INFRAROODCABINES GENIEt van DE ONtSpANNENDE ERvARING van EEN INFRAROODCABINE

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "INFRAROODCABINES GENIEt van DE ONtSpANNENDE ERvARING van EEN INFRAROODCABINE"

Transcriptie

1 INFRAROODCABINES Geniet van de ontspannende ervaring van een infraroodcabine

2

3 ERVAAR DE VERFRISSENDE SENSATIE Feel Good with infrared Stap, nadat u de infraroodcabine gebruikt heeft, onder een lauwe douche en uw hele lichaam voelt als nieuw! Tegenwoordig proberen we bewuster en gezonder te leven. Daarom letten we steeds meer op wat we eten en drinken, roken we niet en proberen we meer te bewegen. Infrarood is een uitstekende aanvulling op deze bewuste en verantwoorde levenswijze en levert een belangrijke bijdrage aan uw persoonlijk geluk. In een C-Quel infraroodcabine ontsnapt u even aan de drukte van alledag, terwijl de weldadige warmte diep doordringt in uw lichaam. Dit zorgt voor ontspanning en toevoer van nieuwe en positieve energie. U voelt zich echter niet alleen beter, maar u ziet er ook jonger en beter uit. Infrarood zorgt namelijk voor een schone, elastische en gladde huid. Hoe werkt het? De zon is de bron van alle leven op aarde. De zonnestraling die het aardoppervlak bereikt bestaat uit ultraviolet licht [UV], zichtbaar licht en infraroodstraling [IR], die zorgt voor warmtetransport. Alles wat leeft, groeit en bloeit heeft infraroodstraling nodig. De infraroodstraling in een C-Quel cabine zorgt voor opwarming van het lichaam. Hierop reageert het lichaam met een versnelde bloedsomloop en transpirtatie. Het lichaam ontspant, voert afvalstoffen af en bouwt weerstand op.

4 Infrarood, de weldadige werking van de zon Gezondheid is ons belangrijkste goed. We doen er daarom alles aan om gezond te blijven. Een C-Quel infraroodcabine is hierbij een belangrijk hulpmiddel. Maar al doen we nog zo ons best, niet alle klachten zijn te voorkomen. Ze kunnen optreden als gevolg van ons jachtige bestaan, aangeboren zijn en/of veroorzaakt worden door het klimmen van de jaren. De doordringende infrarood warmtestraling in een C-Quel infraroodcabine heeft een grote therapeutische waarde omdat de doorbloeding van het lichaam extra wordt gestimuleerd. Hierdoor heeft u: soepele gewrichten en spieren, waardoor u minder last heeft van gewrichtsstijfheid, spierpijn en artroseklachten een betere nachtrust, waardoor u s morgens uitgerust weer opstaat minder kans op blessures tijdens sporten of werkzaamheden minder kans op bloeddrukproblemen verbeterde reiniging en regeneratie van de huid wat positief werkt bij huidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis minder kans op en minder last van ontstekingen, zoals een slijmbeursontsteking. Wat is er heerlijker en makkelijker dan in de eigen omgeving te kunnen ontspannen en relaxen. Een C-Quel infraroodcabine maakt dit mogelijk. C-Quel cabines hebben weinig ruimte nodig, zijn eenvoudig te plaatsen en makkelijk te monteren. Behalve een gewoon geaard stopcontact zijn er verder geen speciale voorzieningen nodig. De bediening van een C-Quel infraroodcabine is eenvoudig en de opstarttijd kort. Al na tien minuten is de C-Quel klaar voor gebruik. Inclusief een verblijf van 30 minuten in de cabine en een verkwikkende douche, bent u in drie kwartier klaar. Veel mensen beginnen hun dag met infrarood, om op een ontspannende en weldadige manier lichaam en geest te verkwikken.

5 Incoloy techniek De infraroodstraling in een C-Quel infraroodcabine wordt opgewekt door Incoloy stralers. De weldadige werking van de C-Quel infraroodcabine kan voor een belangrijk deel aan deze stralers worden toegeschreven. Met de opgewekte langgolvige IR-C straling worden de beste resultaten geboekt. Dat komt omdat IR-C straling de warmtestraling van het menselijk lichaam het dichtst benadert.

6

7 DE C-QUEL INFRAROODCABINE Warmte kan zo intens zijn Canadees Red Cedar C-Quel infraroodcabines zijn gemaakt uit gecertificeerd Canadees Red Cedar. Deze langzaam groeiende houtsoort heeft een mooie structuur en is vrij van noesten en hars. Het krimpt, zwelt of scheurt niet onder invloed van vocht of temperatuurverschillen en is duurzaam, waardoor een cabine jarenlang mooi blijft. Red Cedar reflecteert infraroodstraling en wordt dus niet heet, waardoor u zich er niet aan kunt branden. De milde en aangename geur die de oliën in het hout verspreiden brengt harmonie, helpt een verstoorde energiebalans te herstellen en werkt slijmoplossend. De oliën zijn bovendien antiseptisch (bacterie- en schimmeldodend). De natuurlijke geur van Red Cedar blijft ook bij intensief gebruik behouden, terwijl vuren en hemlock na verloop van tijd geuren uit hun omgeving opnemen en daardoor onaangenaam gaan ruiken. Goed voor milieu en portemonnee. Een C-Quel infraroodcabine past perfect in de dagelijkse routine. Een C-Quel infraroodcabine is energiezuinig en gebruikt niet meer stroom dan een stofzuiger. Bij normaal gebruik kost een sessie in een infraroodcabine niet meer dan gemiddeld 0,35. Calorieën verbranden In vergelijking met een traditionele sauna wordt in een C-Quel infraroodcabine het dubbele aantal calorieën verbrand. Dat komt doordat de infraroodstraling voor ongeveer 80% in lichaamswarmte wordt omgezet. Het lichaam zal dus meer doen om af te koelen. Een volwassene kan in een infraroodcabine in een sessie van 30 minuten maar liefst 600 tot 800 calorieën verbranden, te vergelijken met een fikse wandeling van ca. uur! Bovendien worden, meer dan in een traditionele sauna, naast water ook afvalstoffen, zelfs vetten, uitgescheiden.

8 Positieve energie zorgt voor meer uithoudingsvermogen en weerstand Iemand die lekker in zijn vel zit, geniet meer van het leven, heeft meer energie en presteert beter. Een C-Quel infraroodcabine helpt daarbij. De warmte die in een C-Quel infraroodcabine wordt opgewekt ontlokt een reactie aan het lichaam. In een poging om de lichaamstemperatuur op circa 37 C te houden gaat het lichaam transpireren. Bovendien gaat de bloedcirculatie omhoog. Transpiratie zorgt voor afvoer van alcohol, nicotine, zware metalen en andere afvalstoffen via de huid. De verhoogde bloedcirculatie zorgt voor een passief trainingseffect van de hartspier en de bloedvaten. Er wordt meer zuurstof aangevoerd en opgehoopte afvalstoffen worden versneld via het lichaam afgevoerd. In een C-Quel infraroodcabine wordt een optimaal effect bereikt door het samenspel van straling en temperatuur. Incoloy stralers wekken infraroodstraling op die zowel de huid als de lucht in de dubbelwandige cabine verwarmt. Hierbij kan de temperatuur oplopen naar een waarde van maximaal 65 C. Daardoor ontstaat een dubbele werking: infraroodstraling én omgevingswarmte. Kleurentherapie Vibraties in het lichaam bepalen gezondheid, rust en harmonie. Deze vibraties kunnen door het gebruik van verschillende kleuren worden gestabiliseerd of gewijzigd. Dat is waar kleurentherapie voor wordt gebruikt. Het gebruik van kleuren is waarschijnlijk een van de eerste therapeutische technieken die door de mens werd toegepast. Al door de Romeinen werd middels glas in lood getracht om ruimtes een bepaalde kleur en sfeer mee te geven. versterkt en stimuleert kalmeert en vitaliseert werkt rustgevend en spanningverlagend inspireert en geeft geestkracht stimuleert de processen van lichaam en geest werkt verhelderend

9 C - Q U E L I N F R A R O O D C A B I N E S L E V E R B A A R I N E E N G R O T E V E R S C H E I D E N H E I D A A N V O R M E N E N A F M E T I N G E N

10 Cabine dubbelwandig Canadees Red Cedar Incoloy stralers Verstelbare ergonomische rugleuning Verlengde oplopende zitbank Uitschakelbare bankstralers Naadloze vloer Kunststof verstelbare voeten Eenvoudig te installeren door middel van kliksysteem Model 105 Comfort Model 10 Comfort Model 140 Comfort Aantal personen Houtsoort Buitenmaat (bxdxh) in cm Binnenmaat (bxdxh) in cm Aantal bedieningspanelen Aantal speakers Audio plug-in Aantal infraroodelementen Aantal infraroodelementen boven de bank Voltage Netspanning Stroomverbruik Aantal dozen Transportvolume (Doos A+B+(C)) in cm Kleurentherapie Dampsysteem Verlichte koof (LED) Dubbele zitbank Vezeloptica Ergonomische bank 1- Canadees Red Cedar 105 x 110 x x 97 x incoly M V 30V / 50 Hz W 3 (A+B+C) 10 x 00 x 5 (10 kg) Nee Canadees Red Cedar 10 x 110 x x 97 x incoly M V 30V / 50 Hz W 3 (A+B+C) 18 x 00 x 6 (130 kg) Nee -3 Canadees Red Cedar 140 x 110 x x 97 x incoly M V 30V / 50 Hz.540 W 3 (A+B+C) 150 x 00 x 7 (140 kg) Nee

11 Dubbelwandige cabine met degelijke houtconstructie. Kliksysteem om de cabine snel en eenvoudig op te bouwen en af te breken. Kunststof verstelbare voet om de cabine waterpas te zetten. Neemt geen vocht op. In drie standen verstelbare ergonomische rugleuning. Kleurentherapie. Lange golf (IR-C) Incoloy straler met therapeutische werking. Eenvoudige bediening Model 160 Comfort Hoekmodel 150 Comfort Aantal personen Houtsoort Buitenmaat (bxdxh) in cm Binnenmaat (bxdxh) in cm Aantal bedieningspanelen Aantal speakers Audio plug-in Aantal infraroodelementen Aantal infraroodelementen boven de bank Voltage Netspanning Stroomverbruik Aantal dozen Transportvolume (Doos A+B+(C)) in cm Kleurentherapie Dampsysteem Verlichte koof (LED) Dubbele zitbank Vezeloptica Ergonomische bank 3-4 Canadees Red Cedar 160 x 110 x x 97 x incoloy M V 30V / 50 Hz.540 W 3 (A+B+C) 160 x 195 x 5 (170 kg) 3-4 Canadees Red Cedar 150 x 150 x x 138 x incoloy M 10-40V 30V / 50 Hz W 3 (A+B+C) 160 x 00 x 85 (150 kg)

12 INFRARED CABINS Uw C-Quel dealer: Garantie: De infraroodcabines van C-Quel zijn met vakmanschap en zorg gemaakt, gebruik makend van de beste materialen en onderdelen. Daarom geeft C-Quel 5 jaar garantie op de stralingselementen en jaar op de cabine en de besturing.

ALGEMEEN RETAIL PROGRAMMA 2013

ALGEMEEN RETAIL PROGRAMMA 2013 ALGEMEEN RETAIL PROGRAMMA 203 Intex Easy Set opbouw zwembaden Zeer compleet zwembad voor gegarandeerd zwemplezier in de achtertuin! Echt easy, want in een handomdraai (ca. 0 minuten) staat het zwembad

Nadere informatie

FINSE SAUNA REDENEN OM GEBRUIK TE MAKEN VAN DE FINSE SAUNA

FINSE SAUNA REDENEN OM GEBRUIK TE MAKEN VAN DE FINSE SAUNA FINSE SAUNA REDENEN OM GEBRUIK TE MAKEN VAN DE FINSE SAUNA De Finse sauna zorgt voor een betere doorbloeding, stralende huid, reiniging van de huid en heeft een positieve invloed op de ademhaling en het

Nadere informatie

Inleiding. Een gezonde leefomgeving

Inleiding. Een gezonde leefomgeving Inleiding Met dit document tracht ik enerzijds een stuk bewustwording aan te wakkeren bij u als lezer over verwarmen in het algemeen en anderzijds een optimale manier van verwarmen te introduceren in het

Nadere informatie

WarmtePanelen. Tot 30% Energiewinst door te verwarmen met infrarood warmtestralen. Net als de zon. Heel simpel.

WarmtePanelen. Tot 30% Energiewinst door te verwarmen met infrarood warmtestralen. Net als de zon. Heel simpel. Tot 30% Energiewinst door te verwarmen met infrarood warmtestralen. Net als de zon. Heel simpel. Nog altijd prijkt verwarming hoog op de lijst energiekostenposten voor bedrijven: met maar liefst 45 procent

Nadere informatie

Voorwoord. Beste BeweegKuurder!

Voorwoord. Beste BeweegKuurder! Voorwoord Beste BeweegKuurder! Als directeur van het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) ben ik trots op u. U heeft namelijk dit logboek in uw handen en dat betekent dat u de BeweegKuur gaat

Nadere informatie

Infofiche Sporten en mucoviscidose

Infofiche Sporten en mucoviscidose Voordelen van sporten SPORTEN EN MUCOVISCIDOSE Gouden regels bij sporten Enkele voorbeelden van sporten * van kop tot teen Op pagina 2 tot 4 * luister naar je lichaam én Op pagina 5 tot 8 * met + punten

Nadere informatie

Hartfalen. Wat is het en hoe herken je het

Hartfalen. Wat is het en hoe herken je het Hartfalen Wat is het en hoe herken je het Hartfalen, onbekend en onderschat Hartfalen is de grote onbekende onder de hartziekten. Hartfalen klinkt misschien bekend in de oren. Het woord doet denken aan

Nadere informatie

CHIROPRAKTISCH ARTROSE. ARTROSE >> pagina 3. OMGAAN MET PIJN >> pagina 10. HERNIA EN RUGPIJN >> pagina 5

CHIROPRAKTISCH ARTROSE. ARTROSE >> pagina 3. OMGAAN MET PIJN >> pagina 10. HERNIA EN RUGPIJN >> pagina 5 ARTROSE >> pagina 3 HERNIA EN RUGPIJN >> pagina 5 OMGAAN MET PIJN >> pagina 10 Nummer 2, 2013 CHIROPRAKTISCH DEZE KRANT WORDT U AANGEBODEN DOOR DE NEDERLANDSE CHIROPRACTOREN ASSOCIATIE (NCA) ARTROSE Artrose,

Nadere informatie

Ventileren. Antwoorden op de meest gestelde vragen

Ventileren. Antwoorden op de meest gestelde vragen Ventileren Antwoorden op de meest gestelde vragen Ventileren Antwoorden op de meest gestelde vragen Inhoudsopgave 1 Waarom deze brochure? 05 2 Ventileren van uw woning, een gezonde zaak 06 3 Feiten over

Nadere informatie

Alles wat je wilt weten over HAARVERZORGING

Alles wat je wilt weten over HAARVERZORGING Alles wat je wilt weten over HAARVERZORGING INHOUD Of het nu lang is of kort, dik of dun, steil of krullend: haar is het mooist wanneer het gezond en glanzend is. Maar dat gaat helaas niet vanzelf. Elke

Nadere informatie

LOOPCLINIC 5 kilometer

LOOPCLINIC 5 kilometer LOOPCLINIC 5 kilometer 1 Informatie loopclinic Oranjerun 2015 wegens succesvolle ervaringen vorig jaar!!!!!!! Doel van de loopclinic: Het uitlopen van 5 km van de Oranjerun op Koningsdag 26 april 2015.

Nadere informatie

Acht Artsen E E N E I N D S P R I N T B R O C H U R E

Acht Artsen E E N E I N D S P R I N T B R O C H U R E Acht Artsen E E N E I ND S PR I NT B R O C H U R E Wilt u gezond blijven of tot een gezonde levensstijl terugkeren? Leest u dan meer over Acht Artsen. Inleiding Gezondheid is geen toevalligheid. Gezondheid

Nadere informatie

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 2013 Glenn Ost http://www.glennost.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 2013 Glenn Ost http://www.glennost. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 1 Dit is versie 3.2 van dit rapport. Wil je de laatste nieuwe versie downloaden, stuur me

Nadere informatie

Maak kennis met onze nieuwe generatie energiezuinige dakramen

Maak kennis met onze nieuwe generatie energiezuinige dakramen Maak kennis met onze nieuwe generatie energiezuinige dakramen Nieuwe generatie! Isoleer uw dak met daglicht en frisse lucht Meer daglicht Daglicht is goed voor zowel uw lichaam als uw geest. Hoe meer

Nadere informatie

Vol Frisse en Nieuwe energie Zijn wie je bent! www.nicolecosterus.nl Pagina 1

Vol Frisse en Nieuwe energie Zijn wie je bent! www.nicolecosterus.nl Pagina 1 Vol Frisse en Nieuwe energie Zijn wie je bent! www.nicolecosterus.nl Pagina 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Deel 1: In 5 stappen naar een fris & opgeruimd gevoel in jezelf Voordelen van energetisch reiniging

Nadere informatie

Sportief bewegen met artrose. Artrose

Sportief bewegen met artrose. Artrose Sportief bewegen met artrose Artrose Sportief bewegen met artrose...................................... Bewegen: gezond en nog leuk ook! Regelmatig bewegen heeft een positieve invloed op de gezondheid

Nadere informatie

Zonder zorgen in de zon

Zonder zorgen in de zon Zonder zorgen in de zon Zonder zorgen in de zon Voel jij je ook veel energieker en vrolijker als de zon schijnt? De warmte en het licht van de zon bezorgen de meeste mensen een aangenaam gevoel. Zonnestralen

Nadere informatie

ministerie van de Vlaamse Gemeenschap administratie Gezondheidszorg

ministerie van de Vlaamse Gemeenschap administratie Gezondheidszorg I N F O R M A T I E F O L D E R Overdaad schaadt ZON SPRING ER VERSTANDIG MEE OM! ministerie van de Vlaamse Gemeenschap administratie Gezondheidszorg EVEN UW AANDACHT GRAAG!!! De meeste mensen houden van

Nadere informatie

VENTILEREN. Goed ventileren is 24 uur per dag ventileren, met verstand!

VENTILEREN. Goed ventileren is 24 uur per dag ventileren, met verstand! VENTILEREN Goed ventileren is enorm belangrijk. Niet alleen omdat frisse en schone lucht in huis prettig is, maar vooral omdat het gezond is. Een vochtige en ongezonde lucht in huis veroorzaakt tal van

Nadere informatie

Warmte. 1 Transport van warmte 2 Straling 3 Broeikaseffect 4 Soortelijke warmte 5 Beginsel van Black 6 Vermogen van een verwarmingsbron

Warmte. 1 Transport van warmte 2 Straling 3 Broeikaseffect 4 Soortelijke warmte 5 Beginsel van Black 6 Vermogen van een verwarmingsbron Warmte 1 Transport van warmte 2 Straling 3 Broeikaseffect 4 Soortelijke warmte 5 Beginsel van Black 6 Vermogen van een verwarmingsbron 1 Transport van warmte De drie vormen van warmtetransport Warmte kan

Nadere informatie

Decubitus hoe te voorkomen

Decubitus hoe te voorkomen Decubitus hoe te voorkomen Hoe belangrijk is deze informatie Ziek-zijn of het hebben van een (rolstoelgebonden) handicap kan op het dagelijks leven invloed hebben. Krijgt u daarnaast een complicatie of

Nadere informatie

1001 REDENEN OM BETER EN GEZONDER TE SLAPEN

1001 REDENEN OM BETER EN GEZONDER TE SLAPEN 1001 REDENEN OM BETER EN GEZONDER TE SLAPEN ER IS MAAR 1 MANIER OM BETER EN GEZONDER TE SLAPEN freshbed Deze brochure wordt u aangeboden door FreshBed. Bedenkers van een gepatenteerd systeem dat een enorme

Nadere informatie

01. De voordelen van een pelletkachel

01. De voordelen van een pelletkachel 01. De voordelen van een pelletkachel Je huis verwarmen met een pelletkachel al of niet aangesloten op de centrale verwarming heeft een aantal duidelijke voordelen t.o.v.aardgas/stookolie en houtblokken.

Nadere informatie

101 Energiebespaartips

101 Energiebespaartips 101 Energiebespaartips (... om lekker en betaalbaar te wonen!) Geld besparen! Lekker wonen! BLG Wonen Jos Klijnenlaan 288 6164 AZ Geleen Goed voor het milieu! Geld besparen én lekker wonen Aan het eind

Nadere informatie

Stoppen met roken voor uw hart en bloedvaten

Stoppen met roken voor uw hart en bloedvaten Stoppen met roken voor uw hart en bloedvaten 1 De Hartstichting strijdt al 50 jaar succesvol tegen hart- en vaatziekten. Maar het aantal sterfgevallen en patiënten moet nóg verder omlaag, want ruim 1 miljoen

Nadere informatie

70 REGELS VOOR JE VOEDING

70 REGELS VOOR JE VOEDING BE THE BEST YOU CAN BE! Vivian Hylkema 70 REGELS VOOR JE VOEDING EN JE DIEET Vivian Hylkema www.viannaplan.nl Pagina 1 Het maakt niet uit of je genetisch een lichaamssamenstelling hebt die in jouw voordeel

Nadere informatie

Logboek Polikliniek hartfalen

Logboek Polikliniek hartfalen Logboek Polikliniek hartfalen Inleiding Uw cardioloog heeft u naar de hartfalenpolikliniek verwezen. De hartfalenverpleegkundige is er om u te begeleiden hoe u met uw hartklachten om kunt gaan. Hij/zij

Nadere informatie

FOLDER: HORMOONTHERAPIE ENDOCRIENE BEHANDELING MET ANASTROZOLE (ARIMIDEX )

FOLDER: HORMOONTHERAPIE ENDOCRIENE BEHANDELING MET ANASTROZOLE (ARIMIDEX ) FOLDER: HORMOONTHERAPIE ENDOCRIENE BEHANDELING MET ANASTROZOLE (ARIMIDEX ) Omdat de borstkanker bij u hormoongevoelig is, heeft u samen met uw arts besloten dat u wordt behandeld met endocriene therapie

Nadere informatie

U heeft brandof waterschade... Wat nu?

U heeft brandof waterschade... Wat nu? U heeft brandof waterschade... Wat nu? U heeft brand- of waterschade... Schade is vervelend en komt nooit gelegen. Wij kunnen ons dan ook goed voorstellen dat er op dit moment van alles door u heen gaat.

Nadere informatie

Patiënteninformatie over ASTMA: PRIKKELS VERMIJDEN, HUISSTOFMIJT BESTRIJDEN. LONGGENEESKUNDE Astma: huisstofmijt

Patiënteninformatie over ASTMA: PRIKKELS VERMIJDEN, HUISSTOFMIJT BESTRIJDEN. LONGGENEESKUNDE Astma: huisstofmijt Patiënteninformatie over ASTMA: PRIKKELS VERMIJDEN, HUISSTOFMIJT BESTRIJDEN LONGGENEESKUNDE Astma: huisstofmijt INHOUDSOPGAVE PRIKKELS VERMIJDEN... 3 Welke prikkels spelen een rol?... 4 Waar zit de huisstofmijt?...

Nadere informatie