Bijlagen bij politiereglement betreffende het afvoeren en lozen van afvalen hemelwater

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bijlagen bij politiereglement betreffende het afvoeren en lozen van afvalen hemelwater"

Transcriptie

1 Bijlagen bij politiereglement betreffende het afvoeren en lozen van afvalen hemelwater Bijlage 1: technische specificaties huisaansluitputjes Wat de huisaansluitputjes betreft, waarover artikel 5 handelt, gelden volgende technische specificaties. Beschrijving conform het standaardbestek 250: 1. Geprefabriceerde betonnen huisaansluitputjes Deze worden geprefabriceerd in een vaste en permanente fabriek gespecialiseerd in het vervaardigen van betonproducten. De fabrikant kiest ongewapend of gewapend beton, ofwel met staalvezels versterkt beton. Vorm en afmetingen van geprefabriceerde betonnen huisaansluitputjes: De inwendige vorm is een recht prisma met rechthoekig grondvlak. De minimaal inwendige afmetingen zijn: 350 x 400 x 560 mm. De minimale dikte van de wanden, van de bodem, van de bovenplaat bedraagt 50 mm. 2. Geprefabriceerde huisaansluitputjes van kunststof Deze putjes van thermoplastische kunststof zijn afgedekte waterdichte verticale constructies, die inspectie en onderhoud mogelijk maken op vrij-vervalafvoerleidingen. Ze zijn bestemd voor het verzamelen van het huishoudelijk afvalwater en/of van het hemelwater, alvorens het in het openbaar rioleringsnet terecht komt. Vorm en afmetingen van kunststoffen huisaansluitputjes De geprefabriceerde huisaansluitput van kunststof is samengesteld uit een putlichaam voorzien van een profielbodem en de aansluitingen. De profielbodem is naar de uitlaat georiënteerd. Het putlichaam is bovenaan voorzien van een kraag, dit om de ophoging met een schachtstuk tot het gewenste niveau mogelijk te maken. De inwendige vorm van de huisaansluitput is een buiscilinder met minimale inwendige diameter 375 mm. De wanddikte bedraagt minimaal 7 mm. Het putlichaam is in de fabriek voorzien van de nodige aansluitmoffen. De huisaansluitput van kunststof is voorzien van bezinkruimte.

2 3. Geprefabriceerde huisaansluitputjes van gres Deze putjes zijn samengeteld uit gresbuizen en hulpstukken. Ze maken rioleringsinspectie en onderhoud van het riool mogelijk. Ze zijn samengesteld uit een T- of Y-vormig hulpstuk als basiselement waarbij het spruitstuk (opzetstuk) eenzelfde diameter heeft als de hoofdbuis. Vorm en afmetingen van huisaansluitputjes van gres. De uitwendige afmetingen zijn bepaald door de inwendige afmetingen en de wanddikte. Het zijn putbuizen waarvan de afmetingen hoofdbuis tot spruitstuk in mm/mm zijn: 150/150, 200/200 of 250/250. De nominale hoogte h van het spruitstuk wordt bepaald door de fabrikant. De hoofdbuis heeft een mof- en een spie-gedeelte met hetzelfde dichtingstype als de aan te sluiten buizen. De hoofdbuis van de putbuis is van dezelfde kruindrukklasse en diameter als de erop aan te sluiten buizen, d.w.z. dat de nominale wanddikte en de toleranties erop dezelfde zijn. 4. Huisaansluitputjes in metselwerk Huisaansluitputjes in metselwerk zijn toegelaten mits het respecteren van de vorm en minimumafmetingen conform geprefabriceerde aansluitputjes in beton. Het metselwerk dient geplaatst op een bodemplaat van ongewapend beton. Het metselwerk dient gecementeerd en beschermd d.m.v. teeremulsie. Het metselwerk moet bovenaan voorzien zijn van een geprefabriceerde dekplaat in beton met een nodige opening voor het afneembaar deksel, dit in het kader van inspecties en onderhoud. Bijlage 2: aansluitingsprincipes In functie van de aanwezige of op korte termijn geplande openbare afwateringssystemen onderscheiden we voornamelijk 4 aansluitingsmogelijkheden op de openbare riolering: 1. Gescheiden stelsel met volledige afkoppeling 1.1 Gescheiden afvoer naar afvalwaterriool en grachten of infiltratievijver Hierbij gebeurt een onmiddellijke scheiding van de waterstromen. Het hemelwater wordt vertraagd naar een gracht of infiltratievijver afgevoerd en het afvalwater wordt op de openbare riolering voor afvalwater aangesloten. De huisaansluitputten () zijn door de klant verplicht te plaatsen, vanuit deze putten gebeurt door de maatschappij de verdere verbinding van de privérioolinstallatie met de openbare riolering. De toezichtputten () worden aanbevolen op kritische punten in het afwateringsstelsel.

3 Private Wadi of vijver Openbare Wadi Openbare afvalwaterriool 1.2 Gescheiden afvoer naar afvalwaterriool en hemelwaterriool Hierbij gebeurt eveneens een onmiddellijke scheiding van de waterstromen. Het hemelwater wordt vertraagd naar een openbare riolering voor hemelwater afgevoerd, het afvalwater sluit aan op de openbare riolering voor afvalwater. Deze huisaansluitputten () zijn door de klant verplicht te plaatsen. Vanuit de huisaansluitputten gebeurt door de maatschappij de verdere verbinding van de privérioolinstallatie met de openbare riolering.

4 Openbare afvalwaterriool Openbare hemelwaterriool 2. Gemengd stelsel met volledige afkoppeling Indien er slecht één gemengde openbare riolering aanwezig is dan blijft de verplichting tot een volledige gescheiden privé-rioolinstallatie bestaan. Hierbij worden beide gescheiden rioolstelsels naast elkaar naar de huisaansluitputten aan de rooilijn gebracht. Deze huisaansluitputten () zijn door de klant verplicht te plaatsen. Vanuit de huisaansluitputten worden door de maatschappij de hemelwaterleiding met de afvalwaterleiding verbonden en gezamenlijk op het openbaar gemengd rioolstelsel aangesloten. Zodra er in een latere fase een openbaar afwateringsstelsel voor hemelwater wordt aangelegd kan op eenvoudige wijze worden afgekoppeld.

5 Openbare gemengde riolering 3. Geen openbaar afwateringsstelsel voor afvalwater In zeer beperkte gevallen is er geen openbare riolering voor afvalwater aanwezig en dient de afvalwaterzuivering op de privé-eigendom te gebeuren. Hierbij plaatst de klant een individuele behandelingsinstallatie voor het afvalwater (IBA) waarop het afvalwaterstelsel wordt aangesloten, het effluent wordt afgevoerd naar een huisaansluitput aan de rooilijn zodat er steeds een controle op de lozingsnormen mogelijk is. Het hemelwaterstelsel wordt eveneens gescheiden naar een huisaansluitput aan de rooilijn afgevoerd. Deze huisaansluitputten () zijn door de klant verplicht te plaatsen. Door de maatschappij worden beide huisaansluitputten met het openbaar hemelwaterstelsel verbonden.

6 IP IBA Bijlage 3: voorbehandelingsinstallaties Omdat bij een gescheiden rioolstelsel de afvoerleidingen voor afvalwater bijzonder onderhevig zijn aan slibafzetting wordt de klant of de titularis van het gebouw verplicht om op de afvoer van het afvalwater van toiletten een voorbezinkput of te plaatsen. 1. Voorbezinkput In functie van het aantal inwoners van de woning (IE = inwonersequivalenten) wordt de grootte van de voorbezinkput als volgt bepaald: Tot 4IE minimaal nuttig volume bedraagt 1000 l Meer dan 4 IE minimaal nuttig volume = aantal IE x 300 l Een voorbezinkput dient bij voorkeur jaarlijks geruimd te worden.

7 - Schematische voorstelling voorbezinkput (bron VMM) 2. Septische put Een is voorzien van 2 compartimenten waarbij het zwarte afvalwater (WC) op het eerste compartiment wordt aangesloten, dit compartiment staat via een doorvoer in verbinding met het tweede compartiment waarin het grijs water toekomt. Om de grootte van het tweede compartiment te bepalen wordt dezelfde berekening als deze vermeld bij de voorbezinkput toegepast. Voor het onderhoud van de kan bij een goede gistingswerking het ruimen van het eerste compartiment enkele jaren worden uitgesteld, hierbij dient 1/3 van het slib in het compartiment achter te blijven zodat het gistingsproces behouden blijft; het tweede compartiment wordt best jaarlijks volledig geruimd. - Schematische voorstelling (bron VMM)

Technische voorschriften privéwaterafvoer

Technische voorschriften privéwaterafvoer Technische voorschriften privéwaterafvoer website: www.pidpa.be contactcenter: 0800-90 300 op werkdagen: van 8 tot 17 uur voor dringende zaken: 24 u op 24, 7 dagen op 7 fax: 03-260 60 03 e-mail: hoofdkantoor:

Nadere informatie

Art.1.- Definities. Art.2.- Aansluitingsplicht

Art.1.- Definities. Art.2.- Aansluitingsplicht GEMEENTELIJKE VERORDENING INZAKE LOZING VAN HUISHOUDELIJK AFVALWATER, DE VERPLICHTE AANSLUITING OP DE OPENBARE RIOLERING, DE AFKOPPELING VAN HEMELWATER EN DE GESCHEIDEN AFVOER VAN AFVALWATER EN HEMELWATER

Nadere informatie

BASISVOORWAARDEN voor het rioleringsbeheer. (het afvoeren van afval- en hemelwater)

BASISVOORWAARDEN voor het rioleringsbeheer. (het afvoeren van afval- en hemelwater) BASISVOORWAARDEN voor het rioleringsbeheer (het afvoeren van afval- en hemelwater) Provinciale en Intercommunale Drinkwatermaatschappij der Provincie Antwerpen Opdrachthoudende vereniging, intergemeentelijk

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1: BETONBUIZEN

HOOFDSTUK 1: BETONBUIZEN RIOLERINGSWERKEN BETONBUIZEN 106 NBN EN 1916 NBN B21-106 HOOFDSTUK 1: BETONBUIZEN 1.1 INLEIDING Betonbuizen zijn geprefabriceerde elementen met een cirkelvormige doorsnede en buigzame voegen (rubberdichtingsringen).

Nadere informatie

PROBETON GEPREFABRICEERDE BETONNEN BAKKEN VOOR WATERAFVOER. beheersorganisme voor de controle van de betonproducten PTV 105 TECHNISCHE VOORSCHRIFTEN

PROBETON GEPREFABRICEERDE BETONNEN BAKKEN VOOR WATERAFVOER. beheersorganisme voor de controle van de betonproducten PTV 105 TECHNISCHE VOORSCHRIFTEN PROBETON Vereniging zonder winstoogmerk beheersorganisme voor de controle van de betonproducten Aarlenstraat 53 - B9 B-1040 Brussel Tel. (02) 237.60.20 Fax (02) 735.63.56 e-mail : mail@probeton.be website

Nadere informatie

Handleiding bij het invullen van de onderdelenlijst

Handleiding bij het invullen van de onderdelenlijst Handleiding bij het invullen van de onderdelenlijst AquaFlanders gewijzigd op 1/7/2019 De laatste versie van de handleiding kan je steeds terugvinden op www.aquaflanders.be Doel van de onderdelenlijst

Nadere informatie

Keuring prive-riolering

Keuring prive-riolering Keuring prive-riolering Hoe kan dit op een kwalitatieve en efficiënte manier georganiseerd worden? Wanneer? 1. Eerste ingebruikname 2. Belangrijke wijzigingen 3. Vaststelling van een inbreuk 4. Bij aanleg

Nadere informatie

PROBETON GEPREFABRICEERDE BETONNEN BAKKEN VOOR WATERAFVOER. beheersorganisme voor de controle van de betonproducten PTV 105 TECHNISCHE VOORSCHRIFTEN

PROBETON GEPREFABRICEERDE BETONNEN BAKKEN VOOR WATERAFVOER. beheersorganisme voor de controle van de betonproducten PTV 105 TECHNISCHE VOORSCHRIFTEN PROBETON Vereniging zonder winstoogmerk beheersorganisme voor de controle van de betonproducten Aarlenstraat 53 - B9 B-1040 Brussel Tel. (02) 237.60.20 Fax (02) 735.63.56 e-mail : mail@probeton.be website

Nadere informatie

Informatieavond Riolerings- en wegeniswerken Rozenlaan Resedalaan. Afkoppelingswerken op perceelsniveau

Informatieavond Riolerings- en wegeniswerken Rozenlaan Resedalaan. Afkoppelingswerken op perceelsniveau Informatieavond Riolerings- en wegeniswerken Rozenlaan Resedalaan Afkoppelingswerken op perceelsniveau Toelichting afkoppelen Scheiden/Afkoppelen, wat, waarom en hoe? Stappenplan Voorziene tussenkomsten

Nadere informatie

VERSLAG ADVIES AFKOPPELING

VERSLAG ADVIES AFKOPPELING VERSLAG ADVIES AFKOPPELING GEGEVENS PAND Adres:... Kadasternummer/Perceelnummer:.. Gegevens eigenaar : Naam :... Adres + gemeente :... Tel. / GSM :... E-mail :... Gegevens huurder (indien van toepassing)

Nadere informatie

Je aansluiting op het rioleringsnet

Je aansluiting op het rioleringsnet Je aansluiting op het rioleringsnet (Ver)bouw je? Dan heb je een aansluiting nodig voor de afvoer van je afval- en regenwater. Deze folder legt stap voor stap uit hoe je kan aansluiten op het openbaar

Nadere informatie

TECHNISCHE STEEKKAART

TECHNISCHE STEEKKAART TECHNISCHE STEEKKAART Nr. T.V./004/1-B Datum: 29.12.2004 Aantal bladzijden: 5 + bijlage afdeling Watertechnologie - cel Materialentechnologie MATERIAALBESCHRIJVING EN AANLEG VAN HOOFDRIOLERINGSLEIDINGEN

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE VERORDENING M.B.T. DE OVERWELVINGEN VAN GRACHTEN

GEMEENTELIJKE VERORDENING M.B.T. DE OVERWELVINGEN VAN GRACHTEN GEMEENTELIJKE VERORDENING M.B.T. DE OVERWELVINGEN VAN GRACHTEN Goedgekeurd door de gemeenteraad op 28 juni 2007 Artikel 1 Overwelvingen langsheen bebouwde percelen binnen het volgens het Gewestplan gelegen

Nadere informatie

Infovergadering project Hogeweg. Afkoppelen hemelwater

Infovergadering project Hogeweg. Afkoppelen hemelwater Infovergadering project Hogeweg Afkoppelen hemelwater Waarom gemengde riolering niet ideaal? Nadelen vermenging hemelwater en afvalwater Bezinken vervuild slib van huishoudens => hevige regen riolen overstorten

Nadere informatie

Infovergadering bewoners woensdag 19 januari 2011. www.mebumar.be

Infovergadering bewoners woensdag 19 januari 2011. www.mebumar.be Infovergadering bewoners woensdag 19 januari 2011 Programma 1. Verwelkoming Gemeente Hulshout 2. Voorstelling Hidrorio Gemeentelijke rioleringsbeheerder Pidpa/Hidrorio 3. Toelichting bij het ontwerp Studiebureau

Nadere informatie

Al aan riolering gedacht?

Al aan riolering gedacht? Al aan riolering gedacht? www.pidpa.be Inleiding Van aanvraag tot aansluiting in 6 stappen Beste bouwer of verbouwer Een riolering is meer dan een simpele buis in de grond; vaak is het een combinatie van

Nadere informatie

Doornbergstraat De Egdstraat, Hamerstraat, Grote Meur, Langdorpsesteenweg, Testeltsesteenweg, Peperstraat, Buikpoelstraat & Broekstraat

Doornbergstraat De Egdstraat, Hamerstraat, Grote Meur, Langdorpsesteenweg, Testeltsesteenweg, Peperstraat, Buikpoelstraat & Broekstraat Doornbergstraat De Egdstraat, Hamerstraat, Grote Meur, Langdorpsesteenweg, Testeltsesteenweg, Peperstraat, Buikpoelstraat & Broekstraat TOELICHTING BIJ AFKOPPELINGEN OP PRIVAAT DOMEIN 1 6 JUNI 2012, THEATERZAAL

Nadere informatie

FICHE 2 TERUGSLAGKLEPPEN EN OVERLATEN

FICHE 2 TERUGSLAGKLEPPEN EN OVERLATEN ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// FICHE 2 TERUGSLAGKLEPPEN EN OVERLATEN //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

Algemeen reglement rioolaansluitingen

Algemeen reglement rioolaansluitingen Tussenmuren 17 9700 Oudenaarde 1 Stad Oudenaarde Algemeen reglement rioolaansluitingen Tussenmuren 17 9700 Oudenaarde 2 Inhoud Inleiding... 3 1. Van toepassing zijnde wetgeving en aanvullende documentatie...

Nadere informatie

VEELGESTELDE VRAGEN M.B.T. SEPTISCHE PUT, IBA, REGENWATERPUT, INFILTRATIE- VOORZIENING EN SCHEIDING RWA/DWA.

VEELGESTELDE VRAGEN M.B.T. SEPTISCHE PUT, IBA, REGENWATERPUT, INFILTRATIE- VOORZIENING EN SCHEIDING RWA/DWA. OVERZICHTSDOCUMENT ARCHITECTEN EN ONTWERPERS VEELGESTELDE VRAGEN M.B.T. SEPTISCHE PUT, IBA, REGENWATERPUT, INFILTRATIE- VOORZIENING EN SCHEIDING RWA/DWA. VEEL GEMAAKTE FOUTEN VEEL GESTELDE VRAGEN HEMELWATERPUT

Nadere informatie

PROBETON vzw Aarlenstraat 53/B9 1040 Brussel Tel.: +32 (0)2 237 60 20 Fax : +32 (0)2 735 63 56 mail@probeton.be www.probeton.be

PROBETON vzw Aarlenstraat 53/B9 1040 Brussel Tel.: +32 (0)2 237 60 20 Fax : +32 (0)2 735 63 56 mail@probeton.be www.probeton.be PROBETON vzw Beheersorganisme voor de controle van de betonproducten PROBETON vzw Aarlenstraat 53/B9 1040 Brussel Tel.: +32 (0)2 237 60 20 Fax : +32 (0)2 735 63 56 mail@probeton.be www.probeton.be TECHNISCHE

Nadere informatie

ALGEMEEN POLITIEREGLEMENT

ALGEMEEN POLITIEREGLEMENT GEMEENTE HULSHOUT ALGEMEEN POLITIEREGLEMENT Gemeenteraad 31.01.2011 HOOFDSTUK II : Beplantingen Afdeling 1 : Algemene bepalingen Artikel 130 Onverminderd de toepassing van andere wetten, decreten of besluiten,

Nadere informatie

Verbindingsriolering Langestraat, Winkelveldbaan Katrin Duerinckx - bekkenverantwoordelijke Joan Deckers - Projectleider

Verbindingsriolering Langestraat, Winkelveldbaan Katrin Duerinckx - bekkenverantwoordelijke Joan Deckers - Projectleider Verbindingsriolering Langestraat, Winkelveldbaan 21.093 Katrin Duerinckx - bekkenverantwoordelijke Joan Deckers - Projectleider Infovergadering 19 april 2010 1 Inhoud 1. Waterzuivering in Vlaanderen 2.

Nadere informatie

AFKOPPELING OP PRIVAAT DOMEIN

AFKOPPELING OP PRIVAAT DOMEIN Wegen en riolering Architectuur Betonstudies Landmeten Veiligheidscoördinatie STUDIEBUREAU Ir. Jonckheere BVBA INFOBROCHURE AFKOPPELING OP PRIVAAT DOMEIN Info voor eigenaars van woningen waar een gescheiden

Nadere informatie

Aquafin plant werken in uw buurt Infoavond Noordlaan Zwalm

Aquafin plant werken in uw buurt Infoavond Noordlaan Zwalm Aquafin plant werken in uw buurt Infoavond Noordlaan Zwalm Tom Deweirdt,Projectmanager Aquafin Dave Delrue, Projectmanager Farys 01/12/2016 Werken aan zuiver water 1. Waarom deze werken? 2. Wat gaat er

Nadere informatie

Artikel Gebouwaansluiting en buitenriolering [Treedt in werking op een nader te bepalen tijdstip]

Artikel Gebouwaansluiting en buitenriolering [Treedt in werking op een nader te bepalen tijdstip] Bouwbesluit 2012 Artikel 6.18. Gebouwaansluiting en buitenriolering [Treedt in werking op een nader te bepalen 1. Een ondergrondse doorvoer van een afvoervoorziening als bedoeld in de artikelen 6.16 en

Nadere informatie

Aqua Flanders KEURING VAN UW PRIVATE WATERAFVOER. wordt

Aqua Flanders KEURING VAN UW PRIVATE WATERAFVOER. wordt KEURING VAN UW PRIVATE WATERAFVOER Uw exploitant moet er voor zorgen dat het afvalwater op een efficiënte manier afgevoerd en gezuiverd wordt. Maar ook uw private waterafvoer speelt een belangrijke rol

Nadere informatie

Riolering en wegeniswerken Doortocht HERTSBERGE

Riolering en wegeniswerken Doortocht HERTSBERGE Riolering en wegeniswerken Doortocht HERTSBERGE 5 september 2016 Riolering en wegeniswerken Doortocht HERTSBERGE Steven Devoldere Aquafin Werken aan zuiver water Inleiding gemeente Oostkamp De werken,

Nadere informatie

12/02/2014. Bewonersvergadering Bouwen waterzuiveringsinstallatie omgeving Herentalsebaan en Dijkstraat te Zandhoven

12/02/2014. Bewonersvergadering Bouwen waterzuiveringsinstallatie omgeving Herentalsebaan en Dijkstraat te Zandhoven 12/02/2014 Bewonersvergadering Bouwen waterzuiveringsinstallatie omgeving Herentalsebaan en Dijkstraat te Zandhoven 1 Inhoud presentatie 1. Voorstelling Pidpa Riolering 2. Voorstelling van het project

Nadere informatie

Infosessie nutsinfrastructuur Aquafin

Infosessie nutsinfrastructuur Aquafin Infosessie nutsinfrastructuur Aquafin Dirk De Waele, directeur Infrastructuur Maarten Everaert, bekkenverantwoordelijke Infrastructuur Brugse Polders David Mous, kenniscoördinator 1 Inleiding Dirk De Waele

Nadere informatie

KEURING VAN UW PRIVÉWATERAFVOER *

KEURING VAN UW PRIVÉWATERAFVOER * KEURING VAN UW PRIVÉWATERAFVOER * Uw exploitant moet er voor zorgen dat het afvalwater op een efficiënte manier afgevoerd en gezuiverd wordt. Maar ook uw private waterafvoer speelt een belangrijke rol

Nadere informatie

Infovergadering project: Betonweg Ellikom. Doortocht centrum Ellikom

Infovergadering project: Betonweg Ellikom. Doortocht centrum Ellikom Infovergadering project: Betonweg Ellikom Doortocht centrum Ellikom Infrax Elektriciteit Aardgas Kabeltelevisie Riolering De taken van Infrax riolering Investeringen Onderhoud en exploitatie Project ontwerpen

Nadere informatie

Herinrichting doortocht N43 Fase 2, deel 2 vak Nieuwstraat Gaverbeek Fase 3 vak Gaverbeek R8

Herinrichting doortocht N43 Fase 2, deel 2 vak Nieuwstraat Gaverbeek Fase 3 vak Gaverbeek R8 Herinrichting doortocht N43 Fase 2, deel 2 vak Nieuwstraat Gaverbeek Fase 3 vak Gaverbeek R8 Informatievergadering 19-10-2010 20 uur cultureel centrum het Spoor, Eilandstraat 6 te 8530 Harelbeke Herinrichting

Nadere informatie

Infovergadering. Project: Grote Markt, Gen. Bar. Jacquesstr e.a. Diksmuide

Infovergadering. Project: Grote Markt, Gen. Bar. Jacquesstr e.a. Diksmuide Infovergadering Project: Grote Markt, Gen. Bar. Jacquesstr e.a. Diksmuide Infrax Elektriciteit Aardgas Kabeltelevisie Riolering De taken van Infrax riolering Investeringen Onderhoud en exploitatie Project

Nadere informatie

KEURING VAN UW PRIVATE WATERAFVOER

KEURING VAN UW PRIVATE WATERAFVOER KEURING VAN UW PRIVATE WATERAFVOER TMVW moet er als integraal waterbedrijf mee voor zorgen dat het afvalwater op een efficiënte manier afgevoerd en gezuiverd wordt. Maar ook uw private waterafvoer speelt

Nadere informatie

Code van goede praktijk voor het ontwerp, de aanleg en het onderhoud van rioleringssystemen. Deel 2: Afwateringssysteem

Code van goede praktijk voor het ontwerp, de aanleg en het onderhoud van rioleringssystemen. Deel 2: Afwateringssysteem Code van goede praktijk voor het ontwerp, de aanleg en het onderhoud van rioleringssystemen Deel 2: Afwateringssysteem De Code van goede praktijk voor het ontwerp, de aanleg en het onderhoud van rioleringssystemen

Nadere informatie

Afkoppelingen en huisaansluitingen. Forum saneringsinfrastructuur 20 september 2013

Afkoppelingen en huisaansluitingen. Forum saneringsinfrastructuur 20 september 2013 Afkoppelingen en huisaansluitingen Forum saneringsinfrastructuur 20 september 2013 Afkoppeling Wat? Afspraken Tussenkomst Huisaansluitingen Keuringen Wanneer? Wie? Onderwerp van de keuring Eisen voor de

Nadere informatie

PUTTEN. Technische informatie

PUTTEN. Technische informatie PUTTEN Technische informatie PUTTEN, LIFTPUTTEN, SEPTIC TANKS Waterput met aluminium deksel Putten t.b.v. ondergrondse afvalsystemen Diverse instortvoorzieningen mogelijk Vierkante putten Sterk Beton produceert

Nadere informatie

Rioleringsproject Kiezel

Rioleringsproject Kiezel Rioleringsproject Kiezel HidroRio Meerhout 18/11/2013 1 Pidpa-Riolering Beheer van rioleringen door pidpa: Riolen Huisaansluitingen Grachten Straatkolken Pompstations KWZI s IBA s 32 gemeentes in de provincie

Nadere informatie

Infovergadering. Project:R/1732 R/4763 LANGEMARK-POELKAPELLE Galgestraat, Gistelhofstraat

Infovergadering. Project:R/1732 R/4763 LANGEMARK-POELKAPELLE Galgestraat, Gistelhofstraat Infovergadering Project:R/1732 R/4763 LANGEMARK-POELKAPELLE Galgestraat, Gistelhofstraat Fluvius Elektriciteit Aardgas Kabeltelevisie Riolering De taken van Fluvius riolering Investeringen Onderhoud en

Nadere informatie

Info-avond Riolerings- en wegeniswerken DOM-270/11/216-Z Borstekouterstraat - Fonteinstraat. Afkoppelingswerken op perceelsniveau

Info-avond Riolerings- en wegeniswerken DOM-270/11/216-Z Borstekouterstraat - Fonteinstraat. Afkoppelingswerken op perceelsniveau Info-avond Riolerings- en wegeniswerken DOM-270/11/216-Z Borstekouterstraat - Fonteinstraat Afkoppelingswerken op perceelsniveau 1 Toelichting afkoppelen Wat is scheiden en afkoppelen? Waarom scheiden?

Nadere informatie

WELKOM. AquaFlanders Desguinlei 250, 2018 Antwerpen Tel

WELKOM. AquaFlanders Desguinlei 250, 2018 Antwerpen Tel WELKOM Infosessie voor keurders privéwaterafvoer 26 oktober 2017 Deel I: Basis keuringen 1.1. Ministerieel Besluit 1.2. Afkeurcriteria milieuvoorwaarden 1. Basis keuringen 1.1. Ministerieel Besluit Ministerieel

Nadere informatie

Aquafin en de gemeente plannen werken in uw buurt Infoavond

Aquafin en de gemeente plannen werken in uw buurt Infoavond Aquafin en de gemeente plannen werken in uw buurt Infoavond Xenia Luxem Projectmanager Aquafin 7 december 2016 Voorstelling betrokken partijen Bouwheer: -> Aquafin (riolering + advies afkoppelingen) Overige

Nadere informatie

Afkoppelen: naar een

Afkoppelen: naar een Infovergadering Aquafin - Afkoppelen: naar een integrale Afkoppelen: naar een zorg voor water integrale zorg voor water dienst mobiliteit en duurzaamheid stadsbestuur Ronse Infovergadering Aquafin - Afkoppelen:

Nadere informatie

De Gemeenteraad in openbare zitting,

De Gemeenteraad in openbare zitting, De Gemeenteraad in openbare zitting, Gelet op de nieuwe gemeentewet, inzonderheid op de artikelen 119 en 135 2; Overwegende dat het om redenen van openbare hygiëne, veiligheid en gezondheid aangewezen

Nadere informatie

Doortocht Itegem - Aanleg riolering en wegenis - Voorstelling bewonersvergadering 25 april 2013

Doortocht Itegem - Aanleg riolering en wegenis - Voorstelling bewonersvergadering 25 april 2013 Doortocht Itegem - Aanleg riolering en wegenis - Voorstelling bewonersvergadering 25 april 2013 Inhoud presentatie 1. Voorstelling Pidpa Riolering 2. Gescheiden riolering 3. Afkoppelingspremie 4. Vragen?

Nadere informatie

Waterzuivering en afkoppelingsproject Mosselgoren - Geel

Waterzuivering en afkoppelingsproject Mosselgoren - Geel Vlaamse overh Waterzuivering en afkoppelingsproject Mosselgoren - Geel Pilootproject Mosselgoren te Geel Partners afkoppeling overheid Kabinet Leefmilieu initiatiefnemer haalbaarheidsoefening Aminal -

Nadere informatie

Infovergadering. Project: LU-R1062-Melderstebaan

Infovergadering. Project: LU-R1062-Melderstebaan Infovergadering Project: LU-R1062-Melderstebaan Een beetje geschiedenis over onze riolering Wetgeving Europese kaderrichtlijn water en stedelijk afvalwater al het afvalwater moet gezuiverd worden Vlaanderen

Nadere informatie

Wij zorgen voor uw water. Zowel voor als na gebruik! www.pidpa.be Gratis nummer 0800 90 300 www.pidpa.be Europese regelgeving (kaderrichtlijn Water): Alle afvalwater moet gezuiverd worden Betaald door

Nadere informatie

FIETSPADEN EN RIOLERING MOLENSTRAAT - MEISELAAN

FIETSPADEN EN RIOLERING MOLENSTRAAT - MEISELAAN FIETSPADEN EN RIOLERING MOLENSTRAAT - MEISELAAN Presentatie bewonersvergadering 27 juni 2018 Presentatie raadscommissie Situering van de geplande werken Kader rioleringsontwerp Toelichting rioleringsontwerp

Nadere informatie

beheersorganisme voor de contro le van de betonproducten Tel Fax

beheersorganisme voor de contro le van de betonproducten Tel Fax PROBETON Vereniging zonder winstoogmerk beheersorganisme voor de contro le van de betonproducten Aarlenstraat 53 - B9 1040 BRUSSEL Tel. +32 2 237 60 20 Fax +32 2 735 63 56 e-mail : mail@probeton.be website

Nadere informatie

Rioleringsproject Oostendse Steenweg, tussen Blankenbergse Steenweg en Tempelhof Hendrik Waelputstraat (gedeelte) Rustenburgstraat (gedeelte)

Rioleringsproject Oostendse Steenweg, tussen Blankenbergse Steenweg en Tempelhof Hendrik Waelputstraat (gedeelte) Rustenburgstraat (gedeelte) Rioleringsproject Oostendse Steenweg, tussen Blankenbergse Steenweg en Tempelhof Hendrik Waelputstraat (gedeelte) Rustenburgstraat (gedeelte) Infomoment 24 maart 2016 Buurtcentrum De Dijk, Blankenbergse

Nadere informatie

ROTSELAAR: WEGENIS- & RIOLERING BEUKENLAAN, DEEL OLMENDREEF, DEEL DENNENLAAN, DEEL WANDELDREEF, DEEL ACACIALAAN EN DEEL REGASTRAAT

ROTSELAAR: WEGENIS- & RIOLERING BEUKENLAAN, DEEL OLMENDREEF, DEEL DENNENLAAN, DEEL WANDELDREEF, DEEL ACACIALAAN EN DEEL REGASTRAAT ROTSELAAR: WEGENIS- & RIOLERING BEUKENLAAN, DEEL OLMENDREEF, DEEL DENNENLAAN, DEEL WANDELDREEF, DEEL ACACIALAAN EN DEEL REGASTRAAT TOELICHTING INWONERS 01 SEPTEMBER 2011 1 Overzicht 2 Bestaande toestand

Nadere informatie

Ondergrondse water gamma. Inleiding. Omschrijving van de tanks. Grondstoffen

Ondergrondse water gamma. Inleiding. Omschrijving van de tanks. Grondstoffen Ondergrondse water gamma Inleiding Omschrijving van de tanks De Titan Eko tanks in polyethyleen zijn bestemd voor het voorbehandelen van afvalwater afkomstig van woningen, collectiviteiten, kantoren en

Nadere informatie

Bewonersvergadering Afkoppeling bedrijven in de Industrieweg, Energieweg, Nijverheidsstraat, Ambachtsstraat, Industriezone en De Delften te Malle

Bewonersvergadering Afkoppeling bedrijven in de Industrieweg, Energieweg, Nijverheidsstraat, Ambachtsstraat, Industriezone en De Delften te Malle 04/09/2017 Afkoppeling bedrijven in de Industrieweg, Energieweg, Nijverheidsstraat, Ambachtsstraat, Industriezone en De Delften te Malle 1 Inhoud presentatie 1. Situering van het project 2. Detail voorstelling

Nadere informatie

NEN-EN 1610 Buitenriolering - Aanleg en beproeving van leidingsystemen

NEN-EN 1610 Buitenriolering - Aanleg en beproeving van leidingsystemen OVERZICHT RELEVANTE NEN-NORMEN RIOLERING Ontwerp/Rioolsystemen ENV 1046 Kunststofleiding- en mantelbuissystemen - Systemen buitenshuis voor het transport van water of afvalwater - Praktijkrichtlijnen voor

Nadere informatie

Gelet op de wet van 26 maart 1971 inzake de bescherming van de oppervlaktewateren tegen verontreiniging;

Gelet op de wet van 26 maart 1971 inzake de bescherming van de oppervlaktewateren tegen verontreiniging; Gemeentelijke verordening betreffende: - de lozing van huishoudelijk afvalwater, - de verplichte aansluiting op de openbare riolering, - de afvoer en afkoppeling van hemelwater afkomstig van particuliere

Nadere informatie

BERINGEN WEGENIS EN RIOLERINGSWERKEN

BERINGEN WEGENIS EN RIOLERINGSWERKEN BERINGEN WEGENIS EN RIOLERINGSWERKEN STEENOVENSTRAAT 19 AUGUSTUS 2019 1 Partners 2 Projectgebied 3 Doel van de werken Lozingen huishoudelijk afvalwater op beken en waterlopen opheffen Door aanleg riolering

Nadere informatie

beheersorganisme voor de contro le van de betonproducten Tel Fax

beheersorganisme voor de contro le van de betonproducten Tel Fax PROBETON Vereniging zonder winstoogmerk beheersorganisme voor de contro le van de betonproducten Aarlenstraat 53 - B9 1040 BRUSSEL Tel. +32 2 237 60 20 Fax +32 2 735 63 56 e-mail : mail@probeton.be website

Nadere informatie

OVERZICHTSDOCUMENT CHECKLIST RIOLERINGSPLAN, DE VERPLICHTE KEURING EN AANDACHTSPUNTEN ONTWERP

OVERZICHTSDOCUMENT CHECKLIST RIOLERINGSPLAN, DE VERPLICHTE KEURING EN AANDACHTSPUNTEN ONTWERP OVERZICHTSDOCUMENT CHECKLIST RIOLERINGSPLAN, DE VERPLICHTE KEURING EN AANDACHTSPUNTEN ONTWERP CHECKLIST RIOLERINGSPLAN Plan met duidelijke aanduiding van verharde oppervlaktes en dakoppervlaktes, alsook

Nadere informatie

RIO-LEREN. Rioleringsaansluitingen. Johan Nysen

RIO-LEREN. Rioleringsaansluitingen. Johan Nysen RIO-LEREN Rioleringsaansluitingen Johan Nysen 17 november 2015 Huisaansluitingen In de beginfase was de controle op huisaansluitingen beperkt tot visueel toezicht van de rio-toezichter (materialen, hulpstukken,

Nadere informatie

Aansluiting Pluimbroek Geraardsbergsestraat. Gertjan Winten

Aansluiting Pluimbroek Geraardsbergsestraat. Gertjan Winten Aansluiting Pluimbroek Geraardsbergsestraat Gertjan Winten Waarom zijn we hier samen? Waarom deze werken? Wat gaat er veranderen? Hoe zullen de werken verlopen? Vragenronde 15-12-2010 Aquafin partner for

Nadere informatie

Presentatie Wateroverlast. AOC Oost Almelo

Presentatie Wateroverlast. AOC Oost Almelo Presentatie Wateroverlast AOC Oost Almelo Inhoud - Intro wateroverlast - Afbeeldingen wateroverlast - Opdracht 1 Oorzaken wateroverlast - Oorzaken wateroverlast - Mogelijk oorzaken - Opdracht 2 Oplossingen

Nadere informatie

KERAPORT INSPECTIEPUTTEN. CORROSIEBESTENDIG EN PERFECT DICHT.

KERAPORT INSPECTIEPUTTEN. CORROSIEBESTENDIG EN PERFECT DICHT. KERAPORT INSPECTIEPUTTEN. CORROSIEBESTENDIG EN PERFECT DICHT. 1 2 Een zicht in een KeraPort inspectieput DN 1000 STEINZEUG-KERAMO VESTIGINGEN Duitsland: Frechen en Bad Schmiedeberg België: Hasselt MEDEWERKERS

Nadere informatie

Raming totaalproject: 6.277.804 EUR

Raming totaalproject: 6.277.804 EUR Project gemeente Schelle: Wegen- en rioleringsproject Steenwinkelstraat, Tuinlei, Hulstlei, A. Rodenbachplaats en Hoge Weg - Aanleg gescheiden riolering en wegenis - Status ontwerpfase - Raming totaalproject:

Nadere informatie

Gemeenteraad versie 8 september 2005 1 /6

Gemeenteraad versie 8 september 2005 1 /6 Art. 1. Definities - Afvalwater: water waarvan de houder zich ontdoet, voornemens is zich te ontdoen of zich moet ontdoen, met uitzondering van niet-verontreinigd hemelwater; - Hemelwater: verzamelnaam

Nadere informatie

AFSCHAFFING MET GROTE GEVOLGEN

AFSCHAFFING MET GROTE GEVOLGEN n Septische put AFSCHAFFING MET GROTE GEVOLGEN Vroeger hadden de meeste huizen een septische put. Die was nodig om het huishoudelijk afvalwater enigszins te zuiveren voordat het in de grachten of beek

Nadere informatie

Hoofdgroep Onderwerp Aspect Methode Frequentie Registratie P1 Mengselsamenstelling NEN-EN 206 art. 4 en 6 en NEN 7035 art. 4.2

Hoofdgroep Onderwerp Aspect Methode Frequentie Registratie P1 Mengselsamenstelling NEN-EN 206 art. 4 en 6 en NEN 7035 art. 4.2 Beton blad 1 van 7 P1 Mengselsamenstelling NEN-EN 206 art. 4 en 6 en NEN 7035 art. 4.2 Verificatie Bij elk nieuw mengsel P2 Besluit bodemkwaliteit BRL 5070 BRL 5070 Bij elk nieuw mengsel en bij mengselwijziging

Nadere informatie

Uittreksel uit het register der beraadslagingen van de GEMEENTERAAD

Uittreksel uit het register der beraadslagingen van de GEMEENTERAAD Uittreksel uit het register der beraadslagingen van de GEMEENTERAAD Zitting van 28 augustus 2008. Tegenwoordig: de H.H. De Vries Tom, schepen-voorzitter; Van Linden Luc, Verelst Els, Terreur Sofie, Deridder

Nadere informatie

OVERZICHTSDOCUMENT ARCHITECTEN EN ONTWERPERS CHECKLIST RIOLERINGSPLAN, DE VERPLICHTE KEURING EN AANDACHTSPUNTEN ONTWERP

OVERZICHTSDOCUMENT ARCHITECTEN EN ONTWERPERS CHECKLIST RIOLERINGSPLAN, DE VERPLICHTE KEURING EN AANDACHTSPUNTEN ONTWERP OVERZICHTSDOCUMENT ARCHITECTEN EN ONTWERPERS CHECKLIST RIOLERINGSPLAN, DE VERPLICHTE KEURING EN AANDACHTSPUNTEN ONTWERP CHECKLIST RIOLERINGSPLAN Plan met duidelijke aanduiding van verharde oppervlaktes

Nadere informatie

Verkaveling Het Leeg - Rietbeemden - Advies Aquafin -

Verkaveling Het Leeg - Rietbeemden - Advies Aquafin - Gemeente Brasschaat Verkaveling Het Leeg - Rietbeemden - Advies Aquafin - Januari 2011 K. Van Hul, Bekkenverantwoordelijke Beneden-Schelde G. Defloor, Projectleider Projectbeheer OMSCHRIJVING VAN DE OPDRACHT

Nadere informatie

09/06/2015. Bewonersvergadering Wegenis- en rioleringswerken in de Akkerstraat (deel) te Malle

09/06/2015. Bewonersvergadering Wegenis- en rioleringswerken in de Akkerstraat (deel) te Malle 09/06/2015 Bewonersvergadering Wegenis- en rioleringswerken in de Akkerstraat (deel) te Malle 1 Inhoud presentatie 1. Voorstelling van het project 2. Detail voorstelling (door studiebureau) 3. Voorstelling

Nadere informatie

RIOLERINGSWERKEN IN DE GYSENSTRAAT Infovergadering. 19 januari 2017

RIOLERINGSWERKEN IN DE GYSENSTRAAT Infovergadering. 19 januari 2017 RIOLERINGSWERKEN IN DE GYSENSTRAAT Infovergadering 19 januari 2017 RIOLERINGSWERKEN IN DE GYSENSTRAAT Infovergadering Verloop van de infovergadering Inleiding Rioleringswerken Wegenwerken Timing Afkoppelingswerken

Nadere informatie

nr. 306 van GWENNY DE VROE datum: 9 februari 2018 aan JOKE SCHAUVLIEGE Gescheiden rioleringen - Stand van zaken

nr. 306 van GWENNY DE VROE datum: 9 februari 2018 aan JOKE SCHAUVLIEGE Gescheiden rioleringen - Stand van zaken SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 306 van GWENNY DE VROE datum: 9 februari 2018 aan JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN OMGEVING, NATUUR EN LANDBOUW Gescheiden rioleringen - Stand van zaken De thematiek van de

Nadere informatie

SUBSIDIE-AANVRAAG AANLEG REGENWATERPUT

SUBSIDIE-AANVRAAG AANLEG REGENWATERPUT SUBSIDIE-AANVRAAG AANLEG REGENWATERPUT aanvrager : naam : adres : gemeente :. telefoon : adres installatie : aard van de woning : bestaande woning/gebouw nieuwbouw verbouwing Gegevens Hemelwaterinstallatie

Nadere informatie

Advies Ontwerp van besluit tot wijziging van Vlarem I en II naar aanleiding van het vaststellen van de zoneringsplannen

Advies Ontwerp van besluit tot wijziging van Vlarem I en II naar aanleiding van het vaststellen van de zoneringsplannen Brussel, 24 januari 2008 Advies SERV en Minaraad Advies Ontwerp van besluit tot wijziging van Vlarem I en II naar aanleiding van het vaststellen van de zoneringsplannen Minaraad, 21 januari 2008 SERV,

Nadere informatie

Algemeen reglement rioolaansluitingen Basis-versie

Algemeen reglement rioolaansluitingen Basis-versie Algemeen reglement rioolaansluitingen Basis-versie Versie 15.10.2007 INHOUDSOPGAVE 1. Opzet van het Algemeen Reglement Rioolaansluitingen 2. Administratieve bepalingen 2.1 Algemeen Art. 1. Bevoegdheid

Nadere informatie

FIETSPADEN EN RIOLERING LONDERZEELSEWEG

FIETSPADEN EN RIOLERING LONDERZEELSEWEG FIETSPADEN EN RIOLERING LONDERZEELSEWEG Presentatie raadscommissie 18 april 2017 Presentatie raadscommissie Situering van de geplande werken Kader rioleringsontwerp Toelichting rioleringsontwerp Kader

Nadere informatie

Mof afmeting in mm. Wanddikte in mm. De gecertificeerde styreenbutadieen. voldoet aan de NEN 7103

Mof afmeting in mm. Wanddikte in mm. De gecertificeerde styreenbutadieen. voldoet aan de NEN 7103 Producttypering Waar vroeger het regenwater zo snel mogelijk naar het riool getransporteerd diende te worden, hebben de waterschappen tegenwoordig de opdracht om een beleid te voeren dat gericht is op

Nadere informatie

CORRECT SCHEIDEN & AFVOEREN VAN AFVALWATER & REGENWATER

CORRECT SCHEIDEN & AFVOEREN VAN AFVALWATER & REGENWATER CORRECT SCHEIDEN & AFVOEREN VAN AFVALWATER & REGENWATER AANSLUITPLICHT Als de openbare weg voorzien is van openbare riolering ben je in algemene regel verplicht om hier met het afvalwater op aan te sluiten

Nadere informatie

Aanvraagformulier rioolaansluiting

Aanvraagformulier rioolaansluiting Aanvraagformulier rioolaansluiting Gemeente Gouda T.a.v. afdeling Beheer Openbare Ruimte Postbus 1086 2800 BB Gouda Raadpleeg de toelichting aan het einde van het aanvraagformulier als u uitleg wenst over:

Nadere informatie

BESTEKTEKSTEN VOOR SEPTISCHE PUTTEN

BESTEKTEKSTEN VOOR SEPTISCHE PUTTEN BESTEKTEKSTEN VOOR SEPTISCHE PUTTEN RONDE SEPTISCHE PUTTEN TE PLAATSEN IN GESTABILISEERD ZAND SEPTISCHE PUT VAN 1.000 liter 2 SEPTISCHE PUT VAN 1.500 liter 2 SEPTISCHE PUT VAN 2.000 liter 2 SEPTISCHE PUT

Nadere informatie

OVERZICHTSDOCUMENT ARCHITECTEN EN ONTWERPERS CHECKLIST RIOLERINGSPLAN, VERPLICHTE KEURING, AANDACHTSPUNTEN ONTWERP EN VEELGESTELDE VRAGEN.

OVERZICHTSDOCUMENT ARCHITECTEN EN ONTWERPERS CHECKLIST RIOLERINGSPLAN, VERPLICHTE KEURING, AANDACHTSPUNTEN ONTWERP EN VEELGESTELDE VRAGEN. OVERZICHTSDOCUMENT ARCHITECTEN EN ONTWERPERS CHECKLIST RIOLERINGSPLAN, VERPLICHTE KEURING, AANDACHTSPUNTEN ONTWERP EN VEELGESTELDE VRAGEN. CHECKLIST RIOLERINGSPLAN Plan met duidelijke aanduiding van verharde

Nadere informatie

BELASTINGREGLEMENT BETREFFENDE DE LOZING VAN HEMEL- EN AFVALWATER IN DE OPENBARE RIOLERING

BELASTINGREGLEMENT BETREFFENDE DE LOZING VAN HEMEL- EN AFVALWATER IN DE OPENBARE RIOLERING BELASTINGREGLEMENT BETREFFENDE DE LOZING VAN HEMEL- EN AFVALWATER IN DE OPENBARE RIOLERING Art. 1. Met ingang van 12 februari 2015 voor een termijn tot en met 31 december 2018 wordt een belasting geheven

Nadere informatie

AWADOCK NEW GENERATION

AWADOCK NEW GENERATION oplossingen voor zadelstukken Awadock INHOUD pagina Principes: Doorboren - Schroeven - Afdichten...123 Presentatie....124 Een kogelgewricht voor meer flexibiliteit...125 Werkingsprincipe....126 Awadock

Nadere informatie

AANSLUITING VAN PRIVATE RIOLERING OP GEMEENTELIJKE RIOLERING. Leidingmateriaal: PVC.U - SN8

AANSLUITING VAN PRIVATE RIOLERING OP GEMEENTELIJKE RIOLERING. Leidingmateriaal: PVC.U - SN8 REFERENTIE PLAN Nr. R/071/1-E Vooruitgangstraat, 189-1030 Brussel - tel. 02/238.94.11. - fax. 02/230.97.98. AANSLUITING VAN PRIVATE RIOLERING OP GEMEENTELIJKE RIOLERING (gescheiden of gemengde riolering)

Nadere informatie

12/02/2014. Bewonersvergadering Bouwen waterzuiveringsinstallatie omgeving Herentalsebaan en Dijkstraat te Zandhoven

12/02/2014. Bewonersvergadering Bouwen waterzuiveringsinstallatie omgeving Herentalsebaan en Dijkstraat te Zandhoven 12/02/2014 Bewonersvergadering Bouwen waterzuiveringsinstallatie omgeving Herentalsebaan en Dijkstraat te Zandhoven 1 Inhoud presentatie 1. Voorstelling Pidpa Riolering 2. Voorstelling van het project

Nadere informatie

Informatieavond riolerings-en wegeniswerken Sanering Damstraat. Afkoppelingswerken op perceelsniveau

Informatieavond riolerings-en wegeniswerken Sanering Damstraat. Afkoppelingswerken op perceelsniveau Informatieavond riolerings-en wegeniswerken Sanering Damstraat Afkoppelingswerken op perceelsniveau Toelichting afkoppelen Wat is scheiden? Waarom scheiden? Wat is afkoppelen? Waarom afkoppelen? Stappenplan

Nadere informatie

Vlaamse Regering DE VLAAMSE REGERING,

Vlaamse Regering DE VLAAMSE REGERING, Vlaamse Regering Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 6 februari 1991 houdende vaststelling van het Vlaams reglement betreffende de milieuvergunning

Nadere informatie

JOBICELL INFILTRATIEBOX

JOBICELL INFILTRATIEBOX FOLIE GEOTEXTIEL EN GEOGRIDS LEIDINGSYSTEMEN VIJVER EN TUIN EPS CONSTRUCTIES KUNSTSTOF FABRICATEN DRAINAGESYSTEMEN GROEIPLAATSVERBETERING JOBICELL INFILTRATIEBOX het modulaire infiltratie- en bergingssysteem

Nadere informatie

Dorsthoeveweg en Brouwersdreef - Aanleg Riolering en wegenis -

Dorsthoeveweg en Brouwersdreef - Aanleg Riolering en wegenis - Voorstelling bewonersvergadering dag maand 2013 Project Bonheiden: Dorsthoeveweg en Brouwersdreef - Aanleg Riolering en wegenis - Inhoud presentatie 1. Voorstelling Pidpa Riolering 2. Voorstelling van

Nadere informatie

HANDLEIDING BIJ HET PLAATSEN VAN EEN ZELFBOUWPAKKET AFVOEREN

HANDLEIDING BIJ HET PLAATSEN VAN EEN ZELFBOUWPAKKET AFVOEREN 1 HANDLEIDING BIJ HET PLAATSEN VAN EEN ZELFBOUWPAKKET AFVOEREN INHOUDSTABEL Voorwoord p. 03 HOOFDSTUK 1: benodigdheden en levering p. 05 HOOFDSTUK 2: systemen voor afvoer sanitair water, toiletten en regenafvoeren

Nadere informatie

U heeft een watertoets uitgevoerd op de website http://www.dewatertoets.nl//. Op basis van deze toets volgt u de normale procedure.

U heeft een watertoets uitgevoerd op de website http://www.dewatertoets.nl//. Op basis van deze toets volgt u de normale procedure. datum 31-3-2014 dossiercode 20140331-63-8729 Geachte heer/mevrouw Jeroen Overbeek, U heeft een watertoets uitgevoerd op de website http://www.dewatertoets.nl//. Op basis van deze toets volgt u de normale

Nadere informatie

Technische voorschriften betreffende de IBA's

Technische voorschriften betreffende de IBA's Technische voorschriften betreffende de IBA's website: www.pidpa.be contactcenter: 0800-90 300 op werkdagen: van 8 tot 17 uur voor dringende zaken: 24 u op 24, 7 dagen op 7 fax: 03-260 60 03 e-mail: hoofdkantoor:

Nadere informatie

Bodemuitrusting & afwatering

Bodemuitrusting & afwatering 11 Bodemuitrusting & afwatering Betegelingsdeksels 130 Klinkerdeksels 130 Klokputten 132 Plaveideksels, aluminium 133 Putdeksels, aluminium 133 Putdeksels, alu voor pvc 135 Putdeksels, gietijzer 135 Inspectieputten

Nadere informatie

Hoofdgroep Onderwerp Aspect Methode Frequentie Registratie. Zie beschrijving art. 1.4 (IKB. Max. gehalte NEN-EN 1917 art art. 5.2.

Hoofdgroep Onderwerp Aspect Methode Frequentie Registratie. Zie beschrijving art. 1.4 (IKB. Max. gehalte NEN-EN 1917 art art. 5.2. blad 1 van 7 Beton P1 Mengselsamenstelling NEN 7035 art. 4.2 en NEN-EN 206-1 art. 5 P2 Besluit bodemkwaliteit BRL 9202 art. 2.2 en 3.3 Vergelijking van de mengselsamenstellingen met de getoetste samenstellingen

Nadere informatie

Afkoppeling Populierenwijk. Infovergadering 9 maart 2015

Afkoppeling Populierenwijk. Infovergadering 9 maart 2015 Afkoppeling Populierenwijk Infovergadering 9 maart 2015 Verwelkoming 15-12-2010 Aquafin partner for all wastewater projects 2 Waarom zijn we hier samen? Waarom deze werken? Wat gaat er veranderen? Afkoppelen

Nadere informatie

Infovergadering 17 november Weg naar Opoeteren Weg naar Opitter Groenstraat - Waterlozestraat

Infovergadering 17 november Weg naar Opoeteren Weg naar Opitter Groenstraat - Waterlozestraat Infovergadering 17 november 2016 Weg naar Opoeteren Weg naar Opitter Groenstraat - Waterlozestraat Infrax Elektriciteit Aardgas Kabeltelevisie Riolering De taken van Infrax riolering Investeringen Onderhoud

Nadere informatie

Rioolnotitie Bouw en woonrijpmaken Woningbouwlocatie Brinkersweide te Rhenen

Rioolnotitie Bouw en woonrijpmaken Woningbouwlocatie Brinkersweide te Rhenen Rioolnotitie Rioolnotitie Kenmerk : RL14IV673 Datum : 10 augustus 2015 Versie : Definitief Auteur : A. van der Stelt Controle : F. Hazen 2 Rioolnotitie Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 3 1. Uitgangspunten...

Nadere informatie