Kenmerk: 24884/ Betreft: Sanctie WNL ten aanzien van het item Palazzo Dinershow in het programma Ochtendspits

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kenmerk: 24884/ Betreft: Sanctie WNL ten aanzien van het item Palazzo Dinershow in het programma Ochtendspits"

Transcriptie

1 Sanctiebeschikking Kenmerk: 24884/ Betreft: Sanctie WNL ten aanzien van het item Palazzo Dinershow in het programma Ochtendspits Sanctiebeschikking van het Commissariaat voor de Media betreffende overtreding van artikel 2.89, eerste lid, onder b, van de Mediawet 2008 door WNL. A. Verloop van de procedure 1. Het Commissariaat voor de Media (hierna: het Commissariaat) heeft in het kader van zijn toezichthoudende taak op grond van de Mediawet 2008 onderzoek verricht naar programma s die worden uitgezonden door WNL. Hierbij is, onder meer, een item over de Palazzo Dinershow aangetroffen. 2. Op 2 november 2010 heeft het Commissariaat een van een kijker ontvangen waarin het Commissariaat attent gemaakt wordt op een volgens deze kijker schaamteloos commercieel item voor de feesttent Palazzo Dinershow in het zogeheten actualiteitenprogramma van Wakker Nederland. 3. Bij brief van 2 februari 2011 heeft het Commissariaat WNL verzocht hem alle contracten en eventuele afspraken te doen toekomen die zijn gemaakt in het kader van het in het programma Ochtendspits uitgezonden item Palazzo Dinershow. 4. Bij brief van 11 februari 2011, door het Commissariaat ontvangen op 15 februari 2011, heeft WNL het Commissariaat bericht dat met Palazzo geen schriftelijke afspraken zijn gemaakt over het betreffende item. WNL geeft aan dat Palazzo slechts op verzoek van het productieteam enkele foto s ter beschikking heeft gesteld. 5. Bij brief van 16 juni 2011 (kenmerk 24884/ ) heeft het Commissariaat WNL op de hoogte gesteld van het voornemen tot opleggen van een bestuurlijke boete van wegens het tonen en vermelden van vermijdbare uitingen in het programma Ochtendspits, hetgeen heeft geleid tot overtreding van artikel 2.89, eerste lid, onder b, van de Mediawet Daarbij is WNL uitgenodigd voor een hoorzitting op 11 juli Bij brief van 4 juli 2011 heeft WNL te kennen gegeven geen gebruik te maken van de gelegenheid te worden gehoord. Wel heeft WNL schriftelijk haar zienswijze op het sanctievoornemen van 16 juni 2011 naar voren gebracht.

2 B. Feiten Palazzo Dinershow 7. Op 2 november 2010 heeft WNL het programma Ochtendspits uitgezonden. Een terugkerend item in het programma is De Rode Loper. Op 2 november 2010 wordt hierin aandacht besteed aan de Palazzo Dinershow. Besproken wordt dat Herman den Blijker op dit evenement kookt. Hij wordt voor het item geïnterviewd door verslaggeefster Marjolein Horst van Ochtendspits. Het interview wordt versneden met beelden van het evenement. In het programma wordt aandacht besteed aan het feit dat de Palazzo Dinershow vanaf zaterdag 6 november 2010 geopend is en wordt vermeld dat het zeer zeker de moeite waard is om te bezoeken. 8. Aan het begin van het item over de Palazzo Dinershow wordt de voorkant van de tent waar het evenement plaatsheeft met een uitzoom in beeld gebracht. Bij deze uitzoom worden grote borden met de naam Palazzo, die aan beide zijden van de ingang van de tent staan, leesbaar. 9. In het item over de Palazzo Dinershow wordt het Palazzo (beeld)merk meerdere malen in beeld gebracht. Naast een extreme close-up van het bord Palazzo waarbij de letters beeldvullend in beeld gebracht worden, wordt als snijshot in het interview met Herman den Blijker een foto van de tent gebruikt. Links en rechts staan daarbij grote borden in beeld met de naam Palazzo. Op deze foto wordt ook nog eens ingezoomd. Voor een specifieke beschrijving van de wijze waarop het Palazzo (beeld)merk in beeld wordt gebracht en de duur van die uitingen wordt verwezen naar bijlage 2 bij dit sanctiebesluit. 10. Na de extreme close-up van het bord Palazzo volgt een pan (draai met de camera naar rechts) naar Marjolein Horst die zegt: Voor een unieke en spectaculaire avond uit met lekker eten moet je bij de Palazzo Dinershow zijn. Herman den Blijker sluit zijn interview af met de woorden: Vanaf aanstaande zaterdag, zes dagen in de week, het is zeer serieus, heel serieus, zeer zeker de moeite waard, het is écht een avond uit! Hierbij richt hij zich direct tot de kijker door tijdens het uitspreken van de tekst recht in de camera te kijken, iets dat in dit item verder niet gebeurt. C. Relevante bepalingen 11. Voor de relevante wettelijke bepalingen wordt verwezen naar bijlage 1 bij dit sanctiebesluit. 12. Op 13 januari 2009 heeft het Commissariaat de Regeling toepasselijk beleid onder de Mediawet 2008 vastgesteld. Daarmee zijn alle bestaande beleidsregels van het Commissariaat voor zover mogelijk en relevant van toepassing verklaard onder het regime van de Mediawet 2008 en het Mediabesluit

3 D. Overwegingen Zienswijze WNL niet toegestane vermijdbare uitingen 13. In haar schriftelijk zienswijze heeft WNL kort samengevat het volgende betoogd. 14. WNL onderschrijft het standpunt van het Commissariaat dat het item Palazzo vermijdbare uitingen bevat die op overdadige wijze worden vermeld en getoond. 15. Het item over Palazzo is de avond voor uitzending onder leiding van de verslaggeefster gedraaid en gemonteerd. Zij heeft zich door haar enthousiasme over de uitgaansgelegenheid laten meeslepen. De hoofdredacteur heeft geen kans meer gezien het item enigszins van toon te temperen doordat het de volgende dag gelijk werd uitgezonden. 16. Ochtendspits is een programma dat live wordt uitgezonden en is daarom mediarechtelijk riskanter en bewerkelijker dan reguliere programma s, zeker voor een startende kleine omroep. 17. In de beginperiode van het Commissariaat werd een hardheidsclausule gehanteerd voor omroepen die een eerste boete kregen opgelegd. Deze clausule hield in dat deze omroepen 10% van de reguliere boete kregen opgelegd. Ondanks dat met de bekendmaking van de Beleidslijn Sanctiemaatregelen van 26 januari 1999 deze clausule werd ingetrokken verzoekt WNL om een vergelijkbare clementie. WNL stelt zich daarbij niet op het standpunt dat zij de toepasselijke regels niet zou hoeven te kennen, maar wil het Commissariaat er wel op wijzen dat de toepassing van de complexe mediawettelijke regels in het dagelijkse productieproces van liveprogramma s niet vanaf het begin altijd vlekkeloos kan verlopen. 18. WNL kan de stelling van het Commissariaat niet volgen dat het item Palazzo geen specifieke aanprijzingen mag bevatten, omdat met betrekking tot muziek- en toneelevenementen, zoals het Palazzo-evenement, het verbod op het doen van specifieke aanprijzingen niet geldt. Standpunt Commissariaat niet toegestane vermijdbare uitingen 19. In het door WNL op 2 november 2010 uitgezonden programma Ochtendspits is meerdere malen het (beeld)merk Palazzo in beeld gebracht (getoond) en vermeld. Dit is gebeurd in combinatie met wervende uitspraken over Palazzo. 20. Deze uitingen worden aangemerkt als vermijdbare uitingen die onmiskenbaar tot gevolg hebben dat de afname van producten of diensten wordt bevorderd (zie ook de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, d.d. 21 augustus 1997, TROS Aktua in bedrijf, nr. R )

4 21. Ingevolge artikel 2.89, eerste lid, onder b, van de Mediawet 2008, mogen programma s van publieke omroepdiensten, afgezien van de wettelijke toegestane reclame- of telewinkelboodschappen, geen vermijdbare uitingen bevatten. Op grond van het tweede lid van artikel 2.89 van de Mediawet 2008 is in het Mediabesluit 2008 vastgelegd in welke gevallen vermijdbare uitingen zijn toegestaan en wanneer uitingen onvermijdbaar zijn. 22. De onder B. van dit sanctiebesluit beschreven uitingen met betrekking tot het item over de Palazzo Dinershow, zoals uitgezonden in het programma Ochtendspits van 2 november 2011, zijn niet aan te merken als onvermijdbare uitingen als bedoeld in artikel 8 van het Mediabesluit Voorts valt de wijze waarop de uitingen zijn gedaan niet onder de gevallen als bedoeld in de artikelen 9 tot en met 14a van het Mediabesluit Ten aanzien van artikel 9 van het Mediabesluit 2008 merkt het Commissariaat in dit verband het volgende op. 23. Zoals uit de weergave in bijlage 2 bij dit sanctiebesluit en de beschrijving van dit item onder B. volgt, wordt het Palazzo (beeld)merk in het programma Ochtendspits van 2 november 2011 op een overdreven en overdadige wijze in beeld gebracht. Deze overdreven- en overdadigheid komt mede voort uit de keuze van de losse close shots en snijshots waar steeds het (beeld)merk van Palazzo groot te zien is. Aan het begin van het item over de Palazzo Dinershow wordt de voorkant van de tent waar het evenement plaats heeft met een uitzoom in beeld gebracht. Een dergelijke uitzoom heeft evenveel impact als een inzoom. Borden met Palazzo aan beide zijden van de ingang van de tent komen duidelijk leesbaar in beeld. 24. WNL erkent dat het uitgezonden item Palazzo vermijdbare uitingen bevat die op overdadige wijze worden vermeld en getoond. Wel benadrukt WNL dat het programma Ochtendspits een live programma is dat mediarechtelijk riskanter is dan reguliere programma s. 25. Het Commissariaat merkt hierover op dat op grond van artikel 2.88, eerste lid, van de Mediawet 2008 de publieke media-instellingen verantwoordelijk zijn voor vorm en inhoud van het door hen verzorgde media-aanbod. Weliswaar is het programma Ochtendspits een live-programma, dit geldt niet voor het item Palazzo dat van te voren is opgenomen en pas later tijdens het live-programma is uitgezonden. De media-instelling wordt geacht haar medewerkers en bijvoorbeeld ook de gasten in het programma voldoende op de hoogte te brengen van het verbod van vermijdbare uitingen en wat dat concreet inhoudt. Ook kunnen omstandigheden als tijdsdruk en onervarenheid niet afdoen aan die zorgplicht en verantwoordelijkheid (zie ook: M. Dellebeke, Handboek reclameregels voor tv en radio, Otto Cramwinckel Amsterdam, 2000, blz. 71)

5 26. Naast het meerdere malen in beeld brengen van het Palazzo (beeld)merk wordt het avondje uit bij Palazzo door de presentatrice aangeprezen, door deze uniek en spectaculair te noemen. Ook doet zij een oproep om naar Palazzo te komen: Voor een unieke en spectaculaire avond uit mét lekker eten moet u bij de Palazzo Dinershow zijn. Ook prijst Herman den Blijker Palazzo aan middels de opmerking dat de kijker vanaf zaterdag 6 november 2011 naar de Palazzo Dinershow kan komen en met het is zeer zeker de moeite waard en het is écht een avond uit en zes dagen per week. 27. Op grond van artikel 2.89, eerste lid, onder b, van de Mediawet 2008, juncto artikel 9, eerste lid onder c en d, van het Mediabesluit 2008 (zij bijlage 1) mogen vermijdbare uitingen niet op een overdreven of overdadige wijze plaatsvinden en mag geen sprake zijn van specifieke aanprijzingen. In onderhavig programma komen echter zoals bovenomschreven weldegelijk vermijdbare uitingen voor die op overdreven overdadige wijze worden vermeld en getoond, bovendien is sprake van specifieke aanprijzingen. 28. Ingevolge artikel 10, tweede lid, van het Mediabesluit 2008 mag media-aanbod van informatieve aard vermijdbare uitingen bevatten, bestaande uit het aankondigen en recenseren van boeken, video s, compact discs en soortgelijke culturele uitingen, alsmede van toneel-, muziek- en filmuitvoeringen, tentoonstellingen en soortgelijke evenementen van kunstzinnige aard. Volgens WNL geldt het verbod op specifieke aanprijzingen van producten of diensten niet indien er zoals volgens WNL in dit geval sprake is van een soortgelijke evenement van kunstzinnige aard. 29. Niet is gebleken dat sprake is van een evenement van kustzinnige aard nu WNL hiertoe geen nadere onderbouwing heeft aangevoerd. Derhalve is het Commissariaat van oordeel dat er geen sprake is van een evenement van kunstzinnige aard. 30. Bovendien, zelfs wanneer er wel sprake is van een evenement van kunstzinnige aard, ontslaat artikel 10, tweede lid, van het Mediabesluit 2008, de publieke media-instelling niet van de wettelijke plicht om los van het aankondigen en recenseren af te zien van het specifiek aanprijzen van producten of diensten. Mede doordat de presentatrice middels de uitspraak voor een unieke en spectaculaire avond uit met lekker eten moet je bij de Palazzo Dinershow zijn als het ware een oproep doet om de Palazzo dinershow te bezoeken is in dit geval sprake van een specifieke aanprijzing. 31. Het Commissariaat ziet geen aanknopingspunten voor het oordeel dat de uitingen zouden zijn toegestaan ingevolge de artikelen 10 tot en met 14a Mediabesluit 2008 (zie bijlage 1 bij dit besluit voor de volledige tekst van die bepalingen). 32. Gelet op het voorgaande is het Commissariaat van oordeel dat WNL door uitzending van het item over de Palazzo Dinershow in de programma Ochtendspits, artikel 2.89, eerste lid, onder b, van de Mediawet 2008 heeft overtreden

6 E. Bestuurlijke boete 33. Op grond van artikel 7.12, eerste lid, van de Mediawet 2008 kan het Commissariaat WNL een bestuurlijke boete opleggen bij overtreding van het bepaalde bij of krachtens de Mediawet. 34. Voor de vaststelling van de hoogte van de bestuurlijke boetes hanteert het Commissariaat, met inachtneming van het in artikel 7.12, eerste lid, van de Mediawet 2008 neergelegde boetemaximum en op grond van onze Beleidslijn Sanctiemaatregelen 2007, drie boetecategorieën met bijbehorende bandbreedtes. De plaatsing van een overtreding in een boetecategorie is afhankelijk van de aard, ernst en voor zover relevant de duur van de overtreding. Aan de hand van boeteverhogende en boeteverlagende omstandigheden wordt vervolgens de hoogte van de boete vastgesteld. 35. Overtreding van artikel 2.89, eerste lid, onder b, van de Mediawet 2008 merkt het Commissariaat op grond van artikel 2.8 van de Beleidslijn Sanctiemaatregelen 2007 vooralsnog aan als ernstig, vanwege: a) de frequentie waarmee het (beeld)merk Palazzo wordt getoond en vermeld; b) de specifieke aanprijzingen; c) het commerciële belang dat commerciële derden als gevolg hiervan hebben gehad bij de uitzending van WNL. 36. Bij een ernstige overtreding van artikel 2.89, eerste lid onder b, van de Mediawet 2008 geldt op grond van artikel 7.12, eerste lid, van de Mediawet 2008 in samenhang met artikel 2.4 van de Beleidslijn Sanctiemaatregelen 2007 voor WNL als publieke landelijke omroep, voor de te hanteren boete in beginsel een bandbreedte van tot Bij de vaststelling van de hoogte van de boete wordt in beginsel uitgegaan van het midden van die bandbreedte ( ). 38. Conform artikel 2.12 van de Beleidsregels Sanctiemaatregelen ziet het Commissariaat aanleiding, in verband met de omstandigheid dat WNL op het moment dat de overtreding plaatshad een startende publieke media-instelling was, de boete te verlagen met WNL wijst het Commissariaat op de omstandigheid dat in de eerste jaren van werking van de Mediawet beginnende publieke media-instellingen bij een eerste boete 10% van de reguliere boete kregen opgelegd. Daarbij merkt WNL terecht op dat met de inwerkingtreding van de beleidslijn sanctiemaatregelen 1999 (Staatscourant 1999, nr. 20, blz.6) deze gewenningspremie is ingetrokken. Dit werd als volgt door het Commissariaat gemotiveerd: Aangezien mag worden aangenomen dat de omroepen hier te lande thans van het bestaan van de Mediawet en van het daarin neergelegde handhavingssysteem goed op de hoogte zijn geraakt, is er geen grond meer voor de praktijk van het Commissariaat, zoals die in de eerste jaren van werking van de Mediawet door het Commissariaat werd gebezigd, dat de boete voor een omroep die voor de eerste maal een overtreding van een bij of krachtens de Mediawet gesteld voorschrift begaat, wordt teruggebracht tot 10% van het ingevolge de normale - 6 -

7 berekeningsmethodiek berekende bedrag. Voor een dergelijke gewenningspremie is thans geen plaats meer, nu de omroepen door de uitvoerige voorlichting en de uitgebreide jurisprudentie geacht mogen worden op de hoogte te zijn van de op hen van toepassing zijnde voorschriften. 40. Het Commissariaat erkent dat een beperkte coulance naar een startende mediainstelling op zijn plaats is en heeft derhalve de boete verlaagd met Voor een gewenningspremie is echter geen plaats nu ook startende media-instellingen door de uitvoerige voorlichting en de uitgebreide jurisprudentie geacht mogen worden op de hoogte te zijn van de op hen van toepassing zijnde voorschriften. De gewenningspremie had betrekking op de gewenning aan de destijds nieuwe (Media)wet en niet op de gewenning van de nieuwe media-instelling aan de Mediawet. Ook voor andere media-instellingen die zijn gestart na de inwerkingtreding van de Beleidslijn sanctiemaatregelen 1999 is de gewenningspremie niet meer toegepast. Een vergelijkbare clementie met media-instellingen uit de beginperiode van de Mediawet is derhalve niet op zijn plaats. 41. Gelet op het voorgaande legt het Commissariaat WNL een bestuurlijke boete op van wegens overtreding van artikel 2.89, eerste lid, onder b, van de Mediawet F. Besluit Voor het Commissariaat staat vast dat WNL artikel 2.89, eerste lid, onder b, van de Mediawet 2008 heeft overtreden, door op 2 november 2010 in het programma Ochtendspits op overdreven en overdadige wijze de Palazzo dinershow te tonen en te vermelden en deze specifiek aan te prijzen. Het Commissariaat legt WNL in verband met deze overtreding een bestuurlijke boete op van Hilversum, 30 augustus 2011 COMMISSARIAAT VOOR DE MEDIA, prof. dr. Tineke Bahlmann voorzitter prof. mr. dr. Madeleine de Cock Buning commissaris Belanghebbenden die zich met dit besluit niet kunnen verenigen, kunnen op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na de dag waarop dit besluit is bekendgemaakt bezwaar maken bij het Commissariaat voor de Media, postbus 1426, 1200 BK te Hilversum. Bijlagen: 2-7 -

8 Bijlage 1 bij sanctiebesluit WNL Relevante wettelijke bepalingen Artikel 2.89 Mediawet Tenzij dit bij of krachtens deze wet is toegestaan, bevat het media-aanbod van de publieke mediadiensten geen: a. reclame- of telewinkelboodschappen; en b. vermijdbare andere uitingen die onmiskenbaar tot gevolg hebben dat de afname van producten of diensten wordt bevorderd. 2. Bij of krachtens algemene maatregel van bestuur kan worden bepaald in welke gevallen vermijdbare uitingen zijn toegestaan en wanneer uitingen onvermijdbaar zijn. Artikel 7 Mediabesluit 2008 In deze paragraaf wordt onder <<vermijdbare uitingen>> verstaan vermijdbare uitingen anders dan reclame- of telewinkelboodschappen die onmiskenbaar tot gevolg hebben dat de afname van producten of diensten wordt bevorderd. Artikel 8 Mediabesluit 2008 Uitingen anders dan reclame-of winkelboodschappen zijn onvermijdbaar, als het uitingen betreft die behoren tot het normale straatbeeld en die zonder opzet en zonder nadruk gedurende enkele seconden in het media-aanbod voorkomen. Artikel 9 Mediabesluit In media-aanbod van informatieve of educatieve aard zijn vermijdbare uitingen in de vorm van het tonen of vermelden van een product of dienst toegestaan, mits: a. de vertoning of vermelding past binnen de context van het media-aanbod; b. de vertoning of vermelding geen afbreuk doet aan de formule of de integriteit van het media-aanbod; c. de vertoning of vermelding niet op een overdreven of overdadige wijze plaatsvindt; en d. er geen sprake is van specifieke aanprijzingen van deze producten of diensten. 2. Het eerste lid is van overeenkomstige toepassing op ander media-aanbod, met uitzondering van media-aanbod dat in het bijzonder bestemd is voor kinderen jonger dan twaalf jaar. Artikel 10 Mediabesluit Onverminderd artikel 9 mag media-aanbod van informatieve of educatieve aard vermijdbare uitingen in de vorm van het tonen of vermelden van namen of (beeld)merken van bepaalde producten of diensten of van namen van bedrijven of instellingen bevatten. Op deze uitingen is artikel 9, eerste lid, van overeenkomstige toepassing. 2. In afwijking van artikel 9, eerste lid, aanhef en onderdeel d, mag media-aanbod van informatieve of educatieve aard vermijdbare uitingen bevatten die bestaan uit het aankondigen en recenseren van boeken, video s, compact discs en soortgelijke culturele uitingen, alsmede van toneel-, muziek- en filmuitvoeringen, tentoonstellingen en soortgelijke evenementen van kunstzinnige aard

9 Artikel 11 Mediabesluit 2008 In media-aanbod zijn vermijdbare uitingen in de vorm van het tonen of vermelden van de naam van een bedrijf of instelling toegestaan, mits: a. de naam uitsluitend betrekking heeft op de benaming van een sportvereniging of sportwedstrijd; b. de naam niet met nadruk wordt getoond of vermeld; c. de naamgeving, voor zover het de benaming van een Nederlandse sportvereniging betreft, is erkend door de desbetreffende bij het NOC*NSF aangesloten sportorganisatie. Artikel 12 Mediabesluit Media-aanbod dat bestaat uit het verslag of de weergave van een evenement dat in Nederland plaatsvindt of is geproduceerd door of in opdracht van een publieke mediainstelling, mag vermijdbare uitingen bevatten als: a. het evenement niet voornamelijk bestemd is om als media-aanbod verspreid te worden; en b. de uitingen niet overheersend zijn. 2. Media-aanbod dat bestaat uit het verslag of de weergave van een evenement dat in het buitenland plaatsvindt en niet geproduceerd door of in opdracht van een publieke mediainstelling, mag vermijdbare uitingen bevatten als: a. het evenement niet voornamelijk bestemd is om als media-aanbod te worden verspreid; en b. de uitingen niet langer of met meer nadruk in het media-aanbod voorkomen dan nodig is voor een evenwichtige registratie en presentatie. Artikel 13 Mediabesluit Media-aanbod dat bestaat uit het verslag of de weergave van een evenement dat niet voornamelijk bestemd is om als media-aanbod te worden verspreid, mag vermijdbare uitingen bevatten die bestaan uit vertoning of vermelding van de namen of (beeld)merken van personen, bedrijven of instellingen, die een belangrijke, schriftelijk overeengekomen bijdrage hebben geleverd aan de totstandkoming van het evenement. 2. De uitingen: a. vinden plaats aan het begin of het einde van het verslag of de weergave; b. duren ten hoogste vijf seconde; c. bestaan uitsluitend uit stilstaande beelden als het een evenement betreft waarvan het verslag of de weergave is geproduceerd door of in opdracht van een publieke media-instelling; en d. hebben niet de aard van een reclameboodschap. 3. Het eerste en tweede lid zijn niet van toepassing ten aanzien van personen, bedrijven of instellingen, die: a. zich voornamelijk bezighouden met de productie of verkoop van sigaretten of andere tabaksproducten; of b. gebruik maken van namen of (beeld)merken die tevens worden gebruikt door personen, bedrijven of instellingen als bedoeld onder a, of daarmee een zo sterke gelijkenis vertonen dat het publiek redelijkerwijs de indruk krijgt dat het mede de naam of het (beeld)merk van een persoon, bedrijf of instelling als bedoeld onder a betreft

10 Artikel 14 Mediabesluit Media-aanbod dat bestaat uit een film die voor een zaal publiek is of wordt vertoond, of een bewerking daarvan, mag vermijdbare uitingen bevatten die bestaan uit het tonen of vermelden van namen, (beeld-)merken, producten of diensten van personen, bedrijven of instellingen, als die uitingen in het media-aanbod voorkomen in dezelfde vorm en in ten hoogste dezelfde hoeveelheid als in de voor een zaal publiek bestemde versie van de film. 2. Uit het buitenland aangekocht media-aanbod dat ten behoeve van het buitenlandse publiek als zodanig is verspreid, mag vermijdbare uitingen bevatten die bestaan uit het tonen of vermelden van namen, (beeld-)merken, producten of diensten van personen, bedrijven of instellingen, als die uitingen in het media-aanbod voorkomen in dezelfde vorm en in ten hoogste dezelfde hoeveelheid als in de ten behoeve van het buitenlandse publiek verspreide inhoud van het media-aanbod. Artikel 14a Mediabesluit 2008 Bij regeling van het Commissariaat kan worden bepaald dat in andere gevallen dan die bedoeld in de artikelen 9 tot en met 14 vermijdbare uitingen in het media-aanbod zijn toegestaan, voor zover het betreft uitingen in het kader van: a. zelfpromotie; b. de vermelding van sponsors van evenementen; c. liefdadigheidsacties; d. de vermelding van boek- en filmtitels en culturele evenementen in de titel van een programma in andere gevallen dan bedoeld in artikel 2.108, tweede en derde lid, van de wet; en e. de vermelding van (co)producenten, derden die bijdragen hebben verstrekt die niet als sponsoring worden aangemerkt, facilitaire bedrijven, auteursrechthebbenden, vacaturebanken, loterijen en opname- en uitzendlocaties

11 Bijlage 2 bij sanctiebesluit WNL Palazzo Dinershow Uitzending Tijdcode Noemen/tonen Beeld start item: aantal beelden van het evenement (optredens en kookshots van Herman den Blijker), inclusief een foto van de tent met aan beide zijden van de ingang een bord met het (beeld)merk Palazzo Beeld: close shot op een bord met levensgroot Palazzo. Pan (draai met de camera naar rechts) naar presentatrice met stand upper: Voor een unieke en spectaculaire avond uit mét lekker eten moet u bij de Palazzo Dinershow zijn. Het eten is speciaal verzorgd door topchef Herman den Blijker. Hij gaat voor 400 man koken en ik ben heel benieuwd hoe hij dat allemaal warm houdt. Als snijshot in het interview met Herman den Blijker wordt een foto van de circustent waar het evenement Palazzo Dinershow in plaats vindt gebruikt. Er wordt ingezoomd op deze foto. Borden met Palazzo aan beide zijden van de ingang van de feesttent zijn duidelijk leesbaar in beeld. Presentatrice geeft Herman den Blijker de kans om de kijkers toe te spreken; Herman den Blijker: Vanaf aanstaande zaterdag zes dagen in de week, het is zeer, heel serieus, het is zeer zeker de moeite waard, het is écht een avond uit

Kenmerk: / Betreft: Sanctiebeschikking AVROTROS in verband met het programma Gorts Wijnkwartier.

Kenmerk: / Betreft: Sanctiebeschikking AVROTROS in verband met het programma Gorts Wijnkwartier. Sanctiebeschikking Kenmerk: 712584/716346 Betreft: Sanctiebeschikking AVROTROS in verband met het programma Gorts Wijnkwartier. Sanctiebeschikking van het Commissariaat voor de Media betreffende overtreding

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer JuZa hd Mevr. mr. J.H. Dekkers (035)

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer JuZa hd Mevr. mr. J.H. Dekkers (035) AANGETEKEND TROS t.a.v. het bestuur Postbus 28450 1202 LL HILVERSUM Datum Onderwerp 30 januari 2004 Sanctievoornemen Te Land ter Zee en in de Lucht Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer

Nadere informatie

Bijgaand zenden wij u het besluit dat is genomen inzake het programmaonderdeel De Huiskamer TV-Show.

Bijgaand zenden wij u het besluit dat is genomen inzake het programmaonderdeel De Huiskamer TV-Show. AANTEKENEN Stichting Omroep Gelderland t.a.v. de heer H. Geenen Postbus 747 6800 AS ARNHEM Datum Onderwerp 16 november 2006 sanctiebeschikking Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer JuZa-006429-nvdb

Nadere informatie

Sanctiebeschikking. A. Verloop van de procedure. B. Feiten. Kenmerk: 21337/ Betreft: reclamezendtijd Nederlandse Publieke Omroep juli 2009

Sanctiebeschikking. A. Verloop van de procedure. B. Feiten. Kenmerk: 21337/ Betreft: reclamezendtijd Nederlandse Publieke Omroep juli 2009 Sanctiebeschikking Kenmerk: 21337/2010009275 Betreft: reclamezendtijd Nederlandse Publieke Omroep juli 2009 Sanctiebeschikking van het Commissariaat voor de Media betreffende overtreding van artikel 2.95,

Nadere informatie

Kenmerk: / Betreft: Sanctiebeschikking KRO-NCRV in verband met het programma Jinek.

Kenmerk: / Betreft: Sanctiebeschikking KRO-NCRV in verband met het programma Jinek. Sanctiebeschikking Kenmerk: 712585/716769 Betreft: Sanctiebeschikking KRO-NCRV in verband met het programma Jinek. Sanctiebeschikking van het Commissariaat voor de Media betreffende overtreding van artikel

Nadere informatie

Bijgaand zenden wij u het besluit dat is genomen inzake periodieke controle over 2006.

Bijgaand zenden wij u het besluit dat is genomen inzake periodieke controle over 2006. AANTEKENEN Stichting RTV Oost t.a.v. het bestuur Postbus 1000 7550 BA HENGELO OV Datum Onderwerp 25 oktober 2007 sanctiebeschikking periodieke controle 2006 Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer

Nadere informatie

3. Bij brieven van 24 juli 2013 en 12 augustus 2013 en van 23 december 2013 heeft V&D het Commissariaat de gevraagde informatie verstrekt.

3. Bij brieven van 24 juli 2013 en 12 augustus 2013 en  van 23 december 2013 heeft V&D het Commissariaat de gevraagde informatie verstrekt. Sanctiebeschikking Kenmerk: 623743/630610 Betreft: Verkoop boeken beneden vaste prijs Sanctiebeschikking van het Commissariaat voor de Media betreffende overtreding van artikel 6, eerste lid, eerste volzin,

Nadere informatie

Kenmerk: 25522/ Betreft: sanctiebeschikking inzake vermijdbare uitingen VARA in De Wereld Draait Door en De MaDiWoDoVrijdagshow

Kenmerk: 25522/ Betreft: sanctiebeschikking inzake vermijdbare uitingen VARA in De Wereld Draait Door en De MaDiWoDoVrijdagshow Sanctiebeschikking Kenmerk: 25522/2011014639 Betreft: sanctiebeschikking inzake vermijdbare uitingen VARA in De Wereld Draait Door en De MaDiWoDoVrijdagshow Sanctiebeschikking van het Commissariaat voor

Nadere informatie

Bijgaand zenden wij u het besluit dat is genomen inzake het programmaonderdeel Schiphol TV.

Bijgaand zenden wij u het besluit dat is genomen inzake het programmaonderdeel Schiphol TV. AANTEKENEN Stichting Amsterdamse Lokale en regionale Televisie- en radio Omroep t.a.v. het bestuur Piet Heinkade 181E 1019 HC AMSTERDAM Datum Onderwerp 17 januari 2008 sanctiebeschikking Schiphol TV Uw

Nadere informatie

Kenmerk: 29313/ Betreft: verkoop boeken via Filosofie Magazine en

Kenmerk: 29313/ Betreft: verkoop boeken via Filosofie Magazine en Sanctiebeschikking Kenmerk: 29313/2013004779 Betreft: verkoop boeken via Filosofie Magazine en www.filosofiemagazine.nl Sanctiebeschikking van het Commissariaat voor de Media betreffende overtreding van

Nadere informatie

2. Bij brief van 23 mei 2011 heeft Veen Magazines het Commissariaat informatie verstrekt.

2. Bij brief van 23 mei 2011 heeft Veen Magazines het Commissariaat informatie verstrekt. Sanctiebeschikking Kenmerk: 26260/2012003463 Betreft: verkoop boeken via www.filosofiemagazine.nl Sanctiebeschikking van het Commissariaat voor de Media betreffende overtreding van artikel 6, eerste lid,

Nadere informatie

4. Bij brieven van 10 en 17 maart 2009 hebben respectievelijk Good TV en Strix Television de gevraagde informatie overgelegd.

4. Bij brieven van 10 en 17 maart 2009 hebben respectievelijk Good TV en Strix Television de gevraagde informatie overgelegd. Sanctiebeschikking Kenmerk: 18438/2010010882 Betreft: financiële bijdrage aan programma Family Matters. Sanctiebesluit van het Commissariaat voor de Media betreffende overtreding van artikel 2.89, eerste

Nadere informatie

Kenmerk: JuZa iw Betreft: reclameboodschappen van Plus supermarkt met als onderwerp de actie van voetbalkaartjes

Kenmerk: JuZa iw Betreft: reclameboodschappen van Plus supermarkt met als onderwerp de actie van voetbalkaartjes Sanctiebeschikking Kenmerk: JuZa-003759-iw Betreft: reclameboodschappen van Plus supermarkt met als onderwerp de actie van voetbalkaartjes Sanctiebeschikking van het Commissariaat voor de Media betreffende

Nadere informatie

Boetebeschikking. a. Procedure. b. Feiten. Kenmerk: / Betreft: overschrijding maximum reclamezendtijd

Boetebeschikking. a. Procedure. b. Feiten. Kenmerk: / Betreft: overschrijding maximum reclamezendtijd Boetebeschikking Kenmerk: 646452/668864 Betreft: overschrijding maximum reclamezendtijd Boetebeschikking van het Commissariaat voor de Media betreffende een overtreding van artikel 3.8, eerste lid, van

Nadere informatie

2. Bij brief van 20 augustus 2013 heeft Christine le Duc aan het Commissariaat de gevraagde informatie verstrekt.

2. Bij brief van 20 augustus 2013 heeft Christine le Duc aan het Commissariaat de gevraagde informatie verstrekt. Sanctiebeschikking Kenmerk: 617552/618592 Betreft: ongeoorloofde korting bij verkoop boeken Sanctiebeschikking van het Commissariaat voor de Media betreffende overtreding van artikel 6, eerste lid, eerste

Nadere informatie

2. Bij bericht van 8 mei 2014 heeft het Commissariaat om aanvullende informatie verzocht.

2. Bij  bericht van 8 mei 2014 heeft het Commissariaat om aanvullende informatie verzocht. Besluit Kenmerk: Betreft: toestemming voor het verzorgen van een omroepdienst voor een bijzonder doel en met een beperkt bereik of van beperkte duur Besluit van het Commissariaat voor de Media inzake het

Nadere informatie

2. Bij bericht van 20 maart 2014 heeft het Commissariaat om aanvullende informatie verzocht.

2. Bij  bericht van 20 maart 2014 heeft het Commissariaat om aanvullende informatie verzocht. Besluit Kenmerk: 622996/626364 Betreft: toestemming voor het verzorgen van een omroepdienst voor een bijzonder doel en met een beperkt bereik of van beperkte duur. Besluit van het Commissariaat voor de

Nadere informatie

Voorlichtingsbijeenkomst sponsoring & vermijdbare uitingen

Voorlichtingsbijeenkomst sponsoring & vermijdbare uitingen Voorlichtingsbijeenkomst sponsoring & vermijdbare uitingen Publieke media-instellingen Dinsdag 5 juli 2016 & donderdag 7 juli 2016 Aanleiding bijeenkomst Aanpassingen regelingen: 1. Regeling toegestane

Nadere informatie

2. Bij berichten van 4 maart 2014 en 28 maart 2014 heeft het Commissariaat om aanvullende informatie verzocht.

2. Bij  berichten van 4 maart 2014 en 28 maart 2014 heeft het Commissariaat om aanvullende informatie verzocht. Besluit Kenmerk: Betreft: toestemming voor het verzorgen van een omroepdienst voor een bijzonder doel en met een beperkt bereik of van beperkte duur. Besluit van het Commissariaat voor de Media inzake

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer JuZa ibo Mevr. mr. L.H. Doorman (035)

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer JuZa ibo Mevr. mr. L.H. Doorman (035) AANTEKENEN TROS Lage Naarderweg 45-47 1217 GN HILVERSUM Datum Onderwerp 23 januari 2003 Keyl / sanctievoornemen Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer JuZa-000184-ibo Mevr. mr. L.H. Doorman

Nadere informatie

Besluit. A. Verloop van de procedure

Besluit. A. Verloop van de procedure Besluit Kenmerk: 617803/618113 Betreft: toestemming voor het verzorgen van een omroepdienst voor een bijzonder doel en met een beperkt bereik of van beperkte duur Besluit van het Commissariaat voor de

Nadere informatie

Besluit. A. Verloop van de procedure

Besluit. A. Verloop van de procedure Besluit Kenmerk: Betreft: toestemming voor het verzorgen van een omroepdienst voor een bijzonder doel, met een beperkt bereik en van beperkte duur Besluit van het Commissariaat voor de Media (hierna: het

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer JuZa nvdb Mevr. mr. N. van den Brink (035)

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer JuZa nvdb Mevr. mr. N. van den Brink (035) AANTEKENEN Algemene Omroepvereniging AVRO t.a.v. Het bestuur Postbus 2 1200 JA HILVERSUM Datum Onderwerp 14 juni 2006 AVRO Dierenpark Artis Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer JuZa-002954-nvdb

Nadere informatie

2. Bij bericht van 6 maart 2014 heeft het Commissariaat om aanvullende informatie verzocht.

2. Bij  bericht van 6 maart 2014 heeft het Commissariaat om aanvullende informatie verzocht. Besluit Kenmerk: Betreft: toestemming voor het verzorgen van een omroepdienst voor een bijzonder doel en met een beperkt bereik of van beperkte duur. Besluit van het Commissariaat voor de Media inzake

Nadere informatie

2. Bij bericht van 13 maart 2014 heeft het Commissariaat om aanvullende informatie verzocht.

2. Bij  bericht van 13 maart 2014 heeft het Commissariaat om aanvullende informatie verzocht. Besluit Kenmerk: Betreft: toestemming voor het verzorgen van een omroepdienst voor een bijzonder doel en met een beperkt bereik of van beperkte duur Besluit van het Commissariaat voor de Media inzake het

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer JuZa ibo Mevr. mr. I.M. Borninkhof (035)

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer JuZa ibo Mevr. mr. I.M. Borninkhof (035) AANTEKENEN NOS RTV Omroepvereniging VARA Nederlandse Programma Stichting t.a.v. het bestuur t.a.v. het bestuur t.a.v. het bestuur Sumatralaan 45 Sumatralaan 49 Postbus 29000 1217 GP HILVERSUM 1217 GP HILVERSUM

Nadere informatie

2. Bij e-mailbericht van 24 maart 2015 heeft het Commissariaat om aanvullende informatie verzocht.

2. Bij e-mailbericht van 24 maart 2015 heeft het Commissariaat om aanvullende informatie verzocht. Besluit Kenmerk: 644352/648428 Betreft: toestemming voor het verzorgen van een omroepdienst voor een bijzonder doel, met een beperkt bereik en van beperkte duur. Besluit van het Commissariaat voor de Media

Nadere informatie

Besluit. A. Verloop van de procedure

Besluit. A. Verloop van de procedure Besluit Kenmerk: Betreft: toestemming voor het verzorgen van een omroepdienst voor een bijzonder doel, met een beperkt bereik en van beperkte duur. Besluit van het Commissariaat voor de Media (hierna:

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer JuZa iw Mevr. mr. I.E. Wiendels (035)

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer JuZa iw Mevr. mr. I.E. Wiendels (035) AANTEKENEN Stichting Amsterdamse Lokale en regionale Televisie- en radio Omroep t.a.v. het bestuur Piet Heinkade 181E 1019 HC AMSTERDAM Datum Onderwerp 22 november 2007 Sanctievoornemen - Schiphol TV Uw

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer. Mevrouw A.S. Nijhuis

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer. Mevrouw A.S. Nijhuis AANTEKENEN SBS Broadcasting B.V. en TV 10 B.V. T.a.v. SBS6/Net5/Veronica-Jetix Rietlandpark 333 1019 DW AMSTERDAM Datum Onderwerp 7 augustus 2007 Sanctievoornemen SBS6 / Net5 / Veronica-Jetix reclamezendtijd

Nadere informatie

2. Bij bericht van 21 augustus 2014 heeft het Commissariaat om aanvullende informatie verzocht.

2. Bij  bericht van 21 augustus 2014 heeft het Commissariaat om aanvullende informatie verzocht. Besluit Kenmerk: Betreft: toestemming voor het verzorgen van een omroepdienst voor een bijzonder doel, met een beperkt bereik en van beperkte duur. Besluit van het Commissariaat voor de Media inzake het

Nadere informatie

2. Bij bericht van 29 januari 2014 heeft het Commissariaat om aanvullende informatie verzocht.

2. Bij  bericht van 29 januari 2014 heeft het Commissariaat om aanvullende informatie verzocht. Besluit Kenmerk: Betreft: toestemming voor het verzorgen van een omroepdienst voor een bijzonder doel en met een beperkt bereik of van beperkte duur. Besluit van het Commissariaat voor de Media inzake

Nadere informatie

Besluit. A. Verloop van de procedure

Besluit. A. Verloop van de procedure Besluit Kenmerk: 611347/613959 Betreft: toestemming voor het verzorgen van een omroepdienst voor een bijzonder doel en met een beperkt bereik of van beperkte duur Besluit van het Commissariaat voor de

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer JuZa-004014-ivs Mevr. mr. N. van den Brink (035) 7737 767

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer JuZa-004014-ivs Mevr. mr. N. van den Brink (035) 7737 767 AANTEKENEN St. Samenwerkende Publieke Omroepen Midden Nederland / RTV Utrecht t.a.v. het bestuur Hengeveldstraat 29 3572 KH UTRECHT Datum Onderwerp 12 juli 2007 Sanctievoornemen Uw kenmerk Ons kenmerk

Nadere informatie

Kenmerk: 617550/621489 Betreft: Verkoop van boeken in afwijking van de vaste prijs

Kenmerk: 617550/621489 Betreft: Verkoop van boeken in afwijking van de vaste prijs Sanctiebeschikking Kenmerk: 617550/621489 Betreft: Verkoop van boeken in afwijking van de vaste prijs Sanctiebeschikking van het Commissariaat voor de Media betreffende overtreding van artikel 6, eerste

Nadere informatie

Sanctiebeschikking. a. Verloop van de procedure. b. Feiten. Kenmerk: 24634/ Betreft: verstrekken cadeaubon bij besteding van minimaal 45,-.

Sanctiebeschikking. a. Verloop van de procedure. b. Feiten. Kenmerk: 24634/ Betreft: verstrekken cadeaubon bij besteding van minimaal 45,-. Sanctiebeschikking Kenmerk: 24634/2011003399 Betreft: verstrekken cadeaubon bij besteding van minimaal 45,-. Sanctiebeschikking van het Commissariaat voor de Media betreffende overtreding van artikel 6,

Nadere informatie

2. Bij e-mailbericht van 25 september 2014 heeft het Commissariaat om aanvullende informatie verzocht.

2. Bij e-mailbericht van 25 september 2014 heeft het Commissariaat om aanvullende informatie verzocht. Besluit Kenmerk: Betreft: toestemming voor het verzorgen van een omroepdienst voor een bijzonder doel, met een beperkt bereik en van beperkte duur. Besluit van het Commissariaat voor de Media (hierna:

Nadere informatie

2. Bij e-mailbericht van 28 augustus 2014 heeft het Commissariaat om aanvullende informatie verzocht.

2. Bij e-mailbericht van 28 augustus 2014 heeft het Commissariaat om aanvullende informatie verzocht. Besluit Kenmerk:. Betreft: toestemming voor het verzorgen van een omroepdienst voor een bijzonder doel, met een beperkt bereik en van beperkte duur. Besluit van het Commissariaat voor de Media (hierna:

Nadere informatie

gelet op artikel 2.89, tweede lid, van de Mediawet 2008, alsmede artikel 14a, onder c, van het Mediabesluit 2008,

gelet op artikel 2.89, tweede lid, van de Mediawet 2008, alsmede artikel 14a, onder c, van het Mediabesluit 2008, Regeling van het Commissariaat voor de Media van 9 augustus 2011 houdende regels voor de publieke media-instellingen omtrent het bepaalde in artikel 14a, onder c, van het Mediabesluit 2008 in verband met

Nadere informatie

2. Bij brieven van 17 november 2009, 18 december 2009 en 13 januari 2010 heeft Kruidvat het Commissariaat de gevraagde informatie verstrekt.

2. Bij brieven van 17 november 2009, 18 december 2009 en 13 januari 2010 heeft Kruidvat het Commissariaat de gevraagde informatie verstrekt. Sanctiebeschikking Kenmerk: 21891/2010010370 Betreft: sanctiebeschikking inzake Dan Brown actie Sanctiebesluit van het Commissariaat voor de Media betreffende overtreding van artikel 6, eerste lid, eerste

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer 02.0422 JuZa-004127-ibo Mevr. Mr. I.M. Borninkhof (035) 7737 754

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer 02.0422 JuZa-004127-ibo Mevr. Mr. I.M. Borninkhof (035) 7737 754 AANTEKENEN Yorin TV B.V. Postbus 15016 1200 TV HILVERSUM Datum Onderwerp 17 juli 2002 Yorin Travel / bestuurlijke boete Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer 02.0422 JuZa-004127-ibo Mevr.

Nadere informatie

Kenmerk: 29454/ Betreft: het niet op orde hebben van de administratieve organisatie van de Stichting Organisatie voor Hindoe Media

Kenmerk: 29454/ Betreft: het niet op orde hebben van de administratieve organisatie van de Stichting Organisatie voor Hindoe Media Sanctiebeschikking Kenmerk: 29454/2013008790 Betreft: het niet op orde hebben van de administratieve organisatie van de Stichting Organisatie voor Hindoe Media Sanctiebesluit van het Commissariaat voor

Nadere informatie

Besluit. A. Verloop van de procedure

Besluit. A. Verloop van de procedure Besluit Kenmerk: Betreft: toestemming voor het verzorgen van een omroepdienst voor een bijzonder doel en met een beperkt bereik of van beperkte duur. Besluit van het Commissariaat voor de Media inzake

Nadere informatie

2. Bij brief van 5 september 2011 heeft Verkoper het Commissariaat informatie verstrekt.

2. Bij brief van 5 september 2011 heeft Verkoper het Commissariaat informatie verstrekt. Sanctiebeschikking Kenmerk: 27566/2012010069 Betreft: verkoop boeken door Verkoper via www.bol.com Sanctiebeschikking van het Commissariaat voor de Media betreffende overtreding van artikel 6, eerste lid,

Nadere informatie

Besluit. A. Verloop van de procedure

Besluit. A. Verloop van de procedure Besluit Kenmerk: Betreft: toestemming voor het verzorgen van een omroepdienst voor een bijzonder doel, met een beperkt bereik en van beperkte duur. Besluit van het Commissariaat voor de Media (hierna:

Nadere informatie

Kenmerk: 24673/ Betreft: sanctiebeschikking inzake vermelding evenementensponsors UEFA Champions League

Kenmerk: 24673/ Betreft: sanctiebeschikking inzake vermelding evenementensponsors UEFA Champions League Sanctiebeschikking Kenmerk: 24673/2011009844 Betreft: sanctiebeschikking inzake vermelding evenementensponsors UEFA Champions League Sanctiebesluit van het Commissariaat voor de Media (hierna: Commissariaat)

Nadere informatie

Kenmerk: JuZa-005639-nvdb Betreft: Sanctiebeschikking RTV Rijnmond - Ik ziet de haven al, Rotterdam Centraal en Zooi.

Kenmerk: JuZa-005639-nvdb Betreft: Sanctiebeschikking RTV Rijnmond - Ik ziet de haven al, Rotterdam Centraal en Zooi. Sanctiebeschikking Kenmerk: JuZa-005639-nvdb Betreft: Sanctiebeschikking RTV Rijnmond - Ik ziet de haven al, Rotterdam Centraal en Zooi. Sanctiebeschikking van het Commissariaat voor de Media betreffende

Nadere informatie

Besluit. A. Verloop van de procedure. B. Relevante bepalingen. C. Overwegingen Commissariaat

Besluit. A. Verloop van de procedure. B. Relevante bepalingen. C. Overwegingen Commissariaat Besluit Kenmerk: Betreft: toestemming voor het verzorgen van een omroepdienst voor een bijzonder doel, met een beperkt bereik en van beperkte duur. Besluit van het Commissariaat voor de Media (hierna:

Nadere informatie

2. Bij bericht van 12 november 2013 heeft het Commissariaat om aanvullende informatie verzocht.

2. Bij  bericht van 12 november 2013 heeft het Commissariaat om aanvullende informatie verzocht. Besluit Kenmerk: Betreft: toestemming voor het verzorgen van een omroepdienst voor een bijzonder doel en met een beperkt bereik of van beperkte duur. Besluit van het Commissariaat voor de Media inzake

Nadere informatie

Besluit. A. Verloop van de procedure

Besluit. A. Verloop van de procedure Besluit Kenmerk: Betreft: toestemming voor het verzorgen van een omroepdienst voor een bijzonder doel en met een beperkt bereik of van beperkte duur Besluit van het Commissariaat voor de Media inzake het

Nadere informatie

Bestuurlijk rechtsoordeel

Bestuurlijk rechtsoordeel Bestuurlijk rechtsoordeel Kenmerk: 25720/2011010535 Betreft: Toelaatbaarheid van het noemen en vermelden van bedrijven en instellingen die een bijdrage leveren aan de actie Serious Request 2011 Bestuurlijk

Nadere informatie

2. Bij brieven van 2 september, 23 november en 17 december 2010 heeft MSFU het Commissariaat de gevraagde informatie verstrekt.

2. Bij brieven van 2 september, 23 november en 17 december 2010 heeft MSFU het Commissariaat de gevraagde informatie verstrekt. Sanctiebeschikking Kenmerk: 24793/ 2011004206 Betreft: de verkoop van studieboeken met korting Sanctiebeschikking van het Commissariaat voor de Media betreffende de overtreding van artikel 6, eerste lid,

Nadere informatie

Bestuurlijk rechtsoordeel

Bestuurlijk rechtsoordeel Bestuurlijk rechtsoordeel Kenmerk: 25647/2011009529 Betreft: Toelaatbaarheid van het noemen en vermelden van bedrijven en instellingen die een bijdrage leveren aan de actie Radio 4 Klassiek geeft! Bestuurlijk

Nadere informatie

2. Bij bericht van 20 februari 2013 heeft het Commissariaat om aanvullende informatie verzocht.

2. Bij  bericht van 20 februari 2013 heeft het Commissariaat om aanvullende informatie verzocht. Besluit Kenmerk: 29323/2013002879 Betreft: toestemming voor het verzorgen van een omroepdienst voor een bijzonder doel en met een beperkt bereik of van beperkte duur Besluit van het Commissariaat voor

Nadere informatie

Betreft: onrechtmatige besteding van het budget zoals bedoeld in artikel 2.153, tweede lid, Mediawet 2008.

Betreft: onrechtmatige besteding van het budget zoals bedoeld in artikel 2.153, tweede lid, Mediawet 2008. Sanctiebeschikking Kenmerk: 25757/2012005156 Betreft: onrechtmatige besteding van het budget zoals bedoeld in artikel 2.153, tweede lid, Mediawet 2008. Sanctiebesluit van het Commissariaat voor de Media

Nadere informatie

Beslissing op bezwaar

Beslissing op bezwaar Beslissing op bezwaar Kenmerk: 25931/2012002262 Betreft: Beslissing op bezwaar inzake NOS UEFA Champions League Het Commissariaat voor de Media, gezien het besluit van 12 juli 2011, kenmerk 24673/2011009844,

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons Kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer. Zee

Uw kenmerk Ons Kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer. Zee Nederlandse Omroep Stichting afdeling juridische zaken Postbus 26444 1202 JJ HILVERSUM Hilversum Onderwerp 4 oktober 2001 Radio 1 Journaal/bestuurlijke boete Uw kenmerk Ons Kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer JuZa ivs Mevr. mr. A.S. Nijhuis (035)

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer JuZa ivs Mevr. mr. A.S. Nijhuis (035) AANTEKENEN Stichting Omroep Drenthe t.a.v. het bestuur Beilerstraat 30 9401 PL ASSEN Datum Onderwerp 19 juli 2007 sanctievoornemen Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer JuZa-004015-ivs Mevr.

Nadere informatie

Handelende in overeenstemming met de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

Handelende in overeenstemming met de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Regeling van het Commissariaat voor de Media van 17 mei 2016 houdende regels omtrent toegestane vermijdbare uitingen bij publieke media-instellingen (Regeling toegestane vermijdbare uitingen publieke media-instellingen

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer JuZa tn Mevr. mr. M.C. Nicolaas (035)

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer JuZa tn Mevr. mr. M.C. Nicolaas (035) AANTEKENEN Veronica RTV Beheer B.V. P/a Yorin TV B.V. Postbus 15016 1200 TV HILVERSUM Datum Onderwerp 18 december 2001 Starmaker / sanctiebeschikking Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer

Nadere informatie

4. Bij brief van 23 juni 2010 heeft Off-Screen de gevraagde informatie aan het Commissariaat verstrekt.

4. Bij brief van 23 juni 2010 heeft Off-Screen de gevraagde informatie aan het Commissariaat verstrekt. Sanctiebeschikking Kenmerk: 22942/2010014782 Betreft: verkoop van studieboeken met korting Sanctiebeschikking van het Commissariaat voor de Media betreffende overtreding van artikel 6, eerste lid, eerste

Nadere informatie

Beslissing op bezwaar

Beslissing op bezwaar Beslissing op bezwaar Kenmerk: 23275/2011003181 Betreft: Beslissing op bezwaar inzake de NCRV Family Matters Het Commissariaat voor de Media, gezien het besluit van 6 juli 2010, kenmerk 18438/2010010882,

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer JuZa ivs Mevr. mr. N. van den Brink (035)

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer JuZa ivs Mevr. mr. N. van den Brink (035) AANTEKENEN Nederlandse Programma Stichting t.a.v. het bestuur Postbus 29000 1202 MA HILVERSUM Datum Onderwerp 13 maart 2007 Programmavoorschriften Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer JuZa-000719-ivs

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer JuZa ibo Mevr. mr. I.M. Borninkhof (035)

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer JuZa ibo Mevr. mr. I.M. Borninkhof (035) AANTEKENEN Stichting Lokale Omroep en Televisie Helmond (SLOT) t.a.v. het bestuur, Evertsenstraat 19 5703 AM HELMOND Datum Onderwerp 5 november 2004 Sanctievoornemen controle 2004 Uw kenmerk Ons kenmerk

Nadere informatie

Kenmerk: 18023/ Betreft: verstrekken en verzilveren van waardebonnen bij verkoop van boeken

Kenmerk: 18023/ Betreft: verstrekken en verzilveren van waardebonnen bij verkoop van boeken Sanctiebeschikking Kenmerk: 18023/2009011273 Betreft: verstrekken en verzilveren van waardebonnen bij verkoop van boeken Sanctiebeschikking van het Commissariaat voor de Media betreffende overtreding van

Nadere informatie

Kenmerk: 24674/ Betreft: sanctiebeschikking inzake NOS Studio Sportzomer: De avondetappe

Kenmerk: 24674/ Betreft: sanctiebeschikking inzake NOS Studio Sportzomer: De avondetappe Sanctiebeschikking Kenmerk: 24674/2011010138 Betreft: sanctiebeschikking inzake NOS Studio Sportzomer: De avondetappe Sanctiebesluit van het Commissariaat voor de Media (hierna: Commissariaat) betreffende

Nadere informatie

6. Bij brief van 3 september 2010 (kenmerk: 20445/2010013654) heeft het Commissariaat Haspro Agri verzocht aanvullende informatie te verstrekken.

6. Bij brief van 3 september 2010 (kenmerk: 20445/2010013654) heeft het Commissariaat Haspro Agri verzocht aanvullende informatie te verstrekken. Sanctiebeschikking Kenmerk: 25593/2012001256 Betreft: handelwijze inzake het boek Henk Angenent, een onbegrepen doordouwer Sanctiebeschikking van het Commissariaat voor de Media (hierna: het Commissariaat)

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer JuZa ibo Mevr. mr. I.M. Borninkhof (035)

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer JuZa ibo Mevr. mr. I.M. Borninkhof (035) AANTEKENEN Stichting Lokale Omroep en Televisie Helmond (SLOT) t.a.v. het bestuur Evertsenstraat 19 5703 AM HELMOND Datum Onderwerp 12 juli 2005 Sanctievoornemen reclamezendtijd Uw kenmerk Ons kenmerk

Nadere informatie

2. Bij bericht van 29 januari 2014 heeft het Commissariaat om aanvullende informatie verzocht.

2. Bij  bericht van 29 januari 2014 heeft het Commissariaat om aanvullende informatie verzocht. Besluit Kenmerk: Betreft: toestemming voor het verzorgen van een omroepdienst voor een bijzonder doel en met een beperkt bereik of van beperkte duur Besluit van het Commissariaat voor de Media inzake het

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons Kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer. Zee

Uw kenmerk Ons Kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer. Zee AANTEKENEN Stichting Omroep Gelderland Postbus 747 6800 AS ARNHEM Hilversum Onderwerp 25 januari 2001 periodieke controle/bestuurlijke boete Uw kenmerk Ons Kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer PTZ-000250-lvdz

Nadere informatie

Bij brief van 18 december 2008 hebben wij bij u aanvullende informatie verzocht met betrekking tot het programma Op uw gezondheid.

Bij brief van 18 december 2008 hebben wij bij u aanvullende informatie verzocht met betrekking tot het programma Op uw gezondheid. Sanctiebeschikking Kenmerk : 17746/2009016763 Betreft : het programma Op uw gezondheid van de Vereniging tot bevordering van de Evangelieverkondiging via radio en televisie 'De Evangelische Omroep'(hierna

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer JuZa ibo mr. I.M. Borninkhof-Slabbers (035)

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer JuZa ibo mr. I.M. Borninkhof-Slabbers (035) Stichting Omroep Limburg Postbus 94 6200 AB MAASTRICHT Datum Onderwerp 6 juni 2002 periodieke controle / sanctiebesluit Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer JuZa-002004-ibo mr. I.M. Borninkhof-Slabbers

Nadere informatie

3. Op 28 mei 2010 heeft de TROS het programma De Lotto Sport Awards uitgezonden, dat door het Commissariaat is gecontroleerd.

3. Op 28 mei 2010 heeft de TROS het programma De Lotto Sport Awards uitgezonden, dat door het Commissariaat is gecontroleerd. Sanctiebeschikking Kenmerk: 25558/2011012397 Betreft: sanctiebeschikking inzake TROS De Lotto Sport Awards Sanctiebeschikking van het Commissariaat voor de Media betreffende overtreding van artikel 2.89,

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer JuZa-001597-ibo

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer JuZa-001597-ibo AANTEKENEN NOS - RTV t.a.v. het bestuur Sumatralaan 45 1217 GP HILVERSUM Datum Onderwerp 3 maart 2005 beslissing op bezwaar NOS-EK Schaatsen Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer JuZa-001597-ibo

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons Kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer. Zee

Uw kenmerk Ons Kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer. Zee AANTEKENEN SBS Broadcasting B.V. afdeling juridische zaken Plantage Middenlaan 14 1018 DD AMSTERDAM Hilversum Onderwerp 17 januari 2001 Zo goed als nieuw/bestuurlijke boete Uw kenmerk Ons Kenmerk Contactpersoon

Nadere informatie

3. Bij brief van 14 maart 2012 heeft Albert Heijn het Commissariaat informatie verstrekt.

3. Bij brief van 14 maart 2012 heeft Albert Heijn het Commissariaat informatie verstrekt. Sanctiebeschikking Kenmerk: 27870/2013000229 Betreft: Korting op boeken Zwarte piste van Suzanne Vermeer en De provocatie van David Baldacci Sanctiebeschikking van het Commissariaat voor de Media betreffende

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer 27908/2012010785 mr. Nienke Meester +31 (0)35 773 77 54

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer 27908/2012010785 mr. Nienke Meester +31 (0)35 773 77 54 AANTEKENEN De Evangelische Omroep T.a.v. het bestuur Postbus 21000 1202 BA HILVERSUM Datum Onderwerp 30 augustus 2012 Nevenactiviteit toestemming cluster 4 Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer JuZa-003770-ivs mr. Th.I. de Kieviet (035) 7737 750

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer JuZa-003770-ivs mr. Th.I. de Kieviet (035) 7737 750 Yorin TV B.V. T.a.v.: afdeling Juridische Zaken Postbus 15016 1200 TV HILVERSUM Datum Onderwerp 25 juni 2002 Yorin Time/bestuurlijke boete Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer JuZa-003770-ivs

Nadere informatie

2. Bij brief van 18 maart 2010 heeft Gottmer de gevraagde informatie aan het Commissariaat verstrekt.

2. Bij brief van 18 maart 2010 heeft Gottmer de gevraagde informatie aan het Commissariaat verstrekt. Sanctiebeschikking Kenmerk: 24670/2011013353 Betreft: Combinatieprijs voor de set De Wereld van Eric Carle Sanctiebeschikking van het Commissariaat voor de Media betreffende overtreding van artikel 8,

Nadere informatie

Sanctievoornemen van het Commissariaat voor de Media betreffende overtreding van artikel 55, eerste lid, van de Mediawet door de Tros.

Sanctievoornemen van het Commissariaat voor de Media betreffende overtreding van artikel 55, eerste lid, van de Mediawet door de Tros. Sanctievoornemen Kenmerk: JuZa-005277-nvdb Betreft: Sanctievoornemen Tros ten aanzien van de Alle fans aan dek cruise op de Carnival Inspiration naar Mexico en Florida Sanctievoornemen van het Commissariaat

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer JuZa ivs Mevr. mr. A.S. Nijhuis (035)

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer JuZa ivs Mevr. mr. A.S. Nijhuis (035) AANTEKENEN SBS Broadcasting B.V./ TV 10 B.V. t.a.v. mevrouw S. Hoogenbosch Postbus 18179 1001 ZB AMSTERDAM Datum Onderwerp 23 mei 2007 Programmaquota 2005 beschikking Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon

Nadere informatie

!j;trmrmje IAR Il"rsuM'1Ut1 0 R DE ME D IA Postbus BK Hilversum

!j;trmrmje IAR IlrsuM'1Ut1 0 R DE ME D IA Postbus BK Hilversum sanctiebeschikking verslag ïwj i';>i i llllllllllllllllllllllllllllllillllllllllll!iiii!11111111111111111111!j;trmrmje IAR Il"rsuM'1Ut1 0 R DE ME D IA Postbus 1426 11111 1200 BK Hilversum 11111 cvdm@cvdmnl

Nadere informatie

2. Bij e-mail van 12 november 2012 heeft Prometheus de gevraagde informatie aan het Commissariaat verstrekt.

2. Bij e-mail van 12 november 2012 heeft Prometheus de gevraagde informatie aan het Commissariaat verstrekt. Sanctiebeschikking Kenmerk: 29312/2013005889 Betreft: Melden prijs voor de cassette Vijftig tinten Sanctiebeschikking van het Commissariaat voor de Media (hierna: het Commissariaat) betreffende overtreding

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer JuZa ivs mr. Th.I. de Kieviet (035)

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer JuZa ivs mr. Th.I. de Kieviet (035) Omroepvereniging VARA t.a.v. het bestuur Postbus 175 1200 AD HILVERSUM Datum Onderwerp 15 augustus 2002 Stenders vroeg/sanctievoornemen Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer JuZa-004640-ivs

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer 25331/2011008553

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer 25331/2011008553 Stichting NTR T.a.v. het bestuur Postbus 29000 1202 MA HILVERSUM Datum Onderwerp 14 juni 2011 Nevenactiviteit toestemming cluster 4 Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer 25331/2011008553

Nadere informatie

Ontheffing. Verloop van de procedure. Relevante bepalingen

Ontheffing. Verloop van de procedure. Relevante bepalingen Ontheffing Kenmerk: 25695/2011013688 Betreft: ontheffingsverzoeken artikel 3.20 en 3.24 van de Mediawet 2008 Beschikking van het Commissariaat voor de Media betreffende het verzoek door Radio 538 B.V.

Nadere informatie

Besluit. A. Verloop van de procedure. B. Relevante bepalingen. C. Status van de activiteit

Besluit. A. Verloop van de procedure. B. Relevante bepalingen. C. Status van de activiteit Besluit Kenmerk: 643565/644107 Betreft: toestemming voor nevenactiviteit Het in licentie geven van vier afleveringen van Andere Tijden Sport aan Stichting Topsport Rotterdam ten behoeve van eenmalige vertoning

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer JuZa-005793-ibo Mevr. mr. I.M. Borninkhof (035) 7737 754

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer JuZa-005793-ibo Mevr. mr. I.M. Borninkhof (035) 7737 754 AANTEKENEN SBS Broadcasting B.V. t.a.v. Afdeling Juridische Zaken Postbus 18179 1001 ZB AMSTERDAM Datum Onderwerp 24 oktober 2002 besluit bestuurlijke boete Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer

Nadere informatie

Besluit. Kenmerk: 25109/2011007776 Betreft: ontheffingsverzoek ex artikel 3.24, tweede lid, van de Mediawet 2008

Besluit. Kenmerk: 25109/2011007776 Betreft: ontheffingsverzoek ex artikel 3.24, tweede lid, van de Mediawet 2008 Besluit Kenmerk: 25109/2011007776 Betreft: ontheffingsverzoek ex artikel 3.24, tweede lid, van de Mediawet 2008 Beschikking van het Commissariaat voor de Media (hierna: Commissariaat) betreffende het verzoek

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer 25611/

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer 25611/ AANTEKENEN Algemene Omroepvereniging AVRO T.a.v. het bestuur Postbus 2 1200 JA HILVERSUM Datum Onderwerp 26 juli 2011 Nevenactiviteit - Toestemming cluster 4 Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer

Nadere informatie

Besluit toestemming nevenactiviteit

Besluit toestemming nevenactiviteit Besluit toestemming nevenactiviteit Kenmerk: 652056/652069 Betreft: toestemming voor nevenactiviteit Het in licentie geven van de samenvatting van de registratie van de Canal Parade 2015 aan OUTTV Media

Nadere informatie

Bijgaand zenden wij u het besluit dat is genomen inzake het programmaonderdeel Content.

Bijgaand zenden wij u het besluit dat is genomen inzake het programmaonderdeel Content. AANTEKENEN Stichting Stadsomroep Tiel t.a.v. de heer R. ter Haar De Hennepe 109 4003 AC TIEL Datum Onderwerp 3 oktober 2006 Beschikking programmaonderdeel Content Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon

Nadere informatie

JuZa-004982-ibo blad 2

JuZa-004982-ibo blad 2 AANTEKENEN Stichting Omroep Drenthe t.a.v. het bestuur Postbus 999 9400 AZ ASSEN Datum Onderwerp 4 november 2002 periodieke controle 2002 Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer JuZa-004982-ibo

Nadere informatie

Hiermee leggen wij u een bestuurlijke boete op van 54.000,- wegens overtreding artikel 71g, vierde lid en artikel 71h, vijfde lid, van de Mediawet.

Hiermee leggen wij u een bestuurlijke boete op van 54.000,- wegens overtreding artikel 71g, vierde lid en artikel 71h, vijfde lid, van de Mediawet. AANGETEKEND Yorin TV B.V. t.a.v. de directie Postbus 15016 1200 TV HILVERSUM Datum Onderwerp 2 november 2005 Sanctiebeschikking - reclamezendtijd 2005 Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer 27959/2012013694 mr. drs. Ronald van den Broek +31 (0) 35 773 77 53

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer 27959/2012013694 mr. drs. Ronald van den Broek +31 (0) 35 773 77 53 AANTEKENEN WNL omroepvereniging T.a.v. het bestuur Rietlandpark 301 1019 DW AMSTERDAM Datum Onderwerp 22 januari 2013 Nevenactiviteit toestemming cluster 4 Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer 25868/

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer 25868/ Stichting NTR T.a.v. het bestuur Postbus 29000 1202 MA HILVERSUM Datum Onderwerp 6 september 2011 Nevenactiviteit toestemming cluster 2 Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer 25868/2011012219

Nadere informatie

Kenmerk: JuZa iw Betreft: Sanctiebeschikking NPO ten aanzien van The 3FM Simpsons Movie actie op Radio 3FM

Kenmerk: JuZa iw Betreft: Sanctiebeschikking NPO ten aanzien van The 3FM Simpsons Movie actie op Radio 3FM Sanctiebeschikking Kenmerk: JuZa-001900-iw Betreft: Sanctiebeschikking NPO ten aanzien van The 3FM Simpsons Movie actie op Radio 3FM Sanctiebeschikking van het Commissariaat voor de Media betreffende overtreding

Nadere informatie

PTZ ld Mevr. mr. L.H. Doorman (035)

PTZ ld Mevr. mr. L.H. Doorman (035) AANTEKENEN SBS Broadcasting B.V. T.a.v. Afdeling Juridische Zaken Plantage Middenlaan 14 1018 DD AMSTERDAM Hilversum Onderwerp 15 november 2001 On the 6 / bestuurlijke boete Uw kenmerk Ons Kenmerk Contactpersoon

Nadere informatie

Ontheffing. A. Verloop van de procedure. B. Relevante bepalingen

Ontheffing. A. Verloop van de procedure. B. Relevante bepalingen Ontheffing Kenmerk: 21892/2010007200 Betreft: ontheffingsverzoeken artikel 3.20 en 3.24 van de Mediawet 2008 Beschikking van het Commissariaat voor de Media betreffende het verzoek door Passion 4 TV B.V.

Nadere informatie

Kenmerk: / Betreft: verzoek om ontheffing op grond van artikel 3.20, tweede lid, en 3.24, tweede lid, van de Mediawet 2008

Kenmerk: / Betreft: verzoek om ontheffing op grond van artikel 3.20, tweede lid, en 3.24, tweede lid, van de Mediawet 2008 Besluit Kenmerk: 652062/654418 Betreft: verzoek om ontheffing op grond van artikel 3.20, tweede lid, en 3.24, tweede lid, van de Mediawet 2008 Besluit van het Commissariaat voor de Media (hierna: Commissariaat)

Nadere informatie