Inkomende Post

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Inkomende Post"

Transcriptie

1 Inkomende Post Scan nummer 1 van 1 - Scanpagina 1 van 3

2 Inkomende Post Scan nummer 1 van 1 - Scanpagina 2 van 3

3 Inkomende Post Scan nummer 1 van 1 - Scanpagina 3 van 3

4 Raadsmededeling - Openbaar Nummer : 179/2012 Datum : 26 november 2012 B&W datum : 26 november 2012 Portefeuillehouder : J. Teeuwsen Onderwerp : Vragen CDA-fractie d.d Aanleiding De CDA-fractie heeft bij monde van dhr. Meerdink vragen gesteld n.a.v. de CDA fractievergadering. In deze mededeling wordt ingegaan op de vragen 1 en 3. Inhoud mededeling Vraag 1 heeft betrekking op het plaatsen van hekwerken ter hoogte van de Slaadijk/Kriegerdijk. 1. Is t.a.v. bovenstaand onderwerp overleg geweest tussen provincie en gemeente? Bij de discussie rondom de rotonde in de A318 heeft de portefeuillehouder met de gedeputeerde gesproken over een volwaardige aansluiting op de plek waar nu de hekken zijn geplaatst. Haarts Belang heeft dat toen nadrukkelijk afgewezen. Zij wilden volledig inzetten op twee aansluitingen op de A318. Alleen een fietsoversteek op die plek vindt de Provincie te gevaarlijk. Het is ook een misverstand om te denken dat er een fietsoversteekplaats is gesloten. Die was daar in het verleden ook nooit voorzien om de hiervoor genoemde redenen. 2. Is t.a.v. bovenstaand onderwerp overleg geweest tussen gemeente en Haart? Zie antwoord vraag Is gekeken naar alternatieven? Ja, hierover is de provincie benaderd voor overleg. Binnenkort volgt een afspraak met de gedeputeerde. 4. Zijn gemeente en provincie bereid te bezien of een veilige en volwaardige oversteek mogelijk is? Het verderop realiseren van een oversteek wordt bemoeilijkt door de eigendomssituatie, daar een particulier zijn uitweg heeft afgesloten. Over deze situatie voeren we overleg met de Haart, Heurne en de Provincie. 5. Is het college van mening dat in bovenstaand geval sprake is van burgertje pesten? Nee, in het belang van de verkeersveiligheid is een illegale en onveilige oversteek afgesloten.

5 Vraag 3 heeft betrekking op overhangend groen. 1. Is het juist dat de materie lastig is en daarom geen actie wordt ondernomen? Nee, dit is niet juist; er wordt voldoende actie ondernomen bij overhangend groen in eigen bezit. 2. Bent u bereid een notitie te doen toekomen met het beleid t.a.v. bovenstaand onderwerp? Dit is niet noodzakelijk. Het beleid t.a.v. dit onderwerp is dat in het onderhoudscontract is opgenomen dat 1x of 2x per jaar snoei plaats vindt van groen wat ons eigendom is, afhankelijk van de soort in het najaar of in het voorjaar. Dit is een gebruikelijke frequentie en past binnen het door u besloten onderhoudsniveau sober. In de maanden november en december van dit jaar wordt Hacron voor uur ingehuurd om extra snoeiwerkzaamheden te verrichten in het buitengebied langs zandpaden e.d.. 3. Is het mogelijk om bij klachten daadwerkelijk de zaag of snoeischaar ter hand te nemen? Als gemeente ondernemen wij actie als het onze eigen bezittingen betreft, wij zijn niet bevoegd begroeiing te snoeien wat privé eigendom is. Voor winter staat na de projecten borden verwijderen en renovaties, het project brede stoep op het programma. Wij komen met een plan van aanpak, niet nadat u als raad van uw bevoegdheid gebruik maakt om dit onderwerp als prioriteit aan te merken in het handhavingbeleidsplan. Dit proces vraagt tijd aangezien bewoners moeten worden geïnformeerd en gewezen op hun verantwoordelijkheid. Ook moet capaciteit van een extra BOA worden ingezet voor controle, hercontrole en eventueel aanschrijven van overtreders. De volgende stukken zijn voor u bijgevoegd: De volgende stukken zijn voor u ter inzage gelegd:

6 Raadsmededeling - Openbaar Nummer : 181/2012 Datum : 27 november 2012 B&W datum : 27 november 2012 Portefeuillehouder : G. Berghoef Onderwerp ontmanteling RAL : beantwoording raadsvragen CDA n.a.v. Voortgangsbericht Integratie en Aanleiding De fractie van het CDA heeft de volgende vragen gesteld: 1. Kunt u ons via een informatie-avond informeren of een ontmanteling RAL organisatorisch en financieel voordeliger is als het RAL? 2. Bent u voornemens de Slingeplas om niet weg te geven? 3. Is het juist dat de directeur verdient + onkostenvergoeding? 4. Wat is de toegevoegde waarde van een zo n groot samenwerkingsverband? Inhoud mededeling Ad 1: volgens de huidige planning zal in januari/februari besluitvorming door uw raad plaatsvinden. Het RAL-bestuur geeft aan een mondelinge toelichting graag te willen faciliteren. Wij zullen het RALbestuur vragen een informatie-avond te beleggen, dit zal naar verwachting in januari zijn. Ad 2: de Slingeplas is eigendom van het RAL. Deze en de andere plassen zijn getaxeerd. De inbrengwaarde van de plassen is punt van onderhandeling tussen het RAL-bestuur en het RGV. Ad 3: wij hebben geen inzicht in de exacte gegevens, anders dan uit de pers vernomen. Wij verwijzen naar de beantwoording van de vragen van de PP, zie raadsmededeling 180/2012. Ad 4: het RGV is gewend aan het werken in een publieke en private omgeving, thuis in deze specifieke recreatiemarkt (ook op het gebied van beheer en onderhoud) en wordt in staat geacht de verdere ontwikkeling van de recreatiegebieden op passende wijze vorm en inhoud te geven. De volgende stukken zijn voor u bijgevoegd: De volgende stukken zijn voor u ter inzage gelegd:

7 Raadsmededeling - Openbaar Nummer : 180/2012 Datum : B&W datum : 20 november 2012 Portefeuillehouder : G. Berghoef Onderwerp : beantwoording vragen PP fractie n.a.v. krantenartikelen inzake RGV. Aanleiding De fractie van de Progressieve Partij heeft n.a.v. krantenartikelen inzake RGV enkele vragen gesteld: Artikel 1 1. In het artikel wordt aangegeven dat lokale ondernemers plannen hadden met de Slingeplas. Is dit zo en kunt u ons deze plannen doen toekomen? 2. Vindt u ook dat er zoveel mogelijk lokaal moet worden gegund en waarom gebeurt dit niet in dit geval? 3. Hoe definitief is de overname door RGV? Artikel 2 1. Hoe kijkt u aan tegen het salaris van de directeur van de overname kandidaat RGV? 2. Gezien de aard van de bv (overheidsbv) en haar aandeelhouders namelijk de gemeenten en indirect dus de burgers, vindt u ook dat de Balkenendenorm van toepassing is? 3. Is dit een reden voor u om de overname niet goed te keuren voor zover het onze eigen recreatieplas betreft? 4. Welke mogelijkheden heeft u om het salaris ter discussie te stellen? Inhoud mededeling Ad 1.1: vanuit het RAL is de afgelopen jaren bezien in hoeverre het mogelijk is om de zeven recreatiegebieden, onder voorwaarden, individueel te privatiseren. Voor de Slingeplas zijn in nauw overleg met gemeente Aalten bestuurlijke randvoorwaarden opgesteld, aan de hand waarvan een marktuitvraag heeft plaatsgevonden. Dit heeft twee reacties opgeleverd. Beide partijen hebben hun plan aan een bestuurlijke delegatie van RAL en gemeente gepresenteerd. Het initiatief van Billybird (nb geen schriftelijk, op de Slingeplas toegesneden aanbod maar een uitleg van het concept zelf), werd door ons als niet passend bij de aard en schaal van Aalten en specifiek Bredevoort beoordeeld. Het particulier initiatief van de ondernemer die in het artikel aan het woord is, hebben wij beoordeeld als in principe qua aard en schaal passend, echter bestond er nog grote onzekerheid voor wat betreft de financiële haalbaarheid. Intussen werd dit traject ingehaald door besluitvorming binnen het RAL, om te onderzoeken of alle plassen ineens, collectief, kunnen worden overgedragen aan één partij. Dit vanwege het principe-besluit om de gr RAL in zijn geheel te ontmantelen. Een individueel privatiseringsproces voor zeven recreatiegebieden staat een snelle ontmanteling in de weg. Het voorstel van voornoemde ondernemer kunnen wij i.v.m. privacy-gevoeligheid niet openbaar maken. Ad 1.2: wij vinden het belangrijk dat lokale ondernemers waar mogelijk in de uitvoering worden betrokken. Hierop wordt het fusievoorstel van RGV ook beoordeeld: betrokkenheid van lokale

8 ondernemers is een onderwerp dat in de onderhandelingen van het RAL met RGV wordt meegenomen. Ad 1.3: het RAL heeft een eerste richtingenbesluit genomen en kiest voor collectieve overdracht van de 7 recreatiegebieden, waaronder de Slingeplas, aan RGV. Dit is nog geen definitief besluit. Nadere onderhandelingen en besprekingen van RAL met RGV worden binnenkort gestart. De resultaten daarvan moeten worden afgewacht. Daarna dient nog besluitvorming in de gemeenteraden plaats te vinden over de ontmanteling van de RAL-organisatie. U bent inmiddels via een communicatiebrief van het RAL nader geïnformeerd over de huidige stand van zaken. Ad 2.1: de beloning van de directeur is aan de aandeelhouders en Raad van Commissarissen van RGV B.V. Wij gaan daar niet over. Ad 2.2.: voor overheidsorganisaties geldt inderdaad de Balkenende-norm. Wij kunnen niet beoordelen in hoeverre bij RGV sprake is van bijzondere of afwijkende omstandigheden die een andere beloning rechtvaardigen. Ad 2.3: voor de goede orde, niet gemeente Aalten maar het RAL is eigenaar van de Slingeplas. Het bestuur van het RAL zal de afweging omtrent het aanbod van en fusie met RGV moeten maken. In de beoordeling spelen financiën, kwaliteit en toekomstperspectief een doorslaggevende rol. In RALverband zal aan de orde komen in hoeverre het beloningsbeleid van de directeur van RGV een issue is om wel of niet tot een fusie over te gaan. Ad 2.4: wij hebben geen formele mogelijkheid om hierin te interveniëren. Wij zijn immers geen aandeelhouder van RGV. De volgende stukken zijn voor u bijgevoegd: De volgende stukken zijn voor u ter inzage gelegd:

9 55/2012 Schriftelijke vragen PP fractie betreffende RGV. Secretariaat fractie: Gerrit Migchelbrink Oosterkerkstraat 14, 7121 AK Aalten Telefoon: Geacht College, N.a.v. bijgevoegde krantenartikelen (bijlage 1 & 2) inzake RGV hebben wij enkele vragen. Vragen Artikel Ìn het artikel wordt aangegeven dat lokale ondernemers plannen hadden met de Slingeplas. Is dit zo en kunt u ons deze plannen doen toekomen? 2. Vindt u ook dat er zoveel mogelijk lokaal moet worden gegund en waarom gebeurt dit niet in dit geval? 3. Hoe definitief is de overname door RGV? Artikel Hoe kijkt u aan tegen het salaris van de directeur van de overname kandidaat RGV? 2. Gezien de aard van de bv (overheidsbv) en haar aandeelhouders namelijk de gemeenten en indirect dus de burgers, vindt u ook dat de Balkenendenorm van toepassing is? 3. Is dit een reden voor u om de overname niet goed te keuren voor zover het onze eigen recreatieplas betreft? 4. Welke mogelijkheden heeft u om het salaris ter discussie te stellen? Met vriendelijke groet, Guido Uland Joop Wikkerink Gerrit Migchelbrink PP Secretariaat Progressieve Partij: Aad Bannink - Bonifaciusstraat 19, 7121 DS Aalten - Telefoon: secretariaat@progressieve-partij.nl -

10 Bijlage artikel 1 Ondernemer heeft interesse in de Slingeplas vrijdag 19 oktober :59 Laatst bijgewerkt op: vrijdag 19 oktober :06 Tekstgrootte De Slingeplas bij Bredevoort. foto Sjoerd van der Werf BREDEVOORT - Plannen van individuele ondernemers voor ontwikkeling van een recreatiegebied worden aan de kant gedrukt door het overnamebod van RGV. Dat is de reactie van Wilfred Lijftogt uit Keijenborg op de mogelijke overname van het de recreatiegebieden van het recreatieschap Achterhoek & Liemers. Hij bestrijdt dat er onvoldoende belangstelling voor deze recreatiegebieden is. Lijftogt had concrete interesse in de 35 hectare grote Slingeplas bij Bredevoort. Hij maakte een plan, waar volgens hem door RAL en de gemeenten Aalten en Winterswijk enthousiast op werd gereageerd. Volgens Lijftogt zijn er meer ondernemers die een aanbod hebben gedaan om een recreatieplas over te nemen. Daar zijn volgens hem ook meerdere gesprekken over gevoerd. RGV kwam daarna opeens in beeld. "Ondernemers wordt nu de mogelijkheid van een overname ontnomen, omdat het RAL alles in één koop van de hand wil doen. Zo krijgt de lokale, kleine ondernemer geen kans." Bijlage artikel 2 Vragen over salaris van 3 ton recreatiebaas donderdag 18 oktober :58 Laatst bijgewerkt op: donderdag 18 oktober :03 Tekstgrootte Directeur Erik Droogh van recreatieschap RGV, beheerder van De Berendonck bij Nijmegen. foto RGV WIJCHEN - Directeur Eric Droogh van het recreatiebedrijf RGV Holding B.V. ligt onder vuur. Hij verdiende vorig jaar euro, ruim boven de Balkenende-norm. De RGV exploiteert recreatieplassen in Gelderland en heeft 23 Gelderse gemeenten als aandeelhouders. De PvdA en het CDA in Wijchen, een van de aangesloten gemeenten, hebben kritische vragen gesteld over de hoogte van dat salaris. Volgens hen zou dat onder de Balkenende-norm moeten blijven. Ze verwijzen naar de ontwikkelingen in Den Haag, waar organisaties met een topman boven de Balkenende-norm geen subsidie meer krijgen. Deze norm was euro in 2011.

11 Volgens Jan Wegstapel, voorzitter van de raad van commissarissen van RGV, is het voor hem niet op voorhand zeker dat de RGV onder de Balkenende-norm zou moeten vallen. Hij is hoe dan ook niet bereid het bestaande contract met Droogh open te breken

Raadsmededeling - Openbaar

Raadsmededeling - Openbaar Raadsmededeling - Openbaar Nummer : 42/2016 Datum : 8 maart 2016 B&W datum : Beh. ambtenaar : J. Straatman Portefeuillehouder : H. Wiltink Onderwerp : Beantwoording vragen Progessieve Partij met betrekking

Nadere informatie

Raadsmededeling - Openbaar

Raadsmededeling - Openbaar Raadsmededeling - Openbaar Nummer : 54/2017 Datum : 4 april 2017 B&W datum : Beh. Ambtenaar : A.H.J. Nijhuis Portefeuillehouder : J.A. Gerritsen/G.J.M. Nijland Onderwerp : Beantwoording vragen fractie

Nadere informatie

12/2016 Schriftelijke vragen PP fractie over overname TSN-cliënten.

12/2016 Schriftelijke vragen PP fractie over overname TSN-cliënten. Secretariaat fractie: Gerrit Migchelbrink Oosterkerkstraat 14, 7121 AK Aalten Telefoon: 0543-475864 E-mail: fractie@progressieve-partij.nl 12/2016 Schriftelijke vragen PP fractie over overname TSN-cliënten.

Nadere informatie

Raadsmededeling - Openbaar

Raadsmededeling - Openbaar Raadsmededeling - Openbaar Nummer : 80/2016 Datum : 3 mei 2016 B&W datum : Beh. ambtenaar : B. Witjes Portefeuillehouder : G. Berghoef Onderwerp : Beantwoording vervolg vragen van de fractie van de Progressieve

Nadere informatie

Raadsmededeling - Openbaar

Raadsmededeling - Openbaar Raadsmededeling - Openbaar Nummer : 49/2014 Datum : 31 maart 2014 B&W datum : 1 april 2014 Portefeuillehouder : J. Teeuwsen/T. Kok Onderwerp : Schriftelijke vragen PP inzake stand van zaken MKB REVA rapport

Nadere informatie

Raadsmededeling. De volgende stukken zijn voor u bijgevoegd:

Raadsmededeling. De volgende stukken zijn voor u bijgevoegd: Raadsmededeling Nummer : 59/2009 Datum : 19 november 2009 B&W datum : 19 november 2009 Portefeuillehouder : W. ten Voorde Onderwerp : (provinciale) ontwerp-structuurvisie bedrijventerreinen Aanleiding

Nadere informatie

Raadsmededeling - Openbaar

Raadsmededeling - Openbaar Raadsmededeling - Openbaar Nummer : 152/2012 Datum : 14 oktober 2012 B&W datum : 14 oktober 2012 Portefeuillehouder : T.M.M. Kok Onderwerp Gendringseweg 9 : Beantwoording vragen CDA en aanvullende vragen

Nadere informatie

Openbaar. Rijk van Nijmegen Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel.

Openbaar. Rijk van Nijmegen Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel. Openbaar Onderwerp Rijk van Nijmegen 2025 Programma Economie & Werk BW-nummer Portefeuillehouder H.M.F. Bruls / T. Tankir Samenvatting De Rabobank Rijk van Nijmegen heeft in 2015 het initiatief genomen

Nadere informatie

antwoordbrief schriftelijke vragen CDA brandbrief Mesdagstraat Uitnodiging bewonersbrief

antwoordbrief schriftelijke vragen CDA brandbrief Mesdagstraat Uitnodiging bewonersbrief Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Antwoordbrief schriftelijke vragen CDA over brandbrief Mesdagstraat Programma / Programmanummer Openbare Ruimte / 1062 Portefeuillehouder T. Tankir Samenvatting De CDA

Nadere informatie

Onderwerp Brief CDA-fractie met vragen over nieuwbouwplannen ROC, Lindenberg en Steigertheater

Onderwerp Brief CDA-fractie met vragen over nieuwbouwplannen ROC, Lindenberg en Steigertheater Collegevoorstel Advies: Openbaar Onderwerp Brief CDA-fractie met vragen over nieuwbouwplannen ROC, Lindenberg en Steigertheater Programma / Programmanummer Kunst en cultuur / 6310 Portefeuillehouder T.

Nadere informatie

Raadsmededeling - Openbaar

Raadsmededeling - Openbaar Raadsmededeling - Openbaar Nummer : 20/2015 Datum : 29 januari 2015 B&W datum : 10 februari 2015 Beh. ambtenaar : Ingrid Oonk Portefeuillehouder : G. Berghoef Onderwerp : 70 jaar bevrijding gemeente Aalten

Nadere informatie

Raadsmededeling - Openbaar

Raadsmededeling - Openbaar Raadsmededeling - Openbaar Nummer : 143-2018 Datum : 21 december 2018 B&W datum : Beh. Ambtenaar : J.J.M. Roerdink Portefeuillehouder : M.J. Veldhuizen Onderwerp : Kap bomen Giebinkslat Aanleiding: De

Nadere informatie

Onderwerp Vragen Groen Links over gratis draadloos internet in binnenstad Nijmegen

Onderwerp Vragen Groen Links over gratis draadloos internet in binnenstad Nijmegen Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Vragen Groen Links over gratis draadloos internet in binnenstad Nijmegen Programma / Programmanummer Economie / 9510 BW-nummer Portefeuillehouder B. Jeene Samenvatting

Nadere informatie

R.T.G. - Bestuur en Financiën

R.T.G. - Bestuur en Financiën R.T.G. - Bestuur en Financiën Kort verslag van de vergadering van RTG Bestuur en Financiën d.d. 7 februari 2012; aanvang 19.30 uur. Aanwezig: Voorzitter: de heer Walter Leden RTG: mevrouw Hoezen en de

Nadere informatie

Raadsmededeling - Openbaar

Raadsmededeling - Openbaar Raadsmededeling - Openbaar Nummer : 3/2016 Datum : 5 januari 2016 B&W datum : 5 januari 2016 Beh. ambtenaar : Carla Snels Portefeuillehouder : T.M.M. Kok Onderwerp : Beantwoording vragen CDA over leegstand

Nadere informatie

Raadsmededeling - Openbaar

Raadsmededeling - Openbaar Raadsmededeling - Openbaar Nummer : 39/2016 Datum : 3 maart 2016 B&W datum : Beh. ambtenaar : A.S.Fukkink Portefeuillehouder : H. Rijks Onderwerp : Beantwoording van de vragen gesteld door de Progressieve

Nadere informatie

NEERIJ NEN. W l. Raadsvoorstel. \'uuilliiàfíšiu-i'hi. Portefeuillehouder Dhr. Kool. Zaak-/Docnummer 06/

NEERIJ NEN. W l. Raadsvoorstel. \'uuilliiàfíšiu-i'hi. Portefeuillehouder Dhr. Kool. Zaak-/Docnummer 06/ Raadsvoorstel NEERIJ NEN Aan De gemeenteraad Datum vergadering 8 november 2018 Agenda nummer Portefeuillehouder Dhr. Kool Onderwerp Rotonde Hellouw Zaak-/Docnummer 06/08864-32419 Samenvatting: Er wordt

Nadere informatie

Naam en telefoon. Y. de Graaf M. van t Hof Afdeling. Portefeuillehouder

Naam en telefoon. Y. de Graaf M. van t Hof Afdeling. Portefeuillehouder Onderwerp Onderzoek naar ruimtelijke mogelijkheden om duurzame energie op te wekken. Datum 31 mei 2016 Naam en telefoon Y. de Graaf 685953 M. van t Hof 06-46135680 Afdeling SRO/SPM Portefeuillehouder J.

Nadere informatie

Raadsmededeling - Openbaar

Raadsmededeling - Openbaar Raadsmededeling - Openbaar Nummer : 41/2013 Datum : 11 april 2013 B&W datum : 11 april 2013 Portefeuillehouder : T.M.M. Kok Onderwerp : Beantwoording vragen RTG inzake aanwijzing bebouwde kommen Aanleiding

Nadere informatie

Met de brief in de bijlage stellen we de raad op de hoogte van de meest actuele stand van zaken.

Met de brief in de bijlage stellen we de raad op de hoogte van de meest actuele stand van zaken. Collegevoorstel Openbaar Embargo tot 9 juni 2015 Onderwerp Giro d Italia Programma Cultuur & Cultuurhistorie & Citymarketing Portefeuillehouder B. van Hees Samenvatting Eind juni vindt de persaankondiging

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College. X Conform advies Aanhouden Anders, nl. Collegevoorstel Openbaar

Alleen ter besluitvorming door het College. X Conform advies Aanhouden Anders, nl. Collegevoorstel Openbaar Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Schriftelijke vragen salaris directeur RGV Holding B.V. Programma / Programmanummer Economie & Toerisme / 1041 BW-nummer Portefeuillehouder B. Jeene Samenvatting Door

Nadere informatie

Raadsmededeling - Openbaar

Raadsmededeling - Openbaar Raadsmededeling - Openbaar Nummer : 122/2015 Datum : 29 juli 2015 B&W datum : 18 augustus 2015 Beh. ambtenaar : A. Roerdink Portefeuillehouder : H. Wiltink Onderwerp : Beantwoording vragen PP en CU over

Nadere informatie

Raadsmededeling - Openbaar

Raadsmededeling - Openbaar Raadsmededeling - Openbaar Nummer : 55/2013 Datum : 25 april 2013 B&W datum : 7 mei 2013 Portefeuillehouder : G. Berghoef Onderwerp : Brief Plasterk 11-4-13 inzake gemeentelijke herindeling Aanleiding

Nadere informatie

RLWSJ. -"q 9 NOV 2015. Betreft: Bezwaarschrift Onderwerp: Opheffen Stadsregio Arnhem Nijmegen. Gemeenteraad Nijmegen Postbus 9105 6500 H Nijmegen

RLWSJ. -q 9 NOV 2015. Betreft: Bezwaarschrift Onderwerp: Opheffen Stadsregio Arnhem Nijmegen. Gemeenteraad Nijmegen Postbus 9105 6500 H Nijmegen 9 NOV 2015 RLWSJ -"q Gemeenteraad Nijmegen 6500 H Nijmegen CC: Stadsregioraad d.t.v. mw. M.H.F. Schuurmans-Wijdeven Postbus 15, Bemmel Betreft: Bezwaarschrift Onderwerp: Opheffen Stadsregio Arnhem Nijmegen

Nadere informatie

Ontwikkelingen Museum het Valkhof

Ontwikkelingen Museum het Valkhof Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Ontwikkelingen Museum het Valkhof Programma Cultuur & Cultuurhistorie & Citymarketing BW-nummer Portefeuillehouder B. Velthuis Samenvatting Sinds november 2016 verkeert

Nadere informatie

Raadsmededeling - Openbaar

Raadsmededeling - Openbaar Raadsmededeling - Openbaar Nummer : 34/2017 Datum : 15 februari 2017 B&W datum : Beh. Ambtenaar : Jan Storm Portefeuillehouder : G. Nijland Onderwerp : Beantwoording vragen VVD over AGEM Aanleiding: Schriftelijke

Nadere informatie

17R RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 40 vragen 17R college van burgemeester en wethouders. Datum : 4 juli 2017

17R RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 40 vragen 17R college van burgemeester en wethouders. Datum : 4 juli 2017 RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 40 vragen 17R. 00459 Van: Datum : 4 juli 2017 Portefeuillehouder(s) college van burgemeester en wethouders : wethouder Stolk 17R.00459 gemeente WOERDEN Portefeuille(s)

Nadere informatie

Ter besluitvorming door het college 1. De raadsinformatiebrief over 'Stand van zaken Meldpunt geen stage' vast te stellen.

Ter besluitvorming door het college 1. De raadsinformatiebrief over 'Stand van zaken Meldpunt geen stage' vast te stellen. Openbaar Onderwerp geen stage Programma BW-nummer Onderwijs Portefeuillehouder R.D. Helmer-Englebert Samenvatting In mei van dit jaar hebben wij de gemeenteraad Nijmegen via een raadsinformatiebrief een

Nadere informatie

Raadsmededeling - Openbaar

Raadsmededeling - Openbaar Raadsmededeling - Openbaar Nummer : 182/2013 Datum : 17 december 2013 B&W datum : 17 december 2013 Portefeuillehouder : H.J. Rijks Onderwerp : Beantwoording brief PP, PvdA, ChristenUnie Aanleiding Brief

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. itel. Besluitenlijst openbare raadsvergadering. november Agenda. raadzaal, gemeentehuis Markt 7 in Aalten

GEMEENTERAAD. itel. Besluitenlijst openbare raadsvergadering. november Agenda. raadzaal, gemeentehuis Markt 7 in Aalten Besluitenlijst openbare raadsvergadering gemeente Aalten 25 november 2014. Plaats Begintijd Voorzitter Griffier raadzaal, gemeentehuis Markt 7 in Aalten 19.30 uur Burgemeester G. Berghoef voorzitter de

Nadere informatie

Datum: Adviserend

Datum: Adviserend 15 PHO voorstel verlenging Regiotaxi Oplegvel 1. Onderwerp Verlenging Regiotaxi Holland Rijnland 2. Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang Basistaak Efficiencytaak Platformtaak

Nadere informatie

Beantwoording schriftelijke vragen van de D66-fractie over de experimenten Participatiewet. Met bijgevoegde brief beantwoorden wij deze vragen.

Beantwoording schriftelijke vragen van de D66-fractie over de experimenten Participatiewet. Met bijgevoegde brief beantwoorden wij deze vragen. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen van de D66-fractie over de experimenten Participatiewet Programma Inkomen & Armoedebestrijding Portefeuillehouder J. Zoetelief Samenvatting

Nadere informatie

Glasvezel Ommen-Hardenberg Nieuwsbrief januari 2014

Glasvezel Ommen-Hardenberg Nieuwsbrief januari 2014 Glasvezel Ommen-Hardenberg Nieuwsbrief januari 2014 Afgelopen jaar bent u geïnformeerd over de mogelijkheden voor aanleg van glasvezel in de buitengebieden van de gemeenten Ommen en Hardenberg. In de tweede

Nadere informatie

Raadsmededeling - Openbaar

Raadsmededeling - Openbaar Raadsmededeling - Openbaar Nummer : 122/2011 Datum : 18 juli 2011 B&W datum : 18 juli 2011 Portefeuillehouder : G. Berghoef Onderwerp : Modernisering gemeentelijke basisadministratie, verwerving burgerzaken

Nadere informatie

: Vragen o.g.v. art 61 reglement van orde : Vragen van D 66 n.a.v. de brief dd van de WMO adviesraad

: Vragen o.g.v. art 61 reglement van orde : Vragen van D 66 n.a.v. de brief dd van de WMO adviesraad Heusden p/a H. Nijenstein Copernicuslaan 4 5251 CZ Vlijmen Tel. 06 2251 8263 I: nijenstein@home.nl W: www.d66heusden.nl Aan : College van Burgemeester en Wethouders Gemeente Heusden Drunen, 8 juli 2010

Nadere informatie

Raadsmededeling - Openbaar

Raadsmededeling - Openbaar Raadsmededeling - Openbaar Nummer : 51/2015 Datum : 12 maart 2015 B&W datum : 31 maart 2015 Beh. ambtenaar : Ingrid Oonk Portefeuillehouder : G. Berghoef Onderwerp : Kosten 70 jaar bevrijding gemeente

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL NR april Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL NR april Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik. Aan de raad, RAADSVOORSTEL NR. 19-45 Raadsvergadering Zaaknummer 18 april 2019 653643 Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik Aan de raad, Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3, Bunnik.

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [ ]Openbaar [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [ ]Openbaar [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Vragen ex art 46 RvO D66-Ambities DEP 1- Notagegevens Notanummer 2019-000249 Datum 30-01-2019 Programma: 10 Economie, kunst en cultuur Portefeuillehouder

Nadere informatie

Dienst Stadsontwikkeling In DT Nee. Ambtenaar Bas Kranenborg In college

Dienst Stadsontwikkeling In DT Nee. Ambtenaar Bas Kranenborg In college Collegenota Aan burgemeester en wethouders Documentnummer Datum Zaaknummer Datum 04-04-2012 Portefeuillehouder Leisink Vertrouwelijk nee Dienst Stadsontwikkeling In DT Ambtenaar Bas Kranenborg In college

Nadere informatie

Raadsvergadering. Onderwerp Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst Werk en Inkomen (GR RDWI)

Raadsvergadering. Onderwerp Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst Werk en Inkomen (GR RDWI) RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 17-12-2015 15-097 Onderwerp Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst Werk en Inkomen (GR RDWI) Aan de raad, Onderwerp Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst

Nadere informatie

2 e Tussenrapportage Transitie Hameland

2 e Tussenrapportage Transitie Hameland 2 e Tussenrapportage Transitie Hameland Van : Stuurgroep 1 Hameland Aan : Ondernemingsraad, Colleges van B&W en Gemeenteraden Hameland-gemeenten Betreft : Tussenrapportage Transitie Hameland Datum : 18

Nadere informatie

Beantwoording art.39 vragen fractie GroenLinks inzake bewonersparticipatie

Beantwoording art.39 vragen fractie GroenLinks inzake bewonersparticipatie Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording art.39 vragen fractie GroenLinks inzake bewonersparticipatie Programma Stedelijke ontwikkeling BW-nummer Portefeuillehouder B. Velthuis Samenvatting De

Nadere informatie

INGEKOMEN STUKKEN RAADSVERGADERING D.D. 22 september 2015

INGEKOMEN STUKKEN RAADSVERGADERING D.D. 22 september 2015 INGEKOMEN STUKKEN RAADSVERGADERING D.D. 22 september 2015 NO. INGEKOMEN INGEKOMEN VAN OMSCHRIJVING VOORSTEL 1. 06-07-2015 B&W Raadsmededeling 112/2015 Inzending Gelderse Prijs Kwaliteit 2016. 2. 06-07-2015

Nadere informatie

iiiiiiiiioiiiniiiui Registratienummer: 13.0003415

iiiiiiiiioiiiniiiui Registratienummer: 13.0003415 Registratiedatum:24A)972013 iiiiiiiiioiiiniiiui Registratienummer: 13.0003415 Titel/onderwerp: Beslissen over het initiatiefvoorstel 'Verbeteren omgeving Station Veiperpoorť Datum: 23 september 2013 Van:

Nadere informatie

Beantwoording vragen over rookvrije sportaccommodaties en gezonde sportkantines

Beantwoording vragen over rookvrije sportaccommodaties en gezonde sportkantines Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording vragen over rookvrije sportaccommodaties en gezonde sportkantines Programma Sport & Accommodaties Portefeuillehouder R. Helmer-Englebert Samenvatting Op

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 09.0773, d.d. 7 juli 2009 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragenvan de raadsleden mevr E. de Bakker en dhr. L. Rademakers(SP) in zake de Hooglandse Kerkgracht 4 (ingekomen

Nadere informatie

R.T.G. - Ruimte. Antwoord: Er heeft nog geen gesprek plaatsgevonden.

R.T.G. - Ruimte. Antwoord: Er heeft nog geen gesprek plaatsgevonden. R.T.G. - Ruimte Korte aantekeningen van de bijeenkomst van RTG Ruimte d.d. 5 maart 2013; aanvang 19.30 uur Aanwezig: Voorzitter: de heer Wessels Leden RTG: mevr. Oort, de heren Rots, Navis, Bulsink, Migchelbrink,

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Vragen ex art 46 RvO VVD en PvdA - Vogeleiland 1- Notagegevens Notanummer 2018-001674 Datum 05-10-2018 Programma: 02 Openbare orde en veiligheid Portefeuillehouder

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Onderwerp: Registratienummer: 519178 Op voorstel B&W d.d.: 28 juni 2014 Datum vergadering: 7 oktober 2014 Portefeuillehouder: N. Lemlijn Rol gemeenteraad: Aanpak wijziging

Nadere informatie

Vrijstelling artikel 19 lid 1 van de Wet op de ruimtelijke ordening

Vrijstelling artikel 19 lid 1 van de Wet op de ruimtelijke ordening Vrijstelling artikel 19 lid 1 van de Wet op de ruimtelijke ordening In deze notitie wordt ingegaan op de procedure tot het verlenen van vrijstelling op grond van artikel 19 lid 1 van de Wet op de ruimtelijke

Nadere informatie

Beantwoording schriftelijke vragen PvdA inzake tracé Laan van Oost- Indië

Beantwoording schriftelijke vragen PvdA inzake tracé Laan van Oost- Indië Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen PvdA inzake tracé Laan van Oost- Indië Programma Grondbeleid BW-nummer Portefeuillehouder B. Velthuis Samenvatting Op 19 oktober 2017

Nadere informatie

RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 42 vragen 19R.00341

RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 42 vragen 19R.00341 RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 42 vragen 19R.00341 Van: : college van burgemeester en wethouders Datum : 14 mei 2019 Portefeuillehouder(s) : Wethouder De Weger Portefeuille(s) : Energietransitie

Nadere informatie

Wabo = Wet algemene bepalingen omgevingsrecht Bor = Besluit omgevingsrecht Awb = Algemene wet bestuursrecht vvgb = verklaring van geen bedenkingen

Wabo = Wet algemene bepalingen omgevingsrecht Bor = Besluit omgevingsrecht Awb = Algemene wet bestuursrecht vvgb = verklaring van geen bedenkingen Procedure omgevingsvergunning art. 2.12 lid 1 sub a onder 3 o Wabo (voormalig projectbesluit), voor zover het gaat om het voorleggen aan de gemeenteraad Wabo = Wet algemene bepalingen omgevingsrecht Bor

Nadere informatie

Specifiek Kader voor de Verbonden Partij RGV Holding B.V. (Recreatiegemeenschap Veluwe)

Specifiek Kader voor de Verbonden Partij RGV Holding B.V. (Recreatiegemeenschap Veluwe) Specifiek Kader voor de Verbonden Partij RGV Holding B.V. (Recreatiegemeenschap Veluwe) Gemeente Nijmegen Opgesteld door: Mireille Souverijn (Maatschappelijke Ontwikkeling) Datum: december 2013 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording vragen Groen Links over het Cultuurfonds Rijk van Nijmegen Programma / Programmanummer Cultuur / 1071 BW-nummer Portefeuillehouder H. Beerten Samenvatting

Nadere informatie

Raadsmededeling - Openbaar

Raadsmededeling - Openbaar Raadsmededeling - Openbaar Nummer : 137/2013 Datum : 10 oktober 2013 B&W datum : 8 oktober 2013 Portefeuillehouder : J. Teeuwsen Onderwerp : plan van aanpak brede stoep Aanleiding Het college heeft de

Nadere informatie

X Ter besluitvorming door de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Directie Dar NV. BW-nummer

X Ter besluitvorming door de Raad. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Directie Dar NV. BW-nummer Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Directie Dar NV Programma / Programmanummer Bestuur & Middelen / 9610 BW-nummer Portefeuillehouder B. Jeene Samenvatting In onze brief aan de Raad van Commissarissen

Nadere informatie

Vereveningsfonds. Bestuurlijke reactie en nawoord Rekenkamer Amsterdam

Vereveningsfonds. Bestuurlijke reactie en nawoord Rekenkamer Amsterdam Vereveningsfonds Bestuurlijke reactie en nawoord Rekenkamer Amsterdam Toelichting op document Deze bestuurlijke reactie van het College van B&W en het nawoord van de Rekenkamer Amsterdam vormen een addendum

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Nummer: Datum vergadering: 22-08-2006 Onderwerp: Nationaal Park Wieden-Weerribben in oprichting Conceptbesluit: Samenvatting: Bijlagen: Bestuurlijk traject: Overlegd

Nadere informatie

Conform advies. Collegevoorstel Advies: Openbaar. Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen PVDA. Registratienummer 3.49997

Conform advies. Collegevoorstel Advies: Openbaar. Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen PVDA. Registratienummer 3.49997 Collegevoorstel Advies: Openbaar Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen PVDA Registratienummer 3.49997 Portefeuillehouder mevr. dr. G. ter Horst Korte inhoud Beantwoording schriftelijke vragen PVDA

Nadere informatie

8 Stiens, 28 oktober 2015

8 Stiens, 28 oktober 2015 8 Stiens, 28 oktober 2015 Raadsvergadering: 12 november 2015 Voorstelnummer: 2015/49 Portefeuillehouder: drs. J.R.A. Boertjens Behandelend ambtenaar: H. Siegersma E-mail: h.siegersma@leeuwarderadeel.nl

Nadere informatie

Varsselder-Veldhunten, 4 november 2017 Onderwerp: aanpassingen N817 Ulft - Gendringen. Geachte gemeenteraad en college van B&W,

Varsselder-Veldhunten, 4 november 2017 Onderwerp: aanpassingen N817 Ulft - Gendringen. Geachte gemeenteraad en college van B&W, Varsselder-Veldhunten, 4 november 2017 Onderwerp: aanpassingen N817 Ulft - Gendringen Geachte gemeenteraad en college van B&W, Als Vereniging Dorpsbelangen Varsselder Veldhunten (VDVV) hebben we de brief

Nadere informatie

Raadsmededeling - Openbaar

Raadsmededeling - Openbaar Raadsmededeling - Openbaar Nummer : 150/2015 Datum : 1 oktober 2015 B&W datum : Beh. ambtenaar : G. Sikking Portefeuillehouder : D.W. Luiten Onderwerp : Beantwoording vragen PP over fietsenstalling Dinxperlo

Nadere informatie

2. Heeft het museum momenteel nog personeel om voor de belangen van het museum op te komen?

2. Heeft het museum momenteel nog personeel om voor de belangen van het museum op te komen? Gemeente Hoogeveen R - MEI 2015 DATUM 30 april 2015 ONDERWERP Beantwoording schriftelijke vragen museum ONS NUMMER Postadres Postbus 20.000 7900 PA Hoogeveen Bezoekadres Raadhuisplein 24 7901 BW Hoogeveen

Nadere informatie

M. van Baaren, S. van der Lee. Advies: In te stemmen met beantwoording in bijgaande Raadsinformatiebrief en deze naar de raad te sturen

M. van Baaren, S. van der Lee. Advies: In te stemmen met beantwoording in bijgaande Raadsinformatiebrief en deze naar de raad te sturen VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & BEANTWOORDING ARTIKEL 40 VRAGEN Van: B. van Hell Tel nr: 8914 Nummer: 17A.01246 Datum: 13 november 2017 Team: CZ Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift aan: M.

Nadere informatie

provincie imburg Onderwerp Herindelingsontwerp grenscorrectie Limburg - Gelderland/ Mook en Middelaar en Groesbeek

provincie imburg Onderwerp Herindelingsontwerp grenscorrectie Limburg - Gelderland/ Mook en Middelaar en Groesbeek provincie imburg Provincie Gelderland Provinciale Staten van de Provincie Gelderland & College van Gedeputeerde Staten Eusebiusplein 1-a 6811 HE ARNHEM Cluster STR Faxnummer Ons kenmerk 2015/46843 Bijlage(n)

Nadere informatie

Wij vertrouwen erop u met deze informatiebrief voor dit moment voldoende te hebben ingelicht.

Wij vertrouwen erop u met deze informatiebrief voor dit moment voldoende te hebben ingelicht. Gemeenteraad van Albrandswaard p/a de griffie Uw brief van: Ons kenmerk: 1360077 Uw kenmerk: Contact: C. Kolf Bijlage(n): 1 Doorkiesnummer: +31180451286 E-mailadres: k.kolf@bar-organisatie.nl Datum: 30

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen over de Opleidingswinkel Salus

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen over de Opleidingswinkel Salus Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen over de Opleidingswinkel Salus Programma / Programmanummer Werk & Inkomen / 1061 Portefeuillehouder T. Tankir Samenvatting De SP en

Nadere informatie

2015D42193 INBRENG VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG

2015D42193 INBRENG VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG 2015D42193 INBRENG VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG De vaste commissie voor Financiën heeft op 5 november 2015 een aantal vragen en opmerkingen voorgelegd aan de Minister van Financiën over zijn brief

Nadere informatie

Onderwerp : Voorstel tot het verstrekken van een krediet ten behoeve van de uitvoering van een plan van aanpak ten behoeve van de organisatie

Onderwerp : Voorstel tot het verstrekken van een krediet ten behoeve van de uitvoering van een plan van aanpak ten behoeve van de organisatie Raadsvergadering : 27 oktober 2008 Agendapunt : 6 Onderwerp : Voorstel tot het verstrekken van een krediet ten behoeve van de uitvoering van een plan van aanpak ten behoeve van de organisatie Samenvatting

Nadere informatie

Bezoldiging bestuurder RGV Holding B.V.

Bezoldiging bestuurder RGV Holding B.V. D. Overzicht aangenomen en overgenomen moties Openstaande moties vorige raadsperiode Alle aangenomen/overgenomen moties 2014 ev Stand van zaken mei 2015. Moties 2013 Datum Nummer Partijen Onderwerp Aan

Nadere informatie

Beantwoording schriftelijke vragen SP over Breng Flex

Beantwoording schriftelijke vragen SP over Breng Flex Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen SP over Breng Flex Programma Mobiliteit BW-nummer Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting De fractie van SP heeft ons college schriftelijke

Nadere informatie

Raadsmededeling - Openbaar

Raadsmededeling - Openbaar Raadsmededeling - Openbaar Nummer : 181/2015 Datum : 25 november 2015 B&W datum : Beh. ambtenaar : G.J. van de Vooren Portefeuillehouder : D.W. Luiten Onderwerp : Realisatie breedband buitengebied en ontwikkelingen

Nadere informatie

Raadsmededeling - openbaar

Raadsmededeling - openbaar Raadsmededeling - openbaar Nummer : 7/2011 Datum : 4 januari 2011 B&W datum : 11 januari 2011 Portefeuillehouder : H.J. Rijks Onderwerp : Vragen GB over zorg Aanleiding Op 23 december 2010 heeft de fractie

Nadere informatie

Raadsvragen van het raadslid N.A. Peters van de fractie, Burgerbelangen, ingevolge artikel 43 van het reglement van orde van de gemeenteraad van Ede.

Raadsvragen van het raadslid N.A. Peters van de fractie, Burgerbelangen, ingevolge artikel 43 van het reglement van orde van de gemeenteraad van Ede. 2014/42 Raadsvragen van het raadslid N.A. Peters van de fractie, Burgerbelangen, ingevolge artikel 43 van het reglement van orde van de gemeenteraad van Ede. Binnengekomen d.d. 3 december 2014 Onderwerp:

Nadere informatie

Bestrating Plein 1944

Bestrating Plein 1944 Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Bestrating Plein 1944 Programma Grondbeleid BW-nummer Portefeuillehouder B. Velthuis Samenvatting Met bijgaande brief willen wij de Raad informeren over de stand van

Nadere informatie

COMMISSIEVOORSTEL Opiniërend BIJ ZAAKNUMMER: AST/2016/016030

COMMISSIEVOORSTEL Opiniërend BIJ ZAAKNUMMER: AST/2016/016030 COMMISSIEVOORSTEL Opiniërend BIJ ZAAKNUMMER: AST/2016/016030 Voorstel voor de vergadering van de Commissie Ruimte op 11 oktober 2016 Agendanummer : 5 Onderwerp: Opsteller: Portefeuillehouder: NIMBY project

Nadere informatie

15R RAADSIN FORM ATI EBRIEF met beantwoording artikel 40 vragen 15R college van burgemeester en wethouders

15R RAADSIN FORM ATI EBRIEF met beantwoording artikel 40 vragen 15R college van burgemeester en wethouders RAADSIN FORM ATI EBRIEF met beantwoording artikel 40 vragen 15R.00317 Van: college van burgemeester en wethouders gemeente WOERDEN Datum 19 mei 2015 Portefeuillehouder(s) : wethouder de Weger Portefeuille(s)

Nadere informatie

Inspraak- en overlegnotitie crematorium Ter Borch

Inspraak- en overlegnotitie crematorium Ter Borch Inspraak- en overlegnotitie crematorium Ter Borch Aanleiding De gemeenteraad besloot op 3 maart 2015 mee te willen werken aan de komst van een crematorium op de plek waar tot dat moment nog de Bungalowbuurt

Nadere informatie

BESLUIT OPSCHRIFT AANHEF MOTIVERING FINANCIËLE LUIK BESLISSING BIJKOMENDE INFO BIJ HET BESLUIT. Vergadering van 10 mei 2016

BESLUIT OPSCHRIFT AANHEF MOTIVERING FINANCIËLE LUIK BESLISSING BIJKOMENDE INFO BIJ HET BESLUIT. Vergadering van 10 mei 2016 BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 10 mei 2016 Besluit nummer: 2016_BW_00304 Onderwerp Beantwoording schriftelijke raadsvraag over vergunning BMC en bestemmingsplan Fort de Pol - Besluitvormend Beknopte

Nadere informatie

Raadsmededeling - Openbaar

Raadsmededeling - Openbaar Raadsmededeling - Openbaar Nummer : 92/2015 Datum : 4 juni 2015 B&W datum : 16 juni 2015 Beh. ambtenaar : Lotte Vorwerg Portefeuillehouder : H. Rijks Onderwerp : Mantelzorgwaardering 2015 Aanleiding Momenteel

Nadere informatie

DIGITAAL AFSCHRIFT 2015_BW_00289

DIGITAAL AFSCHRIFT 2015_BW_00289 DIGITAAL AFSCHRIFT 2015_BW_00289 OPSCHRIFT Vergadering van 14 april 2015 Bevoegde portefeuillehouder: Arno van Kempen Betrokken portefeuillehouder(s): Carla Breuer Onderwerp Beantwoording raadsvragen CDA

Nadere informatie

IJsselstein. Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein

IJsselstein. Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsvoorstel U C H( C C» I. 6 IJsselstein agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer Programma Commissie Portefeuillehouder: Informatie bij : E-mail/tel.nr. : Evaluatiedatum : 358639

Nadere informatie

Sis. 7 n. B&W-nota. gemeente Winterswijk. nr(s) geregistreerde stuk(ken): blad: 1/6 datum nota:

Sis. 7 n. B&W-nota. gemeente Winterswijk. nr(s) geregistreerde stuk(ken): blad: 1/6 datum nota: Sis nr(s) geregistreerde stuk(ken): 40245 blad: 1/6 datum nota: 19-06-2015 programma: 4. Ruimt. ontw. in de kern, verkeer en vervoer werkdoel: 719 - Bedrijventerrein Arrisveld bestemmingsplan onderwerp:

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders 6 september Steller Documentnummer Afdeling. M. de Boer z Ruimte

Burgemeester en Wethouders 6 september Steller Documentnummer Afdeling. M. de Boer z Ruimte Burgemeester en Wethouders Steller Documentnummer Afdeling M. de Boer z60037292 Ruimte Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder 036 229 Nee G.M. Dijksterhuis Kabinet Brief bijgevoegd Te volgen procedure

Nadere informatie

Beantwoording schriftelijke vragen SP over rituitval bij Breng-bussen

Beantwoording schriftelijke vragen SP over rituitval bij Breng-bussen Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen SP over rituitval bij Breng-bussen Programma Mobiliteit Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting De fractie van SP Nijmegen heeft

Nadere informatie

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 26 november tot en met vrijdag 30 november 2012

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 26 november tot en met vrijdag 30 november 2012 Lijst nr. 48 Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders Periode: maandag 26 november tot en met vrijdag 30 november 2012 PUBLIEKSDIENST Aanwijzingsbesluiten veiligheidsrisicogebied in Apeldoorn Voorstel

Nadere informatie

Voor de uitvoering ervan zijn financiële middelen nodig, voor ,=.

Voor de uitvoering ervan zijn financiële middelen nodig, voor ,=. Memo Aan: Gemeenteraad Cc: Van: College van Burgemeester en Wethouders Datum: 17 mei 2017 Kenmerk: 17ini01544 Onderwerp: Jaarplan 2017 Sociaal Domein Achterhoek Aanleiding Op 14 februari 2017 hebben de

Nadere informatie

Gemeentelijke Rekenkamer Nijmegen

Gemeentelijke Rekenkamer Nijmegen Gemeentelijke Rekenkamer Nijmegen Vergadering / project Gemeentelijke Rekenkamer Vergaderstuk nummer 76/ 17 januari 2007 Aanwezig Dhr. P. Breukers (lid Rekenkamer) Dhr. L. Dolmans (voorzitter Rekenkamer)

Nadere informatie

Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium

Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium Inleiding In het presidium van 31 maart 2016 is afgesproken dat de voorstellen m.b.t.: Reglement

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Belastingsamenwerking. BW-nummer

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp Belastingsamenwerking. BW-nummer Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Belastingsamenwerking Programma / Programmanummer Bestuur & Middelen / 1042 BW-nummer Portefeuillehouder B. Jeene Samenvatting De PvdA fractie heeft de toezegging dat

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen fractie Groenlinks over verkeerssituatie rondom nieuwe school Brakkenstein Programma / Programmanummer Mobiliteit / 9710 Portefeuillehouder

Nadere informatie

Raadsmededeling - Openbaar

Raadsmededeling - Openbaar Raadsmededeling - Openbaar Nummer : 85/2016 Datum : B&W datum : 17 mei 2016 Beh. ambtenaar : M. Nijmeijer Portefeuillehouder : G. Berghoef Onderwerp : wijziging Gemeenschappelijke Regeling VNOG 2010 Aanleiding

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft startnotitie over procesvoorstel betrokkenheid gemeenteraad in relatie tot toezicht en handhaving

gemeente Eindhoven Betreft startnotitie over procesvoorstel betrokkenheid gemeenteraad in relatie tot toezicht en handhaving gemeente Eindhoven Inboeknummer 13bst00971 Dossiernummer 13.22.252 28 mei 2013 Commissienotitie Betreft startnotitie over procesvoorstel betrokkenheid gemeenteraad in relatie tot toezicht en handhaving

Nadere informatie

Raadsmededeling - Openbaar

Raadsmededeling - Openbaar Raadsmededeling - Openbaar Nummer : 40/2015 Datum : 4 maart 2016 B&W datum : Beh. ambtenaar : A. Fukkink Portefeuillehouder : H. Rijks Onderwerp : Surseance/Faillissement TSN Aanleiding In de media heeft

Nadere informatie

Verzoek aan provincie om bijdrage aanlegkosten Dorpensingel

Verzoek aan provincie om bijdrage aanlegkosten Dorpensingel Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Verzoek aan provincie om bijdrage aanlegkosten Dorpensingel Programma Mobiliteit BW-nummer Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting Bij de behandeling van de Zomernota

Nadere informatie

Voorstel : Vaststellen nota Dorpshuizen in Sint Anthonis, inclusief beleid ten aanzien van paracommercialisme

Voorstel : Vaststellen nota Dorpshuizen in Sint Anthonis, inclusief beleid ten aanzien van paracommercialisme Raadsvergadering : 15 september 2003 Agendapunt : 23. Voorstel : Vaststellen nota Dorpshuizen in Sint Anthonis, inclusief beleid ten aanzien van paracommercialisme Aan de Raad, In het coalitieprogramma

Nadere informatie

Bedrijfsvoering met betrekking tot de Jaarstukken 2016.

Bedrijfsvoering met betrekking tot de Jaarstukken 2016. Gemeenteraad van de gemeente Oostzaan Gemeentehuis Bezoekadres Kerkbuurt 4, 1511 BD Oostzaan Postadres Postbus 20, 1530 AA Wormer Telefoon 075 651 2100 Fax 075 651 2244 E-mail antwoord@over-gemeenten.nl

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel Openbaar

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel Openbaar Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Brief aan de CDA-fractie aangaande de OBGZ Programma / Programmanummer Cultuur / 1071 BW-nummer Portefeuillehouder H. Beerten Samenvatting De CDA-fractie heeft ons College

Nadere informatie

FNV Bouw, FNV Bondgenoten, Abvakabo FNV, FNV KIEM, FNV Sport, FNV t.a.v. het bestuur. De besturen van de bonden van het gedeelde gedeelte.

FNV Bouw, FNV Bondgenoten, Abvakabo FNV, FNV KIEM, FNV Sport, FNV t.a.v. het bestuur. De besturen van de bonden van het gedeelde gedeelte. Postadres Postbus 8456, 1005 AL Amsterdam FNV Bouw, FNV Bondgenoten, Abvakabo FNV, FNV KIEM, FNV Sport, FNV t.a.v. het bestuur. De besturen van de bonden van het gedeelde gedeelte. Datum Onderwerp fusiedocumenten

Nadere informatie