SCHEIDSRECHTERVERENIGING MEPPEL EN OMSTREKEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SCHEIDSRECHTERVERENIGING MEPPEL EN OMSTREKEN"

Transcriptie

1 SCHEIDSRECHTERVERENIGING MEPPEL EN OMSTREKEN Bestuursamenstelling Voorzitter: Eddy Spraakman Tel: Secretariaat: Bertus Spijkerman Tel: Penningmeester: Johan Schuring Tel: Bestuurslid: Bennie Miggels Tel: Bestuurslid: Klaas Heeres Tel: Bestuurslid: Andre Kreulen Tel: Bestuurslid: Jan Peter Kremer Tel: KvK nr SNS Bank Meppel: Voorwoord: Van de voorzitter: Einde Dit is altijd de gelegenheid om even terug te kijken op het afgelopen jaar. Vaak wordt gezegd je moet niet terug kijken maar vooruit. Wat gaat de toekomst brengen, wat gaat 2011 brengen. Gelukkig weten we dat niet, want ook het nieuwe jaar geeft weer verrassingen. Sportief gezien was 2010 een bijzonder jaar. De Olympische Spelen in Vancouver, de WK in Zuid-Afrika. Het winnen van net wel of net niet van een titel. Jaren van voorbereidingen gaan er aan vooraf, kijk naar Sven Kramer, de verkeerde wissel en weg Olympisch goud, de kans van Arjan Robben, die de keeper van Spanje nog net met zijn voet pareerde. Allemaal net niet! Zo zie je maar weer, dat vreugde en verdriet hand in hand gaan in de sport.

2 Dat geldt ook voor de amateurvoetballers en natuurlijk ook voor ons als amateurscheidsrechters. Ook wij kennen onze hoogte- en dieptepunten. Promoveer ik, of blijf ik in dezelfde groep of nog erger degradeer ik. Het hoort er allemaal bij. Je gaat vol verwachting naar een wedstrijd, je hebt je goed voorbereid, en wat blijkt? Het was een potvoetbal waarvan je denkt, waar doe ik het voor. Elk seizoen komen er één of twee van die wedstrijden voor, en toch verzamel je weer de kracht om door te gaan. Ook dan ben je een topper! Je niet uit het veld laten slaan door een stel onverlaten, want er zijn zoveel goedwillende in onze mooie voetbalsport. De KNVB en de COVS doen er ontzettend veel aan, om alles in goede banen te leiden. Ook zij kennen tegenslagen, ook bij die organisaties lukt niet alles, maar ook zij laten zich niet uit het veld slaan. We hopen dan ook, dat 2011 op sportief gebied weer een beetje beter wordt. Als we met zijn allen de handen in een slaan, dan gaat dat zeker zijn vruchten afwerpen. Heel erg lang geleden was er een Man, die zich ook niet uit het veld liet slaan. Jezus was zijn naam. In deze tijd gedenken wij Zijn geboorte. Hij gaf liefde, en uiteindelijk bereik je daar het meeste mee. Want voor menigeen zal Geloof, Hoop en Liefde bekent in de oren klinken. Maar boven alles de liefde, want die is onoverwinnelijk. Ik wens u, met allen die u lief zijn, Gezegende Kerstdagen en een goed De voorzitter van Scheidsrechtersvereniging Meppel e.o. Eddy Spraakman

3 RSC-bijeenkomsten: Ondertussen hebben alle regio s de RSC-bijeenkomsten gehouden. Voor de pauze kon men in groepjes opschrijven wat er van een RSC verwacht wordt, na de pauze kon men vragen stellen aan onder andere A. Lawerman van de KNVB. Het grote struikelblok bleek toch wel de rapportage. Hieronder een overzicht met de afkortingen, telefoonnummers en adressen van de regionale scheidsrechtercoaches. veldvoetbal Naam Telefoonnummer Afkorting ABOO Dhr. Albert Oost albertijz.oost@chello.nl ALTU Dhr. Ale van ale.van.tuinen@hetnet.nl Tuinen ANPO Dhr. Anton a.lpostema@chello.nl Postema DOEF Dhr. Douwe d.efdee@home.nl Efdee ELPI Dhr. Elzo Piening epiening@hetnet.nl HAKI Dhr. Han Kiemel han.kiemel@tele2.nl JOHO Dhr. Johannes johannestenhoor@online.nl ten Hoor HEST Dhr. Henk steenhuis@nieuwetuin.nl Steenhuis JAHO Dhr. Jan Hooge jan.hooge@planet.nl JAKL Dhr. Jan Van jan.vanklinken@gmail.com Klinken JAWI Dhr. Jannes jengwink@hetnet.nl Wink JOSU Dhr. Johan joh.suurd@planet.nl Suurd ROFO Dhr. Roelf roelf.folkersma@home.nl Folkersma SISC Dhr. Simon simon.schuil@planet.nl Schuil WEPR Dhr. Wessel Prij wesselprij@freeler.nl ANLA Dhr. Anne Laverman (vz) a.laverman2@upcmail.nl

4 Onrecht: Wanneer je als scheidsrechter in de krant of op een (club)site voor jou gevoel negatief in het nieuws komt, kun je dit melden bij het bestuur van de SMO of rechtstreeks bij de KNVB. W. Kamps zal dan actie ondernemen. Ook wanneer je denkt onrecht te zijn aangedaan, en dan moet je denken aan een slechte ontvangst, onbehoorlijke behandeling. Hiervoor kun jij je tevens melden bij het bestuur van de SMO, maar meld dit ook aan je RSC. Lief en leed: K. Hooyer gaat begin januari opnieuw naar het ziekenhuis, hij wil graag een second-opinion. Tevens wensen wij J. Winters en zijn vrouw in deze onzekere tijd heel veel sterkte toe. Ook ons lid, Mangroeal heeft met hartklachten een bezoekje aan het ziekenhuis gebracht, maar hij fluit gelukkig alweer. Scheidsrechterscongres: Arbitrage centraal is de titel van het congres op 15 januari in De Tamboer te Hoogeveen. Dagvoorzitter is Jacques d Ancona en er worden bijdrages geleverd door onder meer:

5 Jan de Jonge, Hoofdopleidingen van SC Heerenveen. Paul Krijnsen, Fysiotherapeut van FC Twente. Eric Braamhaar, Jochem Kamphuis, Michel Winter, assistentscheidsrechter Adriaan Inia, en ex-international Rene Temmink. Bij de inschrijving kun je kiezen uit 4 workshops, je mag aan 3 meedoen. De inschrijving is tot 3januari 2011 via Hint: Soms komt het voor dat de wedstrijd waarvoor je bent aangesteld niet doorgaat. Als zich zo n situatie voordoet, meld je dan bij het bondsbureau of bij de weekenddienst. Wellicht krijg je dan alsnog een aanstelling voor een wedstrijd. Grote clubactie: 25 november jl. is de trekking van de Grote clubactie geweest. Wil je weten of je in de prijzen gevallen bent, controleer je nummer dan op D.W.F.: De KNVB organiseert een drietal instructiebijeenkomsten met betrekking tot het digitale wedstrijdformulier. Deze zijn op:

6 Woensdag 19 januari 2011 in Theater De Tamboer te Hoogeveen. Dinsdag 25 januari 2011 in Schouwburg de Lawei te Drachten. Woensdag 26 januari 2011 in Theater Het Kielzog te Hoogezand. Je bent van harte welkom vanaf uur en de presentatie begint om uur. Uitbetalingen: De wedstrijden in de maand uitbetaling Januari 2011 rond 21 februari 2011 Februari 2011 rond 21 maart 2011 Maart 2011 rond 21 april 2011 April 2011 rond 23 mei 2011 Mei 2011 rond 20 juni 2011 Juni 2011 rond 27 juni 2011 Rapporteur worden?: Ben je goed in waarnemen en/of observeren en kun je deze waarneming goed verwoorden op papier, is dan het rapporteren iets voor jou? Lijkt het je leuk om rapporteur te worden? Meld je dan aan via de e- mail:

7 Bekerwedstrijden: Vanaf de nu vastgestelde bekerwedstrijden zitten alle niveaus in de knock-outfase. Wanneer er na de reguliere speeltijd een gelijke stand op het scorebord staat, dan worden er direct strafschoppen genomen. Dus GEEN verlenging. De strafschoppen moeten genomen volgens het bekende reglement. Uitspeelvoorwaarden: Als er een restant van een gestaakte wedstrijd moet worden uitgespeeld dan worden alle betrokkenen hiervan op de hoogte gebracht. Op dit formulier staat de eerste aankondiging bijv: restant 20 min, stand 2-1. Het komt vaak voor dat er meer aan de hand is geweest bij de oorspronkelijke wedstrijd, hiervan worden de betrokkenen d.m.v. een aparte brief op de hoogte gesteld. Deze bevat o.a. in te brengen wissels, registraties, veldverwijderingen en hoe te hervatten. Deze brief ontvang je uiterlijk een week van te voren. Ontvang je geen extra brief, dan zijn er ook geen bijzonderheden en kun je aan de hand van de wedstrijdwijziging zien hoeveel minuten er nog te spelen zijn. De wedstrijd wordt dan hervat met een scheidsrechtersbal op de middenstip. Voor wie op welke speelhelft speelt wordt opnieuw getost.

8 Nk-futsal: Op zaterdag 15 januari 2011 wordt het NK-futsal gehouden in het Olympic Sportcentrum te Wychen. Nieuwjaarsetentje: De trainingsgroep, met als initiatiefnemer Eddy Spraakman, wil een nieuwjaarsetentje organiseren op woensdag 5 januari Het etentje wordt gehouden in Herberg Het plein te Meppel, en de aanvangstijd is uur. Als je hierbij aanwezig wilt zijn geeft je dan zo spoedig mogelijk op bij Eddy Spraakman (e.spraakman@planet.nl). Let wel, de kosten zijn voor eigen rekening!! S.Z.O: Op donderdag 11 november jl. heeft het bestuur van de S.M.O een overleg gehad met de Scheidsrechtersvereniging Zwolle en omstreken. Het doel van dit overleg was om een overeenkomst van vele jaren terug weer te actualiseren en waar nodig aan te passen. Ook is er gesproken om in de toekomst nauwer te gaan samenwerken m.b.t. spelregelavonden en fair-play.

9 Jaarvergadering: De jaarvergadering die door de SMO werd gehouden op donderdag 14 oktober was wederom een geslaagde avond. Voorzitter Spraakman kon bijna een derde van de SMO-leden toespreken, die tijdens de vergadering lieten blijken erg betrokken te zijn bij de SMO en actief meedachten. Er was een speciaal welkom voor COVS-voorzitter Jan Ensing, die ook nog een woordje deed. J. Wink (RSC) deed alvast uit de doeken wat de RSC-bijeenkomsten inhielden. De avond werd rond uur afgesloten. Spelerspassen: Spelen zonder spelerspassen is niet toegestaan!! Laat je dus niet verleiden om toch zonder geldige pas(sen) te laten spelen. Alleen als een tijdelijke spelerspas of een brief dispensatie spelerspas kan worden overlegd, mag er worden gespeeld. Instructiezone: Dit seizoen is formeel de markering op het veld van de instructiezone voor coaches in het standaardvoetbal verplicht. Maak hier geen heksenjacht van als deze markering ontbreekt, maar wijs de vereniging er wel op.

10 Trainingen: Op woensdag 12 januari 2011 worden de trainingen weer hervat!! Tussentijds: Er zijn twee leden binnen onze vereniging die tussentijds gepromoveerd zijn. Erwin Balder uit Nijeveen promoveert van groep 4 naar 3(veld) en van 5 naar 4 (zaal). Ook herintredend scheidsrechter Eddy Spraakman uit Meppel gaat een stapje hoger, Eddy gaat van groep 4 naar 3(veld). Shuttle-run: Over de testen in 2011 is nog geen beslissing genomen, wellicht gaat er een heel nieuw programma komen. Er worden in twee districten een pilote gehouden.

11 C.O.V.S: Toekomst Commissie COVS met een nieuw bestuur, gaat allerlei acties ondernemen om de COVS een beter gezicht te geven en wil duidelijker aangeven hoe belangrijk de COVS is voor de scheidsrechter. Het bestuur wil de COVS een compleet nieuwe elan geven. Oefenwedstrijden: Omdat er in en rondom Meppel steeds meer verenigingen komen met kunstgrasvelden, neemt het aantal oefenwedstrijden dan ook toe. Wil je ter voorbereiding van de tweede seizoenshelft oefenwedstrijden fluiten?? Meld je dan bij onze secretaris Bertus Spijkerman.

12 .

13

SCHEIDSRECHTERVERENIGING MEPPEL EN OMSTREKEN

SCHEIDSRECHTERVERENIGING MEPPEL EN OMSTREKEN SCHEIDSRECHTERVERENIGING MEPPEL EN OMSTREKEN Bestuursamenstelling Voorzitter: Eddy Spraakman Tel: 0522-242444 Email: e.spraakman@planet.nl Secretariaat: Bertus Spijkerman Tel: 0522-462650 Email: Bertusspijkerman@hetnet.nl

Nadere informatie

SCHEIDSRECHTERVERENIGING MEPPEL EN OMSTREKEN. Voorwoord: Wedstrijdbal:

SCHEIDSRECHTERVERENIGING MEPPEL EN OMSTREKEN. Voorwoord: Wedstrijdbal: SCHEIDSRECHTERVERENIGING MEPPEL EN OMSTREKEN Bestuursamenstelling Voorzitter: Eddy Spraakman Tel: 0522-242444 Email: e.spraakman@planet.nl Secretariaat: Bertus Spijkerman Tel: 0522-462650 Email: Bertusspijkerman@hetnet.nl

Nadere informatie

SCHEIDSRECHTERVERENIGNG MEPPEL EN OMSTREKEN

SCHEIDSRECHTERVERENIGNG MEPPEL EN OMSTREKEN SCHEIDSRECHTERVERENIGNG MEPPEL EN OMSTREKEN Bestuursamenstelling Vice-voorzitter: Benny Miggels Tel: 0522-464202 Email: b.miggels@planet.nl Secretariaat: Bertus Spijkerman Tel: 0522-462650 Email: Bertusspijkerman@hetnet.nl

Nadere informatie

SCHEIDSRECHTERVERENIGNG MEPPEL EN OMSTREKEN

SCHEIDSRECHTERVERENIGNG MEPPEL EN OMSTREKEN SCHEIDSRECHTERVERENIGNG MEPPEL EN OMSTREKEN Bestuursamenstelling Voorzitter: Benny Miggels Tel: 0522-464202 Email: b.miggels@planet.nl Secretariaat: Bertus Spijkerman Tel: 0522-462650 Email: bertusspijkerman@hetnet.nl

Nadere informatie

SCHEIDSRECHTERVERENIGING MEPPEL EN OMSTREKEN

SCHEIDSRECHTERVERENIGING MEPPEL EN OMSTREKEN SCHEIDSRECHTERVERENIGING MEPPEL EN OMSTREKEN Bestuursamenstelling Voorzitter: Eddy Spraakman Tel: 0522-242444 Email: e.spraakman@planet.nl Secretariaat: Bertus Spijkerman Tel: 0522-462650 Email: Bertusspijkerman@hetnet.nl

Nadere informatie

Promotie/degradatieboekje seizoen 2010/2011 met belangrijke informatie voor scheidsrechters en assistenten.

Promotie/degradatieboekje seizoen 2010/2011 met belangrijke informatie voor scheidsrechters en assistenten. Koninklijke Nederlandse Voetbalbond District Noord KNVB District Noord Abe Lenstra boulevard 4, 8448 JB Heerenveen 0513-618920 0513-618908 Promotie/degradatieboekje seizoen 2010/2011 met belangrijke informatie

Nadere informatie

SCHEIDSRECHTERVERENIGING MEPPEL EN OMSTREKEN

SCHEIDSRECHTERVERENIGING MEPPEL EN OMSTREKEN SCHEIDSRECHTERVERENIGING MEPPEL EN OMSTREKEN Bestuursamenstelling Voorzitter: Eddy Spraakman Tel: 0522-242444 Email: e.spraakman@planet.nl Secretariaat: Bertus Spijkerman Tel: 0522-462650 Email: Bertusspijkerman@hetnet.nl

Nadere informatie

Promotie/degradatieboekje seizoen 2011/2012 met belangrijke informatie voor scheidsrechters en assistenten.

Promotie/degradatieboekje seizoen 2011/2012 met belangrijke informatie voor scheidsrechters en assistenten. Koninklijke Nederlandse Voetbalbond District Noord Promotie/degradatieboekje seizoen 2011/2012 met belangrijke informatie voor scheidsrechters en assistenten. Abe Lenstra boulevard 4, 8448 JB HEERENVEEN

Nadere informatie

SCHEIDSRECHTERVERENIGNG MEPPEL EN OMSTREKEN

SCHEIDSRECHTERVERENIGNG MEPPEL EN OMSTREKEN SCHEIDSRECHTERVERENIGNG MEPPEL EN OMSTREKEN Bestuursamenstelling Voorzitter: Benny Miggels Tel: 0522-464202 Email: b.miggels@planet.nl Secretariaat: Bertus Spijkerman Tel: 0522-462650 Email: bertusspijkerman@hetnet.nl

Nadere informatie

SCHEIDSRECHTERVERENIGNG MEPPEL EN OMSTREKEN

SCHEIDSRECHTERVERENIGNG MEPPEL EN OMSTREKEN SCHEIDSRECHTERVERENIGNG MEPPEL EN OMSTREKEN Bestuursamenstelling Voorzitter: Benny Miggels Tel: 0522-464202 Email: b.miggels@planet.nl Secretariaat: Bertus Spijkerman Tel: 0522-462650 Email: bertusspijkerman@hetnet.nl

Nadere informatie

Promotie/degradatieboekje seizoen 2012/2013 met belangrijke informatie voor scheidsrechters en assistenten.

Promotie/degradatieboekje seizoen 2012/2013 met belangrijke informatie voor scheidsrechters en assistenten. Koninklijke Nederlandse Voetbalbond District Noord Promotie/degradatieboekje seizoen 2012/2013 met belangrijke informatie voor scheidsrechters en assistenten. Abe Lenstra boulevard 4, 8448 JB HEERENVEEN

Nadere informatie

Reglement KNVB Oost Nacompetities seizoen 2015/ 16

Reglement KNVB Oost Nacompetities seizoen 2015/ 16 Reglement KNVB Oost Nacompetities seizoen 2015/ 16 Wat betreft de verstrekking van informatie aan deelnemende verenigingen, scheidsrechters en andere belanghebbenden zal er sprake zijn van dezelfde werkwijze

Nadere informatie

Clubavond 5 september 2013 Spelregelwijzigingen

Clubavond 5 september 2013 Spelregelwijzigingen Clubavond 5 september 2013 Spelregelwijzigingen Activiteiten comm. Opleidingen Activiteiten comm. Opleidingen Do 5 sept: spelregelwijzigingen 2013/ 14 Do 3 okt: spelregels: handsballen Do 7 nov: spelregels:

Nadere informatie

Achterhoek Cup ; seizoen 2016 / 2017

Achterhoek Cup ; seizoen 2016 / 2017 Achterhoek Cup ; seizoen 2016 / 2017 Agenda - Voorstellen SDO Achterhoek Cup Commissie - Uitreiking Fair Play Cup ; seizoen 2015 / 2016 - Belangrijkste wijzigingen ten opzichte van de vorige editie - Programma

Nadere informatie

Apeldoorn Cup 2015-2016

Apeldoorn Cup 2015-2016 Inhoudsopgave 1. Sponsoren binnen de federatie.... 2 Hoofdsponsor... 2 Overige sponsoren zijn.... 2 2. Reglement " Apeldoorn Cup"... 3 3. Deelnemende verenigingen seizoen 2015/2016 Apeldoorn cup... 6 4.

Nadere informatie

Achterhoek Cup ; seizoen 2017 / 2018 Informatie

Achterhoek Cup ; seizoen 2017 / 2018 Informatie Achterhoek Cup ; seizoen 2017 / 2018 Informatie Agenda - Voorstellen SDO Achterhoek Cup Commissie - Uitreiking Fair Play Cup ; seizoen 2016 / 2017 - Loting Achterhoek Cup seizoen 2017 / 2018 - Belangrijkste

Nadere informatie

Clubgebouw de Meerfluit Ullevi 12, 7825 SE, Emmen

Clubgebouw de Meerfluit Ullevi 12, 7825 SE, Emmen 27-02-2014 Editie 2 uitgave 12 Clubgebouw de Meerfluit Ullevi 12, 7825 SE, Emmen nieuw mobiel telefoonnummer: 06-36 29 92 39 Activiteiten Kaarten en overige activiteiten; Nieuws van de ledenadministratie

Nadere informatie

CONCEPT-VERSLAG. Scheidsrechtersvereniging Meppel e.o. (SMO).

CONCEPT-VERSLAG. Scheidsrechtersvereniging Meppel e.o. (SMO). CONCEPT-VERSLAG Bestuurlijk overleg van de Scheidsrechtersverenigingen Meppel e.o. (SMO), Nijverdal e.o. (SNO) en Zwolle e.o. (SZO) d.d. 17 oktober 2018 te Kampen. Aanwezig: Afwezig m.k.: J. (Jan) Gerbers,

Nadere informatie

Zaterdag 17 mei organiseert SV Hertha. Jasmin Peters meidenvoetbaltoernooi. Programmaboekje

Zaterdag 17 mei organiseert SV Hertha. Jasmin Peters meidenvoetbaltoernooi. Programmaboekje S portevents Zaterdag 17 mei 2014 organiseert SV Hertha Jasmin Peters meidenvoetbaltoernooi Programmaboekje Aanvang 9.30 uur Locatie: Sportpark de Molmhoek sv Hertha Mijdrechtsedwarsweg 4, 3645 GA Vinkeveen

Nadere informatie

KNVB DE FLUITFLITS 2014/ 15 29/1/2015

KNVB DE FLUITFLITS 2014/ 15 29/1/2015 29/1/2015 Langs De Lijn Tip: bij het invullen van de digitale strafcode(s) en vragenlijst na opslaan gaarne bevestigen zodat deze definitief kan worden verstuurd naar de afdeling Tuchtzaken! Tip: Raadpleeg

Nadere informatie

Reglement KNVB Oost Nacompetities seizoen 2013/ 14

Reglement KNVB Oost Nacompetities seizoen 2013/ 14 Reglement KNVB Oost Nacompetities seizoen 2013/ 14 Wat betreft de verstrekking van informatie aan deelnemende verenigingen, scheidsrechters en andere belanghebbenden zal er sprake zijn van dezelfde werkwijze

Nadere informatie

RICHTLIJNEN VOOR KORFBALVERENINGINGEN BIJ HET OPZETTEN VAN EEN VERENIGINGS - BELEIDSPLAN ARBITRAGE

RICHTLIJNEN VOOR KORFBALVERENINGINGEN BIJ HET OPZETTEN VAN EEN VERENIGINGS - BELEIDSPLAN ARBITRAGE Organisatie RICHTLIJNEN VOOR KORFBALVERENINGINGEN BIJ HET OPZETTEN VAN EEN VERENIGINGS - BELEIDSPLAN ARBITRAGE INHOUDSOPGAVE Inleiding Stap 5 Organisatie 5.1 Stap 5 A Aanwijzen verenigingsscheidsrechters

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Voetbalbond. Reglementen nacompetitie seizoen 2011/ 12. Algemene opmerkingen

Koninklijke Nederlandse Voetbalbond. Reglementen nacompetitie seizoen 2011/ 12. Algemene opmerkingen Koninklijke Nederlandse Voetbalbond Reglementen nacompetitie seizoen 2011/ 12 Wat betreft de verstrekking van informatie aan deelnemende verenigingen, scheidsrechters en andere belanghebbenden zal er sprake

Nadere informatie

Leuk dat je de wedstrijden van JO11 en JO9 wilt fluiten, daar zijn we zeer blij om. Namens het bestuur van KSV alvast bedankt daarvoor.

Leuk dat je de wedstrijden van JO11 en JO9 wilt fluiten, daar zijn we zeer blij om. Namens het bestuur van KSV alvast bedankt daarvoor. Beste scheidsrechter, Leuk dat je de wedstrijden van JO11 en JO9 wilt fluiten, daar zijn we zeer blij om. Namens het bestuur van KSV alvast bedankt daarvoor. Rooster Het rooster wanneer jullie mogen fluiten

Nadere informatie

Achterhoek Cup ; seizoen 2018 / 2019 Informatie

Achterhoek Cup ; seizoen 2018 / 2019 Informatie Achterhoek Cup ; seizoen 2018 / 2019 Informatie SDO Achterhoek Cup Commissie seizoen 2018 / 2019 Emiel Stienezen Tel.nr. 06 22 99 80 34 E-mail : AC@covsdoetinchem.nl Eerste aanspreekpunt SDO ACC organisatie

Nadere informatie

37 e BEREND ELZERMAN TOERNOOI 2018 PROGRAMMA

37 e BEREND ELZERMAN TOERNOOI 2018 PROGRAMMA 37 e BEREND ELZERMAN TOERNOOI 2018 PROGRAMMA HOOFDSPONSOR AL UW MARKETING ONDER ÉÉN DAK BDUmedia biedt hét totaalpakket voor de lokale ondernemer. Wij helpen ondernemers om (lokaal) onder de aandacht te

Nadere informatie

Doorgeven uitslagen en afgelastingen

Doorgeven uitslagen en afgelastingen Doorgeven uitslagen en afgelastingen Versie 1.0 Februari 2009 Versienummer Datum Omschrijving 1.0 10 feb 2009 Nieuwe functionaliteit beschikbaar. 2.2 Verduidelijking verschil veld / zaal wedstrijden: In

Nadere informatie

Welkom op het Nederlands Kampioenschap 7x7 35/45+

Welkom op het Nederlands Kampioenschap 7x7 35/45+ Informatieboekje Welkom op het Nederlands Kampioenschap 7x7 35/45+ Vandaag strijden in Zeist de beste teams van Nederland om het Nederlands Kampioenschap 7x7 35/45+ voetbal. Natuurlijk waant ieder team

Nadere informatie

Reglement Nacompetities seizoen

Reglement Nacompetities seizoen Reglement Nacompetities seizoen 2009-2010 Met ingang van het huidige seizoen zal er voor wat betreft de verstrekking van informatie aan deelnemende verenigingen, scheidsrechters en andere belanghebbenden

Nadere informatie

Programmaboekje jeugdtoernooien vv SVBO 2016

Programmaboekje jeugdtoernooien vv SVBO 2016 Programmaboekje jeugdtoernooien vv SVBO 2016 4 juni 2016 C en D junioren 11 juni 2016 E en F - pupillen Welkom Namens het bestuur, organisatie, leden en sponsoren van vv SVBO heten wij u van harte welkom

Nadere informatie

CENTRALE ORGANISATIE VAN VOETBAL SCHEIDSRECHTERS

CENTRALE ORGANISATIE VAN VOETBAL SCHEIDSRECHTERS CENTRALE ORGANISATIE VAN VOETBAL SCHEIDSRECHTERS Agenda Jaarlijkse Algemene Vergadering 2017 Datum : Zaterdag 25 maart 2017 Aanvang : 10:00 uur Locatie : Hotel De Biltsche Hoek, De Holle Bilt, 3732 HM

Nadere informatie

Dan ben je altijd op de hoogte!

Dan ben je altijd op de hoogte! De Muis www.hcliempde.nl Dan ben je altijd op de hoogte! Hierbij de drieëntwintigste muis van het hockeyseizoen 2012-2013. In deze muis : 115 jaar KNHB Dames 2 : zaalkampioen! DWF = Digitaal Wedstrijd

Nadere informatie

Toevoegen aan paragraaf 5.8 Handboek competitiezaken zaalvoetbal en paragraaf 5.9 Handboek competitiezaken amateurvoetbal:

Toevoegen aan paragraaf 5.8 Handboek competitiezaken zaalvoetbal en paragraaf 5.9 Handboek competitiezaken amateurvoetbal: Bijlage 1. Voorstel bestuursbesluit Toevoegen aan paragraaf 5.2: Staffel waarschuwingen teamofficials Aantal registraties Aantal wedstrijden functieontzegging 1 0 2 0 3 0 4 1 5 0 6 0 7 0 8 1 en vervolgens

Nadere informatie

Voorwoord. De organisatie, Johan Peeters, Peter Gielen, Maarten Rutten.

Voorwoord. De organisatie, Johan Peeters, Peter Gielen, Maarten Rutten. Voorwoord vv Helden heet u van harte welkom op het derde Peel en Maas toernooi. Een toernooi voor de C-, D- en E- jeugd van alle voetbalverenigingen uit de mooie Maas gemeentes Peel & Maas en Horst aan

Nadere informatie

KNVB Handleiding doorgeven uitslagen

KNVB Handleiding doorgeven uitslagen KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL KNVB Handleiding doorgeven uitslagen knvb.nl Versiebeheer Versie Datum Omschrijving 1.0 September 2012 1 e versie handleiding doorgeven uitslagen en afgelastingen

Nadere informatie

Arbitrageplan DSVP. Doelstellingen en aanpak. Scheidsrechterscommissie DSVP Versie: 29 maart 2012 Versie 1.0

Arbitrageplan DSVP. Doelstellingen en aanpak. Scheidsrechterscommissie DSVP Versie: 29 maart 2012 Versie 1.0 Arbitrageplan DSVP Doelstellingen en aanpak Scheidsrechterscommissie DSVP Versie: 29 maart 2012 Versie 1.0 1 Inhoud 1.Inleiding... 3 2.Doelstellingen... 4 3.Werving en selectie... 5 4.Opleiding en begeleiding...

Nadere informatie

Info Jeugdvoetbaldag Sportpark Ezinge te Meppel

Info Jeugdvoetbaldag Sportpark Ezinge te Meppel Koninklijke Nederlandse Voetbalbond Info Jeugdvoetbaldag Sportpark Ezinge te Meppel 4 juni 2011 Info Jeugdvoetbaldag Sportpark Ezinge te Meppel 4 juni 2011 Organisatie KNVB district Noord i.s.m. de vv

Nadere informatie

PROGRAMMABOEKJE. Schoolvoetbaltoernooi Gemeente Hellendoorn 2018

PROGRAMMABOEKJE. Schoolvoetbaltoernooi Gemeente Hellendoorn 2018 PROGRAMMABOEKJE Schoolvoetbaltoernooi Gemeente Hellendoorn 2018 Beste meisjes en jongens, Het hele jaar door zijn er allerlei sportieve evenementen in onze gemeente. We zijn niet voor niets tot sportgemeente

Nadere informatie

Reglement KNVB Nacompetities seizoen 2016/ 17

Reglement KNVB Nacompetities seizoen 2016/ 17 Reglement KNVB Nacompetities seizoen 2016/ 17 Wat betreft de verstrekking van informatie aan deelnemende verenigingen, scheidsrechters en andere belanghebbenden zal er sprake zijn van dezelfde werkwijze

Nadere informatie

HET MOBIELE DIGITALE WEDSTRIJDFORMULIER ZAALVOETBAL EEF WALGAARD, 13 JUNI 2016

HET MOBIELE DIGITALE WEDSTRIJDFORMULIER ZAALVOETBAL EEF WALGAARD, 13 JUNI 2016 HET MOBIELE DIGITALE WEDSTRIJDFORMULIER ZAALVOETBAL EEF WALGAARD, 13 JUNI 2016 AGENDA Welkom en inleiding De verandering en de voordelen De werking van de app De voorbereiding Veel gestelde vragen Support

Nadere informatie

VV Moordrecht Informatieboekje jeugdscheidsrechter 1

VV Moordrecht Informatieboekje jeugdscheidsrechter 1 VV Moordrecht Informatieboekje jeugdscheidsrechter 1 Doel 2 Taak 2 Afspraken en tips bij wedstrijden van O-11 pupillen 3 Voorbereiding 3 Voor het begin van de wedstrijd 3 Tijdens de wedstrijd 4 Na afloop

Nadere informatie

Zaterdag 9 juni 2018 Sportpark Groot Driene, Hengelo Ochtend 09:00 12:30 Middag 13:30 17:30

Zaterdag 9 juni 2018 Sportpark Groot Driene, Hengelo Ochtend 09:00 12:30 Middag 13:30 17:30 Zaterdag 9 juni 2018 Sportpark Groot Driene, Hengelo Ochtend 09:00 12:30 Middag 13:30 17:30 www.svjuliana32.nl T: @svjuliana32 toernooien@svjuliana32.nl Een woord vooraf Natuurlijk als eerst een woord

Nadere informatie

HOCKEYVELD... 2 HOCKEYSPEL ALGEMEEN... 3 HOCKEYREGELS...

HOCKEYVELD... 2 HOCKEYSPEL ALGEMEEN... 3 HOCKEYREGELS... Inhoudsopgave HOCKEYVELD... 2 HOCKEYSPEL ALGEMEEN... 3 HOCKEYREGELS... 4 OVERTREDINGEN... 4 OVERTREDINGEN BINNEN DE CIRKEL... 4 VRIJE SLAG EN UITNEMEN... 5 CIRKEL EN 23M- GEBIED... 6 SCHEIDSRECHTERS...

Nadere informatie

Aanpassingen aanvullende instructies werkgroep spelregels veldvoetbal juli 2014

Aanpassingen aanvullende instructies werkgroep spelregels veldvoetbal juli 2014 Aanpassingen aanvullende instructies werkgroep spelregels veldvoetbal juli 2014 Beste lezer, In dit document vindt u alle wijzigingen en aanvullingen die door de werkgroep spelregels zijn aangebracht op

Nadere informatie

Aanpassingen aanvullende instructies werkgroep spelregels veldvoetbal juli 2012

Aanpassingen aanvullende instructies werkgroep spelregels veldvoetbal juli 2012 Aanpassingen aanvullende instructies werkgroep spelregels veldvoetbal juli 2012 Beste lezer, In dit document vindt u alle wijzigingen en aanvullingen die door de werkgroep spelregels zijn aangebracht op

Nadere informatie

Jeugdzaalvoetbalcompetitie

Jeugdzaalvoetbalcompetitie Jeugdzaalvoetbalcompetitie 2017 2018 REGIO EMMEN E.O. / REGIO ASSEN E.O. Algemene bepalingen en de belangrijke spelregels ALGEMENE BEPALINGEN Organisatie De wedstrijden worden gespeeld onder auspiciën

Nadere informatie

Scheidsrechtersvereniging Zwolle e.o.

Scheidsrechtersvereniging Zwolle e.o. Scheidsrechtersvereniging Zwolle e.o. Samenstelling bestuur S.Z.O. per 26 maart 2018 Documentnummer: SZO/JL/2018 102. Commissaris 2 10-11-1970 E.J.H. de Gier, Scoutingpad 7, 8256 HC Biddinghuizen, Portefeuillehouder

Nadere informatie

Nikantes Tussendoortje Seizoen Zondag

Nikantes Tussendoortje Seizoen Zondag Nikantes Tussendoortje Seizoen 2018-2019 Zondag 13-01-2019 Uitslagen zaterdag 05-01-2019 Meervogels A2 - Nikantes A1 28-9 KOAG B4 - Nikantes B1 5-12 Vitesse (Ba) C2 - Nikantes C1 8-3 NIO C1 - Nikantes

Nadere informatie

DWF Vraag en antwoord

DWF Vraag en antwoord DWF Vraag en antwoord 1. Moet er nog een papieren versie als backup worden gemaakt? Antwoord: Nee, alle wedstrijden die digitaal gaan dienen via het digitaal wedstrijdformulier ingevuld te worden. 2. Wanneer

Nadere informatie

Jeugdtoernooi. 90-jarig bestaan. RKSV De Weebosch

Jeugdtoernooi. 90-jarig bestaan. RKSV De Weebosch Jeugdtoernooi ter ere van 90-jarig bestaan RKSV De Weebosch zaterdag 24 mei 2014 VOORWOORD Beste sportvrienden, Ter ere van het 90-jarig bestaan van RKSV De Weebosch organiseren wij een jeugdtoernooi voor

Nadere informatie

OFW D1 NIEUWS. Aangezien er nogal wat te melden is, doe ik het op deze manier. Namens de club het volgende:

OFW D1 NIEUWS. Aangezien er nogal wat te melden is, doe ik het op deze manier. Namens de club het volgende: OFW D1 NIEUWS Hallo allemaal, Aangezien er nogal wat te melden is, doe ik het op deze manier. Namens de club het volgende: Algemene Ledenvergadering Old Forward Hierbij nodigen wij de leden uit voor het

Nadere informatie

KNVB WEST BEKERBESLUIT SEIZOEN A-cat Mannen (m.u.v. standaard elftallen) Vrouwen Jeugd

KNVB WEST BEKERBESLUIT SEIZOEN A-cat Mannen (m.u.v. standaard elftallen) Vrouwen Jeugd KNVB WEST BEKERBESLUIT SEIZOEN 2018-2019 A-cat Mannen (m.u.v. standaard elftallen) Vrouwen Jeugd Artikel 1 Deelname Aan deze wedstrijden kan worden deelgenomen door de voor de districtscompetitie ingeschreven

Nadere informatie

Info Jeugdvoetbaldag. 2 juni 2012. Sportpark Ervenbos te Emmeloord. Organisatie KNVB district Noord i.s.m. vv Flevo Boys en SC Emmeloord

Info Jeugdvoetbaldag. 2 juni 2012. Sportpark Ervenbos te Emmeloord. Organisatie KNVB district Noord i.s.m. vv Flevo Boys en SC Emmeloord Koninklijke Nederlandse Voetbalbond Info Jeugdvoetbaldag Sportpark Ervenbos te Emmeloord 2 juni 2012 Organisatie KNVB district Noord i.s.m. vv Flevo Boys en SC Emmeloord Jeugdvoetbaldag, een voetbaldag

Nadere informatie

Inhoudsopgave SPONSOREN EN PARTNERS RIGTERSBLEEK. Namens het bestuur Welkomstwoord

Inhoudsopgave SPONSOREN EN PARTNERS RIGTERSBLEEK. Namens het bestuur Welkomstwoord Inhoudsopgave Namens het bestuur Welkomstwoord DEELNEMERS RIGTERSBLEEK WINTER C TOERNOOI 2018 Wedstrijdprogramma Poule 1 Wedstrijdprogramma Poule 2 Wedstrijdprogramma Poule 3 Wedstrijdprogramma Poule 4

Nadere informatie

Z.V.V. ZWAAG GAAT WEER B(L)OEIEN! REGLEMENTEN

Z.V.V. ZWAAG GAAT WEER B(L)OEIEN! REGLEMENTEN Z.V.V. ZWAAG GAAT WEER B(L)OEIEN! REGLEMENTEN SEIZOEN 2013-2014 Reglementen aanmelden - opzeggen Aanmelden Leden of aankomende leden kunnen zich uitsluitend met het inschrijvingsformulier aanmelden als

Nadere informatie

PROGRAMMABOEKJE. Schoolvoetbaltoernooi Gemeente Hellendoorn 2017

PROGRAMMABOEKJE. Schoolvoetbaltoernooi Gemeente Hellendoorn 2017 PROGRAMMABOEKJE Schoolvoetbaltoernooi Gemeente Hellendoorn 2017 Beste sportvrienden, Dit jaar wordt voor de 31 e keer het schoolvoetbaltoernooi in de gemeente Hellendoorn georganiseerd. De organisatie

Nadere informatie

Als niet tijdig verweer is gevoerd, wordt het schikkingsvoorstel geacht te zijn aanvaard.

Als niet tijdig verweer is gevoerd, wordt het schikkingsvoorstel geacht te zijn aanvaard. Tuchtzaken alle informatie op een rij De voetbalsport blijft zich in al haar facetten ontwikkelen. Dit brengt de nodige veranderingen met zich mee. Naast implementatie van de topklasse, geven we fasegewijs

Nadere informatie

WELKOM OP DE INFORMATIEBIJEENKOMST MOBIEL DWF VELDVOETBAL ROTTERDAM, 15 FEBRUARI 2017 EEF WALGAARD

WELKOM OP DE INFORMATIEBIJEENKOMST MOBIEL DWF VELDVOETBAL ROTTERDAM, 15 FEBRUARI 2017 EEF WALGAARD WELKOM OP DE INFORMATIEBIJEENKOMST MOBIEL DWF VELDVOETBAL ROTTERDAM, 15 FEBRUARI 2017 EEF WALGAARD INFORMATIEBIJEENKOMST MDWF 15 FEBRUARI 2017 Programma ontvangst, koffie/thee Informatiebijeenkomst mdwf

Nadere informatie

Rijschool de Eendracht Cup Sc t Zand te Tilburg

Rijschool de Eendracht Cup Sc t Zand te Tilburg Rijschool de Eendracht Cup Sc t Zand te Tilburg Voorwoord Welkom aan alle clubs die deel willen nemen aan de Autorijschool de Eendracht Cup op 10 en 11 juni 2017! Wij als Sc t Zand zijn trots dat wij dit

Nadere informatie

P R O G R A M M A. RODI Media / DSW STAD DELFT BOKAAL 2014 Zaalvoetbaltoernooi

P R O G R A M M A. RODI Media / DSW STAD DELFT BOKAAL 2014 Zaalvoetbaltoernooi P R O G R A M M A RODI Media / DSW STAD DELFT BOKAAL 2014 Zaalvoetbaltoernooi Zaterdag 27 december 2014 Sporthal Buitenhof Duke Ellingtonstraat 2 te DELFT Voorwoord Vanwege het succesvol verlopen RODI

Nadere informatie

Promotie-/degradatieregelingen

Promotie-/degradatieregelingen Promotie-/degradatieregelingen JO-13, landelijk Datum : 1 september 2018 ALGEMEEN... 3 NAJAAR EREDIVISIE HOOG (ORGANISATIE LANDELIJK ZEIST)... 3 NAJAAR EREDIVISIE LAAG (ORGANISATIE LANDELIJK ZEIST)...

Nadere informatie

Informatie seizoen 2015 2016 Jeugd v.v. Nooit gedacht

Informatie seizoen 2015 2016 Jeugd v.v. Nooit gedacht Informatie seizoen 2015 2016 Jeugd v.v. Nooit gedacht Opstarten trainingen. De volgende teams starten hun trainingen op vanaf zaterdag 1 augustus: A1, B1, C1, D1 Alle overige teams kunnen hun trainingen

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier

Aanmeldingsformulier Aanmeldingsformulier Hierbij meld ik mij aan als lid van korfbalvereniging EKCA-CIBOD: Voor- en achternaam: Voorletters: Adres: Postcode en plaats: Telefoon / mobiel: Emailadres: (meerdere adressen mogelijk)

Nadere informatie

Programmaboekje jeugdtoernooien vv SVBO 2016

Programmaboekje jeugdtoernooien vv SVBO 2016 Programmaboekje jeugdtoernooien vv SVBO 2016 11 juni 2016 E en F - pupillen Welkom Namens het bestuur, organisatie, leden en sponsoren van vv SVBO heten wij u van harte welkom op ons sportpark aan de Parkstraat

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF december 2010

NIEUWSBRIEF december 2010 Secretariaat: H. van Rossum Zilvermeeuw 5 3263 BN Oud-Beijerland tel.: 06-52524536 e-mail: hoeksewaard-flakkee@covs.nl internet: http://www.covs.nl/hoekse-waard NIEUWSBRIEF december 2010 Beste leden en

Nadere informatie

Handleiding voor Tafelofficials

Handleiding voor Tafelofficials Handleiding voor Tafelofficials Wheelchairrugby Nederland Inleiding 1 Taken voorafgaand aan een wedstrijd van de tafelofficials 1 De tijdwaarnemer 2 Taken van de scoretafelaar 4 Taken van de straftafelaar

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Van het bestuur

INHOUDSOPGAVE. Van het bestuur NIEUWSBRIEF Nummer 39, 4 september 2017 INHOUDSOPGAVE Van het bestuur 1 Meiden A zoekt jou! 3 Belangrijke data 4 Digitaal resultaat invoeren vanaf seizoen 17-18 4 Oranje in actie! 5 Grote Clubactie 5 Contact

Nadere informatie

Goudse Schoolvoetbal Kampioenschappen 2016. Programma Jongens groep 7/8 30 maart 2016

Goudse Schoolvoetbal Kampioenschappen 2016. Programma Jongens groep 7/8 30 maart 2016 Goudse Schoolvoetbal Kampioenschappen 2016 Programma Jongens groep 7/8 30 maart 2016 Voorwoord: Dit is het programmaboekje van het schoolvoetbaltoernooi 2016 voor de basisscholen uit de gemeente Gouda.

Nadere informatie

Voorwoord. Met vriendelijke groet, KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND. Aly Postma /

Voorwoord. Met vriendelijke groet, KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND. Aly Postma / Voorwoord Lekker een potje voetballen! De KNVB organiseert ook dit seizoen weer in samenwerking met verschillende voetbalverenigingen de jaarlijks terugkerende 7x7 35/45+ toernooien. Een toernooi waaraan

Nadere informatie

Volleybalvereniging AMstelveen

Volleybalvereniging AMstelveen Nieuwsbrief Jaargang: 3, Nr. 20-2 Mei 2014 De Nieuwsbrief verschijnt elke 2 weken en wordt gestuurd naar (jeugd)leden die competitie spelen en ouders van jeugdleden. Wil je deze Nieuwsbrief ook ontvangen

Nadere informatie

INSTRUCTIEBOEKJE. voor D-pupillen en D-leiders (vooral bedoeld voor de overstap van E- naar D-pupil) 16m. 65m 9.15m 9.15m. 100m

INSTRUCTIEBOEKJE. voor D-pupillen en D-leiders (vooral bedoeld voor de overstap van E- naar D-pupil) 16m. 65m 9.15m 9.15m. 100m INSTRUCTIEBOEKJE voor D-pupillen en D-leiders (vooral bedoeld voor de overstap van E- naar D-pupil) 16m 65m 9.15m 9.15m 100m 1 REGELS VOOR D-PUPILLEN D-pupillen spelen op een heel speelveld. De afmetingen

Nadere informatie

Maandbulletin Juli 2018

Maandbulletin Juli 2018 SCHEIDSRECHTERSVERENIGING VENLO EN OMSTREKEN Maandbulletin Juli 2018 VAN DE VOORZITTER Met het fraaie weer zit de zomer helemaal in ons hoofd. In die zin gun ik iedereen een fijne vakantie en als je thuisblijft

Nadere informatie

SAO spelregelquiz 2018/2019. Ronde 3

SAO spelregelquiz 2018/2019. Ronde 3 SAO spelregelquiz 2018/2019 Ronde 3 1. Indien de scheidsrechter besluit dat een strafschop (tijdens de reguliere speeltijd) overgenomen moet worden; welke van onderstaande antwoorden is dan juist? A. De

Nadere informatie

JUMBO NICO PAARDEKOOPER. Molenstraat 9c - MONSTER

JUMBO NICO PAARDEKOOPER. Molenstraat 9c - MONSTER 1990-29 e editie - 2018 JUMBO NICO PAARDEKOOPER Molenstraat 9c - MONSTER VOORWOORD Sportclub Monster organiseert op zaterdag 2 juni 2018 voor de 29 e keer het Jan H. van Bommel toernooi en heet u van harte

Nadere informatie

BSC TOERNOOI. 10,14,17,20 en 24 Augustus. Sportcomplex Nieuwdorp. of Facebook pagina SV Nieuwdorp

BSC TOERNOOI. 10,14,17,20 en 24 Augustus. Sportcomplex Nieuwdorp.   of Facebook pagina SV Nieuwdorp BSC TOERNOOI 2019 Sportcomplex Nieuwdorp 10,14,17,20 en 24 Augustus www.svnieuwdorp.nl of Facebook pagina SV Nieuwdorp Sportliefhebbers, Van zaterdag 10 t/m zaterdag 24 augustus organiseert de BORSELE

Nadere informatie

STAD DELFT BOKAAL 2016 PROGRAMMA

STAD DELFT BOKAAL 2016 PROGRAMMA STAD DELFT BOKAAL 2016 PROGRAMMA VOORRONDE DINSDAG 2 AUGUSTUS HET KASTEEL DFC DELFIA SPORTPARK PAUWMOLEN SV WIPPOLDER S VOORRONDE WOENSDAG 3 AUGUSTUS HET KASTEEL DFC DELFIA FINALES ZATERDAG 6 AUGUSTUS

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr. 3, 2018/2019

Nieuwsbrief Nr. 3, 2018/2019 Via deze nieuwsbrief willen we jullie informeren over de huidige stand van zaken en nieuwe ontwikkelingen. Belangrijke Data December 5 wel jeugdtraining geen seniorentraining! 12 trekking Grote Club Actie

Nadere informatie

COVS HZO Drenthe. Onderwerp: Van de bestuurstafel. Onderwerp: Aankondiging kerstinstuif. November 2015 Nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief;

COVS HZO Drenthe. Onderwerp: Van de bestuurstafel. Onderwerp: Aankondiging kerstinstuif. November 2015 Nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief; Onderwerp: Van de bestuurstafel Onze vereniging is volop in beweging. Het bestuur is trots op al onze vrijwilligers. Immers zonder vrijwilligers zouden wij niet kunnen bestaan. Het bestuur is volledig

Nadere informatie

Programma boekje. Etiënne Vaessen JO15 Toernooi van voetbalvereniging VV OFB. 22 juni 2019

Programma boekje. Etiënne Vaessen JO15 Toernooi van voetbalvereniging VV OFB. 22 juni 2019 Programma boekje. Etiënne Vaessen JO15 Toernooi van voetbalvereniging VV OFB. 22 juni 2019 Hoofdsponsor van ons toernooi : Beste sportvrienden en sportvriendinnen. Voor u ligt het programmaboekje van het

Nadere informatie

FAIR PLAY COMPETITIE HELMOND

FAIR PLAY COMPETITIE HELMOND Voorwoord Hierbij treffen jullie de 3 e nieuwsbrief van de FairPlayCup Helmond voor teams onder 23 jaar aan. Deze nieuwsbrief wordt naar alle betrokkenen gestuurd, met daarin alle van belang zijnde informatie.

Nadere informatie

REGIO CLUBS NIEUW! ZEIST CUP O23 ENTREE GRATIS ZEIST CUP O23

REGIO CLUBS NIEUW! ZEIST CUP O23 ENTREE GRATIS ZEIST CUP O23 ENTREE GRATIS REGIO CLUBS NIEUW! ZEIST CUP O23 ZEIST CUP O23 Zeister Belofte Competitie Onder de 23 ZEIST CUP O.23 Reglementen & Wedstrijd Programma Contact Personen & Sponsors Deelnemende Verenigingen

Nadere informatie

VOORWOORD. Het Jasmin Peters Sport events team

VOORWOORD. Het Jasmin Peters Sport events team VOORWOORD Zaterdag 20 mei wordt de 6e editie van het Jasmin Peters meidenvoetbaltoernooi gehouden. Dit toernooi staat in het teken van iets terug te doen aan het Ronald McDonalds huis en het Emma Kinderziekenhuis.

Nadere informatie

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND Amateur Voetbal

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND Amateur Voetbal KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND Amateur Voetbal Promotie/degradatieregeling jeugdvoetbal Algemeen 1. Eindigen in categorie A in de eindrangschikking van de volledige competitie twee of meer elftallen

Nadere informatie

P R O G R A M M A. RODI Media / DSW STAD DELFT BOKAAL 2015 Zaalvoetbaltoernooi

P R O G R A M M A. RODI Media / DSW STAD DELFT BOKAAL 2015 Zaalvoetbaltoernooi P R O G R A M M A RODI Media / DSW STAD DELFT BOKAAL 2015 Zaalvoetbaltoernooi maandag 28 december 2015 Sporthal Buitenhof Duke Ellingtonstraat 2 te DELFT Voorwoord Voor he 3 e achtereenvolgende jaar staat

Nadere informatie

Digitaal- Wedstrijdformulier (DWF)

Digitaal- Wedstrijdformulier (DWF) Informatieboekje Digitaal- Wedstrijdformulier (DWF) Algemene informatie In loop van het seizoen 2013-2014 is het de bedoeling dat alle teams van Juventa 12, vanaf de D-pupillen, overgaan op het digitale

Nadere informatie

Data om te noteren. Mr. Bounce

Data om te noteren. Mr. Bounce Data om te noteren 27 september: afschrijving jaar-, half jaar- en kwartaalcontributie 13 oktober: fundamentalstraining 1 november: Halloween 29 april tot en met 3 mei: Bouncerskamp Mr. Bounce Beste Bouncers,

Nadere informatie

30 april 2014 Aanvang:10.00 uur Sportpark Hoge Bomen

30 april 2014 Aanvang:10.00 uur Sportpark Hoge Bomen Bakkerij Paul Schalke E & F-pupillen selectie toernooi Deelnemende teams: ADO Den Haag Quick ARC RCL ASWH RKDEO DHC SC Victoria`04 DSVP TOGB Excelsior Maassluis VV Den Hoorn FC 's Gravenzande Westlandia

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Voetbalbond Amateurvoetbal. Draaiboek. 7x7 35/45+ toernooi (voorronde)

Koninklijke Nederlandse Voetbalbond Amateurvoetbal. Draaiboek. 7x7 35/45+ toernooi (voorronde) Koninklijke Nederlandse Voetbalbond Amateurvoetbal Draaiboek 7x7 35/45+ toernooi (voorronde) Voorwoord 7 tegen 7 toernooien voor 35/45+ teams De KNVB organiseert in samenwerking met uw vereniging op 25

Nadere informatie

Oproep van de redactie

Oproep van de redactie Subscribe Past Issues Translate Scheidsrechtersvereniging Doetinchem en omstreken - editie oktober 2018 Oproep van de redactie De input voor de nieuwsbrief is op dit moment minimaal. Via deze weg een oproep

Nadere informatie

De Spelregels. Geschreven door Ermerstrand: Het speelveld. Er wordt gespeeld op een ondergrond van zand.

De Spelregels. Geschreven door Ermerstrand: Het speelveld. Er wordt gespeeld op een ondergrond van zand. ! De Spelregels Onderstaand zijn de belangrijkste spelregels zoals deze door de KNVB zijn vastgesteld benoemd. Mochten hier vragen over zijn, schroom dan niet contact op te nemen. Genoemde regels worden

Nadere informatie

Jaarverslag secretaris Scheidsrechters Vereniging IJmond 2014

Jaarverslag secretaris Scheidsrechters Vereniging IJmond 2014 Jaarverslag secretaris Scheidsrechters Vereniging IJmond 2014 ~ 1 ~ Inhoud Voorwoord blz. 3 Informatie omtrent leden IJmond blz. 4 Aanmelding nieuwe leden blz. 4 Opzeggingen lidmaatschap blz. 4 Promotie

Nadere informatie

Korte handleiding Digitaal Wedstrijd Formulier 03/ 15

Korte handleiding Digitaal Wedstrijd Formulier 03/ 15 Korte handleiding Digitaal Wedstrijd Formulier 03/ 15 Het digitale wedstrijd formulier (DWF) is qua opzet gelijk aan het papieren formulier dat in seizoen 2013/2014 in alle categorieen is vervangen door

Nadere informatie

Handleiding DEMO. Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF)

Handleiding DEMO. Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF) Handleiding DEMO Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF) 1. Oefenen met Digitaal wedstrijdformulier thuis Thuis kun je voordat je in de zaal aan de gang moet met het DWF alvast de demo film kijken en oefenen

Nadere informatie

september 2011 Beste jeugdscheidsrechter,

september 2011 Beste jeugdscheidsrechter, september 2011 Beste jeugdscheidsrechter, Het nieuwe seizoen is weer van start gegaan. Een nieuw seizoen met weer een toename van het aantal jeugdteams dat op zaterdag in actie zal gaan komen. De vele

Nadere informatie

F TOP-TOERNOOI 25 oktober 2014

F TOP-TOERNOOI 25 oktober 2014 F TOP-TOERNOOI 25 oktober 2014 Sportpark: De Bloemerd Bloemerd 2 2353 BZ Leiderdorp Telefoon: 071-5893450 Organisatie: 06-48033309 Voorwoord, Hartelijk welkom bij voetbalvereniging RCL. Dit jaar zijn we

Nadere informatie

Bakkerij Paul Schalke E1 & F1 selectie toernooi

Bakkerij Paul Schalke E1 & F1 selectie toernooi Bakkerij Paul Schalke E1 & F1 selectie toernooi Deelnemende F1 teams Barendrecht F1 Haaglandia F1 De Graafschap F1 HVV F1 Den Hoorn F1 Katwijk F1 DHC F1 Leerdam Sport F1 DSO F1 Pinas Sports Academy F1

Nadere informatie

Kampioenen... Meiden van Jeugd MB1, van harte gefeliciteerd met het Kampioenschap 2015. We zijn trots op jullie.

Kampioenen... Meiden van Jeugd MB1, van harte gefeliciteerd met het Kampioenschap 2015. We zijn trots op jullie. Flyer nr. 18 1 13 e Jaargang nummer 18 Verschijnt 2x per maand 24-04-2015 Voorzitter: Gert van Kalsbeek Tel: 5282065 e-mail: gertvankalsbeek@gmail.com Penningmeester en Secretariaat: Rene Akerboom Tel:

Nadere informatie

Wedstrijdvorm 8 tegen 8. Onder 11 en 12

Wedstrijdvorm 8 tegen 8. Onder 11 en 12 Wedstrijdvorm 8 tegen 8 Onder 11 en 12 1 Programma Theorie: o o o o Algemene informatie Voor de wedstrijd (actie- en aandachtspunten) Tijdens de wedstrijd (aanwijzingen en spelregels) Na de wedstrijd Praktijk:

Nadere informatie

Meiden Hemelvaartstoernooi FC Lisse Donderdag 30 mei Beste deelnemers,

Meiden Hemelvaartstoernooi FC Lisse Donderdag 30 mei Beste deelnemers, Meiden Hemelvaartstoernooi FC Lisse Donderdag 30 mei 2019 Beste deelnemers, Namens de club van 100, de toernooicommissie heten we jullie hartelijke welkom op het FC Lisse Meiden toernooi. Hierbij de informatie

Nadere informatie