Introductie. Waarom reguliere diëten, en sportprogramma s niet werken.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Introductie. Waarom reguliere diëten, en sportprogramma s niet werken."

Transcriptie

1

2 Introductie. Denk eens aan het woord dieet en vraag je dan eens af; Hoe voel ik me nu? Ben ik opgewonden, ontspannen, enthousiast? Of ben je eerder Depressief, voel je je beperkt en verslagen? Voor meer dan 85% van de mensen die dit leest, geldt het tweede. Een dieet is een helemaal tot in detail uitgestippeld programma om gewicht te verliezen. Dat houdt in dat er een begin is en een eind. De meeste mensen beginnen dat ook met een dieet op momenten van grote frustratie, stress en/of verdriet, oftewel op het moment dat ze echt voelen: nu is het genoeg! Ik moet gaan afvallen want dit schaad mij gezondheid enorm, die broek past niet meer of omdat je een bepaald doel wilt bereiken zoals er goed uitzien in zwemkleding, een belangrijke date en natuurlijk niet te vergeten als goed voornemen voor het nieuwe jaar. Wat de reden ook is: deze mensen zijn zeer gemotiveerd om eindelijk succes te gaan hebben en gebruiken dan ook alle wilskracht die ze hebben en falen. Waarom reguliere diëten, en sportprogramma s niet werken. De meeste mensen die een traditioneel dieet of sportprogramma volgen, zullen gewicht verliezen zolang ze het dieet of sportprogramma netjes volgen. Maar zodra ze stoppen of dat het dieet of programma is afgelopen, zal hun gewicht opnieuw toenemen en zullen ze in veel gevallen meer wegen dan voordat ze aan het dieet waren begonnen.

3 Diëten De reden waarom reguliere diëten niet werken heeft twee oorzaken: 1. De meeste diëten hebben een vorm van onthouding of ontzegging. Je moet je houden aan een bepaald voorgeschreven eetschema of je moet calorieën tellen. Je onbewuste wordt als het ware geprogrammeerd om aan eten te denken. Dit zal als gevolg hebben, dat je zult ontdekken dat je nog vaker aan eten denkt dan daarvoor. Daarnaast is het zo dat wanneer je comfortfood (troosteten) vermijd of andere maaltijden eet dan anders gebeuren er drie dingen: Je brein vecht er tegen; Je lichaam vecht er tegen; Je dagelijkse omgeving vecht er tegen. De tweede oorzaak heeft te maken met de manier waarop een dieet is opgezet. Bij de meeste diëten krijg je namelijk een strak schema waarin de volgende dingen staan vermeld: Wanneer je eet; Hoeveel je eet; Wat je eet / mag eten. Wat er gebeurt bij deze manier van diëten, is dat je afhankelijk wordt gemaakt van het dieet. Vaak wordt er een goede reden gegeven om bepaalde dingen juist wel of juist niet te eten. Dit wordt dan ook meteen gebruikt om je afhankelijk te maken, De gedachte wordt gewekt dat als.. je je niet aan het dieet/ de planning houdt dat het dieet dan geen of minder zin heeft. Het wordt niet letterlijk zo gezegd maar wanneer je er bij nadenkt is dat altijd de strekking van het verhaal. Bij veel mensen leidt het tot een schuldgevoel als ze zich niet aan de strakke planning houden omdat ze bijvoorbeeld op vakantie zijn, een verjaardag hebben of gewoon geen zin hebben. Jezelf bewust wat ontzeggen kan er vaak toe leiden dat je zin in die specifieke dingen wordt vergroot.

4 Beweging tijdens een dieet. Iedereen weet dat naast een dieet, sport/bewegen een belangrijke rol spelen in het behalen van je gestelde doel. Sporten/bewegen maakt je namelijk fitter, leidt tot een beter lichaamsbouw en zal je algemene gezondheid verhogen. Maar ook hiervoor geldt dat je er pas begint op een moment van stress, als goed voornemen of omdat je een bepaald doel wil bereiken. Je kunt er dan voor kiezen om zelf te gaan sporten/bewegen of om met een trainer te gaan trainen, groepslessen te gaan volgen of lid te worden van de zoveelste vereniging. Het is goed om je te realiseren dat je ook hier weer enthousiast aan begint maar na 2 keer al smoesjes voor jezelf en voor anderen aan het verzinnen bent om niet meer te gaan. Ik heb last van mijn been, voel me niet zo lekker of ik heb een drukke dag gehad Deze smoesjes komen je waarschijnlijk bekend voor. Een aantal weken later besef je dan dat je veel geld hebt uitgegeven aan dat abonnement van de sportschool, die dure renschoenen of iets dergelijks en dat deze al een aantal weken stof liggen te vangen in de kast.

5 Doel van het programma Excellent afvallen. Om het meteen maar helder en duidelijk te stellen: excellent afvallen maakt gebruik van een virtuele maagband, een professioneel gediplomeerde persoonlijke trainer en andere technieken om je gedachte te veranderen en is absoluut GEEN dieet. Het doel van excellent afvallen is dan ook om de deelnemers nieuwe gewoontes aan te leren die ze kunnen en willen volhouden; er is geen ontzegging en dus zullen deelnemers bevrijd zijn van het constant moeten denken aan eten. Het is de bedoeling dat de deelnemers bewust gaan eten en in staat zijn om te luisteren naar wat hun maag en de rest van hun lichaam hen vertelt. Het resultaat is een regelmatige en trapsgewijze manier om gewicht te verliezen zonder te diëten. Voordat je kunt beginnen aan het programma zijn er een aantal dingen die je je goed moet realiseren. Het is belangrijk dat je 100% gemotiveerd bent om aan het programma deel te nemen. Tevens moet je voorbereid zijn op tegenstand van je omgeving, denk hierbij aan iemand die naast jou dat lekkere zakje chips aan het eten is terwijl jij met jezelf had afgesproken niet te gaan snoepen. Niet iedereen zal rekening met jou houden. Om dit programma te laten slagen is het dan ook de bedoeling dat je er je eigen proces van maakt. Jij wilt dit! Jij kunt dit! en nog belangrijker jij gaat het doen! Natuurlijk sta je er niet alleen voor, maar het is wel het goed om te beseffen dat je alle tools, tips en uitleg krijgt over hoe je het moet doen, wat je moet doen en wanneer je het zou kunnen doen. Maar uiteindelijk komt het; Je zult het zelf moeten doen. Dit is niet makkelijk, maar wel de beste manier om ervoor te zorgen dat je zelf gaat veranderen en je eigen levensstijl gaat aanpassen. Doordat alle processen geleidelijk worden veranderd, en er dus met kleine stapjes wordt gewerkt, zal het makkelijker zijn om alles vol te houden. Met andere woorden; om de negatieve patronen te veranderen moet je simpel gezegd de patronen doorbreken en stoppen. Hierna is het belangrijk om de negatieve patronen te vervangen door positieve patronen. Sommige mensen gebruiken hiervoor medicijnen, diëten of helemaal uitgestippelde plannen. Deze werken zoals we hebben gezien, maar zodra mensen stoppen of dat het dieet, kuur of programma is afgelopen, zal hun gewicht opnieuw toenemen en zullen ze in veel gevallen flink aankomen en uiteindelijk meer wegen dan voorheen. Wat de medicijnen, middeltjes of repen doen is het minder heftig maken en het minder vaak doen voorkomen van deze negatieve patronen. Wat deze daarentegen niet doen is het doorbreken of stoppen van de negatieve patronen.

6 Details van het programma Het excellent afvallen programma wordt verdeeld in een 4- tal pakketten. Elk Pakket bevat een aantal Sessies met Maarten coacht voor de mentale gezondheid en het aanleggen en onderhouden van de virtuele maagband. Daarnaast bevat elk pakket een aantal sessies met Fit met Kenny voor de fysieke gezondheid, maar ook voor het aanpassen van je voedingspatroon en eetgewoontes. Elk pakket begint met een uitgebreid intake waarin je gemeten en gewogen wordt en waarin een klein gesprek zit waardoor het voor ons makkelijker wordt om voor elke cliënt een passend persoonlijk programma te kunnen aanbieden. Excellent afvallen is maatwerk omdat iedere cliënt zijn eigen hulpvraag heeft, ieder brein anders denkt en elk lichaam anders werkt. In de bijlage Pakketten. zijn de pakketten met het aantal sessies in een tabel weergegeven: De 9 commitment regels. De rode draad in het programma bestaat een 9- tal commitment- regels waaraan je je dient houden tijdens- en natuurlijk na- het programma. Omdat we de filosofie hebben dat alles makkelijk moet zijn en dat je zelf de keuzes moet maken bestaan de regels uit dingen die je waarschijnlijk allang weet. Belangrijk om te weten is dat we die dingen die je al weet nu alleen bewust gaan toepassen. Hierdoor zal het in je dagelijkse leven geen extra tijd, moeite of geld kosten om de regels bewust en gedisciplineerd toe te passen. De eerste vier van de negen commitment regels zijn het belangrijkste voor een nieuwe levensstijl. De andere regels zijn daarin tegen ook heel erg belangrijk om je gestelde doel te behalen en vast te houden. Deze regels zijn ook bedoeld om je zelf goed in je vel te voelen. Regel 1: Eet alleen als je echt honger hebt. Dit is het beste onderdeel van dit programma. Je kan eten als je honger hebt! Er is dus geen sprake van uithongering of onthouding. Jezelf uithongeren is geen optie om vele redenen. Tijdens het eten kies je dan voor kleinere kommetjes en bordjes, denk hierbij bijvoorbeeld aan ontbijtbordjes om beter te proportioneren en de hoeveelheid aanzienlijk te verkleinen Wanneer je maag leeg is en je lichaam brandstof nodig heeft geef je het wat het wil en je EET! Je kunt eten wat je wilt zolang je regel 4 volgt en langzaam en bewust eet.

7 Regel 2: Eet langzaam en Bewust Stop met eten terwijl je anderen dingen doet! Niet meer eten voor de televisie, terwijl je iets leest of wanneer je voor je computer zit om je te checken. Als je eten naar binnen werkt terwijl je iets anders doet is het moeilijker voor je hersenen om te merken wanneer je vol zit. Het is alsof je in trance eet. Regel 3. Eet consequent en op vaste tijden. Het is niet altijd zo dat wanneer je minder eet je meer kilo s zal afvallen. We hebben toch voldoende voedingsmiddelen nodig, jezelf uithongeren heeft daarom ook geen zin. Veel mensen weten dit al maar je valt al af door dezelfde hoeveelheid eten als normaal beter te verspreiden over de gehele dag. Dus om de 2 uur iets eten in plaats van 3x een grote maaltijd. Je krijgt hierdoor sneller een vol gevoel, je ontwikkelt geen vreetkicks en daarnaast kan je lichaam het eten beter verteren waardoor er meer goede voedingsmiddelen opgenomen worden. Betere metabolisme, vertering en verbranding. Regel 4. Stop met eten zodra je voldaan bent. Je zult dit makkelijker vinden om te doen wanneer je langzaam eet. Je traint je lichaam en geest om zich te beseffen wanneer je voldaan bent. Je maag heeft tijd nodig om een VOLDAAN gevoel te registreren en dat signaal naar je hersenen te sturen. Gun dus je maag de tijd om met je hersenen te communiceren en jezelf de tijd om bewust te worden van het voldane signaal. Stop ook direct met eten wanneer je dit signaal ontvangt. Regel 5. Drink veel water. Water is je tweede beste vriend; het stilt je honger en verhoogt het stofwisselingsgehalte waardoor je effectiever vet kunt verbranden. Water helpt jou vetten en gifstoffen uit je lichaam te spoelen. Regel 6. Multivitamines aanvullen. Het is van groot belang dat je alle nodige vitamines binnenkrijgt. Vandaar dat we jou adviseren om multivitaminen te nemen ter ondersteuning van diverse processen in je lichaam.

8 Regels 7. Luister naar de audio Een van de essentiële onderdelen van jouw programma is een stuk audio. Deze audio zal worden uitgereikt na de eerste sessie met Maarten coacht. Door te luisteren naar de audio creëert je brein nieuwe neurale wegen die gekoppeld worden aan je eetgewoontes en je houding tegenover eten. De audio is geschikt om op ieder moment van de dag te kunnen luisteren en in het bijzonder wanneer je je uit balans voelt of wel een duwtje in de rug kunt gebruiken. Regel 8. Lichaamsbeweging. Naast regel 7 is dit het tweede essentiële onderdeel van het excellent afvallen programma. Lichaamsbeweging verhoogt je energie en zal je helpen een goede energiebalans te creëren. Je zult minder eten dan je lichaam gewend is het lichaam zal hierdoor moeten compenseren door het verbranden van reserves. Als je niet elke dag sport zal je lichaam je ongebruikte spieren verteren en verlies je kracht en spiermassa. Daarnaast gaat je lichaam dan in de spaarstand waardoor je alsnog geen gewicht verliest. Lichaamsbeweging geeft het signaal aan je lichaam dat je vet wilt omzetten in spiermassa. Je kiest in overleg met Kenny voor de lichaamsbeweging die voor jou werkt. Het is van belang om elke dag een voorop vastgesteld aantal minuten te bewegen/sporten. Regel 9. Nieuw kledingstuk De wet van geconcentreerde aandacht is een van de krachtigste technieken die we gebruiken tijden ons programma. Het principe komt neer op: Als er iets is wat je echt wilt bereiken of hebben in het leven, gedraag je dan alsof je het al hebt. Jouw taak wordt het om er op uit te gaan en een nieuw kledingstuk te kopen in de maat die je wilt hebben. Het moet echt iets nieuws zijn en niet iets waar je uitgegroeid bent. Dit kledingstuk is je doel en ik wil dat je het aan de buitenkant van je kast ophangt ergens op een plek waar je het vaak ziet. Dit visuele anker zal je helpen op je pad te blijven. Elke keer als je er naar kijkt, is een moment om stil te staan bij een aantal positieve gevoelens en beelden van hoe geweldig je, je zult voelen bij het dragen van dit kledingstuk.

9 Het mentale traject: Het mentale gedeelte van het traject wordt gedaan door Maarten coacht. Dit gedeelte bestaat uit een aantal sessies waarvan de eerst sessie 2 uur en daarna telkens 1 uur in beslag zal nemen. Deze sessies zijn ontwikkeld om permanente verandering aan te brengen in de eetgewoontes van de cliënt en om te focussen op de persoon die de cliënt wil zijn. Het is dan ook geen snelle oplossing. We creëren nieuwe gewoontes met de cliënten om ze te krijgen waar ze willen zijn en om hen daar ook te houden. In de eerste sessie wordt ook de virtuele maagband aangelegd. De virtuele maagband is een relatief nieuwe procedure die ontwikkeld is als een veilig succesvol alternatief voor een chirurgische maagband operatie. De effecten van een virtuele maagband zijn hetzelfde als die van een fysiek aangelegde maagband. echter zonder wond, pijn, ongemak, kans op complicaties, littekens en ziekteverzuim. De virtuele maagband procedure richt zich op de (vaak onbewuste) oorzaken van overgewicht en niet alleen op het symptoom bestrijding. Dit maakt het effect van de virtuele maagband in vrijwel alle gevallen langdurend tot blijvend. De virtuele maagband is een techniek die de gezondheid en het leven van veel mensen kan verbeteren zonder de risico s van een operatie! Daarnaast is de coaching ook bedoeld om je goed in je vel te laten zitten. Want je zal merken dat wanneer je beter in je vel zit, je motivatie zal toenemen en dat je sneller ervoor kiest dingen niet of juist wel te doen. In het algemeen is het zo dat wanneer je niet 100% goed in je vel zit, de meeste programma s, diëten of cursussen zullen falen. Dit zal vooral voort komen aan het gebrek aan motivatie en de hierop volgende, ons allen bekende smoesjes: te druk, te moe of misschien nog wel de ergste geen zin. Het excellent afvallen programma is zo opgesteld dat je zowel mentaal als fysiek goed in je vel komt te zitten waardoor de smoesjes verleden tijd worden. Jij wordt diegene die andere motiveert om met jouw mee te doen in plaats van andersom.

10 Het fysieke traject. Het fysieke stuk van het traject wordt ondersteund door Fit met Kenny. Fit met Kenny focust zich op het bewegen/sporten en op het veranderen van de eetgewoontes van de cliënt. Ook het fysieke stuk van het traject zal trapsgewijs worden aangeboden zodat het overzichtelijk blijft voor de cliënt en zodat allen nieuwe aspecten ten aanzien van bewegen/sport meteen als een nieuwe gezonde gewoonte worden opgeslagen in het brein. Denk hierbij aan onder andere: Opstellen van een sportschema; Het aanpassen van het sportschema naar mate van de gemaakte vorderingen tijdens het traject; Door middel van het door de cliënt ingevulde eetschema wordt er samen met de cliënt gekeken hoe zijn/haar eetgewoontes beter, gezonder, efficiënter en makkelijker gemaakt kunnen worden; Het aanbieden van richtlijnen met betrekking tot eten; Samen met de cliënt uitzoeken welke aspecten werken en welke niet. Ook op het gebied van bewegen/sporten zal er samen met de cliënt een training/ bewegingsschema worden opgesteld waarin de wensen en behoeftes zo veel mogelijk worden meegenomen. Hierbij moet gedacht worden aan hobby s die kunnen worden verwerkt binnen de training, dit zorgt ervoor dat de cliënt plezier gaat beleven in het bewegen/sporten. Belangrijk is het wel om te realiseren dat de wensen niet altijd meegenomen kunnen worden binnen het traject echter doordat cliënt ook van de minder leuke dingen beter in zijn/haar vel komt te zitten ( denk hierbij aan: fitter, gezonder, energieker enz.) blijkt in vele gevallen dat de cliënt juist deze onderdelen meer gaat waarderen. Doordat het traject samen met Maarten Coacht is ontwikkeld zal bij alle contactmomenten gefocust worden op het veranderen van de levensstijl. Het fysieke en mentale gedeelte van het traject zal zich ook op veel momenten kruisen. Dit heeft als voordeel dat als er iets minder goed gaat op een van de gebieden deze kunnen worden hersteld met de ander.

11 Conclusie. De grote effectiviteit van dit programma komt voort uit het feit dat de mensen die we begeleiden heel erg gemotiveerd zijn om van hun problemen af te komen. Mocht je aan de hand van dit rapport het gevoel hebben dat deze regels een eerste stap kunnen zijn in de richting van een oplossing dan is het goed om de volgende stap te zetten. Alleen lezen is niet genoeg, je moet ook echt de regels stap voor stap goed leren toepassen. Dat geldt vooral voor de eerste vier commitment- regels. Als je deze goed doet, zal je merken dat het steeds makkelijker wordt om af te vallen. Nu is tekst niet helemaal perfect; juist omdat afvallen vaak gepaard gaat met emoties schieten woorden eigenlijk altijd tekort. Probeer de technieken dus op verschillende manieren uit totdat je een manier vindt waarbij je merkt dat er inderdaad effect optreedt in jouw situatie. Besluit je om voor de beste resultaten te gaan, besef dan dat dit rapport slechts een eerste stap is, als je nog niet meteen resultaten boekt die goed genoeg zijn. Als je met dit rapport een goed begin hebt gemaakt, maar je bent nog niet definitief van je problemen af, ga dan naar: en vraag via het contactformulier een gratis en geheel vrijblijvend verkennend gesprek aan. Dit verkennende gesprek is bedoeld om te kijken wat voor jou het beste is en wat we voor jou kunnen betekenen. Ook als je na het bovenstaande gelezen te hebben enthousiast(er) geworden bent over beter in je vel zitten of bewegen/sporten en het aanpassen van je eetgewoontes; neem dan voor een vrijblijvend gesprek contact op met Bijna iedereen kan deze commitment- regels goed toepassen wanneer wij ze persoonlijk uitleggen en aanpassen op je persoonlijke situatie. Als je vragen hebt over dit rapport en de toepassing in jouw specifieke situatie, stuur dan gerust een e- mail.

12 PAKKET A Opmerkingen Doel: Afvallen tot 10 kg Duur Pakket: 3 a 4 maanden Sessies Maarten coacht 4 Excl. belmomenten Fit met Kenny 5 PAKKET B Opmerkingen Doel: Afvallen vanaf 11 tot 30 kg Duur Pakket: 6 maanden Sessies Maarten coacht 6 Excl. belmomenten Fit met Kenny 13 Maand 1 tot 3 8 sessies Maand 4 tot 6 5 sessies PAKKET C Opmerkingen Doel: Duurt Pakket: Afvallen vanaf 31 tot 50 kg 9 maanden Sessies Maarten coacht 9 Excl. belmomenten Fit met Kenny 17 Maand 1 tot 3 8 sessies Maand 4 tot 6 6 sessies Maand 7 tot 9 3 sessies PAKKET D Opmerkingen Doel: Afvallen vanaf 51 kg Duur pakket: 12 maanden Sessies Maarten coacht 12 Excl. belmomenten Fit met Kenny 22 Maand 1 tot 3 8 sessies Maand 4 tot 6 6 sessies Maand 7 tot 9 6 sessies Maand 10 tot 12 3 sessies

Doel van het programma Excellent Topfit

Doel van het programma Excellent Topfit Doel van het programma Excellent Topfit Excellent Topfit trajecten zijn vooral gericht op het fitter worden, dit zowel op fysiek als mentaal gebied. Hierbij moet dus o.a. gedacht worden aan houding, herstel,

Nadere informatie

Introductie. Waarom reguliere diëten en programma s niet werken

Introductie. Waarom reguliere diëten en programma s niet werken Introductie Wanneer jij iemand bent die moeite heeft om een gezond of gewenst gewicht te bereiken, dan kan het behoorlijk frustrerend zijn dat er alleen maar over afvallen wordt geschreven. Want niet alleen

Nadere informatie

SLANK WORDEN SLANK BLIJVEN. eenvoudig snel efficiënt

SLANK WORDEN SLANK BLIJVEN. eenvoudig snel efficiënt SLANK WORDEN SLANK BLIJVEN eenvoudig snel efficiënt DIËTEN IS TRAINEN OM DIK TE WORDEN 1Als een beer in een winterslaap is en dus niets meer eet gedurende een lange tijd, doet de natuur iets slims. Het

Nadere informatie

3.3 Eén handje is één handje Koffie: let op je nachtrust Om met een grote boog omheen te gaan De grootste dikmaker 58

3.3 Eén handje is één handje Koffie: let op je nachtrust Om met een grote boog omheen te gaan De grootste dikmaker 58 3.3 Eén handje is één handje 52 3.4 Koffie: let op je nachtrust 53 4 Om met een grote boog omheen te gaan 56 4.1 De grootste dikmaker 58 4.2 Intolerantie 60 4.3 Nog even voor de duidelijkheid 63 5 Geen

Nadere informatie

De 5 stappen om goede voornemens te laten slagen

De 5 stappen om goede voornemens te laten slagen De 5 stappen om goede voornemens te laten slagen Op 1 januari worden volop goede voornemens gemaakt. We willen stoppen met roken, afvallen, meer bewegen, gezonder leven en ga zo maar door. Afvallen is

Nadere informatie

SLANK WORDEN SLANK BLIJVEN. eenvoudig snel efficiënt

SLANK WORDEN SLANK BLIJVEN. eenvoudig snel efficiënt SLANK WORDEN SLANK BLIJVEN eenvoudig snel efficiënt 1 DIËTEN IS TRAINEN Hongersnood! OM DIK TE WORDEN Als je gaat diëten denkt je lichaam dat het zich moet beschermen tegen een hongersnood. Je lichaam

Nadere informatie

Startdatum:... Gewicht:... BMI:... Streefgewicht:... Motivatie:

Startdatum:... Gewicht:... BMI:... Streefgewicht:... Motivatie: Startdatum:... Gewicht:... BMI:... Streefgewicht:... Motivatie:.................. Gezond afvallen betekent een verandering in je levensstijl, want blijvend afvallen bereik je niet met een crashdieet. Zo

Nadere informatie

Zonder dieet lekkerder in je vel!

Zonder dieet lekkerder in je vel! Zonder dieet lekkerder in je vel! Vijf vragen en vijf stappen om te ontdekken hoe je jouw eetpatroon kunt veranderen en succesvol kunt afvallen. Overgewicht neemt ernstige vormen aan, veel volwassenen

Nadere informatie

Welkom... Ga met deze 10 ultieme tips voor blijvend resultaat! Super. Je hebt de eerste stap gezet om te investeren in je gezondheid.

Welkom... Ga met deze 10 ultieme tips voor blijvend resultaat! Super. Je hebt de eerste stap gezet om te investeren in je gezondheid. Welkom... Ga met deze 10 ultieme tips voor blijvend resultaat! Super. Je hebt de eerste stap gezet om te investeren in je gezondheid. Wanneer je deze 10 ultieme tips in dit E-book toepast zal je gegarandeerd

Nadere informatie

GEZONDER WORDEN, ZIJN & BLIJVEN MET NLP

GEZONDER WORDEN, ZIJN & BLIJVEN MET NLP GEZONDER WORDEN, ZIJN & BLIJVEN MET NLP Voor iedereen die: Gezonder wil eten Wil stoppen met schadelijke verslavingen Meer wil bewegen Minder stress en meer ontspanning wil Inclusief werkboek Leopoldstraat

Nadere informatie

Gezonde Mama s & Co: Toolkit voor de verschillende type eters

Gezonde Mama s & Co: Toolkit voor de verschillende type eters Gezonde Mama s & Co: Toolkit voor de verschillende type eters Kun jij de verleiding niet weerstaan als je versgebakken cake ruikt? Ga je eten als je verdrietig, boos, of gespannen bent? Lukt het je niet

Nadere informatie

De Top 10 Dieet Mythen

De Top 10 Dieet Mythen - 1 - De Top 10 Dieet Mythen Een dieet volhouden is nooit makkelijk, zeker niet met de overvloed aan dieet mythen. Het is het vaak moeilijk een onderscheid te maken tussen effectieve afval technieken/strategieën

Nadere informatie

Wat er ook aan de hand is, de gevolgen zijn hetzelfde. Je bent een aantal lichamelijke functies, die je voorheen als vanzelfsprekend aannam, kwijt.

Wat er ook aan de hand is, de gevolgen zijn hetzelfde. Je bent een aantal lichamelijke functies, die je voorheen als vanzelfsprekend aannam, kwijt. Hoofdstuk 7 Emoties Nu is het tijd om door te gaan. Je hebt je dwarslaesie, je bent hopelijk klaar met al de medische dingen, nu is het tijd om ook je gevoelens aandacht te geven. Dus: ga lekker zitten,

Nadere informatie

Niels van Loon [Email address]

Niels van Loon [Email address] Niels van Loon [Email address] Bedankt voor je interesse in mijn website en welkom bij de gezondheidscheck. Hieronder volgen enkele vragen, na het beantwoorden ervan geef ik je een advies op basis van

Nadere informatie

HET VETSETPOINT. by Carola van Bemmelen.

HET VETSETPOINT. by Carola van Bemmelen. HET VETSETPOINT by Carola van Bemmelen. Van nature kan ons lichaam ons gewicht prachtig reguleren. Dit doet het met behulp van ons natuurlijke vetsetpoint. Helaas is dit mechanisme bij steeds meer mensen

Nadere informatie

Ontdek je kracht voor de leerkracht

Ontdek je kracht voor de leerkracht Handleiding les 1 Ontdek je kracht voor de leerkracht Voor je ligt de handleiding voor de cursus Ontdek je kracht voor kinderen van groep 7/8. Waarom deze cursus? Om kinderen te leren beter in balans te

Nadere informatie

BUIKVET WORKSHOP LES 2

BUIKVET WORKSHOP LES 2 BUIKVET WORKSHOP LES 2 De beste eet momenten voor een slanke buik Welkom bij de tweede les van de buikvet workshop. Of je nu een vrouw bent die in de overgang zit, of net bevallen bent van je eerste kindje,

Nadere informatie

Gezond gewicht. Wat kunt u er zelf aan doen? altijd dichtbij. Vraag ons gerust om advies.

Gezond gewicht. Wat kunt u er zelf aan doen? altijd dichtbij. Vraag ons gerust om advies. Gezond gewicht Wat kunt u er zelf aan doen? Vraag ons gerust om advies altijd dichtbij www.alphega-apotheek.nl Gezond gewicht De meeste mensen willen graag een aantal kilo s afvallen. Maar is dat wel nodig?

Nadere informatie

Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in

Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in Met het hele gezin gezond het nieuwe jaar in LINDA AMMERLAAN KINDERVOEDINGSCOACH Inleiding Wie ben ik? Als moeder van 2 kinderen weet ik hoe lastig het is om in deze tijd je kinderen gezond te laten opgroeien.

Nadere informatie

Waarom Fitness en Het volgen van een dieet Je niet kunnen helpen Om blijvend af te slanken? Eric Eraly

Waarom Fitness en Het volgen van een dieet Je niet kunnen helpen Om blijvend af te slanken? Eric Eraly Waarom Fitness en Het volgen van een dieet Je niet kunnen helpen Om blijvend af te slanken? Eric Eraly Denk aub eventjes na voor je dit hele EBoek afprint. Je dient slechts enkele pagina s af te printen

Nadere informatie

opdrachten week 1 Opdracht 1 Kom er achter of je klaar bent voor verandering Doe de test

opdrachten week 1 Opdracht 1 Kom er achter of je klaar bent voor verandering Doe de test week 1 Opdracht 1 Kom er achter of je klaar bent voor verandering Als je nu van ons te horen krijgt dat er vannacht een wonder zou kunnen gebeuren. Hoe zou je dan morgenvroeg wakker willen worden? Hoe

Nadere informatie

AFVALPLAN. Je plan bevat de volgende onderdelen: Je voor- en nadelen van afvallen Je waarom. Je doelen Je als/dan-plannen Je Evaluatie

AFVALPLAN. Je plan bevat de volgende onderdelen: Je voor- en nadelen van afvallen Je waarom. Je doelen Je als/dan-plannen Je Evaluatie AFVALPLAN Hoe je moet afvallen weet je waarschijnlijk wel. Minder eten, meer bewegen en gezonder eten. Maar hoe ga je dat bereiken? In dit afvalplan vind je de stappen om je kans op succes zo groot mogelijk

Nadere informatie

Snel, simpel en smakelijk

Snel, simpel en smakelijk Snel, simpel en smakelijk waar SLIM Gemakkelijk afvallen Een gezond lijf is niet alleen uw visitekaartje, het is uw leven. En als u lekker in uw vel zit, dan straalt u dat ook uit! Hoe lekker zit u in

Nadere informatie

De voordelen van hardlopen

De voordelen van hardlopen Hardloop tips De voordelen van hardlopen Zodra het buiten lekker weer wordt zie je overal om je heen mensen in hun hardloopschoenen springen. Op een mooie lenteof zomerdag is het heerlijk om na het werk

Nadere informatie

Blijvend beter met de leefstijlcoach

Blijvend beter met de leefstijlcoach Blijvend beter met de leefstijlcoach Blijvend beter met de leefstijlcoach Overvolle agenda? In gevecht met de kilo s of sigaretten? Steeds minder plezier in werk en leven? Tijd voor verandering! Wilt u

Nadere informatie

Afslanktips foodteacher

Afslanktips foodteacher Afslanktips foodteacher deel 1 1 foodteacher tip 1: Drink veel water Van veel water drinken val je niet af, maar het zorgt er wel voor dat veel afvalstoffen uit het lichaam worden afgevoerd. Als u wilt

Nadere informatie

Hypnotherapie Heemskerk. Extra informatie behandeling & hypnose

Hypnotherapie Heemskerk. Extra informatie behandeling & hypnose Hypnotherapie Heemskerk Extra informatie behandeling & hypnose Inhoudsopgave 1 2 3 4 5 6 Wat is hypnotherapie / hypnose? De invloed van het onderbewustzijn Wat gebeurt er tijdens een hypnose-behandeling?

Nadere informatie

Online Basistraining Eten naar Behoefte. ande schriftelijke toestemming van de auteur

Online Basistraining Eten naar Behoefte. ande schriftelijke toestemming van de auteur Online Basistraining Eten naar Behoefte ande schriftelijke toestemming van de auteur Waanzin is altijd hetzelfde blijven doen en toch een ander resultaat verwachten. ( Einstein) Inhoudsopgave Inhoudsopgave

Nadere informatie

Food2Move Papendrecht

Food2Move Papendrecht Nieuwe Mindset : gezonde gewoontes aanleren Auteur: Jack Boekhorst OptimaleGezondheid.nl De eerste stap naar een gezonder leven is het in kaart brengen van al jouw gewoontes die invloed hebben op jouw

Nadere informatie

Overwin je strijd met diëten in 12 praktische stappen

Overwin je strijd met diëten in 12 praktische stappen Overwin je strijd met diëten in 12 praktische stappen Overgewicht neemt ernstige vormen aan, veel mensen proberen steeds weer iets aan hun gewicht te doen. Vreemd dat overgewicht toeneemt, het leek toch

Nadere informatie

De 7 Stappen Naar Een Powerfull Way Of Life

De 7 Stappen Naar Een Powerfull Way Of Life De 7 Stappen Naar Een Powerfull Way Of Life Ben je er helemaal klaar voor??????? Bepaal hier jouw persoonlijke gezondheidsdoel en schrijf dat neer. 1. Brainstorm over situaties waar jij het gewenste gevoel

Nadere informatie

Eet jezelf in balans.een nieuwe (blijvende!) oplossing voor eet- en gewichtsproblemen

Eet jezelf in balans.een nieuwe (blijvende!) oplossing voor eet- en gewichtsproblemen Matoeta, Centrum voor voeding, gezondheid en bewustwording Specialist bij eet- en gewichtsproblemen Eet jezelf in balans.een nieuwe (blijvende!) oplossing voor eet- en gewichtsproblemen In mijn praktijk

Nadere informatie

SPORTRUSTEN 3 PROGRAMMA S BEWEZEN EFFECTEN. word fit met een glimlach (en af en toe een grimas) GRIP OP STRESS 5 KG KWIJT TIPS VOOR LOPERS

SPORTRUSTEN 3 PROGRAMMA S BEWEZEN EFFECTEN. word fit met een glimlach (en af en toe een grimas) GRIP OP STRESS 5 KG KWIJT TIPS VOOR LOPERS SPORTRUSTEN word fit met een glimlach (en af en toe een grimas) GRIP OP STRESS 5 KG KWIJT TIPS VOOR LOPERS PROGRAMMA S BEWEZEN EFFECTEN Duizenden enthousiaste gebruikers ADEMHALING ROCKS, GEZOND ETEN IS

Nadere informatie

Het coachprogramma Afvallen door kennis.

Het coachprogramma Afvallen door kennis. Het coachprogramma Afvallen door kennis. Ik ben op een missie! En dat komt omdat je tegenwoordig om je oren geslagen wordt met diëten, pilletjes, shakes, repen en drankjes. Of je moet koolhydraten bannen,

Nadere informatie

REDENEN WAAROM WE ETEN

REDENEN WAAROM WE ETEN REDENEN WAAROM WE ETEN by Carola van Bemmelen. Er zijn heel veel redenen waarom we eten, vaak om te rechtvaardigen dat we iets doen wat volgens de gevestigde orde niet mag. Dus gaan we onszelf verdedigen.

Nadere informatie

Door Jesse van der Velde. www.jessevandervelde.com. Copyright 2011 Jesse van der Velde (Online Personal Trainer) www.jessevandervelde.

Door Jesse van der Velde. www.jessevandervelde.com. Copyright 2011 Jesse van der Velde (Online Personal Trainer) www.jessevandervelde. Door Jesse van der Velde www.jessevandervelde.com Disclaimer De oefeningen, trainingen, adviezen en instructies in deze PDF zijn gemaakt voor gezonde en blessurevrije mensen. Wanneer u een fysieke beperking,

Nadere informatie

SLIM DOE JE ZO! VET VERLIEZEN Door: Eiwitrijkerecepten.nl

SLIM DOE JE ZO! VET VERLIEZEN Door: Eiwitrijkerecepten.nl SLIM VET VERLIEZEN DOE JE ZO! 1.0 Door: Eiwitrijkerecepten.nl Inleiding De meeste mensen die willen afvallen houden het meestal niet lang vol. Gewicht verliezen gaat gemakkelijker als je gemotiveerd bent

Nadere informatie

Afslank Programma voor Dames

Afslank Programma voor Dames Afslank Programma voor Dames Afslank Programma voor dames 1 Afslank Programma voor dames 2 Afslank Programma voor dames 3 Afslank Programma voor dames 4 Afslank Programma voor dames 5 Afslank Programma

Nadere informatie

Heb jij al een persoonlijk Vakantiefitt plan? Zo niet, vraag ernaar aan de balie of bij een van onze trainers!

Heb jij al een persoonlijk Vakantiefitt plan? Zo niet, vraag ernaar aan de balie of bij een van onze trainers! Tip 15: Verbrand calorieën met koud water Koud water na je workout smaakt niet alleen goed, het spreidt zich sneller uit door je lichaam én het koelt je af aan de binnenkant. Daarnaast verbrand je er calorieën

Nadere informatie

http://www.dieetwijzer.com/gezondegewoontes

http://www.dieetwijzer.com/gezondegewoontes Door Jesse van der Velde http://www.dieetwijzer.com/gezondegewoontes Disclaimer De oefeningen, trainingen, adviezen en instructies in deze PDF zijn gemaakt voor gezonde en blessurevrije mensen. Wanneer

Nadere informatie

Sport en jeugdhulp gaan heel goed samen

Sport en jeugdhulp gaan heel goed samen Jamile Zaoudi: Sport en jeugdhulp gaan heel goed samen fietsen, iets ondernemen. Tegelijkertijd werk je aan het stukje psyche: Je kunt je bijvoorbeeld niet meer verschuilen achter je vader of moeder, het

Nadere informatie

Weet wat je kan Samenvatting op kaarten

Weet wat je kan Samenvatting op kaarten Samenvatting op kaarten 16 kaarten met samenvattingen van de inhoud van de module, psychoeducatie over een Lichte verstandelijke Beperking (LVB) voor cliënten en hun naasten. De kaarten 1 14 volgen de

Nadere informatie

Strakke Buik Geheimen Marijke Helswieg

Strakke Buik Geheimen Marijke Helswieg Download De Nieuwste Versie! Dit is versie 1.1, download nu direct de nieuwste versie op: http://www.afslankenmetmarijke.nl Stop Met Alleen Je Buik Trainen Als Je Van Je Buik Vet Af Wilt!! Tot nu toe zijn

Nadere informatie

Vitaliteit, een gezonde leefstijl betekent een duurzame organisatie

Vitaliteit, een gezonde leefstijl betekent een duurzame organisatie Workshop Vitaliteit Vitaliteit, een gezonde leefstijl betekent een duurzame organisatie Vitaliteit staat steeds vaker bij bedrijven op de prioriteitenlijst. En terecht, vitale medewerkers zijn onder andere

Nadere informatie

De eerste stappen naar een gezond gewicht

De eerste stappen naar een gezond gewicht De eerste stappen naar een gezond gewicht Sylvia van Willigen Online Gewichtsconsulente en Life Coach Als je dit leest, heb je de eerste stap al gezet. Gefeliciteerd! Nu gaan we verder elke week een stapje.

Nadere informatie

Bas Smeets page 1

Bas Smeets  page 1 Bas Smeets www.bsmeets.com page 1 JE ONBEWUSTE PROGRAMMEREN VOOR EEN GEWELDIGE TOEKOMST De meeste mensen weten heel goed wat ze niet willen in hun leven, maar hebben vrijwel geen idee wat hoe hun ideale

Nadere informatie

Gezond gewicht. Vraag je Alphega apotheek om meer informatie en advies. Jouw gezondheid is onze zorg

Gezond gewicht. Vraag je Alphega apotheek om meer informatie en advies. Jouw gezondheid is onze zorg Gezond gewicht Vraag je Alphega apotheek om meer informatie en advies Jouw gezondheid is onze zorg Inhoud Overgewicht 3 Oorzaken 4 Gezond gewicht 4 Tailleomvang 5 Voorkomen van overgewicht 6 Wat kun je

Nadere informatie

Lichaam en geest zijn één

Lichaam en geest zijn één Lichaam en geest zijn één Je geest en lichaam zijn op een subtiele manier verbonden en reageren voortdurend op elkaar. Als we aan stress lijden heeft dat gevolgen voor ons lichaam omdat we bijvoorbeeld

Nadere informatie

Een goede behandeling. begint bij de juiste diagnose. Gewichtstoename is te vergelijken met koorts

Een goede behandeling. begint bij de juiste diagnose. Gewichtstoename is te vergelijken met koorts Een goede behandeling begint bij de juiste diagnose U zou heel raar staan te kijken als u bij uw huisarts binnenkwam en uw arts zei, nog voor u ging zitten: U krijgt van mij een ontstekingsremmer, zonder

Nadere informatie

Voedingsadvies voor moeders, vaders, kinderen én tijdens de zwangerschap en borstvoeding

Voedingsadvies voor moeders, vaders, kinderen én tijdens de zwangerschap en borstvoeding Voedingsadvies voor moeders, vaders, kinderen én tijdens de zwangerschap en borstvoeding Tijdens je zwangerschap is gezonde voeding extra belangrijk. Voor je kind en voor jezelf. Ook als je baby geboren

Nadere informatie

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 JE ONBEWUSTE PROGRAMMEREN VOOR EEN GEWELDIGE TOEKOMST De meeste mensen weten heel goed wat ze niet willen in hun leven, maar hebben vrijwel geen

Nadere informatie

Emotie-eten de baas. Versie

Emotie-eten de baas. Versie Emotie-eten de baas Versie 2017 www.fuego.nl Emotie-eten de baas, dat lukt jou ook! Sandra, 36 jaar 'Dit pakket is een cadeautje voor jezelf als je worstelt met emotie-eten!' Heb jij de neiging om naar

Nadere informatie

Je wilt gezonder leren eten en leren hoe voeding invloed heeft op lichaam en geest Je steuntje in de rug nodig hebt

Je wilt gezonder leren eten en leren hoe voeding invloed heeft op lichaam en geest Je steuntje in de rug nodig hebt Vitaliteitspakket: Vitaliteit in breedste zin van het woord is mijn passie. Zou jij je vitaler, fitter, meer in balans willen voelen? Of heb je (vage) klachten waar je niet goed weet waar het vandaan komt?

Nadere informatie

Eet maar gewoon, dan doe je gek genoeg

Eet maar gewoon, dan doe je gek genoeg Eet maar gewoon, dan doe je gek genoeg Gezond eten is geen dieet, het is een lifestyle Op een simpele en toegankelijke manier uitgelegd wat iedereen zou moeten weten over voeding ~ Nicole Sebregts Eet

Nadere informatie

Gewichtstoename bij behandeling van kanker

Gewichtstoename bij behandeling van kanker Gewichtstoename bij behandeling van kanker Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding U bent tijdens uw behandelingen tegen kanker ongewenst in gewicht aangekomen. In deze

Nadere informatie

Beter leven, meer plezier

Beter leven, meer plezier Rob van Ginkel Training en Coaching Beter leven, meer plezier NLP strategieën voor een leven met plezier Inhoudsopgave Wat is NLP...3 De logica van angst...3 Vrijkomen van angst...3 Negatieve gevoelens

Nadere informatie

INLEIDING 8. Is dit boek iets voor jou? 9 Waar gaat dit boek wel en niet over? 10 Hoe gebruik je dit boek? 10 INTRODUCTIE 12

INLEIDING 8. Is dit boek iets voor jou? 9 Waar gaat dit boek wel en niet over? 10 Hoe gebruik je dit boek? 10 INTRODUCTIE 12 INHOUD INLEIDING 8 Is dit boek iets voor jou? 9 Waar gaat dit boek wel en niet over? 10 Hoe gebruik je dit boek? 10 INTRODUCTIE 12 Waarom heb ik dit boek geschreven? 13 1 BASISPRINCIPES VAN DIËTEN 16 2

Nadere informatie

DE 5 STAPPEN DIE JE HELPEN EEN SUCCES- VOLLER LEVEN TE CREËREN!

DE 5 STAPPEN DIE JE HELPEN EEN SUCCES- VOLLER LEVEN TE CREËREN! DE 5 STAPPEN DIE JE HELPEN EEN SUCCES- VOLLER LEVEN TE CREËREN! Zou je meer voldoening uit je leven willen halen? Hoe sta je er sowieso op dit moment in? Hoe voel jij je? Waar zou je naartoe willen? Waarom

Nadere informatie

WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition

WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition HERBALIFE FITCHECK WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition BMI Body Mass Index = gewicht in kg lengte x lengte in m BMI < 18,5 ondergewicht 18,5 24,9 normaal 25 29,9 overgewicht 30 34,9 zwaar

Nadere informatie

Op weg naar een slankere jij.

Op weg naar een slankere jij. Op weg naar een slankere jij. Even voorstellen Mijn naam is Marije en als Lifestyle en Mindset coach ben ik gespecialiseerd op het gebied van NLP, Hypnotherapie en Integral Eye Movement Therapy (IEMT).

Nadere informatie

TotalBalance Test / Mini-training

TotalBalance Test / Mini-training TotalBalance Test / Mini-training Weet jij al wie je bent en wat je wilt? Ben je op zoek naar een goede balans tussen werk en privé? Of wil je meer energie? De TotalBalance Test geeft je inzicht op welke

Nadere informatie

Lekker in je vel in 7 stappen. Life Balance

Lekker in je vel in 7 stappen. Life Balance Lekker in je vel in 7 stappen Welkom bij deze E-cursus Dank je wel voor het aanschaffen van deze E-cursus. Ik ga jou helpen zodat jij weer lekker in je vel komt te zitten. Wat ik zelf heb ervaren en waar

Nadere informatie

WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition

WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition HERBALIFE FITCHECK WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition BMI Body Mass Index = gewicht in kg lengte x lengte in m BMI < 18,5 ondergewicht 18,5 24,9 normaal 25 29,9 overgewicht 30 34,9 zwaar

Nadere informatie

Gezond eten. Tips voor een gezonde

Gezond eten. Tips voor een gezonde Gezond eten Tips voor een gezonde leefstijl Gezond eten door kleine veranderingen Inleiding In dit boekje lees je meer over hoe je met kleine veranderingen gezonder kunt eten. Tips die weinig moeite

Nadere informatie

MEGAFITNESS TOTAL FITNESS

MEGAFITNESS TOTAL FITNESS Er is zoveel informatie beschreven op het Internet en in boeken over fitness, waardoor je vaak de bomen door het bos niet meer ziet. Je raakt ervan overstelpt en enigszins verward. Daarom deze basisprincipes

Nadere informatie

Werkschrift. Margriet Sitskoorn

Werkschrift. Margriet Sitskoorn Margriet Sitskoorn Inhoud Voorwoord 7 DEEL I KRIJG INZICHT: IK 11 Uit mijn comfortzone 12 Mijn doelen bepalen 13 Mijn belangrijkste doel 19 Mijn doel en stappenplan formuleren 20 Mijn motivatie 21 Objectieve

Nadere informatie

Persoonlijke gegevens. Gezinssamenstelling. Beroep. Voor- en achternaam: Adres en huisnummer: Postcode en woonplaats: Telefoonnummer: Mobiel nummer:

Persoonlijke gegevens. Gezinssamenstelling. Beroep. Voor- en achternaam: Adres en huisnummer: Postcode en woonplaats: Telefoonnummer: Mobiel nummer: Assessment formulier Dit assessment formulier gee1 uw personal trainer een beeld van uw fysieke capaciteiten, en zo nodig medische achtergrond. Hierbij worden er persoonlijke vragen gesteld om aanvullend

Nadere informatie

Kenmerken van werkstress en werkplezier en tips en handreikingen

Kenmerken van werkstress en werkplezier en tips en handreikingen Kenmerken van werkstress en werkplezier en tips en handreikingen Ten aanzien van de kenmerken van de gevolgen van werkstress werkplezier wordt een viertal categorieën onderscheiden, t.w. 1. emotionele

Nadere informatie

Levenslange garantie!

Levenslange garantie! Levenslange garantie! Geen ontwenningsverschijnselen Marc Faber Gecertificeerd Nooit Meer Roken RME Coach Waarom stoppen met roken zo moeilijk is Ondanks het feit dat iedereen weet dat roken slecht is,

Nadere informatie

Ga eens even bij jezelf na waarom je dit programma bent gaan volgen: wil je weg van iets of wil je ergens naartoe?

Ga eens even bij jezelf na waarom je dit programma bent gaan volgen: wil je weg van iets of wil je ergens naartoe? Je bent waarschijnlijk begonnen met Het VoedingsKompas vanuit het verlangen om iets te veranderen in je leven. Misschien wil je alleen maar méér energie, misschien wil je af van enkele lichamelijke klachten

Nadere informatie

Stel je gezond weekmenu samen

Stel je gezond weekmenu samen Stel je gezond weekmenu samen Leer je maaltijden op een gezonde manier plannen Lotte De Clercq Auteur: Lotte De Clercq Coverontwerp: Lotte De Clercq ISBN: 978-94-6342-735-7 Uitgeverij mijnbestseller.nl

Nadere informatie

Jouw superrelatie start nu!

Jouw superrelatie start nu! Jouw superrelatie start nu! Inleiding Herinner jij je je eerste liefde nog? Was je ook zo ontzettend verliefd? Je kon aan niets anders meer denken. Je hoofd en hart stroomden helemaal over. Je had de meest

Nadere informatie

Liever Slank - Individueel Voor als je een nieuwe relatie met eten wilt ontwikkelen

Liever Slank - Individueel Voor als je een nieuwe relatie met eten wilt ontwikkelen Liever Slank - Individueel Voor als je een nieuwe relatie met eten wilt ontwikkelen Wil jij liever slank zijn, zonder daarvoor dingen te moeten laten? Dat kan! Een dieet onderdrukt je natuurlijke verlangens.

Nadere informatie

4 VRAGEN. Inleiding. Vaak helpt het om je gedachten op papier te zetten.

4 VRAGEN. Inleiding. Vaak helpt het om je gedachten op papier te zetten. Inleiding Je loopt al een tijdje met iets in je hoofd dat je zou willen doen, bereiken of waar je juist van af wilt. Je blijft maar in cirkeltjes draaien en je komt er niet uit. DE ALLEREERSTE STAP IS

Nadere informatie

Online training. Leer afstemmen op de onderneming die jij wilt creëren. Module 2

Online training. Leer afstemmen op de onderneming die jij wilt creëren. Module 2 Online training Leer afstemmen op de onderneming die jij wilt creëren Module 2 www.edithhelwegen.nl Pagina 1 Module 2 Jouw persoonlijke script We gaan praktisch aan de slag met het maken van jouw persoonlijke

Nadere informatie

3 HELPENDE TIPS OM BIJ JEZELF TE BLIJVEN ALS ER ANGST OF DWANG IN JE GEZIN VOORKOMT

3 HELPENDE TIPS OM BIJ JEZELF TE BLIJVEN ALS ER ANGST OF DWANG IN JE GEZIN VOORKOMT 3 HELPENDE TIPS OM BIJ JEZELF TE BLIJVEN ALS ER ANGST OF DWANG IN JE GEZIN VOORKOMT Thea van Bodegraven-Boonstra Maart 2016 Voorwoord Wat kun je verwachten in dit e-book? Als er iemand in jouw gezin last

Nadere informatie

Hoogbegaafd en gevoelig

Hoogbegaafd en gevoelig Hoogbegaafd en gevoelig Kazimierz Dabrowski Hoogbegaafd zijn is meer dan slim zijn. Hoogbegaafde mensen zijn vaak ook veel gevoeliger dan andere mensen. Daardoor ervaar je situaties soms intenser dan andere

Nadere informatie

Inleiding WIST JE DAT JE GEVOEL VAAK BEPAALT WAT VOOR HUMEUR JE HEBT?

Inleiding WIST JE DAT JE GEVOEL VAAK BEPAALT WAT VOOR HUMEUR JE HEBT? Inleiding Gevoelens: we hebben ze allemaal. Maar soms is het lastig te weten hoe je je nu écht voelt. Je bent blij, maar ook zenuwachtig. Of je weet niet of je boos of verdrietig bent. Of je snapt niet

Nadere informatie

Het mentale dieetplan - webclinic 7. Werkboek Webclinic 7. Copyright Alle rechten voorbehouden.

Het mentale dieetplan - webclinic 7. Werkboek Webclinic 7. Copyright Alle rechten voorbehouden. Werkboek Webclinic 7 Dit is een werkboek dat hoort bij de Webclinic van week 7 Mentale Dieetplan Print dit werkboek nu uit (druk op Ctrl + p ). Het is een WERKboek, dus je mag erin schrijven en ermee aan

Nadere informatie

SUIKERVRIJ EN INTERMITTENT FASTING

SUIKERVRIJ EN INTERMITTENT FASTING SUIKERVRIJ EN INTERMITTENT FASTING by Carola van Bemmelen. Is intermittent fasting echt wel gezond voor je? En als je ervoor kiest om te gaan vasten, hoe combineer je dat dan met een suikervrije leefstijl.

Nadere informatie

Het koken en eten mag je zelf doen, maar ik begeleid je daarbij. Stap voor stap.

Het koken en eten mag je zelf doen, maar ik begeleid je daarbij. Stap voor stap. Het koken en eten mag je zelf doen, maar ik begeleid je daarbij. Stap voor stap. EET PALEO 3 Inhoudsopgave Inleiding 6 Mijn Paleo verhaal 8 De 7 stappen in het kort 12 Stap 1 Richt je op de praktijk 14

Nadere informatie

111 super waardevolle quotes

111 super waardevolle quotes Stel jezelf eens een doel waar je zowel zenuwachtig als enorm enthousiast van wordt. Je mag er natuurlijk even over nadenken, maar deel wel hieronder welk doel jij jezelf hebt gesteld! Je leert het meeste

Nadere informatie

Vet-killer 320 Workout. Door: Jesse van der Velde Personal Trainer & Coach. Copyright 2010 Jesse van der Velde Alle rechten voorbehouden.

Vet-killer 320 Workout. Door: Jesse van der Velde Personal Trainer & Coach. Copyright 2010 Jesse van der Velde Alle rechten voorbehouden. Vet-killer 320 Workout Door: Jesse van der Velde Personal Trainer & Coach Copyright 2010 Jesse van der Velde Alle rechten voorbehouden. 1 Introductie Welkom bij de Vet-killer 320 Workout. Deze training,

Nadere informatie

WERKBOEK MODULE 1 DITCH JE DIEET(MENTALITEIT)

WERKBOEK MODULE 1 DITCH JE DIEET(MENTALITEIT) WERKBOEK MODULE 1 DITCH JE DIEET(MENTALITEIT) MODULE 1 DITCH JE DIEET(MENTALITEIT) Ik ga je niet nogmaals vervelen met de hele diëten werken niet tirade. Het feit dat je dit traject aan bent gegaan zegt

Nadere informatie

VITALITEITSTRAININGEN

VITALITEITSTRAININGEN VITALITEITSTRAININGEN DOEL VAN TRAINEN Het doel van de training is het faciliteren van bewustwording, het stimuleren van persoonlijk leiderschap en gedragsverandering. Een training is altijd interactief

Nadere informatie

E-book Coachpraktijk Irene Bex

E-book Coachpraktijk Irene Bex E-book Coachpraktijk Irene Bex In dit e-book krijg je een vier tips die onmisbaar zijn de om de dingen te doen waar jij gelukkig van wordt. Mijn naam is Irene Bex en ik ben stresscoach, NLP coach en trainer.

Nadere informatie

Het Kosmeoo Health programma. Voor wie. Unieke persoonlijke feedback

Het Kosmeoo Health programma. Voor wie. Unieke persoonlijke feedback Het Kosmeoo Health programma Kosmeoo Health is een unieke gezondheidsinvestering, waarin u de hoofdrol heeft en wij een coachende rol vervullen. Het is gericht op reiniging van het lichaam en het in balans

Nadere informatie

Rivierenland Move BEWEGEN TIJDENS DE BEHANDELING VAN KANKER

Rivierenland Move BEWEGEN TIJDENS DE BEHANDELING VAN KANKER Rivierenland Move BEWEGEN TIJDENS DE BEHANDELING VAN KANKER Als gevolg van de medische behandeling van kanker (operatie, chemotherapie of/en radiotherapie) kunt u last krijgen van vermoeidheid en conditieverlies.

Nadere informatie

NB: Voordat je start met oefeningen/sporten raadpleeg eerst je (huis)arts.

NB: Voordat je start met oefeningen/sporten raadpleeg eerst je (huis)arts. Wellness Guide Lichaamsbeweging Hoe kan lichaamsbeweging je leven verbeteren Voordelen Meer eigenwaarde Betere lichamelijke conditie Meer energie Beter geestelijk uithoudingsvermogen Gelukkiger in het

Nadere informatie

Bertha Middendorp MIGRAINE. De oorzaak van jouw migraine en Leer in 6 weken je pijn te beheersen tijdens een aanval

Bertha Middendorp MIGRAINE. De oorzaak van jouw migraine en Leer in 6 weken je pijn te beheersen tijdens een aanval Bertha Middendorp MIGRAINE De oorzaak van jouw migraine en Leer in 6 weken je pijn te beheersen tijdens een aanval Inhoud Deel 1 12 Inleiding 15 Mijn migraine 21 Hypnose 26 Verhalen uit de praktijk Deel

Nadere informatie

WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition

WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition HERBALIFE FITCHECK WAT HEBBEN WE GEMETEN? Inner Scan Body Composition % LICHAAMSVET Wie wil je worden? Waar ben je nu? % LICHAAMSVET Vrouw 20-39 Leeftijd 40-59 60-79 Man 20-39 Leeftijd 40-59 60-79 Te laag

Nadere informatie

Activelifestyle. FIT-Guide

Activelifestyle. FIT-Guide Activelifestyle FIT-Guide Inleiding U wilt uw doel behalen, maar weet niet precies hoe. Deze FIT-Guide is er om u tips en een inside look van ons product te geven. Alleen training is niet het enige wat

Nadere informatie

Lekker In Je Vel Plan

Lekker In Je Vel Plan Lekker In Je Vel Plan Meer mensen gezond Ken je iemand die ook plezier zou kunnen hebben van deze tijdelijk gratis cursus? Dan is het een goed idee om het te delen met anderen. Doe het meteen, het kost

Nadere informatie

JOUW PERSOONLIJK GOEROE-PLAN. Lente in je Lijf Moeiteloos leven en je hormonen in balans

JOUW PERSOONLIJK GOEROE-PLAN. Lente in je Lijf Moeiteloos leven en je hormonen in balans Lente in je Lijf Moeiteloos leven en je hormonen in balans JOUW PERSOONLIJK GOEROE-PLAN 2016 Heleen van Lente www.lente-injeleven.nu heleen@lente-injeleven.nu Jouw persoonlijk goeroe-plan Ken je de uitspraak:

Nadere informatie

RITUEEL. schrijven. Word de persoon die je altijd al had willen zijn.

RITUEEL. schrijven. Word de persoon die je altijd al had willen zijn. RITUEEL schrijven d a g b o e k Word de persoon die je altijd al had willen zijn. Welkom De persoon worden die je altijd al had willen zijn. Daarom schrijf ik. Door ritueel te schrijven kom je in verbinding

Nadere informatie

DEEL 1. WERKBOEK 5 Eigen keuze. 2015 Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou!

DEEL 1. WERKBOEK 5 Eigen keuze. 2015 Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou! DEEL 1 1 WERKBOEK 5 Eigen keuze Inhoud 2 1. Hoe zit het met je keuzes? 3 2. Hoe stap je uit je automatische piloot? 7 3. Juiste keuzes maken doe je met 3 vragen 9 4. Vervolg & afronding 11 1. Hoe zit het

Nadere informatie

MODULE #4 MIJN OVERTUIGINGEN

MODULE #4 MIJN OVERTUIGINGEN MODULE #4 MIJN OVERTUIGINGEN Welkom bij het 90 dagen mindset coachings programma. Dit programma heeft de potentie om jouw leven compleet te veranderen de komende 90 dagen. Daarin is het belangrijk dat

Nadere informatie

Alles wat je wilt weten over gezond en gelukkig leven

Alles wat je wilt weten over gezond en gelukkig leven Alles wat je wilt weten over gezond en gelukkig leven Gezonde voeding en een healthy lifestyle? Mijn naam is Fardau Wijbenga, oprichtster van The Healthy Life Company. Ik ben ervan overtuigd dat gezonde

Nadere informatie

I s dit jou w beste moment om te stoppen met roken?

I s dit jou w beste moment om te stoppen met roken? I s dit jou w beste moment om te stoppen met roken? Dit product word t gratis aangeboden door the NewHealth Company 1-1 - 2017 Gratis intake Stoppen met roken Onderzoek je levensomstandigheden, gezondheid

Nadere informatie

leerlingbrochure nld Door: Jolanthe Jansen

leerlingbrochure nld Door: Jolanthe Jansen leerlingbrochure nld Door: Jolanthe Jansen Dit is een brochure, gemaakt voor leerlingen met NLD. Naast deze brochure is er ook: - een brochure met informatie voor ouders van kinderen met NLD en - een brochure

Nadere informatie