Data input. Product Definitions. Product info. Underlying (basket) info. Het product rview maakt het mogelijk om

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Data input. Product Definitions. Product info. Underlying (basket) info. Het product rview maakt het mogelijk om"

Transcriptie

1 BSE CONSULTANCY Structured s Transparant voor u en uw klant Data input (basket) Het product rview maakt het mogelijk om Structured s real-time inzichtelijk te maken. Door gebruik te maken van de zeer flexibele Calculation Server module is het mogelijk om de onderliggende mandjes van Structured s door te rekenen met actuele koersen en zo het beeld op de performance aanzienlijk te verruimen. BSE CONSULTANCY s-gravenweg LG Capelle a/d IJssel Nederland Telefoon: +31(0)

2 rview configuratie voor Structured s Data input Market rates (basket) Structured products kunnen meer inzichtelijk gemaakt worden door gedurende de looptijd alle kerngegevens te verzamelen. Deze gegevens bestaan naast de vaste definitie veelal uit koersgegevens van het product zelf, maar ook de koersgegevens van onderliggende financiële instrumenten die bepalend zijn voor de berekening van het rendement. Zijn deze gegevens eenmaal beschikbaar dan kunnen standaard berekeningen worden uitgevoerd om koersrendement uit te rekenen. Speciale per product vaak verschillende rekenregels zorgen voor het berekenen van het rendement van de onderliggende waarden. Met de verzamelde gegevens en rekenresultaten kan een uitgebreide presentatie gemaakt worden. Deze presentatie kan bestaan uit alle vaste gegevens zoals product brochures, termsheets, prospectus etc. en natuurlijk alle dynamische gegevens zoals koers kerngetallen en alle verzamelde speciale gegevens van de onderliggende waarden zoals rendement per instrument, wegingsfactoren, strikes, tussenresultaten van koerskliks, caps & floors, fixings, dynamische strikes over periode, gemiddelde resultaten en eindresultaten. Ook als het rendement van een structured product pas aan het einde van de looptijd van toepassing is kan gedurende de gehele looptijd het actuele of het tot dan toe behaalde rendement gevolgd worden. Een en ander geheel op maat voor ieder product.

3 Data input Informatie (basket) De rmatie die nodig is om Structured s inzichtelijk te maken bestaat uit de volgende categorieën: voorwaarden Een notering van de koers met een ISIN of data vendor code (Reuters RIC) Details opbouw onderliggende financiële instrumenten en rekenvoorwaarden ISIN of vendor (Reuters RIC) code voor actuele koers van onderliggende instrumenten De productvoorwaarden zijn natuurlijk bij uitgifte bekent, deze kunnen als HTML of PDF document beschikbaar gemaakt worden voor de eindgebruikers. Een korte uitleg (uittreksel van de prospectus) uit de productvoorwaarden kan behulpzaam zijn om snel de voorwaarden te doorgronden. Ook brochures en andere ondersteunende documentatie kan daar bijgevoegd worden. De uitgevende instantie zal de koers minimaal 1 maal per dag bijwerken, niet ongewoon is dat bij de uitgevende instantie een rekenmodel zorgt voor continue doorrekenen van de koers zodat marktschommelingen direct doorwerken. Structured s hebben veelal een mandje van onderliggende financiële instrumenten die bepalend zijn voor het rendement, dit in samenspel met op maat gemaakte voorwaarden. Dit maakt deze producten uniek, maar vergt ook een speciale aanpak om inzicht te verwerven. De details van deze speciale voorwaarden dienen als input gegevens om in het 2e traject het rendement te kunnen uitrekenen. Belangrijke gegevens voor het doorrekenen zijn o.a. : start datum Looptijd Strike van de individuele financiële instrumenten Weging in het mandje Valuta van notering Klik datums Caps & floors Fixing momenten Dynamische strikes over periodes Omdat een Structured vele verschijningsvormen kent zal de beschikbare rmatie van product tot product verschillen. Het is natuurlijk niet te voorzien voor producten die nog uitgevonden gaan worden hoe de benodigde rmatie verzameld en opgeslagen moet worden, maar de uiterst flexibele structuur van rview heeft tot nu toe elke aangeboden structuur succesvol kunnen verwerken. Veelal zijn de onderliggende financiële instrumenten beurs genoteerd, ze kunnen bestaan uit bijvoorbeeld aandelen en/of indices. Omdat deze instrumenten beurs genoteerd zijn kan de koers via een data vendor feed actueel gevolgd worden. De keuze van deze instrumenten is vaak niet beperkt tot onze eigen tijdzone, het kan ook een mix zijn van notering op beurzen in Europa, Amerika en Azië. Voor tijden dat een beurs niet open is zal de actuele koers vervangen worden voor de close koers om er voor te zorgen dat het rekenwerk doorgang kan vinden.

4 Data input Rekenwerk (basket) Wanneer alle benodigde on-line rmatie beschikbaar is en de statische data gestructureerd opgeslagen is in de database van rview kan met het doorrekenen van de geboden data begonnen worden. Voor de standaard berekeningen op de koers zijn de volgende methodes aanwezig: 52 weken hoog/laag Jaar hoog/laag koers Hoogste/laagste koers ooit Change, %change - week, maand, 3 maand, 6 maand en jaar periode Voor berekeningen van onderliggende mandjes en/of indices zijn de volgende methodes beschikbaar: Actuele waarde vastlegging met berekening van %rendement tov strike Caps & floors toepassen Klik moment detectie met %rendement tov strike Gemiddeld rendement over klikmomenten Koersklik gemiddelde Gewogen gemiddelde Top selectie met %rendement ten opzichte van strike Index berekening met/zonder caps & floors Fixing op high of low van koersen en strikes Deze methoden kunnen in allerlei combinaties gebruikt worden, een en ander afhankelijk van de geboden structuur van het product. Het eind resultaat van de berekening wordt opgeslagen in rview en is dan weer beschikbaar voor verder gebruik. Elk resultaat kan opgeslagen worden in de database, op deze manier kan een historie reeks opgebouwd worden van relevante gegevens zodat back-tracking mogelijk is. Deze resultaten kunnen in tabelvorm als ook grafisch worden weergegeven. Het eindresultaat kan men gebruiken om bijvoorbeeld een website voor intern gebruik te voeden met zeer gedetailleerde en actuele rmatie of een publieke website voeden met een selectie van de beschikbare rmatie. Ook kan de beschikbare rmatie hergebruikt worden in andere toepassingen binnen de organisatie zoals bijvoorbeeld portfolio of riskmanagement toepassingen. Er kunnen meerdere manieren worden toegepast om de berekeningen te starten, gedurende de dag kan bijvoorbeeld elke minuut alle gegevens worden verwerkt en deze nieuwe gegevens als de nieuwe actuele situatie worden gepresenteerd. Op deze manier zijn gedurende de gehele dag alle gegevens van het product actueel. Ook kan men een fictieve close-tijd definiëren bijvoorbeeld aan het einde van een handelsdag om zo een historische reeks op te bouwen. Zo n reeks kan weer gebruikt worden in grafieken en andere toepassingen.

5 Data input Presentatie Onderstaand een aantal plaatjes met presentaties van vaste, koersgegevens en rendement van een product. (basket) Daaronder wat presentatievoorbeelden van koers en rendement gegevens van een aantal mogelijke scenario s waarbij grafiek van een speciale index van mandje, overzicht van een mandje en twee overzichten met klik momenten waarbij een gewogen resultaat berekend wordt over klikmomenten gedurende de looptijd. De keuze wat men wil presenteren is flexibel en kan aangepast worden aan de doelgroep.

6 Techniek Techniek rview is gebaseerd op Client-Server technologie op basis van Microsoft DOTNET framework. Er zijn verschillende modules die elk separaat als service werken op een Windows server. De verschillende services communiceren op HTTP netwerk niveau, dit kan binnen 1 server maar dit kan ook verspreid worden over meerdere servers. Als regel kan een kompleet systeem werken op 1 server. De volgende modules zijn minimaal benodigd voor een configuratie met Structured s: rview SSL server (de link naar een Reuters SSL/RWS koersen datafeed) rview History & calculation server Voor presentatie is een website module benodigd De website module is state of the art en maakt gebruik van AJAX (Asynchrone JAvascript en XML), met deze technologie worden slechts delen van browser pages ververst die actualiteit hebben. Het hinderlijke zichtbaar herladen van een pagina behoort hier mee tot het verleden. De presentatie is in HTML, deze wordt gemaakt op de server door de data die in XML formaat is naar HTML te renderen via XSLT style sheets. Via gebruikersprofielen kunnen delen van de geboden rmatie afgeschermd worden. Voor de grafieken op de website zijn er twee opties: rview Grafieken server voor plaatjes in GIF formaat rview Technische Analyse JAVA applet als men meer dynamisch met historische koersen wil werken Voor export van de data zijn de volgende modules beschikbaar: rview Export server (schrijft records naar een externe database) rview FTP server (export data via FTP) rview gebruikt Microsoft SQL server als opslag medium. De gratis MSDE versie van Microsoft SQL server kan gebruikt worden om kosten te besparen op de licentie van een SQL server. Eigen database tools kunnen gebruikt worden voor beheer, backup en onderhoud of men kan gebruik maken van de meegeleverde MS- DE Manager applicatie. Voor storingsignalering wordt gebruik gemaakt van jobs op de database engine die separaat werken van de rview services, mocht er iets fout gaan dan wordt een alarm melding verstuurd.

Scriptie onderzoeksemester

Scriptie onderzoeksemester Scriptie onderzoeksemester Auteurs Opdrachtgever Hugo Zonderland esser-emmerik Document Opdrachtgever Scriptie onderzoeksemester esser-emmerik Herman Versteegt herman@esser-emmerik.nl Wouter van Emmerik

Nadere informatie

Site Management Handleiding voor Smartsite 4.5

Site Management Handleiding voor Smartsite 4.5 Site Management Handleiding voor Smartsite 4.5 Versie 2, juli 2002. 1997-2002 Smartsite Software B.V. Smartsite Dynamic Web System Disclaimer Hoewel deze handleiding met de grootste zorgvuldigheid tot

Nadere informatie

Thomas Cook Belgie. Offerte SalesEngine

Thomas Cook Belgie. Offerte SalesEngine Thomas Cook Belgie Offerte SalesEngine Ter attentie van: Christine VandenWinckel Namens SalesWorks: Marije de Jong / Léon van Deursen Datum: 13/04/2011 1. Introductie SalesWorks SalesWorks is in 2007 opgericht

Nadere informatie

OpenIMS 4.2 Content Management Server (CMS)

OpenIMS 4.2 Content Management Server (CMS) OpenIMS 4.2 Content Management Server (CMS) Inhoudsopgave 1 OpenIMS Content Management Server (CMS)... 3 2 Waarom OpenIMS Content Management Server... 4 3 Content management... 5 3.1 Beheer via webbrowser...

Nadere informatie

Turkish Airlines. Offerte SalesEngine

Turkish Airlines. Offerte SalesEngine Turkish Airlines Offerte SalesEngine Ter attentie van: Dhr. Celal Baykal Namens SalesWorks: Marije de Jong / Léon van Deursen Datum: 26/05/2011 1. Introductie SalesWorks SalesWorks is in 2007 opgericht

Nadere informatie

Software en service licenties 2012

Software en service licenties 2012 In dit document worden de EcoSys software en service licenties beschreven met bijbehorende prijzen en voorwaarden. Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW en gelden met ingang van 1 januari 2012, alle

Nadere informatie

Productinformatie Sinus

Productinformatie Sinus Productinformatie Sinus Het programma bestaat uit zes onderdelen. 1. De aandelenmonitor 2. De optiemonitor 3. De strategiemonitor Met de aandelenmonitor kunt u de actuele koersen volgen en de stijgers

Nadere informatie

OpenIMS 4.2. Technisch en Functioneel Beheer handleiding. OpenSesame ICT BV

OpenIMS 4.2. Technisch en Functioneel Beheer handleiding. OpenSesame ICT BV OpenIMS 4.2 Technisch en Functioneel Beheer handleiding OpenSesame ICT BV Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 5 1.1 Cliënt specificaties... 5 2 INTRODUCTIE OPENIMS... 6 2.1 Inloggen... 7 3 GEBRUIKERS... 8 3.1

Nadere informatie

Enabling Mobile. Een whitepaper over het ontsluiten van data en systemen voor gebruik met en door mobiele applicaties

Enabling Mobile. Een whitepaper over het ontsluiten van data en systemen voor gebruik met en door mobiele applicaties Enabling Mobile Een whitepaper over het ontsluiten van data en systemen voor gebruik met en door mobiele applicaties Door Rutger van Iperen Mobile Developer bij AMIS Services Introductie Het gebruik van

Nadere informatie

FileFrame Integratie emailcampagne management

FileFrame Integratie emailcampagne management FileFrame Integratie emailcampagne management 4orange, 2013 Hogehilweg 24 1101 CD Amsterdam Zuidoost www.4orange.nl Fileframe integratie emailcampagne management Onderdeel van campagne management Inhoud

Nadere informatie

Bent u werkzaam in de entertainmentbranche?

Bent u werkzaam in de entertainmentbranche? Bent u werkzaam in de entertainmentbranche? Dan is ArtWin professional dé oplossing! ArtWin Software is al meer dan 25 jaar de standaard software binnen veel entertainment- en evenementenbureaus. Wij ontwikkelen

Nadere informatie

INHOUD. IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172) 421411 Email: info@iq-leads.

INHOUD. IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172) 421411 Email: info@iq-leads. INHOUD INLEIDING... 3 TIP 1: DOELGROEPOVERZICHT... 4 TIP 2: WAAR KOMEN UW BEZOEKERS BINNEN?... 5 TIP 3: HOE KOMEN BEZOEKERS BINNEN?... 8 TIP 4: FILTERS... 9 TIP 5: GOAL TRACKING... 10 TIP 6: INTELLIGENCE

Nadere informatie

Eenvoud, kracht en snelheid

Eenvoud, kracht en snelheid OpenIMS Open Informatie Management Server Eenvoud, kracht en snelheid Bedrijfsproces Management Server Whitepaper Open Informatie Management Server www.openims.com OpenSesame ICT BV www.osict.com INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

EZORA ONDERNEMERSDASHBOARD

EZORA ONDERNEMERSDASHBOARD EZORA ONDERNEMERSDASHBOARD Starters handleiding voor ondernemers Datum: 08 september 2011 Ezora Limited Digital Depot, Roe Lane The Digital Hub Dublin 8 Ierland sales@ezora.com Page 1 of 24 Starters handleiding

Nadere informatie

Power BI. Selfservice BI-tools van Microsoft. ITsmart Business Intelligence Whitepapers

Power BI. Selfservice BI-tools van Microsoft. ITsmart Business Intelligence Whitepapers Power BI Selfservice BI-tools van Microsoft ITsmart Business Intelligence Whitepapers Over ITsmart ITsmart is al ruim 10 jaar gespecialiseerd in Business Intelligence-oplossingen. Business Intelligence

Nadere informatie

Webhosting Online Windows platform Gebruikershandleiding

Webhosting Online Windows platform Gebruikershandleiding Webhosting Online Windows platform Gebruikershandleiding I nho udso pg av e 1 Inleiding... 3 2 Zelfservice ICT-Diensten... 4 Toegang tot de Zelfservice ICT module... 4 Beginscherm Control Panel... 5 3

Nadere informatie

Het ontwikkelen van een cloudstrategie

Het ontwikkelen van een cloudstrategie Het ontwikkelen van een cloudstrategie Auteur: Beeld: Jaap Gorjup, Cloudarchitect bij Marviq Cloud Computing van Marviq Het ontwikkelen van een cloudstrategie 1.1 Inleiding Cloud Computing is een veelomvattend

Nadere informatie

Eenvoud, kracht en snelheid

Eenvoud, kracht en snelheid OpenIMS Open Informatie Management Server Eenvoud, kracht en snelheid Document Management Server Whitepaper Open Informatie Management Server www.openims.com OpenSesame ICT BV www.osict.com INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Technisch-, en Functioneelbeheer handleiding

Technisch-, en Functioneelbeheer handleiding OpenIMS CE Versie 4.2 Technisch-, en Functioneelbeheer handleiding OpenSesame ICT BV Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 4 1.1 Cliënt specificaties... 4 2 INTRODUCTIE OPENIMS CE... 5 2.1 Inloggen... 6 3 GEBRUIKERS...

Nadere informatie

White paper Cloud Analytics

White paper Cloud Analytics Over Pink Elephant Pink Elephant is een internationale kennisleider op het gebied van bedrijfsinnovatie en bedrijfsverandering. Met advies- en IT-dienstverlening haalt Pink Elephant het beste bij opdrachtgevers

Nadere informatie

IBM SMARTER BUILDINGS

IBM SMARTER BUILDINGS IBM SMARTER BUILDINGS IBM Tririga Integrated Workplace Management System MACS BVBA Museumstraat 8 2000 Antwerpen 0032 (0)3 237 1755 www.macs.be Smarter Buildings Vandaag de dag wordt steeds meer waarde

Nadere informatie

Online Tracking System Handleiding van Webapplicatie

Online Tracking System Handleiding van Webapplicatie Online Tracking System Handleiding van Webapplicatie Online Tracking System Handleiding van Webapplicatie Door Micpoint B.V. Het Micpoint Online Track ing System is een totaal oplossing die snel en toegangk

Nadere informatie

Powerd By WBB Design & Advies Dropshippingpagina.nl CMS IZI Services. Handleiding

Powerd By WBB Design & Advies Dropshippingpagina.nl CMS IZI Services. Handleiding Powerd By WBB Design & Advies Dropshippingpagina.nl CMS IZI Services Handleiding versie 1.8 18 oktober 2011 Inhoudsopgave 1 BEHEER UW PRODUCTEN... 4 1.1 CATEGORIEËN BEWERKEN... 4 1.2 PRODUCTEN BEWERKEN...

Nadere informatie

Webhosting Online Linux platform Gebruikershandleiding

Webhosting Online Linux platform Gebruikershandleiding Webhosting Online Linux platform Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1 Inleiding...4 2 Hosting Control Panel...5 2.1 Toegang tot Control Panel...5 2.2 Mogelijkheden Control Panel...7 3 Uw Website maken

Nadere informatie

Personnel Manager naar People Inc.

Personnel Manager naar People Inc. Personnel Manager naar People Inc. I Personnel Manager naar People Inc. Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Personnel Manager naar People Inc. 1 1.1 Personnel... Manager 1 1.2 People... Inc. 2 1.3 De upgrade...

Nadere informatie

ProduPlus. Wat is ProduPlus

ProduPlus. Wat is ProduPlus ProduPlus Wat is ProduPlus ProduPlus is een machine monitoring systeem welke ook functies heeft voor order registratie, product data beheer en preventief onderhoud. ProduPlus is ontwikkeld voor gebruik

Nadere informatie

Nieuwe BI-omgeving van ApplicationNet is waardevolle bron van informatie voor facturatie, rapportages, kostenbesparing en marketing

Nieuwe BI-omgeving van ApplicationNet is waardevolle bron van informatie voor facturatie, rapportages, kostenbesparing en marketing Nieuwe BI-omgeving van ApplicationNet is waardevolle bron van informatie voor facturatie, rapportages, kostenbesparing en marketing Organisatie Werkplek Online is de private cloud oplossing van ApplicationNet

Nadere informatie

markets.bnpparibas.nl

markets.bnpparibas.nl markets.bnpparibas.nl Boosters zijn complexe en risicovolle financiële producten en kennen geen gegarandeerde waarde of vooraf bepaalde looptijd. Aan een belegging in deze financiële producten zijn financiële

Nadere informatie

ZIEZO Remote Back-up Personal

ZIEZO Remote Back-up Personal handleiding ZIEZO Remote Back-up Personal Versie 4 1 INLEIDING... 3 1.1 SYSTEEMEISEN... 3 1.2 BELANGRIJKSTE FUNCTIES... 3 2 INSTALLATIE BACK-UP MANAGER... 4 2.1 VOLLEDIGE DATA BESCHIKBAARHEID IN 3 STAPPEN...

Nadere informatie

HANDLEIDING ANALYZER AUTO WWWWOINBOEDELINBOEDEL-

HANDLEIDING ANALYZER AUTO WWWWOINBOEDELINBOEDEL- HANDLEIDING ANALYZER AUTO WWWWOINBOEDELINBOEDEL- Maart 2014 versie 1.1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Profielenset samenstellen: Autoverzekeringen... 5 2.1. Functies van het menu... 6 2.2. Het tabblad

Nadere informatie