11-daagse fotoreis Tanzania met Rob Turk & Edith van Gemmert

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "11-daagse fotoreis Tanzania met Rob Turk & Edith van Gemmert"

Transcriptie

1 11-daagse fotoreis Tanzania met Rob Turk & Edith van Gemmert Opzet van de reis : program Hotel Program included Departure in the morning Honey Badger Lodge Airport pick-up 5 mei Arrival evening in Kilimanjaro 6 mei Moshi to Pare Mountains Tona Lodge Mghimbi, Malameni Rock 7 mei Pare Mountains Tona Lodge Guide for hiking 8 mei Pare Mountains to Kilimanjaro Honey Badger Lodge Guide for hiking and local guiding in Chagga 9 mei Kilimanjaro Honey Badger Lodge Guide for Chagga and coffee farms 10 mei Coffee, project and Kilimanjaro Camping Masai guide 11 mei Ngorongoro highlands Camping Game drive Serengeti afternoon 12 mei Serengeti Camping Game drive Serengeti morning + afternoon 13 mei Serengeti Camping at crater Game drive Serengeti morning 14 mei Ngorongoro crater-moshi Honey Badger Lodge Game drive Ngorongoro morning 15 mei Moshi - Dar es Salaam -flight Late departure Drive and drop-off 16 mei Arrival in The Netherlands Reissom : (onder voorbehoud van vluchtbeschikbaarheid; internationale directe vlucht via KLM zonder tijdverlies door overstap) Groepsgrootte : minimaal 10 deelnemers maximaal 12 deelnemers Inbegrepen in de reissom internationale vluchten vervoer met 4x4 volgens programma met chauffeurs dag 1-10 vervoer met AC bus volgens programma op dag 10 eenvoudige tot gemiddelde accommodaties (lodges en tenten) met ontbijt 5 game drives entree gelden parken à ca. 250 p.p. lokale gidsen waar nodig bij trekkings / tours in lokale gemeenschappen overige entree gelden informatie middag voor vertrek incl. basis workshop Raw bestanden bewerken met Adobe Lightroom binnen 6 weken na de fotoreis organiseert Foto-workshop.nl een bespreekavond waarbij de opdrachten worden besproken en elke deelnemer zijn opdrachten afgedrukt ontvangt er is geen verplichting om deel te nemen aan de foto-opdrachten het is tevens mogelijk om als niet-fotograferende partner deel te nemen aan de reis Niet inbegrepen in de reissom etenspot persoonlijke uitgaven drankjes visum kosten vaccinaties fooien

2 Bijkomende kosten op de factuur verplichte deelname etenspot 175 voor lunch & diner bijdrage garantieregeling GGTO ( 15.00) administratiekosten ( 15.00) CO2 compensatie ( 15.00) eventuele eenpersoonskamertoeslag 50,00 (echter beperkt beschikbaar) eventuele reis- en/of annuleringsverzekering Zakgeldadvies Ter plekke betaal je je persoonlijk uitgaven, fooien, entreegelden. Het geadviseerde zakgeld daarvoor bedraagt ongeveer 150. Geld kan ter plaatse gepind worden bij diverse banken of je kunt wisselen. Dollars zijn daarvoor het meest courant, maar ook euro s zijn prima mogelijk. De geldeenheid is Tanzaniaanse Shilling (TZS), op dit moment is de wisselkoers 1-2,25 TSZ. Telefoon & internet In principe werkt je mobiele telefoon gewoon in Tanzania. Er is een goed netwerk en als je wilt, kun je een lokale simkaart aanschaffen. Internet heb je in de Honey Badger Lodge. Verder zal je relatief weinig internet tegenkomen onderweg. Visa Je kunt het visum voor Tanzania eenvoudig bij aankomst op de luchthaven van Dar-es-Salaam of Kilimanjaro aanvragen. Je vult ter plaatse het aanvraagformulier in en betaalt dan $50. Het is niet mogelijk om in andere valuta te betalen. Er wordt een digitale foto van je gemaakt die op je visum komt te staan. Het is een sticker met jouw foto, die een bladzijde in je paspoort vult. (deze informatie is van mei 2015 en wordt geüpdatet begin 2016). Hotels We overnachten in lodges, zoals men dat in Tanzania noemt. De Tona Lodge is een eenvoudige lodge in de bergen. Je hebt hier een kamer met douche en toilet. Overige faciliteiten zijn eenvoudig. Ook logeren jullie in de Honey Badger Lodge. Dit is een behoorlijk luxe lodge met air-conditioning in de kamers. Er is zelfs een zwembad aanwezig. Campings We kamperen 4 nachten, dit is in de natuur, op mooie plekken aan de rand van de natuurparken of bij lodges. Het is op veilige afstand van de wilde dieren. Hier heb je een grote koepeltent, op stahoogte. Ook wordt voor toilet en douche faciliteiten gezorgd Vaccinaties Voor vaccinaties is het altijd goed om eerst bij je huisarts of bij de lokale GG&GDD langs te gaan. Op de website vind je een algemeen vaccinatieadvies. In het algemeen is een Cholera stempel verplicht. In Nederland wordt daarvoor geen vaccinatie verricht. Daarnaast wordt vaak Hepatitis A en DTP aanbevolen. Ook komen Gele Koorts en malaria voor in Tanzania. Betalingen Bij boeking dient de reiziger 15% van de reissom aan te betalen. Het restbedrag moet vier weken voor vertrek bij ons binnen zijn. Garantieregeling Fair2 is aangesloten bij STO-reisgarantie. Dit is een garantieregeling zoals de SGR, maar dan voor kleine reisorganisaties. Zo ben je als reiziger toch zeker dat aanbetaalde kosten voor een reis terug worden betaald in geval van faillissement van Fair2. In de uitvoering betekent het dat je betaalt aan een derde partij, Certo Escrow, die het geld vasthoudt tot je terug bent van de reis.

3 Voor de volledige Algemene Reisvoorwaarden zie website fair2.travel Annuleringsvoorwaarden Indien een overeenkomst wordt geannuleerd, kan Fair2 de klant naast eventueel verschuldigde reserveringskosten de volgende annuleringskosten in rekening brengen: bij annulering tot de 60e dag (exclusief) voor vertrekdag: administratiekosten ter hoogte van 45; bij annulering tot de 42ste dag (exclusief) vóór de vertrekdag: de aanbetaling; bij annulering vanaf 42ste dag (inclusief) tot 28ste dag (exclusief) vóór vertrekdag: 35% van reissom; bij annulering vanaf 28ste dag (inclusief) tot 21ste dag (exclusief) vóór vertrekdag: 40% van reissom; bij annulering vanaf 21ste dag (inclusief) tot 14de dag (exclusief) vóór vertrekdag: 50% van reissom; bij annulering vanaf 14de dag (inclusief) tot 5de dag (exclusief) vóór vertrekdag: 75% van reissom; bij annulering vanaf de 5de dag (inclusief) tot de vertrekdag: 90% van de reissom; bij annulering op de vertrekdag of later: de volledige reissom. Deelannulering Indien een klant uit een reisgezelschap zijn aandeel in een overeenkomst voor een gezamenlijke reis annuleert, is hij annuleringskosten verschuldigd. Als het resterende gezelschap de reis wenst te maken, doet Fair2 aan de overblijvende klant(en) een bij de nieuwe groepsgrootte passend wijzigingsvoorstel voor dezelfde periode. Indien het wijzigingsaanbod niet mogelijk is of niet wordt geaccepteerd, wordt de overeenkomst voor alle klanten geannuleerd en zijn alle klanten annuleringsgeld verschuldigd. Het totaalbedrag van annuleringsgeld en gewijzigde reissom zal de totale reissom van de oorspronkelijke klanten nooit te boven gaan. Een eventueel overschot wordt op de nieuwe reissom in mindering gebracht. Verzekeringen Uiteraard ben je als deelnemer verplicht er zelf voor te zorgen dat je goed verzekerd op reis gaat. Afgeblazen groepsreizen Wanneer een groepsreis het vereiste aantal minimumdeelnemers niet haalt, wordt uiterlijk vier weken voor vertrek de reis afgeblazen. Per omgaande zal de reeds betaalde reisgelden op de rekening van de klant teruggestort (m.u.v. de eventueel betaalde annuleringsverzekeringspremie). Prijzen 2015 Een groot deel van de inkoop, de landarrangementen, maar bijvoorbeeld ook de luchthavenbelastingen, wordt in Amerikaanse dollars berekend. Gezien het economisch klimaat is het moeilijk in te schatten hoe deze koers zich in 2015 en 2016 zal ontwikkelen. Fair2.travel behoudt zich het recht voor gepubliceerde prijzen aan te passen als koerswijzigingen daar aanleiding toe geven. Dit zal altijd expliciet vermeld worden. Betalingsvoorwaarden Fair2.travel 1. De betaling geschiedt in verband met de garantieregeling bij STO-reisgarantie niet naar de rekening van Fair2, maar naar een derdegeldenrekening van Certo Escrow. Op deze wijze heeft Fair2 geen toegang tot het door u betaalde bedrag totdat u van uw reis terug bent. 2. De gepubliceerde bedragen omtrent de diensten van Fair2 gelden per persoon, tenzij anders wordt aangegeven.

4 3. De aanbetaling van de door Fair2 aangeboden dienst bedraagt 15% van de totale reissom plus de volledige premie van eventuele verzekeringen. De aanbetaling dient te geschieden binnen 10 dagen na factuurdatum. U ontvangt voor betaling een automatisch gegenereerde mail van Certo Escrow, waarin de betalingsprocedure volledig is uitgelegd. 4. Het resterende bedrag van de reissom vragen we u 6 weken voor vertrek te betalen. Het dient uiterlijk 2 weken voor vertrek te zijn betaald, tenzij anders overeengekomen wordt. 5. Bij boekingen binnen 6 weken voor vertrek dient de volledige reissom direct overgemaakt te worden. 6. Indien de (aan)betaling niet of niet tijdig geschiedt, is de reiziger in verzuim en worden de overeenkomsten geannuleerd. Fair2 heeft in dit geval het recht de aan de annulering verbonden kosten in rekening te brengen c.q. te verrekenen met de ontvangen aanbetaling(en) conform artikel 5.1. Daarnaast is de klant vanaf het moment van in verzuim treden over het opeisbare bedrag een rente verschuldigd van 1,5% per maand. Afgeblazen groepsreizen Wanneer een groepsreis het vereiste aantal minimumdeelnemers niet haalt, wordt uiterlijk vier weken voor vertrek de reis afgeblazen. Per omgaande zal de reeds betaalde reisgelden op de rekening van de klant teruggestort (m.u.v. de eventueel betaalde annuleringsverzekeringspremie). Prijzen 2015 Een groot deel van de inkoop, de landarrangementen, maar bijvoorbeeld ook de luchthavenbelastingen, wordt in Amerikaanse dollars berekend. Gezien het economisch klimaat is het moeilijk in te schatten hoe deze koers zich in 2015 en 2016 zal ontwikkelen. Fair2.travel behoudt zich het recht voor gepubliceerde prijzen aan te passen als koerswijzigingen daar aanleiding toe geven. Dit zal altijd expliciet vermeld worden.

5 Fotografie kennismakingsmiddag & introductie over het werken met het fotobewerkings programma Adobe LightRoom begeleiding tijdens het fotograferen middels het geven van tips en adviezen om het beste resultaat te behalen dagelijks ontvang je een foto-opdracht (niet-verplicht) na de reis, terugkom middag waar de foto opdrachten worden besproken De grootte van de groep is bewust klein voor maximale aandacht. Je wordt met tips en adviezen bijgestaan. Tijdens deze fotoreis komen de volgende zaken ruimschoots aan bod en de reis is geschikt voor de beginnende en gevorderde amateurfotograaf. Techniek: sluitertijden bevriezen en weergeven van beweging diafragma spelen met scherptediepte ISO witbalans juiste kleurweergave of juist beïnvloeden van de kleuren semi-automatisch fotograferen werken met RAW creatief flitsen HDR onder-en overbelichting toepassen verschillende manieren van scherpstellen lichtmeting opbouw van een fotoreportage Creativiteit: compositie vlakverdeling en de gulden snede kleurgebruik en zwart/wit fotografie beeldstijlen Wat mee te nemen aan foto apparatuur camera extra accu / oplader voldoende geheugen groothoeklens (landschap en straatfotografie) telelens (portretfotografie) standaardlens (voor slecht licht situaties) statief (nacht en HDR fotografie) filters zonnekap laptop/ipad als je foto s wilt bekijken/bewerken goede beschermende tas/rugzak denk aan het gewicht van je apparatuur. Er geldt een maximum van 10 kg voor je handbagage Waar rekening mee te houden : respecteer de cultuur. Niet iedereen kun je zomaar fotograferen, je kleding en je eigen houding maken veelal het verschil. Vraag het, wees aardig, koop ze om met kleine souvenirs of wees een beetje brutaal fotograferen van politie agenten en/of militairen-gebouwen is niet toegestaan

6 Op reis Bagage Aan boord van het vliegtuig mag je afgezien van je handbagage maximaal 20 kilo inchecken. Neem je bagage mee in handzame tassen. Harde koffers zijn erg onhandig. Dit in verband met de beperkte ruimte voor bagage in de 4x4. Gezondheid We gaan er vanuit dat een ieder die meegaat over een normale gezondheid en conditie beschikt zodat we samen al wandelend de mooiste plekken kunnen bezoeken. De reisbegeleiding heeft alleen EHBO-spullen voor eigen gebruik bij zich. Neem daarom zelf een eigen reisapotheek mee. Lijd je aan een chronische ziekte, vraag dan aan je huisarts een verklaring van je aandoening en de therapie in het Engels. Ook verzoeken we je ons hiervan op de hoogte te stellen voor vertrek. Elektriciteit In Tanzania worden de stopcontacten van type D / G gebruikt. Voor stopcontact D heb je een reisstekker of wereldstekker nodig. Voor het 'Engelse' stopcontact G heb je een reisstekker of wereldstekker nodig. Klimaatgegevens Tanzania ligt vlak bij de evenaar. Het klimaat wordt dan ook vooral beïnvloed door de regentijden. Van maart tot en met mei is het belangrijkste regen seizoen. Voordeel van mei is dat je aan het eind van het regenseizoen zit. De buien die vallen, zijn meestal in de nacht. Gemiddelde temperatuur in mei is 28 graden. Het is in deze periode nog niet zo druk met toeristen en de natuur is op zijn mooist. Fooien De werknemers in restaurants en hotels verdienen weinig. Je kunt aan de armoede in het land geen einde maken, maar wel zorgen dat degenen die voor je werken een eerlijke fooi krijgen. De richtlijn is (tenminste als er naar tevredenheid service is geleverd) 1 euro fooi per reiziger per dag voor het personeel van de hotels. Voor de chauffeurs van de voertuigen geldt een zelfde bedrag. In eethuisjes etc. kun je een fooi geven van 5 tot 10 % van het te betalen bedrag. Ook lokale gidsen en mensen die op straat een dienst verlenen, verwachten een vergoeding. Betaal nooit vooraf! Geef een kleine fooi (ca. 0,50 p.p. 2 TZS). Eten en drinken De keuken van Tanzania is eenvoudig. Lokale bevolking eet weinig groenten en de keuze hiervan is beperkt. In de restaurants bij de lodges zul je keuze hebben uit vele internationale gerechten. Wees overigens niet verbaasd als een deel van de gerechten op de menukaart niet verkrijgbaar is. Enkele typische Tanzaniaanse gerechten en drankjes zijn: - ugali (van maismeel of meel van de cassave), vaak met een saus bij geserveerd en vlees, vis of bonen - rijst met geroosterd vlees (nyama choma) met pittige saus (pilipili) - fruit van het seizoen - verschillende snackjes (samosa's, pinda's, cashewnoten, en suikerriet), chipsi mayai (aardappelomelet) - zoet brood (maandazi) met fruit en/of honing - brood (chapatti) met curry - lokale koffie en thee - lokaal (mais)bier - vruchtensappen Bananen zijn er in Tanzania overal in alle soorten en maten en worden op verschillende manieren bereid. Er is bijvoorbeeld bananensoep, gefrituurde banaan en gekookte banaan, maar ook bananenbier. Eet op straat geen rauw, ongekookt of gedeeltelijk gekookt of ongewassen voedsel, groenten, salade of reeds geschild fruit. Vegetarisch eten is niet gebruikelijk, maar wel mogelijk. Vraag bijvoorbeeld naar maharage (bonen) of mboga (groente). Tanzanianen drinken veel thee en, als er geld is, frisdrank en bier. Populaire biermerken zijn Safari, Kilimanjaro, Tusker en Serengeti. Kraanwater in Tanzania is absoluut niet drinkbaar. Overdag kun je het best water uit flesjes drinken

7 Op de lijst om mee te nemen : - slotje voor op je tas - kopie verzekeringsbewijs - wandel schoenen - slippers om mee te douchen - iets voor op je hoofd - zonnebrand - zwemkleding - kopie paspoort of scan in je mail - zaklantaarn/fietslichtjes voor avond fotografie - diacure, aspirine, pleisers etc..

8 Tanzania dag voor dag Dag 1 & 2 - Vlucht en zuidelijke Pare Mountains Op donderdagochtend 5 mei vertrek je met een KLM vlucht vanaf Schiphol. Je vliegt rechtstreeks naar het noorden van Tanzania, naar Kilimanjaro International Airport. Hier kom je in het begin van de avond aan. Onze lokale gidsen staan de groep op te wachten om hen te brengen naar Moshi, aan de voet van Afrika's hoogste berg. Overnachting in Honeybadger Lodge. De volgende dag reizen we naar de bergen in het zuiden van de "Pare Mountains", op ongeveer 150 km onder Moshi. We bezoeken hier de Mghimbi grotten, die in 1860 werden gebruikt als schuilplaats tijdens het ronselen van slaven. We rijden verder naar de Malameni Rock, waar tot 1930 duizenden kinderen werden geofferd aan de Goden om de kwade geesten te kalmeren. Zo maak je vast een beetje kennis met de historie van Tanzania voor je aankomt in het prachtige, niet zo toeristische Pare gebergte met de Pare volkeren. Onderweg is genoeg te fotograferen en het gebied waar we verblijven heeft prachtige uitzichten over de bergen, mooi bij zonsondergang. Diner en overnachting in Tona Lodge. Dag 3 - Wandel door de zuidelijke Pare Mountains Loop deze dag langs steile hellingen, door dichte tropische bossen en de dorpen in de Mbaga Hills, diep in de zuidelijke Pare Mountains. Het is een prachtig gebied met grote vergezichten. Je klimt tijdens de tocht naar de heuveltop Ranzi Dam en de 'Tona grounds' en kijgt een glimp van de Duitse geschiedenis mee, onderweg kun je unieke flora en fauna fotograferen, zoals verschillende bijzondere vogelsoorten. Het is een klim naar de bergtoppen vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over Mkomazi National Park, de Kilimanjaro en Shengena Peak en TAITA. heuvels van Kenia. Bovendien ontmoet je de Pare cultuur. Deze stammen leven vaak nog heel traditioneel in dit gebied. Van oorsprong zijn zij herders, jagers en landbouwers en tegenwoordig werken ze veel in de thee en koffie die in dit gebied verbouwd wordt. Het is een fotogeniek volk en interessant te ervaren hoe ze leven en meer te leren over de religieuze tradities. Diner en overnachting bij Tona Lodge. Dag 4 - Marangu dorpje en de chagga stam Na het ontbijt rijden we een in uur of drie naar een Marangu dorpje, aan de voet van de Kilimanjaro. Vanuit dit dorp vertrekt de makkelijkste en meest populaire route naar de top van Afrika's hoogste berg. We wandelen naar de gelijknamige watervallen, een beetje verborgen tussen de weelderige begroeiing. Ook bezoeken we een oud Chagga dorp, de grootste stam in het noorden van Tanzania, traditioneel landbouwers en veedrijvers. Ze laten hun traditionele ijzersmederijen zienen de Chagga grotten. Diner en overnachting bij Honey Badger Lodge. Dag 5 - bezoek de koffieplantage Vandaag is een dag met veel community bezoek in een prachtige landelijke omgeving, vol afwisseling op gebied van fotografie. We bezoeken een bijzonder project, op ongeveer 45 minuten rijden van de lodge. Hier ligt een koffieplantage, die als onderneming door de lokale gemeenschap gerund wordt. Ze laten niet alleen zien hoe bonen worden geteeld, geplukt en geroosterd, maar laten ons ook een kijkje nemen in het leven van de Chagga koffieboeren, in dit gebied van Kilimanjaro s lager gelegen hellingen. Ze zetten ons een echte lokale lunch voor, samen met de lokale koffieboeren. Diner en overnachting bij Honey Badge Lodge

9 Dag 6 - Ngorongoro Hooglanden Van Moshi rijden we naar Ngorongoro, over een tocht van ongeveer vier tot vijf uur. De Ngorongoro Hooglanden bestaan uit een reeks vulkanische bergen, die de Rift Vallei aan weerszijden omsluiten tot aan het zuiden van de Serengeti. De parel van het gebied is de Ngorongoro krater, een van de zeven wereldwonderen van de natuur. Vandaag bezoeken we de meer afgelegen hooglanden, waar een aantal prachtige wandel- en trektochten zijn uitgezet. In het gezelschap van Maasai 'Morani' mensen steken we deze enorme landschappen te voet over, een echte ervaring en fantastisch voor landschapsfotografie. Deze avond kamperen we. Dag 7 & 8 - Serengeti National Park, eindeloze vlaktes Deze twee dagen zijn echte safari-dagen, prachtig om het wild in zijn eigen omgeving te fotograferen. De rit naar het Serengeti National Park gaat via Olduvai Gorge en duurt tussen de 3 en 4 uur. Olduvai George is een archeologische site gelegen in de oostelijke Serengeti vlaktes, waar vroege menselijke fossielen voor het eerst werden ontdekt. Dit verbazingwekkende landschap heeft zijn naam gekregen van de Maasai en betekent 'eindeloze vlaktes'. Tegen de avond kunt je genieten van een eerste safari in de Serengeti. Dit is hét moment van de dag om het spel van de wilde dieren te aanschouwen - in het bijzonder van de carnivoren, want dit is hun favoriete tijd om te jagen. Voor het donker keren we terug bij ons kamp voor het diner en de overnachting. De volgende dag maken we in de ochtend en aan het eind van de middag weer safari's, zodat we volop de tijd hebben om een aantal echt mooie foto's te maken van verschillende dieren. Dag 9 & 10 - Serengeti en Ngorongoro Krater Vandaag maken we na het ontbijt een laatste ochtend safari in de Serengeti en rijden daarna naar Ngorongoro krater, via Olduvai Gorge. Eenmaal op de rand van de krater, geniet je van dit prachtige natuurwonder bij zonsondergang, waar we in een Lodge vlakbij de krater zullen verblijven. Na het ontbijt rijden we naar beneden in Ngorongoro Krater en genieten van een halve dag safari, want ook in dit gebied vind je het grote wild. Dit is ongetwijfeld een van de beste plaatsen om de zeldzame zwarte neushoorn in Afrika te zien, maar ook de troepen leeuwen en de prachtige zwarte-manen leeuwen. Er zijn tal van kleurrijke flamingo's en een grote verscheidenheid aan watervogels. In de krater spot je waarschijnlijk ook luipaarden, cheeta's, hyena's, veel verschillende antilopes en allerlei kleine zoogdieren. In de late namiddag rijden we uit het Ngorongoro Conservatie gebied terug naar de Honey Badger Lodge in Moshi, om even op te frissen en voor een kleine maaltijd. Daarna gaan we naar het vliegveld. Dag 11 - Terug in Nederland Met een rechtstreekse nachtvlucht van KLM vlieg je naar Schiphol, waar je in de ochtend rond 7.35 uur arriveert. Met betrekking tot het programma het blijft Afrika dus de daginvulling kan anders verlopen. Als we wat leuks tegen komen, stoppen we in gezamenlijk overleg, ook kunnen we ergens wat langer gedurende de dag blijven. Alles kan wat langer duren dan dat we hier in Nederland gewend zijn. Het verblijf in de avonden staan natuurlijk vast. We gaan er in ieder geval alles aan doen om een ieder een geweldige foto vakantie te verzorgen.

De route. Reisschema Dag Bestemming Accommodatie Rijtijd *

De route. Reisschema Dag Bestemming Accommodatie Rijtijd * Individuele reis Johannesburg Kruger NP Wild en wonderlijk Tijdens deze rondreis ontdekken jullie met je eigen huurauto dit schitterende land. Dit doe je in een rustig tempo. De rijafstanden zijn afgestemd

Nadere informatie

EXTRA REISINFORMATIE CUBA 16-daagse avontuurlijke rondreis langs cultuur en tropische stranden

EXTRA REISINFORMATIE CUBA 16-daagse avontuurlijke rondreis langs cultuur en tropische stranden EXTRA REISINFORMATIE CUBA 16-daagse avontuurlijke rondreis langs cultuur en tropische stranden Ben je al enthousiast over de reis, maar wil je nog meer weten? In deze extra reisinformatie Rondreis Cuba

Nadere informatie

Inspiratie familiereis "Op zoek naar de BIG5"

Inspiratie familiereis Op zoek naar de BIG5 Cl ub Pagina 1 PERSOONLI J KE REI ZEN Inspiratie familiereis "Op zoek naar de BIG5" Arusha Lake Manyara National Park -Ngorongoro Crater - Central Serengeti - Ngorongoro Region - Zanzibar 14 Dagen / 13

Nadere informatie

Gedetailleerd Kilimanjaro informatiepakket

Gedetailleerd Kilimanjaro informatiepakket ShapShap Travel Group Jacob van den Eyndestraat 61 2274 XA, Voorburg Nederland Tel: (0031) 70 888 9519 E- mail: info@shapshapreizen.nl Gedetailleerd Kilimanjaro informatiepakket Machame route (standaard

Nadere informatie

Armenië - wandelreis, 16 dagen Wandelen door een geschiedenisboek, wandelvakantie langs hotels, gasthuizen en met tenten, groepsreis

Armenië - wandelreis, 16 dagen Wandelen door een geschiedenisboek, wandelvakantie langs hotels, gasthuizen en met tenten, groepsreis Wandelreizen / Europa / Armenië Code 101400 R groepsreis Niveau Accommodatie Waardering Armenië - wandelreis, 16 dagen Wandelen door een geschiedenisboek, wandelvakantie langs hotels, gasthuizen en met

Nadere informatie

Costa Rica met de kids, 14 dagen Per jeep over de backroads van Costa Rica, gezinsvakantie per 4WD huurauto langs hotels & lodges

Costa Rica met de kids, 14 dagen Per jeep over de backroads van Costa Rica, gezinsvakantie per 4WD huurauto langs hotels & lodges Gezinsvakanties / Midden-Amerika / Costa Rica Code 267802 LA individuele reis Niveau Accommodatie Waardering Costa Rica met de kids, 14 dagen Per jeep over de backroads van Costa Rica, gezinsvakantie per

Nadere informatie

Indonesië - Java & Bali, 20 dagen Plantages, vulkanen en snorkelen, gezinsvakantie langs hotels

Indonesië - Java & Bali, 20 dagen Plantages, vulkanen en snorkelen, gezinsvakantie langs hotels Gezinsvakanties / Azië / Indonesië Code 230302 LA individuele reis Niveau Accommodatie Waardering Indonesië - Java & Bali, 20 dagen Plantages, vulkanen en snorkelen, gezinsvakantie langs hotels Reis met

Nadere informatie

Mozambique. D Tofo. Maputo. Sodwana Bay. Durban Umkomaas. Totaal

Mozambique. D Tofo. Maputo. Sodwana Bay. Durban Umkomaas. Totaal Botswana Mozambique Kruger National Park B Pretoria C A Johannesburg Namibië D Tofo Swaziland Maputo E F Sodwana Bay Zuid-Afrika Kaapstad M K L Oudtshoorn Hermanus Reissom Addo Lesotho G Durban Umkomaas

Nadere informatie

1. REIS- EN GEZONDHEIDSINFORMATIE; INFORMATIE OVER REISDOCUMENTEN

1. REIS- EN GEZONDHEIDSINFORMATIE; INFORMATIE OVER REISDOCUMENTEN 1. REIS- EN GEZONDHEIDSINFORMATIE; INFORMATIE OVER REISDOCUMENTEN 1.1 Gezondheidsinformatie Gezien de vele persoonlijk verschillende omstandigheden en ter plaatse veranderende omstandigheden is het verstandig

Nadere informatie

Dar es Salaam Windhoek groepsreis!

Dar es Salaam Windhoek groepsreis! Dar es Salaam Windhoek groepsreis! Jambo Mzungu! Matoke Tours geeft aan minstens zes en maximum twaalf Afrika-avonturiers, de kans om deel te nemen aan een eerste unieke exploratiereis, door maar liefst

Nadere informatie

Welkom bij Dimsum Reizen

Welkom bij Dimsum Reizen Welkom bij Dimsum Reizen Uitgebreide reisinformatie India HOVO Cultuur reis Tocht langs klassiek India diverse musea bezoek Ellora en Ajanta Khajuraho en Varanasi deskundige begeleiding Reis : India Hovo

Nadere informatie

tip Raadpleeg bij twijfel of onduidelijkheid de FAQ s op onze website. Hier vindt u de antwoorden op veelgestelde vragen door andere reizigers.

tip Raadpleeg bij twijfel of onduidelijkheid de FAQ s op onze website. Hier vindt u de antwoorden op veelgestelde vragen door andere reizigers. SNP & Yomads boekingsvoorwaarden & spelregels Versie juni-2015 Beste reiziger, U staat op het punt één van onze reizen te boeken of heeft wellicht net uw boeking aan ons doorgegeven. Wij danken u voor

Nadere informatie

BEDRIJFSINFORMATIE. Je reisorganisator: Sundio Group International GmbH Schützengasse 4 CH- 8001 Zürich Switzerland

BEDRIJFSINFORMATIE. Je reisorganisator: Sundio Group International GmbH Schützengasse 4 CH- 8001 Zürich Switzerland Indien je een boeking bij GOGO maakt, betekent dit dat je akkoord gaat met de voorwaarden van GOGO. Het is daarom belangrijk dat je deze voorwaarden goed hebt gelezen alvorens de boeking te maken. GOGO

Nadere informatie

BEDRIJFSINFORMATIE. Reisorganisator Sundio Group International GmbH Schützengasse 4 CH- 8001 Zürich CH: 020.4.049.544-0 CHE: 178.977.

BEDRIJFSINFORMATIE. Reisorganisator Sundio Group International GmbH Schützengasse 4 CH- 8001 Zürich CH: 020.4.049.544-0 CHE: 178.977. Indien je een boeking bij Jiba maakt, betekent dit dat je akkoord gaat met de voorwaarden van Jiba. Het is daarom belangrijk dat je deze voorwaarden goed hebt gelezen alvorens de boeking te maken. Jiba

Nadere informatie

1.3 Reisvoorstel. 1.2.3 Contact lokale bevolking. Indonesie Avontuur Exploratie

1.3 Reisvoorstel. 1.2.3 Contact lokale bevolking. Indonesie Avontuur Exploratie 1. Reisinfo 1.1 Reiskenmerken Algemene kenmerken brochure Avontuur: actief een reis beleven reizen in kleine groep aandacht voor duurzaam reizen ontmoetingen met lokale bevolking Algemene kenmerken formule

Nadere informatie

Panama Caribe * Bocas del Toro, 4 dagen, verblijf vanuit strandhotel

Panama Caribe * Bocas del Toro, 4 dagen, verblijf vanuit strandhotel Rondreizen / Midden-Amerika / Panama Code 270101 P avontuur op maat Niveau Accommodatie Panama Caribe * Bocas del Toro, 4 dagen, verblijf vanuit strandhotel In het uiterste noordwesten van Panama, grenzend

Nadere informatie

Informatiebrochure Vrijwilligerswerk

Informatiebrochure Vrijwilligerswerk Informatiebrochure Vrijwilligerswerk Mombasa - Kenya 1 Inhoudsopgave Inleiding Over S2S International DicksonChildrenCentre OnesimusBoysCentre Warembo Girls Project Het werk Tarieven Werkzaamheden en activiteiten

Nadere informatie

Antarctica * natuurcruise, 11 dagen basecamp op het Antarctisch Schiereiland, internationale expeditieschip Plancius

Antarctica * natuurcruise, 11 dagen basecamp op het Antarctisch Schiereiland, internationale expeditieschip Plancius Rondreizen / Zuid-Amerika / Argentinië Code 644635 R Internationale groep Niveau Accommodatie Antarctica * natuurcruise, 11 dagen basecamp op het Antarctisch Schiereiland, internationale expeditieschip

Nadere informatie

Algemene Reisvoorwaarden Kuoni/ Tenzing Travel

Algemene Reisvoorwaarden Kuoni/ Tenzing Travel Algemene Reisvoorwaarden Kuoni/ Tenzing Travel 1. DEFINITIES In deze Algemene Reisvoorwaarden Kuoni hebben de volgende begrippen de hieronder vermelde betekenis: Georganiseerde reis: een door ons in het

Nadere informatie

Vietnam Journey. Voor vertrek. Reisinformatie Vietnam

Vietnam Journey. Voor vertrek. Reisinformatie Vietnam Voor vertrek Paspoort en visum Reizigers naar hebben altijd een geldig paspoort en visum nodig. Vanaf de dag dat u aankomt in, dient uw paspoort nog tenminste zes maanden geldig te zijn. Voor de meeste

Nadere informatie

ALGEMENE REISINFORMATIE VERENIGDE STATEN

ALGEMENE REISINFORMATIE VERENIGDE STATEN ALGEMENE REISINFORMATIE VERENIGDE STATEN ADRES West Coast Travel Adventure Dorpsstraat 18 5846 AA Ledeacker T NL: +31 638099799 T USA: +1 949 491 0822 E: info@westcoasttraveladventure.com I: www.westcoasttraveladventure.com

Nadere informatie

16-DAAGSE GROEPSREIS TANZANIA & ZANZIBAR!

16-DAAGSE GROEPSREIS TANZANIA & ZANZIBAR! Lake Victoria 16-DAAGSE GROEPSREIS TANZANIA & ZANZIBAR! een unieke combinatie van overweldigende natuur (de Serengeti Migratie!), cultuur, reizen, sportieve activiteiten en beach! DE VOORDELEN Het hele

Nadere informatie

Dag tot dag beschrijving Klassieke Safari Noord Tanzania

Dag tot dag beschrijving Klassieke Safari Noord Tanzania Dag tot dag beschrijving Klassieke Safari Noord Tanzania Dag 1, aankomst en transfer naar Arusha Aankomst Op Kilimanjaro Airport, transfer naar Arusha waar we in een eenvoudig hotel slapen. Dag 2, vrije

Nadere informatie

Canada. 2015 2theworld

Canada. 2015 2theworld Canada 2015 2theworld Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en / of openbaar gemaakt worden door middel van druk, fotokopie, microfilm, internet of op welke andere wijze dan ook zonder voorafgaande

Nadere informatie

ALGEMENE REISVOORWAARDEN KRAS.NL

ALGEMENE REISVOORWAARDEN KRAS.NL 1. DEFINITIES In deze Algemene Reisvoorwaarden KRAS hebben de volgende begrippen de daar achter vermelde betekenis: Baby: tenzij anders vermeld, een kind jonger dan twee jaar; Bemiddelde Diensten: Losse

Nadere informatie

Canada. Het mooiste van Noord-Amerika en Canada wordt u aangeboden door TRAVEL WORLDWIDE

Canada. Het mooiste van Noord-Amerika en Canada wordt u aangeboden door TRAVEL WORLDWIDE Amerika Canada Het mooiste van Noord-Amerika en Canada wordt u aangeboden door TRAVEL WORLDWIDE VOORWOORD Beste reiziger, De reissector is sterk afhankelijk van allerlei trends en ontwikkelingen. Een flexibeler

Nadere informatie

Er staat je een te gekke vakantie te wachten vol zon, zee strand en te gekke feesten bij Beaches The Best Party Holidays.

Er staat je een te gekke vakantie te wachten vol zon, zee strand en te gekke feesten bij Beaches The Best Party Holidays. Het is weer zomer! Er staat je een te gekke vakantie te wachten vol zon, zee strand en te gekke feesten bij Beaches The Best Party Holidays. Bijgaand vind je de benodigde informatie om er een top vakantie

Nadere informatie

Namibië Botswana Zimbabwe

Namibië Botswana Zimbabwe Self-drive 4x4 (zonder gids) Tag-Along 4x4 (met gids) Namibië Botswana Zimbabwe Vertrekdata self-drive: in overleg Vertrekdatum tag-along: 18 juli 2011 (bij deelname van minimaal 2 auto s) Hoogtepunten:

Nadere informatie

Antarctica * natuurcruise, 11 dagen het Antarctisch Schiereiland, internationale expeditieschip Plancius

Antarctica * natuurcruise, 11 dagen het Antarctisch Schiereiland, internationale expeditieschip Plancius Rondreizen / Zuid-Amerika / Argentinië Code 644601 R Internationale groep Niveau Accommodatie Antarctica * natuurcruise, 11 dagen het Antarctisch Schiereiland, internationale expeditieschip Plancius Antarctica

Nadere informatie