14 Trajecten provincie Zuid-Holland

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "14 Trajecten provincie Zuid-Holland"

Transcriptie

1 14 Trajecten provincie Zuid-Holland

2 Traject 1. N206C De N206C loopt van de kruising met de A44 hm 15.0 (ten westen van Leiden) tot de kruising met de N444B bij hm 24.5 (ten oosten van Noordwijk aan Zee). Het traject is een belangrijke schakel voor de ontsluiting van de Duin- en Bollenstreek. Een groot deel van het traject is uitgevoerd met een 2x2 wegprofiel. Het traject start bij hm Het beginpunt bestaat uit een met verkeerslichten geregelde kruising. Op het kruispunt kruist de N206 met de oostelijk gelegen op- en afrit van de A44. Vanuit Leiden is dat ten hoogte van het verkeersbord einde Leiden. Het traject eindigt bij hm Richting noord is het eindpunt net na de afrit Voorhout en vlak voor het viaduct die over de N444B gaat. - Automobilisten, vrachtwagenchauffeurs en motorrijders - Landbouwverkeer maakt gebruik van hoofdrijbaan en parallelweg (zie aparte trajectbeschrijving). - Fietsers en bromfietsers maken gebruik van parallelweg en (brom)fietspad (zie aparte trajectbeschrijving). - Bestuurders brommobielen of invalidenvoertuigen maken gebruik van parallelweg en (brom)fietspad (zie aparte trajectbeschrijving).

3 Aanvullende toelichting situatie landbouwverkeer en (brom)fietsers Landbouwvoertuigen starten bij het beginpunt van het traject (hm 15.0). Tot de kruising met de Voorschoterweg (hm 16.0) maakt het landbouwverkeer gebruik van de hoofdrijbaan. Vanaf de hoofdrijbaan links de Voorschoterweg op (geen provinciale weg meer), direct weer links onder het viaduct door,vervolgens weer links de Torenvlietslaan op. De Torenvlietslaan (vanaf hier weer provinciale weg) blijven volgen, vervolgens over het viaduct, tot de rotondekruising met de N441. Op de rotonde rechts, vervolgens meteen links de hoofdrijbaan van de N206 op. De eerst volgende kruising (T-kruising met de Molentuinweg) is het eindpunt voor het landbouwverkeer. Fietsers starten bij het beginpunt van het traject (hm 15.0) aan de linkerzijde van de hoofdrijbaan. Ter hoogte van het transferium (hm 15.3) moet de fietser de hoofdrijbaan oversteken. De fietser vervolgd zijn weg aan de rechter kant van de hoofdrijbaan. Het fietspad loopt ter hoogte van hm 16.4 over in een parallelweg. Ter hoogte van hm blijft de fietser op de parallelweg, gaat over het viaduct, tot de rotondekruising met de N441. De fietser steekt de rotonde over (aan de linker kant), vervolgd zijn/haar weg over het fietspad (vanaf hier geen provinciale weg meer) en bij de eerst volgende rotonde rechtsaf. Het fietspad loopt over in een parallelweg (vanaf hier weer provinciale weg). De parallelweg loopt weer over in een fietspad (hm 19.0). Het fietspad volgen, de Zeeweg kruisen (hm 19.85) en weer het fietspad vervolgen tot aan de kruising met de Hoornselaan. Hier gaat de fietser rechtsaf, onder het viaduct door, daarna direct weer rechts. Het fietspad volgen tot de kruising met de Zeeweg (hm 19.85) waar het eindpunt voor de fietser is. Bestuurders invalidenvoertuigen gebruiken het traject op dezelfde wij als (brom)fietsers.

4 Traject 2. N210A De N210A loopt van km-punt 0,3 tot 14,2. Dit traject betreft het weggedeelte van de N210 tussen kruising Industrieweg/Nieuwe Tiendweg (Krimpen aan den IJssel) en de kruising met de N478/N207 (Bergambacht). Over bijna de gehele lengte draagt de weg de straatnaam Cornelis Gerardus Roosweg, alleen vlak voor Bergambacht draagt de weg de straatnaam Provincialeweg.. Het beginpunt van de N210A ligt bij het kruispunt/verkeersregelinstallatie ter hoogte van de Industrieweg/Nieuwe Tiendweg te Krimpen aan den IJssel. Het eindpunt van de N210A ligt bij het kruispunt/rotonde met de N478/N207 te Bergambacht. - Automobilisten, vrachtwagenchauffeurs en motorrijders - Landbouwverkeer maakt gebruik van de parallelweg. - Fietsers en bromfietsers maken gebruik van de parallelweg. - Bestuurders brommobielen of invalidenvoertuigen maken gebruik van de parallelweg.

5 Traject 3. N214A De N214a loopt van kilometer 1.2 tot De weg vormt een directe verbinding tussen de N3 en de A27.Over de gehele lengte draagt de weg de straatnaam Provincialeweg. Het beginpunt van de N214a ligt bij de afrit van de A15. Tevens is de N214a het verlengde van de N3. Het eindpunt van de N214a ligt direct na de kruising met de N Automobilisten, vrachtwagenchauffeurs en motorrijders - Landbouwverkeer maakt gebruik van de hoofdrijbaan (vanaf rotonde damseweg tot N216). - Fietsers en bromfietsers maken gebruik van het (brom)fietspad (vanaf A15 tot rotonde N481 en vanaf rotonde damseweg tot N216). - Bestuurders brommobielen of invalidenvoertuigen maken gebruik van hoofdrijbaan (vanaf rotonde damseweg tot N216) en het (brom)fietspad (vanaf rotonde damseweg tot N216).

6 Traject 4. N218B De N218B loopt van km-punt 5,1 tot 11,5. Dit traject betreft het weggedeelte van de N218 tussen Geervliet en de kruising met de N57. Over de gehele lengte draagt de weg de straatnaam Groene Kruisweg. Het beginpunt van de N218B ligt bij het kruispunt/verkeersregelinstallatie ter hoogte van de Oude Singel/Stationssingel te Geervliet. Het eindpunt van de N218B ligt bij het kruispunt/verkeersregelinstallatie met de N57. - Landbouwverkeer maakt gebruik van de hoofdrijbaan. - Fietsers en bromfietsers maken gebruik van het (brom)fietspad. - Bestuurders brommobielen maken gebruik van het (brom)fietspad.

7 Traject 5. N219B Traject N219B begint bij de aansluiting op de A20. De beide rotondes waar de op/afritten van de A20 aansluiten op de N219 en het tussenliggende viaduct over de A20 horen bij het traject. Vanaf de aansluiting loopt de N219 naar het noorden, richting Zevenhuizen. Aan de westzijde van de hoofdrijbaan ligt een parallelweg, eveneens in provinciaal eigendom en beheer. Bij de kruising met de Zuidelijke Dwarsweg (aansluiting Nesselande) ligt een enkelstrooksrotonde. Vanaf de rotonde ligt er aan de oostzijde van de hoofdrijbaan een parallelweg. Het traject eindigt bij de turborotonde waar dit deel van de N219 aansluit op het recent aangelegde nieuwe deel van de N219 (omleiding Zevenhuizen). Let op: de weg vanaf de rotonde naar het noorden naar Zevenhuizen behoort niet tot het traject want deze is overgedragen aan de gemeente met de openstelling van de omleiding Zevenhuizen. Het traject ligt volledig buiten de bebouwde kom, binnen de gemeente Zuidplas. Beginpunt N219B: de rotonde (turborotonde) van de zuidelijke op/afrit van de A20. Eindpunt N219B: voor de turborotonde ten zuiden van Zevenhuizen waar de nieuwe N219 aansluit op de oude. - Landbouwverkeer maakt gebruik van de parallelweg. - Fietsers en bromfietsers maken gebruik van de parallelweg. - Bestuurders invalidenvoertuigen maken gebruik van de parallelweg.

8 Traject 6. N219C Traject N219C is het recent aangelegde nieuwe deel van de N219 (omleiding Zevenhuizen). Het traject loopt vanaf de turborotonde ten zuiden van Zevenhuizen richting het noordoosten en buigt verder op in noordelijke richting. De aansluiting van de op/afritten van de A12 (VRI-kruispunten) behoren tot het traject. Ten noorden van de A12 loopt de N219C nog iets door en eindigt bij de kruising met de N456 Bredeweg. Langs de N219C ligt geen parallelstructuur: langzaam verkeer wordt afgewikkeld via andere, onderliggende wegen in het betreffende gebied.het traject ligt volledig buiten de bebouwde kom, binnen de gemeente Zuidplas. Beginpunt N219C: de turborotonde ten zuiden van Zevenhuizen waar de nieuwe N219 aansluit op de oude. Eindpunt N219C: de kruising met de N456 Bredeweg.

9 Traject 7. N441A De N441A loopt van km-punt 0,0 tot 4.5. De weg vormt een verbinding tussen Wassenaar en Katwijk. Het traject begint in Wassenaar na de rotonde en draagt de naam Katwijkseweg. Halverwege richting Katwijk verandert de naam naar Wassenaarseweg tot het einde van het traject bij de N206. Het beginpunt van de N441A ligt bij het verlaten van Wassenaar richting Katwijk vlak na de rotonde. Het eindpunt van de N441A ligt bij de stoplichten bij de N206 bij Katwijk. - Landbouwverkeer maakt gebruik van de parallelweg en de hoofdrijbaan. - Fietsers en bromfietsers maken gebruik van het (brom)fietspad. - Bestuurders brommobielen of invalidenvoertuigen maken gebruik van het (brom)fietspad.

10 Traject 8. N447B De N447b loopt van kilometer 7.9 tot 9.2. De weg vormt een verbinding tussen Voorschoten en Leiden. Over de gehele lengte draagt de weg de straatnaam Voorschoterweg. Het beginpunt van de N447b ligt bij de bebouwde komgrens aan de Voorschotense kant, dus net voor de Hooghkamerbrug. Het eindpunt van de N447b ligt direct na de kruising met de Churchillaan en de N Landbouwverkeer maakt gebruik van de hoofdrijbaan. - Fietsers en bromfietsers maken gebruik van het (brom)fietspad. - Bestuurders invalidenvoertuigen maken gebruik van hoofdrijbaan en (brom)fietspad.

11 Traject 9. N455A en B Het traject N445 loopt van km-punt 0,1 tot en met 6,1. De weg vormt een verbinding tussen de provinciale weg N209 en de Beethovenlaan in Waddinxveen. Op het west-oost gedeelte van de weg heeft de N455 de straatnaam Hoogeveenseweg. Op het noord-zuid gedeelte van de weg heeft de N455 de straatnaam Noordeinde. Het traject begint direct na het verlaten van de meerstrooksrotonde N209/N455 te Rijnwoude in de richting van Boskoop/Waddinxveen. Het traject eindigt 100 meter voor het kruispunt Noordeinde/Beethovenlaan te Waddinxveen. Het kruispunt behoort dus niet meer tot het traject. - Landbouwverkeer maakt gebruik van de hoofdrijbaan. - Fietsers maken gebruik van het vrijliggende in twee richtingen te berijden fietspad. - Bromfietsers maken binnen de bebouwde kommen van Boskoop en Waddinxveen gebruik van de rijbaan. Buiten de bebouwde kom rijden brommers op het in twee richtingen bereden (brom)fietspad. - Invalidenvoertuigen kunnen ook gebruikmaken van het traject. Het invalidevoertuig (gehandicaptenvoertuig) mag zowel van het trottoir, het (brom)fietspad als de hoofdrijbaan gebruik maken. Gezien het karakter van de weg is het gebruik van het (brom)fietspad volgens de provincie het meest logisch. Voor brommobielen geldt dat deze op de N455 gebruik dienen te maken van de hoofdrijbaan. Indien het invalidenvoertuig smaller is dan 1,10 meter, dan mag deze binnen de bebouwde kom zowel gebruik maken van het fietspad als de hoofdrijbaan. Buiten de bebouwde kom dient het invalidevoertuig smaller dan 1,10 meter gebruik te maken van het (brom)fietspad. Voor bredere invalidevoertuigen en brommobielen geldt dat deze op de N455 gebruik dienen te maken van de hoofdrijbaan.

12

13 Traject 10. N466A De N466a loopt vanaf de kruising met de N213 Burgermeester Elsenweg (1,7km) tot net voorbij de Harteveldlaan (4,5km). De N466a ligt in gemeente Westland ten zuiden van Den Haag tussen Naaldwijk en Kwintsheuvel. Het traject heet de Middenbroekweg en is circa 2,8 km lang. Het traject ligt volledig binnen de bebouwde kom. Aan de zuidzijde van het traject ligt een tweerichtingenfietspad, uitgevoerd in rode betontegels. Op het traject is veel zwaar verkeer door de aanwezigheid van de bloemenveiling. De N466a begint op de kruising met de N213 Burgermeester Elsenweg (1,7km). De kruising wordt geregeld door verkeerslichten en is herkenbaar aan de vele verkeersstromen. Het einde van het traject ligt bij de bebouwde komgrens van Kwintsheul, vlak na kruising met de Harteveldlaan (4,5km). - Landbouwverkeer maakt gebruik van de hoofdrijbaan. - Fietsers en bromfietsers maken gebruik van het (brom)fietspad. - Bestuurders van invalidenvoertuigen maken gebruik van het (brom)fietspad.

14 Traject 11. N470A De N470a heet de Kruithuisweg en begint bij de A4 en loopt tot en met de eerste rotonde na het Kruithuisplein (plein boven de A13). De weg loopt van km-punt 0,9 tot km-punt 6,0. Het beginpunt van de N470a is bij de op-/afrit van de A4/ Delft- Zuid (nr. 14) Het eindpunt van de N470a ligt direct na de rotonde met de Laan van Ruyven. - Fietsers en bromfietsers maken gebruik van het (brom)fietspad. - Bestuurders invalidenvoertuigen maken gebruik van het (brom)fietspad.

15 Traject 12. N470C De N470c loopt van de rotonde N470 Berkelseweg/Noordeindseweg tot aan de A12. Over de gehele lengte draagt de weg de naam Oostweg. Het beginpunt van het traject is het verkeerslicht net ten zuiden van de A12. Dit is vanuit Den Haag A12 het eerste verkeerslicht vanaf de afrit 7 (afrit Zoetermeer Pijnacker Berkel en Rodenrijs). Het eindpunt is de rotonde Berkelseweg/Noordeindseweg. Dit is vanaf de A12 gezien de eerste rotonde op de N470.

16 Traject 13. N471B De N471B loopt van het Doenkadeplein hm 2.5 (ten noorden van Rotterdam) tot het Tolhekplein hm 5.9 (ten zuiden van Pijnacker). Het traject loopt ten westen langs Berkel en Roderijs en verbind de N209 en N470 met elkaar. Het traject is in 2007 aangelegd in kader van de VINEX woningbouwlocaties in Pijnacker en Berkel en Rodenrijs Het beginpunt van het traject is duidelijk te herkennen aan het Doenkadeplein (grote rotonde/verkeerslichten combinatie), richting Pijnacker. Het eindpunt van het traject is duidelijk te herkennen aan het Tolhekplein (grote rotonde/verkeerslichten combinatie).

17 Traject 14. N475A De N475A loopt van km-punt 0,3 tot 3,4. De weg vormt een verbinding tussen de bebouwde kom van Ouderkerk aan den IJssel en de N210 ten zuiden van het dorp. Over de gehele lengte draagt de weg de straatnaam Zijdeweg. Het beginpunt van de N475A ligt bij het verlaten van Ouderkerk aan den IJssel richting Rotterdam /Krimpen, vlak na het voorrangskruispunt met de Abelenlaan. Het eindpunt van de N475A ligt direct na de brug voor de rotonde met de provinciale weg N210.

Afbeelding N207A-1 Route: N207A autoverkeer

Afbeelding N207A-1 Route: N207A autoverkeer N207A De N207A (km 5,0 km 15,0) begint bij de rotonde N207- N210-N478 ter hoogte van Bergambacht. De weg loopt 10,0 km in de richting Noord en eindigt op km 15,0 voor de Haastrechtse brug over de Hollandse

Nadere informatie

Korte trajectbeschrijvingen trajecten t.b.v. wegbelevingsonderzoek N207e (km 33,00 39,40) N210b (km 0,32 30,97)... 4

Korte trajectbeschrijvingen trajecten t.b.v. wegbelevingsonderzoek N207e (km 33,00 39,40) N210b (km 0,32 30,97)... 4 Korte trajectbeschrijvingen trajecten t.b.v. wegbelevingsonderzoek -2014 Inhoud N207e (km 33,00 39,40)... 2 N210b (km 0,32 30,97)... 4 N216c (km 15,49 16,37)... 6 N218c (km 11,50 20,30)... 8 N223a (km

Nadere informatie

1. Aanleiding NOTITIE VARIANTEN FIETSPAD BERKELSEDIJKJE

1. Aanleiding NOTITIE VARIANTEN FIETSPAD BERKELSEDIJKJE NOTITIE VARIANTEN FIETSPAD BERKELSEDIJKJE 1. Aanleiding Op 31 maart 2016 heeft de gemeenteraad op basis van de herziening van het Mobiliteitsplan besloten om een nadere studie te doen naar de positie van

Nadere informatie

N345; verkeersbesluit rondweg Voorst in de gemeente Voorst VERKEERSBESLUIT ZAAKNUMMER , D.D. 30 JULI 2018

N345; verkeersbesluit rondweg Voorst in de gemeente Voorst VERKEERSBESLUIT ZAAKNUMMER , D.D. 30 JULI 2018 STAATSCOURANT 16 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 45779 augustus 2018 N345; verkeersbesluit rondweg Voorst in de gemeente Voorst VERKEERSBESLUIT ZAAKNUMMER 2017-017375,

Nadere informatie

Bijlage A: Variantenbeschrijving

Bijlage A: Variantenbeschrijving Bijlage A: Variantenbeschrijving 1 Variant A: Brug huidige locatie Figuur 1: Variant A Figuur 2: Ontwerptekening In deze variant wordt de nieuwe Steekterbrug op de bestaande locatie gerealiseerd (zie figuur

Nadere informatie

Ontwikkelt u nieuwbouwwoningen

Ontwikkelt u nieuwbouwwoningen Ontwikkelt u nieuwbouwwoningen in Zuid-Holland? Structin maakt het u makkelijker! Structin is het samenwerkingsverband van netbeheerders voor de coördinatie van de gecombineerde aanleg van ondergrondse

Nadere informatie

Ontwikkelt u nieuwbouwwoningen in Zuid-Holland?

Ontwikkelt u nieuwbouwwoningen in Zuid-Holland? Ontwikkelt u nieuwbouwwoningen in Zuid-Holland? Structin maakt het u makkelijker! Structin is het samenwerkingsverband van netbeheerders voor de coördinatie van de gecombineerde aanleg van ondergrondse

Nadere informatie

Gelet op: Art Regeling projecten Zuid-Holland en art. 6A van de Financiële Verordening

Gelet op: Art Regeling projecten Zuid-Holland en art. 6A van de Financiële Verordening Voordracht aan Provinciale Staten van Gedeputeerde Staten Onderwerp Uitvoeringsbesluit N207 Vredenburghlaan, Bentwoudlaan en aanpassing rotonde Bredeweg N456 / N219 te Waddinxveen 1 Ontwerpbesluit Provinciale

Nadere informatie

Bijlage 2 Detailuitwerking NOG Beter tracés

Bijlage 2 Detailuitwerking NOG Beter tracés Bijlage 2 Detailuitwerking NOG Beter tracés Tracé Weerlaanbrug tussen Hillegom noord N205 De Weerlaanweg is een 2x1-rijbaansweg (80 km/h) vanaf het kruispunt N205 Getsewoud-noord. De Weerlaanweg kruist

Nadere informatie

B E A T R I X R U N 2017 versie 2.0 tussen- km's tijd Gemeente afstand totaal Omschrijving

B E A T R I X R U N 2017 versie 2.0 tussen- km's tijd Gemeente afstand totaal Omschrijving 10:15 Provincie Z-H - 0,0 START vanaf het Raadhuisplein 10:20 Pijnacker/ - 0,0 Plein verlaten via Emmapark richting Julianalaan 10:25 Nootdorp 0,3 0,3 Willem de Zwijgerlaan, wordt Korteweg 10:30 0,2 0,5

Nadere informatie

ZAAK NUMMER , D.D. 11 M EI

ZAAK NUMMER , D.D. 11 M EI STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 28312 24 mei 2017 N271/N846; verkeersbesluit diverseverkeersmaatregelen in de gemeente Heumen VERKEERSBESLUIT ZAAK NUMMER

Nadere informatie

Einde Autosnelweg. Woonerf

Einde Autosnelweg. Woonerf Autosnelweg min 60 - max 130 km/u Einde Autosnelweg max 80 km/u Autoweg min 50 - max 100 km/u Einde Autoweg min 50 - max 100 km/u Woonerf max 15 km/u - stapvoets Woonerf met snelheidsbeperking Einde woonerf

Nadere informatie

Conceptverslag. Ontwerpatelier N207 Zuid. Contact. Datum 21 juli 2014

Conceptverslag. Ontwerpatelier N207 Zuid. Contact. Datum 21 juli 2014 Conceptverslag Ontwerpatelier N207 Zuid Contact n207@pzh.nl Datum 21 juli 2014 Resultaten ontwerpatelier Verlengde Bentwoudlaan dd. 12 mei 2014 Project N207 Zuid: Verbeteren bereikbaarheid en leefbaarheid

Nadere informatie

Memo van de gedeputeerde C.A. van der Maat Gedeputeerde Mobiliteit en Samenwerking

Memo van de gedeputeerde C.A. van der Maat Gedeputeerde Mobiliteit en Samenwerking Memo van de gedeputeerde C.A. van der Maat Gedeputeerde Mobiliteit en Samenwerking Onderwerp Motie Niet van het padje af voor speed-pedelecs Documentnummer Geachte Statenleden, Op 7 juli 2017 hebben uw

Nadere informatie

Gegevens gemeente woonplaats Alblasserdam Alblasserdam Totaal Alblasserdam

Gegevens gemeente woonplaats Alblasserdam Alblasserdam Totaal Alblasserdam provincie Zuid Holland Gegevens gemeente woonplaats 2016 2015 Alblasserdam Alblasserdam 1.581 1.778 Totaal Alblasserdam 1.581 1.778 Albrandswaard Poortugaal 1.954 2.793 Totaal Albrandswaard 1.954 2.793

Nadere informatie

TOELICHTING PLAN VERBETERING VERKEERSVEILIGHEID N411 UTRECHT - BUNNIK. Bijlagenrapport

TOELICHTING PLAN VERBETERING VERKEERSVEILIGHEID N411 UTRECHT - BUNNIK. Bijlagenrapport TOELICHTING PLAN VERBETERING VERKEERSVEILIGHEID N411 UTRECHT - BUNNIK Bijlagenrapport INHOUDSOPGAVE Bijlage 1: Telgegevens fiets 3 Bijlage 2: Telgegevens landbouwvoertuigen 8 Bijlage 3: Afwijkingen van

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. N325; ontwerp-verkeersbesluit diverse verkeersmaatregelen in de gemeenten Berg en Dal en Nijmegen

PROVINCIAAL BLAD. N325; ontwerp-verkeersbesluit diverse verkeersmaatregelen in de gemeenten Berg en Dal en Nijmegen PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Gelderland. Nr. 46 11 januari 2017 N325; ontwerp-verkeersbesluit diverse verkeersmaatregelen in de gemeenten Berg en Dal en Nijmegen ONTWERP-VERKEERSBESLUIT

Nadere informatie

HERINRICHTING N241. BLVC Overleg Nr

HERINRICHTING N241. BLVC Overleg Nr HERINRICHTING N241 BLVC Overleg Nr. 39 27-06-2017 1 AGENDA 0 VERSLAG / ACTIELIJST 1 OVERZICHT PROJECT 2 PRINCIPE FASERING WERKZAAMHEDEN 3 WERKZAAMHEDEN PER WEGVAK 4 VRAGEN? / WVTTK 5 VOLGEND OVERLEG 6

Nadere informatie

Katwijk GELDIG VANAF 11 DECEMBER 2016 HAARLEM SCHIPHOL NIEUW-VENNEP UITHOORN VOORHOUT SASSENHEIM LEIDERDORP HOOGMADE WOUBRUGGE TER AAR

Katwijk GELDIG VANAF 11 DECEMBER 2016 HAARLEM SCHIPHOL NIEUW-VENNEP UITHOORN VOORHOUT SASSENHEIM LEIDERDORP HOOGMADE WOUBRUGGE TER AAR Lijnfolder 2017 Katwijk GELDIG VANAF 11 DECEMBER 2016 HAARLEM SCHIPHOL DE ZILK HILLEGOM NOORDWIJKERHOUT LISSE NIEUW-VENNEP NOORDWIJK UITHOORN VOORHOUT LEIMUIDEN SASSENHEIM RIJNSBURG KATWIJK ROELOFARENDSVEEN

Nadere informatie

HERINRICHTING N241. BLVC Overleg Nr

HERINRICHTING N241. BLVC Overleg Nr HERINRICHTING N241 BLVC Overleg Nr. 29 20-09-2016 1 AGENDA 0 VERSLAG / ACTIELIJST 1 OVERZICHT PROJECT 2 PRINCIPE FASERING WERKZAAMHEDEN 3 WERKZAAMHEDEN PER WEGVAK 4 VRAGEN? / WVTTK 5 VOLGEND OVERLEG 6

Nadere informatie

VERKEERSBEGRIPPEN. bij het Verkeersexamen 2014. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg

VERKEERSBEGRIPPEN. bij het Verkeersexamen 2014. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg VERKEERSBEGRIPPEN bij het Verkeersexamen 2014 Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. bestuurder Je bent bestuurder: - als je fietst - als je paardrijdt of loopt met je paard

Nadere informatie

Provincie Groningen: verkeersbesluit nieuwe situatie provinciale weg N361 te Lauwersoog

Provincie Groningen: verkeersbesluit nieuwe situatie provinciale weg N361 te Lauwersoog STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 31102 8 juni 2017 Provincie Groningen: verkeersbesluit nieuwe situatie provinciale weg N361 te Lauwersoog Zaaknr. : 651118

Nadere informatie

Hoe verandert uw route naar de A20? Stap voor stap naar een nieuwe aansluiting A20 Moordrecht

Hoe verandert uw route naar de A20? Stap voor stap naar een nieuwe aansluiting A20 Moordrecht Hoe verandert uw route naar de? Stap voor stap naar een nieuwe aansluiting Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat www.rijkswaterstaat.nl 0800-8002 (gratis, dagelijks 06.00-22.30 uur) maart 2014 cd0314ck001

Nadere informatie

Verkeersmaatregelen Noorderhaaks en omgeving

Verkeersmaatregelen Noorderhaaks en omgeving STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 29885 26 mei 2017 Verkeersmaatregelen Noorderhaaks en omgeving AU17.03116 college van burgemeester en wethouders van Den

Nadere informatie

Aansluiting Heusden centrum Ei van Drunen. Uitvoering 1e quick win van de Corridorstudie A59

Aansluiting Heusden centrum Ei van Drunen. Uitvoering 1e quick win van de Corridorstudie A59 Aansluiting Heusden centrum Ei van Drunen Uitvoering 1e quick win van de Corridorstudie A59 Aansluiting Drunen/Elshout Knelpunten ter hoogte van aansluiting 41 t.w. Drunen/Elshout: * verkeersveiligheid

Nadere informatie

PLANSTUDIE N324 OSS-GRAVE Wegvak gemeente Landerd

PLANSTUDIE N324 OSS-GRAVE Wegvak gemeente Landerd Wegvak gemeente Landerd 1 AGENDA 2 - Inleiding wethouder Roelofs - Scope herijkte planstudie - Projectteam - Kansen - Vervolgproces & planning - Uitgangspunten - Resultaat - Beantwoording vragen SCOPE

Nadere informatie

KAART 1 - Concentratiegebieden (glas)tuinbouw

KAART 1 - Concentratiegebieden (glas)tuinbouw KAART - Concentratiegebieden 5 Greenports (glastuinbouw en boomteelt) overige gebieden met tuinbouw glastuinbouw (substraat- of grondgebonden teelt) Noordwijk open teelt (container- of grondgebonden teelt)

Nadere informatie

HERINRICHTING N259 STEENBERGEN VARIANTEN EN VOORKEURSVARIANT HERINRICHTING N259

HERINRICHTING N259 STEENBERGEN VARIANTEN EN VOORKEURSVARIANT HERINRICHTING N259 STEENBERGEN EN VOORKEURSVARIANT 1 AGENDA 2 Opening wethouder Zijlmans De opgave Functie en gebruik van de N259 Resultaten haalsessie Varianten herinrichting N259 Voorkeursvariant PAUZE / VRAGEN Vervolg

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr.: 07.0832 d.d. 7-8-2007 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Verkeersbesluit herinrichting Kennedylaan-Wagnerplein i.k.v. vestiging filiaal Hoogvliet Behoudens advies van de commissie VM BESLUITEN

Nadere informatie

Gemeente Papendrecht - Verkeersbesluit 'Aanpassingen Burgemeester Keijzerweg - Molenlaan'

Gemeente Papendrecht - Verkeersbesluit 'Aanpassingen Burgemeester Keijzerweg - Molenlaan' STAATSCOURANT 31 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 38027 december 2014 Gemeente Papendrecht - Verkeersbesluit 'Aanpassingen Burgemeester Keijzerweg - Molenlaan' Burgemeester

Nadere informatie

N223, Duurzaam Veilig Fase 3. Bewonersavond 9 november 2016

N223, Duurzaam Veilig Fase 3. Bewonersavond 9 november 2016 N223, Duurzaam Veilig Fase 3 Bewonersavond 9 november 2016 Agenda Doel van de avond Duurzaam Veilig Terugblik Onafhankelijk advies: conclusies en aanbevelingen Waar staan we nu? Vervolg 2 Doel van de avond

Nadere informatie

Veilig je draai vinden...

Veilig je draai vinden... Veilig je draai vinden... op rotondes in Gelderland Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland Platform en Kenniscentrum Rotondes in Gelderland Na hun introductie zo n 30 jaar geleden, zijn rotondes

Nadere informatie

Verkeersbesluit gemeente Amersfoort wijk Vermeerkwartier/Leusderkwartier: verkeersmaatregelen ten behoeve van de Kersenbaan.

Verkeersbesluit gemeente Amersfoort wijk Vermeerkwartier/Leusderkwartier: verkeersmaatregelen ten behoeve van de Kersenbaan. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 9392 2 april 2015 Verkeersbesluit gemeente Amersfoort wijk Vermeerkwartier/Leusderkwartier: verkeersmaatregelen ten behoeve

Nadere informatie

Even opfrissen... Moeilijke verkeersregels en -situaties uitgelegd. Ga wijs op weg, blijf veilig mobiel!

Even opfrissen... Moeilijke verkeersregels en -situaties uitgelegd. Ga wijs op weg, blijf veilig mobiel! Even opfrissen... Moeilijke verkeersregels en -situaties uitgelegd Ga wijs op weg, blijf veilig mobiel! Ga wijs op weg, blijf veilig mobiel! Ook nu u wat ouder wordt, wilt u actief blijven. U doet Ouder

Nadere informatie

STAATSCOURANT VERKEERSBESLUIT DEFINITIEVE INRICHTING N329 TE OSS. Nr juli 2013

STAATSCOURANT VERKEERSBESLUIT DEFINITIEVE INRICHTING N329 TE OSS. Nr juli 2013 STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 21148 24 juli 2013 VERKEERSBESLUIT DEFINITIEVE INRICHTING N329 TE OSS Burgemeester en wethouders van Oss nemen dit verkeersbesluit

Nadere informatie

VERKEERSBEGRIPPEN. bij Verkeersexamen 2011. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg

VERKEERSBEGRIPPEN. bij Verkeersexamen 2011. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg VERKEERSBEGRIPPEN bij Verkeersexamen 2011 Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. bestuurder Je bent bestuurder: - als je fietst - als je paardrijdt of loopt met je paard aan

Nadere informatie

N325; verkeersbesluit diverse verkeersmaatregelen in de gemeenten Berg en Dal en Nijmegen

N325; verkeersbesluit diverse verkeersmaatregelen in de gemeenten Berg en Dal en Nijmegen STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 13579 15 maart 2017 N325; verkeersbesluit diverse verkeersmaatregelen in de gemeenten Berg en Dal en Nijmegen VERKEERSBESLUIT

Nadere informatie

HERINRICHTING N241. BLVC Overleg Nr

HERINRICHTING N241. BLVC Overleg Nr HERINRICHTING N241 BLVC Overleg Nr. 24 03-05-2016 1 AGENDA 0 VERSLAG / ACTIELIJST 1 OVERZICHT PROJECT 2 STAND VAN ZAKEN 3 PRINCIPE FASERING WERKZAAMHEDEN 4 WERKZAAMHEDEN PER WEGVAK 5 BEREIKBAARHEID NES

Nadere informatie

19. VKL RECHTDOOOR DELFTSESTRAATWEG EN ONDER VIADUCT DOOR

19. VKL RECHTDOOOR DELFTSESTRAATWEG EN ONDER VIADUCT DOOR GEACHTE DEELNEMERS, HELAAS WAREN WIJ OP 14 MEI GENOODZAAKT EEN VERANDERING AAN TE BRENGEN VANWEGE EEN ONVERWACHTE WIELERRONDE. DIT BETEKENT EEN STUK SNELWEG. 1. VERLAAT DE PARKEERPLAATS L.A. 2. 2 X VKL

Nadere informatie

STAATSCOURANT VERKEERSBESLUIT. Nr mei Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814

STAATSCOURANT VERKEERSBESLUIT. Nr mei Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 27768 17 mei 2018 VERKEERSBESLUIT Nummer besluit: 17.013 Datum besluit: 17 mei 2018 Burgemeester en wethouders van de gemeente

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. In het dorp

Hoofdstuk 1. In het dorp Hoofdstuk 1. In het dorp Vraag 1.1 De brandweerauto komt uit de uitrit van de brandweerkazerne rijden. Hij heeft geen zwaailicht en sirene aan. Moeten de fietsers de brandweerauto voor laten gaan? Ja Nee

Nadere informatie

Toelichting op te onttrekken wegverbindingen binnen de gemeente Venray

Toelichting op te onttrekken wegverbindingen binnen de gemeente Venray Toelichting op te onttrekken wegverbindingen binnen de gemeente Venray [1] Venrayseweg (N270) Asfaltweg (inclusief noordelijk fietspad = Asfalt) Waarom functie onttrekken? Wanneer functie onttrekken? De

Nadere informatie

STAATSCOURANT. VERKEERSBESLUIT:Centerpoort - Nieuwgraaf ; Nr september Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

STAATSCOURANT. VERKEERSBESLUIT:Centerpoort - Nieuwgraaf ; Nr september Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT 21 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 31302 september 2015 VERKEERSBESLUIT:Centerpoort - Nieuwgraaf 15int02029, 10 september 2015 Onderwerp: diverse verkeersmaatregelen

Nadere informatie

Ontwerp van aansluiting op A27 op enkele punten aangepast

Ontwerp van aansluiting op A27 op enkele punten aangepast Augustus 2016 Dagelijks ervaart het verkeer problemen met de doorstroming op de N629 tussen Oosterhout en Dongen. Ook de leefbaarheid en veiligheid op en rond de N629 en Westerlaan vragen aandacht. De

Nadere informatie

Uitwerking van de gehele route

Uitwerking van de gehele route Uitwerking van de gehele route Bij Gazelle Experience Center, Nijkerkerstraat Hoevelaken Start Nijkerkerstraat Nijkerkerveen en Nijkerk Frieswijkstraat Nijkerk Oosterstraat Nijkerk Molenplein Nijkerk Vetkamp

Nadere informatie

INTEGRALE AFWEGINGSNOTITIE VERKEERSOPLOSSING knoop Zernikedreef-Sylviusweg Notitie voor de inspraak d.d. 7 september 2015

INTEGRALE AFWEGINGSNOTITIE VERKEERSOPLOSSING knoop Zernikedreef-Sylviusweg Notitie voor de inspraak d.d. 7 september 2015 INTEGRALE AFWEGINGSNOTITIE VERKEERSOPLOSSING knoop Zernikedreef-Sylviusweg Notitie voor de inspraak d.d. 7 september 2015 Inleiding In het traject om tot een voorlopig verkeersontwerp voor het Masterplan

Nadere informatie

Veilig van en naar school

Veilig van en naar school Veilig van en naar school Ouders en kinderen hebben recentelijk opmerkingen gemaakt over enkele verkeerssituaties op weg naar de scholen in Mariënberg en Beerzerveld. De betreffende situaties leiden in

Nadere informatie

Bijlage 8 Notitie M.E.R.-toetsing N235 bestemmingsplan Spitsbusbaan

Bijlage 8 Notitie M.E.R.-toetsing N235 bestemmingsplan Spitsbusbaan Bijlage 8 Notitie M.E.R.-toetsing N235 bestemmingsplan Spitsbusbaan 146 Spitsbusbaan N235-2016 NOTITIE nummer 004 project Doorstromingsmaatregelen N247/N235 en Groot Onderhoud werkpakket RV04 projectnr.

Nadere informatie

PLANSTUDIE N324 OSS-GRAVE Wegvak gemeente Grave

PLANSTUDIE N324 OSS-GRAVE Wegvak gemeente Grave Wegvak gemeente Grave 1 AGENDA 2 - Inleiding wethouder Daandels - Scope herijkte planstudie - Projectteam - Kansen - Vervolgproces & planning - Uitgangspunten - Resultaat - Beantwoording vragen SCOPE HERIJKTE

Nadere informatie

HERINRICHTING N241. BLVC Overleg Nr

HERINRICHTING N241. BLVC Overleg Nr HERINRICHTING N241 BLVC Overleg Nr. 22 08-03-2016 1 AGENDA 0 VERSLAG / ACTIELIJST 1 OVERZICHT PROJECT 2 STAND VAN ZAKEN 3 PRINCIPE FASERING WERKZAAMHEDEN 4 WERKZAAMHEDEN PER WEGVAK 5 BEREIKBAARHEID NES

Nadere informatie

STAATSCOURANT. Definitief verkeersbesluit Rondweg Reeuwijk. Nr september 2013

STAATSCOURANT. Definitief verkeersbesluit Rondweg Reeuwijk. Nr september 2013 STAATSCOURANT 11 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 25466 september 2013 Definitief verkeersbesluit Rondweg Reeuwijk Gelezen: -gelezen het advies aan burgemeester en wethouders,

Nadere informatie

REGISTER GEMEENSCHAPPELIJKE REGELINGEN GEMEENTE VOORSCHOTEN

REGISTER GEMEENSCHAPPELIJKE REGELINGEN GEMEENTE VOORSCHOTEN REGISTER GEMEENSCHAPPELIJKE REGELINGEN GEMEENTE VOORSCHOTEN Voorschoten werkt met veel gemeenten en andere organisaties samen. In sommige gevallen worden afspraken over deze samenwerking vastgelegd in

Nadere informatie

Module. Module Rotonde Rotonde

Module. Module Rotonde Rotonde 141014 Minirotonde: Komt vooral in woonkernen voor. : Komt vooral tussen woonkernen in voor. Meerbaansrotonde: Vergt meer ruimte om te creëren dus komt deze vooral voor in grote steden voor of buiten woonkernen.

Nadere informatie

ADVIES FIETSROUTE HENGSTDIJK - VOGELWAARDE - HULST

ADVIES FIETSROUTE HENGSTDIJK - VOGELWAARDE - HULST HENGSTDIJK - VOGELWAARDE - HULST TOTALE FIETSROUTE HENGSTDIJK - VOGELWAARDE-HULST VANUIT HENGSTDIJK Vertrek: voor de school. Fiets richting Vogelwaarde via de Hengstdijkse Kerkstraat. Let op: fiets achter

Nadere informatie

Raadsinformatiebijeenkomst Hoofdweg-West. 1 oktober 2013

Raadsinformatiebijeenkomst Hoofdweg-West. 1 oktober 2013 Raadsinformatiebijeenkomst Hoofdweg-West 1 oktober 2013 Agenda 1. Opening 2. Presentatie 3. Bestuderen paneelpresentatie 4. Plenaire terugkoppeling en ruimte voor vragen en opmerkingen 5. Sluiting Inhoud

Nadere informatie

VERKEERSBESLUIT. Gedempte Zuiderdiep 98. Afdeling Stadsontwikkeling. Postbus JB Groningen. Datum Bijlage(n) 1 Kenmerk

VERKEERSBESLUIT. Gedempte Zuiderdiep 98. Afdeling Stadsontwikkeling. Postbus JB Groningen. Datum Bijlage(n) 1 Kenmerk Afdeling Stadsontwikkeling VERKEERSBESLUIT Bezoekadres Gedempte Zuiderdiep 98 Postadres Postbus 7081 9701 JB Groningen Datum 19-05-2016 Bijlage(n) 1 Kenmerk 5559632 Opsteller Luc van der Hoogen Tel. (050)

Nadere informatie

Advies inzake de herinrichting van de Middelweg MDT (zuidoost)

Advies inzake de herinrichting van de Middelweg MDT (zuidoost) Maart 2016 Geachte gemeente, Na onze adviezen over het noord-west gedeelte van de Middelweg leest u hier ons advies over het laatste gedeelte van de Middelweg in Moordrecht. Het gaat om het gedeelte van

Nadere informatie

Het grondgebied van de gemeente Eindhoven en de gemeente Veldhoven wordt na toevoeging de nieuwe gemeentegrens die als volgt loopt:

Het grondgebied van de gemeente Eindhoven en de gemeente Veldhoven wordt na toevoeging de nieuwe gemeentegrens die als volgt loopt: Definitieve versie: 24 mei 2016 BIJLAGE 2 Grensbeschrijving Beschrijving van de nieuwe gemeentegrenzen van de gemeente Eindhoven en de gemeente Veldhoven per 1 januari 2017. Grensbeschrijving van Noord-West

Nadere informatie

De snelle fietsroute Apeldoorn-Deventer.

De snelle fietsroute Apeldoorn-Deventer. De snelle fietsroute Apeldoorn-Deventer. Acht jaar geleden was de fietsroute Apeldoorn-Deventer een van de vijf routes in het project Fiets Filevrij. De afstand tussen beide plaatsen is ideaal voor een

Nadere informatie

VERBINDING GOUWEBOS BENTWOUD

VERBINDING GOUWEBOS BENTWOUD VERBINDING GOUWEBOS BENTWOUD De situatie zonder de N207 Tussen Boskoop, Benthuizen en Zoetermeer is een natuur- en recreatiegebied gerealiseerd: het Bentwoud. Helaas ontbreekt in dit rijtje één gemeente,

Nadere informatie

FIETSPROEF BERLAAR (nieuw parcours - gezien wegenwerken in het dorp)

FIETSPROEF BERLAAR (nieuw parcours - gezien wegenwerken in het dorp) FIETSPROEF BERLAAR (nieuw parcours - gezien wegenwerken in het dorp) START FIETSPROEF Goed langs de rechterzijde van de straat rijden tot op het einde. Aan het kruispunt moet je oversteken en linksaf het

Nadere informatie

Extra inloopavond op 28 september

Extra inloopavond op 28 september September 2017 Nieuwsbrief voor Woerden, Waarder, Nieuwerbrug en Driebruggen Aanleg Zuidelijke randweg Woerden Waarom een zuidelijke randweg? De provincie Utrecht is bezig met de aanleg van de Zuidelijke

Nadere informatie

Wettelijk register gemeenschappelijke regelingen

Wettelijk register gemeenschappelijke regelingen Wettelijk register gemeenschappelijke regelingen Stellers Eigenaar Zaaknummer : M.P.C. van Hal : Bestuurszaken Z/16/015870 Maart 2016 WETTELIJK REGISTER GEMEENSCHAPPELIJKE REGELINGEN (ART. 27 WGR) Nr.

Nadere informatie

N313; verkeersbesluit realiseren rotonde James Wattstraat en maatregelen rotonde Groten Bos te Lichtenvoorde in de gemeente Oost Gelre

N313; verkeersbesluit realiseren rotonde James Wattstraat en maatregelen rotonde Groten Bos te Lichtenvoorde in de gemeente Oost Gelre STAATSCOURANT 16 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 45675 augustus 2018 N313; verkeersbesluit realiseren rotonde James Wattstraat en maatregelen rotonde Groten Bos te Lichtenvoorde

Nadere informatie

Welkom 23/10/2014. Open WiFi netwerk: t Godshuis

Welkom 23/10/2014. Open WiFi netwerk: t Godshuis Welkom 23/10/2014 Open WiFi netwerk: t Godshuis Filip Van Alboom Test uw kennis van de wegcode Commercieel vantwoordelijke VAB Rijschool A. Ik heb voorrang B. Ik moet voorrang verlenen De bus verlaat de

Nadere informatie

Verkeersbesluit verkeersmaatregelen Amsterdamsevaart

Verkeersbesluit verkeersmaatregelen Amsterdamsevaart STAATSCOURANT 7 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 63412 november 2018 Verkeersbesluit verkeersmaatregelen Amsterdamsevaart Nr. 2018/433509 Burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

Verkeersafwikkeling nieuw restaurant McDonald s bij de knoop Leiden-West

Verkeersafwikkeling nieuw restaurant McDonald s bij de knoop Leiden-West Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Scopebeschrijving Zuidelijke Ringweg Groningen Fase 2

Scopebeschrijving Zuidelijke Ringweg Groningen Fase 2 Bijlage III Scopebeschrijving Zuidelijke Ringweg Groningen Fase 2 21 oktober 2014 pagina 1 van 6 Bijlage III: Scopebeschrijving Zuidelijke Ringweg Groningen Fase 2 Probleembeschrijving/-definitie: De Zuidelijke

Nadere informatie

Verkeersomleidingen t.b.v. bomenkap Meerzichtlaan

Verkeersomleidingen t.b.v. bomenkap Meerzichtlaan Verkeersomleidingen t.b.v. bomenkap Meerzichtlaan Trace A > Ligt tussen de Afrikaweg en het Bredewater Periode van maandag 12 november t/m vrijdag 23 november Verkeer blijft gewoon rijden, wanneer een

Nadere informatie

Memo. Verhouding auto-fiets 2015

Memo. Verhouding auto-fiets 2015 Uit de verkeerstellingen van de gemeente blijkt dat op deel twee op een werkdag gemiddeld 1.400 1 motorvoertuigen rijden waarvan 4% a 5% vrachtverkeer betreft. Op deel drie rijden gemiddeld per werkdag

Nadere informatie

Aanpassing grenzen bebouwde kom Nijmegen-NoordProgramma / Programmanummer Mobiliteit / 1072

Aanpassing grenzen bebouwde kom Nijmegen-NoordProgramma / Programmanummer Mobiliteit / 1072 Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 25 mei 2011 / 117/2010 Fatale termijn: besluitvorming vóór: N.v.t. Onderwerp Aanpassing grenzen bebouwde kom Nijmegen-Noord Aanpassing grenzen bebouwde kom

Nadere informatie

2013, nr. 39. Dat aan de noordzijde van beide rotondes een pad is aangelegd voor fietsers en bromfietsers;

2013, nr. 39. Dat aan de noordzijde van beide rotondes een pad is aangelegd voor fietsers en bromfietsers; Uitgegeven: 27 juni 2013 2013, nr. 39 PROVINCIAAL BLAD VAN FRYSLÂN BESLUIT van GEDEPUTEERDE STATEN van FRYSLAN van 25 juni 2013, no. 01064688, afdeling Beheer en Onderhoud tot plaatsing van verkeerstekens

Nadere informatie

Bijzondere weggedeelten

Bijzondere weggedeelten Hoofdstuk 5 ijzondere weggedeelten 5.1 Rotondes Een rotonde is eigenlijk een ronde eenrichtingsweg. Je moet altijd rechts om het middeneiland heen rijden. Op dat middeneiland staat bord rotonde (D1). Vaak

Nadere informatie

Gemeente Leiden Leiden Bio Science Park actualisering verkeersborden en verkeerstekens

Gemeente Leiden Leiden Bio Science Park actualisering verkeersborden en verkeerstekens STAATSCOURANT 25 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 30303 oktober 2013 Gemeente Leiden Leiden Bio Science Park actualisering verkeersborden en verkeerstekens Burgemeester

Nadere informatie

Fietsroute door de Zuidplaspolder. Zuidplaspolder Routebeschrijving 33 km

Fietsroute door de Zuidplaspolder. Zuidplaspolder Routebeschrijving 33 km Zuidplaspolder Routebeschrijving 33 km Deze fietstocht laat u de mooie plekjes en locaties zien waar wij van het hoogheemraadschap en de vereniging Molenvrienden Rottemerengebied trots op zijn. De fietsroute

Nadere informatie

Verkenning provinciaal kruispunt N348 N314. Informatie-avond. Presentatie 30 juni 2009

Verkenning provinciaal kruispunt N348 N314. Informatie-avond. Presentatie 30 juni 2009 Verkenning provinciaal kruispunt N348 N314 Informatie-avond Presentatie 30 juni 2009 PRESENTATIE DIT IS EEN DOORLOPENDE PRESENTATIE De presentatie geeft informatie over de verkeerskundige aanleiding en

Nadere informatie

FIETSSNELWEG ASSEN-GRONINGEN

FIETSSNELWEG ASSEN-GRONINGEN FIETSSNELWEG ASSEN-GRONINGEN MIDDEN-ZUID EINDBEELDSTUDIE, R E S U LT A A T V E R K E N N I N G S F A S E FIETSSNELWEG ASSEN/ GRONINGEN 3 NOVEMBER 217 II. DEELGEBIED MIDDEN-ZUID 4 MIDDEN-ZUID GRONINGEN

Nadere informatie

Aan het college van B&W en de gemeenteraad Berkel en Rodenrijs, 15 oktober 2012

Aan het college van B&W en de gemeenteraad Berkel en Rodenrijs, 15 oktober 2012 Aan het college van B&W en de gemeenteraad Berkel en Rodenrijs, 15 oktober 2012 van Lansingerland Kenmerk: FBLL-20121015-01 Betreft: Verbeteringsvoorstel fietsroutes naar de middelbare scholen aan de Boterdorpseweg

Nadere informatie

Verkeersbesluit aanpassingen verlengde Clusiuslaan en Gooimeerlaan (tunnel Poelgeest)

Verkeersbesluit aanpassingen verlengde Clusiuslaan en Gooimeerlaan (tunnel Poelgeest) B&W-nr.: 06.0342 d.d. 14-03-2006 Onderwerp Verkeersbesluit aanpassingen verlengde Clusiuslaan en Gooimeerlaan (tunnel Poelgeest) BESLUITEN Behoudens advies van de commissie VOCS 1. in te stemmen met het

Nadere informatie

VERKEERSTOETS BESTEMMINGSPLAN KOLENBRANDERWEG

VERKEERSTOETS BESTEMMINGSPLAN KOLENBRANDERWEG VERKEERSTOETS BESTEMMINGSPLAN KOLENBRANDERWEG GEMEENTE HAAKSBERGEN 11 oktober 2010 075005811:0.5 110301.001599 Inhoud 1 Inleiding 3 2 Verkeersstructuur 5 2.1 Snelverkeer 5 2.2 Langzaam verkeer 6 2.3 Openbaar

Nadere informatie

Verkeerseffecten brugverbinding Eendragtspolder

Verkeerseffecten brugverbinding Eendragtspolder Gemeente Zuidplas Verkeerseffecten brugverbinding Eendragtspolder Analyse middels verkeersmodel Gemeente Zuidplas Verkeerseffecten brugverbinding Eendragtspolder Analyse middels verkeersmodel Datum 8 augustus

Nadere informatie

REACTIENOTA N.a.v. inloopavond

REACTIENOTA N.a.v. inloopavond REACTIENOTA N.a.v. inloopavond Uitvoering Werken Aan : Belanghebbenden en belangstellenden informatieavond N832 Well-Gameren Van : Mw. T. Molier Datum : 11 juli 2017 Betreft : Reactienota Zaaknummer :

Nadere informatie

Addendum bij nota Fietsen in Lelystad: Voldoen de gestelde voorrangsregels aan CROW-richtlijnen

Addendum bij nota Fietsen in Lelystad: Voldoen de gestelde voorrangsregels aan CROW-richtlijnen Addendum bij nota Fietsen in Lelystad: Voldoen de gestelde voorrangsregels aan CROW-richtlijnen Aanleiding Tijdens de raadsbehandeling van de nota Fietsen in Lelystad op 15 maart 2016 is door het college

Nadere informatie

IK LEER FIETSEN! PRAKTIJKBOEKJE VOOR CURSISTEN

IK LEER FIETSEN! PRAKTIJKBOEKJE VOOR CURSISTEN IK LEER FIETSEN! PRAKTIJKBOEKJE VOOR CURSISTEN De Fietsersbond komt op voor de belangen van fietsers in Nederland en zet zich in voor meer en betere mogelijkheden om te fietsen. Dat kan dankzij de steun

Nadere informatie

Verkeersbesluit verkeersmaatregelen Europaweg Haarlem

Verkeersbesluit verkeersmaatregelen Europaweg Haarlem STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 34984 20 juni 2018 Verkeersbesluit verkeersmaatregelen Europaweg Haarlem Nr. 2018/179186 Burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

Uitkomsten wegbelevingsonderzoek Zuid-Holland 2011

Uitkomsten wegbelevingsonderzoek Zuid-Holland 2011 Uitkomsten wegbelevingsonderzoek Zuid-Holland 2011 Bollenstreek Traject N206d (12,5 km), Traject N207g (9,5 km. en Traject N208a (8,5 km.) Westland Traject N213b (6 km) Goeree Overflakkee Traject N215c

Nadere informatie

Km In en rond Amsterdam BMW Roadsterclub 2015 No. totaal interval BOL-PIJL 1 0,0 0,0 Bij de parkeerautomaat Verlaat de parkeergarage. Start en zet uw dagteller op nul bij de betaalautomaat van het betaald

Nadere informatie

Praktisch Verkeersexamen Schagen

Praktisch Verkeersexamen Schagen Praktisch Verkeersexamen Schagen georganiseerd door de verkeersouderwerkgroep Schagen Instructieversie 1 De route van het verkeersexamen 2 Recht door de parkeerplaats af Kijk uit voor geparkeerde auto

Nadere informatie

Verkeersborden: Groep A - Snelheid

Verkeersborden: Groep A - Snelheid Verkeersborden: Groep A - Snelheid A1 Maximumsnelheid A2 Einde maximumsnelheid A3 Maximumsnelheid op een elektronisch signaleringsbord A4 Adviessnelheid A5 Einde adviessnelheid Verkeersborden: Groep B

Nadere informatie

Kwaliteitseisen hoogwaardige snelfietsroute F59

Kwaliteitseisen hoogwaardige snelfietsroute F59 Kwaliteitseisen hoogwaardige snelfietsroute F59 Definitief Datum 9 september 2010 Kenmerk OSS123/Pbb/1099 Eerste versie 4 juni 2010 1 Inleiding Een belangrijk onderdeel in de planvorming voor een hoogwaardige

Nadere informatie

Projectnummer: B01064.000231.0120. Opgesteld door: R.P.I. Groenhof. Ons kenmerk: 077108343:0.3. Kopieën aan:

Projectnummer: B01064.000231.0120. Opgesteld door: R.P.I. Groenhof. Ons kenmerk: 077108343:0.3. Kopieën aan: MEMO ARCADIS NEDERLAND BV Utopialaan 40-48 Postbus 1018 5200 BA 's-hertogenbosch Tel 073 6809 211 Fax 073 6144 606 www.arcadis.nl Onderwerp: Verkeerstoets ten behoeve van Bestemmingsplan ASML 's-hertogenbosch,

Nadere informatie

Verkeersveiligheidstoets N223, Fase 3

Verkeersveiligheidstoets N223, Fase 3 Verkeersveiligheidstoets N223, Fase 3 18 mei 2016 Auteur: dr.ir. A. Dijkstra 1. Inleiding De N223 (Westland Midden-Delfland) is een van de belangrijkste ontsluitingswegen van het Westland. De provincie

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. Buiten de bebouwde kom

Hoofdstuk 1. Buiten de bebouwde kom Hoofdstuk 1. Buiten de bebouwde kom Vraag 1.1 Wie mag of mogen hier voorgaan? De voetgangers. De fietser. Vraag 1.2 Mark en Rick lopen op de rijbaan, want er is hier geen voetpad. Welke zin is waar? Mark

Nadere informatie

*** L E G E N D E. Moeilijkheidsgraad van het knooppunt: * niet echt moeilijk ** opletten geblazen *** ogen en oren wijd open!

*** L E G E N D E. Moeilijkheidsgraad van het knooppunt: * niet echt moeilijk ** opletten geblazen *** ogen en oren wijd open! L E G E N D E *** Moeilijkheidsgraad van het knooppunt: * niet echt moeilijk ** opletten geblazen *** ogen en oren wijd open! Kijk naar, maak oogcontact met Linkerarm uitsteken Rechterarm uitsteken Fietstraject

Nadere informatie

1 Inleiding. Verkeersonderzoek Marickenzijde. 1.1 Aanleiding. Figuur 1.1: locatie nieuwbouwproject Marickenzijde. Gemeente De Ronde Venen

1 Inleiding. Verkeersonderzoek Marickenzijde. 1.1 Aanleiding. Figuur 1.1: locatie nieuwbouwproject Marickenzijde. Gemeente De Ronde Venen Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

1. Introductie. 1.1 Aanleiding. 1.2 Inhoud basisdocument. 1.3 Leeswijzer

1. Introductie. 1.1 Aanleiding. 1.2 Inhoud basisdocument. 1.3 Leeswijzer 1. Introductie 1.1 Aanleiding 1.2 Inhoud basisdocument 1.3 Leeswijzer 1 MotieDe Rouwe, Kamerstuk 33 750 XII nr. 36 2 De werkgroep bestaat uit vertegenwoordigers vanuit: provincie Zeeland, provincie ZuidHolland,

Nadere informatie

Doorstroming N208 Van Pallandtlaan Sassenheim. Informatiebijeenkomst 16 april 2019

Doorstroming N208 Van Pallandtlaan Sassenheim. Informatiebijeenkomst 16 april 2019 Doorstroming N208 Van Pallandtlaan Sassenheim Informatiebijeenkomst 16 april 2019 Agenda 19.30: welkom Rogier Gerritzen 19.40: nut & noodzaak Bas Brekelmans 19.50: overzicht van beoogde maatregelen Jaap

Nadere informatie

BESLUITEN. B&W-nr.: d.d

BESLUITEN. B&W-nr.: d.d Beho de commissie VOCS B&W-nr.: 06.0977 d.d. 22-08-2006 Onderwerp Verkeersmaatregelen Fietsers voorrang van rechts (2 e fase), het opheffen van een zebra op de Vierlinghlaan, het in de voorrang brengen

Nadere informatie

werknummer GGe1302 Verkeerskundige onderbouwing Bestemmingsplan Rotonde opdrachtgever Gemeente Geldermalsen

werknummer GGe1302 Verkeerskundige onderbouwing Bestemmingsplan Rotonde opdrachtgever Gemeente Geldermalsen notitie GGe1302 Verkeerskundige onderbouwing Bestemmingsplan Rotonde opdrachtgever Gemeente Geldermalsen datum 24 februari 2014 van Patrick van Oostveen aan Susan Timmermans, Adri Preesman, Frits Schmidt,

Nadere informatie

Inhoud Presentatie. Parallelstructuur A12 Provinciaal Inpassingsplan Extra Gouwe Kruising. Informatieavond Gouda 7 april 2010

Inhoud Presentatie. Parallelstructuur A12 Provinciaal Inpassingsplan Extra Gouwe Kruising. Informatieavond Gouda 7 april 2010 Parallelstructuur A12 Provinciaal Inpassingsplan Extra Gouwe Kruising Informatieavond Gouda 7 april 2010 Inhoud Presentatie Waarom is Extra Gouwekruising nodig? Parallelstructuur A12 De oplossing Het plangebied

Nadere informatie