavond leerwegen leerjaar 2 Woensdag 25 maart 19:30u: informatieavond betreffende de leerwegen in de bovenbouw voor ouder(s)/verzorger(s) en leerlingen van leerjaar 2. De uitnodiging hiervoor volgt in de week na de voorjaarsvakantie. Geen Grap Woensdag 1 april worden de rapporten leerjaar 1 & 2 meegegeven aan de leerlingen en krijgen de leerlingen van leerjaar 2 het leerwegadvies voor leerjaar 3 mee. Doedagen en Open Avond Gezellige sfeer en topdrukte Afgelopen dinsdag en woensdag hebben 430 leerlingen van groep 8 van de basisscholen de doedagen bezocht. Mooi om te zien dat zij voortreffelijk werden rondgeleid door onze eigen Nordwinnaars. Veel van deze basisschoolleerlingen kwamen s avonds met hun ouder(s) terug tijdens de open avond. Dit zorgde voor topdrukte in de school waar een enthousiast team klaar stond om alle vragen te beantwoorden. De positieve geluiden van onze bezoekers geven aan dat onze eigen leerlingen en het team allen ambassadeurs van Nordwin College Sneek zijn. Personeel Mevrouw M. de Jong Mevrouw M. de Jong is op vrijdag 13 februari bevallen van een zoon, Sil. De heer de Boer Op 12 januari is de heer J. de Boer bij Nordwin College gestart als docent Groene Ruimte. Hij werkt een dag bij ons in het VMBO. De rest van de week werkt hij bij het MBO in Leeuwarden. Hiermee is de ontstane vacature weer ingevuld. Griepgolf lijkt op zijn retour In januari hebben we zowel bij het personeel als bij de leerlingen te maken gehad met de griep. Hierdoor zijn er verschillende lessen uitgevallen. Na de voorjaarsvakantie hopen we dat iedereen weer in volle gezondheid inzetbaar is.

3 Roostermaker Nieuw adres Er is nu ook een adres U kunt dit gebruiken voor informatieve vragen over het rooster. Hiernaast kunt u hier ook de aanvragen voor de 10 minuten gesprekken met docenten naar toe mailen. Digitaal onderwijs Quayn Enkele collega s zijn al aan het testen met Quayn (portal voor digitaal toetsen). De al bestaande wintoetsen kunnen hier mee worden afgenomen zowel op de PC s als op de ipad. De eerste ervaringen zijn positief. Zie ook Problemen Wifi Kaatsland opgelost Door het afsluiten van een zakelijke internet verbinding zijn de problemen met de Wifi op het Kaatsland opgelost. Sterker nog op het Kaatsland hebben we nu de snelste verbinding van Nordwin College. Afname prestaties leerjaar 3 via N@tschool Direct na de voorjaarsvakantie gaan de leerlingen van leerjaar 3 tijdens de praktijkuren met prestaties aan de slag. Via onze Elektronische Leer Omgeving N@tschool hebben zij zich hiervoor kunnen inschrijven. Zij werken in groepen van 6 leerlingen en werken hierbij samen aan door hen zelf gekozen prestaties. Hieronder enkele de prestaties waaruit de leerlingen kunnen kiezen: Beheersbaar water Catch the Sunlight Een culturele route door Sneek Gezonde voeding en genoeg bewegen Mijn eerste boek Nieuw product voor een nieuwe markt Nieuwe banken in de kantine meer zitplaatsen Vorige week zijn 10 nieuwe eikenhouten banken geplaatst in de kantine. Zoals u hiernaast kunt zien zijn de banken enthousiast in gebruik genomen. De eerste vragen om meer banken zijn al binnen! School Advies Raad (SAR) School Advies Raad Maandag 30 maart is de 3e bijeenkomst van de School Advies Raad (SAR). Aan de orde komen in ieder geval het locatiejaarplan, het leerling statuut en de uitkomst tevredenheidsonderzoeken.

4 Nordwin College gast heer van De Groene Ronde 2015 op 8 en 9 april Het Evenement van het groene onderwijs Dit jaar vieren we het 25-jarig bestaan van AOC s en de AOC Raad en wordt de voorjaarsconferentie van het project Voorop in de Vergroening gehouden, boordevol inhoud en inspiratie. Groen is hotter dan ooit! Het belang van groen wordt steeds zichtbaarder. De Groene Ronde staat in het teken van de nieuwe groene economie & maatschappij en de jongeren die wij hiervoor opleiden. Kom naar Leeuwarden en wordt ondergedompeld in twee dagen innovatief groen onderwijs! 25 JAAR AOC S Remco Claassen Interactief programma in de regio Groene Plaza Marga Hoek Staatssecretaris Sharon Dijksma Collegetour met studenten (v)mbo Battle prijsvraag Voorop in de Vergroening De Groene Ronde is voor alle mensen uit het groene (v)mbo onderwijs: docenten, teamleiders, conciërges, directeuren, jongeren, bestuurders en verder voor iedereen die het groene onderwijs een warm hart toe draagt. Gastheer van de Groene Ronde 2015 is Nordwin College, locatie van het evenement is Agora 1, 8934 CJ Leeuwarden Nordwin Award Gala Donderdag 23 april 2015 Het is inmiddels een bijzondere traditie geworden: het NordWin Award Gala. Ook dit jaar organiseren we het gala, namelijk op donderdag 23 april Leerlingen en studenten kunnen een project aandragen waar ze trots op zijn. Uit alle inzendingen selecteert een jury 9 projecten (3x VMBO-groen, 3x MBO 1&2 en 3x MBO 3&4). Tijdens het NordWin Award Gala op donderdag 23 april kiest de jury de nummers 1, 2 of 3 per categorie. De nummers 1 ontvangen een wisseltrofee en de nummers 2 en 3 krijgen een beker. Ook is er nog een publieksprijs. Deze winnaars krijgen per deelnemer een bioscoopbon. Daarnaast krijgt iedereen een leuk aandenken. Aanmelden via school vóór 27 maart 2015.

5 Kort nieuws MBO Projectweek L&B Van 2 tot en met 6 maart is er voor de MBO leerlingen een projectweek Loopbaan en Burgerschap. Er is dan geen stage voor de 1e jaars en de leerlingen zijn de hele week bezig met onderwerpen als loopbaan, gezondheid, godsdienst, politiek, financiën enz. in de vorm van een gastles, workshop of opdracht. Verschillende personen instanties werken mee. Zoals de Gemeente Súdwest Fryslân, het Trimbosinstituut, ouders, een ex-gedetineerde, politie, vrijwilligers met een verhaal, enz. Op vrijdag 6 maart lopen alle eerstejaars leerlingen een dag mee met het werk van vader, moeder, buurvrouw, oom, tante of een andere bekende. Deze dag is afgeleid van het Canadese: Take our kids to work day. Al meer dan twintig jaar gaan daar elke eerste woensdag in november op bedrijven leerlingen/studenten met hun ouders mee naar het werk. Uit ervaring blijkt dat dit een hele goed aanzet is om het thuis te hebben over werk, opleiding, toekomst en je loopbaan! Project aanleg binnentuin SWV Fultura Hemdijk Leerlingen en studenten Nordwin College Heerenveen en Sneek Het samenwerkingsverband SWV Fultura waar Nordwin College Sneek deel vanuit maakt heeft sinds kort een nieuwe locatie aan de Hemdijk14 in Sneek. De binnentuin was toe aan een make-over. Leerlingen van Nordwin College Heerenveen en Sneek zorgen voor de uitvoering en zijn hiermee inmiddels gestart. De eerste leerervaring hebben ze al te pakken. Bij graaf werkzaamheden bleek dat alle regenwater afvoeren verstopt zijn en zullen moeten worden vervangen. Technologieproject VMBO groen GL/TL en MBO Life Sciences Voor de leerlingen van klas S3.7 en S3.8 De voorbereidingen voor het Technologieproject VMBO groen - MBO Life Sciences zijn in volle gang. Op donderdag 5, 12 en 19 maart bezoeken 62 leerlingen uit de 3e klas van de gemengd-theoretische leerweg van de locaties Sneek en Leeuwarden het MBO Life Sciences. Onder leiding van 40 eerstejaars studenten maken ze kennis met de opleidingen, met de beroepen na een opleiding Life Sciences en met het werken in de laboratoria. Ze krijgen college, gaan op excursie en doen proefjes rond water en voeding. Rode draad tussen de activiteiten is de presentatie waar de groepjes gedurende de drie weken naar toe werken: op de laatste dag is er een markt waarbij ze de opgedane kennis presenteren én laten zien wat ze aan vaardigheid rond het doen van de proeven hebben opgedaan. In de week van 26 maart mogen de beste groepjes hun proefjes op een basisschool uitvoeren. Bovendien winnen ze een mooie prijs. Een van de doelen van dit Technologieproject is een ervaringsgerichte, inhoudelijke kennismaking van de leerlingen van het Nordwin College met studenten en de opleidingen MBO Life Sciences, en met de kansrijke beroepen na deze opleidingen. De eerstejaars studenten MBO Life Sciences werken aan competenties als leiding geven, initiatief tonen en het vergroten van hun probleemoplossend vermogen.

NIEUWSBRIEF VSO DE ELIMSCHOOL

NIEUWSBRIEF VSO DE ELIMSCHOOL NIEUWSBRIEF VSO DE ELIMSCHOOL Elimschool nieuwsbrief periode: start schooljaar herfstvakantie 2015 16-10- 2015 Inhoud Personele situatie Belangrijke data Fotoproject Eigen kracht Toelaatbaarheidsverklaring

Nadere informatie

VMBO / MAVO in Bergschenhoek/Lansingerland INFORMATIEAVOND. www.wolfert.nl/pro

VMBO / MAVO in Bergschenhoek/Lansingerland INFORMATIEAVOND. www.wolfert.nl/pro INFORMATIEAVOND INFORMATIEAVOND Hartelijk welkom Informatieavond leerjaar 4 Dinsdag 1 september 2015 PROGRAMMA 1. Opening door N. van Bennekom, directeur 2. Thema avond ouders 28 september 3. Inrichting

Nadere informatie

Jaarplan VMBO 2015-2016 augustus

Jaarplan VMBO 2015-2016 augustus Jaarplan VMBO 2015-2016 augustus weeknummer 32 33 34 35 schoolweek 0 1 2 Zomervakantie SCHOOL OPEN maandag 3 10 24 12.00 uur Lunch OOP alle vestigingen 17 Centrale opening op HAVO/VWO vanaf 08.45 uur /

Nadere informatie

13.15-14.30 uur Introductie lj.3 woensdag 20-08-2014 Inhalen toetsen lj.4 08.15-15.00 uur Poldersportdag lj.3 08.30-14.30 uur Introductie lj.

13.15-14.30 uur Introductie lj.3 woensdag 20-08-2014 Inhalen toetsen lj.4 08.15-15.00 uur Poldersportdag lj.3 08.30-14.30 uur Introductie lj. Jaarplanning Wk Dag Datum Tijd Activiteit 34 maandag 18-08-2014 Start periode 1 dinsdag 19-08-2014 08.30-12.00 uur Introductie lj.4 08.30-14.30 uur Schoolfotograaf (volgens rooster) 08.30-14.00 uur Introductie

Nadere informatie

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1 Algemeen In deze nieuwsbrief hebben we weer informatie voor u op een rij gezet en kunnen we u laten meegenieten van allerlei leuke activiteiten die onlangs bij ons op school hebben plaatsgevonden. Cito-vo

Nadere informatie

Jaarplanning ouders en leerlingen

Jaarplanning ouders en leerlingen Jaarplanning ouders en leerlingen 2015-2016 Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

Ouderinformatie avond 4 MAVO

Ouderinformatie avond 4 MAVO Ouderinformatie avond 4 MAVO Maandag 14 september 2015 Tijd: 20.00 uur Mentor Eerste aanspreekpunt voor leerlingen Op de hoogte van resultaten & cijfers Eerste aanspreekpunt voor ouders (ziekte, cijfers

Nadere informatie

Kiezen, ontdekken & doen!

Kiezen, ontdekken & doen! BUSINESS SCHOOL BUSINESS SCHOOL christelijke school voor vmbo-mbo-hgl Kiezen, ontdekken Kiezen, ontdekken & doen! Veel praktijk en (digitale) vaardigheden Onderbouw op MBS & doen MBS in het kort Je werkt

Nadere informatie

Jaarplanning ouders en leerlingen

Jaarplanning ouders en leerlingen Jaarplanning ouders en leerlingen 2015-2016 Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer!

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! Welkom Met ons onderwijs willen we voor elke vmbo-leerling relevant zijn. Door ons onderwijs ontdekken leerlingen wat hen boeit, wat ze kunnen en waar

Nadere informatie

Sectorwerkstuk. Theoretische Leerweg. Klas 4 TL/M 2015-2016

Sectorwerkstuk. Theoretische Leerweg. Klas 4 TL/M 2015-2016 Sectorwerkstuk Theoretische Leerweg Klas 4 TL/M 2015-2016 Naam leerling Naam mentor/begeleider Inleiding Met het maken van dit sectorwerkstuk oefen je vaardigheden die je als leerling van het VMBO nodig

Nadere informatie

Jaarplanning ouders en leerlingen

Jaarplanning ouders en leerlingen Jaarplanning ouders en leerlingen 2015-2016 Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

Start nieuwe schooljaar

Start nieuwe schooljaar 2-9-2016 Start nieuwe schooljaar Op dinsdag 23 augustus werden de gangen van school na een heerlijke zomervakantie weer gevuld door de enthousiaste stemmen van de leerlingen. Dit jaar mogen we er 435 verwelkomen

Nadere informatie

Onderbouw op de MBS. Je krijgt alle lessen zoals op elke middelbare school, Nederlands, Engels, wiskunde enz.

Onderbouw op de MBS. Je krijgt alle lessen zoals op elke middelbare school, Nederlands, Engels, wiskunde enz. MBS in het kort VMBO bl/kl/gl Het Groene Lyceum(tl/gl/havo niveau) mbo 2 en 4 Tweejarige brugklas LWOO (bl-niveau) ipads, boeken en schriften Veel praktijklessen Je start met een brugklaskamp in ljr. 1

Nadere informatie

AUGUSTUS. ma 30 x di 31 x wo 1 x do 2 x vr 3 x. ma 6 x di 7 x wo 8 x do 9 x vr 10 x. ma 13 x di 14 x wo 15 x do 16 x vr 17 x.

AUGUSTUS. ma 30 x di 31 x wo 1 x do 2 x vr 3 x. ma 6 x di 7 x wo 8 x do 9 x vr 10 x. ma 13 x di 14 x wo 15 x do 16 x vr 17 x. versie 15 03 12 JAARAGENDA cursus 2012-2013 (voorlopig) AUGUSTUS week dag datum locatie 31 32 33 ma 30 di 31 wo 1 do 2 vr 3 ma 6 di 7 wo 8 do 9 vr 10 ma 13 di 14 wo 15 do 16 vr 17 34 35 ma 20 di 21 wo

Nadere informatie

WELKOM OP HET GROENE LYCEUM!

WELKOM OP HET GROENE LYCEUM! De andere route naar het hbo! WELKOM OP HET GROENE LYCEUM! Binnenkort ga jij naar het voortgezet onderwijs. Een grote stap! Kun je goed leren, maar ben je ook praktisch ingesteld? Dan past het Groene Lyceum

Nadere informatie

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer!

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! Welkom Met ons onderwijs willen we voor elke VMBO leerling relevant zijn. Door ons onderwijs ontdekken leerlingen wat hen boeit, wat ze kunnen en waar

Nadere informatie

Bogerman Koudum. Informatieavond klas 4 30 oktober 2012

Bogerman Koudum. Informatieavond klas 4 30 oktober 2012 Bogerman Koudum Informatieavond klas 4 30 oktober 2012 1 Programma van vanavond: Ontvangst, welkom en algemene info Dit schooljaar: Examen: PTA Voorwaarden om te slagen Vervolgopleiding kiezen: Mogelijkheden

Nadere informatie

Jaarplanning

Jaarplanning Augustus Jaarplanning 2019-2020 Week 34 1 e schoolweek ma 19 Start Periode 1 en 5 Ontruimingsoefening in deze periode APV Ontvangst en kennismaking leerlingen Fotograaf (HKR) Jaaropening alle locaties

Nadere informatie

Wk Dag Datum Tijd Activiteit

Wk Dag Datum Tijd Activiteit 34 maandag 17-08-2015 Start periode 1 dinsdag 18-08-2015 08.30-12.00 uur Introductie lj.4 08.30-14.30 uur Schoolfotograaf (volgens rooster) 08.30-14.00 uur Introductie lj.1 09.00-15.00 uur Introductie

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. In deze nieuwsbrief. Schooljaar 2013-2014 April nr. 7

Nieuwsbrief Ouders. In deze nieuwsbrief. Schooljaar 2013-2014 April nr. 7 Beste ouder(s)/verzorger(s), In mijn voorwoord in de voorgaande nieuwsbrief maakte ik melding van het feit dat er enquêtes uitgezet zouden gaan worden. De ouders van leerlingen in het 1 e en 3 e leerjaar

Nadere informatie

Informatieavond 11 november 2013

Informatieavond 11 november 2013 Informatieavond 11 november 2013 Dhr. Boon Teamleider 2/3/4 GL/TL Dhr. Van Dijk Mentor TL + examensecretaris 1 Advies basisschool VMBO Wat houdt dat in? Vier leerwegen: Basis beroeps Kader beroeps Gemengd

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei/juni/juli 16 162015

Nieuwsbrief mei/juni/juli 16 162015 Nn Nieuwsbrief mei/juni/juli 16 162015 Nog maar enkele weken De meivakantie ligt net achter ons maar met een schuin oog kijken we alweer naar de komende periode. Nog maar 9 weken en dan begint de zomervakantie!

Nadere informatie

Ondernemen, Welzijn & Sport

Ondernemen, Welzijn & Sport christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Ondernemen, Welzijn & Sport Onderwijs maken we samen! Wat ga je leren? Wat wil je doen en meemaken? Wat kies je? Dat ontdekken we samen: jij, je ouders/verzorgers

Nadere informatie

Mbo avond Minkema. Uitleg over het mbo en het studiekeuzeproces

Mbo avond Minkema. Uitleg over het mbo en het studiekeuzeproces Mbo avond Minkema Uitleg over het mbo en het studiekeuzeproces MBO-avond Minkema Voorstellen Doel en inhoud presentatie (verschillen vmbo-mbo, aanbieders, opleidingen, studiekeuzeproces, aanmelden etc.)

Nadere informatie

groene lyceum het Kom naar DE GROENE ROUTE NAAR HET HBO WWW.GROENEWELLE.NL

groene lyceum het Kom naar DE GROENE ROUTE NAAR HET HBO WWW.GROENEWELLE.NL Kom naar het groene lyceum WWW.GROENEWELLE.NL SCHOOLJAAR 15/16 DE GROENE ROUTE NAAR HET HBO Ondernemend onderwijs voor slimme doeners in een groene omgeving. Dat is Het Groene Lyceum van De Groene Welle.

Nadere informatie

ACTIVITEITENROOSTER

ACTIVITEITENROOSTER September ACTIVITEITENROOSTER 2016-2017 Week 36 1 e schoolweek ma 05 Start Periode 1 en 5 Deze periode worden 3 dagen ckv-activiteiten ingepland Ontruimingsoefening in deze periode Coaching bijeenkomst

Nadere informatie

VMBO / VMBO in Bergschenhoek/Lansingerland INFORMATIEAVOND. Hartelijk welkom. op de informatieavond leerjaar september

VMBO / VMBO in Bergschenhoek/Lansingerland INFORMATIEAVOND. Hartelijk welkom. op de informatieavond leerjaar september VMBO / VMBO in Bergschenhoek/Lansingerland INFORMATIEAVOND Hartelijk welkom op de informatieavond leerjaar 4 15 september 2014 PROGRAMMA 1. Opening door N. van Bennekom, directeur 2. Inrichting van het

Nadere informatie

Informatieboekje Voortgezet Onderwijs

Informatieboekje Voortgezet Onderwijs Informatieboekje Voortgezet Onderwijs 1 2 Voorwoord Dit informatieboekje geeft een overzicht van de belangrijkste gegevens over het VMBO, Havo en VWO. Hoe het VMBO is opgebouwd, welke vakken in de onderbouw

Nadere informatie

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school KRALINGEN christelijke school voor mavo+ en vmbo Je bent iemand, je kunt iets en We kennen elkaar hier allemaal Je kunt hier ook na school veel doen Kleine, veilige en sfeervolle school je hoort erbij

Nadere informatie

JAAROVERZICHT 2014-2015 RSG LINGECOLLEGE LOCATIE TEISTERBANTLAAN

JAAROVERZICHT 2014-2015 RSG LINGECOLLEGE LOCATIE TEISTERBANTLAAN JAAROVERZICHT 2014-2015 RSG LINGECOLLEGE LOCATIE TEISTERBANTLAAN Tiel, 5 oktober 2014 Betreft: Activiteitenkalender schooljaar 2014-2015 Geachte ouders/verzorgers, beste leerlingen, Het schooljaar is weer

Nadere informatie

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school Beste ouder/verzorger, Uw kind gaat binnenkort naar de middelbare school. Een spannende tijd. Samen met uw kind bezoekt

Nadere informatie

Data Klas Omschrijving Welkom! Volleybalsportdagen en Topscore Ouder info 2 maart 2019

Data Klas Omschrijving Welkom! Volleybalsportdagen en Topscore Ouder info 2 maart 2019 Data Klas Omschrijving 25 2 t/m 8 3 3 Leefwereld Bindelmeer Revue 3 Volleybalsportdag 7 3 3 Scholenmarkt 3 t/m 5 3 t/m 3 Toetsweek 3 t/m 5 3 3 SE 2 Maatschappijleer 3 t/m 5 3 4 Rekentoets 2 3 4 Ouderen

Nadere informatie

Melanchthon Business nieuws (december 2013)

Melanchthon Business nieuws (december 2013) Melanchthon Business nieuws (december 2013) Nieuwsbrief voor ouders en leerlingen van Melanchthon Business School ----------------------------------------------- Algemeen Inleiding Via deze nieuwsbrief

Nadere informatie

Belangrijke data voor ouders en leerlingen, locatie Joost de Jonge

Belangrijke data voor ouders en leerlingen, locatie Joost de Jonge Belangrijke data voor ouders en leerlingen, locatie Joost de Jonge 2015-2016 Augustus ma24 Start periode 1 ma 24 di 25 do 27 vr 28 vr 28 14.00 uur ontvangst 1 e leerjaar, 14.30 uur ontvangst 2 e leerjaar,

Nadere informatie

HBM, dé school met aandacht voor jou!

HBM, dé school met aandacht voor jou! Nieuwsbrief HBM januari hbmadministratie@dehbm.nl E-mail niet goed leesbaar? Klik hier! HBM, dé school met aandacht voor jou! Woord van de schoolleiding Beste ouders/verzorgers, Heemstede, januari 2019

Nadere informatie

Informatieavond. Klas 4Ha en 4Hb

Informatieavond. Klas 4Ha en 4Hb Informatieavond Klas 4Ha en 4Hb Infoavond Klas 4ha en 4hb Welkom Begeleiding dit jaar Lesprogramma klas 4 Examens & zak- en slaagregeling Overgangsregeling naar klas 5 versnelde route Mbo-deel + Stage

Nadere informatie

Informatieboekje Voortgezet Onderwijs

Informatieboekje Voortgezet Onderwijs Informatieboekje Voortgezet Onderwijs 1 2 Voorwoord Dit informatieboekje geeft een overzicht van de belangrijkste gegevens over het VMBO, Havo en VWO. Hoe het VMBO is opgebouwd, welke vakken in de onderbouw

Nadere informatie

Augustus Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag

Augustus Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Augustus 205 ZOMER T/M 2 AUGUSTUS 2 4 5 6 7 8 9 0 2 4 5 6 7 8 9 20 2 22 2 24 Kamp klas ABD 0 Introductiedag klas tm 4 Kamp klas ABD Introductiedag klas tm Schoolfotograaf klas tm (CEFG) Kamp klas ABD terug

Nadere informatie

Nieuwsbulletin basisschool De Grienden Maandag 3 november 2014

Nieuwsbulletin basisschool De Grienden Maandag 3 november 2014 Nieuwsbulletin basisschool De Grienden Maandag 3 november 2014 Belangrijke data schooljaar 2014-2015 Maandag 10 november Rapportbespreking Dinsdag 11 november Rapportbespreking Vrijdag 5 december Sinterklaasfeest

Nadere informatie

Informatieavond 14 september VMBO 4 MAVO XL Gemengd/theoretische leerweg. Examenjaar

Informatieavond 14 september VMBO 4 MAVO XL Gemengd/theoretische leerweg. Examenjaar WELKOM 0 Informatieavond 14 september 2016 VMBO 4 MAVO XL Gemengd/theoretische leerweg Examenjaar 3 Programma MAVO 4 Welkom / algemene informatie T. Meurs Examen B. Godfried Engelandreis G. v. Hoof Bijeenkomst

Nadere informatie

INFOBLAD - Dier & Welzijn

INFOBLAD - Dier & Welzijn INFOBLAD - Dier & Welzijn MBO- Opleidingsinformatie Hou je van dieren? Dat is een mooi begin! Kun je goed omgaan met dieren én mensen en ben je iemand die van aanpakken weet? Dan is de opleiding MBO- iets

Nadere informatie

kw sw Datum Omschrijving 33 0 ma 10-08-15 zomervakantie 33 0 di 11-08-15 zomervakantie 33 0 wo 12-08-15 zomervakantie 33 0 do 13-08-15 zomervakantie

kw sw Datum Omschrijving 33 0 ma 10-08-15 zomervakantie 33 0 di 11-08-15 zomervakantie 33 0 wo 12-08-15 zomervakantie 33 0 do 13-08-15 zomervakantie 33 0 ma 10-08-15 zomervakantie 33 0 di 11-08-15 zomervakantie 33 0 wo 12-08-15 zomervakantie 33 0 do 13-08-15 zomervakantie 33 0 vr 14-08-15 zomervakantie 34 1 ma 17-08-15 Boeken halen 3de jaars; Info

Nadere informatie

kw sw Datum Omschrijving 33 0 ma 10-08-15 zomervakantie 33 0 di 11-08-15 zomervakantie 33 0 wo 12-08-15 zomervakantie 33 0 do 13-08-15 zomervakantie

kw sw Datum Omschrijving 33 0 ma 10-08-15 zomervakantie 33 0 di 11-08-15 zomervakantie 33 0 wo 12-08-15 zomervakantie 33 0 do 13-08-15 zomervakantie 33 0 ma 10-08-15 zomervakantie 33 0 di 11-08-15 zomervakantie 33 0 wo 12-08-15 zomervakantie 33 0 do 13-08-15 zomervakantie 33 0 vr 14-08-15 zomervakantie 34 1 ma 17-08-15 Boeken halen 3de jaars; Info

Nadere informatie

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school KRALINGEN christelijke school voor mavo+ en vmbo Je bent iemand, je kunt iets en We kennen elkaar hier allemaal Je kunt hier ook na school veel doen Kleine, veilige en sfeervolle school je hoort erbij

Nadere informatie

Welkom op de informatieavond TOT maandag 20 april 2015

Welkom op de informatieavond TOT maandag 20 april 2015 Welkom op de informatieavond TOT maandag 20 april 2015 TOT opleiding Uilenhof (MAVO+*) *MAVO + = MAVO met Technologie TOT opleiding Da Vinci (ROC MKE*) *ROC MKE = MBO Midden Kader Engineering TOT opleiding

Nadere informatie

Aan: Ouders/verzorgers van leerlingen klas 4. Amsterdam, 14 april 2015. Betreft: belangrijke data examens. Geachte ouders/verzorgers,

Aan: Ouders/verzorgers van leerlingen klas 4. Amsterdam, 14 april 2015. Betreft: belangrijke data examens. Geachte ouders/verzorgers, Aan: Ouders/verzorgers van leerlingen klas 4 Amsterdam, 14 april Betreft: belangrijke data examens Geachte ouders/verzorgers, Het eerste gedeelte van het examen, de praktijk examens, zitten er (bijna)

Nadere informatie

MELANCHTHON KRALINGEN. christelijke school voor mavo+ en vmbo JE BENT IEMAND, JE KUNT IETS EN JE HOORT ERBIJ

MELANCHTHON KRALINGEN. christelijke school voor mavo+ en vmbo JE BENT IEMAND, JE KUNT IETS EN JE HOORT ERBIJ MELANCHTHON KRALINGEN christelijke school voor mavo+ en vmbo JE BENT IEMAND, JE KUNT IETS EN JE HOORT ERBIJ Je bent iemand, je kunt iets en je hoort erbij het is hier klein, veilig en gezellig onze mavo/tl-afdeling

Nadere informatie

Geachte ouders en verzorgers, Bij deze ontvangt u de achtste mededelingen vanuit het Sterren College.

Geachte ouders en verzorgers, Bij deze ontvangt u de achtste mededelingen vanuit het Sterren College. Voor ouders en verzorgers MEDEDELINGEN STERREN COLLEGE 2016 2017: Geachte ouders en verzorgers, Bij deze ontvangt u de achtste mededelingen vanuit het Sterren College. Nummer 8: 23 juni 2017 PERSONEEL:

Nadere informatie

Groepering leerjaar 1 schooljaar

Groepering leerjaar 1 schooljaar 1 Groepering leerjaar 1 schooljaar 2019-2020 basis-/kaderberoepsgerichte leerweg theoretische leerweg TL/havo havo/vwo vwo Regulier Accent Emmalaan Oranjelaan Wilhelminalaan 2 Hoe begeleiden we de overstap

Nadere informatie

AGENDA OKTOBER 2015. Maandag 19 oktober Herfstvakantie t/m vrijdag 23 oktober 2015. Maandag 26 oktober Huiswerkvrij (klas 1+2)

AGENDA OKTOBER 2015. Maandag 19 oktober Herfstvakantie t/m vrijdag 23 oktober 2015. Maandag 26 oktober Huiswerkvrij (klas 1+2) Nummer 4 16 oktober 2015 AGENDA OKTOBER 2015 Maandag 19 oktober Herfstvakantie t/m vrijdag 23 oktober 2015 Maandag 26 oktober Huiswerkvrij (klas 1+2) Woensdag 28 oktober Schoolexamen (SE) week 1 (klas

Nadere informatie

conceptversie _KJO 4

conceptversie _KJO 4 zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag 19 augustus 20 augustus 21 augustus 22 augustus 23 augustus 24 augustus 25 augustus Week 34 1 e Opening schooljaar 13.30 introductie onderbouw

Nadere informatie

Talent. voor de Toekomst! Informatie Saenredam College

Talent. voor de Toekomst! Informatie Saenredam College Talent voor de Toekomst! Informatie Saenredam College 201 4 5 /201 Inhoudsopgave Dit hebben we speciaal voor jou geschreven 2 Openbare school Open avond VMBO bij het Saenredam College 3 Onderbouw Nieuwe

Nadere informatie

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014

INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 INFOBOEKJE KLAS 4 2013-2014 1 Inhoud Inleiding 3 Schoolexamen 4 1. SE PTA. Wat betekenen deze afkortingen? 2. Herkansingen 3. Tijdens het Schoolexamen Rekenexamen 6 Info van de decaan 7 Maatschappelijke

Nadere informatie

SG Nelson Mandela. mavo en mavo/havo algemeen toegankelijk

SG Nelson Mandela. mavo en mavo/havo algemeen toegankelijk SG Nelson Mandela mavo en mavo/havo algemeen toegankelijk Dalton is een Daltonschool Zo wil Scholengemeenschap Nelson Mandela bekend staan. In een open sfeer bepalen de leerlingen zelf voor een deel hun

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2018

NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2018 NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2018 VOORWOORD Beste lezer, Voor alle scholen van voortgezet onderwijs staat deze periode van het jaar in het teken van de voorlichting aan de leerlingen van groep 8 (en steeds vaker

Nadere informatie

Welkom ouders van t Zonnewiel

Welkom ouders van t Zonnewiel Welkom ouders van t Zonnewiel Presentatie over: De overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs en de scholen van Het Baken in Almere Onderwijsdoorstroomschema LWOO, wat is dat? LWOO op Stad

Nadere informatie

woensdag 7 oktober 2015 O&O: excusrie Leeuwarden Wereld Water College met havo 4 en vwo 4 en 5

woensdag 7 oktober 2015 O&O: excusrie Leeuwarden Wereld Water College met havo 4 en vwo 4 en 5 dag en datum tijdstip omschrijving Oktober 2015 vrijdag 2 oktober 2015 dinsdag 6 oktober 2015 19.30 uur audities musical (zang en dans) woensdag 7 oktober 2015 O&O: excusrie Leeuwarden Wereld Water College

Nadere informatie

LOCATIE BUITENBAAN. Juniorcollege. OSG Sevenwolden

LOCATIE BUITENBAAN. Juniorcollege. OSG Sevenwolden LOCATIE BUITENBAAN Leerlingen van de basisscholen uit Heerenveen en omgeving met schoolkeuze advies vmbo theoretisch, havo of vwo kunnen instromen op de locatie Buitenbaan. Binnen het vmbo is leerwegondersteunend

Nadere informatie

Programma einde schooljaar 2013-2014 en start schooljaar 2014-2015

Programma einde schooljaar 2013-2014 en start schooljaar 2014-2015 Programma einde schooljaar 2013-2014 en start schooljaar 2014-2015 Einde schooljaar 2013-2014 Week 28 maandag 7 juli, leerling-/oudergesprekken, leerling-/oudergesprekken uitstapje Efteling dinsdag 8 juli

Nadere informatie

AUGUSTUS. ma 30 x di 31 x wo 1 x do 2 x vr 3 x. ma 6 x di 7 x wo 8 x do 9 x vr 10 x. ma 13 x di 14 x wo 15 x do 16 x vr 17 x.

AUGUSTUS. ma 30 x di 31 x wo 1 x do 2 x vr 3 x. ma 6 x di 7 x wo 8 x do 9 x vr 10 x. ma 13 x di 14 x wo 15 x do 16 x vr 17 x. versie 15 03 12 JAARAGENDA cursus 2012-2013 (voorlopig) AUGUSTUS week dag datum locatie 31 32 33 ma 30 di 31 wo 1 do 2 vr 3 ma 6 di 7 wo 8 do 9 vr 10 ma 13 di 14 wo 15 do 16 vr 17 34 35 ma 20 di 21 wo

Nadere informatie

JAAROVERZICHT RSG LINGECOLLEGE LOCATIE TEISTERBANTLAAN

JAAROVERZICHT RSG LINGECOLLEGE LOCATIE TEISTERBANTLAAN JAAROVERZICHT RSG LINGECOLLEGE LOCATIE TEISTERBANTLAAN Aan de ouders/verzorgers van leerlingen RSG Lingecollege locatie Teisterbantlaan Tiel, 26 september 2013 Betreft: Activiteitenkalender schooljaar

Nadere informatie

Maak nu de opdrachten in deze lesbrief en kom erachter of jij je keuze al kunt maken!

Maak nu de opdrachten in deze lesbrief en kom erachter of jij je keuze al kunt maken! Beste leerling, Kiezen is best lastig, zeker als het om een vervolgopleiding gaat. Om je hierbij te helpen is er LOB, Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding. Iedere vo-school geeft hier op zijn eigen manier

Nadere informatie

Jaarplanning uur

Jaarplanning uur Jaarplanning 2013-2014 (wijzigingen en typefouten voorbehouden) 35 dinsdag 27-08-2013 08.30-12.00 uur Introductieprogramma lj.4; ophalen rooster woensdag 28-08-2013 donderdag 29-08-2013 08.30-14.00 uur

Nadere informatie

Elke dag vertrouwd. Sint-Michielsgestel. elke dag een uitdaging

Elke dag vertrouwd. Sint-Michielsgestel. elke dag een uitdaging Elke dag vertrouwd Sint-Michielsgestel elke dag een uitdaging Van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is een hele verandering. Als het aan het Elde College in Sint-Michelsgestel ligt, een prettige

Nadere informatie

Agenda schooljaar 2016/2017

Agenda schooljaar 2016/2017 Agenda schooljaar 2016/2017 Oktober 2016 Wo. 12 oktober 2016 MR vergadering Doetinchem Do. 13 oktober 2016 Klas 2A, 2B, 2C Excursie Openluchtmuseum Arnhem Sla je slag! Do. 13 oktober 2016 Leerjaar 3 CKV

Nadere informatie

Welkom! Bewust de wereld in! Korte casus. vmbo BBL vmbo KBL vmbo GL. Bewust de wereld in! Bewust de wereld in! Bewust de wereld in!

Welkom! Bewust de wereld in! Korte casus. vmbo BBL vmbo KBL vmbo GL. Bewust de wereld in! Bewust de wereld in! Bewust de wereld in! Welkom! vmbo BBL vmbo KBL vmbo GL Korte casus Voor wie? Veel doén, veel ontdekken WereldPlan! Bovenbouw en doorstroom L.O.B. Gemengde Leerweg Aandacht en begeleiding Rapportage map ipad Inschrijven 1 Voor

Nadere informatie

MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS /VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM

MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS /VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM ECHTEN S CONTACT Nr 5 - februari 2011 MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS /VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM Op de hoogte De afgelopen periode zijn er ook bij ons op school veel zieken

Nadere informatie

Donderdag 18 september 2014

Donderdag 18 september 2014 Donderdag 18 september 2014 Informatieavonden op de Vroonhoeve Beste ouders en verzorgers, de leden van de MR en de AC nodigen u bij deze van harte uit voor de informatieavonden van a.s. maandag (onderbouw)

Nadere informatie

Jaarplanning ouders en leerlingen

Jaarplanning ouders en leerlingen Jaarplanning ouders en leerlingen 2015-2016 Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

WELKOM OP HET VMBO MAASLAND.

WELKOM OP HET VMBO MAASLAND. WELKOM OP HET VMBO MAASLAND www.lentiz.nl/vmbo-maasland Hallo leerlingen uit groep 8! Dit is een heel belangrijk jaar. Je zit nu in de laatste groep van de basisschool en volgend jaar ga je naar het voortgezet

Nadere informatie

Praktijkonderwijs werkt!

Praktijkonderwijs werkt! DE VENEN Praktijkonderwijs werkt! Ontdek hoe het werkt op 20 januari! Waar wil jij een pro in worden? Bij ons op school leer je vooral door te doen! Op school én in de praktijk, via stages. Je kunt bij

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Schooljaar Aflevering 4 30 november 2018

NIEUWSBRIEF Schooljaar Aflevering 4 30 november 2018 NIEUWSBRIEF Schooljaar 2018-2019 Aflevering 4 30 november 2018 Algemeen Maandrooster december 13-dec Start J-uur periode 2 20-dec KL 3-4 20:00-00:00 Kerstgala 21-dec KL 1-2 9:30-11:30 Kerstviering Nieuwsbrief

Nadere informatie

JAARAGENDA SCHOOLJAAR LOCATIE GROU

JAARAGENDA SCHOOLJAAR LOCATIE GROU JAARAGENDA SCHOOLJAAR 2017 2018 LOCATIE GROU Verklaring afkortingen: CE Centraal Examen SE Schoolexamen OKTOBER 2017 40 maandag 2 oktober 19.30 uur: Ouderraad dinsdag 3 oktober woensdag 4 oktober donderdag

Nadere informatie

zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag 18 augustus 19 augustus 20 augustus 21 augustus 22 augustus 23 augustus 24 augustus

zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag 18 augustus 19 augustus 20 augustus 21 augustus 22 augustus 23 augustus 24 augustus zondag maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag 18 augustus 19 augustus 20 augustus 21 augustus 22 augustus 23 augustus 24 augustus Week 34 1 e Opening schooljaar Vanaf 13.00 uur ontvangst leerlingen.

Nadere informatie

Jaarplanning decanaat Mavo-tl 3

Jaarplanning decanaat Mavo-tl 3 Jaarplanning decanaat Mavo-tl 3 Decanen Farel College Sjoerd Tolsma Roos Wubben E-mail: decanaat@farel.nl U vindt ons in de kamer achter het computerlokaal (013) Versie 1 sept 2015 RW 1 Jaarplanning decanaat

Nadere informatie

EVEN KENNIS MAKEN. Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2016

EVEN KENNIS MAKEN. Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2016 EVEN KENNIS MAKEN Informatie voor nieuwe brugklasleerlingen 2016 De eerste jaren werken we vooral nog in thema s en met het spreekwoord van onze school: Willen, worden en zijn. Maar in latere jaren werken

Nadere informatie

www _ 1

www _ 1 www.veenoord.info 1 Op Veenoord heb jij de regie in handen! Je volgt je eigen persoonlijke leerroute en doet waar mogelijk vakken op een hoger niveau (BB/ KB/TL). Je leert eigen keuzes maken en zet prestaties

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

Gezellig koffie of thee drinken. dinsdag 26 augustus woensdag 20 augustus 2014 donderdag 21 augustus vrijdag 29 augustus 2014

Gezellig koffie of thee drinken. dinsdag 26 augustus woensdag 20 augustus 2014 donderdag 21 augustus vrijdag 29 augustus 2014 Jaar overzicht schooljaar 2014-2015. Ondanks dat dit overzicht met zorg is samengesteld kan het voorkomen data gewijzigd worden of er meer activiteiten worden gepland. In het Rembrandtnieuws zal daarom

Nadere informatie

Obs Het Palet Javastraat 5 2405 CS Alphen aan den Rijn 0172 472380 www.obs-palet.nl info@obs-palet.nl

Obs Het Palet Javastraat 5 2405 CS Alphen aan den Rijn 0172 472380 www.obs-palet.nl info@obs-palet.nl Datum: 9 april 2015 Obs Het Paas activiteit Op donderdag 2 april stond de school in het teken van de paasviering. s Morgens hebben de kinderen paaseieren gezocht, die door de paashaas in het Burgemeester

Nadere informatie

Nummer 20 23 januari 2015 20142014november 2014 september 2014

Nummer 20 23 januari 2015 20142014november 2014 september 2014 Agenda 10 februari 19.30 uur-20.30 uur Informatieavond voor ouders van toekomstige 4-jarigen die een schoolkeuze moeten maken 12 februari 9.00 uur- 11.00 uur Open huis voor ouders van toekomstige 4-jarigen

Nadere informatie

EDITIE 3 9 FEBRUARI 2018 MENU

EDITIE 3 9 FEBRUARI 2018 MENU EDITIE 3 9 FEBRUARI 2018 MENU -------------------- ---------- PROJECT GRIP OP GELD Van 5 t/m 16 maart doen alle leerlingen uit klas 3 met het vak economie mee met het project Grip op Geld. Dit project

Nadere informatie

Nieuws St. Gregoriusschool

Nieuws St. Gregoriusschool Blauwhuis, 27 januari 2017 06 Nieuws St. Gregoriusschool Inhoud Agenda Personele zaken Kanjertraining KMPO Enquête school Keuze Eindtoets Kwartiergesprekken groep 8 advisering V.O. Schoonmaakavond Jaarvergadering

Nadere informatie

lauwers college informatie voor groep 8

lauwers college informatie voor groep 8 lauwers college informatie voor groep 8 Het is bijna zover... Kies de beste school voor jou Weet jij al welke school bij jou past? Nog even en dan ga je naar een nieuwe school. Samen met je ouders en je

Nadere informatie

ACTIVITEITENROOSTER 2015-2016

ACTIVITEITENROOSTER 2015-2016 ACTIVITEITENROOSTER 2015-2016 Augustus-September Week 36 1 e schoolweek ma 31 Start Periode 1 Deze periode worden 3 dagen ckv-activiteiten ingepland Ontruimingsoefening in deze periode Instructie LWOO

Nadere informatie

Op 12 maart is er een informatieavond over de profiel- en vakkenpakketkeuze.

Op 12 maart is er een informatieavond over de profiel- en vakkenpakketkeuze. MAVO 2 Profielkeuze Klas 2 is een belangrijk jaar wat betreft de oriëntatie op de verschillende profielen. Op maandag 9 april moeten de leerlingen hun definitieve profiel- en vakkenpakket keuze maken.

Nadere informatie

INFOBLAD - Tuin, Park & Landschap

INFOBLAD - Tuin, Park & Landschap INFOBLAD - Tuin, Park & Landschap MBO-hovenier Opleidingsinformatie Ben je ondernemend, werk je graag in de buitenlucht en hou je van aanpakken? Dan past de opleiding MBO-hovenier bij jou. 1. Over de opleiding

Nadere informatie

Wim van VMBO Amersfoort On Stage. Kunt u enthousiast vertellen over uw beroep?

Wim van VMBO Amersfoort On Stage. Kunt u enthousiast vertellen over uw beroep? Jaargang 1, nummer 5, 28 oktober 2016 Hervorming Maandag 31 oktober 2016 is het 499 jaar geleden dat de monnik Maarten Luther zijn stellingen aan de deur van de kerk in Wittenberg spijkerde. Een daad die

Nadere informatie

Special voor bijna-brugklassers en ouders

Special voor bijna-brugklassers en ouders Special voor bijna-brugklassers en ouders JOUW toekomst begint hier! Leren = doen Vakcollege Maarsbergen Leren door doen voor alle leerlingen in het vmbo Beste bijna-brugklassers, ouders/verzorgers, Fijn

Nadere informatie

Jaarplanning

Jaarplanning 33 maandag 13-8-2018 vakantie docenten en leerlingen dinsdag 14-8-2018 woensdag 15-8-2018 donderdag 16-8-2018 vrijdag 17-8-2018 zaterdag 18-8-2018 zondag 19-8-2018 34 maandag 20-8-2018 1 leerlingen vrij

Nadere informatie

Elke dag een ontdekking

Elke dag een ontdekking Elke dag een ontdekking vmbo elke dag een uitdaging Uw zoon of dochter heeft een vmbo advies. Nu volgt de uitdaging van het kiezen van de juiste school. Een school waar uw kind zich prettig voelt en die

Nadere informatie

vmbo tl en gl een Calvijn school

vmbo tl en gl een Calvijn school vmbo tl en gl Zuidermavo mavo e v e i t r o p s e d et m d i u Z p o o ute r o v a H een Calvijn school Beste ouder/verzorger, Uw kind stapt binnenkort over naar het voortgezet onderwijs. Een mooi, maar

Nadere informatie

Het PENTA college in Hoogvliet is sinds augustus 2014 een gecertificeerde BUSINESS SCHOOL voor mavo en havo-top.

Het PENTA college in Hoogvliet is sinds augustus 2014 een gecertificeerde BUSINESS SCHOOL voor mavo en havo-top. Het PENTA college in Hoogvliet is sinds augustus 2014 een gecertificeerde BUSINESS SCHOOL voor mavo en havo-top. Heb je een mavo- of mavo/havo-advies en wil je het beste uit jezelf halen? Kom dan eens

Nadere informatie

Dag Begintijd Code Activiteit woensdag :00 M Kerstvariete leerjaar 1 mavo donderdag :00 B Kerstmarkt leerjaar 1 bbkb

Dag Begintijd Code Activiteit woensdag :00 M Kerstvariete leerjaar 1 mavo donderdag :00 B Kerstmarkt leerjaar 1 bbkb Dag Begintijd Code Activiteit woensdag 21-12-2016 19:00 M Kerstvariete leerjaar 1 mavo donderdag 22-12-2016 0:00 B Kerstmarkt leerjaar 1 bbkb donderdag 22-12-2016 9:00 S Mentorenactiviteit leerjaar 2 t/m

Nadere informatie

Jaarrooster voor leerlingen 2015-2016 SintLucas vmbo

Jaarrooster voor leerlingen 2015-2016 SintLucas vmbo Jaarrooster voor leerlingen 2015-2016 SintLucas vmbo maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag 13-jul-15 14-jul-15 15-jul-15 16-jul-15 17-jul-15 29 vakantie vakantie vakantie vakantie vakantie 1 20-jul-15

Nadere informatie

Denken (Diploma. En nu????)

Denken (Diploma. En nu????) Denken (Diploma. En nu????) Delen (Met ouders,vrienden,decaan) Doen (Aan de slag en zet m op!!) Voorwoord Beste 4 e klasser, Dit schooljaar ga je examen doen. Als alles meezit ga je onze school verlaten

Nadere informatie