Bijlage(n) Uw brief van Uw kenmerk Documentnummer Landgraaf, april Verzonden op Burgerinitiatieven.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bijlage(n) Uw brief van Uw kenmerk Documentnummer Landgraaf, april Verzonden op Burgerinitiatieven."

Transcriptie

1 Aan de Raadsleden van de gemeente Landgraaf Postbus AA LANDGRAAF Bijlage(n) Uw brief van Uw kenmerk Documentnummer Landgraaf, april 2016 iiiiiiiiiiin Onderwerp Verzonden op Burgerinitiatieven. Medewerker R.M. Roos / G. Spaan Mail Afdeling Bestuurlijke en Concern Zaken / Maatschappelijke Ontwikkeling Telefoonnummer Bezoekadres Pagina 1 van 5 Geachte heer, mevrouw, Bij de behandeling van de programmabegroting 2015 op 4 november 2014 is een tweetal moties aangenomen betreffende de stimulering en facilitering van maatschappelijke initiatieven1. Hiervoor is een bedrag van ,- ter beschikking gesteld voor Graag willen wij u informeren over de stand van zaken met betrekking tot de uitvoering van deze moties. Raadsconferentie Naar aanleiding van deze moties heeft op 20 januari 2015 een raadsconferentie plaatsgevonden met als doel om samen met de raadleden uitwerking te geven aan de betreffende moties. Door helderheid te krijgen ten aanzien van het wel of niet vaststellen van kaders en randvoorwaarden aan de uitvoering van de moties kan vervolgens het gesprek met de burger worden aangegaan over de gedachten die in de samenleving leven ten aanzien van burgerinitiatieven. Voorafgaand aan de raadconferentie hebben gesprekken plaatsgevonden met de collegeleden. Dit met als doel het begrip burgerinitiatief en de inhoud van de twee moties nader te verkennen. Tijdens deze gesprekken en de raadsconferentie is aan de hand van de volgende thema's gesproken over burgerinitiatieven: 1 In deze moties werd gesproken over maatschappelijke initiatieven. Omdat het de bedoeling is om het initiatief bij de burger te leggen wordt in deze nota de term burgerinitiatief gebruikt. Hierbij wordt er wel van uit gegaan dat deze initiatieven wel een (groot) maatschappelijk doel hebben. IBAN: NL03 BNCH BIC: BNGHNL2C KvK-nummer:

2 Wat wordt verstaan onder burgerinitiatieven? Welke vormen van ondersteuning van burgerinitiatieven kunnen en willen we als gemeente bieden? Moeten er ten behoeve van de uitvoering van de moties kaders en voorwaarden worden gesteld aan de ondersteuning van burgerinitiatieven en zo ja, welke? Op welke wijze communiceren we als gemeente de mogelijkheid van ondersteuning van burgerinitiatieven? Bijlage(n) Uw brief van Uw kenmerk Documentnummer Datum 1 5 december Pagina 2 van 5 Uit de gesprekken en de raadsconferentie is het volgende naar voren gekomen: Timmer de mogelijkheid om ondersteuning te krijgen in geval van een burgerinitiatief niet bij voorbaat dicht met voorwaarden en kaders. Gebruik 2015 als ervaringsjaar en laat eventueel nog te ontwikkelen voorwaarden en kaders invullen vanuit de praktijk. Draagvlak voor initiatief is belangrijk! Verken de wijze waarop Landgraaf ruimte en of ondersteuning biedt aan maatschappelijke initiatieven met de inwoners van de wijken. Ca daarbij vooral ook in gesprek met inwoners die we niet al regelmatig spreken. Gewoon beginnen. Deel ervaringen en vooral successen door middel van storytelling. Het is moeilijk om het succes/de opbrengst te meten, hoe doe je dat? Durf los te laten, fouten maken is toegestaan! Verantwoording eenvoudig, vertrouwen staat voorop! Geldelijke ondersteuning is niet leidend, ook niet in de communicatie hierover. In gesprek met de burger In het kader van burgerinitiatieven is het goed om te weten watje als overheid zou willen. Maar van nog groter belang is: wat wil en kan de burger. Er zijn zeker bewoners in Landgraaf die wel eens met het idee rondlopen om iets in hun leefomgeving te veranderen, maar weten niet hoe zij dit moeten aanpakken? Of ze hebben ideeën die ze graag tot uitvoer willen brengen of lopen tegen "dingen" aan die ze graag anders zouden zien? Om een idee te krijgen wat er bij burgers speelt in het kader van burgerinitiatieven is op 22 april 2015 een thema-avond georganiseerd. Door middel van een steekproef zijn 1000 inwoners (18+) in Landgraaf aangeschreven om met IBAN: NL03 BNGH BIC: BNCHNL2G KvK-nummer:

3 vertegenwoordigers van de gemeente in gesprek te gaan over de rol van de burgers en de overheid bij het realiseren van initiatieven van en door burgers. Tijdens en voorafgaand aan deze bijeenkomst kon men eigen ideeën aandragen, waarbij we vooral op zoek waren naar initiatieven die uniek of nieuw zijn voor de desbetreffende straat, buurt, wijk of Landgraaf. De aanwezigen (35 personen) bij de thema-avond waren in eerste instantie Bijlage(n) Uw brief van Uw kenmerk Documentnummer Datum 15 december 2015 Pagina 3 van 5 gereserveerd voor wat betreft de bedoelingen van de gemeente met dit thema. Wat opviel tijdens de bijeenkomst was dat een aantal inwoners worstelden met de vraag waarom zij uitgenodigd waren. Er werd gezocht naar een dubbele agenda; "Wij zijn waarschijnlijk uitgenodigd omdat de gemeente ons wi! vragen om de handen uit de mouwen te steken." Ook werd de uitnodiging sterk gekoppeld aan de te realiseren bezuinigingen binnen het sociaal domein. "De gemeente blijft dezelfde belastingen heffen, maar vraagt wel aan de burger om meer te doen". Het heeft inspanning gekost om duidelijk te maken dat de bijeenkomst uitsluitend bedoeld was om de inwoners te vragen naar de gewenste rol van de gemeente en de ervaren belemmeringen of gebrek aan ondersteuning als het gaat om bewonersinitiatieven. Nadat duidelijk was gemaakt dat het puur ging om het verkrijgen van informatie over het thema burgerinitiatieven en de mogelijke rol van de gemeente veranderde de sfeer. Er ontstond enthousiasme. Het werd gewaardeerd dat de gemeente open in gesprek ging met inwoners. Men was het die avond vervolgens snel eens over een rol van de gemeente die zou bijdragen aan het realiseren van bewonersinitiatieven: "De gemeente is bij uitstek de instantie die verbindingen kan leggen. Er is veel informatie bij de gemeente. Zorg ervoor dat het voor inwoners duidelijk is dat ze voor informatie betreffende het opstarten van initiatieven bij de gemeente terecht kunnen en maak duidelijk wie het aanspreekpunt is. Gemeentelijke ondersteuning zien we meer in de vorm van het laagdrempelig toegankelijk zijn van de gemeente voor de inwoners. Daarnaast kan de gemeente een rol spelen bij het uitdragen van initiatieven (storytehing?'). IBAN: NL03 BNGH BIC: BNCHNL2C KvK-nummer: Bij storytelling gaat het er om dat burgers zelf het verhaal vertellen. Door te vertellen waar men mee bezig is, op welke wijze men een traject heeft doorlopen, waarom en waarmee men gestart is, welke obstakels men tegen is gekomen en hoe men hier mee omgegaan is, behaalde succes en verkregen tegenvallers, laat men aan anderen de mogelijkheden zien die er zijn. Het kan anderen inspireren, uitdagen of juist tips geven.

4 Er werd niet langer gedacht aan mogelijke bedreigingen maar meer aan kansen en mogelijkheden. De uitspraak van een van de aanwezigen "wij ais bewoners kunnen onze buurt het beste zeif kleuren, doch daar moeten we dan we! zeif wat aan gaan doen. Die ruimte wordt ons nu geboden" sluit hierbij goed aan. Beoordeling van burgerinitiatieven Op de vraag wie het beste zou kunnen bepalen welke initiatieven (geldelijk) ondersteund zouden moeten worden was men het snel eens: "de burger zelf'. Deze is zelf het beste in staat om deze keuzes te maken, eventueel middels een te vormen burgervertegenwoordiging. Deze informatie is voorgelegd aan vertegenwoordigers van de Bijlage(n) Uw brief van Uw kenmerk Documentnummer Datum 1 5 december Pagina 4 van 5 buurtverenigingen. Als snel werd vanuit de buurtverenigingen aangegeven dat zij aan de slag zouden willen gaan met het opstellen van noodzakelijke voorwaarden en het samenstellen van een commissie om de gemeente te adviseren inzake de ondersteuning van burgerinitiatieven. Vanuit de gemeente heeft alleen een juridische toets plaats gevonden. Momenteel worden deze voorwaarden "rijp" (zie bijlage) gemaakt voor communicatie naar de burgers3. De uiteindelijke toekenning van de geldelijke ondersteuning vindt plaats middels een beschikking van de gemeente op advies van de commissie. De aanvragen dienen ook bij de gemeente te worden ingediend zodat voorafgaand aan doorsturing naar de commissie het initiatief kan worden beoordeeld op eventuele strijdigheden met het gemeentelijke beleid. Na de beoordeling worden de initiatieven doorgeleid naar de gemeente, zodat een beschikking kan worden genomen. De beschikking wordt nodig geacht om tot uitbetaling te kunnen komen. De wettelijke grondslag wordt in dit experimentele jaar dus gezocht in het verzoek van de raad om zo weinig mogelijk vooraf regels te stellen en het feit dat in de begroting voor de uitvoering euro beschikbaar is gesteld. Vandaar dan ook dat voor dit proefjaar niet gekozen is om vooraf een subsidieverordening vast te stellen. Of de subsidie zou kunnen worden geschaard onder het begrip "incidenteel" is de vraag. Daarvoor geldt namelijk, onder meer, het vereiste dat aantal IBAN: NL03 BNCH BIC: BNCHNL2G KvK-nummer: Burgers zullen via de website, de gemeentepagina in 1 Landgraaf worden geïnformeerd over de mogelijkheden van burgerinitiatieven. Zij zullen worden uitgenodigd öm op deze wijze een bijdrage te leveren aan de leefbaarheid en sociale betrokkenheid in de eigen buurt.

5 subsidieaanvragers beperkt is. Het risico bestaat daarmee dat de toekenning door de accountant als onrechtmatig wordt beoordeeld. Hoe nu verder? Teneinde de kans van slagen van maatschappelijke initiatieven zo groot mogelijk te maken zal er uitgebreid gecommuniceerd worden en zal de interne organisatie meegenomen worden in het proces. De voor burgerinitiatieven ter beschikking gestelde middelen betreffen één jaar. In de tweede helft van 2016 ontvangt u informatie over de ervaringen van de adviserende commissie op basis waarvan een voorstel aan de raad zal worden gedaan om de gelden meerjarig dan wel structureel vrij te maken voor dit doel. BUIage(n) yyy vertrouwen erop u hiermede voldoende te hebben geïnformeerd. Uw brief van Burgemeester en wethouders van Landgraaf, de secretaris, de burgemeester Uw kenmerk Documentnummer ir. J.M.C. Rijvers mr. R.J.H. Vlecken Datum 1 5 december Pagina 5 van 5 IBAN: NL03 BNCH BIC: BNGHNL2C KvK-nummer:

6 Maatschappelijke initiatieven In het kader van de beoordeling van maatschappelijke initiatieven heeft een burgercommissie bestaande uit vertegenwoordigers van de buurtverenigingen de volgende voorwaarde gesteld: De voorwaarden om in aanmerking te komen voor een bijdrage voor een maatschappelijk initiatief: Het gaat om een initiatief binnen de gemeente Landgraaf; Aanvragen worden ingediend door individuele bewoners, groepen bewoners van Landgraaf, en verenigingen; «Het initiatief levert een bijdrage aan de leefbaarheid, de sociale samenhang of de betrokkenheid van bewoners in een wijk; Er is een duidelijk plan met een gespecificeerde begroting van inkomsten en uitgaven, eventueel aangevuld met offertes. Verder staan het aantal deelnemers aan de activiteit, de geplande datum en locatie vermeld in het plan; Het plan is bedacht en wordt uitgevoerd door binnen de gemeente Landgraaf, De aanvrager is betrokken bij de uitvoering; De aanvrager levert zelf een bijdrage aan de uitvoering van het initiatief. Die bijdrage kan zowel in tijd als in geld zijn; De commissie Burgerinitiatieven kan de aanvrager verzoeken om aanvullende informatie te sturen. Mocht deze binnen twee weken niet worden verstrekt, vervalt automatisch de aanvraag; De financiële bijdrage wordt uitsluitend gebruikt voor het ingediende initiatief; De gevraagde financiële bijdrage is proportioneel ten opzichte van het initiatief/de activiteit en het aantal deelnemers dat daarmee bereikt wordt; Per initiatief moet er een aanvraag ingediend worden. Meerdere initiatieven in één aanvraag worden niet in behandeling genomen. Er kan géén aanvraag gedaan worden in het geval dat het initiatief: Een commercieel, politiek of religieus doel of karakter heeft; In strijd met de wet is; In strijd is met de visie en het beleid van de gemeente Landgraaf; Een vergoeding van uren is die door andere organisaties wordt gemaakt; Bedoeld is voor een individueel persoon; Reeds gefinancierd wordt met reguliere financiële middelen vanuit bijv. De gemeente Landgraaf; Consumpties bij reguliere open activiteiten betreft; Huur van een locatie voor open activiteiten betreft; Een ontbijt, brunch, lunch of diner is; Sponsoring betreft. Een aanvraag kan geweigerd worden als: De aanvrager onjuiste of onvolledige gegevens verstrekt; Er gegronde redenen zijn dat de activiteit niet gaat plaatsvinden (binnen subsidiejaar).

7 Regels voor de advies commissie Burgerinitiatieven In het kader van de beoordeling van maatschappelijke initiatieven hebben de vertegenwoordigers van de buurtverenigingen een burgercommissie benoemd. Deze commissie acteert op basis van de volgende regels: 1. De commissie heeft tot taak de Gemeente Landgraaf te adviseren betreffende aanvragen voor toekenning van steun, gelden en begeleiding aangaande burgerinitiatieven 2. Het budget voor burgerinitiatieven in Landgraaf is voor het jaar vastgesteld op , De commissie bestaat uit zes (6) leden. 4. De commissie bestaat uit 6 leden aangewezen door de vertegenwoordigers van buurt/belangenverenigingen: Twee (2) personen uit de wijk "Schaesberg" Twee (2) personen uit de wijk "Ubach over Worms" Twee (2) personen uit de wijk "Nieuwenhagen" 5. De zitting periode is 4 jaar. In de eerste zittingsperiode van de commissie zal de helft van elke wijk na een periode van twee jaar aftreden. 6. Aftredende leden van de commissie zijn maximaal 1 termijn herbenoembaar. 7. De commissie beslist over de ingediende aanvragen middels: Tot een bedrag van < via een instemming of afkeuring. Desnoods via een stemming via verkeer, over het voorstel wordt positief geadviseerd bij meerderheid. Bij stakende stemmen (3 voor 3 tegen) wordt het voorstel verworpen. Bij een bedrag van > zal de commissie instemming of afkeuring geven in een in overleg te plannen kwartaalbijeenkomst. over het voorstel wordt positief geadviseerd als het aantal stem gerechtigde leden -1 voorstemt. 8. Indien er een aanvraag wordt ingediend door een vereniging zal het aanwezige lid van die vereniging zich onthouden van stemming en zal het besluit genomen worden door de overige vijf (5) leden van de commissie. 9. Bij iedere commissie vergadering kan een vertegenwoordiger van de Gemeente Landgraaf aanwezig zijn. Deze heeft een informerende taak en heeft geen stemrecht dan wel inspraakrecht.

8 10. De verantwoording van de besteding van de toegekende gelden en de administratie van het budget "Burgerinitiatieven" berust ten allen tijde bij de Gemeente Landgraaf.

Gemeente Landgraaf. Bijlage(n) Uw brief van Uw kenmerk Documentnummer Landgraaf,

Gemeente Landgraaf. Bijlage(n) Uw brief van Uw kenmerk Documentnummer Landgraaf, Gemeente Landgraaf Aan de Gemeenteraad Landgraaf, 16,06195 lllflllillll Onderwerp Verzonden op Ondernemersvriendelijkheid en rapportage van MKB-vriendelijkste C Apn nntm gemeente 2015/2016 3 '««ö Medewerker

Nadere informatie

Landgraaf. Beantwoording vragen ex artikel 41 RvO inzake tegemoetkoming

Landgraaf. Beantwoording vragen ex artikel 41 RvO inzake tegemoetkoming Gemeente Landgraaf A a n A a n de fractie GBBL T.a.v. de heer F.Janssen R o t h k r a n s l a a n 2 7 6 3 7 3 GS L A N D G R A A F 1 Uw kenmerk Documentnummer Landgraaf, 1 6.20257 25 oktober 2016 Onderwerp

Nadere informatie

SAMEN AAN DE SLAG: BELEIDSREGELS BEWONERSBIJDRAGE GEMEENTE DRIMMELEN 2019

SAMEN AAN DE SLAG: BELEIDSREGELS BEWONERSBIJDRAGE GEMEENTE DRIMMELEN 2019 SAMEN AAN DE SLAG: BELEIDSREGELS BEWONERSBIJDRAGE GEMEENTE DRIMMELEN 2019 Het college van Burgemeester en Wethouders, Gelet op de Algemene subsidieverordening Drimmelen 2007; overwegende dat; Het college

Nadere informatie

Aan De leden van de Gemeenteraad van Landgraaf Postbus AA LANDGRAAF

Aan De leden van de Gemeenteraad van Landgraaf Postbus AA LANDGRAAF Aan De leden van de Gemeenteraad van Landgraaf 6370 AA LANDGRAAF Landgraaf, Onderwerp Uitspraken van de Centrale Raad van Beroep inzake Hulp bij het huishouden in relatie tot de Landgraafse situatie. Verzonden

Nadere informatie

BIJLAGE 1: CONCEPT SUBSIDIEVERORDENING BUDGET WIJKINITIATIEVEN GEMEENTE LEIDSCHENDAM-VOORBURG 2016

BIJLAGE 1: CONCEPT SUBSIDIEVERORDENING BUDGET WIJKINITIATIEVEN GEMEENTE LEIDSCHENDAM-VOORBURG 2016 BIJLAGE 1: CONCEPT SUBSIDIEVERORDENING BUDGET WIJKINITIATIEVEN GEMEENTE LEIDSCHENDAM-VOORBURG 2016 1 Gegevens van de regeling Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie is geldig tot

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Houten (Utrecht)

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Houten (Utrecht) Het college van burgemeester en wethouders heeft op 3 december 2013 de hiernavolgende Beleidsregels Fonds Maatschappelijke Ontwikkeling Houten -2015 vastgesteld. Fonds Maatschappelijke Ontwikkeling Houten

Nadere informatie

Gemeente Leidschendam-Voorburg - Subsidieverordening Budget Wijkinitiatieven Gemeente Leidschendam-Voorburg 2016

Gemeente Leidschendam-Voorburg - Subsidieverordening Budget Wijkinitiatieven Gemeente Leidschendam-Voorburg 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Leidschendam-Voorburg. Nr. 160358 17 november 2016 Gemeente Leidschendam-Voorburg - Subsidieverordening Budget Wijkinitiatieven Gemeente Leidschendam-Voorburg

Nadere informatie

Onderwerp Mededeling portefeuillehouder inzake bezwaarschrift gemeente Landgraaf van 1 mei jl.

Onderwerp Mededeling portefeuillehouder inzake bezwaarschrift gemeente Landgraaf van 1 mei jl. Provinciale Staten van Limburg Cluster STR Behandeld H.J.P.G. van Elmpt Ons kenmerk 2017/36924 Telefoon +31 43 389 99 64 Uw kenmerk - Maastricht 23 mei 2017 Bijlage(n) 2 Verzonden 23 mei 2017 Onderwerp

Nadere informatie

Stichting Buurtschap Stolwijkersluis Reglement bewonersinitiatieven

Stichting Buurtschap Stolwijkersluis Reglement bewonersinitiatieven DOELSTELLING REGLEMENT...2 Artikel 1...2 VERANTWOORDELIJKHEDEN...2 Artikel 2...2 MIDDELEN...2 Artikel 3...2 Artikel 4...2 AANVRAAG...3 Artikel 5...3 Artikel 6...3 BEOORDELING EN GOEDKEURING...3 Artikel

Nadere informatie

SAMEN AAN DE SLAG: BELEIDSREGELS BEWONERSBIJDRAGE GEMEENTE DRIMMELEN 2015

SAMEN AAN DE SLAG: BELEIDSREGELS BEWONERSBIJDRAGE GEMEENTE DRIMMELEN 2015 SAMEN AAN DE SLAG: BELEIDSREGELS BEWONERSBIJDRAGE GEMEENTE DRIMMELEN 2015 Het college van Burgemeester en Wethouders, Gelet op de Algemene subsidieverordening Drimmelen 2007; overwegende dat; Het college

Nadere informatie

Voorstel raad - verordening

Voorstel raad - verordening Voorstel raad - verordening Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.17.1852 B.17.1852 Landgraaf, 7 november 2017 ONDERWERP: Subsidieverordening sociaal domein gemeente Landgraaf Raadsvoorstelnummer:

Nadere informatie

REGELING BEWONERSINITIATIEVEN 2019

REGELING BEWONERSINITIATIEVEN 2019 BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN MAASTRICHT, gelet op artikel 15,vierde lid van de Verordening Subsidies Vrijwilligersactiviteiten Welzijn en Zorg 2017. BESLUITEN tot vaststelling van de volgende Regeling

Nadere informatie

Gemeente Landgraaf - Subsidieverordening sociaal domein gemeente Landgraaf

Gemeente Landgraaf - Subsidieverordening sociaal domein gemeente Landgraaf GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Landgraaf Nr. 219788 13 december 2017 Gemeente Landgraaf - Subsidieverordening sociaal domein gemeente Landgraaf De raad van de gemeente Landgraaf; gelezen

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr

GEMEENTEBLAD. Nr GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Berkelland Nr. 190484 7 september 2018 Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Berkelland houdende regels omtrent subsidie

Nadere informatie

Subsidieregeling Bewonersinitiatiefgelden 201

Subsidieregeling Bewonersinitiatiefgelden 201 Subsidieregeling Bewonersinitiatiefgelden 201 Bewonersinitiatieven Maastricht telt talloze bewoners, die zich belangeloos inzetten voor de stad en haar inwoners. Er ontstaan ook steeds meer initiatieven

Nadere informatie

Nadere regels subsidie lokaal innovatiefonds gemeente Renkum 2015 en 2016

Nadere regels subsidie lokaal innovatiefonds gemeente Renkum 2015 en 2016 Nadere regels subsidie lokaal innovatiefonds gemeente Renkum 05 en 06 Inleiding Met de invoering van de nieuwe Wmo, de Jeugdwet en de P-wet is de gemeente verantwoordelijk geworden voor zorg en samenhang

Nadere informatie

PROCEDURE EN CRITERIA VOOR VERSTREKKING

PROCEDURE EN CRITERIA VOOR VERSTREKKING PROCEDURE EN CRITERIA VOOR VERSTREKKING financiële bijdragen uit het leefbaarheidsbudget 1 1. Inleiding De gemeenteraad van Hellendoorn heeft enkele budgeten overgedragen aan de dorpen en wijken in de

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 24 maart 2015 ; Subsidieverordening Maatschappelijk Innovatiefonds gemeente Ommen

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 24 maart 2015 ; Subsidieverordening Maatschappelijk Innovatiefonds gemeente Ommen GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Ommen. Nr. 52126 16 juni 2015 Subsidieverordening Maatschappelijk Innovatiefonds gemeente Ommen De raad van de gemeente Ommen; gelezen het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

Nadere regels subsidie lokaal innovatiefonds gemeente Renkum 2017 en 2018

Nadere regels subsidie lokaal innovatiefonds gemeente Renkum 2017 en 2018 Nadere regels subsidie lokaal innovatiefonds gemeente Renkum 07 en 08 Inleiding Met de invoering van de nieuwe Wmo, de Jeugdwet en de P-wet is de gemeente verantwoordelijk geworden voor zorg en samenhang

Nadere informatie

CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN. Muziek Coöperatie Peize U.A.

CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN. Muziek Coöperatie Peize U.A. CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN Muziek Coöperatie Peize U.A. PREAMBULE De coöperatie is opgericht op 4 mei 2018 bij notariële akte verleden voor notaris mr. J.W. van der Woude. Dit Huishoudelijk Reglement

Nadere informatie

Nadere regels en beleidsregel incidentele subsidie voor culturele activiteiten

Nadere regels en beleidsregel incidentele subsidie voor culturele activiteiten Nadere regels en beleidsregel incidentele subsidie voor culturele activiteiten Inhoud Pagina 2 Nadere regels en beleidsregel incidentele subsidie voor culturele activiteiten tot 5.000 Pagina 4 Nadere regels

Nadere informatie

Gelet op artikel 4 van de Algemene subsidieverordening gemeente Lingewaard 2016;

Gelet op artikel 4 van de Algemene subsidieverordening gemeente Lingewaard 2016; Subsidieregels lokaal innovatiefonds gemeente Lingewaard Burgemeester en wethouder van de gemeente Lingewaard; Gelet op artikel 4 van de Algemene subsidieverordening gemeente Lingewaard 06; Overwegende

Nadere informatie

Het college stelt u voor de criteria voor het Fonds Samenlevingsinitiatieven vast te stellen.

Het college stelt u voor de criteria voor het Fonds Samenlevingsinitiatieven vast te stellen. Raadsvoorstel Nummer: 205088 Datum : 21 mei 2013 Hoort bij collegeadviesnr. 205085 Datum raadsvergadering 10 juli 2013 Portefeuillehouder Rolle Onderwerp Criteria Fonds Samenlevingsinitiatieven Verzoek

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIE BURGERINITIATIEVEN

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIE BURGERINITIATIEVEN subsidie burgerinitiatieven *2024* AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIE BURGERINITIATIEVEN Hebt u vragen over dit formulier, of wilt u hulp bij het invullen ervan? Kijk dan op de website van de gemeente via www.weert.nl/burgerinitiatieven

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam,

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam, Nadere regels bewonersinitiatieven Rotterdam Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam, gelezen het voorstel van de directeur Activering & Welzijn van het cluster Maatschappelijke

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.19.0764 *B.19.0764* Landgraaf, 15 april 2019 ONDERWERP: Programmabegroting 2020 en Meerjarenraming 2021-2023 RUD Zuid-Limburg

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.15.0695 B.15.0695 Landgraaf, 13 april 2015 ONDERWERP: Zienswijze over toekomstscenario's van de GHOR. Raadsvoorstelnummer: 23

Nadere informatie

besluit B en W Burgemeester en wethouders van L a n d g r a a f ; b e s l u i t e n :

besluit B en W Burgemeester en wethouders van L a n d g r a a f ; b e s l u i t e n : besluit B en W Behandeld door : M.P.P. van Ginneken Organisatieonderdeel : Maatschappelijke Ontwikkeling B.17.2106 Onderwerp : Uitvoeringsregels Individuele Inkomenstoeslag ISD BOL 2018 Burgemeester en

Nadere informatie

gelezen de nota subsidieregeling Projecten#InDeBuurt d.d. 15 november 2016 nr ;

gelezen de nota subsidieregeling Projecten#InDeBuurt d.d. 15 november 2016 nr ; Burgemeester en wethouders van gemeente Amersfoort, gelezen de nota subsidieregeling Projecten#InDeBuurt d.d. 15 november 2016 nr. 5365999; gelet op de Algemene wet bestuursrecht en artikel 3, artikel

Nadere informatie

Het bestuur van Stichting Schouwburg Venray t.a.v. de heer J. Vervoort Postbus AB Venray. Geachte heer Vervoort,

Het bestuur van Stichting Schouwburg Venray t.a.v. de heer J. Vervoort Postbus AB Venray. Geachte heer Vervoort, Het bestuur van Stichting Schouwburg Venray t.a.v. de heer J. Vervoort Postbus 88 5800 AB Venray Raadhuisstraat 1 Postbus 500, 5800 AM Venray Telefoon (0478) 52 33 33 Telefax (0478) 52 32 22 E-mail gemeente@venray.nl

Nadere informatie

UITVOERINGSREGELING LEEFBAARHEIDSFONDS. (Versie 9 d.d )

UITVOERINGSREGELING LEEFBAARHEIDSFONDS. (Versie 9 d.d ) UITVOERINGSREGELING LEEFBAARHEIDSFONDS (Versie 9 d.d. 7-09-2015) Algemeen Jaarlijks stelt de gemeente Heerhugowaard subsidie beschikbaar voor activiteiten die met de leefbaarheid in de omgeving te maken

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING SENIORENRAAD MEIERIJSTAD

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING SENIORENRAAD MEIERIJSTAD HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING SENIORENRAAD MEIERIJSTAD BASIS VOOR HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Het huishoudelijk reglement van de Stichting Seniorenraad Meierijstad, hierna Stichting te noemen,

Nadere informatie

Voorstel raad - verordening

Voorstel raad - verordening Voorstel raad - verordening Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.17.1885 B.17.1885 Landgraaf, 7 november 2017 ONDERWERP: Subsidieverordening vrijwilligersorganisaties Landgraaf 2013 84 PROGRAMMA

Nadere informatie

Flexibele subsidies 2018: Thema - Samen voor de Stad

Flexibele subsidies 2018: Thema - Samen voor de Stad Flexibele subsidies 2018: Thema - Samen voor de Stad Aanvraagperiode 27 augustus tot en met 5 oktober 2018 Flexibele subsidies 2018 Net als in voorgaande jaren kunnen vrijwilligersorganisaties ook in 2018

Nadere informatie

Voor en met elkaar : burgerinitiatieven worden beloond

Voor en met elkaar : burgerinitiatieven worden beloond Voor en met elkaar : burgerinitiatieven worden beloond Verenigingen, stichtingen en instellingen barsten doorgaans van de ambities en toekomstplannen. Maar om ze te realiseren heb je financiële middelen

Nadere informatie

Aan: Algemene Kerkenraad Van: College van Kerkrentmeesters. Notitie: In beweging. Hilversum, 24 december 2018

Aan: Algemene Kerkenraad Van: College van Kerkrentmeesters. Notitie: In beweging. Hilversum, 24 december 2018 Aan: Algemene Kerkenraad Van: College van Kerkrentmeesters Notitie: In beweging Hilversum, 24 december 2018 In september 2013 is de nota Van Binnen naar Buiten, waarin de criteria voor financiële ondersteuning

Nadere informatie

Subsidieregeling vrijwillige inzet gemeente Deurne Datum :

Subsidieregeling vrijwillige inzet gemeente Deurne Datum : Subsidieregeling vrijwillige inzet gemeente Deurne 2017 Datum : Inhoudsopgave Artikel 1 Begripsomschrijvingen... 3 Artikel 2 Toepassingsbereik... 3 Artikel 3 Activiteiten en doelgroepen... 3 Artikel 4

Nadere informatie

RAADSBRIEF. Raadsbrief Raadsbrief Resultaten mentimeter sessies WKW. Aan: Gemeenteraad Montferland

RAADSBRIEF. Raadsbrief Raadsbrief Resultaten mentimeter sessies WKW. Aan: Gemeenteraad Montferland RAADSBRIEF Raadsbrief Raadsbrief Resultaten mentimeter sessies WKW Aan: Gemeenteraad Montferland Onderwerp: Resultaten mentimeter sessies WKW Telefoonnummer: (0316) 291 674 Portefeuillehouder: Wethouder

Nadere informatie

WWS Besluiten, Actielijst en Black list

WWS Besluiten, Actielijst en Black list WWS Besluiten, Actielijst en Black list Organisatie WWS vergaderingen 04-03-14 1. Er is geen vaste voorzitter en notulist, het voorzitterschap en de notulist worden gerouleerd binnen de groep. De notulist

Nadere informatie

Deelverordening incidentele subsidies Wijdemeren 2017

Deelverordening incidentele subsidies Wijdemeren 2017 Gelet op het bepaalde in de Gemeentewet, de Algemene wet bestuursrecht en het bepaalde in artikel 4 van de Algemene subsidieverordening 2017 Wijdemeren besluit de gemeenteraad in te stemmen met de Deelverordening

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.17.0848 B.17.0848 Landgraaf, 4 mei 2017 ONDERWERP: Zienswijze raad op de ontwerpbegroting 2018 stadsregio Parkstad Limburg PROGRAMMA

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.18.2058 *B.18.2058* Landgraaf, 16 november 2018 ONDERWERP: 3e -5e begrotingswijziging 2018 en 1e begrotingswijziging 2019 BsGW

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.18.0754 B.18.0754 Landgraaf, 24 april 2018 ONDERWERP: ontwerpbegroting 2019 en meerjarenraming 2019-2023 BsGW Raadsvoorstelnummer:

Nadere informatie

Flexibele subsidies 2018: Thema - Positieve Gezondheid

Flexibele subsidies 2018: Thema - Positieve Gezondheid Flexibele subsidies 2018: Thema - Positieve Gezondheid Aanvraagperiode 22 maart tot en met 6 mei 2018 Flexibele subsidies 2018 Net als in voorgaande jaren kunnen vrijwilligersorganisaties ook in 2018 subsidie

Nadere informatie

Initiatiefvoorstel aan gemeenteraad

Initiatiefvoorstel aan gemeenteraad Initiatiefvoorstel aan gemeenteraad n.v.t. W.F. Mulckhuijse (SP), R. Pet (GroenLinks), K.G. van Rijn (PvdA), K. Jongejan (VVD) In te vullen door Raadsgriffie Portefeuillehouder nvt nvt RV-nummer: RV-68/2008

Nadere informatie

Programma Energie 2012-2015 Samenvatting Projectplan

Programma Energie 2012-2015 Samenvatting Projectplan Programma Energie 2012-2015 Samenvatting Projectplan Lokale Energie Lokale Energie - 4 Lokale energie-initiatieven - Een loket voor buurt- en dorpsinitiatieven Projectnaam : Lokale Energie Opdrachtgever

Nadere informatie

Beleidsregels Adviesraad voor het Sociaal Domein Gemeente Leeuwarden

Beleidsregels Adviesraad voor het Sociaal Domein Gemeente Leeuwarden Beleidsregels Adviesraad voor het Sociaal Domein Gemeente Leeuwarden Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leeuwarden: gelet op artikel 27, 28 en 47 Participatiewet, artikel 2.10 Jeugdwet

Nadere informatie

Aanvraagformulier Stimuleringsfonds leefbaarheid 2018

Aanvraagformulier Stimuleringsfonds leefbaarheid 2018 Aanvraagformulier Stimuleringsfonds leefbaarheid 2018 Voor 2018 is er bij de gemeente Coevorden een bedrag van 150.000 euro beschikbaar voor kleinschalige, op de lokale gemeenschap gerichte initiatieven.

Nadere informatie

BELEID WIJKGERICHTE BIJDRAGE 2016

BELEID WIJKGERICHTE BIJDRAGE 2016 BELEID WIJKGERICHTE BIJDRAGE 2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 1.1 Aanleiding... 2 1.2 Kernwaarden... 2 2. Beleid Wijkgerichte bijdrage... 3 3. Leefbaarheidsfonds... 5 Bijlage 1: Aanvraagformulier Leefbaarheidsfonds...

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Algemeen Begripsbepalingen In dit Huishoudelijk Reglement en in de krachtens dit Huishoudelijk Reglement vast te stellen reglementen wordt verstaan onder: a. Algemene ledenvergadering:

Nadere informatie

Landgraaf. Uw kenmerk. Onderwerp Beantwoording vragen ex art 41 brief Reglement van Orde inzake

Landgraaf. Uw kenmerk. Onderwerp Beantwoording vragen ex art 41 brief Reglement van Orde inzake Gemeente Landgraaf Aan Fractie CBBL T.a.v. Dhr. A. Schiffelers Röntgenstraat 14 6372 BZ LANDGRAAF Landgraaf, i min mi i mi 1 3 december 2016 Onderwerp Beantwoording vragen ex art 41 brief Reglement van

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Helmond;

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Helmond; Nadere regels subsidie Sociaal Innovatief Fonds Helmond 2017 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Helmond; gelet op de bepalingen in titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht en

Nadere informatie

Raadsvergadering. 6 november

Raadsvergadering. 6 november RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 6 november 2014 14-105 Onderwerp Resultaten bezuinigingsproject 'Bunnikse Kwaliteit' Aan de raad, Onderwerp Resultaten bezuinigingsproject 'Bunnikse Kwaliteit' Gevraagde

Nadere informatie

Nadere regels initiatievenbudget Samen werken aan duurzame energie Almere 2015-2017

Nadere regels initiatievenbudget Samen werken aan duurzame energie Almere 2015-2017 Nadere regels initiatievenbudget Samen werken aan duurzame energie Almere 2015-2017 Het college van burgemeester en wethouders van Almere, Gelet op artikel 2, eerste lid aanhef en onder h en artikel 3

Nadere informatie

Subsidieregeling stimuleringsfonds particulier initiatief 2015

Subsidieregeling stimuleringsfonds particulier initiatief 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Pijnacker-Nootdorp. Nr. 44114 22 mei 2015 Subsidieregeling stimuleringsfonds particulier initiatief 2015 De raad van de gemeente Pijnacker-Nootdorp; gezien het

Nadere informatie

Artikel 2 Reikwijdte beleidsregel De beleidsregel heeft betrekking op initiatief-aanvragen uit de gemeente Utrecht.

Artikel 2 Reikwijdte beleidsregel De beleidsregel heeft betrekking op initiatief-aanvragen uit de gemeente Utrecht. Beleidsregel Initiatievenfonds GEMEENTEBLAD VAN UTRECHT 2015 Nr. (Besluit van b. en w. d.d 21`april 2015) Het college van burgemeester en wethouders van Utrecht: - Gelet op raadsbesluit van 25 juni 2015

Nadere informatie

b e s l u i t Voor de uitvoering van deze regeling is in 2018 eenmalig een bedrag van ,- beschikbaar.

b e s l u i t Voor de uitvoering van deze regeling is in 2018 eenmalig een bedrag van ,- beschikbaar. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oegstgeest; gelet op het bepaalde in titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht; gelet op het bepaalde in artikel 3 van de Algemene Subsidieverordening

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.16.1733 B.16.1733 Landgraaf, 20 september 2016 ONDERWERP: Evaluatie Huishoudelijke Hulp Toelage 2015-2016 en hoe verder in 2017.

Nadere informatie

Besluit vast te stellen de:

Besluit vast te stellen de: VERORDENING AUDITCOMMISSIE GEMEENTE WEERT De raad van de gemeente Weert, Gelezen het voorstel van het college d.d. 20 januari 2015, gelet op de artikelen 84, 147 en 149 van de Gemeentewet; Besluit vast

Nadere informatie

*Z067FB3FAC3* Beslispunten Besluit tot het vaststellen van de verordening Jeugdparticipatiefonds Sport en Cultuur.

*Z067FB3FAC3* Beslispunten Besluit tot het vaststellen van de verordening Jeugdparticipatiefonds Sport en Cultuur. Gemeenteraad van Goeree-Overflakkee Postbus 1 3240 AA MIDDELHARNIS Registratienummer : Z -14-34015 / 7459 Agendanummer : 12 Portefeuillehouder : Wethouder De Jong Raadsvergadering : 7 juli 2016 Behandelaar

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.15.0594 B.15.0594 Landgraaf, 26 mei 2015 ONDERWERP: Visienota Accommodatiebeleid Landgraaf Raadsvoorstelnummer: 29 PROGRAMMA

Nadere informatie

Landgraaf. Uw brief van Uw kenmerk D o c u m e n t n u m m e r Landgraaf, Folders voor mensen met weinig inkomen " 7 SEP.

Landgraaf. Uw brief van Uw kenmerk D o c u m e n t n u m m e r Landgraaf, Folders voor mensen met weinig inkomen  7 SEP. Gemeente Landgraaf Aan de leden van de gemeenteraad postbus 31000 63 70 AA LANDGRAAF Bijlage(n) -3- Onderwerp Uw brief van Uw kenmerk D o c u m e n t n u m m e r Landgraaf, 16.1 7352 I! I I I I M i l l

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 4 oktober 2016;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 4 oktober 2016; CVDR Officiële uitgave van Neerijnen. Nr. CVDR600899_1 28 januari 2019 Verordening van de gemeenteraad van de gemeente Neerijnen houdende regels voor Adviesraad sociaal domein Verordening Adviesraad voor

Nadere informatie

Verordening op de auditcommissie Stichtse Vecht

Verordening op de auditcommissie Stichtse Vecht Zoek regelingen op overheid.nl Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl! Gemeente Stichtse Vecht Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling subsidies incidentele activiteiten 2012

Uitvoeringsregeling subsidies incidentele activiteiten 2012 Uitvoeringsregeling subsidies incidentele activiteiten 2012 Burgemeester en wethouders van Doetinchem; overwegende dat het gewenst is activiteiten te stimuleren op de volgende onderdelen van de zorg, sport

Nadere informatie

Algemene subsidieverordening gemeente Harlingen overwegende dat het gewenst is voor subsidiering algemene regels vast te stellen;

Algemene subsidieverordening gemeente Harlingen overwegende dat het gewenst is voor subsidiering algemene regels vast te stellen; CVDR Officiële uitgave van Harlingen. Nr. CVDR27949_1 16 augustus 2016 Algemene subsidieverordening gemeente Harlingen 2006 Raad : 6 december 2006.... DE RAAD VAN DE GEMEENTE HARLINGEN; overwegende dat

Nadere informatie

( ) Roland Meijden van der b rbs Verordening Wmo-platform Giessenlanden.doc Page 1

( ) Roland Meijden van der b rbs Verordening Wmo-platform Giessenlanden.doc Page 1 (3-9-2008) Roland Meijden van der - 2008-63 b rbs Verordening Wmo-platform Giessenlanden.doc Page 1 Onderwerp: Verordening Wmo-platform Giessenlanden De raad van de gemeente Giessenlanden, overwegende

Nadere informatie

Onderzoek WIJK-, BUURT- EN DORPSBUDGET DEAL-gemeenten

Onderzoek WIJK-, BUURT- EN DORPSBUDGET DEAL-gemeenten Onderzoek WIJK-, BUURT- EN DORPSBUDGET DEAL-gemeenten Burgers nemen veel initiatieven. Het wordt óók van hen verwacht dat ze zich steeds meer inzetten voor hun eigen buurt. Ieder initiatief, of het nu

Nadere informatie

Raadsvergadering : 17 mei 2010 Agendanr. 15

Raadsvergadering : 17 mei 2010 Agendanr. 15 Raadsvergadering : 17 mei 2010 Agendanr. 15 Voorstelnr. : R 6769 Onderwerp : subsidie Stichting Leergeld Stadskanaal, Veendam, Winschoten (SLS) Stadskanaal, 29 april 2010 Beslispunten De SLS vanaf het

Nadere informatie

Vaststellen van de bijzondere subsidieverordening ondersteuning stadsdeelcommissies. (2017, nr. 362/1455)

Vaststellen van de bijzondere subsidieverordening ondersteuning stadsdeelcommissies. (2017, nr. 362/1455) GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Amsterdam Nr. 229660 22 december 2017 Vaststellen van de bijzondere subsidieverordening ondersteuning stadsdeelcommissies. (2017, nr. 362/1455) Nummer 362/1455

Nadere informatie

Regeling subsidie armoedebeleid gemeente Oisterwijk 2019.

Regeling subsidie armoedebeleid gemeente Oisterwijk 2019. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Oisterwijk Nr. 205711 27 september 2018 Regeling subsidie armoedebeleid gemeente Oisterwijk 2019 Wij willen dat geen van de inwoners van de gemeente Oisterwijk

Nadere informatie

Wmo-innovatiefonds gemeente Drimmelen

Wmo-innovatiefonds gemeente Drimmelen Wmo-innovatiefonds gemeente Drimmelen BELEIDSREGELS BIJDRAGE VOOR INNOVATIE GEMEENTE DRIMMELEN 2016 Het college van Burgemeester en Wethouders, Gelet op de Algemene subsidieverordening Drimmelen 2007;

Nadere informatie

Subsidiëring innovatieve projecten algemene voorzieningen en integratie algemene voorzieningen met specialistisch aanbod

Subsidiëring innovatieve projecten algemene voorzieningen en integratie algemene voorzieningen met specialistisch aanbod GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Zandvoort Nr. 120851 13 juli 2017 Subsidiëring innovatieve projecten algemene voorzieningen en integratie algemene voorzieningen met specialistisch aanbod

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Het college van burgemeester en wethouders van Eindhoven,

gemeente Eindhoven Het college van burgemeester en wethouders van Eindhoven, gemeente Eindhoven Besluit Het college van burgemeester en wethouders van Eindhoven, Gelet op het bepaalde in de Algemene subsidieverordening gemeente Eindhoven, titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht

Nadere informatie

Subsidieregeling maatschappelijke initiatieven voor energiebesparing en/of duurzame energieopwekking Berkelland 2017

Subsidieregeling maatschappelijke initiatieven voor energiebesparing en/of duurzame energieopwekking Berkelland 2017 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Berkelland Nr. 160674 18 september 2017 Subsidieregeling maatschappelijke initiatieven voor energiebesparing en/of duurzame energieopwekking Berkelland 2017

Nadere informatie

Kunstencentrum Jerusalem Heuvelstraat CS Venray. Geacht bestuur,

Kunstencentrum Jerusalem Heuvelstraat CS Venray. Geacht bestuur, Kunstencentrum Jerusalem Heuvelstraat 4 5801 CS Venray Maatschappelijke ontwikkeling Raadhuisstraat 1 Postbus 500, 5800 AM Venray Telefoon (0478) 52 33 33 Telefax (0478) 52 32 22 E-mail gemeente@venray.nl

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.18.1360 *B.18.1360* Landgraaf, 6 augustus 2018 ONDERWERP: Centrumregeling verwerving jeugdhulp regio Zuid-Limburg 2019 56 PROGRAMMA

Nadere informatie

Sector: I. Nr. : 90.8

Sector: I. Nr. : 90.8 Sector: I Nr. : 90.8 De raad van de gemeente Ferwerderadiel; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 2 oktober 2001, nummer 7/90.01; gelet op de artikelen 148 en 149 van de Gemeentewet

Nadere informatie

REGLEMENT VAN ORDE FACULTEITSRAAD FACULTEIT CAMPUS DEN HAAG

REGLEMENT VAN ORDE FACULTEITSRAAD FACULTEIT CAMPUS DEN HAAG REGLEMENT VAN ORDE FACULTEITSRAAD FACULTEIT CAMPUS DEN HAAG TER TOELICHTING: REGLEMENTAIR KADER De juridische grondslag van het Reglement van Orde van de Faculteitsraad ligt in het Reglement van de Faculteit

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Tubbergen,

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Tubbergen, Gemeenteblad van de gemeente Tubbergen Jaargang: 2016 Nummer: 31 Uitgifte: 20 april 2016 Besluit van het college van burgemeester en wethouders d.d. 16 februari 2016, nr. I16.010417, tot vaststelling van

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Woensdrecht

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Woensdrecht Subsidieregeling eenmalige subsidie Woensdrecht Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Woensdrecht Gelet op artikel 160 van de Gemeentewet, de Algemene wet bestuursrecht en de Algemene

Nadere informatie

Besluit raad - verordening

Besluit raad - verordening Besluit raad - verordening Gemeente Landgraaf ONDERWERP: Instelling commissie Burgers en Middelen Behoort bij besluit van de raao Van de gemeente LandgrsrÊf d. 1 * * 8 nr_ j ekend, e griffier Documentrtummer:

Nadere informatie

Voorstel aan de Raad. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 20 december 2006 / 242/2006. Fatale termijn: besluitvorming vóór: N.v.t.

Voorstel aan de Raad. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 20 december 2006 / 242/2006. Fatale termijn: besluitvorming vóór: N.v.t. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 20 december 2006 / 242/2006 Fatale termijn: besluitvorming vóór: N.v.t. Onderwerp Sportgala Nijmegen 2007-2010 Programma / Programmanummer Sport / 9240 Portefeuillehouder

Nadere informatie

Landgraaf, 19 juli 2017

Landgraaf, 19 juli 2017 n Adviesraad Wmo & Jeugd p/a Dries Ausems, voorzitter Aan de Beuk 28 6373 AL Landgraaf College van Burgemeester en Wethouders Landgraaf Postbus 31000 6370AA Landgraaf Landgraaf, 19 juli 2017 Betreft; Inkoop

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Almere

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Almere Nadere regels initiatievenbudget Samen werken aan duurzame energie Almere 2018 Het college van burgemeester en wethouders van Almere, Gelet op artikel 2, eerste lid aanhef en onder h en artikel 3 van de

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Participatieraad Zevenaar

Huishoudelijk Reglement Participatieraad Zevenaar Huishoudelijk Reglement Participatieraad Zevenaar Artikel 1 - Samenhang 1. De bepalingen in dit reglement moeten in samenhang worden gezien met de Verordening Participatieraad Gemeente Zevenaar (zoals

Nadere informatie

Aanvraagformulier bewonersinitiatieven 2014 Osdorp West en De Aker

Aanvraagformulier bewonersinitiatieven 2014 Osdorp West en De Aker Aanvraagformulier bewonersinitiatieven 2014 Osdorp West en De Aker Toelichting aanvraagformulier Voor wie? Waardering voor vrijwillige inzet is zo belangrijk dat het stadsdeel een budget beschikbaar stelt

Nadere informatie

Subsidie-aanvraagformulier Initiatieven Coevorden Verbindt

Subsidie-aanvraagformulier Initiatieven Coevorden Verbindt Subsidieaanvraagformulier Initiatieven Coevorden Verbindt In 2018 heeft de gemeente Coevorden 610.000 beschikbaar voor initiatieven die een bijdrage leveren aan Coevorden Verbindt. Het gaat om een nieuwe

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.17.0572 B.17.0572 Landgraaf, 4 april 2017 ONDERWERP: Eerste begrotingsbijstelling 2017 en begroting 2018 & meerjarenperspectief

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Documentnummer: B.18.1934 *B.18.1934* Landgraaf, 6 november 2018 ONDERWERP: Controleprotocol 2018 Verantwoordelijke portefeuillehouder(s): C.P.G. Wilbach

Nadere informatie

Onderwerp Start Arhi-procedure en aankondiging open overleg met gemeenten Landgraaf, Heerlen, Brunssum, Kerkrade, Simpelveld en Voerendaal

Onderwerp Start Arhi-procedure en aankondiging open overleg met gemeenten Landgraaf, Heerlen, Brunssum, Kerkrade, Simpelveld en Voerendaal Bijlage 9 Provinciale Staten van Limburg Cluster STR Behandeld H.J.P.G. van Elmpt Ons kenmerk 2017/6098 Telefoon +31 43 389 99 64 Uw kenmerk - Maastricht 24 januari 2017 Bijlage(n) 1 Verzonden 24 januari

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER Bewonersinitiatief 2012

AANVRAAGFORMULIER Bewonersinitiatief 2012 Gegevens initiatiefnemer: Naam : Contactadres : Postcode en woonplaats : (Mobiel) telefoonnummer : E-mail : Bankrekeningnummer : t.n.v. te Initiatiefnemer verzoekt de gemeente Zaanstad om in aanmerking

Nadere informatie

Bijlage(n) Uw brief van Uw kenmerk Documentnummer Landgraaf, oktober 201 6

Bijlage(n) Uw brief van Uw kenmerk Documentnummer Landgraaf, oktober 201 6 ï-«f Aan het Bestuur van: VV Schaesberg SVN UOW'OZ Beheerstichting Park ter Waerden Beheerstichting Park Strijthagen Landgraaf, 7 oktober 201 6 llllll 111:11:111 Onderwerp Kunstgrasvelden. Verzonden op

Nadere informatie

gelezen de nota d.d., 5 december 2017, Directie/Samenleven/ Sociale Basisinfrastructuur;

gelezen de nota d.d., 5 december 2017, Directie/Samenleven/ Sociale Basisinfrastructuur; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Amersfoort Nr. 2592 4 januari 2018 Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Amersfoort houdende regels omtrent subsidie Subsidieregeling

Nadere informatie

Registratiedatum: Behandelend afdeling Afgehandeld door/op: 8661 / CM. van Dam/E.P. van Andel

Registratiedatum: Behandelend afdeling Afgehandeld door/op: 8661 / CM. van Dam/E.P. van Andel gemeente WOERDEN Gemeenteraad Gemeente Woerden 12.007774 Blekerijlaan 14 3447 GR Woerden Postbus 45 3440 AA Woerden Registratiedatum: Behandelend afdeling Afgehandeld door/op: 25/04/2012 Griffie Telefoon

Nadere informatie

Subsidie uitvoeringsregel bewonersparticipatie 2016

Subsidie uitvoeringsregel bewonersparticipatie 2016 Subsidie uitvoeringsregel bewonersparticipatie 2016 Grondslag voor subsidie Welzijn Subsidievorm Jaarlijkse subsidie Doel van de subsidie Stimuleren en bevorderen van betrokkenheid van bewoners bij leefbaarheid

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr. 3016

GEMEENTEBLAD. Nr. 3016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Pijnacker-Nootdorp. Nr. 3016 11 januari 2017 Subsidieregeling Stimuleringsfonds particulier initiatief 2016 De raad van de gemeente Pijnacker-Nootdorp; gezien

Nadere informatie

Gemeente ^" Albrandsuuaard

Gemeente ^ Albrandsuuaard 25 Gemeente ^" RAADSBESLUIT Besluit nr.: 90701 Onderwerp: Ie gewijzigde Algemene subsidieverordening Albrandswaard 2010 De raad van de gemeente Albrandswaard; Gezien het voorstel van het college van de

Nadere informatie