World Scout Jamboree Meer info op jamboree.fos.be! (Redactie te bereiken via

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "World Scout Jamboree 2011 www.worldscoutjamboree.se Meer info op jamboree.fos.be! (Redactie te bereiken via media.jam2011@gmail."

Transcriptie

1 1

2 2 Inhoudstafel Een woordje van de contingentleiding. p. 3 Vertrek en terugkomst JDN/LEIDING/CMT p. 4 Vertrek en terugkomst IST p. 6 Zeker niet vergeten! p. 7 Waar en wanneer basispakket en andere bestellingen afhalen? p. 8 Visitekaartjes, hoe, wat en waar? p. 9 Hoe ons online volgen vanuit het thuisfront? p. 10 De postduif op onze Deense voorreis. p. 10 Een brief schrijven en ontvangen op Jamboree. p. 11 De event card, wat uitleg. p. 14 De reistoelating voor het buitenland.. p. 17 Noodsituatie tijdens de voorreis of de Jamboree. p. 18 Colofon p. 19

3 3 Een voorwoordje van de contingentleiding. Vi lämnar nästan Jamboree!...en we vertrekken bijna op Jamboree!... Tik tak - tik tak, de aftelklok tikt bijna af. België en FOS Open Scouting maken zich klaar om Denemarken en Zweden, en ook de rest van de wereld te laten weten: HIER ZIJN WE! We duimen natuurlijk allen vanaf nu voor 3 weken goed weer, we kruisen onze vingers tegen mogelijke ongevalletjes, we pakken onze grote en kleine rugzak in, mét waterschoenen :-) en weg zijn we! In Denemarken genieten we eerst samen met Les Guides van het voorkamp in Holte, het kaartjes-schrijven-adres vind je verder in deze Rinkaby en nadien reizen we door voor dé Jamboree. Druk alvast thuis je visitekaartjes af, zodat je al je internationale vrienden een mailadres, telefoonnummer, facebookadres, skypenaam, en zo voorts kan meegeven. En geef je troepsadres door, aan je ouders, beste vriendjes en vriendinnetjes die thuisblijven, zodat je kan lezen hoe jaloers ze zijn op jouw avonturen! We zijn er klaar voor... tot op 22 juli klaar voor het vertrek - in perfect uniform! Chipmunk

4 4 Vertrek en terugkomst JDN /Leiding/ CMT We vertrekken op vrijdag 22 juli naar Denemarken met onze jeugddeelnemers, hun leiding en het CMT. Vertrekplaats: Parking Sporthal Driebeek, Driebeekstraat 22, 9050 Gentbrugge. Via Openbaar vervoer: Vanaf het treinstation Gent-St. Pieters vertrekken er regelmatig bussen richting Gent Zuid (bus S55, 70, 71, 71). Aan Gent Zuid stap je over naar tram 22 die tot aan Sporthal Driebeek rijdt. Houd rekening met een reistijd van ongeveer 30 minuten vanaf het Station Gent-St. Pieters naar Gentbrugge. Programma: 16u00-16u45: Incheck 16u45: Optreden Japanese drumming 17u30: Speech 17u40: Slotnummer Japanese drumming 17u45: Afscheid nemen en naar de bussen 18u00: Vertrek van de 8 bussen Toiletten: We mogen de toiletten gebruiken van de binnenspeeltuin Play-Beach, op voorwaarde dat er ook iets geconsumeerd wordt. Parkeerplaatsen: Zie plannetje hieronder. Er zullen parkingstewards worden voorzien.

5 5 Op het volgend plannetje kan je zien waar onze 8 bussen zullen staan, waar er 6 shelters voorzien worden om onder te schuilen bij regenweer en waar het podium is waar de Japanese Drumming en de Speech zal worden gegeven. Wat heb je bij op vertrek? We vertrekken met zijn allen in perfect uniform. Een grote rugzak en een kleinere dagrugzak. Pak verstandig, je moet immers met deze 2 rugzakken wel nog een kilometer kunnen stappen. De bus geraakt nu eenmaal niet tot aan het eindpunt. Voorzie jezelf van voldoende eten en drinken voor de lange busreis (12u ongeveer) en voor je ontbijt want we komen heel vroeg in de morgen aan te Holte. Steek je eten en drinken in je dagrugzak en neem die mee op de bus! Terugkomst: We komen terug aan, in Gentbrugge, waar we vertrokken zijn op maandag 8 augustus omstreeks 9u s morgens. Hou onze communicatiekanalen (Blog en Twitter) in de gaten tijdens de terugreis zelf voor een exactere inschatting van aankomstuur. Je zal wederom terecht kunnen in de Play Beach binnenspeeltuin en ook de Sporthal is dan open.

6 6 Vertrek en terugkomst IST Waar en wanneer vertrekken we? Vertrekken doen we op 21 juli 2011 op de parking van de Makro in Deurne, Antwerpen. We spreken af om 19u00. Incheck is aan de FOS bus. Hoe de vertrekplaats bereiken? De Makro vind je op volgend adres: Krijgsbaan 1A 2100 Deurne, Antwerpen Kom je met de wagen, dan kan je hem kwijt op de parking van Wijnegem Shoppingcenter. Kom je met het openbaar vervoer? De nmbs.be en delijn.be wijzen jou de weg. Ook kunnen jullie misschien onderling afspreken om samen te rijden. Inchecken bij aankomst! Omdat Scouts en Gidsen Vlaanderen, Les Scouts, SGP en de FOS IST ers allemaal op hetzelfde moment zullen vertrekken vragen we je om in te checken aan de FOS bus. Bij incheck hebben we controle op wie aanwezig is. Je ontvangt dan ook enkele bagagelabels voor jouw rugzak en handbagage en eventueel nog enkele badges e.d. voor wie deze nog niet ontvangen heeft. Tot slot is er nog wat tijd om afscheid te nemen van vriend of vriendin, mama en papa, en weg zijn wij. Wat heb je bij op vertrek? We vertrekken allemaal in perfect uniform. Jouw grote rugzak met al je persoonlijk materiaal voor 3 weken. Pak verstandig, je moet je met deze rugzak vlot kunnen verplaatsen en de bus heeft ook geen eindeloze kofferruimte. Daarnaast nemen we ook nog een kleinere rugzak mee voor dagactiviteiten en de Hike. Lunchpakket voor het ontbijt, dit zal onderweg genuttigd worden. Het middagmaal wordt door de keukenploeg voorzien bij aankomt in Holte. Waar en wanneer zijn we terug? We komen op 9 augustus rond 18u terug aan op de parking van de Makro in Deurne, zelfde plaats dus als waar we vertrokken zijn.

7 7 Zeker niet vergeten! JDN Reistoelating opsturen naar FOS-kantoor. (zie pagina 17) Je Medische Fiche online invullen via de onderstaande link voor zover je dat nog niet gedaan hebt. Op 18 of 21 juli jouw basispakket afhalen. (zie volgende pagina) Je ouders laten weten in welke troep je zit en in welke Town en subcamp je zal verblijven. (zie vanaf pagina 11, onder je naam staat Town en subcamp voor de schuine streep) IST Een afgedrukt exemplaar van je Safe From Harm attest. Het document Verlaten van de Jamboreegroep in tweevoud door te mailen naar voor het vertrek op 21 juli, indien je van plan bent nog wat in Zweden te blijven na de Jamboree. IEDEREEN Je visitekaartjes aanmaken, afdrukken en knippen ( zie pagina 9) Waterschoeisel meenemen want anders mag je het meer in Holte niet in. Voldoende eten en drinken meenemen in je dagrugzak op de bus want lange reis (ongeveer 12u). Medicatie inpakken als je die nodig hebt, samen met de volledige bijsluiter. Ginds is niet steeds net dezelfde medicatie voorhanden als je hier gewoon bent en we zullen meer dan waarschijnlijk ook niks krijgen zonder voorschrift.

8 8 Waar en wanneer basispakket en extra bestellingen afhalen? Op 18 juli - FOS-kantoor Gent: 17u - 21u Voor alle eenheden van Oost-Vlaanderen 3e De Wilde Eend, 7e Mercator, 28e De Sperwer, 45e De Schrans, 120e De Zwaluw, 151e De Koala's, 152e De Kangoeroes, 156e De Havik, 190e De Kievit, 191e De Reiger, 192e De Wouw, 200e De Vleermuis, 204e De Tortels, 206e De Flamingo's, 226e De Leeuwerik, 281e De Zebra's, 500e Nationaal Op 18 juli - bij De Menapiërs: 17u - 21u Voor alle eenheden van West-Vlaanderen 2e De Westhinder, 9e De Wandelaar, 11e De Boekaniers, 15e 't Kraaienest, 21e De Jolle, 39e De Menapiërs, 102e De Albatros, 207e De Eekhoorn, 209e De Vrijbuiters, 210e De Dakota's Op 18 juli - bij 17e Prins Albert: 9u - 11 Voor alle eenheden van Antwerpen 1e De Lange Wapper, 17e Prins Albert, 205e Impeesa Op 18 juli - bij 345e De Toekan: 17u - 21u Voor alle eenheden van Brussel en Vlaams-Brabant 14e De Faunaten, 140e Roodbaard, 214e De Klimop, 264e De Vlievleger, 285e De Leeuwkens, 345e De Toekan Op 21 juli is er een extra afhaalmoment op FOS kantoor van 10 uur tot 15 uur!

9 9 Visitekaartjes, hoe, wat en waar? Op een Jamboree kom je heel wat mensen tegen. Het is dan ook steeds de vraag, hoe maak ik mensen duidelijk waar ze me kunnen terugvinden op dat grote jamboreeterrein en hoe kunnen ze me blijven contacteren na de Jamboree? Welnu, hier bieden wij jullie alvast de oplossing! Wat kan je met deze tool nu allemaal doen? Een leuke foto op je visitekaartje vastmaken. Je naam en voornaam plaatsen. Zelf kiezen welke extra gegevens je wil meegeven. Het kan handig zijn om op dit kaartje te verwijzen in welke Town (Winter of Autumn of Summer) en in welk Subcamp (Mora, Åre, ) je met jouw troep slaapt. Jouw Town en Subcamp kan je verder in deze Rinkaby Tidning bij de postadressen terugvinden. Zo kunnen mensen je op het grote Jamboreeterrein behoorlijk snel terugvinden als je ze bijvoorbeeld uitnodigt om te komen eten. Het enige dat jij nog hoeft te doen is de PDF file afdrukken en je kaartjes uitknippen! Hieronder alvast een voorsmaakje van hoe ze eruit kunnen zien!

10 10 Hoe ons online volgen vanuit het thuisfront? We hebben vandaag een BLOG geactiveerd waarop de avonturen van onze FOS deelnemers in geuren en kleuren online te volgen zullen zijn vanuit de luie zetel. jamboreefosopenscouting.wordpress.com Daarnaast kan je het ganse Belgische Contingent volgen via de reeds actieve Voor de minder doorwinterde twitteraars onder ons kan je onze tweets ook volgen via onze Jamboree website onder de GSB Jamboree Corner of in de linkerkolom op onze blog. We werken daarnaast ook nog aan een overkoepelende Belgische Contingent website voor de 5 federaties die terug te vinden zal zijn via een nieuw logo onder de 5 federaties. Deze site is dus nu nog niet beschikbaar. Ook op FACEBOOK zal er normaal gezien een nieuwe officiële pagina of groep aangemaakt worden voor het Belgische Contingent. Eens dit zover is, zullen we dit twitteren en aankondigen via onze blog. De postduif op onze Deense voorreis. Voor we met z'n allen naar de wereldjamboree trekken in Zweden, maken we een tussenstop in Denemarken. Daar gaan we maar liefst 4 dagen op voorreis met alle FOSsers en een extra twaalfde troep van GCB. Heb je graag op voorreis al een kaartje van het thuisfront, dan moeten zij natuurlijk weten op welk adres ze je kunnen bereiken. Het kan alvast op onderstaand adres: Colleruphus Det Danske Spejderkorps NAAM Deelnemer + TROEPNUMMER Høje Sandbjergvej 11 D 2840 Holte Denmark

11 11 Een brief schrijven en ontvangen op Jamboree. Iedereen kent het wel, de langverwachte brief op zomerkamp met heel wat nieuwtjes en roddels van het thuisfront. Daarom is het belangrijk dat je ouders, je vrienden, je familie en nog zoveel anderen exact weten naar welk adres jou post verzonden dient te worden. Wij helpen hen alvast een handje! Al onze jeugddeelnemers zijn bereikbaar op het jamboreeterrein via de postduif! Elke troep heeft zijn eigen troepsadres, zorg dus alvast dat je op voorhand weet in welke troep de jeugddeelnemer zit! Onze leden hopen alvast op een grote hoeveelheid post! Twijfel niet en schrijf vandaag nog een briefje of een leuke kaart! Leden van IST (International Service Team) IST & Belgian Contingent Leden van CMT (Contingent Management Team) Contingent HQ & Belgian Contingent Leden en leiding van TROEP 1 Winter Mora/70022/Belgian Contingent - T1 Leden en leiding van TROEP 2 Winter Åre /70023/Belgian Contingent T2

12 12 Leden en leiding van TROEP 3 Summer Visby /70024/Belgian Contingent T3 Leden en leiding van TROEP 4 Winter Kiruna /70025/Belgian Contingent T4 Leden en leiding van TROEP 5 Winter Jukkasjärvi /70026/Belgian Contingent T5 Leden en leiding van TROEP 6 Winter Polcirkeln /70027/Belgian Contingent T6 Leden en leiding van TROEP 7 Autumn Kivik /70028/Belgian Contingent T7 Leden en leiding van TROEP 8 Autumn Klarälven /70029/Belgian Contingent T8

13 13 Leden en leiding van TROEP 9 Autumn Svedala /70030/Belgian Contingent T9 Leden en leiding van TROEP 10 Summer Karlstad /70031/Belgian Contingent T10 Leden en leiding van TROEP 11 Summer Finnerödja /70032/Belgian Contingent T11

14 14 De event card, wat uitleg. De event card werd reeds besproken op de infoavond van 13 juni 2011 in Gent. Aangezien er toen echter heel wat vragen rond deze kaart opdoken, hebben wij alle details nog eens voor jullie op een rijtje geplaatst. Betalingsmethodes op Jamboree Tijdens de 22 ste Wereldjamboree kan je op 3 manieren je zakgeld spenderen: Cash Creditkaart / debetkaart / bankkaart met Maestro Event Card Nog even vermelden dat: Er op het centrale plein (main square of four seasons square) er een bank met bankautomaten aanwezig zal zijn. Er van Zweden uit wordt gevraagd om zo veel mogelijk cash te vermijden. Je al je aankopen in Zweedse Kronen (SEK) dient te betalen. De bank Hier kan je euro s en ook je resterende Deense Kronen (DKK) omwisselen in Zweedse Kronen (SEK). Betaalautomaten Hier kan je met je persoonlijke bankkaart geld (SEK) pinnen. De kaarten die de automaten aanvaarden zijn: Visa MasterCard JCB Visa Electron Maestro American Express Event - card Elke deelnemer krijgt er een bij de incheck op de Jamboree. Die "Event Card" heeft 2 functies: 1. Een ID - card, dat je Jamboree-identiteitskaart is en waarmee je ten allen tijde geïdentificeerd kan worden. 2. Een Cash - card functie, dat je de mogelijkheid bied om al je uitgaven op het Jamboreeterrein met je Event - card te betalen.

15 15 Waarom de Cash - card functie gebruiken? Spenderen van je geld is gemakkelijk te volgen. Gemakkelijk bij te laden en het saldo te raadplegen. o Beiden via de website Gebruik van cash geld beperken o Verkooppunten hebben weinig kassa s waar cash geld wordt aanvaard. o Heb je geen bankkaart, dan is dit de oplossing. o Lage transactiekosten vergeleken met je persoonlijke bankkaart. Hoe de Event - card opladen? Dit kan in slechts 4 stappen! 1. Door in te loggen op 2. Naam, geboortedatum en land (Contingent) invullen. 3. Om geld op te laden heb je een credit card nodig. 4. Er zijn geen transactiekosten! Tijdens de Jamboree de Event - card opladen: --> Via het Internet Zelfde procedure: In de internetcafés op het Jamboreeterrein of door ouders thuis. Transfer duurt enkele minuten. --> Via de oplaadautomaten en de bank De bank en de oplaadautomaten bevinden zich op de Four Seasons Square. Hier kan je cash geld gebruiken (EUR, USD of SEK) om je kaart op te laden. Als je euro of US dollar gebruikt, wordt er wel een bankkost van 20 SEK (+/- 2 euro) aangerekend. Hoe de stand van je geld nakijken? Hiervoor heb je wel je ID nummer nodig. Deze staat op je ID - card gedrukt. Of naar een bankautomaat gaan.

16 16 Wat als ik mijn kaart verlies? Rapporteren in het informatiecentrum, samen met leider of CMT. De kaart wordt meteen geblokkeerd. Een nieuwe kaart aanvragen. Het resterende geld wordt overgezet. Kan ik mijn resterende geld terug krijgen? Bij het opgeladen van de Event - card via een creditkaart wel. Terug naar diezelfde website gaan en opnieuw transfereren. Bij het opladen van de kaart met cash geld = niet. Wat gebeurt met het geld dat nog op de kaart blijft staan? Geld dat, na 31 december 2011, nog op de Event Card staat, wordt door de Jamboreeorganisatie doorgestuurd naar het fonds Operation One World voor de 2015.

17 17 De reistoelating voor het buitenland. Velen onder jullie zijn hier al mee in orde, maar we dringen er nogmaals op aan om zo snel mogelijk je reistoelating van de gemeente te laten invullen en op te sturen naar het FOS kantoor! Deze moest eigenlijk reeds op 1 juli binnen zijn, maar ben je dit vergeten dan doe je dit als volgt. 1. Ga naar de onderstaande link: 2. Druk het formulier af en laat dit invullen bij de gemeente. 3. Stuur het formulier terug naar : FOS Open Scouting Kortrijksesteenweg Gent Belangrijke opmerking: Sommige steden/gemeenten verkiezen te werken met hun eigen formulier. Dit is voor ons ook goed uiteraard.

18 18 Noodsituatie tijdens de voorreis of de Jamboree. Tijdens zowel de voorreis als de eigenlijke Jamboree zelf is het CMT (= Contingent Management Team) steeds bereikbaar in geval van een noodsituatie of in geval van een dringende noodoproep. U zal steeds door iemand van het Belgisch contingent verder geholpen worden. Gelieve dit nummer enkel te gebruiken in deze noodsituaties! Noodnummer voorreis Denemarken: Tel Noodnummer Jamboree Zweden: Tel

19 19 Colofon. Verantwoordelijke uitgever: Contingentleiding Jamboree - FOS Open Scouting Hoofdredacteur: Das (Dick Vandevelde) Eindredacteur: Gems (Steven Puttemans) Grafische vormgeving: Gems (Steven Puttemans) Correctrice: Chip (Veerle Haverhals) Schreven mee aan deze editie: Chip (Veerle Haverhals) Das (Dick Vandevelde) Gems (Steven Puttemans) Swat cartoons: Design - Pitvis (Chris Depecker) Invulling - Das (Dick Vandevelde)

Infoavond ouders 10 juni 2011 Algemene info van de avond

Infoavond ouders 10 juni 2011 Algemene info van de avond Infoavond ouders 10 juni 2011 Algemene info van de avond Beste ouders en leden, Na de infoavond krijgen jullie de volledige tekst van de avond, onderwerp per onderwerp, weliswaar een beetje ingekort! Binnenkort

Nadere informatie

Beste leden en ouders,

Beste leden en ouders, Beste leden en ouders, Het schooljaar loopt stilaan op zijn einde, de vakantie komt om het hoekje piepen en begin augustus is er natuurlijk weer ons spetterende zomerkamp! Onze leiding is al maandenlang

Nadere informatie

Beste leden en ouders,

Beste leden en ouders, Beste leden en ouders, Het schooljaar loopt stilaan op zijn einde, de vakantie komt om het hoekje piepen en begin augustus is er natuurlijk weer ons spetterende zomerkamp! Onze leiding is al maandenlang

Nadere informatie

Beste leden en ouders,

Beste leden en ouders, Beste leden en ouders, De vakantie doet z n intrede en dat wil zeggen dat we binnen een goede maand kunnen genieten van een geweldig zomerkamp! Onze leiding is al maandenlang bezig met de voorbereidingen

Nadere informatie

Zo werkt de bankautomaat

Zo werkt de bankautomaat Zo werkt de bankautomaat Inleiding Wat met een bankautomaat doen Een bankautomaat is een toestel bij de bank waarmee je zelf je geld beheert. Met de bankautomaat kan je altijd: bekijken welk bedrag op

Nadere informatie

Informatieboekje: NEIGHBOUR TOES

Informatieboekje: NEIGHBOUR TOES Informatieboekje: NEIGHBOUR TOES 1 WIE GAAN ER MEE Er gaan jongeren en begeleiders mee van t Volbert en daarnaast van 3 andere groepen uit andere landen. Alle begeleiders zijn er voor alle jongeren. Je

Nadere informatie

PERSMAP Belgische scouts en gidsen vertrekken richting de Wereldjamboree in Zweden

PERSMAP Belgische scouts en gidsen vertrekken richting de Wereldjamboree in Zweden PERSMAP 1.500 Belgische scouts en gidsen vertrekken richting de Wereldjamboree in Zweden Zo n 38.000 scouts en gidsen uit 150 landen komen van 27 juli tot 7 augustus samen in Zweden voor de Wereldjamboree,

Nadere informatie

Inhoudstafel. Beste jins! 1. De reis 2. Dagplanning 3. Bagagelijst 5. Enkele afspraken 7. Nog vragen 8. Heenreis 2. Terugreis 2

Inhoudstafel. Beste jins! 1. De reis 2. Dagplanning 3. Bagagelijst 5. Enkele afspraken 7. Nog vragen 8. Heenreis 2. Terugreis 2 Inhoudstafel Beste jins! 1 De reis 2 Heenreis 2 Terugreis 2 Dagplanning 3 Bagagelijst 5 Enkele afspraken 7 Nog vragen 8 Beste Jins! Het aftellen is begonnen! Binnen enkele weken vertrekken we op buitenlands

Nadere informatie

INBEGREPEN WAT KOST HET JOU? CAMBIO AUTODELEN, VOOR WIE? CAMBIO AUTODELEN, WANNEER? Je bent de parkeerproblemen in je buurt beu.

INBEGREPEN WAT KOST HET JOU? CAMBIO AUTODELEN, VOOR WIE? CAMBIO AUTODELEN, WANNEER? Je bent de parkeerproblemen in je buurt beu. www.cambio.be CAMBIO AUTODELEN, VOOR WIE? WAT KOST HET JOU? Met cambio reserveer je je auto naar keuze, op het moment dat je hem nodig hebt. Het comfort van een eigen wagen, zonder de bijhorende kopzorgen

Nadere informatie

Huwelijksbootje. Proficiat Leen en Stijn! Beste leden en ouders,

Huwelijksbootje. Proficiat Leen en Stijn! Beste leden en ouders, Beste leden en ouders, Onze leiding is al maandenlang bezig met de kampvoorbereidingen en we kunnen dus verwachten dat editie 2011 in Herbstein een prachtige afsluiter van onze 45 e verjaardag zal worden!

Nadere informatie

Een retour Rotterdam

Een retour Rotterdam 71 71 HOOFDSTUK 5 Een retour Rotterdam WOORDEN 1 Wat hoort bij elkaar? 1 zebrapad a pinnen 2 auto b binnengaan 3 automaat c oversteken 4 ingang d parkeren 2 Kies uit: tram vertraging door de week strippenkaart

Nadere informatie

Als je deze brochure ontvangen hebt, dan ben je ingeschreven voor het kamp van 2015, te Houffalize.

Als je deze brochure ontvangen hebt, dan ben je ingeschreven voor het kamp van 2015, te Houffalize. Als je deze brochure ontvangen hebt, dan ben je ingeschreven voor het kamp van 2015, te Houffalize. Belangrijke mededeling: De leidingsploeg staat er op dat het kampgeld betaald is voor het vertrek. Indien

Nadere informatie

OV-chipkaart Informatie

OV-chipkaart Informatie 1 OV-chipkaart Informatie Onderstaande informatie over de OV-chipkaart is de situatie van januari 2013. Derhalve alles onder voorbehoud van wijzigingen na die tijd. Wat is de OV-chipkaart, hoe kom ik in

Nadere informatie

De OV-chipkaart Reizen met de OV-chipkaart bij NS

De OV-chipkaart Reizen met de OV-chipkaart bij NS De OV-chipkaart Reizen met de OV-chipkaart bij NS Kijk ook eens op ns.nl/ovchipkaart De OV-chipkaart: wel zo handig De OV-chipkaart. Eén kaart waarmee u kunt reizen in al het openbaar vervoer in Nederland.

Nadere informatie

OV-chipkaart Informatie

OV-chipkaart Informatie OV-chipkaart Informatie Onderstaande informatie over de OV-chipkaart is de situatie van november 2011. Derhalve alles onder voorbehoud van wijzigingen na die tijd. Wat is de OV-chipkaart, hoe kom ik in

Nadere informatie

Sportklas survivalkamp

Sportklas survivalkamp Sportklas survivalkamp Belangrijke informatie Aankomst en vertrek Nog een paar weken en dan is het zover: we gaan naar de Ardennen. Op maandag 22 juni vertrekken we om 8.00 uur per bus van school naar

Nadere informatie

Zomersportkamp 4de, 5de en 6de leerjaar

Zomersportkamp 4de, 5de en 6de leerjaar Sportdienst organiseert in samenwerking met sportraad Zomersportkamp 4de, 5de en 6de leerjaar Maandag 4 tot en met vrijdag 8 juli Maximum 40 plaatsen 60 EUR Inschrijven kan vanaf 3 mei 2016 De activiteiten

Nadere informatie

Nieuwsbrief JRK Destelbergen

Nieuwsbrief JRK Destelbergen JRK DESTELBERGEN www.jrkdestelbergen.be 0473/44.01.17 Kouterstraat 129, 9070 Destelbergen Nieuwsbrief JRK Destelbergen I N H O U D : Voorwoord 1 Praktische zaken 2 Fiësta 3 Activiteiten 4 Verjaardagen

Nadere informatie

Beste ouders Beste deelnemers

Beste ouders Beste deelnemers Beste ouders Beste deelnemers Helaas kon je er niet bij zijn op het laatste infomoment (Drongen, Antwerpen, Brugge of Linden). Daarom hebben we alle informatie op onze site jamboree.fos.be gezet. Raadpleeg

Nadere informatie

7 februari 2011 op TV L in Limburg Dichterbij,Ine Hellwig als lid van het reizigersoverleg Limburg.

7 februari 2011 op TV L in Limburg Dichterbij,Ine Hellwig als lid van het reizigersoverleg Limburg. Bestuurslid op de TV bij L1. 7 februari 2011 op TV L in Limburg Dichterbij,Ine Hellwig als lid van het reizigersoverleg Limburg. Begin januari werd het ROL via de provincie gevraagd een bijdrage te leveren

Nadere informatie

< Reizen met de ] [ OV-chipkaart >

< Reizen met de ] [ OV-chipkaart > < Reizen met de ] [ OV-chipkaart > Waar kan ik terecht voor meer informatie? Alles over de OV-chipkaart Klantenservice OV-chipkaart: via internet: www.ov-chipkaart.nl Hier vindt u ook filmpjes die u precies

Nadere informatie

Kampboekje Jongwelpen 2014

Kampboekje Jongwelpen 2014 Kampboekje Jongwelpen 2014 Oedelem Tofste Jongwelpen, Hier zijn we weer, het leukste moment van het jaar is aangebroken! Het is weer tijd voor ons zomerkamp Jullie leiding is dolenthousiast om er in te

Nadere informatie

Op safari door Afrika

Op safari door Afrika Op safari door Afrika 2 Allerliefste jogi s Welk continent bestaat uit zo n 30.244.050 vierkante kilometer? In welk continent wonen er meer dan 1 miljard mensen? In welk continent bevindt zich de grootste

Nadere informatie

De OV-chipkaart Reizen met de OV-chipkaart bij NS

De OV-chipkaart Reizen met de OV-chipkaart bij NS De OV-chipkaart Reizen met de OV-chipkaart bij NS Kijk ook eens op ns.nl/ovchipkaart De OV-chipkaart: wel zo handig De OV-chipkaart. Eén kaart waarmee u kunt reizen in al het openbaar vervoer in Nederland.

Nadere informatie

Scouts en Gidsen Sint Michiel Keerbergen KAMP 2016

Scouts en Gidsen Sint Michiel Keerbergen KAMP 2016 Scouts en Gidsen Sint Michiel Keerbergen KAMP 2016 Beste ouders, Naar jaarlijkse gewoonte bezorgen wij u met veel enthousiasme: de kampbrief! Komende julimaand is het weer zover, het kamp waar we al heel

Nadere informatie

Concentra Selfservice. Veel gestelde vragen 1 ALGEMEEN... 3. Welke internet browser gebruiken?... 3 2 REGISTRATIE EN MIJN KLANTGEGEVENS...

Concentra Selfservice. Veel gestelde vragen 1 ALGEMEEN... 3. Welke internet browser gebruiken?... 3 2 REGISTRATIE EN MIJN KLANTGEGEVENS... Concentra Selfservice Veel gestelde vragen 1 ALGEMEEN... 3 Welke internet browser gebruiken?... 3 2 REGISTRATIE EN MIJN KLANTGEGEVENS... 4 Mijn straat is niet gekend... 4 De knop bevestig postcode werkt

Nadere informatie

Beste leden en ouders,

Beste leden en ouders, Beste leden en ouders, Het schooljaar loopt stilaan op zijn einde, de vakantie komt om het hoekje piepen en begin augustus is er natuurlijk weer ons spetterende zomerkamp! Onze leiding is al maandenlang

Nadere informatie

Handleiding carpool.be registratie & matching

Handleiding carpool.be registratie & matching 2015 Handleiding carpool.be registratie & matching Met deze handleiding helpen wij jou om onze website www.carpool.be te gebruiken. We doorlopen met jou de registratie en de matching. 1 Inhoudstafel 1

Nadere informatie

Sportklas survivalkamp

Sportklas survivalkamp Sportklas survivalkamp Belangrijke informatie Aankomst en vertrek Nog een paar weken en dan is het zover: we gaan naar de Ardennen. Op maandag 10 juli vertrekken we om 8.00 uur per bus van school naar

Nadere informatie

Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. wat nu?

Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. wat nu? Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. wat nu? Proficiat & bedankt! Je bent pas meter of peter geworden van een SOS kind. Fantastisch dat je je zo wil engageren om samen met ons kwetsbare

Nadere informatie

Lesbrief: Dagje uit Thema: Wat is Mens & Dienstverlenen?

Lesbrief: Dagje uit Thema: Wat is Mens & Dienstverlenen? Lesbrief: Dagje uit Thema: Wat is Mens & Dienstverlenen? Copyright Stichting Vakcollege Groep 2015. Alle rechten voorbehouden. Inleiding Je bent vast wel eens een dagje uit geweest. Met school of met je

Nadere informatie

Informatie over reizen met de OV-chipkaart. Versie 2.0 Juni 2015 communicatie@translink.nl

Informatie over reizen met de OV-chipkaart. Versie 2.0 Juni 2015 communicatie@translink.nl Informatie over reizen met de OV-chipkaart Versie 2.0 Juni 2015 communicatie@translink.nl 1 Inhoud van deze presentatie Hoofdstuk 1: Wat is een OV-chipkaart? Hoofdstuk 2: Op reis met de OV-chipkaart Hoofdstuk

Nadere informatie

Samen sterker 4875 GOOD THRU

Samen sterker 4875 GOOD THRU Handleiding Moneycard Samen sterker 4875 GOOD THRU Start gebruik Moneycard U heeft een Moneycard en bijbehorende pincode in twee gesloten enveloppen ontvangen. U kunt uw Moneycard nu direct gebruiken samen

Nadere informatie

Je digitaal visitekaartje op de website van het ECC

Je digitaal visitekaartje op de website van het ECC Je digitaal visitekaartje op de website van het ECC Hoe ga je van start? Ga naar de website https://about.me/ om je te registreren. Geef je e-mailadres op in het vakje enter an email address (via dit mailadres

Nadere informatie

Scoutskamp 2007 KAMP 2007. 4 augustus tot 11 augustus 2007. Mook. 2007 Scouting Hike-Groep

Scoutskamp 2007 KAMP 2007. 4 augustus tot 11 augustus 2007. Mook. 2007 Scouting Hike-Groep KAMP 2007 4 augustus tot 11 augustus 2007 Hallo allemaal, Beetje bijgekomen in de vakantie? Mooi! Dan heb je dus genoeg energie opgedaan om op kamp te gaan. Een week lang samen met de rest een gezellig

Nadere informatie

Jobbank Zuiddag 2012. Handleiding voor leerlingen

Jobbank Zuiddag 2012. Handleiding voor leerlingen Jobbank Zuiddag 2012 Handleiding voor leerlingen Inhoudstafel Account aanmaken Job zoeken in de jobbank Je wordt aanvaard voor een job Post je job op Facebook Je wordt geweigerd voor een job Een werkgever

Nadere informatie

Infobrief -16weekend 4 tot 6 april 2014 www.klj-vissenaken.be

Infobrief -16weekend 4 tot 6 april 2014 www.klj-vissenaken.be Infobrief -16weekend 4 tot 6 april 2014 www.klj-vissenaken.be Hallo beste KLJ ers, Het tweede deel van ons KLJ-jaar is al een tijdje van start gegaan, de koudste periode van de winter is voorbij en de

Nadere informatie

Scouting Durendael Ronse. Tweede kampbrief!!!

Scouting Durendael Ronse. Tweede kampbrief!!! Scouting Durendael Ronse Dag durendaelertjes, Tweede kampbrief!!! Zoals beloofd in de eerste kampbrief, geven we u in deze brief verdere informatie omtrent ons kamp te Bouillon. 1 Het laden van de camion

Nadere informatie

Naam: Voornaam: Beginletter andere voornamen: Geboortedatum: Naam van de instelling waar het examen plaatsheeft:

Naam: Voornaam: Beginletter andere voornamen: Geboortedatum: Naam van de instelling waar het examen plaatsheeft: PROFIEL TOERISTISCHE EN INFORMELE TAALVAARDIGHEID Deel B: Schriftelijk gedeelte Voorbeeldexamen Naam: Voornaam: Beginletter andere voornamen: Geboortedatum: Naam van de instelling waar het examen plaatsheeft:

Nadere informatie

Pretpark WaliBilzen KAMP!

Pretpark WaliBilzen KAMP! KLJ-KAMP 2017 Beste KLJ ers, Het schooljaar loopt weer op zijn einde en de vakantie komt steeds dichterbij! Hoe kunnen we de vakantie nu beter starten dan met een megabangelijk KLJ-kamp? Dit jaar trekken

Nadere informatie

Veel gestelde vragen rondom start nieuwe concessies Oost- en West- Brabant

Veel gestelde vragen rondom start nieuwe concessies Oost- en West- Brabant Veel gestelde vragen rondom start nieuwe concessies Oost- en West- Brabant Inhoudsopgave 1. Dienstregeling... 4 Wanneer gaat de nieuwe dienstregeling in?... 4 Wanneer wordt de nieuwe dienstregeling bekend

Nadere informatie

ABN AMRO Credit Card. Zó gebruikt u uw ABN AMRO Credit Card. Informatie: ABN AMRO Creditcard Services 0900-80 16 (Lokaal tarief)

ABN AMRO Credit Card. Zó gebruikt u uw ABN AMRO Credit Card. Informatie: ABN AMRO Creditcard Services 0900-80 16 (Lokaal tarief) Informatie: ABN AMRO Creditcard Services 0900-80 16 (Lokaal tarief) www.abnamro.nl/creditcards ABN AMRO Credit Card Zó gebruikt u uw ABN AMRO Credit Card 75373/AAB/BRO34 augustus 2009 Inhoud Overal ter

Nadere informatie

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende!

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Maandag, 1 september 2014 Beste ouders, kinderen, grootouders, We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Wij heten jullie alvast van harte welkom en hopen op

Nadere informatie

Beschrijving Deze gastles gaat over je leefstijl en welk soort uitgavenpatroon de leerling heeft. Ben je je bewust van de invloed van reclame en van

Beschrijving Deze gastles gaat over je leefstijl en welk soort uitgavenpatroon de leerling heeft. Ben je je bewust van de invloed van reclame en van Beschrijving Deze gastles gaat over je leefstijl en welk soort uitgavenpatroon de leerling heeft. Ben je je bewust van de invloed van reclame en van hoeveel geld je eigenlijk uitgeeft? Tenslotte: test

Nadere informatie

1. Hoe schrijf ik mij als individu of als team in voor de Biketour?

1. Hoe schrijf ik mij als individu of als team in voor de Biketour? FAQ BIKETOUR 2015 1. Hoe schrijf ik mij als individu of als team in voor de Biketour? 2. Hoe kan ik mijn profielpagina delen met anderen? 3. Hoe kan ik mijn profielfoto wijzigen? 4. Hoe kan ik de naam

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

Toegang tot MyBBTK: een korte toelichting

Toegang tot MyBBTK: een korte toelichting Toegang tot MyBBTK: een korte toelichting Op onze website www.bbtk.org vind je sinds 14 november de tab MyBBTK terug. (0) Dat is de toegang tot onze gesloten website, waar leden en militanten informatie

Nadere informatie

http://kampenhout.ticketgang.eu/

http://kampenhout.ticketgang.eu/ Beste ouders, De zomerperiode komt dichterbij. U bent waarschijnlijk volop aan het denken welke zinvolle invulling u kan aanbieden aan uw kinderen. Met deze brochure wil uw gemeente Kampenhout heel graag

Nadere informatie

Studenten kunnen hun cursussen bestellen via de web applicatie https://cursusshop.hogent.be.

Studenten kunnen hun cursussen bestellen via de web applicatie https://cursusshop.hogent.be. Inleiding Studenten kunnen hun cursussen bestellen via de web applicatie https://cursusshop.hogent.be. Een student krijgt toegang tot deze web applicatie door in te loggen met de gebruikersnaam en wachtwoord

Nadere informatie

HANDLEIDING ONLINE INSCHRIJVEN KWIPLUS

HANDLEIDING ONLINE INSCHRIJVEN KWIPLUS HANDLEIDING ONLINE INSCHRIJVEN KWIPLUS 1. Surf naar de website http://vrijetijd.brugge.be/jeugd 2. Kies in de balk bovenaan de leeftijdscategorie of uitstappen 1 3. Voeg de activiteiten toe aan je winkelmand

Nadere informatie

ROADTRIP DENEMARKEN 2017

ROADTRIP DENEMARKEN 2017 ROADTRIP DENEMARKEN 2017 1. Inleiding Beste ouders en jinners, Het laatste kamp als lid komt eraan en naar traditie kiezen de jinners wat voor een kamp zij graag willen om hun scoutscarrière af te sluiten.

Nadere informatie

Hoe stel je prioriteiten?

Hoe stel je prioriteiten? Hoe stel je prioriteiten? Wat heb je eraan? In deze les leer je hoe je prioriteiten stelt, dus te kiezen welke dingen het belangrijkst zijn om te doen. Dat is handig als je meer moet doen dan waar je eigenlijk

Nadere informatie

Programmaboekje Talenreis Engeland 2015 12 t/m 16 oktober

Programmaboekje Talenreis Engeland 2015 12 t/m 16 oktober Programmaboekje Talenreis Engeland 2015 12 t/m 16 oktober Dit boekje is van: 1 Beste leerlingen, Voor jullie ligt het programmaboekje van de Talenreis (Engeland). Dit boekje met het gehele programma van

Nadere informatie

Voorstelling Onafhankelijk leven

Voorstelling Onafhankelijk leven Voorstelling Onafhankelijk leven Inhoudsopgave 1. Wat is Onafhankelijk leven?... 3 2. Waarom is Onafhankelijk Leven belangrijk?... 4 3.1. Met een persoonlijk assistentie budget (PAB) kan je onafhankelijk

Nadere informatie

10.10u Speeltijd. 5de lesuur 12.05u Middagpauze. 14.35u Speeltijd

10.10u Speeltijd. 5de lesuur 12.05u Middagpauze. 14.35u Speeltijd 1P 1ste lesuur Welkom 2de lesuur Zoekspel 10.10u Speeltijd 3de lesuur Zoekspel 4de lesuur Zoekspel 5de lesuur 12.05u Middagpauze 6de lesuur Bezinning kapel 7de lesuur Bundel / schoolagenda 14.35u Speeltijd

Nadere informatie

Stage afspraken E B. Studenten Campus Asse. Schematische plattegrond campus Asse. OLV Ziekenhuis. Beste student

Stage afspraken E B. Studenten Campus Asse. Schematische plattegrond campus Asse. OLV Ziekenhuis. Beste student OLV Ziekenhuis BEGELEIDINGS- VERPLEEGKUNDIGEN Tina Rosé Greet Van Nieuwenhove T. 053 72 45 03 begeleidingsverpleegkundige @olvz-aalst.be Studenten Campus Asse Stage afspraken Beste student Om van jullie

Nadere informatie

Handleiding www.thomasmore.carpool.be

Handleiding www.thomasmore.carpool.be Handleiding www.thomasmore.carpool.be STIP Thomas More Versie augustus 2014 Registratie op carpool.be 1.1 Inschrijving Surf naar www.thomasmore.carpool.be. BEN JE AL GEREGISTREERD ALS GEBRUIKER BIJ CARPOOLPLAZA?

Nadere informatie

INBEGREPEN. VOORBEELD! Ik gebruik een auto gedurende 4 uur WAT KOST HET JOU? CAMBIO AUTODELEN, VOOR WIE? CAMBIO AUTODELEN, WANNEER?

INBEGREPEN. VOORBEELD! Ik gebruik een auto gedurende 4 uur WAT KOST HET JOU? CAMBIO AUTODELEN, VOOR WIE? CAMBIO AUTODELEN, WANNEER? www.cambio.be CAMBIO AUTODELEN, VOOR WIE? WAT KOST HET JOU? Met cambio reserveer je je auto naar keuze, op het moment dat je hem nodig hebt. Het comfort van een eigen wagen, zonder de bijhorende kopzorgen

Nadere informatie

Mijn Hummelboekje. HOOFDSTUK 1: t Hummelhuis

Mijn Hummelboekje. HOOFDSTUK 1: t Hummelhuis Mijn Hummelboekje HOOFDSTUK 1: t Hummelhuis Dit is Hummeltje. Hummeltje kan eventjes niet bij zijn mama en papa wonen, omdat zij nu niet voor hem kunnen zorgen. Daarom komt Hummeltje naar t Hummelhuis.

Nadere informatie

Kijk op: www.nt2taalmenu.nl. nt2taalmenu wordt gemaakt door: Frans Snik, Ed Kniesmeijer en René den Nijs. Brieven schrijven

Kijk op: www.nt2taalmenu.nl. nt2taalmenu wordt gemaakt door: Frans Snik, Ed Kniesmeijer en René den Nijs. Brieven schrijven OPDRACHTKAART www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U kunt ook veel oefeningen

Nadere informatie

Mijn reis met STIMI MAATSCHAPPIJ VOOR HET INTERCOMMUNAAL VERVOER TE BRUSSEL

Mijn reis met STIMI MAATSCHAPPIJ VOOR HET INTERCOMMUNAAL VERVOER TE BRUSSEL Mijn reis met STIMI MAATSCHAPPIJ VOOR HET INTERCOMMUNAAL VERVOER TE BRUSSEL Openbaar vervoer is de verzamelnaam voor alle bussen, trams en metro s. Mijn naam is STIMI Ik ben 7 jaar en een grote fan van

Nadere informatie

Maandag 27 augustus: Eerste introductiedag

Maandag 27 augustus: Eerste introductiedag Beste leerling, Welkom op het Scala College! In dit boekje vind je het programma van de startperiode, oftewel het programma van jouw eerste tien weken op het Scala College. Maandag 27 augustus: Eerste

Nadere informatie

Hoe maak je van je Business Card een uitgelezen marketinginstrument?

Hoe maak je van je Business Card een uitgelezen marketinginstrument? Hoe maak je van je Business Card een uitgelezen marketinginstrument? Business Cards zijn één van de meest krachtige en goedkoopste marketing middelen. De Networking Coach biedt je meer dan 30 tips om ze

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende!

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Dinsdag, 1 september 2015 Beste ouders, kinderen, grootouders, We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Wij heten jullie alvast van harte welkom en hopen op

Nadere informatie

Algemene kampinformatie. Scouts en Explorers. Scouting Weurt

Algemene kampinformatie. Scouts en Explorers. Scouting Weurt Algemene kampinformatie Scouts en Explorers Scouting Weurt Dit boekje bevat algemene informatie over de kampen van de Scouts en Explorers. Het is echter niet bindend. De speltakleiding zal uiterlijk een

Nadere informatie

KAMP augustus tot 16 augustus 2008 Mook

KAMP augustus tot 16 augustus 2008 Mook KAMP 2008 9 augustus tot 16 augustus 2008 Hallo allemaal, Fijne vakantie gehad? En nog energie voor een weekje kamp in? Wij hebben ons in ieder geval opgeladen en we hebben ons best gedaan er een leuk

Nadere informatie

Vele knuffels van Chico, Toto, Pablo, Pico, Kerrie en Kobi! Vrijdag 4 april

Vele knuffels van Chico, Toto, Pablo, Pico, Kerrie en Kobi! Vrijdag 4 april APRIL Vrijdag 4 april Om alvast even te wennen tegen het kamp mogen jullie blijven slapen in ons kapoenen lokaal. Jullie worden om 19.00 u aan het lokaal verwacht met een slaapzak, een matje/veldbed, toiletgrief

Nadere informatie

Handleiding Online subsidies aanvragen

Handleiding Online subsidies aanvragen Handleiding Online subsidies aanvragen Een nieuwe aanvraag 1. Een subsidie aanvragen doe je via de subsidiewebsite. Dit kan op 2 manieren. Ga naar http://www.vlaamsbrabant.be/info/subsidies-overzicht.jsp

Nadere informatie

Maandag 20 juli tot en met vrijdag 24 juli 2015. Het Programma

Maandag 20 juli tot en met vrijdag 24 juli 2015. Het Programma Stichting Buurtbeheer Beersdal Rennemig organiseert ook dit jaar weer het kindervakantiewerk voor kinderen van de groepen 1 t/m 8 van de basisschool. Dit jaar is het thema Globetrotter. De hele week staat

Nadere informatie

Vragen en antwoorden Vrij reizen voor 65-plus Capelle aan den IJssel 2016. Versie 3.0

Vragen en antwoorden Vrij reizen voor 65-plus Capelle aan den IJssel 2016. Versie 3.0 Vragen en antwoorden Vrij reizen voor 65-plus Capelle aan den IJssel 2016 Versie 3.0 1. Hoe kan ik mij aanmelden voor het vrij reizen abonnement voor 65-plus? 2. Wie komen in aanmerking voor het vrij reizen

Nadere informatie

Jullie gaan natuurlijk niet alleen op wereldreis, jullie zullen samen de wereld rondreizen met 3 leuke leiders. We stellen ons kort even voor:

Jullie gaan natuurlijk niet alleen op wereldreis, jullie zullen samen de wereld rondreizen met 3 leuke leiders. We stellen ons kort even voor: Dag allerliefste Dolfijntjes Na een lange periode zonder KSA is het gelukkig weer tijd om aan een nieuw KSA-jaar te beginnen. Jullie speelkleren kunnen jullie alvast mooi klaarleggen want dit is het eerste

Nadere informatie

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee 35 ste O.L.Vr. Ster der Zee Groepsnieuws 35 Beste ouders, leden en sympathisanten, De maand februari was een groot succes want begin februari hadden we nog een deeltje van het fantastische techniekenweekend.

Nadere informatie

BIJLAGEN LESPAKKET 1.2

BIJLAGEN LESPAKKET 1.2 BIJLAGEN LESPAKKET 1.2 BIJLAGE 1 A4 BLADEN THEMA S BIJLAGE 2 DOMINO EMOTIES BIJLAGE 3 MATCHING OEFENING GEVOELENS BIJLAGE 4 VRAGENLIJST FILM BIJLAGE 5 VRAGENSTROOKJES HOEKENWERK BIJLAGE 6 ANTWOORDENBLAD

Nadere informatie

Tarief. van de meest voorkomende bankverrichtingen voor notarissen, advocaten, gerechtsdeurwaarders en vastgoedmakelaars van toepassing op 6/2/2017

Tarief. van de meest voorkomende bankverrichtingen voor notarissen, advocaten, gerechtsdeurwaarders en vastgoedmakelaars van toepassing op 6/2/2017 Tarief van de meest voorkomende bankverrichtingen voor notarissen, advocaten, gerechtsdeurwaarders en vastgoedmakelaars van toepassing op 6/2/2017 Deze tarieflijst werd bijgewerkt op de hiervoor vermelde

Nadere informatie

Crewworks BV The Art of Action VERLONING. Handleiding voor de verloning van Crewworks BV.

Crewworks BV The Art of Action VERLONING. Handleiding voor de verloning van Crewworks BV. Crewworks BV The Art of Action VERLONING Handleiding voor de verloning van Crewworks BV. Handleiding voor de verloning van Crewworks BV. Crewworks BV The Art of Action Rotsoord 13a 3523 CL Utecht t. +

Nadere informatie

Whitepaper. 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren

Whitepaper. 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren Whitepaper 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren 10 manieren om e-mailmarketing en social media te integreren Als jouw organisatie e-mail en social media behandelt als twee parallelle

Nadere informatie

Goor - Borculo dienstregeling geldig vanaf 11 december 2016

Goor - Borculo dienstregeling geldig vanaf 11 december 2016 Lijn 95 Goor - Borculo dienstregeling geldig vanaf 11 december 2016 1 Inhoudsopgave Gewoon een nieuwe dienstregeling 3 Belangrijkste overstapmogelijkheden 3 Beperkte (vakantie)dienstregeling 3 Onze vervoerbewijzen

Nadere informatie

Belangrijke data: 14 juni: Familievergadering 21 juni: Tocht naar zee. Clorisse. vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs.

Belangrijke data: 14 juni: Familievergadering 21 juni: Tocht naar zee. Clorisse. vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs. Belangrijke data: 14 juni: Familievergadering 21 juni: Tocht naar zee Clorisse vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs Juni Xaverius-St.Rita A21/46G Juni 2015 Beste ouders, leden, vrienden

Nadere informatie

Goor - Borculo. Lijn. Twents. Ons Vervoer. dienstregeling geldig vanaf 13 december 2015

Goor - Borculo. Lijn. Twents. Ons Vervoer. dienstregeling geldig vanaf 13 december 2015 Lijn 95 Goor - Borculo Twents. Ons Vervoer. dienstregeling geldig vanaf 1 december 2015 Inhoudsopgave Gewoon een nieuwe dienstregeling Belangrijkste overstapmogelijkheden Beperkte (vakantie)dienstregeling

Nadere informatie

WAT DETAILS DEADLINE VERANT WOORD ELIJKE Eten en overnachten

WAT DETAILS DEADLINE VERANT WOORD ELIJKE Eten en overnachten WAT DETAILS DEADLINE VERANT WOORD ELIJKE Eten en overnachten Eten zaterdagmorgen Bestellen bij bloso: laten weten hoeveel Annuleren van deze nacht voor een heel aantal (alle pakketnemers), maar ook aantal

Nadere informatie

Intro. Er komen dus twee veranderingen:

Intro. Er komen dus twee veranderingen: Intro Er komen dus twee veranderingen: - - De ene verandering die heeft dus te maken met het wijzigen van de abonnementen En de andere verandering heeft betrekking op dat je iets meer kunt doen met de

Nadere informatie

Bieke, Jolien, Gijs, Gert

Bieke, Jolien, Gijs, Gert KAPOENENKAMP 2009 Bieke, Jolien, Gijs, Gert kapoenen@scoutsschorvoort.be www.scoutsschorvoort.be 1. Kamp Het jaarlijkse kamp is de kers op de taart van het prachtige scoutsjaar. De kapoenen kennen mekaar

Nadere informatie

Programmaboekje Talenreis Spanje 2015 12 t/m 16 oktober

Programmaboekje Talenreis Spanje 2015 12 t/m 16 oktober Programmaboekje Talenreis Spanje 2015 12 t/m 16 oktober Dit boekje is van: Beste leerlingen, Voor jullie ligt het programmaboekje van de Talenreis (Spanje). Dit boekje met het gehele programma van activiteiten

Nadere informatie

connexxion.nl Vragen, klachten of suggesties? Regio Gooi- en Vechtstreek

connexxion.nl Vragen, klachten of suggesties? Regio Gooi- en Vechtstreek Vragen, klachten of suggesties? Ga naar connexxion.nl/klantenservice of bel 0900-266 63 99 (lokaal tarief) maandag t/m vrijdag tussen 08.00 en 19.00 uur. Regio Gooi- en Vechtstreek connexxion.nl Typefouten

Nadere informatie

Buitenlands kamp 2015 HONGARIJE

Buitenlands kamp 2015 HONGARIJE Buitenlands kamp 2015 HONGARIJE 1 Thema YES YES YES, het is eindelijk zover! EINDELIJK buitenlands kamp. En jullie zijn dan wel de oudste, maar jullie zijn naar onze mening nog niet té oud voor een super

Nadere informatie

Athlon Mobility Card Getting started!

Athlon Mobility Card Getting started! Athlon Mobility Card Getting started! Proficiat! Proficiat met uw Athlon Mobility Card. Hier leest u hoe u deze kunt activeren en ten volle kunt benutten. 1. Kies uw wachtwoord en pincode 2. Activatie

Nadere informatie

Van zaterdag 26 augustus tot woensdag 30 augustus 2017 gaan we met z n allen naar zee

Van zaterdag 26 augustus tot woensdag 30 augustus 2017 gaan we met z n allen naar zee 20.06.2017 Beste dansers en ouders, Dit is alweer de laatste nieuwsbrief voor we aan een welverdiende grote vakantie gaan beginnen. Iedereen kan nu min of meer gaan genieten van wat vrije tijd. 24 juni

Nadere informatie

Les 1 Integratie Leestekst: Een bankrekening. Introductiefase

Les 1 Integratie Leestekst: Een bankrekening. Introductiefase Les 1 Integratie Leestekst: Een bankrekening "Welkom:... " Introductiefase 1. "In de afgelopen weken hebben we veel teksten gelezen. Deze teksten hebben we samengevat, we hebben vragen erbij gesteld, gekeken

Nadere informatie

Dienstregeling & Aansluitingen 10 I 06 I 2007 > 08 I 12 I 2007 www.thalys.com http://thalys.mobi

Dienstregeling & Aansluitingen 10 I 06 I 2007 > 08 I 12 I 2007 www.thalys.com http://thalys.mobi & Aansluitingen 10 I 06 I 2007 > 08 I 12 I 2007 www.thalys.com http://thalys.mobi Het Thalys-netwerk breidt zich uit Alle bestemmingen en aansluitingen vanuit België Thalys Ontdek op uw eigen ritme het

Nadere informatie

Informatieboekje Skireis Da Vinci College Lammenschans 2016 Wildschönau

Informatieboekje Skireis Da Vinci College Lammenschans 2016 Wildschönau 1 Informatieboekje Skireis Da Vinci College Lammenschans 2016 Wildschönau 1 2 2 3 Inleiding Het is bijna zover, we gaan met 49 leerlingen en 6 docenten naar het skigebied Wildschönau in Oostenrijk. De

Nadere informatie

Vanaf 11 t.e.m. 16 jaar

Vanaf 11 t.e.m. 16 jaar Vanaf 11 t.e.m. 16 jaar Krokus - Pasen 2016 Februari 2016 krokusvakantie Maandag 8 februari Brunch en film Niets is zo veel leuker als lekker lang slapen, laaaaat ontbijten en een filmpje zien. En dat

Nadere informatie

Dag scouters. Een Stevige Linker!!

Dag scouters. Een Stevige Linker!! Dag scouters De lente komt alweer volop binnengedraafd en daar zijn we zeer blij mee. De maand mei heeft weer heel wat voor ons in petto. Een boel verlengde weekends die voor de meesten een scoutig kleurtje

Nadere informatie

Rijssen - Nijverdal - Hellendoorn dienstregeling geldig vanaf 11 december 2016

Rijssen - Nijverdal - Hellendoorn dienstregeling geldig vanaf 11 december 2016 Lijn 96 Rijssen - Nijverdal - Hellendoorn dienstregeling geldig vanaf 11 december 2016 Inhoudsopgave Gewoon een nieuwe dienstregeling 3 Belangrijkste overstapmogelijkheden 3 Beperkte (vakantie)dienstregeling

Nadere informatie

Inlichtingen sneeuwklas

Inlichtingen sneeuwklas Gemeentelijke Basisschool Inlichtingen sneeuwklas 1. Kostprijs De normale kostprijs bedraagt 480, dankzij een financiële ondersteuning van het Ouder- en Beschermcomité en de school kan 250 in mindering

Nadere informatie

Tarief. van de meest voorkomende bankverrichtingen voor notarissen, advocaten, gerechtsdeurwaarders en vastgoedmakelaars van toepassing op 26/9/2016

Tarief. van de meest voorkomende bankverrichtingen voor notarissen, advocaten, gerechtsdeurwaarders en vastgoedmakelaars van toepassing op 26/9/2016 Tarief van de meest voorkomende bankverrichtingen voor notarissen, advocaten, gerechtsdeurwaarders en vastgoedmakelaars van toepassing op 26/9/2016 Deze tarieflijst werd bijgewerkt op de hiervoor vermelde

Nadere informatie

De papieren maaltijdcheques zullen weldra wettelijk niet meer gebruikt mogen worden door de bedrijven vanaf 1/10/2015.

De papieren maaltijdcheques zullen weldra wettelijk niet meer gebruikt mogen worden door de bedrijven vanaf 1/10/2015. TOYOTA TOYOTA PARTS CENTRE EUROPE Elektronische maalti;dcheques De papieren maaltijdcheques zullen weldra wettelijk niet meer gebruikt mogen worden door de bedrijven vanaf 1/10/015. Toyota zal vanaf april

Nadere informatie

Samen Sterker 4875 GOOD THRU

Samen Sterker 4875 GOOD THRU Gebruikshandleiding Moneycard Samen Sterker 4875 GOOD THRU Start gebruik Moneycard UW MONEYCARD IS PAS TE GEBRUIKEN BIJ GELD EN BETAALAUTOMATEN NADAT U DE CARD HEEFT GEACTIVEERD. ACTIVEREN MONEYCARD Zorg

Nadere informatie

Leestekst bij het spel SAMEN NAAR SCHOOL

Leestekst bij het spel SAMEN NAAR SCHOOL Leestekst bij het spel SAMEN NAAR SCHOOL Bij het spel Samen naar school is er voor de eerste opdracht een video gemaakt. De video is te vinden via de website www.savedbythebell.be; doorklikken naar lesmateriaal

Nadere informatie

ADMIBUNDEL SOM- FONDS

ADMIBUNDEL SOM- FONDS ADMIBUNDEL SOM- FONDS Kan niet iedereen het lidgeld betalen? Lig je wakker van de kostprijs van kampen of activiteiten? Bereiken jullie voornamelijk blanke middenklasse en maakt dat je zorgen? Wat met

Nadere informatie