Zorg- en kenniscentrum Sonnevanck In vertrouwde handen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zorg- en kenniscentrum Sonnevanck In vertrouwde handen"

Transcriptie

1 Zorg- en kenniscentrum Sonnevanck In vertrouwde handen

2 Respect, geborgenheid en verantwoordelijkheid zijn onze kernwaarden.

3 Sonnevanck Zorg- en kenniscentrum Sonnevanck in Harderwijk is een modern verpleeghuis met een breed pakket diensten op het gebied van wonen, zorg en welzijn. Sonnevanck staat voor kwaliteitszorg, die kan variëren van lichte tot zware en complexe zorg. De verpleeghuiszorg bestaat niet alleen uit zorg en verpleging. Wij bieden ook behandeling, begeleiding, advies, ondersteuning en onderzoek op medisch, paramedisch en psychosociaal gebied, inclusief geestelijke verzorging. Dit in een zo prettig mogelijke woonomgeving. Kwaliteit- en cliëntgericht werken is het leidend principe voor alles wat we doen. Het scheppen van een prettig woon- en leefklimaat en het welzijn van de bewoners en cliënten zijn dan ook onlosmakelijk met de zorgverlening verbonden. Sonnevanck maakt deel uit van Stichting Zorggroep Noordwest- Veluwe, een protestants christelijke stichting voor wonen, zorg en welzijn. Onze kernwaarden zijn respect, geborgenheid en verantwoordelijkheid. Bij ons bent u in vertrouwde handen. Bij ons bent u in vertrouwde handen. Zorg van goede kwaliteit Vierentwintig uur per dag, 365 dagen per jaar bieden circa vierhonderd gemotiveerde medewerkers zorg van goede kwaliteit aan ruim tweehonderd bewoners. De hulpvraag van de bewoner en cliënt is daarbij het uitgangspunt. Medewerkers hebben hierin een ondersteunende en adviserende taak. Ruim tweehonderd vrijwilligers verrichten regelmatig taken die het leven van de bewoners afwisselender en gezelliger maken. Zij bezoeken bijvoorbeeld alleenstaande bewoners, verzorgen planten en assisteren bij activiteiten. Onze medewerkers en vrijwilligers houden zich aan een cliëntgerichte gedragscode en onderschrijven de zorgvisie van Stichting Zorggroep Noordwest-Veluwe.

4 Hulp- en zorgvraag staan centraal Met een breed team professionals in huis is de zorgverlening optimaal afgestemd op de hulp- en zorgvraag van bewoners en cliënten. Wij kunnen dan ook zowel bewoners met kortdurende, intensieve en langdurige somatische (lichamelijke) aandoeningen, bewoners met psychogeriatrische aandoeningen, als zelfstandig wonende cliënten van dienst zijn. Advies- en Behandelcentrum In Sonnevanck is het Advies- en Behandelcentrum van Zorggroep Noordwest-Veluwe gevestigd. Bewoners en cliënten krijgen in Sonnevanck te maken met hulpverleners van verschillende disciplines. Dit multidisciplinaire team bestaat uit een fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist, verpleeghuisarts, maatschappelijk werker, psycholoog, diëtist, kunstzinnig therapeut en activiteitenbegeleider. Daarnaast zijn er natuurlijk de verzorgenden en verpleegkundigen. Vanuit onze visie is er ook een geestelijk verzorger aan Sonnevanck verbonden, die er voor alle bewoners en cliënten is, ongeacht hun geloof of levensovertuiging. Dagcentrum Het Dagcentrum ondersteunt cliënten die nog thuis wonen, maar wel begeleiding of zorg nodig hebben. Cliënten met somatische (lichamelijke) aandoeningen bieden wij dagzorg en psychogeriatrische cliënten dagopvang. Zij volgen een dagprogramma met activiteiten, structuur en behandeling, om hen zo zelfstandig mogelijk in de eigen woon- en leefomgeving te kunnen laten functioneren. Het ondersteunen van de mantelzorg van onze cliënten is ook een belangrijke functie van het dagcentrum. Reactivering, CVA- en heupproject Op de Reactiveringsafdeling kunnen cliënten herstellen van een ingrijpende ziekte, (heup)operatie of beroerte (CVA). Met inten-

5 sieve behandeling en begeleiding proberen we het maximale resultaat te bereiken, gericht op hun terugkeer naar huis of naar een aangepaste woonomgeving. Alle dagelijkse handelingen, van opstaan en aankleden, eten, een wandeling maken tot weer naar bed gaan, staan in het teken van het optimaliseren van lichaamsfuncties. Bewegingstherapie, spierversterkende oefeningen of het werken met hulpmiddelen kunnen hier deel van uitmaken. Bij deze ketenzorg werken wij intensief samen met de thuiszorg en het Sint Jansdal ziekenhuis in Harderwijk. In een aantal gevallen wordt de behandeling, na ontslag, voortgezet op het Dagcentrum. Op de Reactiveringsafdeling zijn een-, twee-, drie- en vierpersoonskamers. Somatische (lichamelijke) zorg BOPZ (Bijzondere Opname Psychiatrische Ziekenhuizen) van toepassing. De Leuvenumsehof Bij Sonnevanck ligt het appartementencomplex De Leuvenumsehof. Bewoners die verpleging of verzorging behoeven, kunnen hier zelfstandig wonen en toch zorg, behandeling of begeleiding ontvangen die nodig is. Het complex is eigendom van de Stichting Gereformeerde Bouwcorporatie voor Bejaarden (SGBB) uit Hoofddorp, die ook de verhuur regelt. De medewerkers verlenen hier 24 uur per dag zorg op basis van een geldige indicatie. De bewoners kunnen ook voor overige dienstverlening een beroep op ons doen. Op de afdelingen Dahlia, Crocus en Brem wonen bewoners die wij behandelen en verzorgen vanwege een langdurige, vooral lichamelijke ziekte of handicap. Zij krijgen intensieve hulp bij functies als wassen, aankleden, toiletgang en andere activiteiten uit het dagelijkse leven. We besteden ruime aandacht aan het scheppen van een optimale woon- en leefomgeving en het welzijn van de bewoners. Op de afdelingen zijn een-, twee- en driepersoonskamers; we streven naar eenpersoonskamers. Palliatieve terminale zorg Op de afdeling Jasmijn geven wij palliatieve terminale zorg aan ongeneeslijk zieke bewoners met een relatief korte levensverwachting. In dit laatste stadium van hun leven bieden wij hen en hun naasten warme, professionele terminale zorg in een huiselijke omgeving. Psychogeriatrische zorg Bewoners die lijden aan een vorm van dementie, wonen op de afdelingen Erica, Fresia en Goudsbloem. Wij zetten ons in om de bewoner, ondanks zijn of haar toenemende beperkingen, zo normaal mogelijk te laten leven. We besteden veel aandacht aan regelmaat en veiligheid. De psychogeriatrische afdelingen vormen een veilige woonomgeving voor deze groep bewoners. De bewoners leven in woongroepen en delen een gezamenlijke huiskamer. Op de afdelingen zijn een-, twee-, drie- en vierpersoonskamers. Op de psychogeriatrische afdelingen is de Wet Kwaliteitszorg, die varieert van lichte tot zware en complexe zorg.

6 Zorgdossier en individueel leefplan Regie over eigen leven. In het zorgdossier worden de gegevens van de bewoner en gegevens rond de zorgbehoefte en zorgverlening vastgelegd. Een onderdeel van het zorgdossier is het individuele leefplan, waarin we de zorgverlening methodisch plannen en beschrijven. In overleg met de bewoner, zijn of haar eerste contactpersoon of wettelijk vertegenwoordiger, bepalen we welke zorg nodig is en hoe we die zorg optimaal kunnen verlenen. De Wet Geneeskundige Behandel Overeenkomst (W.G.B.O.) regelt het inzagerecht van de bewoner in het eigen zorgdossier. Alleen de bij de zorg betrokken medewerkers en de eerste contactpersoon hebben inzage. Eerst Verantwoordelijk Verzorgende (EVV-er) De spil in de zorgverlening is de Eerst Verantwoordelijk Verzorgende (EVV-er). Dit is de verzorgende die de zorg met andere hulpverleners regelt en coördineert. De EVV-er is aanspreekpunt als het gaat om zorg, welzijn of voorzieningen en onderhoudt als eerste contacten met de bewoner en de eerste contactpersoon. Opname in Sonnevanck Ons streven is dat bewoners en cliënten, ondanks hun behoefte aan zorg, een zo gewoon mogelijk leven kunnen leiden en hierover zoveel mogelijk zelf de regie voeren. Wij ondersteunen hen hierbij. Als dat niet meer kan en een opname nodig is, vinden wij het belangrijk dat hun netwerk van familie, relaties en vrienden in stand blijft. Hun inzet bij de zorgverlening is van grote waarde. Zorgovereenkomst We besteden veel aandacht aan de voorbereiding van de opname van bewoners. Vaak is er vóór de opname, meestal thuis, al contact geweest met de maatschappelijk werkers of het Cliënten Service Bureau. Voorafgaand aan een opname moet er duidelijkheid zijn over de mogelijkheden en verwachtingen van beide kanten. We leggen dit vast in een zorgovereenkomst. Hierin staan afspraken waaraan Sonnevanck en de bewoner zich beiden dienen te houden.

7 Zorgmanager De eindverantwoordelijke voor het reilen en zeilen op de afdeling is de zorgmanager. Wij raden de bewoners en hun familie aan om tenminste één keer per jaar een gesprek met hem of haar aan te vragen, waarin zij hun ervaringen van hun verblijf op de afdeling kunnen bespreken. Verpleeghuisarts en paramedische medewerkers De verpleeghuisarts is eindverantwoordelijk voor het zorgplan en de totale medische zorg van de verpleeghuisgeïndiceerde en neemt hierin de taak van de huisarts en veelal de specialist over. Voor medische aangelegenheden kunnen bewoners bij de EVV-er of rechtstreeks bij de arts terecht. Logopedisten, ergotherapeuten, fysiotherapeuten, psychologen en diëtisten behandelen specifieke aandoeningen van bewoners en cliënten binnen en buiten Sonnevanck. Het contact met hen verloopt ook via de EVV-er, vaak in afstemming met of na verwijzing door de verpleeghuisarts. Multidisciplinair overleg (MDO) Er zijn verschillende disciplines bij de behandeling van de bewoner betrokken. Het overleg tussen deze hulpverleners heet multidisciplinair overleg (MDO). In dit overleg bespreken zij hun bevindingen, die zij samen met de doelen, in het leefplan vastleggen. De EVV-er neemt dit plan regelmatig met de bewoner en de familie door, bij voorkeur voorafgaand aan of aansluitend op een MDO. Op verzoek is het mogelijk een MDO bij te wonen. Familiegesprek Minimaal één keer per jaar is er een familiegesprek, waar de bewoner, zijn of haar eerste contactpersoon, de EVV-er en de verpleeghuisarts aanwezig zijn. Tijdens dit gesprek wordt het leefplan besproken. Op de Reactiverings- en palliatieve afdeling vindt het familiegesprek vaker plaats.

8 Een zo vertrouwd mogelijke omgeving Wonen, zorg en welzijn zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Niet alleen de zorgverlening en de woon- en leefomgeving zijn belangrijk, maar ook de voorzieningen die het leven van de bewoners een stuk plezieriger kunnen maken. Wij doen ons uiterste best een omgeving te creëren waarin de bewoners zich thuis voelen. Ontmoeting en voorzieningen Sonnevanck ligt in een rustige, bosrijke omgeving tussen Harderwijk en Ermelo. Bezoek is natuurlijk welkom, maar wij verzoeken bezoekers rekening te houden met maaltijden, persoonlijke verzorging, behandeling en therapie. Op het overdekte plein De Brink kunnen bewoners iets drinken, een spelletje doen of zich er met familie even terug trekken. Er zijn een winkel, terras, internetcafé en restaurant. De bewoners kunnen tegen vergoeding gebruik maken van de wasvoorziening. Voor de persoonlijke verzorging zijn er in Sonnevanck een kapsalon en pedicure aanwezig. Activiteiten De activiteitenbegeleiders, vaak bijgestaan door vrijwilligers, verzorgen activiteiten die een positieve invloed hebben op het welzijn van de cliënten. Ze organiseren bijvoorbeeld koffieochtenden, uitstapjes, een familiedag of houden groepsgesprekken. Daarnaast is er aandacht voor een waardevolle dagbesteding. Kerkdiensten Elke zondagochtend vindt in de kerkzaal een kerkdienst plaats. Na de dienst is er gelegenheid om koffie te drinken in de foyer. Ook bezoekers of belangstellenden van buiten Sonnevanck kunnen deze diensten bijwonen.

9 Wonen, zorg en welzijn zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maaltijden De warme maaltijd serveren wij bij voorkeur s middags in de huiskamers van de afdelingen of zonodig op bed. De bewoners kunnen kiezen uit een ruim aanbod van gerechten, waarvoor wij samenwerken met de keuken van het Sint Jansdal ziekenhuis in Harderwijk. Ook de broodmaaltijd is in de huiskamers van de afdelingen of zonodig op bed. Bezoekers kunnen ook gebruik maken van het restaurant en in de koffieruimte kunnen zij gezamenlijk koffie of thee drinken. Veiligheid Sonnevanck besteedt veel aandacht aan veiligheid. We beschikken over actuele ontruimings- en calamiteitenplannen en in alle gebouwen zijn brandmelders geplaatst. Een aantal medewerkers is opgeleid tot bedrijfshulpverlener (BHV-er) en regelmatig vinden er oefeningen plaats. Faciliteiten bij overlijden Sonnevanck beschikt over een mortuarium. Voor de nabestaanden van overleden bewoners is het mogelijk een afscheidsdienst in de kerkzaal van Sonnevanck te houden.

10 Cliëntvertrouwenspersoon Kwaliteit- en cliëntgericht werken is het leidend principe voor alles wat we doen. Bewoners en cliënten mogen van ons een grote gastvrijheid en een goede luisterende en cliëntgerichte houding verwachten. Ondanks deze inspanningen kan het voorkomen dat iemand een klacht heeft. Wij verwachten dat de bewoner de klacht eerst bespreekt met degene op wie de klacht betrekking heeft en/of met diens leidinggevende. Wanneer de bewoner dit niet wil, of als het gesprek niet leidt tot een oplossing, kan de bewoner met de klacht naar de cliëntvertrouwenspersoon gaan. De cliëntvertrouwenspersoon is een neutrale bemiddelaar die niet in dienst is van Zorggroep Noordwest-Veluwe. Bij hem/haar kunnen bewoners hun klacht bespreekbaar maken en zonodig schriftelijk indienen. Zij kunnen klachten ook afgeven bij de receptie of deponeren in de klachtenbussen. Er is zowel een uitgebreid klachtenreglement als een aparte folder over onze klachtenregeling beschikbaar. Medezeggenschap in Sonnevanck De bewoners kunnen over de zorgverlening meedenken en meepraten. Dit is bij wet geregeld in de Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen (WMCZ). Sonnevanck heeft hiertoe een cliëntenraad ingesteld. De raad vertegenwoordigt de belangen van de bewoners en kan een belangrijke stem hebben in het kwaliteitsbeleid en in de controle op het gevoerde beleid. De cliëntenraad komt op voor de belangen van alle bewoners van het verpleeghuis. Hij heeft advies- en instemmingsrecht bij een aantal beslissingen. Tevredenheidonderzoek Sonnevanck besteedt veel aandacht aan het interne kwaliteitsbeleid en streeft voortdurend naar kwaliteitsverbetering. Een onderdeel van kwaliteitsbeleid is het periodieke tevredenheidonderzoek. Hierin vragen wij bewoners en medewerkers regelmatig naar hun tevredenheid over het verblijf- en werkklimaat in Sonnevanck.

11 Aanmelding en plaatsing Om voor onze zorg- en dienstverlening in aanmerking te komen, is een indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) nodig. Het CIZ stuurt de indicatie naar ons Cliënten Service Bureau. Het Cliënten Service Bureau van Zorggroep Noordwest- Veluwe is de toegangspoort tot de zorg- en dienstverlening in de regio s Harderwijk, Ermelo, Putten en Sonnevanck. Cliënten Service Bureau De medewerkers zijn verantwoordelijk voor plaatsing in Sonnevanck en in de andere huizen en aanleunwoningen die deel uit maken van de Zorggroep. De voorbereiding van de opname van bewoners begint hier. Vaak is er voor de opname, meestal thuis, al contact geweest met onze maatschappelijk werkers. Daarnaast kunnen de medewerkers hulp bieden bij een goede indicatiestelling, passende financiering en bij het beheer van een Persoonsgebonden Budget (PGB), waarmee cliënten zelf hun zorg kunnen inkopen. Het Cliënten Service Bureau is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot uur, telefoon (0341) Het Cliënten Service Bureau, voor al uw vragen over wonen, zorg en welzijn. Wilt u meer weten over onze zorgverlening of de afzonderlijke afdelingen van Sonnevanck? De medewerkers van het Cliënten Service Bureau zijn u graag van dienst. Cliënten Service Bureau Sonnevancklaan LC Harderwijk Telefoon: (0341) servicebureau@znwv.nl U kunt ook specifieke folders van de afdelingen en de Zorgvisie van Stichting Zorggroep Noordwest-Veluwe opvragen, of kijk op onze website:

12 Vormgeving: FennArt Reclame Marketing B.V. (Steenwijk) - juli 2007 Zorg- en kenniscentrum Sonnevanck Sonnevancklaan LC Harderwijk Telefoon: (0341) info.sonnevanck@znwv.nl Stichting Zorggroep Noordwest-Veluwe Postbus 15, 3850 AA Ermelo Telefoon: (0341) info@znwv.nl

De Leuvenumsehof. Zorg- en dienstverlening vanuit Sonnevanck aan de bewoners van de appartementen in De Leuvenumsehof in Harderwijk

De Leuvenumsehof. Zorg- en dienstverlening vanuit Sonnevanck aan de bewoners van de appartementen in De Leuvenumsehof in Harderwijk De Leuvenumsehof Zorg- en dienstverlening vanuit Sonnevanck aan de bewoners van de appartementen in De Leuvenumsehof in Harderwijk divers aanbod van aanvullende dienstverlening vanuit Zorg- en kenniscentrum

Nadere informatie

Stichting Zorggroep Noordwest-Veluwe. Het Cliënten Service Bureau is u graag van dienst

Stichting Zorggroep Noordwest-Veluwe. Het Cliënten Service Bureau is u graag van dienst Stichting Zorggroep Noordwest-Veluwe Het Cliënten Service Bureau is u graag van dienst Zorggroep Noordwest-Veluwe. In vertrouwde handen. Stichting Zorggroep Noordwest-Veluwe is een protestants-christelijke

Nadere informatie

Hospice Jasmijn. Als thuis sterven niet meer mogelijk is

Hospice Jasmijn. Als thuis sterven niet meer mogelijk is Hospice Jasmijn Als thuis sterven niet meer mogelijk is Zorggroep Noordwest-Veluwe In vertrouwde handen. Stichting Zorggroep Noordwest-Veluwe voegt waarde toe aan vitaliteit en welbevinden van ouderen

Nadere informatie

Wonen in De IJsvogel

Wonen in De IJsvogel Wonen in De IJsvogel Inhoud Wonen in De IJsvogel 3 In vertrouwde handen 3 Verzorgd wonen 4 Huishouden, maaltijden en was Welzijnsactiviteiten Aanmelding verzorgd wonen Beschermd wonen 6 Woongroep Wonen,

Nadere informatie

Dagcentrum Sonnevanck

Dagcentrum Sonnevanck Vormgeving: FennArt Reclame Marketing B.V. (Steenwijk) Dagcentrum Zorg- en kenniscentrum Sonnevanck Sonnevancklaan 2 4847 LC Harderwijk Telefoon: (0341) 41 49 42 Dagcentrum Sonnevanck BBL-opleiding Verzorgende

Nadere informatie

Advies- en behandelcentrum. Multidisciplinaire Parkinson-zorg. Verbetering kwaliteit van leven

Advies- en behandelcentrum. Multidisciplinaire Parkinson-zorg. Verbetering kwaliteit van leven Advies- en behandelcentrum Multidisciplinaire Parkinson-zorg Verbetering kwaliteit van leven Advies- en behandelcentrum Multidisciplinaire Parkinson-zorg is onderdeel van het Advies- en behandelcentrum,

Nadere informatie

Dagactiviteiten in groepsverband. voor senioren in Ermelo, Harderwijk, Putten en Nunspeet

Dagactiviteiten in groepsverband. voor senioren in Ermelo, Harderwijk, Putten en Nunspeet Dagactiviteiten in groepsverband voor senioren in Ermelo, Harderwijk, Putten en Nunspeet Dagactiviteiten ouderen Zelfstandig wonende senioren zijn bij Dagactiviteiten ouderen aan het juiste adres voor

Nadere informatie

Omdat wij u het goede wensen

Omdat wij u het goede wensen Omdat wij u het goede wensen Zo goed mogelijk weer (leren) functioneren. Dat is waar Reactiveringscentrum Klimop voor staat. Na een ingrijpende ziekte, een (heup)operatie of een beroerte krijgt u in Reactiveringscentrum

Nadere informatie

Dagactiviteiten in groepsverband. voor senioren in Ermelo, Harderwijk, Putten en Nunspeet

Dagactiviteiten in groepsverband. voor senioren in Ermelo, Harderwijk, Putten en Nunspeet Dagactiviteiten in groepsverband voor senioren in Ermelo, Harderwijk, Putten en Nunspeet Dagactiviteiten ouderen Zelfstandig wonende senioren zijn bij Dagactiviteiten ouderen aan het juiste adres voor

Nadere informatie

Omdat wij u het goede wensen

Omdat wij u het goede wensen Omdat wij u het goede wensen Zo goed mogelijk weer (leren) functioneren. Dat is waar Reactiveringscentrum Klimop voor staat. Na een ingrijpende ziekte, een (heup)operatie of een beroerte krijgt u in Reactiveringscentrum

Nadere informatie

Specialist in ouderenzorg. Vanaf de eerste hulpvraag bij het huishouden tot specialistische zorg in één van onze locaties

Specialist in ouderenzorg. Vanaf de eerste hulpvraag bij het huishouden tot specialistische zorg in één van onze locaties Specialist in ouderenzorg Vanaf de eerste hulpvraag bij het huishouden tot specialistische zorg in één van onze locaties Zorggroep Noordwest-Veluwe. In vertrouwde handen. Zorggroep Noordwest-Veluwe is

Nadere informatie

Advies- en behandelcentrum. Logopedie. Communiceren op maat

Advies- en behandelcentrum. Logopedie. Communiceren op maat Advies- en behandelcentrum Logopedie Communiceren op maat Wat is logopedie? Logopedie binnen het Advies- en behan del centrum houdt zich bezig met advisering, onderzoek en behandeling van stoornissen en

Nadere informatie

Hospice Jasmijn Harderwijk. Als thuis sterven niet meer mogelijk is

Hospice Jasmijn Harderwijk. Als thuis sterven niet meer mogelijk is Hospice Jasmijn Harderwijk Als thuis sterven niet meer mogelijk is Zorggroep Noordwest-Veluwe In vertrouwde handen Stichting Zorggroep Noordwest-Veluwe voegt waarde toe aan vitaliteit en welbevinden van

Nadere informatie

De cliëntenraad is er voor u!

De cliëntenraad is er voor u! De cliëntenraad is er voor u! Zorggroep Noordwest-Veluwe. In vertrouwde handen. Zorggroep Noordwest-Veluwe is specialist in ouderenzorg in Harderwijk, Ermelo, Putten en Nunspeet. Waardevolle zorg en welzijn

Nadere informatie

Advies- en behandelcentrum. Ergotherapie. Maatwerk in zelfstandigheid

Advies- en behandelcentrum. Ergotherapie. Maatwerk in zelfstandigheid Advies- en behandelcentrum Ergotherapie Maatwerk in zelfstandigheid Wat is ergotherapie? De ergotherapeut behandelt en ondersteunt cliënten die in het dagelijks handelen gehinderd worden door de gevolgen

Nadere informatie

De cliëntenraad is er voor u!

De cliëntenraad is er voor u! De cliëntenraad is er voor u! Zorggroep Noordwest-Veluwe. In vertrouwde handen. Stichting Zorggroep Noordwest-Veluwe voegt waarde toe aan vitaliteit en welbevinden van ouderen. Dit doen wij vanuit een

Nadere informatie

Omdat afscheid nemen voor alle betrokken zwaar is, vinden wij het belangrijk ook ondersteuning te bieden aan de naasten.

Omdat afscheid nemen voor alle betrokken zwaar is, vinden wij het belangrijk ook ondersteuning te bieden aan de naasten. De Rozenhof van Het Spectrum is een sfeervolle, kleinschalige voorziening voor palliatieve zorg. Hier is ruimte voor cliënten die, naar inschatting van een arts, een beperkte levensverwachting hebben.

Nadere informatie

Hebt u een klacht? We horen het graag! Voor bewoners, cliënten, familie en vertegenwoordigers

Hebt u een klacht? We horen het graag! Voor bewoners, cliënten, familie en vertegenwoordigers Hebt u een klacht? We horen het graag! Voor bewoners, cliënten, familie en vertegenwoordigers weegt u zelfs om een klacht in te dienen. Wij nodigen u van harte uit om dit aan ons te melden, omdat wij het

Nadere informatie

Handige telefoonnummers Klantenservice De Zorggroep

Handige telefoonnummers Klantenservice De Zorggroep Welkom op Beukenhof Voor u ligt de informatiegids van Beukenhof, een afdeling van De Zorggroep in het VieCuri ziekenhuis in Venray. Deze gids is bedoeld om u en uw familieleden wegwijs te maken in deze

Nadere informatie

Heymanscentrum Centrum voor wonen, welzijn, zorg en revalidatie

Heymanscentrum Centrum voor wonen, welzijn, zorg en revalidatie Heymanscentrum Centrum voor wonen, welzijn, zorg en revalidatie Het Heymanscentrum is een centrum voor wonen, welzijn en zorg in het zuiden van de stad Groningen. Hier kunt u allerlei vormen van zorg

Nadere informatie

REVALIDATIE. Zonnehuis Oostergast Zuidhorn

REVALIDATIE. Zonnehuis Oostergast Zuidhorn REVALIDATIE Zonnehuis Oostergast Zuidhorn Wellicht heeft u na een ziekenhuisopname extra zorg nodig? Of u kunt een korte periode niet voor uzelf zorgen? U wilt na een operatie van bijvoorbeeld een nieuwe

Nadere informatie

REVALIDATIE OP TJAMSWEER. Zonnehuis Solwerd Appingedam

REVALIDATIE OP TJAMSWEER. Zonnehuis Solwerd Appingedam REVALIDATIE OP TJAMSWEER Zonnehuis Solwerd Appingedam Wellicht heeft u na een ziekenhuisopname extra zorg nodig? Of u kunt een korte periode niet voor uzelf zorgen? U wilt na een operatie van bijvoorbeeld

Nadere informatie

Alle medewerkers zijn professioneel en erg vriendelijk.

Alle medewerkers zijn professioneel en erg vriendelijk. Wonen Thuis Expert WONEN THUIS EXPERT Alle medewerkers zijn professioneel en erg vriendelijk. De RSZK biedt zorg en diensten aan mensen die vanwege hun leeftijd, ziekte of een beperking in meer of mindere

Nadere informatie

WELKOM BIJ VERPLEEGHUIS DE LINGEHOF

WELKOM BIJ VERPLEEGHUIS DE LINGEHOF WELKOM BIJ VERPLEEGHUIS DE LINGEHOF VOOR EEN LEVEN MET KLEUR Welkom bij De Lingehof het huis in het hart van het Over-Betuwse Bemmel In De Lingehof kunt u aangenaam wonen met gespecialiseerde verzorging

Nadere informatie

Interdisciplinaire Afdeling

Interdisciplinaire Afdeling Interdisciplinaire Afdeling U bent opgenomen op de Interdisciplinaire Afdeling (IDAZ), een afdeling in Rijnstate Arnhem speciaal voor kwetsbare ouderen met meerdere aandoeningen. In deze folder vindt u

Nadere informatie

Advies- en behandelcentrum. Diëtetiek. Deskundigheid op het gebied van voeding en diëten

Advies- en behandelcentrum. Diëtetiek. Deskundigheid op het gebied van voeding en diëten Advies- en behandelcentrum Diëtetiek Deskundigheid op het gebied van voeding en diëten Wat is diëtetiek? De diëtist is deskundig op het gebied van voeding. Factoren als veroudering, ziekte, medicijngebruik,

Nadere informatie

Doelgroepenbeleid Zorgvilla Huize Dahme

Doelgroepenbeleid Zorgvilla Huize Dahme Doelgroepenbeleid Zorgvilla Huize Dahme Levensgericht zorgaanbod Een zorgaanbod ontwikkelen dat goed aansluit bij de zorg van onze Gasten. Dat is het doel van ons doelgroepenbeleid. Het verhoogt de kwaliteit

Nadere informatie

Welkom in Beukenhof. Informatie voor cliënten en hun familie over het verblijf in een revalidatiecentrum van De Zorggroep

Welkom in Beukenhof. Informatie voor cliënten en hun familie over het verblijf in een revalidatiecentrum van De Zorggroep Welkom in Beukenhof Informatie voor cliënten en hun familie over het verblijf in een revalidatiecentrum van De Zorggroep Bezoekadres Merseloseweg 130, 5801 CE Venray Handige telefoonnummers Klantenservice

Nadere informatie

De neurologische revalidatie unit (NRU)

De neurologische revalidatie unit (NRU) De neurologische revalidatie unit (NRU) informatie voor cliënt en familie neurologie Rijnland Ziekenhuis Verpleeghuis Leythenrode U bent opgenomen geweest op de afdeling neurologie van Rijnland Ziekenhuis

Nadere informatie

Deze brochure geeft u informatie over het Volledig Pakket Thuis van LuciVer. Algemene informatie over LuciVer leest u in de brochure Welkom bij

Deze brochure geeft u informatie over het Volledig Pakket Thuis van LuciVer. Algemene informatie over LuciVer leest u in de brochure Welkom bij Deze brochure geeft u informatie over het Volledig Pakket Thuis van LuciVer. Algemene informatie over LuciVer leest u in de brochure Welkom bij LuciVer. LuciVer Volledig Pakket Thuis Mei 2016 1 www.luciver.nl

Nadere informatie

Hospice de Regenboog. Zorg in de laatste levensfase

Hospice de Regenboog. Zorg in de laatste levensfase Hospice de Regenboog Zorg in de laatste levensfase Even voorstellen Hospice De Regenboog is onderdeel van Stichting Sint Annaklooster. Stichting Sint Annaklooster is een brede zorginstelling in de regio

Nadere informatie

Wat als ik niet meer beter word?

Wat als ik niet meer beter word? Wat als ik niet meer beter word? Als u te horen heeft gekregen dat u niet meer kunt genezen, is dat een harde boodschap. Deze boodschap roept veel vragen op, zoals: Deze folder is bedoeld voor mensen die

Nadere informatie

Observatiecentrum. Een diagnose om verder te kunnen

Observatiecentrum. Een diagnose om verder te kunnen Observatiecentrum Een diagnose om verder te kunnen Nog geen duidelijke diagnose? Een tijdelijk verblijf kan uitkomst bieden Heeft u te maken met geheugen- of psychiatrische klachten in combinatie met een

Nadere informatie

Verpleeghuis Talma Hof

Verpleeghuis Talma Hof Verpleeghuis Talma Hof Inhoud 1. Wonen in Hof van Smeden 3 Talma Hof en expertise 3 Verhuizen naar Talma Hof 4 Wachtlijst 4 1. Wonen in Talma Hof Verpleeghuis Talma Hof in Emmeloord is onderdeel van Zorggroep

Nadere informatie

Zorg visie

Zorg visie 2012-2016 Zorg visie 2012-2016 respect geborgenheid verantwoordelijkheid Zorgvisie Z orggroep Noordwest-Veluwe Zorggroep Noordwest-Veluwe is een stichting voor woon-, zorg- en welzijnsdiensten in Harderwijk,

Nadere informatie

Verpleeghuis Duinstede

Verpleeghuis Duinstede Verpleeghuis Duinstede Welkom bij Duinstede! Wat biedt Duinstede u? Zorg, Respec verpleging en medezeggenschap Welkom bij Duinstede! Wat en aandacht Facilitaire service Wonen met zorg Wonen met Welkom

Nadere informatie

Inhoudsopgave 1 WELKOM OP AFDELING JO-ANNA... 2 2 WAT IS AFDELING JO-ANNA... 2 3 DOELSTELLING VAN AFDELING JO-ANNA... 2

Inhoudsopgave 1 WELKOM OP AFDELING JO-ANNA... 2 2 WAT IS AFDELING JO-ANNA... 2 3 DOELSTELLING VAN AFDELING JO-ANNA... 2 Jo-Anna V1_2011 Inhoudsopgave 1 WELKOM OP AFDELING JO-ANNA... 2 2 WAT IS AFDELING JO-ANNA... 2 3 DOELSTELLING VAN AFDELING JO-ANNA... 2 4 WOON EN ZORGAANBOD KLEINSCHALIG WONEN GERONTOPSYCHIATRIE... 2 5

Nadere informatie

Privacy en correcte bejegening, daar heeft u gewoon recht op.

Privacy en correcte bejegening, daar heeft u gewoon recht op. Privacy en correcte bejegening, daar heeft u gewoon recht op. Zorggroep Noordwest-Veluwe. In vertrouwde handen. Zorggroep Noordwest-Veluwe is specialist in ouderenzorg in Harderwijk, Ermelo, Putten, Nunspeet

Nadere informatie

Dagbesteding Psychogeriatrie

Dagbesteding Psychogeriatrie Dagbesteding Psychogeriatrie Contact: Stichting Rosengaerde Pastoriestraat 1 7721 CT DALFSEN Telefoon algemeen (0529) 431541 Telefoon keuken (0529) 432514 Fax (0529) 432937 e-mail Internet Info@rosengaerde.nl

Nadere informatie

AxionContinu heeft ten aanzien van het mantelzorgbeleid de volgende uitgangspunten geformuleerd:

AxionContinu heeft ten aanzien van het mantelzorgbeleid de volgende uitgangspunten geformuleerd: Mantelzorgbeleid 1. Wat is mantelzorg Mantelzorg is een overkoepelend begrip voor veel vormen van meer dan gebruikelijke zorg, die partners, ouders, kinderen, familieleden, vrienden en buren elkaar verlenen.

Nadere informatie

Logeerhuis In Via. Zorg onderweg

Logeerhuis In Via. Zorg onderweg Logeerhuis In Via Zorg onderweg Even voorstellen Stichting Sint Annaklooster is een brede zorginstelling in de regio Eindhoven. Met een op maat gesneden aanbod van zorg- en dienstverlening willen we mensen

Nadere informatie

Opstel Verzorging 't Gasthuis (zorgcentrum)

Opstel Verzorging 't Gasthuis (zorgcentrum) Opstel Verzorging 't Gasthuis (zorgcentrum) Opstel door een scholier 1181 woorden 29 mei 2006 7,3 6 keer beoordeeld Vak Verzorging Algemeen 't Gasthuis is een centrum voor zorg en reactivering van algemene

Nadere informatie

Thuiszorg Sint Annaklooster. Uw wensen, onze zorg

Thuiszorg Sint Annaklooster. Uw wensen, onze zorg Thuiszorg Sint Annaklooster Uw wensen, onze zorg Even voorstellen Stichting Sint Annaklooster is een brede zorginstelling in de regio Eindhoven. Met een op maat gesneden aanbod van zorg- en dienstverlening

Nadere informatie

Privacy en correcte bejegening, daar heeft u gewoon recht op.

Privacy en correcte bejegening, daar heeft u gewoon recht op. Privacy en correcte bejegening, daar heeft u gewoon recht op. De Woonzorgservice van Zorggroep Noordwest-Veluwe biedt diensten aan ouderen en chronisch zieken die zelfstandig wonen. Zorg aan Huis biedt

Nadere informatie

Verblijf, zorg en behandeling

Verblijf, zorg en behandeling Verblijf, zorg en behandeling Over Gooizicht Christelijke identiteit Gooizicht is een centrum voor zorg en behandeling. Het ligt in een mooie, groene wijk dichtbij het centrum van Hilversum en het (Corvers)bos.

Nadere informatie

Thuiszorg Alerimus. Zorg om thuis te kunnen blijven wonen

Thuiszorg Alerimus. Zorg om thuis te kunnen blijven wonen Thuiszorg Alerimus Zorg om thuis te kunnen blijven wonen Alerimus biedt zorg op maat, niet alleen binnen de instelling maar ook in uw eigen woonomgeving. We willen allemaal zo lang mogelijk zelfstandig

Nadere informatie

Carinova. Woonzorg. Vertrouwd dichtbij. www.carinova.nl

Carinova. Woonzorg. Vertrouwd dichtbij. www.carinova.nl Carinova Woonzorg Vertrouwd dichtbij www.carinova.nl Wonen met zorg Carinova Woonzorg biedt wonen en zorg in zes woon- zorgcentra en twee verpleeghuizen. De woon- zorgcentra zijn Park Braband, De Diessenplas,

Nadere informatie

Begeleiding op maat in uw eigen omgeving

Begeleiding op maat in uw eigen omgeving Begeleiding op maat in uw eigen omgeving Verzorgingshuis De Bettekamp in Varsseveld Informatie voor cliënten en familie De zorg waar u zich het beste bij voelt Ouder worden is niet voor iedereen hetzelfde.

Nadere informatie

REVALIDEREN NA EEN BEROERTE (CVA) Zonnehuis Solwerd Appingedam

REVALIDEREN NA EEN BEROERTE (CVA) Zonnehuis Solwerd Appingedam REVALIDEREN NA EEN BEROERTE (CVA) Zonnehuis Solwerd Appingedam U (of uw naaste) heeft kortgeleden een CVA gehad, waarvoor u (of uw naaste) bent opgenomen op de stroke-unit van een ziekenhuis. Gezamenlijk

Nadere informatie

Interdisciplinaire Afdeling

Interdisciplinaire Afdeling Interdisciplinaire Afdeling U bent opgenomen op de Interdisciplinaire Afdeling, een afdeling in Rijnstate Arnhem speciaal voor kwetsbare ouderen met meerdere aandoeningen. In deze folder vindt u informatie

Nadere informatie

Dagbehandeling in Nijmegen. Langer thuis wonen bij dementie

Dagbehandeling in Nijmegen. Langer thuis wonen bij dementie Dagbehandeling in Nijmegen Langer thuis wonen bij dementie Langer thuis wonen met dagbehandeling U wilt graag zo lang mogelijk thuis in uw vertrouwde omgeving wonen, ook al is er sprake van dementie of

Nadere informatie

Revalideren of herstellen? Welkom in Pniël

Revalideren of herstellen? Welkom in Pniël Revalideren of herstellen? Welkom in Pniël Pniël Revalideren aan de Oudedijk Moet u revalideren of herstellen na bijvoorbeeld een ongeval, operatie, beroerte of ziekenhuisopname? In Pniël bieden wij alle

Nadere informatie

De Berkhof. Wonen Welzijn Zorg. Dagcentrum. Woonzorgcentrum. Groepswonen

De Berkhof. Wonen Welzijn Zorg. Dagcentrum. Woonzorgcentrum. Groepswonen De Berkhof Dagcentrum Woonzorgcentrum Groepswonen Wonen Welzijn Zorg Welkom in De Berkhof Nabij het centrum van Winterswijk en landelijk gelegen door het aangrenzende park ligt woonzorgcentrum De Berkhof.

Nadere informatie

Pronsweide. en Meddo. Wonen Welzijn Zorg en behandeling. Dagcentrum. Verpleeghuis. Revalidatieafdeling Oost Achterhoek.

Pronsweide. en Meddo. Wonen Welzijn Zorg en behandeling. Dagcentrum. Verpleeghuis. Revalidatieafdeling Oost Achterhoek. Pronsweide en Meddo Dagcentrum Verpleeghuis Revalidatieafdeling Oost Achterhoek Groepswonen Wonen Welzijn Zorg en behandeling Welkom in Pronsweide en in Meddo Nabij het centrum van Winterswijk ligt Pronsweide.

Nadere informatie

ZORG NA ZIEKENHUISOPNAME

ZORG NA ZIEKENHUISOPNAME ZORG NA ZIEKENHUISOPNAME 2 Inhoudsopgave Inleiding 3 Heeft u zorg nodig na het verblijf in het ziekenhuis? 4 Wie regelt deze zorg? 4 Uw plichten rondom ontslag 5 Wanneer kan de zorg na de ziekenhuisopname

Nadere informatie

Verpleeghuiszorg voor als het thuis niet meer gaat

Verpleeghuiszorg voor als het thuis niet meer gaat Wilt u meer informatie, een rondleiding of kennismaking? Bel ons dan op: 088-97 20 200 (lokaal tarief) Of mail naar: zorgbemiddeling@amstelring.nl Website: www.amstelring.nl/vreugdehof Facebook: www.facebook.com/vreugdehof

Nadere informatie

Vertrouwde zorg en fijn wonen in hartje Roermond

Vertrouwde zorg en fijn wonen in hartje Roermond Proteion RCG Vertrouwde zorg en fijn wonen in hartje Roermond Welkom bij Proteion RCG In hartje Roermond, aan het mooie Munsterplein, staat in de schaduw van Cuypers beroemde Munsterkerk een bijzonder

Nadere informatie

Intensieve verpleging

Intensieve verpleging Intensieve verpleging Verpleging en verzorging op elk moment van de dag. Op afdeling de Frasselt van Kalorama wordt intensieve langdurige zorg geboden. Hier wonen mensen die ondersteuning nodig hebben

Nadere informatie

Pakket 10 Beschermd verblijf met intensieve palliatiefterminale

Pakket 10 Beschermd verblijf met intensieve palliatiefterminale BESCHRIJVING VAN DE ZORGZWAARTEPAKKETTEN Pakket 10 Beschermd verblijf met intensieve palliatiefterminale zorg Pakket 10 Beschermd verblijf met intensieve palliatief-terminale zorg is voor mensen die een

Nadere informatie

Dignis. De Kombuis. Dagbehandeling voor mensen met (beginnende) geheugenproblemen

Dignis. De Kombuis. Dagbehandeling voor mensen met (beginnende) geheugenproblemen Dignis De Kombuis Dagbehandeling voor mensen met (beginnende) geheugenproblemen Zo lang mogelijk thuis, in de eigen vertrouwde omgeving blijven wonen. Dat is de wens van veel mensen. Soms lukt dat niet

Nadere informatie

U heeft gekozen voor de revalidatie van Meriant, dè geriatrische revalidatiezorg in en om Heerenveen en Wolvega. Wij heten u van harte welkom!

U heeft gekozen voor de revalidatie van Meriant, dè geriatrische revalidatiezorg in en om Heerenveen en Wolvega. Wij heten u van harte welkom! Welkom bij Meriant Dienstverlening voor geriatrische revalidatiezorg U heeft gekozen voor de revalidatie van Meriant, dè geriatrische revalidatiezorg in en om Heerenveen en Wolvega. Wij heten u van harte

Nadere informatie

Zorgarrangement ZZP 5 Met behandeling en BOPZ

Zorgarrangement ZZP 5 Met behandeling en BOPZ Zorgarrangement ZZP 5 Met behandeling en BOPZ Informatie voor bewoners en familie Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Wat kunt u van ons verwachten?... 4 3. Zorg (persoonlijke verzorging en verpleging)...

Nadere informatie

Expertisecentrum Madeleine, Boxmeer

Expertisecentrum Madeleine, Boxmeer Expertisecentrum Madeleine, Boxmeer Intensieve zorg in huiselijke sfeer Voelt beter Intensieve zorg in huiselijke sfeer Het eigentijdse Madeleine in Boxmeer biedt als expertisecentrum uitgebreide faciliteiten

Nadere informatie

Samen sterk in ouderenzorg. Advies- en behandelcentrum

Samen sterk in ouderenzorg. Advies- en behandelcentrum Samen sterk in ouderenzorg Advies- en behandelcentrum Inhoudsopgave Cliënten Service Bureau 4 Diëtetiek 4 Ergotherapie 5 Fysiotherapie 6 Geestelijke verzorging 6 Logopedie 9 Maatschappelijk werk 9 Psychologie

Nadere informatie

Alle goede zorg die u zich kunt wensen

Alle goede zorg die u zich kunt wensen Alle goede zorg die u zich kunt wensen Zorgcentrum Debbeshoek in Ulft Informatie voor cliënten en familie Aangenaam wonen in een vertrouwde omgeving Ouder worden is niet voor iedereen hetzelfde. De één

Nadere informatie

Revalidatie De Schakel

Revalidatie De Schakel Revalidatie De Schakel Samen werken aan herstel Inhoud 1 Revalidatie De Schakel 3 2 Hoe werken wij? 5 2.1 Multidisciplinaire aanpak 5 2.2 Eigen inbreng 6 2.3 Specialist ouderengeneeskunde 6 3 Woon- en

Nadere informatie

Geriatrische revalidatie bij Zorggroep Elde

Geriatrische revalidatie bij Zorggroep Elde www.zge.nl Geriatrische revalidatie bij Zorggroep Elde Revalideren met een deskundig team van behandelaars Bent u na een ziekenhuisopname aangewezen op kortdurende revalidatie? Dan biedt de geriatrische

Nadere informatie

Goede zorg in een gezellig huis

Goede zorg in een gezellig huis Woonzorgcentrum en Verpleeghuis Gertrudis Marktstraat 12, 7041 AJ s-heerenberg T (0314) 66 36 41 E info-gertrudis@azora.nl I www.azora.nl Goede zorg in een gezellig huis Azora. Zo zorgen we voor elkaar

Nadere informatie

Beth San. Wonen Welzijn Zorg en behandeling. Dagcentrum. Woonzorgcentrum. Groepswonen. Uitleenbalie hulpmiddelen

Beth San. Wonen Welzijn Zorg en behandeling. Dagcentrum. Woonzorgcentrum. Groepswonen. Uitleenbalie hulpmiddelen Beth San Dagcentrum Woonzorgcentrum Groepswonen Uitleenbalie hulpmiddelen Wonen Welzijn Zorg en behandeling Welkom in Beth San Op loopafstand van het centrum van Aalten, vlakbij het station, ligt Beth

Nadere informatie

Biedt u graag de helpende hand? Word vrijwilliger bij Zorggroep Noordwest-Veluwe

Biedt u graag de helpende hand? Word vrijwilliger bij Zorggroep Noordwest-Veluwe Biedt u graag de helpende hand? Word vrijwilliger bij Zorggroep Noordwest-Veluwe Biedt u graag de helpende hand? Word vrijwilliger bij de Zorggroep Zomaar een stukje door het centrum fietsen of gezellig

Nadere informatie

Informatiebrochure. Slotjesveste De Riethorst Stromenland

Informatiebrochure. Slotjesveste De Riethorst Stromenland Informatiebrochure Slotjesveste De Riethorst Stromenland Warm welkom 2 In deze folder willen wij u graag kennis laten maken met Slotjesveste en u een idee geven van wat wij kunnen betekenen voor u. Uitgangspunt

Nadere informatie

De Molenberg. Dagcentrum Woonzorgcentrum Appartementen te huur Verpleeghuis Groepswonen. Wonen Welzijn Zorg en behandeling

De Molenberg. Dagcentrum Woonzorgcentrum Appartementen te huur Verpleeghuis Groepswonen. Wonen Welzijn Zorg en behandeling De Molenberg Dagcentrum Woonzorgcentrum Appartementen te huur Verpleeghuis Groepswonen Wonen Welzijn Zorg en behandeling Welkom in De Molenberg In het centrum van Groenlo, nabij parken en winkels, ligt

Nadere informatie

Samen beter in Zuylenstede Wonen, welzijn en zorg in Utrecht - Overvecht

Samen beter in Zuylenstede Wonen, welzijn en zorg in Utrecht - Overvecht Samen beter in Zuylenstede Wonen, welzijn en zorg in Utrecht - Overvecht Mevrouw Somers en meneer De Bruijn oefenen samen de passen. Morgen is er een dansavond met buurtgenoten. Wonen bij Vecht en IJssel

Nadere informatie

Nazorgwijzer Martini Ziekenhuis

Nazorgwijzer Martini Ziekenhuis Nazorgwijzer Martini Ziekenhuis Nazorgwijzer Martini Ziekenhuis U wordt opgenomen in het ziekenhuis en denkt na ontslag uit het ziekenhuis ook nog zorg nodig te hebben. Bijvoorbeeld thuiszorg voor hulp

Nadere informatie

Goed geregeld bij Meriant

Goed geregeld bij Meriant Goed geregeld bij Meriant Voor u als cliënt van Meriant en voor uw familie is het prettig wanneer afspraken over de zorg- en dienstverlening van Meriant goed geregeld en duidelijk zijn. Daarom hebben we

Nadere informatie

Zorgarrangement ZZP 9b. Informatie voor bewoners en familie

Zorgarrangement ZZP 9b. Informatie voor bewoners en familie Zorgarrangement ZZP 9b Informatie voor bewoners en familie Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Wat kunt u van ons verwachten?... 4 3. Zorg (persoonlijke verzorging en verpleging)... 5 4. Welzijn (begeleiding

Nadere informatie

Het Zonnelied Ammerzoden

Het Zonnelied Ammerzoden Het Zonnelied Ammerzoden Acute zorg Bij Bij een noodgeval bent u met één druk op op de de alarmknop verzekerd van snelle hulp. U kunt deze service ontvangen als aanvulling op op uw bestaande zorg of of

Nadere informatie

Goede zorg in een gezellig huis

Goede zorg in een gezellig huis Goede zorg in een gezellig huis Zorgcentrum en verpleeghuis Gertrudis in Ulft Informatie voor cliënten en familie Precies de zorg die u nodig heeft Gertrudis Ouder worden is niet voor iedereen hetzelfde.

Nadere informatie

Thuiszorg. Thuiszorg op maat, voor iedereen

Thuiszorg. Thuiszorg op maat, voor iedereen Thuiszorg Thuiszorg op maat, voor iedereen De meeste mensen willen zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen in de eigen omgeving, en als het nodig is, met hulp van thuiszorg. Pas wanneer dat niet meer

Nadere informatie

Samen beter in Transwijk Wonen, welzijn en zorg in Utrecht - Kanaleneiland

Samen beter in Transwijk Wonen, welzijn en zorg in Utrecht - Kanaleneiland Samen beter in Transwijk Wonen, welzijn en zorg in Utrecht - Kanaleneiland Met kleinzoon Stijn trekt meneer Zijlstra er vroeg op uit. Samen vangen ze die snoekbaars wel. Wonen bij Vecht en IJssel betekent

Nadere informatie

Advies- en behandelcentrum. Fysiotherapie. Verbeteren van uw dagelijks bewegen

Advies- en behandelcentrum. Fysiotherapie. Verbeteren van uw dagelijks bewegen Advies- en behandelcentrum Fysiotherapie Verbeteren van uw dagelijks bewegen Advies- en behandelcentrum Fysiotherapie is één van de vakgroepen van het Advies- en behandelcentrum, dat deel uitmaakt van

Nadere informatie

ACUTE SHORT STAY (ASS) 1032 Inleiding U bent of uw naaste is opgenomen op de Acute Short Stay (ASS). Dit is een afdeling die speciaal is bedoeld voor korte opnames na een bezoek aan de Spoedeisende Hulp.

Nadere informatie

Informatiebrochure Aanbod zorg-en dienstverlening. Zorgcentrum de Schutse te Sint Annaland

Informatiebrochure Aanbod zorg-en dienstverlening. Zorgcentrum de Schutse te Sint Annaland Informatiebrochure Aanbod zorg-en dienstverlening Zorgcentrum de Schutse te Sint Annaland Sint Annaland, augustus 2007 Informatiebrochure Aanbod Zorg-en dienstverlening De Schutse De doelstelling van de

Nadere informatie

Uit zorg voor elkaar

Uit zorg voor elkaar Informatiegids Uit zorg voor elkaar Oprechte aandacht voor elkaar en zorg uit een goed hart. Zo zullen veel bewoners hun ervaringen met Westerkim en Horizon samenvatten. Voor de meesten van hen was de

Nadere informatie

Plaats voor een eigen leven Psychiatrisch Verpleeghuis Dorestad

Plaats voor een eigen leven Psychiatrisch Verpleeghuis Dorestad Plaats voor een eigen leven Psychiatrisch Verpleeghuis Dorestad Informatie voor bewoners en geïnteresseerden 2 Deze folder geeft informatie over Dorestad. Heeft u na het lezen nog vragen? Stel deze gerust

Nadere informatie

INTRAMURALE NAZORG Wat is intramurale nazorg? Uw keuze is belangrijk

INTRAMURALE NAZORG Wat is intramurale nazorg? Uw keuze is belangrijk Intramurale nazorg INTRAMURALE NAZORG In deze folder leest u wat intramurale nazorg inhoudt, hoe wordt vastgesteld of u hiervoor in aanmerking komt, en hoe deze zorg vanuit het Kennemer Gasthuis (KG)

Nadere informatie

Ons Advies. graag. Zij komen ook bij u thuis. Behandeling & expertise

Ons Advies. graag. Zij komen ook bij u thuis. Behandeling & expertise Ons Advies & Behandelteam helpt u graag Zij komen ook bij u thuis Behandeling & expertise Welkom Vertrouwd en verantwoord Woonzorg Flevoland is een organisatie die een breed aanbod heeft aan zorg, diensten

Nadere informatie

Verpleeghuis t Kompas

Verpleeghuis t Kompas Verpleeghuis t Kompas Kleinschalig, huiselijk en verbonden Inhoud 1 2 3 Wonen in t Kompas 3 Eigen sfeer 4 Woon- en leefruimte 5 4 Zorg en begeleiding 6 4.1 Betrokken zorg 6 4.2 Professionals met hart voor

Nadere informatie

De Hoge Weide. Wonen Welzijn Zorg en behandeling. Dagcentrum. Appartementen te huur. Woonzorgcentrum. Verpleeghuis ZMK15007

De Hoge Weide. Wonen Welzijn Zorg en behandeling. Dagcentrum. Appartementen te huur. Woonzorgcentrum. Verpleeghuis ZMK15007 De Hoge Weide Dagcentrum Appartementen te huur Woonzorgcentrum ZMK15007 Verpleeghuis Wonen Welzijn Zorg en behandeling Welkom in De Hoge Weide Aan de rand van Lochem, in een prachtige bosrijke omgeving,

Nadere informatie

Informatiebrochure Aanbod zorg-en dienstverlening

Informatiebrochure Aanbod zorg-en dienstverlening Informatiebrochure Aanbod zorg-en dienstverlening Sint-Annaland, Annaland,maart 20152012 2 Inhoud Doel... 4 Aanbod zorg-en dienstverlening De Schutse... 6 Verstrekkingen en eigen bijdrage... 9 Visie op

Nadere informatie

Dagbesteding en dagbehandeling in Rotterdam

Dagbesteding en dagbehandeling in Rotterdam Dagbesteding en dagbehandeling in Rotterdam In Rotterdam wonen veel actieve senioren. Bent u één van hen? Voor u wil Lelie zorggroep graag het bruisende middelpunt van de wijk zijn! Wij doen dit door activiteiten

Nadere informatie

Samen beter in Ewoud Wonen, welzijn en zorg in IJsselstein

Samen beter in Ewoud Wonen, welzijn en zorg in IJsselstein Samen beter in Ewoud Wonen, welzijn en zorg in IJsselstein Meneer Zijlstra krijgt vaak bezoek van zijn kleinzoon Stijn. Samen voeren zij de dieren in de dierenweide. Wonen bij Vecht en IJssel betekent

Nadere informatie

HERSTELGERICHTE BEHANDELING MET VERPLEGING EN VERZORGING (voorheen ZZP 9b) GEBRUIKERSINFORMATIE ZORGPROFIELEN V&V PROTEION

HERSTELGERICHTE BEHANDELING MET VERPLEGING EN VERZORGING (voorheen ZZP 9b) GEBRUIKERSINFORMATIE ZORGPROFIELEN V&V PROTEION HERSTELGERICHTE BEHANDELING MET VERPLEGING EN VERZORGING (voorheen ZZP 9b) GEBRUIKERSINFORMATIE ZORGPROFIELEN V&V PROTEION 1 2 Inleiding In de kleinschalige zorgcentra van Proteion staan gastvrijheid en

Nadere informatie

> Zorgaanbod voor mensen met de ziekte van Parkinson. Wonen, (thuis)zorg en dagbehandeling

> Zorgaanbod voor mensen met de ziekte van Parkinson. Wonen, (thuis)zorg en dagbehandeling > Zorgaanbod voor mensen met de ziekte van Parkinson Wonen, (thuis)zorg en dagbehandeling Wonen, (thuis)zorg en dagbehandeling 2 Inleiding Deze folder geeft informatie over het zorgaanbod van MeanderGroep

Nadere informatie

ook bij u thuis! Advies, ondersteuning, behandeling, preventie & verwijzing

ook bij u thuis! Advies, ondersteuning, behandeling, preventie & verwijzing ook bij u thuis! Viattence Vitaal Advies, ondersteuning, behandeling, preventie & verwijzing Inhoudsopgave Viattence Vitaal Viattence Vitaal 3 Fysiotherapeut 4 Ergotherapeut 5 Logopedist 6 Specialist ouderengeneeskunde

Nadere informatie

Wonen in Mariahof en Scholtenhof 1

Wonen in Mariahof en Scholtenhof 1 Wonen in Mariahof en Scholtenhof 1 Wonen met zorg goede zorg die vertrouwd voelt Welkom bij Zorgfederatie Oldenzaal. Wij zijn een kleinschalige, plaatselijke organisatie voor mensen uit Oldenzaal en omgeving.

Nadere informatie

Zorggroep Apeldoorn en omstreken

Zorggroep Apeldoorn en omstreken Somatiek 2 Zorggroep Apeldoorn en omstreken Inhoud Inleiding 4 Wat is een somatische afdeling? 5 Wat kunt u verwachten? 6 Tot slot 9 3 Inleiding U gaat wonen op een somatische afdeling binnen Zorggroep

Nadere informatie

Herstelcentrum Samen werken aan een nieuwe balans

Herstelcentrum Samen werken aan een nieuwe balans Herstelcentrum Samen werken aan een nieuwe balans Herstel en revalidatie op Park Dekkerswald Een plek waar alles in het teken staat van herstel. Waar u kunt revalideren en herstellen van een ziekenhuisopname

Nadere informatie

Advies- en behandelcentrum. Samen sterk in ouderenzorg. Aandacht, begeleiding en ondersteuning voor ouderen

Advies- en behandelcentrum. Samen sterk in ouderenzorg. Aandacht, begeleiding en ondersteuning voor ouderen Advies- en behandelcentrum Samen sterk in ouderenzorg Aandacht, begeleiding en ondersteuning voor ouderen Inhoudsopgave Cliënten Service Bureau 4 Casemanagement 4 Casemanager dementie 5 Diëtetiek 5 Ergotherapie

Nadere informatie

BESCHERMD WONEN MET INTENSIEVE DEMENTIEZORG (voorheen ZZP 5) GEBRUIKERSINFORMATIE ZORGPROFIELEN V&V PROTEION

BESCHERMD WONEN MET INTENSIEVE DEMENTIEZORG (voorheen ZZP 5) GEBRUIKERSINFORMATIE ZORGPROFIELEN V&V PROTEION BESCHERMD WONEN MET INTENSIEVE DEMENTIEZORG (voorheen ZZP 5) GEBRUIKERSINFORMATIE ZORGPROFIELEN V&V PROTEION 1 2 Inleiding In de kleinschalige zorgcentra van Proteion staan gastvrijheid en goede zorg centraal.

Nadere informatie