11-daagse fotoreis Tanzania met Rob Turk & Edith van Gemmert

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "11-daagse fotoreis Tanzania met Rob Turk & Edith van Gemmert"

Transcriptie

1 11-daagse fotoreis Tanzania met Rob Turk & Edith van Gemmert Opzet van de reis : program Hotel Program included Departure in the morning Honey Badger Lodge Airport pick-up 5 mei Arrival evening in Kilimanjaro 6 mei Moshi to Pare Mountains Tona Lodge Mghimbi, Malameni Rock 7 mei Pare Mountains Tona Lodge Guide for hiking 8 mei Pare Mountains to Kilimanjaro Honey Badger Lodge Guide for hiking and local guiding in Chagga 9 mei Kilimanjaro Honey Badger Lodge Guide for Chagga and coffee farms 10 mei Coffee, project and Kilimanjaro Camping Masai guide 11 mei Ngorongoro highlands Camping Game drive Serengeti afternoon 12 mei Serengeti Camping Game drive Serengeti morning + afternoon 13 mei Serengeti Camping at crater Game drive Serengeti morning 14 mei Ngorongoro crater-moshi Honey Badger Lodge Game drive Ngorongoro morning 15 mei Moshi - Dar es Salaam -flight Late departure Drive and drop-off 16 mei Arrival in The Netherlands Reissom : (onder voorbehoud van vluchtbeschikbaarheid; internationale directe vlucht via KLM zonder tijdverlies door overstap) Groepsgrootte : minimaal 10 deelnemers maximaal 12 deelnemers Inbegrepen in de reissom internationale vluchten vervoer met 4x4 volgens programma met chauffeurs dag 1-10 vervoer met AC bus volgens programma op dag 10 eenvoudige tot gemiddelde accommodaties (lodges en tenten) met ontbijt 5 game drives entree gelden parken à ca. 250 p.p. lokale gidsen waar nodig bij trekkings / tours in lokale gemeenschappen overige entree gelden informatie middag voor vertrek incl. basis workshop Raw bestanden bewerken met Adobe Lightroom binnen 6 weken na de fotoreis organiseert Foto-workshop.nl een bespreekavond waarbij de opdrachten worden besproken en elke deelnemer zijn opdrachten afgedrukt ontvangt er is geen verplichting om deel te nemen aan de foto-opdrachten het is tevens mogelijk om als niet-fotograferende partner deel te nemen aan de reis Niet inbegrepen in de reissom etenspot persoonlijke uitgaven drankjes visum kosten vaccinaties fooien

2 Bijkomende kosten op de factuur verplichte deelname etenspot 175 voor lunch & diner bijdrage garantieregeling GGTO ( 15.00) administratiekosten ( 15.00) CO2 compensatie ( 15.00) eventuele eenpersoonskamertoeslag 50,00 (echter beperkt beschikbaar) eventuele reis- en/of annuleringsverzekering Zakgeldadvies Ter plekke betaal je je persoonlijk uitgaven, fooien, entreegelden. Het geadviseerde zakgeld daarvoor bedraagt ongeveer 150. Geld kan ter plaatse gepind worden bij diverse banken of je kunt wisselen. Dollars zijn daarvoor het meest courant, maar ook euro s zijn prima mogelijk. De geldeenheid is Tanzaniaanse Shilling (TZS), op dit moment is de wisselkoers 1-2,25 TSZ. Telefoon & internet In principe werkt je mobiele telefoon gewoon in Tanzania. Er is een goed netwerk en als je wilt, kun je een lokale simkaart aanschaffen. Internet heb je in de Honey Badger Lodge. Verder zal je relatief weinig internet tegenkomen onderweg. Visa Je kunt het visum voor Tanzania eenvoudig bij aankomst op de luchthaven van Dar-es-Salaam of Kilimanjaro aanvragen. Je vult ter plaatse het aanvraagformulier in en betaalt dan $50. Het is niet mogelijk om in andere valuta te betalen. Er wordt een digitale foto van je gemaakt die op je visum komt te staan. Het is een sticker met jouw foto, die een bladzijde in je paspoort vult. (deze informatie is van mei 2015 en wordt geüpdatet begin 2016). Hotels We overnachten in lodges, zoals men dat in Tanzania noemt. De Tona Lodge is een eenvoudige lodge in de bergen. Je hebt hier een kamer met douche en toilet. Overige faciliteiten zijn eenvoudig. Ook logeren jullie in de Honey Badger Lodge. Dit is een behoorlijk luxe lodge met air-conditioning in de kamers. Er is zelfs een zwembad aanwezig. Campings We kamperen 4 nachten, dit is in de natuur, op mooie plekken aan de rand van de natuurparken of bij lodges. Het is op veilige afstand van de wilde dieren. Hier heb je een grote koepeltent, op stahoogte. Ook wordt voor toilet en douche faciliteiten gezorgd Vaccinaties Voor vaccinaties is het altijd goed om eerst bij je huisarts of bij de lokale GG&GDD langs te gaan. Op de website vind je een algemeen vaccinatieadvies. In het algemeen is een Cholera stempel verplicht. In Nederland wordt daarvoor geen vaccinatie verricht. Daarnaast wordt vaak Hepatitis A en DTP aanbevolen. Ook komen Gele Koorts en malaria voor in Tanzania. Betalingen Bij boeking dient de reiziger 15% van de reissom aan te betalen. Het restbedrag moet vier weken voor vertrek bij ons binnen zijn. Garantieregeling Fair2 is aangesloten bij STO-reisgarantie. Dit is een garantieregeling zoals de SGR, maar dan voor kleine reisorganisaties. Zo ben je als reiziger toch zeker dat aanbetaalde kosten voor een reis terug worden betaald in geval van faillissement van Fair2. In de uitvoering betekent het dat je betaalt aan een derde partij, Certo Escrow, die het geld vasthoudt tot je terug bent van de reis.

3 Voor de volledige Algemene Reisvoorwaarden zie website fair2.travel Annuleringsvoorwaarden Indien een overeenkomst wordt geannuleerd, kan Fair2 de klant naast eventueel verschuldigde reserveringskosten de volgende annuleringskosten in rekening brengen: bij annulering tot de 60e dag (exclusief) voor vertrekdag: administratiekosten ter hoogte van 45; bij annulering tot de 42ste dag (exclusief) vóór de vertrekdag: de aanbetaling; bij annulering vanaf 42ste dag (inclusief) tot 28ste dag (exclusief) vóór vertrekdag: 35% van reissom; bij annulering vanaf 28ste dag (inclusief) tot 21ste dag (exclusief) vóór vertrekdag: 40% van reissom; bij annulering vanaf 21ste dag (inclusief) tot 14de dag (exclusief) vóór vertrekdag: 50% van reissom; bij annulering vanaf 14de dag (inclusief) tot 5de dag (exclusief) vóór vertrekdag: 75% van reissom; bij annulering vanaf de 5de dag (inclusief) tot de vertrekdag: 90% van de reissom; bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom. Deelannulering Indien een klant uit een reisgezelschap zijn aandeel in een overeenkomst voor een gezamenlijke reis annuleert, is hij annuleringskosten verschuldigd. Als het resterende gezelschap de reis wenst te maken, doet Fair2 aan de overblijvende klant(en) een bij de nieuwe groepsgrootte passend wijzigingsvoorstel voor dezelfde periode. Indien het wijzigingsaanbod niet mogelijk is of niet wordt geaccepteerd, wordt de overeenkomst voor alle klanten geannuleerd en zijn alle klanten annuleringsgeld verschuldigd. Het totaalbedrag van annuleringsgeld en gewijzigde reissom zal de totale reissom van de oorspronkelijke klanten nooit te boven gaan. Een eventueel overschot wordt op de nieuwe reissom in mindering gebracht. Verzekeringen Uiteraard ben je als deelnemer verplicht er zelf voor te zorgen dat je goed verzekerd op reis gaat. Afgeblazen groepsreizen Wanneer een groepsreis het vereiste aantal minimumdeelnemers niet haalt, wordt uiterlijk vier weken voor vertrek de reis afgeblazen. Per omgaande zal de reeds betaalde reisgelden op de rekening van de klant teruggestort (m.u.v. de eventueel betaalde annuleringsverzekeringspremie). Prijzen 2015 Een groot deel van de inkoop, de landarrangementen, maar bijvoorbeeld ook de luchthavenbelastingen, wordt in Amerikaanse dollars berekend. Gezien het economisch klimaat is het moeilijk in te schatten hoe deze koers zich in 2015 en 2016 zal ontwikkelen. Fair2.travel behoudt zich het recht voor gepubliceerde prijzen aan te passen als koerswijzigingen daar aanleiding toe geven. Dit zal altijd expliciet vermeld worden. Betalingsvoorwaarden Fair2.travel 1. De betaling geschiedt in verband met de garantieregeling bij STO-reisgarantie niet naar de rekening van Fair2, maar naar een derdegeldenrekening van Certo Escrow. Op deze wijze heeft Fair2 geen toegang tot het door u betaalde bedrag totdat u van uw reis terug bent. 2. De gepubliceerde bedragen omtrent de diensten van Fair2 gelden per persoon, tenzij anders wordt aangegeven.

4 3. De aanbetaling van de door Fair2 aangeboden dienst bedraagt 15% van de totale reissom plus de volledige premie van eventuele verzekeringen. De aanbetaling dient te geschieden binnen 10 dagen na factuurdatum. U ontvangt voor betaling een automatisch gegenereerde mail van Certo Escrow, waarin de betalingsprocedure volledig is uitgelegd. 4. Het resterende bedrag van de reissom vragen we u 6 weken voor vertrek te betalen. Het dient uiterlijk 2 weken voor vertrek te zijn betaald, tenzij anders overeengekomen wordt. 5. Bij boekingen binnen 6 weken voor vertrek dient de volledige reissom direct overgemaakt te worden. 6. Indien de (aan)betaling niet of niet tijdig geschiedt, is de reiziger in verzuim en worden de overeenkomsten geannuleerd. Fair2 heeft in dit geval het recht de aan de annulering verbonden kosten in rekening te brengen c.q. te verrekenen met de ontvangen aanbetaling(en) conform artikel 5.1. Daarnaast is de klant vanaf het moment van in verzuim treden over het opeisbare bedrag een rente verschuldigd van 1,5% per maand. Afgeblazen groepsreizen Wanneer een groepsreis het vereiste aantal minimumdeelnemers niet haalt, wordt uiterlijk vier weken voor vertrek de reis afgeblazen. Per omgaande zal de reeds betaalde reisgelden op de rekening van de klant teruggestort (m.u.v. de eventueel betaalde annuleringsverzekeringspremie). Prijzen 2015 Een groot deel van de inkoop, de landarrangementen, maar bijvoorbeeld ook de luchthavenbelastingen, wordt in Amerikaanse dollars berekend. Gezien het economisch klimaat is het moeilijk in te schatten hoe deze koers zich in 2015 en 2016 zal ontwikkelen. Fair2.travel behoudt zich het recht voor gepubliceerde prijzen aan te passen als koerswijzigingen daar aanleiding toe geven. Dit zal altijd expliciet vermeld worden.

5 Fotografie kennismakingsmiddag & introductie over het werken met het fotobewerkings programma Adobe LightRoom begeleiding tijdens het fotograferen middels het geven van tips en adviezen om het beste resultaat te behalen dagelijks ontvang je een foto-opdracht (niet-verplicht) na de reis, terugkom middag waar de foto opdrachten worden besproken De grootte van de groep is bewust klein voor maximale aandacht. Je wordt met tips en adviezen bijgestaan. Tijdens deze fotoreis komen de volgende zaken ruimschoots aan bod en de reis is geschikt voor de beginnende en gevorderde amateurfotograaf. Techniek: sluitertijden bevriezen en weergeven van beweging diafragma spelen met scherptediepte ISO witbalans juiste kleurweergave of juist beïnvloeden van de kleuren semi-automatisch fotograferen werken met RAW creatief flitsen HDR onder-en overbelichting toepassen verschillende manieren van scherpstellen lichtmeting opbouw van een fotoreportage Creativiteit: compositie vlakverdeling en de gulden snede kleurgebruik en zwart/wit fotografie beeldstijlen Wat mee te nemen aan foto apparatuur camera extra accu / oplader voldoende geheugen groothoeklens (landschap en straatfotografie) telelens (portretfotografie) standaardlens (voor slecht licht situaties) statief (nacht en HDR fotografie) filters zonnekap laptop/ipad als je foto s wilt bekijken/bewerken goede beschermende tas/rugzak denk aan het gewicht van je apparatuur. Er geldt een maximum van 10 kg voor je handbagage Waar rekening mee te houden : respecteer de cultuur. Niet iedereen kun je zomaar fotograferen, je kleding en je eigen houding maken veelal het verschil. Vraag het, wees aardig, koop ze om met kleine souvenirs of wees een beetje brutaal fotograferen van politie agenten en/of militairen-gebouwen is niet toegestaan

6 Op reis Bagage Aan boord van het vliegtuig mag je afgezien van je handbagage maximaal 20 kilo inchecken. Neem je bagage mee in handzame tassen. Harde koffers zijn erg onhandig. Dit in verband met de beperkte ruimte voor bagage in de 4x4. Gezondheid We gaan er vanuit dat een ieder die meegaat over een normale gezondheid en conditie beschikt zodat we samen al wandelend de mooiste plekken kunnen bezoeken. De reisbegeleiding heeft alleen EHBO-spullen voor eigen gebruik bij zich. Neem daarom zelf een eigen reisapotheek mee. Lijd je aan een chronische ziekte, vraag dan aan je huisarts een verklaring van je aandoening en de therapie in het Engels. Ook verzoeken we je ons hiervan op de hoogte te stellen voor vertrek. Elektriciteit In Tanzania worden de stopcontacten van type D / G gebruikt. Voor stopcontact D heb je een reisstekker of wereldstekker nodig. Voor het 'Engelse' stopcontact G heb je een reisstekker of wereldstekker nodig. Klimaatgegevens Tanzania ligt vlak bij de evenaar. Het klimaat wordt dan ook vooral beïnvloed door de regentijden. Van maart tot en met mei is het belangrijkste regen seizoen. Voordeel van mei is dat je aan het eind van het regenseizoen zit. De buien die vallen, zijn meestal in de nacht. Gemiddelde temperatuur in mei is 28 graden. Het is in deze periode nog niet zo druk met toeristen en de natuur is op zijn mooist. Fooien De werknemers in restaurants en hotels verdienen weinig. Je kunt aan de armoede in het land geen einde maken, maar wel zorgen dat degenen die voor je werken een eerlijke fooi krijgen. De richtlijn is (tenminste als er naar tevredenheid service is geleverd) 1 euro fooi per reiziger per dag voor het personeel van de hotels. Voor de chauffeurs van de voertuigen geldt een zelfde bedrag. In eethuisjes etc. kun je een fooi geven van 5 tot 10 % van het te betalen bedrag. Ook lokale gidsen en mensen die op straat een dienst verlenen, verwachten een vergoeding. Betaal nooit vooraf! Geef een kleine fooi (ca. 0,50 p.p. 2 TZS). Eten en drinken De keuken van Tanzania is eenvoudig. Lokale bevolking eet weinig groenten en de keuze hiervan is beperkt. In de restaurants bij de lodges zul je keuze hebben uit vele internationale gerechten. Wees overigens niet verbaasd als een deel van de gerechten op de menukaart niet verkrijgbaar is. Enkele typische Tanzaniaanse gerechten en drankjes zijn: - ugali (van maismeel of meel van de cassave), vaak met een saus bij geserveerd en vlees, vis of bonen - rijst met geroosterd vlees (nyama choma) met pittige saus (pilipili) - fruit van het seizoen - verschillende snackjes (samosa's, pinda's, cashewnoten, en suikerriet), chipsi mayai (aardappelomelet) - zoet brood (maandazi) met fruit en/of honing - brood (chapatti) met curry - lokale koffie en thee - lokaal (mais)bier - vruchtensappen Bananen zijn er in Tanzania overal in alle soorten en maten en worden op verschillende manieren bereid. Er is bijvoorbeeld bananensoep, gefrituurde banaan en gekookte banaan, maar ook bananenbier. Eet op straat geen rauw, ongekookt of gedeeltelijk gekookt of ongewassen voedsel, groenten, salade of reeds geschild fruit. Vegetarisch eten is niet gebruikelijk, maar wel mogelijk. Vraag bijvoorbeeld naar maharage (bonen) of mboga (groente). Tanzanianen drinken veel thee en, als er geld is, frisdrank en bier. Populaire biermerken zijn Safari, Kilimanjaro, Tusker en Serengeti. Kraanwater in Tanzania is absoluut niet drinkbaar. Overdag kun je het best water uit flesjes drinken

7 Op de lijst om mee te nemen : - slotje voor op je tas - kopie verzekeringsbewijs - wandel schoenen - slippers om mee te douchen - iets voor op je hoofd - zonnebrand - zwemkleding - kopie paspoort of scan in je mail - zaklantaarn/fietslichtjes voor avond fotografie - diacure, aspirine, pleisers etc..

8 Tanzania dag voor dag Dag 1 & 2 - Vlucht en zuidelijke Pare Mountains Op donderdagochtend 5 mei vertrek je met een KLM vlucht vanaf Schiphol. Je vliegt rechtstreeks naar het noorden van Tanzania, naar Kilimanjaro International Airport. Hier kom je in het begin van de avond aan. Onze lokale gidsen staan de groep op te wachten om hen te brengen naar Moshi, aan de voet van Afrika's hoogste berg. Overnachting in Honeybadger Lodge. De volgende dag reizen we naar de bergen in het zuiden van de "Pare Mountains", op ongeveer 150 km onder Moshi. We bezoeken hier de Mghimbi grotten, die in 1860 werden gebruikt als schuilplaats tijdens het ronselen van slaven. We rijden verder naar de Malameni Rock, waar tot 1930 duizenden kinderen werden geofferd aan de Goden om de kwade geesten te kalmeren. Zo maak je vast een beetje kennis met de historie van Tanzania voor je aankomt in het prachtige, niet zo toeristische Pare gebergte met de Pare volkeren. Onderweg is genoeg te fotograferen en het gebied waar we verblijven heeft prachtige uitzichten over de bergen, mooi bij zonsondergang. Diner en overnachting in Tona Lodge. Dag 3 - Wandel door de zuidelijke Pare Mountains Loop deze dag langs steile hellingen, door dichte tropische bossen en de dorpen in de Mbaga Hills, diep in de zuidelijke Pare Mountains. Het is een prachtig gebied met grote vergezichten. Je klimt tijdens de tocht naar de heuveltop Ranzi Dam en de 'Tona grounds' en kijgt een glimp van de Duitse geschiedenis mee, onderweg kun je unieke flora en fauna fotograferen, zoals verschillende bijzondere vogelsoorten. Het is een klim naar de bergtoppen vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over Mkomazi National Park, de Kilimanjaro en Shengena Peak en TAITA. heuvels van Kenia. Bovendien ontmoet je de Pare cultuur. Deze stammen leven vaak nog heel traditioneel in dit gebied. Van oorsprong zijn zij herders, jagers en landbouwers en tegenwoordig werken ze veel in de thee en koffie die in dit gebied verbouwd wordt. Het is een fotogeniek volk en interessant te ervaren hoe ze leven en meer te leren over de religieuze tradities. Diner en overnachting bij Tona Lodge. Dag 4 - Marangu dorpje en de chagga stam Na het ontbijt rijden we een in uur of drie naar een Marangu dorpje, aan de voet van de Kilimanjaro. Vanuit dit dorp vertrekt de makkelijkste en meest populaire route naar de top van Afrika's hoogste berg. We wandelen naar de gelijknamige watervallen, een beetje verborgen tussen de weelderige begroeiing. Ook bezoeken we een oud Chagga dorp, de grootste stam in het noorden van Tanzania, traditioneel landbouwers en veedrijvers. Ze laten hun traditionele ijzersmederijen zienen de Chagga grotten. Diner en overnachting bij Honey Badger Lodge. Dag 5 - bezoek de koffieplantage Vandaag is een dag met veel community bezoek in een prachtige landelijke omgeving, vol afwisseling op gebied van fotografie. We bezoeken een bijzonder project, op ongeveer 45 minuten rijden van de lodge. Hier ligt een koffieplantage, die als onderneming door de lokale gemeenschap gerund wordt. Ze laten niet alleen zien hoe bonen worden geteeld, geplukt en geroosterd, maar laten ons ook een kijkje nemen in het leven van de Chagga koffieboeren, in dit gebied van Kilimanjaro s lager gelegen hellingen. Ze zetten ons een echte lokale lunch voor, samen met de lokale koffieboeren. Diner en overnachting bij Honey Badge Lodge

9 Dag 6 - Ngorongoro Hooglanden Van Moshi rijden we naar Ngorongoro, over een tocht van ongeveer vier tot vijf uur. De Ngorongoro Hooglanden bestaan uit een reeks vulkanische bergen, die de Rift Vallei aan weerszijden omsluiten tot aan het zuiden van de Serengeti. De parel van het gebied is de Ngorongoro krater, een van de zeven wereldwonderen van de natuur. Vandaag bezoeken we de meer afgelegen hooglanden, waar een aantal prachtige wandel- en trektochten zijn uitgezet. In het gezelschap van Maasai 'Morani' mensen steken we deze enorme landschappen te voet over, een echte ervaring en fantastisch voor landschapsfotografie. Deze avond kamperen we. Dag 7 & 8 - Serengeti National Park, eindeloze vlaktes Deze twee dagen zijn echte safari-dagen, prachtig om het wild in zijn eigen omgeving te fotograferen. De rit naar het Serengeti National Park gaat via Olduvai Gorge en duurt tussen de 3 en 4 uur. Olduvai George is een archeologische site gelegen in de oostelijke Serengeti vlaktes, waar vroege menselijke fossielen voor het eerst werden ontdekt. Dit verbazingwekkende landschap heeft zijn naam gekregen van de Maasai en betekent 'eindeloze vlaktes'. Tegen de avond kunt je genieten van een eerste safari in de Serengeti. Dit is hét moment van de dag om het spel van de wilde dieren te aanschouwen - in het bijzonder van de carnivoren, want dit is hun favoriete tijd om te jagen. Voor het donker keren we terug bij ons kamp voor het diner en de overnachting. De volgende dag maken we in de ochtend en aan het eind van de middag weer safari's, zodat we volop de tijd hebben om een aantal echt mooie foto's te maken van verschillende dieren. Dag 9 & 10 - Serengeti en Ngorongoro Krater Vandaag maken we na het ontbijt een laatste ochtend safari in de Serengeti en rijden daarna naar Ngorongoro krater, via Olduvai Gorge. Eenmaal op de rand van de krater, geniet je van dit prachtige natuurwonder bij zonsondergang, waar we in een Lodge vlakbij de krater zullen verblijven. Na het ontbijt rijden we naar beneden in Ngorongoro Krater en genieten van een halve dag safari, want ook in dit gebied vind je het grote wild. Dit is ongetwijfeld een van de beste plaatsen om de zeldzame zwarte neushoorn in Afrika te zien, maar ook de troepen leeuwen en de prachtige zwarte-manen leeuwen. Er zijn tal van kleurrijke flamingo's en een grote verscheidenheid aan watervogels. In de krater spot je waarschijnlijk ook luipaarden, cheeta's, hyena's, veel verschillende antilopes en allerlei kleine zoogdieren. In de late namiddag rijden we uit het Ngorongoro Conservatie gebied terug naar de Honey Badger Lodge in Moshi, om even op te frissen en voor een kleine maaltijd. Daarna gaan we naar het vliegveld. Dag 11 - Terug in Nederland Met een rechtstreekse nachtvlucht van KLM vlieg je naar Schiphol, waar je in de ochtend rond 7.35 uur arriveert. Met betrekking tot het programma het blijft Afrika dus de daginvulling kan anders verlopen. Als we wat leuks tegen komen, stoppen we in gezamenlijk overleg, ook kunnen we ergens wat langer gedurende de dag blijven. Alles kan wat langer duren dan dat we hier in Nederland gewend zijn. Het verblijf in de avonden staan natuurlijk vast. We gaan er in ieder geval alles aan doen om een ieder een geweldige foto vakantie te verzorgen.

11-daagse fotoreis Tanzania met Rob Turk & Edith van Gemmert

11-daagse fotoreis Tanzania met Rob Turk & Edith van Gemmert 11-daagse fotoreis Tanzania met Rob Turk & Edith van Gemmert Opzet van de reis : program Hotel 5 mei Vlucht - 10.10-19.40 - pick-up en naar Moshi Honey Badger Lodge 6 mei Moshi to Pare Mountains Tona Lodge

Nadere informatie

10-daagse fotoreis Tanzania met Rob Turk & Edith van Gemmert

10-daagse fotoreis Tanzania met Rob Turk & Edith van Gemmert 10-daagse fotoreis Tanzania met Rob Turk & Edith van Gemmert Opzet van de reis : dag program Hotel 1 mei Vlucht - Moshi Honey Badger Lodge 2 mei Moshi naar Pare Mountains Tona Lodge 3 mei Pare Mountains

Nadere informatie

Fotoreis Tanzania met Foto-workshop.nl

Fotoreis Tanzania met Foto-workshop.nl Fotoreis Tanzania met Foto-workshop.nl reisbeschrijving Battuta Reizen Fotoreis Tanzania met Foto-workshop.nl Reisbeschrijving [1] Foto-workshop.nl nodigt je uit om mee te gaan naar de overweldigende natuur

Nadere informatie

9-daagse fotoreis Cuba met Rob Turk & Edith van Gemmert

9-daagse fotoreis Cuba met Rob Turk & Edith van Gemmert 9-daagse fotoreis Cuba met Rob Turk & Edith van Gemmert Opzet van de reis : Route Excursie/rijtijd dag 1 zondag 18-okt Amsterdam - Havana dag 2 maandag 19-okt Havana Stad dag 3 dinsdag 20-okt Havana Stad

Nadere informatie

INSPIRATIEREIS 2017/ DAGEN TANZANIA

INSPIRATIEREIS 2017/ DAGEN TANZANIA INSPIRATIEREIS 2017/2018 12 DAGEN TANZANIA 1 Dag 1 Aankomst op Kilimanjaro International Airport. Wij halen jullie op van het vliegveld, en brengen jullie naar Arusha Villa. Hier ontvangen we jullie ontvangen

Nadere informatie

Overzicht korte Safari/Excursie mogelijkheden Kenia/Tanzania

Overzicht korte Safari/Excursie mogelijkheden Kenia/Tanzania Overzicht korte Safari/Excursie mogelijkheden Kenia/Tanzania Vanuit Arusha/Moshi (Tanzania) 3-daagse lodge safari full board Tarangire, Ngorongoro en Lake Manyara National Park Lake Natron en Ngorongoro

Nadere informatie

tel. : TANZANIA

tel. : TANZANIA jessie@zeppelinreizen.be tel. : 0471 222 711 TANZANIA 1 Vluchten: KLM 3 KL2970 L 21SEP 3 ANTWERPEN CENTRAAL - AMSTERDAM 07U29 08U24 21SEP 4 KL 569 V 21SEP 3 AMSTERDAM - KILIMANJARO 10U15 19U45 21SEP 6

Nadere informatie

10 daagse Safari The Migration Special

10 daagse Safari The Migration Special 10 daagse Safari The Migration Special De Serengeti, het gebied waar zoveel natuurfilms worden gemaakt, is ongetwijfeld het beroemdste wildpark ter wereld en is op geen enkele manier te vergelijken met

Nadere informatie

9-daagse fotoreis Cuba met Rob Turk & Edith van Gemmert

9-daagse fotoreis Cuba met Rob Turk & Edith van Gemmert 9-daagse fotoreis Cuba met Rob Turk & Edith van Gemmert Opzet van de reis : Route Excursie/rijtijd dag 1 zondag 29 okt Amsterdam - Havana dag 2 maandag 30 okt Havana Stad dag 3 dinsdag 31 okt Havana Stad

Nadere informatie

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging

16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging 16 Daagse Reis, Beklimming Kilimanjaro met Safari verlenging We beklimmen de Kilimanjaro via de Marangu Route, dit is de oudste route en ook de enige route waar u verblijft in hutten. Er zijn verschillende

Nadere informatie

Tanzania en Zanzibar 2017/2018

Tanzania en Zanzibar 2017/2018 1 Tanzania en Zanzibar 2017/2018 Dag 1 Aankomst op Kilimanjaro International Airport. Wij halen jullie op van het vliegveld en brengen jullie naar Arusha Villa. Hier ontvangen we jullie met een welkomstdrankje

Nadere informatie

Tanzania - Zanzibar, de Grote Trek

Tanzania - Zanzibar, de Grote Trek TANZANIA Tanzania -, de Grote Trek Privé rondreis met privéchauffeur/ranger Kant-en-Klaar - 11 dagen / 8 nachten REF: 194 REISBESCHRIJVING - - Lake Manyara - Karatu - Ngorongoro Krater - - Ngorongoro Conservation

Nadere informatie

9-daagse fotoreis Cuba met Rob Turk & Edith van Gemmert

9-daagse fotoreis Cuba met Rob Turk & Edith van Gemmert 9-daagse fotoreis Cuba met Rob Turk & Edith van Gemmert Opzet van de reis : Route Excursie/rijtijd dag 1 zondag 17-mei Amsterdam - Havana dag 2 maandag 18-mei Havana Stad dag 3 dinsdag 19-mei Havana -

Nadere informatie

Kenia & Tanzania Rondreis in internationaal gezelschap. Amboseli en Tanzania Exploration

Kenia & Tanzania Rondreis in internationaal gezelschap. Amboseli en Tanzania Exploration Kenia & Tanzania Rondreis in internationaal gezelschap Amboseli en Tanzania Exploration 10 dagen/7 nachten Nairobi - Amboseli - Ngorongoro Karatu - Serengeti - Tarangire GROEPSRONDREIS MET FRANSTALIGE

Nadere informatie

Trias Reis naar Tanzania

Trias Reis naar Tanzania Kort reisschema 06.10.2015 : Brussel - Arusha 07.10.2015 : Arusha 08.10.2015 : Arusha - Tarangire 09.10.2015 : Tarangire 10.10.2015 : Tarangire Ngorongoro 11.10.2015 : Ngorongoro 12.10.2015 : Ngorongoro

Nadere informatie

16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar

16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar 16 Daagse Lodge Safari met Strandverlening op Zanzibar Bij een lodge safari brengt u de nacht door in huisjes of kleine hotels die van alle gemakken voorzien zijn. Veelal zijn deze lodges in typische afrikaanse

Nadere informatie

Kenia. De magie van Kenia. Groepsreis in internationaal gezelschap. Masai Mara Lake Elementaita Amboseli National Park Tsavo Est Mombasa Zuid

Kenia. De magie van Kenia. Groepsreis in internationaal gezelschap. Masai Mara Lake Elementaita Amboseli National Park Tsavo Est Mombasa Zuid Kenia Groepsreis in internationaal gezelschap De magie van Kenia Masai Mara Lake Elementaita Amboseli National Park Tsavo Est Mombasa Zuid 13 dagen/10 nachten GROEPSREIS MET FRANSTALIGE GIDS IN KENIA Safari

Nadere informatie

Kruger National Park Safari

Kruger National Park Safari Kruger National Park Safari 4 dagen, accommodatiereis Deze reis is ook beschikbaar als kleine groepsreis (max 12 reizigers), zie voor de actuele prijzen de website. Maaltijden: Startpunt rondreis: Eindpunt

Nadere informatie

16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar

16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar 16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar Een voordelige manier om de nationale parken in Tanzania te bezoeken is door tijdens de safari de nachten kamperend door te brengen. Tijdens de Safari

Nadere informatie

Tanzania. Tanzania Explorer. Begeleide groepsreis met Franstalige begeleiding. Arusha Manyara Serengeti Ngorongoro Tarangire Arusha

Tanzania. Tanzania Explorer. Begeleide groepsreis met Franstalige begeleiding. Arusha Manyara Serengeti Ngorongoro Tarangire Arusha Tanzania Begeleide groepsreis met Franstalige begeleiding Tanzania Explorer Arusha Manyara Serengeti Ngorongoro Tarangire Arusha Verken het Manyara National Parc waar duizenden flamingo s hun habitat hebben

Nadere informatie

Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018

Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018 1 Beklimming van de Kilimanjaro 2017/2018 Dag 1 Aankomst op Kilimanjaro International Airport. Wij halen jullie op van het vliegveld en brengen jullie naar Arusha Villa. Hier ontvangen we jullie met een

Nadere informatie

VNB reis-en boekingsvoorwaarden. Reisorganisator: Stichting VNB, hierna te noemen als Reisorganisator

VNB reis-en boekingsvoorwaarden. Reisorganisator: Stichting VNB, hierna te noemen als Reisorganisator Artikel 1 Inleidende bepalingen 1. In deze reisvoorwaarden wordt verstaan onder: Reisorganisator: Stichting VNB, hierna te noemen als Reisorganisator Reiziger: a. de wederpartij van de reisorganisator,

Nadere informatie

Extensie Drakensbergen voor de Het beste van KZN reis

Extensie Drakensbergen voor de Het beste van KZN reis Extensie Drakensbergen voor de Het beste van KZN reis Extensie D rakenbergen aan Het Beste van KwaZulu-Natal De onderstaande extensie betreft een additionele 6 dagen welke aan de Het beste van KZN reis

Nadere informatie

Kenia, Tanzania en Zanzibar

Kenia, Tanzania en Zanzibar Kenia, Tanzania en Zanzibar Begeleide privé rondreis Amboseli en Tanzania Exploration + Zanzibar Nairobi - Amboseli - Ngorongoro Karatu - Serengeti - Tarangire - Zanzibar 15 dagen/12 nachten PRIVERONDREIS

Nadere informatie

Kenia, migratie in de Masai Mara Fotoreis met Jan Vermeer i.s.m.thika Travel. 24 september - 2 oktober 2011. Karibu!

Kenia, migratie in de Masai Mara Fotoreis met Jan Vermeer i.s.m.thika Travel. 24 september - 2 oktober 2011. Karibu! Kenia, migratie in de Masai Mara Fotoreis met Jan Vermeer i.s.m.thika Travel 24 september - 2 oktober 2011 Karibu! Tour highlights: Gnoe en zebra crossing 4 personen per 4 WD 6 overnachtingen in de Masai

Nadere informatie

ERVAAR REIZEN. ERVAAR AFRIKA Zuid Afrika. Boek uw georganiseerde rondreis voor 2014. Aanvang rondreis: 3 Juni 22 Juli 19 Augustus

ERVAAR REIZEN. ERVAAR AFRIKA Zuid Afrika. Boek uw georganiseerde rondreis voor 2014. Aanvang rondreis: 3 Juni 22 Juli 19 Augustus ERVAAR AFRIKA Zuid Afrika Boek uw georganiseerde rondreis voor 2014. Aanvang rondreis: 3 Juni 22 Juli 19 Augustus Hartelijk dank voor uw belangstelling in Ervaar Reizen. Speciaal voor diegene die een fantastische

Nadere informatie

Foto Avontuur Thailand

Foto Avontuur Thailand Foto Avontuur Thailand 2 Thailand You don't take a photograph, you make it. Ansel Adams Inhoud 3. Programma 4. Foto Avonturen 5. Locaties 7. Groepen 10. Workshops 12. Thema s 13. Vaardigheden 14. Onze

Nadere informatie

Kruger National Park Safari

Kruger National Park Safari Kruger National Park Safari 4 dagen, kampeerreis Deze reis is ook beschikbaar als kleine groepsreis (max 12 reizigers), zie voor de actuele prijzen de website. Maaltijden: Startpunt rondreis: Eindpunt

Nadere informatie

Foto Avontuur Zuid Afrika

Foto Avontuur Zuid Afrika Foto Avontuur Zuid Afrika 2 Zuid Afrika You don't take a photograph, you make it. Ansel Adams Inhoud 3. Programma 4. Foto Avonturen 5. Locaties 7. Groepen 10. Workshops 12. Thema s 13. Vaardigheden 14.

Nadere informatie

Kenia & Tanzania Begeleide privé rondreis. Amboseli en Tanzania Exploration. Nairobi - Amboseli - Ngorongoro Karatu - Serengeti - Tarangire

Kenia & Tanzania Begeleide privé rondreis. Amboseli en Tanzania Exploration. Nairobi - Amboseli - Ngorongoro Karatu - Serengeti - Tarangire Kenia & Tanzania Begeleide privé rondreis Amboseli en Tanzania Exploration 10 dagen/7 nachten Nairobi - Amboseli - Ngorongoro Karatu - Serengeti - Tarangire PRIVERONDREIS MET ENGELSTALIGE GIDS DOOR KENIA

Nadere informatie

Privé Safaris in Afrika PRIVE SAFARI COMBI KENIA-TANZANIA 15d/14n

Privé Safaris in Afrika PRIVE SAFARI COMBI KENIA-TANZANIA 15d/14n PRIVE SAFARI COMBI KENIA-TANZANIA 15d/14n Het Mooiste van Oost-Afrika reeds vanaf 3638 per persoon Dag 1 NAIROBI Ontbijt Bij aankomst op Jomo Kenyatta International Airport wordt u opgewacht en verwelkomd

Nadere informatie

Kenia, Tanzania en Zanzibar

Kenia, Tanzania en Zanzibar Kenia, Tanzania en Zanzibar Begeleide privé rondreis Amboseli en Tanzania Exploration + Zanzibar Nairobi - Amboseli - Ngorongoro Karatu - Serengeti - Tarangire - Zanzibar 13 dagen/10 nachten PRIVERONDREIS

Nadere informatie

9 - DAAGSE PRIVÉ REIS TANZANIA & ZANZIBAR IN VOGELVLUCHT!

9 - DAAGSE PRIVÉ REIS TANZANIA & ZANZIBAR IN VOGELVLUCHT! Lake Victoria 9 - DAAGSE PRIVÉ REIS TANZANIA & ZANZIBAR IN VOGELVLUCHT! "Adembenemende natuur en tropische stranden die u laten ontsnappen aan de dagelijkse realiteit" DE VOORDELEN Het hele jaar door een

Nadere informatie

Botswana met kinderen

Botswana met kinderen Botswana met kinderen Dag 1 Maun Jullie worden opgehaald van het vliegveld en naar een eenvoudig chalet gebracht, zo n 14 km buiten Maun. s Middags een korte introductie over het kamp waar jullie de komende

Nadere informatie

Praktische informatie fotoreis Marokko

Praktische informatie fotoreis Marokko Fotoreis Marokko van 27 oktober 2012 t/m 4 november 2012 Leuk dat je de tijd neemt om naar de vrijblijvende informatiemiddag vandaag te komen. Ik hoop je enthousiast te kunnen maken voor de fotoreis naar

Nadere informatie

Reisbeschrijving The Ivory Trail Voorbeeld programma

Reisbeschrijving The Ivory Trail Voorbeeld programma Langelaan 1 2111 AA Aerdenhout telefoon: +31 23 544 0774 mobiel: +316 5375 0366 www.bushlife.nl info@bushlife.nl Reisbeschrijving The Ivory Trail Voorbeeld programma Dag 1: Zaterdag Vertrek met een KLM

Nadere informatie

Welmanstudio Fotoreizen. Schotland 5 daagse reis in het voorjaar

Welmanstudio Fotoreizen. Schotland 5 daagse reis in het voorjaar Welmanstudio Fotoreizen Schotland 5 daagse reis in het voorjaar Welmanstudio Fotoreizen Programma Schotland, voorjaarsreis 2018 Schotland 5 daagse reis in het voorjaar Glens, Beinns en Lochs in een ruig

Nadere informatie

Privé Safaris in Afrika

Privé Safaris in Afrika Nederlandstalig begeleide Groepsreis 2016 Kenia 13 dagen / 11 nachten LOKROEP VAN DE SAVANNE 12 mei 2016 tot en met 24 mei 2016 Op 12 mei 2016 starten we met de zuidelijke route en eindigen we aan de Indische

Nadere informatie

Kenia & Tanzania Begeleide privé safarirondreis Ontdekking van Kenia en Tanzania

Kenia & Tanzania Begeleide privé safarirondreis Ontdekking van Kenia en Tanzania Kenia & Tanzania Begeleide privé safarirondreis Ontdekking van Kenia en Tanzania Nairobi Masai Mara - Lake Elementaita Amboseli Ngorongoro Karatu Serengeti Ngorongoro - Tarangire Arusha 13 dagen/10 nachten

Nadere informatie

Tanzania - Kenia. The Big Migration Discoverer. Groepssafari

Tanzania - Kenia. The Big Migration Discoverer. Groepssafari Tanzania - Kenia Groepssafari The Big Migration Discoverer Arusha - Lake Manyara - Tarangire - Serengeti - Lake Victoria - Masai Mara - Nairobi - Amboseli - Arusha 15 dagen / 14 nachten Safari in internationaal

Nadere informatie

12 - DAAGSE MIDDENKLASSE PRIVÉ REIS TANZANIA & ZANZIBAR!

12 - DAAGSE MIDDENKLASSE PRIVÉ REIS TANZANIA & ZANZIBAR! Lake Victoria 12 - DAAGSE MIDDENKLASSE PRIVÉ REIS TANZANIA & ZANZIBAR! "Een onvergetelijke safari reis, waarin de hoogtepunten van Tanzania op een krachtige manier worden beleefd!" DE VOORDELEN Het hele

Nadere informatie

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS!

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! REISSCHEMA 9-daagse reis DAG 1 ADDIS ABEBA-JIMMA Je wordt opgehaald bij het hotel of de luchthaven door de Engelstalige chauffeur en vertrekt richting het zuidwesten. De rit

Nadere informatie

Fotoreis Cuba met Foto-workshop.nl www.foto-workshop.nl

Fotoreis Cuba met Foto-workshop.nl www.foto-workshop.nl Fotoreis Cuba met Foto-workshop.nl www.foto-workshop.nl Leer beter fotograferen op schilderachtig Cuba!! Reisbeschrijving Fotoworkshop.nl nodigt je uit om met hen mee te gaan naar Cuba. Cuba is immers

Nadere informatie

9 Daagse Camp-Safari Budget

9 Daagse Camp-Safari Budget 9 Daagse Camp-Safari Budget Een voordelige manier om de nationale parken in Tanzania te bezoeken is door tijdens de safari de nachten kamperend door te brengen. Tijdens de Safari reist u naast uw gids

Nadere informatie

KENIA, TANZANIA EN ZANZIBAR

KENIA, TANZANIA EN ZANZIBAR EXTRA VAKANTIE INFORMATIE KENIA, TANZANIA EN ZANZIBAR JAMBO KENYA SAFARI in aansluiting op de zaterdagvlucht vanuit Amsterdam (code B, inclusief intercontinentale vlucht). U komt aan op zondag en verblijft

Nadere informatie

BALI - MENSEN MET BEPERKING - 7 DAGEN

BALI - MENSEN MET BEPERKING - 7 DAGEN BALI - MENSEN MET BEPERKING - 7 DAGEN Tourcode: PMDJ-7D-Beperking Bali In samenwerking met onze lokale medewerkers te Bali hebben we voor mensen met een beperking een speciaal programma opgesteld. Vanuit

Nadere informatie

Big Five Lodge Safari

Big Five Lodge Safari Avontuurlijk reizen door Zimbabwe Zambia Botswana Tanzania Malawi www.zimbasafaris.com / Tel: 020 610 3593 Big Five Lodge Safari Privé Safari met eigen voertuig met chauffeur/gids Totale reisduur 8 dagen

Nadere informatie

Groepsreis met Engelstalige of Franstalige begeleiding OP ZOEK NAAR DE BIG FIVE IN KENIA

Groepsreis met Engelstalige of Franstalige begeleiding OP ZOEK NAAR DE BIG FIVE IN KENIA Kenia Groepsreis met Engelstalige of Franstalige begeleiding OP ZOEK NAAR DE BIG FIVE IN KENIA Masai Mara Lake Elementaita Amboseli National Park Tsavo East Tiwi Beach 9 dagen/8 nachten GROEPSREIS MET

Nadere informatie

Thema Sportief. Paardrijden in Hongarije, 8 dagen

Thema Sportief. Paardrijden in Hongarije, 8 dagen Thema Sportief Paardrijden in Hongarije, 8 dagen Reisschema Dag 1 Amsterdam - Boedapest - Kiskunsag Dag 2 Kiskunsag nationaal park Dag 3 Kiskunsag nationaal park Dag 4 Kiskunsag nationaal park Dag 5 Kiskunsag

Nadere informatie

Het mooiste van Zuid-Afrika

Het mooiste van Zuid-Afrika Het mooiste van Zuid-Afrika 22 daagse rondreis door Zuid-Afrika (ca. 3.000 km) Profiel Self drive of begeleid Compleet beeld van Zuid Afrika Deels Malaria risico gebied / deels Malaria vrij gebied Safari,

Nadere informatie

Victoria Watervallen en het beste van Botswana

Victoria Watervallen en het beste van Botswana Victoria Watervallen en het beste van Botswana 7 daagse reis door oogstrelende en waterrijke natuurpracht Profiel Geheel verzorgd Safari in Afrika s mooiste safarigebied: Chobe en Okavango Delta Eén van

Nadere informatie

East African discoverer (vanuit Arusha)

East African discoverer (vanuit Arusha) Oost-Afrika: Kenia en Tanzania Groepsrondreis in internationaal gezelschap East African discoverer (vanuit Arusha) Arusha - Lake Manyara - Tarangire - Serengeti - Lake Victoria - Masai Mara - Nairobi -

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN PRIMAVERA VIERDAAGSE MALLORCA PAGUERA SPANJE In navolging van de bekende Vierdaagse van Nijmegen wordt er nu ook op het bekende toeristeneiland Mallorca een wandelvierdaagse

Nadere informatie

12-daagse luxe privéreis Hoogtepunten

12-daagse luxe privéreis Hoogtepunten 12-daagse luxe privéreis Hoogtepunten Tanzania & Zanzibar! Een luxe reis waarin naast de parken, ook de accommodaties één grote beleving zijn! de voordelen Het hele jaar door een scherpe prijs Luxe accommodaties

Nadere informatie

Het mooiste van Kruger en Swaziland

Het mooiste van Kruger en Swaziland Het mooiste van Kruger en Swaziland 8 daagse rondreis van Mpumalanga naar Swaziland Profiel Self drive of begeleid Safari, Natuur, Golf of Spa Blyde River Canyon en authentiek Afrika in Swaziland Authentiek

Nadere informatie

Reisprogramma: Hemel op aarde extensie (Amritsar - Kashmir - Srinagar) 2014

Reisprogramma: Hemel op aarde extensie (Amritsar - Kashmir - Srinagar) 2014 Reisprogramma: Hemel op aarde extensie (Amritsar - Kashmir - Srinagar) 2014 Excursie vanuit Delhi. Vanuit Srinagar kunt u terugvliegen naar Delhi of uw reis per auto voortzetten naar Leh waar u aan kunt

Nadere informatie

Ontdekking van Kenia en Tanzania + Zanzibar

Ontdekking van Kenia en Tanzania + Zanzibar Kenia, Tanzania en Zanzibar Begeleide privé safarirondreis Ontdekking van Kenia en Tanzania + Zanzibar Nairobi Masai Mara - Lake Elementaita Amboseli Ngorongoro Karatu Serengeti Ngorongoro - Tarangire

Nadere informatie

De hiernavolgende beschrijving is een dag- tot-dag beschrijving met informatie over de nationale parkeren de accommodatie

De hiernavolgende beschrijving is een dag- tot-dag beschrijving met informatie over de nationale parkeren de accommodatie shapshap avontuurlijke reizen Jacob van den Eyndestraat 61 2274 XA, Voorburg Nederland Tel: (0031) 70 888 9519 www.shapshapreizen.nl E- mail: info@shapshapreizen.nl BTW # NL8190.38.799.B01 ING Bank: 2932875

Nadere informatie

Californië. 11 februari - 22 februari

Californië. 11 februari - 22 februari Californië 11 februari - 22 februari 12-daagse rondreis Californië Californië is een van de belangrijkste landbouwgebieden van Amerika. Door het gunstige klimaat worden hier veel verschillende gewassen

Nadere informatie

Neema neemt je mee. 1 3 of 20-daagse groepsrondreis vanaf 2940,- Samenvatting. Reisschema

Neema neemt je mee. 1 3 of 20-daagse groepsrondreis vanaf 2940,- Samenvatting. Reisschema Neema neemt je mee Fotoreis Tanzania 1 3 of 20-daagse groepsrondreis vanaf 2940,- Samenvatting Reisschema Door uw lens ziet u schitterende landschappen, een close-up van een zebra, wild, vogels en kameleons

Nadere informatie

Thema Sportief. Backpackcursus in Thailand, 30 dagen

Thema Sportief. Backpackcursus in Thailand, 30 dagen Thema Sportief Backpackcursus in Thailand, 30 dagen Reisschema Dag 1 Amsterdam - Bangkok Dag 2 aankomst Bangkok Dag 3 Bangkok Dag 4 Bangkok - Ratchaburi Dag 5 Ratchaburi - Bangkok Dag 6 Bangkok Dag 7 eigen

Nadere informatie

12 - DAAGSE LUXE PRIVÉ REIS TANZANIA & ZANZIBAR!

12 - DAAGSE LUXE PRIVÉ REIS TANZANIA & ZANZIBAR! 12 - DAAGSE LUXE PRIVÉ REIS TANZANIA & ZANZIBAR! "Een luxe reis waarin naast de parken, ook de accommodaties één grote beleving zijn!" Lake Victoria Het hele jaar door een scherpe prijs Uitstekende luxe

Nadere informatie

16 DAAGSE PRIVÉ REIS FAMILIE SAFARI TANZANIA & ZANZIBAR!

16 DAAGSE PRIVÉ REIS FAMILIE SAFARI TANZANIA & ZANZIBAR! 16 DAAGSE PRIVÉ REIS FAMILIE SAFARI TANZANIA & ZANZIBAR! De ultieme familiereis door Tanzania, waarbij u én uw kinderen optimaal genieten van alles wat dit veelzijdige land te bieden heeft! DE VOORDELEN

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL JUBARKAS LITOUWEN

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL JUBARKAS LITOUWEN JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL JUBARKAS LITOUWEN Sinds enkele jaren is er ook een IML-wandeltocht in de Baltische staat Litouwen. In de plaats Jubarkas wordt in augustus een tweedaags

Nadere informatie

Voorbeeldreis beklimming van Mount Kilimanjaro, safari s en Zanzibar

Voorbeeldreis beklimming van Mount Kilimanjaro, safari s en Zanzibar Voorbeeldreis beklimming van Mount Kilimanjaro, safari s en Zanzibar Kilimanjaro is de naam van een regio in Tanzania én van Afrika s hoogste berg (5895 meter). De Kili (letterlijk: berg die glinstert)

Nadere informatie

Namibië Klassiek. Nederlandstalige Groepsreis Namibië 2012

Namibië Klassiek. Nederlandstalige Groepsreis Namibië 2012 Namibië Klassiek Nederlandstalige Groepsreis Namibië 2012 Voor wie al lang droomt van een rondreis door de prachtige landschappen van Namibië is dit de kans! Deze rondreis werd aan absolute bodemprijzen

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI FINLAND

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI FINLAND JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI FINLAND In het land van de middernachtzon en de 1001 meren wordt al sinds 1988 een wandeldriedaagse georganiseerd. Vanaf 1998 is deze tocht onderdeel

Nadere informatie

All images, design and text Loulou Beavers

All images, design and text Loulou Beavers All images, design and text Loulou Beavers HOOGTE PUNTEN: Yellowstone is een zg. vulkanische ' hot spot ', en is dus bekend vanwege die geologisch bijzondere verschijnselen: Yellowstone bevat de helft

Nadere informatie

Finland: Beren, wolven en korhoenders 7-daagse fotoreis

Finland: Beren, wolven en korhoenders 7-daagse fotoreis Finland: Beren, wolven en korhoenders 7-daagse fotoreis In samenwerking met natuurfotograaf en Finlandkenner Maas van de Ruitenbeek (www.maasvanderuitenbeek.nl) Het grensgebied tussen Finland en Rusland

Nadere informatie

Rondreis: Kenia, Tanzania, Malawi, Zambia, Zimbabwe

Rondreis: Kenia, Tanzania, Malawi, Zambia, Zimbabwe Rondreis: Kenia, Tanzania, Malawi, Zambia, Zimbabwe Oost Afrikaans avontuur - ZUID 21 dagen, kampeerreis (Zuid) Zie voor de actuele prijzen de website. Maaltijden: 20x ontbijt, 17x lunch, 17x diner Startpunt

Nadere informatie

9 - daagse privéreis Tanzania & Zanzibar in vogelvlucht!

9 - daagse privéreis Tanzania & Zanzibar in vogelvlucht! Inhoudsopgave 9 - daagse privéreis Tanzania & Zanzibar in vogelvlucht! Adembenemende natuur en tropische stranden die u laten ontsnappen aan de dagelijkse realiteit! de voordelen Het hele jaar door een

Nadere informatie

Rondreis: Zimbabwe, Zambia, Tanzania, Kenia

Rondreis: Zimbabwe, Zambia, Tanzania, Kenia Rondreis: Zimbabwe, Zambia, Tanzania, Kenia Oost Afrikaans avontuur 21 dagen, accommodatiereis Maaltijden: 20x ontbijt, 17x lunch, 17x diner Startpunt rondreis: Victoria Falls Eindpunt rondreis: Naïrobi

Nadere informatie

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS!

ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! ETHIOPIË... MAAR DAN ANDERS! REISSCHEMA 15-daagse reis Ethiopië Lalibela trekking en Danakil Depressie Dag 1 Brussel-Parijs-Addis Abeba En route Vertrek vanaf Brussel Zaventem voor uw vlucht naar Addis

Nadere informatie

Vanuit Johannesburg vliegt u tegen middennacht terug naar Nederland.

Vanuit Johannesburg vliegt u tegen middennacht terug naar Nederland. THE BIG 5 Hieronder hebben wij een verlengingsoptie voor de Wijn-Spijs reis uitgewerkt. Als u voor deze optie kiest blijft u 6 dagen langer in Zuid- Afrika. U vliegt naar Johannesburg om van daaruit op

Nadere informatie

GEZONDHEID In de grote steden zijn er medische voorzieningen voorhanden. Op safari vaak niet. Neem dus zeker

GEZONDHEID In de grote steden zijn er medische voorzieningen voorhanden. Op safari vaak niet. Neem dus zeker Tanzania Tanzania, een land van superlatieven en contrasten, met voor ieder wat wils: van de imposante Kilimanjaro tot het sprookjesachtige eiland Zanzibar. In het noorden van Tanzania vindt u de bekendste

Nadere informatie

Golf Safari Kenia 2017

Golf Safari Kenia 2017 Golf Safari Kenia 2017 Charlie s Travels Lars Wouterse Mijn naam is Lars en ik ben helemaal gek van golfen en Afrika. Momenteel woon en werk ik in Kenia om mijn passie met meer mensen te delen. Samen met

Nadere informatie

Marathon Madness Broadway Aktie

Marathon Madness Broadway Aktie Boekingsformulier ING New York City Marathon 2013 Let op! Alle velden van het formulier dienen ingevuld te worden. Tevens is het vereist een kopie van het paspoort van alle reizigers toe te voegen bij

Nadere informatie

Whiskyreis Schotland

Whiskyreis Schotland Slijterij Bij Bert Whiskyreis Schotland 01 03 oktober 2017 The Travel Club Teun van Wel 1 Pagina Bij Bert gaat op whiskyreis, en u mag mee! Dit najaar gaat het gebeuren, op whiskyreis met slijterij Bij

Nadere informatie

!!! Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand. Dag 1, Krabie

!!! Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand. Dag 1, Krabie Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand Dag 1, Krabie Krabi, in Zuid Thailand, aan de kust van de Andamanse Zee vlakbij het Than Bok Khorani National park is bekend om zijn karst rots formaties

Nadere informatie

BUSH & BEACH. Profiel. Genieten op z n allerbest. 14 daagse reis door Zuid Afrika en langs de kust van Mozambique

BUSH & BEACH. Profiel. Genieten op z n allerbest. 14 daagse reis door Zuid Afrika en langs de kust van Mozambique BUSH & BEACH 14 daagse reis door Zuid Afrika en langs de kust van Mozambique Profiel - Self drive of begeleid - Safari - Tropisch en romantisch strand - Duiken en Snorkelen - Honeymoon bestemming Genieten

Nadere informatie

Namibië. 25 augustus 2015

Namibië. 25 augustus 2015 Namibië 25 augustus 2015 Verslag Namibië 27-6 tm 9-7- 2015 27-6 Vertrek vanaf Frankfurt om 20.10 uur. 28-6 Na een vlucht van 10 uur zijn wij aangekomen op Windhoek. Wat was het koud s,morgens vroeg om

Nadere informatie

Rondreis: Zimbabwe, Zambia, Tanzania, Kenia

Rondreis: Zimbabwe, Zambia, Tanzania, Kenia Rondreis: Zimbabwe, Zambia, Tanzania, Kenia Oost Afrikaans avontuur 21 dagen, kampeerreis Zie voor de actuele prijzen de website. Maaltijden: 20x ontbijt, 17x lunch, 17x diner Startpunt rondreis: Victoria

Nadere informatie

11-daagse avontuurlijke en sportieve uitdaging; Expeditie Kilimanjaro. Arusha - Mount Kilimanjaro Arusha

11-daagse avontuurlijke en sportieve uitdaging; Expeditie Kilimanjaro. Arusha - Mount Kilimanjaro Arusha P a g i n a 1 11-daagse avontuurlijke en sportieve uitdaging; Expeditie Kilimanjaro Arusha - Mount Kilimanjaro Arusha 11 Dagen / 10 Nachten Date of Issue: 9 maart 2015 Click here to view your Digital Itinerary

Nadere informatie

PROGRAMMA. Handelsmissie naar Curaçao en Bonaire 7 16 september 2005

PROGRAMMA. Handelsmissie naar Curaçao en Bonaire 7 16 september 2005 PROGRAMMA Vervoer van en naar Schiphol Op eigen gelegenheid. Handelsmissie naar Curaçao en Bonaire 7 16 september 2005 Vluchten Woensdag 7 september Amsterdam Curaçao (Hato) KL 735 13.05 16.40 uur Donderdag

Nadere informatie

Great Ethiopian Run - 8 dagen

Great Ethiopian Run - 8 dagen Great Ethiopian Run - 8 dagen Van 14 21 november 2016 organiseren wij een reis naar Ethiopië rondom de Great Ethiopian Run, het grootste hardloopevenement van Afrika. De reis wordt georganiseerd in samenwerking

Nadere informatie

Highlights Fully Inclusive Safari Botswana 13 dagen

Highlights Fully Inclusive Safari Botswana 13 dagen Highlights Fully Inclusive Safari Botswana 13 dagen Hoogtepunten: Livingstone: Waterberry Lodge Chobe: Muchenje Lodge Savuti: Goha Hills Okavango: Pom Pom Camp Individuele reis Botswana totale reisduur

Nadere informatie

Golf Safari Kenia & Tanzania

Golf Safari Kenia & Tanzania Golf Safari Kenia & Tanzania 2017 Charlie s Travels Lars Wouterse Mijn naam is Lars en ik ben helemaal gek van golfen en Afrika. Momenteel woon en werk ik in Kenia om mijn passie met meer mensen te delen.

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN PRIMAVERA VIERDAAGSE MALLORCA PAGUERA SPANJE In navolging van de bekende Vierdaagse van Nijmegen wordt er nu ook op het bekende toeristeneiland Mallorca een wandelvierdaagse

Nadere informatie

Samen Reizen Alle reizen vertrekken vanuit de Kempen. De reizigers Rolstoel/ rollator Begeleiding Accommodatie

Samen Reizen Alle reizen vertrekken vanuit de Kempen. De reizigers Rolstoel/ rollator Begeleiding Accommodatie Organiseert begeleide vakanties voor mensen met een verstandelijke beperking die net niet zelf kunnen gaan. Al onze voorwaarden staan op internet www.samenreizen.com of vraag ze op bij samenreizen@hotmail.com

Nadere informatie

14 - DAAGSE PRIVÉ REIS NOORD- TANZANIA!

14 - DAAGSE PRIVÉ REIS NOORD- TANZANIA! 14 - DAAGSE PRIVÉ REIS NOORD- TANZANIA! Een bijzondere reis die naast de hoogtepunten ook van de gebaande paden afwijkt Lake Victoria Het hele jaar door een scherpe prijs DE VOORDELEN Uitstekende middenklasse

Nadere informatie

"Certainly, travel is more than the seeing of sights; it is a change that goes on, deep and permanent, in the ideas of living.

Certainly, travel is more than the seeing of sights; it is a change that goes on, deep and permanent, in the ideas of living. AFRICA AT ITS BEST De fotoreizen zijn met zorg persoonlijk uitgezocht en gepland. Natuurbeleving, kleine groepen, gelijkgestemde deelnemers, plezier en veel tijd voor fotografie zijn kenmerkend voor deze

Nadere informatie

AANVULLING OP DE ANVR-REISVOORWAARDEN 2016 GELDEND VOOR BOEKINGEN VANAF 01 APRIL 2016

AANVULLING OP DE ANVR-REISVOORWAARDEN 2016 GELDEND VOOR BOEKINGEN VANAF 01 APRIL 2016 AANVULLING OP DE ANVR-REISVOORWAARDEN 2016 GELDEND VOOR BOEKINGEN VANAF 01 APRIL 2016 Personal Touch Travel verklaart de ANVR-Reisvoorwaarden 2016 met aanvulling van toepassing geldend voor boekingen gemaakt

Nadere informatie

16-DAAGSE GROEPSREIS TANZANIA & ZANZIBAR!

16-DAAGSE GROEPSREIS TANZANIA & ZANZIBAR! Lake Victoria 16-DAAGSE GROEPSREIS TANZANIA & ZANZIBAR! een unieke combinatie van overweldigende natuur (de Serengeti Migratie!), cultuur, reizen, sportieve activiteiten en beach! DE VOORDELEN Het hele

Nadere informatie

Zuid Oost Kenia Safari 2015

Zuid Oost Kenia Safari 2015 Zuid Oost Kenia Safari 2015 Reisbeschrijving Ik ben al talloze keren in Kenia op safari geweest maar heb nog steeds niet genoeg van het schitterende landschap en wild van dit mooie land. Ga met me mee

Nadere informatie

Botswana-Namibie Noord

Botswana-Namibie Noord Botswana-Namibie Noord Dag 1 Namibie De reis start in Windhoek waar u de 4x4 in ontvangst neemt. Na een uitgebreide overdracht van de auto en uitrusting, rijdt u naar een rustig gelegen camping niet ver

Nadere informatie

BEST OF UGANDA 13 DAGEN

BEST OF UGANDA 13 DAGEN jessie@zeppelinreizen.be tel. : 0471 222 711 BEST OF UGANDA 13 DAGEN 1 VLUCHTEN SN 465 26NOV 3 BRUSSEL - ENTEBBE 10U25 22U50 SN 465 08DEC 3 ENTEBBE - BRUSSEL 23U50 06U05 Prijs per persoon taks incl : 636.17

Nadere informatie

Wat leuk dat jullie met ons op vakantie willen gaan! Wij hebben jullie wensen doorgenomen om te kijken we voor jullie kunnen betekenen deze zomer.

Wat leuk dat jullie met ons op vakantie willen gaan! Wij hebben jullie wensen doorgenomen om te kijken we voor jullie kunnen betekenen deze zomer. Lies Smit Rugstreeppad 67 2441JD Nieuwveen t.a.v. jongeren vakantie Sevilla Albufeira Amsterdam, 23 november 2016 Beste Lies, Sonja, Angela en Diana, Wat leuk dat jullie met ons op vakantie willen gaan!

Nadere informatie

10 - daagse groepsreis Migratie in het Serengeti Eco systeem!

10 - daagse groepsreis Migratie in het Serengeti Eco systeem! 10 - daagse groepsreis Migratie in het Serengeti Eco systeem! Een specifieke reis op zoek het grootste wildlife spektakel ter wereld! de voordelen Scherp geprijsd Mooi gelegen/comfortabele accommodaties

Nadere informatie

Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Een Actief Thais Bergdorp-Belevenis

Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Een Actief Thais Bergdorp-Belevenis Vertrek vanuit Chang Mai: woensdag en zondag met de dagtrein 3 dagen Vertrek vanuit Bangkok: dinsdag en zaterdag met de nachttrein Dag 1 U wordt opgehaald van Ban Bin treinstation per lokale open taxi.

Nadere informatie

Bezoek Watoto Informatie over samengestelde teams

Bezoek Watoto Informatie over samengestelde teams Bezoek Watoto Informatie over samengestelde teams Samengesteld team Elk jaar gaan en verschillende samengestelde teams naar Oeganda. Binnen Watoto noemen we deze groepen Visit Africa teams. Binnen een

Nadere informatie