8 Stappen in Mindful Coachen. met Sandra Tideman

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "8 Stappen in Mindful Coachen. met Sandra Tideman"

Transcriptie

1 8 Stappen in Mindful Coachen met Sandra Tideman aanvang 6 oktober 2015

2 Mindfulness: het pad naar succes en geluk in je leven en werk

3 Waarom leven en werken met Mindfulness? Onze mind is de basis van alles De kwaliteit van je leven en werk is afhankelijk van de kwaliteit van je aandacht Het mooiste cadeau om aan jezelf en je cliënt te geven: je coachingsvaardigheden komen op een hoger plan Evidence- based oefeningen om jezelf te ontwikkelen in inzicht en self- mastery Met meer veerkracht, creativiteit en plezier leren omgaan met je mogelijkheden en uitdagingen Leven en werken in aandacht, je wil het niet missen! Voor wie? Deze training is specifiek bedoeld voor mensen die anderen begeleiden, zoals coaches, therapeuten, (HR) managers, maar ook in bredere zin uitermate waardevol voor professioneel begeleiders uit de (para) medische sector, maar ook voor ouders die hun kinderen begeleiden in het proces van volwassen worden. Praktische informatie Deze mindfulness training 8 Stappen in Mindful Coachen bestaat uit 8 workshops en een terugkomdag. Data: 8 bijeenkomsten op dinsdagochtend uur 6 okt, 13 okt, 4 nov (woensdag), 17 nov, 24 nov, 8 dec, 15 dec 5 jan 2016 en terugkomdag maandag 2 feb 2016 Locatie: Brinklaan 151, Bussum 1404 GE Groepsgrootte: Max. 12 personen Huiswerk : Om het meeste uit deze opleiding te halen, wil je zeker een half uur per dag mediteren, plus je inzetten om actief mindfulness in je dag te integreren. Interessante artikelen, boeken, en films zullen de revue passeren en wie wil, kan zich daar natuurlijk verder in verdiepen tussen de workshops door. Naast de theorie en praktijk tijdens de workshops, vindt een belangrijk deel van het leerproces plaats tijdens de bijeenkomsten met de verschillende opdrachten.

4 Doel Het doel van deze training van 8 stappen in Mindful Coachen is drievoudig: 1. Mindfulness en je persoonlijke ontwikkeling 2. Mindfulness en je professionele ontwikkeling 3. Hoe je mindfulness kunt doorgeven aan anderen Ad 1. Mindfulness en je persoonlijke ontwikkeling Deze training is bedoeld voor jou persoonlijk om je te helpen een dagelijkse mindfulnessbeoefening op te zetten en als je al een dagelijkse beoefening hebt om deze te verdiepen en bovendien om een speelse en stabiele discipline hierin te ontwikkelen, zodat je het met plezier en inspiratie volhoudt. In aandacht leven verhoogt de kwaliteit van ons leven, we ervaren diepere betekenis. In deze opleiding werken we met Mindfulness als een mind-training, het ontwikkelen van de aandacht op een bepaalde manier, los van dogma of spirituele franje. We nodigen onszelf steeds weer uit om aanwezig te zijn en te blijven bij de ervaringen in het moment zelf, met open aandacht, vriendelijk en niet-oordelend. Enkele voordelen die mensen al snel kunnen ervaren zijn bijvoorbeeld: meer ontspanning en meer energie meer focus meer helderheid meer creativiteit minder stress. Maar het leven blijft het leven met alle ups-and-downs die het met zich meebrengt. Dat verandert natuurlijk niet. Maar jouw houding ten opzichte van je levenservaringen gaat veranderen en daardoor wordt alles anders. Je kunt gaan ervaren dat door direct met de geest zelf te werken, je bij de kern komt, van waar het voor jou om gaat. In feite is je mind een essentiële factor voor geluk, succes en een vervullend leven.

5 Ad 2. Mindfulness en je professionele ontwikkeling Mindfulness kun je inzetten in je professionele leven als coach/ therapeut en zo je coachings- vaardigheden en je werk op een hoger plan brengen. Met mindfulness, neurowetenschap en emotionele intelligentie haal je het beste uit jezelf naar boven. Wat is de beste manier om je met anderen te verbinden in helende relaties, zoals bij coaching of therapie? Onderzoek laat zien dat presence - met aandacht aanwezig zijn - een essentiële succesfactor is. Maar om werkelijk met aandacht bij onze cliënt/patiënt aanwezig te kunnen zijn, is het een voorwaarde dat we bij onszelf aanwezig kunnen zijn. Al in de eerste workshop gaan we hier mee aan de slag: wat is aanwezig zijn precies en hoe cultiveren we het in onszelf? Dit is een proces wat je kunt blijven verdiepen en ontwikkelen. Een aantal waardevolle kwaliteiten, vaardigheden en resultaten die we als coach met mindfulness ontwikkelen zijn onder andere: Meer veerkracht en vitaliteit, belangrijk bij het uitdagende werk om anderen te helpen Betere energy- management Voorkomt burn-out Versterkt positieve houding naar cliënten Helpt om enerzijds empatisch verbonden te zijn met de cliënt, maar anderzijds om genoeg afstand te bewaren om niet meegesleurd te worden in sterke emoties van de cliënt, zodat jouw intelligentie en creativiteit online blijft Tussen de sessies door weer een schone lei worden, zodat je weer fris en open bent voor de volgende cliënt Het makkelijk herkennen als wijzelf als coach getriggerd worden door wat cliënt zegt/doet (naming your demons) en daar vaardig mee omgaan Ad 3. Hoe je mindfulness kunt doorgeven aan anderen In deze workshop leer je ook om mindfulness door te geven aan je cliënten/ patiënten, de mensen met wie je werkt of leeft, als zij interesse hebben. Door met mindfulness je eigen geest te trainen en te ontwikkelen, kun je ook anderen helpen hetzelfde te doen. Hier leer je zelf ook weer van. Er is geen betere manier om iets te leren dan het te onderwijzen! De vragen die je krijgt, helpen jou verder.

6 De 8 stappen en een terugkomdag 1. Wat is mindfulness? 2. Hoe werkt het brein? 3. De adem als anker 4. Mindful omgaan met stress: gehechtheid en afkeer herkennen 5. Toelaten/ accepteren wat er is 6. Gedachten zijn geen feiten 7. Zelfzorg: radicale acceptatie 8. Integratie 9. Terugkomdag: Mindful leven In het eerste gedeelte van iedere workshop verdiepen we ons in de theorie en praktijk van mindfulness, en vervolgens richten we ons op de praktisch toepassingen ervan op het werk en het leven. Hoe kun je mindfulness inzetten om effectiever en productiever te werken, om mindful te en, vergaderen en telefoneren? Om mindful te coachen? Naast mindfulness gebruiken we ook de neurowetenschap en emotionele intelligentie om het beste uit onszelf naar boven te halen. De praktische vaardigheden kunnen we direct in ons leven en werk toe passen. Hierdoor worden we effectiever als coach/therapeut, door zowel de objectieve gezondheid als het subjectieve welzijn van onszelf en onze cliënten te vergroten. Er is speciaal voor gekozen de training over een langere periode uit te strekken, omdat bewezen is dat mindfulness dan beter werkt en je effectief een dagelijkse discipline kunt opbouwen. Tot slot Met regelmatige mindfulness beoefening gaat ons leven veranderen. Onderzoek laat zien dat mensen een betere kwaliteit van leven ervaren, op allerlei terreinen. In het Grieks wordt dit met eudaimonia aangeduid; een leven gekenmerkt door compassie, gelijkmoedigheid, verbondenheid en een gevoel van zingeving. Door meer mindful te leven, door in aandacht aanwezig te zijn, ervaren we de werkelijkheid van verbondenheid, dat wij allemaal onderdeel vormen van een groter geheel en dat we geen aparte entiteiten zijn. Integratie herinnert ons eraan dat we méér zijn dan de som van die delen; we houden onze individuele identiteit maar maken ook deel uit van een wij.

7 In de woorden van Dan Siegel: Coming to the full realization that we are in fact part of an interdependent whole, an interconnected web of the flow of living beings across time, enables us to see the powerful role we can play in helping others as we strive to heal the planet, beginning with ourselves and working one relationship at a time to make this a kinder and more compassionate world.

8 Over Sandra Tideman Drs. Sandra Tideman van Nispen is persoonlijk en professioneel coach, therapeut, trainer en docent. Zij is opgeleid aan de Universiteit van Utrecht. Zij volgde verschillende trainingen op het gebied van coaching, psychotherapie (Academie voor Psychotherapie in Amsterdam en Human Givens in Engeland). Zij is mede-oprichtster en mede-directeur van de Human Givens Nederland, opleiding voor coaching, en is mindfulness docent aan het Human Givens College in Engeland. Zij is als senior mindfulness trainer verbonden aan The Potential Project (gevestigd in Denemarken) en geeft mindfulness-trainingen binnen bedrijven. Zij is gecertificeerd als coach in de Insights methode (Jungiaanse bewustzijnstypes), de MMS coaching-methode en is getraind in TA (Transactionele Analyse) voor coaching, consultancy en executive coaching. Ze is gediplomeerd in de Seetrue Mindfulness training. Daarnaast beoefent ze sinds 1985 intensief het boeddhisme, o.l.v. Tibetaanse meesters in binnen- en buitenland. Ze geeft yogales en workshops op verschillende locaties in Nederland. Ze was van als docent verbonden aan de Saswitha opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte te Bilthoven en sinds 2014 aan de Teacher Trainingsopleiding van Delight Yoga in Amsterdam, waar ze de Yoga en Mindfulness Immersion aan gevorderden onderwijst.

9 Investering: Voor het totaalpakket, inclusief de terugkomdag en het lesmateriaal; 1750,- exclusief 21% BTW. In termijnen betalen is altijd mogelijk. Hiervoor krijg je: 8 workshops en een terugkomdag en een certificaat van deelname na afronding Thee, koffie, versnaperingen Het gedetailleerde programma en het lesmateriaal Tussen de workshops door ruimte voor vragen, s, telefonisch contact Voor vragen of aanmelden: sandratideman.com Mobiel: Wil je tips voor Mindfulness in leven en werk ontvangen, dan kun je je via mijn website inschrijven voor de nieuwsbrief, of kijk op mijn facebookpagina (www.facebook.com/sandra. mindfulness) of volg mij op twitter Aanbevolen literatuurlijst: Dan Siegel, the Mindful Therapist Dan Siegel, Mindsight Sharon Begley, Train Your Mind, Change Your Brain Human Givens,The new approach to emotional health and Clear Thinking, Joe Griffin and Ivan Tyrell Karen Armstrong, Twelve Steps to a Compassionate Life Pema Chödron, How to meditate Pema Chödron, When things fall apart Jon Kabat Zinn, Full Catastrophe Living Jon Kabat Zinn, Waar je ook gaat, daar ben je Sharon Salzburg, Liefdevolle vriendelijkheid Alan Wallace, the Attention Revolution Williams, M, Penman, D, Mindfulness David Dewulf, Jezelf Accepteren

10 Wat anderen zeggen Door de trainingen met Sandra ben ik me veel meer bewust geworden van mijn automatische patronen. Ik heb sneller door als ik weer in dezelfde maalstroom van gedachten beland. Dat werkt bevrijdend. Ik sta nu iedere dag iets vroeger op voor yoga en mindfulness en dat zorgt ervoor dat ik er ook overdag mee bezig blijf. Het helpt me enorm om er ook over te lezen, dank voor je inspirerende tekst! Yoga docent en trainer In korte tijd kwamen er grote veranderingen door jouw coaching! Ik heb zoveel geleerd over mezelf en hoe ik me verder kan blijven ontwikkelen in mijn leven. Dat ik mij hier van bewust ben geworden, het echt ben gaan doorvoelen en ondervinden, is een groot geschenk waar ik jou altijd dankbaar voor zal zijn. Office manager in Multi-National Slechts een paar sessies met jou maakte het verschil. Je grote visie en humor gaven mij een brede blik en meer moed om noodzakelijke stappen te nemen. Je begeleiding en inspiratie zijn van blijvende waarde. 41 jr. Zelfstandig ondernemer

Leiderschap: kracht door aandacht Mindfulness en presencing voor executives en hoger management Trainingsprogramma (zes maanden)

Leiderschap: kracht door aandacht Mindfulness en presencing voor executives en hoger management Trainingsprogramma (zes maanden) Leiderschap: kracht door aandacht Mindfulness en presencing voor executives en hoger management Trainingsprogramma (zes maanden) Van leiders in organisaties wordt meer verwacht dan het technisch goed besturen

Nadere informatie

Communicatie & Leven

Communicatie & Leven Academie voor Communicatie & Leven Stef de Beurs - - - Erkend als onderwijsinstelling voor beroepsonderwijs: Inhoud Even voorstellen 3 Dagworkshop Spreken vanuit je Hart 4 Dagworkshop Speaking Circle de

Nadere informatie

Door Alan Seale, oprichter van het Center for Transformational Presence Coaching, leraar, coach, spreker en schrijver van bekroonde boeken.

Door Alan Seale, oprichter van het Center for Transformational Presence Coaching, leraar, coach, spreker en schrijver van bekroonde boeken. TRANSFORMATIONAL PRESENCE LEADERSHIP & COACHING Een nieuwe manier van waarnemen, een nieuwe manier van coachen. 5-daagse training voor leiders en coaches 8-12 oktober 2014 Landgoed Huize Bergen, Glorieuxlaan

Nadere informatie

Training Resultaatgericht Coachen

Training Resultaatgericht Coachen Training Resultaatgericht Coachen met aandacht voor zingeving Herken je dit? Je bent verantwoordelijk voor de gang van zaken op je werk. Je hebt alle verantwoordelijkheid, maar niet de bijbehorende bevoegdheden.

Nadere informatie

Welkom. bij Djoj training & opleiding

Welkom. bij Djoj training & opleiding Cursusprogramma najaar 2011 Welkom bij Bedrijven hebben te maken met snelle en complexe veranderingen. Dit is niet voor iedereen gemakkelijk. Sterker nog, het beroep dat op flexibiliteit en improvisatievermogen

Nadere informatie

De kern van Verbindend-leiderschap. Aandacht geeft verbinding geeft kracht. September 2014

De kern van Verbindend-leiderschap. Aandacht geeft verbinding geeft kracht. September 2014 PRESENCE De kern van Verbindend-leiderschap Aandacht geeft verbinding geeft kracht September 2014 Taalstraat 86, 5261 BH Vught Tel. +31 (0)6 27 55 25 52 info@qipeople.nl, www.qipeople.nl K.v.K. nr.28086944

Nadere informatie

Neem je leven in eigen hand

Neem je leven in eigen hand NLP & Communicatie NLP Practitioner & meer... - 22 november 2013 Neem je leven in eigen hand Herken je jezelf? Je vraagt je af of je je talenten wel genoeg kent en inzet. Je wilt meer uit jezelf halen

Nadere informatie

Jaartraining Inspirator

Jaartraining Inspirator Jaartraining Inspirator 1 LIEFDE VREUGDE VRIJHEID Laat de Inspirator in je verschijnen Wat leuk dat je meer wilt weten over onze Jaartraining Inspirator! Het wordt een mooi jaar, met bijzondere, boeiende

Nadere informatie

Welkom. bij Djoj training & opleiding

Welkom. bij Djoj training & opleiding Cursusprogramma Welkom bij Djoj training & opleiding Bedrijven hebben te maken met snelle en complexe veranderingen. Dit is niet voor iedereen gemakkelijk. Sterker nog, het beroep dat op flexibiliteit

Nadere informatie

Training Innerlijke Balans. Hoera het is vandaag! Sepp Lifka

Training Innerlijke Balans. Hoera het is vandaag! Sepp Lifka Hoera het is vandaag! Een training voor ieder die wil leren hoe je in de waan van de dag de innerlijke rust en balans kunt bewaren. Warm welkom Hoera het is vandaag! Mijn naam is en in mijn dagelijks leven

Nadere informatie

ICM Trainingsdag: Vergroot jouw impact!

ICM Trainingsdag: Vergroot jouw impact! ICM Trainingsdag: Vergroot jouw impact! dinsdag 20 mei 2014 Dagprogramma en overige informatie De inhoud van de 6 trainingen Training 1: Haal meer uit je brein Training 2: StrengthsFinder Training 3: Gezonde

Nadere informatie

Competentiegericht trainen. Molijn Training. Trainingsaanbod

Competentiegericht trainen. Molijn Training. Trainingsaanbod Competentiegericht trainen Molijn Training Trainingsaanbod Het zijn niet de sterksten en ook niet de slimsten die overleven, maar degenen die zich het best aanpassen aan de veranderende omstandigheden

Nadere informatie

Succesvol je verkooptargets halen!

Succesvol je verkooptargets halen! Succesvol je verkooptargets halen! Het programma is bedoeld voor beginnende en meer gevorderde verkopers en zelfstandige ondernemers die onderstaande situaties herkennen: Je werkt erg hard en maakt lange

Nadere informatie

1 daagse training time-management

1 daagse training time-management Open oor Inschrijving een groep 1 daagse training time-management Slim Werken + Creatief Werken edere dag een SlimWerken.COM Julianapark 48-5 5046 GB Tilburg T 013-5770495 M 06-27326562 E contact@slimwerken.com

Nadere informatie

CNV Cursusprogramma. > Leren werkt!

CNV Cursusprogramma. > Leren werkt! CNV Cursusprogramma > Leren werkt! 2012 1 Workshops Leren werkt! Feedback geven en ontvangen Timemanagement Loopbaancheck Flow in je werk Profileren kun je leren Netwerken Cursussen Emotionele intelligentie

Nadere informatie

De Meest Effectieve & Persoonlijke Consulting Skills Training voor Professionals!

De Meest Effectieve & Persoonlijke Consulting Skills Training voor Professionals! - Consulting Skills Training Pagina 1 van 6 De Meest Effectieve & Persoonlijke Consulting Skills Training voor Professionals! Los van de inhoud van je advies is het belangrijk om je advies zo goed mogelijk

Nadere informatie

Dit artikel wordt binnenkort gepubliceerd in een digitaal tijdschrift van de Nijenrode universiteit (Paul de Blot).

Dit artikel wordt binnenkort gepubliceerd in een digitaal tijdschrift van de Nijenrode universiteit (Paul de Blot). Dit artikel wordt binnenkort gepubliceerd in een digitaal tijdschrift van de Nijenrode universiteit (Paul de Blot). Management en de kunst van gedragsverandering 'De financiële crisis wordt vooral gezien

Nadere informatie

Onze dienstverlening voor coaches

Onze dienstverlening voor coaches Onze dienstverlening voor coaches Platform voor mensen en organisaties met een hulp- of ontwikkelvraag Mensen en organisaties in contact brengen met de beste coaches Ondersteunend initiatief voor de ondernemende

Nadere informatie

De Extreem Productieve Ondernemer/Manager

De Extreem Productieve Ondernemer/Manager De Extreem Productieve Ondernemer/Manager Jaarprogramma 2012-2013 Overwin dit jaar hardnekkige blokkades en ga veel effectiever werken Speciaal voor ondernemers en managers die onder tijdsdruk staan Transformeer

Nadere informatie

De Kracht van NAC Life Coaching

De Kracht van NAC Life Coaching Gebaseerd op 20 jaar Life Coaching ervaring De Kracht van NAC Life Coaching Wat is het Neuro Associative Conditioning (NAC) Life Coaching Model? Hoe efficiënt en krachtig werkt het? Auteur: Marcel Sanders

Nadere informatie

InCompany workshops 2014

InCompany workshops 2014 InCompany workshops 2014-2 - INHOUDSOPGAVE WORKSHOPS Schot in de roos! Ik ben het visitekaartje Zij krijgt alles gedaan Laat je uitstraling voor je werken Hoe hecht is ons team? Uit je comfortzone De weg

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn. Follow your. it knows the way. Zomervakantie. Nieuwsbrief 25 juni 2015

NIEUWSBRIEF. Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn. Follow your. it knows the way. Zomervakantie. Nieuwsbrief 25 juni 2015 NIEUWSBRIEF Follow your it knows the way Mind & Motion, Centrum voor BewustZijn Nieuwsbrief 25 juni 2015 Zomervakantie Nog enkele weken en dan is het alweer zomervakantie. Hieronder staan de laatste lessen

Nadere informatie

CNV Cursusprogramma. > Leren werkt!

CNV Cursusprogramma. > Leren werkt! 2013 CNV Cursusprogramma > Leren werkt! 1 WORKSHOPS > Alle workshops duren 1 dag of 2 losse dagdelen. Profileren kun je leren dagdelen worden een aantal netwerken geïntro- Workshops Profileren kun je leren

Nadere informatie

14-daagse NLP Coach & Marketing Bachelor voor Personal Trainers te s-hertogenbosch

14-daagse NLP Coach & Marketing Bachelor voor Personal Trainers te s-hertogenbosch 14-daagse NLP Coach & Marketing Bachelor voor Personal Trainers te s-hertogenbosch De basisopleiding start dit najaar op 1 oktober 2011, en in het voorjaar op 3 maart 2012. Gedoceerd in 7 maal 2 dagen

Nadere informatie

InCompany workshops 2015. Empower your talents and Fuel your future

InCompany workshops 2015. Empower your talents and Fuel your future InCompany workshops 2015 Empower your talents and Fuel your future TOON LEF, MAAK HET VERSCHIL EN FUEL YOUR FUTURE Werk is tegenwoordig te vergelijken met topsport. Goede kwaliteit leveren, je best doen

Nadere informatie

INCOMPANY WORKSHOPS NAJAAR 2014 / 2015

INCOMPANY WORKSHOPS NAJAAR 2014 / 2015 INCOMPANY WORKSHOPS NAJAAR 2014 / 2015 INHOUDSOPGAVE WORKSHOPS THINK DIFFERENT? FUTURE PROOF? TOON LEF EN MAAK HET VERSCHIL! FUEL YOUR FUTURE HOE? Gezien de veranderingen in je vak, ben je gespitst op

Nadere informatie

2014-2015. Catalogus opleidingen en trainingen AreaConsult

2014-2015. Catalogus opleidingen en trainingen AreaConsult 2014-2015 Catalogus opleidingen en trainingen Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Onze visie op ontwikkeling van mensen 5 Hoofdstuk 2 Veranderen -opleiding en trainingsaanbod 2.1.Training gamechangers 7 2.2. Leidinggeven

Nadere informatie

Management en de kunst van. gedragsverandering

Management en de kunst van. gedragsverandering Management en de kunst van Jan den Boer Management en de kunst van gedragsverandering gedragsverandering Een uitgave van 1 Hoe komt het dat de werking van managementtrainingen, convenanten met bankiers,

Nadere informatie

Productenwijzer Meer perspectief voor jouw carrière Durf jij het aan?

Productenwijzer Meer perspectief voor jouw carrière Durf jij het aan? werken in NOORDOOST BRABANT.NL Productenwijzer Meer perspectief voor jouw carrière Durf jij het aan? Inleiding Voor je ligt de productenwijzer van Werken in Noordoost Brabant, de gezamenlijke site voor

Nadere informatie