Enthousiast tuinliefhebber?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Enthousiast tuinliefhebber?"

Transcriptie

1 Enthousiast tuinliefhebber? Wil jij als natuurliefhebber ook alles weten van tuinieren. En ben je bovendien handig en creatief? Dan ben jij vast de ideale hovenier.

2 Vakbekwaam Hovenier Als hovenier weet je precies wat er moet gebeuren om tuinen er piekfijn uit te laten zien. Zo weet jij bijvoorbeeld wanneer en hoe er gesnoeid moet worden en met welke gereedschappen. Voor buitenmensen is deze opleiding echt een buitenkans! De opleiding Deze praktijkgerichte opleiding duurt 3 jaar. Je komt alles te weten over planten, bemesting, bloeiseizoenen en daarnaast leer je de kneepjes van het snoeien, verticuteren en andere tuin werk zaamheden. Het is maar net wat jij het liefste doet. Tijdens een stage breng je alle kennis meteen in de praktijk. Niveau De opleidingen op worden op MBO-niveau gegeven. Om Vakbekwaam Hovenier te worden volg je een MBO-opleiding op niveau 3. Aan de slag Het bijzondere aan het hoveniersvak is, dat het nooit verveelt. Elke tuin is anders dus je moet creatief zijn maar ook precies volgens plan kunnen werken. Samen met collega s zorg je altijd voor het beste resultaat. Daarbij bespreek je de wensen met de opdrachtgever en licht je zonodig de werkzaamheden toe. Kortom: een afwisselend vak voor doorzetters. Meer weten Wil jij ook van je passie je beroep maken? Ga snel naar voor meer informatie en neem een kijkje in de wereld van Surprising Nature. Daar vind je alle relevante opleidingen bij jou in de buurt. Aequor is hét kennis- en communicatiecentrum voedsel en leefomgeving, voor bedrijfsleven en beroepsonderwijs. Wij stimuleren de toekomstgerichte ontwikkeling van mensen en organisaties zodat ze hun slagkracht kunnen vergroten.

3 Sportieve natuurliefhebber Ben jij ook het liefst de hele dag buiten? Dan is het nu tijd om van je hobby je beroep te maken en de opleiding tot Manager Natuur en Recreatie te volgen.

4 Manager Natuur en Recreatie Je weet als geen ander hoe je het groen op sportparken moet onderhouden. Vanzelfsprekend ben je een echte natuurliefhebber, heb je groene vingers en kun je goed organiseren. De opleiding De 4-jarige opleiding tot Manager Natuur en Recreatie is veelzijdig en uitdagend voor natuurliefhebbers met ambitie. Je leert alles over groen (onderhoud) en recreëren in de natuur. Daarnaast wordt veel aandacht besteed aan communicatie en techniek. Omdat je veel praktijkervaring opdoet, kun je snel en gericht aan de slag bij recreatiebedrijven, aan nemersbedrijven, hoveniersbedrijven, adviesbureaus en overheden. Niveau De opleidingen op worden op MBO-niveau gegeven. Om Manager Natuur en Recreatie te worden, volg je een MBO-opleiding op niveau 4. Aan de slag Als manager natuur en recreatie ben je verantwoordelijk voor een aantal activiteiten. Je werkt vanuit kantoor maar bent ook vaak op locatie om de gang van zaken te controleren. Deze locaties zijn bijvoorbeeld natuur- en landschapsgebieden, openbaar groen, recreatieterreinen, waterpartijen en tuinen. Kortom: een afwisselende functie met veel verantwoordelijkheden. Meer weten Wil jij ook van je passie je beroep maken? Ga snel naar voor meer informatie en stap in de wereld van Surprising Nature. Daar vind je alle relevante opleidingen bij jou in de buurt. Aequor is hét kennis- en communicatiecentrum voedsel en leefomgeving, voor bedrijfsleven en beroepsonderwijs. Wij stimuleren de toekomstgerichte ontwikkeling van mensen en organisaties zodat ze hun slagkracht kunnen vergroten.

5 Groen leiderstype? Zorg jij alle seizoenen voor de productie van kleurrijke bloemen, verse groenten en stralend fruit? Dan ben jij ongetwijfeld een ideale Manager Teelt.

6 Manager Teelt Jij weet precies hoe het er in de kassen aan toe moet gaan om de beste producten te kweken. Je bent zorgvuldig, proactief en bovendien stuur je de medewerkers feilloos aan. Daarbij vind je de naleving van veiligheidsnormen uiterst belangrijk. De opleiding De 4-jarige opleiding tot Manager Teelt is inspirerend en intensief. Je leert alles over kasgewassen van glasgroenteteelt tot (snij)bloementeelt en over de wet- en regelgeving ten aanzien van veiligheid en milieu. Daarnaast volg je de vakken communicatie, leidinggeven en organisatiemanagement. Tijdens de opleiding krijg je de mogelijkheid om stage te lopen bij een van de vele teeltbedrijven. Niveau De opleidingen op worden op MBO-niveau gegeven. Om Manager Teelt te worden, volg je een MBO-opleiding op niveau 4. Aan de slag Als Manager Teelt heb je de eindverantwoordelijkheid over alle activiteiten in en om de kas. Je kent de veiligheidsvoorwaarden van A tot Z en zorgt dat deze nageleefd worden. Bovendien weet jij precies wat er wanneer moet gebeuren om het productieproces zo goed mogelijk te laten verlopen. Kortom: een aansprekende functie met groeimogelijkheden. Meer weten Wil jij ook van je passie je beroep maken? Ga snel naar voor meer informatie en stap in de wereld van Surprising Nature en Good Food. Daar vind je alle relevante opleidingen bij jou in de buurt. Aequor is hét kennis- en communicatiecentrum voedsel en leefomgeving, voor bedrijfsleven en beroepsonderwijs. Wij stimuleren de toekomstgerichte ontwikkeling van mensen en organisaties zodat ze hun slagkracht kunnen vergroten.

7 Handig typje? Ook het hele jaar door tussen verse bloemen, groente of fruit werken? Dat kan als je nu de opleiding tot Vakbekwaam Medewerker Teelt volgt.

8 Vakbekwaam Medewerker Teelt Je weet je precies hoe het er in de kassen aan toe moet gaan om de beste producten te kweken. Je bent zorgvuldig, proactief en bovendien ben je op de hoogte van alles wat er speelt in de tuinbouwsector. De opleiding De 3-jarige opleiding tot Vakbekwaam Medewerker Teelt is inspirerend en inten sief. Je leert alles over kasgewassen in de glasgroenteteelt, bloembollenteelt, potplantenteelt en (snij)bloementeelt. Daarnaast wordt veel aandacht besteed aan wet- en regelgeving op het gebied van veiligheid en milieu. Tijdens de opleiding krijg je de mogelijkheid om stage te lopen bij een van de vele teeltbedrijven. Niveau De opleidingen op worden op MBO-niveau gegeven. Om Vakbekwaam Medewerker Teelt te worden, volg je een MBO-opleiding op niveau 3. Aan de slag Als Vakbekwaam Medewerker Teelt ben je verantwoordelijk voor alle activiteiten in en om de kas. Je kent de veiligheidsvoorwaarden en zorgt dat deze nageleefd worden. Bovendien weet jij precies wat er wanneer moet gebeuren om het productie proces zo goed mogelijk te laten verlopen. En het leuke aan dit vak is dat je niet afhankelijk bent van het weer. Kortom: een aansprekende functie met groeimogelijkheden. Meer weten Wil jij ook van je passie je beroep maken? Ga snel naar voor meer informatie en stap in de wereld van Surprising Nature en Good Food. Daar vind je alle relevante opleidingen bij jou in de buurt. Aequor is hét kennis- en communicatiecentrum voedsel en leefomgeving, voor bedrijfsleven en beroepsonderwijs. Wij stimuleren de toekomstgerichte ontwikkeling van mensen en organisaties zodat ze hun slagkracht kunnen vergroten.

9 Logistiek wonder Ben jij een echte regelneef die alles graag op rolletjes laat lopen? Als je ook nog van groene producten houdt, vind je hier de ideale opleiding.

10 Vakbekwaam Medewerker Vershandel, Logistiek en Transport Je regelt van alles in de hallen en opslagruimtes waar voedsel en andere groengewassen verwerkt en verhandeld worden. Het is handel dus er komt veel bij kijken! Je bent zorgvuldig, proactief én je bent heel collegiaal en klantgericht. Opleiding De 3-jarige opleiding tot Vakbekwaam Medewerker Vershandel, Logistiek en Transport is inspirerend en intensief. Je leert alles over de verschillende schakels in het productieproces van groengewassen. Daarnaast wordt veel aandacht besteed aan logistiek, veiligheid en aan de verschillende transportvormen. Tijdens een stage bij een groothandel, veiling of verwerkingsbedrijf van groenproducten breng je je kennis meteen in de praktijk. Niveau De opleidingen op worden op MBO-niveau gegeven. Om Vakbekwaam Medewerker Vershandel, Logistiek en Transport te worden, volg je een MBO-opleiding op niveau 3. Aan de slag Als Vakbekwaam Medewerker Vershandel, Logistiek en Transport houd je de touwtjes strak in handen in en om de (opslag)ruimtes van de groothandel. Je zorgt samen met je collega s dat alle stappen in het productieproces naadloos op elkaar aansluiten. Je let op de veiligheid en staat regelmatig klanten en leveranciers te woord. Kortom: een veelzijdig beroep voor teamworkers die van alle markten thuis zijn. Meer weten Wil jij ook van je passie je beroep maken? Ga snel naar voor meer informatie en stap in de wereld van Big Business. Daar vind je alle relevante opleidingen bij jou in de buurt. Aequor is hét kennis- en communicatiecentrum voedsel en leefomgeving, voor bedrijfsleven en beroepsonderwijs. Wij stimuleren de toekomstgerichte ontwikkeling van mensen en organisaties zodat ze hun slagkracht kunnen vergroten.

11 Manager met pit Houd jij altijd je hoofd koel, ook als je 100 dingen tegelijk moet regelen? Dan word jij vast een ideale Manager Groene Detailhandel.

12 Manager Groene Detailhandel Je stuurt moeiteloos medewerkers aan en helpt klanten met de meest uiteenlopende vragen. Omdat je goed georganiseerd bent, overzie je het hele proces en combineer je vakkennis met leidinggevende capaciteiten. De detailhandel waar je werkt, loopt mede dankzij jou op rolletjes. De opleiding Tijdens deze uitdagende 4-jarige opleiding leer je precies hoe het er in de detailhandel aan toegaat. Je maakt kennis met de verschillende aspecten van het vak zoals verkopen, adviseren en coördineren. Daarnaast wordt veel aandacht besteed aan je leidinggevende kwaliteiten. Dat is ook nodig want je wilt tenslotte manager worden. Niveau De opleidingen die je vindt op worden op MBO-niveau gegeven. Om Manager Groene Detailhandel te worden, volg je een MBO-opleiding op niveau 4. Aan de slag Als Manager Groene Detailhandel ben je verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de detailhandel waar je werkt. Dat kan bijvoorbeeld een tuincentrum of de versafdeling van een grote supermarkt zijn. Jij weet precies wat er dagelijks moet gebeuren en je kunt als geen ander collega s enthousiasmeren. Zonodig help je ze om de drukste tijden te overbruggen. Je bent echt een vak specialist met oog voor detail. Kortom: een uitdagend beroep voor managers met pit. Meer weten Wil jij ook van je passie je beroep maken? Ga snel naar voor meer informatie en neem een kijkje in de wereld van Big Business. Daar vind je alle relevante opleidingen bij jou in de buurt. Aequor is hét kennis- en communicatiecentrum voedsel en leefomgeving, voor bedrijfsleven en beroepsonderwijs. Wij stimuleren de toekomstgerichte ontwikkeling van mensen en organisaties zodat ze hun slagkracht kunnen vergroten.

13 Ambitieuze chef Ben jij een spin in het web die altijd alles tot in de puntjes regelt? En spreekt de voedingsindustrie jou aan? Dan is Manager Voeding vast iets voor jou.

14 Manager Voeding Als manager ben jij de stuwende kracht in het productieproces. Je bent op de hoogte van alle uitvoerende werkzaamheden en je hebt oog voor detail. Vanzelfsprekend hanteer je alle veiligheids- en hygiënenormen en sta je garant voor een optimale kwaliteit. De opleiding De 4-jarige opleiding tot Manager Voeding is heel praktijkgericht. Je leert alles over het productieproces van voedingsproducten en de techniek erachter. Daarnaast wordt veel aandacht besteed aan hygiëne, veiligheid en kwaliteit. Tijdens je stage kom je precies te weten waar jouw kracht ligt. Niveau De voedingsgerelateerde opleidingen op worden op MBO-niveau gegeven. Om Manager Voeding te worden, volg je een MBO-opleiding op niveau 4. Aan de slag De Manager Voeding is verantwoordelijk voor een aantal activiteiten rondom het voedingsproductieproces. Als vakspecialist ben jij het aanspreekpunt voor de medewerkers en geef je leiding en instructie. Zelfstandig, proactief en collegiaal zijn belangrijke eigenschappen voor een goede Manager Voeding. Vanzelfsprekend ben je sterk in het onderhouden van in-en externe contacten. Kortom: Een uitdagend beroep waar veel bij komt kijken. Meer weten Wil jij ook van je passie je beroep maken? Ga snel naar voor meer informatie en stap in de wereld van Good Food. Daar vind je alle relevante opleidingen bij jou in de buurt. Aequor is hét kennis- en communicatiecentrum voedsel en leefomgeving, voor bedrijfsleven en beroepsonderwijs. Wij stimuleren de toekomstgerichte ontwikkeling van mensen en organisaties zodat ze hun slagkracht kunnen vergroten.

15 Technische fijnproever Ben jij een echte techneut die precies wil weten hoe voedselproducten gemaakt worden? Dan is de opleiding tot Voedingsspecialist misschien iets voor jou.

16 Voedingsspecialist Als Voedingsspecialist speel je een belangrijke rol in het productieproces van voedsel. Je bent punctueel en houdt ervan om alles volgens plan te doen. Met oog voor detail houd jij de richtlijnen scherp in de gaten. De opleiding De opleiding tot Voedingsspecialist is heel afwisselend. Je leert alles over het productieproces van verschillende soorten voeding. Daarnaast wordt veel aandacht besteed aan hygiëne, veiligheid en kwaliteit. Tijdens je stage kom je precies te weten wat jouw specialiteiten zijn. Niveau De voedingsgerelateerde opleidingen op worden op MBO-niveau gegeven. Om Voedingsspecialist te worden, volg je een MBO-opleiding op niveau 4. Aan de slag De Voedingsspecialist is verantwoordelijk voor een aantal activiteiten rondom het voedingsproductieproces. Daarbij hanteer je vanzelfsprekend alle veiligheidsen hygiënenormen en controleer je voortdurend de kwaliteit. Accuraat, verantwoordelijk en collegiaal zijn belangrijke eigenschappen om dit beroep goed uit te kunnen oefenen. Kortom: een bijzonder beroep voor technische fijnproevers. Meer weten Wil jij ook van je passie je beroep maken? Ga snel naar voor meer informatie en stap in de wereld van Good Food. Daar vind je alle relevante opleidingen bij jou in de buurt. Aequor is hét kennis- en communicatiecentrum voedsel en leefomgeving, voor bedrijfsleven en beroepsonderwijs. Wij stimuleren de toekomstgerichte ontwikkeling van mensen en organisaties zodat ze hun slagkracht kunnen vergroten.

17 Passie voor bloemen? Maak jij in een handomdraai de mooiste boeketten en help je graag klanten om het perfecte bloemstuk samen te stellen? Dan is de opleiding bloembinden vast iets voor jou.

18 Vakbekwaam Medewerker Bloembinden Als bloemenliefhebber, weet je als geen ander hoe je mooie boeketten samenstelt. Met oog voor detail en kleur, ben jij de aangewezen persoon om klanten te adviseren, bloemen te combineren en te verkopen. Kortom: een veelzijdig beroep waarbij vakkennis en teamwork hand in hand gaan. De opleiding Om Medewerker Bloembinden te worden, volg je een praktijkgerichte opleiding van 3 jaar. Je leert alles over bloemen, bloeitijden en over de beste combinaties in de juiste seizoenen. Tijdens een stage bij een gerenommeerde bloembinderij leer je de kneepjes van het vak. Kortom: een uitdagende opleiding voor bloemenliefhebbers. Niveau De opleidingen op worden op MBO-niveau gegeven. De Vakbekwaam Medewerker Bloembinden is een VMBO-Opleiding op niveau 3. Aan de slag Omdat je verantwoordelijk bent voor de winkel en alles wat daarbij hoort, wordt er veel zelfstandigheid van je gevraagd. Bovendien begeleid je je collega s en help je ze om hun taken zo goed mogelijk uit te voeren. Het is een creatieve, zelfstandige baan waar je ongetwijfeld veel voldoening uit kunt halen. Meer weten Wil jij ook van je passie je beroep maken? Ga snel naar voor meer informatie en neem een kijkje in de wereld van Dynamic Design. Daar vind je alle relevante opleidingen bij jou in de buurt. Aequor is hét kennis- en communicatiecentrum voedsel en leefomgeving, voor bedrijfsleven en beroepsonderwijs. Wij stimuleren de toekomstgerichte ontwikkeling van mensen en organisaties zodat ze hun slagkracht kunnen vergroten.

19 Zorgzame dierenvriend Ben jij een echte dierenvriend en houd je ervan om de touwtjes in handen te hebben? Dan is de opleiding tot Manager Dierverzorging ongetwijfeld iets voor jou.

20 Manager Dierverzorging Je bent een dierenliefhebber in hart en nieren. Zo weet je precies wat er komt kijken bij het verzorgen en opvoeden van dieren. En wat voor dieren het ook zijn, jij weet ze naar jouw hand te zetten. Bovendien ben je ook een echte manager die collega s aanstuurt en zorgt dat alles op rolletjes loopt. De opleiding De 4 jaar durende praktijkgerichte opleiding Manager Dierverzorging is leuk en uitdagend opgezet. Je leert er alles over de verzorging van dieren, hygiëne, maar ook milieu, communicatie en techniek zijn belangrijke onderwerpen. Er wordt veel aandacht besteed aan praktijkvakken zodat je snel en gericht aan de slag kunt bijvoorbeeld in een winkel, manege, dolfinarium of kinderboerderij. Niveau De opleidingen op worden op MBO-niveau gegeven. Om Manager Dierverzorging te worden, volg je een MBO-opleiding op niveau 4. Aan de slag Als Manager Dierverzorging werk je in een bedrijf waar dieren gehouden worden voor recreatieve, educatieve, sociaal-culturele of therapeutische doeleinden. Je stemt de wensen van de verschillende doelgroepen op elkaar af en bewaakt het welzijn van de dieren. Daarbij zorg je dat de veiligheid en hygiënevoorschriften strikt worden nageleefd. Kortom: een afwisselende functie voor dierenliefhebbers die veel in hun mars hebben. Meer weten Wil jij ook van je passie je beroep maken? Ga snel naar voor meer informatie en stap in de wereld van Animal friends. Daar vind je alle relevante opleidingen bij jou in de buurt. Aequor is hét kennis- en communicatiecentrum voedsel en leefomgeving, voor bedrijfsleven en beroepsonderwijs. Wij stimuleren de toekomstgerichte ontwikkeling van mensen en organisaties zodat ze hun slagkracht kunnen vergroten.