Catalogus Trainingen en Diensten KED-SENS

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Catalogus Trainingen en Diensten KED-SENS"

Transcriptie

1 Catalogus Trainingen en Diensten KED-SENS Nederland

2 Introductie Elk mens is een uniek individu, met unieke ambities en unieke mogelijkheden. Elk mens leert en ontwikkelt zich op zijn eigen, unieke manier, op zijn eigen tempo en met zijn eigen leerdoelen. Dat is de basisgedachte achter het KED-programma, het educatieve programma van Kunskapsskolan. Het KED-programma is een programma voor gepersonaliseerd leren dat leerlingen uitdaagt om het beste uit zichzelf te halen en steeds meer verantwoordelijkheid voor hun eigen ontwikkeling en leerproces te nemen. Zo bereiden leerlingen zich voor op het leven en werken in een moderne, geglobaliseerde maatschappij met uitdagingen en complexe keuzes. Een school met ambities naar gepersonaliseerd leren, heeft de uitdaging om zijn onderwijs, organisatie en cultuur te transformeren. Het organiseren van het onderwijs rondom de doelen en mogelijkheden van de leerlingen vergt een omslag in denken. Een andere wijze van werken als docent en een nieuwe manier van organiseren van het onderwijs. Dit transitieproces voor de organisatie en de medewerkers kan je inrichten volgens dezelfde principes als gepersonaliseerd onderwijs voor de leerlingen. Net zoals elk mens uniek is, is ook elke school en elke docent, medewerker en manager uniek. Elke onderwijsorganisatie stelt zijn eigen, unieke doelen, en kiest zijn eigen route en tempo naar dat doel. Om de route inzichtelijk en succesvol te maken, zijn tussendoelen (etappes) bepaald. Samen met de medewerkers wordt bepaald in welke volgorde die genomen worden, welke rustmomenten er nodig zijn en welke hulp er onderling en van buiten nodig is. Alle medewerkers worden hierbij betrokken, zodat wordt gestimuleerd dat elke medewerker eigenaarschap ervaart voor het gezamenlijke eindresultaat/doel.

3 Doel Start Als een school gebruik wenst te maken van de ondersteuning van KED-SENS, dan zal KED-SENS zich, vanuit deze visie, aansluiten bij de eigen, unieke doelen en de gekozen route en etappes van de school. Met dat als uitgangspunt, kunnen we de school en de medewerkers adviseren, trainen en coachen. Net zoals gepersonaliseerd onderwijs bepaalde cruciale bouwstenen kent, zal het transitieproces van onderwijsinstellingen ook bepaalde cruciale zaken kennen. In deze catalogus vind je een overzicht van de trainingen en diensten die we aanbieden en die op maat en naar eigen inzicht en behoefte gemaakt kunnen worden. Elke schoolorganisatie kan zelf inschatten of het gebruikmaken van onze ondersteuning hen voldoende toegevoegde waarde biedt. Het is de keuze aan elke school om te bepalen waar ze wel en waar ze niet gebruik wensen te maken van dit aanbod.

4 Een overzicht van de trainingen en diensten KED-SENS ziet de transformatie naar gepersonaliseerd leren als en ontdekkingstocht voor de schoolorganisatie met als einddoel de eigen, unieke vorm van gepersonaliseerd leren. De trainingen en diensten van KED-SENS zijn geordend naar de tussendoelen op weg naar dit einddoel. Hieronder vind je een overzicht van de trainingen en diensten die KED-SENS aanbiedt. Dit zijn steeds korte introducties. Als je meer wil weten over de trainingen en diensten kun je kijken op de website of vraag vrijblijvend naar de brochures Inspiratiereis Zweden KED-analyse Training Kunskapsskolan - basis KED-Quest Kick-off Training Leiderschap Training KED-Coach - basis Training KED-Coach - gevorderd Training Formatief beoordelen Training Gebruik Learning Portal - basis Training Leermateriaal Ontwikkelen - basis Training Leermateriaal Ontwikkelen - gevorderd Training Leeractiviteiten Ontwikkelen - basis Training Leeractiviteiten Ontwikkelen - gevorderd Advisering, Begeleiding en Ondersteuning

5 Onze Trainingen en Diensten 1. Inspiratiereis Zweden We leven in een tijd waarin veel persoonlijk contact verloopt via de digitale weg. Als basis is dat niet erg. Het werkt juist efficiënt. De kracht van communicatie blijft echter het grootst wanneer deze persoonlijk is. Horen, zien en voelen, oftewel zelf beleven, is overtuigender dan welke beschrijving dan ook. Wie wil beleven hoe gepersonaliseerd leren in de praktijk werkt, kan deelnemen aan een tweedaagse inspiratiereis naar Zweden. 2. KED-analyse Heeft jouw school ambities met gepersonaliseerd leren, of zijn jullie al begonnen met het invoeren ervan? Dan kan de KED-analyse je helpen om in- en overzicht te krijgen in het proces en de acties die je wilt nemen. De KED-analyse brengt jullie huidige situatie in kaart en jullie ambities op het gebied van gepersonaliseerd leren. Met behulp van de 12 organisatiegebieden van het KED-programma, geven we jullie inzicht in de stappen en activiteiten die jullie kunnen nemen en die de bouwstenen vormen van jullie invoeringsbeleid. 3. Training Kunskapsskolan - basis In deze inspirerende basistraining maak je kennis met Kunskapsskolan en het KED-programma voor gepersonaliseerd leren. We laten je zien hoe gepersonaliseerd leren volgens het KED-model eruit ziet en wat werken met dit model betekent voor leerlingen, ouders, docenten, teamleiders en schoolleiders. We gaan dieper in op de twaalf bouwstenen die aan de grondslag liggen van het KED-programma en waarom die belangrijk zijn. Kortom, met deze basistraining krijg je goed zicht op de mogelijkheden van gepersonaliseerd leren!

6 4. KED-Quest De KED-Quest is een creatieve, nieuwe manier om met elkaar het gesprek aan te gaan over jullie ideeën en ambities met gepersonaliseerd leren. De KED-Quest zorgt dat de gesprekken op de (online en offline) wandelgangen gaan over jullie passie. Vanuit het principe beleven=leren biedt KED-SENS een gezamenlijke leerbelevenis met behulp van social media. Aan de hand van de eerste opdracht brengen we jouw droom en ambitie voor het onderwijs in beeld. Daarna biedt het social media-platform ruimte voor discussie, meningsvorming en het samen bedenken van oplossingen. Voor scholen die ambities hebben tot gepersonaliseerd leren of die al in een transformatie zitten, kan dit een waardevolle tool zijn om echt de dialoog met elkaar aan te gaan en het draagvlak en de ideeën voor invoering te versterken. 5. Kick-off Het invoeren van gepersonaliseerd onderwijs heeft impact op leerlingen, docenten, ouders en de schoolleiding. Niet alleen de onderwijskundige aanpak verandert, maar ook de gehele organisatie en bedrijfsvoering daaromheen. Het samen met de medewerkers kiezen van de juiste richting en deze vastleggen in een strategisch invoeringsplan kost veel tijd en aandacht. Daarna begint een veel grotere uitdaging, namelijk om de gekozen koers in de praktijk te brengen. De geplande route kent altijd onverwachtse hobbels en wendingen, die invloed hebben op de richting en het resultaat. Daarom is het belangrijk om vooraf de verwachtingen hierover en ook over de rol die alle betrokkenen hierin spelen, goed te managen. KED-SENS kan daarbij ondersteunen, zodat elke betrokkene zich bewust is van de visie, de aanpak en zijn of haar verantwoordelijkheid hierin. De Kick-off legt een basis voor het samen bouwen aan gepersonaliseerd onderwijs. 6. Training Leiderschap Goed inhoudelijk en procesmatig leiderschap is nodig om een schoolorganisatie te transformeren naar gepersonaliseerd leren. Het vraagt om een pedagogisch-didactische visie, diepgaande kennis van veranderingsprocessen en vaardigheid om om te gaan met veranderingen en met mensen in veranderingen. Deze training staat in het teken van deze onderwerpen. De rol van een leider in een veranderingstraject is essentieel. In die hoedanigheid geef je richting aan inhoud en proces en je bent vooral bezig met de mensen om je heen, hoe ga je om met hun ideeën, opvattingen en emoties? Hoe kan je hen sturen en steunen door de woelige tijden? Voor goed leiderschap is in de eerste plaats een gezonde dosis zelfkennis nodig. Daarnaast is kennis over anderen en over teams van belang, evenals de vaardigheid om anderen in beweging te krijgen. Ook kennis van pedagogiek-didactiek en veranderingsprocessen is onontbeerlijk. In deze training helpen we je met het onderzoeken in welke mate jij al over deze kwaliteiten beschikt en ik welke mate je in staat bent om ze toe te passen. En daarmee gaan we je helpen.

7 7. Training KED-Coach - basis Tijdens de Training KED-Coach - basis leer je om iedere leerling individueel te coachen op zijn of haar leerproces volgens de KED-principes. In een coachrelatie ben jij zelf naast de leerling het belangrijkste instrument. Een middel dat je bewust leert inzetten. We duiken dieper in de materie van het KED-programma en bekijken hoe je de coachingsprincipes concreet kunt toepassen. Je krijgt niet alleen de juiste instrumenten voor een coachgesprek, maar ook voor andere contacten met leerlingen. Met deze vaardigheden help je mee gepersonaliseerd leren succesvol te maken. 8. Training KED-Coach - gevorderd Je hebt al coachervaring in de praktijk, of je hebt de training KED-coach - basis gevolgd. In deze training gaan we dieper in op de materie en kan je jouw eigen coachingservaringen en vraagstukken inbrengen. Met behulp van nieuwe modellen en instrumenten scherp je jouw vaardigheden en (zelf)kennis aan. Je speelt nog beter in op de ontwikkeling van de leerling en maakt gebruik van het hier en nu om effectieve interventies uit te voeren tijdens de interactie tussen de leerling en jijzelf als coach. Zo groei je door tot een professionele KED-coach in een gepersonaliseerde onderwijsaanpak. 9. Training Formatief beoordelen Formatieve beoordeling vormt de basis voor een KED-coach en/of vakdocent om ontwikkelingsgerichte coaching te geven aan de leerling. Gaandeweg krijgt een leerling steeds beter inzicht in, en overzicht op, zijn leerproces. De formatieve beoordeling levert de leerling belangrijke informatie over het welslagen van de summatieve beoordeling. Met de summatieve beoordeling wordt uiteindelijk vastgesteld of een leerling zijn persoonlijke doelen heeft behaald. Formatieve en summatieve beoordeling leveren ook waardevolle informatie op voor de school. De overall resultaten vormen een meetpunt voor hoe de school als organisatie presteert. Goede resultaten hebben een positieve invloed op de reputatie. In deze training leer je formatief beoordelen op een krachtige manier in te zetten.

8 10. Training Gebruik Learning Portal - basis De Learning Portal is de ruggengraat van het gepersonaliseerd onderwijs. Het bevat de structuur van het nationale curriculum, waarbij elk vak trapsgewijs in stappen is opgebouwd. Voor elke stap bevat de Learning Portal opdrachten op verschillende niveaus, oefeningen en verdiepende leerbronnen die aan de leerlingen kunnen worden aangeboden. Ook bevat de Learning Portal per stap de zogenoemde teacher pages. Suggesties en ideeën aan docenten en docententeams om de aangeboden leermiddelen om te zetten in leeractiviteiten in hun eigen school. De Learning Portal is volledig online en adaptief. Dat betekent dat je de Learning Portal ook via tablet, laptop, pc en smartphone kunt bezoeken. In deze training krijg je een introductie op de Learning Portal en leer je hoe je er basaal mee kunt werken. 11. Training Leermateriaal Ontwikkelen - basis De Learning Portal is dé inhoudelijk ruggengraat voor gepersonaliseerd onderwijs. De Learning Portal biedt voor alle verplichte basisvakken inzicht in de einddoelen en de tussenliggende leerdoelen. De Learning Portal biedt de leerling de bijbehorende leertaken, leerbronnen en oefenmaterialen. Hiermee kan de leerling aan de slag om zichzelf persoonlijke doelen te stellen en te realiseren (met ondersteuning van zijn coach en de vakdocenten). In deze training leer je om zelf - in je rol als vakdocent - leermateriaal te ontwikkelen volgens de KED- principes en toe te voegen aan de Learning Portal. Je wilt als docent immers altijd aansluiten bij de behoeften van jouw leerling(en), een relevante actualiteit of een specifiek thema! Daarvoor is het handig dat jij zelf ook leermiddelen kan ontwikkelen en toevoegen. 12. Training Leermateriaal Ontwikkelen - gevorderd Je hebt al ervaring opgedaan met het ontwikkelen van leermiddelen volgens de KED-principes en/of hebt de basistraining Leermateriaal ontwikkelen gevolgd. Inmiddels weet je wat je sterke punten zijn bij het ontwikkelen van leermiddelen en wat je lastig vindt. Daarnaast ben je met je docententeam steeds meer bezig om te bepalen welke leermiddelen je nog wil toevoegen aan de Learning Portal. Dit is een belangrijk teamproces waaraan jij in je rol als ontwikkelaar bijdraagt. Met deze training Leermateriaal Ontwikkelen - gevorderd gaan we zo veel mogelijk in op de vragen die je hebt. Daarnaast geven we je inzichten en instrumenten mee om het proces van samen leermiddelen ontwerpen en ontwikkelen binnen jouw docententeam of vaksectie positief te beïnvloeden vanuit jouw rol. We bieden je in deze gevorderde training mogelijkheden om (online) inspiratie op te doen buiten de schoolmuren, door contact te leggen met senior ontwikkelaars in Nederland en in andere landen waar Kunskapsskolan actief is.

9 13. Training Leeractiviteiten Ontwikkelen - basis De Learning Portal faciliteert leerlingen om zelf persoonlijke doelen te stellen en te realiseren, en faciliteert docenten om dit leerproces te begeleiden als coach en/of vakdocent. De Learning Portal biedt structuur aan in de vorm van leerdoelen en tussendoelen. De Learning Portal biedt opdrachten aan en oefeningen en leerbronnen om hiermee te oefenen. Als lid van een docententeam heb je samen moet jouw collega s de taak om - op basis van de leerbehoeften van jouw leerlingen, per periode - te bepalen welke pedagogisch en didactische werkvormen je inzet om de leerinhoud aan de leerlingen aan te bieden. Het omzetten van persoonlijke doelen naar leeractiviteiten is altijd tijd- en contextgebonden. In deze training helpen we jullie als docententeam hiermee. 14. Training Leeractiviteiten Ontwikkelen - gevorderd Je hebt met jouw docententeam (vaksectie) al ervaring opgedaan met het ontwerpen, ontwikkelen of assembleren van leeractiviteiten volgens de KED-principes en/of hebt de basistraining Leeractiviteiten ontwikkelen gevolgd. Inmiddels weet je wat je sterke punten zijn van jezelf en van je team bij het ontwikkelen van leeractiviteiten. In deze gevorderde training sluiten we aan bij jullie inhoudelijke vragen, maar ook bij het teamproces dat is ontstaan. We bieden jullie verdieping in kennis en (team)vaardigheden om als team jullie doel, het vormgeven van gepersonaliseerd onderwijs, te realiseren. Daarnaast geven we je in deze gevorderde training mogelijkheden om (online) inspiratie op te doen buiten de schoolmuren, door contact te leggen met senior ontwikkelaars in Nederland en andere landen waar Kunskapsskolan actief is. 15. Advisering, Begeleiding en Ondersteuning De dienst Advisering, Begeleiding en Ondersteuning is bedoeld voor organisaties die of aan het begin staan van de transitie, of die het KED-programma aan het uitrollen zijn, of die de transitie naar een KED-school al gemaakt hebben, maar daar gaandeweg nog ondersteuning bij kunnen gebruiken. Soms loop je als organisatie tegen problemen aan op inhoud of proces, of is er tijdelijk behoefte aan specifieke expertise. In deze brochure leggen we uit wat je allemaal kunt verwachten.

10 Info Als je geïnteresseerd bent in een van de trainingen of diensten, dan kun je vrijblijvend contact opnemen via: of Of kijk op voor de brochures. Kunskapsskolan Education heeft een uitgebreid programma voor het voortgezet onderwijs ontwikkeld en geïmplementeerd. Kunskapsskolan is actief in Zweden, het Verenigd Koninkrijk, India, de Verenigde Staten, Saudi-Arabië en Nederland, met meer dan leerlingen in 50 scholen. SENS Leren werkt samen met haar klanten aan de ontwikkeling van inspirerende en innovatieve leertrajecten onder het motto: Beleven=leren. Wij zetten onze kennis en ervaring in om ontwikkeling in uw organisatie te laten werken. Een traject is voor ons gelukt als we deelnemers over hun eigen schaduw kunnen laten springen. Dit vereist creativiteit, daadkracht en een geest die openstaat voor verandering. Raymond van Kerkvoorden, oprichter en partner van SENS Leren: We willen de expertise van Kunskapsskolan op het vlak van gepersonaliseerd leren inzetten voor Nederlandse scholen. Onze jarenlange ervaring in het verbeteren van onderwijsorganisaties, versterkt de succesvolle introductie van het KED programma in Nederland. Samen met Kunskapsskolan ondersteunen we Nederlandse scholen die de leerling centraal stellen om zo persoonlijke leerresultaten te verhogen.

Training Gebruik Learning Portal Basis

Training Gebruik Learning Portal Basis Training Gebruik Learning Portal Basis Nederland Onze Trainingen en Diensten Het team van KED-SENS heeft haar aanbod van trainingen en diensten overzichtelijk in kaart gebracht. Alle mensen zijn uniek

Nadere informatie

Training Leeractiviteiten ontwikkelen Gevorderd

Training Leeractiviteiten ontwikkelen Gevorderd Training Leeractiviteiten ontwikkelen Gevorderd Nederland Onze Trainingen en Diensten Het team van KED-SENS heeft haar aanbod van trainingen en diensten overzichtelijk in kaart gebracht. Alle mensen zijn

Nadere informatie

Onze Trainingen en Diensten

Onze Trainingen en Diensten Kick-off Nederland Onze Trainingen en Diensten Het team van KED-SENS heeft haar aanbod van trainingen en diensten overzichtelijk in kaart gebracht. Alle mensen zijn uniek en leren en ontwikkelen zich op

Nadere informatie

Onze Trainingen en Diensten

Onze Trainingen en Diensten KED-Quest Nederland Onze Trainingen en Diensten Het team van KED-SENS heeft haar aanbod van trainingen en diensten overzichtelijk in kaart gebracht. Alle mensen zijn uniek en leren en ontwikkelen zich

Nadere informatie

Training Leiderschap. Nederland

Training Leiderschap. Nederland Training Leiderschap Nederland Onze Trainingen en Diensten Het team van KED-SENS heeft haar aanbod van trainingen en diensten overzichtelijk in kaart gebracht. Alle mensen zijn uniek en leren en ontwikkelen

Nadere informatie

Training KED-Coach Gevorderd

Training KED-Coach Gevorderd Training KED-Coach Gevorderd Nederland Onze Trainingen en Diensten Het team van KED-SENS heeft haar aanbod van trainingen en diensten overzichtelijk in kaart gebracht. Alle mensen zijn uniek en leren en

Nadere informatie

KED-analyse. Nederland

KED-analyse. Nederland KED-analyse Nederland Onze Trainingen en Diensten Het team van KED-SENS heeft haar aanbod van trainingen en diensten overzichtelijk in kaart gebracht. Alle mensen zijn uniek en leren en ontwikkelen zich

Nadere informatie

Training KED-Coach Basis

Training KED-Coach Basis Training KED-Coach Basis Nederland Onze Trainingen en Diensten Het team van KED-SENS heeft haar aanbod van trainingen en diensten overzichtelijk in kaart gebracht. Alle mensen zijn uniek en leren en ontwikkelen

Nadere informatie

Training Leermateriaal Ontwikkelen Basis

Training Leermateriaal Ontwikkelen Basis Training Leermateriaal Ontwikkelen Basis Nederland Onze Trainingen en Diensten Het team van KED-SENS heeft haar aanbod van trainingen en diensten overzichtelijk in kaart gebracht. Alle mensen zijn uniek

Nadere informatie

Training Leeractiviteiten ontwikkelen Basis

Training Leeractiviteiten ontwikkelen Basis Training Leeractiviteiten ontwikkelen Basis Nederland Onze Trainingen en Diensten Het team van KED-SENS heeft haar aanbod van trainingen en diensten overzichtelijk in kaart gebracht. Alle mensen zijn uniek

Nadere informatie

Training KED-Coach Basis

Training KED-Coach Basis Training KED-Coach Basis Nederland Onze Trainingen en Diensten Het team van KED-SENS heeft haar aanbod van trainingen en diensten overzichtelijk in kaart gebracht. Alle mensen zijn uniek en leren en ontwikkelen

Nadere informatie

Training Leermaterialen ontwikkelen Gevorderd

Training Leermaterialen ontwikkelen Gevorderd Training Leermaterialen ontwikkelen Gevorderd Nederland Onze Trainingen en Diensten Het team van KED-SENS heeft haar aanbod van trainingen en diensten overzichtelijk in kaart gebracht. Alle mensen zijn

Nadere informatie

Training Formatief beoordelen

Training Formatief beoordelen Training Formatief beoordelen Nederland Onze Trainingen en Diensten Het team van KED-SENS heeft haar aanbod van trainingen en diensten overzichtelijk in kaart gebracht. Alle mensen zijn uniek en leren

Nadere informatie

Inspiratiereis Zweden

Inspiratiereis Zweden Inspiratiereis Zweden Nederland Onze Trainingen en Diensten Het team van KED-SENS heeft haar aanbod van trainingen en diensten overzichtelijk in kaart gebracht. Alle mensen zijn uniek en leren en ontwikkelen

Nadere informatie

Training Kunskapsskolan Basis

Training Kunskapsskolan Basis Training Kunskapsskolan Basis Nederland Onze Trainingen en Diensten Het team van KED-SENS heeft haar aanbod van trainingen en diensten overzichtelijk in kaart gebracht. Alle mensen zijn uniek en leren

Nadere informatie

Nederland. KED Congres 2015 Op weg naar Gepersonaliseerd Leren. 20 mei 2015 - Fort Voordorp. - Programma -

Nederland. KED Congres 2015 Op weg naar Gepersonaliseerd Leren. 20 mei 2015 - Fort Voordorp. - Programma - Nederland KED Congres 2015 Op weg naar Gepersonaliseerd Leren 20 mei 2015 - Fort Voordorp - Programma - Programma #kedcongres Communicatiesessie In dialoog gaan Lezing Laat je inspireren Labsessie Ontdek

Nadere informatie

Spinnenweb t.b.v. evaluatie stand van zaken implementatie Zo.Leer.Ik! concept

Spinnenweb t.b.v. evaluatie stand van zaken implementatie Zo.Leer.Ik! concept Spinnenweb t.b.v. evaluatie stand van zaken implementatie Zo.Leer.Ik! concept Dit document beschrijft het model dat binnen het netwerk ontwikkeld wordt om: Aan de ene kant te dienen als een leidraad om

Nadere informatie

Leiderschap trainingen. Persoonlijke Effectiviteit trainingen. Coachend Leidinggeven. Leiderschap van Nu. Leiderschap van Nu - Advanced

Leiderschap trainingen. Persoonlijke Effectiviteit trainingen. Coachend Leidinggeven. Leiderschap van Nu. Leiderschap van Nu - Advanced Leiderschap trainingen Coachend Leidinggeven Leiderschap van Nu Leiderschap van Nu - Advanced Persoonlijke Effectiviteit trainingen Optimaal Omgaan met Tijd en Werkdruk Vergroot je Assertiviteit en Zelfvertrouwen

Nadere informatie

DE KRACHT VAN HET COLLECTIEF ONDERWIJS VAN MORGEN

DE KRACHT VAN HET COLLECTIEF ONDERWIJS VAN MORGEN Op weg naar 2020 Dit is het verhaal van de NUOVO scholengroep. Verantwoordelijk voor voortgezet onderwijs aan ruim 5.000 leerlingen in de stad Utrecht. Tien openbare scholen bieden samen een breed aanbod:

Nadere informatie

Gepersonaliseerd leren op het Kennemer College mavo. de school die kansen biedt

Gepersonaliseerd leren op het Kennemer College mavo. de school die kansen biedt Gepersonaliseerd leren op het Kennemer College mavo de school die kansen biedt Stelling Als een arts elke patiënt dezelfde medicijnen zou voorschrijven ongeacht de kwaal, zou hij zijn baan kwijtraken Stelling

Nadere informatie

Castellum, Gebouw C, Synthesium Loire AK Den Haag

Castellum, Gebouw C, Synthesium Loire AK Den Haag Castellum, Gebouw C, Synthesium Loire 150 2491 AK Den Haag www.kunskapsskolan.nl info@kunskapsskolan.nl 1 1. Jouw gepersonaliseerde leren staat centraal! Je bent betrokken bij de ontwikkeling en invoering

Nadere informatie

REMIND. Bij u op SCHOOL?

REMIND. Bij u op SCHOOL? REMIND Bij u op SCHOOL? Inhoudsopgave Slim jezelf zijn voor professionals 3 Slim jezelf zijn 3 Programma over persoonlijke ontwikkeling 3 Kostenoverzicht 4 Over Remind 5 Wij willen 5 Trainersopleiding

Nadere informatie

Hartelijk welkom! Gepersonaliseerd leren met Kunskapsskolan. Bellingwolde

Hartelijk welkom! Gepersonaliseerd leren met Kunskapsskolan. Bellingwolde Hartelijk welkom! Gepersonaliseerd leren met Kunskapsskolan Programma Waarom kiest u de voorlichting Kunskapsskolan? Achtergrond bij ons onderwijs Werkwijze Beoordelingen Ervaringen Factsheet: Zweeds onderwijs

Nadere informatie

Castellum, Gebouw C, Synthesium Loire AK Den Haag

Castellum, Gebouw C, Synthesium Loire AK Den Haag Castellum, Gebouw C, Synthesium Loire 150 2491 AK Den Haag www.kunskapsskolan.nl info@kunskapsskolan.nl 1 1. Het gepersonaliseerd leren van jouw docenten(teams) staat centraal Je bent als leidinggevende

Nadere informatie

Rapport Docent i360. Test Kandidaat

Rapport Docent i360. Test Kandidaat Rapport Docent i360 Naam Test Kandidaat Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Sterkte/zwakte-analyse 3. Feedback open vragen 4. Overzicht competenties 5. Persoonlijk ontwikkelingsplan Inleiding Voor u ligt het

Nadere informatie

opleiding Leergang Train de Trainer Trainers in

opleiding Leergang Train de Trainer Trainers in Trainers in opleiding Leergang Train de Trainer Het is niet de sterkste die overleeft, ook niet de slimste, maar degene die het meest openstaat voor verandering. Unieke insteek! De wereld om ons heen verandert

Nadere informatie

Opleiding. De wereld van de klant. Een programma voor Helpdesk Agents in klantgericht communiceren

Opleiding. De wereld van de klant. Een programma voor Helpdesk Agents in klantgericht communiceren Opleiding De wereld van de klant Een programma voor Helpdesk Agents in klantgericht communiceren Als je zorgt voor de middelen zal het doel wel voor zichzelf zorgen. Gandhi Uw vraag Ontwikkel een opleidingsprogramma

Nadere informatie

VISIEVORMING & LEIDERSCHAP

VISIEVORMING & LEIDERSCHAP VISIEVORMING & LEIDERSCHAP Een leerweg voor het ontwikkelen van jouw visie en leiderschap Pieterman & Partners VISIEVORMING & LEIDERSCHAP WAAROM DEZE LEERWEG Naast de focus op het dagelijkse proces, willen

Nadere informatie

COMMUNICEREN VANUIT JE KERN

COMMUNICEREN VANUIT JE KERN COMMUNICEREN VANUIT JE KERN Wil je duurzaam doelen bereiken? Zorg dan voor verbonden medewerkers! Afgestemde medewerkers zijn een belangrijke aanjager voor het realiseren van samenwerking en innovatie

Nadere informatie

Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het

Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het verschil wil maken Beantwoord jij deze vragen met ja Heb jij

Nadere informatie

Dit zijn de nieuwe trainingen en workshops van Mankind Mens & Organisatie in 2016:

Dit zijn de nieuwe trainingen en workshops van Mankind Mens & Organisatie in 2016: Mankind Mens & Organisatie gelooft in de kracht van dromen en drijfveren in relatie tot ondernemerschap en leiderschap. Dromen en drijfveren vormen de grond waarop ambitie kan groeien. Passie zorgt vervolgens

Nadere informatie

In rood de vragen die we bij de tweede meeting niet meer hebben gesteld. GPL = gepersonaliseerd leren. Vragenlijst docententeam gepersonaliseerd leren

In rood de vragen die we bij de tweede meeting niet meer hebben gesteld. GPL = gepersonaliseerd leren. Vragenlijst docententeam gepersonaliseerd leren Vragenlijst docententeam gepersonaliseerd leren In rood de vragen die we bij de tweede meeting niet meer hebben gesteld. GPL = gepersonaliseerd leren 5 punts Likertschaal 1. Ik ben een goede GPL docent

Nadere informatie

Hedendaagse. Onderwijs. Hoofdbrekens. 13 uitdagingen voor het onderwijs van nu...

Hedendaagse. Onderwijs. Hoofdbrekens. 13 uitdagingen voor het onderwijs van nu... Hedendaagse Onderwijs Hoofdbrekens 13 uitdagingen voor het onderwijs van nu... Omgaan met verschillen In één klas zitten leerlingen met uiteenlopende kennisniveaus, interesses en ervaringen. Docenten willen

Nadere informatie

De workshop Coachend leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Coachend leidinggeven wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Coachend leidinggeven Coachend leidinggeven, motiveren en inspireren Wil jij het optimale uit jouw medewerkers halen, dan moet je ze motiveren en inspireren. Naast hun leidinggevende ben je ook

Nadere informatie

Wie doet wat hij deed, krijgt wat hij kreeg

Wie doet wat hij deed, krijgt wat hij kreeg Wie doet wat hij deed, krijgt wat hij kreeg Voor wie? Waarom? Wat? Hoe? Voor Omdat leiding Ervaringsgerichte Door middel van leidinggevenden, geven, adviseren en coaching en werkvormen waarbij het adviseurs

Nadere informatie

Leer Opdrachten ontwerpen voor Blended Learning

Leer Opdrachten ontwerpen voor Blended Learning Leer Opdrachten ontwerpen voor Blended Learning Helder &Wijzer Mijn opdrachten In een kort, blended programma In het kort Voor wie docenten/trainers die blended opdrachten willen leren ontwerpen en ontwikkelen

Nadere informatie

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals Rendement van talent Porties VAN GOED NAAR Ludens Talentontwikkeling is een jong trainingsbureau met veel ervaring. Wij zijn gespecialiseerd in

Nadere informatie

Leiderschap vanuit systemisch perspectief

Leiderschap vanuit systemisch perspectief Waar ideeën en activiteiten rond ziel en zakelijkheid samenkomen op een prachtige plek, vanuit een geïnspireerd netwerk 4-daagse training: Leiderschap vanuit systemisch perspectief Het leven wordt voorwaarts

Nadere informatie

Leerarrangement directeur kindcentrum. Leid een kindcentrum met impact!

Leerarrangement directeur kindcentrum. Leid een kindcentrum met impact! Leerarrangement directeur kindcentrum Leid een kindcentrum met impact! Leerarrangement directeur kindcentrum Aanpak en didactiek Schoolleiders in onderwijs en managers in de kinderopvang hebben dezelfde

Nadere informatie

Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het

Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het verschil wil maken Imagination is more important than knowledge

Nadere informatie

TALENTPUNT. Een Development Program speciaal voor HR professionals

TALENTPUNT. Een Development Program speciaal voor HR professionals FOCUS ON THE FUTURE Je bent een HR professional met veel ambitie en je wilt succesvol(ler) zijn. Je bent gericht op de nieuwste HR ontwikkelingen en nieuwsgierig naar hoe andere HR professionals zaken

Nadere informatie

Samen. stevige. ambities. werken aan. www.schoolaanzet.nl

Samen. stevige. ambities. werken aan. www.schoolaanzet.nl Samen werken aan stevige ambities www.schoolaanzet.nl School aan Zet biedt ons kennis en inspiratie > bestuurder primair onderwijs Maak kennis met School aan Zet School aan Zet is de verbinding tussen

Nadere informatie

Plan van Aanpak. <naam school> en Edutrainers samen op weg. Versie: 151027 EXPEDITIE 2015-2016

Plan van Aanpak. <naam school> en Edutrainers samen op weg. Versie: 151027 EXPEDITIE 2015-2016 Plan van Aanpak en samen op weg Versie: 151027 EXPEDITIE 2015-2016 De Expeditie Er gaan 85 docenten samen op pad. Doel: De docenten en leerlingen ervaren dat de inzet van ICT een meerwaarde

Nadere informatie

21st Century Skills Training

21st Century Skills Training Ontwikkeling van competenties voor de 21 e eeuw - Vernieuwend - Voor werknemers van nu - Met inzet van moderne en digitale technieken - - Integratie van social media - Toekomstgericht - Inleiding De manier

Nadere informatie

COMMUNICATIE training. effectief communiceren met iedereen

COMMUNICATIE training. effectief communiceren met iedereen COMMUNICATIE training effectief communiceren met iedereen Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij

Nadere informatie

april 2019 Stichting leerkracht Elke dag samen een beetje beter

april 2019 Stichting leerkracht Elke dag samen een beetje beter april 2019 Stichting leerkracht Elke dag samen een beetje beter Stichting leerkracht Beter onderwijs en meer werkplezier Het Nederlandse onderwijs is goed. Tegelijkertijd leven er ontzettend veel ideeën

Nadere informatie

Deze geaccrediteerde master ontwikkelt en ondersteunt de professionalisering van onderwijskundige leiders in het vo en mbo. In samenwerking met:

Deze geaccrediteerde master ontwikkelt en ondersteunt de professionalisering van onderwijskundige leiders in het vo en mbo. In samenwerking met: Executive MBA Service management Onderwijs Deze geaccrediteerde master ontwikkelt en ondersteunt de professionalisering van onderwijskundige leiders in het vo en mbo. In samenwerking met: De wereld waarin

Nadere informatie

PASSIE VOOR ONLINE LEREN. www.profijt.nu

PASSIE VOOR ONLINE LEREN. www.profijt.nu PASSIE VOOR ONLINE LEREN www.profijt.nu WAT IS PROFIJT? Het Praktijkonderwijs heeft behoefte aan een systeem waarin alle dagelijkse processen op een logische wijze en in één platform worden vastgelegd.

Nadere informatie

FiT. Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten

FiT. Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten FiT Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten Vergroot je circle of influence Niemand kan de financiële gevolgen van strategische beslissingen beter inzichtelijk maken

Nadere informatie

SECURE BASE LEADERSHIP UNIEKE TOP EXECUTIVE COURSE MET GROTE IMPACT. Creëer als leider een cultuur voor continue innovatie en exponentiële groei!

SECURE BASE LEADERSHIP UNIEKE TOP EXECUTIVE COURSE MET GROTE IMPACT. Creëer als leider een cultuur voor continue innovatie en exponentiële groei! SECURE BASE LEADERSHIP UNIEKE TOP EXECUTIVE COURSE MET GROTE IMPACT Creëer als leider een cultuur voor continue innovatie en exponentiële groei! WIJ STARTEN HET TRAJECT MET EEN PERSONAL DIALOGUE (BEWUSTWORDING)

Nadere informatie

Meerwaarde met Online Marketing Expertise

Meerwaarde met Online Marketing Expertise Meerwaarde met Online Marketing Expertise Webinar 26 mei 2015 Wat leer je in dit webinar? Nieuwe ontwikkelingen bij zelfstandig ondernemers De meest gestelde vraag door ondernemers Hoe je als VA daarop

Nadere informatie

Koersplan Friesland College Waar leren werkt

Koersplan Friesland College Waar leren werkt Koersplan Friesland College 2019-2022 Waar leren werkt Koersplan Friesland College 2019-2022 1. Waar leren werkt Visie: Waar leren werkt Deze drie woorden vatten kernachtig samen waar we voor staan als

Nadere informatie

SUCCESVOL IN COACHING

SUCCESVOL IN COACHING SUCCESVOL IN COACHING Een leerweg voor resultaatgericht coachen Pieterman & Partners SUCCESVOL IN COACHING WAAROM DEZE LEERWEG Binnen een resultaatgerichte omgeving is het niet alleen van belang om medewerkers

Nadere informatie

Art of Hosting. organisatie en aan het grotere geheel.

Art of Hosting. organisatie en aan het grotere geheel. Art of Hosting Hoe bouw je in deze tijden van verandering een omgeving waarin je met elkaar in vertrouwen werkt aan een zinvolle en gezamenlijke toekomst? Hoe creëer je een veilige omgeving, waarin ruimte

Nadere informatie

Visie. Volharding. De diepte in De bestaande situatie ontregelen gebeurt niet door een oppervlakkige HAAL MEER RESULTAAT UIT JEZELF EN ANDEREN

Visie. Volharding. De diepte in De bestaande situatie ontregelen gebeurt niet door een oppervlakkige HAAL MEER RESULTAAT UIT JEZELF EN ANDEREN HAAL MEER RESULTAAT UIT JEZELF EN ANDEREN The privilege of a lifetime is to become who you truly are. - Carl Jung Visie Als authentiek leider ben je een kapitein aan het roer van een schip. Handen aan

Nadere informatie

Three Ships Learning Solutions

Three Ships Learning Solutions Three Ships Learning Solutions Wiel van de Berg Algemeen Directeur Jos Herkelman Teamleider trainer/consultants Agenda Kennismaken Samen aan jezelf werken Praktisch aan de gang in PO en VO/(M)BO Kaders

Nadere informatie

Opbrengstgericht werken bij andere vakken. Martine Amsing, Marijke Bertu, Marleen de Haan

Opbrengstgericht werken bij andere vakken. Martine Amsing, Marijke Bertu, Marleen de Haan Opbrengstgericht werken bij andere vakken Martine Amsing, Marijke Bertu, Marleen de Haan Doel Leerkrachten kunnen een les tekenen of geschiedenis ontwerpen volgens de uitgangspunten van OGW die ze direct

Nadere informatie

COMMUNICATIE technieken. voor leidinggevenden

COMMUNICATIE technieken. voor leidinggevenden COMMUNICATIE technieken voor leidinggevenden Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij mensen. Zij

Nadere informatie

Competenties Schoolleider. Voor ieder kind het beste bereiken met passie, plezier en professionaliteit

Competenties Schoolleider. Voor ieder kind het beste bereiken met passie, plezier en professionaliteit Competenties Schoolleider Voor ieder kind het beste bereiken met passie, plezier en professionaliteit SOPOH Competenties schoolleiding 1 Inleiding: Voor het benoemen van de competenties voor de functionerings-/

Nadere informatie

september 2017 Stichting leerkracht Elke dag samen een beetje beter

september 2017 Stichting leerkracht Elke dag samen een beetje beter september 2017 Stichting leerkracht Elke dag samen een beetje beter Stichting leerkracht Beter onderwijs en meer werkplezier 2 Het Nederlandse onderwijs is goed. Tegelijkertijd leven bij leraren en docenten,

Nadere informatie

Onderwijs op het Cals College Nieuwegein

Onderwijs op het Cals College Nieuwegein Onderwijs op het Cals College Nieuwegein 2017-2020 1 Onze kernwaarden Ambities onderwijsvernieuwing 2017-2020 We hebben vertrouwen in elkaars We streven een sfeer van openheid kunnen en bedoelingen. We

Nadere informatie

Informatiebrochure

Informatiebrochure Informatiebrochure 02 11 2017 Onderwijsvisie Strabrecht College Reguliere brugklas, onderwijsconcept ST-uren Onderwijs met ST-uren Verschillen serieus nemen Strabrechtklas, onderwijsconcept Kunskapsskolan

Nadere informatie

Pilot brugklas Iedereen wil naar de top, maar kiest zijn eigen pad!

Pilot brugklas Iedereen wil naar de top, maar kiest zijn eigen pad! Naar gepersonaliseerd onderwijs Pilot brugklas 2016-2017 Iedereen wil naar de top, maar kiest zijn eigen pad! De leerling centraal! Uitdagend, afgestemd op de mogelijkheden en behoeften van de leerling.

Nadere informatie

Van waar je bent, naar waar je wilt zijn

Van waar je bent, naar waar je wilt zijn Training en coaching Van waar je bent, naar waar je wilt zijn Waarvoor kies je bij Move by Coaching? Move by Coaching helpt mensen en organisaties om, in deze wereld waarin zoveel belemmeringen kunnen

Nadere informatie

Groei in Leiderschap & Management - Jaaropleiding

Groei in Leiderschap & Management - Jaaropleiding Groei in Leiderschap & Management - Jaaropleiding Zakenwijzer Het is tijd voor nieuw en ander leiderschap en management We kunnen ons niet meer verloven te blijven doen wat we deden. Als alles verandert,

Nadere informatie

de plek van de leider

de plek van de leider Wat komt er kijken bij succesvol leiderschap? Deze en andere vragen stellen wij tijdens de Leergang Leiderschap. We gaan samen op zoek naar de essentie van leiderschap. Zo ontwikkel je een geoefend oog

Nadere informatie

ONDERWIJSONTWIKKELING - ACTIVERENDE DIDACTIEK

ONDERWIJSONTWIKKELING - ACTIVERENDE DIDACTIEK ONDERWIJSONTWIKKELING - ACTIVERENDE DIDACTIEK Iedereen heeft er de mond van vol: Het beste uit de leerling halen Recht doen aan verschillen van leerlingen Naast kennis en vaardigheden, aandacht voor het

Nadere informatie

Gandhitraining. Ongekende effecten in de praktijk

Gandhitraining. Ongekende effecten in de praktijk Gandhitraining Ongekende effecten in de praktijk Van persoonlijk naar inspirerend leiderschap Wil je jouw persoonlijke leiderschap verdiepen tot inspirerend leiderschap; je ambities vormgeven en anderen

Nadere informatie

Vitaliteit & Presteren. Maximale Teamkracht. Word met je team energieker, creatiever en productiever

Vitaliteit & Presteren. Maximale Teamkracht. Word met je team energieker, creatiever en productiever Vitaliteit & Presteren Maximale Teamkracht Word met je team energieker, creatiever en productiever Maximale Teamkracht Word met je team energieker, creatiever en productiever Daar droom je toch van. Teamleden

Nadere informatie

Menukaart Loopbaanevents. Investeer in jouw talent

Menukaart Loopbaanevents. Investeer in jouw talent Menukaart Loopbaanevents Investeer in jouw talent Inhoud 1. LOOPBAANEVENTS OP LOCATIE... 3 Inleiding... 3 Praktisch... 3 2. TALENT ONTWIKKELEN ( TALENTMANAGEMENT)... 4 (her)ken je Talent/ Kernkwaliteiten...

Nadere informatie

VERGOUWEN OVERDUIN. VERDER in trainen, coachen en adviseren. VERDER in resultaat.

VERGOUWEN OVERDUIN. VERDER in trainen, coachen en adviseren. VERDER in resultaat. VERGOUWEN OVERDUIN VERDER in trainen, coachen en adviseren. VERDER in resultaat. ONZE VISIE TALENTGERICHT LEREN TALENTSCAN+ HAAL ERUIT WAT ERIN ZIT We verbinden leren aan resultaat: wat levert het geleerde

Nadere informatie

Evaluatiewijzer didactisch coachen Versie 1.1, juli 2016

Evaluatiewijzer didactisch coachen Versie 1.1, juli 2016 Evaluatiewijzer didactisch coachen Versie 1.1, juli 2016 Voor je ligt de evaluatiewijzer didactisch coachen in de lesgebonden situatie. Deze evaluatie is ontwikkeld in opdracht van het project Leerling

Nadere informatie

Situgram: uw voorkeuren in het leren

Situgram: uw voorkeuren in het leren Situgram: uw voorkeuren in het leren Language of Learning Datum Naam M/V Leeftijd Functie Organisatie Afdeling Aantal jaren werkervaring Opleiding MBO HBO WO Anders Afstudeerrichting De gegevens uit deze

Nadere informatie

Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap

Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap 2014 Leergang Talentontwikkeling Groeien in persoonlijk leiderschap Je bent hoger opgeleid, zit aan het begin van je carrière en hebt de ambitie

Nadere informatie

Trainingen en leergangen voorjaar 2019

Trainingen en leergangen voorjaar 2019 Trainingen en leergangen voorjaar 019 Voortgezet onderwijs en mbo Passende training Praktijkgericht Kwaliteit Het grootste aanbod aan nascholing voor het onderwijs. Ervaren trainers die zelf les of leiding

Nadere informatie

Training Creatief denken

Training Creatief denken Training Creatief denken Creatief denken: een oplossing voor elk probleem Creatief denken is vandaag de dag een must. De markt verandert razendsnel en als je niet innovatief bent, loop je achter de feiten

Nadere informatie

Welke ruimte en skills hebben leerlingen nodig om bevlogen en gemotiveerd te werken. Astrid van den Hurk 22 januari 2015

Welke ruimte en skills hebben leerlingen nodig om bevlogen en gemotiveerd te werken. Astrid van den Hurk 22 januari 2015 Welke ruimte en skills hebben leerlingen nodig om bevlogen en gemotiveerd te werken Astrid van den Hurk 22 januari 2015 Doelen Zicht op basisbehoeftes van leerlingen om gemotiveerd te kunnen werken; Zelfdeterminatietheorie

Nadere informatie

Avans visie Onderwijs & ICT

Avans visie Onderwijs & ICT Avans visie Onderwijs & ICT Samen het maximale uit jezelf halen met ICT Algemeen De visie op Onderwijs en ICT is afgeleid van de Avans Onderwijsvisie en opgesteld vanuit de overtuiging dat we onze ambitie

Nadere informatie

Integraal HR voor leidinggevenden

Integraal HR voor leidinggevenden Integraal HR voor leidinggevenden Leidinggeven aan professionals in het voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs vergt een hoge mate van inhoudelijk-inspirerend leiderschap. Daar waar docenten zich als

Nadere informatie

Leervoorkeuren. Language of Learning / Situgram. Datum Naam Functie Organisatie

Leervoorkeuren. Language of Learning / Situgram. Datum Naam Functie Organisatie Leervoorkeuren Language of Learning / Situgram Datum Naam Functie M/V Leeftijd Organisatie Afdeling Aantal jaren werkervaring Opleiding MBO HBO WO Anders Afstudeerrichting De gegevens uit deze scan kunnen

Nadere informatie

Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden. Jouw talent, onze ambitie!

Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden. Jouw talent, onze ambitie! Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden Jouw talent, onze ambitie! Je vindt het belangrijk om te blijven investeren in je eigen ontwikkeling. Zeker als je nieuwe vaardigheden

Nadere informatie

TRAINEN MET ZIEL EN ZAKELIJKHEID Opleiding Vakinhoudelijk trainen

TRAINEN MET ZIEL EN ZAKELIJKHEID Opleiding Vakinhoudelijk trainen TRAINEN MET ZIEL EN ZAKELIJKHEID Opleiding Vakinhoudelijk trainen Van focus op inhoud naar werken met de groep Hoe kun je als trainer je theorie enthousiast overbrengen zonder dat je groep passief wordt?

Nadere informatie

Training Verandermanagement

Training Verandermanagement Training Verandermanagement Verandermanagement, succesvol omgaan met veranderingen Alles verandert, voortdurend. De omgeving, jijzelf, maar ook de organisatie waar je voor werkt. Verandering is vaak noodzakelijk.

Nadere informatie

Overtuigend en Ontspannen Presenteren

Overtuigend en Ontspannen Presenteren Overtuigend en Ontspannen Presenteren voor technische professionals 20 juni 2013 Jullie doelen? Workshop Presenteren Minder zenuwen bij presentaties Makkelijker contact met het publiek Wat wél en beter

Nadere informatie

Zelfleiderschap HIGH QUALITY PEOPLE HAVE HIGH QUALITY LIVES KWALITEIT, SUCCES EN AUTHENTICITEIT IN LEVEN EN WERK

Zelfleiderschap HIGH QUALITY PEOPLE HAVE HIGH QUALITY LIVES KWALITEIT, SUCCES EN AUTHENTICITEIT IN LEVEN EN WERK Cor van Leeuwen Zelfleiderschap HIGH QUALITY PEOPLE HAVE HIGH QUALITY LIVES KWALITEIT, SUCCES EN AUTHENTICITEIT IN LEVEN EN WERK Benut je vermogens en verhoog je authentieke impact. Vrijheid, onafhankelijkheid,

Nadere informatie

Projectmatig veranderen in de bank

Projectmatig veranderen in de bank Projectmatig veranderen in de bank Maandag 21 september 2009 Ronald Janssen Implementatiemanager Even geen Prince2... of toch?! Aanpak LPM Materie Houding & Vaardigheden Lokale bankenkennis Project- management

Nadere informatie

Lumina Life voor duurzame gezondheid en vitaliteit van mens en organisatie

Lumina Life voor duurzame gezondheid en vitaliteit van mens en organisatie Lumina Life voor duurzame gezondheid en vitaliteit van mens en organisatie Lumina Life is een uniek instrument dat medewerkers in de zakelijke markt helpt om duurzaam gezond en vitaal te kunnen blijven

Nadere informatie

ICT als aanjager van de onderwijstransformatie

ICT als aanjager van de onderwijstransformatie ICT als aanjager van de onderwijstransformatie ICT als aanjager van de onderwijstransformatie Technologische innovatie biedt het onderwijs talloze mogelijkheden. Maar als we die mogelijkheden echt willen

Nadere informatie

projectplan professionaliseringstraject Technisch College Velsen Samenwerkingsverband VO Zuid-Kennemerland 2014-2016

projectplan professionaliseringstraject Technisch College Velsen Samenwerkingsverband VO Zuid-Kennemerland 2014-2016 projectplan professionaliseringstraject Technisch College Velsen Samenwerkingsverband VO Zuid-Kennemerland 2014-2016 Doelstellingen professionaliseringstraject Het SWV heeft als doelstellingen voor het

Nadere informatie

Onderwerp Teleseminar

Onderwerp Teleseminar Gratis Teleseminar Human Engineering 24 oktober 2012 Onderwerp Teleseminar 3 'Human Engineering'-valkuilen voor ontwerpers en ingenieurs: Hoe je ze vermijdt en ombuigt in kansen om meer te bereiken! Saskia

Nadere informatie

Internationale leerresultaten in het curriculum. Workshop

Internationale leerresultaten in het curriculum. Workshop Internationale leerresultaten in het curriculum Workshop Structuur van de sessie 1. Overlopen lijst competenties en deze koppelen aan een concrete opleiding 2. Het meten van draagvlak bij docenten: de

Nadere informatie

Ontwikkeling. Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling

Ontwikkeling. Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Ontwikkeling Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Waarom? Ik heb het idee dat ik wel eens tekortschiet als het erom gaat anderen duidelijk te maken wat ik bedoel. Ik

Nadere informatie

Piter Jelles Strategisch Perspectief

Piter Jelles Strategisch Perspectief Piter Jelles Strategisch Perspectief Strategisch Perspectief Inhoudsopgave Vooraf 05 Piter Jelles Onze missie 07 Onze ambities 07 Kernthema s Verbinden 09 Verbeteren 15 Vernieuwen 19 Ten slotte 23 02 03

Nadere informatie

e - V a a r d i G t r a i n e n e n c o a c h e n o n l i n e t r a i n e n o p l e i d e n c o a c h e n o r G a n i S a t i e a d V i e S

e - V a a r d i G t r a i n e n e n c o a c h e n o n l i n e t r a i n e n o p l e i d e n c o a c h e n o r G a n i S a t i e a d V i e S E - v a a r d i g T r a i n e n e n C o a c h e n o n l i n e trainen opleiden coachen ORGANISATIEADVIES E-leren, e-coachen, online trainen, leren via social media, wiki s en e-modules Als trainen of coachen

Nadere informatie

Brochure Lean Trainingen 2017

Brochure Lean Trainingen 2017 Brochure Lean Trainingen 2017 Fijn dat je interesse hebt in onze trainingen! Lean Public ontwikkelt mens en organisatie vanuit de Leanfilosofie. Wij geloven in de kracht van Lean en zien het als onze missie

Nadere informatie

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING:

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Collega s die precies doen wat jij

Nadere informatie

Programma 15 maart. Castellum, Gebouw C, Synthesium Loire AK Den Haag T: I:

Programma 15 maart. Castellum, Gebouw C, Synthesium Loire AK Den Haag T: I: Programma 15 maart Castellum, Gebouw C, Synthesium Loire 150 2491 AK Den Haag T: 070 337 83 54 I: www.kunskapsskolan.nl 1 Kunskapsskolan Nederland Congres 15 maart - Tussentijds de balans opmaken - Kunskapsskolan

Nadere informatie

W A A R D E V O L L E I D E R S C H A P

W A A R D E V O L L E I D E R S C H A P W A A R D E V O L L E I D E R S C H A P I N S P I R E E R M A N A G E C O A C H Waardevol klantcontact LEERGANG VOOR TEAMLEIDERS Waardevol leiderschap Jouw creativiteit heeft ruimte nodig Een klantcontactcentrum

Nadere informatie