Nota van Inlichtingen, Omzet Amersfoort. Aangekondigd via Tenderned, Tenderned-kenmerk: Betreft: voorselectie. Datum: 21 januari 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nota van Inlichtingen, Omzet Amersfoort. Aangekondigd via Tenderned, Tenderned-kenmerk: Betreft: voorselectie. Datum: 21 januari 2013"

Transcriptie

1 Nota van Inlichtingen, Omzet Amersfoort Aangekondigd via Tenderned, Tenderned-kenmerk: Betreft: voorselectie Datum: 21 januari 2013 Vraagnr. Referentie Vraag/opmerking Antwoord aanbestedende dienst 1 Selectieleidraad Par Selectieleidraad Par Selectieleidraad Par. 3.9 Kunt u paragraaf 3.6 van de selectieleidraad nader toelichten? Als zelfstandige onderneming mag een onderneming maar éénmaal inschrijven, zelfstandig of in een combinatie. Is het echter wel toegestaan om als onderneming als onderaannemer te fungeren bij meerdere partijen? In de planning (paragraaf 3.1) in de selectieleidraad staat bij 2 'Uiterste tijdstip ontvangst schriftelijke aanvragen (selectie)', wordt hier bedoeld 'Uiterste tijdstip ontvangst schriftelijke vragen (selectie)'? In paragraaf 3.9 van de selectieleidraad wordt gesteld dat correspondentie en in te dienen stukken in de Nederlandse taal dienen te worden opgesteld, dan wel voorzien te worden van een vertaling in de Nederlandse taal. Mogen bewijsstukken zoals certificaten of verklaring verstrekt door officieel daartoe bevoegde instanties wel in de Engelse of Duitse taal worden verstrekt zonder bijvoeging van een vertaling naar het Nederlands? 4 Eigen verklaring. Bij vraag 8 van de Eigen Verklaring wordt gevraagd om een VCA certificaat om aan te tonen dat de uitvoerende organisatie over een veiligheidssysteem beschikt. Wordt een gelijkwaardig gecertificeerd veiligheidssysteem conform de internationale OHSAS norm ook geaccepteerd? 5 Eigen verklaring Volgens de eigen verklaring, vraag 2 dient er een kopie van de verzekeringspolis te worden ingediend. We geven over het algemeen geen inzage in onze verzekeringspolissen vanwege de bedrijfsgevoelige informatie. Volstaan hierbij dan ook certificaten van de betreffende verzekeringen waarop o.a. de dekking, de verzekerde bedragen en het dekkingsgebied vermeld staan. 6 Selectieleidraad Par. 3.6 Het op tenderned gepubliceerde antwoord op vraag 1 (optie: vragen en antwoorden) wordt, na intern beraad, ingetrokken. Hiernaast is een toelichting gegeven wat betreft de inschrijving Antwoord zoals gegeven op Tenderned is ingetrokken na nader intern beraad. Antwoord is gegeven bij vraag 6. Dit is correct: 'aanvraag' dient te zijn 'vraag'. Ja, dat is toegestaan. Dit geldt ook voor tevredenheidsverklaringen. Ja, dat is toegestaan, u dient dan een kopie van het OHSAS certificaat toe te voegen. Ja, dat volstaat. Een onderaannemer mag zijn referenties aan maximaal twee hoofdaannemers ter beschikking stellen mits er voldoende waarborg is dat er geen concurrentievervalsing zal plaatsvinden.

2 7 Selectieleidraad Par Selectieleidraad Minimum eisen met een onderaannemer, bij gebruik middelen derden, wat betreft het ter beschikking stellen van referenties ten behoeve van de selectie. In de inschrijfleidraad benoemd opdrachtgever zowel TCO als plafondbedrag als gunningscriteria voor de aanbestedingsfase. Kunt u aangeven hoe TCO en plafondbedrag zich tot elkaar verhouden en hoe opdrachtgever tot een afweging komt in de trade-off? In de referentie-eis ten aanzien van de installatie voor winning van fosfor wordt een referentie uit communale rioolwaterzuivering of communaal slib vereist. In de markt zijn `zeer beperkte aantallen referenties beschikbaar in deze context. Kunt u de eis communaal laten vervallen? Toepassing van fosforwinning is een specialisme dat niet alleen in communale context wordt toegepast; Ons inziens zijn ook de ervaring en referenties in industriële afvalwaterstromen hiervoor relevant. Kunt u de tekst wijzigen in: Gegadigde heeft.. opgeleverd met een systeem voor de winning van fosfor uit afvalwater of slib met een werkelijke opbrengst van 50 ton fosfor. Uitgangspunt is dat er vanuit aanbestedingsrechtelijk dan wel mededingingsrechtelijk perspectief een vermoeden van concurrentievervalsing bestaat indien een onderaannemer door meerdere hoofdaannemers kan worden ingeschakeld bij het opstellen van de aanmelding respectievelijk de inschrijving. Een dergelijk vermoeden kan echter (vanzelfsprekend behoudens andersluidend (tegen)bewijs) worden weerlegd indien zowel de onderaannemer als de verschillende hoofdaannemers (op eerste verzoek van de aanbestedende dienst) een ondertekende verklaring kunnen overleggen dat de onderaannemer bij (i) de aanmelding zijn referentie ter beschikking heeft gesteld voor de selectie en (ii) bij de inschrijving hooguit de noodzakelijke werkzaamheden heeft verricht om zijn levering te bepalen en een prijsopgaaf te doen. Tevens dient deze onderaannemer te verklaren dat hij niet tevens is of zal worden betrokken bij het bepalen van de (totale) aanneemsom alsmede er geen (andere) concurrentievervalsende informatie is of zal worden uitgewisseld door de onderaannemer/hoofdaannemers. In de selectie-leidraad worden levensduurkosten en opbrengsten genoemd, wij nemen aan dat u dit bedoeld met TCO. De aanneemsom is gemaximeerd en geldt als uitsluitingscriterium. De weging van de gunningscriteria zijn nog niet definitief vastgesteld. Akkoord, voor zowel de minimumeis (eigen verklaring, punt 6) als de selectiecriteria zijn referenties betreffende industriële afvalwaterzuiveringen ook toegestaan.

3 9 Eigen verklaring 10 Selectieleidraad 11 Selectieleidraad 12 Selectieleidraad 13 Selectieleidraad 14 Selectieleidraad 15 Selectieleidraad Par Selectieleidraad Als minimum eis wordt gesteld dat inschrijvers ten aanzien van een systeem voor de winning van fosfor tenminste één referentie van een werk aanleveren, welke uitgevoerd en opgeleverd is in de laatste 5 jaar. In de markt zijn de beschikbare referenties die aan deze eis voldoen zeer beperkt en ons inziens is de correcte werking van gerefereerde werken van groter belang. Kunt u genoemde periode wijzigen in laatste 7 jaar. Referentie fosforwinningsvoorziening wordt gevraagd om referenties op communaal afvalwater of slib. Graag zouden wij zien dat u ook referenties accepteert voor industrieel afvalwater qua samenstelling vergelijkbaar met communaal afvalwater Referenties: mogen deze worden verstrekt door gespecialiseerde onderaannemers of moeten deze door partners van de combinatie worden uitgevoerd Voor de referenties heeft u niet omschreven dat deze installaties opgeleverd dienen te zijn en functioneren conform de contract voorwaarden, onderbouwd door een tevredenheidsverklaring. Wij verzoeken u dit toe te voegen. Voor de referenties moet naar onze mening ook te worden voldaan aan een minimale bedrijfszekerheid, gezien het effect van het niet halen van de bedrijfszekerheid op de business case van dit project Voor de referentie van verbeterde slibafbraak heeft u verzuimd een minimum verwerkingscapaciteit te benoemen, zoals u dat wel gedaan heeft voor de andere voorwaarden. Wij verzoeken u dit te corrigeren Wij gaan ervan uit dat aanbesteding op basis van EMVI zal plaats vinden waarbij er een rekenmodel voor de rendabiliteit van het project gehanteerd zal worden. Graag vernemen wij of in de individuele informatie-uitwisseling voorzien is in inspraak en/ of suggesties in het rekenmodel respectievelijk de EMVI. In 3.6 is aangegeven dat iedere onderneming slechts eenmaal mag inschrijven (zelfstandig of in combinatie). Dit impliceert Niet akkoord, eis wat betreft oplevering is nader toegelicht (zie antwoord bij vraag 22). Zie antwoord bij vraag 8. U kunt een beroep doen op middelen derden. Voor alle aangeleverde referenties geldt dat een tevredenheidsverklaring vereist is, zoals toegelicht in de eigen verklaring (zie ook antwoord bij vraag 22). Wij nemen uw stelling ter kennisneming aan. Zie antwoord bij vraag 20. Zoals u weet, mogen de gunningscriteria niet significant wijzigen gedurende de periode van inschrijving. Zoals bij elke aanbesteding kunt u suggesties doen of vragen stellen die de aanbestedende dienst in overweging kan nemen. Zie antwoord bij vraag 6.

4 17 Selectieleidraad 18 Selectieleidraad 19 Selectieleidraad dat meerdere ondernemingen kunnen inschrijven met dezelfde onder aannemer(s) door gebruik te maken van verklaring middelen derden. Gezien de selectiecriteria (3.14) is hiermee de mededinging geschaad omdat onderaannemers die beschikken over sleuteltechnologie een dominante match hebben met uw puntensysteem. Hierdoor kiest u, wanneer deze partij zich aan meerdere partijen verbindt, nu reeds onbewust een technologie en sluit u zo mogelijk andere technologieën uit. Dit is niet in het belang van de aanbestedende dienst die ten alle tijden de mededinging dient te waarborgen. We verzoeken u voor onderaanneming dezelfde voorwaarden te laten gelden als voor zelfstandige ondernemingen en combinaties: elke onderaannemer mag maar één keer inschrijven. Dit is in eerdere aanbestedingen al vaker toegepast en juridisch getoetst. In 3.14 is sprake van fosforwinningsvoorziening. Kunt u bevestigen dat dit een procestechnische installatie op de rwzi betreft waarbij fosfaat in de sliblijn wordt omgezet in fosfaathoudende zouten die op de rwzi worden afgescheiden? Kunt u bevestigen dat met capaciteit van 50 ton fosfor of meer wordt bedoeld: bewezen opbrengst van 50 ton fosfor per jaar of meer. Refererend aan 3.14 Betreffende de referenties voor verbeterde slibafbraak. a. Zijn referenties op het gebied van thermofiele vergisting toegestaan? b. Kunt u bevestigen dat aantoonbaar betrekking heeft op praktijkgegevens? c. Wij stellen voor de praktijkschaal waar deze praktijkgegevens betrekking op hebben expliciet te maken voor een slibhoeveelheid die het equivalent betreft van > IE. Gaat u hiermee akkoord? d. Kunt u bevestigen dat voornoemde aantoonbaarheid door u getoetst wordt in het kader van onderhavige pre-selectie? Een fosforwinningsvoorziening is een procestechnologische voorziening met als doel het afscheidden van fosforhoudende zouten uit afvalwater of slib. Bedoeld wordt: werkelijke capaciteit. a. Eis is: indien aantoonbaar er een betere slibafbraak is dan een reguliere mesofiele vergisting. U dient in de referentie aan te tonen/te onderbouwen dat er een betere slibafbraak plaatst wordt bewerkstelligd dan in het geval een mesofiele vergisting was toegepast. b. Aantoonbaar heeft betrekking op praktijkgegevens. c. Niet akkoord, zie antwoord bij vraag 20. d. Indien daar aanleiding toe is zal de aanbestedende dienst nader toetsen, let wel: par van de selectieleidraad. 20 Selectieleidraad a. Kunt u bevestigen dat de in de eerdere opmerking bedoelde a en b: in het tweede selectiecriterium ( verbeterde slibafbraak ) dient de

5 21 Selectieleidraad 22 Selectieleidraad 23 Selectieleidraad par Selectieleidraad werken betrekking hebben op praktijkschaal en dat daarmee (kleinschalige) proefopstellingen uitgesloten zijn? b. Wij stellen voor de omvang van de werken expliciet te maken en dat de omvang van de werken minimaal betrekking moet hebben op een installatiegrootte van > IE. Gaat u hiermee akkoord?. a. vlak boven de tabel staat de volgende zin: De systematiek is zo opgezet dat een gegadigde die een referentie indient die meer lijkt op het aan te besteden werk extra punten kan krijgen. Dit is niet direct terug te vinden in de scoringstabel die daaronder staat. Zou u dit kunnen toelichten? b. Hoe zal meer lijken op worden getoetst, aangezien dit niet een heel duidelijk omschreven begrip is. Zou u dit kunnen toelichten? Nadere toelichting op eisen voor in te dienen referenties. Uit de tekst maken wij op dat wij voor elk selectiecriterium vier referenties mogen worden ingediend. Kunt u dat bevestigen? Overzicht referenties minimumomvang van de systemen of het Werk minimaal een capaciteit te hebben voor de slibhoeveelheid die het equivalent betreft van i.e. (1 i.e. = 136 gr. TZV / dag). a en b: u mag bij een aanmelding maximaal 4 referenties toe te voegen, indien de door u ingediende referenties voldoen aan meerdere selectiecriteria is uw score hoger. De selectiecriteria (3.14) zijn zo opgezet dat ze kritische werkzaamheden omvatten uit het project Omzet.Amersfoort. Door het indienen van referenties van projecten die meerdere van deze werkzaamheden bevatten toont u aan ervaring te hebben met werken die vergelijkbaar zijn met het project Omzet.Amersfoort. De score geeft dus inzicht in de ervaring van de partijen die zich hebben aangemeld met projecten die meer lijken op. Nadere toelichting eisen referenties: - Alle ingediende referenties dienen vergezeld te gaan met een tevredenheidsverklaring van de Opdrachtgever, conform de richtlijnen zoals gesteld in de eigenverklaring (aanvullende opmerking bij punt 4,5 en 6). - Met opgeleverd wordt verstaan dat het werk volledig in bedrijf en operationeel is, een eind oplevering hoeft nog niet plaatsgevonden te hebben. Niet correct, een aanmelding mag in totaal vier referenties bevatten, zowel om te voldoen aan de minimumeisen (zie eigen verklaring) als voor de selectie-criteria. Inschrijvers worden verzocht de op Tenderned beschikbaar gestelde overzichtstabel voor referenties te gebruiken en toe te voegen bij de aanmelding.

Nota van Inlichtingen

Nota van Inlichtingen Nota van Inlichtingen Inkoopnummer: 2015-194 d.d. 27 augustus 2015 Aanbesteding verbouwing kantoor en plaza/vergadercentrum Stadhuis sisovereenkomst - Werktuigbouwkundige Installaties Renovatie en optimalisatie

Nadere informatie

NOTA VAN INLICHTINGEN

NOTA VAN INLICHTINGEN Postbus 15 2700 AA Zoetermeer NOTA VAN INLICHTINGEN Hieronder zijn de vragen inclusief antwoorden weergegeven die betrekking hebben op de selectiefase van de nationale aanbesteding Engineer & Build IKC

Nadere informatie

Preferred suppliers - Elektrische installaties Aanbestedende Dienst: Vrije Universiteit Amsterdam Referentie: 6600/2015/200

Preferred suppliers - Elektrische installaties Aanbestedende Dienst: Vrije Universiteit Amsterdam Referentie: 6600/2015/200 Nota van Inlichtingen Preferred suppliers - Elektrische installaties Aanbesteding Preferred suppliers - Elektrische installaties Aanbestedende Dienst: Vrije Universiteit Amsterdam Referentie: 6600/2015/200

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen

Nota van Inlichtingen Nota van Inlichtingen datum : 11 april 2016 betreft : selectiefase aanbesteding Verbouw en Uitbreiding Atlas College OSG West-Friesland, kenmerk W53230-155.00 Selectieleidraad Kunt u inzage geven in het

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen Duurzame vervanging WKK en Koelcentrale incl. WKO t.b.v. Schiphol Terminal 3 (KWS3)

Nota van Inlichtingen Duurzame vervanging WKK en Koelcentrale incl. WKO t.b.v. Schiphol Terminal 3 (KWS3) Nota van Inlichtingen Duurzame vervanging WKK en Koelcentrale incl. WKO t.b.v. Schiphol Terminal 3 (KWS3) Aanbesteding Duurzame vervanging WKK en Koelcentrale incl. WKO t.b.v. Schiphol Terminal 3 (KWS3)

Nadere informatie

NNL1502E007 nota van inlichtingen xlsx. Blz. Vraag Antwoord

NNL1502E007 nota van inlichtingen xlsx. Blz. Vraag Antwoord Project: Nieuwbouw en renovatie Naturalis Biodiversity Center te Leiden Kenmerk: NNL1502E007 Onderwerp: nota van inlichtingen 1 Betreffende: selectiefase Datum: 23-3-2015 Nr. Document (selectieleidraad,

Nadere informatie

Verduidelijking antwoord op vraag 4.8 uit de Nota van Inlichtingen ter zake het project Herhuisvesting brigades Koninklijke Marechaussee

Verduidelijking antwoord op vraag 4.8 uit de Nota van Inlichtingen ter zake het project Herhuisvesting brigades Koninklijke Marechaussee Verduidelijking antwoord op vraag 4.8 uit de Nota van Inlichtingen ter zake het project Herhuisvesting brigades Koninklijke Marechaussee Naar aanleiding van de op 30 juli jl. gepubliceerde Nota van Inlichtingen

Nadere informatie

Omschrijving: Bouw van een Multifunctionele accommodatie te Werkendam. Toelichting:

Omschrijving: Bouw van een Multifunctionele accommodatie te Werkendam. Toelichting: Nota van Inlichtingen MFA Werkendam Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: MFA Werkendam Gemeente Werkendam Siw003722 Omschrijving: Bouw van een Multifunctionele accommodatie te Werkendam. Toelichting:

Nadere informatie

Realisatie zorgcentrum De Ring te Hoofddorp. Referentie:

Realisatie zorgcentrum De Ring te Hoofddorp. Referentie: Nota van Inlichtingen Realisatie zorgcentrum De Ring te Hoofddorp Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Realisatie zorgcentrum De Ring te Hoofddorp Stichting Ons Tweede Thuis Omschrijving: Stichting

Nadere informatie

Nationale aanbesteding Niet-openbare procedure Ontwikkeling Raaks III te

Nationale aanbesteding Niet-openbare procedure Ontwikkeling Raaks III te Nota van Inlichtingen Nationale aanbesteding Niet-openbare procedure Ontwikkeling Raaks III te Haarlem Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Nationale aanbesteding Niet-openbare procedure Ontwikkeling

Nadere informatie

Selectieleidraad Niet Openbare aanbesteding. Renovatie Aladnahal Aalten. Bouwkundig perceel (A)

Selectieleidraad Niet Openbare aanbesteding. Renovatie Aladnahal Aalten. Bouwkundig perceel (A) Selectieleidraad Niet Openbare aanbesteding Renovatie Aladnahal Aalten Bouwkundig perceel (A) Opdrachtgever : Gemeente Aalten Opgesteld door : MPC bv, Mark Penninkhof Datum : 8 november 2012 Publicatienummer

Nadere informatie

Copyright Ingenieursbureau Oranjewoud B.V. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk,

Copyright Ingenieursbureau Oranjewoud B.V. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, Copyright Ingenieursbureau Oranjewoud B.V. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, elektronisch of op welke wijze dan ook, zonder

Nadere informatie

ALGEMEEN. Kunt u een indicatie geven om hoeveel deuren het gemiddeld per locatie gaat?

ALGEMEEN. Kunt u een indicatie geven om hoeveel deuren het gemiddeld per locatie gaat? NOTA VAN INLICHTINGE N Naar aanleiding van de Selectieleidraad welke onderdeel uitmaakt van de niet-openbare Europese aanbesteding toegangscontrole voor de Veiligheidsregio Haaglanden zijn er door verschillende

Nadere informatie

Kindcentrum Baflo Selectiedocumentatie t.b.v. aanbesteding bouw kindcentrum Baflo

Kindcentrum Baflo Selectiedocumentatie t.b.v. aanbesteding bouw kindcentrum Baflo Kindcentrum Baflo Selectiedocumentatie t.b.v. aanbesteding bouw kindcentrum Baflo STATUS concept GEMEENTE WINSUM FEBRUARI 2017 Inhoudsopgave 1 Inleiding: aanbesteding kindcentrum Baflo 3 1.1 De vraag en

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen. Selectiefase. Realisatie renovatie Hoofdgebouw

Nota van Inlichtingen. Selectiefase. Realisatie renovatie Hoofdgebouw Nota van Inlichtingen Selectiefase Aanbesteding Realisatie renovatie Hoofdgebouw voor de Technische Universiteit Eindhoven Referentie: DIZ 2015/1573693-1 Datum: 14 december 2015 Gehele of gedeeltelijke

Nadere informatie

Advies 308. De te verstrekken gegevens worden getoetst aan de volgende criteria:

Advies 308. De te verstrekken gegevens worden getoetst aan de volgende criteria: Advies 308 1. Feiten 1.1. Beklaagde heeft op 8 oktober 2015 een aankondiging geplaatst voor een nationale openbare aanbesteding voor de infrastructurele reconstructie van een weg. 1.2. In onderdeel 0 (

Nadere informatie

Hybride contract 1606 Integraal onderhoud buitenruimte Gemeente Zuidplas" Aanbestedende Dienst: Gemeentehuis Zuidplas Referentie: 1606

Hybride contract 1606 Integraal onderhoud buitenruimte Gemeente Zuidplas Aanbestedende Dienst: Gemeentehuis Zuidplas Referentie: 1606 Nota van Inlichtingen Hybride contract 1606 Integraal onderhoud buitenruimte Gemeente Zuidplas" Aanbesteding Hybride contract 1606 Integraal onderhoud buitenruimte Gemeente Zuidplas" Aanbestedende Dienst:

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen bij de selectieleidraad 'Tijdelijke Transformatie Ravellaan 96 studentenhuisvesting', kenmerk 13.UVO.108 d.d.

Nota van Inlichtingen bij de selectieleidraad 'Tijdelijke Transformatie Ravellaan 96 studentenhuisvesting', kenmerk 13.UVO.108 d.d. 1. In Tenderned is een mogelijkheid gezamenlijk aan te melden op een uitvraag. Als wij als consortium willen deelnemen, dienen alle ondernemingen zich dan in te schrijven op Tenderned via deze optie? Of

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen (NvI) inzake Europese aanbesteding EA Onderhoud en Beheer voor de E&W Installaties voor de Rekencentra. definitief

Nota van Inlichtingen (NvI) inzake Europese aanbesteding EA Onderhoud en Beheer voor de E&W Installaties voor de Rekencentra. definitief (NvI) inzake Europese aanbesteding EA Onderhoud en Beheer voor de E&W Installaties voor de Rekencentra definitief 02-09-2013 EA Onderhoud + Beheer E&W Installaties Geachte heer / mevrouw, Overeenkomstig

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen 1. Europese aanbesteding Schoonmaakdienstverlening. Stichting Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

Nota van Inlichtingen 1. Europese aanbesteding Schoonmaakdienstverlening. Stichting Hogeschool voor de Kunsten Utrecht Nota van Inlichtingen 1 Europese aanbesteding Schoonmaakdienstverlening. Stichting Hogeschool voor de Kunsten Utrecht Opgesteld door: Projectgroep Versie: 1.0 Datum: 31-08-2015 Inhoudsopgave 1. Inleiding...3

Nadere informatie

Bereidverklaring Bankgarantie

Bereidverklaring Bankgarantie Bijlage 2: Bereidverklaring Bankgarantie Ondergetekende verklaart dat, indien Brandweer Amsterdam-Amstelland de opdracht voor de renovatie van Brandweerrkazerne WILLEM aan hem gunt, hij door een gerenommeerde

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen bij de selectieleidraad 'Tijdelijke Transformatie Ravellaan 96 studentenhuisvesting', kenmerk 13.UVO.108 d.d.

Nota van Inlichtingen bij de selectieleidraad 'Tijdelijke Transformatie Ravellaan 96 studentenhuisvesting', kenmerk 13.UVO.108 d.d. 1. De beoogde exploitant lukt het waarschijnlijk niet om uiterlijk 6 januari 2014 alle gegevens op een rij te hebben om ons te ondersteunen. Gezien de vakantie periode is er nauwelijks personeel aanwezig

Nadere informatie

1e Nota van inlichtingen

1e Nota van inlichtingen Onderstaand staan de ontvangen vragen met betrekking tot bovengenoemde aanbesteding en de daarbij door de opdrachtgever geformuleerde antwoorden. De vragen zijn geanonimiseerd en direct overgenomen van

Nadere informatie

Tabel 1. Mededelingen. Tabel 2. Vragen en antwoorden. Versie 1 29 juli 2016 Pagina 1 van 7. Gemeente Amsterdam

Tabel 1. Mededelingen. Tabel 2. Vragen en antwoorden. Versie 1 29 juli 2016 Pagina 1 van 7. Gemeente Amsterdam Pagina 1 van 7 Deze nota van inlichtingen behoort bij de selectieleidraad voor het project Energieneutraal Centrumeiland d.d. 5 juli 2016. In het kader van de selectiefase zijn door geïnteresseerde ondernemingen

Nadere informatie

Toelichting: Geachte, Middels deze Nota van Inlichtingen ontvangt u van de opdrachtgever, de beantwoording van de ontvangen vragen.

Toelichting: Geachte, Middels deze Nota van Inlichtingen ontvangt u van de opdrachtgever, de beantwoording van de ontvangen vragen. Nota van Inlichtingen VMBO Het Rijks Nijmegen Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: VMBO Het Rijks Nijmegen Stichting Scholengroep Rijk van Nijmegen RIJKS201611 Omschrijving: Opdracht betreft

Nadere informatie

Selectiefase nieuwbouw Saxion Apeldoorn d.d. 5 maart 2015

Selectiefase nieuwbouw Saxion Apeldoorn d.d. 5 maart 2015 Bijlage 2: Deze aanbestedingsvoorwaarden zijn, behoudens afwijking hiervan in deel A (selectiedocument of beschrijvend document) of de (raam)overeenkomst, van toepassing op deze aanbesteding. 1. Selectiedocument

Nadere informatie

Advies 157. 1.2 In de Selectieleidraad is in Hoofdstuk 5, in de paragrafen 5.2 t/m 5.4, het volgende

Advies 157. 1.2 In de Selectieleidraad is in Hoofdstuk 5, in de paragrafen 5.2 t/m 5.4, het volgende Advies 157 1. Feiten 1.1 Beklaagde heeft een Europese niet-openbare aanbestedingsprocedure gehouden voor een opdracht met betrekking tot het verrichten van engineeringswerkzaamheden ten behoeve van een

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen Selectiefase

Nota van Inlichtingen Selectiefase Niet Openbare Europese aanbesteding Communicatieadviseurs en diensten 2015 1 ste Nota Nota van Inlichtingen Selectiefase Datum: 7-12-2017 1 Nr. Document/ Hoofdstuk/ paragraaf/ artikel Pagina nr. Vraag

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Dordrecht, Postbus 8, 3300 AA Dordrecht (NL). Contactpunt(en): Ingenieursbureau Drechtsteden,

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst Selectiefase. Zeetoegang IJmond

Informatiebijeenkomst Selectiefase. Zeetoegang IJmond Informatiebijeenkomst Selectiefase Zeetoegang IJmond Programma 09.30 uur Welkom 09.45 uur Doel en toelichting selectieprocedure Zeetoegang IJmond 10.30 uur Vragen uit de zaal 2 Informatiebijeenkomst ZTY

Nadere informatie

(buiten)schilderwerken. Europese niet openbare aanbesteding inzake het beheer en onderhoud van de

(buiten)schilderwerken. Europese niet openbare aanbesteding inzake het beheer en onderhoud van de Nota van Inlichtingen Europese niet openbare aanbesteding inzake het beheer en onderhoud van de (buiten)schilderwerken Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Europese niet openbare aanbesteding

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen

Nota van Inlichtingen Kunt u aangeven wat wordt bedoeld met organische groei? Kunt u aangeven welke de huidge providers zijn voor vaste en mobiele abonnementen? Onde organische groei wordt verstaan aanschaf van mobiele toestellen

Nadere informatie

I: Aanbestedende dienst. I.1) Naam, adressen en contactpunt(en)

I: Aanbestedende dienst. I.1) Naam, adressen en contactpunt(en) I: Aanbestedende dienst I.1) Naam, adressen en contactpunt(en) Officiële benaming: Gemeente Dordrecht Nationale identificatie: 111720547 Postadres: Spuiboulevard 300 Plaats: DORDRECHT Postcode: 3311GR

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen Bestek riooladvies & -Onderhoud

Nota van Inlichtingen Bestek riooladvies & -Onderhoud Nota van Inlichtingen Bestek riooladvies & -Onderhoud 2016-2019 Aanbesteding Bestek riooladvies & -Onderhoud 2016-2019 Aanbestedende Dienst: Gemeente Hellevoetsluis Referentie: 15-029 Omschrijving: Data:

Nadere informatie

Selectieleidraad nummer pagina paragraaf vraag antwoord 1 Bijlage II 5.2.a t/m 5.2.c

Selectieleidraad nummer pagina paragraaf vraag antwoord 1 Bijlage II 5.2.a t/m 5.2.c Behoort bij de selectieleidraad met referentienummer LW281-2/14-023.857 d.d. 16 december 2014. De hierna volgende wijzigingen c.q. aanvullingen zijn van kracht als waren zij letterlijk opgenomen in de

Nadere informatie

De Opdrachtgever gaat akkoord met een current ratio van 1,0 of hoger.

De Opdrachtgever gaat akkoord met een current ratio van 1,0 of hoger. Nota van Inlichtingen Niet-Openbare Europese Aanbesteding Schoonmaak Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Niet-Openbare Europese Aanbesteding Schoonmaak Stichting Regionaal Opleidingen Centrum

Nadere informatie

Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs op Walcheren

Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs op Walcheren Nota van Inlichtingen IT-dienstverlening Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: IT-dienstverlening Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs op Walcheren Omschrijving: De Zeeuwse VO scholen

Nadere informatie

Bestek en aanvullende documenten (zoals documenten voor een concurrentiegerichte dialoog en een dynamisch aankoopsysteem) zijn verkrijgbaar op

Bestek en aanvullende documenten (zoals documenten voor een concurrentiegerichte dialoog en een dynamisch aankoopsysteem) zijn verkrijgbaar op I: Aanbestedende dienst I.1) Naam, adressen en contactpunt(en) Gemeente Utrecht 71663234 Stadsplateau 1 UTRECHT 3521 AZ Anne Wietske de Louw +31 302860569 Email: a.de.louw@utrecht.nl Internetadres(sen):

Nadere informatie

Selectieleidraad Invul bijlage 1, 3, 4 en 5a/b Verbouw Gemeentehuis Boxtel 13 februari 2014 Nota van inlichtingen selectiefase

Selectieleidraad Invul bijlage 1, 3, 4 en 5a/b Verbouw Gemeentehuis Boxtel 13 februari 2014 Nota van inlichtingen selectiefase BIJLAGE 1: AANMELDINGSFORMULIER Gegevens Gegadigde Naam (volgens Handelsregister) Rechtsvorm Contactpersoon Kantooradres Postadres Telefoonnummer E-mailadres Ingeschreven in het Handelsregister van de

Nadere informatie

Derde Nota van Inlichtingen Selectiefase. aanbesteding voor de ontwikkeling van locatie Het Burgje in Odijk

Derde Nota van Inlichtingen Selectiefase. aanbesteding voor de ontwikkeling van locatie Het Burgje in Odijk Derde Nota van Inlichtingen Selectiefase aanbesteding voor de ontwikkeling van locatie Het Burgje in Odijk 9 juli 2015 i b l a d 1 v a n 7 1 Inleiding Op 18 juni 2015 is de aankondiging voor de niet- openbare

Nadere informatie

Categorie: Bijlage 4 Datum: Nota van Nota van Inlichtingen

Categorie: Bijlage 4 Datum: Nota van Nota van Inlichtingen Datum publicatie Nota v Inl: 18-04-2013 Nota van Inlichtingen Schoolzwemvervoer en Schooltuinenvervoer 1. Bijlage 4. Kunt u bevestigen dat deze bijlage pas hoeft te worden aangeleverd na een verzoek daartoe

Nadere informatie

Marktconsultatie 'Vormgeving', Kenmerk d.d. 3 maart 2016

Marktconsultatie 'Vormgeving', Kenmerk d.d. 3 maart 2016 Marktconsultatie 'Vormgeving', Kenmerk 1100041811 d.d. 3 maart 2016 Interne bedrijven Concerninkoop Postadres Postbus 10080, 3505 AB Utrecht Bezoekadres Stadsplateau 1, 3521 AZ Utrecht Email: concerninkoop@utrecht.nl

Nadere informatie

Bijlage 4: Eigen Verklaring Bestek

Bijlage 4: Eigen Verklaring Bestek Bijlage 4: Eigen Verklaring Bestek 2010-22 Gemeente Overbetuwe Centrale inkoop De heer E. Volgers Email: inkoop@overbetuwe.nl Postbus 11 6660 AA Elst Telefoon: 0481-362300 Fax : 0481-372482 (Lege velden

Nadere informatie

Aanbesteding. Automatencatering. voor de. Technische Universiteit Eindhoven

Aanbesteding. Automatencatering. voor de. Technische Universiteit Eindhoven 2 e Nota van Inlichtingen Aanbesteding Automatencatering voor de Technische Universiteit Eindhoven Referentie: DIZ 2015/1565241-2 Datum: 13 november 2015 Gehele of gedeeltelijke overneming of reproductie

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Werken

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Werken AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Stichting De Haagse Scholen, Postbus 61454, 2506 AL Den Haag (NL). t.a.v.: Mevr. D. Spaans.

Nadere informatie

II.1.6 CPV-classificatie (Gemeenschappelijke woordenlijst overheidsopdrachten)

II.1.6 CPV-classificatie (Gemeenschappelijke woordenlijst overheidsopdrachten) AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Schiedam Stadserf 1, 3112 DZ Schiedam ( Nederland ) Ter attentie van: A.M. Koop Telefoon: +31 102484015, Email: inkoop@vlaardingen.nl,

Nadere informatie

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST AFDELING II: VOORWERP VAN DE OPDRACHT II.1 BESCHRIJVING I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN)

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST AFDELING II: VOORWERP VAN DE OPDRACHT II.1 BESCHRIJVING I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Waterschapsbedrijf Limburg Maria Theresialaan 99, 6043 CX Roermond ( Nederland ) Ter attentie van: Stefan van der Linden Telefoon:

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen Selectiefase. Renovatie Buitenrustbruggen te Haarlem

Nota van Inlichtingen Selectiefase. Renovatie Buitenrustbruggen te Haarlem Nota van Inlichtingen Selectiefase Renovatie Buitenrustbruggen te Haarlem Opdrachtgever: Gemeente Haarlem Bezoekadres Zijlvest 39 2011 VB Haarlem Document kenmerk: HLM525-1/15-019.220 Datum: 19 november

Nadere informatie

Groslijstmethodiek. IBOR gemeente Oss. Civiel- en cultuurtechnische werken

Groslijstmethodiek. IBOR gemeente Oss. Civiel- en cultuurtechnische werken Groslijstmethodiek IBOR gemeente Oss Civiel- en cultuurtechnische werken September 2015 1 2 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 3 2 GROSLIJST... 4 3 PROCEDURE... 5 3.1 TOETREDEN TOT DE GROSLIJST EN WACHTLIJST...

Nadere informatie

Aankondiging van een opdracht Diensten Richtlijn 2014/24/EU Afdeling I: Aanbestedende dienst I.1)Naam en adressen Gemeente Almere Stadhuisplein 1

Aankondiging van een opdracht Diensten Richtlijn 2014/24/EU Afdeling I: Aanbestedende dienst I.1)Naam en adressen Gemeente Almere Stadhuisplein 1 Aankondiging van een opdracht Diensten Richtlijn 2014/24/EU Afdeling I: Aanbestedende dienst I.1)Naam en adressen Gemeente Almere Stadhuisplein 1 Almere 1300 AE Nederland Contactpersoon: Age Graham Salverda

Nadere informatie

Advies In de Selectieleidraad van 10 oktober 2014 is op pagina 14 en volgende bepaald:

Advies In de Selectieleidraad van 10 oktober 2014 is op pagina 14 en volgende bepaald: Advies 184 1. Feiten 1.1. Beklaagde houdt een Europese niet-openbare aanbestedingsprocedure voor de selectie van de architect en constructeur voor een ten behoeve van de beklaagde te realiseren aanbouw

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT I: AANBESTEDENDE DIENST AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Officiële benaming: Gemeente Amsterdam, Ingenieursbureau Nationale identificatie: 12034981 Postadres:

Nadere informatie

I.2 Type aanbestedende dienst en hoofdactiviteit of activiteiten: Regionale of lokale instantie.

I.2 Type aanbestedende dienst en hoofdactiviteit of activiteiten: Regionale of lokale instantie. Gemeente Den Haag, Dienst Stadsbeheer. Aankondiging van een opdracht. Werken. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 Naam, adressen en contactpunt(en): Gemeente Den Haag, Dienst Stadsbeheer, Afdeling Inkoop

Nadere informatie

selectieleidraad gemeente sittard-geleen

selectieleidraad gemeente sittard-geleen Rapport selectieleidraad gemeente sittard-geleen Veilige wieleromgeving Limburg Selectieleidraad GEMEENTE SITTARD-GELEEN Veilige wieleromgeving Limburg Selectieleidraad Projectnummer: Rapportnummer: Status:

Nadere informatie

Annex A) Administratieve Bijlage. Moderniseren van de koelinstallatie in de stockage ruimte van het JRC-IRMM

Annex A) Administratieve Bijlage. Moderniseren van de koelinstallatie in de stockage ruimte van het JRC-IRMM EUROPESE COMMISSIE DIRECTORAAT GENERAAL GEMEENSCHAPPELIJK CENTRUM VOOR ONDERZOEK Instituut voor Referentie Materialen en -Metingen (Geel) Annex A) Administratieve Bijlage Moderniseren van de koelinstallatie

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen Selectieleidraad Europese niet-openbare aanbesteding Adviesdiensten Huisvesting

Nota van Inlichtingen Selectieleidraad Europese niet-openbare aanbesteding Adviesdiensten Huisvesting Nota van Inlichtingen Selectieleidraad Europese niet-openbare aanbesteding Adviesdiensten Huisvesting 2 juni 2017 Dit document is de Nota van Inlichtingen Selectieleidraad betreffende de Europese niet-openbare

Nadere informatie

Nota van inlichtingen selectiefase niet-openbare procedure aanbesteding total engineering. Nieuwbouw STC Waalhaven Z.z. 16

Nota van inlichtingen selectiefase niet-openbare procedure aanbesteding total engineering. Nieuwbouw STC Waalhaven Z.z. 16 Nota van inlichtingen selectiefase niet-openbare procedure aanbesteding total engineering Nieuwbouw STC Waalhaven Z.z. 16 Status : definitief Datum : 9 april 2014 ALGEMEEN Voorliggend document maakt integraal

Nadere informatie

«JAAN» Commissie van Aanbestedingsexperts. Commissie van Aanbestedingsexperts

«JAAN» Commissie van Aanbestedingsexperts. Commissie van Aanbestedingsexperts 24 februari 2017, Advies 401 (mr. Janssen, mr. Jansen, mr. Chen) Noot mr. M.M. Fimerius en mr. M. Turk Proportionaliteit geschiktheidseisen. Proportionaliteit selectiecriteria. Referentie-eisen. Stapeling

Nadere informatie

I.2 Type aanbestedende dienst en hoofdactiviteit of activiteiten: Regionale of lokale instantie.

I.2 Type aanbestedende dienst en hoofdactiviteit of activiteiten: Regionale of lokale instantie. Gemeente Den Haag, Dienst Stadsbeheer. Aankondiging van een opdracht. Leveringen. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 Naam, adressen en contactpunt(en): Gemeente Den Haag, Dienst Stadsbeheer, Afdeling

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT 10/09/2013 S076. I. II. III. IV. VI. B. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Breda Claudius Prinsenlaan 10, 4811DJ Breda

Nadere informatie

Bestek en aanvullende documenten (zoals documenten voor een concurrentiegerichte dialoog en een dynamisch aankoopsysteem) zijn verkrijgbaar op

Bestek en aanvullende documenten (zoals documenten voor een concurrentiegerichte dialoog en een dynamisch aankoopsysteem) zijn verkrijgbaar op I: Aanbestedende dienst I.1) Naam, adressen en contactpunt(en) Officiële benaming: Stichting Regionaal Inkoopbureau IJmond & Kennemerland Nationale identificatie: 262273306 Postadres: Raadhuisplein 1 Plaats:

Nadere informatie

I.2 Type aanbestedende dienst en hoofdactiviteit of activiteiten: Regionale of lokale instantie.

I.2 Type aanbestedende dienst en hoofdactiviteit of activiteiten: Regionale of lokale instantie. Gemeente Den Haag, Dienst Stadsbeheer. Aankondiging van een opdracht. Werken. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 Naam, adressen en contactpunt(en): Gemeente Den Haag, Dienst Stadsbeheer, Afdeling Inkoop

Nadere informatie

Bestek en aanvullende documenten (zoals documenten voor een concurrentiegerichte dialoog en een dynamisch aankoopsysteem) zijn verkrijgbaar op

Bestek en aanvullende documenten (zoals documenten voor een concurrentiegerichte dialoog en een dynamisch aankoopsysteem) zijn verkrijgbaar op I: Aanbestedende dienst I.1) Naam, adressen en contactpunt(en) Officiële benaming: BIJ12 Nationale identificatie: 191745967 Postadres: Leidseveer 2 Plaats: Utrecht Postcode: 3511 SB Land: Contactpunt(en):

Nadere informatie

Bestek en aanvullende documenten (zoals documenten voor een concurrentiegerichte dialoog en een dynamisch aankoopsysteem) zijn verkrijgbaar op

Bestek en aanvullende documenten (zoals documenten voor een concurrentiegerichte dialoog en een dynamisch aankoopsysteem) zijn verkrijgbaar op I: Aanbestedende dienst I.1) Naam, adressen en contactpunt(en) Hoogheemraadschap van Rijnland Nationale identificatie: 14696697 Archimedesweg 1 Leiden 2333CM Land: Contactpunt(en): Ter attentie van: Rosa

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Werken

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Werken AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Het college van Burgemeester en wethouders van de Gemeente Pijnacker-Nootdorp, Postbus 1, 2640

Nadere informatie

14-1.pdf pdf. 2.8 Hoe vindt de beoordeling plaats (aantal beoordeelaars/proces)?

14-1.pdf pdf. 2.8 Hoe vindt de beoordeling plaats (aantal beoordeelaars/proces)? Datum publicatie Nota v Inl: 14-12-2012 Nota van Inlichtingen programmamanager "Castricum volop in beweging" 1.3 Inschrijver vermoedt dat er sprake is van een verschrijving. Is de aanname correct dat gedoeld

Nadere informatie

SELECTIECRITERIA MET BETREKKING TOT DE TECHNISCHE DRAAGKRACHT

SELECTIECRITERIA MET BETREKKING TOT DE TECHNISCHE DRAAGKRACHT SELECTIECRITERIA MET BETREKKING TOT DE TECHNISCHE DRAAGKRACHT Piet Lombaerts INLEIDING EN PROBLEEMSTELLING SELECTIECRITERIA: bekwaamheid / geschiktheid van de INSCHRIJVER om de opdracht uit te voeren (referenties,

Nadere informatie

1.2 Amstelveenhuurtin.nl is het inhuurplatform van de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer

1.2 Amstelveenhuurtin.nl is het inhuurplatform van de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer Bijlage 1. Algemeen 1.1 Amstelveenhuurtin.nl 1.2 Amstelveenhuurtin.nl is het inhuurplatform van de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer 1.3 Dynamisch Aankoopsysteem Met ingang van 18 april 2016 is door de

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Diensten.

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Diensten. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) I.2) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Provincie Limburg, Postbus 5700, 6202 MA Maastricht (NL). Contactpunt(en): Lenie Janssen-Sollet,

Nadere informatie

Ministerie van Economische Zaken, Dienst ICT Uitvoering

Ministerie van Economische Zaken, Dienst ICT Uitvoering Nota van Inlichtingen Instandhouden Beveiligingsinfrastructuur Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Instandhouden Beveiligingsinfrastructuur Ministerie van Economische Zaken, Dienst ICT Uitvoering

Nadere informatie

KENNISGEVING VAN AANVULLENDE INFORMATIE, INFORMATIE OVER EEN ONVOLLEDIGE PROCEDURE OF RECTIFICATIE

KENNISGEVING VAN AANVULLENDE INFORMATIE, INFORMATIE OVER EEN ONVOLLEDIGE PROCEDURE OF RECTIFICATIE 12/06/2013 S076. I. II. IV. VI. KENNISGEVING VAN AANVULLENDE INFORMATIE, INFORMATIE OVER EEN ONVOLLEDIGE PROCEDURE OF RECTIFICATIE Werken AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN)

Nadere informatie

Aanbesteding realisatie Multifunctionele Accommodatie De Wijert BIJLAGENBOEK

Aanbesteding realisatie Multifunctionele Accommodatie De Wijert BIJLAGENBOEK Aanbesteding realisatie Multifunctionele Accommodatie De Wijert BIJLAGENBOEK Europese nietopenbare aanbesteding Versie definitief 8 april 2016 Inhoudsopgave Bijlage 1 Uniforme Eigen Verklaring... 3 Bijlage

Nadere informatie

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Haaren (NB) Mgr Bekkersplein 2, 5076AV HAAREN (NB) ( Nederland ) Ter attentie van: Ronald Maas Telefoon: +31 646196260, Fax:

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten.

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) I.2) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Reusel-De Mierden), p/a Postbus 11, 5688 ZG Oirschot (NL). t.a.v.: B. Verbeek (Concern

Nadere informatie

Themabijeenkomst Cumela mr. L. Knoups. 14 februari 2013

Themabijeenkomst Cumela mr. L. Knoups. 14 februari 2013 Themabijeenkomst Cumela mr. L. Knoups 14 februari 2013 Programma - Do s & dont s van de inschrijving - Actualiteiten aanbestedingsrecht 2 Do s & Dont s van de inschrijving 3 Aankondiging Onduidelijkheden

Nadere informatie

Betreft Nota van inlichtingen 1 Datum Van Kamer van Koophandel Ref. EG /BB

Betreft Nota van inlichtingen 1 Datum Van Kamer van Koophandel Ref. EG /BB Nota van inlichtingen 1 Betreft Nota van inlichtingen 1 Datum 09-03-2017 Van Kamer van Koophandel Ref. EG.162036/BB Project Europese aanbesteding Werving en Selectie 1. Bijlage 1.B De scope is W&S. Wat

Nadere informatie

Bestek en aanvullende documenten (zoals documenten voor een concurrentiegerichte dialoog en een dynamisch aankoopsysteem) zijn verkrijgbaar op

Bestek en aanvullende documenten (zoals documenten voor een concurrentiegerichte dialoog en een dynamisch aankoopsysteem) zijn verkrijgbaar op I: Aanbestedende dienst I.1) Naam, adressen en contactpunt(en) Officiële benaming: ROC van Amsterdam, VOvA en ROC Flevoland Nationale identificatie: 6225881 Postadres: Fraijlemaborg 141 Plaats: Amsterdam

Nadere informatie

Selectieleidraad EEG/46/INK Onderhoud E&W

Selectieleidraad EEG/46/INK Onderhoud E&W Selectieleidraad EEG/46/INK Onderhoud E&W Voor het beheer, preventief- en correctief onderhoud van de werktuigbouwkundig en elektrotechnische installaties in alle gebouwen van het Koning Willem I College

Nadere informatie

Europese aanbesteding volgens openbare procedure voor touringcarvervoer

Europese aanbesteding volgens openbare procedure voor touringcarvervoer Nota van Inlichtingen Europese aanbesteding volgens openbare procedure voor touringcarvervoer Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Europese aanbesteding volgens openbare procedure voor touringcarvervoer

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT I: AANBESTEDENDE DIENST AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Leveringen I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Officiële benaming: Gemeente Albrandswaard Nationale identificatie: 421705862 Postadres: Hofhoek

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Diensten.

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Diensten. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Woudrichem, 6, 4285 ZGWoudrichem(NL). Contactpunt(en): Inkoopbureau West-Brabant,

Nadere informatie

Prijsvorming en aanbestedingsrecht

Prijsvorming en aanbestedingsrecht Prijsvorming en aanbestedingsrecht Monika Chao-Duivis Directeur Instituut voor Bouwrecht Hoogleraar bouwrecht TU Delft March 17, 2008 1 March 17, 2008 2 1 Onderwerpen Gunningscriteria Wat zijn de overleg

Nadere informatie

Aankondiging van een opdracht. Werken. Richtlijn 2014/24/EU. Afdeling I: Aanbestedende dienst. I.1) Naam en adressen

Aankondiging van een opdracht. Werken. Richtlijn 2014/24/EU. Afdeling I: Aanbestedende dienst. I.1) Naam en adressen Aankondiging van een opdracht Werken Richtlijn 2014/24/EU Afdeling I: Aanbestedende dienst I.1) Naam en adressen Recreatieschap MiddenDelfland Nationale identificatie: 401545781 Overschieseweg 204 SCHIEDAM

Nadere informatie

Door de aanbestedende dienst aan de opdracht gegeven benaming: Aanbesteding leerlingenvervoer gemeente Cranendonck

Door de aanbestedende dienst aan de opdracht gegeven benaming: Aanbesteding leerlingenvervoer gemeente Cranendonck AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) I.2) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) College van B&W van de gemeente Cranendonck, Postbus 2090, 6020 AB Budel (NL). t.a.v.:

Nadere informatie

1.2. In de Inschrijvingsleidraad is in paragraaf 3 ( Vormvereisten ) vanaf blz. 21 onder andere het volgende bepaald:

1.2. In de Inschrijvingsleidraad is in paragraaf 3 ( Vormvereisten ) vanaf blz. 21 onder andere het volgende bepaald: 1. Feiten Advies 219-II 1.1. Beklaagde heeft een Europese openbare procedure gehouden voor een raamovereenkomst voor diensten. De opdracht bestaat uit perceel 1 (advies- en ingenieursdiensten voor projecten

Nadere informatie

Inhoudsopgave 1. Inleiding Omschrijving van de werkzaamheden en gunningscriterium Selectieprocedure... 5

Inhoudsopgave 1. Inleiding Omschrijving van de werkzaamheden en gunningscriterium Selectieprocedure... 5 Selectieleidraad Project: Regio Randstad Zuid - Rotterdam - Den Haag - Uitvoering BBV 2014 TRS2 (K-004207L) TenderNed-nummer: TN16246 Aanbesteding onder erkenning Conform ARN2013 Inhoudsopgave 1. Inleiding...

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Diensten.

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Diensten. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Wetterskip Fryslân, Postbus 36, 8900 AA Leeuwarden (NL). t.a.v.: R. U. Postma. Tel.: +31

Nadere informatie

Installatietechnisch en bouwfysisch Adviseur Nieuwbouw Campus Rachelsmolen

Installatietechnisch en bouwfysisch Adviseur Nieuwbouw Campus Rachelsmolen Nota van Inlichtingen Installatietechnisch en bouwfysisch Adviseur Nieuwbouw Campus Rachelsmolen Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Installatietechnisch en bouwfysisch Adviseur Nieuwbouw Campus

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT - SPECIALE SECTOREN

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT - SPECIALE SECTOREN AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT SPECIALE SECTOREN Richtlijn 2014/25/EU Werken AFDELING I: AANBESTEDENDE INSTANTIE I.1) NAAM EN ADRESSEN Officiële benaming: Eindhoven Airport B.V. (i.c.m. Schiphol Nederland

Nadere informatie

2 e Nota van Inlichtingen Selectiefase niet-openbare procedure aanbesteding aannemers. Nieuwbouw STC Waalhaven Z.z. 16

2 e Nota van Inlichtingen Selectiefase niet-openbare procedure aanbesteding aannemers. Nieuwbouw STC Waalhaven Z.z. 16 2 e Nota van Inlichtingen Selectiefase niet-openbare procedure aanbesteding aannemers Nieuwbouw STC Waalhaven Z.z. 16 Versie: definitief Datum: 8 mei 2015 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Inleiding...

Nadere informatie

Bestek en aanvullende documenten (zoals documenten voor een concurrentiegerichte dialoog en een dynamisch aankoopsysteem) zijn verkrijgbaar op

Bestek en aanvullende documenten (zoals documenten voor een concurrentiegerichte dialoog en een dynamisch aankoopsysteem) zijn verkrijgbaar op I: Aanbestedende dienst I.1) Naam, adressen en contactpunt(en) Provincie NoordBrabant 422043498 Brabantlaan 1 'shertogenbosch 5216TV Aschwin Popelier +31 736812312 Email: aanbestedingen@brabant.nl Internetadres(sen):

Nadere informatie

Het kan zijn dat gedurende de looptijd van het contract het aantal locaties van de gemeente wijzigt door het afstoten of uitbreiden van locaties.

Het kan zijn dat gedurende de looptijd van het contract het aantal locaties van de gemeente wijzigt door het afstoten of uitbreiden van locaties. Nota van Inlichtingen Blusmiddelen Aanbesteding Aanbestedende Dienst: Referentie: Blusmiddelen Gemeente Utrecht 14.GU.098 Omschrijving: Het doel van deze aanbesteding is om de brandveiligheid van alle

Nadere informatie

Selectieleidraad Europese niet-openbare aanbesteding. Inkoop, vormgeving en plaatsing van gemeentelijke advertenties voor de gemeente Hoorn

Selectieleidraad Europese niet-openbare aanbesteding. Inkoop, vormgeving en plaatsing van gemeentelijke advertenties voor de gemeente Hoorn Selectieleidraad Europese niet-openbare aanbesteding Inkoop, vormgeving en plaatsing van gemeentelijke advertenties 2014-2017 voor de gemeente Hoorn Zaaknummer: 1003580 Datum publicatie: 22 juli 2013 Afdeling:

Nadere informatie

2e Nota van Inlichtingen Europese Aanbesteding CHARM ATMS Roll-out zaaknummer d.d. 30 november 2015

2e Nota van Inlichtingen Europese Aanbesteding CHARM ATMS Roll-out zaaknummer d.d. 30 november 2015 2e Nota van Inlichtingen Europese Aanbesteding CHARM ATMS Roll-out zaaknummer 31107984 d.d. 30 november 2015 Deze 2e nota van inlichtingen (hierna te noemen 2e NvI) bevat de vragen en antwoorden, welke

Nadere informatie

Werk- en Participatiestage Gemeente Hilversum Aanbestedende Dienst: Gemeente Hilversum Referentie:

Werk- en Participatiestage Gemeente Hilversum Aanbestedende Dienst: Gemeente Hilversum Referentie: Nota van Inlichtingen Werk- en Participatiestage Gemeente Hilversum Aanbesteding Werk- en Participatiestage Gemeente Hilversum Aanbestedende Dienst: Gemeente Hilversum Referentie: 394938 Omschrijving:

Nadere informatie

Status: Definitief Datum: 20 januari 2019 GROSLIJST- SYSTEMATIEK GEMEENTE LOSSER, DINKELLAND, TUBBERGEN EN HAAKSBERGEN

Status: Definitief Datum: 20 januari 2019 GROSLIJST- SYSTEMATIEK GEMEENTE LOSSER, DINKELLAND, TUBBERGEN EN HAAKSBERGEN Status: Definitief Datum: 20 januari 2019 GROSLIJST- SYSTEMATIEK GEMEENTE LOSSER, DINKELLAND, TUBBERGEN EN HAAKSBERGEN INHOUDSOPGAVE Inhoud Inleiding... 1 1 Welk type bedrijven genieten de voorkeur?...

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen. Selectieleidraad architect. Nieuwbouw VMBO Boerhaavelaan te Leiden

Nota van Inlichtingen. Selectieleidraad architect. Nieuwbouw VMBO Boerhaavelaan te Leiden Nieuwbouw VMBO Boerhaavelaan te Leiden Nota van Inlichtingen Selectieleidraad architect Colofon Opdrachtgever: Stichting Confessioneel Onderwijs Leiden Uitgegeven door: Onderwijsbureau Hollands Midden

Nadere informatie

KENNISGEVING VAN AANVULLENDE INFORMATIE, INFORMATIE OVER EEN ONVOLLEDIGE PROCEDURE OF RECTIFICATIE

KENNISGEVING VAN AANVULLENDE INFORMATIE, INFORMATIE OVER EEN ONVOLLEDIGE PROCEDURE OF RECTIFICATIE KENNISGEVING VAN AANVULLENDE INFORMATIE, INFORMATIE OVER EEN ONVOLLEDIGE PROCEDURE OF RECTIFICATIE I: AANBESTEDENDE DIENST Leveringen I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Officiële benaming: Stichting

Nadere informatie

BESCHRIJVEND DOCUMENT

BESCHRIJVEND DOCUMENT Deel B Aanbestedingsvoorwaarden Deze aanbestedingsvoorwaarden zijn, behoudens afwijking hiervan in deel A (beschrijvend document) of de (raam)overeenkomst, van toepassing op deze aanbesteding. Waar in

Nadere informatie