HUISREGLEMENT OPTIMA LENDELEDE

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HUISREGLEMENT OPTIMA LENDELEDE"

Transcriptie

1 1 HUISREGLEMENT OPTIMA LENDELEDE Dit huishoudelijk reglement bevat een aantal bepalingen van praktische aard voor spelers, begeleiders en trainers van VT Optima Lendelede (verder aangeduid als de club ). Begeleiders en trainers zijn er verantwoordelijk voor dat deze afspraken geduid en gerespecteerd worden. Bij het niet naleven van deze regels kunnen spelers, trainers en begeleiders gesanctioneerd worden door de club. Een gebeurlijke sanctie wordt opgelegd door de Raad van Bestuur van de club. Dit reglement kan worden gewijzigd door de algemene vergadering van de club. Dit reglement beoogt in hoofdzaak, doch niet uitsluitend, vast te leggen wat clubleden mogen verwachten van elkaar en van de club. De club gaat ervan uit dat alle clubleden op de hoogte zijn van dit huisreglement en hiernaar handelen op elk ogenblik dat zij de club vertegenwoordigen. Vragen en opmerkingen omtrent dit huisreglement kunnen steeds worden voorgelegd aan de Raad van Bestuur per mail of per brief. De Raad van Bestuur zal hierop antwoorden binnen de maand. 1. OPTIMA LENDELEDE: VISIE EN MISSIE Volleybalteam Optima Lendelede wil een bijdrage leveren aan de sportbeoefening in en rond Lendelede in het algemeen en de volleybalsport in het bijzonder. Essentieel hierbij zijn het groepsgebeuren en het familiaal karakter van de sportbeleving. Volleybalteam Optima Lendelede staat voor groei, ambitie en een gedrevenheid om mensen samen te brengen. De club wil uitgroeien tot een toonaangevende club in de provincie. De club wil een specifieke klemtoon leggen op een verzorgde jeugdwerking. Sportieve jongeren (jongens en meisjes) vanaf zes jaar zijn steeds welkom.optima Lendelede staat open voor elke jongere ongeacht zijn sportieve mogelijkheden. De club verbindt zich tot een degelijke opleiding, het bevorderen van ploegspirit en het nastreven van preventie, gezondheid en veiligheid in de sport. Daarnaast ambieert de club voor zowel de senioren- als jeugdteams naar een zo sterk mogelijk resultaat elk op hun eigen niveau.

2 2 De club geeft specifieke aandacht aan: Leren spelen van een eerlijk spel, waarbij 'eervol spelen' belangrijker is dan winnen. Leren evolueren in een team waar ploeggenoten, trainers en begeleiders partners zijn. Leren respecteren van tegenstanders en spelleiders Leren verliezen en leren relativeren van zowel goede als ontgoochelende resultaten. Leren leven met discipline Plezier hebben in wat je doet! 2. LIDMAATSCHAP: REGELS Lidmaatschap Ingevolge de Statuten van vzw VT Optima Lendelede (hierna genoemd de club) komt het enkel de Raad van Bestuur toe de politiek inzake lidgelden vast te leggen. De Raad van Bestuur kan de hoogte van de lidgelden laten variëren per categorie. Uiterlijk op 31 maart van elk kalenderjaar wordt het lidgeld per categorie vastgelegd. Een jeugdspeler die start in de seniorreeks betaalt het lidgeld van de categorie senioren. Alle kandidaat-leden ontvangen op 1 april een schrijven als uitnodiging tot betaling van het lidgeld. De betaling van het lidgeld dient te gebeuren op uiterlijk 25 april. Kandidaat-leden die op 25 april niet hebben betaald worden geschrapt als lid. Kandidaat-leden die na 25 april alsnog beslissen lid te worden betalen een extra administratieve kost van 30, dit om de heraansluiting bij de VVB te bekostigen. Het lidgeld kan niet worden verhoogd of verlaagd in functie van concrete omstandigheden. Elk lid binnen een bepaalde categorie betaalt hetzelfde bedrag. Onder geen enkel beding kan het lidgeld worden aangepast of terugbetaald naar aanleiding van bepaalde gebeurtenissen (zwangerschap, ongeval, blessure, overlijden, studieprojecten, ). Vanaf het ogenblik dat het lidgeld is betaald op rekening van de club, is het lidmaatschap definitief. Vanaf dat ogenblik is het lid verzekerd via de globale polis van de club. Gezinskorting Kandidaat jeugdspelers en/of -speelsters van hetzelfde gezin kunnen een korting bekomen vanaf het tweede lid voor zover ze op hetzelfde adres gedomicilieerd zijn en speler zijn van een jeugdcategorie. Een tweede lid van hetzelfde gezin krijgt een korting van 10%, een derde een korting van 20% en vanaf het vierde lid een korting van 25%. De kortingen worden steeds op de jongste spelerscategorieën toegepast. Om de gezinskorting correct te kunnen berekenen, zal deze door de club teruggestort worden nadat de inschrijvingsperiode achter de rug is.

3 3 Beëindiging van het lidmaatschap Het lidmaatschap eindigt: Het lidmaatschap eindigt door: Op het eind van elk seizoen Uitsluiting door de Raad van Bestuur op grond van bezwarende feiten. Een uitsluiting wordt steeds schriftelijk gemotiveerd en per brief overgemaakt aan het lid (of de ouder(s)) Opzegging door het lid, schriftelijk overgemaakt aan de club Kandidaat-leden Kandidaat-leden zijn personen die lid waren van de club in het vorige seizoen en die niet voor 20 maart schriftelijk te kennen hebben gegeven de club te willen verlaten of hun carrière stop te zetten. Huishoudelijk reglement Elk lid wordt geacht het huishoudelijk reglement te kennen en deze strikt na te leven. Dit reglement is ten allen tijde consulteerbaar op de website van de club. Dit reglement kan alleen worden gewijzigd door de algemene vergadering van de club. In alle gevallen waarin dit reglement niet voorziet, beslist de Raad van Bestuur van de club. 3. TEAMCODE 3.1. Afwezigheid op training en/of match Iedere afwezigheid (ziekte-blessure- ongeschiktheid) moet zo ver mogelijk op voorhand gemeld worden aan je eigen trainer. Dit minimum een dag voordien, niet meer de dag zelf. Uit respect en beleefdheid doe je dit niet via een tussenpersoon. Zeg het de training voordien, bel of sms persoonlijk naar je eigen train(st)er(s). (De contactgegevens van train(st)er(s) staan vermeld op de brief bij de start van het seizoen.) In geval van overmacht tracht je zo snel mogelijk je afwezigheid te melden In geval van blessure is de aanwezigheid op trainingen en matchen aangewezen. Dit om het gevoel van samenhorigheid met de ploeg niet te laten afzwakken De train(st)er(s) zullen een aanwezigheidslijst bijhouden die steeds voor inzage ter beschikking is van het jeugd- en clubbestuur. Volleybal is een teamsport. Niet alleen je aanwezigheid, maar zeker ook je stiptheid, mentaliteit, positieve houding en ingesteldheid, betrokkenheid, hulpvaardigheid, beleefdheid, inzet, orde zijn niet alleen voor jezelf, maar ook voor het hele team enorm belangrijk. Wie hierin tekort schiet, zal door de train(st)er(s) aangesproken worden. Herhaalde afwezigheid, niet naleven van de afspraken, gebrek aan inzet zijn enkele redenen om je minder te laten spelen bij de matchen. Zonder aanvaardbare reden regelmatig

4 4 afwezig zijn op trainingen en/of matchen, kan, na voorafgaande verwittiging, een reden zijn om een bepaalde periode niet meer te mogen deelnemen aan komende clubactiviteiten. 3.2.Trainingen Bij aankomst zeg je goedendag tegen train(st)er(s), eventuele clubmedewerkers en medespelers Iedereen is ongeveer 10min voor het startuur van elke training in sportkledij aanwezig op het volleybalterrein. Alle kleren steek je in je sporttas en die breng je mee naar het terrein, dit om diefstal te voorkomen Trainen gebeurt in sportkledij. Er wordt verplicht getraind en gespeeld met sportschoenen en sportsokken. Gelieve je persoonlijke Optima Lendelede t-shirt en trui te naamtekenen Op het startuur is iedereen klaar om met de training te starten. Flessen water zijn gevuld, haren zijn in orde, geen snoep of koek meer in de mond, toiletbezoek is gebeurd, gsm ligt aan de kant en staat af, Kom je dan toch te laat, meld je dan eerst aan bij je trainer, voor je naar de kleedkamer gaat Het aanbrengen van brace en tape gebeurt voor de start van de training Voor opbouw en het terug opbergen van materiaal, nodig voor het verloop van de training, zal de spontane medewerking van elke spe(e)l(st)er verwacht worden. Volg de richtlijnen van de train(st)er(s). Alle materiaal, al dan niet eigendom van de club, dient met de nodige zorg behandeld te worden. Defect, beschadigd of verdwenen materiaal moet onmiddellijk bij de train(st)er(s) en/of zaalwachter gemeld worden Elke training wordt gestart door de train(st)er waarbij hij/zij de training toelicht en/of eventueel een korte bespreking kan houden van de voorbije match. Na de groepskreet start de opwarming Onderbreking of het verlaten van de training kan enkel met toestemming van de train(st)er(s). Hetzelfde geldt voor de drinkpauzes. Deze dienen niet om naar het toilet te gaan of je gsm na te kijken. Breng dus steeds je eigen fles water mee of vul jouw drinkfles aan het kraantje in de dispatchruimte Om geen onnodige blessures op te lopen moet alle materiaal mooi naast het terrein liggen. Vermijd losliggende ballen, onstabiele banken, Ook armbanden, kettingen, ringen, oorringen en horloges draag je niet tijdens de training Luister aandachtig en stilzwijgend naar de uitleg of aanwijzingen van je train(st)er(s). Met je bal botsen en praten zijn erg hinderlijk en dus niet toegestaan Moedig steeds je teamgenoten (luid) aan en werk mee aan een positieve trainingssfeer. Je bent ook bereid om met alle medespe(e)l(st)er(s) te oefenen en/of op te warmen. Volleybal is een teamsport en speel je niet alleen Zet je elke training maximaal in en beleef plezier aan je training Negatieve, emotionele, ongedisciplineerde houdingen of reacties tegenover medespe(e)l(st)er(s), train(st)er(s), clubbestuur worden niet geduld en zullen achteraf, individueel of in groep, besproken en eventueel bestraft worden.

5 Op het einde van de training helpt iedereen bij het verzamelen van het juiste aantal ballen en het opruimen van alle andere materiaal (hoepels, kegels, matten, ). Zorg ervoor dat de netten, palen en antennes ordelijk weggeplaatst worden De training eindigt steeds met een afsluitend woord van de train(st)er(s) en een groepskreet Indien een spe(e)l(st)er niet voldoende blijk van inzet toont tijdens de training heeft de train(st)er(s) het recht je op de bank te zetten of je van de training te verwijderen. De train(st)er(s) nemen dan contact op met ouders om hen te verwittigen van je vroegtijdig verlaten van de training Indien je inhoudelijke zaken van de training wilt bespreken met je train(st)er, dan kan dat steeds ruim voor of net na de training Na de training moeten de zaal en de kleedkamer in ordentelijke staat achtergelaten worden. (eventuele lege flessen in de PMD, tape in de vuilbakken) Vanaf de miniemen neem je na de training ALTIJD een douche. Het MAG ook bij de jongere groepen. (pré-miniemen of volleybalschool) 3.3 Wedstrijden De avond voor de wedstrijd ga je tijdig slapen zodat je mentaal en fysiek volledig uitgerust bent. Dit is van belang om kwetsuren te vermijden De train(st)er(s) deelt de laatste training voor de wedstrijd het tijdstip en de plaats van vertrek mee. Elke ouder neemt minstens 2 verplaatsingen voor zijn/haar rekening zodat het vervoer bij uitwedstrijden nooit in het gedrang komt. (zie competitieoverzicht). Bij problemen kunnen ouders onder elkaar wisselen. Zorg ervoor dat je jouw identiteitskaart en je volledige officiële speeluitrusting van Volleybalteam Optima Lendelede mee hebt Berg al je kledij en waardevolle bezittingen op in je sporttas en breng die mee in de zaal. Sluit de sporttassen af en plaats ze ordelijk aan de kant Je staat 45 minuten voor de start van de wedstrijd in matchoutfit op het veld. De eerste 15 minuten help je het terrein plaatsen (palen, net, antennes, banken, tribune, scheidrechterstoel, ballen, water, paalbeschermers, ) Voor de opwarming kan de train(st)er(s) een korte bespreking houden en na de groepskreet start de opwarming De opwarming wordt uitgevoerd onder toezicht van de train(st)er(s) zoals de matchopwarming werd afgesproken. De zaken worden nauwkeurig uitgevoerd om de blessurelast zoveel mogelijk te beperken Het aanbrengen van brace en tape gebeurt voor de korte bespreking van de trainer Op de bank en naast het veld heerst er orde en discipline! Iedereen staat tijdens de wedstrijd positief achter de ploeg die op het veld staat. Spe(e)l(st)er(s) die niet op het veld staan moedigen hun team aan.

6 6 Spe(e)l(st)er(s) die vervangen worden door de libero, gaan niet zitten op de bank maar blijven in beweging. Bij elke time-out verzamelt de ganse ploeg bij de coach. Zowel ten opzichte van medespe(e)l(st)er(s), tegenstrevers, scheidsrechters en publiek wordt een correct gedrag verwacht Luister aandachtig naar de technische en tactische richtlijnen van de coach, zowel voor als tijdens de wedstrijd. De keuzes van de train(st)er is zijn/haar verantwoordelijkheid. Richtlijnen van de ouders uit de tribune zorgen alleen maar voor verwarring op het terrein! Aanvaard en respecteer de beslissingen van de coach zonder commentaar Concentreer je op de wedstrijd zelf. Gedraag je fair, vecht geen beslissingen aan van de scheidsrechter en reageer niet op uitdagingen van tegenstrevers of supporters Probeer je medespe(e)l(st)er(s) te helpen in alle omstandigheden en geniet van het spel, toon dit ook aan de medespe(e)l(st)er(s)! Dit resulteert in het eventueel winnen van de match Enkel de kapitein mag met de scheidsrechter spreken. Hij/zij doet dit op een beleefde en assertieve manier Na elke wedstrijd drukt iedereen elke tegenstrever én de scheidsrechter de hand De kapitein gaat het wedstrijdblad aftekenen Daarna roept de train(st)er(s) de groep samen om de wedstrijd officieel af te sluiten met een eventuele korte bespreking en een groepskreet Negatieve emotionele reacties naar supporters, scheidsrechters, pers, medespe(e)l(st)er(s), train(st)er(s), bestuur, sponsors of tegenstrevers toe zijn niet gepast en worden niet getolereerd. Indien je misnoegd bent, maak je een afspraak met je train(st)er(s) en bespreek je problemen onder 4 ogen met hem/haar voor de aanvang van de volgende activiteit Na de wedstrijd wordt de zaal opgeruimd. Alle materiaal wordt terug netjes op hun plaats gezet. (palen, net, antennes, scheidrechterstoel, ballen, lege en volle flessen water, tape, banken, tribunes, ) Iedereen gaat douchen en je laat de kleedkamer in ordentelijke staat achter. 3.4 Algemeen Het imago van VT Optima Lendelede en haar sponsers bij elke officiële clubactiviteit dient te worden hooggehouden. Je zorgt door je houding, inzet en sportiviteit mee voor de goede naam van de club. Bevorder de club- en ploegsfeer en betrek hierbij iedereen op een positieve manier. Kom steeds als team naar buiten, kliekjesvorming is dus uit den boze! Alle spelers van de seniorenploegen engageren zich om minimaal één wedstrijd als scheidsrechter te fungeren bij een jeugdwedstrijd Respecteer de leden van het clubbestuur en hun beslissingen; zij en alle andere medewerkers van VT Optima Lendelede zorgen ervoor dat je jouw favoriete sport kunt beoefenen Geen chips of kauwgom in de sporthal. Roken in de sporthal, kleedkamers, toiletten en in de cafetaria is ten strengste verboden!

7 De speeluitrusting blijft eigendom van de club en dient op het einde van elk seizoen (of het verlaten van de club) via de train(st)er(s) bij het jeugdbestuur ingeleverd te worden. Draag tijdens het seizoen zorg voor je uitrusting, en draag dit niet op training. Het is niet toegestaan de uitrusting zelf te bedrukken of een eigen label aan te brengen (op welke wijze dan ook) In alle geval zal de speeluitrusting die niet terug wordt ingeleverd tegen kostprijs worden aangerekend aan het betrokken lid Sportschoenen die sporen nalaten (o.a. zwarte zolen) zijn op de speelvelden niet toegestaan. Het is ten strengste verboden om de nieuwe speelzaal Langemunte te betreden met ander schoeisel dan sportschoenen Verloren kledij kan je terugvinden in de dispatchruimte of kun je navragen bij train(st)er(s). Jeugdkledij kan je bestellen via train(st)er(s) Bij problemen van welke aard dan ook, praat er onmiddellijk over met je train(st)er(s) of met de jeugdverantwoordelijke, zodat we je zo snel mogelijk kunnen helpen. Alle sportieve problemen worden besproken met de train(st)er(s) Onderlinge problemen of geschillen (binnen het team) praat je best zo snel mogelijk rechtstreeks uit met de betrokken personen. Indien nodig laat je train(st)er(s) of jeugdverantwoordelijke bemiddelen. Laat dergelijke zaken niet escaleren, achterklap en roddels horen in de club en in het team niet thuis! In geval van blessure of ongeval opgelopen tijdens een training of match moeten zo vlug mogelijk de verzekeringspapieren ingevuld en opgestuurd worden. (Deze documenten bevinden zich in de dispatchruimte of kan je downloaden op de site van de club.) Elke blessure wordt zo snel mogelijk aan de train(st)er(s) gemeld Cyber)pesten, kan enorm negatief inwerken op het welbevinden van anderen. Systematisch pestgedrag van één of meerdere leden van de club tegenover een ander lid kan niet worden getolereerd. Indien men slachtoffer is van pesten, kan men zich richten tot een train(st)er(s), jeugdverantwoordelijke of iemand die men vertrouwt uit de club. Signalen zullen steeds ernstig genomen worden en de club zal samen met de betrokkene(n) naar een oplossing zoeken. De pestende spe(e)l(st)er(s) mogen zich aan een sanctie verwachten en de ouders zullen ingelicht worden. De club verwacht van de leden dat ze pestgedrag gaan melden wanneer ze er getuige van zijn Je eigen train(st)er(s) maken wellicht nog bijkomende afspraken met jou en je ploeg. Ook die helpen om er een (h)echt team van te maken In het gastenboek op de site van Volleybalteam Optima Lendelede hebben we respect voor het bestuur, train(st)er(s), ploegverantwoordelijken, tegenspelers, medespe(e)l(st)er(s), supporters. Negatieve uitlatingen worden dan ook niet aanvaard. Ook op netlog, facebook, msn, twitter en andere sociale netwerken worden deze negatieve uitlatingen direct aangepakt door jeugdverantwoordelijke en/of train(st)er(s). Ook het bestuur kan hierover op de hoogte gebracht worden, met het gevolg van uitsluiting van trainingen, machten of uit de club Alle aangesloten spelers verbinden er zich toe om naar eigen vermogen medewerking te verlenen aan extra-sportieve activiteiten die in de loop van het jaar door de club worden ingericht (bijvoorbeeld paaseierenactie, stoofvleesfestijn, wijnactie of andere evenementen).

8 8 4. ENGAGEMENT VAN DE CLUB VT Optima Lendelede is als club aangesloten bij de Vlaamse volleybalbond(vvb) De bond heeft,net als elke andere erkende Vlaamse sportfederatie, een verzekering afgesloten ter bescherming van haar leden overeenkomstig het decreet van 13 juli De polis voorziet in de verzekering tegen lichamelijke ongevallen en de dekking burgerlijke aansprakelijkheid met betrekking tot de schade aan derden. De leden vanvt Optima Lendelede genieten mee van deze verzekering. In geval van blessure moeten de nodige documenten overgemaakt worden aan de verzekeringsmaatschappij. De documenten kunnen via de website opgehaald worden. Deze moeten de verzekeraar binnen de 7 dagen bereiken. VT Optima Lendelede streeft ernaar (zo veel als mogelijk) gediplomeerde trainers te rekruteren. Deze trainers staan garant voor een professionele begeleiding van de aangesloten leden. Laatste update: 31/03/2013

Afspraken volleybal seizoen 2014-2015

Afspraken volleybal seizoen 2014-2015 Afspraken volleybal seizoen 2014-2015 Tijdens het volleybalseizoen ben je verschillende dagen per week bezig met sport. Dikwijls ben je samen in een grote groep speelsters en daarom zijn enkele regels

Nadere informatie

Intern reglement voor jeugdspelers en hun ouders van KFC Houtvenne

Intern reglement voor jeugdspelers en hun ouders van KFC Houtvenne Intern reglement voor jeugdspelers en hun ouders van KFC Houtvenne 1. ALGEMEEN 1.1. Elke speler en ouder (of verantwoordelijke) van deze speler wordt geacht bij het aangaan van het lidmaatschap kennis

Nadere informatie

CLUBCHARTER UVOC UIKHOVEN (L-0690)

CLUBCHARTER UVOC UIKHOVEN (L-0690) CLUBCHARTER UVOC UIKHOVEN (L-0690) UVOC Uikhoven is een volleybalclub waar iedereen op zijn eigen niveau kan volleyballen. Wij trachten een gebalanceerde opleiding te bieden aan alle jeugdspelers, en dit

Nadere informatie

De voorzitter, de jeugdcoördinatoren en de sportieve cel zullen toezien op het navolgen van dit sportief charter.

De voorzitter, de jeugdcoördinatoren en de sportieve cel zullen toezien op het navolgen van dit sportief charter. WeGi Volley Groot Lille: Sportief Charter geupdate 2014-03-02 WeGi Volley Groot Lille is een sportclub met een aanbod op maat. Hiermee bedoelen we dat iedereen volgens zijn/haar niveau aan volleybal kan

Nadere informatie

SPORTIEF CHARTER ALGEMENE AFSPRAKEN TELEFONISCH zelf

SPORTIEF CHARTER ALGEMENE AFSPRAKEN TELEFONISCH zelf SPORTIEF CHARTER Heylen vastgoed Wegi Lille is een sportclub met een aanbod op maat. Hiermee bedoelen we dat iedereen volgens zijn/haar niveau aan volleybal kan doen. Seniors en jeugd, competitief of recreatief,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement BBC Lions Gent

Huishoudelijk reglement BBC Lions Gent Huishoudelijk reglement BBC Lions Gent Inhoud WIE EN WAT IS HET BESTUUR?... 2 AANSLUITING... 2 VERZEKERING... 2 TRAININGEN en WEDSTRIJDEN... 3 Training... 3 AFWEZIGHEID... 3 KLEDIJ en SPORTHYGIENE... 3

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT JEUGD

HUISHOUDELIJK REGLEMENT JEUGD HUISHOUDELIJK REGLEMENT JEUGD 1. Algemeen Iedere aangesloten speler onderwerpt zich aan het huishoudelijk reglement dat hem overhandigd wordt. Mogelijke meningsverschillen, kritiek of voorstellen worden

Nadere informatie

Belfius: BE /

Belfius: BE / Intern reglement - Kon. Groenenhoek Sport vzw 2016 2018 Algemeen : De (of KGS) is sinds 1929 een voetbalvereniging waar de familiale sfeer steeds primeert. In het sportcomplex aan de Ruimtevaartlaan kent

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Zoals ieder sportclub rekenen wij op het engagement van speler, ouders, coaches, medewerkers, Zonder dit engagement kan geen enkele club bestaan. Hierbij verwachten wij, als club,

Nadere informatie

KFC AARSELE HUISHOUDELIJK REGLEMENT. SEIZOEN U7 t/m U17

KFC AARSELE HUISHOUDELIJK REGLEMENT. SEIZOEN U7 t/m U17 KFC AARSELE HUISHOUDELIJK REGLEMENT SEIZOEN 2016-2017 U7 t/m U17 1. Waarom een huishoudelijk reglement? 1.1. De laatste jaren is de jeugdwerking van KFC Aarsele gegroeid. Meer ploegen betekent ook meer

Nadere informatie

Intern Reglement spelers, ouders en supporters jeugd Eendracht Mazenzele Opwijk

Intern Reglement spelers, ouders en supporters jeugd Eendracht Mazenzele Opwijk (HQGUDFKW 0D]HQ]HOH 2SZLMN GH FO XE PH W H HQ Intern Reglement spelers, ouders en supporters jeugd Eendracht Mazenzele Opwijk!! Intern reglement Eendracht Mazenzele Opwijk 1/5 1. Houding Behandel je medespelers,

Nadere informatie

Intern reglement FCV Dender EH. Jeugdopleiders

Intern reglement FCV Dender EH. Jeugdopleiders Stiptheid: Voor de training ben je uiterlijk 30 minuten voor aanvang aanwezig. Het oefenterrein dient één kwartier voor aanvang van de training te zijn georganiseerd. Stipt op het aanvangsuur van de training

Nadere informatie

2. VISIE EN MISSIE. Jong KVK Tienen wil bekendstaan voor haar uitstekende jeugdopleiding met zowel een sociaal als sportief oogmerk.

2. VISIE EN MISSIE. Jong KVK Tienen wil bekendstaan voor haar uitstekende jeugdopleiding met zowel een sociaal als sportief oogmerk. 2. VISIE EN MISSIE Jong KVK Tienen wil bekendstaan voor haar uitstekende jeugdopleiding met zowel een sociaal als sportief oogmerk. Het doel van de Jeugdopleiding van KVK Tienen is in de eerste plaats

Nadere informatie

Huisreglement HC t Noorden vzw

Huisreglement HC t Noorden vzw Huisreglement HC t Noorden vzw Algemene informatie Ondernemingsnummer 0825.326.973 Maatschappelijk zetel Website club Website VHV Website PCAVLB 2040 Antwerpen www.handbal.be www.handbal-avb.be/ Verzekeringpolis

Nadere informatie

JTV DERO Zele Berlare. Clubcharter Versie juni 2015

JTV DERO Zele Berlare. Clubcharter Versie juni 2015 JTV DERO Zele Berlare Clubcharter Versie juni 2015 Volleybal is een teamsport. Individuele klasse is weliswaar belangrijk, maar ondergeschikt aan de onderlinge samenwerking tussen de spelers op het terrein

Nadere informatie

ETHISCH CHARTER KONINKLIJKE VLAAMSE VOETBALBOND vzw

ETHISCH CHARTER KONINKLIJKE VLAAMSE VOETBALBOND vzw ETHISCH CHARTER KONINKLIJKE VLAAMSE VOETBALBOND vzw ALGEMENE GEDRAGSREGELS Respecteer de regels van het voetbal en de beslissingen van de scheidsrechter of zijn assistent Trek nooit de integriteit van

Nadere informatie

CHARTER KFC EENDRACHT ZOERSEL

CHARTER KFC EENDRACHT ZOERSEL CHARTER KFC EENDRACHT ZOERSEL 1. De missie van onze club Het bestuur wenst kinderen, jongeren en volwassenen de gelegenheid te bieden om te voetballen, ongeacht hun huidkleur, geslacht, cultuur of geloof.

Nadere informatie

VOACH VOLLEYBALCLUB vzw AM 0991 GEDRAGSCODE

VOACH VOLLEYBALCLUB vzw AM 0991 GEDRAGSCODE AM 0991 www.voach.be Voorzitter Secretaris Sportief Coördinator Cooymans Koen Vos August Van Hoof Christophe De Rooy 8 Zelm 57 Achterbos 17 2400 Mol 2400 Mol 2400 Mol koen.cooymans@gmail.com august.vos@telenet.be

Nadere informatie

Charter Ouders. Het charter

Charter Ouders. Het charter Charter Ouders Vooreerst willen wij alle ouders, begeleiders en spelers danken voor het vertrouwen dat jullie stellen in SK Reningelst. Goede afspraken maken goede vrienden, daarom hebben wij dit charter

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SEIZOEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SEIZOEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT SEIZOEN 2019 2020 Lidmaatschap 1. Indien een lid zich aansluit bij de club, verklaart het lid zich door deze aansluiting akkoord met dit huishoudelijk reglement, waarvan het lid

Nadere informatie

GEDRAGSCODE VOOR SPELERS EN OUDERS VAN SVELTA JEUGD

GEDRAGSCODE VOOR SPELERS EN OUDERS VAN SVELTA JEUGD Dit huishoudelijk reglement bevat een aantal bepalingen van praktische aard voor spelers, ouders, begeleiders en trainers. Begeleiders en trainers zijn er verantwoordelijk voor dat deze afspraken geduid

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Antwerp Dynamics

Huishoudelijk reglement Antwerp Dynamics Huishoudelijk reglement Antwerp Dynamics 1. Algemeen De vereniging draagt als naam Antwerp Dynamics en is aangesloten bij de VBL onder het stamnummer 5016. Antwerp Dynamics gaat de verbintenis aan de statuten

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BOUTERSEM UNITED. Inhoudsopgave

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BOUTERSEM UNITED. Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1. Algemeen... 2 2. Publicatie... 2 3. Houding... 2 4. Stiptheid... 3 a. Training... 3 b. Wedstrijd... 3 5. Afgelasting/Uitstellen van training/wedstrijden... 4 6. Gebruik van de kleedkamers...

Nadere informatie

Gedragscode ALGEMENE REGELS

Gedragscode ALGEMENE REGELS Afspraken en clubregels zijn vergelijkbaar met verkeersregels: als iedereen zich er aan houdt, loopt het verkeer het beste. Maar als je u niet aan de afspraken en regels houdt, breng je anderen in de problemen.

Nadere informatie

Informatiebrochure en huisregels van Koninklijke Deurne O.B.

Informatiebrochure en huisregels van Koninklijke Deurne O.B. Informatiebrochure en huisregels van Koninklijke Deurne O.B. Lidmaatschap: Een aansluiting bij Kon. Deurne O.B. en daarmee ook bij de KVV (Koninklijke Vlaamse Voetbalbond) kan worden aangevraagd voor elke

Nadere informatie

Beslissingen van de lesgevers moeten worden gerespecteerd. Beleefdheid en respect is een must.

Beslissingen van de lesgevers moeten worden gerespecteerd. Beleefdheid en respect is een must. Clubreglement Algemeen Dansen doen we in groep en samen kunnen we er een toffe tijd van maken! Pesten is dus uitgesloten in onze club! Heb je toch problemen, kom dit dan zeker melden bij je leraar of bestuur!

Nadere informatie

Gedragsregels v.v.wapserveen

Gedragsregels v.v.wapserveen Voor de leden,begeleiders,trainers,publiek en bestuur van de v.v.wapserveen staat het plezier in de sport voorop. Om dit te bereiken zijn er een aantal gedragsregels en richtlijnen opgesteld. De hieronder

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OXACO BBC BOECHOUT VERSIE 01/07/2017

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OXACO BBC BOECHOUT VERSIE 01/07/2017 HUISHOUDELIJK REGLEMENT OXACO BBC BOECHOUT VERSIE 01/07/2017 A - Bevestiging van akkoord 1. Door de ondertekening van de aanvraag tot aansluiting en vergunning verklaart het lid (desgevallend samen met

Nadere informatie

FC Netezonen VZW Huishoudelijk reglement

FC Netezonen VZW Huishoudelijk reglement FC Netezonen VZW Huishoudelijk reglement Algemeen Iedere aangesloten speler en medewerker onderwerpt zich aan het huishoudelijk reglement dat hem/haar overhandigd wordt bij inschrijving. Opmerkingen en

Nadere informatie

Met Eendracht Naar De Overwinning

Met Eendracht Naar De Overwinning Met Eendracht Naar De Overwinning Agenda 1. Nieuwe structuur & Sportief beleid 2. Gedragscode 3. Onze visie over de competitie, beker wedstrijden en championsleague 4. De taken van de ploegverantwoordelijken

Nadere informatie

Hades Leefregels, versie 3.0 (10/11/2014) (= v 2.1 + input jeugdbestuur 17/9/14)

Hades Leefregels, versie 3.0 (10/11/2014) (= v 2.1 + input jeugdbestuur 17/9/14) Hades Leefregels, versie 3.0 (10/11/2014) (= v 2.1 + input jeugdbestuur 17/9/14) Hades is een club met veel aandacht voor de jeugd. De club is bovendien de laatste jaren snel gegroeid, ook met inbreng

Nadere informatie

KFC HOUTVENNE JEUGD SEIZOEN 2014-2015. Info voor de trainer

KFC HOUTVENNE JEUGD SEIZOEN 2014-2015. Info voor de trainer KFC HOUTVENNE JEUGD SEIZOEN 2014-2015 Info voor de trainer Als jeugdbestuur waarderen we het bijzonder dat u zich bereid heeft verklaard zich in te willen zetten voor KFC Houtvenne door de taak van trainer

Nadere informatie

Koninklijke Sporting F.C. HAREN v.z.w. Intern Reglement

Koninklijke Sporting F.C. HAREN v.z.w. Intern Reglement Koninklijke Sporting F.C. HAREN v.z.w. Intern Reglement 1. Algemeenheden : Deze richtlijnen hebben tot doel de werking van onze voetbalvereniging op een sportieve wijze te aanzien. De club staat open voor

Nadere informatie

Intern reglement

Intern reglement Intern reglement 2016-2017 Richtlijnen voor de gymnasten (m/v) Algemeen De gymnast is tenminste 5 minuten voor de les aanwezig. Indien er nog een andere groep aan het trainen is, wacht hij buiten tot wanneer

Nadere informatie

Gedragscode trainers en spelers De trainer:

Gedragscode trainers en spelers De trainer: Gedragscode trainers en spelers De trainer: Sportieve Cel Alle trainers zijn lid van de Sportieve Cel en worden verondersteld aanwezig te zijn op de vergaderingen die 3 à 4 keer in een speelseizoen worden

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van BBC Zulte ID recruitment

Huishoudelijk reglement van BBC Zulte ID recruitment Huishoudelijk reglement van BBC Zulte ID recruitment Inhoudstafel Inhoudstafel... 1 Sporthal... 2 Gebruik van de kleedkamers... 2 Materiaal van de club... 2 Gedrag tijdens wedstrijden... 3 Vergeten van

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement KSK Meeuwen. 1. Inleiding

Huishoudelijk reglement KSK Meeuwen. 1. Inleiding Huishoudelijk reglement KSK Meeuwen 1. Inleiding KSK Meeuwen wil er aan bijdragen dat onze leden met plezier kunnen voetballen en zich verder kunnen ontwikkelen. Normen en waarden bij de beoefening van

Nadere informatie

Wavoc Jeugdcharter 2015-2016

Wavoc Jeugdcharter 2015-2016 Wavoc Jeugdcharter 2015-2016 1. Inleiding Beste jeugdleden en ouders, Met dit charter willen we jullie een gedetailleerd overzicht geven van de regels en afspraken die gelden binnen de jeugdwerking van

Nadere informatie

Ethisch verantwoord sporten.

Ethisch verantwoord sporten. Ethisch verantwoord sporten Judoka Wees groot in je verlies. Ook al verlies je op training of op tornooi, je gedraagt je sportief ten opzichte van je tegenstanders. Oefen en train veel zodat het de volgende

Nadere informatie

Richtlijnen voor de jeugdspelers van KBGO Duva fruit (code of conduct)

Richtlijnen voor de jeugdspelers van KBGO Duva fruit (code of conduct) Richtlijnen voor de jeugdspelers van KBGO Duva fruit (code of conduct) De basketsport biedt een unieke situatie waarin jongeren het onderscheid leren maken tussen goed en verkeerd gedrag. De club eist

Nadere informatie

S P O R T I E F B E L E I D K O N. V L I M M E R E N S P O R T V Z W

S P O R T I E F B E L E I D K O N. V L I M M E R E N S P O R T V Z W S P O R T I E F B E L E I D K O N. V L I M M E R E N S P O R T V Z W Versie: seizoen 2011-2012 VISIE VAN DE CLUB KON. VLIMMEREN SPORT VZW IS EEN SPELERSGERICHTE VERENIGING, D.W.Z.: - Alles wordt in het

Nadere informatie

Korfbalclub Limes Vereniging Zonder Winstoogmerk

Korfbalclub Limes Vereniging Zonder Winstoogmerk GEDRAGSCODE VOOR DE SPELERS Als speler engageer ik mij om: steeds tijdig op het afspraakuur aanwezig te zijn voor trainingen en wedstrijden opgegeven door de trainer; steeds de trainer te verwittigen indien

Nadere informatie

HET TORNOOI GAAT DOOR OP ONZE TERREINEN AAN DE SPORTHAL - LEEWEG 26 te 9270 LAARNE.

HET TORNOOI GAAT DOOR OP ONZE TERREINEN AAN DE SPORTHAL - LEEWEG 26 te 9270 LAARNE. 24 Jeugdtornooi KVV Laarne-Kalken 30 april & 1 mei 2017 KVV LAARNE-KALKEN dankt U voor uw deelname op zondag 30 april (U15) en maandag 1 mei 2016 (U6, U7, U8, U9, U10, U11, U13) aan ons 24 jeugdtornooi.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SEIZOEN 2017/2018

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SEIZOEN 2017/2018 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Stiptheid Voor de training ben je uiterlijk 15 minuten voor de aanvang in de kleedkamer aanwezig zodat men de nodige tijd heeft om zich aan te kleden. Aanwezigheid op de training

Nadere informatie

Judoclub Latem-Deurle. Clubreglement. Meer info:

Judoclub Latem-Deurle. Clubreglement. Meer info: Judoclub Latem-Deurle Clubreglement Meer info: www.judolatemdeurle.be Versie 02 aug 2018 Clubreglement Judoclub Latem-Deurle, versie 2018 2 Beste judoka s, Beste ouders, We willen jullie graag wat meer

Nadere informatie

Intern Reglement Jeugdspelers

Intern Reglement Jeugdspelers Intern Reglement Jeugdspelers 1 Iedere speler behoort op tijd op de training en de wedstrijd te zijn. Bij wedstrijden is dat op het tijdstip vermeld op de wekelijkse mededelingen. Deze zullen zichtbaar

Nadere informatie

Sportief en met plezier presteren!

Sportief en met plezier presteren! Sportief en met plezier presteren! 1 Bij CVV Zwervers willen we dat onze leden sportief en met plezier presteren. Daarom hebben we een zeer uitgebreide set aan gedragsregels opgesteld. Deze hebben we samengevat

Nadere informatie

Intern reglement FCV Dender EH. Spelers

Intern reglement FCV Dender EH. Spelers Stiptheid: Voor de training ben je uiterlijk 15 minuten voor aanvang in de kleedkamer aanwezig. Stipt op het aanvangsuur van de training begeven we ons samen met de jeugdopleider naar het oefenveld. Voor

Nadere informatie

Charter spelers. Opgewekt, maar niet overdrijven! Drank-, rook en druggebruik! Duidelijke afspraken

Charter spelers. Opgewekt, maar niet overdrijven! Drank-, rook en druggebruik! Duidelijke afspraken Charter spelers Opgewekt, maar niet overdrijven! Drank-, rook en druggebruik! Deze regel is vrij eenvoudig en vanzelfsprekend. Hier is geen weg terug. Al bij de eerste overtreding wordt de speler niet

Nadere informatie

JEUGDCHARTER DYNACO LEDE

JEUGDCHARTER DYNACO LEDE JEUGDCHARTER DYNACO LEDE Aan Alle jeugdleden Alle trainers Alle ouders Alle supporters In 2003 gestart met jeugdopleiding, is DYNACO LEDE (vroeger VC Leeuwerik Lede) in de regio uitgegroeid tot een sterk

Nadere informatie

SKV Oostakker Huishoudelijk reglement Voetbalseizoen Stamnummer

SKV Oostakker Huishoudelijk reglement Voetbalseizoen Stamnummer SKV Oostakker Huishoudelijk reglement Voetbalseizoen 2012 2013 Stamnummer 8713 www.skvo.be Pagina 2 van 7 Inhoudsopgave 1.1 Inleiding... 3 1.2 Houding Hygiëne... 3 1.3 De SKVO-site (kleedkamers terreinen

Nadere informatie

20 ste KERST - INDOORTORNOOI 2018 K STORMVOGELS LOPPEM TORNOOIREGLEMENT ZATERDAG 29 DECEMBER u15-16u15 16u40-18u40 18u45-21u40

20 ste KERST - INDOORTORNOOI 2018 K STORMVOGELS LOPPEM TORNOOIREGLEMENT ZATERDAG 29 DECEMBER u15-16u15 16u40-18u40 18u45-21u40 20 ste KERST - INDOORTORNOOI 2018 K STORMVOGELS LOPPEM - 6136 TORNOOIREGLEMENT ZATERDAG 29 DECEMBER 2018 U6 - U12 U8 U11 U15 08u00-11u45 12u15-16u15 16u40-18u40 18u45-21u40 ZONDAG 30 DECEMBER 2018 U7 U9

Nadere informatie

Intern reglement Eendracht Termien

Intern reglement Eendracht Termien Intern reglement Eendracht Termien 1. Inleiding Eendracht Termien staat voor gezelligheid, gemoedelijkheid en kwaliteit. Om de "goede gang van zaken" binnen een jeugdopleiding te kunnen garanderen, zijn

Nadere informatie

DRAAIBOEK KLVV BEKERTORNOOIEN voor U11 - U13 - U15 voor het seizoen

DRAAIBOEK KLVV BEKERTORNOOIEN voor U11 - U13 - U15 voor het seizoen DRAAIBOEK KLVV BEKERTORNOOIEN voor U11 - U13 - U15 voor het seizoen 2015-2016 1. Doelstellingen van de bekertornooien - De Limburgse U11 - U13 - U15 jeugd ploegen meer speelgelegenheid op niveau aan te

Nadere informatie

INFORMATIE JEUGD SEIZOEN

INFORMATIE JEUGD SEIZOEN INFORMATIE JEUGD SEIZOEN 2013 2014 Informatie jeugd - seizoen 2013-2014 WELKOM Het bestuur en jeugdbestuur, de trainers, speelsters en alle vrijwilligers van onze club verwelkomen jou graag bij Bidavo

Nadere informatie

SINT-MARTINUS SPORT LUBBEEK

SINT-MARTINUS SPORT LUBBEEK SINT-MARTINUS SPORT LUBBEEK Missie en visie JEUGDSPELER STAAT CENTRAAL Mario Lermitte Jeugdcoördinator SMS Lubbeek Missie en visie SMS Lubbeek wil binnen de gemeente en regio een vooraanstaande maatschappelijke

Nadere informatie

Zaterdag 2 januari 2016 INDOORCUP. U7 ploegen. Sportoase Eburons Dome te Tongeren

Zaterdag 2 januari 2016 INDOORCUP. U7 ploegen. Sportoase Eburons Dome te Tongeren Zaterdag januari 06 INDOORCUP U7 ploegen Sportoase Eburons Dome te Tongeren - We spelen met de regels van de K.B.V.B TORNOOIREGLEMENT EYCKEN INDOOR CUP - Elke wedstijd duurt 0 minuten zonder pauze. - Bij

Nadere informatie

WAAROM ZIJN AFSPRAKEN NODIG?

WAAROM ZIJN AFSPRAKEN NODIG? CHARTER FC DESTELBERGEN WAAROM ZIJN AFSPRAKEN NODIG? Voetbal is een populaire sport waardoor vele spelers, ouders, trainers en bestuursleden hoge verwachtingen hebben om allerlei redenen. Deze verwachtingen

Nadere informatie

GEDRAGSCODE VOOR JEUGDSPELERS EN OUDERS VAN KFC VRASENE

GEDRAGSCODE VOOR JEUGDSPELERS EN OUDERS VAN KFC VRASENE Dit gedragscode bevat een aantal bepalingen van praktische aard voor spelers, ouders, begeleiders en trainers. Begeleiders en trainers zijn er verantwoordelijk voor dat deze afspraken geduid en gerespecteerd

Nadere informatie

Huisregels vv Bruchterveld Algemeen:

Huisregels vv Bruchterveld Algemeen: Huisregels vv Bruchterveld Algemeen: Je gedraagt je sportief en met respect voor de club, voor je medespeler, je leider, je tegenstander, de scheidsrechter, de andere leden en supporters. De winnaar is

Nadere informatie

KNCB GEDRAGSCODES. Dutch Lions & Lionesses. A player may win the match, but the team wins the tournament.

KNCB GEDRAGSCODES. Dutch Lions & Lionesses. A player may win the match, but the team wins the tournament. KNCB GEDRAGSCODES Dutch Lions & Lionesses A player may win the match, but the team wins the tournament. Spelers Begrijp de regels en speel volgens de regels. Houd je aan de regels en respecteer de beslissingen

Nadere informatie

BAVO Bavikhove HUISHOUDELIJK REGLEMENT Opgesteld op 01/08/2014 en bevestigd op de bestuursvergadering van 21/08/2014. TITEL EEN: STATUUT VAN DE

BAVO Bavikhove HUISHOUDELIJK REGLEMENT Opgesteld op 01/08/2014 en bevestigd op de bestuursvergadering van 21/08/2014. TITEL EEN: STATUUT VAN DE BAVO Bavikhove HUISHOUDELIJK REGLEMENT Opgesteld op 01/08/2014 en bevestigd op de bestuursvergadering van 21/08/2014. TITEL EEN: STATUUT VAN DE VERENIGING Artikel 1: De vereniging heeft geen rechtspersoonlijkheid

Nadere informatie

GDWERKINerboelare INTERN REGLEMENT. 1. Inleiding. 1.1 Kinderen hebben rechten.

GDWERKINerboelare INTERN REGLEMENT. 1. Inleiding. 1.1 Kinderen hebben rechten. GDWERKINerboelare INTERN REGLEMENT KVRO-jeugdreglement 1. Inleiding 1.1 Kinderen hebben rechten. Geen enkel kind dat daaraan twijfelt. Deze rechten werden zelfs in een internationaal verdrag gegoten :

Nadere informatie

STRAFBEPALINGEN SPORTCOMITÉ BEROEPSCOMITÉ

STRAFBEPALINGEN SPORTCOMITÉ BEROEPSCOMITÉ STRAFBEPALINGEN SPORTCOMITÉ BEROEPSCOMITÉ MAASLANDSE VERSTANDHOUDING VETERANENCLUBS VOETBAL vzw HOOFDSTUK 1: ALGEMENE BEPALINGEN 1 HOOFDSTUK 2: STRAFBEPALING VOOR DE VETERANENCLUB 3 HOOFDSTUK 3: STRAFBEPALING

Nadere informatie

Informatienota

Informatienota Vooraf : Dit document werd door het bestuur van de vzw Basket Betekom opgesteld om de leden van de club te informeren betreffende enkele afspraken en gedragsregels die gelden binnen de club. Met dit document

Nadere informatie

Gedragscodes Spelers, Ouders en Kinderen. Gedragscode jeugdspelers

Gedragscodes Spelers, Ouders en Kinderen. Gedragscode jeugdspelers Gedragscodes Spelers, Ouders en Kinderen Golf is een sport dat met veel respect, fairplay, etiquette, sportiviteit, dient gespeeld te worden zodat iedereen (spelers, ouders, trainers, ) ten volle van het

Nadere informatie

SINT-MARTINUS SPORT LUBBEEK Charter ouders en supporters

SINT-MARTINUS SPORT LUBBEEK Charter ouders en supporters SINT-MARTINUS SPORT LUBBEEK Charter ouders en supporters JEUGDSPELER STAAT CENTRAAL Mario Lermitte Jeugdcoördinator SMS Lubbeek De jeugd neemt binnen onze club SMS Lubbeek een centrale plaats in, want

Nadere informatie

1 Gedragscode. 1.1 Algemene gedragscode. Volleybal is een ploegsport. Afspraken en teamspirit zijn hierbij zeer belangrijk.

1 Gedragscode. 1.1 Algemene gedragscode. Volleybal is een ploegsport. Afspraken en teamspirit zijn hierbij zeer belangrijk. 1 Gedragscode Volleybal is een ploegsport. Afspraken en teamspirit zijn hierbij zeer belangrijk. Mendo Booischot heeft daarom een gedragscode opgesteld. Deze code bevat een aantal regels en afspraken waarmee

Nadere informatie

AFSPRAKEN SPELERS ONDERBOUW (U6-U11)

AFSPRAKEN SPELERS ONDERBOUW (U6-U11) AFSPRAKEN SPELERS ONDERBOUW (U6-U11) INLEIDING In dit document zijn een aantal belangrijke afspraken opgenomen. We gaan er als jeugdbestuur van uit dat elke speler en ouder deze zal respecteren. Zo kunnen

Nadere informatie

Jeugdcharter JEUGDCHARTER 1.HET WAAROM? 2.ALGEMENE GEDRAGSCODE

Jeugdcharter JEUGDCHARTER 1.HET WAAROM? 2.ALGEMENE GEDRAGSCODE Jeugdcharter JEUGDCHARTER 1.HET WAAROM? 1. Bevo Geetbets is een sportclub waar de jeugdwerking centraal staat.de opvoedkundige waarden binnen een club zijn dan ook meer dan ooit belangrijk. Hiedereen op

Nadere informatie

SK RAPID LEEST JEUGDWERKING:

SK RAPID LEEST JEUGDWERKING: SK RAPID LEEST JEUGDWERKING: 1. Doelstellingen SK Rapid Leest wil streven naar een kwalitatieve begeleiding en opleiding van onze voetballende jeugd, met respect voor de kwaliteiten en/of onvolkomenheden

Nadere informatie

LEEFREGELS KFC HERLEVING SINAAI

LEEFREGELS KFC HERLEVING SINAAI LEEFREGELS KFC HERLEVING SINAAI Om met 220 personen en 19 ploegen in enige harmonie samen voetbal te beleven, zijn een goede organisatie en degelijke afspraken tussen het bestuur, spelers, trainers, afgevaardigden

Nadere informatie

Gedragscode sc Buitenveldert. respect. veilige omgeving. Plezier. continu leren. respect. veilige omgeving. sportief. Plezier. continu leren.

Gedragscode sc Buitenveldert. respect. veilige omgeving. Plezier. continu leren. respect. veilige omgeving. sportief. Plezier. continu leren. Inleiding In deze publicatie vind je de gedragscode van sc Buitenveldert. Met deze gedragscode willen we iedereen die met sc Buitenveldert in aanraking komt duidelijke richtlijnen bieden omtrent de gewenste

Nadere informatie

VOLLEYBALCLUB BEVO ROESELARE vzw

VOLLEYBALCLUB BEVO ROESELARE vzw VOLLEYBALCLUB BEVO ROESELARE vzw MISSIE : Wat zien we als onze bestaansreden? BEVO wil meisjes uit de regio Roeselare in groepsverband sportief opleiden tot volwaardige volleybalspeelsters, met de nodige

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Sini-Beach Sint-Niklaas

Huishoudelijk Reglement Sini-Beach Sint-Niklaas Artikel 1. De club Huishoudelijk Reglement Sini-Beach Sint-Niklaas 1. Sini-Beach werd opgericht als vereniging zonder winstoogmerk op 4 januari 2012. De oprichtingsakte werd gepubliceerd in de Bijlagen

Nadere informatie

TAKEN PLOEGAFGEVAARDIGDE. KVE DRONGEN JEUGDWERKING Seizoen 2014-2015

TAKEN PLOEGAFGEVAARDIGDE. KVE DRONGEN JEUGDWERKING Seizoen 2014-2015 TAKEN PLOEGAFGEVAARDIGDE KVE DRONGEN JEUGDWERKING Seizoen 2014-2015 Twee hoofdtaken 1. Officiële afgevaardigde bij wedstrijden 2. Sleutelpositie communicatie en uitstraling 2/22 1. Wedstrijdafgevaardigde

Nadere informatie

Gedragsregels. Beste Doskoanen, Wij onderscheiden specifieke gedragsregels voor: Accommodatie Sporters Ouders / verzorgers Trainers / leiders

Gedragsregels. Beste Doskoanen, Wij onderscheiden specifieke gedragsregels voor: Accommodatie Sporters Ouders / verzorgers Trainers / leiders Normen en waarden Beste Doskoanen, Het doet mij een genoegen om als voorzitter van s.v. DOSKO het woord tot u te richten in dit boekje over de NORMEN & WAARDEN bij en in onze club. Als bestuur hechten

Nadere informatie

Informatienota

Informatienota Vooraf : Dit document werd door het bestuur van de vzw Basket Betekom opgesteld om de leden van de club te informeren betreffende enkele afspraken en gedragsregels die gelden binnen de club. Met dit document

Nadere informatie

[HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN ZVK UNITED 76]

[HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN ZVK UNITED 76] 2017-2018 United 76 Futsal / Zaalvoetbal [HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN ZVK UNITED 76] Voorwoord United 76 Schoten is een sportvereniging die groot belang hecht aan een goede sfeer en een vooruitstrevend

Nadere informatie

Gedragsregels. Vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering

Gedragsregels. Vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering Gedragsregels Vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering 14 november 2012 Inleiding Het bestuur van D.O.S.C. wil er aan bijdragen dat onze leden met plezier kunnen sporten en zich verder kunnen ontwikkelen.

Nadere informatie

ONTHAALBROCHURE NIEUWE LEDEN Aangesloten bij: Volley Vlaanderen nr.aa2271 en Sporta nr.an580 Ondernemingsnummer: BE

ONTHAALBROCHURE NIEUWE LEDEN Aangesloten bij: Volley Vlaanderen nr.aa2271 en Sporta nr.an580 Ondernemingsnummer: BE ONTHAALBROCHURE NIEUWE LEDEN 2019-2020 Aangesloten bij: Volley Vlaanderen nr.aa2271 en Sporta nr.an580 Ondernemingsnummer: BE 0441.987.527 1. Doelstelling van de club Volwassenen en jongeren de kans geven

Nadere informatie

CHARTER SPELER KBVB 5040

CHARTER SPELER KBVB 5040 CHARTER SPELER Werken met jongeren vraagt van elke opleider en begeleider een bijzondere inspanning. Dit charter is de leidraad voor iedereen die betrokken is bij de jeugdopleiding van SMS LUBBEEK: spelers,

Nadere informatie

Vzw SW Ladies Harelbeke VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK Aangesloten bij de K.B.V.B onder nr.08669

Vzw SW Ladies Harelbeke VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK Aangesloten bij de K.B.V.B onder nr.08669 Vzw SW Ladies Harelbeke VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK Aangesloten bij de K.B.V.B onder nr.08669 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Voorwoord SW Ladies Harelbeke is een sportvereniging die groot belang hecht aan

Nadere informatie

Intern Reglement. Spelers

Intern Reglement. Spelers Spelers Algemeen gedrag en houding Wees altijd en overal beleefd. Wie in een team speelt toont respect voor bestuursleden, trainers, begeleiders, scheidsrechters, tegenstanders, medespelers en supporters.

Nadere informatie

Gedragsregels. De Hazenkamp een Fairplay club :

Gedragsregels. De Hazenkamp een Fairplay club : De Hazenkamp een Fairplay club : De Hazenkamp staat bekend in de omgeving als een echte amateur vereniging waarbij de gezelligheid en korfbal plezier op en rond het veld centraal staat. Maar ook bij De

Nadere informatie

In dit document beschrijven we de normen en waarden voor het gedrag van onze clubleden/coaches

In dit document beschrijven we de normen en waarden voor het gedrag van onze clubleden/coaches ETISCHE GEDRAGSCODE In dit document beschrijven we de normen en waarden voor het gedrag van onze clubleden/coaches Als club is het onze doelstelling om iedereen, binnen zijn of haar mogelijkheden, te laten

Nadere informatie

TER BESCHERMING VAN DE JEUGDIGE TENNISSERS

TER BESCHERMING VAN DE JEUGDIGE TENNISSERS GEDRAGSCODE TER BESCHERMING VAN DE JEUGDIGE TENNISSERS WAT EN WAAROM? Trainers, begeleiders, clubbestuurders en andere jeugdsportmedewerkers zijn voortdurend in de weer met trainingen, wedstrijden en de

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Om meer dan 250 jeugdspelers te laten trainen en spelen zijn een goede organisatie en degelijke afspraken noodzakelijk. KVK Tienen verwacht daarom van al haar jeugdspelers, naast

Nadere informatie

Senioren beleidsplan

Senioren beleidsplan Senioren beleidsplan 2011-2012 Voetbal engagement op maat van elke speler Seniorenbestuur van K.Noorse S.V --- - --- 5 juni 2011 Inleiding In dit beleidsplan is beschreven welke doelstellingen we wensen

Nadere informatie

Elke afgevaardigde engageert zich om de missie en de visie van KVK Westhoek te realiseren! Communicatie C Community-werking

Elke afgevaardigde engageert zich om de missie en de visie van KVK Westhoek te realiseren! Communicatie C Community-werking JEUGD KVK WESTHOEK - AFGEVAARDIGDE Missie en visie van KVK Westhoek Elke jeugdtrainer van KVK Westhoek is op de hoogte van de missie en visie van de club en weet het document terug te vinden op www.kvkwesthoek.be.

Nadere informatie

Basketbalclub GSG AARSCHOT. Informatiebrochure

Basketbalclub GSG AARSCHOT. Informatiebrochure Basketbalclub GSG AARSCHOT Informatiebrochure Basketbalclub GSG Aarschot is één van de grootste sportclubs in het Hageland en telt ongeveer 370 bij Basketbal Vlaanderen aangesloten leden. Hieronder bevinden

Nadere informatie

Gedragsregels Sportiviteit en Respect van VV Valken 68. Zij die niets doen kunnen geen fouten maken

Gedragsregels Sportiviteit en Respect van VV Valken 68. Zij die niets doen kunnen geen fouten maken Gedragsregels Sportiviteit en Respect van VV Valken 68 Het reglement is ontworpen door het bestuur in 2012 en is goedgekeurd door de leden op de Algemene Ledenvergadering van 23 november 2012. Het reglement

Nadere informatie

EVO D HONDT ENAME CHARTER

EVO D HONDT ENAME CHARTER EVO D HONDT ENAME CHARTER Inhoud 1. Inleiding... 1 2. Algemene gedragscode... 2 3. Specifieke codes... 2 3.1. Spelerscode... 2 3.1.1 Trainingscode... 3 3.1.2 Wedstrijdcode... 4 3.1.2.1 Speelgelegenheid...

Nadere informatie

APPELS KORFBALCLUB VZW

APPELS KORFBALCLUB VZW APPELS KORFBALCLUB VZW Gedragscodes versie 2014 www.korfbalclubappels.be 1 Lid van de Raad van Bestuur of van een in het Huishoudelijk Reglement opgenomen Comité. - Aanvaardt de verantwoordelijkheid die

Nadere informatie

HUIS- EN GEDRAGSREGELS HOCKEY CLUB HOUTEN NOVEMBER 2017

HUIS- EN GEDRAGSREGELS HOCKEY CLUB HOUTEN NOVEMBER 2017 HUIS- EN GEDRAGSREGELS HOCKEY CLUB HOUTEN NOVEMBER 2017 De Houten 5 Kernwaarden van HC Houten We hebben De HC Houten 5 opgesteld. Het zijn de 5 kernwaarden die invulling geven aan het gedachtegoed van

Nadere informatie

Infobrochure

Infobrochure Infobrochure 2018-2019 NU: Spartana Steenokkerzeel Orchideeënlaan 18, 1820 Steenokkerzeel www.volleyspartana.be Bestuur@volleyspartana.be Het bestuur Geert Streulens Voorzitter 0475 76 38 12 geert@volleyspartana.be

Nadere informatie

JEUGD BELEIDSPLAN Seizoen

JEUGD BELEIDSPLAN Seizoen JEUGD BELEIDSPLAN Seizoen 2018-2019 ALGEMENE DOELSTELLINGEN Het beleid en de visie van de jeugdwerking van VOLLEYBALCLUB HZ93 is gebaseerd op volgende zes pijlers: 1. VOLLEYBALCLUB HZ93 = Dé volleybalclub

Nadere informatie

INTERN REGLEMENT STIPHEID.

INTERN REGLEMENT STIPHEID. INTERN REGLEMENT STIPHEID. Voor de training ben je uiterlijk 15 minuten voor de start van de training in de kleedkamer aanwezig. Stipt op het aanvangsuur van de training verlaten de spelers te samen met

Nadere informatie

KC Floriant Merelbeke v.z.w.

KC Floriant Merelbeke v.z.w. KC Floriant Merelbeke v.z.w. A. Rodenbachlaan 48 E-mail : Floriant@korfbal.be Website : www.floriantkorfbal.be Sponsoring K.C.FLORIANT MERELBEKE K.C. Floriant Merelbeke v.z.w. is een korfbalclub waar zowel

Nadere informatie