Sales Outlook 2019 Expert event - De Commerciële Revolutie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Sales Outlook 2019 Expert event - De Commerciële Revolutie"

Transcriptie

1 Sales Outlook 2019 Expert event - De Commerciële Revolutie Digitale transformatie is ook een commerciële transformatie. Technologie heeft enorme impact op de moderne salesorganisatie. De Commerciële Revolutie was het thema van het tweede verdiepingsevent van Sales Outlook 2019, dat op 13 september plaatsvond bij Eneco in Rotterdam. Het tijdperk van sales centric ligt achter ons, het tijdperk van klant centric is begonnen met al zijn digitale mogelijkheden. In hoeverre heeft jouw organisatie deze nieuwe werkelijkheid al omarmd? Eerder dit jaar was Sales Outlook te gast bij het Microsoft-event Future Decoded. Hier was aandacht voor ontwikkelingen uit Silicon Valley, waar techondernemers de volgende golf van vernieuwing (en disruptie!) creëren. Bij Eneco spraken verschillende experts over de veranderingen in B2B commercie. Onderdeel was een interactieve sessie over De Commerciële Revolutie : waar men nu staat en wat er moet gebeuren om toekomstbestendig te zijn en te blijven. Het nieuwe, met behoud van het oude Hartslag en discipline Dit typeert de filosofie van Henk Snijders, directeur Corporate Accounts bij Eneco. Ritme en discipline gaan samen, zeker in een business die het oude met het nieuwe tracht te verenigen. Als kersverse directeur Corporate Accounts (sinds juni) is Snijders verantwoordelijk voor de 1500 grootste accounts van Eneco; veeleisende klanten die meer van het bedrijf verwachten dan alleen het leveren van kubieke meters gas en kilowatturen stroom. Om hen succesvol door de energietransitie te leiden, innoveert Eneco continu. Maar wel zonder oude kwaliteiten uit het oog te verliezen. Het is een redelijk traditionele business, op zoek naar iets nieuws. Dit is typerend voor Eneco. Het nieuwe geeft richting aan het oude.

2 2 Sales Outlook 2019 Het is belangrijk om als bedrijf congruent te zijn. In het geval van Eneco is dit: niet alleen spreken over innovatie en de energietransitie, maar ook met de middelen en brains deze ideeën tot uitvoer brengen. Bijvoorbeeld door slim datagebruik toe te passen. Data science is hier heel groot, vertelt Snijders. Het maakt ook niet uit in welke dataput we willen graven, het kan hier. Daar is deze organisatie heel proactief in. En voor de duidelijkheid: nee, die data verkopen we niet door aan derden. Een valkuil bij innovatie is volgens Snijders vaak dat men te snel afscheid wil nemen van het oude bij het najagen van het nieuwe. Echte waarde schuilt echter in het doen van het nieuwe, zonder de oude waarden uit het oog te verliezen. Maar wat is dan het nieuwe? Als klanten bijvoorbeeld iets willen doen rond duurzaam vastgoed, dan zit daar een heel spel omheen met nieuwe diensten. Daar ligt de rol die wij moeten oppakken. Digitale transformatie heeft gigantische impact op commercie De klant positief verrassen in het internettijdperk, hoe gaat dat? Volgens Arno Nienhuis, Senior Director Alliances & Channels Benelux bij Oracle, beschikt een moderne salesorganisatie over vijf winnende eigenschappen. Wat maakt een moderne salesorganisatie modern? Een belangrijke component is Social Selling. Misschien is dit wel de revolutie in sales, vertelt Nienhuis. In zijn presentatie zet hij uiteen hoe de wereld verandert en hoe in zijn ogen althans sales zou moeten mee veranderen. Duidelijk is in ieder geval dat innovatieve businessmodellen aan het winnen zijn. De impact van technologie speelt een bepalende rol: de groei van het aantal internetgebruikers, proactieve applicaties, blockchain, de dokter in je smartphone, kunstmatige intelligentie en ga zo nog maar even door. Online marketing was al groeiende maar is nu booming. had me niet zo gerealiseerd dat er zoveel en zo snel veranderingen in commercie gaande zijn Nieuwe business modellen Opvallend is dat tachtig tot negentig procent van deze ontwikkelingen mogelijk gemaakt wordt door cloud computing. Cloud zorgt ook voor allerlei nieuwe businessmodellen. Van subscription-based (Netflix), freemium (Spotify, LinkedIn, Dropbox) en hypermarket (Zalando, Coolblue) tot experience (Tesla) en on-demand (Uber). De globalisering neemt toe, wereldwijd schaalbare businessmodellen komen naar ons toe en dat zorgt voor meer concurrentie. Wat feitelijk nooit verandert, is de klant centraal stellen en positief blijven verrassen. Iets dat een bedrijf als Apple altijd doet; hoe gaat de klant met technologie om en hoe gaan wij dat waarmaken? Nienhuis: Het is het verhaal van de dodo. Een dier dat uitstierf omdat het zich niet aanpaste aan zijn veranderende omgeving. Die wetmatigheid geldt ook voor bedrijven. Niet het sterkste bedrijf of zelfs het meest intelligente bedrijf overleeft, maar het bedrijf dat het meest responsief is.

3 Sales Outlook ongelooflijk die impact, deze sessie heeft mijn bewustwording enorm vergroot Investeren in technologie Digitale transformatie is commerciële transformatie. Technologie heeft impact op de moderne salesorganisatie. Om dit te testen, poneert Nienhuis enkele vragen waarop zijn toehoorders met hun smartphone kunnen antwoorden. Meer dan drie kwart is het al direct volledig eens met de voorgelegde stelling: Door de inzet van technologie ben ik succesvoller geworden in sales. Op de vraag in welke technologie organisaties met name geïnvesteerd hebben om hun salesresultaten te verbeteren, blijkt het hier vooral om CRM-software te gaan, op (zeer) geruime afstand gevolgd door Social Selling. Een moderne salesorganisatie moet waarde bieden lang voordat concurrenten dat doen. Social Selling is een manier om dit te doen. Lees blogs en deel de inzichten met klanten, adviseert Nienhuis. Gebruik data om hen te helpen en onderscheid jezelf hiermee. Social Selling is een antwoord op het veranderende gedrag van de kopers. Zo blijkt uit onderzoek van Harvard dat 90 procent van hen niet reageert op cold calling en dat 75 procent social media gebruikt om bedrijven en producten te vergelijken. Verreweg het grootste deel van de kopers kiest bovendien voor de leverancier die hem voorziet van nuttige informatie, on- en offline, in elke fase van het kooptraject. De vijf eigenschappen van succesvolle sales 2. Be insight driven Door het gebruik van big data bouw je een voorsprong op. Vooral klantdata is enorm belangrijk en verhoogt de kwaliteit van leads. 3. Be collaborative & prepared Nu verschijnt slechts zestien procent van de verkopers voldoende voorbereid op een afspraak. Met toegang tot de juiste experts en informatie uit alle delen van de organisatie gaan zij geïnformeerd op pad. 4. Be effective pipeline builders De klant zit niet te wachten op salesmensen die simpelweg visitekaartjes nabellen. Zorg dat processen voor lead scoring & nurturing op orde zijn. 5. Sell faster & more easily CRM-applicaties zijn geen garantie voor betere resultaten. Het gaat om het proces dat je managet. En misschien hebben gemakkelijke, eenvoudige tools daarvoor wel meer waarde. De conclusie hieruit is dat de macht van de klant groter is dan ooit. Dit disrupt de traditionele commerciële modellen. Een succesvolle moderne salesorganisatie beschikt daarom over de volgende vijf eigenschappen: 1. Be mobile & productive Door mobiliteit schiet de productiviteit omhoog. Toegang tot applicaties maakt mensen overal effectief.

4 4 Sales Outlook 2019 Social media isn t a fad. It s a fundamental shift in the way we communicate (quote Eric Qualman, auteur van o.a. Socialnomics en What Happens in Vegas Stays on YouTube ) Je moet laten zien dat je expert bent, zegt Nienhuis. Door inzichten te posten, blogs en whitepapers. Post content zodanig dat de klant jou weet te vinden en je ziet als expert. De toekomst is social en de moderne salesmanager moet het spel op social media begrijpen. Uit onderzoek uitgevoerd door McKinsey blijkt dat de klanttevredenheid met 36 procent toeneemt door Social Selling. Ook zijn klanten veel positiever over je merk. Door internet hebben klanten steeds meer een stem en steeds meer keuze. Er is ook meer aanbod, toegespitst op de wensen van de klant. Dit leidt ertoe dat we nu leven in het tijdperk van de klant, niet in dat van de sales agent. De mantra van sales moet dan ook zijn om altijd te connecten met klanten. Waar dit gebeurt? Op social media, 24 uur per dag. Dat betekent dat je ook online in contact moet zijn met je klanten. In de nieuwe wereld gaat het vooral om online conversaties. De sales funnel verandert Door Social Selling is er een fase bijgekomen, vóór de traditionele sales funnel, aldus Wessel Berkman, initiatiefnemer van Sales Outlook en oprichter van The Brown Paper Company en The Social Selling Company. De klant weet al veel over jou als persoon, je product en bedrijf voordat hij je überhaupt gesproken heeft. De klant heeft nu de macht. Hij heeft je op LinkedIn en Facebook gezocht en ziet de content die je deelt en creëert over jezelf, jouw organisatie en je producten en diensten. Soms ben je al afgeserveerd voordat je het weet. Wanneer je hier als commerçant niet op inspeelt weet je nog niet eens dat er een kans was. Diegene die dat wel doet, grijpt deze kansen wel en komt als winnaar uit de bus. Social Selling levert verkopers tijdwinst op van wel 30% Deze tijdwinst wordt gerealiseerd bij het efficiënter aangaan van 1 op 1 relaties en het creëren van hotleads. Maar dan moet de verkoper wel tijd spenderen aan digitale social selling. Minstens dertig, veertig minuten per dag, denkt Berkman.

5 Sales Outlook lijken open deuren, maar er komt wel meer bij kijken dan hier en daar wat dingetjes doen, anders hadden we het al. Viervoudige conversieratio s bij het sales gesprek en 20% van de omzet verkocht door klanten Ook andere onderdelen van sales veranderen significant door Social Selling. Dat wordt vaak vergeten. Neem bijvoorbeeld het traditionele salesgesprek. Het bieden van een ware SalesART Experience al dan niet digitaal zorgt voor een buitengewone koopervaring. Hiermee verras je je klant en daag je hem uit op zijn latente behoefte. Met viervoudige conversieratio s als resultaat. Dan worden klanten fans. Niet zomaar fans, maar actieve fans. Dat zijn klanten die jaarlijks twee nieuwe klanten meebrengen. Met een optimaal uitgevoerde on- en offline Fan4Fan Excellence strategie zorg je ervoor dat zij op die manier wel 20% van jouw omzet voor je realiseren, wie wil dat nou niet? aldus Berkman. Maar voor het zover is, is er nog een andere uitdaging: getting the basics right. Berkman: Marketing, sales en delivery moeten samenwerken als één team, met één doel en één commerciële strategie. Management en bestuur moeten deze richting volledig overnemen en gaan sturen op andere stuurgetallen. het vraagt om aanpassing in de hele keten, andere structuren, het biedt veel kansen, maar dan moeten we nu wel gas geven. De Commerciële Revolutie: Het boek en de Experience Technologie verandert de wereld. Het gevolg: ontwrichting van het commerciële model van jouw bedrijf. Meer weten? 1. Bestel het boek De Commerciële Revolutie (beschikbaar vanaf medio november) of 2. Boek De Commerciële Revolutie Experience in 1 dag met je team voor de leukste inspirerende sessie rondom commercie en ervaar: - hoe je met Social Selling nieuwe klanten gaat werven en bestaande motiveert te blijven - hoe je een SalesART Experience creëert met viervoudige conversieratio s - hoe jouw huidige klanten met Fan4Fan Excellence actieve fans worden die twee nieuwe meenemen - hoe je een organisatie bouwt die een exceptionele ultieme klantbediening levert - welke eerste stap je morgen al kunt zetten Meer informatie via Wessel Berkman: , w.berkman@brownpapercompany.nl,

6 6 Sales Outlook 2019 Interactieve sessie maakte veel los! Tijdens een interactieve sessie over de impact van De Commerciële Revolutie werden enkele stellingen beoordeeld door de deelnemers. Zij gaven op een schaal van 0 (niet/nee) tot 10 (volledig/ja) aan waar zij nu staan. De resultaten maakten nogal wat los met reacties als ongelooflijk die impact, deze sessie heeft mijn bewustwording enorm vergroot, had me niet gerealiseerd dat er zoveel en zo snel veranderingen in commercie gaande zijn, wij hebben nog wel wat slagen te maken, lijken open deuren, maar er komt wel meer bij kijken dan hier en daar wat dingetjes doen, anders hadden we het al. De impact van de Commerciële Revolutie is groot, alleen wij spelen er niet snel genoeg op in. Stelling: Als wij niet inspelen op De Commerciële Revolutie Stelling: Onze organisatie speelt snel genoeg in op de heeft dat impact voor onze omzet. veranderende klant en zijn manier van kopen. 60% 60% 50% 50% 40% 40% 30% 30% 20% 20% 10% 10% 0% 0% nee, niet of nauwelijks ja, groot nee, niet of nauwelijks ja, volledig Wij benutten nog nauwelijks de kansen die nieuwe technologische ontwikkelingen bieden. De 3 pijlers van De Commerciële Revolutie : Social Selling, SalesART Experience & Fan4Fan Excellence worden nog weinig toegepast. 60% 50% 40% 30% 20% 10% 0% nee, niet of nauwelijks ja, volledig Social Selling SalesART Experience Fan4Fan Excellence

7 Sales Outlook Op de vraag wat dit voor hun organisatie betekent, voelde men duidelijk de urgentie dat er structurele acties genomen moeten worden: het is me wel duidelijk geworden dat we geen keuze hebben, willen we succesvol zijn in de toekomst, het vraagt om aanpassing in de hele keten, andere structuren, een enorme cultuurverandering, het biedt veel kansen, maar dan moeten we nu wel gas geven. Het zette de deelnemers ook aan het denken over hun eigen rol ik moet mee veranderen en het goede voorbeeld geven, ik ga morgen meteen beter aan de slag met social media, ik ga mijn salesstrategie aanscherpen, is nog wel een hele uitdaging om iedereen in de organisatie mee te krijgen, we moeten angsten overwinnen, kortom werk aan de winkel! ik moet mee veranderen en het goede voorbeeld geven, Stop met dingetjes doen en creëer een filosofie tot in de haarvaten! Wat betekent De Commerciële Revolutie voor jouw organisatie? We kunnen nu wel allemaal even wat Challenger Sales, LinkedIn-trainingen en Storytelling gaan volgen, maar dat is iets waarin veel organisaties verzanden: er een dingetje van maken. Het is veel belangrijker om de discussie over nieuwe technologie en de consequenties daarvan te voeren met alle levels. Wat zetten medewerkers bijvoorbeeld wel en niet op social media en als start, welk verhaal wil je vertellen en wat wil je uitstralen? Veel mensen hebben niet door hoe zichtbaar zij online zijn en wat daarvan de zakelijke consequenties zijn in zowel positieve als negatieve zin. Wat je wilt is dat alle medewerkers trots zijn op hun organisatie en dat ook willen uitdragen on- en offline. Door deze enthousiaste uitstraling is het eerste stuk van het sales proces al gedaan, nog voordat sales met de klant het salesgesprek is aangegaan. En ook tijdens dat gesprek zijn andere skills nodig.

8 8 Sales Outlook 2019 Een slim salesgesprek wordt dan een ware SalesART Experience, die de klant ultiem verrast op zijn (latente) behoefte die je in de Social Selling fase al had geïnventariseerd. Een quick win: voer eens een salesgesprek via videochat. Ooit afgevraagd waarom salesgesprekken altijd een uur moeten duren? Dat is in veel gevallen waarschijnlijk omdat Outlook tijdsvakken zo heeft ingedeeld. Helemaal niet nodig. Ik voer een deel van mijn salesgesprekken via videochat en deze duren zo n twintig tot veertig minuten. Maar ook daarvoor zijn andere skills nodig. Je moet immers sneller to the point komen en je extreem goed hebben voorbereid. Videochatten kan via allerlei kanalen: Skype, WeChat, Snapchat, Facetime en ga zo maar door. Je hebt deze toepassingen in je broekzak zitten en gebruikt ze toch al privé. Dus waarom ook niet zakelijk? Die discussie voer ik vaak met salesmanagers. Mijn klanten hebben liever dat ik gewoon langskom, hoor ik dan weleens. Maar wat ik vooral merk is dat de vooringenomen mening van sales de invoering van iets nieuws in de weg staat. Het is de angst voor het opgeven van het old school-salesleven. Direct aan de slag met De Commerciële Revolutie? Dat kan en moet natuurlijk morgen al. Het is ook populair om ergens agile mee te beginnen en dan maar te kijken waar het schip strandt. Maar even nadenken is ook niet erg. En dan vooral over wat het betekent voor de hele keten binnen je organisatie. Wanneer ga je wat doen en welke informatie heb je nodig om de klant op de juiste manier te benaderen? Ik heb het dan ook over slim datagebruik. En niet alleen over big data; soms is minder data zelfs beter, zolang het maar om relevante data gaat die je nodig hebt om de klant op het juiste moment lifetime uit te dagen. Wat zou het betekenen als bedrijven zich maximaal gaan richten op hun huidige klanten? Zodat je huidige klanten actieve fans worden en nieuwe klanten meebrengen? Vaak staat daar een pot met een groot onbenut potentieel. Fan4Fan is misschien niet zo sexy voor managers en (old school) marketeers, want het betekent een einde aan al die leuke, voornamelijk gerichte acties om nieuwe klanten te werven zoals tv-spots, sponsorschappen, wervingsacties via internet en andere dingetjes die vaak helemaal niet zo rendabel zijn. Maar stel dat je je maximaal gaat richten op je huidige klanten, zodat elke klant twee nieuwe klanten meeneemt wat is dan nog het probleem? Ik denk dat dit veel geld bespaart. Doe eens iets slims en ontwikkel een nieuwe commerciële strategie die gericht is op het creëren van actieve fans en borg dit in je structuren en cultuur. Dan creëer je een filosofie, met fans onder medewerkers en klanten. Daar liggen de kansen om exponentieel te groeien. Wessel Berkman, initiatiefnemer van Sales Outlook en oprichter van The Brown Paper Company en The Social Selling Company Ook de Sales Outlook events bijwonen? Het volgende Sales Outlook 2019-verdiepingsevent is op dinsdag 29 november uur bij Ricoh in Den Bosch, met als thema: Commercieel curriculum, salesacademie en talentontwikkeling. De datum voor het Hoofd-event van de Sales Outlook 2020-reeks is op 24 januari 2017 om 15:00 uur bij The Brown Paper Company in Bilthoven. Hier kiezen we de top 3 hoofdonderwerpen voor Door de grote belangstelling voor het thema van de Sales Outlook De Commerciele Revolutie organiseren wij extra sessies hierover. De data hiervoor staan op onze website. Stuur een mail naar events@brownpapercompany.nl of ga naar delen in samenwerking met: se medewerkers en Charly Green Winst met leefstijl Accelerator bestaansrecht zonder omwe designed by: Ricoh graphic design

WELCOME! The Brown Paper Company

WELCOME! The Brown Paper Company WELCOME! The Brown Paper Company Commercial Automation: De commerciële revolutie? The Brown Paper Company De Sales revolution: transformatie? Huidig SaaS Focus Sales Centric Customer Centric product push

Nadere informatie

CAAS De commerciële revolutie. The Brown Paper Company

CAAS De commerciële revolutie. The Brown Paper Company CAAS De commerciële revolutie. The Brown Paper Company Marktontwikkelingen.. De klant wil anders. Klanten willen een nieuwe experience Educate not sell Ask not pitch Story no PPT Online not in person 15

Nadere informatie

Met onderscheidend en gemeenschappelijk beleefd organisatie DNA het beste toekomstperspectief. Verbeteren kan alleen van binnenuit.

Met onderscheidend en gemeenschappelijk beleefd organisatie DNA het beste toekomstperspectief. Verbeteren kan alleen van binnenuit. Met onderscheidend en gemeenschappelijk beleefd organisatie DNA het beste toekomstperspectief Verbeteren kan alleen van binnenuit. Onze visie, missie en strategie Visie: dat er in alle organisaties een

Nadere informatie

De Bilderberg Experience

De Bilderberg Experience De Bilderberg Experience Met uw team de ultieme Bilderberg klantbediening ervaren Wat zou dat voor uw organisatie betekenen? Voor trotse medewerkers en blije klanten De Bilderberg Experience! Bilderberg

Nadere informatie

Inhoud. Waarom jij niet zonder de acht randvoorwaarden van de pitch methode kunt. Het belang van Social Media voor je bedrijf. Wij zijn!

Inhoud. Waarom jij niet zonder de acht randvoorwaarden van de pitch methode kunt. Het belang van Social Media voor je bedrijf. Wij zijn! Inhoud Waarom jij niet zonder de acht randvoorwaarden van de pitch methode kunt. Het belang van Social Media voor je bedrijf. 1-2 3 Wij zijn! Inge Kaptein - Sinds 2012 communicatieadviseur Het spectrum

Nadere informatie

De cloud die gebouwd is voor uw onderneming.

De cloud die gebouwd is voor uw onderneming. De cloud die gebouwd is voor uw onderneming. Dit is de Microsoft Cloud. Elke onderneming is uniek. Van gezondheidszorg tot de detailhandel, van fabricage tot financiële dienstverlening: geen twee ondernemingen

Nadere informatie

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING ONLINE MARKETING ANGELCOACHING MARCA VAN DEN BROEK Met mijn bedrijf AngelCoaching zet ik me in voor succesvol ondernemen als kunstenaar//creatief. WAAR GAAT HET OM? Zichtbaarheid Onderscheidend (en authentiek)

Nadere informatie

Toekomst van Sales. 18 mei 2017

Toekomst van Sales. 18 mei 2017 Toekomst van Sales 1 WELKOM Robert Hamminga robert.hamminga@redfoxblue.nl 0031-619228708 2 UW TEAM OPDRACHT ZWARTE STIFT 1. Teken een organigram normale old school verkooporganisatie 2. Teken een normale

Nadere informatie

7x Managers in de cloud

7x Managers in de cloud cloud innovation by Macaw 7x Managers in de cloud Uitkomsten van het Nationale Cloudonderzoek Bij alles wat de businessmanager voorgelegd krijgt, wil hij weten wat het hem en zijn bedrijf oplevert. Voor

Nadere informatie

WHITEPAPER MEER CONVERSIE EN OMZET DOOR DATADRIVEN SALES

WHITEPAPER MEER CONVERSIE EN OMZET DOOR DATADRIVEN SALES WHITEPAPER MEER CONVERSIE EN OMZET DOOR DATADRIVEN SALES Inleiding Digitalisering biedt kansen en uitdagingen voor sales. Waar verkopers vroeger nog koud acquireerden, maakt men nu steeds meer gebruik

Nadere informatie

Expert event - Commercieel Curriculum, Sales Academie en Talentontwikkeling

Expert event - Commercieel Curriculum, Sales Academie en Talentontwikkeling Sales Outlook 2019 Expert event - Commercieel Curriculum, Sales Academie en Talentontwikkeling De impact van De Commerciële Revolutie op de gehele commerciële organisatie valt niet meer te ontkennen na

Nadere informatie

HEAD OF BUSINESS DEVELOPMENT

HEAD OF BUSINESS DEVELOPMENT #VACATURE Digital HEAD OF BUSINESS DEVELOPMENT Lepaya maakt met innovatieve en gepersonaliseerde leeroplossingen bedrijfstrainingen effectiever en meer engaging. De startup heeft afgelopen jaar een uitstekende

Nadere informatie

Pascal van Zandvoort. directeur Pink Ice Solutions - 44 jaar getrouwd en 2 kinderen (10 en 17 jaar)

Pascal van Zandvoort. directeur Pink Ice Solutions - 44 jaar getrouwd en 2 kinderen (10 en 17 jaar) welkom Pascal van Zandvoort directeur Pink Ice Solutions - 44 jaar getrouwd en 2 kinderen (10 en 17 jaar) Onze ervaringen Meer dan 15 jaar ervaring met softwareontwikkeling, internet en online. Meer dan

Nadere informatie

YourCapability. Sales- en Accountmanagementopleiding

YourCapability. Sales- en Accountmanagementopleiding YourCapability Sales- en Accountmanagementopleiding YoungCapacity sales biedt jonge salestalenten het YourCapability programma aan. Dit is een post-hbo sales- en accountmanagementopleiding gericht op sales

Nadere informatie

Sales Outlook. De acht gekozen thema s dit jaar zijn: De 8 meest relevante thema s voor de komende 3 jaar

Sales Outlook. De acht gekozen thema s dit jaar zijn: De 8 meest relevante thema s voor de komende 3 jaar Sales Outlook De 8 meest relevante thema s voor de komende 3 jaar 2020 De wereld van vandaag is fundamenteel anders dan die van gisteren. Digitalisering veranderde het b2c-segment al ingrijpend en heeft

Nadere informatie

DIGITAL MARKETING TRENDS 2014

DIGITAL MARKETING TRENDS 2014 DIGITAL MARKETING TRENDS 2014 1 2 MARKETING TRENDS Bron: Adobe 2013 3 WAT ZIJN DE BELANGRIJKSTE DIGITALE ACTIVITEITEN? Bron: Dave Chaffey 2013 4 SOCIAL MEDIA MEER EN MEER DEEL VAN ZAKELIJK LEVEN Hoe lang

Nadere informatie

De Wilmersberg daagt u en uw managementteam uit op de 4 belangrijkste thema s van deze tijd.

De Wilmersberg daagt u en uw managementteam uit op de 4 belangrijkste thema s van deze tijd. De Wilmersberg daagt u en uw managementteam uit op de 4 belangrijkste thema s van deze tijd. In samenwerking met The Brown Paper Company De Wilmersberg daagt u met uw managementteam uit op de 4 belangrijkste

Nadere informatie

The. Brown Paper Network. Accelerate your Business

The. Brown Paper Network. Accelerate your Business The Brown Paper Network 2015 Accelerate your Business Waarom jij bij The Brown Paper Network? Ben je zelfstandige of een kleine organisatie en: Wil je omzet verhogen? Zoek je maximale persoonlijke ontwikkeling?

Nadere informatie

Het beste toekomstperspectief met een onderscheidend en gemeenschappelijk beleefd organisatie-dna. The Brown Paper Company

Het beste toekomstperspectief met een onderscheidend en gemeenschappelijk beleefd organisatie-dna. The Brown Paper Company Het beste toekomstperspectief met een onderscheidend en gemeenschappelijk beleefd organisatie-dna The Brown Paper Company Veel organisaties zijn hun onderscheidende DNA verloren. Organisaties met bestaansrecht

Nadere informatie

STORAGE AUTOMATION IT MANAGEMENT & OPTIMIZATION DATAGROEI DE BAAS MET EXTREEM BEHEERGEMAK DOOR AUTOMATISERING EN VIRTUALISATIE

STORAGE AUTOMATION IT MANAGEMENT & OPTIMIZATION DATAGROEI DE BAAS MET EXTREEM BEHEERGEMAK DOOR AUTOMATISERING EN VIRTUALISATIE IT MANAGEMENT & OPTIMIZATION STORAGE AUTOMATION DATAGROEI DE BAAS MET EXTREEM BEHEERGEMAK DOOR AUTOMATISERING EN VIRTUALISATIE EEN EFFECTIEVE EN KOSTENEFFICIËNTE OPLOSSING VOOR DATAGROEI De druk op systeembeheerders

Nadere informatie

De kracht van Engagement

De kracht van Engagement Marcommit is een PR- en marketingbureau, gespecialiseerd in ICT, technologie en HR. We zijn gevestigd in Nederland, maar zijn actief in de hele Benelux. We helpen onze klanten bij het ontwikkelen en uitvoeren

Nadere informatie

hier niet, maar wel bijvoorbeeld in de USA.

hier niet, maar wel bijvoorbeeld in de USA. Innovatie Innovatie is noodzakelijk. Altijd. Dat geldt voor elke organisatie, dus ook voor klantenservice en klantcontact. CR&T gaat de komende maanden op bezoek bij klantcontactprofessionals, met als

Nadere informatie

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR UITSTEKENDE MARKETING & SALES

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR UITSTEKENDE MARKETING & SALES 10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR UITSTEKENDE MARKETING & SALES www.canvasscompany.nl 10 TIPS MEER KLANTEN EN MEER OMZET Voor veel directeuren, ondernemers en verkopers is het een ware uitdaging. Werkt je

Nadere informatie

Canon s visie op digitale transformatie van organisaties. you can

Canon s visie op digitale transformatie van organisaties. you can Canon s visie op digitale transformatie van organisaties you can Digitale transformatie van organisaties Als we kijken naar de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van communicatie in de afgelopen

Nadere informatie

Social Media Onderzoek 2014

Social Media Onderzoek 2014 1 Index Onderwerp Pagina Management Samenvatting 3 Rol binnen de organisatie 4 Voor welke doelen zet je social media in? 5 Welke kanalen zet je in? 5 Maakt de organisatie gebruik van een blog? 6 Hoe komt

Nadere informatie

9 mei 2017 Marlies Vringer, Senior Marketeer

9 mei 2017 Marlies Vringer, Senior Marketeer 9 mei 2017 Marlies Vringer, Senior Marketeer Definitie Social Selling Social selling is het op strategische wijze benutten van social media, door verkoop en marketing, voor het verkrijgen van klantinzicht,

Nadere informatie

Canon s visie op digitale transformatie van organisaties. you can

Canon s visie op digitale transformatie van organisaties. you can Canon s visie op digitale transformatie van organisaties you can Digitale transformatie van organisaties Als we kijken naar de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van communicatie in de afgelopen

Nadere informatie

Banken en verzekeraars zijn niet onderscheidend genoeg

Banken en verzekeraars zijn niet onderscheidend genoeg Banken en verzekeraars zijn niet onderscheidend genoeg Werk aan de winkel wat betreft openheid, onderscheidingsvermogen en communicatiekanalen from Accenture and Microsoft 1 Werk aan de winkel wat betreft

Nadere informatie

Verkoopprospecting en -ontwikkeling. Onderzoeksrapport - januari 2010

Verkoopprospecting en -ontwikkeling. Onderzoeksrapport - januari 2010 Verkoopprospecting en -ontwikkeling Onderzoeksrapport - januari 2010 Onderzoek naar verkoopprospecting en -ontwikkeling Dit rapport vat de resultaten samen van een onderzoek naar de opinies van zakelijke

Nadere informatie

Stap voor stap: Op weg naar een unieke customer journey. Vertrouwd digitaal ondernemen

Stap voor stap: Op weg naar een unieke customer journey. Vertrouwd digitaal ondernemen Stap voor stap: Op weg naar een unieke customer journey. Vertrouwd digitaal ondernemen ? De communicatie met je klant begint al lang voor het moment dat je klant een product koopt. Het moment dat een toekomstige

Nadere informatie

ultieme klantbediening

ultieme klantbediening de meest efficiënte en effectieve ultieme klantbediening verhoog uw organisatiebestaansrecht en prestaties met: The Brown Paper Company Zoekt u een specifieke oplossing of een verbeterd resultaat? Omzet

Nadere informatie

STRATAEGOS CONSULTING

STRATAEGOS CONSULTING STRATAEGOS CONSULTING EXECUTIE CONSULTING STRATAEGOS.COM WELKOM EXECUTIE CONSULTING WELKOM BIJ STRATAEGOS CONSULTING Strataegos Consulting is een strategie consultancy met speciale focus op strategie executie.

Nadere informatie

De kracht van een sociale organisatie

De kracht van een sociale organisatie De kracht van een sociale organisatie De toegevoegde waarde van zakelijke sociale oplossingen Maarten Verstraeten. www.netvlies.nl Prinsenkade 7 T 076 530 25 25 E mverstraeten@netvlies.nl 4811 VB Breda

Nadere informatie

SOURCING MANAGER #VACATURE

SOURCING MANAGER #VACATURE #VACATURE Bol.com is de winkel van ons allemaal, die steeds meer transformeert in de speciaalzaak voor iedereen. Iedere shopper journey begint bij bol.com dat is het hoogste doel van de e-tailer. Om dat

Nadere informatie

The next revolution in Point of Sales

The next revolution in Point of Sales The next revolution in Point of Sales Maak kennis met OmniQstore Dé toekomst van POS-systemen De wereld verandert sneller dan ooit: u wordt dagelijks geconfronteerd met nieuwe wetten, technologieën, bedrijfsmodellen

Nadere informatie

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen 11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen Iedereen met een website komt er vroeg of laat mee in aanraking. Hoe verander ik meer bezoekers in klanten? Met conversie dus. Conversie optimalisatie

Nadere informatie

6 Marketing-trends voor Sharing knowledge Connecting people

6 Marketing-trends voor Sharing knowledge Connecting people 6 Marketing-trends voor 2019 Sharing knowledge Connecting people We zijn alweer over de helft van 2018, tijd om de balans op te maken en te kijken welke trends we kunnen verwachten voor komend jaar. In

Nadere informatie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie WHITEPAPER Content strategie & lead nurturing Online marketing succesvol inzetten: content strategie De opzet van de online marketing aanpak is voor veel marketing managers een lastig te visualiseren geheel.

Nadere informatie

DE KRACHT VAN PERSONALISATIE

DE KRACHT VAN PERSONALISATIE DE KRACHT VAN PERSONALISATIE StoryMail behandelt in deze guide de belangrijkste resultaten uit het onderzoek De kracht van personalisatie van Forrester (2015). Forrester interviewde 101 beslissingsbevoegden

Nadere informatie

Marketing Prikkels B2B

Marketing Prikkels B2B Marketing Prikkels B2B Marketing Prikkels Bedoeld om te prikkelen inderdaad. Om je uit te dagen net even anders naar je marketingactiviteiten te kijken. Met een frisse, open blik. Zonder vooroordelen.

Nadere informatie

Onderzoek Digital Transformation

Onderzoek Digital Transformation Onderzoek Digital Transformation September november 2014, Nederland Onderzoek is gedaan door efocus onder digital leaders van 30 top500 bedrijven in Nederland. Onderzoek Digital Transformation Digital

Nadere informatie

Heeft jouw team de juiste kennis om de doelen van 2017 te halen?

Heeft jouw team de juiste kennis om de doelen van 2017 te halen? Heeft jouw team de juiste kennis om de doelen van 2017 te halen? Slagvaardiger in samenwerking met de klant! De start van 2017 met de daarbij behorende jaaronderhandelingen is weer achter de rug. Nu we

Nadere informatie

10 tips voor het adverteren op Facebook en Instagram

10 tips voor het adverteren op Facebook en Instagram 10 tips voor het adverteren op Facebook en Instagram leren Luisteren naar de opdrachtgever, verkopers en je publiek. Doen wat je denkt dat goed is en leren wat werkt en dat analyseren. De juiste dingen

Nadere informatie

SNEAK PREVIEW. 1 GO2socialmedia vinden, binden en houden van klanten

SNEAK PREVIEW. 1 GO2socialmedia vinden, binden en houden van klanten SNEAK PREVIEW 1 GO2socialmedia vinden, binden en houden van klanten SNEAK PREVIEW Leadgeneratie Benchmark 2016: Wat doen succesvolle bedrijven beter? Recentelijk is voor de zesde keer de Nationale B2B

Nadere informatie

Whitepaper Livechat en automotive sector. The plus for your company

Whitepaper Livechat en automotive sector. The plus for your company Whitepaper Livechat en automotive sector The plus for your company Whitepaper Automotive De automotive branche is een van de grotere spelers in de wereldeconomie. De industrie wordt beschouwd als zeer

Nadere informatie

Nieuwe high-fee klanten door te netwerken

Nieuwe high-fee klanten door te netwerken Nieuwe high-fee klanten door te netwerken Netwerken eng? Nee, het is juist heel erg leuk én hartstikke belangrijk. Belangrijk omdat het leidt tot een betere zichtbaarheid van jouw onderneming, tot leuke

Nadere informatie

EXECUTIVE PROGRAM SALES MANAGEMENT

EXECUTIVE PROGRAM SALES MANAGEMENT EXECUTIVE PROGRAM SALES MANAGEMENT BRENG JE VERKOOPORGANISATIE NAAR EEN HOGER NIVEAU NYENRODE. A REWARD FOR LIFE 1 DE INTERACTIEVE SESSIES KOPPELEN BEWEZEN THEORIE MET PRAKTISCHE ERVARINGEN EN TOEPASSINGEN

Nadere informatie

Digitale innovatie in de bancaire sector in Nederland: kansen en bedreigingen

Digitale innovatie in de bancaire sector in Nederland: kansen en bedreigingen Digitale innovatie in de bancaire sector in Nederland: kansen en bedreigingen Tony de Bree, 19 november 2014 Nog niet zolang geleden werd er door traditionele spelers in Nederland en over de hele wereld

Nadere informatie

FOODSERVICE SALES ACCELERATOR. Powered by

FOODSERVICE SALES ACCELERATOR. Powered by FOODSERVICE SALES ACCELERATOR Powered by & Succesvolle commerciële professionals zijn goed in het helpen van hun klanten. Zij willen écht het verschil maken in het contact met de klant. Het Foodservice

Nadere informatie

NaïS Zine #B2P LINKEDIN DAGTRAINING. Nieuw. Vanaf volgende maand geven wij een gastblogger een podium! Als eerste;

NaïS Zine #B2P LINKEDIN DAGTRAINING. Nieuw. Vanaf volgende maand geven wij een gastblogger een podium! Als eerste; N A Ï S 2 0 1 7 I S S U E N O. 3 T I J D E L I J K G R A T I S NaïS Zine LINKEDIN N E D E R L A N D E R S O M A R M E N L I N K E D I N #B2P Z Ó O N D E R S C H E I D T J E J E D I E N S T V E R L E N

Nadere informatie

Azure in de praktijk o.a. case van Heineken en Talpa

Azure in de praktijk o.a. case van Heineken en Talpa consulting - sourcing - solutions Azure in de praktijk o.a. case van Heineken en Talpa Marcel van Rijn Marco van Veen 9 januari 2014 Marcel van Rijn Mede oprichter Connect2Crowd Meer dan 15 jaar corporate

Nadere informatie

Stageopdracht. Online marketingstrategie en -content. Bright Cubes B.V. High Tech Campus AE Eindhoven. Bright Cubes B.V. 1

Stageopdracht. Online marketingstrategie en -content. Bright Cubes B.V. High Tech Campus AE Eindhoven. Bright Cubes B.V. 1 Stageopdracht Online marketingstrategie en -content Bright Cubes B.V. High Tech Campus 32 5656 AE Eindhoven Bright Cubes B.V. 1 Beste student, Zijn jouw ideeën eigenwijs en bepaal jij zelf je kaders? Wil

Nadere informatie

WHITEPAPER De nieuwe relatie tussen organisaties en hun klanten

WHITEPAPER De nieuwe relatie tussen organisaties en hun klanten WHITEPAPER De nieuwe relatie tussen organisaties en hun klanten Expectations Management B.V. Burg. Van Nispenstraat 8A 7001 BS Doetinchem 0314-640523 mvb@expectations.nl Inleiding Deze White Paper beschrijft

Nadere informatie

Van Samenhang naar Verbinding

Van Samenhang naar Verbinding Van Samenhang naar Verbinding Sogeti Page 2 VAN SAMENHANG NAAR VERBINDING Keuzes, keuzes, keuzes. Wie wordt niet horendol van alle technologische ontwikkelingen. Degene die het hoofd koel houdt is de winnaar.

Nadere informatie

B2B Marketing & Sales GROEI REALISEER JE SAMEN

B2B Marketing & Sales GROEI REALISEER JE SAMEN B2B Marketing & Sales GROEI REALISEER JE SAMEN INTRODUCTIE Het spel rondom de B2B-klant verandert continu. Dit is zichtbaar in de manier waarop we werken, in de technologie die we gebruiken en in de samenwerking

Nadere informatie

Minigids Hybride Evenementen Het evenement dat niemand wil missen is hybride Een wereld waar offline en online samenkomen!

Minigids Hybride Evenementen Het evenement dat niemand wil missen is hybride Een wereld waar offline en online samenkomen! Minigids Hybride Evenementen Het evenement dat niemand wil missen is hybride Een wereld waar offline en online samenkomen! Introductie In een wereld die op alle vlakken steeds meer digitaal verbonden raakt,

Nadere informatie

WHITEPAPER De nieuwe relatie tussen organisaties en hun klanten

WHITEPAPER De nieuwe relatie tussen organisaties en hun klanten WHITEPAPER De nieuwe relatie tussen organisaties en hun klanten Expectations Management B.V. Burg. Van Nispenstraat 8A 7001 BS Doetinchem 0314-640523 mvb@expectations.nl Inleiding Deze White Paper beschrijft

Nadere informatie

COLLEGEREEKS BLOCKCHAIN & FINTECH

COLLEGEREEKS BLOCKCHAIN & FINTECH COLLEGEREEKS BLOCKCHAIN & FINTECH WAT KUNNEN DEZE OPKOMENDE TECHNOLOGIEËN VOOR JOUW ORGANISATIE BETEKENEN? NYENRODE. A REWARD FOR LIFE 1 2 INLEIDING Blockchain geldt als dé grote belofte als het gaat om

Nadere informatie

Digitale marketing: kansen en mogelijkheden

Digitale marketing: kansen en mogelijkheden Digitale marketing: kansen en mogelijkheden Oskar van Straaten Agradi partner: Hoe digitale marketing de wereld verandert De kansen en de mogelijkheden Oskar van Straaten oprichter & directeur Agradi AgriMarketing

Nadere informatie

Today is Canday neemt online marketingbureau WeLikeMilk over

Today is Canday neemt online marketingbureau WeLikeMilk over Today is Canday neemt online marketingbureau WeLikeMilk over Overname verscherpt focus op beter converterende content en campagnes Vanaf vandaag is het Amsterdamse online marketingbureau WeLikeMilk onderdeel

Nadere informatie

De ambtenaar als ambassadeur aan de slag met social business Door: Jochem Koole

De ambtenaar als ambassadeur aan de slag met social business Door: Jochem Koole De ambtenaar als ambassadeur aan de slag met social business Door: Jochem Koole Sociale media hebben individuen meer macht gegeven. De wereldwijde beschikbaarheid van gratis online netwerken, zoals Facebook,

Nadere informatie

CASE. Meer waarde door. e-learning. Place full-screen image on layer Background. Expect more. Expect Pink. start

CASE. Meer waarde door. e-learning. Place full-screen image on layer Background. Expect more. Expect Pink. start CASE Meer waarde door Expect more. Expect Pink. start e-learning Place full-screen image on layer Joost-IT Joost-IT is een informeel bedrijf gespecialiseerd in Agile Service Management en IT Tooling Consultancy.

Nadere informatie

Customer experience in het digitale tijdperk

Customer experience in het digitale tijdperk Customer experience in het digitale tijdperk Hoe je een klantgerichte organisatie kan bouwen Marketingmanagement is in constante evolutie. Wij leven niet in een veranderend tijdperk, maar in een verandering

Nadere informatie

ZET JE KLANT CENTRAAL!

ZET JE KLANT CENTRAAL! ZET JE KLANT CENTRAAL! ROY KLAASSEN, KAROLIEN VAN DER OUDERAA & EVELIEN VAN DAMME BOUWEN AAN COMMERCIEEL SUCCES MET DE HELE ORGANISATIE VOORWOORD Hoera, de klant staat weer centraal...! Wij kunnen het

Nadere informatie

BUSINESS INNOVATION. BE TOMORROW, CHALLENGE TODAY > Waarom innoveren? > Innovation drivers > Succes- en faalfactoren

BUSINESS INNOVATION. BE TOMORROW, CHALLENGE TODAY > Waarom innoveren? > Innovation drivers > Succes- en faalfactoren BUSINESS INNOVATION BE TOMORROW, CHALLENGE TODAY > Waarom innoveren? > Innovation drivers > Succes- en faalfactoren EEN MASTERCLASS VAN MASTERCLASS INSTITUTE IN SAMENWERKING MET: BUSINESS INNOVATION Be

Nadere informatie

Whitepaper 9 Hardnekkige Misverstanden Over Facebook

Whitepaper 9 Hardnekkige Misverstanden Over Facebook Whitepaper 9 Hardnekkige Misverstanden Over Facebook FACEBOOK: NR. 1 SOCIAAL MEDIUM Facebook is veruit het grootste sociale medium van dit moment. Dit maakt Facebook voor veel bedrijven en marketeers een

Nadere informatie

HEAD OF SOURCING LEZEN & LEREN

HEAD OF SOURCING LEZEN & LEREN #VACATURE E-COMMERCE CONSULTING EXIT HEAD OF SOURCING LEZEN & LEREN Bol.com kan zich met gemak de grootste winkel van Nederland en België noemen. Welk product je ook zoekt: iedere shopperjourney begint

Nadere informatie

Whitepaper community management

Whitepaper community management Whitepaper community management De kracht van een sterk merk In deze whitepaper leer je Wat community management is Waarom je community management moet meenemen in je strategie Hoe je je eerste community

Nadere informatie

E-sessions Breda woensdag 9 november. 1 jaar Social Media @Roompot

E-sessions Breda woensdag 9 november. 1 jaar Social Media @Roompot E-sessions Breda woensdag 9 november 1 jaar Social Media @Roompot Wie ben ik? Jesper Stoel, 25 jaar Internet Marketeer bij Roompot Vakanties, verantwoordelijk voor alles rondom Social Media! Volg mij via

Nadere informatie

CRM vanuit organisatorisch perspectief

CRM vanuit organisatorisch perspectief Highlights survey CRM in Nederland 2009/2010 CRM vanuit organisatorisch perspectief MarketCap International BV 13 Januari 2010 AGENDA o over de survey en de populatie o actief met en focus op CRM o hulp

Nadere informatie

ESSAY. Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay. Lexington Baly 1592180

ESSAY. Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay. Lexington Baly 1592180 ESSAY Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay Lexington Baly 1592180 Seminar: Dream Discover Do Essay Docent: Rob van den Idsert Effectief gebruik

Nadere informatie

Social Selling met LinkedIn

Social Selling met LinkedIn Social Selling met LinkedIn 1 Djoea van Zanten Storyteller on fire / Professioneel spreker / Social selling expert / Auteur van "social selling in 60 minuten" Vader van Senja en Deni, man van Monique,

Nadere informatie

Sales Outlook020. Hoeveel fans creëert u eigenlijk met uw dienstverlening? Expert event - De ultieme klantbediening

Sales Outlook020. Hoeveel fans creëert u eigenlijk met uw dienstverlening? Expert event - De ultieme klantbediening Sales Outlook020 Expert event - De ultieme klantbediening 2 De ultieme klantbediening had altijd al de aandacht. Veel bedrijven zijn ermee bezig, maar wat merkt de klant er nu echt van? De ultieme klantbediening

Nadere informatie

Business Model Innovation Guide

Business Model Innovation Guide Business Model Innovation Guide Over waarom business model innovatie cruciaal is en hoe je dat aanpakt Uitgave: April 2016 Auteur: Eefje Jonker-van Dun Strategy Designer & Managing Director Business Models

Nadere informatie

8 Succesfactoren voor een Online Onderneming

8 Succesfactoren voor een Online Onderneming 8 Succesfactoren voor een Online Onderneming Je kent vast wel ondernemers die actief zijn online en nu een deel van hun inkomen of zelfs hun hele inkomen online verdienen met hun kennis en content. Misschien

Nadere informatie

Hoe laat IT en business- alignment jouw organisatie accelereren?

Hoe laat IT en business- alignment jouw organisatie accelereren? Hoe breek je de muur af tussen business en IT? blog Hoe laat IT en business- alignment jouw organisatie accelereren? De 2x4 grootste uitdagingen door Edwin Roetgering, PreSales / Business-consultant bij

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

HAKAPERO. Marketing Software VS Marketing Automatisering

HAKAPERO.  Marketing Software VS Marketing Automatisering Email Marketing Software VS Marketing Automatisering Wij merken in ons dagelijks werk dat er veel verwarring bestaat hoe email marketing zich verhoudt met marketing automatisering. Het blijkt dat veel

Nadere informatie

Student Recruitment 2.0. Op zoek naar de beste studenten Samenvatting

Student Recruitment 2.0. Op zoek naar de beste studenten Samenvatting Student Recruitment 2.0 Op zoek naar de beste studenten Samenvatting Inleiding Inhoudsopgave Ben jij op zoek naar jong talent? Zorg dan dat je up-to-date bent en vind de beste afstudeerders van top-universiteiten.

Nadere informatie

Hoe houd je je bedrijf vers?

Hoe houd je je bedrijf vers? Aangenaam! 1 Specialisatie in de cloud Hoe houd je je bedrijf vers? Steven Peters Sector Banker Technologie, Media en Telecom 8 juni 2017 Onderwerpen voor vanmiddag 1. Economische update en trends 2. Ingezoomd:

Nadere informatie

OZMO s webcare oplossing DÉ TOOL VOOR SOCIAL MEDIA MONITORING, WEBCARE, MESSAGING, PUBLISHING & SOCIAL ANALYTICS.

OZMO s webcare oplossing DÉ TOOL VOOR SOCIAL MEDIA MONITORING, WEBCARE, MESSAGING, PUBLISHING & SOCIAL ANALYTICS. OZMO s webcare oplossing DÉ TOOL VOOR SOCIAL MEDIA MONITORING, WEBCARE, MESSAGING, PUBLISHING & SOCIAL ANALYTICS. OZMO s webcare voor elk bedrijf dat wil groeien OZMO levert de meest geavanceerde en gebruiksvriendelijk

Nadere informatie

FOOD2MARKET INNOVATIE TRAINING. 14 november 2013

FOOD2MARKET INNOVATIE TRAINING. 14 november 2013 FOOD2MARKET INNOVATIE TRAINING 14 november 2013 Edwin Palsma The Food Agency Specialisten in food marketing Wij verbinden voedingskennis, technologie, marketing en sales om de marktpositie van agro & food

Nadere informatie

MASTERCLASS RETAILMARKETING 2019

MASTERCLASS RETAILMARKETING 2019 MASTERCLASS RETAILMARKETING De retailwereld verandert sneller dan ooit tevoren. Het is cruciaal om het retail spel goed te begrijpen om in te kunnen spelen op die veranderingen. Daarom organiseert Q&A

Nadere informatie

COMMERCIEEL MANAGEMENT VOOR EXECUTIVES

COMMERCIEEL MANAGEMENT VOOR EXECUTIVES COMMERCIEEL MANAGEMENT VOOR EXECUTIVES LEIDINGGEVEN AAN COMMERCIE LEADERSHIP, E N T R E P R E N E U R S H I P, STEWARDSHIP NYENRODE. A REWARD FOR LIFE INDEX Inleiding 2 Commercieel management voor executives

Nadere informatie

Zonder onderscheidend en gemeenschappelijk beleefd organisatie DNA geen toekomstperspectief. Verbeteren kan alleen van binnenuit.

Zonder onderscheidend en gemeenschappelijk beleefd organisatie DNA geen toekomstperspectief. Verbeteren kan alleen van binnenuit. Zonder onderscheidend en gemeenschappelijk beleefd organisatie DNA geen toekomstperspectief Verbeteren kan alleen van binnenuit. Onze visie, missie en strategie Visie: dat er in alle organisaties een groot

Nadere informatie

Cross Channel Excellence. Rotterdam, 15 november 2012

Cross Channel Excellence. Rotterdam, 15 november 2012 Cross Channel Excellence Rotterdam, 15 november 2012 Mike Hoogveld Partner bij RedFoxBlue: advies en implementatie Wetenschappelijk onderzoek als part-time promovendus Dodelijk voor klantrelaties 85% van

Nadere informatie

LinkedIn Live Nieuwe Medewerkers Vinden

LinkedIn Live Nieuwe Medewerkers Vinden LinkedIn Live Nieuwe Medewerkers Vinden Voor wie Recruiters, HR Managers, Hiring Managers (= managers met vacatures in hun team), HR Business Partners en alle anderen die in het recruteringsproces van

Nadere informatie

Profiteer van veranderende technologieën

Profiteer van veranderende technologieën Profiteer van veranderende technologieën Lees hoe Managed Services Providers u kunnen helpen profiteren van de nieuwste ontwikkelingen Uitdagingen en kansen in veranderende technologieën Ontwikkelingen

Nadere informatie

GETTING THE BEST OUT OF YOUR SOURCE CODE FIT TEST VOOR UNIFACE

GETTING THE BEST OUT OF YOUR SOURCE CODE FIT TEST VOOR UNIFACE GETTING THE BEST OUT OF YOUR SOURCE CODE FIT TEST VOOR UNIFACE 2 DIGITALISATIE VEREIST: Toegevoegde waarde Agility en snelheid Security en betrouwbaarheid 3 COMBINATIE BUSINESS & IT BUSINESS TECHNOLOGY

Nadere informatie

WHITEPAPER DATA DRIVEN ONLINE MARKETING VOOR B2B: 4 TIPS VOOR MEER RENDEMENT MET PERSONALISATIE

WHITEPAPER DATA DRIVEN ONLINE MARKETING VOOR B2B: 4 TIPS VOOR MEER RENDEMENT MET PERSONALISATIE WHITEPAPER DATA DRIVEN ONLINE MARKETING VOOR B2B: 4 TIPS VOOR MEER RENDEMENT MET PERSONALISATIE Data Driven Online Marketing voor B2B: 4 tips voor meer rendement met personalisatie B2B organisaties zijn

Nadere informatie

LinkedIn Live Nieuwe Klanten Vinden

LinkedIn Live Nieuwe Klanten Vinden LinkedIn Live Nieuwe Klanten Vinden Voor wie Ondernemers, account managers, sales managers, business developers, freelancers en alle anderen die in het commerciële proces van een organisatie betrokken

Nadere informatie

Bent u bewust van & gereed voor de veranderingen en ontwikkelingen in uw omgeving

Bent u bewust van & gereed voor de veranderingen en ontwikkelingen in uw omgeving Bent u bewust van & gereed voor de veranderingen en ontwikkelingen in uw omgeving Omgevingsanalyse cruciaal voor duurzaam leveren van kwaliteit in een snel veranderende omgeving RK-Intelligence - Ruud

Nadere informatie

Zo creëer je waarde met WiFi Je WiFi-gastnetwerk als marketing tool. Connect your Business. Web WiFi App Internet of Things

Zo creëer je waarde met WiFi Je WiFi-gastnetwerk als marketing tool. Connect your Business. Web WiFi App Internet of Things Zo creëer je waarde met WiFi Je WiFi-gastnetwerk als marketing tool Connect your Business. Web WiFi App Internet of Things Wat is een WiFi-gastnetwerk? De kans is groot dat je de vraag wel eens hebt gehad,

Nadere informatie

CORPORATE VENTURING MANAGER

CORPORATE VENTURING MANAGER #VACATURE CORPORATE VENTURING MANAGER De opkomst van e-commerce en de versnippering van het offline winkelaanbod hebben het traditionele winkellandschap drastisch verstoord. Commercieel vastgoedbeheerder

Nadere informatie

WERKBOEK CORIEN OENEMA

WERKBOEK CORIEN OENEMA WERKBOEK CORIEN OENEMA WELKOM BIJ DE BUSINESS REBEL BOOTCAMP Heel hartelijk welkom bij de Business Rebel Bootcamp. Ik ben blij dat je hier bent. Mijn naam is Corien Oenema. Ik ben de businessrebel, blogger,

Nadere informatie

De uitkomsten van het Marketingtrendonderzoek 2014 Onno Ponfoort Rob Lindner

De uitkomsten van het Marketingtrendonderzoek 2014 Onno Ponfoort Rob Lindner De uitkomsten van het Marketingtrendonderzoek 2014 Onno Ponfoort Rob Lindner Utrecht, 24 april 2014 1 Discussie over de marketingtrends www.berenschot.nl/marketingtrends2014 #marketingtrends Marketing

Nadere informatie

CLUSTER DIRECTOR #VACATURE

CLUSTER DIRECTOR #VACATURE #VACATURE CLUSTER DIRECTOR Online winkelen in Nederland wordt gedomineerd door bol.com. Niet in de laatste plaats vanwege het enorm brede assortiment dat de e-tailer biedt. Iedere shopper journey begint

Nadere informatie

rs editie - Makelaars editie - Makelaars editie - Makelaar Stap voor stap: Op weg naar een unieke customer journey. Vertrouwd digitaal ondernemen

rs editie - Makelaars editie - Makelaars editie - Makelaar Stap voor stap: Op weg naar een unieke customer journey. Vertrouwd digitaal ondernemen rs editie - Makelaars editie - Makelaars editie - Makelaar Stap voor stap: Op weg naar een unieke customer journey. Vertrouwd digitaal ondernemen ? De communicatie met je klant begint al lang voor het

Nadere informatie

11 SLIMME TACTIEKEN OM NIEUWE KLANTEN TE KRIJGEN

11 SLIMME TACTIEKEN OM NIEUWE KLANTEN TE KRIJGEN 11 SLIMME TACTIEKEN OM NIEUWE KLANTEN TE KRIJGEN Je hebt een bedrijfspagina op Facebook nodig om te kunnen adverteren. Ruim 90% van de Nederlanders tussen de 14 en 80 jaar zit op Facebook. Een Facebookpagina

Nadere informatie

CUSTOMER CENTRIC STRATEGIE & LEIDERSCHAP (POST-MASTER)

CUSTOMER CENTRIC STRATEGIE & LEIDERSCHAP (POST-MASTER) Opleiding CUSTOMER CENTRIC STRATEGIE & LEIDERSCHAP (POST-MASTER) 8,2 REALISEER KLANTGERICHTHEID IN JE ORGANISATIE Dat winstgevendheid en klantgerichtheid heel goed samen kunnen gaan, laten verschillende

Nadere informatie