Kindcentrum De Samenstroom Eerste Hulp Bij Stages

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kindcentrum De Samenstroom Eerste Hulp Bij Stages"

Transcriptie

1 Kindcentrum De Samenstroom Eerste Hulp Bij Stages KC De Samenstroom Predikant Swildensstraat VA Gemert Basisschool T

2 Inhoud Beste stagiaire,... 3 Wat verwachten wij van een stagiaire?... 3 Wat mag een stagiaire van ons verwachten?... 3 Aanmelding en plaatsing... 3 Kinderen... 4 Schooltijden... 4 De school... 4 Lesschema s... 4 Verslagen... 5 Ouders... 5 Opruimen na schooltijd... 5 Pauze... 5 Afval... 5 Excursie... 5 Kledingcode... 6 Gebruik kopieerapparaat... 6 Gebruik papier en andere materialen... 6 Gym... 6 Speelplaats... 6 Gebruik computers/internet... 6 Team-en bouwbijeenkomsten... 7 Kindcentrumgids en jaarkalender... 7 Gebruik en toegang tot diverse educatieve websites... 7 Foto en video... 7 Inzet... 8

3 Beste stagiaire, Allereerst van harte welkom op opleidingsschool De Samenstroom! Wij vinden het erg belangrijk dat de opvang en begeleiding goed geregeld zijn. We hopen dat je je snel thuis zult voelen. Om je een beetje wegwijs te maken volgen in dit beleidsstuk algemene richtlijnen, gewoontes en afspraken van de De Samenstroom. Daarnaast tref je vakinhoudelijke afspraken aan. Wat verwachten wij van een stagiaire? Een respectvolle omgang met leerkrachten en leerlingen. De student stelt zich netjes voor aan de medewerkers van school. Rekening houden in gedrag en uitlatingen met de grondslag en doelstellingen van de school. Rekening houden met de regels die gelden in de klas en in de school. Een open en positieve werkhouding. Gemotiveerdheid, gekoppeld aan inzet. Collegiale samenwerking. Een daadwerkelijke bijdrage aan de op de werkplek voorkomende werkzaamheden. Wat mag een stagiaire van ons verwachten? Een goede ontvangst (algemeen en op de stageplaats) Correcte en voldoende begeleiding door mentoren en stagebegeleider(s). Dat je de ruimte krijgt om aan je leerdoelen te werken. Het krijgen van verantwoordelijkheden die aansluiten bij de functie en de positie van de stagiaire. Gemotiveerdheid en betrokkenheid om van elkaar te kunnen leren. Aanmelding en plaatsing De aanmelding van een stage vindt plaats bij de stagecoördinator van de Samenstroom. De stagiaire krijgt een groep en een mentor toegewezen. De stagiaire neemt contact op de mentor(en) om een afspraak te maken voor de algemene kennismaking. De begeleiding vindt plaats conform de afspraken tussen de opleidingsschool en KC De Samenstroom. Aan het einde van de stage maakt de stagiaire een evaluatieverslag/scan en legt dit voor aan de mentor(en). Daarna is er een afsluitend gesprek aan de hand van het door de mentor(en) ingevulde evaluatieformulier/scan.

4 Kinderen We gaan respectvol met ze om. We leren ze allerlei vaardigheden, we onderwijzen een scala aan leerstof en we voeren onze pedagogische taken uit. Schooltijden De schooltijden zijn voor alle kinderen gelijk. ochtend pauze middag ma di wo vrij do vr vrij weektotaal 24,5 uur De school In een aantal groepen wordt stage gelopen. Dit kunnen studenten van de PABO De Kempel of Fontys zijn, maar we bieden ook plaats aan studenten de ROC s. Lesschema s Spreek ruimschoots van tevoren de te geven lessen door met je mentor(en). Maak volledige lesoverzichten volgens het lesschema van de opleidingsschool. Leg deze voor je les klaar. Zorg dat je ook alle materialen klaar hebt liggen. Maak met je mentor afspraken over de wederzijdse verwachtingen omtrent het lesformulier. Waar wil je dat je mentor je op beoordeelt en hoe wil je de reflectie en evaluatie graag zien? Stem dit met elkaar af. Houd er rekening mee dat mentoren verschillend zijn: waar de ene mentor een lesvoorbereiding een week van tevoren per verwacht, zal een andere mentor dit op de dag zelf accepteren. De voorbereidingen en de evaluaties van de gegeven lessen zijn belangrijk. Zowel de stagiaire als de mentor evalueert de gegeven lessen. Samen ga je in overleg.

5 Verslagen Als je mentor(en) een verslag moet doornemen of goedkeuren, lever dit dan duidelijk leesbaar en ruim op tijd in. De mentoren hebben dan voldoende tijd om je verslag door te nemen. Houd er rekening mee dat mentoren hier ook verschillend gedrag kunnen laten zien. Voor sommige verslagen heb je ook gegevens van kinderen nodig. Dit zijn vertrouwelijke gegevens van de school. Als je gegevens nodig hebt van kinderen zorg dan dat je de namen wegwerkt in je verslag en/of op papier. Dit kun je doen door gebruik te maken van initialen of nummers, bijvoorbeeld kind M of kind 2. Ouders Met de ouders van de kinderen hebben we een vertrouwensband en die willen goed onderhouden. Als je mentor contacten heeft met de ouders kun je, afhankelijk van het onderwerp of vertrouwelijkheid, daar soms wel en soms niet bij zijn. Als je mee mag doen aan gesprekken, observeer dan vooral hoe de mentor de communicatie vorm geeft en merk op welke interventies hij/zij toepast. Als er tijd is kan zo n gesprek met je worden nabesproken. Na verloop van tijd kan je gevraagd worden zelf het gesprek te leiden, waar de mentor vanzelfsprekend bij aanwezig is. Opruimen na schooltijd Het is vanzelfsprekend dat je alle materialen na je les weer opruimt. Laat geen resten papier e.d. in de klas liggen, maar breng alles terug. Toon daarbij eigen initiatief, probeer te zien wat nodig is in de klas of in de rest van het gebouw. Pauze Op school zijn er voor de groepen 1 t/m 4 en 5 t/m 8 wisselende pauzes. Zie de tabel met de schooltijden. In onze school wordt niet gerookt! Alleen buiten (uit het zicht van de kinderen) is het toegestaan. De middagpauze is ook echt pauze voor jezelf en je collega s om even te ontspannen. Ook hier geldt weer dat je de gebruikte spullen opruimt en de tafel schoon achterlaat. Afval Op school is geen Gft- container maar wel een afvalcontainer. Hij is ingegraven aan de voorkant van het gebouw. Met een sleutel is de klep te openen. Deze sleutel hangt in de ruimte van de conciërge bij het kopieerapparaat. Excursies Excursies kunnen een wezenlijk bestanddeel zijn van het lesprogramma. Als je ergens naar toe gaat zorg er dan voor dat je een actuele leerlingenlijst met telefoonnummers bij je hebt. Schrijf even op het whiteboard (in de personeelsruimte) dat je met de klas en je mentor afwezig bent. Geef het ook even door aan de directie.

6 Kledingcode Stichting Zicht PO en verwacht dat elke leerkracht netjes en representatief gekleed is. Als leerkracht heb je immers een voorbeeldfunctie. Er is een gedragscode opgesteld door Stichting Zicht PO, waar KC De Samenstroom onder valt. Deze gedragscode geldt ook voor de stagiaires. Gebruik kopieerapparaat Als je nog niet op de hoogte bent van de werking van het kopieerapparaat laat je dan voorlichten door de conciërge. Het apparaat wordt ook gebruikt als printer. Vraag hierbij hulp aan de conciërge of een teamlid. Iedereen is graag bereid je te helpen en te instrueren. Kopiëren kan in opdracht van de mentor of indien noodzakelijk voor de te geven les(sen). Geef dit aan bij je lesvoorbereiding en overleg met je mentor. Gebruik papier en andere materialen In het magazijn liggen papier, verf en andere materialen. Kijk altijd eerst of je de aangebroken materialen kunt gebruiken voordat je iets nieuws pakt. Wees zuinig met papier en overige materialen. Gebruik je materialen die schoongemaakt moeten worden? Laat dat dan doen of doe het zelf. Verfkwasten kun je in een emmer met water zetten ( in de ruimte tegenover de personeelsruimte) en de conciërge maakt ze schoon als je dit even meldt. Gym De kinderen hebben gymlessen(bewegingslessen) in de sporthal. De school heeft een eigen materialenkast, nummer 5. De kasten 1 en 7 zijn ook te gebruiken. De sleutel daarvoor kun je ophalen bij de beheerder. Stel je op de hoogte waar je groep zich omkleedt en welk deel van de hal je kunt gebruiken. Er wordt niet gedoucht na de gym. In de bijlage tref je een materialenlijst van de sporthal aan. Je draagt uiteraard gymschoenen in de sporthal en je hebt een fluitje bij je. Speelplaats Er is een surveillancerooster voor de speelplaats en het veld. Er zijn ook afspraken welke groepen bepaalde materialen mogen gebruiken op een zeker tijdstip. Er kan je gevraagd worden om deze verantwoordelijkheid te nemen. Informatie hierover ontvang je van je mentor. Gebruik computers/internet Heel veel informatie staat op onze server. Je mentor kan je daarvoor toegang verschaffen indien dat nodig is. Computers/internet worden alleen gebruikt voor educatieve doeleinden. Sites die wij de kinderen willen laten gebruiken, worden eerst door de leerkracht bekeken. Regels en wetten met betrekking tot copyright worden in acht genomen.

7 Informatie die terug te voeren is op leerlingen mag niet op het openbare deel van het net terechtkomen. Het is vanzelfsprekend dat aan het einde van de dag de computers worden afgesloten. Team-en bouwbijeenkomsten Afhankelijk van hoever je gevorderd bent met je opleiding kan je gevraagd worden deel te nemen aan deze bijeenkomsten. Zorg ervoor dat je hier tijdig van op de hoogte bent en stel je ervoor open. Twijfel je ergens over? Vraag het dan eerst even na voordat je mogelijk foutieve beslissingen neemt. Kindcentrumgids en jaarkalender Deze kun je vinden op de website van onze school: Hierin staan allerlei praktische zaken vermeld, zoals o.a. schooltijden, schoolregels enz. Het is noodzakelijk dat je deze doorneemt. Gebruik en toegang tot diverse educatieve websites In onderstaand schema vind je een aantal programma s die op deze school gebruikt worden. Een gebruikersnaam of een code hiervoor kun je vragen aan je mentor. Programma Esis Basispoort Leerkrachten Nieuwsbegrip https://outlook.office365.com Cupella Basisonline Inhoud Administratieprogramma Diverse educatieve programma s die aansluiten bij onze methodes Begrijpend lezen programma Online bekwaamheidsdossier Provider schoolwebsite Foto en video Namen in combinatie met foto s/video-opnamen van kinderen mogen niet worden gepubliceerd (bv. op internet). In voorkomende gevallen kan dit alleen met toestemming van de ouders. Ook voor het publiceren van individuele foto s moet eerst toestemming worden gevraagd.

8 Inzet Je medewerking aan de organisatie van activiteiten, zoals Sinterklaas, kerstvieringen enz. wordt zeer op prijs gesteld, het is voor jezelf ook heel leerzaam. Op onze school hebben we diverse werkgroepen. Vraag er naar bij je mentor. Vragen staat vrij. Weet je iets niet? Stel vooral vragen. Je mag ze stellen aan iedereen op school. Opmerkingen, vragen of verbeteringen? Mail naar We wensen je een leerzame en fijne tijd toe op De Samenstroom!

Internetprotocol. Ods t Gijmink. Lindelaan 70b. 7471 KD Goor. op ods t Gijmink. Internetprotocol ods t Gijmink

Internetprotocol. Ods t Gijmink. Lindelaan 70b. 7471 KD Goor. op ods t Gijmink. Internetprotocol ods t Gijmink Internetprotocol op ods t Gijmink Ods t Gijmink Lindelaan 70b 7471 KD Goor 1 INTERNET OP SCHOOL De kinderen van onze school kunnen gebruik maken van internet. Wij hebben ervoor gekozen de leerlingen van

Nadere informatie

Veilig internetgebruik OBS De Cirkel.

Veilig internetgebruik OBS De Cirkel. Veilig internetgebruik OBS De Cirkel. Binnen de stichting OOG, waar OBS De Cirkel een onderdeel van is, wordt gebruik gemaakt van netwerken die via de eigen server op school verbonden zijn met het internet.

Nadere informatie

Internetprotocol. Internet op school

Internetprotocol. Internet op school Internetprotocol Internet op school De kinderen van onze school kunnen gebruik maken van internet. Wij hebben ervoor gekozen de leerlingen van alle klassen die mogelijkheid te bieden. Wij volgen de strategie

Nadere informatie

Internetprotocol De Parkenschool

Internetprotocol De Parkenschool Internetprotocol De Parkenschool Website Doelstelling: 1. Met onze homepage willen we informatie verstrekken over onze school aan iedereen die daarnaar op internet op zoek is. Er is een onderverdeling

Nadere informatie

Het functioneringsgesprek

Het functioneringsgesprek Het functioneringsgesprek Gewoon betrokken Werknemer Het functioneringsgesprek Gewoon betrokken Inhoudsopgave Inleiding... 5 Wat is een functioneringsgesprek?... 7 Waarom is een functioneringsgesprek

Nadere informatie

Internet-protocolversie 1201

Internet-protocolversie 1201 Internet-protocolversie 1201 R.K. Basisschool De Lusthof. Lusthofstraat 11 2271 XV Voorburg telefoon: 070 3860872 fax: 070 3860873 email: algemeen@lusthofschool.nl internet: www.lusthofschool.nl De Lusthof

Nadere informatie

BEROEPSPRAKTIJKVORMING

BEROEPSPRAKTIJKVORMING BEROEPSPRAKTIJKVORMING handleiding voor de student Reizen en toeristische informatie Recreatie Frontoffice schooljaar 2014-2015 BEROEPSPRAKTIJKVORMING handleiding voor de student Reizen en toeristische

Nadere informatie

Voorbeeld van een stageboek van een VMBOleerling

Voorbeeld van een stageboek van een VMBOleerling Voorbeeld van een stageboek van een VMBOleerling klas 3/4 1 Inhoud Pagina - Voorwoord 3 - Personalia/ adresgegevens 3/4 - Een stageplek zoeken en solliciteren 4/5 - Telefonisch een afspraak maken 5/6 -

Nadere informatie

BASISSCHOOL DE KLIMROOS

BASISSCHOOL DE KLIMROOS SCHOOLGIDS BASISSCHOOL DE KLIMROOS 27CM SCHOOLJAAR 2015-2016 1 Welkom! U en uw kind en zijn van harte welkom op de OBS de Klimroos. OBS de Klimroos biedt goed onderwijs voor alle leerlingen. De kwaliteit

Nadere informatie

BPV-instructieboekje met OnStage

BPV-instructieboekje met OnStage BPV-instructieboekje met OnStage Media, Games & IT Versie 01-2013-2014 BPV-instructieboekje 1 VOORWOORD Jij wilt je voorbereiden op je BeroepsPraktijkVorming (BPV). De praktijk binnen een bedrijf gaat

Nadere informatie

Schoolgids. Samen in ontwikkeling. Basisschool Sionsheuvel Ericastraat 27 6561 VX Groesbeek 024-3971518 bs-sionsheuvel@bs-sionsheuvel.

Schoolgids. Samen in ontwikkeling. Basisschool Sionsheuvel Ericastraat 27 6561 VX Groesbeek 024-3971518 bs-sionsheuvel@bs-sionsheuvel. Schoolgids Samen in ontwikkeling Basisschool Sionsheuvel Ericastraat 27 6561 VX Groesbeek 024-3971518 bs-sionsheuvel@bs-sionsheuvel.nl Welkom Voor u ligt de schoolgids van basisschool Sionsheuvel in Groesbeek.

Nadere informatie

Voorwoord. Voor u ligt de geheel vernieuwde schoolgids van Chr. Basisschool De Hofvijver.

Voorwoord. Voor u ligt de geheel vernieuwde schoolgids van Chr. Basisschool De Hofvijver. Voorwoord Voor u ligt de geheel vernieuwde schoolgids van Chr. Basisschool De Hofvijver. De Hofvijver is een basisschool met twee locaties in de wijk Seghwaert. Eén van de locaties staat aan de Velddreef;

Nadere informatie

Pedagogisch Beleidsplan Mei 2015

Pedagogisch Beleidsplan Mei 2015 Pedagogisch Beleidsplan Mei 2015 Kinderdagverblijf Topkids Swammerdamstraat 12 3553 RX Utrecht info@topkids.nl www.topkids.nl Tel. 030-2440468 Tel. Hoofdkantoor: 0346-283850 1 Voorwoord Voor u ligt het

Nadere informatie

Basisschool De Alexander Ootmarsumsestraat 21 7591 EN Denekamp. Tel. 0541 351769 E-mail dir.tweesprong@konot.nl www.de-alexander.

Basisschool De Alexander Ootmarsumsestraat 21 7591 EN Denekamp. Tel. 0541 351769 E-mail dir.tweesprong@konot.nl www.de-alexander. Basisschool De Alexander Ootmarsumsestraat 21 7591 EN Denekamp Tel. 0541 351769 E-mail dir.tweesprong@konot.nl www.de-alexander.nl Inhoud Schoolgids Schoolgids van de Alexander... 3 Inleiding... 3 1. Wie

Nadere informatie

Beleidsnota Tussenschoolse opvang

Beleidsnota Tussenschoolse opvang Beleidsnota Tussenschoolse opvang Woudenberg, September 2014 Overblijven is een moment om te ontspannen. Een moment om tot rust te komen na een ochtend hard werken. Na het eten worden de kinderen geprikkeld

Nadere informatie

Kinderopvang en Buitenschoolse opvang gericht op natuur en bewegen

Kinderopvang en Buitenschoolse opvang gericht op natuur en bewegen Basisschool de Overplaats Datum: November 2013 Versie: 2 Pagina 1 van 10 Waar kinderen zich thuis voelen Kinderopvang en Buitenschoolse opvang gericht op natuur en bewegen Basisschool de Overplaats Datum:

Nadere informatie

Informatie Nieuwmarke

Informatie Nieuwmarke 1 Informatie Nieuwmarke INFORMATIE Persoonlijk begeleider: Gedragsdeskundige: Coördinerend begeleider: Postadres: Postbus 94, 7200 AB Zutphen Bezoekadres: Dr. W. Slotlaan 12, Rekken T 088 547 73 00 2 INFORMATIE

Nadere informatie

Schoolgids basisschool St. Bonifatius

Schoolgids basisschool St. Bonifatius Schoolgids basisschool St. Bonifatius Schooljaar 2015 2016 Basisschool St. Bonifatius Lijsterstraat 11 Postbus 118 7480 AC Haaksbergen e-mail: directie@bonifatiushb.nl website: www.bonifatiushb.nl tel

Nadere informatie

Basisschool De Veldkamp Churchillstraat 2 7591 CX Denekamp. Tel. 0541 351935 E-mail dir.tweesprong@konot.nl www.develdkampdk.nl

Basisschool De Veldkamp Churchillstraat 2 7591 CX Denekamp. Tel. 0541 351935 E-mail dir.tweesprong@konot.nl www.develdkampdk.nl Basisschool De Veldkamp Churchillstraat 2 7591 CX Denekamp Tel. 0541 351935 E-mail dir.tweesprong@konot.nl www.develdkampdk.nl 1 Inhoud Schoolgids Schoolgids van de De Veldkamp... 3 Inleiding... 3 1. Wie

Nadere informatie

Protocol Mediagebruik:

Protocol Mediagebruik: Protocol Mediagebruik: Protocol Mediagebruik:... 1 Inleiding... 1 Uitgangspunten bij tv-gebruik, videogebruik, omgang met social media en internetten... 1 Afspraken met de kinderen... 2 Afspraken met de

Nadere informatie

Invallers informatie. Informatie voor inval- groepsleerkrachten, onderwijsassistenen en gym-leerkrachten in het basisonderwijs

Invallers informatie. Informatie voor inval- groepsleerkrachten, onderwijsassistenen en gym-leerkrachten in het basisonderwijs Invallers informatie Informatie voor inval- groepsleerkrachten, onderwijsassistenen en gym-leerkrachten in het basisonderwijs Welkom! SLIM Personeelsbemiddeling is een bemiddelingsbureau specifiek voor

Nadere informatie

Gedragscode TriviumLindenhof

Gedragscode TriviumLindenhof Gedragscode TriviumLindenhof Hierbij presenteren wij de vernieuwde TriviumLindenhof-gedragscode. De gedragscode dient ervoor om helderheid en ondersteuning te bieden aan de medewerkers in hun dagelijks

Nadere informatie

Social Media Protocol

Social Media Protocol Social Media Protocol Pagina 1 van 13 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Uitgangspunten protocol... 4 Waarom... 4 Voor wie... 4 Bereik... 4 Introductie: Toepassing van social media... 5 Wat is social media...

Nadere informatie

Informatieboekje voor leerlingen. HAVO 4/5 en VWO 5/6. Schooljaar 2015-2016

Informatieboekje voor leerlingen. HAVO 4/5 en VWO 5/6. Schooljaar 2015-2016 Informatieboekje voor leerlingen HAVO 4/5 en VWO 5/6 Schooljaar 2015-2016 MaS je mee? Versie 2015-2016 week 40 en 16 Inhoud Welkom vrijwilliger Pag. 2 Veelgestelde vragen Pag. 3 Tijdpad/ stappenplan Pag.

Nadere informatie

Dienstverlening & commercie stage

Dienstverlening & commercie stage Dienstverlening & commercie stage INHOUDSOPGAVE 1. DOEN 1.1 TWEE BEGELEIDERS 1 1.2 DE VOORBEREIDING 1 1.3 DE START 1 1.4 DE VERDIEPING 1 1.5 DE AFRONDING 1 2. SPELREGELS EN AFSPRAKEN 2.1 DE STAGEOVEREENKOMST

Nadere informatie

Het functioneringsgesprek

Het functioneringsgesprek Het functioneringsgesprek Gewoon betrokken Werkgever Het functioneringsgesprek Gewoon betrokken Inhoudsopgave Inleiding... 5 Waarom een functioneringsgesprek?... 7 Wat is een functioneringsgesprek?...

Nadere informatie

maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag groep 1 8.30 14.30 8.30 14.30 8.30 12.15 8.30 14.30 8.30 11.45

maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag groep 1 8.30 14.30 8.30 14.30 8.30 12.15 8.30 14.30 8.30 11.45 6. PRAKTISCHE ZAKEN 6.1 Organisatie van de school 6.1.1 Schooltijden/ continurooster Wij hanteren een continurooster op school. Dit houdt in dat alle kinderen van 8.30 uur tot 14.30 uur aanwezig zijn op

Nadere informatie

InstemmingMR:01-07-20114(ArianneAddicks)

InstemmingMR:01-07-20114(ArianneAddicks) Schoolgids 2014-2015 van Kbs Petrus en Paulus Voorwoord De schoolgids van KBS Petrus en Paulus is bestemd voor ouders die belangstelling hebben voor onze school en hun kind hier eventueel willen aanmelden.

Nadere informatie

Voorwoord... 5 1. Waar onze school voor staat... 6 Onderwijsconcept Onze missie Onze visie Identiteit Schoolklimaat

Voorwoord... 5 1. Waar onze school voor staat... 6 Onderwijsconcept Onze missie Onze visie Identiteit Schoolklimaat Schoolgids algemeen De Klimop Dokter van de Wouwstraat 39 6031 HC Nederweert Tel.: (0495) 63 19 00 info@obsdeklimopnederweert.nl www.klimopnederweert.nl 2 Inhoud Voorwoord... 5 1. Waar onze school voor

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Titelblad Inhoudsopgave Voorwoord

INHOUDSOPGAVE. Titelblad Inhoudsopgave Voorwoord INHOUDSOPGAVE Titelblad Inhoudsopgave Voorwoord Deel I FRANCISCUSSCHOOL IDENTITEIT & VISIE 1.1 Identiteit 4 1.2 Waar de school voor staat 4 1.3 Organisatie van het onderwijs 6 1.4 Zorg voor de kinderen

Nadere informatie