World Scout Jamboree Meer info op jamboree.fos.be! (Redactie te bereiken via

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "World Scout Jamboree 2011 www.worldscoutjamboree.se Meer info op jamboree.fos.be! (Redactie te bereiken via media.jam2011@gmail."

Transcriptie

1 1

2 2 Inhoudstafel Een woordje van de contingentleiding. p. 3 Vertrek en terugkomst JDN/LEIDING/CMT p. 4 Vertrek en terugkomst IST p. 6 Zeker niet vergeten! p. 7 Waar en wanneer basispakket en andere bestellingen afhalen? p. 8 Visitekaartjes, hoe, wat en waar? p. 9 Hoe ons online volgen vanuit het thuisfront? p. 10 De postduif op onze Deense voorreis. p. 10 Een brief schrijven en ontvangen op Jamboree. p. 11 De event card, wat uitleg. p. 14 De reistoelating voor het buitenland.. p. 17 Noodsituatie tijdens de voorreis of de Jamboree. p. 18 Colofon p. 19

3 3 Een voorwoordje van de contingentleiding. Vi lämnar nästan Jamboree!...en we vertrekken bijna op Jamboree!... Tik tak - tik tak, de aftelklok tikt bijna af. België en FOS Open Scouting maken zich klaar om Denemarken en Zweden, en ook de rest van de wereld te laten weten: HIER ZIJN WE! We duimen natuurlijk allen vanaf nu voor 3 weken goed weer, we kruisen onze vingers tegen mogelijke ongevalletjes, we pakken onze grote en kleine rugzak in, mét waterschoenen :-) en weg zijn we! In Denemarken genieten we eerst samen met Les Guides van het voorkamp in Holte, het kaartjes-schrijven-adres vind je verder in deze Rinkaby en nadien reizen we door voor dé Jamboree. Druk alvast thuis je visitekaartjes af, zodat je al je internationale vrienden een mailadres, telefoonnummer, facebookadres, skypenaam, en zo voorts kan meegeven. En geef je troepsadres door, aan je ouders, beste vriendjes en vriendinnetjes die thuisblijven, zodat je kan lezen hoe jaloers ze zijn op jouw avonturen! We zijn er klaar voor... tot op 22 juli klaar voor het vertrek - in perfect uniform! Chipmunk

4 4 Vertrek en terugkomst JDN /Leiding/ CMT We vertrekken op vrijdag 22 juli naar Denemarken met onze jeugddeelnemers, hun leiding en het CMT. Vertrekplaats: Parking Sporthal Driebeek, Driebeekstraat 22, 9050 Gentbrugge. Via Openbaar vervoer: Vanaf het treinstation Gent-St. Pieters vertrekken er regelmatig bussen richting Gent Zuid (bus S55, 70, 71, 71). Aan Gent Zuid stap je over naar tram 22 die tot aan Sporthal Driebeek rijdt. Houd rekening met een reistijd van ongeveer 30 minuten vanaf het Station Gent-St. Pieters naar Gentbrugge. Programma: 16u00-16u45: Incheck 16u45: Optreden Japanese drumming 17u30: Speech 17u40: Slotnummer Japanese drumming 17u45: Afscheid nemen en naar de bussen 18u00: Vertrek van de 8 bussen Toiletten: We mogen de toiletten gebruiken van de binnenspeeltuin Play-Beach, op voorwaarde dat er ook iets geconsumeerd wordt. Parkeerplaatsen: Zie plannetje hieronder. Er zullen parkingstewards worden voorzien.

5 5 Op het volgend plannetje kan je zien waar onze 8 bussen zullen staan, waar er 6 shelters voorzien worden om onder te schuilen bij regenweer en waar het podium is waar de Japanese Drumming en de Speech zal worden gegeven. Wat heb je bij op vertrek? We vertrekken met zijn allen in perfect uniform. Een grote rugzak en een kleinere dagrugzak. Pak verstandig, je moet immers met deze 2 rugzakken wel nog een kilometer kunnen stappen. De bus geraakt nu eenmaal niet tot aan het eindpunt. Voorzie jezelf van voldoende eten en drinken voor de lange busreis (12u ongeveer) en voor je ontbijt want we komen heel vroeg in de morgen aan te Holte. Steek je eten en drinken in je dagrugzak en neem die mee op de bus! Terugkomst: We komen terug aan, in Gentbrugge, waar we vertrokken zijn op maandag 8 augustus omstreeks 9u s morgens. Hou onze communicatiekanalen (Blog en Twitter) in de gaten tijdens de terugreis zelf voor een exactere inschatting van aankomstuur. Je zal wederom terecht kunnen in de Play Beach binnenspeeltuin en ook de Sporthal is dan open.

6 6 Vertrek en terugkomst IST Waar en wanneer vertrekken we? Vertrekken doen we op 21 juli 2011 op de parking van de Makro in Deurne, Antwerpen. We spreken af om 19u00. Incheck is aan de FOS bus. Hoe de vertrekplaats bereiken? De Makro vind je op volgend adres: Krijgsbaan 1A 2100 Deurne, Antwerpen Kom je met de wagen, dan kan je hem kwijt op de parking van Wijnegem Shoppingcenter. Kom je met het openbaar vervoer? De nmbs.be en delijn.be wijzen jou de weg. Ook kunnen jullie misschien onderling afspreken om samen te rijden. Inchecken bij aankomst! Omdat Scouts en Gidsen Vlaanderen, Les Scouts, SGP en de FOS IST ers allemaal op hetzelfde moment zullen vertrekken vragen we je om in te checken aan de FOS bus. Bij incheck hebben we controle op wie aanwezig is. Je ontvangt dan ook enkele bagagelabels voor jouw rugzak en handbagage en eventueel nog enkele badges e.d. voor wie deze nog niet ontvangen heeft. Tot slot is er nog wat tijd om afscheid te nemen van vriend of vriendin, mama en papa, en weg zijn wij. Wat heb je bij op vertrek? We vertrekken allemaal in perfect uniform. Jouw grote rugzak met al je persoonlijk materiaal voor 3 weken. Pak verstandig, je moet je met deze rugzak vlot kunnen verplaatsen en de bus heeft ook geen eindeloze kofferruimte. Daarnaast nemen we ook nog een kleinere rugzak mee voor dagactiviteiten en de Hike. Lunchpakket voor het ontbijt, dit zal onderweg genuttigd worden. Het middagmaal wordt door de keukenploeg voorzien bij aankomt in Holte. Waar en wanneer zijn we terug? We komen op 9 augustus rond 18u terug aan op de parking van de Makro in Deurne, zelfde plaats dus als waar we vertrokken zijn.

7 7 Zeker niet vergeten! JDN Reistoelating opsturen naar FOS-kantoor. (zie pagina 17) Je Medische Fiche online invullen via de onderstaande link voor zover je dat nog niet gedaan hebt. Op 18 of 21 juli jouw basispakket afhalen. (zie volgende pagina) Je ouders laten weten in welke troep je zit en in welke Town en subcamp je zal verblijven. (zie vanaf pagina 11, onder je naam staat Town en subcamp voor de schuine streep) IST Een afgedrukt exemplaar van je Safe From Harm attest. Het document Verlaten van de Jamboreegroep in tweevoud door te mailen naar voor het vertrek op 21 juli, indien je van plan bent nog wat in Zweden te blijven na de Jamboree. IEDEREEN Je visitekaartjes aanmaken, afdrukken en knippen ( zie pagina 9) Waterschoeisel meenemen want anders mag je het meer in Holte niet in. Voldoende eten en drinken meenemen in je dagrugzak op de bus want lange reis (ongeveer 12u). Medicatie inpakken als je die nodig hebt, samen met de volledige bijsluiter. Ginds is niet steeds net dezelfde medicatie voorhanden als je hier gewoon bent en we zullen meer dan waarschijnlijk ook niks krijgen zonder voorschrift.

8 8 Waar en wanneer basispakket en extra bestellingen afhalen? Op 18 juli - FOS-kantoor Gent: 17u - 21u Voor alle eenheden van Oost-Vlaanderen 3e De Wilde Eend, 7e Mercator, 28e De Sperwer, 45e De Schrans, 120e De Zwaluw, 151e De Koala's, 152e De Kangoeroes, 156e De Havik, 190e De Kievit, 191e De Reiger, 192e De Wouw, 200e De Vleermuis, 204e De Tortels, 206e De Flamingo's, 226e De Leeuwerik, 281e De Zebra's, 500e Nationaal Op 18 juli - bij De Menapiërs: 17u - 21u Voor alle eenheden van West-Vlaanderen 2e De Westhinder, 9e De Wandelaar, 11e De Boekaniers, 15e 't Kraaienest, 21e De Jolle, 39e De Menapiërs, 102e De Albatros, 207e De Eekhoorn, 209e De Vrijbuiters, 210e De Dakota's Op 18 juli - bij 17e Prins Albert: 9u - 11 Voor alle eenheden van Antwerpen 1e De Lange Wapper, 17e Prins Albert, 205e Impeesa Op 18 juli - bij 345e De Toekan: 17u - 21u Voor alle eenheden van Brussel en Vlaams-Brabant 14e De Faunaten, 140e Roodbaard, 214e De Klimop, 264e De Vlievleger, 285e De Leeuwkens, 345e De Toekan Op 21 juli is er een extra afhaalmoment op FOS kantoor van 10 uur tot 15 uur!

9 9 Visitekaartjes, hoe, wat en waar? Op een Jamboree kom je heel wat mensen tegen. Het is dan ook steeds de vraag, hoe maak ik mensen duidelijk waar ze me kunnen terugvinden op dat grote jamboreeterrein en hoe kunnen ze me blijven contacteren na de Jamboree? Welnu, hier bieden wij jullie alvast de oplossing! Wat kan je met deze tool nu allemaal doen? Een leuke foto op je visitekaartje vastmaken. Je naam en voornaam plaatsen. Zelf kiezen welke extra gegevens je wil meegeven. Het kan handig zijn om op dit kaartje te verwijzen in welke Town (Winter of Autumn of Summer) en in welk Subcamp (Mora, Åre, ) je met jouw troep slaapt. Jouw Town en Subcamp kan je verder in deze Rinkaby Tidning bij de postadressen terugvinden. Zo kunnen mensen je op het grote Jamboreeterrein behoorlijk snel terugvinden als je ze bijvoorbeeld uitnodigt om te komen eten. Het enige dat jij nog hoeft te doen is de PDF file afdrukken en je kaartjes uitknippen! Hieronder alvast een voorsmaakje van hoe ze eruit kunnen zien!

10 10 Hoe ons online volgen vanuit het thuisfront? We hebben vandaag een BLOG geactiveerd waarop de avonturen van onze FOS deelnemers in geuren en kleuren online te volgen zullen zijn vanuit de luie zetel. jamboreefosopenscouting.wordpress.com Daarnaast kan je het ganse Belgische Contingent volgen via de reeds actieve Voor de minder doorwinterde twitteraars onder ons kan je onze tweets ook volgen via onze Jamboree website onder de GSB Jamboree Corner of in de linkerkolom op onze blog. We werken daarnaast ook nog aan een overkoepelende Belgische Contingent website voor de 5 federaties die terug te vinden zal zijn via een nieuw logo onder de 5 federaties. Deze site is dus nu nog niet beschikbaar. Ook op FACEBOOK zal er normaal gezien een nieuwe officiële pagina of groep aangemaakt worden voor het Belgische Contingent. Eens dit zover is, zullen we dit twitteren en aankondigen via onze blog. De postduif op onze Deense voorreis. Voor we met z'n allen naar de wereldjamboree trekken in Zweden, maken we een tussenstop in Denemarken. Daar gaan we maar liefst 4 dagen op voorreis met alle FOSsers en een extra twaalfde troep van GCB. Heb je graag op voorreis al een kaartje van het thuisfront, dan moeten zij natuurlijk weten op welk adres ze je kunnen bereiken. Het kan alvast op onderstaand adres: Colleruphus Det Danske Spejderkorps NAAM Deelnemer + TROEPNUMMER Høje Sandbjergvej 11 D 2840 Holte Denmark

11 11 Een brief schrijven en ontvangen op Jamboree. Iedereen kent het wel, de langverwachte brief op zomerkamp met heel wat nieuwtjes en roddels van het thuisfront. Daarom is het belangrijk dat je ouders, je vrienden, je familie en nog zoveel anderen exact weten naar welk adres jou post verzonden dient te worden. Wij helpen hen alvast een handje! Al onze jeugddeelnemers zijn bereikbaar op het jamboreeterrein via de postduif! Elke troep heeft zijn eigen troepsadres, zorg dus alvast dat je op voorhand weet in welke troep de jeugddeelnemer zit! Onze leden hopen alvast op een grote hoeveelheid post! Twijfel niet en schrijf vandaag nog een briefje of een leuke kaart! Leden van IST (International Service Team) IST & Belgian Contingent Leden van CMT (Contingent Management Team) Contingent HQ & Belgian Contingent Leden en leiding van TROEP 1 Winter Mora/70022/Belgian Contingent - T1 Leden en leiding van TROEP 2 Winter Åre /70023/Belgian Contingent T2

12 12 Leden en leiding van TROEP 3 Summer Visby /70024/Belgian Contingent T3 Leden en leiding van TROEP 4 Winter Kiruna /70025/Belgian Contingent T4 Leden en leiding van TROEP 5 Winter Jukkasjärvi /70026/Belgian Contingent T5 Leden en leiding van TROEP 6 Winter Polcirkeln /70027/Belgian Contingent T6 Leden en leiding van TROEP 7 Autumn Kivik /70028/Belgian Contingent T7 Leden en leiding van TROEP 8 Autumn Klarälven /70029/Belgian Contingent T8

13 13 Leden en leiding van TROEP 9 Autumn Svedala /70030/Belgian Contingent T9 Leden en leiding van TROEP 10 Summer Karlstad /70031/Belgian Contingent T10 Leden en leiding van TROEP 11 Summer Finnerödja /70032/Belgian Contingent T11

14 14 De event card, wat uitleg. De event card werd reeds besproken op de infoavond van 13 juni 2011 in Gent. Aangezien er toen echter heel wat vragen rond deze kaart opdoken, hebben wij alle details nog eens voor jullie op een rijtje geplaatst. Betalingsmethodes op Jamboree Tijdens de 22 ste Wereldjamboree kan je op 3 manieren je zakgeld spenderen: Cash Creditkaart / debetkaart / bankkaart met Maestro Event Card Nog even vermelden dat: Er op het centrale plein (main square of four seasons square) er een bank met bankautomaten aanwezig zal zijn. Er van Zweden uit wordt gevraagd om zo veel mogelijk cash te vermijden. Je al je aankopen in Zweedse Kronen (SEK) dient te betalen. De bank Hier kan je euro s en ook je resterende Deense Kronen (DKK) omwisselen in Zweedse Kronen (SEK). Betaalautomaten Hier kan je met je persoonlijke bankkaart geld (SEK) pinnen. De kaarten die de automaten aanvaarden zijn: Visa MasterCard JCB Visa Electron Maestro American Express Event - card Elke deelnemer krijgt er een bij de incheck op de Jamboree. Die "Event Card" heeft 2 functies: 1. Een ID - card, dat je Jamboree-identiteitskaart is en waarmee je ten allen tijde geïdentificeerd kan worden. 2. Een Cash - card functie, dat je de mogelijkheid bied om al je uitgaven op het Jamboreeterrein met je Event - card te betalen.

15 15 Waarom de Cash - card functie gebruiken? Spenderen van je geld is gemakkelijk te volgen. Gemakkelijk bij te laden en het saldo te raadplegen. o Beiden via de website Gebruik van cash geld beperken o Verkooppunten hebben weinig kassa s waar cash geld wordt aanvaard. o Heb je geen bankkaart, dan is dit de oplossing. o Lage transactiekosten vergeleken met je persoonlijke bankkaart. Hoe de Event - card opladen? Dit kan in slechts 4 stappen! 1. Door in te loggen op 2. Naam, geboortedatum en land (Contingent) invullen. 3. Om geld op te laden heb je een credit card nodig. 4. Er zijn geen transactiekosten! Tijdens de Jamboree de Event - card opladen: --> Via het Internet Zelfde procedure: In de internetcafés op het Jamboreeterrein of door ouders thuis. Transfer duurt enkele minuten. --> Via de oplaadautomaten en de bank De bank en de oplaadautomaten bevinden zich op de Four Seasons Square. Hier kan je cash geld gebruiken (EUR, USD of SEK) om je kaart op te laden. Als je euro of US dollar gebruikt, wordt er wel een bankkost van 20 SEK (+/- 2 euro) aangerekend. Hoe de stand van je geld nakijken? Hiervoor heb je wel je ID nummer nodig. Deze staat op je ID - card gedrukt. Of naar een bankautomaat gaan.

16 16 Wat als ik mijn kaart verlies? Rapporteren in het informatiecentrum, samen met leider of CMT. De kaart wordt meteen geblokkeerd. Een nieuwe kaart aanvragen. Het resterende geld wordt overgezet. Kan ik mijn resterende geld terug krijgen? Bij het opgeladen van de Event - card via een creditkaart wel. Terug naar diezelfde website gaan en opnieuw transfereren. Bij het opladen van de kaart met cash geld = niet. Wat gebeurt met het geld dat nog op de kaart blijft staan? Geld dat, na 31 december 2011, nog op de Event Card staat, wordt door de Jamboreeorganisatie doorgestuurd naar het fonds Operation One World voor de 2015.

17 17 De reistoelating voor het buitenland. Velen onder jullie zijn hier al mee in orde, maar we dringen er nogmaals op aan om zo snel mogelijk je reistoelating van de gemeente te laten invullen en op te sturen naar het FOS kantoor! Deze moest eigenlijk reeds op 1 juli binnen zijn, maar ben je dit vergeten dan doe je dit als volgt. 1. Ga naar de onderstaande link: 2. Druk het formulier af en laat dit invullen bij de gemeente. 3. Stuur het formulier terug naar : FOS Open Scouting Kortrijksesteenweg Gent Belangrijke opmerking: Sommige steden/gemeenten verkiezen te werken met hun eigen formulier. Dit is voor ons ook goed uiteraard.

18 18 Noodsituatie tijdens de voorreis of de Jamboree. Tijdens zowel de voorreis als de eigenlijke Jamboree zelf is het CMT (= Contingent Management Team) steeds bereikbaar in geval van een noodsituatie of in geval van een dringende noodoproep. U zal steeds door iemand van het Belgisch contingent verder geholpen worden. Gelieve dit nummer enkel te gebruiken in deze noodsituaties! Noodnummer voorreis Denemarken: Tel Noodnummer Jamboree Zweden: Tel

19 19 Colofon. Verantwoordelijke uitgever: Contingentleiding Jamboree - FOS Open Scouting Hoofdredacteur: Das (Dick Vandevelde) Eindredacteur: Gems (Steven Puttemans) Grafische vormgeving: Gems (Steven Puttemans) Correctrice: Chip (Veerle Haverhals) Schreven mee aan deze editie: Chip (Veerle Haverhals) Das (Dick Vandevelde) Gems (Steven Puttemans) Swat cartoons: Design - Pitvis (Chris Depecker) Invulling - Das (Dick Vandevelde)

Learn and discover the world!

Learn and discover the world! schoolprogramma s in het buitenland Learn and discover the world! schoolprogramma s in het buitenland ORIËNTATIEHANDLEIDING voor de student en zijn ouders INHOUDSTAFEL Enkele nuttige nota s 4 Inleiding

Nadere informatie

Handleiding carpool.be registratie, matching & fiscale tool

Handleiding carpool.be registratie, matching & fiscale tool 2014 Handleiding carpool.be registratie, matching & fiscale tool Met deze handleiding helpen wij jou om onze website www.carpool.be te gebruiken. We doorlopen met jou de registratie, de matching en het

Nadere informatie

OP KAMP IN HET BUITENLAND

OP KAMP IN HET BUITENLAND OP KAMP IN HET BUITENLAND Trekken door de Alpen, zeilen op Zeelands water, vrijwilligerswerk in Roemenië, een culturele onderdompeling in Italië,... Het zijn maar enkele van de vele mogelijkheden die het

Nadere informatie

Facebook Geldverdien Methode!!

Facebook Geldverdien Methode!! Fred Eggen Presenteert Facebook Geldverdien Methode!! Een Makkelijke 100 300 Per Dag Methode! Gefeliciteerd! Met je beslissing om dit rapport te downloaden. Je mag dit rapport weggeven, doorsturen, gebruiken

Nadere informatie

Samenwerkende PSO s Nederland & Vereniging van Openbare Bibliotheken. COMMUNICATIETOOLKIT GASTLENEN Bijlage 4 van Implementatieplan Gastlenen

Samenwerkende PSO s Nederland & Vereniging van Openbare Bibliotheken. COMMUNICATIETOOLKIT GASTLENEN Bijlage 4 van Implementatieplan Gastlenen Samenwerkende PSO s Nederland & Vereniging van Openbare Bibliotheken COMMUNICATIETOOLKIT GASTLENEN Bijlage 4 van Implementatieplan Gastlenen Inhoudsopgave Inleiding 2 1. Interne communicatie 3 1.1 Factsheet

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE BLADZIJDE 1. INLOGGEN

INHOUDSOPGAVE BLADZIJDE 1. INLOGGEN INHOUDSOPGAVE 1. INLOGGEN 2. STARTSCHERM 3. AKTUEEL 3.1. openstaande betalingen 3.2. markeer een factuur als betaald 3.3. weekenddienst 4. PRODUCTENUITLEG 5. ZWARTE LIJSTEN 6. PARTY'S 6.1. Plaats hier

Nadere informatie

ADMIBUNDEL ATTESTEN PROCEDURE

ADMIBUNDEL ATTESTEN PROCEDURE ADMIBUNDEL ATTESTEN PROCEDURE Hoe kan je een attest Animator Hoofdanimator Instructeur uitgereikt door de Vlaamse overheid behalen? Hoe zit dat nu met terugbetaling van cursusgeld? Met subsidies voor geattesteerde

Nadere informatie

Gratis Rapport. Print dit rapport uit om het goed en grondig door te lezen.

Gratis Rapport. Print dit rapport uit om het goed en grondig door te lezen. Gratis Rapport Hoe Je Zonder Ervaring Je Networkmarketing Business Gigantisch Kan Laten Groeien..Online!Hoe Je Zonder Ervaring Je Business Gigantisch Kan Laten Groeien...Online! Hoe je een eindeloze stroom

Nadere informatie

ATHLON MOBILITY CARD VEELGESTELDE VRAGEN

ATHLON MOBILITY CARD VEELGESTELDE VRAGEN ATHLON MOBILITY CARD VEELGESTELDE VRAGEN 1. EEN KAART AANVRAGEN HOE VRAAG IK EEN ATHLON MOBILITY CARD AAN? Deze kaart vraagt u in twee stappen aan: a) Registreer uw onderneming: Athlon Car Lease stuurt

Nadere informatie

Informatieboekje. Vlaaienactie 2011. Scoutinggroep Don Bosco Soest

Informatieboekje. Vlaaienactie 2011. Scoutinggroep Don Bosco Soest Informatieboekje Vlaaienactie 2011 Inhoud Voorwoord 1. Waarom een vlaaienactie?...7 1.1. Geld verdienen voor de groep... 7 1.2. Geld verdienen voor je speltak... 7 1.3. Bekendheid voor de groep... 7 1.4.

Nadere informatie

Gratis website maken. Auteur Rob Dennissen. www.maakjegratiswebsite.nl

Gratis website maken. Auteur Rob Dennissen. www.maakjegratiswebsite.nl Gratis website maken Auteur Rob Dennissen www.maakjegratiswebsite.nl Voorwoord Allereerst wil ik je bedanken en feliciteren met de aanschaf van dit E-book gratis website maken. Je hebt namelijk vertrouwen

Nadere informatie

Schoolmail. Handleiding voor het gebruik van je Snorduffel-adres. Druk deze handleiding NIET af. Ze is 25 pagina s lang en je hebt niet alles nodig.

Schoolmail. Handleiding voor het gebruik van je Snorduffel-adres. Druk deze handleiding NIET af. Ze is 25 pagina s lang en je hebt niet alles nodig. Schoolmail Handleiding voor het gebruik van je Snorduffel-adres. Druk deze handleiding NIET af. Ze is 25 pagina s lang en je hebt niet alles nodig. Wil je meer uitleg of hulp bij het instellen van de juiste

Nadere informatie

Kijk op: www.nt2taalmenu.nl. nt2taalmenu wordt gemaakt door: Frans Snik, Ed Kniesmeijer en René den Nijs. Brieven schrijven

Kijk op: www.nt2taalmenu.nl. nt2taalmenu wordt gemaakt door: Frans Snik, Ed Kniesmeijer en René den Nijs. Brieven schrijven OPDRACHTKAART www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U kunt ook veel oefeningen

Nadere informatie

Netwerken via sociale media

Netwerken via sociale media Netwerken via sociale media Inhoudsopgave Even voorstellen 3 Wat is netwerken precies? 4 Twitter 4 Facebook 6 Twitter en Facebook 7 Netwerken via je e-mail 7 Je eigen website 8 Netwerken, is dat veel werk?

Nadere informatie

Banners Broker (inleiding) v1.6

Banners Broker (inleiding) v1.6 Banners Broker (inleiding) v1.6 Deze documentatie staat nergens op een website of op het internet. Hou deze documentatie persoonlijk op uw computer of iphone, print het eventueel af en gebruik het steeds

Nadere informatie

Alles over de OV-chipkaart

Alles over de OV-chipkaart Alles over de OV-chipkaart samengesteld uit informatie uit brochures, websites, informatiebalies en voorlichtingsbijeenkomsten van diverse OV-vervoerders Uitgegeven door de SeniorenRaadBest, werkgroep

Nadere informatie

Ik weet wat ik kan en ik zoek werk! Stap voor stap vind ik de job die bij mij past.

Ik weet wat ik kan en ik zoek werk! Stap voor stap vind ik de job die bij mij past. Ik weet wat ik kan en ik zoek werk! Stap voor stap vind ik de job die bij mij past. Projectmedewerker GO!: Hilde Pauwels, SBSO De Mast Kasterlee/Merksplas Ontwerp en lay-out: www.sigmund.be Druk: Meeus,

Nadere informatie

Vrijwilligers zoeken. Vacature opmaken. Wat? Hoe? Stap 1: Denken

Vrijwilligers zoeken. Vacature opmaken. Wat? Hoe? Stap 1: Denken Vrijwilligers Vrijwilligers zoeken Vacature opmaken Wat? Een vacature helpt je om goed te verwoorden waarvoor je een vrijwilliger zoekt, wat die vrijwilliger moet kunnen en wanneer die beschikbaar moet

Nadere informatie

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Informatieboekje over de Kindertelefoon Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Landelijk Bureau Kindertelefoon Juli 2014 1 Inhoud 1 Wat is de Kindertelefoon?... 3 2 Wat doet de Kindertelefoon voor je?...

Nadere informatie

Learn and discover the world!

Learn and discover the world! SUMMER family experience usa boston los angeles new york san francisco oriëntatiehandleiding TVNNFS GBNJMZ FYQFSJFODF ŭ VTB Learn and discover the world! INHOUDSTAFEL INLEIDING HOOFDSTUK I : VOOR JE VERTREK

Nadere informatie

International Committee. Borders are meant to be crossed

International Committee. Borders are meant to be crossed International Committee Borders are meant to be crossed S.F.V. Cedo Nulli Mede mogelijk gemaakt door: Voorzitter Romy van der Linden Secretaris Nadia Dijkstra Penningmeester Tim Heijkoop Externe betrekkingen

Nadere informatie

1. Bestel éénmalig de 4 rapporten volgens de lijst bij het hoofdstuk Bestellen.

1. Bestel éénmalig de 4 rapporten volgens de lijst bij het hoofdstuk Bestellen. Instructies U zult het geld verdienen met het versturen van e-mail. Deze e-mail bestaat uit 4 verschillende rapporten. Deze rapporten geven kennis omtrent het lucratief maken van het internet verkeer.

Nadere informatie

Pakket 1: Veilig surfen

Pakket 1: Veilig surfen Pakket 1: Veilig surfen Inhoud 1 PAKKET 1: VEILIG SURFEN 1.1 Eindtermen 2 1.2 Lesdoelen 3 1.3 Vereiste voorkennis 4 1.4 Interessante links met achtergrondinformatie 5 1.5 Tip voor de leerkracht 6 1.6 Inleiding

Nadere informatie

Mijn vader zit in de gevangenis

Mijn vader zit in de gevangenis Mijn vader zit in de gevangenis een boekje over hoe kinderen CAW t Verschil biedt laagdrempelige, cliëntgerichte en daarop reageren kwaliteitsvolle hulp, preventie en onthaal aan mensen die het moeilijk

Nadere informatie

Eerste hulp bij planning

Eerste hulp bij planning Eerste hulp bij planning Druk, druk, druk, iedereen heeft het druk. Je hebt school, werk, sport, verjaardagen, hobby s, afspraken met vrienden en ga zo maar door. Het is iedereen wel eens overkomen dat

Nadere informatie

Omniwize. Handleiding

Omniwize. Handleiding Omniwize Handleiding www.omniwize.net Handleiding Omniwize pag. 1 Handleiding Omniwize... 1 1. Omniwize... 5 1.1 De modules... 5 1.1.1 Agenda... 5 1.1.2 Rapport... 5 1.1.3 Leerlingen... 5 1.2 Het gebruik

Nadere informatie

Handleiding online inschrijvingen

Handleiding online inschrijvingen Speelpleinwerking Sproet vzw Handleiding online inschrijvingen Inschrijven in een notendop De inschrijving gebeurt in een aantal stappen 1. Registreren Nieuwe gebruikers moeten zich eerst registreren.

Nadere informatie

Beste welpen, Hopelijk kunnen jullie erbij zijn, want we kunnen iedere hulp gebruiken!

Beste welpen, Hopelijk kunnen jullie erbij zijn, want we kunnen iedere hulp gebruiken! Grootkamp Zeewelpen 2 18 27 juli 2013 Beste welpen, Akela, Baloe en Kaa hebben een geheim bericht gekregen van de Belgische geheime dienst. Dit jaar geen grootkamp voor ons, want wij hebben de opdracht

Nadere informatie

Een Zinnig Woord. L. Beheydt

Een Zinnig Woord. L. Beheydt Een Zinnig Woord L. Beheydt In... zomer is het hier erg warm. Ik ga naar... stad. Jan speelt met... jongens van zijn klas. Joep is een vriend... mijn broer. An houdt... lekker eten. Dat boek is... mij.

Nadere informatie

E-mailmarketing whitepaper

E-mailmarketing whitepaper E-mail marketing E-mailmarketing whitepaper 1. Inleiding 3 2. Elementen in een mailing 4 3. Contentstrategie 5 4. Planning 7 5. Tips & Tricks 8 6. Statistieken 9 7. Hulp nodig? 10 2 Inleiding Dit document

Nadere informatie