Ju, ju, paardje en zestig andere oude rijmpjes

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ju, ju, paardje en zestig andere oude rijmpjes"

Transcriptie

1 Ju, ju, paardje en zestig andere oude rijmpjes Piet Marée bron. Ad. M.C. Stok, Zuid-Hollandsche Uitgevers mij, Den Haag 1940 Zie voor verantwoording: dbnl / erven Piet Marée

2 4

3 8 Ju, ju, paardje Ju, Ju, paardje, En jij moet naar de stal, De koetjes eten 't hooi op En jij krijgt niemendal.

4 9

5 10 Naar bed, naar bed Naar bed, naar bed, zei Duimelot, Eerst nog wat eten, zei Likkepot, Waar zal ik het halen? zei Langelot, Uit grootvaders kast, zei Ringeling, Dat zal ik verklappen, zei 't kleine ding.

6 11

7 12 Tussen Keulen en Parijs Tussen Keulen en Parijs Leidt de weg naar Rome, Al wie met ons mee wil gaan, Die moet onze manieren verstaan, Zo zijn onze manieren. (enz.)

8 13

9 14 Wel, wat zeg je van mijn kippen? Wel, wat zeg je van mijn kippen? Wel, wat zeg je van mijn haan? Hebben ze geen mooie veren? Of staat jou de kleur niet aan? Wel, wat zeg je van mijn kippen? Wel, wat zeg je van mijn haan?

10 15

11 16 Hollebolle Gijs

12 17 Heb je niet gehoord Van die hollebolle wagen Waar die bolle Gijs op zat? Hij kon schrokken Grote brokken, Een koe en een kalf

13 18 En een heel paard half, Een os en een stier En zeven tonnen bier En een schuit met schapen En nog kon Gijs Van de honger niet slapen.

14 19 Touwtje springen Touwtje springen, lieve jeugd, En met poppen spelen, Dat is echte meisjesvreugd, Wie zou dat vervelen?

15 20 De stoute Wimpie Wimpie wilde roken gaan, Nam een sigaretje. Aan wat vuur stak hij 't aan, Dat was eerst een pretje. En hij blies de rook ook uit, Lekker vond hij 't niet, O, hij werd zo naar, de guit, Och, wat een verdriet. Toen is Wim naar huis gegaan, Kroop gauw in zijn bedje. Hij was ziek, kon nauw'lijks staan, Dat was lang geen pretje.

16 21

17 22 Het Juffertje Daar staat een juffertje in de deur Met een wit boezelaartje veur. Hoe meer dat zij staat. Hoe meer zij vergaat. RA, RA, WAT IS DAT?

18 23

19 24 Klein Fritsje Kleine Fritsje, in zijn bedje, Kijkt door 't venster naar de lucht. 't Kereltje dat kan niet slapen, Hij draait en woelt en zucht. Hij blijft kijken naar de sterren, Zij lachen hem zo vriend'lijk toe. Dan sluit Fritsje loom zijn oogjes En slaap in,... hij was zo moe.

20 25

21 26 Aapje op een stokje Daar zat een aapje op een stokje Achter moeders keukendeur. Hij had een gaatje in zijn rokje, Daar stak het schelmpje zijn staartje deur.

22 27

23 28 Prins Robbert Prins Robbert was een sjentelman, Een sjentelman was hij. Hij had een broek van krenten an, Een rokje van rijstebrij. Zijn beentjes waren boendertjes, Zijn billetjes waren een bout, Zijn handjes waren kapoendertjes En zijn neusje was zoethout. Prins Robbert was een sjentelman, Een sjentelman van zoethout.

24 29

25 30 Schuitje varen Schuitje varen over de zee. Schippertje neem je mijn kindje ook mee? Nee, schippertje, nee, Je krijgt ons klein kindje niet mee. Schuitje varen over de zee. Schippertje neem je papaatje ook mee? Nee, schippertje, nee, Je krijgt ons papaatje niet mee. Schuitje varen over de zee. Schippertje neem je mamaatje ook mee?

26 31 Nee, schippertje, nee, Je krijgt ons mamaatje niet mee.

27 32 Hansje sokken Hansje sokken, Trek hem aan zijn rokken, Trek hem aan zijn staart, Hansje is geen oortje waard.

28 33

29 34 Kroene, kranen Kroene, kranen Witte zwanen Wie wil mee naar Engeland varen? Engeland is gesloten, De sleutels zijn gebroken. In Engeland Daar stuift het zand. Daar gaan de klokjes bingeldebang Bingeldebangeldeboeze, Achter onze hoeze.

30 35

31 36 Maartse buien Maartse buien Die beduien, Dat de zomer aan komt kruien.

32 37

33 38 Vrouw Gijzen Daar was een vrouw, Die koeken bakken zou, En het meel dat wou niet rijzen. En de pan viel om En de koeken waren krom En de man die hiette Jan van Gijzen.

34 39

35 40 Klikspaan, Halve maan Klikspaan, Halve maan, Je durft niet door mijn straatje te gaan,

36 41 't Hondje zal je bijten, 't Poesje zal je krabbelen, Dat komt van al je babbelen.

37 42 Sinterklaas zal komen Sinterklaas, goed heilig man, Trek je beste tabbert an, Rijd er mee naar Amsterdam, Van Amsterdam naar Spanje, Appeltjes van oranje, Pruimpjes van de bomen, Sinterklaas zal komen.

38 43

39 44 Kindje, Mondintje Kindje, Mondintje, Wipneusje, Roodwangetje, Traanoogjes, Voorhoofdje, Top, top, top, Haartje op de top.

40 45

41 46 Iene, miene mutten Iene, miene mutten, Tien pond grutten, Tien pond kaas Jij bent baas. * Iene miene makken, Oliebollen bakken Vrouw kookt brij, Af ben jij.

42 47

43 48 De boer en de knol Ut, re, mi, fa, sol, De boer die nam een knol Van de wagen, zonder vragen, Ut, re, mi, fa, sol.

44 49

45 50 Het Studentje * Daar komt Paul Jonas aan, t Is zo'n aardig ventje, Ziet hem deftig schoolwaarts gaan, Hij lijkt wel een studentje.

46 51

47 52 Voort Paardje, Voort paardje in de draf. Morgen is het Zondag, Daar komen de grote heren, Met hun mooie kleren, Daar komen de rijke vrouwen, Met de bonte mouwen. Dan komt de akkerman, Met zijn paardje achteran.

48 53

49 54 Katje, poesjenelletje Katje, poesjenelletje, Waar ben je toch geweest? Jij hebt verbrand jouw velletje Jij was zo'n aardig beest. Foei poes, lelijke poes. En is het dan geen schande Dat jij jouw mooie velletje Zo deerlijk gaat verbranden. Ik heb nog in mijn laatje Een naaldje met een draadje En een stukje poesevel Daar ik jou mee verstellen zel.

50 55

51 56 De zeven Kikkertjes Daar waren zeven kikkertjes Al in een boerensloot De sloot die was bevroren De kikkers hallef dood Zij kwekten niet, zij kwakten niet Van honger en verdriet.

52 57

53 58 Ra, ra, wat is dat? Een houten huisje, Een koperen kluisje, Een ijzeren draaiom in 't gat, Ra, ra wat is dat?

54 59

55 60 Handje plak Handje plak, Ga naar de markt. Koop een koe, Een stukje van de lever toe. Een stukje van de longen, Voor een zieken jongen, Een stukje van de pens Voor een ziek mens, Een stukje van de lever Voor een zieken wever.

56 61

57 62 Knor knor knor! * Moeder, moeder, de beer is los, Hoor dat dier eens brullen, Snijd hem neus en oren af, Dan hebben we wat te smullen.

58 63

59 64 Zomer in het land * Als het haantje kraait, Als de boer de weide maait Als de kers begint te blozen, Als de tuin weer prijkt met rozen, Gaat naar buiten kinderen, want Dan is de zomer in het land.

60 65

61 66 Een zusje en een broertje * Twee kindertjes bij elkaar, Een zusje en een broertje, 'k Wou maar dat ik er meer van had Van al dat kleine goedje.

62 67

63 68 Jantje In Den Haag daar woont een graaf, En zijn zoon heet Jantje. Als je vraagt waar woont je Pa? Dan wijst hij met zijn handje, Eerst met zijn vinger en dan met zijn duim. Hij heeft een jagersmutsje op, Met een huzarenpluim.

64 69

65 70 Het lied van Gijsje Pieters Gijsje kwam van de brug Met een knapzak op zijn rug. Met een stok al in de hand Zo kwam Gijsje in het land. Pieters Gijs, die rare snater, Viel van 't bruggetje in 't water Handjes nat en voetjes nat, Zo kwam Pieters Gijs in stad.

66 71

67 72 De Bibelebontse Berg Hier is de sleutel van de Bibelebontse berg. Op die Bibelebontse berg Staat een Bibelebonts huis. In dat Bibelebonts huis Wonen Bibelebontse mensen.

68 73 En die Bibelebontse mensen Hebben Bibelebontse kinderen, En die Bibelebontse kinderen Eten Bibelebontse pap, Met een Bibelebontse lepel, Uit een Bibelebontse nap. *

69 74 Paardje, paardje, rij naar stêe Paardje, paardje, rij naar stêe, Breng een zak met koekjes mee. Koekjes met een krentje Voor een heel lief ventje. Raadt eens, wie die hebben zal? 't Kindje krijgt die koekjes al, Maar als 't stout is niemendal.

70 75

71 76 Tirelire let-let-let Tirelire let, let, let. Mussen zijn geen vinken Mietje heeft de kan gebroken, Waar zullen we nu uit drinken?

72 77

73 78 Keizer Karels hond Keizer Karel had een hond Ik leg het woord al in je mond, Hoe heet Keizer Karels hond?

74 79

75 80 De Stoomboot uit Spanje Zie ginds komt de stoomboot Uit Spanje weer aan. Zij brengt ons Sint Niklaas Ik zie hem reeds staan. Hoe huppelt zijn paardje Het dek op en neer. Hoe waaien de wimpels Al heen en al weer. Zijn knecht staat te lachen En roept ons reeds toe: Wie zoet was krijgt lekkers. Wie stout was... een roe.

76 81

77 82 Torentje, torentje. Torentje, torentje bussekruit, Wat hangt er uit? Een gouden fluit Een gouden fluit met knopen, Laat je torentje lopen.

78 83

79 84 Ben je boos? Pluk een roos Ben je boos? Pluk een roos, Zet hem op je hoed, Dan ben je morgen weer goed.

80 85

81 86 Tulband op tafel * Tulband op tafel Het lijkt wel feest. Maar tulband op het bordje Dat lijkt mij het meest.

82 87

83 88 Stapje voor stapje Dit voetje, dat voetje zo naar voren, Dit voetje, dat voetje liep door 't koren, Dit voetje, dat voetje, liep door 't gras, 'k Wou dat 't kindje groter was.

84 89

85 90 Jaapje, sta stil Ik zei der van Jaap, ik zei der van Jaap, Ik zei der van Jaap sta stil, Maar waarom zou ik stille staan? Ik heb van mijn leven geen kwaad gedaan. Ik zei der van Jaap, ik zei der van Jaap, Ik zei der van Jaap sta stil.

86 91

87 92 Klein, klein kleutertje Klein, klein kleutertje, Wat doe je in mijn hof? Je plukt er al mijn bloempjes af En maakt het veel te grof. Och lieve mamaatje Zeg het niet aan papaatje, Dan zal ik zoet naar school toe gaan En alle bloempjes laten staan.

88 93

89 94 Klein, klein muisje Klein, klein muisje. Waar zit ie? In 't huisje. Wat doet ie? Hij werkt. Voor wie? Voor de kleine poppedijne, Voor de grote bombam, Goeienavond speelman.

90 95

91 96 Vier oude wijven Er waren vier oude wijven, Die konden malkander niet krijgen, Zij liepen alle even rad, Ra, ra, wat is dat?

92 97

93 98 De Poppenkraam Ik kwam laatst in een poppenkraam, Daar zag ik al die poppen staan, Ik vroeg: wat doen die poppen hier? Die poppen drinken poppenbier, Die poppen drinken poppenwijn, Kom, laat ons samen vrolijk zijn.

94 99

95 100 Ons Poesje Bom, bam, beieren, Ons poesje lust geen eieren, Wat lust ons poesje dan? Spek in de pan, Daar wordt ons poesje vet van.

96 101

97 102 Berend Botje Berend Botje ging uit varen Met zijn scheepje naar Zuidlaren. De weg was recht, de weg was krom - Nooit kwam Berend Botje weerom.

98 103

99 104 Naar bed Het kindje gaat naar bed, De oogjes vallen toe, 't Zal zoete melkje drinken Al van de bonte koe Dat komt aan 't kindje toe.

100 105

101 106 Engel, Bengel, Druivendres Engel, bengel, druivendres Schouten, vieren, vijven zes. Tafelborden even rond, Secretaris had een hond, Hond sprong over de zee, 't Water spoelde mee.

102 107 Mee spoelde 't water Kat achter kater, Kater achter Kat, Zout in 't vat Zout in de lepel Morgen mag je snoepe Suiker in de soepe.

103 108 Het liedje van Itje Witje Itje Witje zat op het hekje, Itje Witje brak zijn nekje, Daar is geen ene timmerman Die Itje Witje maken kan.

104 109

105 110 1, 2, 3, 4, 5, 6, zeven Een, twee, drie, vier, vijf, zes, zeven, Anne Mie de Lapper kwam mij tegen, Op het glazen bruggetje. Meester mag ik naar huis toe gaan? Neen jongen, jij hebt kwaad gedaan.

106 111 Boven op de zolder Spelen ze holderdebolder Boven op de vliering Bakt mijn moeder spiering.

107 112 Draai het wieltje nog eens om * Draait het wieltje nog eens om En klap eens in je handjes. Zet je handjes in je zij, Op je borstje allebei. Handjes omhoog, handjes omlaag, En als het kind naar school toegaat Dan is moeder blij.

108 113

109 114 Sinterklaasavond Als de kleintjes slapen, Komt de goede Sint, Die de brave kind'ren 't Allermeest bemint. 't Paardje zwaar beladen Voert hij met zich voort, En zijn knecht vertelt hem, Wat hij heeft gehoord.

110 115

111 116 Bij Tante op het feest Waar ben je toch geweest? Bij tante - bij tante. Waar ben je toch geweest? Bij tante op het feest. Wat heb je daar gehad? Een koekje - een koekje. Wat heb je daar gehad? Een koekje met een gat.

112 117

113 118 Hoedje van papier * Een, twee, drie, vier. Een hoedje van papier, En als het hoedje dan niet past Dan zetten we 't in de glazenkast. Een, twee, drie, vier, Een hoedje van papier.

114 119

115 120 Abrikozen Maartje Moeder, wat moet ik doen? Ga de koeien melken. Moeder, ik heb geen schoen. Trek je vaders laarzen aan. Moeder, die zijn me te groot. Snij er dan een stukje af. Dan is mijn voetje bloot.

116 121 Het Broertje Waarom is 't zo rustig, dat Elk, in huis, wel schijnt te slapen? Zelfs zo stil dat de oude kat Van verveling zit te gapen. Waarom is de kinderschaar Zo bedaard en wat verlegen? En steken de hoofdjes bij elkaar? Waarom?... Zij hebben een broertje gekregen.

117 122 Hop maar Janneke * Hop maar Janneke Stroop in 't kanneke, Laat de popjes dansen. Janneke zelf danst in de maat, 's Morgens vroeg en 's avonds laat En vlecht mooie kransen.

118 123

119 124

120 125 Goedenavond, Tante Betje * * * Goedenavond, tante Betje, Goedenavond, ome Jan, En mijn moeder laat U vragen Of U niet eens komen kan Met de kleine Poppedijne En de grote Bombam! Goedenavond, tante Betje, Goedenavond, ome Jan.

121 126 Jan de Ruiterman * * * Jantje mag zijn paardje mennen, Want hij kent zijn lesje prompt. Ziet hem op zijn hobbel rennen Keesje staat er van verstomd Wie zo speelt, wie zo leert Wordt door iedereen geëerd.

122 127

PIET MARÉE JU, JU, PAARDJE EN 60 ANDERE OUDE RIJMPJES

PIET MARÉE JU, JU, PAARDJE EN 60 ANDERE OUDE RIJMPJES PIET MARÉE JU, JU, PAARDJE EN 60 ANDERE OUDE RIJMPJES DIT IS EEN [DEELTJE UIT PIET MAREÉ'S HET BONTE BOEKENHUIS" PIET MARÉE EN ZESTIG ANDERE OUDE RIJMPJES AD. M. C. STOK ZUtD-HOLLANDSCHE UITGEVERS MIJ

Nadere informatie

Kinderdeuntjes en wiegeliedjes. Kinderrijmpjes

Kinderdeuntjes en wiegeliedjes. Kinderrijmpjes Kinderdeuntjes en wiegeliedjes. Kinderrijmpjes J.J.A. Goeverneur bron. A.W. Sijthoff, Leiden ca. 1870-1880 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/goev001kind03_01/colofon.php 2011 dbnl i.s.m.

Nadere informatie

Onze oude versjes. C. Spoor. bron C. Spoor, Onze oude versjes. H. Meulenhoff, Amsterdam 1906. 2010 dbnl

Onze oude versjes. C. Spoor. bron C. Spoor, Onze oude versjes. H. Meulenhoff, Amsterdam 1906. 2010 dbnl Onze oude versjes C. Spoor bron. H. Meulenhoff, Amsterdam 1906 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/spoo015onze01_01/colofon.php 2010 dbnl 5 [Onze oude versjes] Daar was ereis een vrouw Die

Nadere informatie

Sinterklaas liedboek

Sinterklaas liedboek Sinterklaas liedboek Hij komt, hij komt Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint: mijn beste vriend, jouw beste vriend, de vriend van ieder kind. Mijn hartje klopt, mijn hartje klopt zo blij. Wat brengt

Nadere informatie

Een lied van mij voor jou - kinderen

Een lied van mij voor jou - kinderen LIEDTEKSTEN - 1 Berend Botje Berend botje ging uit varen Met z n scheepje naar Zuid-Laren De weg was recht, De weg was krom Nooit kwam Berend Botje weerom 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Waar is Berend Botje gebleven?

Nadere informatie

Bennie's prentenboek

Bennie's prentenboek Bennie's prentenboek B. Midderigh-Bokhorst en S. Maathuis-Ilcken bron B. Midderigh-Bokhorst, Bennie's prentenboek. G.B van Goor Zonen, Gouda ca. 1920 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/midd035benn01_01/colofon.php

Nadere informatie

Ik heb de zon zien zakken

Ik heb de zon zien zakken Ik heb de zon zien zakken Ik heb de zon zien zakken in de zee. Ik heb de zon zien zakken in de zee. Ik heb de zon zien zakken, de zon zien zakken, de zon zien zakken in de zee. Ik heb de zon zien zeeën

Nadere informatie

Liedjes van vroeger. Rie Cramer en Alex de Jong. Zie voor verantwoording:

Liedjes van vroeger. Rie Cramer en Alex de Jong. Zie voor verantwoording: Liedjes van vroeger Rie Cramer en Alex de Jong bron Rie Cramer, Liedjes van vroeger. W. de Haan, Utrecht 1928 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/cram006lied01_01/colofon.php 2014 dbnl /

Nadere informatie

Kindjes boek. Rie Cramer. bron Rie Cramer, Kindjes boek. De Boekerij, Amsterdam 1987 (eerste druk 1909)

Kindjes boek. Rie Cramer. bron Rie Cramer, Kindjes boek. De Boekerij, Amsterdam 1987 (eerste druk 1909) Kindjes boek Rie Cramer bron. De Boekerij, Amsterdam 1987 (eerste druk 1909) Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/cram006kind01_01/colofon.htm 2004 dbnl / erven Rie Cramer 5 [Kindjes boek]

Nadere informatie

Sinterklaasliedjes. Daar wordt aan de deur geklopt

Sinterklaasliedjes. Daar wordt aan de deur geklopt Sinterklaasliedjes Daar wordt aan de deur geklopt Daar wordt aan de deur geklopt, hard geklopt, zacht geklopt. Daar wordt aan de deur geklopt. Wie zou dat zijn? Wees maar gerust mijn kind. Ik ben een goede

Nadere informatie

SELECTIE VAN TEKSTEN, INCLUSIEF DE OORSPRONKELIJKE TEKST

SELECTIE VAN TEKSTEN, INCLUSIEF DE OORSPRONKELIJKE TEKST SELECTIE VAN TEKSTEN, INCLUSIEF DE OORSPRONKELIJKE TEKST NU: OUD: Sinterklaasje, kom maar binnen Sinterklaasje, kom maar binnen met je Piet, want we zingen allemaal blij een lied. Misschien heeft u wel

Nadere informatie

Torentje torentje bossekruid, of het eerste prentenboek op Moeders schoot

Torentje torentje bossekruid, of het eerste prentenboek op Moeders schoot Torentje torentje bossekruid, of het eerste prentenboek op Moeders schoot Jan Schenkman bron. J. Vlieger, Amsterdam 1880 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/sche039tore01_01/colofon.php

Nadere informatie

De Zak van Sinterklaas

De Zak van Sinterklaas De Zak van Sinterklaas Sinterklaas, Sinterklaas, o jongens, jongens 't is zo'n baas! Daar stopt hij, daar stopt hij, daar stopt hij blij van zin. De hele, de hele, de hele wereld in! Sinterklaas, Sinterklaas,

Nadere informatie

Zie ginds komt de stoomboot

Zie ginds komt de stoomboot Zie ginds komt de stoomboot Zie ginds komt de stoomboot, uit Spanje weer aan. Hij brengt ons Sint Nicolaas, ik zie hem al staan. Hoe huppelt zijn paardje, het dek op en neer. Hoe waaien de wimpels al heen

Nadere informatie

Volledige teksten behorende bij de MIniShanti-CD van TCM

Volledige teksten behorende bij de MIniShanti-CD van TCM Volledige teksten behorende bij de MIniShanti-CD van TCM Berend Botje Berend Botje ging uit varen Met zijn scheepje naar Zuid-Laren De weg was recht, de weg was krom Nooit kwam Berend Botje weerom Eén

Nadere informatie

Fruit eten: Appel, kiwi en banaan Fruit, dat moet je eten. Brood eten:

Fruit eten: Appel, kiwi en banaan Fruit, dat moet je eten. Brood eten: Liedjes Zingen Fruit eten: Appel, kiwi en banaan Fruit, dat moet je eten. Stop het nu maar in je mond Fruit, dat is gezond! En jullie krijgen een bakje fruit Dan worden jullie sterk en stoer Bewegingen

Nadere informatie

Sinterklaas, goed heiligman. Trek je beste tabberd aan. Rijd er mee naar Amsterdam, van Amsterdam naar Spanje.

Sinterklaas, goed heiligman. Trek je beste tabberd aan. Rijd er mee naar Amsterdam, van Amsterdam naar Spanje. Voor de melodie: www.sinterklaasliedjes.nl Dag Sinterklaasje, dáág, dáág, dáág, dáág Zwarte Piet. Dag Sinterklaasje, dáág, dáág, luister naar ons afscheidslied. Sinterklaas, goed heiligman. Trek je beste

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Sint Nicolaas op school. Wel meester, hoe gaat het met Mina en Ko? Ja waarde Sint Niklaas, dat is maar zozo

Sint Nicolaas op school. Wel meester, hoe gaat het met Mina en Ko? Ja waarde Sint Niklaas, dat is maar zozo Sint Nicolaas op school Wel meester, hoe gaat het met Mina en Ko? Ja waarde Sint Niklaas, dat is maar zozo Verdienen ze een prijsje of zijn ze t niet waard? Zij zijn als de anderen, wel roerig van aard.

Nadere informatie

Zien en zingen. Een bundel oude kinderliedjes

Zien en zingen. Een bundel oude kinderliedjes Zien en zingen. Een bundel oude kinderliedjes Hugo de Groot bron. Met illustraties van Corina. A.J.G. Strengholt, Amsterdam 1945 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/groo172zien01_01/colofon.php

Nadere informatie

Moeders bloemen. Agatha Snellen. bron Agatha Snellen, Moeders bloemen. Gebr. Kluitman, Alkmaar 1926. 2010 dbnl / erven Agatha Snellen

Moeders bloemen. Agatha Snellen. bron Agatha Snellen, Moeders bloemen. Gebr. Kluitman, Alkmaar 1926. 2010 dbnl / erven Agatha Snellen Moeders bloemen Agatha Snellen bron. Gebr. Kluitman, Alkmaar 1926 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/snel011moed02_01/colofon.htm 2010 dbnl / erven Agatha Snellen 1 2 Moeders bloemen. Het

Nadere informatie

Liedjesboek. Zing maar lekker mee!!!

Liedjesboek. Zing maar lekker mee!!! Liedjesboek Zing maar lekker mee!!! Alle eendjes Alle eendjes zwemmen in het water, Falderalderiere, falderalderare. Alle eendjes zwemmen in het water. Fal, fal, falderalderalderalderarara Midden in de

Nadere informatie

Zie ginds komt de stoomboot. Hij komt, hij komt!

Zie ginds komt de stoomboot. Hij komt, hij komt! Hij komt, hij komt! Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint. Mijn beste vriend, jouw beste vriend, De vriend van ieder kind. Mijn hartje klopt, Mijn hartje klopt zo blij. Wat brengt hij jou, wat brengt

Nadere informatie

ABDIJKERK 4 DECEMBER 2011

ABDIJKERK 4 DECEMBER 2011 OPEN PODIUM ABDIJKERK 4 DECEMBER 2011 Sinterklaasliederen zingen met Gregor Bak Medewerkenden: Gregor Bak Zwarte Piet Alle stoute kinderen Alle lieve kinderen Alle stoute ouderen Alle lieve ouderen Zie

Nadere informatie

In den hoenderhof. Betsy Blitz-Kater. bron Betsy Blitz-Kater, In den hoenderhof. Uitgevers-Maatschappij "De blauwvoet", Hilversum ca

In den hoenderhof. Betsy Blitz-Kater. bron Betsy Blitz-Kater, In den hoenderhof. Uitgevers-Maatschappij De blauwvoet, Hilversum ca In den hoenderhof Betsy Blitz-Kater bron. Uitgevers-Maatschappij "De blauwvoet", Hilversum ca. 1925 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/blit013inde01_01/colofon.php 2011 dbnl 3 In den Hoenderhof.

Nadere informatie

Handje-plak. Nelly Bodenheim. bron Nelly Bodenheim, Handje-plak. S.L. van Looij, Amsterdam z.j. [1900]

Handje-plak. Nelly Bodenheim. bron Nelly Bodenheim, Handje-plak. S.L. van Looij, Amsterdam z.j. [1900] Handje-plak Nelly Bodenheim bron. S.L. van Looij, Amsterdam z.j. [1900] Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/bode004hand01_01/colofon.htm 2004 dbnl / erven Nelly Bodenheim 3 [Handje-plak]

Nadere informatie

De Kok Sterren met onze bekendste kinderliedjes

De Kok Sterren met onze bekendste kinderliedjes De Kok Sterren met onze bekendste kinderliedjes 1.KOK dat gun je mij Gaat mama werken, ja dan brengt ze mij naar KOK Dat vind ik echt niet erg, want daar is het altijd top Met vriendjes en vriendinnen,

Nadere informatie

Liedjes uit oma s tijd

Liedjes uit oma s tijd Liedjes uit oma s tijd 1. Altijd is Kortjakje ziek Altijd is Kortjakje ziek midden in de week maar zondags niet. Zondags gaat zij naar de kerk met een boek vol zilverwerk. Altijd is Kortjakje ziek midden

Nadere informatie

December, wintermaand

December, wintermaand December, wintermaand Rie Cramer bron. G.B. van Goor Zonen, Den Haag 1938 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/cram006dece01_01/colofon.php 2014 dbnl / erven Rie Cramer 2 3 December - Wintermaand

Nadere informatie

Zie ginds komt de stoomboot Daar wordt aan de deur geklopt 2

Zie ginds komt de stoomboot Daar wordt aan de deur geklopt 2 Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan. Hij brengt ons Sint Nicolaas, ik zie hem al staan. Hoe huppelt zijn paardje het dek op en neer, Hoe waaien de wimpels al heen en al weer. Zijn knecht staat

Nadere informatie

De verdwenen bladzijdes uit het grote boek

De verdwenen bladzijdes uit het grote boek De verdwenen bladzijdes uit het grote boek Zie komt de stoomboot uit Spanje weer aan Hij brengt ons Sint Nicolaas, ik zie hem al staan Hoe huppelt zijn paardje het dek op en neer Hoe waaien de wimpels

Nadere informatie

Adam en Eva eten van de boom

Adam en Eva eten van de boom Adam en Eva eten van de boom God maakt een prachtig paradijs. Hij zegt: Het is heel goed. Maar God heeft ook een vijand, En weet jij wel wat hij doet? Het mooie wat God heeft gemaakt, maakt hij juist graag

Nadere informatie

Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht. Zie ginds komt de stoomboot. En we zingen en we springen en we zijn zo blij

Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht. Zie ginds komt de stoomboot. En we zingen en we springen en we zijn zo blij Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht Want we zitten allemaal even recht En we zingen en we springen en we zijn zo blij Want er zijn geen stoute kind'ren

Nadere informatie

Van goeden morgen tot slaap wel

Van goeden morgen tot slaap wel Van goeden morgen tot slaap wel Henriëtte Blaauw bron. Gebroeders Kluitman, Alkmaar 1910 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/blaa012vang01_01/colofon.php 2011 dbnl 2 3 Goeden Morgen. 't

Nadere informatie

Ons eerste boek. plaatjes en bijschriften voor 't jonge volkje dat lezen leert. W.F. Oostveen

Ons eerste boek. plaatjes en bijschriften voor 't jonge volkje dat lezen leert. W.F. Oostveen Ons eerste boek plaatjes en bijschriften voor 't jonge volkje dat lezen leert W.F. Oostveen bron. A.W. Sijthoff, Leiden 1880-1890 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/oost080onse01_01/colofon.php

Nadere informatie

Broertje's boek. Maren Koster. bron Maren Koster, Broertje's boek. B. van Goor Zonen, Gouda z.j. [1919]

Broertje's boek. Maren Koster. bron Maren Koster, Broertje's boek. B. van Goor Zonen, Gouda z.j. [1919] Broertje's boek Maren Koster bron. B. van Goor Zonen, Gouda z.j. [1919] Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/kost012broe01_01/colofon.htm 2005 dbnl / erven Maren Koster 3 Broertje speelt.

Nadere informatie

Inhoud Thema Lente... 3 Goedemorgen... 3 Hallo... 3 De wielen van de bus... 3 Op een houten bruggetje... 4 Heb je al gezien het is lente...

Inhoud Thema Lente... 3 Goedemorgen... 3 Hallo... 3 De wielen van de bus... 3 Op een houten bruggetje... 4 Heb je al gezien het is lente... 1 Inhoud Thema Lente... 3 Goedemorgen...... 3 Hallo... 3 De wielen van de bus... 3 Op een houten bruggetje... 4 Heb je al gezien het is lente... 4 Liedje over twee hazen:... 4 Bolletjes:... 4 Een koetje

Nadere informatie

Goeiemorgen! Goeiemorgen! Goeiemorgen! Dag vriendjes allemaal, Dag vriendjes allemaal! Goeiemorgen! Goeiemorgen! Dag vriendjes allemaal!

Goeiemorgen! Goeiemorgen! Goeiemorgen! Dag vriendjes allemaal, Dag vriendjes allemaal! Goeiemorgen! Goeiemorgen! Dag vriendjes allemaal! Goeiemorgen! Goeiemorgen! Goeiemorgen! Dag vriendjes allemaal, Dag vriendjes allemaal! Goeiemorgen! Goeiemorgen! Dag vriendjes allemaal! Wij komen om te zingen, Te dansen en te springen, Goeiemorgen! Goeiemorgen!

Nadere informatie

Liedjesboek met gebaren

Liedjesboek met gebaren Liedjesboek met gebaren 15 liedjes met ondersteunende gebaren 2017 Baby- en kindergebaar Illustraties: Liedee (Lisanne van Osch) Uitgegeven door: Baby- en kindergebaar, www.babygebaar.nl Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

Het buitenleven. bron exemplaar Koninklijke Bibliotheek Den Haag, signatuur: 1087 F 23 Het buitenleven. I. de Haan, Haarlem

Het buitenleven. bron exemplaar Koninklijke Bibliotheek Den Haag, signatuur: 1087 F 23 Het buitenleven. I. de Haan, Haarlem bron exemplaar Koninklijke Bibliotheek Den Haag, signatuur: 1087 F 23. I. de Haan, Haarlem 1880-1890 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/_bui002buit01_01/colofon.htm 2010 dbnl 1 [] Kijk

Nadere informatie

Rijmpjes en versjes uit de oude doos

Rijmpjes en versjes uit de oude doos Rijmpjes en versjes uit de oude doos Simon Abramsz. bron. J.M. Meulenhoff, Amsterdam z.j. [1937?] Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/abra007rijm02_01/colofon.htm 2005 dbnl V Voorbericht.

Nadere informatie

Liedjes van de Beiler Sprookjesboom

Liedjes van de Beiler Sprookjesboom Liedjes van de Beiler Sprookjesboom Opruimliedjes Onderstaand liedje zingen we voordat we beginnen met opruimen. Doe je handen maar omhoog Maak daarvan een mooie boog Zet ze netjes in je zij en luister

Nadere informatie

Inhoud Thema Lente... 3 Goedemorgen... 3 Hallo... 3 De wielen van de bus... 3 Op een houten bruggetje... 4 Heb je al gezien het is lente...

Inhoud Thema Lente... 3 Goedemorgen... 3 Hallo... 3 De wielen van de bus... 3 Op een houten bruggetje... 4 Heb je al gezien het is lente... 1 Inhoud Thema Lente... 3 Goedemorgen...... 3 Hallo... 3 De wielen van de bus... 3 Op een houten bruggetje... 4 Heb je al gezien het is lente... 4 Liedje over twee hazen:... 4 Bolletjes:... 4 Een koetje

Nadere informatie

Kinderdeuntjes en wiegeliedjes. Feestrijmpjes

Kinderdeuntjes en wiegeliedjes. Feestrijmpjes Kinderdeuntjes en wiegeliedjes. Feestrijmpjes J.J.A. Goeverneur bron. A.W. Sijthoff, Leiden ca. 1870-1880 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/goev001kind04_01/colofon.php 2011 dbnl i.s.m.

Nadere informatie

bron Moeder Hubbard en haar hond. P.M. van der Made, Amsterdam 1860

bron Moeder Hubbard en haar hond. P.M. van der Made, Amsterdam 1860 bron. P.M. van der Made, Amsterdam 1860 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/_moe003moed01_01/colofon.php 2010 dbnl 1 2 [.] Vrouw Hubbard had een hond, De schoonste, die men vond, Hij sprong

Nadere informatie

Lente. Rie Cramer. bron Rie Cramer, Lente. W. de Haan, Utrecht 1910. 2014 dbnl / erven Rie Cramer

Lente. Rie Cramer. bron Rie Cramer, Lente. W. de Haan, Utrecht 1910. 2014 dbnl / erven Rie Cramer Lente Rie Cramer bron. W. de Haan, Utrecht 1910 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/cram006lent02_01/colofon.php 2014 dbnl / erven Rie Cramer 4 5 [In de Mei] In de Mei, in de Mei, Zijn de

Nadere informatie

TEKSTBOEKJE Swingen voor de Sint

TEKSTBOEKJE Swingen voor de Sint TEKSTBOEKJE Swingen voor de Sint WARBOEL MUZIEKPROJECTEN Sander Berendsen SINTERKLAASJE KOM MAAR BINNEN Tekst en muziek: Traditional Sinterklaasje kom maar binnen met uw knecht Want we zitten allemaal

Nadere informatie

sin-ter-klaas zing-en mij-ter paard-je stoom-boot ve-ren pe-per-noot da-ken pie-ten-pak ka-do span-je schoor-steen pie-ten hup-pelt schoe-nen

sin-ter-klaas zing-en mij-ter paard-je stoom-boot ve-ren pe-per-noot da-ken pie-ten-pak ka-do span-je schoor-steen pie-ten hup-pelt schoe-nen Auditieve oefeningen - Sinterklaas Hakken en plakken (hak de woorden in stukken, laat de kinderen het hele woord zeggen) sin-ter-klaas zing-en mij-ter paard-je stoom-boot ve-ren pe-per-noot da-ken pie-ten-pak

Nadere informatie

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN STER IN LEZEN ALFA A LES 1: NAAR SCHOOL 1 Ziek 1 b 2 3 b 4 a a B maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag C Dit is een vraag Hoe gaat het? Het gaat wel. En met jou? Waarom kom je niet?

Nadere informatie

1. De tuin wordt opgeruimd

1. De tuin wordt opgeruimd 1. De tuin wordt opgeruimd Wat gaan jullie doen? vraagt mama. Ze is iets lekkers aan het maken: zoute bolletjes. Dat doet ze elke vrijdagmiddag als Joas, Aron en Lisa uit school komen. Vaak helpt een van

Nadere informatie

Vrije tijd. Activiteiten Schouwen Duiveland Juli 2015

Vrije tijd. Activiteiten Schouwen Duiveland Juli 2015 Activiteiten Schouwen Duiveland Juli 2015 Vrije tijd Vrijetijdscentrum De Nieuwe Hoek Scheldestraat 5, 4301 VA Zierikzee Coördinator vrije tijd: Anita van Keulen akeul@gors.nl 06-11748783 (op dinsdag en

Nadere informatie

Thema hatsjoe Kleine Puk wat is er nou... 4 Au! Mijn vinger doet zeer... 4 Dag dokter... 5 Kortjakje... 5 Waar heb je pijn?...

Thema hatsjoe Kleine Puk wat is er nou... 4 Au! Mijn vinger doet zeer... 4 Dag dokter... 5 Kortjakje... 5 Waar heb je pijn?... 1 Inhoud Thema Lente... 3 Goedemorgen...... 3 Hallo...... 3 De wielen van de bus... 3 Op een houten bruggetje... 4 Heb je al gezien het is lente... 4 Liedje over twee hazen:... 4 Bolletjes:... 4 Een koetje

Nadere informatie

EURO 0 5CENT 1EURO EURO

EURO 0 5CENT 1EURO EURO 1 2 3 4 1 EURO 5 6 7 8 9 10 11 12 EURO 2 0 5CENT 5CENT 0 5CENT 1EURO 0 5CENT EURO 2 0 1EURO1CENT 13 14 15 16 17 18 20 19 21 22 23 24 25 26 27 28 30 29 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47

Nadere informatie

Opa Bakkebaard heeft een huisje en in dat huisje daar is het goed. Opa Bakkebaard is aan 't werken en weet jij wel wat hij doet?

Opa Bakkebaard heeft een huisje en in dat huisje daar is het goed. Opa Bakkebaard is aan 't werken en weet jij wel wat hij doet? Klap eens in je handjes, blij, blij, blij op je boze bolletje, allebei. Armpjes in de hoogte, armpjes in je zij zo varen de scheepjes voorbij zo varen de scheepjes voorbij. In de maneschijn, in de maneschijn

Nadere informatie

Daar zaten zeven kikkertjes al in een boerensloot

Daar zaten zeven kikkertjes al in een boerensloot Daar zaten zeven kikkertjes al in een boerensloot Jan Pieter Heije bron. Johannes Müller, Amsterdam 1910-1920 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/heij007daar01_01/colofon.php 2011 dbnl 2

Nadere informatie

H E T R I J M T TED VAN LIESHOUT V E E L V E R S J E S & L I E D J E S 1 9 8 4 2 0 1 4 LEOPOLD / AMSTERDAM

H E T R I J M T TED VAN LIESHOUT V E E L V E R S J E S & L I E D J E S 1 9 8 4 2 0 1 4 LEOPOLD / AMSTERDAM H E T R I J M T TED VAN LIESHOUT V E E L V E R S J E S & L I E D J E S 1 9 8 4 2 0 1 4 V E R B E E L D D O O R T E D V A N L I E S H O U T LEOPOLD / AMSTERDAM KAATJE KOE 1 Ik ben het zat! Wat doe ik hier!

Nadere informatie

Luister allemaal goed, zegt de juf. Want ik heb heel leuk nieuws. Over een paar weken is het juffendag. Dan is het groot feest op school.

Luister allemaal goed, zegt de juf. Want ik heb heel leuk nieuws. Over een paar weken is het juffendag. Dan is het groot feest op school. Luister allemaal goed, zegt de juf. Want ik heb heel leuk nieuws. Over een paar weken is het juffendag. Dan is het groot feest op school. We vieren de verjaardag van elke juf. We gaan spellen doen op het

Nadere informatie

Mijn vader is een leugenaar, hij kan fantastisch liegen. Wat los zit liegt hij aan elkaar, hij kan iedereen bedriegen. Mijn vader is een leugenaar.

Mijn vader is een leugenaar, hij kan fantastisch liegen. Wat los zit liegt hij aan elkaar, hij kan iedereen bedriegen. Mijn vader is een leugenaar. De leugenaar Mijn vader zegt dat hij geen moeder heeft, hij is gevonden op de maan. Twee astronauten zagen hem daar op zijn handen staan. Hij is mee teruggevlogen en in de achtertuin geland. Mijn moeder

Nadere informatie

Teksten Peuterplein Liedjes bij cd Dirk Scheele

Teksten Peuterplein Liedjes bij cd Dirk Scheele Teksten Peuterplein Liedjes bij cd Dirk Scheele De bekende kinderliedjescomponist en zanger Dirk Scheele heeft speciaal voor Peuterplein 8 themaliedjes geschreven. De liedjes staan op de Peuterplein liedjes-cd.

Nadere informatie

Per vliegtuig naar droomland

Per vliegtuig naar droomland Per vliegtuig naar droomland J.P.J.H. Clinge Doorenbos bron. Mulder & Zoon, Amsterdam ca. 1950 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/clin001perv01_01/colofon.php 2012 dbnl / erven J.P.J.H.

Nadere informatie

Hansje en Fransje. F.A. Haak-Ochsendorf. Zie voor verantwoording:

Hansje en Fransje. F.A. Haak-Ochsendorf. Zie voor verantwoording: Hansje en Fransje F.A. Haak-Ochsendorf bron. J. Philip Kruseman, Den Haag 1947 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/haak018hans01_01/colofon.php 2012 dbnl / F.A. Haak-Ochsendorf i.s.m. binnenkant

Nadere informatie

De spreeuw en de musch

De spreeuw en de musch De spreeuw en de musch Een boek voor een kind dat al leest W. Haanstra bron. Mej. L. Hardenberg, Leiden 1890-1900 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/haan040spre01_01/colofon.php 2011 dbnl

Nadere informatie

Groep 4. Beoordelingstoets begrijpend lezen. Toets 1 (na thema 2) 2. Dit is een verhaaltje, maar de zinnen staan door elkaar. Zoek de eerste zin.

Groep 4. Beoordelingstoets begrijpend lezen. Toets 1 (na thema 2) 2. Dit is een verhaaltje, maar de zinnen staan door elkaar. Zoek de eerste zin. Groep 4 Beoordelingstoets begrijpend lezen Toets 1 (na thema 2) 1. Dit is een verhaaltje, maar de zinnen staan door elkaar. Zoek de eerste zin. A. Want in het nest wachten drie hongerige mereltjes B. Hij

Nadere informatie

Ik en mijn familie. Hoe ziet dit thema eruit? >>> DOEN DOEN DOEN! <<<

Ik en mijn familie. Hoe ziet dit thema eruit? >>> DOEN DOEN DOEN! <<< Ik en mijn familie Hoe ziet dit thema eruit? Vanaf week 18 (maandag 29 april) t/m week 23 (vrijdag 7 juni) gaan we bezig met het thema Ik en mijn familie. In dit thema staat familie centraal. De kinderen

Nadere informatie

1 In het begin. In het begin leefde alleen God. De Heere God is er altijd geweest. En Hij maakte de hemel en de aarde.

1 In het begin. In het begin leefde alleen God. De Heere God is er altijd geweest. En Hij maakte de hemel en de aarde. 1 In het begin GENESIS 1:1-25 In het begin leefde alleen God. De Heere God is er altijd geweest. En Hij maakte de hemel en de aarde. De aarde is nat en donker. God wil van de aarde iets heel moois maken.

Nadere informatie

Pannekoeken bakken. Anna Sutorius. Zie voor verantwoording:

Pannekoeken bakken. Anna Sutorius. Zie voor verantwoording: Pannekoeken bakken Anna Sutorius bron. Met illustraties van B. Midderigh-Bokhorst. Uitg. Venn. v/h erven Martin G. Cohen, Den Haag 1929 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/suto002pann01_01/colofon.php

Nadere informatie

Liedjes waarbij de combinatie zingen en bewegen centraal staan. Denk hierbij aan: wij maken een kringetje, hoofd schouders knie en teen.

Liedjes waarbij de combinatie zingen en bewegen centraal staan. Denk hierbij aan: wij maken een kringetje, hoofd schouders knie en teen. De liedjes In mijn kast staan minstens vijf bundels met liedjes en versjes die ik zou kunnen gebruiken in het onderwijs. Ondanks al deze boeken merk ik dat ik, maar ook andere (aankomend) leerkrachten

Nadere informatie

Wat de kleintjes gaarne zingen

Wat de kleintjes gaarne zingen Wat de kleintjes gaarne zingen Philip Kruseman bron. J. Phil. Kruseman, Den Haag 1927 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/krus011watd01_01/colofon.php 2010 dbnl 4 Heb je het nog niet vernomen?

Nadere informatie

Als t zonlicht gaat verdwijnen

Als t zonlicht gaat verdwijnen Als t zonlicht gaat verdwijnen Als t zon licht gaat ver dwij nen, ga dan, mijn lamp je, schij nen. Mijn licht, doordring don k re nacht. O, lamp je, schijn en de houd de wacht. Elf november Elf no dat

Nadere informatie

Zing mee voor Sint, Piet en Paard www.kleurenkoorts.nl 1 Zie ginds komt de stoomboot Zie ginds komt de stoomboot Uit Spanje weer aan Hij brengt ons de Sint Kijk, ik zie hem al staan Hoe huppelt zijn paardje

Nadere informatie

Deze liedjes zingen we met de kinderen

Deze liedjes zingen we met de kinderen Deze liedjes zingen we met de kinderen Klein rood autootje Klein rood autootje, waar breng je ons naar toe? Naar opa en naar oma en naar de koetjes boe En de handjes gaan van klap, klap, klap! En de voetjes

Nadere informatie

Sinterklaasje, kom maar binnen met je Piet

Sinterklaasje, kom maar binnen met je Piet Sinterklaasje, kom maar binnen met je Piet PAUL PASSCHIER EN THEDO KEIZER Met illustraties van Nynke Talsma Uitgeverij Ploegsma Amsterdam Aan het sinterklaasfeest beleven miljoenen kleine en grote mensen

Nadere informatie

Uitleg racelezen. Veel succes en plezier met oefenen!

Uitleg racelezen. Veel succes en plezier met oefenen! Racelez Naam: Uitleg racelez Lees de wdjes van je leesblad snel én goed. Iedere dag 1 muut lez. Laat iemand meelez om de tijd de score bij te houd én om te luister of je de wdjes goed leest. Zet e stp

Nadere informatie

Toen ze opkeek, zag ze dat ze niet meer alleen was. Bij de koeien stond een jongen met een stok. Hij had blond haar, dat rood leek in het late

Toen ze opkeek, zag ze dat ze niet meer alleen was. Bij de koeien stond een jongen met een stok. Hij had blond haar, dat rood leek in het late De oude jongen Iedere zaterdag ging Bryanna naar Kael met een mand wol. Ze keek toe hoe hij sokken breide. Genoeg voor alle voeten in het dorp en alle voeten in de stad. Eens per week vertrok er een kar

Nadere informatie

De geschiedenis van Keutje die niet wilde school gaan

De geschiedenis van Keutje die niet wilde school gaan De geschiedenis van Keutje die niet wilde school gaan Fredericus Hendrikus van Leent bron. P. Kluitman, Alkmaar 1887 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/leen016gesc01_01/colofon.php 2010

Nadere informatie

Heb je een naam die niet wil rijmen Als Inge, Rutger of Thijmen Gebruik het dan niet aan het einde van de zin Maar gebruik het gewoon aan het begin

Heb je een naam die niet wil rijmen Als Inge, Rutger of Thijmen Gebruik het dan niet aan het einde van de zin Maar gebruik het gewoon aan het begin Het Grote Rijm lied Een gedicht hoort bij Sinterklaas Net als pepernoten, marsepein en speculaas Zinnen aan elkaar te lijmen Door het laatste woord te laten rijmen Dus als ik zeg het is wit, groot en rond

Nadere informatie

\C-o. Hansje en Fransje wonen boven op een berg Naar boven is het sjouwen, maar naar beneden is het niet erg.

\C-o. Hansje en Fransje wonen boven op een berg Naar boven is het sjouwen, maar naar beneden is het niet erg. iom Ocksinóoxf Hansje en Fransje wonen bovenop een berg, Naar boven is het sjouwen, maar naar beneden is 't niet erg. Hun pappie is kabouter en hakt hout in het bos, Hun mammie maakt de kleren uit spinrag

Nadere informatie

Ik heb geen zin om op te staan

Ik heb geen zin om op te staan Liedteksten De avonturen van mijnheer Kommer en mijnheer Kwel Voorbereiding in de klas: meezingen refrein Het Dorp Het is weer tijd om op te staan Maar ik heb geen zin Hij heeft geen zin Om naar m n school

Nadere informatie

Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6

Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6 Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6 Mama Een roos is roze viooltjes zijn blauw maar het allerliefst Hou ik van jou mama. Joshua De beste

Nadere informatie

Annie M.G. Schmidt. Met tekeningen van FiepWestendorp. Amsterdam Antwerpen Em. Querido s Uitgeverij BV

Annie M.G. Schmidt. Met tekeningen van FiepWestendorp. Amsterdam Antwerpen Em. Querido s Uitgeverij BV Annie M.G. Schmidt Jip en Janneke 3 Met tekeningen van FiepWestendorp Amsterdam Antwerpen Em. Querido s Uitgeverij BV 2009 Inhoud Pum en Poem 7 Vadertje en moedertje 10 Jip zit vast 13 Ruspen vangen 16

Nadere informatie

Liedjesbundel Teksten Boek 1 Suzuki Flute School

Liedjesbundel Teksten Boek 1 Suzuki Flute School Liedjesbundel Teksten Boek 1 Suzuki Flute School Dag klein vogeltje Dag klein vogel-tje, dag klein vogel-tje Zing een liedje, zing een liedje Dag klein vogel-tje Mieke heeft een lammetje Mieke heeft een

Nadere informatie

nooit Zeer ruw en onvoorzichtig zijn Als Pasen en Pinksteren op één dag vallen Als een olifant door een porseleinkast gaan

nooit Zeer ruw en onvoorzichtig zijn Als Pasen en Pinksteren op één dag vallen Als een olifant door een porseleinkast gaan Als een olifant door een porseleinkast gaan Zeer ruw en onvoorzichtig zijn Als één schaap over de dam is volgen er meer Als iemand het voorbeeld geeft, zijn er al snel meer mensen die dit voorbeeld volgen

Nadere informatie

Hoog in de speelgoedbergen

Hoog in de speelgoedbergen Wat hoor ik op het dak Wat hoor ik op het dak? Klik, klak, klik, klak. Het is Zwarte Piet, maar ik zie hem niet. Wie wacht er bij het paard? Klik, klak, klik, klak. Het is Sinterklaas, met een zak vol

Nadere informatie

DE SPROOKJESPARADE. Rolverdeling:

DE SPROOKJESPARADE. Rolverdeling: DE SPROOKJESPARADE Rolverdeling: Prinses Petronella: Prinses Petronella is een Prinsesje die precies weet wat ze wil. Als ze ergens geen zin in heeft probeert ze er onder uit te komen. Kikker: De Kikker

Nadere informatie

dan stonden we hier nu niet zo verloren in het land

dan stonden we hier nu niet zo verloren in het land Goh, wat is de wereld groot, of zijn wij zo klein? En waar zou de brievenbus zijn? Want ik wil zo graag mijn brief posten voor de poes, is de brievenbus soms achter de roze bloem? Waarom heeft ze die er

Nadere informatie

Inhoud Thema Lente... 4 Goedemorgen... 4 Hallo... 4 De wielen van de bus... 4 Op een houten bruggetje... 5 Heb je al gezien het is lente...

Inhoud Thema Lente... 4 Goedemorgen... 4 Hallo... 4 De wielen van de bus... 4 Op een houten bruggetje... 5 Heb je al gezien het is lente... 1 Inhoud Thema Lente... 4 Goedemorgen...... 4 Hallo... 4 De wielen van de bus... 4 Op een houten bruggetje... 5 Heb je al gezien het is lente... 5 Liedje over twee hazen:... 5 Bolletjes:... 5 Een koetje

Nadere informatie

Hiphop in de modder. naar buiten!

Hiphop in de modder. naar buiten! VERHAAL Hiphop in de modder naar buiten! luuk en kim gaan op stap. er is geen school. ze gaan om de hoek. daar is een speeltuin. met een schuit. die schuit is groot. luuk gaat in de schuit. hij ligt op

Nadere informatie

De Molenmuis groep 1 en 2. Speel -ontdekboek

De Molenmuis groep 1 en 2. Speel -ontdekboek De Molenmuis groep 1 en 2 Speel -ontdekboek Voor de ouders Uw kleuters doen op school mee aan het project De Molenmuis. Dit is een onderdeel de doorgaande leerlijn Erfgoed Educatie. De kleuters leren over

Nadere informatie

De kleine wildebras. Th. Storm. Magda Stomps. Zie voor verantwoording:

De kleine wildebras. Th. Storm. Magda Stomps. Zie voor verantwoording: De kleine wildebras Th. Storm Magda Stomps bron (vert. Magda Stomps). De Pelgrim, Eindhoven 1943 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/stor047klei01_01/colofon.php 2010 dbnl / erven Else Wenz-Viëtor

Nadere informatie

De leessleutel Begrijpend luisteren-lezen thema 5 verhaal 1 groep 3. Thema 5 Verhaal 1 bladzijde 2 t/m 5 van het leesboek

De leessleutel Begrijpend luisteren-lezen thema 5 verhaal 1 groep 3. Thema 5 Verhaal 1 bladzijde 2 t/m 5 van het leesboek De leessleutel Begrijpend luisteren-lezen thema 5 verhaal 1 groep 3 Thema 5 Verhaal 1 bladzijde 2 t/m 5 van het leesboek Het wiel doet raar! 1 Naar wie gaat Daan? a Naar school b Naar Loes c Naar Rik 2

Nadere informatie

Nieuw AB boek, naar een oud rijmpje, en op een aardig wijsje

Nieuw AB boek, naar een oud rijmpje, en op een aardig wijsje Nieuw AB boek, naar een oud rijmpje, en op een aardig wijsje Jan Schenkman bron. I. de Haan, Haarlem 1856 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/sche039nieu03_01/colofon.php 2010 dbnl t.o.

Nadere informatie

Schaapje Schaap woont op de weide samen met Nina en Osto.

Schaapje Schaap woont op de weide samen met Nina en Osto. Schaapje Schaap en de Wolkjes Schaapje Schaap woont op de weide samen met Nina en Osto. De schaapjes hebben een mooie stal, met zacht stro om in te slapen. Kom, zegt Nina, we gaan slapen, ik ben moe. Maar

Nadere informatie

Eva geeft geen antwoord. Ze leest samen met Lieke in het kookboek. Nu moet er suiker en boter bij, zegt Lieke. En een snufje

Eva geeft geen antwoord. Ze leest samen met Lieke in het kookboek. Nu moet er suiker en boter bij, zegt Lieke. En een snufje 1 Logeren Het is vrijdagmiddag. Eindelijk gaat de bel. Alle kinderen springen op. Het is weekend! Ik ga zo met mijn opa naar boer Jan, zegt Sam tegen Lieke. Heb je zin om mee te gaan? Lieke schudt haar

Nadere informatie

Pasen met peuters en kleuters. Jojo is weg

Pasen met peuters en kleuters. Jojo is weg Pasen met peuters en kleuters Beertje Jojo is weg Thema Maria is verdrietig, haar beste Vriend is er niet meer. Wat is Maria blij als ze Jezus weer ziet. Hij is opgestaan uit de dood! Wat heb je nodig?

Nadere informatie

Flipje Fluiter en zijn vrind

Flipje Fluiter en zijn vrind Flipje Fluiter en zijn vrind Alfred Listal bron. Gebr. Kluitman, Alkmaar 1913 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/list002flip01_01/colofon.php 2010 dbnl 2 Flipje Fluiter en zijn vrind Fluiter-Flipje

Nadere informatie

We spelen in het huis van mijn mama deze keer,

We spelen in het huis van mijn mama deze keer, Jip en Janneke. Ik ben Jip. Ik ben Janneke en we wonen naast elkaar. Hij heet Jip, zij heet Janneke. en we spelen soms bij hem en soms bij haar. We spelen in het huis van mijn mama deze keer, we kunnen

Nadere informatie

LES 3 Ik leer Nederlands. TESTEN TEST 1

LES 3 Ik leer Nederlands. TESTEN TEST 1 12/11/14 1 LES 3 Ik leer Nederlands. TESTEN TEST 1 1. (lezen) Ik.... een lange tekst. 2 Hij.... een moeilijk boek. 3. Zij.... een gemakkelijk tekstje. 4..... jullie veel? Ja, wij.... graag kinderboeken.

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

Kerk op Schoot met toelichting

Kerk op Schoot met toelichting Kerk op Schoot met toelichting thema: Het verloren schaap Voor vragen: info@kerkopschoot.nl We vertellen het verhaal van het verloren schaap in heel simpele bewoordingen. De een vertelt, de ander gaat

Nadere informatie