JAAR PROGRAMMA. foto : Mary Brommer

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "JAAR PROGRAMMA. foto : Mary Brommer"

Transcriptie

1 foto : Mary Brommer

2 EENMALIGE OVERDRACHT VAN DE COMPLETE EERSTE INWIJDING VAN DE NEI DAN KUNG: PAREL-BEWUSTZIJN ZORGVULDIGE KENNISMAKING EN BEGIN DE TWEEDE INWIJDING VAN DE NEI DAN KUNG: ZWAARD-BEWUSTZIJN ONDER LEIDING VAN: REINOUD ELEVELD taotraining.nl

3 3 DE TRAINING PAREL Centraal staat de eerste formule van de Nei Dan Kung (Interne Alchemie Beoefening), Parel-bewustzijn. Deze eerste grote stap bestaat uit zeer gedetailleerde en gevarieerde onderdelen, die uiteindelijk een geheel gaan vormen. In het eerste jaar van de training richten we ons op het eigen maken van de basisprincipes van deze formule. We beginnen, in het 4e weekend al, met het maken van onze Parel. In de daaropvolgende 4, 5 jaar, breiden we gestaag onze vermogens en omgang met deze inwijdingsformule uit. HET PROGRAMMA Parel-bewustzijn is het begin van het worden van een Waarachtige. We zetten met het eigen maken van deze formule een unieke stap in het verwerven van een geheel eigen kern, die, los van de waan van de dag, in staat is om kraakheldere weldenkendheid te ontwikkelen, alsmede een zeer stabiele emotionele balans. Onze gezondheid wordt meer stabiel en ons inzicht in de fabelachtige complexiteit van de uiterlijke en innerlijke landschappen om en door ons heen wordt groter en groter. Zwaard Vanaf het 4e tot en met het afsluitende 24e weekend kijken we vervolgens vooruit naar de 2e Nei Dan Kung Formule, Zwaard-bewustzijn. Een niet ongevaarlijke, maar fascinerende beweging dieper het Innerlijke Landschap in.

4 4 HET PROGRAMMA Trainingsweekends De basis van het Taotraining Jaar Programma bestaat uit 24 trainingsweekends. Samen een opeenvolgend stappenplan. Zomertraining Daarnaast is er elk jaar 1 meerdaagse zomertraining van een week. Er zijn 6 zomertrainingen in het totale programma. In deze zeer intensieve trainingen wordt telkens de stof van de daaraan voorgaande weekends herhaald en verder verdiept. Dit zomer-onderdeel is niet verplicht, wel een aanrader om maximaal profijt te trekken uit het programma. China droomreis In april 2021 vormt een China-reis een spectaculaire optie. Geen vakantietrip, maar een trainingsreis. Een passend decor voor de training en thema s die aan de orde gaan komen. Ook deze reis is dus niet verplicht, maar natuurlijk wel een geweldige apotheose van het Jaar Programma. Epiloog van het Jaar Programma is vervolgens een (facultatieve) afsluitende zomertraining in Online lesmateriaal Je krijgt toegang krijgt tot aanvullend online lesmateriaal. Hiervoor ontvang je t.z.t. een inlogcode. Weekend gemist? Inhalen kan Het is niet nodig om je op te geven of te betalen voor alle trainingen in één keer. Je kunt van weekend tot weekend besluiten of je wilt blijven meedoen aan de training. Wel is het zo, dat als je eenmaal een weekend mist, het niet meer mogelijk is om deel te nemen aan de volgende weekends. Tenzij je de meerdaagse zomertrainingen gebruikt om een gemist weekend in te halen.

5 5 DE 24 TRAININGSWEEKENDS Overzicht van de data Lu Donbing groep : /26 april 2/28 jun 19/20 september 5/6 december /24 april 25/26 juni 24/25 september 10/11 december 22/23 april 24/25 juni 23/24 september 9/10 december 21/22 april 23/24 juni 22/23 september 8/9 december 13/14 april 22/23 juni 21/22 september /8 december 18/19 april 2/28 juni 26/2 september 5/6 december Sun Pu-er groep : / 5 april 6 / juni 12 / 13 september 12 / 13 december / 1 april 2 / 3 juli 10 / 11 september 3 / 4 december 8 / 9 april 1 / 2 juli 30 sep / 1 okt 2 / 3 december Data van de trainingsweekeinden 2018 tot en met 2020 van de Sun Pu-er groep zijn nog niet bekend.

6 6 Lokatie De 24 trainingsweekenden worden gehouden op Landgoed ISVW (Internationale School Voor Wijsbegeerte) te Leusden, Dodeweg 8, 3832 RD Leusden. Tijdstippen Elk weekend start zaterdagochtend stipt om uur en eindigt zondagmiddag rond uur. Weekends zijn inclusief een overnachting. Let op, gedurende (een deel van) de nacht vindt ter plekke ook training plaats! Extra: lezing op vrijdagavond Op de vrijdagavond voorafgaand aan elk weekend geeft Reinoud een openbare lezing. Bijwonen van deze lezingen is optioneel. Ze staan ook open voor partners, vrienden en anderen die niet deelnemen aan de training. Idee hierachter is dat je je thuisfront, vrienden en bekenden op die manier in de gelegenheid stelt enig begrip te krijgen voor de persoonlijke ontwikkeling die jij als gevolg van de training doormaakt. De lezing wordt ook gehouden te Leusden. Onze gastheer Landgoed ISVW denkt erover om bij de lezing een hotelarrangement voor de vrijdag/ zaterdag aan te bieden. Optie is dan dat je met je partner op vrijdag bijvoorbeeld op de hei kunt wandelen en kunt dineren te Leusden, vervolgens de lezing bijwoont en vervolgens samen kunt overnachten op de trainingslokatie en zaterdag ochtend ontbijten. Waarna je gezelschap vertrekt en je zaterdag om uur met de training start. Je krijgt via vanzelf meer informatie over dit arrangement.

7 DE ZOMERTRAININGEN EN DE CHINA DROOMREIS Overzicht data van de zomertrainingen en de China droomreis (data nog onder voorbehoud locaties nader bekend te maken) 2015: Zomertraining Zondag 12 juli tot en met zaterdag 18 juli 2016: Zomertraining Maandag 15 augustus tot en met zondag 21 augustus 201: Zomertraining Maandag 14 augustus tot en met zondag 20 augustus 2018: Zomertraining Maandag 13 augustus tot en met zondag 19 augustus 2019: Zomertraining Maandag 19 augustus tot en met zondag 25 augustus 2020: Zomertraining Maandag 1 augustus tot en met zondag 23 augustus 2021: China droomreis Dinsdag 23 maart tot en met zondag 4 april 2021: Laatste zomertraining Dinsdag 24 augustus tot en met dinsdag 31 augustus

8 8 DE KOSTEN Per weekend De prijs van een trainingsweekend te Leusden op Landgoed ISVW bedraagt 34 euro. Dit is per weekend per persoon. Inclusief de lessen, alle maaltijden, water en thee plus een overnachting in een éénpersoons hotelkamer. Voorbehoud is het eerste weekend; het is mogelijk dat je dan wordt ingedeeld op een tweepersoons kamer. Bij de prijs van een trainingsweekend is tevens het online lesmateriaal inbegrepen. Let op, tijdens de avonden, een gedeelte van de nacht en in de vroege ochtend trainen we ook. De overnachting ter plaatse is daarom verplicht. Het is niet mogelijk om op eigen gelegenheid ergens in de buurt van het ISVW te slapen. Aanvullend Bij enkele trainingsweekends zijn er aanvullende kosten. Met name: Tools Het aanschaffen van trainingstools zoals gereedschap voor zelfmassage. Aan te schaffen items en kosten worden minimaal 2 maanden vooraf bekend gemaakt. Deze kosten zijn met nadruk niet inbegrepen in de 34 euro, per trainingsweekend. Heb je de betreffende spullen of een deel ervan al in huis, hoef je die natuurlijk niet opnieuw aan te schaffen. Online training VO of MO Als voorbereiding op het tweede weekend, de seksuele kung fu, dien je het online programma van valleiorgasme.nl (vrouwen, afgekort: VO) of meervoudigorgasme.nl (mannen, MO) te volgen. De prijs van het online programma bedraagt normaliter 34,-. Deelnemers aan het Jaar Programma kunnen het VO en MO programma voor 24,- aanschaffen. Ben je student of uitkeringsgerechtigde, dan is het nog voordeliger: 14,-. Je hoeft nu nog niks te doen om het programma tegen de speciale aanbiedingsprijs aan te schaffen. Je ontvangt per tijdig bericht of je bent geselecteerd als deelnemer aan het Jaar Programma inclusief de aanbieding met betrekking tot VO of MO.

9 9 VO en MO zijn ontwikkeld onder leiding van Reinoud. Het is essentieel voor het Jaar Programma dat je de MO of VO online training volgt. Bij voorkeur begin je er zo snel mogelijk mee, zodat je optimaal voorbereid aan de start verschijnt van het Jaar Programma. Dit gaat je enorm helpen om de training goed te verteren en maximaal effect ervan te ervaren. Heb je het VO of MO programma reeds aangeschaft of gevolgd, dan hoef je dat natuurlijk niet nog een keer te doen. Korting We bieden de mogelijkheid om voor de 4 eerste trainingsweekends in 2015 in één keer te betalen. Je bespaart dan 10 procent op het totaalbedrag van 4 weekends. Om precies te zijn: je betaalt voor 4 weekends 1.249,- i.p.v ,-. Je bespaart dus 139,- op jaarbasis. Voorwaarde is dat je het totaalbedrag in één keer voldoet, uiterlijk op 15 februari Wees zeker van je zaak, want je ontvangt geen teruggave als je gedurende het jaar stopt met de training. Het is overigens niet mogelijk om alle 24 weekends in één keer vooruit te betalen. Zomertraining en China droomreis Wat betreft de prijs van de (facultatieve) trainingsweek in de zomer mikken we op 99,-. Zodra lokatie, prijs en andere details definitief bekend zijn, ontvang je daarover per inlichtingen. De kosten van de China-reis zijn nog niet bekend. Sowieso wordt het geen luxe reis met vijfsterren hotels etc. Tip: leg voor de financiering van de China droomreis nu alvast een spaarpotje aan, dan heb je ruim zes jaar om het te vullen. Blijft de prijs per weekend en per zomertraining al die jaren hetzelfde? Jaar is een flinke periode. Het is niet geheel ondenkbaar dat de prijs per trainingsweekend of per zomertraining ergens in die jaar hoger moet worden. Dit als de kosten stijgen, vanwege de inflatie. De stijging zal in alle gevallen billijk zijn. Richtlijn is de prijsindex van de Nederlandse overheid.

10 DE I-KRACHT Het penseel waarmee we de training schetsen Verondersteld grondlegger van de taoïstische training, alsmede auteur van de Tao Teh Tsjing, Lau Tze, formuleert in dat beroemde boek de basistechniek van de Taoïsten: Empty the mind in the Tantien. Hij zegt erbij dat met het activeren van deze techniek feitelijk het hele Pad van de Tao zich zal openbaren aan de adept. I-kracht Waar we in het Westen werken met mentale technieken als concentratie, wilskracht en focus, kozen de Taoïsten, al meer dan jaar geleden, voor de superieure techniek van de I-kracht. Het verkrijgen en versterken van deze zachte kracht is het leidende principe van de Nei Dan Kung en staat dan ook centraal tijdens het Jaar Programma. Werken met I Volgens Reinoud is het leren werken met I de meest fundamentele levensles die een mens kan ontvangen. Deze kracht ontstaat vanuit een bedrieglijk eenvoudig principe. Maar in de praktijk zal de I-kracht zich meer en meer openbaren tot een instrument met kunstzinnige en zowel zeer praktische als magische vermogens. 10

11 THEMA S VAN DE TRAININGSWEEKENDS 1e weekend: Innerlijke Glimlach - Gouden Ei - Basis IJzeren Hemd - Dream Practice In dit eerste weekend gaan we de I-kracht activeren en maken we een begin met de Innerlijke Glimlach technieken. We passen deze nieuw te trainen staat van bewustzijn toe in eenvoudige Chi Kungs en ook in de basis houding van de IJzeren Hemd technieken: Omhels de Boom. De IJzeren Hemd technieken blijven tijdens het hele Jaar Programma een belangrijke rol spelen; elk weekend zullen we voortbouwen op de basis die we dit weekend leggen. Hetzelfde geldt voor de droomtraining, waarmee we dit eerste weekend ook meteen een begin maken en wat de gehele jaar een belangrijk onderdeel van onze training is en blijft. 2e weekend: Warmen van de Stoof VO en MO pornografische fixatie van mannen Dit weekend staat geheel en al in het teken van de basistechnieken van de seksuele transformatie. We kijken naar de achtergronden van de mannelijke pornografische fixatie, de effecten ervan op mannen en vrouwen en hoe we er los van komen. NB: je maakt een begin met de seksuele training voorafgaand aan het jaar programma. dit doe je door het online programma van valleiorgasme.nl (vrouwen) of meervoudigorgasme.nl (mannen) te volgen. het is belangrijk - om niet te zeggen essentieel - dat je vo of mo hebt afgerond voor je aan de start van het tweede weekend verschijnt. Tijdens bepaalde onderdelen werken we dit weekend met gesplitste groepen. De vrouwen worden dan begeleid door instructrice Rosana van der Wagt, mede door Reinoud opgeleid in de seksuele kung fu en de 1e Formule van de Nei Dan Kung. De mannen trainen (logischerwijs) onder leiding van Reinoud. 11

12 3e weekend: Vijf Helende Klanken Buddha Palm-1 de vier pompen het medicijn In dit weekend maken we kennis en leren we werken met de Vijf Helende Klanken. Deze zijn (onder meer) noodzakelijk voor de ontwikkeling van Parelbewustzijn. Daarnaast zijn het fantastische intrumenten voor het leren sturen in onze emotionele balans. Met de Buddha Palm-1 oefeningen maken we een begin met het openen van de chi-stromen in onze handen en armen. In aansluiting op het tweede weekend gaan we, tot slot, nog weer dieper in op de doelstellingen van de seksuele kung fu. 4e weekend: Parel-Bewustzijn-1 (Kalmerende Cyclus) Het is zo ver: in dit weekend maken we daadwerkelijk een start met de eerste formule van de Nei Dan Kung-training: het activeren van Parelbewustzijn. Gebruik makend van de Acht Krachten vormen we eerst een zogenaamde cauldron (stoofpot). Vervolgens maken we, met behulp van de Helende Klanken en de Verzamelpunten, onze eerste Parel! 5e weekend: Wisdom Chi Kung -1 In dit vijfde weekend gaan we onder meer de schedelholte in: we maken kennis met de drie basismeditaties van de Wisdom Chi Kung. Veel en actueel wetenschappelijk onderzoek naar de werking van ons brein sluit naadloos aan bij deze meer functionele, Taoïstische manier van werken met onze hersenen. Maar dat niet alleen: de Wisdom Chi Kung bevat een schat aan informatie over de 12

13 verschillende neuronenstelsels in ons lichaam waar onze westerse wetenschappers nog niet over beschikken en die ze met verbluffing zouden aanschouwen. 6e weekend: Het Verslaan van de Rode Draak resp. het Temmen van het Wilde Paard Verdiepingsweekend van de seksuele transformatie en de werking van de mono-cultivatie. Vrouwen gaan (apart van de mannen) werken met het jade-ei en de borstmassages. Mannen gaan (apart van de vrouwen) aan de slag met specifieke massages en leren minitieus werken (ja, nog een keer) met de 4 pompen in de ruggengraat en de zogenaamde powerlock-techniek. Ook het ontwaken van Gia Pè komt aan de orde. In dit weekend werken we deels, net als in weekend twee, met gesplitste groepen. Rosana van der Wagt geeft leiding aan de vrouwengroep, Reinoud traint de mannen. e weekend: Cosmic Healing-1, 6 Richtingen en Planeten In dit weekend gaan we, in aansluiting op het derde weekend, dieper in op de achtergronden en toepassingen van de Vijf Helende Klanken. Met onze Buddha Palm maken we een begin met het openen van de chi-stromen in ons Gouden Ei. Met de 6 Richtingen en de 6 planeten leren we ons heel helder te positioneren in het Innerlijke Landschap. 8e weekend: Parel-Bewustzijn-2 (Voedende cyclus) Hier gaan we werken met de Creatieve of Voedende cyclus van de 5 energiefases. Het is het begin van de zogenaamde Compassietraining en een kennismaking met de diepte-psychologie van de oude interne alchemisten. We gaan verder met het 13

14 construeren van een parel in ons stoofpotje, maar dit weekend werken we met een andere methode. Het wordt meer intens en we krijgen de kans om aan de slag te gaan met detraumatiserende inzichten en technieken. 9e weekend: Wisdom-2 Dit weekend vormt een nadere en meer gedetailleerde kennismaking met de hersenen in de schedelholte. We gaan vooral werken met de verbindingen tussen de Amandelkernen, het lymbische systeem, de kleine hersenen achter in de schedelholte én de neuronennetwerken in de bindweefsels van onze vitale organen. Het doel: leren waarnemen en sturen in de schakeling tussen slim reptiel en veilig zoogdier. In feite is het een directe uitdieping van de Compassietraining uit het vorige weekend. 10e weekend: Beenmerg Nei Kung-1 (Bamboe) Tijdens dit eerste Beenmergweekend maken we een begin met het zogenaamde tot leven wekken van ons skelet! We leren de technieken van de botademhaling, waardoor we onze botstructuur op termijn veel compacter kunnen maken. Als het beenmerg gezonder wordt, is dat ook voor ons immuunsysteem een belangrijke boost. Bij wijze van voorbereiding op de Beenmerg Nei Kung-2 leren we ook werken met de massagetechnieken van de bamboe-roede. Tevens vormt dit weekend een (intense) verdieping van onze seksuele kung fu. We werken daarom logischerwijs deels in gesplitste groepen, waarbij Rosana van der Wagt zich weer over de vrouwen ontfermt; de mannen neemt Reinoud onder zijn hoede. 14

15 11e weekend: Chi-velden, Persoonlijke Ster, Energetische hygiëne Naarmate we meer bewustzijn krijgen op de werking van ons Innerlijke Landschap, krijgen we ook meer behoefte aan een betere afbakening van onze Jing- en Chi-lichamen. Hiermee gaan we aan de slag in dit elfde weekend. We worden ons ook meer bewust van de constante communicatie die tussen mensen plaatsvindt via het Innerlijke Landschap en leren deze interactie op een natuurlijke manier hygiënisch te houden. 12e weekend: Parelbewustzijn-3 (acht wonderkanalen) De Acht Krachten, waarmee we hebben leren werken in het vierde weekend, zijn verbonden met acht wonderkanalen of meridianen. Met het Parelbewustzijn uit het achtste weekend, kunnen we deze acht kanalen gaan verkennen, schoonmaken, openen en vullen met Chi en Parelbewustzijn. Het is een zeer intens weekend waarin ons voortschrijdende werk in de Nei Dan Kung een enorme stap maakt. 13e weekend: Buddha Palm-2 en 3, Tai Chi 1 Wat we hebben geleerd in het vorige weekend met de acht wonderkanalen, koppelen we nu aan de Buddha Palm technieken van de Cosmic Healing. We gaan leren werken met de Buddha Palm-2 en -3. Daarnaast maken we een begin met het in beweging brengen van het IJzeren Hemd en met name Omhels de Boom. Dit doen we met behulp van de Tai Chi 1-vorm: dertien bewegingen, in vier windrichtingen, links- en rechtszijdig uitgevoerd. Belangrijke IJzeren Hemd stukjes komen nu in een precieze volgorde in beweging. Dit vormt de absolute basis van je ontwikkeling in de abstractie van krijgskunst. 15

16 14e weekend: Beenmerg Nei Kung-2 (ijzer) De beenmergtechnieken zijn, net als de Tai Chi, in zekere zin een verdieping van jouw IJzeren Hemd. Ook ontstaat er dit weekend een koppeling tussen het IJzeren Hemd en de transformatieseksualiteit. We leren IJzeren Hemd posities zoals de Schildpad, het Vasthouden van de Gouden Urn, de Waterbuffel en de Spijker. O ja, we maken ook een begin met het zogenaamde seksuele gewichtheffen (leuk hè?). Bij bepaalde onderdelen zal Rosana van der Wagt weer apart met de vrouwen werken. 15e weekend: Tai Chi 1 (herhaling) Orgaanopstellingen (zelf) Centraal in dit weekend staat het leren omgaan met het zogenaamde systemische werk. De oude sjamanistische oorsprong van het Taoïsme wordt hier zichtbaar. Voorzichtig leren we werken met de communicatie tussen de Jing- en de Chi-werelden van het Innerlijke Landschap en de gemanifesteerde werkelijkheid in het Uiterlijke Landschap. Om deze zelfgenezende principes goed in balans te houden, werken we dit weekend ook minutieus aan de verbetering van onze Tai Chi 1. 16e weekend: Parel-Advanced (Completion) Wederom een zeer intens weekend waarin we de complete Eerste Inwijding activeren en als geheel gaan ervaren. Het is voor het eerst dat we gaan zien en ervaren hoe groots deze eerste inwijding is en waarom Reinoud deze formule als een enorme schat beschrijft. Daarnaast veel IJzeren Hemd voor de nodige grounding. 16

17 1e weekend: Tai Chi-2 Dit weekend maken we de stap van de Tai Chi-1 naar de Tai Chi -2. Deze tweede vorm lijkt veel op de eerste, maar naast een paar extra bewegingen voegen we nu ook de explosieve voor- en achterwaartse manoeuvres toe, vanzelfsprekend weer links en rechtsdraaiend uitgevoerd. Deze vorm kneedt het lichaam op een intense en krachtige manier. Het is echt een nieuwe stap in de ontwikkeling van je krijgskunst en jouw bereidheid om schade bij jezelf en anderen te leren voorkomen. 18e weekend: Orgaanopstellingen (rituelen) In dit prachtige weekend bouwen we voort op het 15e weekend en leren we verder werken met de principes van systemisch werk. Steeds meer zijn we nu in staat om alle verschillende onderdelen van de training tot op heden in elkaar te voegen en als geheel te gaan gebruiken. Onze groeiende vaardigheden met Chi-velden, de 5 ba-shen van de vitale organen en het veilig en wijs leren communiceren van de Jing- en Chi-werelden in het Innerlijk Landschap, komen tot leven in het leren opstellen van de eigen organen. 19e weekend: Cosmic Healing 2 (zelfheling) Weekend waarin we leren werken met de toepassing van de geoefende Buddha-Palm technieken, de 6 richtingen meditaties en hoe kleurgeneeskunde tot stand komt vanuit een interactie tussen de constante stroom van verschillende trillingen tussen de Chi-wereld en je gemanifesteerde lichaam. We leren werken met de genezende werking van de 5 basiskleuren; de theorie van elke kleur, wat je wel en niet moet doen en hoe je ze toepast. De bereidheid om jezelf en anderen te helen, in de abstracte zin van het woord, wordt nu sterker en sterker. 1

18 20e weekend: Parel-Bewustzijn Advanced Applications (Toepassing) In de loop der tijd is er een hele verzameling fascinerende applicaties ontstaan die bij Parelbewustzijn horen. We beginnen met het opstarten van de complete formule zoals we die leerden in het 16e weekend en gaan vervolgens een groot aantal van deze applicaties leren kennen en oefenen. Behalve dat het fascinerend is om met zo veel verbijsterende technieken te leren omgaan, bereiden deze oefeningen ook onze I-kracht voor op de volgende inwijdingsformules. 21e weekend: Hsing I-stok - Koning Aap wisdom 3 De drie verschillende onderdelen waaruit dit weekend is opgebouwd zijn intens met elkaar verbonden. We gaan zéér diep in op de werking van onze hersenen en de samenhang met het Innerlijke Landschap, de Compassie-training, de Beenmerg Nei Kung. Met een mooie stokvorm maken we weer een grote stap in de ontwikkeling van onze krijgskunst. Hét symbool van al deze technieken vinden we in de figuur van Sun Wu-Kong, the Monkey King: Vriend van alle kinderen in China en zeer belangrijk in jouw ontwikkeling tot Krijgskunstenaar. 22e weekend: Cosmic Healing 3 (zelf diagnose rituelen) Ken U Zelve als stap in bewustzijnsontwikkeling. Nu we zijn voorzien van een formidabele Parel, kunnen we ons veroorloven om onze persona bloot te stellen aan een scherpe zelfanalyse. We leren zien hoe schuld, emotionele pijn, woede en angst onze persoonlijkheid voeden en ons weghouden van onze authentieke vorm en kracht. Met meditaties en rituele formules brengen we de complete Cosmic Healing tot leven. Inclusief de 10 kleuren en hun werking en betekenis. De ontwikkeling van jezelf tot Heler is vanaf nu geheel geopend. 18

19 23e weekend: seksuele kung fu pornografisch fixatie van vrouwen Een van de meest opvallende aspecten van de training die Reinoud aanbiedt, is zijn gedetailleerde kennis van de seksuele kung fu. In het 2e weekend wordt de pornografische fixatie van mannen minutieus behandeld. In dit 23e weekend komt dan eindelijk ook die van de vrouwen aan bod. Vanzelfsprekend is het geen toeval dat we zo lang en zo intens hebben moeten trainen om aan dit onderwerp toe te zijn. Het pornografische bewustzijn van vrouwen is een van de laatste en grootste taboes in deze wereld. Als de groep zich dit weekend splitst, zal Rosana van der Wagt de vrouwen weer onder haar hoede nemen. 24e weekend: Parel-Bewustzijn Voorbereiding Zwaard bewustzijn de dans tussen de 3 en de 12 Als we ook de seksuele training van de vrouwen op gang hebben, kunnen we beginnen met onze eerste, voorzichtige, stappen met de formule van de Tweede Inwijding. We maken kennis met de geheimen van Zwaardbewustzijn. In het verleden is gebleken dat deze formules bepaald niet ongevaarlijk zijn; voor de adept zelf én voor de wereld om haar of hem heen. Reinoud biedt een beproefd en veilig begin aan. Spectaculaire inwijdingskennis en een eerste stap in Zwaard-bewustzijn! 19

20

Opleidingsoverzicht. KMO Portefeuille. Aanbod. Aanbod open opleidingen klik hier Aanbod inspiratie en introductie workshops klik hier

Opleidingsoverzicht. KMO Portefeuille. Aanbod. Aanbod open opleidingen klik hier Aanbod inspiratie en introductie workshops klik hier Opleidingsoverzicht Systeemdenken en Duurzaam Ondernemen Systeemdenken? Door systeemdenken zie je het geheel, de samenstellende delen in het geheel en hun relevante interacties. Dit biedt je diepere inzichten,

Nadere informatie

Logboek Instituut voor brein leiderschap

Logboek Instituut voor brein leiderschap Logboek Instituut voor brein leiderschap logboek instituut voor breinleiderschap Beste deelnemer, Je hebt je ingeschreven voor de Basistraining Breinleiderschap. Het is onze goede gewoonte om deelnemers

Nadere informatie

De URIM-Code. 1 Inhoud

De URIM-Code. 1 Inhoud De URIM-Code Verzameling informatie en reacties over de energetische Stoelen Voor ondersteuning bij het thuisgebruik en als aanvulling in een praktijk. 1 Inhoud 1 De energetische Stoelen: Urim-Code, Thummim-Code

Nadere informatie

Neem je leven in eigen hand

Neem je leven in eigen hand NLP & Communicatie NLP Practitioner & meer... - 22 november 2013 Neem je leven in eigen hand Herken je jezelf? Je vraagt je af of je je talenten wel genoeg kent en inzet. Je wilt meer uit jezelf halen

Nadere informatie

overzicht Weisfelt en Partners weisfelt en partners WORKSHOPS VOOR BELANGSTELLENDEN OPLEIDINGEN NASCHOLINGEN

overzicht Weisfelt en Partners weisfelt en partners WORKSHOPS VOOR BELANGSTELLENDEN OPLEIDINGEN NASCHOLINGEN weisfelt en partners overzicht 2van trainingen Weisfelt en Partners info@weisfeltenpartners.nl www.weisfeltenpartners.nl WORKSHOPS VOOR BELANGSTELLENDEN OPLEIDINGEN NASCHOLINGEN Mieke Klijn Anneke Dekker

Nadere informatie

het mooiste vak ter wereld e-quinoloog

het mooiste vak ter wereld e-quinoloog het mooiste vak ter wereld e-quinoloog Inhoudsopgave 5 inleiding 6 studieopbouw 8 niveau 1 10 niveau 2 14 niveau 3 17 uitgebreide inhoud per niveau 26 docenten praktisch 27 kosten e-quinoloog met e-quine.com

Nadere informatie

jaartrainingen communicatievaardigheden energetische basiskennis medische basiskennis praktijkmanagement

jaartrainingen communicatievaardigheden energetische basiskennis medische basiskennis praktijkmanagement Oost West Centrum vzw afdeling Antwerpen Van Schoonbekestraat 148 2018 Antwerpen afdeling Orval Bois-le-Comte 1 6823 Villers-devant-Orval orval@owc.be bijlage bij Netelblad 172 augustus 2015 www.owc.be

Nadere informatie

Djoj programmakrant. Djoj: voedsel voor je ziel SEPTEMBER-DECEMBER 2015. Tantra Festival gaat over liefdevolle aandacht

Djoj programmakrant. Djoj: voedsel voor je ziel SEPTEMBER-DECEMBER 2015. Tantra Festival gaat over liefdevolle aandacht Djoj programmakrant SEPTEMBER-DECEMBER 2015 Psychosynthese: ontdek wie je bent Feng-Shui tips Energetisch Tantra Weg met je Relateren doe 3 voor je huis 5 coachen 6 Festival 11 verslaving 17 je zo 23 Djoj:

Nadere informatie

Presenteren met Plezier

Presenteren met Plezier E-book Presenteren met Plezier ~ www.j-dl.nl ~ janssen@j-dl.nl Andalusië/Nijmegen juli 2011 Presenteren met Plezier het e- book met de 14 gouden tips! Rob Janssen Inleiding Ken je dat? Je bereidt een presentatie

Nadere informatie

Interreligieuze communicatie

Interreligieuze communicatie Interreligieuze communicatie tussen christenen en moslims Cursusmap Verantwoording VERANTWOORDING Dit cursusmateriaal is ontwikkeld door mw. drs. Mijke Jetten, onder begeleiding van prof. dr. Chris Hermans,

Nadere informatie

Jaartraining Inspirator

Jaartraining Inspirator Jaartraining Inspirator 1 LIEFDE VREUGDE VRIJHEID Laat de Inspirator in je verschijnen Wat leuk dat je meer wilt weten over onze Jaartraining Inspirator! Het wordt een mooi jaar, met bijzondere, boeiende

Nadere informatie

Speaking Circles * met Stef de Beurs. Bijzondere ontmoetingen

Speaking Circles * met Stef de Beurs. Bijzondere ontmoetingen Speaking Circles * met Stef de Beurs Bijzondere ontmoetingen Met voorwoord van Hans Otjes en met medewerking van: Paula Koekkoek en Peter Paul van de Beek * Speaking Circles is een geregistreerd handelsmerk

Nadere informatie

Zelfmanagement voor studenten met ASS. Handleiding Trainers

Zelfmanagement voor studenten met ASS. Handleiding Trainers Zelfmanagement voor studenten met ASS Handleiding Trainers 1 Colofon 2013 HAN. HAN SENECA heeft bij het samenstellen van deze handleiding de uiterste zorg nagestreefd. Desondanks kan niet volledig worden

Nadere informatie

Studie Vitaminen Tips en technieken om direct sneller, beter en makkelijker studeren

Studie Vitaminen Tips en technieken om direct sneller, beter en makkelijker studeren Studie Vitaminen Tips en technieken om direct sneller, beter en makkelijker studeren MTcompany sneller, beter en makkelijker studeren 1 Delen uit dit E- BOOK zijn afkomstig van de site van MTcompany, Mark

Nadere informatie

De 10 tips voor. Persoonlijk Leiderschap. Volg je eigen weg

De 10 tips voor. Persoonlijk Leiderschap. Volg je eigen weg De 10 tips voor Persoonlijk Leiderschap Volg je eigen weg De 10 tips voor Persoonlijk Leiderschap Volg je eigen weg Extra tip: Print dit 10 tips e-book voor optimaal resultaat 1 De 10 tips voor Persoonlijk

Nadere informatie

~Flow~ Massagetherapie. [Typ hier]

~Flow~ Massagetherapie. [Typ hier] ~Flow~ en Massagetherapie Heb je het geduld om te wachten tot de modder zakt en het water weer klaar is? Kun je onbewogen blijven tot de juiste actie ontstaat door zichzelf? Lao Tze Minne van Woersem Eindopdracht

Nadere informatie

Academie voor Counselling en Coaching (ACC) Counselling en Coaching opleidingen door heel Nederland www.counselling.nl - www.coachacademie.

Academie voor Counselling en Coaching (ACC) Counselling en Coaching opleidingen door heel Nederland www.counselling.nl - www.coachacademie. Academie voor Counselling en Coaching (ACC) Counselling en Coaching opleidingen door heel Nederland www.counselling.nl - www.coachacademie.nl Praktijkboek De dagen waarop we de praktijktrainingen geven

Nadere informatie

Ondernemingsraadsleden op weg naar Duurzaam Meedoen

Ondernemingsraadsleden op weg naar Duurzaam Meedoen Ondernemingsraadsleden op weg naar Duurzaam Meedoen Vakmensen INHOUD Inleiding 1. Waarom op reis? 5 2. Ben jij klaar voor de reis? 12 3. Reisgenoten verzamelen 16 4. Bepalen van het reisdoel 24 5. Waar

Nadere informatie

Voorlichtingsprogramma. Ouder worden in Nederland in de 21ste eeuw

Voorlichtingsprogramma. Ouder worden in Nederland in de 21ste eeuw Voorlichtingsprogramma Ouder worden in Nederland in de 21ste eeuw Voorlichtingsprogramma Ouder worden in Nederland in de 21ste eeuw Voorlichtingsprogramma welzijn-wonen-zorg voor oudere migranten en vluchtelingen

Nadere informatie

Cursussen, trainingen en workshops Schooljaar 2015-2016

Cursussen, trainingen en workshops Schooljaar 2015-2016 Alliantie Voortgezet Onderwijs & Havo Notre Dame des Anges Cursussen, trainingen en workshops Schooljaar 2015-2016 Scherpenkampweg 21 Postbus 6618 6545 AK Nijmegen 6503 GC Nijmegen Tel: 024-3790158 1 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

workshops VOORjaar 2013 vind uw puzzelstukje en maak uw kennis compleet

workshops VOORjaar 2013 vind uw puzzelstukje en maak uw kennis compleet workshops VOORjaar 2013 vind uw puzzelstukje en maak uw kennis compleet Inhoud Voorwoord 3 Bedrijfsmatig Boekhouden voor de zelfstandige schoonheidsspecialist (1 dag) 4 Uzelf presenteren en leren netwerken

Nadere informatie

TRAININGSPROGRAMMA 2015

TRAININGSPROGRAMMA 2015 TRAININGSPROGRAMMA 2015 Trainingen, workshops en bijscholing voor Gastouders Nanny s Leidsters aan huis Pedagogisch werkers Ouders www.kroosttraining.nl 1 Inhoudsopgave Opleidingsplan 3 Bijscholing is

Nadere informatie

Hand-out behorende bij de training. Ten behoeve van ERAcademy. ERAcademy Zwarte Woud 2 3524 SJ UTRECHT 030-2899900 www.teamera.nl

Hand-out behorende bij de training. Ten behoeve van ERAcademy. ERAcademy Zwarte Woud 2 3524 SJ UTRECHT 030-2899900 www.teamera.nl Hand-out behorende bij de training ERAcademy Zwarte Woud 2 3524 SJ UTRECHT 030-2899900 www.teamera.nl Een nadere kennismaking ERAcademy is een partner in ontwikkeling van mensen en organisaties. Trainen

Nadere informatie

meesterschap in complexe ontwikkelingen

meesterschap in complexe ontwikkelingen meesterschap in complexe ontwikkelingen de mastercirclemethode wouter kesseler job van den berg ytsen deelstra leon klinkers sibout nooteboom meesterschap in complexe ontwikkelingen de mastercirclemethode

Nadere informatie

Inhoudsopgave... - 2 - Over Anand... - 4 - Opleidingen... - 5 - Opleiding tot Masseur (1 jaar in deeltijd)... - 5 -

Inhoudsopgave... - 2 - Over Anand... - 4 - Opleidingen... - 5 - Opleiding tot Masseur (1 jaar in deeltijd)... - 5 - Anand, 2014-1 - INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave... - 2 - Over Anand... - 4 - Opleidingen... - 5 - Opleiding tot Masseur (1 jaar in deeltijd)... - 5 - Opleiding tot Reiki Master (6 maanden in deeltijd)... -

Nadere informatie

Pedagogisch beleidsplan

Pedagogisch beleidsplan Pedagogisch beleidsplan BSO Het Groote Huis is onderdeel van Stichting Kinderopvang Het Kleine Huis Juni 2014 Auteur: Marije Ehrlich Inhoud Inleiding 1 Doelstelling 2 Pedagogische visie 3 Pedagogische

Nadere informatie

Iets ouds onder de zon

Iets ouds onder de zon Iets ouds onder de zon Voor Emma Iets ouds onder de zon Weg uit de dertigersdip en op zoek naar passie en inspiratie in je werk en in je leven Luud Berings ISBN xxx-90-xxxxx-xx-x web: www.doussac.com e-mail:

Nadere informatie

Hogere frequenties & basistechnieken voor de paranormaal therapeut. Wat is jouw basis?

Hogere frequenties & basistechnieken voor de paranormaal therapeut. Wat is jouw basis? Hogere frequenties & basistechnieken voor de paranormaal therapeut Wat is jouw basis? Marie-Louise (M.G.) van Craaikamp van der Laan, H08 HJBC, mei 2012 Begeleiding door Joke Crone Ravestein 2/75 Voorwoord

Nadere informatie

ADVIESRAPPORT. Vrijwilligerstekort verminderen op korte termijn. 2 februari 2011 [ADVIESRAPPORT BC GO!]

ADVIESRAPPORT. Vrijwilligerstekort verminderen op korte termijn. 2 februari 2011 [ADVIESRAPPORT BC GO!] ADVIESRAPPORT Vrijwilligerstekort verminderen op korte termijn Opdrachtgever: BCGO! Auteur: Lieuwe Geesing & Johnny Ligtlee Groningen: Maart 11 1 Inhoudsopgaven: 2 februari 2011 [ADVIESRAPPORT BC GO!]

Nadere informatie

De Zwanenhof centrum voor training en verdieping Bezinningsprogramma 2014

De Zwanenhof centrum voor training en verdieping Bezinningsprogramma 2014 De Zwanenhof centrum voor training en verdieping Bezinningsprogramma 2014 Thuiskomen Huis met een ziel Zorg en aandacht Passie, inspiratie en eenvoud Authentiek BCProgramma_2014.indd 1 19-11-13 16:48 Retraites

Nadere informatie