Bedrijf. 1 Bedrijf bureau bepaald hoeveel Leugen detectoren er gemaakt moeten worden.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bedrijf. 1 Bedrijf bureau bepaald hoeveel Leugen detectoren er gemaakt moeten worden."

Transcriptie

1 Het Productie spel Bedrijf Bedrijf Het bedrijf Links heeft de volgende afdelingen; 1 Elektronica afdeling (en is ook de). 2 Verpakking afdeling. 3 Behuizing afdeling (en is ook de). 4 Assemblage afdeling. 5 Bedrijf bureau (2-3 personen). Het bedrijf Rechts heeft de volgende afdelingen; 1 Elektronica afdeling (en is ook de). 2 Verpakking afdeling. 3 Behuizing afdeling (en is ook de). 4 Assemblage afdeling. 5 Bedrijf bureau (2-3 personen). Tijdschema; 1 Bedrijf bureau bepaald hoeveel Leugen detectoren er gemaakt moeten worden. 2 De elektronica afdeling kan beginnen met solderen nadat het bedrijf bureau heeft gehoord hoeveel printplaten er gesoldeerd moeten worden. De behuizing afdeling ontwerpt en maakt onder toezicht van het bedrijf bureau voldoende leugen detectoren. 3 De assemblage afdeling zorgt dat de leugen detectoren en de printplaten in elkaar gemaakt worden tot één werkend geheel. De verpakking afdeling ontwerpt en maakt onder toezicht van het bedrijf bureau een geschikte verpakking. Voor elke leerling een eindproduct.

2 Afdeling Het Bedrijfsbureau Dit zijn 2 of 3 directie leden. Zij hebben een belangrijke sturende taak en laten aan de docent weten wie er allemaal in hun bedrijf werkzaam zijn. Alleen zij mogen met vragen naar de docent komen en zorgen dat allen werkstuk onderdelen bij de docent terecht komen Waar moeten het bedrijfsbureau voor zorgen 1 Verdeel de groep over de afdelingen. 2 Geef aan de mensen aan hoe het gemaakt moet worden. 3 Houdt iedereen aan het werk (1 per afdeling en 1 directeur van beide afdelingen). 4 Jullie mogen als enige informatie halen bij de docent of TOA. 5 Zorg dat soldeerwerk goed gaat. 6 Zorg dat het soldeerwerk straks past in de behuizing. 7 Zorg dat het LED-je en de 2 beetpak contacten aan de buitenkant zitten. 8 Zorg dat de leugendetector in de verpakking past. 9 Laat evenveel leugen detectoren maken als er werknemers zijn. 10 Zorg dat alle leugen detectoren er precies hetzelfde uitzien. Cijfer of Beoordeling: Elke werknemer verdient hetzelfde basis cijfer. Door de beoordeling van de andere werknemers in het bedrijf kan een werknemer iets meer of juist iets minder punten krijgen. De werknemers van de fabriek verdienen voor de volgende zaken punten: 1 Als elke werknemer uiteindelijk een LD heeft. 2 De LD s moeten zoveel mogelijk gelijk zijn, het is tenslotte serie productie 3 Het uiterlijk van LD 4 Het uiterlijk en de stevigheid van de verpakking voor de LD. 5 De bruikbaarheid van de aanwijzingen op die verpakking. 6 De manier van werken als groep (wordt door de docent bepaald) 7 De boekhouding die door het bedrijfsbureau wordt bijgehouden. Elke productie komt tot stand door een hele papierwinkel. Zo moet er een goed uitziend verslag ingeleverd worden. In dit verslag staan de volgende dingen in ieder geval; 1 De namen van de werknemers en in welke afdelingen ze gewerkt hebben. 2 Een ontwerp van de LD die uiteindelijk uitgekozen is, 3 De werktekeningen die de productie gebruikt heeft om de LD te kunnen maken. 4 Het ontwerp van vorm en uiterlijk van de verpakking. Verder vallen er natuurlijk punten te verdienen door ook alle andere ontwerpen erbij te doen en alle andere geschreven zaken die nodig waren om tot een goede productie te komen. Je kunt zelfs denken aan een Naam, Logo, Wat je bedrijf allemaal nog meer kan naast de LD s maken, enzovoorts. Voor de administratie krijgt de directie van de docent een beoordeling.

3 Afdeling Elektronica Jullie maken de print die in de Leugendetector moet komen te zitten. Het is de bedoeling dat het ook nog werkt en jullie zullen het solderen dus netjes moeten doen. Schuur met staalwol de koperbanen aan de onderkant van de printplaat schoon om de roest weg te halen en het solderen beter te laten lukken. Neem de middelgrote soldeerbout en maak de punt roestvrij met een metaalvijl. Vijl lichtjes de aanslag eraf en stop de bout dan pas in de tafel. Zodra de bout warm genoeg is een laagje soldeer smelten om de hele punt zodat de punt niet meteen weer verroest, maar door het tin beschermd wordt. Steek de elektronica onderdeeltjes aan de gele kant door de print en soldeer de metalen draden van de elektronica aan de koperen banen van de print. Sla elke keer een koperen baan over, zodat de kans op kortsluiting van een te grote druppel soldeer kleiner is. Werk volgens het onderstaande schema; C1 C2 C1 en C2 zijn de contacten voor de ondervraagde en moet van metaal zijn en beetgepakt kunnen worden.

4 Afdeling Behuizing Jullie ontwerpen en maken de behuizing van de Leugen detector. De proefpersoon pakt twee contacten beet en bij het liegen zal een LED-je gaan branden. Je mag gebruik maken van de gebruikelijke materialen als; triplex, multiplex, kunststof, metaaldraad, blik, karton, enz Waar moet jullie ontwerp aan voldoen; Zorg er wel voor dat de elektronica in jullie behuizing past en dus groot genoeg is. Zorg ervoor dat er twee metalen contacten door de ondervraagde vastgepakt kunnen worden. Het maakt niet uit met welke middelen je gaat werken, als je het maar wel via het bedrijf bureau regelt dat de elektronica afdeling bij het solderen rekening mee houdt. Zorg dat er een LED-je zichtbaar is als het brand. Maak een originele behuizing, hoe leuker of juist onopvallender hoe groter de kans dat jullie product ook werkelijk zou verkopen = hoger cijfer. Maak de behuizing zo groot, dat het in een melkpak van een halve liter zou passen. Maak alle leugendetector behuizingen allemaal precies hetzelfde. Ditmaal is het bij deze opdracht belangrijk dat je allemaal dezelfde producten hebt aan het eind van het productie proces. Zorg dat de 9 Volt batterij verwisseld kan worden en maak dus geen behuizing die potdicht zit. Om de producten allemaal hetzelfde te krijgen is het belangrijk dat je op papier zet met tekeningen en eventueel werkbeschrijvingen hoe je het gaat maken. Zorg dat je dit ook inlevert voor cijfer, het telt absoluut mee en niet ingeleverd is dus gewoon een leger cijfer. Verdeel de werkzaamheden gelijk over de werknemers en maak gebruik van de verschillende handigheid die elk heeft. Waar de één goed kan zagen, kan de ander beter aftekenen of juist beter lijmen of afwerken. Laat niet iedereen zijn eigen leugendetector behuizing maken maar maak er dus net zoveel als er werknemers zijn in jullie bedrijf.

5 Afdeling Assemblage Jullie hebben eerst de behuizing gemaakt en nu gaan jullie de Print en de behuizing bij elkaar brengen en aan elkaar verbinden tot één werkend geheel. Dit zal minder werk zijn dan het maken van de behuizing, maar belangrijk is dat je de 2 contacten naar buiten laat komen waar ze beetgepakt moeten kunnen worden door de proefpersoon. Zorg dat de 2 contacten buiten beetgepakt kunnen worden. Ook moet het LED-je zichtbaar zijn en de batterij verwisseld kunnen worden. Maak de verbindingen stevig, zodat ook ruw met de leugendetector omgesprongen kan worden. Zorg dat iedereen weer aan het werk is. Zorg dat alle leugen detectoren precies hetzelfde zijn (is een hoger cijfer). Het is zielig als je dezelfde leugendetector hebt gekocht als de buurman en die van jouw is net even minder mooi of werk niet.

6 Afdeling Verpakking Jullie hebben de print gesoldeerd en moeten nu om het totaal een verpakking maken. De verpakking dient ter bescherming en maakt het product mooi om te zien. Dit verkoopt beter = hoger cijfer. Lever de ontwerpen die jullie maken en waarvaan één verpakking ontwerp gekozen wordt in voor een cijfer. Maak de verpakking zo dat het de leugendetector beschermd en stevig opbergt. Ontwerp een logo voor jullie bedrijf en verzin een bedrijfsnaam. Maak de verpakking van karton, dit is milieuvriendelijk. Gebruik stiften of kleurtjes om de buitenkant te bewerken. Maak voor alle detectoren uiteindelijk dezelfde verpakking en niet allemaal je eigen leuke idee gaan kleuren. Geef duidelijk op de buitenkant aan wat erin zit, hoe het werkt en wat je van de inhoud mag verwachten. Denk commercieel en geef de buitenkant een onweerstaanbaar uiterlijk. Dat verkoopt beter. Zorg dat je aan het eind de leugen detectoren ook werkelijk test en in de verpakking aflevert om ze na te laten kijken. Voor cijfer moeten jullie niet alleen de complete verpakte leugen detectoren inleveren, maar ook de ontwerpen die jullie hebben gemaakt om te komen tot slechts één verpakking.

ijzerdraadbouwsels en ander gaaf spul*

ijzerdraadbouwsels en ander gaaf spul* let op: al het klooien is op eigen risico! ;) Lekker samen klooien! Klooikoffer voor ouders & kinderen die samen aan de slag willen ijzerdraadbouwsels en ander gaaf spul* klooikoffer #3: de soldeerbout!

Nadere informatie

WERKSTUK. Houten letter

WERKSTUK. Houten letter Houten letter Triplex 50 x 80 x 3 mm Figuurzaag + plankje Schuurpapier Zoek in T0 Bouwstenen op hoe je een figuurzaag moet gebruiken. Als je nog nooit met een figuurzaag gewerkt hebt, vraag dan je docent

Nadere informatie

Accu ipod Touch 4G Installatie handleiding

Accu ipod Touch 4G Installatie handleiding 1. Het scherm van de ipod Touch 4G is vastgelijmd. Het is daarom aan te raden een heteluchtpistool (of een föhn) te gebruiken, om de lijm weer zacht te maken. Begin met het verwarmen van het onderste gedeelte

Nadere informatie

Thema 0 Bouwstenen Naam Klas. Startdatum / lesnr. cijfer

Thema 0 Bouwstenen Naam Klas. Startdatum / lesnr. cijfer Thema 0 Bouwstenen Naam Klas Startdatum / lesnr cijfer BOUWSTENEN NATUURKUNDE INSTRUCTIE GEREEDSCHAP Blokhaak gebruiken... 18 Figuurzagen... 19 Rillen en ritsen... 18 Stik-, Rijg en Festonsteek... 20 Solderen...

Nadere informatie

TECHNOLOGIE TECHNIEK. Vervangende opdracht voor produceer de sleutelhanger. H.O. Boorsma.

TECHNOLOGIE TECHNIEK. Vervangende opdracht voor produceer de sleutelhanger. H.O. Boorsma. TECHNOLOGIE TECHNIEK Vervangende opdracht voor produceer de sleutelhanger. H.O. Boorsma. A r d u I n o N a n o Woord vooraf.. In het vierde leerjaar GL/GT Technologie werken de leerlingen die techniek

Nadere informatie

Hallo ik ben TECH. Wij gaan samen in het technieklokaal een elektrospel maken. We moeten ons eerst goed voorbereiden op school.

Hallo ik ben TECH. Wij gaan samen in het technieklokaal een elektrospel maken. We moeten ons eerst goed voorbereiden op school. Hallo ik ben TECH. Wij gaan samen in het technieklokaal een elektrospel maken. We moeten ons eerst goed voorbereiden op school. Dat gaan we samen doen. Ik hoop dat je veel plezier beleeft aan deze opdracht!

Nadere informatie

De lamp. Copyright Vakcollege Groep B.V. 2011. Alle rechten voorbehouden.

De lamp. Copyright Vakcollege Groep B.V. 2011. Alle rechten voorbehouden. De lamp Copyright Vakcollege Groep B.V. 2011. Alle rechten voorbehouden. De lamp Met lampen is het als met schoenen; ze zijn vanzelfsprekend en je ziet ze overal. Pas als de stroom een keer uitvalt, merk

Nadere informatie

Hallo ik ben TECH. Wij gaan samen in het technieklokaal een elektrospel maken. We moeten ons eerst goed voorbereiden op school.

Hallo ik ben TECH. Wij gaan samen in het technieklokaal een elektrospel maken. We moeten ons eerst goed voorbereiden op school. Hallo ik ben TECH. Wij gaan samen in het technieklokaal een elektrospel maken. We moeten ons eerst goed voorbereiden op school. Dat gaan we samen doen. Ik hoop dat je veel plezier beleeft aan deze opdracht!

Nadere informatie

een eigen lamp op veel manieren*

een eigen lamp op veel manieren* let op: al het klooien is op eigen risico! ;) Lekker samen klooien! Klooikoffer voor ouders & kinderen die samen aan de slag willen een eigen lamp op veel manieren* klooikoffer #1: de striptang! * bijvoorbeeld

Nadere informatie

vaardigheden [ TO ] gereedschappen oefeningen 1 2 3 klas 1 graa 3 werkstukken

vaardigheden [ TO ] gereedschappen oefeningen 1 2 3 klas 1 graa 3 werkstukken vaardigheden [ TO ] gereedschappen oefeningen 1 2 3 klas 1 graa 3 werkstukken Voordat je zelf gaat ontwerpen, leer je eerst hoe je van een tekening een werkstuk maakt. In het werkboek leer je wat een stroomkring

Nadere informatie

ijzerdraadbouwsels en ander gaaf spul*

ijzerdraadbouwsels en ander gaaf spul* let op: al het klooien is op eigen risico! ;) Lekker samen klooien! Klooikoffer voor ouders & kinderen die samen aan de slag willen ijzerdraadbouwsels en ander gaaf spul* klooikoffer #3: de soldeerbout!

Nadere informatie

Elektrolytisch ontroesten

Elektrolytisch ontroesten Elektrolytisch ontroesten Als ijzer in contact komt met water en zuurstof, krijg je een chemische reactie met als gevolg dat er ijzeroxide ontstaat. Dit is is een heel beknopte samenvatting van het roestproces,

Nadere informatie

Het kratje: Knip of zaag uit de ijslolly houtjes: Vier stukjes van 41x10x2mm. (A) Drie stukjes van 45x10x2mm. (B) Vier stukjes van 32x10x2mm.

Het kratje: Knip of zaag uit de ijslolly houtjes: Vier stukjes van 41x10x2mm. (A) Drie stukjes van 45x10x2mm. (B) Vier stukjes van 32x10x2mm. In dit pakketje: IJslollie houtjes, Koffieroerhoutjes, Dikke lucifers, Stukje verfroerhoutje. Stukje messingdraad 0.8mm Nietstift Stukjes zwarte krimpkous Vier nudges GD006 Kraaltje 2mm GD016 Daisy spacer

Nadere informatie

102.001. Boter, kaas en eieren. N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. N102001#1

102.001. Boter, kaas en eieren. N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. N102001#1 10.001 Boter, kaas en eieren N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. 1 1. Produktinformatie: soort: elektronisch spel als bouwpakket toepassing: handenarbeid vanaf groep 7/8;. Materiaalinformatie:.1.

Nadere informatie

een eigen lamp op veel manieren*

een eigen lamp op veel manieren* let op: al het klooien is op eigen risico! ;) Lekker samen klooien! Klooikoffer voor ouders & kinderen die samen aan de slag willen een eigen lamp op veel manieren* klooikoffer #1: de striptang! * bijvoorbeeld

Nadere informatie

Inhoudsopgave. In dit bestand wordt veel met knoppen gewerkt die aangeklikt kunnen worden.

Inhoudsopgave. In dit bestand wordt veel met knoppen gewerkt die aangeklikt kunnen worden. Inhoudsopgave Blz. 1 Zachtsolderen Metaalsoorten Lijmen? Zelf solderen Regelmatig 20-vlak Blz. 2 Vertinnen Boutpunt Vloeimiddel Infrarood print Blz. 3 Elektronica Harskernsoldeer Soldeerstation Blz. 4

Nadere informatie

Breadboard voeding 5V / 3,3V

Breadboard voeding 5V / 3,3V www.budgetronics.eu - www.budgetronics.nl - www.budgetronics.com - www.budgetronics.tel Breadboard voeding 5V / 3,3V Een handige breadboard voeding die je project van de juiste spanning voorziet. Het gewenste

Nadere informatie

Behendigheidsspel. N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. N104014#1

Behendigheidsspel. N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. N104014#1 1 0. 0 1 Behendigheidsspel N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. 1 1. Technische informatie: Artikel: Bestemd voor: Houten bouwpakket model/gebruiksvoorwerp Techniek lessen. Materiaalkennis:.1.

Nadere informatie

OERtech.nl. Materialen B/K/GT. Hout. Dienstverle ning en Producten: exameneis en syllabus

OERtech.nl. Materialen B/K/GT. Hout. Dienstverle ning en Producten: exameneis en syllabus Materiaalverbindingen Voorwerpverbindingen Vormverbindigen Solderen Lijmen Popnagelen Bout - moer Schroeven Spijkeren Papier / Karton* Kunststof Metaal (draad / plaat) Hout, Materialen Verbindingen T1H1

Nadere informatie

S C I E N C E C E N T E R

S C I E N C E C E N T E R DE WILLIE WORTEL QUIZZZ Gaat er bij jou ook een lampje branden? Dan heb je het goede antwoord op de vraag gegeven. Maak een knotsgekke elektroquiz. Daarvoor gaan jullie zelf de quizvragen en antwoorden

Nadere informatie

Bouw zelf een windmolen

Bouw zelf een windmolen Bouw zelf een windmolen Met dit bouwplan is een windmolen maken niet moeilijk! Bouw thuis of op school een echte windmolen die een klein lampje (LED) laat branden. Aan het einde van de beschrijving vind

Nadere informatie

NEWTONE. The Electric Brownie Overdrive. 1 Inleiding

NEWTONE. The Electric Brownie Overdrive. 1 Inleiding WWW.-ONLINE.NL The Electric Brownie Overdrive 1 Inleiding De Electric Brownie een overdrive gebaseerd op de Devi Ever Electric Brown. Devi Ever uit Portland Oregon maakte boutique gitaar effecten tussen

Nadere informatie

Aanwijzingen bij het gebruik van dit bestand.

Aanwijzingen bij het gebruik van dit bestand. Inhoudsopgave Blz. 1 Metaalsoorten Lijmen? Blz. 2 Vertinnen Boutpunt Vloeimiddel Blz. 3 Elektronica Harskernsoldeer Soldeerstation Blz. 4 Als het niet lukt Zelf solderen Regelmatig 20-vlak Infrarood print

Nadere informatie

105.180. Reedcontact-motor. N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. N105180#1

105.180. Reedcontact-motor. N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. N105180#1 105.180 Reedcontact-motor N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. 1 1. Technische informatie: Artikel: Bestemd voor: Werkend bouwpakketmodel Technieklessen 2. Materiaalinformatie:

Nadere informatie

Examen VMBO-BB. intersectoraal CSPE BB technologie en commercie. gedurende 420 minuten

Examen VMBO-BB. intersectoraal CSPE BB technologie en commercie. gedurende 420 minuten Examen VMBO-BB 2010 gedurende 420 minuten intersectoraal CSPE BB technologie en commercie Bij dit examen horen bijlagen, uitwerkbijlagen en digitale bestanden. Dit examen bestaat uit 9 opdrachten. Voor

Nadere informatie

Bouwbeschrijving Wave Lights badge

Bouwbeschrijving Wave Lights badge Bouwbeschrijving Wave Lights badge Onderdelen Deze onderdelen heb je nodig: 9 + 4 weerstanden 2 diodes 3 drukknoppen 3 condensatoren 1 IC 1 IC-voet 2 batterijen 1 batterijhouder met plakband 1 printje

Nadere informatie

17-1. Opdracht. Leidingen koppelen - soldeerverbinding

17-1. Opdracht. Leidingen koppelen - soldeerverbinding Opdracht Verbinden van buizen Er zijn verschillende manieren om buizen te verbinden. Bijvoorbeeld met een schroefkoppeling of met een knelkoppeling. Je kunt koperen buizen ook aan elkaar solderen. Dit

Nadere informatie

profielvak media, vormgeving en ICT CSPE BB onderdeel B

profielvak media, vormgeving en ICT CSPE BB onderdeel B Examen VMBO-BB 2017 gedurende 180 minuten profielvak media, vormgeving en ICT CSPE BB onderdeel B Naam kandidaat Kandidaatnummer Bij dit onderdeel horen een uitwerkbijlage en digitale bestanden. Dit onderdeel

Nadere informatie

Het Maken Van Een Kristalontvanger (Radio)

Het Maken Van Een Kristalontvanger (Radio) Het Maken Van Een Kristalontvanger (Radio) Dit boekje is van... Klas... Dit werkstuk moet af:... H. Oostendorp,. TechnaLab, maart 2003 Practicum 1: De kern voor de spoel Wat heb je nodig? een stukje installatiebuis

Nadere informatie

Schoonwerken Hout gereedschap is scherp. Eigenlijk zijn het allemaal messen die houtvezels doorsnijden. Ook een boormachine draait heel snel rond.

Schoonwerken Hout gereedschap is scherp. Eigenlijk zijn het allemaal messen die houtvezels doorsnijden. Ook een boormachine draait heel snel rond. Naam Klas Opdracht Hout bewerken. Dobbelsteen. Het doel is het maken van een grote dobbelsteen van hout Je leert werkhouding -Alles over hout. -presies aftekenen en omzetten met een blokhaak. -Zagen met

Nadere informatie

Behendigheidsspel N104014#1

Behendigheidsspel N104014#1 is uniek 1 0. 0 1 Behendigheidsspel Let op! Opitec bouwpakketten zijn na afbouw geen speelgo- ed, maar leermiddelen als ondersteuning in het ped- agogisch vakgebied.dit bouwpakket mag door kinde- ren en

Nadere informatie

Magische lamp. Semestertaak Techniek. Kennismaking met houtbewerking solderen electronica. 3 Balso - Techniek 5 Thomas More Hogeschool

Magische lamp. Semestertaak Techniek. Kennismaking met houtbewerking solderen electronica. 3 Balso - Techniek 5 Thomas More Hogeschool Kennismaking met houtbewerking solderen electronica Magische lamp 3 Balso - Techniek 5 Thomas More Hogeschool Semestertaak Techniek Praktisch werkstuk Matthias Spitael 23BALSO Biologie - Techniek Inhoudstafel

Nadere informatie

Elektronica bouwen met M.T.S. LEGEO modulen

Elektronica bouwen met M.T.S. LEGEO modulen 1 Elektronica bouwen met M.T.S. LEGEO modulen Door PE1KTH Deel 1. Datum 15-10-2015 Elektronica componenten worden steeds kleiner van afmeting en in SMD gemaakt. Het is dan lastiger om een complete ontvanger,tranceiver

Nadere informatie

Windmolenpark Houten. Project nask & techniek Leerjaar 2 havo/atheneum College de Heemlanden, Houten. Namen: Klas:

Windmolenpark Houten. Project nask & techniek Leerjaar 2 havo/atheneum College de Heemlanden, Houten. Namen: Klas: Namen: Klas: Windmolenpark Houten Project nask & techniek Leerjaar 2 havo/atheneum College de Heemlanden, Houten Ontwikkeld door: Geert Veenstra Gerard Visker Inhoud Probleem en hoofdopdracht Blz 3 Samenwerking

Nadere informatie

profielvak media, vormgeving en ICT CSPE KB onderdeel B

profielvak media, vormgeving en ICT CSPE KB onderdeel B Examen VMBO-KB 2017 gedurende 180 minuten profielvak media, vormgeving en ICT CSPE KB onderdeel B Naam kandidaat Kandidaatnummer Bij dit onderdeel horen een uitwerkbijlage en digitale bestanden. Dit onderdeel

Nadere informatie

Het maken van een kleine messing hamer

Het maken van een kleine messing hamer WWW.HOBBYHOUTBEWERKING.NL Het maken van een kleine messing hamer Een kleine hamer in de werkplaats is niet onmisbaar, maar wel bijzonder handig voor de kleinere klusjes waarvoor de grotere familieleden

Nadere informatie

LED decay

LED decay www.budgetronics.eu www.budgetronics.com www.budgetronics.nl www.budgetronics.tel LED decay Deze kleine schakeling laat een grote 10 mm LED continue branden totdat er op de schakelaar wordt gedrukt. De

Nadere informatie

klusopdracht 5 Twee Boekensteunen Ontdek www.ontdekhout.nl

klusopdracht 5 Twee Boekensteunen Ontdek www.ontdekhout.nl Twee Boekensteunen Inhoudsopgave Vraag je begeleider... 2 Inleiding... 2 Voorbereiding... 3 1. Hoeveel uren heb je nodig voor het maken van de twee boekensteunen?.... 3 2. Bekijk de werktekening en de

Nadere informatie

PSO HOUTBEWERKING. I - Phone houder. Mathieu Peters Daan Kivit Richard Vosters

PSO HOUTBEWERKING. I - Phone houder. Mathieu Peters Daan Kivit Richard Vosters I - Phone houder OPDRACHT 1 Mathieu Peters Daan Kivit Richard Vosters 2013 2014 Vul onderstaande tabel in: GEGEVENS Naam deelnemer School Opleiding Klas mentor Datum 2 In deze opdracht ga je een I-Phone

Nadere informatie

Wheels at work Katrol Stel je eens voor dat je een zware piano een verdieping omhoog moet tillen. Hoe zou het zijn om deze piano de trap op de tillen? Als je de piano met een paar katrollen omhoog hijst,

Nadere informatie

Project If This Then That Naam: Valérie den Besten Docent: Rob Zimmerman Datum:

Project If This Then That Naam: Valérie den Besten Docent: Rob Zimmerman Datum: Project If This Then That Naam: Valérie den Besten Docent: Rob Zimmerman Datum: 17-01-2016 Inhoudsopgave Mijn idee... 3 Proces... 4 PMI s... 10 Mijn idee Voor het project If This Then That wilde ik een

Nadere informatie

Gebruik van een 13.8V 27MC Voeding

Gebruik van een 13.8V 27MC Voeding Gebruik van een 13.8V 27MC Voeding Hallo Slotracers, Veelal wordt er gebruik gemaakt van redelijk dure regelbare gestabiliseerde voedingen. Nu is het zo dat dit veel goedkoper opgelost kan worden dan dat

Nadere informatie

NCV 2.1 Nixie Klok. extra montage aanwijzingen

NCV 2.1 Nixie Klok. extra montage aanwijzingen NCV 2.1 Nixie Klok extra montage aanwijzingen 1 NCV 2.1 Nixie Klok (IN-14 type cijferbuisjes) Volg de Engelse handleiding, dit zijn extra aanwijzingen voor de montage: Gebruik een puntige soldeerbout met

Nadere informatie

Windturbine. Bouwplan

Windturbine. Bouwplan Windturbine Bouwplan Bouwplan Om onderstaande windturbine te maken kun je de aanwijzingen volgen die op deze pagina s staan. Deze turbine wordt een Savonius windturbine genoemd. Natuurlijk kan je bij elke

Nadere informatie

SECTORPROJECT 4 VMBO - T

SECTORPROJECT 4 VMBO - T SECTORPROJECT 4 VMBO - T 2016-2017 handleiding leerlingen inhoud: inleiding stappenplan logboek beoordelingsformulier tijdpad 1 INLEIDING SECTORPROJECT VOOR 4 VMBO-T Alle leerlingen van het vmbo theoretische

Nadere informatie

Techniek Klas 2. Naam leerling: Klas:.

Techniek Klas 2. Naam leerling: Klas:. DE ELEKTRONISCHE DOBBELSTEEN Naam leerling: Klas:. Dit is een uitgave van: Philips Human Resources Benelux / Jet-Net Gebouw VB-12 Postbus 80003 5600 JZ Eindhoven Uitgave: versie 2.1, maart 2011 Koninklijke

Nadere informatie

Heb jij je zenuwen goed in bedwang? En heb je een hele vaste hand? We gaan een zenuwspiraal maken!

Heb jij je zenuwen goed in bedwang? En heb je een hele vaste hand? We gaan een zenuwspiraal maken! Heb jij je zenuwen goed in bedwang? En heb je een hele vaste hand? We gaan een zenuwspiraal maken! 1 Voor de zenuwspiraal gaan we een paar leuke technieken gebruiken. Deze wordt ook gebruikt als je sieraden

Nadere informatie

DRAWDIO. Welk gereedschap heb je nodig? BBZZZ.. 1. Soldeerbout 2. Tang 3. Soldeerdraad. Een pen waarmee je muziek tekent!

DRAWDIO. Welk gereedschap heb je nodig? BBZZZ.. 1. Soldeerbout 2. Tang 3. Soldeerdraad. Een pen waarmee je muziek tekent! DRAWDIO Een pen waarmee je muziek tekent! Handleiding BBZZZ.. Maak je eigen Drawdio! Deze handleiding helpt je bij het maken van je eigen Drawdio. LET WEL OP! Een soldeerbout wordt heel heet! Vraag een

Nadere informatie

- toelichting op het programma - Zet de radio eens aan. Wil je koffie? Hé, hoe kan dat nou, de computer doet het niet, o ja de stekker zit niet in

- toelichting op het programma - Zet de radio eens aan. Wil je koffie? Hé, hoe kan dat nou, de computer doet het niet, o ja de stekker zit niet in Techniek Praktisch - toelichting op het programma - Zet de radio eens aan. Wil je koffie? Hé, hoe kan dat nou, de computer doet het niet, o ja de stekker zit niet in We zijn de hele dag afhankelijk van

Nadere informatie

LED-leeslamp metaal

LED-leeslamp metaal 111.264 LED-leeslamp metaal Benodigd gereedschap: Metaalboor ø2,/3/4/6 mm Draadsnijder M3mm 90 -verzinkboor IJzerzaag Werkplaatsvijl + sleutelvijl Bankschroef met beschermbekken Potlood Liniaal Soldeerbout,

Nadere informatie

Hoe kunnen we er voor zorgen dat de juf vlug de namen kent van de leerlingen in jouw klas?...

Hoe kunnen we er voor zorgen dat de juf vlug de namen kent van de leerlingen in jouw klas?... Een nieuwe schooljaar heel wat nieuwe gezichten! En al die namen de juf kan dit moeilijk uit elkaar houden. Dat duurt nog eventjes. Ze onthoudt wel dat bruin gezichtje, die mooie ogen, die lange blonde

Nadere informatie

LED-Kestboom Benodigd gereedschap: Houtlijm. Liniaal. Schaar. Schrijf-/tekenpotlood. ø2 ø5. Boortjes Figuurzaag Schuurpapier Lijmpistool

LED-Kestboom Benodigd gereedschap: Houtlijm. Liniaal. Schaar. Schrijf-/tekenpotlood. ø2 ø5. Boortjes Figuurzaag Schuurpapier Lijmpistool 117.330 LED-Kestboom Benodigd gereedschap: Houtlijm Schaar Liniaal Schrijf-/tekenpotlood ø2 ø5 Boortjes Figuurzaag Schuurpapier Lijmpistool Let op! Opitec bouwpakketten zijn na afbouw geen speelgoed, maar

Nadere informatie

Solderen en lassen. Nummer 31

Solderen en lassen. Nummer 31 Nummer 31 Art.nr. 691488 In deze KlusZo beschrijven we stapsgewijs waar u allemaal rekening mee moet houden als gaat solderen of lassen. We leggen u eerst het verschil uit tussen solderen en lassen. Vervolgens

Nadere informatie

100 jaar LED flasher

100 jaar LED flasher www.budgetronics.eu www.budgetronics.com www.budgetronics.nl www.budgetronics.tel 100 jaar LED flasher Met deze eenvoudige schakeling laat je een rode LED minstens 100 jaar lang knipperen op slechts één

Nadere informatie

Pratende robot R4D4. Groep / klas:

Pratende robot R4D4. Groep / klas: Pratende robot R44 Spreekt je opgenomen tekst nippert wanneer hij in actie is Werkblad Rijdt zo, als je hem instelt Bijpassende werkbladen kunt u gratis downloaden www.aduis.com Naam: roep / klas: Inhoud:

Nadere informatie

techniek breed CSPE BB Bij dit examen horen een bijlage, uitwerkbijlagen en een digitaal bestand.

techniek breed CSPE BB Bij dit examen horen een bijlage, uitwerkbijlagen en een digitaal bestand. Examen VMBO-BB 2016 gedurende 500 minuten techniek breed CSPE BB Bij dit examen horen een bijlage, uitwerkbijlagen en een digitaal bestand. Dit examen bestaat uit 10 opdrachten. Voor dit examen zijn maximaal

Nadere informatie

Solar lamp/huisnummerverlichting

Solar lamp/huisnummerverlichting 7.37 Benodigd gereedschap: werkplaatsvijl liniaal potlood ø,5 ø 3 ø 5 centerpons boor schuurpapier figuurzaag met ijzerzaag ijmpistool/ siliconenlijm kruiskopschroevendraaier Let op! Opitec bouwpakketten

Nadere informatie

The Pointer Handleiding The Pointer bouwpakket. Een project van de Service Kring JOTA-JOTI.

The Pointer Handleiding The Pointer bouwpakket. Een project van de Service Kring JOTA-JOTI. Handleiding The Pointer bouwpakket. Een project van de. Pagina 1 van 12 Bevalt de The Pointer? Heb je leuke ideeën? Wil je laten zien wat je met jouw Pointer hebt gedaan? Laat het ons weten! Lees op de

Nadere informatie

LED POWER FLASHER

LED POWER FLASHER www.budgetronics.eu www.budgetronics.com www.budgetronics.nl www.budgetronics.tel LED POWER FLASHER Een geweldig leuke schakeling voor flitsende lichteffecten waarbij de knipperfrequentie kan worden aangepast

Nadere informatie

6-1. Opdracht. Wastafel 1: monteren kraan

6-1. Opdracht. Wastafel 1: monteren kraan Opdracht Wastafel 1: monteren kraan Je hebt voor deze opdracht een hangende wastafel met afvoer maar zonder kraan nodig. Je moet weten hoe je moet solderen en hoe je een knelkoppeling aanbrengt. Dit staat

Nadere informatie

Modern-Design-Clock. N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. N107414#1

Modern-Design-Clock. N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. N107414#1 is uniek 1 0 7. 4 1 4 P r e m i u m - L i n e Modern-Design-Clock N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. 1 1. Productinformatie: Soort: werkend model; gebruiksvoorwerp Toepassing:

Nadere informatie

Tekenrobot Bouwinstructies *

Tekenrobot Bouwinstructies * Tekenrobot Bouwinstructies * We gaan een robot bouwen die door wichelen helemaal autonoom de mooiste tekeningen kan maken. We gebruiken hiervoor de volgende onderdelen: 1 kleine elektromotor van 3 volt

Nadere informatie

Magische lamp. N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. N103915#1

Magische lamp. N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. N103915#1 3.915 Magische lamp N. B. De OPITEC bouwpakketten zijn gericht op het onderwijs. 1 1. Technische informatie: Artikel: Te gebruiken voor: Speelgoed/bouwpakket model Techniek lessen 2. Materiaalkennis: 2.1.

Nadere informatie

DE ELEKTRONISCHE DOBBELSTEEN DOCENTENHANDLEIDING

DE ELEKTRONISCHE DOBBELSTEEN DOCENTENHANDLEIDING DE ELEKTRONISCHE DOBBELSTEEN DOCENTENHANDLEIDING versiie 2.1, maart 2011 Dit is een uitgave van: Philips Human Resources Benelux / Jet-Net Gebouw VB-12 Postbus 80003 5600 JZ Eindhoven Uitgave: versie 2,

Nadere informatie

Hoe een LED mooi inbouwen Auteur: Geert Juchtmans (Reddevil) [0909-001]

Hoe een LED mooi inbouwen Auteur: Geert Juchtmans (Reddevil) [0909-001] Handige knutsel tips door Reddevil In dit nieuw onderdeel van het magazine geeft Reddevil een aantal handige knutseltips die handig van pas komen bij het bouwen van behuizingen etc. In de eerste editie

Nadere informatie

Basisplaat. Bouw de basisplaat voor je elektrospel. Dit is de onderste plaat waarop alles zal gemonteerd worden.

Basisplaat. Bouw de basisplaat voor je elektrospel. Dit is de onderste plaat waarop alles zal gemonteerd worden. Basisplaat Het is me Wat t / Kwist t Bouw de basisplaat voor je elektrospel. Dit is de onderste plaat waarop alles zal gemonteerd worden. 1. Neem een stevig stuk karton in A4-formaat. 2. Vouw een A4-papier

Nadere informatie

Blad 1. Het simulatiespel Bijlage - Simulatiespel 100 gele kaartjes = energiepunten. Digibord Afbeelding van technische tekening

Blad 1. Het simulatiespel Bijlage - Simulatiespel 100 gele kaartjes = energiepunten. Digibord Afbeelding van technische tekening Les in het kort De leerlingen onderzoeken op welke manieren je twee of meer lampjes op één batterij kunt aansluiten (parallel of serie) en welk effect dat heeft op de felheid van de lampjes. Ze gaan uitproberen

Nadere informatie

De leerlingen die al vertrouwd zijn met het bouwen van een elektrische stroomkring. die het verschil tussen een geleider en een isolator kennen.

De leerlingen die al vertrouwd zijn met het bouwen van een elektrische stroomkring. die het verschil tussen een geleider en een isolator kennen. Doelgroep De leerlingen die al vertrouwd zijn met het bouwen van een elektrische stroomkring. die het verschil tussen een geleider en een isolator kennen. Lesdoelen De leerlingen kunnen geleiders en isolatoren

Nadere informatie

Accu ipod Nano 1G Installatie handleiding

Accu ipod Nano 1G Installatie handleiding 1. Zorg ervoor dat de ipod vergrendeld is voordat u hem openmaakt. 2. Op het achterpaneel zitten elf klemmetjes, waarmee deze aan de voorkant is bevestigd. Om de ipod te openen, moeten de klemmetjes naar

Nadere informatie

Oriëntatie Als de planten binnenkomen, moet er nog veel gebeuren voordat ze winkelklaar zijn.

Oriëntatie Als de planten binnenkomen, moet er nog veel gebeuren voordat ze winkelklaar zijn. Opdrachten Planten uitpakken Doel Na deze opdracht kun je kamerplanten uitpakken en winkelklaar maken. Benodigheden Bij deze opdracht heb je nodig: verschillende kamerplanten; een set sierpotten; naambordjes;

Nadere informatie

Aantal groepjes 2 3 3 3 Leerlingen per groepje 9 8 9 10. Werkgevers: 3 Werknemers: 3 Kabinet: 2

Aantal groepjes 2 3 3 3 Leerlingen per groepje 9 8 9 10. Werkgevers: 3 Werknemers: 3 Kabinet: 2 Belangen: Polderspel Korte omschrijving werkvorm: De leerlingen spelen in groepen een onderhandelingsspel. De onderhandelingen rondom een nieuw sociaal akkoord nemen vaak veel tijd in beslag. Er ontstaat

Nadere informatie

Een eigen salon beginnen

Een eigen salon beginnen Auteur Laatst gewijzigd Licentie Webadres Irene Meeuwsen 06 december 2015 CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie https://maken.wikiwijs.nl/69785 Dit lesmateriaal is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet.

Nadere informatie

Tover-tol. Materiaal Aantal Afm. (mm) Omschrijving Nr.

Tover-tol. Materiaal Aantal Afm. (mm) Omschrijving Nr. 114.561 Tover-tol Benodigd gereedschap: Potlood, liniaal Figuurzaag of decoupeerzaag Werkplaatsvijl/schuurpapier Boortjes ø3, 4, 6, 8 mm Houtlijm, alleslijm, lijmpistool Hobbymes evt. soldeerbout, soldeer

Nadere informatie

Basics of ESD tel: Hotel NH Eindhoven Conference Centre Koningshof

Basics of ESD tel: Hotel NH Eindhoven Conference Centre Koningshof Basics of ESD Hotel NH Eindhoven Conference Centre Koningshof FLOOR VAN EWIJK SALES MANAGER ROMEX BV Romex Salesteam Romex leverancier van: ESD producten Cleanroom producten Soldeer producten Test en Meet

Nadere informatie

De elektro. Leerlingenbundel

De elektro. Leerlingenbundel Leerlingenbundel . Probleemstelling In onze vrije tijd weten we soms niet wat gedaan. Al onze spelletjes die we thuis staan hebben zijn we moegespeeld. We kunnen misschien nog wat leren. Leren moet nu

Nadere informatie

"THEREMIN" De elektronische muziek-ufo

THEREMIN De elektronische muziek-ufo is uniek 0.0 "THEREMIN" De elektronische muziek-ufo Benodigd gereedschap Figuurzaag Heteluchtpistool Soldeerbout Schroevendraaier Draadsnijder M Let op! Opitec bouwpakketten zijn na afbouw geen speelgo-

Nadere informatie

klusopdracht 6 Brievenstandaard Ontdek

klusopdracht 6 Brievenstandaard Ontdek Inhoudsopgave Vraag je begeleider... 2 Inleiding... 2 Voorbereiding... 3 1. Hoeveel uren heb je nodig voor het maken van de brievenstandaard?.... 3 2. Bekijk de werktekening en de detailtekeningen van

Nadere informatie

Ik weet niet of dit al een keer eerder is vermeld, maar ik kon het niet vinden en dus lijkt het me handig een keer te vermelden.

Ik weet niet of dit al een keer eerder is vermeld, maar ik kon het niet vinden en dus lijkt het me handig een keer te vermelden. Hallo Slotracers, Ik weet niet of dit al een keer eerder is vermeld, maar ik kon het niet vinden en dus lijkt het me handig een keer te vermelden. Ik heb zojuist een Parma regelaar omgebouwd zodat nu ook

Nadere informatie

F M r a d i o Benodigd gereedschap: Let op!

F M r a d i o Benodigd gereedschap: Let op! is uniek 110.372 FM radio Benodigd gereedschap: figuurzaag liniaal, potlood schuurpapier houtlijm alleslijm boortjes ø4; 4,5,10 mm soldeerbout, soldeer striptang zijsnijtang werkplaatsvijl schaar evt.

Nadere informatie

S C I E N C E C E N T E R

S C I E N C E C E N T E R LEKKER BAKKEN IN DE ZON! Nee niet zonnebaden, maar barbecuen zonder hout of kolen! Dat kan ook met zonlicht. Het lijkt een beetje op een oude truc met een sterk vergrootglas. Als de zon goed schijnt, en

Nadere informatie

Ventilator les 3 Leerkrachthandleiding. groep 5/6

Ventilator les 3 Leerkrachthandleiding. groep 5/6 Ventilator les 3 Leerkrachthandleiding groep 5/6 Inleiding Tijdens deze les maken de leerlingen hun eigen ventilator. Ze ontdekken via de app hoe ze een ventilator kunnen programmeren. Lesdoelen De leerlingen

Nadere informatie

Praktijk Elektrotechniek:

Praktijk Elektrotechniek: Soldeer oefeningen Niveau 2/3 Mechatronica Naam Student: Klas: Praktijk Elektrotechniek: Datum: Het bouwen van een knipperlichtje LET OP! Tijdens de theoretische lessen zijn jullie ingeleid in de basisbegrippen

Nadere informatie

Waarschuwingslicht voor fiets - verklikker

Waarschuwingslicht voor fiets - verklikker Waarschuwingslicht voor fiets - verklikker Verklikker aan het stuur duis - passed Verklikker aan de zadelpen Verklikker op de helm Werkblad ijpassende werkbladen kunt u gratis downloaden www.aduis.nl Naam:

Nadere informatie

Lessen. Theorie verpakken Gedurende 9 weken

Lessen. Theorie verpakken Gedurende 9 weken De verpakking Lessen Theorie verpakken Gedurende 9 weken Succescriteria komende lessen Je benoemt verschillende soorten verpakkingsmaterialen. Je benoemt verschillende verpakkingsmethoden. Je legt uit

Nadere informatie

Een deel van het onderzoek doe je met z n tweeën, het andere deel doe je zelfstandig. Dit onderzoek telt als repetitie A en B.

Een deel van het onderzoek doe je met z n tweeën, het andere deel doe je zelfstandig. Dit onderzoek telt als repetitie A en B. In jouw stad of dorp zijn er vast wel wijken waar mensen met wat hogere inkomens wonen en wijken waar mensen met wat lagere inkomens wonen. Er wordt beweerd dat mensen met een hoger inkomen meer en verder

Nadere informatie

Solar-bron N124155#1

Solar-bron N124155#1 is uniek 12.1 Solar-bron Let op!. Opitec bouwpakketten zijn na afbouw geen speelgoed, maar leermiddelen als ondersteuning in het pedagogisch vakgebied.dit bouwpakket mag door kinderen en jongeren alleen

Nadere informatie

Edushield 2.0 Bouwbeschrijving

Edushield 2.0 Bouwbeschrijving Edushield 2.0 Bouwbeschrijving Smd-leds Kleef op de plaats led3 de rode led met een stukje schildersplakband vast. Let op: De led heeft een polariteit: de kant waar een klein hoekje is weggesneden is de

Nadere informatie

Bij de bloem haak je in iedere opening tussen 3 stokjes een vaste en daartussen zitten dus steeds 3 lossen.

Bij de bloem haak je in iedere opening tussen 3 stokjes een vaste en daartussen zitten dus steeds 3 lossen. Heb je er weer zin in? Nog 2 weekjes en je deken is helemaal klaar! Deze week gaan we alle vierkantjes aan elkaar haken en treffen we de voorbereidingen om ze aan de deken te haken. Lekker zitten is er

Nadere informatie

AVONTURENPAKKET DE UITVINDERS EN HET ZONNEWIEL

AVONTURENPAKKET DE UITVINDERS EN HET ZONNEWIEL LESBRIEVEN LEERLINGENBESTAND LESBRIEF 2: DE REIS Verhaal deel 1: De mijnwerker Opdracht 1: Teken een aardwarmtehuis Opdracht 2: De zonnetoren op aardwarmte Verhaal deel 2: Zoute stroom Opdracht 3: De energie

Nadere informatie

Beroepenwerkstuk 3 MAVO

Beroepenwerkstuk 3 MAVO Beroepenwerkstuk 3 MAVO 2016 2017 1 INLEIDING Het beroepenwerkstuk: Een van de onderdelen van het programma beroepenoriëntatie in 3 mavo is het maken van een beroepenwerkstuk en het presenteren hiervan

Nadere informatie

Project: Wagen op afstandsbediening

Project: Wagen op afstandsbediening Project: Wagen op afstandsbediening Naam: Klas: Project: Wagen op afstandsbediening Wat heb je allemaal nodig? Materiaal Aantal Afm. (mm) Omschrijving Nr. Multiplex 1 200 X 100 X 5 Ombouw besturing 1 Multiplex

Nadere informatie

Inventarisatie Controleer, voor je aan de gang gaat, of je alle onderdelen ook daadwerkelijk hebt.

Inventarisatie Controleer, voor je aan de gang gaat, of je alle onderdelen ook daadwerkelijk hebt. Inventarisatie Controleer, voor je aan de gang gaat, of je alle onderdelen ook daadwerkelijk hebt. Deze onderdelen heb je nodig: PCB (uiteraard) MCP1702-3302 - U1 (Low-current Voltage Regulator) BC547

Nadere informatie

Thema: Energie. Naam:... Klas: Datum:... Nr.:.

Thema: Energie. Naam:... Klas: Datum:... Nr.:. Thema: Energie Naam:... Klas: Datum:... Nr.:. 1 De zon aangedreven windgenerator 1.1 Inleidende opdracht rond windenergie Windenergie over de hele wereld? Vul de volgende woorden in de tekst: De kust,

Nadere informatie

Geschreven door: oldturkey03

Geschreven door: oldturkey03 MacBook Pro 15 inch Batterij Teardown Dit zal laten zien wat de MB772LL / A batterij voor een MacBook Pro A1281 is gemaakt van. Geschreven door: oldturkey03 ifixit CC BY-NC-SA /Www.ifixit.com Pagina 1

Nadere informatie

Opdracht 1. Zoek in reclameblaadjes foto s van zaklampen en plak ze hier onder.

Opdracht 1. Zoek in reclameblaadjes foto s van zaklampen en plak ze hier onder. Opdracht 1. Zoek in reclameblaadjes foto s van zaklampen en plak ze hier onder. Materiaal: Een led is een speciaal soort lampje. Een lampje dat zeer weinig energie verbruikt. Hierdoor is het een milieuvriendelijke

Nadere informatie

S C I E N C E C E N T E R

S C I E N C E C E N T E R HOE KUN JE JEZELF EEN NIEUW GEZICHT GEVEN? Jullie gaan een exhibit ontwerpen waarbij jullie de bezoekers kennis laten maken met de eigenschappen van spiegels. Met de exhibit kunnen de bezoekers een nieuw

Nadere informatie

Lees eerst bij Uitleg leerlingen, proef 1 alles over de onderdelen van de elektrische kringloop. stroomkring 1 stroomkring 2

Lees eerst bij Uitleg leerlingen, proef 1 alles over de onderdelen van de elektrische kringloop. stroomkring 1 stroomkring 2 Lees eerst bij Uitleg leerlingen, proef 1 alles over de onderdelen van de elektrische kringloop. Bekijk de twee stroomkringen op de foto s hieronder. stroomkring 1 stroomkring 2 Noem voor beide stroomkringen

Nadere informatie

Geschreven door: hak8or

Geschreven door: hak8or De ingewanden van een BK precisie 3011B wordt getoond en mijn veronderstellingen hun functies worden toegelicht. Geschreven door: hak8or INTRODUCTIE Elke waardige EE een functiegenerator in een of ander

Nadere informatie

Als je de gereedschappen hebt dan zijn de materialen vaak heel goedkoop om zelf picks te maken en kan je er dus veel maken.

Als je de gereedschappen hebt dan zijn de materialen vaak heel goedkoop om zelf picks te maken en kan je er dus veel maken. 1 INHOUDSOPGAVE VOORWOORD 3 MATERIAAL 4 GEREEDSCHAP 5 TEMPLATES 6 VOORBEREIDINGEN 7 BEGIN 8 FINE-TUNEN 9 AFWERKEN 10 HOE ZIT HET MET TENSION WRENCHES? 11 BEDANKT!! 14 2 VOORWOORD Dit e-book is origineel

Nadere informatie

S C I E N C E C E N T E R

S C I E N C E C E N T E R HOE KUN JE EEN BATTERIJ MAKEN? Jullie gaan een exhibit ontwerpen waarbij jullie de bezoekers laten ontdekken dat een batterij is opgebouwd uit verschillende delen die we cellen noemen. Met de exhibit kunnen

Nadere informatie