S T O P K O N T A K T. Met CATHARIJNERS katern.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "S T O P K O N T A K T. Met CATHARIJNERS katern."

Transcriptie

1 S T O P! K O N T A K T Met CATHARIJNERS katern.

2 Evenementen kalender juli Babbel Borrel Barbecue avond 23 juli Country avond 24 juli 5 sept. Zomervakantie 13 sept. Salsa workshop 14 sept. Start 36e Riktoernooi 24 sept. Kienen 1 okt. Open Country avond 8 okt. Beierse avond 12 okt. Rikken 15 okt. Mossel / vis avond 22 okt. Kienen 6 nov. Speelgoedbeurs 9 nov. Rikken 19 nov. Kienen 26 nov. Open Country avond 29 nov. Sieradenparty 4 dec. Sinterklaasmiddag 10 dec. Kerstkienen 14 dec. Rikken 17 dec. Country Gouwe Ouwe 24 dec. 2 jan. Kerstvakantie Terugkerende activiteiten: Badmintonclub: Biljartclub: Computerclub: Countrylinedancing: Kienen: Motorclub: Rikken: Salsa dansen: Schietclub: Spaanse les: Voetbalclub: Zumba: vrijdagavond vanaf uur maandagavond vanaf uur maandagavond vanaf uur donderdagavond vanaf uur zie agenda regelmatig toertochten en weekenden. 2 de dinsdag van de maand in de wintermaanden op de maandagavond van tot vanaf september maandagavond vanaf uur dinsdag, woensdag en donderdagavond. van april tot oktober, zomeravondcompetitie op wisselende dagen donderdag van tot uur

3 Van de voorzitter Beste lezers, De mossel/visavond trok dit keer 104 deelnemers, dus het was wat je noemt volle bak. Het 35 e Riktoernooi afgesloten met 46 deelnemers. De dagtocht met de Catharijners met 94 oudgedienden wederom een succes. De laatste Kienavond van dit seizoen met 80 kieners. De vlooienmarkt, in de volle zon, met 85 kramen goed bezet. Op 3 juni gestart met Zumba fitness met 37 kandidaten. Een workshop Salsa in voorbereiding. Leuke ontwikkelingen van de computerclub, maar daarover in september meer. Maar het beste nieuws was wel de toetreding van Steffie van Heck van HRM tot het bestuur. Steffie heeft frisse ideeën en dat zult u merken de komende tijd. Ook hebben we dan per 1 september weer een bestuurslid in huis op een voor iedereen makkelijk toegankelijke plaats voor o.a. het afhalen van toegangskaartjes e.d. Het slechte nieuws is dat wij voor het komende seizoen geen tennisbanen meer afhuren. Het aantal tennissers dat hier gebruik van maakte het afgelopen seizoen was TWEE, dus dat kost de vereniging te veel geld. Het bestuur wenst u allen alvast een prettige vakantie. En hier de beloofde actuele foto van jullie Kontaktdoos.

4 SPAANSE LES!! De eerste week van september starten de Spaanse lessen weer! Er zijn lessen op verschillende niveaus. Op het inschrijfformulier zie je de globale indeling, wil je meer aanwijzingen om te weten in welke groep je thuishoort, neem dan even contact op. (Louise van Doren, tel ). De inschrijvingen moeten wel vóór 15 augustus binnen zijn. Stuur ze t.a.v. mij met de interne post naar 6 Oost. Natuurlijk gaan we als het even kan in het voorjaar weer op studiereis met de liefhebbers. Reisdoel nog niet bekend. Als elk jaar zijn er dertig lessen van elk anderhalf uur. Het lesgeld bedraagt 160, boeken indien nodig ongeveer Ik schrijf me in voor: Caminos 1, beginners, niveau 0, maandag van tot Caminos 2, gevorderden dinsdag van tot Basisgramatica bijhouden en gebruiken, dinsdag van tot Caminos 1 / 2, gevorderden woensdag van tot Gramatica totaal bijhouden, gebruiken en lezen woensdag van tot Voor-en achternaam: Straat en huisnummer: Postcode: Plaats: Tel. thuis, mobiel Tel. werk adres:

5 Computerclubnieuws. Ook nog in het bezit van videobanden, waarvan u de inhoud niet zou willen kwijtraken? Vanaf september kunt u op de maandagavond ook terecht voor het overzetten van uw VHS en VCC banden naar CD of DVD. De computerclubcrew zal u gaarne op weg helpen en assisteren bij eventuele problemen. Babbel Borrel Barbecue avond Op vrijdag 16 juli sluiten wij het seizoen weer af met onze jaarlijkse babbel-borrel-barbecue avond. Naar wij hopen natuurlijk met een mooie zomeravond op het terras voor de Kontaktdoos. Nog even voor de vakantie, onder het genot van een uitgebreide barbecue en een drankje buurten over het afgelopen seizoen. De BBQ bestaat uit 4 soorten vlees, meerdere sauzen, salade, stokbrood, fruit en een toetje. Gaar gebakken door onze grillers zal het weer een streling voor de tong worden. Om aan deze avond vanaf uur onder het genot van een rustig achtergrondmuziekje deel te nemen dient u het inschrijfformulier uit dit blad te gebruiken, wat wij dan voor 8 juli van u terugverwachten. O ja, de prijs: 12,50 excl. Uw te nuttigen drankjes.

6 35e O.V.C. - riktoernooi De strenge winter is voor onze trouwe deelnemers geen reden geweest om op de speelavonden verstek te laten gaan. Alleen januari 2010 vertoonde een flinke dip, maar telde toch altijd nog 32 aanwezigen. Gemiddeld 40 deelnemers hebben gedurende dit 35e toernooi hun uiterste best gedaan om zo hoog mogelijk te scoren. Zoals u in de vorige STOP! KONTAKT heeft kunnen lezen zou het al gek moeten gaan indien mevrouw Th. van Rooij haar eerste plaats zou kwijtraken. Dat is dan ook niet gebeurd en op de laatste speelavond heeft zij haar voorsprong op de nummer twee nog vergroot tot 206 punten!!! De jury werd ditmaal bij de prijsuitreiking op humoristische wijze geassisteerd door Mevrouw Karin van Kessel Zij zorgde voor de vrolijke noot en wat ons betreft mag zij dat gedurende het 36e toernooi telkens doen. De data vind zij aan het eind van dit artikel. Na de dagprijzen van de maand april werden de eindprijzen van het algemeen klassement uitgereikt. 1e prijs met 586 punten : Mevrouw Th. van Rooij. 2e prijs met 380 punten : Heer H. van den Dungen. 3e prijs met 301 punten : Mevrouw A. van Tartwijk - Hazenberg. 4e prijs met 246 punten : Heer H. Tegenbosch. 5e prijs met 186 punten : Heer H. Filippini. 6e prijs met 185 punten : Heer Ad van Lieshout. 7e prijs met 182 punten : Heer H. Bouwmeester. 8e prijs met 158 punten : Mevrouw P. van Zwet. 9e prijs met 149 punten : Mevrouw Schoonderwalt - van Weijdeven. 10e prijs met 147 punten : Heer J. Schuurmans. 36e O.V.C. - riktoernooi Het is een beetje vroeg om nu al (we schrijven dit in mei en de zomer moet nog beginnen) aan het najaar te denken. Maar de organisatoren van (meerdere) OVC - activiteiten zijn al volop in de weer om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Zo ook met betrekking op het nieuwe riktoernooi. Het 36e!!! De regelmatige deelnemers weten dat het toernooi "loopt" van september t/m april en dat altijd gespeeld wordt op de tweede dinsdag van de maand. Voor hen die ons toernooi nog niet kennen en toch graag 'n keer kennis willen maken volgen hier de data waarop in 2010 gespeeld wordt. De data voor 2011 worden in een latere editie van STOP! KONTAKT vermeld In de Kontaktdoos en de aanvang is om uur.

7 Salsa dansen. Het voornemen is om in september op de maandagavonden salsa avonden te gaan houden. We hebben een ervaren lerares in deze danskunst kunnen strikken, dus meld u aan met onderstaande bon De kosten zullen zoals u van ons gewend bent laag blijven. Voor verdere info bel op de open avonden Ondergetekende:. m/v Afdeling: Tel.nr.: meld zich aan voor de salsa avonden. Handtekening: Inschrijfformulier B.B.Q. avond Ondergetekende:. m/v Afdeling:. Pers. Nr.:.. Komt met.. personen naar de BBQ-avond op 16 juli. Betaald de kosten op de avond zelf / wil afschrijving via het salaris (doorhalen wat niet van toepassing) Handtekening:

8 In memoriam Pater Alfons van Hooydonck Op 4 mei j.l. is pater van Hooydonck op 77 jarige leeftijd overleden. Fons van Hooydonck heeft buitengewoon veel betekend voor het ziekenhuis in Hinche. Het is langs die weg dat het contact met het Catharina-ziekenhuis in Eindhoven tot stand is gekomen. Bij de nieuwbouw van ons ziekenhuis in 1973 werd door de staf een bedrag beschikbaar gesteld voor een ideëel doel. Dat werd het ziekenhuis in Hinche, voorgesteld door bemiddeling van de toenmalige bisschop van Den Bosch, Mgr. Bluyssen. Daar begon een jarenlang contact tussen beide ziekenhuizen met Fons van Hooydonck als spil voor het aangeven van wensen en het beheer van inkomsten. Zo werden op zijn advies de renovatie en nieuwbouw mogelijk van een laboratorium in 1977, een waterpompinstallatie in 1978, een tuberculosepaviljoen in 1980 en een afdeling oogheelkunde. Waar nodig konden op voorstel van Fons goede medewerkers worden behouden en ondersteund. Delegaties van ons ziekenhuis gingen naar Haïti waar hij ons met liefde ontving en ook het land, zijn land en zijn mensen, liet zien. Fons werd ook in Eindhoven graag ontvangen. Jarenlang hebben staf en medewerkers de steun aan Hinche voortgezet, onder meer met een symposium en een ziekenhuisfestijn, waarvan Fons het middelpunt was. Voor ons was hij een voorbeeld, iemand die waar maakte, waar wij soms van dromen, de ongelijkheid in de wereld te verkleinen. Fons werd niet moe ons te zeggen, dat niets moeilijker is dan geven. Hij sprak vanuit de ervaringen van het werk in een ontwikkelingsland, waar vooruitgang moeilijk te meten is en teleurstellingen aan de orde van de dag. Voor wie hem mochten meemaken blijkt zijn werk niet vergeefs. Namens de Stichting Haïti Eindhoven, Leo Michels Ook de O.V.C. heeft zich in het verleden, naast de medewerkers die maandelijks een bijdrage van hun salaris lieten inhouden, ingespannen om dit project middels o.a. het houden van een Fancy Fair en sponsorlopen tijdens de zeskampen te ondersteunen. Diegenen die hem gekend hebben zullen in dankbare herinnering aan hem terugdenken.

9 Brief aan de redactie van Cathascoop en aan het O.V.C. - bestuur. Geachte redactie van Cathascoop, Mei 2010 Geacht O.V.C. - bestuur. Teleurgesteld ben ik! De reden van mijn teleurstelling...? De laatste editie van Cathascoop (nummer 2, april 2010)! Daarin lees ik een artikel over onze ontspanningsvereniging O.V.C. Op zich natuurlijk erg positief, want zo vaak komt de OVC daarin niet aan bod. Maar ik mis, naast meerdere activiteiten, OVC activiteiten die net zo oud, zo niet ouder zijn dan de OVC zelf. En omdat ik de contactpersoon ben van die activiteiten doet het mij pijn dat er met geen woord aandacht aan besteed wordt. Daarmee wordt deze activiteiten tekort gedaan. Wat te denken bijvoorbeeld van het OVC riktoernooi...? Wij zijn daarmee begonnen in 1975 en dit toernooi bestaat dus óók 35 jaar. In september 2010 is de start van het 36e (!) O.V.C. - riktoernooi! En OVC badminton...? Daarvan heb ik in 1981 de leiding overgenomen. Mijn voorganger had de badmintonclub al jaren onder zijn hoede. Het zou mij niet verbazen als het badminton opgericht is in de tijd van het Binnenziekenhuis. Vér vóór de oprichting van de OVC. En ver vóór de activiteiten die in de laatst verschenen editie van Cathascoop genoemd worden. Tafeltennis...? Helaas wordt deze tak van sport op dit moment niet in O.V.C. - verband beoefend. Jáááren competitie gespeeld in de ereklasse van de TLE (Tafeltennis Liga Eindhoven). Geschiedenis...? In 1968 (!) werd er al getafeltennist op de Vestdijk. En daarom, geachte redactie, zou ik het op prijs stellen indien u met een paar woordjes in de eerstvolgende Cathascoop deze activiteiten alsnog de aandacht geeft die zij verdienen. Daarnaast nodig ik u graag uit om ons in september, of op één van de volgende speeldagen, in de Kontaktdoos met een bezoek te vereren, zodat u zelf kunt constateren dat ons OVCriktoernooi het gezelligste riktoernooi (dit is de mening van ca. 40 deelnemers) van heel Eindhoven is. De speeldata vindt u in het OVC blad STOP! KONTAKT. Ik dank u bij voorbaat. En daarom, geacht O.V.C. - bestuur, zou ik het op prijs stellen indien u in de eerstvolgende STOP! KONTAKT aan al die OVC leden die uw blad lezen (en die dus met uw medeweten óók in Cathascoop het bovenstaande gemist hebben) duidelijk maakt dat naast genoemde jonge activiteiten onze OVC beschikt over oude activiteiten die evenals de OVC zelf óók 35 jaar (of langer) bestaan. Ook u dank ik bij voorbaat. Guus van Lieshout. Gepensioneerd medewerker van het Catharinaziekenhuis. Contactpersoon van tafeltennis, badminton en rikken.

10 EVENEMENTENKALENDER CATHARIJNERS 27 juli Geen contactmiddag i.v.m. vakantie 31 augustus Geen contactmiddag i.v.m. vakantie 3 september Dagtocht naar WERELDHAVENDAGEN in de haven van Rotterdam. 28 september Contactmiddag/beamerpresentatie dagtocht wereldhavendagen van 3 sept. j.l. met gezellig samen zijn onder het genot van een gratis kopje koffie of Thee + nostalgie: uitzoeken en thuisbrengen van oude en zeer oude foto s, in het verleden gemaakt in het Catharina-Ziekenhuis. ) en wie zijn al die (oud)-collega s!!! 26 oktober Contactmiddag met gezellig samen zijn onder het genot van een gratis kopje koffie of thee met evt. vervolg van onze nostalgie op voorgaande contactmiddag van 28 september. 30 november Lezing/presentatie over het tegengaan van kindermishandeling door vrijwilliger Frank Thunnissen van de organisatie No Kidding. Zie beschrijving verder in dit Katern. 28 december Geen contactmiddag i.v.m. Kerstmis Gepensioneerden diner in het ziekenhuis. (Dit alles in het OVC-gebouw de Kontaktdoos van uur uur)

11 WEDEROM GESLAAGDE DAGTOCHT 27 APRIL 2010 Om uur vertrokken met een dubbeldekker (94 personen) vanaf ons parkeerterrein bij De Oude Toren. Volop zon, nog frisjes, vertrokken we richting Appeltern waar Moeke Mooren (restaurant) gevestigd is. Hier aangekomen (10.15 uur) stapte we over op de splinter nieuwe rondvaartboot DE SLUIZER, die ons onder het genot van koffie of thee, met uiteraard gebak, rondvoerde door het prachtige natuur- en recreatiegebied De Gouden Ham. Weldra kon iedereen plaats nemen op het grote dek waar men zat te genieten van het heerlijke zonnetje en een lekkere temperatuur die inmiddels zomerse waarde bereikt had. Bij terugkomst (12.00 uur) aan de steiger wandelden we binnen 5 min. naar het aangrenzende restaurant Moeke Mooren, dat een roerige geschiedenis achter de rug heeft. Daar aangekomen, stond de lunch al klaar, die een ieder zich goed liet smaken. Na de lunch (13.30 uur) vertrokken we richting Alphen, waar we een bezoek brachten aan de tinnengieterij t oude ambacht (14.15 uur), Na een kopje koffie/thee met iets lekkers vertelde de eigenaar, zoon van de eigenaar die eind vorig jaar overleden was, op humoristische wijze welke functie tin in de geschiedenis heeft gehad. (Ook de eredivisie-kampioenschaal wordt daar gemaakt) Na een demonstratie en bezoek aan het winkeltje (+zicht op de 2 ooievaren hoog in de lucht op een paal) gingen we om uur met onze dubbeldekker richting Nijmegen, door het land van Maas en Waal, naar ons diner-adres in het plaatsje Lent, waar speciaal een parkeerplaats vrijgehouden werd voor restaurant Het Witte Huis (18.15 uur) Wat wil je ook, als je met zo n 100 man komt eten!! Een heerlijk soepje, varkenshaasje met frietjes, gebakken aardappeltjes, boontjes, broccolie en salade en heerlijk ijs met slagroom toe. Na een demonstratie van de eigenaar van zijn nieuwe prachtige hanglampen gingen we om ongeveer uur weer voldaan en met een goed gevoel naar huis waar we om uur aankwamen op onze parkeerplaats bij de Ouden Toren.

12 LEZING/PRESENTATIE OVER HET TEGENGAAN VAN KINDERMISHANDELING (Door Frank Thunnissen) op dinsdag 30 november (zie kalender) Als vrijwilliger voor No Kidding zal Frank het tegengaan van kindermishandeling toelichten. Helaas is kindermishandeling nog volop aanwezig. Zo n kinderen per jaar gaan hieronder gebukt. Zaken die worden behandeld via : inleiding-dvd vertoning-nabespreking Wat is kindermishandeling? Hoe en wanneer komt het voor? Wat zijn de gevolgen voor het kind en de maatschappij? Hoe is kindermishandeling te herkennen? Wat kun je als volwassene doen? Het is geen lichtvoetig onderwerp, maar inziens erg belangrijk om hier aandacht aan te besteden. GEEN LIEFDADIGHEID MAAR VERANTWOORDELIJKHEID!!! O U D E R E N Ouderen niets meer waard? Hoezo? Wij zijn een fortuin waard! Wij hebben zilver in onze haren! Goud in onze tanden! Gas in onze darmen! Stenen in onze nieren Lood in onze schoenen! En kalk aan onze nagels! Titanium in onze knieën! Vol met dure medicijnen! Lijken we wel op goudmijnen! Een mens met zoveel mineralen! Is met geen miljoen te betalen! Daarom, ga fier door het leven! Neem kritiek op als een spons! Want door bovengenoemde rijkdom Drijft de economie nog steeds op ons!! Staal in onze heupen!

13 ZOEKMACHINE VOOR MEDISCHE VRAGEN Nogmaals willen wij U erop wijzen dat er deskundige en actuele informatie te achterhalen is op de vernieuwde WEBSITE: Wanneer je op deze website iets informatiefs vindt, dan kun je er zeker van zijn dat deze informatie medisch correct en betrouwbaar is. LANGER GRATIS MET DE BUS VOOR 12- EN 65+ T/M 2012 De Eindhovense gemeenteraad heeft, na een proef in 2007 en 2008 besloten om het gratis busvervoer voor kinderen en senioren structureel in te voeren. Deze proef was een groot succes. Alle doelstellingen zijn gehaald. Deze maatregel is sindsdien gekoppeld aan de Eindhovense stadspas. Voor meer informatie zie: : Het grote jaarlijkse diner Op bovenstaande dag vindt weer het grote jaarlijkse diner plaats voor ALLE gepensioneerden. Wel wat vroeg maar zo gaat dat nu eenmaal!!! De Catharijners-commissie heeft al een start gemaakt met de organisatie. Evenals afgelopen jaar (12 januari 2010) proberen we er weer iets moois van te maken. Na onderling overleg met de directie, hebben we besloten om het jaarlijkse diner toch gewoon, net als afgelopen jaren, weer in het ziekenhuis te houden!!!!!! De directie en de Catharijners-commissie waren van mening, dat dit gepensioneerde diner natuurlijk in huis gehouden moet worden. Vorig jaar bleek, dat door de grote animo, het restaurant te klein zou zijn. We laten het gewoon op ons af komen en organiseren het wel!! (Een mooiere data kan niet!!) Alle gepensioneerden, incl. de Catharijners, zullen hiervoor schriftelijk worden uitgenodigd. Noteer de datum alvast in UW agenda. (O ja, de mensen die zich voor het afgelopen diner op 12 januari hadden ingeschreven en niet waren gekomen, zijn schriftelijk benaderd met de mededeling dat door deze afwezigheid de Catharijners-commissie een strop had van enkele honderden euro s!!!! i.v.m. reserveren/gemaakte kosten. Dus graag altijd doorgeven als U niet kunt komen. We hadden zelfs een oud specialist die in Frankrijk ingesneeuwd was en ons toch telefonisch doorgaf dat hij verhinderd was om aanwezig te zijn. Zo kan het ook!!!)

14 INDRUKWEKKENDE DAGTOCHT WERELDHAVENDAGEN ROTTERDAM (VRIJDAG 3 SEPTEMBER 2010) Op wereldreis in Rotterdam. Groots havenevenement dat voor de 33 e keer plaats vindt. Uiterlijk om uur vertrekken we weer (met onze dubbeldekker van VAN GERWEN )vanaf onze vaste parkeerplaats bij de Oude Toren. We rijden naar SPIJKENISSE waar we tussen uur uur inschepen in onze eigen boot DE FORTUNA die door ons is gereserveerd. Na verwelkoming aan boord staat de koffie/thee klaar waarbij gebak uitgeserveerd zal worden. We varen ondertussen via de Oude Maas naar Vlaardingen, hier draaien we de Nieuwe Maas op langs Pernis, vervolgens rondvaart door de Eemhaven (containeroverslag ECT) Schiedam, Waalhaven, Maashaven s.s. Rotterdam, Rijnhaven, Hotel New york, Erasmusbrug, Nieuwe Willemsbrug tot Oud-ijsselmonde, van Brienenoordbrug, hier keren we om en varen via de Maas terug naar Spijkenisse. (Er vinden die dag grootse evenementen plaats in de havens en op de kades van Rotterdam. WIJ varen hier rakelings langs en en zullen immens grote zee-schepen passeren die we alleen maar in de verte of op plaatjes gezien hebben) Wij zullen niet van boord gaan en zullen omstreeks uur een brunch geserveerd krijgen. Intussen varen we door o.a. via de Rotterdamse SKY-line etc. Voordat we het weten zal weer de terugtocht plaats vinden naar Spijkenisse waar we we, na deze onvergetelijke vaartocht van 6 uur, om uur terug verwacht worden. Daar staat onze bus gereed die ons naar het diner adres (Restaurant KRUIDENLUCHT) in CASTEREN zal brengen. Daar hopen we rond uur aan te komen. Het is de bedoeling dat we dan om rond uur uur weer aankomen op de parkeerplaats bij de Oude Toren. We gaan weer met een dubbeldekker en hopen dat we iedereen kunnen plaatsen. Maar.vol = vol. (dus denk aan uw betaling, want bij binnenkomst is dat de definitieve bevestiging!!!!!) -We hebben zelfs al betalingen binnen gekregen voordat deze tocht bekend is gemaakt!!! -Er wordt al gebeld, om de vakantie zo in te plannen, dat men onze dagtocht niet behoeft te missen!!! AANMELDINGS-FORMULIER Catharijners-dagtocht 3 sept ONDERGETEKENDE: Adres:... Postcode:.Woonplaats: Tel: ..Aantal personen: 1 of 2 Eventueel dieet:... Meldt zich aan voor deze dagtocht en zal de 30 euro per persoon overmaken (is dan de definitieve bevestiging van deelname) op BANKREKENING: t.n.v. O.V.C. Dagtocht WERELDHAVENDAGEN. H A N D T E K E N I N G: INZENDEN VOOR: 31 juli 2010 aan: O.V.C. Michelangelolaan EJ EINDHOVEN.

15 WIST U DAT.. Er in juli en augustus een scheidingspiek is? Kennelijk is 3 weken gedwongen samenzijn de druppel die er een punt achter de relatie zet. (Wat moeten wij dan als gepensioneerden?) Roman Abramovich (Russisch oliemiljardair) zijn vrouw Irina na de scheiding 7,2 miljard euro naliet. Wie goed contact heeft met de buren, voelt zich minder onveilig en eenzaam. Door samen met de buren een draadloze internetverbinding te delen, ben je stukken goedkoper uit! De eerste houdbare chocomelk in 1932 door Nutricia op de markt gebracht is. De Beatles op 6 juni 1964 in Nederland waren. Toon Hermans tot aan zijn dood elke zondag naar de kerk ging. Toon Hermans de eerste artiest was met een one man show. De eerste CD in maart 1979 gepresenteerd werd en in 1982/83 op de markt kwam i.s.m. Sony, maar ze gunde elkaar het licht in de ogen niet. De eerste DAF 600 (Variomatic) in 1958 in de RAI gepresenteerd werd (fl 3980,00). Er van zondag 25 nov t/m zondag 20 jan door de Nederlandse overheid een zondagsverbod op autoverkeer was. Op 21 mei 1952 de opening van het Amsterdam-Rijnkanaal was.(einde lange wachttijden talrijke sluizen) Op 20 jan de eerste atoomonderzeeër ter wereld, de Nautilus, te water ging. In 1954 de frikandel ontstond door slagersknecht Gerrit de Vries uit Dordrecht. Door de aangepaste warenwet moest hij zijn gehaktbal veranderen. Hij veranderde niet het recept maar de vorm. Er in een glas fris zo n 3 suikerklontjes zitten. Om een big mac-menu te verbranden je een marathon moet lopen. 9 miljoen Nederlanders een bril of contactlenzen dragen. Nederlanders met 39,5 vrije dagen na de Duitsers en Denen de meeste vakantiedagen van alle Europeanen hebben. In de campings en bungaloparken van de horeca jaarlijks euro omgezet wordt. 77% van de kinderen in de zomer liever naar een camping gaat dan naar een hotel. Man en vrouw kunnen elkaar het beste leren kennen in een klein tentje in de regen.(wim Kan, cabaretier) Van de buitenlandse kampeerders in Nederland de helft Duits is. De Fries Eise Eisinga de 1 ste Nederlander was die liet zien dat de aarde niet uit zijn baan kan vliegen ( Jaarlijks GELD GEVEN AAN JE KINDEREN veel goedkoper is dan na je dood Willem Ruis (Sterrenshow) in 1986 gestorven is.

S T O P K O N T A K T. Met CATHARIJNERS katern.

S T O P K O N T A K T. Met CATHARIJNERS katern. 2-2010 S T O P! K O N T A K T Met CATHARIJNERS katern. Van de voorzitter Beste lezers, Half februari en de mossel/visavond van 16 april is al volgeboekt! Ook kregen wij voor het verschijnen van deze uitgave

Nadere informatie

1-2011 S T O P K O N T A K T. Met CATHARIJNERS katern.

1-2011 S T O P K O N T A K T. Met CATHARIJNERS katern. 1-2011 S T O P! K O N T A K T Met CATHARIJNERS katern. Evenementen kalender 2011 17 dec. Country Gouwe Ouwe 20 23 dec. Bakfietsmarathon t.b.v. Serious Request 24 dec. 2 jan. Kerstvakantie 11 jan. Gepensioneerden

Nadere informatie

Landelijk Brabant Langenboom De Lummel

Landelijk Brabant Langenboom De Lummel Landelijk Brabant Langenboom De Lummel 5 tot 12 juli 2019 Deelnemers; Rob, Ramona, Rob, Toon, Frank en Wil Samen met; Wilma, Frieda, Jack, Mathieu, Jannie Vrijdag 5 juli De eerste vakantiedag, een dag

Nadere informatie

Vrijdag 14 september is er Smashsoos. Smash treedt het eerste uur op. Daarna is er gewone soos.

Vrijdag 14 september is er Smashsoos. Smash treedt het eerste uur op. Daarna is er gewone soos. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 37 13 september 2018 Nieuws Agenda 15 sept : workshop Strandschilderij(vol) 16 sept : voetbal FC Utrecht- Emmen 28 sept : band Alleen maar Hollands 29 sept. : De Hongerige Klant

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrije Tijd. Nieuws. Agenda. Mededelingen:

Nieuwsbrief Vrije Tijd. Nieuws. Agenda. Mededelingen: Nieuwsbrief Vrije Tijd week 27 05 Juli 2018 Nieuws Agenda 7 juli : Lunchen in Zeist 14 juli : Optreden Pop-Eye 18 juli : De Zorgshow 22 aug : BBQ in Doorn 7 sept : Varen met de Eendracht Mededelingen:

Nadere informatie

Luxe verwenvakantie in Beekbergen tot

Luxe verwenvakantie in Beekbergen tot Luxe verwenvakantie in Beekbergen 12-08-2016 tot 19-08-2016 Dag 1. Het is vrijdag 12 augustus 2016. 11:30 uur verzamelen bij Tendens te Arnhem. Weldra gaan wij beginnen aan onze verwenvakantie in Hotel

Nadere informatie

Het VTV organiseert in de zomervakantie allerlei leuke activiteiten waar zowel kinderen, jongeren als volwassen aan kunnen deelnemen.

Het VTV organiseert in de zomervakantie allerlei leuke activiteiten waar zowel kinderen, jongeren als volwassen aan kunnen deelnemen. Voor wie zijn de activiteiten bedoeld? Het is zomervakantie van maandag 13 juli t/m zondag 23 augustus. De reguliere VTV activiteiten gaan in deze periode niet door. Het VTV organiseert in de zomervakantie

Nadere informatie

Rederij Fortuna Vaaragenda 2016

Rederij Fortuna Vaaragenda 2016 Rederij Fortuna Vaaragenda 2016 Moonlight Dinner Cruises All-in 2016 Voor wie eens op een andere manier gezellig een avondje uit wil, organiseert Rederij Fortuna Moonlight Cruises met Live Music. Vaarroute

Nadere informatie

Het VTV organiseert in de zomervakantie allerlei leuke activiteiten waar zowel kinderen, jongeren als volwassenen aan kunnen deelnemen.

Het VTV organiseert in de zomervakantie allerlei leuke activiteiten waar zowel kinderen, jongeren als volwassenen aan kunnen deelnemen. Voor wie zijn de activiteiten bedoeld? Het is zomervakantie van maandag 11 juli t/m zondag 21 augustus. De reguliere VTV activiteiten gaan in deze periode niet door. Het VTV organiseert in de zomervakantie

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 10 06 maart 2018 Nieuws Agenda 9 mrt: NL doet in Zeist 16 mrt: Restaurant voor de doof/blinde woningen(vol) 23mrt: Optreden bigband Jazz-West 31 mrt: Hongerige klant (nieuw)

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Aktiviteit Oerle. Juli / Augustus In je agenda :

NIEUWSBRIEF. Aktiviteit Oerle. Juli / Augustus In je agenda : Aktiviteit Oerle Dit voorjaar zijn we met de Oerlese gasten gaan lunchen bij Dinee Cafe De Kempen. Deze activiteit was erg geslaagd; vooral omdat er lekker eten werd geserveerd en dat men "gewoon" gezellig

Nadere informatie

Ons vakantieverblijf in De Lutte.

Ons vakantieverblijf in De Lutte. Ons vakantieverblijf in De Lutte. Louwra Herman Arwin Els Barry Will Frans Marjolein Willie VRIJDAG 21-06-2013 Vandaag begint onze vakantie. Arwin en Herman stappen in de bus in Veenendaal en de andere

Nadere informatie

3-2012 S T O P K O N T A K T. Met CATHARIJNERS katern.

3-2012 S T O P K O N T A K T. Met CATHARIJNERS katern. 3-2012 S T O P! K O N T A K T Met CATHARIJNERS katern. Informatie Ontspannings Vereniging Catharinaziekenhuis. Het Stop!Kontakt is het kwartaalblad van de O.V.C. Uw reacties of copy kunt U voor 1 sept.

Nadere informatie

jaargang 8 September 2017

jaargang 8 September 2017 Nieuwsblad KBO Meijel jaargang 8 September 2017 Agenda 3 okt. Thema-middag over Voltooid leven. 4 okt. Herfstwandeling 12 okt. Inschrijven voor bezoek aan L1 studio s en Maastricht-Aachen Airport 18 okt.

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 14 03 april 2018 Nieuws Agenda 6 apr : Disco in Zeist 7 apr : Truckersdag (LET OP) 11,18 apr : Vogelgeluiden luisteren 21 apr : Vroege Vogelwandeling 21 apr : Visproefavond

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 12 20 maart 2018 Nieuws Agenda 23 mrt: Optreden bigband Jazz-West(nog plaats) 24 mrt: Workshop Paaskip maken (VOL) 31 mrt: Hongerige klant (VOL) 6 apr : Disco in Zeist (nieuw)

Nadere informatie

4-2007 S T O P K O N T A K T. Met CATHARIJNERS katern.

4-2007 S T O P K O N T A K T. Met CATHARIJNERS katern. 4-2007 S T O P! K O N T A K T Met CATHARIJNERS katern. Van de voorzitter Beste lezers, In de vakantieperiode hebben een aantal vrijwilligers zich ingespannen om het inwendige van de Kontaktdoos nog eens

Nadere informatie

~~Weekly Diary 23~~ [social_share]

~~Weekly Diary 23~~ [social_share] ~~Weekly Diary 23~~ [social_share] Er is alweer een week voorbij, normaal zet ik deze blogitem op zondag online dus deze ene keer een dagje later. Het was een fijne week, met veel zon, een verjaardag bezoekje,

Nadere informatie

In verband met een vakantie en weinig nieuws komt er volgende week geen nieuwsbrief.

In verband met een vakantie en weinig nieuws komt er volgende week geen nieuwsbrief. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 46/47 15 november 2018 Nieuws Agenda 15 nov. : Afscheid Sjaak van de gym 17 nov. : workshop adventskrans ( nieuw) 24 nov. : De Hongerige Klant (nieuw) 25 nov. : Voetbal FCU

Nadere informatie

Activiteiten De Zes Molens

Activiteiten De Zes Molens Activiteiten De Zes Molens Ongedwongen & gezellige activiteiten in april 2019 Locatie De Zes Molens Activiteiten: meedoen en erbij horen P. 02 Afgelopen maand kon u deelnemen aan diverse activiteiten.

Nadere informatie

S T O P K O N T A K T. Met CATHARIJNERS katern.

S T O P K O N T A K T. Met CATHARIJNERS katern. 2-2009 S T O P! K O N T A K T Met CATHARIJNERS katern. Evenementen kalender 2009 20 maart Kienen 3 april Mossel Visavond 10 april Open Country avond 11 april Paaseieren zoeken 14 april Slotavond Riktoernooi

Nadere informatie

Golfweek SPORTIEF. Culinair. genieten UITNODIGING & INFORMATIE

Golfweek SPORTIEF. Culinair. genieten UITNODIGING & INFORMATIE Golfweek UITNODIGING & INFORMATIE & 2015 SPORTIEF Culinair genieten In de week van maandag 31 augustus tot en met zaterdag 5 september kunt u deelnemen aan de wedstrijden voor het goede doel tijdens onze

Nadere informatie

Rederij Fortuna Vaaragenda 2015

Rederij Fortuna Vaaragenda 2015 Rederij Fortuna Vaaragenda 2015 Moonlight Dinner Cruises All-in 2015 Voor wie eens op een andere manier gezellig een avondje uit wil, organiseert Rederij Fortuna Moonlight Cruises met Live Music. Vaarroute

Nadere informatie

171004/ACmailing/oktober2017/versie 3/def.

171004/ACmailing/oktober2017/versie 3/def. 1 Adres: ActiviteitenCommissie ESSENT Regio Zwolle Secretariaat de heer G.A. van Elburg, Hemsterhuislaan 93, 8024 DX Zwolle telefoon 038-444 69 29 Email: aczwolle@ssen-spenzwolle.nl Email Gosse van Elburg:

Nadere informatie

WELZIJN DAGTOCHTEN BAARN DAGTOCHTEN VOOR HET JAAR

WELZIJN DAGTOCHTEN BAARN DAGTOCHTEN VOOR HET JAAR 1 WELZIJN DAGTOCHTEN BAARN DAGTOCHTEN VOOR HET JAAR 2016 2 Beste deelnemers reizen, Baarn, februari 2016 Ook het jaar 2015 was weer een groot succes. Ondanks de inzet op onze reizen van extra grote 63

Nadere informatie

Wolderweetjes Weekinfo

Wolderweetjes Weekinfo Wolderweetjes Weekinfo Maandag 22 januari 2018 BELANGRIJKE DATA Kinderen vrij Fancy Fair Kinderen vrij Maandag 29 januari Woensdag 14 februari Vrijdag 16 maart Dinsdag 3 april Fancy Fair Op vrijdag 16

Nadere informatie

Buitenhof reis Riviercruise 20 juni 2013 t/m 26 juni 2013

Buitenhof reis Riviercruise 20 juni 2013 t/m 26 juni 2013 Buitenhof reis Riviercruise 20 juni 2013 t/m 26 juni 2013 Buitenhof reis Riviercruise 20 juni t/m 26 juni 2013 Donderdag 20 juni 2013 Vandaag om half 10 zijn we compleet en kan de boot, De Horizon, vertrekken

Nadere informatie

Agenda Het Korennieuws Juli Zaterdag 26 Augustus Vossenjacht Dinsdag 29 Augustus Vergadering Spooktocht

Agenda Het Korennieuws Juli Zaterdag 26 Augustus Vossenjacht Dinsdag 29 Augustus Vergadering Spooktocht Agenda 2017 Het Korennieuws Juli 2017 Zaterdag 26 Augustus 14.00 Vossenjacht Dinsdag 29 Augustus 20.30 Vergadering Spooktocht Zondag 03 September 07.30 Vissen Zondag 17 September 13.30 Fietstocht BBQ Zaterdag

Nadere informatie

Rederij Fortuna Vaaragenda 2016

Rederij Fortuna Vaaragenda 2016 Rederij Fortuna Vaaragenda 2016 Moonlight Dinner Cruises All-in 2016 Voor wie eens op een andere manier gezellig een avondje uit wil, organiseert Rederij Fortuna Moonlight Cruises met Live Music. Vaarroute

Nadere informatie

Zomeractiviteiten

Zomeractiviteiten 1 Zomerprogramma VTV Delft 2017! Iedereen kijkt er al hals reikend naar uit, en hier is ie dan! Het zomerprogramma van 2017! Een zomer genieten met elkaar! Het is zomervakantie van maandag 10 juli t/m

Nadere informatie

Wintersport 2016 naar Oostenrijk

Wintersport 2016 naar Oostenrijk Wintersport 2016 naar Oostenrijk Dit jaar organiseren Jan Broekman en Annemiek Paulussen weer de wintersportvakantie van De Wissel. We vertrekken op vrijdag 11 maart en komen we op zondag 20 maart met

Nadere informatie

Voorwoord door Ilsa Derks

Voorwoord door Ilsa Derks Via deze nieuwsbrief willen wij u informeren over enkele vernieuwingen en aanpassingen binnen de manege daarnaast brengen wij ook enkele mededelingen en nieuwsberichten. Ieder kwartaal komt er een nieuwsbrief

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

Ronde van de West-Friese Dijk

Ronde van de West-Friese Dijk Ronde van de West-Friese Dijk Goede Vrijdag 25 maart 2016 Dit jaar een vroege editie van Ronde van de West-Friese Dijk De organisatie is in handen van Pierre Wassenaar en Wim van Gelder. Start in Bakkum

Nadere informatie

S T O P K O N T A K T. Met CATHARIJNERS katern.

S T O P K O N T A K T. Met CATHARIJNERS katern. 1-2008 S T O P! K O N T A K T Met CATHARIJNERS katern. Van de voorzitter Beste lezers, Wij zijn zeer verheugd over de vele positieve reacties die wij mochten ontvangen over de opknapbeurt van onze Kontaktdoos,

Nadere informatie

Hallo (Nummer 15, 25-01-2015)

Hallo (Nummer 15, 25-01-2015) Hallo (Nummer 15, 25-01-2015) Beste ouders en leerlingen, In deze Hallo vindt u informatie over: Wat er zoal speelt in de groepen Wat er verder zoal speelt op school Oproep van de werkgroep Carnaval Studiemiddag

Nadere informatie

Weekbericht o.b.s. De Eiber

Weekbericht o.b.s. De Eiber Weekbericht o.b.s. De Eiber De Kikkergroep werkt momenteel aan een winkelproject/voeding Voorjaarsmarkt De voorjaarsmarkt komt steeds dichterbij. Zaterdag 12 mei a.s. is het zover. Van 10.00 uur tot 13.00

Nadere informatie

De Hoef Tennisvereniging Juni 2014

De Hoef Tennisvereniging Juni 2014 De Hoef Tennisvereniging Juni 2014 Zicht op bestuurszaken juni 2014 Nederland is in de ban van het WK voetbal. Het hele land kleurt oranje en dat geeft een gevoel van saamhorigheid. Ook het WK hockey had

Nadere informatie

Nieuwsflitsen. TC Volharding Meerssen

Nieuwsflitsen. TC Volharding Meerssen TC Volharding Meerssen 5 mrt 2017 editie 15 www.tcvolharding.nl Nieuwsflitsen Nog even en de winter is voorbij. Neemt niet weg dat er de afgelopen maanden volop is gespeeld op de kunstgrasbanen. De liefhebbers

Nadere informatie

Bartiméus nieuwsbrief. Vrije Tijd

Bartiméus nieuwsbrief. Vrije Tijd Bartiméus nieuwsbrief Vrije Tijd Week 29 19 juli 2019 Agenda 19 juli Start zomerseizoen 11 aug eerste wedstrijd FC Utrecht- PEC Zwolle 2-5 sept Fietsvierdaagse Doorn Mededelingen De zomervakantie begint

Nadere informatie

En dan Nog.. Even Dit

En dan Nog.. Even Dit En dan Nog.. Even Dit Enschede, 17 december 2014 Alle locaties Hoofdlocatie St. Jan Haaksbergerstraat 255 7545 GH Enschede Tel: 053 431 43 01 st.jan@skoe.nl Locatie Veldkamp Joh. Ter Horststraat 30 7513

Nadere informatie

Er zijn enkele open plekken bij de Glamourgirls in Zeist. Elke eerste dinsdagavond van de maand Info en opgeven kan bij

Er zijn enkele open plekken bij de Glamourgirls in Zeist. Elke eerste dinsdagavond van de maand Info en opgeven kan bij Nieuwsbrief Vrije Tijd week 43 25 oktober 2018 Nieuws Agenda 26 okt. : Duitse avond Zeist 26 okt. : Themasoos: Boerensoos 27 okt. : workshop herfstdecoratie 3 nov. : Lunch in Zeist ( nieuw) 9 nov. : optreden

Nadere informatie

A.S.V. OOSTFLAKKEE POTERAVOND

A.S.V. OOSTFLAKKEE POTERAVOND A.S.V. OOSTFLAKKEE Nieuwsbrief nr. 10 november 2018 POTERAVOND Op vrijdag 16 november organiseren we de specialiteit van ons mooie eiland Goeree-Overflakkee, de poteravond. Ontvangst met een welkomstdrankje.

Nadere informatie

Oja! Gezamenlijke nieuwsbrief van SPIL-centrum Philipsdorp

Oja! Gezamenlijke nieuwsbrief van SPIL-centrum Philipsdorp Nummer 01 01 september 2014 Belangrijke data 08 september Algemene ouderavond 12 september groepen 1 t/m 4 zijn vrij 15 september Oja-2 verschijnt Nieuws vanuit Saltoschool De Bergen Nieuwe schooljaar

Nadere informatie

Wekelijkse activiteiten van de Seniorenraad in De Zevensprong:

Wekelijkse activiteiten van de Seniorenraad in De Zevensprong: Wekelijkse activiteiten van de Seniorenraad in De Zevensprong: Maandag: 13.30-15.00 uur: computerinloop (1 ste maandag van de maand) Maandag: 14.00-17.00 uur: biljarten Dinsdag: 13.30-17.00 uur: biljarten

Nadere informatie

Veelzijdig Limburg. 31 augustus tot en met 4 september 2015 in Valkenburg

Veelzijdig Limburg. 31 augustus tot en met 4 september 2015 in Valkenburg Veelzijdig Limburg 31 augustus tot en met 4 september 2015 in Valkenburg De Vakantiegangers: HERWIG EDIE OLGA JANCO De begeleiders: Theo Natasha Vakantie adres: Landal Kasteeldomein De Cauberg in Valkenburg.

Nadere informatie

Stads strand. Winkelcentrum Het Rond Houten. 27 juni t/m 26 juli elke dag open!

Stads strand. Winkelcentrum Het Rond Houten. 27 juni t/m 26 juli elke dag open! Stads strand Winkelcentrum Het Rond Houten 27 juni t/m 26 juli elke dag open! Heerlijk zand, mooie strandtent en te gekke events! ACTIVITEITEN OVERZICHT Stadsstrand 2015 Het is weer zover: het Stadsstrand

Nadere informatie

4-2010 S T O P K O N T A K T. Met CATHARIJNERS katern.

4-2010 S T O P K O N T A K T. Met CATHARIJNERS katern. 4-2010 S T O P! K O N T A K T Met CATHARIJNERS katern. Evenementen kalender 2010 24 juli 5 sept. Zomervakantie 13 sept. Salsa workshop 14 sept. Start 36e Riktoernooi 24 sept. Kienen 1 okt. Open Country

Nadere informatie

Vakantie-Dag-Activiteiten 2018

Vakantie-Dag-Activiteiten 2018 Vakantie-Dag-Activiteiten 2018 De Klup organiseert van 20 t/m 24 augustus 2018 de jaarlijkse Vakantie-Dag-Activiteiten (VDA) voor mensen met een verstandelijke beperking. Voor deelname aan de VDA hoef

Nadere informatie

Vrije tijd. Activiteiten Walcheren September 15

Vrije tijd. Activiteiten Walcheren September 15 Activiteiten Walcheren September 15 zon 30aug Rondje fietsen op Walcheren Zou je best eens een mooie fietstocht willen maken, maar doe je dat liever niet alleen? Fiets dan mee! We gaan een tocht maken

Nadere informatie

S T O P K O N T A K T. Met CATHARIJNERS katern.

S T O P K O N T A K T. Met CATHARIJNERS katern. 2-2008 S T O P! K O N T A K T Met CATHARIJNERS katern. Van de voorzitter Beste lezers, Het voorjaar staat weer voor de deur, voor de een betekend dat de tuin doen, voor de ander het huis een schilderbeurt

Nadere informatie

S T O P K O N T A K T. Met CATHARIJNERS katern.

S T O P K O N T A K T. Met CATHARIJNERS katern. 3-2011 S T O P! K O N T A K T Met CATHARIJNERS katern. Evenementen kalender 2011 22-26 juni Europesche Bedrijfssportspelen Hamburg 6 juli Leeskring 19.00 uur onderwerp: Hongerjaren van Mohammed Choukri

Nadere informatie

Informatie over de week

Informatie over de week Jeugdvakantiewerk Loon op Zand Programmaboekje 2018 Informatie over de week Wat leuk dat je je hebt aangemeld voor Jeugdvakantiewerk dit jaar! Jeugdvakantiewerk vindt dit jaar plaats van maandag 13 augustus

Nadere informatie

Deventer, 4 oktober /ACmailing/oktober2016/def

Deventer, 4 oktober /ACmailing/oktober2016/def 1 Adres: ActiviteitenCommissie ESSENT Regio Zwolle Secretariaat de heer G.A. van Elburg, Hemsterhuislaan 93, 8024 DX Zwolle telefoon 038-444 69 29 Email: aczwolle@ssen-spenzwolle.nl Email Gosse van Elburg:

Nadere informatie

VOORJAARS-ACTIVITEITEN

VOORJAARS-ACTIVITEITEN VOORJAARS-ACTIVITEITEN WELKOM De lente is weer in aantocht! Groene blaadjes aan de bomen, het zonnetje breekt voorzichtig door en alles staat weer in volle bloei. Ook bij ons zijn de lentekriebels al volop

Nadere informatie

NIEUWSFLITS. De verbouwing op het nieuwe adres is nog in volle gang maar het beloofd helemaal geweldig te worden!

NIEUWSFLITS. De verbouwing op het nieuwe adres is nog in volle gang maar het beloofd helemaal geweldig te worden! NIEUWSFLITS Augustus 2015 Beste ouders/verzorgers en leden, Het is alweer augustus 2015, de zomervakantie vliegt voorbij. En wat is er een hoop gebeurd in de afgelopen weken. Wij hebben afscheid genomen

Nadere informatie

Best, 18 juli 2014. Programma 50-jarig jubileum Thema: LTVB Wereldclub

Best, 18 juli 2014. Programma 50-jarig jubileum Thema: LTVB Wereldclub Programma 50-jarig jubileum Thema: LTVB Wereldclub Programma 50-jarig jubileum Thema: LTVB Wereldclub Het programma voor het 50-jarig jubileum werd niet alleen beperkt tot een jubileum weekend. De jubileum

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrije Tijd. Nieuws. Agenda. Mededelingen

Nieuwsbrief Vrije Tijd. Nieuws. Agenda. Mededelingen Nieuwsbrief Vrije Tijd week 44 1 november 2018 Nieuws Agenda 3 nov. : Lunch in Zeist 6 nov. : Glamourgirls Zeist 9 nov. : optreden Door Dik en Dun Zeist 10 nov. : Optreden Golden Oldies 15 nov. : Afscheid

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 20 schooljaar juni 2017

Nieuwsbrief nummer 20 schooljaar juni 2017 Nieuwsbrief nummer 20 schooljaar 2016-2017 30 juni 2017 Beste ouders, Hierbij ontvangt u de twintigste Nieuwsbrief van dit schooljaar. De volgende Nieuwsbrief kunt u verwachten op vrijdag 14 juli 2017.

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 16 17 april 2018 Nieuws Agenda 18 apr : Vogelgeluiden luisteren 21 apr : Vroege Vogelwandeling (NOG PLEK) 21 apr : Visproefavond in Restaurant in Doorn(VOL) 27 apr : Koningsdag

Nadere informatie

Lianne Marieke Jacco. Bep Peter Ien. Marina Rein Shirley

Lianne Marieke Jacco. Bep Peter Ien. Marina Rein Shirley Lianne Marieke Jacco Bep Peter Ien Marina Rein Shirley Vrijdag 09-08-2019 Rond 13:00 zijn we vanuit Arnhem vetrokken richting Veenendaal, samen met Lianne, Bep, Marieke en Peter. Met helaas wat minder

Nadere informatie

Ouderenzorg in de eerste lijn. Ellen Veld, Verpleegkundig Specialist, Gezondheidscentrum Gestel Midden, Eindhoven 26 februari 2015

Ouderenzorg in de eerste lijn. Ellen Veld, Verpleegkundig Specialist, Gezondheidscentrum Gestel Midden, Eindhoven 26 februari 2015 Ouderenzorg in de eerste lijn Ellen Veld, Verpleegkundig Specialist, Gezondheidscentrum Gestel Midden, Eindhoven 26 februari 2015 Demografische ontwikkelingen Huisartsenzorg: nu Gebrek aan overzicht en

Nadere informatie

Activiteitenfolder december 2015

Activiteitenfolder december 2015 ntmoetingscentrum de plek waar je thuis bent Activiteitenfolder december 2015 Aangepaste openingstijden Prinsenhof: 11 december: Gesloten tot 11.30 uur 24 december: Gesloten vanaf 14.00 uur Gesloten: 25,

Nadere informatie

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2013 nummer 3

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2013 nummer 3 Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2013 nummer 3 Mededelingen van het Bestuur Nieuwe trainer herhaalde oproep Na lang zoeken is het ons eindelijk gelukt om een nieuwe trainer te vinden. Voor het seizoen 2013/2014

Nadere informatie

De Wilg. Programmaboekje Activiteiten. Lokaal Dienstencentrum. De Wilg

De Wilg. Programmaboekje Activiteiten. Lokaal Dienstencentrum. De Wilg Lokaal Dienstencentrum De Wilg J A A R G A N G 1, N R. 4 J U L I A U G U S T U S 2 0 1 6 Programmaboekje Activiteiten De Wilg Witvrouwenveldstraat 1 2550 Kontich 03 450 82 82 OF 03 450 82 80 (onthaal)

Nadere informatie

Mantelzorg nieuwsbrief Juni Waarderingsmenu 2018

Mantelzorg nieuwsbrief Juni Waarderingsmenu 2018 Mantelzorg nieuwsbrief Juni 2018 Waarderingsmenu 2018 Voor de inschrijving voor het Waarderingsmenu 2018 wordt nog hard gewerkt. De rede hiervan is dat we dit jaar een digitaal formulier willen. Dit geeft

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 15 10 april 2018 Nieuws Agenda 11,18 apr : Vogelgeluiden luisteren 21 apr : Vroege Vogelwandeling 21 apr : Visproefavond in Restaurant in Doorn(VOL) 27 apr : Koningsdag Doorn

Nadere informatie

Algemeen...1 nummer: 2014/ datum: 11 september 2014 Familieavond vrijdag 12 september Informatieavond maandag 15 september

Algemeen...1 nummer: 2014/ datum: 11 september 2014 Familieavond vrijdag 12 september Informatieavond maandag 15 september www.deoase-twello.nl nummer: 2014/2015-01 Inhoud Algemeen...1 Familieavond vrijdag 12 september... 1 Informatieavond maandag 15 september... 1 Aanwezigheid directeur... 1 Schoolgids... 1 Vakanties en studiedagen

Nadere informatie

Het Tooropje Februari

Het Tooropje Februari Het Tooropje Februari 2017 www.chtoorop.nl Mededelingen Vrijwillige bijdrage In het verleden hebben we er vaker op gewezen hoe belangrijk de vrijwillige bijdrage is. Met de vrijwillige bijdrage kunnen

Nadere informatie

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit:

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit: Inleiding Vrijdag 26 juni 2015 was het dan eindelijk zover. Met z n achten vertrokken vertrokken we van het hoofdkantoor van tendens in Arnhem naar de vakantiebestemming Koblenz in Duitsland. De vakantiegangers

Nadere informatie

Stichting De Nieuwe Brug

Stichting De Nieuwe Brug M.A. de Ruijterstraat 7 www.denieuwebrug.com 3201 CK Spijkenisse 0181 611096 / 06 42826465 Vrijblijvend komen kijken Informatie: bij onze activiteiten is altijd gre.wiechmann@gmail.com mogelijk. De Stichting

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrije Tijd

Nieuwsbrief Vrije Tijd Nieuwsbrief Vrije Tijd week 4 23 Januari 2018 Nieuws Agenda 24 jan: Zeist woensdagmiddag (zintuigen) 27 jan: Optreden van het Jan Wonderlicht Trio (VOL) 2 febr: Carnaval Doorn 3 febr: Lunchen in Zeist

Nadere informatie

Nieuwsbrief MTC december 2014

Nieuwsbrief MTC december 2014 Nieuwsbrief MTC december 2014 Afscheid van een tennisvriend Op 8 december 2014 is helaas veel te vroeg, ons sympathieke en altijd vrolijke tennislid Fred Koster overleden. Wij bewaren mooie herinneringen

Nadere informatie

Reisverslag Haren. 5 tot en met 9 september BrabantZorg Reizen

Reisverslag Haren. 5 tot en met 9 september BrabantZorg Reizen Reisverslag Haren 5 tot en met 9 september 2016 BrabantZorg Reizen De deelnemers aan de reis Haren naar de groepsaccommodatie Bij Ons stellen zich aan u voor Mw. Mien van Heeswijk uit Muzerijk Uden. Mw.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrije Tijd

Nieuwsbrief Vrije Tijd Nieuwsbrief Vrije Tijd week 14 7 april 2017 Nieuws Agenda 9 april: FC Utrecht- Twente 22 april: Vogelwandeling Zeist. 23 april: FC Utrecht- Roda JC. 27 april: Koningsdag. 28 april: optreden van Doornvogels

Nadere informatie

Agenda Het Korennieuws Oktober Maandag 16 Oktober Kienen Woensdag 18 Oktober Donderdag 19 Oktober 20.

Agenda Het Korennieuws Oktober Maandag 16 Oktober Kienen Woensdag 18 Oktober Donderdag 19 Oktober 20. Agenda 2017 Het Korennieuws Oktober 2017 Maandag 16 Oktober 20.30 Kienen Woensdag 18 Oktober 10.00-15.00 Donderdag 19 Oktober 20.00 Kaarten Pompoenen snijden Zaterdag 21 Oktober 19.30 Spooktocht Vrijdag

Nadere informatie

Alle reguliere PONY-lessen vervallen vanaf 15 juli tot en met 25 augustus 2019!

Alle reguliere PONY-lessen vervallen vanaf 15 juli tot en met 25 augustus 2019! Zomervakantie 2019 Alle reguliere PONY- vervallen vanaf 15 juli tot en met 25 augustus 2019! NIET inschrijven, is NIET rijden! Je mag je zomer inhalen in de periode 01-05-2019 tot en met 31 oktober 2019;

Nadere informatie

Informatieboekje voor de (hulp)leiding van Spelweek Ommen

Informatieboekje voor de (hulp)leiding van Spelweek Ommen Informatieboekje voor de (hulp)leiding van Spelweek Ommen 1 Voor jullie licht het informatie boekje voor (hulp)leiding! Dit is een informatieboekje voor jullie als leiding. Ook voor de spelweek gelden

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2016

Nieuwsbrief Juli 2016 Nieuwsbrief Juli 2016 Agenda Zondag 24 Juli t/m zondag 4 september Zomervakantie, er zijn geen lessen. Maandag 5 september Alle lessen starten weer! 17 september t/m 25 september Nationale Sportweek Zondag

Nadere informatie

Activiteiten programma De Meerstede December 2015

Activiteiten programma De Meerstede December 2015 Dinsdag 1 december Mozaïek De laatste keer in dit jaar. Het wordt een kleurrijke middag. Locatie: 1 e etage creatief-centrum + materiaalgeld Kosten intern: materiaalgeld Zaal open 14.00 uur Aanvang 14.15

Nadere informatie

Activiteiten - agenda

Activiteiten - agenda Woordje van de voorzitter a.i. Guus Verdult Het zit er weer op. De A.L.V. Algemene Leden Vergadering is achter de rug. De grote zaal van de Schakel was met 85 aanwezige leden goed gevuld. Er stonden toch

Nadere informatie

Rederij Fortuna Vaaragenda 2017

Rederij Fortuna Vaaragenda 2017 Rederij Fortuna Vaaragenda 2017 Moonlight Dinner Cruises All-in 2017 Voor wie eens op een andere manier gezellig een avondje uit wil, organiseert Rederij Fortuna Moonlight Cruises met Live Music. Vaarroute

Nadere informatie

Op vrijdag 24 juni 2016 vindt onze jaarlijkse dagtocht plaats en wel naar De Biesbosch en Dordrecht.

Op vrijdag 24 juni 2016 vindt onze jaarlijkse dagtocht plaats en wel naar De Biesbosch en Dordrecht. Voor informatie 026 359 9007 Peter Evers 026 359 9802 vgpp@gelderland.nl www.vgpp.nl Uitnodiging Voor niet actieve leden van de V.G.P.P. Op vrijdag 24 juni 2016 vindt onze jaarlijkse dagtocht plaats en

Nadere informatie

1. Hoe vaak heeft u contact met uw buren of buurtgenoten?

1. Hoe vaak heeft u contact met uw buren of buurtgenoten? 1. Rechte tellingen Buren Sommige mensen hebben een goede relatie met hun buren, andere buurtgenoten zien elkaar eigenlijk niet zoveel. 6 1. Hoe vaak heeft u contact met uw buren of buurtgenoten? 51% 5

Nadere informatie

Petanque Vereniging Jeu de Bouckles Bernhardstraat AN Boekel e jaargang september 2011 nr 26

Petanque Vereniging Jeu de Bouckles Bernhardstraat AN Boekel e jaargang september 2011 nr 26 Petanque Vereniging Jeu de Bouckles Bernhardstraat 74 5427 AN Boekel 0492 324508 9 e jaargang september 2011 nr 26 www.jeudebouckles.nl -------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2015

Nieuwsbrief september 2015 Nieuwsbrief september 2015 Beste Thialffer, Vakantie voorbij, volop genoten van de zon, zee,en strand. Dan heb je natuurlijk veel te vertellen. Heb je iets moois, leuk of speciaals meegemaakt, ben je op

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrije Tijd

Nieuwsbrief Vrije Tijd Nieuwsbrief Vrije Tijd week 6 06 Februari 2018 Nieuws Agenda 7 febr: Fablab in Zeist 7 febr: Voetbal FC Utrecht tegen Sparta 9 febr: DDK met SMASH 9 febr: Carnaval Zeist(nieuw) 10 febr: Voetbal FC Utrecht

Nadere informatie

Activiteitenprogramma 2009

Activiteitenprogramma 2009 Activiteitenprogramma 2009 Zaterdag 4 april Openingstocht Seizoen Rondje Appingedam Ontmoetingsdag "vrienden Wirdumerklap" Even weer bootcontact met een leuke tocht op het Damsterdiep. Ik ontvang jullie

Nadere informatie

Cruise door Zuid-Holland en Brabant. 28 augustus 3 september 2016

Cruise door Zuid-Holland en Brabant. 28 augustus 3 september 2016 Cruise door Zuid-Holland en Brabant 28 augustus 3 september 2016 Zondagavond 28 augustus 2016 We werden om 20.00 uur bij de Rijnkade 12 in Arnhem verwacht.hier zou onze cruise Zuid-Holland en Noord-Brabant

Nadere informatie

S T O P K O N T A K T. Met CATHARIJNERS katern.

S T O P K O N T A K T. Met CATHARIJNERS katern. 2 2013 S T O P! K O N T A K T Met CATHARIJNERS katern. Van de Voorzitter Verder in dit nummer informatie 3 voorstellen 4 activiteiten 5 Inschrijf formulier terugblik slipcursus 6 Ladies night 7 agenda

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 8 20 februari 2018 Nieuws Agenda 21 febr: Songfestival 24 febr: Hongerige klant (VOL) 25 febr: Voetbal FC Utrecht tegen Twente 3 mrt: Smartlappenkoor door het lint 3 mrt: Lunchen

Nadere informatie

Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje

Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje oktober 2015 Kalender: Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje Beste tennisvrienden, De zomer loopt op zijn einde en ook de najaarscompetitie nadert zijn ontknoping. Vandaag is de eerste sneeuw gevallen in

Nadere informatie

1-2010 S T O P K O N T A K T. Met CATHARIJNERS katern.

1-2010 S T O P K O N T A K T. Met CATHARIJNERS katern. 1-2010 S T O P! K O N T A K T Met CATHARIJNERS katern. Van de voorzitter Beste lezers, Druk bezette kienavonden, uitbreiding van het aantal rikkers, volle bak met de mossel/visavond, ruim 100 bezoekers

Nadere informatie

week maart 2019

week maart 2019 Nieuwsbrief Vrije Tijd week 11 15 maart 2019 Nieuws Agenda 15 maart NL Doet Zeist 29 maart Cinebartje Doorn ( nieuw) 30 maart De Hongerige Klant ( nieuw) 31 maart FC Utrecht- Feyenoord ( vol) 5 april De

Nadere informatie

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 W E I D E P R A A T Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 Van de redactie: Voor u ligt de vijfde uitgave van de Weidepraat 2014. Dit keer een compacte newsletter,

Nadere informatie

Aan tafel bij Crimpert Salm

Aan tafel bij Crimpert Salm Stichting H.E.L.D. Verzorgt dag uit voor vrijwilligers Familiehuis Daniel Den Hoed Rotterdam Deze dag is mogelijk gemaakt door schenkingen van duivenliefhebbers uit Nederland en België De bus klaar voor

Nadere informatie

Activiteitenfolder januari 2016

Activiteitenfolder januari 2016 ntmoetingscentrum de plek waar je thuis bent Activiteitenfolder januari 2016 Namens iedereen van Ontmoetingscentrum Prinsenhof, wensen wij u een mooi en gelukkig nieuwjaar! Om het nieuwe jaar goed te beginnen,

Nadere informatie

Wekelijkse activiteiten Ontmoetingsruimte De Spil in Oss

Wekelijkse activiteiten Ontmoetingsruimte De Spil in Oss Wekelijkse activiteiten Ontmoetingsruimte De Spil in Oss Maandag 10.00 tot 21.30 uur / Inloop de Spil Loop eens binnen bij De Spil voor een kop koffie en een praatje. De krant ligt klaar om gelezen te

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrije Tijd. Nieuws. Agenda. Mededelingen

Nieuwsbrief Vrije Tijd. Nieuws. Agenda. Mededelingen Nieuwsbrief Vrije Tijd week 39 27 september 2018 Nieuws Agenda 28 sept : band Alleen maar Hollands 29 sept. : De Hongerige Klant 2 okt. : Glamourgirls in Zeist 3 okt. : Bies Sportdag 5 okt. : Voetbal FC

Nadere informatie

Vereniging Post - Actieven Belastingdienst Leiden

Vereniging Post - Actieven Belastingdienst Leiden Vereniging Post - Actieven Belastingdienst Leiden Poortwacht 54 2353 EB Leiderdorp : 071-8870183 «hr_mv» «Voorl» «Voorv» «Naam» «Adres» «Postcode» «woonplaats» Leiderdorp, februari 2012 Nieuwsbrief 2012-1

Nadere informatie