Friends of Oracle and Java. Oracle OpenWorld Insider tips

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Friends of Oracle and Java. Oracle OpenWorld Insider tips"

Transcriptie

1 Friends of Oracle and Java Insider tips Oracle OpenWorld 2016 Insider tips

2 INHOUDSOPGAVE TIPS & TRICKS Getting there and around EVENEMENTEN SOCIAL EVENTS Handige weetjes De leukste adressen Welke AMIS-ers ga je tegenkomen dit jaar? Een greep uit de OOW sessies gegeven door Benelux sprekers een greep uit de javaone sessies gegeven door benelux sprekers Mis het niet!

3 San Francisco Oracle OpenWorld en San Francisco: al jaren een mooie combinatie en een evenement waar velen naar uitkijken. Voor AMIS ers is het de mogelijkheid om ons te laven aan nieuwe ideeën en ervaringen, nog beter inzicht te krijgen in de mogelijkheden die Oracle ons biedt en uiteraard de relaties met klanten, Oracle en Oracle partners aan te halen. De start daarvan is zondag tijdens de Benelux Welcome Reception, waar AMIS al jaren de gastheer van mag zijn. En daarna natuurlijk de dagen waarop je elkaar overal en nergens in San Francisco weer ontmoet. Want dat is ook OOW: elkaar ontmoeten. Ontmoetingen die veelal nieuwe mogelijkheden laten zien en waaruit leuke samenwerkingen kunnen ontstaan. We zullen ook dit jaar alle nieuwe ervaringen en kennis die we hebben opgedaan samenvatten en met iedereen delen, ook diegenen die niet op OOW kunnen zijn. Dat doen we tijdens onze OOW Review bijeenkomst en met Highlights OOW16, een publicatie waarin we de belangrijkste ontwikkelingen voor je samenvatten. Want ook daar gaat het op OOW om: ervaringen en kennis delen. Ik kijk uit naar een hele mooie en inspirerende week en wens jou hetzelfde toe. Met vriendelijke groet, Paul A. Uijtewaal Directeur AMIS

4 TIPS & TRICKS Op Twitter Oracle #oowbenelux #oow16 #javaone Pasje ophalen Mocht je al op zaterdag in San Francisco zijn, dan adviseren we je om je pasje voor Oracle OpenWorld dan al op te halen. Vergeet je identiteitsbewijs niet mee te nemen. WiFi In alle gebouwen waar Oracle OpenWorld activiteiten plaatsvinden is WiFi beschikbaar, meestal goed genoeg voor alle online activiteiten, zelfs streaming video. Je kunt dus met laptop, smartphone, tablet en wat je nog meer WiFienabled hebt online blijven. Handig bijvoorbeeld om online in te checken voor je terugvlucht. Overigens wordt de WiFi uitgezet zodra de laatste ronde van de conferentie is afgelopen. Lunchtickets Als deelnemer aan de conferentie ontvang je lunchtickets waarmee je van maandag tot en met donderdag tussen en uur op diverse punten een lunchbox kunt afhalen. Je hebt keuze uit diverse thema s, waaronder vegetarisch. De box bevat salade, broodje of noedels, fruit en een blikje frisdrank. Over het algemeen zijn de lunches van prima kwaliteit (zeker gezien de enorme aantallen die worden uitgereikt). Je kunt de lunch buiten eten, bijvoorbeeld als picknick in de Yerba Buena- Gardens op het dak van Moscone North of in de enorme straattenten op Howard

5 of Mason Street. Maar je kunt de box ook mee naar binnen nemen en opeten tijdens de volgende sessie waar je aanschuift. Tip: op zondagmiddag is er geen lunch. Wil je een goede lunch, ook om mee te nemen, dan is het eettentje tegenover Moscone South een absolute aanrader! Ze verkopen hier wraps met falafel, kip of runderreepjes. Het gerecht is zo klaar en de hoeveelheid is op z n Amerikaans, dus groot genoeg om als lunch te fungeren. Energy boost Heb je even een energy boost nodig in de ochtend? Loop een rondje door Exibition Hall. Hier staat een koffie kar waar ze koffie, fris, koeken en donuts verkopen. Het is ook handig om een paar mueslirepen of sultana s in je rugtas te doen: time flies when you re having fun en soms ga je zo op in alle sessies dat je vergeet op tijd te lunchen. Powernap Mocht je een volle week hebben gepland, waar de Social Events ook deel van uitmaken, dan is het aan te raden om woensdag- of donderdagochtend even vrij te plannen voor een powernap. Recharge zone Heeft je laptop, tablet of telefoon stroom nodig? Op diverse locaties zijn er Recharge zones waar je je apparaten kunt opladen en ondertussen je kunt checken of verder kunt werken aan een Blog-artikel. Powerbank Nog handiger dan de Recharge zone bezoeken, is natuurlijk een eigen powerbank meenemen. Dan kun je plaats onafhankelijk je telefoon of tablet opladen.

6 Maak foto s Neem een compacte camera mee en maak foto s van interessante slides. Zorg dus ook dat je een plekje hebt van waaruit dat goed kan. Het idee is wel dat je alle presentaties na OOW kunt downloaden in de Content Catalog, maar onze ervaring is dat je weleens misgrijpt. Better safe than sorry! Dresscode De dresscode voor Oracle OpenWorld is business casual. In de praktijk lopen er allerlei gradaties van business tot zeer casual door elkaar, van kostuum tot aan t-shirt en rafelige spijkerbroek. Zolang je niet op het podium staat, kan eigenlijk alles. Op JavaOne val je echt uit de toon met een pak, een jasje of zelfs maar een stropdas, tenzij dat overduidelijk een parodie op een stropdas is. JavaOne trekt een jonger, alternatiever publiek, meer de hard core coders dan de managers en business architecten en men kleedt zich veel meer casual. Vergeet je warme trui niet In sommige zalen is het behoorlijk koud door de airconditioning. Een trui is dan geen overbodige luxe. Hoog je creditcard limiet op Doe dit thuis alvast. Vooral als je zelf je hotel moet betalen, ben je zo door je standaardlimiet heen. Drink voldoende water en neem af en toe een pepermuntje. Het water helpt ook goed tegen de jetlag die je ongetwijfeld zult ervaren en die vooral in de middag de kop opsteekt. De pepermuntjes omdat je veel, heel veel zult praten met iedereen en je daar na een dag of twee best schor van wordt.

7 Oracle fanshop In Moscone kun je Oracle spullen kopen: jassen, hoodies, t shirts. Voor de echte fans! Ruwe notities op onze Blog Op onze Technology blog posten we tijdens Oracle OpenWorld diverse artikelen met onze observaties. Het zijn tamelijk ruwe notities, maar ze kunnen wel zeer nuttig voor je zijn. Onze zustermaatschappij First8 post tijdens de JavaOne conferentie diverse blogartikelen over haar observaties. Benieuwd naar de inhoud? Ga naar Keynote sessies Ga voorin zitten bij de sessies. Op deze plek is de spreker beter verstaanbaar en kun je gemakkelijker een slide fotograferen. Livestream keynote sessies Vrijwel alle keynote-sessies worden live gestreamed. In plaats van de juiste locatie te vinden en mogelijk in de rij te staan (vooral voor de keynote van Larry Ellison) kun je deze sessies any place en ook any time bekijken, omdat ze ook na uur als opname beschikbaar komen. Larry s keynote is ook LIVE te zien op Howard Street op een groot LED scherm. Tip: het is absoluut de moeite waard om een sessie in Hall D mee te maken wegens de erg indrukwekkende video wall en de podiumbelichting.

8 Laat je verrassen en inspireren Loop ook eens willekeurig bij een sessie binnen, een die je normaal gesproken niet zou uitkiezen, om wat inspiratie op te doen. Dit zijn vaak de leukste sessies. En blijkt het niets te zijn, dan loop je na een kwartiertje de zaal weer uit. Loop gerust sessies in en uit Weglopen uit een sessie is niet ongebruikelijk! Zeker als dit je eerste conferentiebezoek in Amerika is, is het wellicht wennen. Maar het is niet vreemd als je een sessie uitloopt en ook niet als je halverwege een andere sessie binnenloopt. Het wordt wel op prijs gesteld als je dat met minimale overlast doet. Er zijn telkens 60 sessies tegelijkertijd waar je uit kunt kiezen. Als de keuze die je na lang wikken en wegen hebt gemaakt nogal blijkt tegen te vallen, omdat de inhoud bijvoorbeeld niet volgens het abstract is of omdat de spreker alleen maar mompelt, dan is het niet raar dat je je kostbare tijd ergens anders gaat besteden. Sessie vol? Blijf even wachten Als een sessie vol is en er staat geen rij meer als de sessie start, blijf dan gerust even rondhangen bij de ingang. De kans is groot dat mensen na 5 of 10 minuten vertrekken en dan kun jij mooi naar binnen. Maak een praatje De meeste aanwezigen op OOW vinden het ontzettend leuk als je ze aanspreekt, dus grijp je kans en integreer. Ze maken graag tijd voor een praatje, tenzij ze natuurlijk net op weg zijn naar een sessie.

9 Verdeel je energie Plan je agenda helemaal vol en bedenk daarna wat je écht wilt zien en horen. Dagen achter elkaar alle sessies bijwonen houdt niemand vol. Begin fris en fruitig aan je dag en plan na de lunch wat tijd voor frisse lucht en beweging: een extra blokje om naar een andere sessie of lunch in de buitenlucht als het weer het toelaat. Bezoek de DEMOgrounds voor wat interactie met de technische experts. Of chill en ga naar de OTN Lounge voor een lekkere kop koffie. Airbnb Dé hippe manier om te overnachten in het buitenland: Airbnb. Je slaapt in het huis van een local en vaak voor best aangename prijzen. Via de app vind je snel adressen dichtbij het Moscone Centre. Uber Nog zo n hippe service: Uber is een relatief goedkope taxi. Download de app voor je vertrek naar San Francisco. Je hebt geen cash nodig: het wordt automatisch van je creditcard afgeschreven. Neem een grote koffer mee Je gaat ongetwijfeld naar huis met allerlei goodies die je hebt verzameld. Of het nou het t-shirt is van een exhibitor, of je bent gaan shoppen voor souvenirs en kleding voor het thuisfront: als je met je kleinste koffer uit Nederland vertrekt, krijg je vast en zeker spijt.

10 Getting there and around Locaties De Oracle OpenWorld sessies vinden plaats in: - InterContinental San Francisco - Moscone North - Moscone South - Moscone West - Lam Research Theater - Palace Hotel, San Francisco - San Francisco Marriott Marquis - Westin San Francisco Market Street - Hotel Nikko San Francisco (OpenWorld Hands-On Labs) Tussen Moscone North en Moscone South vind je de Oracle Plaza aan de Howard Street. Oracle Buena Gardens is een locatie waar veel van de recepties plaatsvinden. De JavaOne activiteiten vinden plaats op meerdere locaties: - Hilton San Francisco Union Square - Parc 55 Wyndham

11 Plattegrond Moscone North Moscone North is het gebouw waar de grote keynotes van de conferentie worden gegeven. Het is ook de plek waar Oracle bijzonderheden tentoonstelt. Bij eerdere conferenties stonden daar bijvoorbeeld de America s Cup in een vitrine, werd de catamaran waarmee de cup was gewonnen uitgestald en stonden de allereerste Exa-machines (met bewakers als suppoosten). De vraag is natuurlijk welke snuisterijen daar dit jaar aan worden toegevoegd.

12 Tunnel tussen Moscone North en South Er loopt een brede tunnel onder de weg door tussen Moscone North en Moscone South waardoor deze twee enorme gebouwen met elkaar verbonden zijn. Uitleg van de soorten sessies Er zijn diverse soorten sessies op Oracle OpenWorld. Hierbij per sessiesoort een toelichting: BOF Een informele bijeenkomst van personen met een specifiek expertise gericht op het voeren van een inhoudelijke discussie zonder dat er vooraf een hele strakke agenda is vastgesteld. Deze sessie duurt 45 minuten. General session / conference session Dit is de meest gebruikelijke sessie waarin een spreker zijn eigen onderwerp presenteert met aan het einde een mogelijkheid om vragen te stellen. De sessies worden als verschillende typen aangeboden terwijl het onderscheid niet echt heel groot is. Deze sessie duurt op Oracle OpenWorld 45 minuten en op JavaOne 60 minuten. HOL Hands-On Lab is een twee uur durende sessie waarin je de kans krijgt om zelf met de nieuwe producten aan de slag te gaan onder begeleiding van de experts op dit gebied. Voor deze sessie is praktijkervaring met het onderwerp gewenst. Daarnaast kan je hiervoor het beste je eigen laptop meenemen. Keynote Een wat langere en veel massalere sessie dan de anderen waarin een bekende spreker (vaak iemand van Oracle) een overzicht geeft van de ontwikkelingen op een bepaald generiek gebied en mogelijk nog een aantal belangrijke aankondigingen doet zoals een productlancering.

13 Meet-the-experts Een sessie waarin je de kans krijgt om direct vragen te stellen aan de experts op een specifiek gebied. Ze zullen praktische tips met je delen en hun beeld schetsen van de ontwikkeling van het specifieke expertisegebied. BOF JavaOne BOF is een typisch conferentie acroniem, in dit geval van de JavaOne conferentie. BOF staat voor Birds of a Feather, vrij vertaald: soortgenoten of zelfs lotgenoten, vogels met dezelfde pluimage. BOF sessies zijn informele, interactieve sessies over soms zeer gespecialiseerde niche-onderwerpen. Bijvoorbeeld discussies over nieuwe JEE-standaarden vinden plaats in BOFs, maar ook presentaties over originele maar nog obscure ideeën. Deze sessies vinden plaats in de avond en lopen door tot uur. Als je de kans hebt een BOF-sessie te bezoeken, is dat puur om het fenomeen te ontdekken al de moeite waard, zelfs los van het onderwerp. Schedulebuilder Plan je agenda met behulp van Schedulebuilder helemaal vol. Doe dit al voor vertrek. Sessies parallel plannen kan helaas niet. Maar wat je wel kunt doen, is een kwartier van tevoren eigen tijd boeken en in de vrije tekst de titel, tijd en locatie van de sessie zetten die je als 2e (of 3e) keus hebt voor de sessie opvolgend op dit kwartier. Exporteer je schedule en importeer hem in je outlook agenda/telefoon agenda. Hier kun je natuurlijk wel parallel plannen! Print je agenda ook uit. Handig mocht je telefoon een keer leeg zijn. Session Catalog

14 Online registeren Je kunt je via Schedule Builder registreren voor de sessies die je wilt bijwonen. Het voordeel van registreren is dat je zeker naar binnen mag en ook ruim voordat de sessie begint. Als je je niet registreert, loop je het risico dat de sessie vol is. Je moet sowieso plaatsnemen in de stand-by rij als je niet geregistreerd bent; als er voldoende plaats is, kun je een paar minuten voor het begin van een sessie alsnog naar binnen. Wel registreren en niet komen opdagen is natuurlijk not done maar wordt niet bijgehouden of gesanctioneerd. Het is maar dat je het weet. Bezoek de DEMOgrounds De DEMOgrouds in de Exhibition Halls zijn echt een must. Dé kans om eens in gesprek te gaan over een product dat je nog helemaal niet kent. Laat je verrassen! Op de DEMOgrounds vinden technische mensen meestal hun beste demo s en informatie van de volgende Oracle producten: Oracle s enterprise applications, Oracle Database, MySQL, Oracle Fusion Middleware components, Oracle server & storage systems en Oracle services. Via deze links kom je op de plattegronden van de DEMOgrounds: - West Exhibition Hall Level 1 - South Exhibition Hall Level 1

15 Informatiedesk In Moscone South is een algemene informatiedesk. Hier tref je niet alleen informatie voor Oracle OpenWorld aan, maar ook informatie zoals waar de Ruby Skye Club is en hoe laat de BART s ochtends gaat rijden. Oracle ACE en ACE directors ontmoeten Van zondag tot en met donderdag kun je Oracle ACE en ACE directors tegenkomen in de luwe uurtjes in de OTN Lounge in de Howard Street Tent. Wil je ze eens ontmoeten, heb je vragen, kom eens langs. Hands-On Lab Probeer eens een HOL! Weer een afkorting voor ingewijden. HOL staat voor Hands-On Lab, een sessie waarbij je zelf achter de knoppen mag plaatsnemen, vaak met software die nog niet officieel beschikbaar is. Onder begeleiding van mensen die de software gebouwd hebben of daar dichtbij betrokken waren. Die dus alle ins-en-outs van het product kennen en ook kunnen vertellen wat er in de nabije toekomst aankomt. Ook als je een brandende vraag hebt of met een probleem zit, zijn dit de aangewezen sessies om hulp te krijgen. Tip: registreer je zo snel mogelijk voor een HOL want het aantal laptops is beperkt en zijn zo volgeboekt.

16 EVENEMENTEN Zoals altijd, heeft Oracle een aantal evenementen speciaal voor de Beneluxgasten. De volgende evenementen staan op de kalender: De Benelux Welcome Cocktail Zondag 18 september uur uur Traditiegetrouw ontvangen we je op de Benelux Welcome Cocktail. AMIS is ook dit jaar weer sponsor van deze gezellige borrel. Zondagavond vanaf half 7 ben je van harte welkom bij Rosa Mexicano. Alle deelnemers uit de Benelux ontmoeten elkaar hier en wisselen ideeën, tips en tricks uit om hun OOW16 ervaring onvergetelijk te maken. AMIS kijkt ernaar uit je hier te ontvangen met een heerlijke Welcome cocktail! Registreer je hier MISSION STREET, SAN FRANCISCO, CA 94105

17 The Oracle Benelux Party dinsdag 20 september uur Locatie: Ruby Skye, 420 Mason Street, San Francisco CA De alom bekende Benelux party waar je alle Benelux collega s tegenkomt. Het belooft weer een erg gezellige avond te worden. Registreer je hier. Tip: Aanmelden voor de bovenstaande evenementen is een must!

18 SOCIAL EVENTS Oracle Appreciation Event: Billy Joel Woensdag 21 september: uur uur AT&T Stadium, San Francisco Dit jaar trakteert Oracle alle OOW bezoekers op een optreden van Billy Joel. Het Appreciation Event is in het AT&T Stadium. Dit stadion is de thuisbasis van de San Francisco Giants, die Major League Baseball spelen. Ze hebben de World Series maar liefst acht keer gewonnen. Je ticket is overigens onderdeel van het conference package. Heb je geen tijd of zin om te gaan? Dan kun je (eventueel tegen betaling, houd ebay maar in de gaten op woensdag) met dat armbandje iemand anders een groot plezier doen. Raak het bandje niet kwijt: je krijgt geen tweede en zonder bandje kom je niet binnen. Het kan in San Francisco behoorlijk waaien, ook in het - niet overdekte - stadion. Houd daar rekening mee wanneer je je outfit voor die avond uitkiest. Het AT&T Stadium ligt op slechts een kwartiertje lopen van Moscone Centre. Dit jaar is er daarom geen shuttle service geregeld naar het Appreciation Event.

19 Handige weetjes Shuttle service Vanuit het vliegveld naar San Francisco Wil je een taxi? Reserveer dan bij Supershuttle (gedeeld) of ExecuCar (privé) een taxi want gedurende de conferentie zijn er gereduceerde tarieven voor ritten van Oakland International Airport (OAK), San Francisco International Airport (SFO), San Jose Mineta International Airport (SJC) naar de Oracle OpenWorld en JavaOne conferentie hotels. Ga naar de websites voor meer informatie of om te reserveren. BART Rondom de baai van San Francisco is er een geweldig openbaar vervoersysteem: Bay Area Rapid Transport (BART). Met BART kun je voor minder dan $10 vanuit San Francisco International Airport (SFO) naar de stad. Als je direct vanuit Schiphol vliegt arriveer je in de internationale terminal. Als je een tussenlanding hebt gehad arriveer je in terminal 1 of 3. Op het vliegveld is er een gratis geautomatiseerde trein die je van terminal naar terminal brengt. Het BART station zit in de internationale terminal op het departures niveau. De ingang zit naast de kunsttentoonstelling. Kaartjes koop je met cash of een credit card. Op je kaart bouw je een krediet op dat per gereden kilometer wordt verrekend. Op het BART station op SFO Airport neem je de Pittsburg/Baypoint line. Als je een andere lijn neemt, dan moet je overstappen op Balboa Station. In San Francisco zijn er acht stations, waarvan vier in de buurt van het Moscone Center. Deze vier stations zijn:

20 - Civic Center: dit station moet je hebben voor Upper Market, Van Ness, Castro en Civic Center. - Powell Street: hier neem je de 4th street exit om bij Moscone West uit te komen. - Montgomery Street: Financial District en Moscone North/South. Gebruik de Market/3rd Street exit voor het Moscone Center, W Hotel, Westin, The Palace en Financial District en South of Market (SOMA) hotels. Als jouw hotel in de buurt van Moscone zit, moet je waarschijnlijk dit station hebben. - Embarcadero: Lower Financial District en taxi s naar hotels rondom Fisherman s Wharf. Mocht je niet landen op San Francisco International Airport (SFO), maar op Oakland Airport, neem dan de AirBart ($3) naar Oakland Coliseum BART Station. AirBart vertrekt tegenover de bagagecarrousel. In het Oakland Coliseum BART Station koop je een kaartje naar San Francisco downtown.

21 Openbaar vervoer Wil je meer zien van San Francisco? Voor ongeveer $27 kun je onbeperkt reizen met allerlei vervoersmiddelen. Zie de website van San Francisco s Municipal Transport Agency Tip: je kunt ook met historische bussen rijden! Aanbevolen wordt om niet de tram te nemen die langs Union square omhoog gaat, want deze tram is zeer druk. Neem de tram bij Moscone en je komt ook uit bij Fishermans Warf. Aan de andere kant van Moscone kun je de BART trein nemen naar Oracle, deze gaat één keer per uur. De BART gaat tot aan de vliegvelden.

22 Tijden Maandag vrijdag van 4:00 uur tot middernacht, zaterdag van 6.00 tot middernacht, zondag van 8.00 tot middernacht Doordeweeks rijdt de BART iedere 15 minuten. In de nacht en in de weekenden rijdt de BART iedere 20 minuten. Ga hier naar het exacte tijdschema Matentabel De wisselkoers Euro - US Dollar is niet geweldig, maar sommige dingen blijven goedkoop in Amerika. Denk bijvoorbeeld aan merk spijkerbroeken vanaf 25 Euro. Wel is het handig om vooraf maat conversie tabellen te checken, zeker bij schoenmaten. Gratis WiFi Wil je gratis WiFi? Loop dan bij Starbucks binnen. Je krijgt eenmalig een code waarmee je daarna in alle Starbucks vestigingen toegang hebt tot internet. NB: zet je Data Roaming optie van je mobiele telefoon uit, tenzij je op de bijbehorende rekening bent voorbereid. Dit kan aardig in de papieren lopen. Koelbox Als je na je bezoek aan Oracle OpenWorld nog met de auto gaat reizen door Californië of naar de nationale parken, dan is het goed om te weten dat bijna elke supermarkt een piepschuim koelbox verkoopt voor $2. Ze passen perfect achter de voorstoelen. In elk motel kun je ijs krijgen en zo houd je de drankjes voor onderweg koel. Ook goed als je s ochtends weer eens Europees wilt ontbijten met brood, kaas, melk en yoghurt: even langs de supermarkt en doorrijden tot een mooie picknickplaats.

23 110V netspanning Amerika hanteert 110V wisselspanning op het elektriciteitsnet en werkt met andere stopcontacten dan die wij gewend zijn. De meeste apparaten, en zeker alle opladers voor laptop, telefoon en tablet, kunnen prima uit de voeten met 110V. Je moet alleen wel een adapter meenemen die Nederlandse stekkers accepteert en zelf in een Amerikaans stopcontact kan worden geplugd. Tijdsverschil In de zomer is het 9 uur vroeger in San Francisco dan in Nederland. Dat is op zich prima, maar niet als je vergeet je telefoon op stil te zetten en je collega s of vrienden niet weten waar je bent. En andersom, als je naar huis belt om een teken van leven te geven, moet je daar ook wel een goed tijdstip voor vinden. Goede tijden om te bellen: als je door jetlag lekker vroeg wakker bent tref je Nederland wakker aan. Rond lunchtijd in San Francisco is wel zo n beetje de laatste kans om je geliefden op dezelfde dag nog te spreken. Tegen bedtijd San Francisco kun je Nederland al weer aan het ontbijt van de volgende dag treffen!

24 De leukste adressen...om NAAR TOE TE GAAN Voor de échte boeken fans Houd je van boeken? Dan is de beroemde City Lights Bookstore een echte aanrader. Het is een onafhankelijke boekenhandel die gespecialiseerd is in wereld literatuur, kunst en progressieve politiek. Je kunt je hier heerlijk terugtrekken met een goed boek, Italiaanse delicatessen en in een mediterrane atmosfeer. Adres: 261 Columbus Ave. Berkeley, dé studentenbuurt Berkeley is een echte studentenbuurt met veel leuke cafeetjes en alternatieve eetgelegenheden met redelijke prijzen. Probeer in deze buurt dan ook zeker The Juice Bar Collective, waar ze biologische sapjes, smoothies, sandwiches, soepen, salades en taarten hebben. City Beer Store & Tasting Room Lokale en Belgische bieren in kleine en grote hoeveelheden (afhankelijk van je dorst). Verse kaas op tafel Wat wil een bierdrinker nog meer? Adres: 1168 Folsom St. (tussen Hallam St. & Langton St.) OM TE DOEN OF TE ZIEN Natuurlijk laten we je San Francisco niet verlaten zonder dat we je hebben gewezen op de highlights van deze prachtige stad.

25 Fietsen over de Golden Gate Bridge Een leuke trip bestaat uit het huren van een fiets waarmee je over de Golden Gate Bridge fietst, die maar liefst meter lang is. Even op de brug staan is al een hele ervaring, maar aan de overkant is ook een hoop te doen: - Vista Point: direct aan de overkant van de brug kom je bij Vistapoint aan. Stap even af en geniet van het uitzicht. Dit is een Kodak moment! - Sausalito: wanneer je terug wilt naar de stad, kun je via het artistieke Sausalito fietsen. Daar zijn diverse mogelijkheden om een hapje te eten en een drankje te nuttigen. Vervolgens kun je terug met de ferry van Sausalito naar Fishermans Wharf. Een leuke tocht, want je vaart dicht langs Alcatraz. - Muir Woods: het is een stukje fietsen, maar dan heb je ook wat! Aan de overkant van de Golden Gate Bridge vind je Muir Woods. Een bos vol met kustsequioa s. Dit zijn reusachtige bomen die eindeloos hoog zijn.

26 Op 700 meter van het Moscone Center vind je een fietsenverhuur genaamd Blazing Saddles. Bij het huren van een fiets krijg je ook een kaartje met diverse routes. Een absolute aanrader! Adres: 433 Mason St. Tip: de uitdagende hellingen van Nobb Hill (bijvoorbeeld via Taylor en Mason Street) kun je prima ontwijken door er omheen te fietsen. Neem een kijkje in Lombard Street Ga naar Lombard Street, de kronkeligste straat van San Francisco met de prachtigste planten. De straat bestaat uit maar liefst acht haarspeldbochten. De straat vind je vlak voor de top van één van de bergen waar San Francisco uit bestaat. Fiets of rijd er even langs met de Powell-Hyde tram en eindig je avontuur bij Chestnut Street voor een hapje of een drankje. Chestnut Street staat bekend om haar leuke restaurants. En als je hier toch bent: neem een ijsje bij een hele goede ijsmaker, Swensen s Icecream. Op de hoek van Hyde en Union Street. Een fijne sluiproute Er is een overdekte route door het Westfield Centre tussen Market Street en Mission Street - die voert langs een foodcourt en door Bloomingdale s warenhuis (mooie maar erg dure spullen), zonder stoplichten en de massa s in de straten. Dit kan een handige shortcut zijn tussen de JavaOne hotels (Hilton, Parc 55, Nikko) en het Moscone Center.

27 Alcatraz bezoeken Vanaf Fisherman s Wharf kun je het al zien liggen: Alcatraz. De oude gevangenis van San Francisco. Alcatraz Island kun je vanaf Pier 39 dan ook gemakkelijk bezoeken. Het is een ervaring die je niet wilt missen. Je kunt er vrij rondlopen. Een spannende audiotour (ingesproken door vroegere gevangenen) geeft een levendige indruk van het keiharde en verschrikkelijke gevangenisleven. Aangeraden wordt om wel 24 uur van tevoren online te reserveren. Union Square en Chinatown Union Square en Chinatown zijn twee highlights in San Francisco die je eigenlijk niet mag overslaan. Bij Union Square vind je bekende winkels als Macy s en een grote Nike store. Chinatown is vooral gevuld met oosterse winkeltjes en de Aziatische invloeden zijn van buiten al goed zichtbaar. De wijk hangt vol met lampions en ook de huizen zijn kleuriger dan ergens anders. Cable Car Een rit in de Cable Car is een absolute must. Je krijgt veel te zien van de stad en de bestuurder legt uit wat je allemaal ziet. Er zijn drie routes: van Powell/ Market tot Fisherman s Wharf; Powell/Market tot Beach/Hyde (vlakbij Cannery); en California/Market tot Van Ness (door Chinatown). Voor een enkele trip betaal je $6 en voor een dagkaart $14. Deze kaart kun je ook voor het andere openbaar vervoer gebruiken. Tip: Stap in aan het begin of aan het einde van de route. De Cable Cars zitten vaak zo vol dat er niemand meer bijpast onderweg.

28 ...VOOR ETEN & DRINKEN Mel s Drive-in Mel s Drive-in op de kruising van 4th St. en Mission St. is een populaire plek voor bezoekers aan OOW om even snel iets lekkers te eten te halen. Ruime keuze aan salades, maar de typische Amerikaanse burger en chicken wings ontbreken natuurlijk niet op de menukaart. Hana Zen Hana Zen op Pier 39 ligt op 10 minuten lopen van Moscone en serveert heerlijke sushi. Kun je meteen ook de zeehonden bewonderen die altijd bij Pier 39 zonnebaden. Delicatessen in de oude Ferry Building Heb je na een informatievolle dag zin in een glaasje Napa-wijn in de wijnkelder? Kreeft-to-go? Of misschien een cappuccino met een goed boek? Verwen jezelf dan met delicatessen in het oude ferrygebouw, dat is verbouwd tot een culinair centrum met zo n vijftig eettentjes en winkeltjes.

29 Jillian Metreon Zin in een biertje en een potje pool na een dag vol informatie? Ga naar Jillian s, waar je ook een lekker hapje kan eten. Adres: 175 Fourth Street Sears Sears is een leuk café om te brunchen of lunchen. Ga niet weg voordat je de wentelteefjes hebt geprobeerd. Adres: 439 Powell St. Coupa Café in Palo Alto De hotspot waar Silicon Valley engineers en venture capitalists elkaar ontmoeten. Locatie: goo.gl/maps/x4l8j Golden Gate Park Het Golden Gate Park is een mooi park midden in San Francisco. Daar waar het park aan de Pacific Ocean ligt kun je lunchen of dineren. Er zijn veel publieke optredens. Vooral een aanrader in het weekend. In dit park ben je onderdeel van het echte San Francisco! Marriott Hotel: the sky is the limit Breng een verloren uurtje door op de 39 ste verdieping van het Marriott Hotel in de bar. Het uitzicht is adembenemend en je komt er vast en zeker andere OOW bezoekers tegen voor een informeel praatje. MUZIEK Biscuits and Blues.. Als je van Blues én biscuits houdt, dan ben je hier aan het juiste adres. Biscuits kun je er bestellen. En er is uiteraard veel Blues. Adres: 401 Moson St. in Geary St. Bekijk de website voor het actuele programma op

30 ...OM TE SHOPPEN Milpitas Great Mall Alles wat je verwacht van een Amerikaanse outlet store en meer. Pas op voor een luggage overload. Milpitas Great Mall is een enorm complex op ± 40 minuten rijden vanaf San Francisco. Bloomingdale s Vlakbij Moscone vind je Bloomingdale s, een groot warenhuis en een echt Amerikaans icoon. Ideaal ook om kadootjes voor thuis te shoppen. 845 Market St. Gepersonaliseerde cap Wanneer je aan Amerikaanse souvenirs denkt, denk je ongetwijfeld aan die typische baseball caps zoals die met het opschrift NY (New York Yankees). Je kunt een dergelijke cap vaak kopen bij een officiële clubwinkel, maar vaak zijn cap winkels die caps van alle teams verkopen veel leuker. Op de looproute tussen de Oracle OpenWorld locaties, het Marriott Hotel en het Hilton, ligt de winkel Lids. Deze winkel biedt vele varianten baseball, football en basketball caps. Maar er is ook een naai-machine in de winkel die voor een meerprijs van $10 je eigen stiksel aanbrengt aan de voor, zij of achterkant. Houd er wel rekening mee dat je even moet wachten voordat het klaar is. Maak de blits door iemand van het thuisfront te verrassen met een gepersonaliseerde cap!

31 ...VOOR CULTUUR MOMA San Francisco Museum of Modern Art Een bezoek aan MOMA is een must! Aan de muren vind je een uitgebreide collectie schilderijen, mediakunst, fotografie, architectuur, design en beeldhouwkunst. Het gebouw alleen al is een kunstwerk. Wanneer je genoeg kunst hebt gezien, kun je jezelf verwennen met een kop koffie op het dakterras en een geschenk voor het thuisfront uitzoeken in de museum cadeauwinkel. Adres: 151 3rd St Computer History Museum Enorm mooi museum met de hele (korte) historie van computers. Oracle goodies uit de begintijd en een jonge Larry Ellison zitten ook in de collectie. Er is ook een goed café voor een lunch. Website: Tegenover dit museum bevindt zich de Google Campus. Officieel mag je niet op de beroemde Campus van Google fietsen, maar je kunt het natuurlijk altijd even proberen! Musea Er zijn vele musea in San Francisco. Het Young en het Legion of Honor in het Golden Gate park zijn echte aanraders Sequoias Sequoias zijn de hoogste bomen ter wereld. In California hoef je er niet ver voor te reizen: Over de Golden Gate is het een klein stukje naar Muir Woods, kijk je ogen uit. Maar pas op voor een stijve nek.

32 California State Route 1 De mooiste zeegezichten zie je op de kustroute van San Francisco naar Los Angeles, Route 1. Je komt vanzelf in slaperige sea-side resorts als Pescadero en Half Moon Bay. Onderweg kun je overal de lekkerste aardbeien ter wereld kopen. Larry s Mansion Als je er toch bent, rij dan eens lang Larry s Mansion: Mountain Home Rd, Woodside, CA Het huis staat in een geweldige omgeving om rond te toeren. Plaatsen als La Honda en Woodside geven je een heel ander beeld van Silicon Valley. Hier wonen alle software miljonairs. Deze plaatsen zijn ook goed te bereiken vanaf Route 1. Onze bronnen: Veel tips hebben we zelf door de jaren heen verzameld. Maar er bestaan ook blogs van OOW-bezoekers waar we wat tips uit hebben geleend. Lees ze hier: en

33 Welke AMIS-ers ga je tegenkomen dit jaar? Paul Uijtewaal CEO Robert van Mölken Senior Oracle SOA/ Java Specialist Lucas Jellema CTO Paco van der Linden Senior Development Consultant Lykle Thijssen Senior Development Consultant Maarten Smeets Senior Development Consultant Eugène van der Voort, Principal Consultant Jaap Poot Senior Oracle DBA

34 Een greep uit de OOW sessies gegeven door Benelux sprekers Lucas Jellema en andere ACE(D)s Sessie titel EOUC Database ACES Share Their Favorite Database Things Datum en tijd Part 1 [UGF2630] 18 september Part 2 [UGF2632] 18 september Plaats: Moscone South 102 Lucas Jellema, CTO, AMIS Paco van der Linden, Principal Consultant, AMIS Sessie titel Database-Centric APIs on the Cloud Using PL/SQL and Node.js [CON3153] Datum en tijd 22 september Plaats Park Central Concordia Lucas Jellema, CTO, AMIS Wilfred van der Deijl, Consultant / Contractor, The Future Group Lonneke Dikmans, Managing Partner, eproseed Europe s.a. Sessie titel Soaring Through the Clouds: Live Demo on Integrating 10 Oracle PaaS Services [CON3031] Datum en tijd 20 september Plaats Moscone South 306 Maarten Smeets, Senior SOA Consultant, AMIS Services B.V. Sessie titel Oracle Application Container Cloud: Back-End Integration Using Node.js [CON1283] Datum en tijd 20 september Plaats Marriott Marquis Salon 4/5/6 Robert van Mölken, Senior Integration Specialist, AMIS Sessie titel Top Tips for Mastering Oracle SOA Cloud Service [UGF1450] Datum en tijd 18 september Plaats Moscone South 306

35 Alex Nuijten, Director, allapex Sessie titel Structuring an Oracle Application Express Application [UGF6156] Datum en tijd 18 september Plaats Moscone South 304 Leon Smiers, Systems Architect, Capgemini N.V Jeroen Van Essen, Fmw consultant, Capgemini N.V Remco Stolp, Managing Consultant, Capgemini N.V Sessie titel Oracle Service Cloud and Oracle Platform as a Service: Best Practices in a Hybrid Environment [CON3056] Datum en tijd 19 september Plaats Moscone West 2007 Ronald van Luttikhuizen, Managing Partner, Eproseed Netherlands B.V Luc Bors, Technical Director, eproseed Europe s.a. Sessie titel Oracle Mobile Cloud Service: How to Mobile Enable a Public Transport Company [CAS4111] Datum en tijd 19 september Plaats Moscone West 3000 Steven Davelaar, Consulting Solution Atchitect, Oracle Anil Ranka, Oracle Srini Indla, Director of Product Management, Mobile Platform, Oracle Sessie titel Building Effective Offline Mobile Applications with Oracle Mobile [CON6782] Datum en tijd 22 september Plaats Moscone West 2016 Jan Karremans, Director Operations, portrix.net GmbH Sessie titel When Your Database Server Crashes [UGF1248] Datum en tijd 18 september Plaats Moscone South 306

36 Roel Hartman, Director, APEX Consulting Sessie titel Make Oracle Application Express Applications Fly Using Oracle JavaScript Extension Toolkit [UGF1149] Datum en tijd 18 september Plaats Moscone South 306 Toon Koppelaars, Consulting Member of Technical Staff, Real World Performance Group, Oracle John Clarke, Software Development Director, Real World Performance, Oracle Andrew Holdsworth, V.P. Real World Performance, Oracle Sessie titel Layered Software Architectures and Performance in the Real World [CON6460] Datum en tijd 19 september Plaats Moscone South 302 Jacco Landlust, Architect, ING Brett Curtis, Systems administrator principal I, IT Platform Services, idexx Frances Zhao-Perez, Director of Product Management, Oracle Sessie titel Building an Oracle WebLogic, SOA, Service Bus Cloud in Your Data Center [CON6983] Datum en tijd 22 september Plaats Marriott Marquis Salon 13

37 Een greep uit de Javaone sessies gegeven door Benelux sprekers Bert Ertman, Fellow, Luminis Sessie titel Microservices for Mortals [CON6467] Datum en tijd 22 september Plaats Parc 55 Powell I/II Datum en tijd 21 september Plaats Parc 55 Cyril Magnin II/III Sander Mak, Senior Software Engineer, Luminis Technologies Paul Bakker, Programmer / Developer, Luminis Technologies Sessie titel Migrating to Java 9 Modules [CON1956] Datum en tijd 22 september Plaats Hilton Continental Ballroom 5 Bert Jan Schrijver, Software craftsman, JPoint Sessie titel Pipeline as Code: Building Continuous Delivery Pipelines with Jenkins 2.0 [CON2117] Datum en tijd 20 september Plaats Hilton Yosemite A/B/C Bert Jan Schrijver, Software craftsman, JPoint Sessie titel The DevOps Disaster: 15 Ways to Fail at DevOps [CON1240] Datum en tijd 21 september Plaats Parc 55 Embarcadero

38 Mis het niet! Oracle OpenWorld Review bijeenkomst 13 oktober Natuurlijk delen we onze nieuwtjes, inzichten en ervaringen graag met je. Wat waren de thema s, wat zijn de trends? Kom op 13 oktober naar onze Oracle OpenWorld Review en je hoort het allemaal. Inschrijven kan al. Highlights Oracle OpenWorld 2016 Als sluitstuk van Oracle OpenWorld 2016 brengt AMIS een document uit met daarin de highlights van Oracle OpenWorld op een rijtje. Een handzaam document waarin de Oracle-specialisten van AMIS al hun kennis en ervaring rondom Oracle OpenWorld 2016 bundelen. Stof tot nadenken en kennis om in te grasduinen. Wil jij een exemplaar ontvangen? Stuur dan een met daarin je naam en adres naar

39 AMIS is dé kennisleider in Nederland voor Oracle en Java technologie. Wij helpen u met technische innovaties en het realiseren van een betrouwbare Oracle infrastructuur. amis.nl

Friends of Oracle and Java. Oracle OpenWorld 2015. Insider tips

Friends of Oracle and Java. Oracle OpenWorld 2015. Insider tips Friends of Oracle and Java Insider tips Oracle OpenWorld 2015 Insider tips INHOUDSOPGAVE TIPS & TRICKS Getting there and around EVENEMENTEN SOCIAL EVENTS Handige weetjes De leukste adressen Welke AMIS-ers

Nadere informatie

Friends of Oracle and Java. Insider tips. Oracle OpenWorld 2014. Insider tips

Friends of Oracle and Java. Insider tips. Oracle OpenWorld 2014. Insider tips Friends of Oracle and Java Insider tips Oracle OpenWorld 2014 Insider tips San Francisco San Francisco is de city of love. Iedereen is er vriendelijk en geeft je het gevoel dat je elkaar al jaren kent.

Nadere informatie

De exclusieve New York City inspiratietour

De exclusieve New York City inspiratietour De exclusieve New York City inspiratietour Na de succesvolle inspiratietours in Madrid, Dublin, Boedapest en Athene is het tijd om de oversteek te maken naar de Big Apple. In samenwerking met het Heineken

Nadere informatie

New York. Summer Class New York 2013. Info New York Transport Hotels Excursies. Nele Degryse Product Manager Noord-Amerika

New York. Summer Class New York 2013. Info New York Transport Hotels Excursies. Nele Degryse Product Manager Noord-Amerika New York Summer Class New York 2013 Info New York Transport Hotels Excursies Nele Degryse Product Manager Noord-Amerika New York Beste reisperiode 1. Prijzen - Goedkoopste periode: jan februari / maart

Nadere informatie

Californië. 11 februari - 22 februari

Californië. 11 februari - 22 februari Californië 11 februari - 22 februari 12-daagse rondreis Californië Californië is een van de belangrijkste landbouwgebieden van Amerika. Door het gunstige klimaat worden hier veel verschillende gewassen

Nadere informatie

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014 LERAREN HANDBOEK 1e Editie, 2014 1. Je eerste Workshop Om te beginnen In dit Leraren Handboek vind je een paar tips en tricks die je kunnen helpen bij het voorbereiden van je workshop. Als je nog nooit

Nadere informatie

At the train station. Treinstation. Situation 1. Begroet de persoon. Koop een enkele reis naar London.

At the train station. Treinstation. Situation 1. Begroet de persoon. Koop een enkele reis naar London. Treinstation At the train station Situation 1 Begroet de persoon. Koop een enkele reis naar London. Vraag hoe laat en van welk perron de eerst volgende trein vertrekt. Vraag hoe lang de reis ongeveer zal

Nadere informatie

utravel Quick Start Guide

utravel Quick Start Guide Quick Start Guide Met utravel ben je altijd zorgeloos onderweg! Met de nieuwe all-in-one travel app van UNIGLOBE beheer je al je vluchten en reservaties makkelijk op 1 scherm. utravel biedt reizigers op

Nadere informatie

Dubai on a budget, Yes you can! De tips van Reisblog Reischick

Dubai on a budget, Yes you can! De tips van Reisblog Reischick Dubai on a budget De afgelopen weken heb ik veel taglijstjes ingevuld, zodat jullie mij een beetje leren kennen als blogster en wat ik heel leuk vind, deze taglijsten zijn ook veel meer gelezen dan dat

Nadere informatie

Test wat je nog weet over lesson A. Trek lijnen tussen zinnen die bij elkaar horen.

Test wat je nog weet over lesson A. Trek lijnen tussen zinnen die bij elkaar horen. 1 Test yourself Test wat je nog weet over lesson A. Trek lijnen tussen zinnen die bij elkaar horen. 1 De eerste regel van het refrein van de song. Let s meet at the station. 2 Je vraagt naar een plek om

Nadere informatie

New York City. De stad heeft naast oneindig veel winkels en uitgaansgelegenheden talloze culturele bezienswaardigheden.

New York City. De stad heeft naast oneindig veel winkels en uitgaansgelegenheden talloze culturele bezienswaardigheden. NEW YORK CITY New York City New York is de nummer één stedentrip ter wereld. Jong of oud, voor iedereen is er altijd wel iets te beleven in the city that never sleeps. De stad heeft naast oneindig veel

Nadere informatie

NEW YORK C H R I S T M A S

NEW YORK C H R I S T M A S CHRISTMAS NEW YORK U L T I M A T E C H R I S T M A S G U I D E I N N E W Y O R K NEW YORK U L T I M A T E C H R I S T M A S C H R I S T M A S G U I D E I N N E W Y O R K I C E S K A T I N G M A R K E T

Nadere informatie

Week 1. Donderdag 14 juli Vandaag staat er een uitstapje voor je geboekt naar Aqualand Playa del Delftse hout.

Week 1. Donderdag 14 juli Vandaag staat er een uitstapje voor je geboekt naar Aqualand Playa del Delftse hout. HOERA, het is eindelijk zomervakantie, heerlijk 6 weken vrij! Deze zomervakantie verandert onze BSO in All inclusief resort t Palet. Een heerlijke plek om jouw vakantie door te brengen! Zo kan je genieten

Nadere informatie

Wil jij de wereld verkennen? Laat je inspireren door verschillende retailconcepten in negen verschillende wereldsteden.

Wil jij de wereld verkennen? Laat je inspireren door verschillende retailconcepten in negen verschillende wereldsteden. RETAIL TOURS Wil jij de wereld verkennen? Laat je inspireren door verschillende retailconcepten in negen verschillende wereldsteden. +31(0)33 245 46 37 Printerweg 22 Amersfoort info@qanda.nl Q&A is de

Nadere informatie

7 Reistips Voor Een HSP-er

7 Reistips Voor Een HSP-er 7 Reistips Voor Een HSP-er Ben jij een hooggevoelig persoon en wil je graag reizen? Maar zorgt je HSP er voor dat je hier erg tegenop ziet? Met deze 7 Reistips willen we je helpen om je reis leuker en

Nadere informatie

MENTS. New York. Door de ogen van Lady Liberty

MENTS. New York. Door de ogen van Lady Liberty M & MORE MENTS New York Door de ogen van Lady Liberty Groepsreis van 19 tot 24 augustus Nederlandstalige begeleiding vanuit Brussel Aanvullende Nederlandstalige gidsen ter plaatse M & MENTS MORE PROGRAMMA

Nadere informatie

Danique & Laurens' guide to New York City

Danique & Laurens' guide to New York City Danique & Laurens' guide to New York City In de boekjes vinden jullie natuurlijk allerlei leuke dingen om in New York te doen: Naar Central Park, het MOMA museum, shoppen op 5th Avenue, het uitzicht bewonderen

Nadere informatie

de meest exclusieve manier van reizen

de meest exclusieve manier van reizen de meest exclusieve manier van reizen VIP service op Amsterdam Airport Schiphol Schiphol VIP service biedt u de meest exclusieve manier van reizen via onze luchthaven. We garanderen u privacy, rust en

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie oktober t/m 12 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie oktober t/m 12 oktober Bootvakantie 2018 7 oktober t/m 12 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

ROUTEBESCHRIJVING CAMPERTOCHT DOOR USA, 20-04 t/m 11-05-2008 DAG BESTEMMING BIJZONDERHEDEN ROUTE + AFSTAND ALTERNA- TIEVEN

ROUTEBESCHRIJVING CAMPERTOCHT DOOR USA, 20-04 t/m 11-05-2008 DAG BESTEMMING BIJZONDERHEDEN ROUTE + AFSTAND ALTERNA- TIEVEN 20/4 21/4 22/4 Vlucht naar LA met KLM in Boeing 747-400 Ophalen camper, rijden naar libu Beach RV Park Universal Studios, KOA Pomona Vertrek 20-04 om 13:30 uur. Vlucht KL601 (stoelen 24A, 24B, 25A en 25B).

Nadere informatie

Informatieboekje: NEIGHBOUR TOES

Informatieboekje: NEIGHBOUR TOES Informatieboekje: NEIGHBOUR TOES 1 WIE GAAN ER MEE Er gaan jongeren en begeleiders mee van t Volbert en daarnaast van 3 andere groepen uit andere landen. Alle begeleiders zijn er voor alle jongeren. Je

Nadere informatie

DAG 1 vrijdag

DAG 1 vrijdag The IJmuiden Newcastle ferry DAG 1 vrijdag 09-09-2011 420km Vertrek uit IJmuiden om 17:00 uur. Op de ferry hebben we een luxe cabines met zeezicht gereserveerd, maar je kunt natuurlijk ook eerst lekker

Nadere informatie

Sponsorbrochure. T:

Sponsorbrochure.  T: Sponsorbrochure info@curacaoculinair.com www.curacaoculinair.com T: +599 9521 8956 GEACHTE FIJNPROEVER, Anouk de Raaf Het eerste weekend van april in 2018 vindt Curaçao Culinair voor de derde keer plaats.

Nadere informatie

Kunstlokaal. Kunstlokaal

Kunstlokaal. Kunstlokaal Lunchen in Kunstlokaal Maastricht bij In april ging ik een weekendje naar Maastricht en tijdens ons weekendje weg gingen wij verrassend lunchen bij Kunstlokaal. Leuk! Lunchen tussen de kunst bij een galerie,

Nadere informatie

OPMERKINGEN 7. De reissom/dollarkoers: 1. Reis met KLM/luchthavenbelastingen: 8. Kosten ter plaatse: 2. Vlucht/vroeg vertrek/hotel op 29/10?

OPMERKINGEN 7. De reissom/dollarkoers: 1. Reis met KLM/luchthavenbelastingen: 8. Kosten ter plaatse: 2. Vlucht/vroeg vertrek/hotel op 29/10? SAN FRANCISCO 8-daagse reis 30 oktober t/m 6 november 2015 [VOORLOPIG] PROGRAMMA en REISSCHEMA [zie Opmerking 2] zie voor details www.goudenengel.nl SAN FRANCISCO [574] 30 oktober t/m 6 novemeber 2015

Nadere informatie

Met Travel Builders naar een betere klantreis. Geen dikke map. Stuur uw klanten op reis met een App! Nieuwe kansen

Met Travel Builders naar een betere klantreis. Geen dikke map. Stuur uw klanten op reis met een App! Nieuwe kansen Met Travel Builders naar een betere klantreis Geen dikke map. Stuur uw klanten op reis met een App! Travel Builders neemt reisorganisaties mee op reis. Naast de prachtige reizen die u als reisorganisatie

Nadere informatie

Top vijf Den Haag Hofkwartier lekker eten tips

Top vijf Den Haag Hofkwartier lekker eten tips Top vijf Den Haag Hofkwartier lekker eten tips De laatste tijd ga ik heel graag naar Den Haag geen idee, waarom ik er zo lang niet meer geweest ben. Vroeger, ja vroeger kwam ik er echt veel. Toen woonde

Nadere informatie

business Sed Smakelijk en zakelijk ineen Samen eten en drinken, een culinaire parel in s Gravenmoer! Zakelijk ontmoeten en smakelijk genieten

business Sed Smakelijk en zakelijk ineen Samen eten en drinken, een culinaire parel in s Gravenmoer! Zakelijk ontmoeten en smakelijk genieten Sed Inclusief Businessvoordeel business Samen eten en drinken in een zakelijke setting www.samenetenendrinken.nl Samen eten en drinken, een culinaire parel in s Gravenmoer! Reserveer nu onze Business Lunch

Nadere informatie

Maritim Hotel Galatzo Mallorca getest

Maritim Hotel Galatzo Mallorca getest Maritim Hotel Mallorca getest Galatzo Mallorca is voor mij best wel bekend moet ik eerlijk toegeven, daarom keek ik ook heel erg uit naar mijn tripje naar Mallorca in april dit jaar. Even een aantal dagen

Nadere informatie

P3 EVENTS POP- & CULTUURPODIUM P3. N.B. Tussentijdse prijswijzigingen voorbehouden Alle bedragen zijn excl. BTW tenzij anders vermeld

P3 EVENTS POP- & CULTUURPODIUM P3. N.B. Tussentijdse prijswijzigingen voorbehouden Alle bedragen zijn excl. BTW tenzij anders vermeld P3 EVENTS POP- & CULTUURPODIUM P3 N.B. Tussentijdse prijswijzigingen voorbehouden Alle bedragen zijn excl. BTW tenzij anders vermeld P3 VERHUURINFORMATIE Pop- en Cultuurpodium P3 is buiten de reguliere

Nadere informatie

FOTOGRAFEREN TIJDENS GLOW IN EINDHOVEN

FOTOGRAFEREN TIJDENS GLOW IN EINDHOVEN FOTOGRAFEREN TIJDENS GLOW IN EINDHOVEN GLOW in Eindhoven GLOW is een jaarlijks, terugkerend lichtspektakel in het centrum van Eindhoven. Er zijn inmiddels ruim 10 edities georganiseerd en jaarlijks komen

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

Project: Duurzaamheid

Project: Duurzaamheid : Project Wat is duurzaamheid? Vanuit dit project gaan we kijken naar wat duurzaamheid is. Het klinkt eigenlijk best wel sjiek! Het klinkt als iets dat heel lang mee gaat. Maar wat is duurzaamheid nu eigenlijk?

Nadere informatie

Londen 2015 7 Sept 10 Sept

Londen 2015 7 Sept 10 Sept Londen 2015 7 Sept 10 Sept Hotel Gegevens 144-152 Walworth Rd, London SE17 1JL, Verenigd Koninkrijk +44 20 7703 8000 What do you need? -geldig paspoort of identiteitsbewijs -tas of koffer -niet te veel

Nadere informatie

5x Kidsproof restaurant tips in Maastricht

5x Kidsproof restaurant tips in Maastricht 5x Kidsproof restaurant tips in Maastricht Vorige week ging ik samen met Eric en Florian twee daagjes naar Maastricht. Heerlijk, echt één van mijn favoriete steden in Nederland, om de één of andere reden

Nadere informatie

Californië 9 februari - 19 februari

Californië 9 februari - 19 februari Californië 9 februari - 19 februari Route 2 van 7 Programma Vrijdag 9 februari 2018 Vlucht vanaf Brussel naar San Francisco en aankomst in de stad. Vanavond is diner in San Francisco op eigen gelegenheid.

Nadere informatie

2015 Studiereis New York

2015 Studiereis New York Van 14 t/m 18 april 2015 bracht de Stichting Hoogbouw een studiebezoek aan New York. In deze nieuwsbrief het reisverslag van deze bijzondere, leerzame en gezellige reis naar the Big Apple. Op dinsdag 14

Nadere informatie

Whistler vanuit de kabelbaan

Whistler vanuit de kabelbaan Hallo Allemaal, Wij zijn al weer drie weken thuis. Onze reis naar Canada en de VS was geslaagd. In de 46 dagen hebben wij maar vier dagen regen gehad en dan was het meestal buien. Canada is een mooi land

Nadere informatie

ROUTE BPC. Maak kennis met onze locaties.!

ROUTE BPC. Maak kennis met onze locaties.! ROUTE BPC Maak kennis met onze locaties.! WE STELLEN ONS GRAAG EVEN VOOR. Volg me.. BUITENPOORT CATERING Al bijna 35 jaar vormen we met ons team een hechte familie en zijn we volledig op elkaar ingespeeld.

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN HET MSK

MIJN BEZOEK AAN HET MSK MIJN BEZOEK AAN HET MSK WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar het MSK. Dit is het Museum voor Schone Kunsten in Gent. In dit museum kan ik veel kunstwerken zien. Deze bundel legt me uit wat

Nadere informatie

Uw Event. Volop interactie met het publiek!

Uw Event. Volop interactie met het publiek! Uw Event Volop interactie met het publiek! Betrek uw publiek Bij Sendsteps geloven we dat uw publiek van grote invloed is op het slagen van uw event. Naast de sprekers op het podium, voegt ook het publiek

Nadere informatie

De inspiratietour naar Dublin

De inspiratietour naar Dublin De inspiratietour naar Dublin Dublin is als Ierse hoofdstad een centrum van kunst, cultuur en entertainment, met een rijke, gastvrije sfeer en een meeslepende geschiedenis. Het is een fijne stad om in

Nadere informatie

GEEF JE TEAMSPIRIT EEN CREATIEVE

GEEF JE TEAMSPIRIT EEN CREATIEVE VOOR het LEUKSTE e j t i u m tea WAT DOET EEN CREATIEF UITJE MET JOUW BEDRIJF? dan waar je op dat moment mee bezig bent. Dus ook niet aan die lastige casus. Paintbar GEEF JE TEAMSPIRIT EEN CREATIEVE A!

Nadere informatie

! Vraag vrijblijvend een op maat gesneden offerte aan!

! Vraag vrijblijvend een op maat gesneden offerte aan! Prijzen vanaf 260,- 7 dagen inclusief ontbijt exclusief vlucht *laagseizoen Brochure 2014 Costa Blanca, dé bestemming om te genieten van een geweldige fietsvakantie Vraag vrijblijvend een op maat gesneden

Nadere informatie

VMWORLD 2011 US WRAP

VMWORLD 2011 US WRAP VMWORLD 2011 US WRAP UP VIKTOR VAN DEN BERG MARCEL VAN OS WELKOM ELKOM & A & AGENDA Viktor van den Berg, Dutch VMUG Leader Marcel van Os, Senior Technical Trainer @ XTG Agenda VMUG Update (Viktor) VMware

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

Wat leuk dat jullie met ons op vakantie willen gaan! Wij hebben jullie wensen doorgenomen om te kijken we voor jullie kunnen betekenen deze zomer.

Wat leuk dat jullie met ons op vakantie willen gaan! Wij hebben jullie wensen doorgenomen om te kijken we voor jullie kunnen betekenen deze zomer. Lies Smit Rugstreeppad 67 2441JD Nieuwveen t.a.v. jongeren vakantie Sevilla Albufeira Amsterdam, 23 november 2016 Beste Lies, Sonja, Angela en Diana, Wat leuk dat jullie met ons op vakantie willen gaan!

Nadere informatie

Rome Begeleiders: dhr. J. van Herk mevr. M. Koning

Rome Begeleiders: dhr. J. van Herk mevr. M. Koning Rome 2019 Begeleiders: dhr. J. van Herk mevr. M. Koning Heenreis In de nacht van vrijdag 30 op zaterdag 31 augustus vertrekken we om 02:00 uur ( s nachts!) van school. We gaan met de bus naar Amsterdam

Nadere informatie

Wijnspijs wandeling culinair verslag

Wijnspijs wandeling culinair verslag Wijnspijs wandeling culinair verslag Breda Onlangs heb je er al over kunnen lezen, mijn tips voor een culinaire zondagmiddag. Eigenlijk zijn het Wijnspijs Wandelingen, stadswandelingen waarbij je gezellig

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie oktober t/m 13 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie oktober t/m 13 oktober Bootvakantie 2017 8 oktober t/m 13 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

Gezond thema: DE HUISARTS

Gezond thema: DE HUISARTS Gezond thema: DE HUISARTS 1. Wat gaan we doen? Praten over de huisarts en wat de huisarts doet. Nieuwe woorden leren over de huisarts. Het gesprek met de huisarts oefenen. 2. Wat vind ik van? Als je een-op-een

Nadere informatie

Vergaderingen & Evenementen

Vergaderingen & Evenementen Vergaderingen & Evenementen Als u hulp nodig heeft bij het organiseren van uw evenement of graag meer informatie wilt, twijfel alstublieft niet om contact met ons op te nemen. Cluster Conference and Events

Nadere informatie

Vakantie 2018, zondag 02 september donderdag 20 september 2016

Vakantie 2018, zondag 02 september donderdag 20 september 2016 1 Vakantie 2018, zondag 02 september donderdag 20 september 2016 Route: Dag Datum Van Naar Afstand Reistijd zondag 2-9-2018 AMS SFO dinsdag 4-9-2018 San Francisco, CA Merced, CA 209 k 02:15 woensdag 5-9-2018

Nadere informatie

ZwangerRetreat. Voel je vitaal bij ROOTZ! 30 en 31 maart Vitale groet, Mirjam Dreijer & Monique Goemans

ZwangerRetreat. Voel je vitaal bij ROOTZ! 30 en 31 maart Vitale groet, Mirjam Dreijer & Monique Goemans ZwangerRetreat 30 en 31 maart 2019 Tijd voor jezelf! De kleine in je buik, je voorbereiden op jouw bevalling. Ontspannen en de zinnen verwennen. Gezond & biologisch eten. Vragen kunnen stellen, vol inspiratie

Nadere informatie

PROGRAMMA SEPTEMBER 2017

PROGRAMMA SEPTEMBER 2017 PROGRAMMA SEPTEMBER 2017 September: herfstmaand ook wel fruitmaand genoemd. De dagen worden weer korter en s-nachts wordt het weer frisser. Vaak biedt september ons nog een heerlijke nazomer. Daar gaan

Nadere informatie

restaurant la tasca Open: maandag t/m zaterdag Keuken open: 18:00-22:00 Voor groep reserveringen kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

restaurant la tasca Open: maandag t/m zaterdag Keuken open: 18:00-22:00 Voor groep reserveringen kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. 1 Restaurant La Tasca Aan één van de mooiste grachten van Delft, de Voldersgracht, vindt u Restaurant La Tasca. Al sinds de opening in 1998 staan Robin en Bert hier in de keuken om met veel liefde, zorg

Nadere informatie

PSV REIZEN. Programma business club leden PSV Athene woensdag 5 november vrijdag 7 november 2014

PSV REIZEN. Programma business club leden PSV Athene woensdag 5 november vrijdag 7 november 2014 PSV REIZEN Programma business club leden PSV Athene woensdag 5 november vrijdag 7 november 2014 Dag 1: woensdag 5 november 2014 08:00 uur Inchecken voor uw vlucht naar Athene op Eindhoven Airport Voor

Nadere informatie

De voordelen van hardlopen

De voordelen van hardlopen Hardloop tips De voordelen van hardlopen Zodra het buiten lekker weer wordt zie je overal om je heen mensen in hun hardloopschoenen springen. Op een mooie lenteof zomerdag is het heerlijk om na het werk

Nadere informatie

11- daagse studierondreis door Amerika

11- daagse studierondreis door Amerika 11- daagse studierondreis door Amerika Van San Francisco via Death Valley, Grand Canyon naar Las Vegas 8-18 februari 2014 Met onderweg bezoek aan o.a.: World Ag Expo, grote landbouwbeurs in Tulare Boerderijen

Nadere informatie

Informatieve notitie BloodyNightCon Europe 2016

Informatieve notitie BloodyNightCon Europe 2016 Informatieve notitie BloodyNightCon Europe 2016 BloodyNightCon Europe de vierde editie zal plaatsvinden in het weekend van 14 en 15 mei 2016 in The Egg in Brussel. Dit is een fantastische en grote plaats

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Programmaboekje Talenreis Engeland 2015 12 t/m 16 oktober

Programmaboekje Talenreis Engeland 2015 12 t/m 16 oktober Programmaboekje Talenreis Engeland 2015 12 t/m 16 oktober Dit boekje is van: 1 Beste leerlingen, Voor jullie ligt het programmaboekje van de Talenreis (Engeland). Dit boekje met het gehele programma van

Nadere informatie

Een retour Rotterdam

Een retour Rotterdam 71 71 HOOFDSTUK 5 Een retour Rotterdam WOORDEN 1 Wat hoort bij elkaar? 1 zebrapad a pinnen 2 auto b binnengaan 3 automaat c oversteken 4 ingang d parkeren 2 Kies uit: tram vertraging door de week strippenkaart

Nadere informatie

Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018

Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018 1 Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018 Dag 1 Aankomst op Kilimanjaro International Airport. Wij halen jullie op van het vliegveld en brengen jullie naar Arusha Villa. Hier ontvangen we jullie met een

Nadere informatie

5 stappen DESIGN SPRINT 5 STAPPEN. Design Sprint. Maak betere producten, sneller!

5 stappen DESIGN SPRINT 5 STAPPEN. Design Sprint. Maak betere producten, sneller! 5 stappen DESIGN SPRINT 5 STAPPEN Design Sprint Maak betere producten, sneller! Maak het verschil Hey! In dit e-boek zul je gaan ontdekken wat in mijn optiek de meest effectieve design werkwijze is van

Nadere informatie

Programmaboekje. Talenreis Engeland t/m 14 oktober. Dit boekje is van:

Programmaboekje. Talenreis Engeland t/m 14 oktober. Dit boekje is van: Programmaboekje Talenreis Engeland 2016 11 t/m 14 oktober Dit boekje is van: Beste leerlingen, Voor jullie ligt het programmaboekje van de Talenreis. Dit boekje met het gehele programma van activiteiten

Nadere informatie

Heineken Vriendenzoeker You ll never dance alone

Heineken Vriendenzoeker You ll never dance alone Heineken Vriendenzoeker You ll never dance alone Web 3.0 Welcome to Web 3.0 Veel mensen zijn zich onderhand bewust van het web 2.0 fenomeen en weten dat ze persoonlijke gegevens kunnen plaatsen op een

Nadere informatie

Programma uitwisseling Lycée La Trinité & Gymnasium Haganum. Béziers 20 t/m 25 mei 2012

Programma uitwisseling Lycée La Trinité & Gymnasium Haganum. Béziers 20 t/m 25 mei 2012 Programma uitwisseling Lycée La Trinité & Gymnasium Haganum Béziers 20 t/m 25 mei 2012 Zondag 20 mei 2012 Maandag 21 mei 2012 Dinsdag 22 mei 2012 7.30u Verzamelen voor Vertrekhal 2 Schiphol. Wees op tijd!

Nadere informatie

Informatie over de week

Informatie over de week Jeugdvakantiewerk Loon op Zand Programmaboekje 2018 Informatie over de week Wat leuk dat je je hebt aangemeld voor Jeugdvakantiewerk dit jaar! Jeugdvakantiewerk vindt dit jaar plaats van maandag 13 augustus

Nadere informatie

Van 15 t/m 18 mei is de jaarlijkse avondvierdaagse. Wij wensen iedereen die meedoet veel succes! Hopelijk werkt het weer ook een beetje mee.

Van 15 t/m 18 mei is de jaarlijkse avondvierdaagse. Wij wensen iedereen die meedoet veel succes! Hopelijk werkt het weer ook een beetje mee. Avondvierdaagse 40e Avond4daagse Roosendaal... 1 Het schoolverlaterskamp 16 t/m 19 mei... 1 Schoolatletiek finale 20 mei... 2 Let op: 24 mei studiedag... 2 Feestweek sprookjes 6 t/m 9 juni... 2 Nieuws

Nadere informatie

Barcelonareis Rijswijks Lyceum 2017 Klas 4H, 4V en 5V

Barcelonareis Rijswijks Lyceum 2017 Klas 4H, 4V en 5V Barcelonareis Rijswijks Lyceum 2017 Klas 4H, 4V en 5V - Wanneer: Maandag 13 maart t/m zondag 19 maart - Bestemming: Santa Susanna/ Barcelona - Inclusief: Transfer per luxe touringcar, ontbijt, excursies

Nadere informatie

H.A.N.G. PLEKKEN. Heel Aardig? Niet Geweldig! > OP BEZOEK BIJ HET NAI

H.A.N.G. PLEKKEN. Heel Aardig? Niet Geweldig! > OP BEZOEK BIJ HET NAI H.A.N.G. PLEKKEN Heel Aardig? Niet Geweldig! > OP BEZOEK BIJ HET NAI Binnenkort ga je met je klas op bezoek bij het Nederlands Architectuur instituut (NAi). Daar zal je het programma H.A.N.G. plekken volgen.

Nadere informatie

Programma voor het na-larenstein weekend in. vakantiepark t Timmerholt Gagelmaat 1 in Westerbork.

Programma voor het na-larenstein weekend in. vakantiepark t Timmerholt Gagelmaat 1 in Westerbork. Programma voor het na-larenstein weekend in vakantiepark t Timmerholt Gagelmaat 1 in Westerbork. Wij, Maarten en Roland, hebben dit programma samengesteld op basis van een aantal bezienswaardigheden die

Nadere informatie

Geachte Porsche Club Holland leden,

Geachte Porsche Club Holland leden, Geachte Porsche Club Holland leden, In ons jubileumjaar mag een mooie meerdaagse buitenlandreis natuurlijk niet ontbreken, het bestuur is dan ook bijzonder blij met het initiatief van de organisatoren.

Nadere informatie

ONTSLA JEZELF Jouw Eerste Stap Naar Werken Met Energie En Voldoening Dit rapport is geschreven voor iedereen die al lang op zoek is naar werk dat echt voldoening gaat geven en in een ideale wereld het

Nadere informatie

HET MARNIX: een sportlocatie vol mogelijkheden. MARNIXPLEIN 1, 1015 ZN AMSTERDAM Maak van uw evenement een onvergetelijke ervaring!

HET MARNIX: een sportlocatie vol mogelijkheden. MARNIXPLEIN 1, 1015 ZN AMSTERDAM Maak van uw evenement een onvergetelijke ervaring! HET MARNIX: een sportlocatie vol mogelijkheden. Het Marnix is niet alleen een inspirerende en makkelijk bereikbare locatie, ons ervaren team zorgt er ook voor dat uw relatie-evenement/ seminar/ vergadering

Nadere informatie

VIP-FORMULE.

VIP-FORMULE. VIP-FORMULE www.spagrandprix.com Loges SOLD OUT LOGES FORMULA : DE MEZZANINE LOPEND BUFFET HET PRIVÉTERRAS MET PAGODE OFFICIEEL PROGRAMMA 1 PLAATS PER 2 PERSONEN OPEN BAR (8.30-18.30) PRACHTIG UITZICHT

Nadere informatie

4 OKTOBER 2018 Jaarbeurs, Utrecht

4 OKTOBER 2018 Jaarbeurs, Utrecht 4 OKTOBER 2018 Jaarbeurs, Utrecht 4 OKTOBER 2018 JAARBEURS, UTRECHT MAKE GEOSPATIAL MATTER Make Geospatial Matter is een jaarlijks terugkerend evenement van IMAGEM. Een dag vol inspirerende lezingen, succesverhalen

Nadere informatie

Gefeliciteerd! 3. Laatste loodjes 6. Tot zover 12

Gefeliciteerd! 3. Laatste loodjes 6. Tot zover 12 Gefeliciteerd! 3 Waarom dit boek? 3 Hoe gaat dit boek jou helpen? 3 Is er nog iets dat je moet weten voordat je verder leest? 4 Laatste loodjes 6 De agenda 6 Nu jij 9 Tot zover 12 Gefeliciteerd! Als je

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

Vrije tijd. Studio58 & omgeving Activiteiten Augustus 2018

Vrije tijd. Studio58 & omgeving Activiteiten Augustus 2018 Studio58 & omgeving Activiteiten Augustus 2018 Studio 58 Beukenstraat 58 4462TT Goes 0113 228575 (als je iets wilt doorgeven vóór of tijdens eethuis of activiteit) Aanmelden voor alle activiteiten via:

Nadere informatie

Reisverslag India 2008 Deel 2.

Reisverslag India 2008 Deel 2. Reisverslag India 2008 Deel 2. Dag 22 - Zaterdag 25 oktober 2008. Zaterdag vroeg naar Bangalore gevlogen waar Hans en Gerda ons stonden op te wachten. s Middags de stad in geweest om nog e.e.a. te kopen.

Nadere informatie

Draaiboek Milaan 2012

Draaiboek Milaan 2012 Draaiboek Milaan 2012 Milaan Commissie Sanne van Wingen Myrthe Büskens Chloé Rutzerveld Joep Slagter Egbal Aslami Sjuul Bosmans Dinsdag 17 April Tijd Activiteit Benodigdheden Verantwoordelijk/opmerkingen

Nadere informatie

Vergaderbrochure 2015

Vergaderbrochure 2015 Vergaderbrochure 2015 Welkom Voor u ligt de vergaderbrochure van Paviljoen Bleijenbeek. Voor diverse gelegenheden kunt u gebruik maken van onze Martin Cuypers vergaderzaal. De Martin Cuypers vergaderzaal

Nadere informatie

Take a look at my life 42

Take a look at my life 42 Take a look at my life 42 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Berlijn Excursie, maart 2014

Berlijn Excursie, maart 2014 Hogeschool Rotterdam Communication and Multimedia Design Berlijn Excursie, 12----16 maart 2014 DesignThis! - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Nadere informatie

Take a look at my life 12

Take a look at my life 12 Take a look at my life 12 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Vergaderen met uitzicht

Vergaderen met uitzicht Vergaderen met uitzicht Vergaderen met uitzicht is een uitnodiging om uw vergadering te organiseren in unieke ruimtes met uitzicht over de stad. Onze zalen zijn compleet uitgerust en voorzien van alle

Nadere informatie

een perfect dagje uit in de culturele Hoofdstad

een perfect dagje uit in de culturele Hoofdstad een perfect dagje uit in de culturele Hoofdstad Niets is wat het lijkt Vrijdag 22 & zaterdag 23 juni 2018 Hoofdfoto M.C. Escher s Dag en Nacht the M.C. Escher Company B.V. All rights reserved. www.mcescher.com

Nadere informatie

In samenwerking met Het Spoorwegmuseum blij om jullie te mogen verwelkomen bij de Auti-Doe- Dag waar alles om de treinen draait.

In samenwerking met Het Spoorwegmuseum blij om jullie te mogen verwelkomen bij de Auti-Doe- Dag waar alles om de treinen draait. Voorbereidingskit Auti-Doe-Dag 2014 In samenwerking met Het Spoorwegmuseum blij om jullie te mogen verwelkomen bij de Auti-Doe- Dag waar alles om de treinen draait. Voor je ligt de voorbereidingskit voor

Nadere informatie

Smaakvol vergaderen bij La Place

Smaakvol vergaderen bij La Place La Place Goede bereikbaarheid, uitstekende facilitaire voorzieningen en optimale service. Dat zijn de kenmerken van La Place vergaderlocaties. La Place heeft diverse unieke locaties waar u elkaar in alle

Nadere informatie

Food, Vers & Retail Studiereis Hongkong

Food, Vers & Retail Studiereis Hongkong Food, Vers & Retail Studiereis Hongkong Inclusief bezoek aan Hofex 4 10 mei 2019 InnoBrands Media partners: Studiereis: innovatie & inspiratie Vernieuwing is essentieel voor elke bedrijfsvoering. Maar

Nadere informatie

Business Event AGENDA. 13 November 2014. Arrow ECS Houten

Business Event AGENDA. 13 November 2014. Arrow ECS Houten 13 November 2014 Business Event Arrow ECS Houten AGENDA OCHTEND Registratie en ontbijt 08:00-09:15 uur U kunt kiezen uit onderstaande sessies PRE-SALES & CONSULTANT Sessie Sessie 1 Sessie 2 NetApp - Converged

Nadere informatie

Programmaboekje. Talenreis Engeland t/m 20 oktober. Dit boekje is van:

Programmaboekje. Talenreis Engeland t/m 20 oktober. Dit boekje is van: Programmaboekje Talenreis Engeland 2017 17 t/m 20 oktober Dit boekje is van: Beste leerlingen, Belangrijke telefoonnummers Voor jullie ligt het programmaboekje van de Talenreis. Dit boekje met het gehele

Nadere informatie

Verslag fietsreis 2 Denemarken van 2 t/m 9 juli 2017

Verslag fietsreis 2 Denemarken van 2 t/m 9 juli 2017 Verslag fietsreis 2 Denemarken van 2 t/m 9 juli 2017 Keurig op tijd arriveert de bus in Tonden met hierin al de dames die in Zaltbommel zijn opgestapt. Na wisseling van de oprij-chauffeur en de koffers

Nadere informatie

Luciano en Hans. Christiaan en Richard. Jena en Arianne. Bianca en Gerrit. Danielle en Jan. Jules en Martin

Luciano en Hans. Christiaan en Richard. Jena en Arianne. Bianca en Gerrit. Danielle en Jan. Jules en Martin Luciano en Hans Christiaan en Richard Jena en Arianne Bianca en Gerrit Danielle en Jan Jules en Martin Het was vroeg.6 uur verzamelen op station Utrecht Centraal. Vandaar gingen we via Rotterdam naar Brussel.

Nadere informatie

De beste cocktails. Op elke lokatie.

De beste cocktails. Op elke lokatie. Rising Moon COCKTAILS SINCE 2005 De beste cocktails. Op elke lokatie. Beste belangstellende, Hartelijk dank voor uw interesse in Rising Moon. In deze brochure vertellen we u graag iets meer over onszelf,

Nadere informatie

VOOR DE LEUKSTE Bedrijfsuitjes

VOOR DE LEUKSTE Bedrijfsuitjes VOOR DE LEUKSTE Bedrijfsuitjes VAN CREATIVITEIT NAAR GEEF JE CREATIEVE TEAMSPIRIT EEN boost! PRODUCTIVITEIT Wil jij je collega s ook eens op een leuke manier beter leren kennen? Dan wordt het tijd dat

Nadere informatie

What happened in Vegas?

What happened in Vegas? What happened in Vegas? Donderdag 10 april 2014 Rafi Vayani / Arthur van Adrichem Agenda Introductie 3 belangrijke pijlers Transform your business Build Manage Vragen / discussie Borrel Rafi Vayani Business

Nadere informatie

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit:

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit: Inleiding Vrijdag 26 juni 2015 was het dan eindelijk zover. Met z n achten vertrokken vertrokken we van het hoofdkantoor van tendens in Arnhem naar de vakantiebestemming Koblenz in Duitsland. De vakantiegangers

Nadere informatie