Voor het aanpassen van de tijdvakken kunt u gebruik maken van een standaard formulier dat u op de website van de Belastingdienst kunt downloaden.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voor het aanpassen van de tijdvakken kunt u gebruik maken van een standaard formulier dat u op de website van de Belastingdienst kunt downloaden."

Transcriptie

1 1 Maandelijkse uitgave / Jaargang 1 / # 04 / november 2009 Inhoud 1 / Voorwoord 1 / Salaris nieuws 2 / Salaris nieuws vervolg 2 / Tips & Trucs 2 / Uitgelicht 3 / Nieuwe ontwikkelingen 3 / Opleidingen en trainingen 4 / Klant aan het woord 5 / WinSalar / TNT Track & Trace 5 / Onjuist pakket 5 / Laatste bestelmogelijkheid loonslips in / Gewijzigde openingstijden 5 / Colofon Voorwoord Beste lezer, Terwijl speculaaspoppen en kerstkransjes in de supermarkt om voorrang dringen en veel organisaties reikhalzend naar het einde van een lastig jaar uitkijken, wordt er binnen SALAR Nederland hard gewerkt. Voor ons is dit namelijk de drukste periode. Niet alleen omdat veel organisaties in december beslissen over de manier waarop zij de salarisadministratie willen inrichten, maar ook omdat onze ontwikkelaars WinSalar voor het nieuwe loonjaar klaar moeten stomen. Salaris nieuws Aangiftetijdvak wijzigen? Wees er snel bij! Wilt u voor één of meerdere werkgevers het aangiftetijdvak wijzigen? Houd er dan rekening mee dat dit vóór 15 december moet gebeuren. Wijzigingen die na die datum worden doorgevoerd, worden door de Belastingsdienst namelijk niet meer geaccepteerd. Voor het aanpassen van de tijdvakken kunt u gebruik maken van een standaard formulier dat u op de website van de Belastingdienst kunt downloaden. Wij raden aan om het aangiftetijdvak, indien mogelijk, gelijk te houden aan het loontijdvak. Kies bij weekverloning of verloning per vier weken dus ook voor aangifte per vier weken. Zo houden de werkgeverkosten gelijke tred met de aangifte loonheffingen. Toch: hoe druk we het nu ook hebben, volgend jaar belooft het nog hectischer te worden. Achter de schermen ontwikkelen we namelijk een nieuwe versie (op basis van.net), zodat administratieve processen nog verder kunnen worden vereenvoudigd. Een spannend proces, waar we u natuurlijk graag bij betrekken. Heeft u ideeën of suggesties? Of zijn er features die u graag toegevoegd zou zien? In 2010 organiseren we diverse inspirerende ontbijtsessies, waar u met onze specialisten van gedachten kunt wisselen. Inmiddels hebben al een fors aantal klanten aangegeven dat zij hier aan willen deelnemen. Geldt dat ook voor u? Ik informeer u graag over de data en mogelijkheden! Peter van Helden Manager sales & marketing Een belangrijke uitzondering is maandverloning. Als u maandelijks verloont, kunt u die gegevens niet plotseling vierwekelijks aanleveren, omdat de maand dan in stukken zou moeten worden verdeeld. Kortom: verloont u maandelijks, schakel dan nooit over op aanlevering per vier weken!

2 Salaris nieuws vervolg Kleine banenregeling? Komt de kleine banenregeling er wel of toch niet? Volgens onze inschattingen is de kans dat de Kamer op donderdag 19 november voor invoering stemt, ongeveer fiftyfifty. Maar als de regeling doorgang vindt, is WinSalar 2010 daar meteen op voorbereid, zodat de bepalingen automatisch worden toegepast. Wel is het slim om dan de FAQ op onze website even door te lezen. De kleine banenregeling is bedoeld om de toenemende jeugdwerkeloosheid aan te pakken. De kern van het plan: jonge werknemers (tot 23 jaar) worden onder voorwaarden vrijgesteld voor SV-premies en ZVW. De belangrijkste voorwaarde is dat zij in een loontijdvak minder dan de helft van het wettelijk minimumloon voor hun leeftijdscategorie verdienen. Per periode wordt het fiscale loon vergeleken met het grensbedrag voor de werknemer. Als het loon lager uitvalt dan dit grensbedrag, geldt voor die periode een premievrijstelling. Er hoeft dan dus géén premie te worden afgedragen. Een complicerende factor is dat (bijvoorbeeld) flexwerkers en oproepkrachten soms boven en soms onder deze grens zullen uitkomen. De premievrijstellingen gelden dan alleen voor periodes waarin de werknemer onder de grens valt. Overigens hoeft bij de toetsing geen rekening te worden gehouden met incidentele beloningen, zoals het uitkeren van vakantiegeld. 2 Tips & Trucs Stamgegevens wijzigen zonder berekeningen terug te zetten? Kies voor het menu Bulk en vervolgens voor Aanpassen velden. Door de wijzigingen hier door te voeren, corrigeert WinSalar de voor de aangifte loonheffingen relevante gegevens automatisch bij de volgende aangifte. U kunt afdelingen en/of kostenplaatsen op werkgeversniveau aanmaken via het tabblad Overig. Deze kunt u vervolgens aan werknemers toewijzen, zodat journaalposten per afdeling of kostenplaats aangemaakt kunnen worden. Een handige manier om extra overzicht te verkrijgen! Uitgelicht: Koppeling tijdregistratie Koppeling tussen Astrow Plus Tijdregistratie en WinSalar Werkt u met het Astrow Plus Tijdregistratiesysteem? Dan weet u hoeveel voordelen een modern tijdregistratiesysteem biedt. Zo heeft u altijd perfect zicht op de aanwezigheid van medewerkers en behoren discussies over het aantal gewerkte uren definitief tot het verleden. Bovendien kunt u werknemers direct toegang bieden tot relevante informatie over bijvoorbeeld overuren en de nog beschikbare vakantiedagen. Kan het nog makkelijker? Jazeker! Dankzij een koppeling met WinSalar worden in- en uitklokgegevens voortaan rechtstreeks binnen het salarispakket verwerkt. U hoeft deze data niet meer handmatig in te voeren en bespaart dus enorm veel tijd. Plus: menselijke fouten worden voorkomen! Astrow en WinSalar zijn, kortom, sterke partners van bedrijven die de efficiency willen maximaliseren.

3 Nieuwe ontwikkelingen Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan WinSalar 2010, de eerste versie die vanaf dag één wordt geleverd met HRM tabblad, de optie om documenten te beheren en het innovatieve Dashboard. Hoewel WinSalar 2009 gebruikers hier al kennis mee hebben kunnen maken, verwacht ontwikkelaar Guido Stapper dat deze vernieuwingen in 2010 massaal zullen worden omarmd. De praktijk wijst uit dat mensen de kat vaak toch een beetje uit de boom kijken. Maar we merken wel dat de belangstelling voor bijvoorbeeld de HRM opties snel toeneemt, want we krijgen hier steeds meer vragen over. Toch denk ik dat de meeste klanten pas volgend jaar echt met die modules aan de slag gaan. Een nieuw pakket nodigt natuurlijk extra uit om de functionaliteiten te verkennen! Inspirerende ontbijtjes Welke nieuwe opties in de loop van volgend jaar worden toegevoegd, is nog niet bekend. Guido: We richten ons nu vooral op het finetunen van WinSalar 2010, zodat iedereen straks een prettig werkend pakket ontvangt. Daar staat tegenover dat er in 2010 een aantal inspirerende ontbijtsessies worden georganiseerd, waarbij klanten aanschuiven en kunnen meedenken over de toekomst van WinSalar. Als daar, zoals wij verwachten, bruikbare suggesties bij zitten, dan worden die natuurlijk overgenomen. Zo kunnen we heel direct op klantwensen inspelen! 3 Opleidingen & trainingen PDL Opfriscursus Beschikt u over een afgeronde PDLopleiding, maar vraagt u zich af of uw kennis nog wel helemaal up-to-date is? SALAR Nederland organiseert ook dit jaar weer een aantal PDLopfriscursussen. Kort. To the point. En sterk praktijkgericht. Onze specialisten praten u binnen drie uur bij over alle relevante onderwerpen, zodat u fris aan het nieuwe jaar begint. Bovendien blijken deze cursussen een prima gelegenheid om vakgenoten te ontmoeten, bijvoorbeeld tijdens een (optionele) goedverzorgde lunch. Naast de opfriscursussen, organiseren we de komende periode uiteraard meer trainingen en opleidingen. Zoals de workshop Jaarovergang en de handige introductietraining Werken met WinSalar. Bent u er bij? We heten u graag welkom! Schrijf u hier in. PDL Kennis update Bunnik (Utrecht) / 1 dagdeel Di / 13u30-16u30 Do / 13u00-16u00 Werken met WinSalar Eindhoven / 1 dag Di / 09u30-16u30 Workshop Jaarovergang Di / 09u30-12u30 Bunnik (Utrecht) / 1 dagdeel Di / 09u30-12u30 Dordrecht / 1 dagdeel Do / 09u30-12u30 Zwolle / 1 dagdeel Di / 13u00-16u00 Overstaptraining Di / 13u00-16u00 Di / 13u00-16u00

4 4 Klant aan het woord Hofstee & Kruisinga koos voor WinSalar en keek nooit meer achterom Hoe groei je als bescheiden salarisbureau uit tot een onderneming met bijna 130 klanten? Volgens Renny Hofstee en Jannet Kruisinga, is persoonlijk contact met klanten een belangrijke succesfactor. Klantcontact of eigenlijk het gebrek daaraan is ook de reden waarom ik in eerste instantie voor mezelf ben begonnen, vertelt Renny. Op het moment dat ik die kans kreeg, werkte ik als intern salarisadministrateur bij een groot bedrijf. Een leuke uitdaging, maar ik begon die externe contacten steeds meer te missen. Renny startte met vijf opdrachtgevers, maar wist het bedrijf snel uit te bouwen. In eerste instantie deed ik het naast mijn reguliere baan. Door de forse aanwas van klanten werd me dat op een gegeven moment te veel. Vervolgens ben ik fulltime gaan ondernemen en in januari 2009 is Jannet ook al afkomstig uit de accountancy aangehaakt. Anti stopwatchcultuur Inmiddels heeft Hofstee & Kruisinga dus zo n 130 opdrachtgevers, variërend van bedrijven in het MKB segment tot administratiekantoren. De aanpak is sterk klantgericht. We zijn heel erg anti stopwatchcultuur, vertelt Renny. Bij grote accountantskantoren gaat de teller al lopen als de telefoon overgaat. Ik denk dat het belangrijkste verschil is dat wij onze klanten in veel gevallen persoonlijk kennen, vult Jannet aan. De lijnen zijn heel kort. Zowel Jannet als Renny werkten bij hun vroegere werkgevers met Lopac. Renny: Wat mij opviel, is dat het zo onvoorstelbaar ingewikkeld was. En voordat je een salarisstrook kon uitdraaien, moest je enorm veel uitgebreide velden invullen, zegt Jannet. Hoe moeilijk kun je het maken? Gigantisch goed geholpen Renny heeft bewust voor WinSalar gekozen. Ik zocht een pakket dat zowel gebruiksvriendelijk als prijstechnisch concurrerend was. Toen kwam ik al heel snel bij WinSalar uit. Overigens heb ik wel geprobeerd om een offerte bij Unit4 op te vragen, maar ik belandde in zo n eindeloos telefoonmenu dat in een in gesprekstoon eindigde. Daar wilde ik dus in ieder geval niet mee in zee. Jannet: De opstart verliep heel soepel. Iedereen die verstand heeft van salarissen, kan met WinSalar overweg. Het pakket is enorm gebruiksvriendelijk en zowel geschikt voor bedrijven met enkele als voor organisaties met honderden medewerkers. En als je een keer ergens mee zit, word je gigantisch goed geholpen, vult Renny aan. Ik heb met een heleboel helpdesks van salarissoftware leveranciers gebeld, maar WinSalar steekt er met kop en schouders bovenuit. Ik zocht een pakket dat zowel gebruiksvriendelijk als prijstechnisch concurrerend was. Toen kwam ik al heel snel bij WinSalar uit.

5 WinSalar 2010 Binnenkort ontvangt u de nieuwste versie van WinSalar. Volledig toegespitst op de actuele wetgeving en voorzien van heldere documentatie. Om ervoor te zorgen dat u 2010 meteen goed begint, worden de pakketten omstreeks 9 december 2009 verzonden. Heeft u zelf aangegeven dat u het pakket later wilt ontvangen, dan kunt u WinSalar begin januari verwachten. Innovatief én interactief 5 huis. Zo profiteert u van praktische internettools SalarOnline TNT Track & Trace Net als voorgaande jaren wordt het pakket verzonden met TNT-post. Als u onverhoopt niet aanwezig bent, wordt het pakket de volgende dag opnieuw aangeboden. Bent u ook dan buiten kantoor, dan kunt u het afhalen bij een vestiging van TNT. Als alles verloopt zoals het hoort te verlopen, laat de postbesteller een bericht achter waarin staat waar en wanneer u het pakket kunt ophalen. Wacht niet te lang: na ongeveer een maand wordt WinSalar aan ons geretourneerd. Met WinSalar 2010 haalt u veel méér dan een salarispakket in waarmee u de salarisadministratie nog efficiënter kunt inrichten. Geef medewerkers online toegang tot hun salarisstroken, wissel mutaties 24/7 uit met accountant of administratiekantoor en creëer beveiligde back-ups. Met WinSalar kan het allemaal. Nieuw is de innovatieve HRM module, waar u bijvoorbeeld opleidingen van medewerkers bijhoudt, contracten beheert en signaleringen genereert. Meer functionaliteit, vertrouwd gebruikersgemak: welkom bij WinSalar 2010! Meer weten? Bel of mail naar keer is aangeboden. Heeft u WinSalar dan nog niet ontvangen? U kunt uw pakket via de link in het bericht traceren (track & trace), net zoals u dat gewend bent bij bestellingen van salarisspecificaties. Postbus AD Veldhoven T F E W Ontvangt u, ondanks al onze goede zorgen, een verkeerd pakket of module, weiger dit dan niet, maar neem contact op met onze administratie ( , keuze 2). Zij helpen u verder! Omdat iedereen een goed salaris verdient! Onjuist pakket Zodra uw pakket is verzonden, ontvangt u een melding via de . Bovendien ontvangt u per bericht zodra het pakket de eerste Laatste bestelmogelijkheid loonslips in 2009 In verband met de aankomende feestdagen, moeten loonslip bestellingen uiterlijk dinsdag 15 december 2009 voor uur worden ingediend. Bestellingen die later binnenkomen, kunnen wij pas verzenden op dinsdag 5 januari Gewijzigde openingstijden Rond Kerst en Nieuwjaar zijn onze medewerkers verminderd bereikbaar. SALAR Nederland is gesloten op 24 en 25 december en op oudejaarsdag en nieuwjaarsdag. In verband met de uitlevering van WinSalar 2010 kunt u onze helpdesk op 22, 23, 29 (middaguren) en 30 december (de hele dag) uitsluitend per en/of fax bereiken. Telefonische ondersteuning is dan dus niet mogelijk. Bedankt voor uw begrip en alvast veel plezier met WinSalar 2010! Colofon SALAR Nederland Luchthavenweg EA Eindhoven Tel Fax

Hoe begin ik met Reeleezee?

Hoe begin ik met Reeleezee? Hoe begin ik met Reeleezee? Met deze eenvoudige instructie bent u binnen vijf minuten aan de slag met uw eigen administratie. Zelfs als u niets van boekhouden weet. Boekhouden in Reeleezee lijkt sterk

Nadere informatie

KingMagazine. Attitude Holland. King is onmisbaar voor ons geworden! Bax Shop.nl. Marcel Van der Avert. Haal meer uit King

KingMagazine. Attitude Holland. King is onmisbaar voor ons geworden! Bax Shop.nl. Marcel Van der Avert. Haal meer uit King Haal meer uit King Verbeter uw efficiency op een simpele manier tips pagina 8 Bax Shop.nl Onze kracht is de combinatie van IT en marketing interview pagina 10 Marcel Van der Avert Met een zachte aanpak

Nadere informatie

Nieuwe strategie en huisstijl Unit4

Nieuwe strategie en huisstijl Unit4 Het innovatieplatform van Unit4 Accountancy mei 2015, jaargang 10 E-NOVATION4U Flynth zet in op excellente basisdienstverlening Al na de eerste aangifte met Unit4 Fiscaal Gemak efficiencyvoordeel Nieuwe

Nadere informatie

magazine Q.I. Press Controls Meet- en regelapparatuur voor de grafische industrie

magazine Q.I. Press Controls Meet- en regelapparatuur voor de grafische industrie magazine 22e Jaargang No. 2 December 2014 Q.I. Press Controls Meet- en regelapparatuur voor de grafische industrie Interview pagina 4 Expert aan het woord Security INTERVIEW PAGINA 8 Vendrig Packaging

Nadere informatie

Inkomen Nieuwe wet kan gevolgen voor u hebben! 4 Collectieve zorgverzekering 4 Bijstandsuitkering en beslaglegging 5

Inkomen Nieuwe wet kan gevolgen voor u hebben! 4 Collectieve zorgverzekering 4 Bijstandsuitkering en beslaglegging 5 November 2011 Naam Adres Woonplaats In deze nieuwsbrief hebben we u weer veel te melden. Sinds kort is er bijvoorbeeld een nieuwe ontmoetingsruimte, speciaal voor u. We bieden u daar trainingen, zoals

Nadere informatie

TELEFONISCHE BEREIKBAARHEID VERGUNNINGEN

TELEFONISCHE BEREIKBAARHEID VERGUNNINGEN TELEFONISCHE BEREIKBAARHEID VERGUNNINGEN G.H. van der Wilt Centrum voor Onderzoek en Statistiek (COS) juni 2007 In opdracht van de afdeling Vergunningen, ds+v Centrum voor Onderzoek en Statistiek (COS)

Nadere informatie

The Dutch Weedburger

The Dutch Weedburger Magazine Nummer 1 Winter/Voorjaar 2014 Pensioenen 2013: Jaar van de wijzigingen in DGA-Pensioen Starters aan het Woord Tim van der Steen en Maikel van Halder twee jonge ambiteuze ondernemers The Dutch

Nadere informatie

Qm. quadrant magazine. TCW Groep Met King de voorraad onder controle. King Point of Sale met Touch Screen

Qm. quadrant magazine. TCW Groep Met King de voorraad onder controle. King Point of Sale met Touch Screen Qm. Qm quadrant magazine 16 e jaargang no.2 december 2008 is een uitgave van Quadrant Software bv voor gebruikers van King en Queen en voor relaties van Quadrant TCW Groep Met King de voorraad onder controle

Nadere informatie

magazine 2moso Exclusieve Apple-accessoires Expert aan het woord Jan van Setten EXPERT PAGINA 8 De Kim Zorghotel aan Zee

magazine 2moso Exclusieve Apple-accessoires Expert aan het woord Jan van Setten EXPERT PAGINA 8 De Kim Zorghotel aan Zee magazine 21e Jaargang No.2 December 2013 2moso Exclusieve Apple-accessoires Interview pagina 4 Expert aan het woord Jan van Setten EXPERT PAGINA 8 De Kim Zorghotel aan Zee INTERVIEW pagina 10 Uitgelicht

Nadere informatie

Een kopzorg minder. Digi-ZSM betekent meer efficiency voor alle partijen. N 1/2010

Een kopzorg minder. Digi-ZSM betekent meer efficiency voor alle partijen. N 1/2010 N 1/2010 Een kopzorg minder Digi-ZSM betekent meer efficiency voor alle partijen. De stroom papierwerk moet en kan veel minder, daar werken wij hard aan. Sander te Wierik van I-Signaal Wij bedienen bijna

Nadere informatie

CRM invoeren stap voor stap. Voorblad. 2009 Hans Meinema 0

CRM invoeren stap voor stap. Voorblad. 2009 Hans Meinema 0 Voorblad 2009 Hans Meinema 0 Voorblad... 0 Woord vooraf... 3 Is CRM voor starters een must?... 4 Stap 1: Wat is CRM?... 5 Wat kun je bereiken met CRM?... 6 CRM is geen software... 7 Praktische voorbeelden

Nadere informatie

PROJECTEN EN UREN de softwareoplossing voor projectorganisaties

PROJECTEN EN UREN de softwareoplossing voor projectorganisaties PROJECTEN EN UREN de softwareoplossing voor projectorganisaties AccountView BV H.J.E. Wenckebachweg 200 Postbus 9400 1006 AK Amsterdam Tel. 020 355 29 10 Fax 020 617 14 78 E-mail: sales@accountview.com

Nadere informatie

blad Ontmoet Paul op www.onsbpfschilders.nl wat vinden blijft gelijk 5 Meer inzicht in je pensioen: met UPO & de Pensioenplanner 2 Premie in 2015:

blad Ontmoet Paul op www.onsbpfschilders.nl wat vinden blijft gelijk 5 Meer inzicht in je pensioen: met UPO & de Pensioenplanner 2 Premie in 2015: Pensioen blad voor ondernemers april 2015 Meer inzicht in je pensioen: met UPO & de Pensioenplanner 2 wat vinden we van ons pensioenfonds 4 Premie in 2015: pensioenpremie blijft gelijk 5 Welk pensioenloon

Nadere informatie

BCT Special. Duidelijkheid grootste winst. Hoe kies je nou? www.rtcnv.nl www.rmc-rotterdam.nl redactie@rmc-rotterdam.nl

BCT Special. Duidelijkheid grootste winst. Hoe kies je nou? www.rtcnv.nl www.rmc-rotterdam.nl redactie@rmc-rotterdam.nl www.rtcnv.nl www.rmc-rotterdam.nl redactie@rmc-rotterdam.nl 9e jaargang special no. 1 - BCT Special Voor je ligt een papieren Flits. Nog één keer. We zijn sinds eind vorig jaar overgegaan naar een digitale

Nadere informatie

PROJECTEN EN UREN de softwareoplossing voor not-for-profitinstellingen

PROJECTEN EN UREN de softwareoplossing voor not-for-profitinstellingen PROJECTEN EN UREN de softwareoplossing voor not-for-profitinstellingen AccountView BV H.J.E. Wenckebachweg 200 Postbus 9400 1006 AK Amsterdam Tel. 020 355 29 10 Fax 020 617 14 78 E-mail: sales@accountview.com

Nadere informatie

Het pensioenmagazine over uw inkomen voor vandaag, morgen of later

Het pensioenmagazine over uw inkomen voor vandaag, morgen of later OVER MORGEN januari 2015 Het pensioenmagazine over uw inkomen voor vandaag, morgen of later Pensioenregeling aangepast Nieuwe voorzitter: Peter van Gameren De komst van de kleine zorgt ervoor dat je over

Nadere informatie

Deltex Dekbeddenfabrikant aan de slag met Productiemodule van King. EDN Reclame Goede samenwerking met de accountant

Deltex Dekbeddenfabrikant aan de slag met Productiemodule van King. EDN Reclame Goede samenwerking met de accountant QUADRANT MAGAZINE 15 e JAARGANG NO.3 DECEMBER 2007 QM is een uitgave van Quadrant Software BV voor gebruikers van King en Queen en voor relaties van Quadrant Deltex Dekbeddenfabrikant aan de slag met Productiemodule

Nadere informatie

De hybride ambtenaar: kansen voor groei

De hybride ambtenaar: kansen voor groei TNS Nipo Grote Bickersstraat 74 1013 KS Amsterdam t 020 5225 444 e info@tns-nipo.com www.tns-nipo.com Definitief rapport De hybride ambtenaar: kansen voor groei Over de drempel naar een hybride arbeidsrelatie

Nadere informatie

Qm. Gelukkig hebben we nu King voor Windows tijdens de feestdagen. Speelgoedgroothandel Telgenkamp: Bent u klaar voor de Loonaangifte 2006?

Qm. Gelukkig hebben we nu King voor Windows tijdens de feestdagen. Speelgoedgroothandel Telgenkamp: Bent u klaar voor de Loonaangifte 2006? Qm. quadrant 1 Qm. december 2005 magazine 13 e jaargang no.3 december 2005 Qm is een uitgave van Quadrant Software bv voor gebruikers van King en Queen en voor relaties van Quadrant Bent u klaar voor de

Nadere informatie

Scheepswerven Bodewes: Efficiënt werken met projectmodule. Alles over XBRL: Digitale rapportage naar de overheid

Scheepswerven Bodewes: Efficiënt werken met projectmodule. Alles over XBRL: Digitale rapportage naar de overheid QUADRANT MAGAZINE 15 e JAARGANG NO.2 AUGUSTUS 2007 QM is een uitgave van Quadrant Software BV voor gebruikers van King en Queen en voor relaties van Quadrant Scheepswerven Bodewes: Efficiënt werken met

Nadere informatie

Einddocument. 20 januari 2013. V1-02 Jim van Zummeren 500642074 Michael Groen 500616816 Claudia Kok 500546360 Guus Kolk 500641249

Einddocument. 20 januari 2013. V1-02 Jim van Zummeren 500642074 Michael Groen 500616816 Claudia Kok 500546360 Guus Kolk 500641249 Einddocument 20 januari 2013 V1-02 Jim van Zummeren 500642074 Michael Groen 500616816 Claudia Kok 500546360 Guus Kolk 500641249 Inhoudsopgave INLEIDING... 4 ZOEKEN EN SELECTEREN... 5 INLEIDING... 5 CONCEPT...

Nadere informatie

Nieuw kantoor, betere faciliteiten

Nieuw kantoor, betere faciliteiten CaseWare Nieuws is een uitgave van CaseWare Nederland bv C ASEWARE Nieuws Nieuw kantoor, betere faciliteiten Een transparant interieur met veel licht en glas Johan Evers (links) en Sicco Ritsema André

Nadere informatie

Zijlstra Beroepskleding koppelt uniek bestelproces aan King. Uw catalogus op maat met King. King met Wincar biedt nóg meer mogelijkheden

Zijlstra Beroepskleding koppelt uniek bestelproces aan King. Uw catalogus op maat met King. King met Wincar biedt nóg meer mogelijkheden Qm. quadrant 1 Qm. juli 2005 magazine 13 e jaargang no.2 juli 2005 Qm is een uitgave van Quadrant Software bv voor gebruikers van King en Queen en voor relaties van Quadrant Zijlstra Beroepskleding koppelt

Nadere informatie

Applicatie met uitstraling. Een leuke, aansprekende opdracht, die ook qua techniek uitdagend is INHOUD 1 APPLICATIE MET UITSTRALING

Applicatie met uitstraling. Een leuke, aansprekende opdracht, die ook qua techniek uitdagend is INHOUD 1 APPLICATIE MET UITSTRALING DE NIEUWSBRIEF VAN MX.SYSTEMS / NOVEMBER 2008 / NR.1 INHOUD 1 APPLICATIE MET UITSTRALING 2 VOORWOORD REKENCLUSTER: SNEL EN PARALLEL 3 HAVENMEESTER BART VAN ASCH OVER MX.SYSTEMS 4 WOUTER SANDERS: ICT IS

Nadere informatie

INHOUD. IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172) 421411 Email: info@iq-leads.

INHOUD. IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172) 421411 Email: info@iq-leads. INHOUD INLEIDING... 3 TIP 1: DOELGROEPOVERZICHT... 4 TIP 2: WAAR KOMEN UW BEZOEKERS BINNEN?... 5 TIP 3: HOE KOMEN BEZOEKERS BINNEN?... 8 TIP 4: FILTERS... 9 TIP 5: GOAL TRACKING... 10 TIP 6: INTELLIGENCE

Nadere informatie

KingMagazine. Engeldot. Internationale speler met King Enterprise interview pagina 4. René Boender. Restore. Magazijnautomatisering

KingMagazine. Engeldot. Internationale speler met King Enterprise interview pagina 4. René Boender. Restore. Magazijnautomatisering Magazijnautomatisering Magazijnontvangsten en inruimen king mobile pagina 7 René Boender Het kan veel leuker worden. En sneller interview pagina 14 Restore Kringloop Nieuwe Stijl interview pagina 9 KingMagazine

Nadere informatie

Gratis website maken. Auteur Rob Dennissen. www.maakjegratiswebsite.nl

Gratis website maken. Auteur Rob Dennissen. www.maakjegratiswebsite.nl Gratis website maken Auteur Rob Dennissen www.maakjegratiswebsite.nl Voorwoord Allereerst wil ik je bedanken en feliciteren met de aanschaf van dit E-book gratis website maken. Je hebt namelijk vertrouwen

Nadere informatie

Bij de samenstelling van dit e-book is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin opgenomen informatie.

Bij de samenstelling van dit e-book is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin opgenomen informatie. Dit is versie 1.1 van dit e-book Download de nieuwste versie van dit rapport op http://www.internetmarketingsysteem.nl/ Disclaimer Bij de samenstelling van dit e-book is de grootste zorg besteed aan de

Nadere informatie

Slimmer met Outlook 1 uur tijdwinst per dag!

Slimmer met Outlook 1 uur tijdwinst per dag! Slimmer met Outlook 1 uur tijdwinst per dag! Auteur: Hugo Bakker Dit e-book is geschreven door Hugo Bakker en beschrijft hoe jij FOCUS kunt creëren en MS Outlook gebruiken om je daarbij te ondersteunen

Nadere informatie

4 maanden onderzoek. Auteur(s) Job Hart Robert Banning. Datum Mei 2011. Naam instelling FSU

4 maanden onderzoek. Auteur(s) Job Hart Robert Banning. Datum Mei 2011. Naam instelling FSU 4 maanden onderzoek Auteur(s) Job Hart Robert Banning Datum Mei 2011 Naam instelling FSU INHOUDSOPGAVE Voorwoord.. 3 Verantwoording.. 4 Knelpunten.. 5 Positieve punten. 11 Conclusie 13 Gespreksverslagen..14

Nadere informatie